(463) Tibor bá blogja – Fidesz kórkép

önarcképNem kell zseninek lenni ahhoz, hogy a  zember érzékelje, egy hatalmas leszámolás folyik, amivel párhuzamosan a harácsolásra is van gondjuk. Nekem úgy tűnik a hatalom megkaparintásának fő indítéka a maradék vagyon lenyúlása és a bosszúvágy volt. Most már csak az van hátra, hogy bebiztosítsák a hatalmukat, nehogy a zemberek újra leváltsák őket. Közben Orbán menekül a válaszadás elől, hogy hogyan képzelik el az ország bajának orvoslását, ugyanis nincs mit előadni. Menekül, mint egy űzött kutya, mert nincsenek válaszai az ország problémáira. Nincs mivel előállni, mert ez a téma sose érdekelte őket. Most aztán beszart a halott, körmükre égett a dolog, ugyanis az egész ország hónapok óta várja a lényeget. Kinek mennyibe kerül Orbán 16 százalékos egységes adókulcsa, mert azt az 500 milliárd veszteséget valahonnan pótolni kell, és ez a „valahonnan” nem lehet más, mint a zemeberek zsebe. Fő Irányelvűk: Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra. De azért van itt program a jövőt illetően, van ám. Orbán Viktor be van szarva és fél, máris 12 milliárdot költött saját védelmére, ha esetleg forradalom lenne. Jó kis hely az a vár, nehezen megközelíthető, oda fészkeli be magát. Hogy miért fél? Mert ő tudja a legjobban, mennyit hazudott össze az elmúlt majd 9 év alatt, és hogy ez mennyibe került az országnak. Ahhoz, hogy ez ne derüljön ki, el kell terelni a zemberek figyelmét feljelentésekkel, elszámoltatásokkal, amik persze népszerűek, mert az egész társadalom őrjöng az elképesztő korrupció és gigantikus lopások miatt.  Mindeközben lapul a kétharmad, és lesi, hogy mi lesz. Nagy részük már röstelli, hogy így behúzták a csőbe és úgy tesz, mintha nem szavazott volna. Környezetem ismert, nagyhangú fideszesei az utóbbi időben hallgatnak, mint szar a fűben, és kerülik a politikai témát. Közben az emberek elképesztően frusztráltak, mert nem látnak maguk előtt jövőt, illetve azt sejtik, hogy a jövő csak rosszat, semmi jót nem tartogat a számukra. A bizonytalanság hatalmas, az se lép, aki tudna, mert fogalma sincs a helyes irányról. Én magam azt vallottam, hogy vészhelyzetben jobb a diktatúra, mint a liberális, sehova se vezető demokrácia, de ez, a szemünk előtt kiépülő diktatúra nem tervezi a nemzet megmentését, kizárólag a vezető réteg túlélésére koncentrál. Soha nem vizionáltam egy hazai fellázadást, de már nem zárom teljes mértékben ki a lehetőségét. Személy szerint én ezt már kihagytam volna. 😉   

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

241 gondolat erről: „(463) Tibor bá blogja – Fidesz kórkép

 1. „az egész társadalom őrjöng az elképesztő korrupció és gigantikus lopások miatt” – és közben maguk is intézik a kis piszkos ügyeiket, nem?
  A gerinctelen patkányokat a gerinctelen nép nevelte fel. (tisztelet a becsületes magyar embereknek, aki még mindig kevesen vannak ahhoz, hogy érződjön az akaratuk)

 2. Van egy olyan érzésem, hogy a kétharmad jelentős része nem a FIDESZ-nek akart kedvezni, hanem az előző kormányt akarta büntetni.
  Azért emlékezzünk vissza azokra a vérlázító ügyekre,főleg a fővárosban, amelyeket még a kormány sem tudott eltussolni, és ami a választók egy részét néhai kedvencei ellen fordította.
  Persze azt gondolták, ettől rosszabb már nem lehet. De lassan kiderül, hogy de igen…

 3. Bár tudnám, mire alapozod ezt a fröcsögést, Tibor bá’. Sajnálom, hogy ilyen posztokra pazarlod az értékes időded. Ismered a vonzás törvényét? Annyira akarjátok már az összeomlást, a népre zúduló bajokat, hogy a végén még be fogjátok vonzani, ha elég sokan lesztek.

  Szerencsére vannak, akik másképp gondolkodnak. Akik nem akarják, hogy az ország a szakadékba zuhanjon. Akik nem mocskolják Orbánt, hanem bízni akarnak benne, mint utolsó esélyben, aki még megállíthat bennünket a szakadék előtt. A kollektív tudatnak nagy ereje van. De tőled, mint hitetlentől sok jót nem várhat az ember, Tibor bá’. Mélyen elkeserítenek az ehhez hasonló írásaid. Ilyenkor kifordulsz magadból, nem vagy tárgyilagos.

  Nagy a baj. Mindannyian tudjuk. Nem képzelhető el, hogy Orbán valóban tenni akar valamit ellene? Ha igen, valószínűleg mindenkinek nehéz lesz. Tudjuk. Egyébként pedig mit lopott el Orbán? Kérlek sorold. Bizonyítékokkal. Ahogy tőlünk követeled, ha vita van valamiről. Ahogy kihámoztam az írásaidból, te Gyurcsányt bírtad, mert magas, Orbánt utálod, mert alacsony. Viccnek hangzik, de nem az, ott van a soraid között, csak figyelmesen kell olvasni.

  Időnként csalódom benned, annyira nem illik hozzád ez az indokolatlan gyűlölet, amit persze tagadsz. Na mindegy, majd kihagyom az ilyen írásaidat, nyilván lesz kommentelőd, akinek tetszeni fog, én meg mint nő, amúgy sem számítok. Ha egy nővel te szimpatizálsz itt a neten, gyorsan kiderül róla, hogy pasi:)

  Nem, nem szükséges azt írnod, hogy agymosott vagyok. Vagy buta. Neked mindenki az, akinek a véleménye eltér a tiédtől. Fidesz és Orbán rajongó sem vagyok. Csak reménykedem, hogy tud tenni valamit és erősen küldöm az energiákat felé. Sokan kellene, hogy küldjük. De te, és sokan itt a blogban, ellene dolgoztok.

 4. Vettem a fáradságot és végig olvastam az itt eddig megjelent írásaidat. Nem mondom, hogy betű szerint, de elég jól értem a tartalmakat és a mondanivalót. Az időrend szerint változó tartalom árulkodó. Persze, ha jóindulatú lennék, azt mondanám provokálsz. De ez az írásod jól illik a többihez (ami természetes is). Elárultad magad. Tarával egyetértek. És sajnálom.

 5. Lenne egy kerdesem: te voltal valaha a Fidesz, az MSZP vagy az MSZMP tagja, Tibor ba?

 6. Egy másik nő:
  Azt hiszem, egy átlagembernek nem könnyű eligazodni a politika útvesztőiben. Az MSZP teljesen hitelét vesztette, nemigen volt választás. A Jobbikról sem tudtunk sokat, radikálisnak tűntek, de nem befutónak. De a legfőbb baj az a politikával, hogy az, ami. Intrika, hatalomszerzés, a zsíros lehetőségek kihasználása. A kezdeti (esetleges) jó szándékot hamar felváltják az előbbiek. A naiv szavazó pedig meghallgatja a párt programját, és azt hiszi, hogy arra számíthat. Én nem szeretnék egyebet, mint békét, tisztességes munkát és olyan embereket magam köré, akikben bízhatok, együtt gondolkodhatom, együttműködhetem. Ha pénz van, az nem baj, ha kevesebb, az se. De az a tapasztalatom, hogy minél egyszerűbb az életmód, annál több tisztesség fér bele. Bizonyára szörnyű naivitás mindez, de fájdalmasan hiányzik a közéletből a tisztesség. Talán azért tűnik úgy, hogy sokan ennek a hazugság-világnak a végét akarják…?

 7. Tibor bá ismét vallási témához nyúltál … pedig tudod, hogy az nem vezet sehova 😉

  Én ott látom az alapvető hibáját a jelenlegi kormánynak IS, hogy az adott határokat betartva akar érdemi változást kieszközölni (ha akar egyáltalán), pedig az nem fog menni. Egyszerre szűznek is maradni ….

 8. 5: Angliában és Ausztráliában ilyen kérdést még négyszemközt se lehet feletenni. Az USA-ban nem voltam (hálistennek) ott nyilván lehet. Nos soha, semmilyen pártnak nem voltam a tagja. Utoljára 1967-ben voltam állami alkalmazásban, akkor még szakszervezeti tag se voltam. —- Ha megenegeded visszakérdeznék: Mi következik ebből?

 9. Igen, most panaszkodik a sok sértett hívő, Tibor bá, fingottál a templomban!!!! 😀

  Komolyra fordítva, én kicsit máshová tenném a hangsúlyt, a mostani intézkedésekben vannak hasznos, nélkülözhetetlen elemek, amiket én rég vártam, pl. az iskolák államosítása ilyen.
  De abban egyetértek, hogy OV úgy indult neki az országgal, hogy nem igazán tudja, hova megyünk. A lényeg, hogy ő a főnök.

  További vita előtt olvassátok el ezt, de feltétlenül, hívők és ateisták egyaránt:

  http://idokjelei.hu/2011/02/gerald-celente-meg-tobb-forradalmat-lazongast-es-eroszakot-josol/

  „Gerald Celente még több forradalmat, lázongást és erőszakot jósol”

  „A mostani világrengető események azonban a kilábalás leghalványabb illúzióit is eltörlik. Akár szándékosan, egy előre kiszámított irány szerint, akár a félelem által hajtott tagadás következményeként, de senki nem mondja ki milyen kép is rajzolódik ki előttünk. A jelenlegi lázongások nem állnak meg a közel-kelet és Afrika partjainál. Ahogyan azt korábban jeleztük, át fognak terjedni Európára és a világ más részeire is. Minél lobbanékonyabb a helyzet és minél szélesebb területeket érintenek a lázadások, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy bizonyos események (olajválság, terrortámadás, kibertámadás vagy helyi háború) hatására a gyenge gazdaságok összeomoljanak, a stabilak pedig meginogjanak.

  Készüljünk fel

  A helyzet egyre irányíthatatlanabb. Egyes országokban a bank és tőzsdebezárások valós kockázattá váltak, mint ahogyan a szükségállapot bevezetése is. Ahogyan korábban jósoltuk, az arany árfolyama el fogja érni a 2000 dollárt unciánként. Fontos, hogy legyen elegendő készpénzünk és az sem árt, ha a spájz is fel van töltve. Amennyiben a legrosszabb nem következik be, semmit sem veszítünk, de ha bekövetkezik, nehéz napok várnak a felkészületlenekre.”

 10. Többen írják, hogy nem könnyű eligazodni a politika útvesztőiben.Ahhoz azért ugye nem kell három egyetem senkinek, hogy lássa mi folyik az országban és valójában miről van szó. Kíváncsi lennék azoknál akik „nem igazodnak el” milyen hatást vált ki az agyonszajkózott elszámoltatási szemfényvesztés. Nyolc évre visszamenőleg. EMBEREK milyen nyolc évről beszélünk? A nagy lenyúlások az előző tizenkettőben voltak!!! Az utóbbi csak azért tűnt fel már az avatatlan szemeknek is mert már a kisemberhez közeli dolgokat nyúlták le mert a vastagját korábban szétrabolták Antallal kezdődően. A fidesz hívőket meg kell kérdezni hányszor látták vagy hallották Zorbánvezérüket felállni a parlamentben és kifogásolni hogy szőrén szálán eltűnt a nemzeti vagyon? Mindaz amit e nemzet ezer év alatt összekuporgatott és megvédett ebek harmincadjára juttatták a cionista kiszolgálók, cserébe szabad rablást kaptak és nemzetközi védelmet.Harminc százaléka a nemzeti vagyonnak úgy tűnt el, hogy semmiféle kimutatás nincs róla. Tíz százalékot szanáltak a többi bagóért kelt el úgy hogy a bagónyi árát is meghitelezték nekik előre amely hitelekért mi vállaltunk garanciát. Milyen orbánról beszélhet bárki? Hol volt orbán az elmúlt húsz évben? A parlamenti melegedőben. Addig nem lehet rend és kilábalás ebből a helyzetből amíg egyre többen fel nem fogják és fel nem vállalják akár életük árán is, hogy felelősségre kell vonni az elmúlt húsz év politikai szereplőket hazaárulásért. Itt mindenki csak gazdasági bűncselekményekről beszél amelyek már elévültek. Ez óriási tévedés mert ezeknek a gazdasági bűncselekményeknek a közvetlen következménye a nemzet és az ország végveszélybe való sodrása.Amely kimeríti a hazaárulás fogalmát, ugyanis ezáltal idegen erőkkel és hatalmakkal szövetkeztek az ország gazdasági és egyéb leigázásában. Orbánnak vagy életfogytiglan jár vagy kötél akár mind gyurcsánnak és a köztörvényes olajos pintérnek.
  Ami késik nem múlik.K.Árpád.

 11. 3: Kedves Tara, mindenki a mai bejelentésre vár, Tibor bá itt ad lehetőséget ennek (majdani) megvitatására. És persze, hogy provokál, az (is) a dolga.

 12. Mindig is mosolyogva olvasom ha politikai irásra reagálnak az emberek.Mind két pártnak van egy pár százezres keménymagu szavazotábora akik akkor is rájuk szavazna ha a belét taposnák ki 🙂 Orbán vagy Gyurcsány egykutya. A miniszterelnőknek lenni egy bábu állás nem Ő dönt arról ,hogy itt mi lesz csak végrehajtja a kapot parancsokat.Itt az EU-diktál meg a pénzügyi piacok.A politika egy Show-biznisz egy látszat bunyó ahol nagyon is megkimélik egymást az „ellenfelek” :)J

 13. Én személy szerint igazat adok Tibor bának.Csak azt nem értem,hogy pont Tibor bá van berezelve,holott annyi mindent túlélt már az élete során ,hogy felsorolni sem lehetne.
  Én is pesszimista vagyok,de ennyire azért nem.Valahogy mindig volt.

  Tarának ajánlanám Szeszák Gyula honlapját,olvassa el.És meg tudja milyen Orbán a valóságban.

  Egyébként nekem csak az tetszik Orbánban,hogy most mindenkit ki akar végezni.Én drukkolok hogy sikerüljön.. 🙂
  Mert mikor a munkásokkal bántak el akkor röhögött mindenki.Most én röhögök a fotelemből hogy hogy hullnak majd az emberek.Most mindenki hogy fel van háborodva ha a saját bőrén érzi.
  Én is ettem sok éven át penészes kenyeret.Nem ment mindig jól.Higyje el tibor bá,sok ember személyiségének nem árt egy kis edzés, akár maga a sátán Orbán akár nem.. 🙂

 14. 13. „Mert mikor a munkásokkal bántak el akkor röhögött mindenki.Most én röhögök a fotelemből hogy hogy hullnak majd az emberek.Most mindenki hogy fel van háborodva ha a saját bőrén érzi.”

  szerintem nagyon mellé nyúltál. Kik érzik a bőrükön? A kisemberek akik eddig is güriztek és értéket teremtettek. Csak egy két kishalat vetnek oda martaléknak hogy legyen min rágódjon a slepp. Egymást nem bántják mert sakkba tartják egymást.Fogott ember ott mindenki. Szerintem azért juthattunk idáig mert így vélekednek sokan és most röhögnek a más kárán amely valóban a mi kárunk mindannyiunké. Gyurcsány milliárdokat mentett ki Indonéziában és ki tudja még hova. Szerinted lesz annak bármi bántódása? A magyar ember magyar embernek farkasa.

 15. ” Soha nem vizionáltam egy hazai fellázadást, de már nem zárom teljes mértékben ki a lehetőségét. Személy szerint én ezt már kihagytam volna. 😉 ”

  A kormány ellen biztosan nem lesz semmilyen lázadás. A poszt szerzője elég tájékozatlan a hazai politikát illetően. Csupán csak érzelmi politizálást folytat… 🙁

 16. virág:
  Ezt a mély szegények között mond el.

 17. Nem olyan rég volt az önkormányzati választás. Szülőföldemen pl. lent járt Kövér Verőlegény Laca és azzal kampányolt, hogy CSAKIS A FIDESZRE ÉRDEMES SZAVAZNI, mert „hátszéllel jobban megy a vitorlás”.

  Tudatosan hazudtak, a Fidesz beavatott vezetőio akkor már javában tudták, hogy kb. Armageddon jön, mégis kábították az embereket a szép fejlesztések igéretével, amit természetesen csakis fideszes polgármesterek érhetnek el városkájuknak.
  Jobb lett volna a pártokat kitiltani az önkormányzati választásról, hogy rátermett embereket válasszanak, akik tudják a mostani nehéz időkben a tűzoltást irányítani, felesleges pártviszályok nélkül.

 18. Azért annyira ismerhetnétek már Tibor bát, hogy tudjátok mennyire nem híve a politikának, pártoknak, ugyanakkor már a választások előtt is megnevezett egy pártot a kommentek között az MDF-et, aki egyedül ismerte be programjában, hogy megszorításoknak kell jönnie. És Tibor bá le is írta, hogy emiatt logikus oda szavazni.

  Hol van itt pálfordulás? Talán az elején bízott, vagy kíváncsian várta hogy a 2/3-ad birtokában tesz valamit Orbán, ez még akár cikkekben is előjöhet, na és? Azóta az eltelt idő nem igazolta a Fideszt, egyre több jele van annak, hogy ugyanazt folytatják mint az előző kormányok.

  Kiadást kell csökkenteni, Tibor bá már ezerszer leírta.

  (én hülye még mindig bízom benne, hogy megjön az eszük odafent, de a hatalom részegítő hatása ennek ellen dolgozik)

 19. Tibor bá +1.
  Én a problémát abban látom, hogy a fidi átvette az irányítást minden szinten. (köztársasági elnök, nemzeti bank, alkotmánybíróság, média, stb.)
  Lényeg a lényeg, Viktorékat már választással nem lehet leváltani. Sajnos fegyveres konfliktus kell majd ahhoz hogy megszabaduljunk tőlük.

  ps: március 15.-re városi pletykák szerint, már gyűlik a nép…

 20. Vegyük már észre, (akik többet kevesebbet éltünk szocializmusban), hogy az OV-rezsim tipikus bürokkratikus pártállami apparátus az ilyenekben szokásos kampányjelszavakkal, amik felülről lefelé végighullámzanak a gépezeten, az aktuális jelszavakat harsogják pár hónapig, aztán elhal és jön a következő kampány, soha egyiket se sikerül teljesen végrehajtani, de ez jó, mert ezek marhaságok.

  A fidesz egy OV által kotraszelektált hadsereg, az ellenvélemény minden szinten kipotyog, marad a merev patrancsvégrehajtás, aztán a hányat fialt a koca az eredmény.
  így nem lehet hatékonyan irányjtani, mert nincs alulról visszacsatolás, mert nem tűrik a különvéleményt.

  Feltűnő, hogy a faszi egy éve kormányozhatna és a beütései, agyrohamai foglalják le, ilyen semmikkel foglalkozik a fidesz és az országgyűlés, hogy „alkotmány” (egy darab papír, a kutyát nem érdekli mi van rajta), „médiatörvény” (ugyanaz, nagy cirkusz, gyakorlati haszna nulla), dohányzástilalom az éttermekben – na, ez megmenti a hazát! Közben a kilakoltatásra váró potenciális forradalmárok ügyében ülnek a seggükön.
  És a kontraszelekció miatt a lenti kisfideszesek hangja nem hallatszik fel a szultánhoz, hogy összedől az ország, nem ezekkel kéne foglalkozni.

 21. 18. A Bokros őszinte volt. 4% kapott.
  A fidesz parasztvakítással kétharmadot.

 22. Élő ember vagyok, nem magyarországi bérkommentelő.
  Van egy pár tény:
  1. 2009 decemberében az államadosság a magyar GDP 83% körül volt (mármint az államháztartásé, nem számoljuk bele az önkormányzatokat stb.)
  részletek itt: http://vastagbor.blog.hu/2009/05/19/az_allamadossag
  2. Orban az államadósságot 65-70%-ra akarja leszorítani + 250milliárdos tartalékkeret
  részletek itt: http://portfolio.hu/gazdasag/folyamatosan_erkeznek_a_matolcsy-csomag_reszletei.146030.html
  Ha ez összejön neki akkor 2 év alatt kb. 15%-al CSÖKKENTI az államadóságot.
  Ez nem könnyű főképp, hogy a GDP arányos adósság NÖVELÉSE 30%-al is kb. 8 évet vett igénybe.
  Ez szopás mindenkinek és – természetesen nagyon konfúznak tűnik.
  Azonban meg kell érteni a néhány tényt (hiába irják másképpen az alkotmányban):
  1. A nyugdíj nem jog, hanem néhány millió ember verejtéke.
  2. Az ingyenes egészségügyi ellátás nem jog hanem néhány millió egészséges ember befizetése.
  3. A különböző segélyek szintén nem jog hanem mások verejtéke.
  Nos a verejték sosem volt jóizű és kellemes. Úgyhogy lehet választani vagy mi verejtékezünk vagy másokét isszuk/esszük.
  Amúgy egyáltalán nem zavar ha az mszp/szdsz-el leszámolnak. Legalább kevesebb botox ildikó szaladgál majd.
  Személy szerint a kiigazítás más módját választottam volna de ez más kérdés. Amúgy a manyupok államosításával messzemenőleg egyetértek.

 23. Hogy nem szólok közben az nem jelenti azt, hogy nem figyelek. 🙂
  23:
  Kedves samu! Kire gonbdolktál, amikor ezt bepötyögted?: Élő ember vagyok, nem magyarországi bérkommentelő.

  Azzal minden esetre sikerült felmelegíteni a szívemet, hogy átírnád az alakotmányt. Ez ma – úgy tűnik – egy ragályos betegség: „Azonban meg kell érteni a néhány tényt (hiába irják másképpen az alkotmányban)”

 24. 14!
  Akik eddig is értéket teremtettek azok eddig is érezték a bőrükön hogy nekik nem jut.Csak senki nem állt ki az érdekeikért.Most a közigazgatásra gondolok,és egyéb léhütő bandára.Meg ilyen olyan szakszervezetekre.De ahogy elnézem megint, oda-oda meg-meg vissza játék van.És a végén megint nem lesz bántódásuk..
  Nem érdekel Gyurcsány,meg Orbán sem.Nekem mindegy ki van odafönn,ha én nem tudok külföldön dolgozni,itthon éhen halok.Akár kölcsönnel akár anélkül a nyakamon..
  Egyébként ezt bírom.Mikor nekem kell segiteni másnak,akkor segítsek,de mikor én szorulok segítségre,akkor le vagyok fütyülve.Nahát most én fütyülök..Vagyis szeretnék..
  Remélem átmegy Orbán a gestapo vizsgán.. 🙂

 25. Árpádnak igaza van! Ismerni kellene a „politikai pártok” tevékenységét, szennyesét, mielőtt állást foglalnánk, melletük vagy ellenük.
  http://magokvagyunk.blogspot.com/2011/01/fidesz-hivoknek.html
  A linken szerepelő összegzés, csak egy kis töredéke az Orbán vezette FIDESZ bűneinek, de Tulok jóvoltából ugyanilyen ismertető készült az MSZP-ről is, ahogy linken szerepelő is az Ő írása (Posta Imre oldalán jelent meg a pártok előéletéről a Tulok által írt sorozat, a válaszások előtt).

 26. 25.
  Pedig ebbe fogunk belebukni, hogy bevonzzuk a nem segítő embereket, akik azt hiszik, hogy azzal, hogy így gondolkodnak minden megvan oldva. Megszorítani könnyű annak kinek semmije nem vész el. Én már annak örülök ha táplálkozok és élek mi lesz még itt…

 27. 22. bokros sohasem volt őszinte. Abban viszont igazad van , hogy a népszerűtlen intézkedések beharangozása nem nyerő az rtl népe körében.
  Bokros ha őszinte lenne ki tudná teregetne a szennyest, pl. surányi féle tranzakciókról, hogy hová lett Magyarország aranykészlete és mennyiért.Kína nem hiába harácsolja az aranyat, rövidebb időn belül mint azt sokan gondolják kutya világ lesz, ami most van az bakfitty. Szeszák Gyulának volt erről egy mondása ami valahogy így szólt, rtl népéhez.
  „Hülyék vagytok, de mire észbekaptok számotokra már késő lesz.”

 28. 28!
  Pontosan.Úgy ahogy mondod..

  27!
  Tibor bá azt mondta ,az emberiség 80%-ra nincs szükség.Úgyhogy gyorsan kapd össze magad ha nem ebbe a 80%-ba akarsz kerülni… 😉

 29. 25.amikor a banki adósok érdekvédelmét megalapítottam és felkaroltam, nem azért tettem mert szarba voltam, vagy pozicíóra vágytam. Rengeteg támadásnak tettem ki magam és családomat még azok részéről is akiken segíteni próbáltam. De aki ilyenre adja a fejét az ne számítson sem köszönetre sem hálára. Szerencsére ezzel tisztában voltam már akkor is, ezért nem ért csalódás.
  A lényeg ugyanaz, amit Te írsz minden területre levetítve. Aki még tudja fizetni hiteleit nagy ívben tesz arra aki nem tudja, aki már elbukta mindenét , nagy ívben tesz arra aki majd csak ezután fogja, még lehet őrül is hogy nincs egyedül. Tudod ha az én tehenem….
  Ahelyett azt vizsgálná mindenki hogy ezek a problémák hátterében mi rejlik és akkor rájönnének, hogy az egész társadalmat érintő dolgok ezek attól függetlenül hogy van hiteled vagy nincs hiteled, tudod fizetni vagy nem tudod. Ezt nevezhetjük összefogásnak de inkább összetartozásnak, ettől nemzet egy nemzet és nem konzumidióta. Mert a konzumidiótákra pusztulás vár előbb vagy utóbb.
  Azok akiknek már felnőtt a gyereke tesznek nagy ívben azokra akiknek még kisgyerekük van és visszavágják a gyest, akik nyugdíjasok nagy ívben tesznek azokra akik még messze vannak a nyugdíj korhatártól és kilátásuk sincs munkára, akik még nem nyugdíjasok nagy ívben tesznek a nyugdíjasokra ha visszavágják a nyugdíjakat és sorolhatnám a magyar átkot amelynek köszönhetően fene könnyi dolguk van a hódítóknak. Nem azt mondom, hogy egymás nyakába boruljon eszes és esztelen, de a közös nemzeti érdekek mentén egyetértés nélkül nem lesz semmi. Már régen picsán kellett volna rugdosni a teljes politikai bűnöző garnitúrát és nem kukákat gyújtogatni meg tévét ostromolni, hanem két millió tökös férfinek ki kellene menni az utcára és kijelenteni hogy elég. ENNYI volt!De előtte megszervezni az államapárátust működtetését irányító társaságot.Egy kis szerencsével meglesz.

 30. Tibor ba, nem gondolok senkire (ie. nem gyanusitok senkit de megerzeseim vannak). felenk elterjedtek a berkommentelok.
  Amugy azt hiszem, hogy te irtad le, hogy a birosag jogot szolgaltat de nem igazsagot vagy valami hasonlo.
  Nos, ha a jog nem egyezik a termeszeti es gazdasagi torvenyszeruseggekkel akkor egy ideig-oraig (magyarorszagon pl. 40-50 evig) lehet huzni-nyuzni (hiteleket felvenni majd a hitelek konnyebb felvetele erdekeben kulonbozo machinaciokat kitalalni) de elobb-utobb a gazdasagi es termeszeti torvenyszerusegek gyoznek. ez tortenik most. mivel sok orszagban tortenik (egyiptom, libia stb.) ragalyos betegsegnek nez ki.

 31. 23:

  ez az egyik legfőbb vádam Orbánnal szemben, hogy esztelenül a globális uzsoratőkének adná az összeomlás előtt utoljára kifacsarható végső forrásainkat, a manyup-pénzeket is, ahelyett, hogy az országban költené el mentőbárka-ácsolásra!!!

  Vagy esztelen bolondként, vagy tudatos árulóként, ezt pontosan magam se tudom, de legyen „csak” idióta.

  A világ adósságállománya VISSZAFIZETHETETLEN!!! Főleg a származékos pénzügyi eszközökkel a szélhámos csaló világbankárok olyan adósságokat csináltak, amit a politikusok a megmentésükre „átvállaltak” (a nép kontójára), hogy ma dollármilliók jutnak egy átlagamerikaira. Ezt sose lehhet visszafizetni, a rendszerre közeli összeomlás vár. és ekkor Orbán arra a hátralevő kis időre gyorsan kirúgat mondjuk százezer embert, meg lecsökkenti a jövedelmüket, hogy még az utolsó percig táplálhassa a kamatszivattyút.

  Én a helyében annyit fizetnék, amit muszáj, nem akarnám erővel csökkenteni az adósságállományt, csak szintentartani és a pl. manyupokból, meg más takarékosságból felszabaduló forrásokból a válság túlélését szolgáló dolgokat finanszíroznám. Pl. az ország minden háztartásának szüksége lesz fás konyhai tűzhelyre, sok kertészkedési kéziszerszámra, lovakat kellen gyorsan tenyészteni, mittudomén, a lényeg, hogy ITTHON, RÁNK (rátok…) költse az utolsó hazai forrásokat, ne a rócsildéknak adja oda a feneketlen kútba.

 32. 34: Pontosan ezt vetem a szemére Orbánnak, nem a diktatúra kiépítését. Azt, hogy csak az elit megmentésére áll be, és szarik a magyar nemezetre, pedig a nemzet nélkül ő se éli túl. Vagy valamennyien, vagy senki. de ezt nem éri fel ésszel.

 33. 35:

  Nono, valakik túlélik. Ha úgy tudja, hogy mindenki nem élheti túl, arra kell törekednie, hogy a kevesek között, vagy élén legyen…
  A linkelt Posta-anyag persze szűrővel olvasandó. Nem hinném, hogy pl. Martonyi lenne a Tesco többségi tulaja.

  Ez a MAG is egy szellemi kábítószerrel önti le nyilván hasznos túlélési tevékenységét.

 34. Teljesen egyetértek a poszttal. Szerintem Tibor bá fején találta a szöget. Az én környezetemben is pontosan ezek a folyamatok játszódnak le fidesz és nem fidesz hívőkkel egyaránt.

  31: Árpáddal is egyetértek. A törlesztést mindannyian fogjuk kinyögni. Ha Te nem is vettél fel hitelt, akkor is elég, hogy másokat behúztak, de ha senkit nem tudtak volna felültetni, akor felvette volna helyettünk ezeket a hiteleket is az állam. Ahhoz viszont, hogy az emberek rájöjjenek erre, gondolkodni is kellene, amit még mindig nagyon kevesen tesznek.

  Szerintem az egyik legnagyobb baj az, hogy a fiatalokat sikerült teljesen letompítani. Csak egy példát hoznék. Én az egyetemi dolgokba látok bele. A kialakított kreditrendszer, és az internetes neptun rendszeren keresztül történő tantárgyfelvétel nagyon hatékonyan rombolja szét a közösséget. A második félévben a 100-150 fős évfolyamból már csak néhány fős csoportokat lehet találni, akik egynél több tantárgy óráin is együtt tanulnak. Ezzel bármilyen ügyben ellehetetlenül a közös fellépés. Ezekből a hallgatókból lesznek aztán a 31-ben leírt felnőttek.

 35. 35. A mai beszéd után borítékolható, hogy a tőzsde és a forint fekete napja lesz a mai…

 36. 31!
  Nagyon is tudom miről beszélsz.És tudom azt is hogy én miről beszélek..
  De akárhogy írom szerintem nem érted vagy nem értitek..
  (Egyébként Tibor bá valamelyik blogban irta az egyéni érdekeket.Írt a nagy „összefogásról”..És azt is írta ugye hogy előre egy hónapot sem lehet látni mi lesz,nem ég 20 évet.
  Lehetne gondolkodni,már nem először írom.Aki felvett 20 milliót meg hasonló összegeket 20 meg 30 évre.Nem gondolkodott?Mikor alá kellet írni,nem kért segítséget?Ahhoz nem kellett segítség?Most én gondolkodjak helyette?Egyébként hogy most tudom fizetni a hitelemet,nem azt jelenti hogy ki is fizetem,vagy ki is fogom tudni fizetni.Még semmi nincs lejátszva.Én is voltam itt tavaly olyan helyzetbe hogy vissza kellett volna adnom mindenemet,mikor jött egy lehetőség ,az Isten kinyujtotta a kezét.(egyébként vesztettem én már el lakást is,és egyéb dolgokat is, túléltem,az életben kell hogy történjen az emberrel negatív dolog is hogy a személyisége fejlődjön)
  Azt is mondtam hogy mikor nekem kellett segiteni másnak akkor segitsek,mikor én vagyok segítségre szoruló helyzetben,csak rúgnak rajtam.Azért ez nem igy működik.Mindig azt a lovat ütik amelyik húz.Persze hogy mérges vagyok.Eddig sem kaptam semmit,ezután sem fogok,nem is kell.Én mindig mindennek megfizettem az árát.
  Mért kell megvédeni bárkit is saját magától?Majd most gondolkodnak.De sokan még most sem..

 37. A piac inkább szereti Orbánt a csomagért, sőt KEVESLI!
  Nekik dolgozik…
  Tudva, vagy nem, a hatás szempontjából mindegy.

  A jóléti állam fentarthatatlan, ettől még sokkal többet lesz muszáj leépíteni, szinte mindent. De hogy mindennek eredményét még most odaadják a bankároknak…

 38. 40: na végre, ezzel jól fogunk lakni! Nem azt akarom mondani, hogy ne hozzák nyilvánosságra, sújtsa őket dolgozó népünk megvetése, de látszik, hogy figyelemelterelésnek szánják.

 39. A forint megindult lefelé. A reggel 8:00-kori 269,80-ról 11:30-ra 273-ra lépett. meredeken zuhan. Kérdés meddig?

 40. 35. A MAG-nak a „FIDESZ hívőknek” című íráshoz semmi köze, csak átvették, mert az írásban felsoroltak visszaellenőrizhetők, igazak. A TESCO-nál, és más multi cégeknél is „bevett szokás”, hogy a cég felépítéséhez felveszik a milliárdos nagyságrendű támogatásokat, majd „X” idő után eladják az épületeket egy másik, érdekeltségükbe tartozó cégnek, aki számára „bérleti díjat” fizetnek, ami le lehet írni költségként. Így tulajdonos Martonyi.

  Az IMF és Világbank felé fennnálló tartozások közel 30-40%-a a bankok megsegítésére lett fordítva, amiből egy kanyit sem fizettek vissza, pedig 2010-ben extraprofittal zártak (pl.: OTP 150 milliárd). A gazdaság megsegítésére kötelezően előírt másik kb. 40%, a bankok MNB számláin kamatozott, és egy része, 3600 milliárd, kamatozik most is, csak nem nekünk, hanem a bankoknak, amit nekünk kell kifizetni (a törlesztést is, és a bankok kamatnyereségét is, a mi pénzünk után).
  Erre a kamatra hitelezhettek ki a bankok, fedezetként felhasználva, 10%-nyi ilyen tőkére (a többi 90%-ot az állam állja a pénzforgalomban), svájcifrank alapú, de nem svájcifrank hiteleket. A ilyen hitelezés csalás, a hitelszerződések a magyar jog szerint is törvényellenesek, jogszerűtlenek. A csoportos perindítás törvénytervezetét Sólyom László, Kun Béla unoka, vétózta meg, így akadályozva meg, hogy a becsapott emberek jogérvényesítést tudjanak kezdeményezni. Ráadásul az „eljárási költségét” a hitel 6%-ban határozták meg. Ez egy 10 milliós hitel esetében 600 ezer forint, amit a legatyásodott hiteles nem tud megfizetni, hiába jogellenes a banki tevékenység.

  39. Nem az első eset. Szijjártó, és Kósa államcsőd riogatásai után, a bankok 200 milliárdos megadóztatása, több mint 1000 milliárdjába kerül a hiteleseknek, és ebbe azok is beletartoznak, akiknek forgóeszköz, vagy más egyéb, nem lakossági hitele van (pl. vállalkozások).

 41. 44: Akkor az Orbán-Martonyi kormánytól ne várjuk, hogy felszámolja a multik adócsalásait, pl. a keresztbeszámlázással? 🙁

 42. 46. Ilyenkor az a bevett forma, hogy próbálják megszerezni az MSZP, SZDSZ, MDF ilyen ügyletekkel futtatott ügyleteit. Ha nem adják, vagy nem kapnak részt belőle, Budai Gyula vizsgálatot indít, és „feltár”!

 43. 47. A feltáró bizottság eddig összesen egy 82 éves zsidó nénit (Heller Ágnes) tudott elkapni. Senki mást…

 44. Annyit még hozzátennék, hogy olyan mint „Magyar Bank” és így magyar bankrendszer sem létezik! Az MNB „független”, gyakorlatilag IMF vezérelt, és az OTP, Csányiék „üzlete”. A többi mind a monetáris bankrendszer tulajdonában, van, EKB, IMF, világbank legfelsőbb irányítással, de az EKB is az IMF-hez tartozik és mind kapcsolódik a FED-hez, ami a Bilderberg Group „feje”, a Rothschild-klán kezében van.

 45. Egyetértek Gedeonnal (34), ha már a manyup államosításával forráshoz jut a fidesz, akkor azt vétek a nemzetközi nagytőke zsebébe dugni. Mit változtat, hogy 83 vagy 76%-os az eladósodás.

  A Matolcsy bejelentésben meg inkább 100 ezer megszűnő munkahely látszik, nem 1 millió új. Még jó, hogy nincs megszorítás. A nagy ötlet a bankadó meghosszabbítása – legalább saját magukat ne hazudtolnák meg (nem a bankokat sajnálom, azok úgy is leverik a hiteleseiken 🙁 ).

 46. 34 & 52: A dolgok mai állása szerint (hirtelen berobbanó arab forradalmak)egy fillért se lenne szabad törleszteni, kamtot fizetni, vagy lejárt kötvényt beváltani. Csődhelyzet! Költségvetési reformok. Önellátásra berendezkedés. Az olajalapú gazdálkodásról áttérni az emberi erőre támaszkodó gazdálkodásra. Megszűnik a munkanélküliség, és jó eséllyel a nemzet összefog a külhoni vésszel szemebe. Ha Orbán ezt meg tudja szervezni, akkor bekerülhet a történelembe, ahogy I István. persze csak akkor, ha lesz rá idő.

 47. Még csak annyit, hogy a Matolcsy program hatására 1420 dollárra ugrott az arany unciánkénti ára. 😀

 48. 53: Ha már történelmi példát hozol, IV. Béla is egy senki lett volna, ha nincs a tatárjárás. Ekkora árat ugye nem akarsz velünk fizettetni csak azért, hogy OV bekerüljön a történelem könyvbe? 😀

 49. 32!
  Akkor valóban igaza van Molnár F. Árpádnak.. 😮

 50. 53!
  Valami ilyesmit szajkóz Csúrka Pista bácsi is,vagy nem?… 😮 (Tudom ,megéri ő is a pénzét.Kéretik nem levenni a fejem..)

 51. 55: Egyenlőre még közöttetek vagyok, az árat én is fogom fizetni. A modern tatárok nem gyujtják fel a házakat, megveszik őket. 🙁

 52. „a szemünk előtt kiépülő diktatúra nem tervezi a nemzet megmentését, kizárólag a vezető réteg túlélésére koncentrál”.

  Melike00 ért a fizikához: itt a vezető réteg Leföldelése nem oldaná meg a problémát?

 53. 52. manyup pénze csak az érem egyik oldala. 1750 milliárdot már átvittek a költségvetésbe az állami nyugdíjrendszer kapcsán. További ugyanennyi vár külföldi befektetések és államkötvényekben a bedarálásra. A manyup MSZP-SZDSZ kezelésben van. Ez kapcsolódik a (47)-ben írtakhoz.
  Orbán nem hülye, csak nem magyar identitású (1946-ig Orbán Győzőt Olsten Győzőnek hívták). Izrael irányítja. Soros (schwarzt) György támogatásával került a Trilaterális Bizottság helyettes vezetői székében. Még a nyolcvanas évek elején kiválasztották erre a „feladatra”. Ezért finanszírozta a Soros-alapítvány a tanulmányait.
  A 100 ezeres csökkenés helytálló!
  53. Az arab forradalmak előre tervezés eredményei. A 2010-ben felerősödő „chamtarails” (vegyi szórássa történő csapadékképzés), borítékolta az Afrikai éhséglázadások, de hasonló a helyzet Mexikóban, és a Távol-Kelet nagyrészén is. Mára sikerült felosztani az arab államokat, a két nagy, szembenálló fél között.
  56-57. Ezeket a folyamatokat sokan látják, felfogják. Attól, hogy Molnár F. Árpád nem teljesen normális, és Csurka nem lehet hiteles, még nem mondanak hülyeségeket (mindig).
  60. A leföldelten áthaladó áram („Akit a 20000 volt megcsapott”), elföldelhető, ha marad belőle valami.

 54. 59-60-61!
  Ezek állandóan Faraday kalitkába vannak.. 🙂

  Ááá Krakato!Veled jó lesz jóban lennem.Szeretem az olyan felvilágosult pasikat mint Te… 😉

 55. 59: sajnos nem, a mai vezető réteget „leföldelő” forradalmárok automatikusan előlépnek a polgárháborút túlélők vezető rétegévé…

  61: Nézd, én köztudottan kimondottan vevő vagyok ilyen elméletekre. De tudnád prezentálni Orbán papa okmányát, ami bizonyítja, hogy korábban Olstein volt? (akkor nem is Orsós?)

  Amit a hatodik érzékem és autodidakta fajológiai ismereteim mondanak: OV negrid arcvonásokkal rendelkezik. Ezek mifelénk két népcsoporttal vetődtek el nagyobb számban: a cigányokkal és a szefárdzsidókkal. Tehát a haraszt zörög, de hol a papír? Sorost nem kell mondani és az is világos, hogy OV az ő futtatottja.

 56. 64. Orbán mindkét általad felsorolt fajt képviseli. A dokumentumokat csak jogi személyek, és pártok tekinthetik meg. A TEMPO is ezt tette, és ezért lett párt. Magánszemélyek elől elzárták a levéltári, anyakönyvi, földhivatali kutatás lehetőségét (lemásolni sem engedik), mert kiderülne, hogy a Parlament 80%-a nem magyar, beleértve a Jobbikot is.
  Az a sajnálatos helyzet állt elő Magyarországon (67 éve), hogy minden parlementi párt ugyannak a gazdának dolgozik, de a látszatdemokrácia fenntartás érdekében vannak bal, jobb, liberális, és nemzeti álruhába bújt zsiráfok is.

 57. 65: OV ügyében régebb óta gondolom ezt, de valaki kirakhatna a netre egy kilopott okmányt, vagy akár csak a családfáját dédnagyszülőkig visszamenőleg. Most csak a Vitézy-klánnal való szövődés van fent és az egyértelműen zsidó vonal.
  Gazsi fia szerintem hasonlít Obama zsidó (fehér) nagyapjára. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy rokonok, csak azt, hogy látszik a zsidó eredet, mert náluk nagyon erősen öröklődő arctípusok vannak.

  A Jobbikról ugyanezt gondolom, a blogomon már írtam Morvairól, ott volt a Pősze-eset és a hülye (most OV-propagandista) Csurka is szefárdozott Vona ügyében. Az arc elvileg passzolhat. (a neten közölt bármicvó papír persze hamisítvány, nem kaphatott zsidó nevelést)
  Bárki a nagyapja, persze, hogy a háttérhatalom az összes párttal tud manipulálni, a tagok zömének tudta nélkül. A Jobbikon ez nagyon látszott, MÁV-per, stb.

 58. 63: Csak a rácsok aranyból és nem vasból vannak… 🙂

 59. 66: A szilézek hobbija a családfa-kutatás? 🙂

 60. Ez a legerdekesebb poszt! 68 hozzaszolas nehany ora alatt, nem semmi. Gratula Tibor Ba!

 61. 69:
  legkésőbb a mi térségünkben összatalálkoztak és keveredtek. De a legnagyobb pénzügyi karrriert befutó egyének általában negrid jellegű zsidók. Lásd Rotschildok, de érdekes módon Antall Józsefnek is voltak ilyen vonásai, nagyon feloldódva…
  Beugrik még Lord Palmerston brit miniszterelnök is.

  68: igen , mi, szilézek erről vagyunk híresek! 🙂

 62. 67!
  Majd melléjük földeljük a sírba.. 😉
  69!
  Ezt már megnéztem párszor.. 🙂 De olyankor rohamot szoktam kapni… 🙂

 63. 72: Miért, túl sok köztük a homokos? 🙂

 64. 73. Én meg akkor kapok rohamot, ha a Zagyva majd a folyóson megbeszéljük Györgyöt látom…

 65. 73!
  Nem nézel Te sok South Parkos rajzfilmet?.. 😉

 66. 69. Orbán Viktornak miért hívják Ráhelnek a lányát?!

 67. 70!
  Igen,nekem meg takarítanom kellett volna ma végre valahára,ehelyett itt ülök és cirkuszolok.Valószínűleg ez érdekesebb foglalatosság..Úgyhogy Gratula Tibor bá,győzött a takarítás felett is… 🙂 😉

 68. Na most félre a tréfával.Szakértsetek már meg a kérdésben.Mit mondott most tulajdonképpen Matolcsy meg Navracsicssárga?Hallgattam de nekem ez kínai.Csak a kötőszavakat hallottam.Mindenféle intézmény meg mittom én mi van.
  Meg megolvastam most hogy milyen svájci frank árfolyamot akarnak rögziteni 190-re?Mi van?Most sincs pénzem,fizetem a hitelt,meg még a végére sem fogok érni,mert húzzák majd mint a rétest.Má még fizetni se fizethetek?Vagy hogy van ez?.. 😮
  Össze-vissza esküszöm hogy csak kapdosom a fejem.. 😮

 69. 78+: M és N beszédének lényege, hogy sok mindent fognak csinálni, de pontosan nem tudni, hogy miként és csak júliustól, januártól, 2013-tól stb. Pontos számok nincsenek. Az egész el van nyújtva, mint a takony.

  71: Szerintem egy Gedeon egy helyen elég, de most hirtelen lett kettő. 😀 Engem azért egy picikét zavar, hogy Orbánnak két neve is volt régen. Az egyik biztos nem igaz, és az embert ellepi egy bizonytalansági érzés. — Gedeon te is Soros ösztöndíjas voltál, nemde? lehet, hogy a te igazi családi neved Buchwald? 😀 😀 😀 Mindenki gyanús, aki él. 😉

 70. 79: Érdemben azt hozták, amit reálisan várni lehetett tőlük. 🙁 Miután Matolcsyné otthon takarított (ő bezzeg igen), így nem ért rá foglalkozni a témával 🙂

  Gedeon egyértelműen gyanús. 🙂

 71. 80!
  Hát én se sokkal lettem okosabb takarítás nélkül sem,hiába igyekeztem odafigyelni.. 🙂
  Ezeket (Fideszt)még Fourier sorral sem tudom megfejteni… 🙂

 72. Mi ez a sok sárga pötty ma itt? Ennyire nem vicces a helyzet 🙂

 73. A hepiend balladája

  Trónörökös volt a Habsburg,
  A Ferenc Ferdinánd –
  Nyári éjen kedvese lett:
  Sárika, vadvirág…

  Száll reád merénylet átka,
  A mátka megfogant –
  Méhében egy halott császár
  Magjáért szól a lant.

  Ah! lágyan kél az esti szél
  Alcsútdoboz felé;
  Szüzek siralma, özvegyek
  Panasza nyög belé.

  Ne szülj császárt, te szűz! anya
  Ne szoptass csecsemőt!…,
  Férjhez adták egy orsóshoz
  A csinos roma nőt.

  Elárul a járomcsontod,
  A nemes halánték –
  Nemzedékek titkát hordod:
  Ferdinánd atyádét.

  Európa egységes lesz,
  Magyar reményt kínál –
  Hogy végtére megment minket
  A szakrális király.

  Pápa, add hát áldásodat!
  Ő megmenti trónod…
  Antikrisztus nem fog rajta –
  S így mindenki boldog.

  Megmenekülhet a világ,
  Róma és Izrael –
  Armageddon tehát nem lesz:
  A vész így illan el…

  Halál helyett örömünnep
  Az Apokalipszis –
  Jézus, s Márja békét hoznak,
  Mert nem lesz több krízis.

  Az Aranykor bőséggel jön,
  Büszke Isten Fia –
  Eredményes volt az újkor
  Magyar áldozata.

  Eggyé forrt az egész világ,
  Minden népe testvér –
  Megigazul minden ember,
  A sok bűnös megtér.

  Egynek engedetlensége
  Majd’ mindent tönkretett –
  De egy engedelmessége
  Irgalmat érdemelt.

  Isten tehát megbocsátott:
  Új a történelem! –
  Mert leszállt Ferdinándra
  Megszentelő kegyelem.

  Vác, 2004. október 26.
  Czike László
  http://surl.hu/bCfEC4

 74. 79. Soros nagyon sok alapítványt működtet(ett), iskolákat támogat(ott). Generációk növekedtek intézményeiben, tanárok meg a fizetésüket kapták onnan. Akkor a fél ország (vagy inkább háromnegyed) Soros-fan?

 75. 83: ezt már én is lehoztam a blogomon. Azt nem jelenti a Czike által rímbe szedett legenda, hogy OV valóban királyi ivadék lenne, de azt igen, hogy vannak ambíciói a koronára, tehát futtatói jó előre legyártották és terjeszteni kezdték e legendát. Gondoljuk meg, ha igaz lenne, akkor ereiben Árpád-vér csörgedez, hiszen a Habsburgokban is van egy kis Árpád-vér!!!

  Ezért kell most új helyet keresni a Széchenyi Könyvtárnak és a Nemzeti Galériának…

 76. 84!
  Mért? Szerinted jótékonykodásból segített nekik?.. 😮
  Csak úgy puszikára?Soros mint Teréz anya.. 😮
  Valamit valamiér..
  Hogy is mondta Szeszák?… 😮

  „Tanulmányaik során a diákok nagy része részesül pénzügyi támogatásban, melybe beletartozik a tandíjmentesség, a különféle kutatói ösztöndíjak, a szállás és az orvosi ellátás támogatása is.
  Az itt megszerzett magasszintű tudással és szakértelemmel a hallgatók fontos munkaköröket tölthetnek be. Jelenleg a CEU-nak az öt kontinens mintegy 100 országában, közel 8600 végzett hallgatója él, közülük több miniszter, nagykö vet, egyetemi tanár, tudós, kutató, ügyvéd, ember jogi aktivista és vállalatvezető került ki.”

  Tehát Soros neveli ki az új nemzeti arisztokráciát..
  Megnyugodtál?..

 77. 87. Csak egy kérdés volt. Nem dícsértem.
  88. Eddig is nyugodt voltam, de köszönöm a választ. Gedeon volt „megvádolva”. 😉 „Mert mindenki gyanús, aki él.” 😛

 78. 78:
  ha jol ertem, akkor a frankhiteles a kolcsont ugy fizeti 2014-ig, mintha csak 190 Ft. lenne a frank.
  Persze nem annyi, dragabb, most kb 210. A kulonbozet a konnyites most, de ez viszont felhalmozodik 2014-ig, es akkor mar a felhalmozodast is es a hitelt „rendesen” is fizetni kell(ene). Valami ilyesmi.

 79. 90: Pontosan, ez tulajdonképpen nem más, mint egy átutemezés. Az átütemezés lényege, hogy a Szumma nagyobb lesz, mint előtte volt. Kurva nagy könnyítés. 🙁

 80. 90!
  Mért? 2014-ben kánaán lesz? És mindenkinek a minimálbére 1300 euró lesz hogy kitudja fizetni?.. 🙂
  Lehet akkor mégnagyobb katyvaszban leszünk,ahogy elnézem ,és az adósság duplán ott lesz.
  Mert nálunk a peresztrojka olyan gyors,hogy ma már jobban élünk mint holnap..

 81. Nem féltem a bankokat, a rögzített árfolyam mellett is megtalálják majd a hasznukat a járulékos költségeken. Mindenesetre van mire hivatkozni – megmentik a devizahiteleseket.
  A kommunikációval viszont nagy baj van. Március 15. előtt nem jelentettem volna be a rendőrök korengedményes nyugdíjának „felülvizsgálatát”.
  Most vak ez a ló, vagy csak „bátor”? 🙂

 82. 90+91, a lényeg nem is annyira itt van elásva, hanem abban amit ki sem mondtak hanem enélkül is ÉRTENI kell. Vagyis a miniszterelnök szerint is vissza már oda nem fog menni az árfolyam ahol volt, mert nem tudom arról szólt-e a fáma hogy mi lesz ha jajdemegcombosodna a forint. Nem mintha ezt nem tudtuk volna, elég csak a benzin árát figyelni, ma kettővel fel holnap hárommal le utána hattal fel.
  Viszont érdekessége még a dolognak, hogy a Bankszövetség volt elnöke ci(o)nizmusára jellemző módon felháborodásának adott hangot az első komoly árfolyam emelkedést kifogásolóknak, hogy ez egy átmeneti, pillanati állapot. Sajnos nagyon sokan hittek illetve akartak hinni az ilyen bealtatásnak és egy ilyen terelési hadművelet ez a mostani elmezavarodott javaslat is amely méltán tükrözi az ideggyenge miniszterelnök
  képességeit és hovatartozását.

  Egyre többen eszmélnek rá arra, még azok közül is akik még tudnák fizetni hiteleiket, hogy nem érdemes sőt erkölcsileg elfogadhatatlan ez az állapot. Ezért menekülő utakat keresve gyermekeik nevére vásárolnak szerényebb hajlékot. Ezt a bankármaffia, csányival az élen érzékelik és csatlósaikat ebben az esetben fülkeforradalmárokat rávették e javaslatra. Aki ebbe belemegy végérvényesen elveszett. Még évekig fogják szívni a vérét utána meg úgyis hajléktalanná válik.
  De ha ez nem lenne elég akkor van egy ettől sötétebb következménye a dolgoknak. Ez a teljes tranzakció egy kitelepítési folyamat elősegítésére jött létre. Ugyanis Mo.-n nem létezik a magáncsőd intézménye. Ezáltal amiután a bankármaffia a lakásmaffiával karöltve , a bíróságok és politikai bűnözök segédletével földönfutóvá tettek egy magyar családfenntartót, ez a porul járt jámbor azon kapja magát, hogy virtuális árfolyam különbözet miatt se hajlék se pénz de van még jó sok hátralék amit a bank a jogszabályoknak megfelelően 30-50%-át letiltatja a fizetésének ha találna netalán munkát. Nem kell tudósnak lenni hogy lássuk a jelenlegi bérekből elvonás után, hogyan lehet albérletet és családot fenntartani. Nem marad más hátra mint a kivándorlás. Nem egy és nem két konkrét ilyen esetről tudok. Tanártok és még rendőrök is leszereltek e miatt és Angliában mosogatnak.
  Na de nem baj majd feltöltik a helyüket romákkal meg honosított izraeliekkel, elvégre valakiknek kell trafipaxolni.

 83. 88. Soros több mint 1 milliárd dollárral támogatja a melegházasságot, a kábítószerek legilizálását (pedig Clinton a kábítószermaffia feje), az eutanáziát, és az általános zavarkeltést. A New Íork-i, és londoni milliárdosok klubja, Bill Gates-szel az élen, a harmadik világ sterilizálási programjait finanszírozza. Annak idején Antallt Tom Lantos készítette fel a miniszterelnökösködésre (fajtársak), kb. 1968 óta, ami azt mutatja, hogy a „tervek” már korábban elkészültek! 1991-re szinte minden ásványkincsünk koncessziós jogait eladták. Külön kiemelt támogatást kapnak a Pensacola kiképzések. Már az is szokatlan, hogy itt még nem jelent meg néhány behízelgő, vagy agresszív zsiráf! A Kitekintőt már ellepték.
  „Tehát Soros neveli ki az új nemzeti arisztokráciát..”
  Nemességet nem lehet adni, csak azzá lehet válni, de ezekből soha nem lesz nemes, még akkor sem, ha kereszteződre a szintén belterjes házasságoktól elhülyült korábbi, most erre kapható nemesekkel kerül sor.
  2014-re tervezni olyan, mintha a szakadékban, zuhanás közben fésülködnénk. Célszerű kifizetett csekkek helyett élelmiszert „gyűjteni”!

 84. 94. A mosogatás is ideiglenes megoldás. UK-ban is akkora szigor és megszorítás lesz (talán áprilistól), hogy nem éri meg itt maradni. A világlátott ember tudja jól összehasonlítani a nyugati és az otthoni bankrendszert. Tisztán látható az otthoni kizsigerelés, bankszámlavezetési díjak, pénzkivét díjak, tranzakciós díjak. UK-ban ezek mind ingyenes szolgáltatások, hiszen az én (az ÉN) pénzemet használja a bank, amiért csak hálásnak kéne lennie és nem díjakat felszámolnia. Az otthoniak ezt már megszokták, belefásultak. Talán a mosogatásba belefásult, hazamenni szándékozók rohamából kialakult elégedetlenségi-, ténylegesen változtatni akaró hullám hozza a változást… talán.

 85. Átolvastam a kommenteket, nem állok egyik oldalra sem, de valamit nem értek. Mi köze van OV esetleges cigány és/vagy zsidó származásának ahhoz, hogy jól vagy rosszul vezeti-e az országot? (Szerintem egyelőre sehogy sem vezeti, inkább sorsára hagyja, de lehet, hogy csak az új alkotmányt várja, amiben szerintem eltörli a választásokat, és majd akkor intézkedik, amikor már biztos esz a hatalma.) Majd április végén megtudjuk…

 86. 94!
  Nem kell trafipaxolni,mert már annak örülök,ha 20-al tudok menni ezeken az utakon amik itt vannak nekem..
  Azért kellett meg kellenek a kaszinók,mert majd az itthon maradtak majd takaritanak benne.
  Sajnos ez a helyzet amit leírtál.Mégiscsak kell a hely az új honfoglalóknak..
  Sajnos mindenkin nem tudok segíteni..Ahogy tudtam erőmből segítettem az árvizeseknek,személyesen is,az iszaposoknak is.

  95!
  Az arisztokráciát ,értsd jól.Nem szó szerint ahogy írtam.
  Dávid Ibolya is Tom Lantos tanítvány..Ismerem a sztorit..
  Clintonné meg a fő sátánista nőszemély..
  Szoktam olvasni a Freemasonry todayt (szabadköművesség ma)is,ott is vannak érdekes dolgok leírva..Pedig az még publikus is..

 87. 98: amennyiben az országhódítók szálláscsinálója, akkkor van jelentősége, nem?
  Mondj egyetlen döntő pozíciót a kormányzatban, ahova gojt nevezett ki!

 88. 98. Ahogy Antallt Lantos, úgy Orbánt Soros készítette fel a „feladatra”. Soros vitte fel egészen a trilaterális bizottság élére, és tervezték meg az 1910-ben is hőn áhitott betelepítést. Az országot csak nekünk vezeti rosszul!
  Az új „Alkottákolmány” parlamenti megszavaztatása nem csak a szokás, de a nemzetközi jogot is sérti, így ugyanolyan érvénytelen lesz, mint az 1936-os buharini mintára készült 1949. évi XX törvényként elhíresült, vagy az 1989-es adatációja. 1997-ig minden volt szovjet csatlósállam Alkotmányozott, csak nálunk várják meg a közel-keleti háború kitörését, hogy az izraeli „menekültek” előkészített fogadása, a „tervek” szerint menjen végbe. OV mindkét származása megerősítheti, hogy Magyarországnak tett esküje érvénytelen, megszeghető. (eddig is megtette).

 89. 102: No majd amikor a bitófája lesz ünnepélyesen felavatva…

  Aznap öltönyt húzok magamra.

 90. Nem semmi kis poszt lett a mai mindenki kiírta a magáét!

  Csak tudnám, hogy mit lehetne ellene tenni, de valahogy úgy érzem a tömeggel együtt megyünk mindannyian és pesszimistának néznek. Kevéske optimizmusomat abból veszem amit nap mint nap átélek barátok, tanulás, de jó lenne dolgozni mindegy csak ételt lehessen kapni érte, oly nagy álom ez, hogy szinte bele sem tudok gondolni egy oligarcha elméjének működésébe 🙁

  kizsákmányolás megy felső fokon és én is erre kényszerülök nagy dilemma.

 91. Minden nap ha tehetem megnézem mit írt legjobban a vissza a múltba írásai tetszenek. Orbánnal kapcsolatban annyi a véleményem, hogy annak idején nem kellett volna 4 év után leváltani hagyni kellett volna 8 évig kormányon mert a szarból várat építeni nem tud senki sem, de a köcsög mszp-ket hagyták 8 évig tönkre tenni az országot. Remélem a Fidesz tud bizonyítani, mert ha nem akkor eláshatjuk magunkat jó mélyre. Tisztelettel Edina

 92. 104. ez nem pesszimizmus, a tapasztalatokból kiolvasott tények közlése. Biztosra veszem hogy megállapításainkba esetleg kis hibák becsúszhatnak, mert legtöbbször a sorok között kell olvasni de összességükben túl nagyot nem tévedhetünk. Nem tudom hol élsz nagyvárosban vagy vidéken, de amiben per pillanat érdemes gondolkodni (mint már itt is többször leírtak) az az , hogy próbáld megtalálni az önellátás módját. A stratégiai szükségletek készletezése fontos de csak átmeneti időre, ezek utánpótlása megtermelés útján a legkézenfekvőbb.

  Jósolni lehet de szinte felesleges, ennek ellenére nem hiszem hogy túlságosan melléfognák ha azt mondom ez a rendszer nem ér meg egy következő békés választást. Igazából eddig sem volt választás csak az illúzió. A nép a hóhérait választhatta meg, de közeleg az idő amikor e hóhéroknak a nyakára lesz taposva, nem hamarabb és nem később mint ahogy kell.

 93. 106. Kedves Edina, érzékelni lehet a jószándékot és a tisztességet hozzászólásodból de sajnos a játszma már a kezdetek kezdetén sem erről szólt.

 94. 106: Sajnos nem tudok úgy és olyanokról írni, ami mindenkinek elnyeri a tetszését. Megpróbálom a lehető legobjektívebben értékelni a minket körülvevő világot. Aki nem képes magát felülhelyezni az indulatokon, a hiteken, a kívánságokon, az ezt a blogot nem fogja kedvére valónak találni. A napi egyedi látogatók száma már 900 felett van (hétköznap), de csak kb. 20-30 látogató kommentál. Viszont, akik kommentálnak, azok jól összerázódnak és nagyvonalakban „egy húron pendülnek”. Nagyon kicsi arra az esély, hogy rosszul értékelnék az eseményeket. Azt viszont verd ki a fejedből, hogy kizárólag Orbán tudna kihúzni minket a szarból. Aki ki tudnak húzni, az sose fog olyan pozícióba kerülni. Ezt tisztán kell látni.

  104: Antall bal arcfele, különösen a szeme környékén, egyértelmű semita jeleket mutat.

 95. Az adósság Visszafizethetetlen. Ma már jobban élünk mint holnap. ez a helyzet.ma.És nem csak itt, a világ összes országában. Furcsa. Mindenki el van adósodva, a nagyok is, de kinek, hogyha mindenki?
  A „BANK-nak”? Vagy esetleg a hétfejű sárkánynak?
  8-9 milliárd ember kinek tartozik? Mert ők fizetnek, ha nem is mint a katonatiszt, de behajtják. Etológiai szempontból a legfurcsább főemlős (primate) az ember. Konrad Lorenz szerint az emlősök fajon belüli agressziója szabályozott, (hierarchikus) kivéve az embert, mert az ember látszatfajokra látszatbomlik. a szabályozás az, hogy nem öli meg pl. a farkas a nála gyengébb vetélytársat, ha az a nyakát tartja felé. Persze erre mondhatnánk, hogy az ember sem, de ez nem így van. És persze néha a farkasok között is van baleset.
  Rövidebben: Az állat fajok társadalma optimális. a fajon belüli agresszió szabályozott. A táplálékszerzés nem ide tartozik. Vagyis nem agresszió. Furcsa módon Darwin után azt kezdték el sulykolni a fejekbe, hogy a „lehúzós közgazdaság-tan” a természetből ered.
  Visszafelé akarták igazolni azt a hitványságot, (hogy ember embernek farkasa). Csakhogy farkas farkasnak NEM farkasa. És egyik állat se a fajtársának.
  Az is megható ahogy a gazellák reagálnak az oroszlánra. Nem félnek.
  Odébb szaladnak, és legelésznek.
  Persze, hogy az erősebb baszik. És ő is eszik előbb. De nem célja, hogy fajtársa éhen haljon. Elszaladt az eszmefuttatásom.
  Az egész emberiség el van adósodva. Kinek?
  Drábik azt mondta, ha Magyarország 4 méteres betonfallal körül volna kerítve, vígan élnénk itt. (arra mondta, ha a multik nem kapnák meg a napi betevő támogatást, és elfutnának.)

 96. 109. gratulálok az elért látogatók számához, ez szép teljesítmény és az eddigi munkádat dicséri, ha figyelembe vesszük (gondolom) azt hogy nem költesz reklámra és nem hirdeted óriás plakátokon. Még egyszer minden elismerésem.

  Ami a szarból való kihúzást illeti meglesz az. Abban is maximálisan egyetértek , hogy az általad említett szándékkal csak úgy odakerülni nem lehet, annak oda kell verekednie magát. És ennek egy módja lesz a béke eszköze ami ebben rejlik…
  http://news.yahoo.com/s/csm/20110228/wl_csm/366331

 97. 110: Pontosan tudjuk, hogy mit akarsz közölni velünk. Mi tudjuk, de máshol ez kevés lenne. 😀

 98. Aki szelet vet, vihart arat.
  Ez a bejegyzés jól megmozgatta a hozzászólókat.
  Részemről csak azt nehezményezem, hogy a cukor 330 Ft/kg, az üzemanyag meg 360 Ft/l.
  Persze, tudtuk, hogy ez várható.
  Teng Hsziao-ping azt mondta, mindegy milyen színű a macska, csak megfogja az egeret. A vélemények aszerint csoportosulnak, hogy kinek melyik állapot kedvez. Nincs objektivítás, csak érdek. Akinek kedvez az Orbán rendszer, az szereti, akit hátrányosan érint, az utálja.
  Emberek vagyunk valamennyien.

 99. Én ebbe a zsidózásba meg szuper nagy összeesküvésbe pár dolgot nem értek!
  Eddig azt olvastam ki a kommentekből, hogy a kormány, akarom mondani zsidók kitalálták, hogy kell nekik az ország és a bankok visszafizethetetlen hiteleivel elűzik a népet!

  1. minek kell egy népet kiűzni amelyik már magától is fogy, nem is kicsit! jelenlegi tendencia alapján kb 400 éva alatt 2 milliónyian sem lennénk! És a jelenlegi tendencia azért ilyen jó mert van egy csomó cigány az országban…

  2. A cigányok! nem tudok olyan kánaánt elképzelni ahol ők is ott vannak!!!

  3. tegyük föl hogy az összeesküvő banda elűz innen mindenkit és betelepítik a megfelelő népeket! Mi a garancia az ő pozíciójukra, vagy akár csak az életükre?

  4. Magyarország egy kellemes hely, de semmi extra! van ennél jobb és rosszabb is! Mért pont ez kéne a zsidóknak???

 100. 113: Ez általánoságban igaz, de az Orbán-rendszer csak egy nagyon szük rétegnek kedvező ELSŐ MEGKÖZELÍTÉSRE. Viszont hosszútávon a nyertesek is vesztesek lesznek. Az objektíviás lefikázásával nem értek egyet. Én, személyesen az objektív megközelítést tartom a legeredményesebbnek. Az objektív megközelítés mellett te lehetsz még jogtalan haszonszerző, ha van némi cinizmusra hajlamod. Ez az igazság, de hülye lennék nem kihasználni a lehetőséget, ami természetesen nem tisztességes. A kollaboráló egyházfiaknak erre volt egy jól kidolgozott védekezésük. Megtettem, mert ha én nem teszem meg megtette volna más. Így legalább tompitani tudtam a hatást olyan mértékben, amilyen mértékbene lehetett. Biztos vagyok abban, hogy más a helyemben rosszabb lett volna.

  114: Egy kőolajmentes Világban a Kárpát medence egy kifejezetten kellemes, előnyös, élhető hely.

 101. 115: Kárpát-medence jó hely! De vannak szomszédaink É-ról, K-ről, D-ről és nyugatról is! Ennek természetesen vannak előnyei és hátrányai! A történelem során azonban úgy alakult, hogy a Kárpát-medence jelenleg egy csomó kisebb nagyobb állam területére oszlik szét, és környezeténél nemigazán gazdagabb! Ráadásul ha baj van könnyen összekaphatunk valamelyik szomszédunkal, vagy azok egymással! Nem tudott olyan stabil egységgé alakulni, mint mondjuk anglia, franciaország, spanyolszág, stb.
  Ami kifejezetten kedvező, az fekvése és ebből következően az éghajlata!

 102. 114. A zsidók nem most, nem tegnap találták ki, hogy kell nekik az ország. Az az igazság, hogy ezek igazából nem is zsidók, hanem kazárok. Az étkezési sóba 1960-óta kevernek kálium-kloridot (egy gram tiszta kálium, 5 percen belül szívinfarktust okoz), manapság már 40-60% arányban is keverik, pedig az MSZ 10007-es szabvány nem engedi meg. A kazároknak nincs idejük 400 évet várni, mert a népességcsökkentést sem 400 évre, hanem 2050-ig tervezte be az ENSZ. 66 éve irtják a lakosságot, de ez az utóbbi néhány évben felgyorsult.
  A cigányokat pedig egy polgárháború keretében szeretnék kiirtatni a magyarokkal.
  Ebben a harcban mindkét tábor fogyni fog, de a nevető harmadik vezényelné le. Ez már a harmadik próbálkozás lesz, de most bevetik a szuperinfláció, és az „élelmiszerhiány fegyvert” is. Tudják, hogy az éhségtől megvadult cigány ölni fog, méghozzá sokat.
  A garancia az lenne a bennmaradó vezetés számára, hogy a saját fajtájukat akarják ide behurcolni! Elsősorban askenázi-kazárokat, mivel a szefard és falasha kint másod, ill. harmadrendű állampolgár. Azokat ott fogják hagyni, ahogy Rudolf Kesztner is azt mondta Adolf Eichmann-nak, hogy „Szegény zsidó nem kell Izraelbe”! A közel-keleti háború majd végez velük, és kárpótlást lehet arra is követelni!
  Éshogy miért kell pont ez a hely a zsidóknak?
  Négy nagy gázmező, és több tároló biztosítja az energiát. A zsidó lakóparkok termálenergiával működnek. Európa legnagyobb vízszűrő talajrétege van ebben a „teknőben”, Európa legnagyobb édesvízkészletével együtt. A börzsönyi bányák 2 év alatt több aranyat termelnek, mit az EU jelenlegi aranykészlete. Védett, mert körben hegyek vannak, és végül, az utolsó, 10000 évvel ezelőtt végetért jégkorszakot is itt, a Kárpát-Medencében vészelte át Európa népessége.
  117. Jelenleg a románok Nagy-magyarországi rendfenntartásra kiképzését végzi Izrael. A környezeténél sokkal gazdagabb az ország! Európa legnagyobb uránkészlete a Pilisben van! Víz, termálvíz, és gőzenergia. A Tiszaalpár I fúrásponton 500 MW-os, 1200 Bar nyomású gőzt találtunk 5400 m-ben. Ilyen kútból négy kiváltja Paksot, de a Világbank nem engedte az erőművi felhasználást! A Dél-Alföldön legalább 1000 fúráspont alkalmas termálkút-kiképzésre! Ezeket zárolták! Élelmiszerből nem kellene behozatalra szorulni, mert a 1989-es rablóváltás előtt is Európa éléskamrája volt Magyarország, stb…

 103. 119: Ebben a mondatban: „A Tiszaalpár I fúrásponton 500 MW-os, 1200 Bar nyomású gőzt találtunk” az „500 MW” mit jelent?

 104. 120. Erőművi felhasználással a kinyerhető villamosenergiát.

 105. 106. Sokan elfelejtették az első Orbán kormány „ügyeit”.
  Csak emlékeztetőül a teljesség igénye nélkül: Ezüsthajó kft, Saab beszerzés, Kaja Ibrahim, Joszib Tot, Happy End kft.
  Folytassam?!

 106. 120: A watt a teljesítmény mértékegysége. A paksi atomerőmű (ami a teljes magyar elektromosáram szükséglet 40 százalékát ferdezi) 2000 MW teljesítményt ad. Az 500 MW (az ország szükségletének kb. 10 %-a) olyan nagy teljesítmény, amit egy fúrt lyukból kiáramló gőz nehezen elképzelhetően tud biztosítani. Szvsz az 500 MW túlbecsült értéke.

 107. 124. Hiba! Két tényező határozza meg a kivehető teljesítményt. Az egyik a keresztmetszet, a másik a nyomás.
  Pakson a turbinák belépő friss telített gőze 44 bar nyomású, 255 celsius fokos. Ez csak középnyomású rendszer, de itt a gőztermelés nagy (t/m3-ben). Általában az erőművi kazánok 64 bar felett dolgoznak, ami leoszlik a turbinákon. A paksi rendszer reaktoronként két 220 MW-os felspécizett turbinát hajt meg.
  A 6″-os keresztmetszeten (leiner cső) kiáramló gőz nyomásesése még az 50-250 bar-os rendszereken is bőven elegendő két 250 MW-os turbina meghajtására (a curtis-fokozaton fúvókasorok akadályozzák meg a nagy nyomásesést).
  Az erőmű meghajtásásról gondoskodó kút lehet nagyobb szelvényű is. Itt a problémát nem igazán a gőz mennyisége, vagy hőmérséklete okozza, hanem a magas nyomás. 5400 méteren a rétegnyomás, átlagoasan 2,7 kg/m3 közetfajsúllyal számolva kb. 1460 bar, amit ellensúlyoznia kell a kiáramló gőznek. Min. 300 bar-os kiegyensúlyozatlan rétegnyomást kell elviselnie a béléscsőnek, ha nincs gyűrűstér, és benne iszap, nem beszélve „kinyalódás lehetőségéről”. A 7″-os béléscső végére akasztott leiner-cső itt nem igazán jó megoldás (nincs gyűrűstér), de a Tiszaalpár I.-es nem is gőzkútnak készült. A fábiánsebestyéni gőzkitörés után, Vénék az NSZ-3-assal (NagySzénás-3) próbálkoztak, de elkaszálták őket, mivel jelenleg sem kapnak engedélyt mások sem a hasznosításra. A termálkutak hasznosításával jelenleg egy non-profit Kft. keretein belül, Illés Miklós, a Rotary Rt. volt vezérigazgatója és néhány volt rotarys szakember foglalkozik, de zsidó lakóparkokon kívül, nagyon kevés helyen használják/használhatják fel. Az 1989-1990-ben lefúrt 5400 m-es talpmélységű Tiszaalpár I.-es és a 4800 m-es Halas I.-es fúráspontokat rekultiválták. Ma már azt is letagadják, hogy Magyarországon volt korrábban 4000 méter alatti fúrás, pedig a makói-árok és a gőzenergia kitermelése miatt vásárolt a Rotary Rt., 550 tonna horogkapacitású diesel-elektromos Rotary berendezést, a meglévő 160 (3000-3500 méterig) és 200 (3500-4000 méterig) tonnás berendezései mellé. A Söller és Gitter lyukbefejezőket nem sorolom fel, mert ezekkel nem lehet csak sekély kutakat fúrni 1000-2000 méter).
  Magyarország alatt a paleolit lemezek, vagyis a gránit alaphegység, sokkal kisebb mélységben elérhető, mint máshol Európában. Jánoshalma környékén már 600-700 méteren „megüthető” a miocén tető, ugyanakkor 20-25 km-rel arrébb, már 1800-2000 méteren. Az alpári lyuk esetében a Világbank, aki a fúrást finanszarozta, azért nem adott tovább pénzt, mert azt a kifogást találták ki, hogy szemetes a gőz, amely problémát technológiailag, már Izlandon, Kamcsatkán, és más helyeken is megoldottak előtte.

 108. Bazz…
  Most tanultam valamit.
  Te mivel foglalkozol civilben?

 109. Lassan elvesztem a reményt Orbánnal kapcsolatban. Betett a Széll Kálmán terv. Ha az a cél, hogy az „adósságot törlesszük” és ezt még büszkén ki is hangsúlyozza, akkor a hazánknak befellegzett. Igazatok van, valószínűleg Orbán is a Globális Elit embere. Mélyen elkeseredtem, és nem magam miatt. A fiatalok, gyermekek miatt, mi vár rájuk? Milyen országot adunk át nekik?

  Annyira reménykedtem. Körülvette magát olyan tanácsadókkal (Hegedűs Zsuzsa, Bogár László pl.) akiknek a szavára korábban sokat adtam. David Icke könyve, az És az igazság felszabadít (most olvasom) is megrázó, alaposan hozzátesz a reményvesztettségemhez. Még csak az elején tartok, de már most úgy tűnik, nincs kiút. Csak egy spirituális paradigma váltás lehet az, de kikkel? Kész őrület. Szeretek a jóra gondolni, a jóban bízni, a szépet, a jót meglátni, örülni inkább még egy fűszálnak is, mint búslakodni. Nem szoktam félni, mert nem vezet sehova. És nem is akarom megtanulni azt az érzést.

 110. Nézek ki az ablakon, gyönyörűen süt a nap. Beragyogja a várat, ami itt magasodik a hegy tetején, ahol élünk. Szép és békés minden. Jó lenne megőrizni a látványt is, a hangulatot is. Elnézést az off-ért, Tibor bá’.

 111. Ne aggódj anyit Tara, a spirituális utat egyes egyedül járják az emberek mert senki más nincs rajtuk kívül de ez mégsem egyedüllét…

 112. 126: Isten hozott a klubban, Tara! 🙂
  Bogár továbbra se teljesen elvetendő, csak vannak hülyeségei. Pl. hogy OV-t dicsérgeti, meg a kínaiakat… (pénzért? vakságból?)
  Zsuzsa a Háztetőn – ne vesztegessük a szót…

 113. 125: Köszi a részletes beszámoló a magyar próbasfútásokkal kapcsolatban, de nem ez volt a téma. Valóban a meghatározó paraméterek a keresztmetszet és a nyomás. Ezek szabják meg a kiáramló mennyiséget (nem a teljesítményt). Ha ezt a gőzmennyiséget beszorzod a hőfokkal, akkor kapod meg az elméleti teljesítményt. Na ez az, amit 500 MW-ban megadva én túlzottnak tartok. A hiba nem az én készülékemben van!

  128: Ha valamiért elnézést kell kérned, akkor az nem az off, hanem a kirohanásod.

 114. 118!
  Mindenki a saját szintjén nyomorog..
  125!
  Mondtam én hogy Krakatao az én pasim.. 🙂

  De azért sok itt az anyámasszony katonája.Na mindenki rázza meg magát aztán előre!!… 😉

 115. 132!
  Hiába van itt akármi is.Látod a bauxitból is elvitték a titánt,amiből kánaán lehetett volna itt,de csak egyeseknek lett.De majd eljő a végítélet órája.. 🙂

 116. 132: A lokalpatriotizmus egyik vadhajtása a helyi lehetőségekkel kapcsolatos városi legendák terjesztése.

 117. 135!
  Hogy miről van szó Tibor bá?
  Ezekről több dokumentum film is készült?Akkor az ?.. 😮

 118. 108: Kedves Árpád, kérem irja meg, hogyan tudom felvenni Önnel a kapcsolatot? Köszönöm!

 119. 131-re Tibor bá’, rendben van. Elnézést kérek. Vendég vagyok itt, visszaéltem a szíveslátással, többé nem fordul elő.

 120. 130-ra Arma, Zsuzsáról már nem tudom, mit gondoljak. Régen mindig kiálltam mellette – penge a memóriád, emlékszel rá biztos – lehet, hogy semmi hatalma és lehetősége nincs beleszólni Orbán terveibe.

 121. 140: remélem, nincs…
  Valójában tőle sokkal veszélyesebb vonósok diktálnak OV-nak, H. Zsuzsa nem tényező.

  Nézzétek, milyen kiérlelt tervei vannak Kormányunkak minden téren, az egészségügyben is:

  http://index.hu/belfold/2011/03/02/oriasi_nagy_gaz_van_az_egeszsegugyben/

  „Persze a terv két oldalas, általánosságokat felsorakoztató egészségügyi fejezetéből sem derül ki semmi konkrétum arról, hogyan lehet megmenteni az egészségügyet. A Széll Kálmán program részleteiről Szócska Miklós sem tudott semmit sem mondani, csak annyit, hogy április elsején kezdenek három hónapos egyeztetésbe a gyógyszertámogatások átalakításáról. A cél az állam gyógyszerkiadásainak radikális csökkentése – 2013-ra 120 milliárddal kevesebbet költene erre a célra az állam. Ez igazi bűvészmutatvány lesz, főleg úgy, hogy – Szócska Miklós szavai szerint – eközben a betegeknek nem kell majd többet fizetniük a gyógyszerért.

  Az államtitkár őszinteséget ígért, és láthatóan az is volt, amikor nem éppen politikusi megnyilatkozásokat tett arról, hogy „óriási nagy gáz van”, „csak a ködöt szurkáljuk” és „teljesen jogosan küldenek el engem az anyámba”.”

  Hát akkor küldjük el őket…

 122. Mint azt a médiából tudhatjuk a magrebi forradalomhoz közvetetten a tunéziai kormány kistermelőkre és terményeikre vonatkozó meggondolatlan és értelmetlen szigorítása vezetett.

  Ugyanebből a médiából azt is megtudtuk hogy „”””Új szabályozás bevezetését tervezi a kormány az utcai zöldség-gyümölcs árusítás területén. A tervek szerint szakmai engedélyhez kötnék az utcai árusítást. Engedélyt csak az a vállalkozás kaphat, mely valódi telephellyel és „egyéb tárgyi és személyi feltételekkel” rendelkezik. A cél az árdrágítás és feketekereskedelem felszámolása.

  Reméljük, hogy a szabályozás lényege nem az lesz, hogy kiskertben megtermelt répából, petrezselyemből némi kevés pénzhez jutni akaró kisembereket zargassák, tovább szűkítve az amúgy is gyérülő életlehetőségeket.”””””

  Tudható még az is hogy a tavalyi gyér gabonatermés ellenére mégis másfélszer annyi termett mint amennyi az önellátáshoz szükséges. Viszont a hírek már arról szólnak hogy egy-két hónapon belül hazánk gabonaimportra szorul – ebben az egyre őrültebb világgazdasági környezetre.

  Amennyiben e két fenti tény -tény- akkor kíváncsi lennék azon kommentelő olvasótársaim véleményére akik fentebb feltétlen hitüket tették a kormány mellett, hogy miként vélekednek erről a két dologról. Hiteles vajon ilyenkor „gabonakereskedő” (magánemberekre!!) ujjal mutogatni?

  Emlékeztetőül a fülkeforradalom tavaly április elején volt, az aratás (másfélszeres készlet!) pedig tavaly júliusban. A tunéziai forradalom pedig januárban történt amiért történt, a kistermelők és árusítókra vonatkozó szabályozás (terve) pedig egy hete látott napvilágot.

  Tehát??

 123. Opos, bammeg, te egy sötétben bújkáló ellen(fülke)forradalmár vagy, aljas aknamunkát folytatsz népünk boldogulása ellen, hát neked az se elég, hogy a kormány betiltja az éttermi dohányzást???
  Mi kéne még? (kenyér…)

 124. Gedeon bácsi, nekem nemhogy elég, hanem sok is. Annak ellenére hogy a kivételt képező gyermekkori -elzöldült arcú- próbálkozásokon kívül sohasem dohányoztam.

 125. 144. én se. sőt füstallergiám van, de kicsit aggódok az óhaza jövőjéért, ha pl. az egészségügyet a hamburgeradóból akarják megmenteni.

 126. 145: Az ilyesmire mondták régen; „”ehh, pipafüst””

 127. 142: A posztban már írtam, higy a fidesz szavazótábora, az a 2/3-nyi ember hallgat, mint szar a fűben. Bezzeg, amikor a nyakunkra hozták ezt a tetves bandát, akkor hatalmas pofával harsogták azokat, amikkel meg lettek etetve.

  143: Gedeon, teljesen megfeledkeztél az adómentes pálinka főzésről 😀

  145: Ha a hamburger adó nem működik, akkor bevezetik a ravatal-adót és abból finanszírozzák az egészségügyet.

 128. 147
  Nem véletlenül választották az emberek ezt a bandát 2/3-al!
  Teljesen egyértelmű hogy az mszp-re nem volt értelme szavazni! Sem erkölcsi sem észbeli indok nem volt rá! Az mdf pedig szintúgy leszerepelt, erkölcsileg egyértelműen vállalhatatlan! lmp új párt, jobbik szintén. a lmp kicsit liberális, kicsit zöld, csakhát még nem tudjuk milyen, a jobbik meg cigányellenes, unióellenes, nagymagyaroszágot visszasírjuk, de igazából még róluk sem tudtuk milyenek! Mi maradt! Hát a fidesz! Igazándiból ezt a választást nem megnyerniük kellett, hanem nem volt szabad elveszíteni! Az utolsó reményt jelentették és jelentik még ma is! Ha ők most rosszul szerepelnek akkor már elkönyvelheti magában mindenki, hogy a rendszerben van a hiba!!! Ha 2/3-al nem tud valaki élni akkor vagy nem is akart vagy nem is volt mozgáslehetősége!

 129. 148:
  „Ha 2/3-al nem tud valaki élni akkor vagy nem is akart vagy nem is volt mozgáslehetősége!”
  OV es csapata is emberek, csak emberek. 🙁

 130. 148!
  Az utolsó remény kormánya…bruhahhahaaa.. 🙂
  Tudod a lavinában mindegyik hópehely ártatlannak tartja magát..

  Itt lehet ismerkedni is?.. 🙂
  Ha már lehet választani én krakatao-t kérném.. 😉

 131. 149: Az életfogytiglanra ítélt gyilkosnak az édesanyja az első (és az utolsó) aki megbocsát, és hordja be neki a köménymagos levest, amíg él. A társadalom nem bocsát meg, mert közülük való az áldozat.

  151: Csak passzív olvasóknak. 🙂
  Hogy kéred? Cukorral, vagy cukor nélkül?

 132. 131. Mennyi is gőzmennyiség, és a hőfok 140-160 fokos talphőmérséklet és 1200 bar nyomás esetén, amikor még nem hoztunklétre nyomásesés? Ha a gőzmennyiséget max. 220 bar nyomáson, vagy a paksi 220 MW-os turbinák esetében 44 bar és 255 fok esetén, és a kiáramlás sebessége csak a hangsebességig nőhet?
  Egy „alpári” szintű lyukra legalább öt darab 100 MW-os „kisebb” turbina rámenne a szakaszolhatóság, nyomás miatt, és itt már a fojtás sem egyszerű valamelyik blokk leállítása miatt (vízütés, és gőzsebbesség). A gőz belső energiájának megváltozása egyenesen arányos a térfogati munkavégzéssel. Ez határozza meg, hogy „X” munkavégzés esetében mekkora belső energia kell – a turbinák átlagos 35%-os hatásfoka mellett – közölni. A gőz belső energiájának megváltozása egyenlő a gőzzel termikus úton közölt hőmennyiség és a térfogati munka előjeles összegével. Ez az a „munka” ami levehető. Magyarul: ha nyomásesét kell létrehoznom, mivel a turbinák nem bírják ki az 1200 bar-os nyomást, el kell osztanom többre, hogy ne kapjak nagyobb nyomást, mint a felhasznált turbinák nyomáshatára. 220 bar-nál 500 MW energiához kb. 3000 m3 gőz energiatartalma kell óránként (a hozzá tartozó 315 kg/m3-es fajsúly esetén), de ettől még fábiánsebestyénen is több jött ki 4239 m-ben és töredéke nyomáson. Ha visszasajtolás problémák lettek volna megemlítve – bár az is megoldható és meg is oldották a világ számos pontján – költségek vonatkozásában, indokolható lenne a kétkedés, mert egy ilyen kutat „etetni” is kell, vagyis nem elég egy kút. Kell egy besajtoló is!

  132. Hetesi, mint általában az olyanok, akik fúrótornyot autó, busz vagy vonat ablakból láttak eddig, és nem ismerik a „szakma” eredményeit, sommásan összegeznek, ahogy ezt teszi fedítőpályás, vagy turbinás, vízszintes fúrások esetében is. A lengyel kormány tragikus „balesete” (fel sem szálltak a gépre), vagy a palesztin gázmezők birtoklási lehetőségét álcázó „harc a palesztin terroristák ellen” tájékoztatás, sok téves következés létrejöttét alapozta meg. http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=1182
  Ahogy a Mecsekben, így az ország számos pontján készültek rétegvizsgálati, és mintavételezési fúrások. A pilisben is, de erről a neten semmit sem lehet találni, mert nem agnak ki adatot. Sem a geológiai részlegek (Szeged, Szolnok stb.), sem a Pécsi Bányakapitányság. Akik benne voltak, amig ki nem túrták Őket, tudnak róla (de nem szívesen beszélnek).

  135. A „helyi lokálpatriotizmusra” sok mindent rá lehet fogni, de ezzel az erővel azt is mondhatnánk, hogy nincs cigánybűnözés, mert csak a kurucinfó visít, hogy lopnak, csalnak, rabolnak, gyilkolnak, ráadásul igen nagy számban.
  A Dél-alföldi térségben mindenhol szeizmikus mérésekkel mérnek, és az 1985-1995 között megtalált készleteket termelik ki, angol és holland szakemberek segítségével, mivel a Rotarynak nem engedték, egyszerűen elvéve a kutatási alapot.

 133. 152!
  Sülve főve kérném.. 🙂
  Még egy ilyen gőzös beszólása és elolvadok hmmm.. 😉
  Legalább az íróasztaláig elengedhetne.. 🙂

 134. 153: Nem akarok kekeckedni, de amit előadsz az egy szakszavakkal telitömöt műszaki zagyvalék, vagy hanta. Természetesen nem voltam még én se fúrótorony környékén, de az általános űszaki felkészültségem alkalmassá tesz arra, hogy megértsek egy szakmai magyarázatot. A te szövegedet nem értem meg, és a hiba nem az én készülékemben van. Egy-egy állításidat megpróbálok értelmezni, de ilyen kifejezéssel: „a gőz belső energiájának megváltozása egyenesen egyenlő a gőzzel termikus úton közölt hőmennyiség és a térfogati munka előjeles összegével.” nem tudok mit kezdeni, csak úgy, mint az „500 MW energiához kb. 3000 m3 gőz energiatartalma kell óránként” kijelentéssel. Mi az, hogy a gőz belső energiájának a megváltozása? Termikus úton közölt hőmennyiség? 500 MW energia? Már egyszer rámutattam, összekevered a teljesitmény az energiával, munkavégzéssel. Szóval ez így nagyon nem hiteles.

 135. plusz tartozik nekünk Krakatau egy anyakönyvi kivonattal Olstein-Orsós Gazsiról, meg egy videofelvétellel, hogy a lengyel elnök és kísérete fel se szállt a gépre , illetve akkor hova lett és honnan a hullaldarabjaik a szmolenszki reptéren.

  Ütöm a konkurenciát, mi? 🙂

 136. 157: Naná. Egyetlen éppkézláb női kommenetelönk van, és azt is el akarja hódítani egy ilyen magasaröptű (enyhén homályos) szöveggel. 😀 Engem ne írjon le senki!!! 🙂 🙂 🙂 Az utolsó, megszökött feleségem szerint a koporsomon kell majd fúrni egy lyukat mielőtt rá teszik a fedelet, mert mésképp nem fogok maradéktalanul elférni benne. 😀 (kalotaszegi! itt vagy?)

 137. 156!
  Én sem értem miket ír .. 🙂
  Azért buktam rá.. 😉

  157!
  Gedeon Te vagy a király.Mindenki csak utánnad.. 🙂

  158!
  Kalotaszegi nincs ,de én itt vagyok.. 😉
  Én meg akkorát nevettem. 🙂
  puszika Tibor bának.. 🙂

 138. 147: persze hogy nem jött értékelhető válasz (nem Tőled Tibor bá) a kenyérgabona import és a kistermelők tervezett fojtogatásának rémképére. (igen, teljesen helyén való a „rémkép” kifejezés)

  Amúgy meg dolgoznak a kormányban gőzerővel különben miként fordulhatna az elő hogy „Egy ezüst színű /blabla/ autóval jár Lázár János, miután leadta a sokat kritizált szolgálati Audi S8-asát – írja az origo.hu. Az új autót csak bérli a frakcióvezető, mert még nem volt ideje új autót venni”.

 139. Nem értek hozzá, de hátha érdekel valakit…
  „A végleges teszt eredményeként a PannErgy miskolc-mályi geotermikus kútjának hozama eléri a percenként 6.600-9.000 litert, ami csaknem kétszeresen haladja meg az elsődleges teszt eredményét. Számítások szerint a 105 Celsius fokos víz 55 Celsius fokra történő lehűléssel számolva a hőleadás teljesítménye eléri a 30 megawattot.”
  http://zoldtech.hu/cikkek/20101021-Pannergy-Malyi

 140. 161: Ha megközelítjük a 9000 liter/perc értéket, akkor az valóban 30 MWó hőmennyiség, azaz hőenergia. De gondolj bele percenként 9 m^3, egy óriási mennyiség. Ez naponta 13.000 m^3. Íróasztalnál számolgatni könnyú, de mit csinálsz ennyi vízzel miután levetted róla a hőenergiát? És ilyen mennyiséget mennyi ideig képes a kút a felszínre hozni. A felhajtó erőt a nyomás adja, de ilyen fokú megcsapolás mellett a nyomás nem tartható fenn sokáig. Tehát további fúrások kellenek, vissza kell nyomni a kihűlt vízet. Szóval nem adják ezt ingyen. És hol van még a 30 MWó az 500-tól?

 141. 156. Ez nem kekeckedés, amit csinálsz, hanem ferdítés. Jobb helyeken nem szokás idézetet hibásan bemásolni!
  „A gőz belső energiájának megváltozása egyenlő a gőzzel termikus úton közölt hőmennyiség és a térfogati munka előjeles összegével.”- eredeti, és amit Te beírtál: “a gőz belső energiájának megváltozása egyenesen egyenlő a gőzzel termikus úton közölt hőmennyiség és a térfogati munka előjeles összegével.”
  Amúgy ismerni kellene a termodinamika első fő tételét, és azt is, hogy a munka és a teljesítmény között csupán az idő a különbség! Ha meg nem tudod, hogy gőz lehülés közben adja le az energiáját (belső), még súlyosabb hiba. Gondolom egy közönséges forrallónál sem tudod kiszámítani, hogy a víznek átadott energia, pillanatnyi állapotban teljesítményként, időben vizsgálva elektromos munkaként jelentkezik, amit a fűtőbetéttel érsz el. De ha ki akarod számolni, hogy mekkora teljesítményű és hatásfokú hőátadás szükséges, időre vetítve megkapod a villányszámládban a szülséges elektromos munkát is. Persze munkavégzés, csak energiabefektetéssel jön létre.

  157. Orbán Győző pedigréjét lellenőrizheted Budapesten, Csepelen, de egyrészt már elkéstél vele, másrészt Orbán Győző apját Orbán Mihályt, és főleg az anyját kellene vizsgálni, mert Orbán Győző 1940. november 10-én született. Ha nem veszik jónéven, ne csodálkozz rajta, mert Viktorka fiatalabb korában is arról volt híres, hogy mindenkivel „kekeckedett” és nehezen kezelhető volt. Ezért volt a beceneve „Keco”.

  A lengyel kormánnyal kapcsolatban inkább annak néz utána, hogy miért nincs egyetlen felvétel sem, a reptérről való indulásról, miért halt meg eddig két lengyel oknyomozó újságíró, akik a „katasztrófa” körülményeit vizsgálták, és mit sikerült halálukig kideríteni. Ne magyar portálokon keress!

  162. Bármennyire fáj, az ilyen termálkútkiképzések működnek, és jeleztem is, „…vagyis nem elég egy kút. Kell egy besajtoló is!”. Ezt szerencsére a „szakemberek” is tudják, így a zsidó lakóparkok rendelkeznek is ilyennel, de máshol is gondoltak erre, mert 1 km3 gránit 5 fokos lehűtése 20 évig 10 MW-t tud termelni folyamatosan.

  A korábban leírtakhoz azért nem mellékeltem hőtechnikai számításokat, mert erre a blogra nem lehet beszerkeszteni, másrészt nem vagytok energetikai és olajipari szakemberek, és a szaknyelv, és a termodinamikai egyenletek, még kínaibbak lennének a számotokra. Nekem viszont mindkettő szakmám, de a villamosmérnök sem magyarázza el a laikusnak, hogyan működik a TV, vagy egy üregrezonátor, elég ha kezelni tudja, és megérti a laikus, hogy azért működik, mert aki tervezte, tudja mit csinált.

 142. 163: Nekünk csak annyi a bajunk veled, hogy a levegőbe beszélsz: „Amúgy ismerni kellene a termodinamika első főtételét, és azt is, hogy a munka és a teljesítmény között csupán az idő a különbség!” AMÚGY itt diplomás emberekkel cserész eszmét, nagyrészüknek műszaki diplomája van. Tehát feleslegesen dobálodzol „szakszavakkal”. A termodinamika 1. főtétele azt mondja ki, hogy az energia nem vész el, csak átalakul. Gondolod, hogy van itt olyan közöttünk, aki ezt nem tudja és éjszakánként titokban a perpetuum mobilét bütyköli? Gondolod nem tudjuk, hogy a munka és a teljesitmény között „csupán” az idő a különbség? Tudjuk és éppen ezért tiltakoztam a pongyola megfogalmazás ellen. Gondolod, hogy az 1 km3 gránittól seggre esünk? Mindössze meg kell nézni egy táblázatban mennyi a gránit fajhője és aztán kell végezni néhány szorzást. De a komolytala dobálodzást a műszaki kifejezésekkel meghúzza nálunk a vészcsengőt, és az állításaidat kétkedve fogadjuk. És ugye nem Gedeonnak kell megszerezni az anyakönyvi kivonatot, hanem annak aki egy érdekes tényt állított. Az állítást alá kell támasztani. Nekünk az a dolgunk, hogy ne vaklármát terjesszünk, hanem tényeket. Hitelesek akarunki maradni, amiért elnézésedet kérjük.

 143. 163:

  „Ne magyar portálokon keress!”

  😀

  A törzsközönség tudja, hogy Lengyelországban élek. A gép indulásáról természetesen vannak reptéri felvételek, az egyiken, mint most derül ki még az is látható, hogy a pilóta indulás előtt veszekszik a gépen utazó légierő-főparancsnokkal, de szöveg nincs, csak kép, spekulációk szerint a pilóta nem akarta az indulásra kész jelentést megtenni a köztársasági elnöknek, mert aggasztották a szmolenszki időjárási előrejelzés adatai. A légierő főparancsnoka elzavarta, hogy akkor ő jelenti az indulásra készséget, mellesleg ő illetéktelenül bent volt a leszálláskor a pilótafülkében (mint pályafutása során rendszeresen, szerette a kormányt is átvenni, mint főnök) és holttestében alkoholt találtak, ami korábbi arcképeit elnézve kicsit se meglepő…

  Te nem válaszoltál, hogy akkor honnan vannak a szmolenszki hulladarabkák, amiket genetikailag sikerült azonosítani.

  Továbbá ismerem a Kaczynski-fivérek származására vonatkozó pletykákat, internetes forrásokat is, meg a kinézetüket is, az ő esetükben nincs kétség, ez egy kamaszkori kép:

  http://bi.gazeta.pl/im/3/8091/z8091633X,Wiecie-ktory-z-nich-to-Jaroslaw-.jpg

 144. 164.”Gondolod, hogy van itt olyan közöttünk, aki ezt nem tudja és éjszakánként titokban a perpetuum mobilét bütyköli?”
  IGEN!Hihihi,(csak viccelek, vagy még sem?)

  Ami a munka és a teljesítmény közötti időkülönbséget illeti pont most próbálom megfejelni. A mágneses szerkezetem miértje és hogyanja pont erre épül és az energia megmaradás törvényére.
  Ugyanis két vagy több állandó mágnes mindig kiegyenlíti egymást, vagyis amennyi energiát ki tudsz nyerni vonzás vagy taszítás révén ugyanannyit vissza is kell fektetni, hogy a ciklus megismétlődjön vagy még többet is ha a súrlódásokat és egyéb veszteségeket figyelembe veszünk.
  Az eljárás újdonsága és lényege abban rejlik, hogy óriási kerületi átmérő különbséggel rendelkező korongok fordulatszáma megegyezik (úgy hogy a munkavégzés a perem kerületen történik) vagy a nagyobb korongoknak fordulatszáma kivitelezéstől függően akár a többszöröse is lehet a kisebb, meghajtó korongokétól. Hagyományos fogaskerekek esetében pont ellenkezőleg történik.

  Félre ne értsen senki, még ott nem tartok, hogy hordóra állva közhírré tétessen, de mindenképp bizakodásra ad okot, hogy amerikai mérnökök vásároltak tulajdonrészt belőle.

  Ezzel mindössze azt akarom érzékeltetni, hogy felesleges bizonyos megfogalmazásokon, esetleges hibákon rugózni vagy kiakadni. Véleményem szerint dolgozni kell és eredményt felmutatni, csak konkrét eredménnyel lehet megcáfolni eddigi tabunak hitt dolgokat, de ez érvényes minden területen, akár pék valaki akár mérnök.

  Ebből a szarból amiben leledzünk nem hiszem hogy a hagyományos úton vagy inkább az eddig járt utakon ki tudunk mászni, csakis egy vagy több ügyes huszárvágással keveredhetünk rá a járható ösvényre.
  U.I.:
  Azért, hogy önmagamat meg ne tagadjam, mindehhez hozzá tartozik hogy a jelenlegi hazaáruló csürhét méltó helyére kell juttatni. A jövőben talán ezzel kell kezdenem,
  …napirendi felszólalásom előtt…..

 145. 166:
  Sok sikert.
  DE azért boroshordóra állva hirdesd a megváltó megoldást, mert ha mégse jön össze, legalább leszállva megihatod a bort! 🙂

 146. 166!
  Cuki muki vagy Árpád,de lehet erre nincs időnk..
  Nagyban talán a fúziós reaktorok megoldanák a problémát,valamilyen szinten,de azt is azonnal el kellene kezdeni..
  Mire te kiötlesz valamit ,eltelik 3 emberöltő.A problémát meg ami most van,most kell megoldani,nem 100 év múlva..Itt most gyorsabbnak kellene lenni mint a villám..
  Úgyhogy egyenlőre kell egy kút az udvarra,egy sparheltnyi,egy napelem, egy picike kert,tanulmányozni kell egy kicsit a gyógynövényeket,..oszt jóság van..
  De felőlem gondolkodhatsz..

 147. 168: Három havonta vlaki mindig előjön a fúziós reaktorral. Felejtsétek el. Nagy tömeggel 100 milliós °C-t nem lehet fenntartani. Az egész projekt csak arra jó, hogy néhány tucat fizikus zsíros fizetést kapjon.

 148. 169!
  Akkor a plazma fizikámmmal elmehetek a fenébe.. 🙂

 149. 167.köszönöm!Szeretem a jó bort meg a házi jó pálinkát is, csak úgy mértékkel, főleg a vegyeset. Éppen most fogyott el a három évesből az utolsó cseppecske 34fajta gyümölcsből volt lepárolva, mennyei volt. Tudod úgy vacsorához egy szelet mangalica sonkához vagy libakolbászhoz szinte kötelező. De a bort ,pálinkát és a munkát soha sem keverem,vagy alszok, vagy baszok vagy dolgozok de maszatolni nem szoktam. 😀 😀

  168.édi-bédi melike, neked kicsit távolságtartóbban reagálok csak mert Tibi bá az orromra koppant, olvasván tegnap, hogy mily becsbe vagy itt tartva 🙂 .
  Fúziós reaktorok, hideg-meleg fúzió ésatöbbi számomra túl magas dolgok, hókusz pokuszok és itt egyet is értenék Tibor bával.
  A ketyerémen húsz éve dolgozok ami egyáltalán nem garrancia arra hogy a 3 emberöltővel nincs-e igazad, de mindez nem számít nincs jelentősége, az idő nekünk dolgozik. Egyáltalán nem célom az emberiség megmentése, habár nem tagadom, hogy kezdet kezdetén engem is megcsapott az ilyen mély gondolatok szele. De az utóbbi évek tapasztalatai alapján már egyáltalán nem így gondolom sőt. Nem kell itt mindenkit megmenteni. Ami a sparheltet és kiskertet illeti maximálisan egyetértek, de a két dolog nem üti egymást hanem kiválóan kiegészítik egymást.

  Az én ketyerémnek az egyszerűsége a nagyszerűsége, az olyan milliárd euros hadronütköztető dolgoknak nincs jelentősége az ember szempontjából, hacsak nem arra hogy megismerés kutatásra hivatkozva kikísérletezzenek elnyomásra alkalmas dolgokat (lehet jobban járnék ha ilyenen agyalnék). A mágnesesség annak ellenére hogy elő tudják állítani és használni, de a mai napig nem tudják pontosan hogy micsoda. Utána kell nézni és meglepődve tapasztaljátok hogy erről milyen homályos és kevés leírással találkoztok.

  Én ritka földfém mágnesekkel kísérletezek de ezeknek mindössze tömegükhöz képest hatalmas erő miatt, ugyanilyen hatást el lehet érni ferrit mágnesekkel is amelyek gyakorlatilag korlátlan mennyiségben előállíthatók a földön.

  Na jó, egye fene Tibor bát bevállalom, ha randit akarsz szóljál, csak az asszony meg ne tudja. 😀 😀

 150. 171!
  Rám vigyázni kell mert belőlem csak egy van.. 🙂
  Tudom hogy ari vagy.. 🙂
  Pedig most akartalak megkérni hogy olyan térhajtóművet szerkesszél,amivel el lehet innen húzni.. 🙂
  De nekem az is megtenné,ha egy olyan porszívót szerkesztenél,amit nem kell évente cserélnem,és évente több mint kétszer lehet használni.. 🙂

 151. 172. számomra mindez nem gond, kérdés csupán, hogy mi lesz a fizetség.

 152. 173!
  Nos lássuk csak mennyi is az az annyi..Mostanság napi két marék rizs a hivatalos..De Megmutathatom mire lehet még használni az astabil multivibrátort.. 🙂

 153. 175!
  Szóval nem érdekel hogy a pályinka főzőbe hogy lehet megkeverni az anyagot egy mosógép motor és egy astabil multivibrátor segítségével?.. 🙂
  Te tudod.. 🙂

 154. Hát csak a végére értem ide…

  Sebaj…

  Azért ennyi Orbánfóbiára kellene, legalább mutatóba néhány tény.
  Jó… Nyilván azt a kuplerájt rendbetenni időbe fog tellni amit Gyurcsányék hagytak.
  Lehet ellendrukkerkedni, de sok értelme noncs hacsak valaki nem közvetlenül érintett valamelyik elszámoltatási botrányban.

  A Fidesz gyanús…. roppantul gyanús, de nem abban a vulgáris értelemben mint az előző választások vesztesei elkeseredésükben vagy kétségbeesetten produkálnak.

  Orbánt hülyézni olcsó dolog, de úgy tűnik, nincs más. és talán azéer nem látok megalapozott kritikát, pusztán pártidentitás szerű szembenállást gyakorlatilag minden lépésével.

  A baloldal magát festette sarokba azzal, hogy előre megmondta hogy a Fidesz minden lépését szabotálni fogja…
  Erre teljesen természetes válasz hogy a baloldall mozgásterét Orbán szűkíti. Ne túl demokratikus, de semilyen demokrácia nem ad teret az öncélú rombolásnak, amit a mostani balliberális társaság csinált, például a médiatörvény kapcsán.
  Az gyakorlatilag kimeríti a hazaárulás kategóriáját.

  Vannak akik KOMOLYAN aggódnak a Fidesz bizonyos homályos lépései miatt… de eze vagy nem léteznek, vagy olyan homályosak, hogy egyelőre kimutathatalanok.
  Akik kimolyan ártani akarnak a Fidesznek, azok ezt feszegetik… De ezen a vonalon egyelőre csend van…

  Persze lehet orbántörpézni még jó sokáig, de az már olyan svanyúaszőlő dolog.

 155. 177!
  Hát Te meg honnan kerültél ide a végére ezzel a sok okossággal?.. 🙂
  Na most aztán meg lettem szakértve.. 🙂
  Komolyan aggódok.Olyan ez mint a Fidesz program kimutathatatlan.. 🙂

 156. 177. ugye ezeket még Te sem gondolod komolyan.

 157. 177: „Lehet ellendrukkerkedni, de sok értelme nincs, hacsak valaki nem közvetlenül érintett valamelyik elszámoltatási botrányban.”

  Vagyis ha a véleménye valakinek eltér a tiedtől, és esetleg látja OV hibáit is, az csakis tolvaj lehet?!!

  (Egyébként senki nem ellendrukker. Mindenki ráfarag, ha a helyzet tovább romlik, ezzel mindenki tisztában van.)

  Szerintem kérj bocsánatot vagy húzz el örökre!

 158. 122. De azt se felejtsd el, hogy annak idején a 23-24 ezer ft-os átlagkeresetet megemelték 50 ezerre. Ha nem lett volna a Fidesz lehet, hogy még csak most értük volna el az átlag 50-et.

 159. 182!
  Csődbe is ment az ország miatta.. 🙂

 160. 181.
  Orbán hibáit mindenki látja.
  Senki sem mondta hogy hibátlan.
  De én komoly különbséget látok egy kritika és a kerékkötés között. Orbán sok hibát követ el, és nyugodjunk bele, fog is.
  Itt a fő dolog a hibák mértéke, és „iránya”.
  Az előző kormány hibái elviselhetetlenek voltak a választópolárok döntő többsége számára. Sokan a „mindegy mit csak azt ne ami van” alapon szavaztak a Fideszre.
  Hogy jól tették-e az pár év alatt fog kiderülni, nem pár hónap alatt. Hogy az országot kihúzzák abból a helyzetből amibe került gyökeresen meg kell változtatni sokmindent egészen az alapokig.
  Nyilván egy komoly réteg kényelmesen élt a meglevő alapokon és aggódnak a jövőjükért.
  Ezekből kerül ki Orbán kritikusainak döntő többsége.
  Persze ott van az a nem kis százalék, amely szerint Orbán nem nyúl elég mélyre a változtatásban.

  Ha nem csak egszerűen fikázni akarom az előző kormányt, akkor azt mondhatom, hogy Brüsszel és a multinacionális tőke abszolút, kritika néküli kiszolgálására építették egész politikájukat. A jobboldal „szemöldökráncolásai” és a szélsőjobb határozottabb morgolódásai ellenére egészen végig kitartottak. A válság bebizonyította, a „hála” nem gazdasági fogalom, és a multik úgy hagyták ott az országot a bajban mint eb a szaharát.
  Mivel az „internacionalista” megközelítés csúfosan befuccsolt, a nacionalista vonal domborodott ki erőteljesebben.
  Ehhez viszont sok tyúkszemre rá kell lépni, és rá is lesz lépve. A visítások pedig nem fognak elmaradni itthon sem és külföndön sem, ahogy nemrég hallgattuk őket Brüsszelben.

  A Fidesz egyébként a saját sikerének a rabja.
  Annyi embert nem lehet megvezetni egyszerre, és ha túl eldurvulnak, akkor csak a Jobbik sorait fogják duzzasztani… Az MSZP ebben a felállásban, ezekkel az emberekkel talán a következő választásokig se húzza.

  Ez viszont az én véleményem.

 161. 184: Nem Attila, neked nincs véleményed, te beszoptad az Orbán szöveget és azt sugárzod szünet nélkül. Nem vonom meg tőled a szót (ahogy Orbán teszi), de szerintem feleslegesen nyomod itt a sodert.

 162. idegabalyodtam.

  No, a fidesz nem csinál mást, csak felgyorsítja azt a folyamatot, amit az előző ciklusok elkezdtek, de finoman. Mire lejárna a négy év, addigra nem lesz itt semmi.

  A fidesz nem rabja a saját sikerének. MI vagyunk a rabjai a sikerének. Ha a jobbik felkerül, itt balhé lesz. Nagy balhé.
  Attila, néz ki az erdő fái mögül. Akiket te védsz, azok a te elveszejtőid. Olyan ez a szitu, mint mikor a malacot viszi a vágóhídra a gazdája. Az uccsó percig bízik benne, de aztán…

 163. Nehéz az egész sárkányt egyben látni, sokan még mindig a szemfogaktól sárgálló, tűzokádó fejekre koncentrálnak.

 164. Nem kellene ennyire durvulnod, Tibor bá’. Színvonaltalan, amit csinálsz mostanában. De komolyan. Attila, a társaság zártkörű, amint látod. Sok értelme nincs kommentelni, ha nem állsz be a sorba.

  Melike, te meg leszokhatnál a szmájliról, elég zavaró. (kíváncsi vagyok, mikor jön rá Tibor bá’, hogy pasi vagy).

  Na, Isten véltetek.

 165. 185.

  Nem szoptam be az Orbán szöveget… Én inkább jobbikos vónék, tehát igen csak kritikus a Fideszt illetően.
  Viszont az tagadhahtatlan, hogy a multista brüsszelista vonal vakvágány.
  Orbán erre kínál alternatívát.
  Az a baj hogy a ballib csak zsigerből képes kritizálni, tények nélkül.

  Ebből a helyzetből nincs elegáns kiút, de az előző kormány semilyen kiutat nem volt képes mutatni. Maximum az IMF tollbamodásait kormányintézkedésnek feltüntetni.

  Az Orbán kormányt annyira tudom elfogadni, hogy jelentősen szembehelyezkedik az előző kormány legtöbb alkotóelemével.
  És annyira kritizálom, hogy nem eléggé.

 166. 190: Ha azt hiszed, hogy aki Orbán kritizálja az ballib vagy MSZP szimpatizáns, akkor nagyon tévedsz. Személy szerint én a jobbikra szavaztam, de nem azért, mert meg vagyok velük elégedve, hanem mert nem volt más. De a jobbik, vagy magyar hazafi oldalról nézve a Fidesz semmivel se jobb, mint az MSZP. Sőt megkockáztatom, hogy rosszabb, mert a szociális érzékenysége nulla. Ezen kivül hozzáértése minimális és nem is érdekli a nemzet sorsa. Egyetlen céljuk a hatalom, ahogy volt ez Szálasi esetében is. Hogy most micsoda rombolásba kezdett az még csak kevesen fogják fel ésszel. És ne ess tévedésbe, a Fidesz nem mutat semmilyen kiutat, csak szédíti a népet, ameddig tudja. Minden, amit mondtak csak blöff volt. És ne áltasd magad, nem vagy kritikus a Fideszel szemben. A vak kommunista gyülöleted elhomályosítja a látásodat. Arról nem beszélve, hogy a Fidesz soraiban számtalan volt kommunista funkcionális van, csak persze ez meg van bocsátva nekik. Mindenki OK, aki tólja a szekerüket.

 167. 191.
  Nos… ezekkel a kritikákkal kellene valamit kezdeni:
  – Szociális érzékenység… A multik kiszolgálóihoz képest szerintem szárazdajkák.
  – Hozzáértés ? Ezt most zsigeri megérzésen kívül miből lehet megítélni?
  – Egyetlen céljuk a hatalom… Ilyet nem szoktak komoly vitákban felhozni.
  – Mi ez a rombolás? A magánnyugdíjak fájnak? Szerintem nem lehetett nem meglépni… A szocik is meglépték volna valami más maszlaggal… tényleg tarthahatlan volt.
  – Honnan tudod hogy minden csak blöff? NEKED ki szólt?

  Én nem a kommunizmust gyűlölöm, hanem az embereket, akik bármely értékrendet képesek elrothasztani ha érdekük úgy kívánja. Ha a kommunista KISZ titkár multimilliárdosként megtartotta volna az országot abban a pozícióban amelybe az (ál?) rendszerváltás után került, kevésbé lennék kritikus.
  Gyurcsányékban éppen nem a kommunistát, hanem a gátlástalan ultraliberális vadkapitalistát kritizálom. Tipkus gerinctelen, köpönyegforgató társaság, akinek mindegy hogy Moszkvának vagy Brüsszelnek árulják a hazát.
  A Fidesz ennél néhány grádiccsal feljebb van…
  Olyan mértékű köpönyegforgatást és elvtelenséget nem lehet náluk kimutatni mint az SZDSZ-nél.
  Az meg inkább liberális úrii huncutság, hogy minden ami magyar az rothadt, legyen az párt, politikus, termék vagy irányzat…

  Én bízom abban, hogy a Fideszre tud hatni a szavazótábora és tagjai, akiknek túlnyomó többsége azért van ott amit mond.
  Ráadásul mértékadó nyomás van a Jobbik részéről is, és ezek összességében megakadályozzák a gonosz Fideszt hogy nyakló nélkül lerabolja az országot.

 168. 192: Az ország már le van rabolva, már csak az embereket lehet kifosztani. És fogják is. Engem nem érdekel se Gyucsány, se az SZDSZ. Ezek már hullák és ne használd fel őket mentegetésre. Orbánt ne Gyurcsányhoz mérd, hanem mondjuk Deák Ferenchez. Különben részemről a vitát befejeztem. Érvekkel igen, érzelmekkel nem vagyok hajlandó vitázni. Éljen Jézus Krisztus, Éljen Orbán Viktor. IGAZAD van.

 169. Tibor bá, amikor létrehoztam a BAÉSZT volt egy egyszerű honlapom a www,becsapottak.hu. Semmi extra, mindenki számára érthető módon(gondoltam én) ott volt a lényeg. Volt olyan nap „csúcsidőben” amikor 300 emailt kaptam, de megpróbáltam mindre reagálni, igaz csúszással, de napi húsz órát töltöttem a gép mellett. Sokan TANÁCSOLTÁK, hogy csináljam meg ilyen bloggozósra, hogy mindenki tudjon kommentelni. Akkor még nem tudtam amit most már tudok, de sejtettem, hogy mi sülhet ki belőle, ezért nem lett ilyen, mert eszes és esztelennek hálá Istennek van véleménye és akinek nincs, hanem hall valamit az előadja mint a sajátját és akkor a provokátorokról, fizetett szarkeverőkről még nem is beszéltünk. De azért jók ezek, még szerencse hogy van aki bírja, mert ugyebár most én is itt leírhatom okoskodásaimat.

  Szóval lesz még egy honlapom, körvonalazódik a dolog (nem leszek konkurencia ígérem) de az nem egy demokratikus dolog lesz, alulról szerveződő maszlag, mint amivel a jobbik és az MSZ beetette a népet. Egy nagy lófasz, majd ki lesz adva az irány és aki bújt bújt aki nem nem, nem lesz kötelező velem tartani de aki útba áll az szájba lesz rugdosva és ott még az esélye sem lesz meg a szarkeverőknek és pipogyáknak okoskodni mert nem lesz lehetőségük, max. egy hüvelykujjat mutathat hogy tetszett vagy nem tetszett (volna forradalmat csinálni).

  Mindezt csak azért írtam le, mert olvasom, hogy eldurvultál. Aki ilyet ír szerinted mit csinál ha megszólalnak a szirénák? Komolyan levegő után kapkodok, az emberek azt hiszik, hogy természetes a béke. Holott nem így van, soha sem volt az. A béke mesterséges és a konfliktusok természetesek, mert ilyennek teremtődött az ember.A nagymamám úgy tanított kisgyermekként, hogy este a ruhát cipőt úgy tegyük le hogy sötétben is keresés nélkül megtaláljuk, ha menekülni kell. Ő már csak tudta, átélt két háborút, német, orosz és román seregeket, meg jó néhány komoly földrengést. Aki azt hiszi, hogy ezek újból nem következnek be az téved. Nem azt mondom, hogy rettegve kell élni, ellenkezőleg. Most úgy él az ország mint egy birka nyáj, legalább egy napra fájna csak az ostobaság…..

 170. 184: „Orbán hibáit mindenki látja.” 😀 😀
  (Remélem, azért az „alkotmányozó kérdőívet” visszaküldöd és részt veszel a bohózatban.)

  Nem a véleményedet kifogásoltam, ahhoz még mindig elég nagy ez az ország, hogy sokféle vélemény megférjen benne. Az sem zavar senkit, ha ezt kultúrált formában ide írod. Te azonban lazán letolvajoztál mindenkit, aki a fideszt kritizálni meri.

 171. Kedves Tara!
  Nem szokok le a szmájlikról,mert pontosan ide való ahogy elnézem a dolgokat.Ha zavaró,majd Tibor bá törli,vagy engem is töröl..
  És ha megengeded bemutatkoznék,ahogy Tibor bának is tettem már.Mert nekem nincs titkolni valóm.Szendrei Melinda vagyok sárospatakról.(eredetileg miskolci vagyok)Ott vagyok a Facebookon is,az iwiwen is,sőt!A kapcsolat.hu mszp-és portálon..
  Sajnos eszet azt nem tudok adni senkinek..Néha nekem sincs annyi.. 🙂

 172. 193!
  Pedig pontosan ugy van ahogy Tibor bá írja.Azt nem értem nem érzik a bőrükön?Mit is lehet mondjuk még elvenni az emberektől?Hát a pl.a nyugdíjukat,meg a házukat..
  Én értem hogy Árpád segíteni szeretne,de nem egy könnyű feladat..És sajnos sok esetben az emberek is hibás döntést hoztak,és csak a politika nem jár bűntetéssel,és bűnhődéssel..

 173. 196: „a politika nem jár bűntetéssel, és bűnhődéssel..”

  Néha igen:
  „Lamberg szivében kés, Latour nyakán
  Kötél, s utánok több is jön talán,
  Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!”

 174. 194: „Eldurvultam”? Ez is csak egy elkeseredett vélemény. Az ország és a népe elképesztően nagy szarban van, olyan nagyban, hogy innen nem lehet kikecmeregni. Nagyobban, mint a vesztes háború után volt 1945-ben. 22.500 milliárd az állami tartozás, ami egy emberre kiosztva 2.250.000 Ft. Egy 4 tagú magyar családra 9 millió forint jut. Ehhez jönnek az önkormányzati tartozások és az egyéni tartozások. És akkor (most a Fidesz) azzal szédíti a népet, hogy tartja a 3,8 % hiányt. Könyörgöm, még mindig HIÁNY. Vagyis az adósság most is folyamatosan növekszik. Az éves kamat 1000 milliárd az államadósság után, ami családonként évi 400.000 forint. Ennyit kell elvonni minden egyes családtól ahhoz, hogy ne növekedjen tovább az adósság, és megmaradjon a 22.500 milliárdos színten. Ha ezt végíggondolod akkor döbbensz rá arra, hogy mit tettek velünk a politikusok 21 év alatt, amiben természetesen a Fidesz is benne van. Ezt így levezetve csak kevesen tudják, de mindenki érzi a nagy baj. Ezért ingerült a társadalom, ezért agresszív. Ezért verik egymás fejét, mert a politikusokét nem tudják. Persze a romantikusabb fajta talál magán menedéket a Fideszben és fel van háborodva ha megpróbálom felébreszeni az álmából. Megértem, de nem fogadom el.

  196: Van neked elég eszed. Bár ennyi lenne minden egyes magyar férfinek, akkor sokkal kevesebb hülye kommentet kapnánk. (akinek nem inge, ne vegye fel!)

 175. 198!
  Persze Observer.Csak soha nem a valódi irányítók az áldozatok..

 176. 200: Az nem gond, mi képesek vagyunk gyilkosból is FerencJóskát kreálni. Elég ha lefúj a gőz… 🙂 🙁

 177. 199!
  Hát igen Tibor bá.Árpád is a Bowman féle állandó-mágneses motort szeretné feltalálni..

 178. 202: Ez magyar hagyomány. Siemens után Jedlik, Gauss után Bolyai. Magna Karta után 7 évve Arany Búla. Apámn esetében minden nőjénél ő volt a második. Született ezüst érmesek vagyunk. 😀

 179. Melike, te villamosmérnök vagy? Akkor ezért tudsz hozzászólni az elektromos kütyükhöz.

 180. Policy Solutions: egyeduralkodó a Fidesz a híradókban
  „A kiegyensúlyozottság – az RTL Klub kivételével – lényegében nem létezik az esti híradókban – áll a Policy Solutions médiaelemzésében. A Fidesz-KDNP politikusai egyeduralkodók a hírműsorokban megszólaló szereplők között, és míg a kormánynak vagy a Fidesznek kedvezőtlen hírek szinte teljesen hiányoznak az esti híradókból, addig a Magyar Szocialista Párthoz kötődő megjelenések nagy többsége negatív tálalásban kerül a hírműsorokba.” (2011. március 04., péntek)
  http://bit.ly/f2x8kA

 181. Üdv. Kedves Geddonisták!

  Akiket esetleg a totál elméleti meg futurisztikus dolgok mellett érdekelnek a reális dolgok is, azoknak ajánlanám megnézésre a jelzett oldalon lévő könyveket. http://zoldtech.hu/webaruhaz

  Tibor Bá ! bocsi az eddigi „Tibi bá” megszólításért, nem tudtam hogy így fáj!

 182. 207!
  Hát nekem aztán nagyon újat mutattál ezekkel.Sajnálom hogy nem vagy 20 évvel ezelőtt említetted.Akkor talán elgondolkoztam volna rajta..Ne haragudj meg ,de fényévekkel járok előtte..

 183. 207: Fájni nem fáj, de meg van a véleményem. U.i. mindenkit úgy kell szólítani, ahogy bemutatkozik vagy nevezi magát. Sokan tiszta jóindulatból becézgetnek. Csakhogy engem az apám már 14 évesen is Tibornak szólított (régebbre nem eméklszem). Az osztálytársaim pedig a bece nevemen. Ez azonban a kisebbik baj. Nagyoöbb baj, hogy azt hiszed az itteni témák pusztán futurisztikus elméletek. Nézd meg mi történt a cukorral. Ez, adott esetben, ilyen gyorsan el tud terjedni.

 184. hmm.

  Bár a fityesz programját nem olvastam, de most kicsit elgondolkodtam.
  Irgalmatlan sok lett mostanság a zöld energiát, az alternatív energiákat reklámozó dolog és még érdekes módon a kormány is mutat hajlandóságot a támogatására.
  Mi lehet itt a háttérben?

  Valami nagy dobásra készülhetnek, ha ellenséges területre merészkednek be. Nekimennek a közüzemi szolgáltatóknak (gáz, áram), pályázatok sora lesz majd passzív házakra és még sorolhatnám.

  Amúgy én is most töröm a fejem, hogy pályázat keretén belül befektetek nap, illetve szélenergiás beruházásba a kéglin. Ajánlások és egyebek révén fogtam ki egy csapatot, akik bonyolítanak mindent. Szép és kerek, amit elmondtak.
  Vannak benne ugyan fekete foltok, de annyi még belefér.
  Egyenlőre az van, hogy ki fog jönni 2-3 brigád, akik felmérik a kecót, ajánlanak valamit, ami egybevág az elképzeléseimmel és onnan rajtam az első döntés sora.
  Választok, majd beindul a dili.
  Pályázatíró megírja a pályázatot (100 rugóért, akár nyer, akár veszít, tehát ez mindenképp kiadás), kivitelezői tervkészítő elkészíti a tervet (szintén 100 dodó sacc, és ez is ugrik akár van project, akár nincs.) aztán jön a kivitelező és mindenféle szabályozások szerint kivitelez. Vizsgálóbiztos bírál szakaszosan a megvalósulási folyamatban és csak az ő ámenje után mehet tovább a project. Ha minden jól megy, akkor október, november végére lezárult a dolog. Nekem kevesebb lóvém lesz, nekik több, cserébe nekem lesz nap, illetve szélenergiás cuccosom.
  A bróker, én már csak így hívom, mikor eljött, elmondta, hogy napenergy-vel áram és melegvíz témában is ott vannak, illetve szélenergiában is elég jók. Vállalják a későbbi generálozást is, ha úgy gondolom majd.
  Egyenlőre várom az első folyamatlépcsőt, amikor kijönnek és mondanak majd valamit, mit lehetne csinálni. Ez még nem kerül semmibe.
  Majd jövök a témával, ha már tudok valamit.

 185. 210: Kiváncsia várjuk a tapasztalataidat. Ami pedig az állami érdeklődést illeti, szerintem üzletet látnak benne, legális üzletet a klientúra részére. — Mondok egy (hihető) hasonlatot. meghírdetem magam, hogy állást szerzek. A Beugró (regisztrálási díj) 10 rugó. Dőlnek hozzám a kuncsaftok és leperkálják a 10 rugót, de úgye akár találok nekik munkát, akár nem, ez az enyém. Aztán a fülem botját se mozgatom és 1 hónap múlva értesítek mindenkit, hogy sajnos számukra nincs munka.

 186. 212 & 213:
  Sztálin elvtárs legjobb magyar tanítványa Rákosi Mátyás volt. Rákosi elvtárs legjobb magyar tanítványa Orbán Viktor, aki (minden pénzben lefogadom) igen kitartóan tanulmányozta Rákosi módszereit, és azokat egy az egyben alkalmazza. (lásd: szalámi taktika, Rákosihoz hű emberek szaktudás nélküli beemelése kulcspozíciókba, stb.) Éppen ezért meg merem kockáztatni a következő jelenség megjósolását. Ebédszünetben a különböző közintézményekben röpgyűléseket fognak szervezni, ahol többen követelni fogják Orbán Viktor megkoronázását.
  u.i. Ha sitre vágnak, hozzatok majd köménymag levest láthatáskor.

 187. 214: talán az Indexen volt cikk, hogy mennyibe kerülne a z intézmények cjmeres tábláinak, a pénzérméknek stb. a cseréje miatt, ha az új alkotmányban megváltoztatnák az ország nevét a Magyar Köztársaságról (ami nekem nem a szjvem csücske) valami MÁSRA. Ugyanis a Fidesz-fració alkotmányozási gyűlésén erre volt javaslat!!!
  Ufgyan egyelőre „Magyarország” névre keresztelnék szép hazánkat, ami rém eredeti, de ha megvan az elvi döntés, bármikor tovább módosulhat Magyar Királyságra, ráadásul ennek tényleg van hagyománya… Annyian követelik a Szentkoronatan alkotmánnyá visszaemelését, OV kegyesen eleget tesz majd a nemzet óhajának.

  Mellesleg Rákosi sose uralkodott, ő csak báb volt a kirakatba.

 188. 215: Debrecenit jobban szeretem.
  216: Ilyen értelemben Orbán se uralkodik. Viszont RÉkosi azt küldött az akasztófára, akit akart. Orbán ettől még mérföldekre van. Még Gyurcsányon se tudott fogást találni.

 189. 217: Orbánnak sokkal nagyobb hatalma van, mint Rákosinak. Az akasztásokról se Rákosi döntött.
  YGyuurcsányon nem kell semmilyen „fogást” találni, amint eljön az ideje, hogy már nem kell jogállami, békeidőkben megszokott dolgokkal cicózni, népszórakoztatásként és saját bosszúvágyból majd karóba húzatja a Budai várban, a királyi palota kapuja előtt.

  Nagyon készül:

  http://hirszerzo.hu/belfold/20110309_alkotmany_varmegyek

  „A vármegyék újbóli szerepeltetését is tartalmazza az új alaptörvény tervezete, ez is a történelmi jogfolytonosságot szimbolizálja majd – írta a Magyar Hírlap szerdai számában. ”

  Nyilván I. Viktor nevezi majd ki a főispánokat, de a megyegyűlések által választott alispánoknak is rá kell majd felesküdnie…

 190. 218. Bameg! legalább egy szmájlit kitehettél volna.

 191. A királyság intézményét a zemberek is kikövetelhetik 🙂 , az „alkotmányozó kérdőiven” erre van egy üres sor fenntartva. Miután az emberek x-et még csak kiteszik, de ahova már írni kellene, arra lusták/nincs ötletük, a fenntartott sorba – utólag – bármi bekerülhet(?). 🙁

  Alapvetően a királysággal nincs is túl nagy gondom, de kikből lennének a „nemesek” ? 😀

 192. 220: Azokat az időke éljük, amikor a létező királyságok megdölnek. Nem lenne „korszerű” királyságot kreálni. Horthy is „csak” kormáyzó volt. A hatalom már az övé, tök mindegy minek nevezik az államformát. Rákosi Népi-DEMOKRÁCIÁNAK nevezte a diktatúráját. A név nem érdekes. A lényeg a hatalom. A kiorálysággal való kekeckedés egy gazdasági romhalmaz tetején kifejezetten hülyeség lenne. — Persze a diktgátorok hülyesége határtalan.

 193. 222: te ezt nem értheted. Próbálj egy pszicho- és szociopata fejével gondolkozni!
  A hatalom csúcsaira definíció szerint csak ilyenek juthatnak fel.

 194. 223: Meghajlok a tézis előtt. Nem tudok Pszichopata fejével gondolkodni, mert nem vagyok pszichopata. Külöben mindig akkor tévedek hatalmasat, amikor feltételezem, hogy más is logikusan a saját érdekében dönt, de ez egyáltalán nincs így. Rengeteg ember dönt a saját érdeke ellen.Hogy ebben mi a jó??? 😀

 195. A gyerekek mind hercegek/nők és királyok/nők szeretnének lenni, de idővel kinövik.
  A baj ott kezdődik, ha valaki nem növi ki… 😀
  Ehhez még pszichopatának sem kell lenni.

 196. 226: Én a Ferihegyből ki se hallom a FERI nevet. Ha ez igaz, akkor ez már tényleg pranoia atöbbedik hatványon. Amit nehéz megérteni, hogy a környezete miért negy vele együtt végíg ezen a paranoiás úton?

 197. 227: OV 20 év alatt szelektálta ki a környezetét, a pártját. A legfőbbb szelekciós tényező a hozzá való FELTÉTLEN hűség, bármiáron engedelmeskedés volt.

 198. 228: Tudod nekem hányan esküdtek már hűséget? És csak azt várták, ogy mikor döfhetnek le hátulról!

 199. – Dohányzók szivatása (tb, egü megvonás)
  – füstadó
  – ebadó
  – országnévváltozás, mellé horribilis összegekért mindenen változtatás (miközben orbitális hiány és hitel van)
  – szavazati jogok a gyermek után
  – áremelések mindenhol
  – az alkotmánnyal való játszadozás
  – az adózás manipulálása

  Ez mostanában kicsit sok még egy leendő diktátortól is.
  Mára nekem is elég volt, kifáradtam. Majd holnap kommentelgetek.

  Áve.

 200. 229: nem is arrról beszélünk, hogy a szarházik alkalomadtán ne lennének készek hátbaszűrrni gazdájukat. Hanem arról, hogy a legbaromabb ötleteit is hjzelegve dicsérik, amjg tőle kapnak enni. Nem mondják, hogy ez baromság. Az erre hajlamosak (józan eszűeke és nem seggnyalók) nem maradhattak a környezetében. Idővel ezzel aláássa hatalmát.

 201. Hát maga a királyság mint intézmény nem feltétlenül rosszabb mint a demokrácia! A demokráciában is uralkodik valaki, igaz többnyire csak 4-5 évig! Dehát mér kell minden 4-5 évben cserélni??? A választások egy nagy csomó rakás pénzbe kerülnek! a Pártok mégtöbbe!
  Egy királyság rendszerint jóval hosszabb távú mint egy kormány! tehát jóval hosszabb távra is kell terveznie! Nálunk rengeteg baj van az állandóan változó adókkal, járulékokkal, törvényekkel! Egy vállalkozó még véletlenül se tudja magát pár évre előre kalkulálni, mert fogalma sincs mi lesz!

  Igazándiból nem azzal van a baj, hogy milyen intézmény uralkodik rajtunk, hanem azzal, hogy a nép nem tudja számonkérni a vezetést! A vezetésnek meg nem az ország érdeke a lényeg hanem a saját szavazótábora!

 202. 231: Igaz, de visszajelzések a pártállamba se voltak. Gondolj a hangulat jelentésekre. Kész becsapás és kozmetizálás volt az egész. Kádárnak fingja se volt, mint gondolnak a tömegek. De ez nem érdekes, de hogy egy ilyen soher országban úgy feszengjen, mintha a német termelőkapacitással rendelkeznénk. A fene bánja a diktatorikus berendezkedést, de baromságokat egy vagyonért?
  232: Nem is a királysággal van a bajunk, hanem a királlyal!!! Egy kicsinyes, pitiáner III. osztályú futbalista, aki csak az egész pályás lerohanást ismeri. Roszabb mint a Mohácsi ütközetre való „felkészülés”.

 203. 233: a „felvilágosult abszolutista” (pszichopata) uralkodókra jellemző, hogy a legfontosabb államügyekkel azonos szinten kötik le érdeklődésüket apró-cseprő dolgok és azokat is rendelettel, törvénnyel szabályozzzák, saját drága uralkodói idejüket pazarolják rá. Beugrik Nagy Péter, vagy a kalapos II. József. Az ilyeneket mindig nagyon utálták alattvalóik. A bedilizett hozzáállásuk lényege, hogy nem értik meg, hogy nem ISTEN szerepét kell eljátszaniuk, nem nekik kell minden szir-szart személyesen eldönteniük. Támaszkodniuk kellene a munkamegosztásra, nekik a hatalom csúcsán stratégiai döntéseket kell hozniuk, az apraját meg kéne hagyniuk az alsóbb döntéshozó szinteknek (de az ilyen elmebetegeknél olyanok általában nincsenek…) és bizonyos témákba, mint pl. kialakult földrajzi nevek megváltoztatása egyáltalán nem kéne az orrukat ütniük.
  Tehát megfejtettem: az ilyen típus Isten akar lenni!
  (de Isten nem bajlódik Ferihegyek átnevezésével…)

 204. 234: Isten még az emberiség sorsával se bajlódik. 😀 Oldja meg az emberiség maga! Meg fogja oldani. 🙁

 205. Magam se gondoltam, hogy ezt a témát még lehet fokozni, már aggódtam is, hogy nem túloztam-e ezzel a paranoia-váddal, erre tessék:

  http://mandiner.hu/cikk/20110310_nyomot_hagyni
  „Egyrészt a Fidesz-KDNP politikusai minden jel szerint alapító anyáknak és atyáknak szeretnék láttatni magukat, s nem bízzák a dolgot a véletlenre: a szövegben található számos, értelemszerűen hozzájuk kötődő fogalmi újdonság és történelmi elsőség (»Magyarország első, egységes Alaptörvényét…«) mellett azt is rögzíteni kívánják, hogy az alkotmány tartalmazza az igennel szavazó képviselők névsorát… ”

  Az ország összedől (lásd pl. ezt:
  http://mandiner.hu/cikk/20110310_bajban_van_a_pest_megyei_onkormanyzat )

  de a legfontosabb teendő, hogy saját szentséges neveiket az Alkotmányba foglalják a hálás utókor örök imádatának tárgyául…

  Térdre, imára!
  Mi Viktorunk, ki vagy a Mennyben
  Szenteltessék meg a Te neved…

 206. 236: Most megint jövök a logikámmal! Ha én cezaromániás vezető lennék, mondjuk VO helyében és meg szeretném örökíteni a nevem mondjuk a következő (nem létező) 1000 évre, akkor csak abban látnék biztosítékot, ha az ország érdekét szolgálnám (lásd a Mátyás király legendákat). Amit OV csinál az nagyon múlandó. Ahogy most kidobálják a múlt túlkapásainak nyomait, ugyanúgy OV uralkodásának szégyenteljes nyomait is ki fogják irtani. És legjobb esetben úgy fognak rá emlékezni, mint Rákosi Mátyásra vagy Kunn Bélára.

 207. 237: gyógyíthatatlanul racionalista vagy, Tibor bá, látszik, hogy rajtad nem dolgoznak osztrák pszichiáterek.

  Ezzel a hozzáállással OV annyira örökítheti meg magát az utókornak, mint Sztálin a Csizma-térrel.

  Komolyan, a Pest-megyei iskolákban beszüntette a szolgáltató a konyhák üzemeletetését, mert nem fizetik a számlát, lassan az áramot kapcsolják ki, és ez a faszi a reptér-átnevezést, saját sleppjének az Alkotmányban-megörökítését és hasonlókat hajhássza, ez most a fontos.
  És a Viktor-hívők kemény magja jó szektatagként azonnal agresszjven reagál az ilyen kritikákra, csak jön belőlük az agyukba mosott duma, hogy mindezért a rohadt baloldal felel (szerintem is sokért) és majd most Viktor megmutatja!
  Rohanunk a szakadékba, a kormánynál ülő meg a gázt nyomja…

 208. 238: Ha jól emlékszem egy grúz postarablónak is voltak szeniális ötletei, aminek következtében 20 millió muzsik harapott a fűbe. OV ezt nem tudja überelni, mert csak 9.980.000 ember felett uralkodik. Ez pedig már fele sincs a 20 milliónak.
  Komolyan. Tényleg nem érdekli a nép.

 209. 234-kapcsán jut eszembe, némi vállalatvezetés tanulmány..
  Ahol ugye nem kormányról esik szó, hanem a bármilyen kicsi vagy nagy vállalat vezetés praktikus és nem praktikus módszereiről.
  Amennyire megéltem az életet „utólag” azt mondanám, a tananyag ez esetben klassz, igaza volt az írójának miközben meghatározta, hogy mi a rossz módszer, és ez a módszer a 234-ben említett hiba.
  Nagyban sem jobb az, ami kicsiben se jó történetesen.

  Más,de hasonlóképpen:
  Választana-e egy megbízó(vagy megbízói gárda) kicsiben úgy vezetésre, vagy bármilyen megbízásra valakit, /mint ahogy a „nép” a kormánnyal szemben történetesen teszi/ – ha a megbízóknak (vállalkozóknak) fontos az eredményesség?
  (Nem részletező ígéretekből kiindulva, majd összes vélemény nyilvánítással, amiből számosság okán születik döntés.)
  (…és pláne 4 évre, ha törik, ha szakad….ja és újra ugyanúgy és újra ugyanúgy..)

  Nem is „erőltetném”, hogy a nagy, olyan legyen, mint a kicsi, csak annyi, a kicsi tanulságából nem következik, az így folytatott kormányválasztás abszolút helyessége, de abszolút nem, szerintem.

  A kérdésem: miből következik szerintetek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük