(462-sz) Tibor bá (szatirikus) blogja – Vigyázz, ha jön a nő

Normál körülmények között a Nő az óvodában döbben rá körülbelül 4 éves korában, hogy nőnek született, akkor amikor az Ádám nevű csoporttársa el akarja venni tőle a labdát, és mert ezt képtelen megakadályozni, sírásra fakad. Az óvó néni pedig nem veszi el Ádámtól a labdát,  nem-nem, hanem Éva kezébe nyom egy babát és kedvesen megsimogatja a fejét. Éva ekkor döbben rá, hogy ez a világ a férfiak világa, és ha talpon akar maradni, akkor kell fogni magának egy Ádámot, aki megvédi egy másik Ádámtól és akkor addig játszik a labdájával, ameddig csak akar.

Na igen, de hogyan fogjon magának egy Ádámot? Erre a kérdésre csak tapasztalati úton lehet rájönni. Éva tehát próbálkozik, és hamarosan kiderül, ha állandóan egyazon Ádám nyakán csüng, akkor előbb vagy utóbb barátok lesznek, mert Ádám védekező mechanizmusa korlátolt. Ha egy Éva elég szívósan rátapad egy Ádámra, az a végén megadja magát, belenyugszik a sorsába. Persze a folyamatot fel lehet gyorsítani egy kis csokoládé megosztással vagy más apróbb juttatással (később hatékonyabbakkal), amit Ádám szívesen bezsebel, mert közben rádöbben arra, milyen jól érzi magát, amikor Éváját megvédelmezheti, másról már nem is beszélve. Ráadásul Éva gyorsan fejlődő nyelvi készségének birtokában, konfliktus helyzetben azonnal Ádámjának segítségére siet verbális erejének maradéktalan bevetésével.

Aztán telnek az évek és a serdülőkor beköszöntével Éva azon veszi magát észre, hogy cicijei még alig érik el egy pingponglabda nagyságát, de a villamoson 20 és 80 között egyetlen férfi se tudja levenni a szemét róluk. Nagyokat röhög magában, amikor rájön, hogy bár szíve csücskében minden Ádám pedofil, irgalmatlan lelkesedéssel üldözik a többi pedofilt. Éva tehát rádöbben, gyengébb nem ide, gyengébb nem oda, lehet ez a férfiak társadalma, de van neki egy bikaerős szövetségese, ami nem más, mint a férfiak vérében található tesztoszteron, az a hormon, ami a férfiak heréjében termelődik, kizárólag abból a célból, hogy megpecsételje a sorsukat.

Évának mostmár csak arra kell rájönni, mi a fenének bámulják serdülő melleit a férfiak? A tapasztalat hamar megadja a választ. Az Ádámok legfőbb vágya (amilyen balgák) nem egy fényes karrier megteremtése, nem a maradéktalan önmegvalósítás, nem a legdrágább kozmetikumok beszerzése, nem rengeteg pénz elköltése, még csak nem is egy Ferrari birtoklása, nem, nem. Az Ádámok legfőbb vágya Éva mellének megkaparintása, ami csak az első lépés végső céljuk eléréséhez, hogy hímvesszőjükét, ha törik, ha szakad, bejuttassa Éva lábai közé, lehetőleg minél mélyebbre és minél gyakrabban, kizárólag abból a célból, hogy utána totálisan elmenjen a kedvük tőle, legalább is egy rövid időre. 😀

Éva először nem érti, hogy lehetnek az Ádámok ilyen gyengeelméjűek, de nem tépelődik rajta sokáig, hanem arra gondol, ha a pénzt, amit ő maga nem tud megteremteni, csak elkölteni, Ádám megteremtheti a részére, cserébe pedig biztosít lehetőséget arra, hogy megszabaduljon felesleges hormon töltetétől, miközben gondosan elrejti, hogy tulajdonképpen ez neki is  jó. 

Amikor Éva találkozik Ádámmal az első pillanattól kezdve a Napnál is világosabban kiderül, hogy Ádám mit akar, már csak azért is mert egyáltalán nem rejti véka alá. Éva tehát hazai terepen érezheti magát, a meccs még el se kezdődött, de ő máris nyerésre áll.

Ezzel szemben Ádámnak fogalma sincs arról, mit akar Éva. Illetve vannak olyan homályos elképzelései, hogy kábé azt akarhatja, amit ő. Ez azonban egy iszonyatosan nagy tévedés.

Na erre találták ki az angolok azt a mondást, hogy a férfi számára a szex ára a házasság, a nő számára a házasság ára a szex. Bizony-bizony! De ennek azért vannak apró árnyalatai, de egy egészen biztos, a vesztes minden esetben Ádám lesz.

Évának ugyanis esze ágában sincs elárulni igazi célját, sőt mindent megtesz, hogy Ádám rá ne jöjjön. A trükk nagyon egyszerű és hatásos. Éva első tevékenysége, hogy kipuhatolja, mi az, amit Ádám szeretne, és attól a pillanattól kezdve ez lesz Éva hangosan és meggyőzően deklarált célja is. Ha Ádám 6 gyereket akar, akkor Éva minden vágya a nagycsalád lesz. Ha Ádám hallani se akar gyerekekről, akkor Éva a gyereket elviselhetetlen nyűgnek fogja tartani. Ha Ádám kertes házban szeretne lakni, akkor Éva imádni fogja a saját virágokkal való pepecselést. Ha Ádám nem akarja feladni a modern, belvárosi lakását, akkor Éva irtózni fog a bogaraktól, amiktől semmi se véd, ha házad egy kert kellős közepén helyezkedik el. Ha Ádám fogához veri a garast, akkor Éva cikizni fogja a fogyasztói társadalom nevetséges költekezéseit. Ha Ádám világot akar látni, akkor Éva élni-halni fog az utazásért. És a sor folytathatnám hat oldalon keresztül.

Mindezek között Éva arra gondol, nekem te papolhatsz amit akarsz, itt az lesz majd, amit én akarok amint beteszem a házassági anyakönyvi kivonatot a fiókomba.

De nézzük hogyan néz ez ki a gyakorlatban! Ádám ül az íróasztala előtt és épp egy programozási problémán töri a fejét, amikor Éva megáll előtte és  a ruter után érdeklődik, mert megszakadt az Internet kapcsolata. Ádám (genetikailag beprogramozott lelki kényszertől hajtva) készségesen segít, amit Éva egy kurta köszönömmel nyugtáz és megy a dolgára. Ádám természetesen nem veszi észre, hogy Éva kivetette rá a hálóját. Erre még akkor se döbben rá, amikor két napon belül már a harmadszor hozza őket össze a „sors”, pedig az iroda összes női alkalmazottja akkorra már tudja, hogy Ádám sorsa meg van pecsételve.

Hogy-hogy nem, ebédszünetben Ádám rádöbben, hogy milyen csinos ez az Éva és azon kezd el filózni vajon eljönne-e vele egy pub-ba. Szóval Ádám tépelődik, magyarul tököl, de ekkor a folyóson összetalálkozva Éva kedvesen rámosolyog, aminek hatására Ádám szájában összefut a tesztoszteron és rászakad az altesti vérbőség, de ajánlatával nem mer előállni. Közbe Éva dörzsöli a kezeit, mert most már a Napnál is világosabb, hogy Ádám éppen annyira mulya, amennyire kívánatos, azaz kellően irányítható, de még prezentálható a megfelelő társaságba.

Ami engem illet, én pontosan tudom, hogy ezt a kis figyelmeztetést egyetlen Ádám se fogja komolyan venni, mert abban a tévhitben él, hogy ez rá nem vonatkozik. Az Évák pedig elátkoznak, de különösebb riadalom nem lép fel közöttük, mert pontosan tudják, hogy a Pina nagyhatalom, amin egy vén kecske nem tud foltot ejteni. Ennek ellenére ezt a kis videót nézzétek meg.   

http://www.youtube.com/watch?v=sfeDLTXq5h0   

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

22 gondolat erről: „(462-sz) Tibor bá (szatirikus) blogja – Vigyázz, ha jön a nő

 1. Hát ez kemény. Köszi a felvilágosítást Tibor bá. Ezentúl jobban figyelek, bár lehet, hogy az sem lesz elég 🙂 .

 2. Tibor bá ez pontosan igy van.
  Csak ezt fiatalabb férfi bajtársak nem látják még át.Meg nem is igen akarják átlátni..(Pedig a természet nem csak szemet adott hogy lássunk,hanem szerintem agyat is hogy gondolkodhassunk.De akkor hová az illúzió..)Mikor meg már átlátják,már késő..
  Kinek mije bánja..

 3. Igazad van Tibor bá, de szerintem csak a jelenben van igazad. A régi társadalmi rendszerekben (kb 1850 előtt) a nőknek megvolt a szigorúan kijelölt helyük, és az érdekeik érvényesítésére maradt kevés eszköz (beszéd, testiség) használatát tökélyre kellett fejleszteniük, hogy valamilyen egyensúlyi helyzetet teremthessenek. Amikor jött az emancipáció, liberalizmus, stb., és megváltozott a társadalmi környezet, hirtelen versenyelőnybe kerültek a férfiakkal szemben, akik az új keretek között már nem tudtak védekezni a nők finomra csiszolódott praktikáival szemben.
  Lehet hogy sokan felhördülnek erre, de én határozott azonosságot látok itt egyes kissebbségi népcsoportokkal, akiket a múltbéli elnyomott helyzetük rákényszerített bizonyos eszközök magasfokú elsajátítására, és most hogy velünk egyenlőnek vannak kezelve, komolyan a többség fejére kezdenek nőni ezen eszközök gátlástalan alkalmazásával.

 4. Tibor bá, megnéztem a javasolt videót.
  Minden világos, a férfiakat tiltsuk el az ásványvíz fogyasztásától! 😀

 5. 2: Azért nem látrják át, mert arrogáns magabiztosságuk elvakítja őket.

  4: Csak attól, amelyik felvilágosítja az agyukat.

 6. Viccen kívül, én már második napja böjtölök, és csak ásványvizet iszok. Valamit megérezhettem a mai téma komolyságából. Nálam eddig működik, jóllehet erre az összefüggésre magamtól nem jöttem volna rá. Köszi!

 7. Egy kicsit igazságtalan voltam. Az helyzet az, hogy az Évák is piszok magabiztosak, ha egy másik Évát kell kiütni a nyeregből. Meg vannak győződve arról, hogy nekik senki nem tud ellenállni, és csak rajta múlik, hgy a pasi az ővé legyen. Ez rendszerint be is jön, csak azt hagyják ki a számításból, hogy amelyik pasiról le lehet választani egy Évát, arról őt is le fogják választani, mert minden évben egy újabb Éva generáció éri el a 16. életévét. 😀 ha-ha-ha, így kerek a világ!

 8. Nem kell hiú reményeket fűzni egy nő szerelméhez. Az érzéseik felszínesek és bármikor megvásárolhatóak. A legnagyobb hiba, hogy a férfiak túlértékelik az apró gesztusaikat és kedvességüket.

  A férfiak előbb utóbb a kurvákba is szerelmesek tudnak lenni, tehát a pina tényleg hatalom. A nők az elismerés, ragaszkodás, szeretet iránti éhségük kihasználásával tudják hosszú távon manipulálni a férfiakat. Rövid távon pedig szexxel.

  Komoly döntésekbe hiba bevonni őket, olyan titkot, amivel zsarolhatnak sem nekik sem másnak nem szabad elmondani. És, úgy kell lefizetni őket közvetlen, vagy közvetett módom, hogy ne bukj rajtuk sokat. Tehát csábítsd el egy Ferrari sportkocsival, de ne írasd a nevükre a kocsit. 🙂

  Tibor bá legjobb cikkei a nőkről, ausztráliáról és a vissza a múltból sorozatból vannak számomra, köszönet értük!

 9. áh azért így beszélni a nőkről , erősen kétlem hogy 3 és fél milliárd ember elintézhető ennyivel..

 10. 10: Hát ez bejött! 😀 — mármint a post utolsó bekezdése. Meg lettél jósolva. 😀

 11. 10!
  Igen .Kivéve TE és a férjem.. 😉
  Mi mindig együtt rötyögünk más válásán,de a miénken biztos nem ezt tennénk.Na de az nem is fog bekövetkezni.
  Két dimenziós történéseket,könnyű harmadik dimenzióból nézni… 🙂

  Egyébként azt sosem értettem meg hogy mért hagy el (férfi)egy családot egy másik nőért,akinek szintén van két gyereke.És otthagyja a saját két gyerekét,hogy más két gyerekét nevelje.Ez számomra felfoghatatlan.De a férjemnek is.Számtalanszor tárgyaltuk már a témát.Mert ismerettségi körünkben számtalan ilyen van.Holott a másik kapcsolatban is ugyanugy eljönnek a buktatók a nehézségek mint az előzőben.És ahány kapcsolat lesz,abban mindig lesz nehézség is.
  Főleg a ma generációja hajlamos rá,hogyha szembe találkozik egy kis nehézséggel,akkor gyerünk csapjuk vágjuk,menjünk szét cincáljuk szét mindent,és mindenki életét,nem számít majd lesz másik.A szerelem az első… 😮

 12. 12: Az ok roppant egyszerű. Szex témában a férfi az ösztönei után megy, nem az esze vezényli. A “természet” akkor jár jól, ha egy férfinek minden egyes gyereke másik anyától van. Ezért aztán az férfi alapvetően promiszkuozus. Mindig másik pinát akar, tök mindegy mi az ára.

 13. 😀 hát örülök, hogy örömet tudtam szerezni, én csak azt mondtam hogy erősen kétlem azt, hogy 3 és fél milliárd nő képviselné ugyanazt az értékrendet, és viselkedne ugyanúgy.

 14. Az a baj, hogy Éva evett a tudás fájáról, de egyből lett annyi esze, hogy Ádámnak már ne adjon az almából. 😀

 15. 16!
  Nana..Csak lassan a testtel..
  De előbb Lilith volt a nője,de nem akarta azt csinálni mit Ádám mondott neki,(biztos Ádám is megérte a pénzét)nem akart engedelmeskedni,és aki végül a főördög felesége lett.Éva csak a második nő volt az életében.. 😉

 16. 17: Én erről lemaradtam. Bibliai szex témában Magdalénánál befejeződik a tudásom.
  És akkor most fehívnám a figyelmet a szüzességi církuszra. Apámnak egyetlen egy szál se jutott, viszont számtalan esetben ő volt a második. 😀 De miről maradt le? Semmiről, illetve némi kellemetlenségről, mert sok esetben a kitaposott út jobb, mint a járatlan. A férfiak viszont imádnak birtokolni. Illetve abban az illuzióban élni, hogy birtokolnak, és ugye innen már csak egy ugrás, hogy a kiszemelt nöstényt soha senki ne bitorolta előtte. Hogyan is nézett volna ki, ha a fiú-isten édesanyját egy ács rendszeresen megkúr? Én minden esetre frappánsabban rendeztem volna le a dolgot. Ha a halála után a mennyekbe tudott szállni, akkor a megszületése előtt szállhaton volna le a Földre. Mondjuk bele egy jászolba.

 17. 20: Vannak dolgok András, amire nincsenek megoldások.

 18. Az írás szellemes és tanulságos, meglátszik rajta, hogy sokat tapasztalt ember írta. Mindenesetre úgy tűnik, ezek a dolgok – párválasztás, szex, társasélet stb. – az egész állatvilágban jól működnek, csak a legfőbb emlősnél van ez a rengeteg probléma, rendezetlenség. Hiába, az ész bajjal jár . . .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.