(469) Tibor bá blogja – Szép új világ

önarcképA legújabb kutatások szerint (szentisten, hányszor kezdjük ezzel a mondattal a posztot!) az erőszakos viselkedésnek biológiai alapjai vannak. Ráadásul a tesztek és az agy leképezése gyermekeknél ezt ki tudja szűrni. Hát, ha ki tudják szűrni, akkor hajrá. A javaslat szerint, ha kiszűrhető, hogy melyik gyerekből lehet haramia, akkor még mielőtt haramia lenne el kell kezdeni a „gyógykezelését”. Ha a teszt megfelelően kidolgozott, akkor a gyerekeket szűrésnek kell alávetni, mint például a tüdőszűrés, vagy emlőrák szűrés.   

Több kutató is úgy véli, hogy az erőszakos alaptermészetnek vannak biológiai alapjai, amit már gyermekkorban fel lehet fedezni tesztekkel és az agy leképezésével. Véleményük szerint, ha előre megmondható, hogy melyik gyerek potenciális bajkeverő, akkor az előzetes kezelés ezt a hajlamot kordában tarthatja. Amennyiben ezek a vizsgálatok eléggé pontosak, úgy be lehetne őket kötelezően vezetni például a tüdőszűrés mintájára. A téma elsődleges szószólói két amerikai kriminológus, de csatlakozott hozzájuk számos más kriminológus is Angliából, például Adrian Raine professzorasszony, aki pálcát tör afelett, hogy az abnormális agyszerkezet bűnözéshez vezethet, de egyben lehetőséget ad arra, hogy előre megállapítható legyen. Ezeket a gyerekeket be lehet fogni drog kúrára. Mások azt állítják, hogy a preventív megelőzés hatásosabb, mint a büntetés, aminek elriasztó hatása minimális.

Ez a hírcsokor engem némileg elriaszt. Itt most arról van szó, hogy a hatóság egy meglehetősen bizonytalan „szakvélemény” alapján 8-10 éves gyerekeket kötelezően alávetne egy vizsgálatnak, aminek eredményeként a kiválasztott gyerekeket kötelezően (fogalmam sincs ezt hogy akarják végrehajtani) gyógyszeres kezelésnek vetnék alá. Minden pénzben lefogadom, hogy Aldous Huxley maga se hitte volna, amikor megírta aSzép új világot„, hogy fantazmagóriája valósággá válhat. 

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

21 gondolat erről: „(469) Tibor bá blogja – Szép új világ

 1. Egy kicsit emlékeztet ez engem az USA terror-ellenes törvényére, hogy bármikor bárkit letartóztathat, itt pedig kényszer-gyógykezelhet. Aztán jöhet az egészségügyi Guantanamo, ahol már akár kiskorúakon is kísérletezhetnek drogokkal. Saját magamat például hozva, a 70-es években még nem ismerték a hyperaktivitás nevű „betegséget”, és én annyira az voltam, hogy hogy senki nem bírt velem. Aztán rájöttek, hogy sporttal, futtatással , úszással le tudják vezetni a bennem lévő energiát.Aztán később komoly eredményeket is értem el a sporttal. Ma hyperaktivitás ellen drogokat adnak, hogy lenyugodjanak és békén hagyják a felnőtteket. A szólást kifordítva: „A nyugodt gyerek a jó gyerek” , kár, hogy ide jutottunk 🙁

 2. Tragédiának tartom, hogy feláldozzuk a gyermekeinket a saját önző kényelmes életünk érdekében. Mivel a gyermekek döntő hányada – a bennünk tomboló ösztön-szférák okán – „csak úgy jön” és nem ténylegesen „meghívva” vagyis vártan érkezik, ezért nem is várható el, hogy ez a tudatossági szint felfogja, hogy mit cselekszik.

  A legnagyobb tragédia viszont az, amikor a birka szülő mindent megenged a hivatalos társadalmi elvárások szerint, hogy a gyerekével kísérletezzenek, oltsák stb….a következmények ismerete nélkül is….

 3. A következő pedig tényleg a chip-beültetés lesz, majd elhitetik velünk, hogy így nem lehet a gyermeket elveszteni stb….nagyon durva, és ha azt veszem az átlag ma minden szarra rávehető szomorú vagyok….

  A saját kényelmünk az amit felhasználnak ellenünk és nem látunk az orrunkon túl.

  Ez a világ az, ahol senki sem végzi el a természet-adta feladatait, amiért ideszületünk.
  Mindent mással csináltatunk meg magunk helyett:

  Kezdjük az anyasággal és a születéssel, ma már az orvos szül ill. műt helyettünk, a gyermeket nem mi szoptatjuk, hanem a tápszerek, a gyermeket nem mi neveljük, hanem a bölcsődék (iszonyú bűn!) és az óvoda és ha ezt nézzük, már az alapok nagyon-nagyon el vannak rontva….mit várunk később jobb lesz a helyzet a felnőtt élet során?

 4. Az új Zeitgeist film rögtön azzal kezdődik, hogy bemutatja, hogy a nevelés képes felülbírálni a biológiai adottságokat. Azonban, ha a bűnözőkért szimplán a géneket okoljuk, azzal levesszük a felelősséget a saját- és a társadalom válláról, és elfedünk bármilyen lehetséges összefüggést az aberrált társadalom, aberrált szülők, és aberrált gyerekek között.

  És ha ez még a gyógyszergyáraknak bevételt is generál, az már tiszta haszon.

 5. 2: na ilyet se olvastam még sehol, pedig mi is úgy „hivtuk” első gyermekünket, vágytunk rá teljes szivünkből! Mert MINDEN gyermeknek igy kellene születnie! Jelenleg próbáljuk a rossz társadalmi-orvosi-védőnői sémákat és beidegződéseket a józan ész szerint felülbírálni. A gyerek 1 éves, és még mindig szoptatja az édesanyja, kendőben és mai tai-ban hordozzuk, mindig velünk van, mindenről tud és minden érdekli is. Előfordul, hogy néha már idegesítő a jelenléte, de ez nem az ő hibája, hanem a mi (a szülei) túlpörgetett állapota, ami a világ jelenlegi helyzete is okoz, amitől még nem tudtuk magunkat teljesen függetleniteni, bár minden nap dolgozunk rajta.
  Hogy a társadalom jelenleg mennyi (már a fogantatástól) testileg lelkileg szellemileg megnyomoritott gyermeket termel, az egy tragédia. Tragédia.
  Nekünk, akik már átlátunk a szitán, mindent meg kell tennünk azért, hogy minél több minél egészségesebb EMBER születhessen. Mindenkinek tovább kell adnunk a tudást, és meg kell próbálni megértetni velük, hogy ez mennyire fontos.

 6. Alexandre Dumas: Egy orvos feljegyzései c. romantikus regényfolyamának olvasását a napokban fejeztem be. Már olvasás közben éreztem, hogy sok „áthallás” van a regény és Tibor bá blogja között. Nem biztos, hogy sikerül, de megpróbálom ezt érthetően kifejteni:
  1. ott az egyik központi szereplő Rousseau, aki éppen a gyereknevelésről írt ma is gyakran hivatkozott értekezést „Emil” címmel (a kisördög persze dupla áthallást sugall – e-m(a)il);
  2. Joseph Balsamo, mint mágus a szabadkőművesség megtestesítője – gyakran hivatkozunk a hozzászólásainkban rájuk, illetve az illuminátusokra;
  3. olyan technikai csodák használatára került sor a szerző szerint, amelyek a maguk korában hasonló furcsaságnak számítottak, mint manapság pl. a HAARP; (érdekes, hogy a mágus ott is az emberi agy manipulálásával kísérletezett);
  4. egy mindent felforgató (ál)forradalom előtti időkben játszódik a mű (1789 előtt), mely fordulat azóta többször is reinkarnálódott (bolsevizmus, globalizmus), és most úgy tűnik, megint vedlik a kígyó…

  Jó szívvel ajánlom az érdeklődők figyelmébe az alábbi honlapot – melynek a címe betűre megegyezik a jelenlegi poszt címével (először lassan végig kell görgetni, majd lehet válogatni az írások, videók között):

  http://surl.hu/3ih2A1

  Ha alaposabban megemésztem Tibor bá rövid írását, konkrétan is hozzászólok (ha lesz mit).

 7. Akkor még egy saját példa…két kisfiam van, mindkettőt 2 ill. 2,5 éves koráig szoptattam. Saját anyám hülyének nézett emiatt, mikor elmagyaráztam neki, hogy te anno azért nem tudtál 3 hónapnál tovább szoptatni engem tej-elapadás miatt, mert az idióta védőnők, orvosok akkori „protokollja” szerint 3 óránként kell szoptatni és nem szabad elkényeztetni a gyereket, ha sír, hagyni kell sírni stb…..ez már önmagában beteg gondolkodás és ki is írtja a meglévő anyai, gondoskodó ösztönt az anyákból. A gyermekek nem tanulták meg a kötődést, ez az első inger, kapcsolat ugyanis, amit megtanul(na)a kisember. Ha ezt nem kapja meg, később, a felnőtt életében sem lesz képes kötődni, szeretni…

  Én ha kellett tíz percenként magamhoz vettem a picikéimet és az sem érdekelt, hogy nem volt egy nyugodt alvós éjszakám immáron 4-5 éve….

  Tudomásul kell vennünk azt, hogy: AZ ÉLETET CSAKIS AZ ÉLET KÉPES TOVÁBBÉLNI! Mi is így élünk tovább…a gyermekeinkben…

 8. Ja…. és még annyit, hogy a szoptatás sem valami ezoterikus agyrém, meg divathóbort….a szerepe az lenne, hogy a csecsemő megkapja azt a tökéletes táplálékot, amire a növekedéséhez, fejlődőséhez szükséges addíg, amíg saját, önálló táplálkozásra nem válik alkalmassá. Mikor van ez? Ezt a természet is jelzi, csak nem tudatosul már bennünk.
  Akkor, amikor kinő az összes tejfog, vagyis 2-2,5 éves kor körül.

  Aki pedig nyolc, kilenc hónaposan már tojássárgával és csirkehússal tömi a kifejletlen bélrendszerű csecsemőjét az gondolkodjon el rajta, hogy vajon ez így a természetes vagy ez a bevett idióta szokás, amit mindenki „továbbörökít” a következő generációknak!?

 9. Island: Tiszteletreméltó az a nő, akinek nem a mellforma megtartása az elsődleges cél, hanem a gyermeke egészsége. Ez manapság a ritka kivétel. Tökéletesen igazad van, ez a természetes és egy egész életre kiható pozitív eredményt produkáló gondoskodás. Az én édesanyám 2 és fél éves koromig szoptatott, igaz nem tudatos jószándékkal, hanem kényemből (nem voltak gyermek tápszerek még, és fözöcskézni kellett volna) ami szerintem hozzájárul ahhoz, hogy egy egész életen át tartó, igen szívos férfivé váljak.

 10. Eszembe jut erről egy kis film. Két csoporttal /10 évesek/ készítettek egy kísérletet. Mindkét csoportnak ugyanazon közösségi játékokat, feladatokat kellett megoldani.
  Első csoport egész nap colát, színezett üdítőket ivott és chips et és hasonló dolgokat evett.
  Második csoport csak vizet kapott inni és természetes dolgokból készült ételt ehetett.
  Pár óra elteltével megfigyelték hogy az első /szemétélelmiszereket fogyasztó/ csoportban lévő gyerekek teljesítő képessége romlott, ráadásul még össze is verekedtek.
  A második csoportban teljes volt az egyetértés és jobban teljesítettek.

  Van még egy olvasata is a dolognak.

  Valaki azt írta itt nemrég hogy nem volt olyan nagy dolog régen a hiperaktivitás, most már az és gyógyszeresen kezelik.
  Számtalan dologgal megfigyelhető hogy szigorítják .

  1. Ha valakiben felfigyelnek az agresszió egy olyan mértékére hogy az illető embert is ölhet akkor gyógyszeresen kezelik.

  2. Valami ördögi dologtól vezérelve a törvényhozók /vagy kiknek hatalmában áll/ döntenek: mától kezdve kezelni kell azokat is akik agressziója csak a kiabálásig il egy pofon elcsattanásáig terjed.

  3. Ha már azt az agressziót is megszüntetik ami a kiabálásig terjed létrehozták a bólogató társadalmat ami nem tud ellenállást felmutatni ha sérelem éri.

  Lehet ez a liberalizmus egyik célja?????

 11. 10, az asztalos: Azt hiszem ezt a BBC készítette angliában, én a Spektrumon láttam, Tények és tévhitek ráadás volt a műsor neve, és nagyrészt az aszpartámmal foglalkoztak. Volt egy fiatal faszi, aki miután elhagyta az édesítőszeres üdítőket, kajákat, elmúlt az asztmája. Volt ez a gyerek teszt is benne.

  Egyszer felvettem, valahol a gépemen meg is van, csak kicsit szemcsés a kép, rossz forrásról digitalizáltam 🙂

 12. Az agresszió nem betegség, csak azzá válhat – egyébként az életfenntartó ösztön része. Jól példázza ezt William Golding: A legyek ura c. könyve.
  http://surl.hu/2hFg7I
  Viszont az a hivatkozott műből is kiderül, hogy a felnőtt társadalom kontrollja nélkül a gyermek csiszolatlan tudata (és főleg tudatalattija) zabolázhatatlanná válik – a civilizáció kezdeti viselkedési programja szerint működik.
  Erre példa Csáth Géza néhány gyerekszereplős novellája is (pl. Mesék, amelyek rosszul végződnek c. novellagyűjteményében).
  Kipling-et se hagyjuk említés nélkül, hisz Őt a „gyermekkor” írójának is tartják.
  E három megidézett író „csak” kutatta a gyermeki tudat és viselkedés lényegét, de eszébe nem jutott volna a gyermeki agynak, mint e tudat és viselkedés anyagi hordozójának erőszakos megváltoztatása. Az emberiség minden tagja gyermekként kezdte az életét és felnőve létre hozta a civilizációt és az emberi történelmet. Vajon mit hozna létre egy olyan gyerekekből felnövő generáció-sor, amelynek a természet-adta agyműködését „elprogramozzák”? (Tudom én is a választ, de minek pazaroljam a szót?)

 13. Inkább élt 10év alatt 300000 évet mint koszos 50et unatkozva egészségesen 🙂

 14. Kiss Dénes:Az emlékező magyar nyelv -részlet (leginkább az utolsó sorok illenek a poszthoz):
  „Nem tudom eldönteni, mire jó az, hogy mindenkivel a tudás is meghal, elpusztul. Minden egyednek újra elölről kell kezdeni mindenféle tudás megszerzését. Az állatokban, a madarakban, sőt a rovarokban is, kódolódott az, amit ösztönnek nevezünk. Ki tanította meg a madarat arra, hogy kővel föl lehet törni a tojást? Ezt a madár tevékenységet magam is láttam Ausztráliában. Ki volt az első? A gének „tudása” szerint él és szaporodik a rovar is, lepke, kukac, termesz, méh és a tiszavirág is. Az is kérdés, mindez mind szükséges ehhez a világhoz? E világ finom és aprólékos működéséhez? Ha ezeket kivonjuk, mondjuk a hangyákat, egyszer csak „leáll”, elromlik a világ szerkezete? Csak a bolygóé vagy a teljes egész – világ-EGYETEM világ-MIN-DENSÉG – izgése-mozgása, forgása-keringése, hősége, hidege és így tovább, átalakul?

  Csaknem teljes nyugalommal válaszolhatom, sőt, felelhetem, hogy alighanem, ha lassan is, az egész világmindenség megérzi egyetlen porszem elmozdulását a sivatagban. És hogy így van, arra sok-sok tapasztalat utalt az elmúlt időkben, a nyelv is érzékelte ezt a használói közvetítésével és már be is épült emlékező és működő rendszerében. A magyar nyelvbe világosan és érzékelhető a figyelők számára az, hogy a rombolás eszközei szaporodnak, és ahogy több helyen utaltunk: Az ember javíthatatlan, de legalább rontható. Csak nem ezt az egyetlen lehetőséget kódolta belénk a teremtés, teremtődés!?”
  http://surl.hu/lk80iJ

 15. „az erőszakos viselkedésnek biológiai alapjai vannak.”
  Mindössze annyit kérdeznék. hogy a politikai hazaárulá
  sra is vonatkozik ez vagy csak azokra a gyermekekre akiknek normális fejlődését még csírájában el kell fojtani? Valamint az izraeli erőszakos viselkedésnek is biológiai alapjai vannak?Nosza rajta, gyógykezelni akkor.

 16. Iszonyatos elmélet a gyerekek ilyen jellegű szűrése. Bár jellemző a szép új világunkra. Egyszer arról olvastam (nem tudom már, hogy hol), hogy milyen jó volna génmódosítással kiszűrni az emberiségből az agresszivitást. Ez hazug, aljas és romlott gondolat. Nem a természetes és életképes egyed tiltakozását kellene tönkretenni. És ezt úgy mondom, hogy én is szenvedtem már hiperaktív (nem saját, párom gyermeke) gyerektől. Úgy láttam őt mint maga a megtestesült gonoszság.
  Ma pedig nagyon jóban vagyunk, Sőt, komolyan számíthatok rá.
  Ha ezek a tudósok azt hiszik, hogy ilyen módszerekkel kiszűrhetik a veszélyes elemeket, akiknek már az agyszerkezetén is látni vélik a torzulást, hát az ő agyszerkezetüket is meg kellene vizsgálni.
  Kicsit más téma, de mégis ide tartozik. Az elmúlt egy-két évben olvastam valahol, hogy az izraeliek újfajta terrorista-ellenes szkennert találtak fel, nem a test-szkenner, hanem érzelem-szkenner. Az a lényege, hogy a reptereken olyan transzparenseket helyeznének el, amiken bizonyos muszlim vezetők arcképe, vagy arab betűkkel némely buzdító, hazafias idézet volna mondjuk a Korán-ból. A kép mögött rejtett kamera, ami figyeli a delikvens reakcióját.(szerencsére ezt még állítólag nem engedélyezte egy ország se, ….)
  És ha egy ember pozitív érzelmeket mutat (a szkenner, vagyis a számítógép mutatja ezt ki mondjuk 126 arckifejezés analizálásával), a jelképek láttán, akkor elviszi a rendőrség. Valóban Orwell se, és Huxley se sejthette, hogy milyen fokozatai vannak az elaljasodásnak.

 17. 19: A cél az „agresszió mentes” magyarul BIRKA emberek kitenyésztése, akik elvégzik az uralkodó elit kiszolgálását mindenfajta kritika és igény nélkül. Huxley-nek igaza volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük