(4163) Örökké tartó háború

Tibor bá’ fordítása online

Ukrajna: Kreml  „Állandó háború” figyelmeztetése  jelzi, hogy az orosz retorika változni kezd a „különleges katonai műveletről”.

 

(sz: 1933.02.11.)

Dmitrij Peskov, a Kreml szóvivője figyelmeztette az oroszokat, hogy fel kell készülniük egy „Állandó háború”-ra. „A dolgok sokkal nehezebbé válnak” – mondta Peskov az ország politikai elitjének összejövetelén. „A harc nagyon-nagyon hosszú időt fog igénybe venni.”

Ez, messze van Vlagyimir Putyin „Különleges katonai műveletétől”. Ennek egy nap, legfeljebb hetek alatt kellett volna Kijevet elfoglalni .  Ha ez sikerült volna, akkor, Oroszország képes lett volna felszabadítani az ukránokat a „kábítószer-függők és neonáci bandáktól”, akik megakadályozták Ukrajnát abban, hogy betöltse természetes szerepét.

A háború, amely napokig vagy hetekig tartott volna, sok évig eltarthat. És messze van az Ukrajnának a fasisztáktól való megmentésétől, a konfliktus most keserű küzdelemmé vált Oroszország létezéséért. Mint Putyin a közelmúltban elmondta a repülőgyár munkavállalóinak: „Számunkra ez nem egy geopolitikai feladat, hanem az orosz államiság túlélésének feladata, és feltételeket teremt az ország és gyermekeink jövőbeli fejlődéséhez.”

A Kreml-narratívák jelentősen rugalmasak és önkiszolgálóak voltak. Ezt ragyogóan kiemelte a Putyinról és a Nyugatról szóló dokumentumfilm, ami alaposan megvizsgálta az orosz politikai retorika változásait az elmúlt évtizedben.

2012-ben Putyin folytatta az elnökséget, miután megkerülte az alkotmányos tilalmat, vagyis hogy három egymást követő ciklust kiszolgáljon, miniszterelnöke, Dmitrij Medvegyevet tette elnökké, majd folytatta a legfontosabb munkát. Azóta kissé felgyorsította a történelmi nacionalizmust.

2008-ban Putyin az akkori amerikai elnökkel, George W. Bush-sal folytatott találkozón megkérdőjelezte az ukrán szuverenitást: „Meg kell értenie, George. Ukrajna még nem is ország. ”

Röviddel azután, hogy Putyin csapata belépett a Krímbe, ami 2014 márciusában annektálásához vezetett, ragaszkodva ahhoz, hogy a bolsevikok Délkelet-Oroszország nagy részét odaadta Kijevnek. Ugyanebben a beszédben azt mondta, hogy Nikita Hruscsov, a Szovjetunió volt vezetője, valószínűleg azért adta a Krím-félszigetet Ukrajnának, hogy enyhítse az 1930-as évek éhínségét.

2016-ban a Rand Corporation, az amerikai ThinkTank, kifejlesztett egy modellt az orosz propaganda számára, amit a „hamisság tűzoltójának” hívnak. A Kreml az összes állami lehetőséget (beleértve a szelíd médiát) felhasználja a hazugság terjesztésére és állandósítására, azzal a céllal, hogy megzavarja a lehető legszélesebb közönséget. Számos állandó mantrát jelentettek a Kremlből a háború és annak felépítése során. Az egyik az, hogy Ukrajna oroszbarát volt elnökét, Viktor Janukovicsot puccsban leváltották, ami azt jelenti, hogy az azt követő minden kormány illegitim volt.

A Kreml logika szerint, ennek eredményeként Ukrajnában nincs demokrácia. Az a tény, hogy az invázió megkezdésekor a Zelenensky kormány az ügynökeit Oroszországba küldte, és orosz politikai pártokat kitiltott, tovább bizonyítja Kijevnek a demokrácia iránti elkötelezettségének hiányát.

Tehát, ha nem demokrácia, akkor Ukrajnának fasiszta államnak kell lennie. Ez a felfogás a második világháború következményeire nyúlik vissza, és felhasználták Ukrajnában és Fehéroroszországban a függetlenségi érzelmek elfojtására. Akkoriban a brit újságíró, Paul Winterton, az Oroszországról szóló emlékiratában írta Sztálin retorikájáról: „Ha valaki megtámad vagy sérteget minket, vagy ténylegesen nem ért egyet velünk, akkor fasisztának nevezzük.” Putyin, elődjétől egyértelműen sokat tanult.

A náci forgatókönyvből megtudta, ragaszkodhat ahhoz, hogy csapatait Ukrajnába küldje, és ezzel megakadályozza az orosz nyelvű népesség népirtását (Hitler ragaszkodott ahhoz, hogy a Dancig folyosóban és a Szudétanföld etnikai német népességét fenyegetik).

Talán a legérdekesebb állítása az volt, hogy az invázió az ENSZ Alapokmánya szerint törvényes volt. Miután ratifikálta a Donetski Népköztársaság és a Luhansk Népi Köztársaság létezését, és aláírta a barátság és a kölcsönös segítségnyújtási szerződéseket, Putyin elmondta: „Úgy döntöttem, hogy egy speciális katonai műveletet hajtanak végre. Célja azoknak az embereknek a védelme, akik nyolc év alatt visszaélést és népirtást szenvedtek a kijevi rezsimből.”

Évek óta nyilvánvalónak kellett lennie, hogy valami nem történik meg, a Nyugat figyelmen kívül hagyta a jeleket. Lehet, hogy Lengyelország már 2015-ben egyértelműen jelzést adott az orosz agresszióról, ám más európai országok ezt inkább nem hallották meg. Németország olcsó gázt akart, és úgy gondolta, hogy Oroszországgal való gazdasági integráció békét hoz.

Nagy Britanniában a kormányzó konzervatív párt (beleértve Boris Johnsont is) szívélyes kapcsolatokat tartott fenn (és milliós adományokat kapott) orosz létesítményektől.

Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök illiberális demokráciája lemodellezte Putyin Oroszországát, és hallgatólagosan támogatta Oroszországot az invázió után is. Szoros kapcsolatok vannak az olasz kormány és Oroszország között is – bár Giorgia Meloni politikai nyomásra kijelentette, hogy támogatja Kijevet.

Putyin üzeneteit éve óta bárki olvashatta. Azonban a világ nagy része nem volt képes, vagy nem volt hajlandó észlelni Putyin retorikáját, mi egy előkészület volt az agresszív invázióhoz.

Eddig úgy tűnt, az oroszok többsége továbbra is támogatja Putyint és invázióját. De most, hogy a hadjárat egy „örökké tartó háborúvá” válhat, látványos lehet,  milyen gyorsan tűnik el ez a támogatás.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

74 gondolat erről: „(4163) Örökké tartó háború

  1. Két dolog nem világos és a cikkből hiányzik: #1. 2014-ben, mikor az Ukrán hadsereg harmatgyenge volt, ha volt egyáltalán, miért nem akkor indította ezt a támadást? Minden bizonnyal úgy haladt volna át rajta mint kés a vajon. #2. Azért az Orosz hírszerzés és titkosszolgálat nem a legrosszabb a világon. (Lehet hogy az?) Hogy lehet hogy nem világosították fel Putyint arról hogy 2014 és 2022 között a nyugati hatalmak kiképezték, felfegyverezték az Ukrán hadsereget, illettve megerősödött a nacionalizmus – pont a donyecki, krimi események hatására. Hogy volt lehetséges hogy ennyire félretájékoztatták és fejjel szaladt a falba? Nekem ne mondja senki hogy ez egy nagyobb stratégia része, a több ezer kilőtt páncélos, elveszetett kezdeményezés, százezres katonai veszteség egyszerűen nem lehet az!
    Azt is nehéz belátni, ahogy Peszkov említi, hogy az elhúzódó háború tönkreteszi, szétveri Oroszországot? Ha most visszalépnének lehet hogy a politikai elitnek annyi, de legalább megmentenék az országukat, emebek százezreinek, millióinak életét – csak a saját kis életüket nem. Ez azt jelenti hogy beáldozzak az Orosz népet.

  2. 1:Minato:
    #1: Mert ezt még éppen le tudták nyomni a nyugat torkán némi szankció kíséretében, és akkor még az Oroszok is sokkal gyengébbek voltak gazdaságilag. Valószínűleg a realitásokba akkor ennyi fért bele. Illetve nem lehetett tudni, hogy mit tudnak elérni egyéb eszközökkel időközben az Oroszok és merre mozdul pontosan Ukrajna.
    #2: Tévhit, hogy az Ukrán hadsereg nyugati. Túlnyomórészt jelenleg is – sőt talán egyre inkább – posztszovjet kiképzésű, felépítésű és orosz technikával rendelkezik. Persze folyamatos volt az átállás – és belső tisztogatás – , de közben az Oroszoknál is elindult egy haderőreform és az orosz titkosszolgálatok sem tétlenkedtek. Vannak információk arról, hogy nem sokon múlt Kijev „lefejezése”. Igazából ez egy kiterjesztett titkosszolgálati akciónak indult és nem háborúnak (Valószínűleg erős politikai nyomás hatására). Ebből a nézőpontból szemlélve nem is annyira érthetetlenek az események. Én sem gondolom, hogy ez tudatos stratégia.

    ” Ha most visszalépnének lehet hogy a politikai elitnek annyi, de legalább megmentenék az országukat, emberek százezreinek, millióinak életét”
    Ez nem így működik. Amennyiben visszalépnének az a gyengeség jele lenne. Erre millió külső és belső helyen beindulhatna a lázongás ami azonnali összecsuklást is eredményezhetne ami tényleg milliók életét veszélyeztetné … beleértve nyugati emberek millióit is.

  3. Ha azt hiszik, hogy „eltűnik” az oroszoknál a háború támogatása, akkor tévednek. Ha az oroszok számára rosszabbra fordulna a helyzet, akkor pláne nem mondanák azt, hogy adjuk fel, jöjjön, aminek jönnie kell.
    Ahogy Kínában is, úgy az oroszoknál is növekedés van, az emberek azt veszik észre, hogy a következő év jobb az előzőnél, míg nyugaton a jóléti társadalomnak vége, az elszegényedés jön. Igaz, van még bőven felhalmozott tartalék, de a tendencia határozza meg a hangulatot.
    Egy elhúzódó háború esetén inkább a nyugatnál merül fel a kérdés, hogy mikor adja fel a jelenlegi pozícióját és veszi tudomásul, hogy a világ megváltozott. A folyamat visszafordíthatlan, nekünk (meg nekik is) az lenne a jobb, ha minnél előbb megtennék. Az ukránok is jobban jártak volna, ha már az elején megegyeznek (vagy el sem jutottak volna oda, hogy egyezkedni kelljen), minthogy hogy most mindent elvesztsenek. Tartok tőle, hogy a Nyugat sem fog jobban járni, mert képtelen a valósággal szembenézni.

  4. 3. kakukk

    Főleg az EU bukik nagyot. Elveszítette az olcsó nyersanyag és energia utánpótlást az USA bábok által bevezetett szankciók okán. És ahogy olvasom, az USA sem akar LNG-t exportálni, s ha igen is, akkor is csak kis mennyiségben. Közel-kelet termelése pedig le van kötve már előre évekre. Vagyis nagyon beszűkült a beszerzési lehetősége az UE-nak. Ezzel párhuzamosan (hétfői hír) a németek újból biztosítást kötöttek a NS1-re és valószínű ki akarják javítani. Fogja hagyni a gazdi? Különös, felettébb különös. Mi lehet a háttérben? Csak nem az a felismerés, hogy ha nem jön orosz gáz, akkor nem lesz amivel feltölteni a tározókat. Az elmúlt télnek könnyű volt úgy nekivágni, hogy még nyáron is jött az orosz gáz. De mi lesz idén, ha félig üres tárolókkal kell neki vágni a télnek? Jelenleg csak a Török Áramlaton keresztül kapnak a németek földgázt, Szerbia-Mo.-Ausztria útvonalon. De ennek a vezetéknek az áteresztő képessége, kevés ahhoz, hogy ennyi országot kiszolgáljon. Nagy hülyeség volt ebbe a szankciósdiba belemenni a németeknek (tudom, nem volt választásuk, főleg az USA által nyakukra ültetett komprádor politikai bagázzsal). Valószínű azzal etette őket az USA, hogy nem lesz gond a földgáz, a háború egy év alatt eldől, mivel az orosz gazdaság összeomlik, megnyílnak a korlátlan orosz lelőhelyek (persze USA ellenőrzés mellett, nehogy a német ipar túlfussa magát) közben a kieső gázmennyiséget majd ő a nagy USA pótolja LNG formában. Csak nem jött be a számítás. Az orosz nem dőlt ki, sőt úgy néz ki, hogy akár évekig is eltarthat ez a konfliktus. Na erre a felismerésre aztán kitört a pánik a német (és francia) ipar működtetői között. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az EU jövő ilyenkorra, hogy fog kinézni. Szerintem áttérnek az OV által követett útra.

  5. 1 Minato, szerintem Putyin már rég túl van azon a szinten diktátorként, hogy akárki is el merje neki mondani az igazságot, ha az ellenkezik a prekoncepciójával. Innentől kezdve a hibák borítékolhatóak. Putyin is csak ember, hibázik. És miután nagy a hatalma, nagyokat is tud hibázni. Én ennél nem gondolom bonyolultabbnak.

  6. Minato,
    „Hogy volt lehetséges hogy ennyire félretájékoztatták és fejjel szaladt a falba? ”

    Tavaly márciusban, egy héttel a háború kitörése után írta Diétás Magyar Múzsa ezeket a sorokat, a miértet keresve ( „Elkúrta” címmel):-). Ez az Elkúrta 2. rész, összesen 3 részben írta le, több mint egy évvel ezelőtt!! hogy miért kúrta el. Érdemes elolvasni.

    „Tegnap ott hagytuk abba, hogy a Covid-járvány előtt Putyin Oroszországa nagyon is a topon volt, ha gazdaságilag annyira nem is, de világhatalmi szempontból mindenképpen. Sajnos ugyanakkor el is érte a maximumot, amire a korrupt oligarchákra és nyersanyagexportra épülő rendszere képes volt. Többször említettük is a Múzsán, hogy az érett putyinizmus sok mindenben emlékeztet a brezsnyevi korszakra: katonailag erős és tekintélyes nagyhatalom, amely belülről rohad, és képtelen tartani az iramot a világ legfejlettebb gazdaságaival (a 70-es és 80-as években Amerikával, Nyugat-Európával és Japánnal, most ehhez hozzájött Kína is).
    Szóval összefoglalva: akármennyire is ment a propaganda a Nyugat hanyatlásáról, valójában Putyinék pontosan tudják, hogy Oroszország az, aki igazán hanyatlik. Ezért is vált az utóbbi években az orosz külpolitika egyre agresszívabbá, különösen az EU-val szemben: egy gyenge és széttöredezett Európát Oroszország legalábbis részben dominálni tudna, és pl Németországgal előnyös üzleteket köthet, miközben az uralma alá hajthatja Kelet-Európát.
    A Covid és a populizmus ettől egyáltalán nem független visszaszorulása azonban botot dugott a küllők közé, és Putyin úgy érezte, nem várhat tovább a hatalma kiterjesztésével. Úgy számolt, hogy a NATO és az EU túlságosan gyenge és megosztott ahhoz, hogy egy Ukrajna elleni agresszió esetén valóban jelentős ellenlépéseket tegyen; így hát provokáció nélküli, nyílt hódító háborút indított a szovjet birodalom újraélesztése céljából (miután már sikeresen megszerezte Belaruszt és Kazahsztánt).
    Erre mondják a pókerben, hogy „túljátszotta a lapjait” (overplayed his hand)

  7. Továbbra is az a véleményem, hogy ez a háború egy terelés, kevésbé effektív.
    Galícia területe azonban sokaknak nem közömbös, nekem sem.
    Kiderül. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mire megy ki a játék.

  8. A „Стоп корупції“ (Stop a korrupciónak) nevű ukrán civil szervezet (NGO) Kijevben interjút forgatott az ukrán hadsereg 110. dandárjának egyik katonájával, aki arról vallott, hogy a felettes parancsnokok úgy gyűjtenek pénzt az elesett ukrán katonák után, hogy papíron úgy vezetik őket, mintha azok még élnének. A parancsnokok megtiltják a harctéren az elesettek bajtársaiknak, hogy összegyűjtsék őket és átadják a holttestüket a családjuknak.

    A dolog úgy működik, hogy az elesett katonákat a dandárnak eltűntként jelentik mint olyan katonákat, akiket egy ellenséges támadás után nem lehet felkutatni és akiknek a holttestét nem találják meg.

    A halott lelkekkel való korrupció és csalás Kijevnek is megfelel, mivel hivatalosan jelentősen csökkenti az ukrán hadsereg veszteségeit.

    Normális esetben az ilyen katona továbbra is kapja a zsoldját, a bónuszokat, minden esetleges egyéb juttatást. Ez az időszak példának okáért 3 hónapig tarthat; ebben az időszakban ez a pénz a századparancsnokhoz kerül, aki azt letétbe helyezi. Csak kb. 3 hónap múlva adminisztratív úton beírják a nyilvántartásba, hogy a katonát megtalálták. Beírják a jelentésbe azt, hogy csak néhány napra tűnt el, mert átment egy másik lövészárokba, amit az oroszok tűz alá vettek és nem tudott visszamenni a saját századához egy másik lövészárokba. 3 hónap után a pénzt tehát kifizetik. De nem a katonának, aki már régen meghalt vagy annak családjának, hanem a parancsnokság embereinek, akik ezt a pénzt a halott lelkeken szedik be. Miután ezt megtörtént, a helyi katonai adminisztráció katonát másnap halottnak nyilvánítja. Ezek után végleg és hivatalosan is már halott az illető ukrán baka.

    Az egyes parancsnokok ezt több száz vagy akár több ezer halott katonával is megcsinálják, így papíron az ukrán hadseregnek alacsonyabb a vesztesége és ez megfelel Kijevben a legmagasabb szinteken is. Eközben a parancsnokok ezekért a holttestekért szedik a fizetésüket és a bérüket, amiről Kijev természetesen tud, de nem tesz ellene semmit a fent említett okok miatt.

    A korrupció Ukrajnában tehát olyan magas szinten van, hogy az Ukrán Fegyveres Erők halott katonáiból lehet pénzt csinálni – az ukrán tisztek halott lelkeken pénzhegyeket kaszálnak.

    Az elején említett ukrán nyelvű videó itt van, a feliratozás cseh nyelvű.

    https://rumble.com/v2g6zxc-ukrajinsk-vojk-odhalil-korupci-s-vplatou-old-a-s-mrtvmi-duemi-na-frontovch-.html

  9. 8. Zsolt

    Pedig Gyarmathy megmondta, h javul arrafelé a korrupció. De legyünk megértőek és nézzük el nekik, mert igazán nehéz, hosszú út vezet a korrupt és megvehető EU-ba.

  10. Ha hosszú háború akkor nem várható atomháború.
    Kíváncsi leszek mennyire fog jelentkezni a németeknél a gázhiány, azaz milyen méreteket ölt majd.Esetleg most megyünk bele a tipping pointba és fordul majd dolog? nem tudom nem olvasgattam mostanában.
    Magyarországon már most is látszik hogy fogy az embereknél a pénz.Egy két ismerőssel beszélve azt mondták hogy már érezhetően csökken a forgalmuk(szolgáltatás, kereskedelem) azaz sokan felélték a tartalékaikat.És még lehet csak a spirál elejénél vagyunk.
    arra is kíváncsi vagyok hogy esetleg kiterjed e a háború Európára és ha igen milyen formában? Csatatereken zajlik e a háború mi pedig a karosszékből olvassuk a híreket a reggeli kávé mellett vagy esetleg kiterjed a civil szférára és a gyárakra?
    Hát hosszú távon már nem éri meg tervezni. Lassan daily life lessz, megyünk ameddig megyünk . Haha 😀
    Szeretem nézni az M1 vagy hasonló csatornát néha amikor már ott is a III világháború témát boncolgatják már egyre több helyen.Olyan izgi amikor az ember a napi munka után megfáradva a meleg szobából nézi ezeket a műsorokat a puha ágyból.
    Izgalmasabb mint egy akciófilm.Néha felerősödnek az ilyen III vh-ús interjúk néha pedig napokig nem hallani nagyobb eseményt a háború kapcsán.
    Talán a legjobb dolgog már rövidtávon tervezni kerítésfestés, házfelújítás dolgokat hanyagolni .Pár évre minek kiszolgál az engem haha 😀
    Az ilyenekből eredő megtakarításokat el kell különíteni élelemre, ere arra és megyünk ameddig megy a szekér.Alapvetően ha nem lesz III vh akkor sem lesz itt jobb élet minden drága lesz és egyre drágább.
    A maradék időre emlékezzen vissza az ember az elmúlt szép időkre pl. a 80-as évektől.Menjen el a megtakarításából 1-2szép helyre akár országon belül.Nevetve nézd a hülye embereket akik még rohannak a karrier, az új autó és a fogyasztói társadalom mámorában.
    Nem tudják hogy valószínű mennek a lecsóba majd Haha:D Ilyenkor úgy érzed magad megfigyelőként mint a bölcs buddha.
    Rendezd az anyagi dolgaidat likvid eszközbe a végidőkre.Így tudsz élelmet venni ameddig tudsz a többi másodlagos.

  11. „És akkor tisztázzuk még egyszer: az Uncut nem ukránpárti csatorna. Zelenszkijről, a vagyonáról, magáról a háború céljáról elsőként írtunk. Ahogyan a BRICS és egyéb átverésekről is. A dollármilliárdos Vlagyimir Putyint (aki a világ leggazdagabb politikusa) is darabokra szedtük és bemutattuk, hogy Oroszország az úgynevezett „Deep State” Jolly Joker-e.

    Ezért hétpecsétes titok Putyin (zsidó) származása, ezért hamisított a hivatalos életrajza. Oroszország a kulcsa az NWO létrehozásának. Az emberek sokkal könnyebben fogják elfogadni azt, ha számukra szimpatikus oldalról jön megoldás a világot fenyegető krízisre. Az „oszd meg és uralkodj” örökérvényű. Most is ezt látjuk működés közben.

    Eközben Oroszországban ugyanúgy valósulnak meg pl. az Agenda21 és 30 előirányzott projektjei, amik az NWO-hoz szükségesek. Erről is írtunk éppen eleget.

    Oroszország vezetése jelenleg az ukrán vezetéssel karöltve dolgozik a „Mennyei Jeruzsálem” projekten, ami Kelet-Ukrajnában valósul majd meg (csak mi írtunk róla). Ehhez azonban szükséges Ukrajna népességének brutális csökkentése (erről is rengeteget írtunk) és szükséges Oroszország népességének csökkentése is.

    A Wagner és a „különleges hadművelet” cím alatt futó orosz holokauszt az orosz börtönök lakóit semlegesíti, míg az egyre több besorozott orosz férfi a tudatos orosz népességcsökkentés része. A szándékosan állóháborúvá avanzsált ukrajnai háború pont ezt valósítja meg. Az elavult orosz hadieszközök beküldése eszméletlen emberveszteséggel jár, hiszen azokat emberi erővel működtetik. A nyugati technikával ellátott ukrán hadsereg olyan mértékű pusztítást végez a középkori szinten beküldött orosz hadsereg soraiban, amire eddig még nem volt példa.

    Az orosz propaganda, ami megegyezik a szovjet-sztálini korszak jól bevált propagandájával, teszi a dolgát és elképesztő szinten dezinformálja az embereket, akik azt hiszik, hogy Oroszország dicső harcot vív a sátánista és náci nyugat ellen. Ez tömény hazugság. A háború elhúzása azonban nem csak a népességcsökkentésről, hanem az európai gazdasági krízisről is szól. Egyben célja ez is. Ezzel párhuzamosan valósul meg a „Három Tengeri Övezet” néven ismert projekt is, ami Kelet-Közép-Európa és az ott lévő országok (így Magyarország) sorsát is jelentősen befolyásolja majd. Erről is írtunk. Sőt Orbán Viktor is beszélt róla. Ez is fent van a csatornán. Aki olvas minket, annak mindez nem új dolog. Aki ért minket, érti a történő dolgokat is.

    A „Deep State”-ről röviden: nem létezik ilyen. Ezt azért dobták be a mainstream és alternatív oldalakon, hogy dezinformálják az embereket. Hogy elhitessék velük, hogy létezik egy szűk háttérhatalmi csoport, ami bizonyos országok mögött áll és nekik köszönhető a világ mai állapota. Azt sugallják, hogy ők legyőzhetők. Azt sugallják, hogy ehhez szükségesek a háborúk, a katonaság, a katonai irányítás. Nincs olyan, hogy „Deep State”. Nem létezik.

    Ami van, az egy olyan régi és olyan láthatatlan uralkodói elit, ami még a legtöbb politikus számára sem ismert és látható. Ez egy olyan erő, amit nem lehet legyőzni. Övék ebben a világban minden. Olyan szintű hatalmat képviselnek, amit egy halandó elme elképzelni sem tud. Hogy konkrétan kik ők és hol élnek, mekkora fizikai hatalom van a kezükben, nem fogunk belemenni, mert egyszerűen nem alkalmas a mai emberi felfogás arra, hogy ezt normális körülmények közt kitárgyaljuk. Ezt ne is kérjétek tőlünk.

    Fogadjátok el, hogy a világ sorsa sziklaszilárd kezekben van, előre precízen megtervezett és irányított. Ráadásul civilizációkon keresztül. Az országok és nemzetek csak nekünk embereknek vannak, mert így lehet totális befolyást és irányítást nyerni felettük. Az emberi elme egy nagy játszótér, ahol azok és úgy játszanak, ahogy akarnak. Csak keveseknek adatik meg, hogy a saját elméjüket kontrollálni tudják és képesek legyenek az önálló gondolatok létrehozására. Sokan, a legtöbb ember meg van győződve arról, hogy önálló gondolatai vannak. Nincsenek. Irányítottak. És ezen nem csak a mainstream, hanem az alternatív média is dolgozik. Pontosan ide sorolható a Telegram is, ami cenzúramentesnek mondja magát, azonban éppen ezért jelenhetnek meg rajta a legnagyobb hazugságok ostoba személyek és csatornák képében.

    Nem akarunk és nem is szándékunk senkit és semmit sem megváltoztatni, hiszen nem tudunk. Csak meg akarjuk értetni a világ működését veletek. Azokkal, akik el tudják engedni azt, amit a világban látnak. A manipuláció az emberiség velejárója. Nem akarják, hogy megtudd hol és miben élsz. Ezért mindent megtesznek, hogy minden mással foglalkozz, csak ne azzal, amivel kellene. Erről szól minden. Még az úgynevezett tudományok is.

    Nem kell velünk egyetérteni. Ezért kértünk mindenkit, aki nem ért egyet, menjen tovább. Nem kötelező itt lenni. A csatorna is azért lett privát, mert csak azokat a feliratkozókat szeretnénk megtartani, akik egyetértenek velünk és a világlátásunkkal. Aki ebben partner vagy partner szeretne lenni, welcome. Velük tovább fogunk menni bizonyos témákon. Persze mindent idővel.

    De vitatkozni nincs kedvünk olyan dolgokról, amit már ezerszer leírtunk, ráadásul olyanokkal, akik azt el sem olvasták, de megmondják a tutit. Mert elolvasták azt mondjuk az Orosz Híreken vagy a Nagy Ébredésen. Ezek a csatornák nemhogy érdemleges információt nem közölnek, hanem a dezinformáció melegágyai. A tulajdonosaik nem csak nem értik a világ működését, de nagyobb kárt okoznak, mint gondolnák. Ebből nem kérünk, köszönjük. Aki úgy érzi mégis ott a helye, menjen békével. Ne vitatkozzon velünk, mert nem akceptálunk semmi ilyet a jövőben. Ellenben józan, ésszerű véleményekre, vitákra mindig is nyitottak voltunk és vagyunk.”

    Ez egy uncut nevű telegram csatornán írták…Mit gondoltok?

  12. 11.Taz
    Minden tetszett és érdekes volt, eddig a részig:
    …”Ami van, az egy olyan régi és olyan láthatatlan uralkodói elit, ami még a legtöbb politikus számára sem ismert és látható. Ez egy olyan erő, amit nem lehet legyőzni. Övék ebben a világban minden. Olyan szintű hatalmat képviselnek, amit egy halandó elme elképzelni sem tud. Hogy konkrétan kik ők és hol élnek, mekkora fizikai hatalom van a kezükben, nem fogunk belemenni, mert egyszerűen nem alkalmas a mai emberi felfogás arra, hogy ezt normális körülmények közt kitárgyaljuk. Ezt ne is kérjétek tőlünk…”
    Itt és ekkor vált számomra hiteltelenné az egész.
    Végigolvastam, de már …

  13. 13. balint

    Ha példának okáért azt állítanák, hogy ez az uralkodói elit nem a humanoid fajhoz tartozik, akkor mennyire lenne hiteles az oldal?

  14. 11. Taz

    „A nyugati technikával ellátott ukrán hadsereg olyan mértékű pusztítást végez a középkori szinten beküldött orosz hadsereg soraiban, amire eddig még nem volt példa.” /Nem tudjuk meg a pusztítás mértékét vagy Hitleren és Sztálinon is túl tesz?/

    A középkor eszközei hatásosabbak, mint a nyugat talmi fegyverek.

    „bemutattuk, hogy Oroszország az úgynevezett „Deep State” Jolly Joker-e.”
    Pár sorral lejjebb.
    „A „Deep State”-ről röviden: nem létezik ilyen. Ezt azért dobták be a mainstream és alternatív oldalakon, hogy dezinformálják az embereket.”

    „És ezen nem csak a mainstream, hanem az alternatív média is dolgozik. Pontosan ide sorolható a Telegram is, ami cenzúramentesnek mondja magát,”
    Tehát a világ összes sajtóterméke az Ő irányításuk alatt áll. Ebből következik, hogy az az oldal is, ahol ezt az írást engedték megjelenni, így a szerző is az Ő kottájából játszik.

    „Csak keveseknek adatik meg, hogy a saját elméjüket kontrollálni tudják és képesek legyenek az önálló gondolatok létrehozására.”
    Bevallom, nekem ez a gondolatfüzér már túl önálló.

    A következtetésekből következtetett következtetések ritkán következetesek, mint látjuk.

  15. 14,Balázs
    Arról a feltevésről, miszerint az uralkodó faj nem humanoid, már volt egy eléggé érdekes film.
    A cimét elfeledtem, a cselekmény röviden: egy tudós egy olyan napszemüveget állit elő, amely megmutatja a nézett személy rejtett arcát.Kiderül, hogy igenis vannak az emberek között idegen lények, melyek külsőre embernek néznek ki, csak a szemüveg teszi láthatóvá igazi förtelmes arcukat.
    Ennyit erről a feltevésről, szórakoztató sci-fi terület.

  16. 11-ben:
    „Ez egy olyan erő, amit nem lehet legyőzni. Övék ebben a világban minden. Olyan szintű hatalmat képviselnek, amit egy halandó elme elképzelni sem tud. ”

    – De legyőzhetők: Ha a Föld élővilága elpusztul.
    Tehát hamarosan minden embert legyőz valami, amit az ember/emberiség hozott létre.
    A hatalmi arrogancia közvetlen velejárója… az egyetlen létező igazság, ezen a világon (akárcsak az egyén szintjén a „kötelező” halál)!

  17. 11. Taz

    Nem kell ide „UNCUT” mennyiségű ész vagy meglátás.
    Nekem nincs annyi és már tavaly október óta világos, hogy Putyin a nyugat/atlantisák embere és nem csinál mást mint az „Agenda” megvalósítását. Aminek az is része, hogy Oo.-ot szép lassan kivéreztetni, majd vesztes helyzetbe hozni és feldarabolni.
    Ha nem így lenne, már régen megnyerhette volna ezt a bohócságot, amit ő különleges műveletnek nevez. Ha az első egy hónapban azt a mennyiségű technikát nekiküldi az ukránnak amit lassan másfél éve elcseszett a fronton, jóval kevesebb emberveszteséggel végzett volna. Mára már történelem lenne az egész. De nem, inkább szépen égeti el a technikát és gyengíti le a hadsereget, illetve ugyanilyen ütemben demoralizálja a hátországot.
    Szóval Putykó, finoman szólva, áruló!

    Mély államról annyit, hogy ha van is ilyen az nem a legmagasabb szint. Ez is csak amolyan végrehajtó, aki felette álló erőcsoportoknak az utasításait hajtja végre. Egyébként Magyarországot leszámítva (nekünk még ez sem adatott meg), valamennyi utódállamban van ilyen intézmény, aminek az alapfeladata, hogy őrködik a nemzeti minimum betartásán. Jellemzően a hadsereg, szolgálatok, egyház (pl. ortodox) és egyes gazdasági csoportok (ezek csak kivételesen, mert nem megbízhatók, mivel a pénz motiválja őket) jól válogatott és nevelt emberei alkotják.
    Az USA-ban például ilyen „nemzeti” minimum a külügy, dollár, szolgálatok szabadsága és hadsereg. Lett légyen bármilyen elnöke is az USA-nak, ezeket érdemben nem tudta befolyásolni, s ha mégis megpróbálta úgy járt mint – rosszabb esetben – Kenedi vagy jobb esetben Trump (béna kacsa).
    Azt pedig hogy ki is a mély állam felett álló erő, azt nagyon kevesen tudják megfejteni, és majd senki nem is tudja meghatározni az azt alkotó személyek/családok térbeli helyét. Nagy valószínűséggel ott élnek, ahol nem is gondolnánk (mondjuk Banglades alsón, vagy valamelyik afrikai államban – de semmi képen sem feltűnő környezetben). És olyan külsőben/megjelenésben, ami alapján még portásként sem foglalkoztatnád őket (semmi hivalkodás, ti. ez nekik már nem szempont).
    Ami a nagy problémájuk és nincs rá megoldásuk, hogy a hatalmuk ideiglenes és csak a Földünkre korlátozódik.

  18. 13. balint
    ” Minden tetszett és érdekes volt, eddig a részig:
    …”Ami van, az egy olyan régi és olyan láthatatlan uralkodói elit, ami még a legtöbb politikus számára sem ismert és látható. Ez egy olyan erő, amit nem lehet legyőzni. Övék ebben a világban minden. Olyan szintű hatalmat képviselnek, amit egy halandó elme elképzelni sem tud. Hogy konkrétan kik ők és hol élnek, mekkora fizikai hatalom van a kezükben, nem fogunk belemenni, mert egyszerűen nem alkalmas a mai emberi felfogás arra, hogy ezt normális körülmények közt kitárgyaljuk. Ezt ne is kérjétek tőlünk…”

    Itt és ekkor vált számomra hiteltelenné az egész.”

    Tisztelt balint
    Vajon ennek az irásnak a margójára mit irnál?

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02B6W79r3ZVym8EvfKCbshj8bepoWFJhsqKvKzCB43sEu4oSGqrfVebMd2znKnU2xjl&id=100087897122592&eav=AfZiAHhfBi8OpS5nYPL29zR-6M4GcrWBhh9QzTt-S9gyliCN7tC-JFWrhaR1hlIVh1g&m_entstream_source=group&paipv=0

  19. 19,L.S.
    …”Krisztus után 800-ban az oroszok ultimátumot intéznek a kazárokhoz…”
    Ezután már csak annyit szólok, hogy orbitális marhaság.
    Kr.u 800-ban még nincs Oroszország, L.S. kedves, várj türelemmel kábé 1230-ig, oké?
    Aki szerző igy akar neked észt osztani, azt küldd el melegebb vidékre.

  20. 19 L.S.
    Mondd nyugodtam, hogy ez csak szőrszálhasogatás, ne a tárgyi tévedésekre figyeljetek, hanem a szörnyű mondanivalóra.
    Mit számít az, ha teljesen abszurd baromságok is vannak a szövegben, attól még lehet igaz a mondanivalója…
    Az látszik, hogy milyen mély és hiteles tudással rendelkeznek a cikk szerzői… :-)))

  21. 22. hubab

    Még a kedvencem is befigyel a szövegben 😀

    „David Icke volt az első, aki bátran leleplezte a Rothschildeket… Ez természetesen nemzetközi hőssé teszi őt…”

    Gyíkok és a babiloni fekete mágia.
    L.S. mintha direkt menne a faszerdőbe, arra várva vágyva, hogy közben jól megcsapkodják. Persze, mindezt csak képletesen.

  22. 2O. balint
    ” Aki szerző így akar neked észt osztani, azt küldd el melegebb vidékre.”

    „A német származású fizikus, Albert Einstein a berni svájci szabadalmi hivatal hivatalnokaként dolgozta ki az első úttörő elméletét. Miután 1905-ben négy tudományos cikkével tette hírnevét, általános relativitáselméletével világhírűvé vált, 1921-ben pedig Nobel-díjat kapott…”

    https://www.history.com/topics/inventions/albert-einstein

    A német származású?
    „Aki szerző így akar neked észt osztani, azt küldd el melegebb vidékre.” ?!?
    Az amely ilyeneket ír hogyan higgyem el tőle a Nobel-díjat? Ugye?!?

    Tisztelt balint

    Én is nagy figyelemmel olvastam el mind a hét kommentelő véleményét és szinte biztos voltam, hogy az utolsó kommenttel fogsz előjönni.
    Mi mással tudnál e adatáradattal ellenállni?
    A szomorú az egészben az, hogy ezt az írást is mint annyi mást, amely nem tetszik Nektek, megy a süllyesztőbe, mintha sosem léteztek volna ezek a tények.
    Aki azon a véleményen van, hogy az holokauszotok „talán” nem volt hat millió azt már a törvény papírjával be kell csomagolni akárhol is él és közszemlére megbüntetni.

    A Ti fiaitok szégyenletes cselekedeteit pedig eltüntetitek.
    Csak egy holokauszt volt?
    A Golódómőr legalább 8 millió Ukrán életébe került hála főleg Genrik Grigorjevics Jagoda-nak „a XX. század legnagyobb zsidó mészárosa”-nak.
    Nem a Ti fiatok Zselénszkyi aki az utolsó Ukrán katonáig küzd?

    Tudod nem muszáj azonosulni mindezekkel csupán azért, mert a népedhez tartóznak.

  23. 24 – L.S.
    Most olyan területre tévedtél, ami nagyon nem nyeri el a tetszésemet. Annak pedig vannak következményei, amit nehezen viselsz.

  24. 24. L. S.

    szeretem a hozzászólásaidat, de szerintem nem érdemes Drábiknál tovább gondolni a háttérhatalmi összeesküvéselméleteket.
    „mintha sosem léteztek volna ezek a tények.”

    ezek nem tények. Az meg egy butáság, hogy atomtámadás érte volna Amerikát Izrael részéröl. ( remélem, ezt nem kell kifejteni. )

    A holokauszt pedig nagyon érzékeny téma, nem érdemes rákattani. Csak indulatok lesznek.
    ÜDV.

  25. 24.L.S
    Drága jó L.S. barátom!
    Tisztelsz engem, én is tisztellek téged. Ime válaszom, tételesen, faji alapú szemtehányásaidra:
    1. Miért lennék én a hibás, ha akármilyen tájékozatlan szerző német származásúnak tünteti fel Einsteint?
    2, Miért olvasod fejemre, és lennék én a hibás, ha akármilyen zsidó bármilyen piszokságot követ el bárhol a világban? Ki tiltotta meg nektek, hogy felakasszátok, én? Nincs becsületes izraeli, aki ellenezné a deviáns , bünöző zsidó karóbahúzását, vagy felnégtelését, akkor miért nem? Becsület és erkölcsi érzékünk nekünk is van, több, mint gondolnád.Kik verekedtek néhány évvel ezelött Jeruzsálemben a területrabló telepesek ellen, csupa igazságérzetből és becsületből, talán Te? Nem ám, ez Bálint barátod volt, sok-sok hasonló társával egyetemben.Erre nem reagáltál, egy szóval sem.
    3,Miért lennék én a hibás, ha eszméletlen zöldségeket tálalsz itt, és én szóvá teszem, hogy a hozott anyagod egy marhaság?Mellesleg, mások is szóvátették ezt, nekik miért nem szóltál be?
    Akárki blogtárs nemzetiségét, faji hovatartozását felhozni, csak mert nem ért egyet véleményeddel, ez minden, csak nem méltányosság!
    Tudom, hogy görög vagy, te meg valszeg tudod, hogy bejártam a világot.Általánositottalak valaha is származásod okán a kikötöitekben uralkodó kosz, felfordulás, nemtörödöm hanyagság, nulla munkatempó és munkaerkölcs mián?
    Csak mert görög vagy?

  26. 22. hubab
    Ritkán értek Veled egyet mert magadból indulva azt hiszed, hogy a többiek is mind olyan jóindulatúak és nem vezérli Őket semmilyen más indítékok. Bocsáss meg de számomra Te voltál a tipikus naiv ember példaképe.
    Ez a mostani megnyilvánulásod egy kellemes meglepetés volt számomra, mivel kritikus és szkeptikus az alapállásod.
    Részben igaza is lehet Bálintnak az „eszméletlen zöldségekkel” kapcsolatban, de az írásban vannak, léteznek olyan igazságrögöcskék is amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.
    A teljes igazságot senki sem tárja fel nekünk.
    Léteznek a hivatalosan elismert történelem könyvek de léteznek letiltott titkos történelem könyvek is.
    Saját magunknak kell utánanézni, csipegetni minél több írásbol és talán így alkothatunk magunknak a sok pazldarabbal egy teljesebb képet.

  27. 25. Tibor bá’
    „Most olyan területre tévedtél, ami nagyon nem nyeri el a tetszésemet. Annak pedig vannak következményei, amit nehezen viselsz.”

    Tudom, tudom Tibor bá’
    Másokkal ellentétben nekem nem vigyorgós még vicsorgós arcocska sem jár, hanem magentázás és kizárás.

    „Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.”
    Hozzászoktak a hegyek a hóhoz.

    Τι είχαμε, τι χάσαμε?
    Amit elvesztettünk, a miénk volt?

    Te vagy a bloggazda a játékszabályokat Te határozod meg és akinek nem tetszik az elköszön, vagy elköszöntött.

    27. balint

    Örülők annak, hogy nem azonosulsz Velük csupán azért, mert a népedhez tartóznak. Örülök annak, hogy ellenállsz mindazokkal akik ennyi szenvedést hoznak a Világunkra. A népek vezető elitjei felelősek minden bajért és minden jóért is.

    A jövőnk azonban Tőlünk függ.
    Én szóltam.

  28. 29. L.S
    Önkritikád? Az semmi!
    Mert ha lenne, akkor már elsompolyogtál volna a sok gügyeségeddel a tarsolyodban!
    Nyomod a drabik/bogár/boros/bayer zöldségeket, holott már a magyar mediában ezek a téveszmék a „hungarikum mainstremedia” megszokott fordulatai lettek!
    Valami gyerekevőset még dobjál be, azok olyan érdekesek! 🙂
    Ez a „kaziros” nagyon jó, mert ilyen joli-joker szerűen bármire kicserélhető!
    Akár gyikemberre, akár zsidóra, akár szabadkőművesre!
    (ja az ugyanaz! ) 🙂

  29. Szombaton a Szkeptikus Társaság Facebook-oldalán közvetített videójából derült ki, hogy idén ki nyerte a nem túl hízelgő „elismerést”.

    A díjat 2021-ben indították útjára azzal a céllal, hogy egy tudományos citromdíjjal „kitüntessék” azon Magyarországon élő/működő személyek vagy intézmények, szervezetek valamelyikét, akiknek az elmúlt évben tanúsított munkásságát a nagyközönség és a Szkeptikus Társaság is a legkárosabbnak ítéli össztársadalmi szempontból, különös tekintettel a tudományba és a tényekbe vetett bizalom megrendítésére. Az első ilyet a vírusszkeptikus Gődény György kapta meg.

    Idén a jelöltek között volt Bogár László közgazdász a „jóslás kategóriájába tartozó laikus elemzéseiért, amelyeket széles nyilvánosság előtt olyan köntösben fogalmaz meg, amely azt a látszatot kelti, mintha az előrejelzései megalapozottak lennének”

    hehehe , drabik jobbágya ! 🙂
    „vármegye” és földesúr reload ! 🙂

  30. 31. moda:
    A Szkeptikus Társaság nevű gittrágó egylet tagjai örülhetnének, ha összesen lenne annyi eszük, mint a felemlegetett Bogár Lászlónak vagy Bardócz Zsuzsannának!

  31. 31. moda
    „Nyomod a drabik/bogár/boros/bayer zöldségeket, …”

    Tudod miben különböznek Tőled?
    Nyíltan, nyilvánosan, személyesen kiállnak a meggyőződésükkel és a nyilvánosság elé tárják mindazokat a tényeket amik segíthetnek világosabban látni a dolgokat.
    Veled ellentétben, aki névtelenül trágárkodsz.

    32. moda
    „hehehe , drabik jobbágya ! ?
    „vármegye” és földesúr reload ! ?”

    Megint berúgtál?

  32. 31. moda

    Szkeptikus társaság?
    Aztán mivel kapcsolatban szkeptikusok?

    Bogár Lászlőt jelölték citromdíjra? L.S. gügye?

    Én kb. 10 éve nem hallgatok ilyeneket, de mivel mostanában sokat vezetek autópályán vmit hallgatni kell, hogy képben legyek, de nem sok minden változott, csak kicsit előrébb léptek a kritikus hangok. Fodor Gábor ebben a beszélgetésben tökéletesen képviseli a ti álláspontotokat.
    Bogár jól mondja, hogy ők ahogy mi sem egy nyelvet beszélünk a narratívák világában. Láthatóan Fodor nem érti, hogy miről beszél a „citromdíjas”.
    Természetesen a történet sokkal több szinten zajlik, de a társadalmi struktúrák tekintetében ez egy jó kis beszélgetés.

    Ha figyelsz és ki tudsz lépni a narratíváidból, talán megérthetsz belőle valamit.

  33. Áruld már el, mi a trágárság a hozzád intézett hozzászólásomban, balfék konteos? 🙂

  34. jajj , Hanyi!
    te is bekajálod a sok sületlenséget, nem csoda hogy vallásos a világnézeted,
    azok cumizzák a képtelen képzelgéseket! 🙂

  35. 35. Balázs
    Te se lógsz ki a sorból!
    Konteos a világnézeted a javából! 🙂
    bogár/boros/drábik/bayer …. bazz+ !!

  36. kedves L.S.

    Sajnos nem tudom meg, hogy mit írtál, mert moda személyeskedni kezdett és egy sima panelbeszélgetésbe kezdett. Így oda a mulatság.

  37. Re:44 Manga
    Katonák, mi mást csinálnának…
    Nem lennék az ukrán védők helyében, földig le lesz gyalulva ez a terület.
    Kíváncsi leszek mikor jön el az a pont, mikor a katonai vezetés szembefordul a komikussal, mert az orosz húsdaráló lassan mindent és mindenkit ledarál a „gyalásóval”.

  38. 44. MangaM
    Gondolom valamennyi gyalogos így örömködik, ha kiderül, hogy nem neki kell a területet házról házra harccal felszabadítani.
    Egyébként úgy látszik a ruszkik szép lassan áttérnek az usa módszerre, azaz előbb szarrá bombázzák a területet aztán bemennek összeszedni ami maradt. Nem véletlen az, hogy a nyugat most a légvédelem megerősítésére gyúr. Csak hát a sok GERAN fűnyíró hamar lemeríti a készleteket.

  39. 45-46 dajtás/Bendegúz

    Néhány dolog ehhez az egészhez:

    1. Továbbra is, sőt, egyre jobban ferde szemmel nézek Putyinra is, itt valami nagyon nem stimmel, ezek (Biden, Putyin, Zselé és a többiek) összejátszanak egymással, egyre inkább ez a meglátásom. De ezt most hagyjuk.

    2. Az ukrán légvédelem exszovjet, több szinten rétegelt légvédelmet örökölt meg, ami nagyon hatékony. Ilyen szintű légvédelem jelenleg sincs Nyugaton. A Nyugat a légierőt fejlesztette, mint a „dárda hegyét” és a légierőre bízta a légvédelem döntő részét is. A szovjet/orosz vonal a légvédelmet erősítette, a légierő légvédelmi szerepe csak a többrétegű légvédelmi rendszerrel együtt működött/működik náluk. Eltérő filozófia, eltérő eljárásrend, eltérő műszaki-technológiai prioritás.

    3. Az ukrán légvédelem kimerülőben van, a Nyugat nem tud elég légvédelmi rendszert adni, mert nincs nekik sem, lásd 2. pont. Nyugati vadászgépek kellenének, de nem 5-10 db, hanem százas nagyságrendben, hogy a lemerült ukrán légvédelem helyébe tudjanak lépni. Ez a NATO közvetlen hadba lépése nélkül sci-fi.

  40. Joe Biden bejelentkezett a következő elnöki ciklusra.

    Egyetértek azokkal, akik úgy gondolják nem futhat neki esélyesként Biden úgy a 2024-s elnökválasztásnak, hogy ömlenek a dollár milliárdok ukrajnába a győzelem legcsekélyebb jele nélkül. Két kimenet elfogadható a választóknak, így Bidennek is. Győzelem, ami a Krím újboli birtoklását is jelenti vagy a békekötés. Különben meg kellene magyarázni, miért finanszíroz amerika egy kilátástalan háborút.

    Ők megmondták, hogy Bahmutot fel kellene adni és az ellentámadás szervezésére összpontosítani. Most meg ez a kiszivárogtatás, ami mindenki mást hibáztat a jelenlegi helyzetért, csak az USA-t nem.
    Ezerrel megy az ukránok mögül a kihátrálás. Ennek az új amerikai teljes exporttilalmi javaslatnak az EU-ból Oroszország irányába megint csak bűnbak gyártás szerepe lehet. Senki nem gondolja komolyan, hogy minden exportot leállít az EU az oroszok felé. Ezért ki miatt veszít Ukrajna? Az EU miatt.
    Pár hónapja írtam, hogy nyár végére, ősz elejére teszem az ukrán fél összeomlását. Amerika húzásait látva ez a dátum egyre biztosabb.

  41. 48. Károly

    Én is úgy látom, hogy valódi ukrán sikernek az esélye konvergál a nullához. Az ukrán haderő szinte 100%-ban állt bele a háborúba és mára az egykori ukrán haderőből alig maradt valami. Az oroszok a fő erőiket továbbra is egy potenciális NATO-orosz összeütközésre tartalékolják, Ukrajnába meg mehetnek a régi raktáron lévő „ócskavasak”, börtöntöltelékek meg a közép-ázsiai nyomorultak harcolni.
    Akárhogy is, de mostanra Ukrajna totálisan ki lett készítve, ha kitörne a béke, akkor sem lenne elég isten pénze sem ahhoz, hogy valahogy helyrepofozzák, a tönkre vágott ukrán lakosságról és a jövő generációjáról meg nem is beszélve.
    Ukrajna fel lesz darabolva, ez csak idő kérdése.

  42. „A szerző nyugalmazott francia katonatiszt, a Riposte Laïque hírportál publicistája”:
    https://magyarnemzet.hu/velemeny/2023/04/most-kellene-leallni-es-targyalni

    Kedvcsinálónak a cikkhez:

    „Senki nem tart kívánatosnak egy háborút a NATO és Oroszország között, az azonban bizonyos, hogy az oroszok készülnek erre, és minden szükséges arzenál a rendelkezésükre áll, ha szükségképpen az atomfegyverhez kellene nyúlniuk.
    Amikor a Pentagon az orosz nukleáris fenyegetéssel agitál, ez sokkal inkább annak elkendőzésére szolgál, milyen drámai késésben van a NATO a konvencionális fegyverkezésben. Meg kell azt is jegyezni, hogy miközben Kijev az erőinek száz százalékát veti be a háborúban, Moszkva a képességeinek javát egy nagyobb eszkalációra, a NATO-val szemben vívott – továbbra is lehetséges – háborúval való szembenézésre tartogatja.”

  43. 52. ötlet
    Azért fotózták ülő helyzetben, mert a lépcsős képek nem sikerültek. 🙂

  44. Re:52 ötlet
    Ha már Biden, akkor ez üt, nem a ipari 3 fázis:

  45. UNHCR
    2023 márciusi adat. Menekültek száma 2022 február óta 18.84 millió volt.
    2023 április 16. 20 421 761 fő menekült el ukrajnából. Ez az utóbbi 40 napban napi 39 500 menekültet jelentett.

    A frontra küldhető kényszersorozható élőerő tartalék száma alacsony. Akik hazafias érzelemből a hazájukért akartak harcolni, azok már rég katonák.
    Tudjuk az ökölszabályt a szakértőktől, az előretörő hadseregnek kétszer, háromszor nagyobb létszámmal kell rendelkeznie a sikerhez a védekezőknél.
    Most kiegyenlített létszámról jönnek a hírek. Így az ukránok a siker legkissebb esélye nélkül a halálba mennek. Az lehet egy céljuk, hogy minél több oroszt magukkal vigyenek.

    Ukrajnának muszály valamit felmutatnia nyugat felé, ezért támadniuk kell. Sokat elárul az is a jövőröl, hogy Bahmutban a börtöntöltelékekből álló orosz zsoldos sereg felörli az ukrán védelmet és ők haladnak előre és nem az ukrán hadsereg, amit a fejlett nyugat pénzzel és fegyverrel, titkosszolgálati anyaggal folyamatosan támogat.

  46. 56, Károly

    Most emésztődik fel a „negyedik” ukrán hadsereg. A nagyvárosok – és Kijev fiataljai még nem kapták tömegesen kezükbe a sorozási parancsot, a nagyvárosokból még további két hadsereget tudnak összeverbuválni a következő évek folyamán.

    Az Usa, így gyengíti a Nato-t és sorsára hagyja az izzóan parázsló EU-val együtt.

    Szerbia – Magyarország stratégiai együttműködése lehet a közös mentőöv a népek harcának zajló tengerén.

  47. 57. Gumihuszár
    „Az Usa, így gyengíti a Nato-t és sorsára hagyja az izzóan parázsló EU-val együtt.”

    Európát lefegyverzi és olcsó nyersanyag és energia utánpótlásától megfosztja az ukrán háború ürügye alatt, iparát lenyúlja és áttelepíti Amerikába szakemberestől mindenestől, a maradék népekre pedig rászabadít legalább annyi tájidegen bevándorlót, akik egyszer és mindenkorra elintézik Európa fejlődési lehetőségét. És még nem szóltam arról a lehetőségről, hogy mi van, ha ez nem véletlen, hanem egy háttérmegállapodás része aminek a végén a medve megkapja Európa termékenyebb és normálisabb felét (deindusztrializáltra úgy sem fog igényt tartani).

  48. 47.Manga
    1.Bekezdés:Egyre ferdébb szemmel nézel a résztvevőkre, valami nagyon furcsa van az egész háborúban, ahogy kinéz, elejétől fogva.
    EZ nem egy normális háború, viselkedését tekintve.
    Mindez találkozik
    58,Bendegúz észrevételével, miszerint itt a végén egy nagy osztozkodás lesz.
    Oroszország viszi Ukrajnát, természti kincseivel eggyütt, Amerika megkapja az európai szakembereket, a csóró köznép ottmarad, meghitt eggyüttlétben a milliónyi migránssal, hadd szórakozzanak egymással a lepusztult kontinens lerobbant országaiban. Segilyke nincs többé, aki gyöz a közelgö polgárháborúban, az éhezhet tovább.
    Szép új jövö, igaz?

  49. JDAM-ER amerikai siklóbombák bevetése Bakhmutban.
    https://twitter.com/UAWeapons/status/1650891799521640449?ref_src=twsrc%5Etfw

    A hírforrások szerint ezeket a precíziós amerikai bombákat az ukrán légierő vetette be, szerintem viszont ezt nem ukránok csinálták, de több okból mindegyik oldal kussol a témában.
    Az Ukrajnában felszálló, illetve az Ukrajna térségében repkedő drónok egy részét műholdas kapcsolaton keresztül USA támaszpontról irányítják, természetesen erről is hallgat mindkét oldal.
    Ugyanígy egyes precíziós tüzérségi csapásokat sem az ukrán haderő hajt végre.

    Ez egy olyan – egyelőre – proxynak nevezett háború, ahol az egyik fél közvetlenül harcol, a másik fél pedig távirányítású eszközöket vet be egy másik kontinensről, de – ez is egyelőre – közös érdek, hogy erről a mainstream még véletlenül se írjon.

    Valójában konkrét USA-orosz katonai összecsapások történnek ukrán területen és légtérben, de ezt beismerni nem szabad, hiszen az egy már zajló világháború elismerését jelentené.

    Majd mindent a maga idejében, ugye…

  50. Mindez Európa tobbszázmillió ártatlan polgárainak feje fölött…
    Megáll az ész.
    Manga, a végtelen jólétbe teljesen belehülyült európaiakat az sem hozná ki túlságosan sodrukból, ha nyiltan megtudnák a valós, általad leirt helyzetet.
    Úgy látszik, a jólét öl, butit és a végén halálba dönt.

  51. 60 – M.M.
    A langyos orosz harc oka talán az, hogy Putyin készül egy elkerülhetetlen Nato/orosz háborúra, és nem akarja előre elveszíteni az eszközeit.

  52. Nekem azt hámozzátok már ki, mi lehet az az információ, amiről a ruszkik máig hallgatnak az USA kérésére, és miért?!

  53. 59. Bálint

    Ennél én kissé rosszabbnak látom a helyzetet, a nemzetállami díszletek mögé bújva a lakosságok háta mögött itt világszinten zajlik egy gigantikus vagyonátmentés a kartellek (oligarchiák, lobbik, korporációk, stb., egyszóval magántulajdonba) számára és egy új társadalmi rend bevezetésének előkészítése.

    Digitalizált neofeudalizmus felé tartunk, becsomagolva a transzhumanista irányú fejlődés hurráoptimista reklámblokkjába.

    Amíg ezt szépen lezajlik, addig elszórakoztatnak minket holmi válságokkal, amelyek meglehetősen érdekes módon vannak kezelve és magyarázva.

    Az biztos, hogy nem a lakosságok érdekében történik, ami történik, de erre van az agitprop, ez majd segít feldolgozni azt, hogy mások más érdekek alapján döntenek a sorsunkról ellenünk.

    Ja, érkezik a szép új jövő a szép új világgal, már alig várom…

    Az igazi nagy gáz az lesz, ha kiderül, mégis van valami konteó a levegőben és egy összeomló klíma vagy egy nem tervezett gobális termonukleráris világháború voltaképpen a jobbik eset lenne.

  54. 63. Horváth Csongor

    Igen, ez engem is érdekelne, az biztos, hogy ez Európának semmi jót nem jelent.
    De – mint láthatjuk – ez az európai politikusokat és médiát a legkisebb mértékben sem izgatja a mai napig.
    Hát, akkor mi se izguljunk.

    61. Bálint

    Mivel mindenkit meggyőztek arról, hogy úgysem lehet atomháború, hisz az megnyerhetetlen és amúgy is kihalna az egész világ (egyik sem igaz), így mostanra lassan nincs senki, aki szót emelne ez ellen. Ergo mindenki orra előtt, teljes lelki nyugalomban simán előkészíthető a nagy balhé, mert már senki sem hisz a szemének.

    62. Tibor bá’

    Teljesen nyilvánvaló, hogy készülnek valamire, amihez tartalékolják az igazi fő erőket. Ugyanígy az USA sem siet letolni a gatyáját, Kína meg végképp. Ezidáig csak Ukrajna és Európa tolta bokáig a bugyit nagy lelkesen.

  55. 64,Manga
    Ha van konteó, akkor a NEM tervezett atomháborút vedd ki a számitásból.Ha ezek összejátszank, akkor nem lehet eíz a scenárió.
    Akiktők talán félni kell, és jó okkal, azok a kinaiak.
    A mennyire vettem észre, mert ugyan egy szóval sem merészelném azt állitani, hogy kiismertem őket, mert senki, hangsúlyozom, senki fehér soha a titokzatos, végtelenül csavaros gondolkodású kinai lelket kiismerni nem fogja, vettem észre, hogy te addig érsz valamit a kinainak, amig lehet veled KERESKEDNI!
    Mig el tud adni neked bármit, bármit, Manga, egy varrótút, vagy egy sült édesgyökeret, élni fogsz!
    No, de mikor már nem lesz pénzed, fehér ember, bármit venni tőle, akkor….
    Márpedig, ha ez a háború olyan eredményeket produkál, mint amit most tátgyaltunk, Európának nem kesz pénze…

  56. 67. L.S.

    Repült is tegnap Tucker Carlson a Fox News-tól, úgy látszik, túl sokat pofázott igazat és szította a hangulatot az amerikai katonai-ipari komplexum ellen.
    Pedig milyen jó kis komplexum ez, igaz, egy kicsit beledöglik majd a világ a komplexum komplexusaiba, de ezzel nem kell foglalkozni, a lényeg, hogy ez egy demokratikus, liberális és jó komplexum. A többi csak rosszindulatú pletyka.
    https://telex.hu/kulfold/2023/04/25/fox-news-tucker-carlson-tavozas-rupert-murdoch

  57. 64, Mangamonguz

    Jól beszélsz.
    Digitalizáció?
    Épp digitalizálják a jelenlegi és a jövőbeli tervezett hadi-és polgári temetőket Lengyelországban.

    Dél-Korea nemcsak K2 harckocsit, hanem óriási mennyiségű lőpor-alapanyagot is biztosít most már a lengyel hadiiparnak.

  58. 68. MangaMonguz

    Igy igaz !
    A legtöbbjüknek csupán látószög kérdése, hogy melyik szempontot észleljük.
    Bizony az igazságos, az elfogulatlan, a semleges nézőpont nehéz dolog.

  59. 66. Bálint

    Akár összejátszanak, akár nem, meglátásom szerint lesz adott régióra (régiókra) mért, korlátozott hatóerejű és nagyságrendű nukleáris csapásváltás. Ennek több szempontból rendkívüli előnyei vannak, csak szólok…, ja, nem a mi szepontunkból persze.
    Tekintsük ezt a legjobb esetnek, tehát a minimumnak.
    Ezzel nem számolni nagyfokú könnyelműség, viszont egy globális, teljes spektrumú atomháborúval meg azért nem kell számolni, mert ott meg nincs mit.

    Vegyük csak elő és kissé poroljuk le Reagan elnök egykori „korlátozott európai atomháború” című stratégiáját az 1980-as évekből…
    Csak szólok, most épül fel az egész doktrína a szemünk láttára lépésről lépésre.

    Más:
    Itt a három pontos amerikai béketerv.
    Ahogy Littlejohn írta a htka-n, ez de facto felér egy amerikai hadüzenettel.
    Van benne valami…
    https://vasarnap.hu/2023/04/26/amerika-bemutatta-harompontos-beketervet/

  60. 71, Mangamonguz

    Közben pedig megbeszélték a dolgokat 2023. február legelején a csendes Ohió-ban (Columbus város) nagyjából.

    De elszámították magukat, mert a fiatalítási folyamatra nem gondoltak.

  61. 71,Manga
    Átolvastam Amerika rövid, de velős béketervét.
    3 pont, mindegyik egy vicckategória. Köztudomású, hogy Biden őreg és beteg ember, de hogy elmebajban is szenved, az eléggé necces.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük