(4207) Sátánizmus…

Tibor bá’ fordítása online

Sátánizmus, rituális kultuszok és Hollywood: a „sátáni pánik” összeesküvés-elméletek megdöntése

 

(sz: 1933.02.11.)

Az év elején a nem bináris énekes-dalszerző, Sam Smith előadta Unholy című dalukat a Grammy-gálán.A vörös ördögszarvú cilinderbe és latex jelmezbe öltözött előadás a népszerű okkult és gótikus esztétikára támaszkodott.És hatalmas kritikát kapott a sátáni képzetek állítólagos népszerűsítése miatt.

Az összeesküvés-elmélet hívei azt állították, hogy az előadás valójában egy igazi, sátáni rituálé, amelyet a hollywoodi sátánisták elit kultusza rendezett.A feltételezett célja?Morálisan felforgatni a társadalmat a fiatalok agymosásával.

Alig néhány hónappal korábban hasonló tömeges online pánik vett erőt a Balenciaga-botrány formájában. Az összeesküvés-elméletek hívei azt állították, hogy a divatmárka titokban gyermekkereskedelemmel és sátáni rituális visszaélésekkel foglalkozik.

Ez azután történt, hogy a legutóbbi kampányhoz készült fényképeken olyan gyerekeket ábrázoltak, akik mackótáskákat tartottak, és úgy tűnt, hogy rabságfétis ruhába voltak öltözve.

Ezek csak a legújabbak a sátáni összeesküvés-elméletek sorában, a 2014-es hampsteadi álhírtől, amely egy észak-londoni iskolában működő sátáni pedofil gyülekezet hamis állításait foglalta magában, egészen a mára hírhedt QAnon mozgalom felemelkedéséig, ahol a támogatók úgy vélik, hogy A sátánimádó elitek megpróbálják átvenni a társadalom irányítását.

A sátánizmus megijeszt

Az Egyesült Királyságban és távolabbi területeken hosszú története van annak az állításnak, hogy léteznek titkos, Sátánimádó kultuszok, amelyek rituálisan bántalmazzák és feláldozzák a gyermekeket.A „sátánizmus-rémületként” ismert erkölcsi pánik formájában felbukkanó pletykák és mítoszok a második századi Rómáig vezethetők vissza.Mégis a középkorban váltak igazán jelentőssé.

Ezt a sátáni mitológiát gyakran használták a zsidó közösségek démonizálására.Különösen gyakran szerepeltek hamis állításokban, miszerint a zsidók általában keresztény gyermekek vérét használják fel rituális célokra.

A 15., 16. és 17. században lezajlott európai boszorkányüldözések magukban foglalták az ördögimádás és a gyermekáldozat állításait is.

Míg a sátáni visszaélés vádjait többször is megalapozatlannak találták, és az állításokat megcáfolták, ezek a pletykák és összeesküvés-elméletek nagyon is valós károkat okozhatnak.

A hamis sátáni visszaélésekre vonatkozó vádak zaklatáshoz, halálos fenyegetésekhez és online támadásokhoz vezettek. Egy esetben egy gyermeket elraboltak, miután egy csoport hamisan azt hitte, hogy sátáni rituális visszaélés áldozata lett. És még halálos ítéletek is születtek (később hatályon kívül helyezték), az egyik 1990-es évekbeli gyilkossági perben az Egyesült Államokban.

Valójában a sátánizmus ijesztgetése a boszorkányüldözés egy formájának tekinthető.Az 1980-as és 1990-es években az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban tömeges sátánizmus jelent meg, ami „sátáni pánik” néven vált ismertté.

Ebben az epizódban sok embert hamisan megvádoltak, letartóztattak és időnként elítéltek sátáni visszaélés miatt.A bíróságok a mai napig dolgoznak a hamisan megvádoltak felmentésén.

Az egyik esetben egy amerikai házaspár 21 évet töltött börtönben, miután bűnösnek találták sátáni rituális visszaélésben.Elítélésüket végül a hamis tanúvallomás miatt hatályon kívül helyezték.

A leghíresebb eset a McMartin óvodai per volt, amely még mindig a leghosszabb ideig tartó és legdrágább per az Egyesült Államok történetében. Ezt a hamis állítások követték, miszerint több száz gyereket bántalmaztak szexuálisan és vettek részt sátáni rituálékban egy kaliforniai óvodában. Félelmet keltett, hogy a gyerekeket és a szélesebb társadalmat a sátáni erők támadják.

A sátáni pánik a vallási tévécsatornáktól, a hatóságoktól és talán leginkább a bulvármédiától kapott lendületet. Mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban a kultuszokkal és a gyermekbántalmazással kapcsolatos, már meglévő társadalmi morális pánikra, valamint a meglévő homofób narratívákra támaszkodott.

A mai elméletek

Úgy tűnik, hogy az összeesküvés-elméletek olyan válságok idején újra előkerülnek, mint a COVID-járvány és a terrortámadások. Gyakran használják arra, hogy bűnbakká tegyenek bizonyos csoportokat, amelyek felelősek a széles körben elterjedt társadalmi szorongásokért.

A sátáni kultikus összeesküvés-elméletek manapság más összeesküvés-elméletekbe is beépülnek. A világjárványt követően gyakran beépülnek az oltásellenes narratívákba és a COVID-19 összeesküvés-elméletekbe.

Ezek némelyike azt állítja, hogy a vakcina a „fenevad jele”, vagy az állítólagos „sátáni elit” kísérlete a tömegek ellenőrzésére.

Az ilyen állítások a homofób és transzfób narratívákhoz is ragadtak, összefonva a sátáni rituális visszaélésekkel kapcsolatos állításokat a meglévő jobboldali elképzelésekkel, amelyek megpróbálják az LMBTQ+ közösségeket a pedofíliával társítani.

Emellett „új világrend” összeesküvéseket is tartalmaznak, amelyek gyakran kifejezetten antiszemita jellegűek. Ezek azt állítják, hogy létezik egy erős elithálózat, amelynek rejtett, felforgató sátáni programja van.

Bár az ilyen állítások távolinak tűnhetnek, és nehéz lehet megérteni, hogyan hihetnek bennük az emberek, a sátánizmus félelmei két nagyon gyakori ellenség: a Sátán és a gyermekbántalmazók köré épülnek. Ebben az értelemben egyfajta démonológiai tervként működnek.

Sokan először azért keverednek bele ezekkel az elméletekbe, mert őszintén aggódnak a gyermekbántalmazás vagy a „kultusz” miatt. De ezek a kezdeti aggodalmak az összeesküvés-elméleti retorikával és az online félretájékoztatással manipulálhatók.

Azon túl, hogy ezek az összeesküvés-elméletek pusztán a hamisan megvádoltakat érintik, érzelmileg is károsak lehetnek a bennük lévőkre és családjukra nézve.

A sátánizmusról alkotott kép, amelyet ezek az elméletek javasolnak, szenzációt keltő okkult sztereotípiákra és horror-esztétikára támaszkodnak. Egyesíti őket a boszorkányság, a sátánizmus, a paranormális és ceremoniális okkultizmus fogalmaival, hogy a gonosz egybevont képét hozza létre.

Ez azért fontos, mert megmagyarázza, hogy a „sátáni pánik” miként képes elhárítani a fontos politikai és társadalmi kérdéseket.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

25 gondolat erről: „(4207) Sátánizmus…

 1. Sátjad, sát = sátán, jad-e = drágakő.
  Drágakőbe rejtett sátán. Tudtam, de nem sejtettem. 🙂
  Az, hogy ennek a több ezer éve rejtetten működő és gazdasági, politikai, tömegek manipulálása terén teljhatalommal rendelkező egyletnek sikerült egy masszív zsákutcába lavírozni az emberiséget számomra azt bizonyítja, hogy nincs egyetlen ilyen szövetség. Ha most valakik felélesztenek egy ezer évvel ezelőtti gondolatot és gyakorolják rituáléit, az nem azt jelenti, hogy ez az új alakulat jogutódja az ezer évvel ezelőttinek.
  Azt gondolom, hogy vannak sikeresebb titkos szövetségek, amik hol elhalnak, hol ujjáélednek, mert mint minden más, ezek is mikor elérik a csúcsot onnantól plató, majd lejtmenet következik. Néhány generációval később ismét felkarolhatják az elfeledett eszmét.

 2. Összesküvés „emlélet” – mondja az újságíró, akit az elit fizet…

 3. 1 Hát igen, elég furcsa, hogy valaki Epstein után képes még leírni, hogy a pedofil sátánista elit egy „összeesküvéselmélet”.

 4. Nagyon veszélyes, ha meselények létezésében hisznek emberek. És nem csak a sátánisták körében merül fel gyakran a pedofília vádja…
  A katolikus egyház a világ legnagyobb pedofil bújtató szervezete, még (szent) II. János Pál is közreműködött ilyen ügyek eltusolásában…

 5. Sátánizmus, sátáni pánik… Mi a szar?

  Ez is igazán komoly veszélynek tűnik, talán nem annyira húsba vágó mint az óvodások nemváltó műtétjei, de azért egy népszavazás szükséges lenne, szvsz.

  Meg hogy ne hülyüljünk el teljesen… De erre kevesebb esélyt látok…

 6. Konkrétan egy egyetemi csoporttársam gimnáziumi barátját sátánisták ölték meg sátánista rituálé keretén belül.

  A dolog sajnos létezik, ez tény. Aki tagadja, az vagy naiv, vagy maga is érintett.

 7. Ábel,

  Márcsak azért sem tagadnám a jelenséget, mert nem szeretném, hogy naivnak láss:-)
  Reklámozzák filmek, zenekarok ( marilyn Manson), horror storyk , mért pont ennek ne lenne egy réteg tábora.
  A veszélyességét illetően írtam, hogy nálam nincs az aggasztó kategoriaban… szerintem a tagok nagy része ártalmatlan hülyegyerek lehet, aki poénból csinálja, aztán majd kinövi. Nem emlékszem , hogy Mo.-on lett volna bármi nagy port felverő hír ezekről.
  Az ismerősöd ismerősének tragikus/ filmszerű története ritka kivétel lehet, bár nincsenek a részletek ” kibontva” , finoman szólva… Mit lehet tudni a szerencsétlenről, őt sorsolták ki, vagy mi ?

 8. Meg hát nálam, az hogy valaki sátáni szekta tag vagy bármi ortodox egyház tagja, az ugyanaz a kategória: elmebeteg.
  Maximum más pólót hord.

  Mindegy, már csak 2026 ig húzzuk ki valahogy….

 9. A vérvádakhoz itthoni kapcsolódás a híres tiszaeszlári Solymosi Eszter esete, vagy talán napjainkból még ismertebb Tánczos Gábor ügy. Valahogy mindig előkerülnek ezek a csoportok, akiket minden ok nélkül hoznak gyanúba, de természetesen ők ott sem voltak. (Sajnos nálunk az ilyen csoportoknak még saját „há, ott se’ vótam” erőforrásaik is vannak, de ez már más téma.) A haraszt meg már évszázadok óta zörög.

  A pop kultúrában meg csak a jéghegy csúcsa Manson. Sokkal alatomosabb és külön-külön is megérnének egy misét például Madonna, Kesha, Miley Cyrus, Rihanna, Brintey Spears, Rihanna, de sokig lehetne sorolni a zenei frontvonalat. Ritka a kivétel a világsztárok közül, mindenki szoros pórázon van tartva. A menedzserek, kiadók, sztárcsinálók köre felül itt is összeér. A puppetekkel meg jól lehet befolyásolni a tömeget. A CIA MK Ultra projektekről már itt is többször volt szó. Occulttal csak jobban működnek az ott is megismert technikák.

  Zsolt:
  A levelezési listádra a korábban dajtásnak megadott protonmailes címen lehet jelentkezni?

 10. Tényleg olyan nehéz elképzelni, hogy pedofil sátánisták foglalták el a különböző hatalmi ágakat, amikor az ilyen hírek rendszeressé válnak?:
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-11750379/Violent-trans-pedophile-raped-three-month-old-moved-female-prison-mother-baby-unit.html

  A címet lefordítom magyarra, a többit írja be a Chat-gpt-be, akit érdekel: „Egy erőszakos pedofilt, aki korábban háromhónapos csecsemőt erőszakolt meg, csendesen áthelyeznek egy női börtönbe, amelynek anya-baba részlege is van, miután transzgender műtéten esett át Kanadában.”

 11. Nem akarom nagyon elvinni a témát, de ha már a cikkben szóba kerültek a covid vakcinák, eszembe jutott valami:
  Van bármi magyarázat arra, hogy miért erőltették (a gyerekek pl. csak azt kaphattak) ennyire az mrns oltóanyagokat (pfizer, moderna)?
  Nem lett volna sokkal nagyobb bizodalom a vakcinák felé, ha kizárólag hagyományos technológiával gyártottak kerülnek forgalomba?

 12. 13: naval:
  Nem, mert pl. a hagyományos kínai vakcina hatásossága nem összemérhető az mRNS vakcinákéval…

 13. 11 – Anonim

  Az aktuális e-mail címet megtalálod „Az 500 éves „felemelkedés” vége” poszt 31-es számú hozzászólásában.

  Ha írni fogsz és ha volt itt más nickneved is, akkor majd áruld el, mutatkozz be egy kicsit, ha megkérhetlek! Ezt olyanoktól, mint Balázs fórumtárs nem szükséges kérnem, de téged nem ismerlek.
  Köszönöm megértésedet!

 14. Anonim:
  A fentebb felsorolt sztárok esetében én úgy gondolom az elfogyasztott drogok mennyiségének nagyobb szerep jutott sorsuk alakításában, mint bárminemű sátánista szektának… De igaz is, az olyan snassz, hogy aki drogokkal él, az így járhat!

  Zsolt:
  Aztán nem ám úgy jársz, mint az ukrán titkokat kiszivárogtató amerikai tengerész! 🙂
  Az viszont tényleg szörnyű, hogy ennyi aberráció van a világban! De hát ezt hozza az összeomlás előtti idők dekadenciája…

 15. 14- Horváth Csongor

  Az mrns vakcinák hatékonysága kiemelkedő? Először azt hirdették, hogy 95% és az volt a mantra, hogy ha oltatsz akkor nem is fertőzöl (később kiderült, hogy a transzmissziót nem is vizsgálták), légy felelős másokért…Majd ez a szám fokozatosan ment lejjebb.
  Valahogy így alakult:
  1. Az oltás a megoldás: Megvéd, nem kapod el, nem fertőzöl.
  2. Az oltás a megoldás: Megvéd, de elkaphatod, picit fertőzöl, tünetmentes maradsz.
  3. Az oltás a megoldás: Megvéd, de elkapod és fertőzöl is, maximum enyhe vagy középsúlyos tünetekkel átvészeled.
  4. Az oltás a megoldás: Megvéd, de elkapod és fertőzöl, enyhe vagy középsúlyos tünetekkel átvészeled, a legrosszabb esetben kórházba kerülhetsz, de megúszod az intenzívet.
  5. Az oltás a megoldás: Megvéd, de elkapod és továbbadod, enyhe és középsúlyos tünetekkel megúszhatod, viszont akár intenzívre is kerülhetsz, de legalább elkerülöd a lélegeztetőgépet.
  6. Az oltás a megoldás: Megvéd, elkapod és fertőzöl, akár súlyos tünetekkel a lélegeztetőn is végezheted, de legalább nem halsz meg.

  Azt végképp nem értem, hogy mi volt a racionális oka, hogy a 18 év alattiakat is elkezdték oltani…

  Szerintem akik oltattak, képtelenek objektíven rátekinteni erre az egész hisztériára, egyszerűen elfogultak saját maguk döntése mellett.

  Továbbá az is érdekes, hogy nyugaton már némi médiazaj kialakult akörül ahogy az egész covid kezelve lett. Magyarországon semmi. mintha nem akarnánk szembenézni azzal ami történt.
  Ideje lenne ezt helyre tenni, levonni a következtetéseket, a hibákat felismerni, mert ha nem, újra megtörténik majd.
  Az emberek többségét a média teljesen meghülyítette, az egész a kontrollról és a big pharma profitjáról szólt…Sokan pedig tapsoltak mindehhez. Itt lenne az ideje némi önkritikát gyakorolni, nemde?

 16. 17: naval:
  Értem. Köszönöm a felvilágosítást!
  Bár én csak a kérdésedre válaszoltam röviden…
  A magyar kOrmány tévedhetetlen! Jössz itt ilyenekkel… 🙂

 17. Re:2 Károly
  Ká-r=károkozó, oly-moly, tehát Károly= károkozó moly,avagy molylepke.
  Kb ennyi értelme volt a fejtegetésednek.

  Kicsit szerecsen mosdatása van ennek a cikknek, mert az elit a fene nagy dekadenciájában egyre aberráltabb lett, és ebbe bizony belefér némi sátánista felütés is.

 18. 19. dajtás
  Jól látod. A görcsös összefüggés keresésnek is megvannak a korlátai.
  A fordított neved csak adta magát példának, hogy mekkora sületlenség lehet egy végeredmény miközben a konklúzióig vezető gondolatok, cselekmények logikus láncba rendeződnek.
  ————-
  Mikor kertesházi övezetbe költöztem, pár napra rá a kertkapunál megállított a szomszéd és közölte, hogy ne dobáljam a csikket a járdára. Kérdeztem, miből gondolja, hogy csikkeket dobálok? A válasza, azóta van csikk a járdán mióta odaköltöztem, előtte nem volt.
  Mondtam neki, hogy a fontosabb összefüggést észre sem vette, mert ahogy odaköltöztem másnap kitört az Iraki háború.

  Még a logikus következtetések eredményével is óvatosan kell bánni.
  Ha valami logikus az még nem biztos, hogy igaz.

 19. 20 Waze, Károly, miattad tört ki a háború? Jobban is vigyázhatnál a költözködéssel!

 20. 20 – Károly

  „Ha valami logikus az még nem biztos, hogy igaz.”

  Körbenézve a mai világban és folytatva a gondolatmenetedet: ha valami nem logikus, az még nem biztos, hogy nem igaz!

  … és persze van az úgy, hogy a „nem logikus” csak első ránézésre nem az. Ha viszont nem csak „ránéz” az ember a dologra, hanem „jól megnézi” őket, akkor egyszerre mégiscsak felbukkanhatnak az események nagyon is logikus magyarázatai.

 21. 23. Zsolt
  Logikus amit írsz. 🙂
  Robert C. Castelt idézve. Mikor valami túl jól passzol az elképzelésemhez, akkor érdemes felülvizsgálni azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük