(4158) Moszkvai temetés

Tibor bá’ fordítása online

Moszkvában Xi és Putyin eltemette a Pax Americanát

Írta: Pepe Escobar
(sz: 1933.02.11.)

Ami Moszkvában történt, az nem más, mint egy új Jalta, ami egyébként a Krímben van. De ellentétben Franklin Roosevelt amerikai elnök, Joseph Sztálin szovjet vezető és Winston Churchill brit miniszterelnök 1945-ös, a Szovjetunió által irányított Krím-félszigeten történt jelentős találkozójával, vitathatatlanul öt évszázad óta ez az első alkalom, hogy egyetlen nyugati politikai vezető sem határozza meg a globális helyzetet.

Napirend: Xi Csin-ping kínai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök vezeti a többoldalú, többpólusú show-t. A nyugati vezetők bármennyire alkalmazhatják a sírós rutinjukat: semmi sem változtatja meg e fejlődő világrend látványos optikáját és alapjait, különösen a globális délen.

Hogy Xi és Putyin mire készül, azt a csúcstalálkozó előtt részletesen kifejtették, maguk az elnökök által írt két külön véleményben. Mint egy erősen szinkronizált orosz balett, Putyin vízióját a People’s Daily in China ismertette, a „jövőhöz kötött partnerségre” összpontosítva, míg Xiét az Orosz Közlönyben és a RIA Novosztyi weboldalon tették közzé, és egy új fejezetre összpontosítva. együttműködés és közös fejlesztés címen.

Már a csúcstalálkozó elején Xi és Putyin beszédei a NATO-tömeget a düh és az irigység hisztérikus őrületébe sodorták: Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője tökéletesen megragadta a hangulatot, amikor megjegyezte, hogy a nyugat „habzik. .”

Az Orosz Közlöny hétfői címlapja ikonikus volt: Putyin körbejárta a „nácimentes” Mariupolt, beszélgetett a lakosokkal, Xi különvélemény oldala szerint. Dióhéjban ez volt Moszkva szűkszavú válasza a washingtoni MQ-9 Reaper mutatványra és a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC)  törvénytelen trükkjeire.

Első „informális” találkozójukon Xi és Putyin nem kevesebb, mint négy és fél órán át beszélgetett. A végén Putyin személyesen elkísérte Xit a limuzinjához. Ez a beszélgetés volt az igazi: a többpólusú vonalak feltérképezése,  ami az ukrajnai megoldással kezdődik.

Előreláthatólag nagyon kevés szivárgás történt a tanácsadó részéről, de az Ukrajnával kapcsolatos „mélyreható csereprogramjukon” elég jelentős volt. Putyin udvariasan hangsúlyozta, hogy tiszteletben tartja Kína álláspontját, amelyet Peking 12 pontos konfliktusrendezési tervében fejez ki, amit Washington teljesen elutasított. De az orosz álláspont továbbra is vaskalapos: demilitarizálás, ukrán semlegesség és az új tények rögzítése.

Ezzel párhuzamosan az orosz külügyminisztérium teljesen kizárta az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország szerepét a jövőbeni ukrajnai tárgyalásokon: nem tekintik őket semleges közvetítőknek.

A következő nap az üzletről szólt: az energiától és a „katonai-technikai” együttműködéstől az Eurázsián áthaladó kereskedelmi és gazdasági folyosók hatékonyságának javításáig.

Oroszország már most is az első helyen áll Kína földgázellátásában, Türkmenisztánt és Katart is megelőzve. Ennek nagy része a Szibériából Kína északkeleti Heilongjiang tartományába vezető, 3000 km hosszú Power of Siberia vezetéken keresztül érkezik, amit 2019 decemberében indítottak el. Tárgyalások a Power of Siberia II., a Mongólián keresztül vezető csővezeték gyorsan halad.

A csúcstechnológiával kapcsolatos kínai-orosz együttműködés tető alá kerül: 79 projekt több mint 165 milliárd dollár értékben. A cseppfolyósított földgáztól (LNG) a repülőgépgyártáson át, a szerszámgépgyártásig, az űrkutatásig, az agráriparig és a korszerűsített gazdasági folyosókig minden.

A kínai elnök kifejezetten kijelentette, hogy az Új Selyemút projekteket az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz (EAEU) szeretné kapcsolni. Ez a BRI-EAEU interpoláció természetes evolúció. Kína már aláírta a gazdasági együttműködési megállapodást az EAEU-val. Szergej Glazjev orosz makrogazdasági stratéga ötletei végre meghozzák a gyümölcsöt.

És végül, de nem utolsósorban, új törekvés lesz a nemzeti valutában történő kölcsönös elszámolások irányába – Ázsia és Afrika, valamint Latin-Amerika között. Valamilyen gyakorlati okokból Putyin jóváhagyta a kínai jüan szerepét, mint az új kereskedelmi valutát, miközben az arannyal és/vagy nyersanyagokkal fedezett új tartalékvalutáról szóló összetett viták folytatódnak.

Ez a közös gazdasági/üzleti offenzíva összefügg az összehangolt Oroszország-Kína diplomáciai offenzívával, amelynek célja Nyugat-Ázsia és Afrika hatalmas területeinek újjáépítése.

A kínai diplomácia úgy működik, mint a matrjoska babák, a finom üzenetek továbbításában. Korántsem véletlen, hogy Xi moszkvai útja pontosan egybeesik az amerikai „Sokk és félelem” 20. évfordulójával, valamint Irak illegális inváziójával, megszállásával és elpusztításával.

Ezzel párhuzamosan több mint 40 afrikai delegáció érkezett Moszkvába Xi előtt egy nappal, hogy részt vegyen az „Oroszország-Afrika a többpólusú világban” parlamenti konferencián, a jövő júliusi második orosz-afrikai csúcstalálkozó előkészületeként.

A Duma körüli terület úgy nézett ki, mint a régi el nem kötelezett mozgalom (NAM) idején, amikor Afrika nagy része nagyon szoros antiimperialista kapcsolatokat ápolt a Szovjetunióval.

Putyin pontosan ezt a pillanatot választotta több mint 20 milliárd dollárnyi afrikai adósság leírására.

Nyugat-Ázsiában Oroszország és Kína teljesen szinkronban működik.  A szaúdi-iráni közeledést valójában Oroszország indította el Bagdadban és Ománban: ezek a tárgyalások vezettek a pekingi megállapodás aláírásához. Moszkva koordinálja a Szíria és Törökország közötti közeledési megbeszéléseket is. Az orosz diplomácia Iránnal – jelenleg stratégiai partnerségi státusz alatt – külön pályán van.

Diplomáciai források megerősítik, hogy a kínai hírszerzés saját vizsgálatai révén mára teljes mértékben biztosított arról, hogy Putyinnak óriási népszerűsége van Oroszországban, sőt az ország politikai elitjében is. Ez azt jelenti, hogy a rendszerváltó összeesküvések szóba sem jöhetnek. Ez alapvető volt Xi és Zhongnanhai (Kína párt- és állami tisztviselők központi főhadiszállása) azon döntése szempontjából, hogy Putyinra, mint megbízható partnerre „fogadjanak” a következő években, tekintettel arra, hogy indulhat és megnyerheti a következő elnökválasztást. Kínát mindig a folytonosság érdekli.

A Xii-Putyin csúcstalálkozó tehát végérvényesen megpecsételte Kínát és Oroszországot, mint hosszú távú átfogó stratégiai partnereket, akik elkötelezettek a komoly geopolitikai és geogazdasági verseny kialakítása mellett a hanyatló nyugati hegemónokkal szemben.

Ezen a héten ez az új világ született Moszkvában. Putyin korábban ezt új gyarmatellenes politikaként határozta meg. Most többpólusú elrendezésként van kirakva. Az út a Pax Americana maradványainak lerombolása felé vezet.

Moszkva, amely végre üdvözölte a tavasz első napsütéses napjait, ezen a héten bemutatta a „heteket, amikor évtizedek történnek”, összehasonlítva az „évtizedekkel, amikor nem történik semmi”.

A két elnök megrendítően búcsúzott egymástól:

Xi: „Most olyan változások vannak, amelyek 100 éve nem történtek meg. Amikor együtt vagyunk, mi hajtjuk ezeket a változásokat.”

Putyin: „Egyetértek.”

Xi: „Vigyázz magadra, kedves barátom.”

Putyin: „Biztonságos utazást kívánok!”

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

70 gondolat erről: „(4158) Moszkvai temetés

  1. Szép dolog ez a többpólusos mantra. Személy szerint örülnék is neki – merem kijelenteni, hogy rajtam kívül milliók még – HA a többi „pólus” NEM elnyomó, polgárait semmibe vevő diktatúra lenne ahol egy rossz facebook posztért kapsz 15 évet, vagy a családod megy munkatáborba, ha más a vallása akkor átnevelőtáborokba, esetleg ha a feleséged, lányod nem visel fejkendőt halálra verik egy rendőrautóban. Szerintetek ilyen pólust szeretnének az emberek? Kinek van szüksége ilyen elbaszott „pólusokra”? Nekem nem. Biztos vagyok benne hogy még másoknak sem. Nagyon szomorú lennék ha olyan többpólusú világrend felé mennénk, ahol az alternatíva a fentiekből válasutható: elnyomó, kifiléző, diktatórikus szenvedés.
    Valóban ez kell??

  2. 1. Minato

    Sajnos nincs ideális opció.
    A Nyugat egy fos, de Kína egy szar, Oroszországgal vagy anélkül

    A hír azért mégis pozitív.
    A többszintű játékban egy ilyen koalició időt jelent az olyan kis átlagpolgároknak, mint én.
    A több pólus több szarakodást jelent, ami idő.

    A játszma nem így és ilyen módon fog eldőlni. Ezek csak egy régi rendszerben történő változások. Ahogy a rendszer magasabb hiearchiái jobban bekapcsolódnak ez csak egy jelmezes bábszínház lesz.

    Ha jobban végiggondoljuk egy ilyen konfliktus vége bizonyosan atomháború lenne. És az is lesz ha nem avatkozik be az óvónéni.

    Gondolja valaki, hogy a böszme Nyugat elviseli hegemónijájának végleges megsemmisülését?
    Kialakítható egy új status quo egyáltalán?

    Ha igen, ha nem, a világ polgárai(mint én is) nem fogják élvezni.

    El kell engedni ezt a témát, hiszen az élet egy csodás pillanat vagy száz évig tartó rohadás is lehet.

  3. 2. Nem igazán értem miért „fos” a Nyugat. Nekem megfelel: vállalkozhatok, mehetek, utazhatok szabadon, jobb helyeken (no nem Mo ) jogállam van, az állampolgárok szabadságban élhetnek, legalábbis úgy érzem mivel nem lohol a nyakamban sem vallási rendőrség, sem FSZB, meg hasonlók. Tanulással, szorgalommal, cselekvési és szólásszabadsággal előre jutunk. Ez kinek „fos*???
    Hids el, ha a multipólusis világrendben, a jelenlegi nyugatnál valami jobb, produktívabv, szabadabb, kreatívabb pólus lenne a másik, akkor örülnék – nem csak én – na de ezeknek a elbaszott szar lehetőségeknek??? Na nee

  4. 1 – Minato:
    Az orosz/kínaí törekvés pozitív fordulatot hoz a világra. Ezt megfúrni kellemetlen tényekkel nem célszerű, mert akkor elő kell venni a másik oldal bűneit. Az általad preferált USA a háborúival milliók, ismétlem, milliók életét követelte, ami mellett az általad felsoroltak kisiskolások.

  5. 4. Tibor bá, nem preferálom az USA-t!! Sőt, elítélem. Tegyük tisztába: nálam az USA != Nyugat! Nem. A nyugat nálam a nyugati gondolkodásmód, tolerancia, szabadság – főleg nyugat EU.
    Mindazonáltal, mint sokszor volt már itt szó róla, Oroszország sztálini tisztogatásai, kínai ipari/kulturális forradalom – 30-50millió áldozat, nekem ne gyere itt ennek elkenésével ha emberéletekről van szó;
    Mindenesetre ha válsaztani kellene Oroszok, Irán, Kína versus USA között, még mindig oda mennék. Ha a jövőről can szó.

  6. 5 Minato
    Egy részről igazat adok neked, mert az ember nyilván ebből indul ki a saját perspektívái alapján.
    Másrészről kérdés az, hogy melyik alternatíva kínál fenntartható, vagy hosszabban fenntartható állapotot.
    Van egy olyan szomorú sejtésem, hogy a világ működése alapból nem demokratikus és humánus, ha az egészet a teljes bolygó szintjéről nézzük.
    Az élet alapelve az, hogy ki tudja birtokolni a korlátos forrásokat, és ezáltal a jövőt, és nem a benne lévők jóléte, komfortérzete.
    A mai globális gazdaság egy olyan modell, ami exponenciális gyorsulással feléli a forrásokat, elégetve a nagyon demokratikus, mindenkire kiterjedő fogyasztási kényszer révén.
    Ha ezt végiggondoljuk, akkor ennek a vége csak egy totális armageddon, vagy egy nagyon erősen, diktatórikusan szabályzott rendszer, ahol az emberiség nagy része nagyon szoros korlátok között tudja megélni egyéni életét, mert ha nem így lesz, akkor a világ felrobban.
    Én ezért vagyok óvatos a háttérhatalomról szóló narratívák megítélésében, ez lehet egyrészről egy Orwelli rémálom, de lehet egy kiút is a fenntarthatatlan állapotból.
    Egy biztos, a jelenlegi modell betonfalnak visz, legyen bármennyire is kellemesnek tűnő jelenleg azok számára, akik most a nyertes oldalon állnak.
    Persze lehet úgy is hozzáállni, hogy inkább egy rövid ideig kellemesen és elégedetten élni, mint hosszú távon nyomorogni.
    Pedig a ősidők óta földi lét túlnyomó többsége ebből a nyomorgásból, a lét és nemlét határán táncolásból állt, ahol csak a kivételezettek kaptak haladékot, de ők is csak ideiglenesen, mert ahogy gyengültek, úgy vették át tőlük a hatalmat az új feltörekvők, mindenki csak pünkösdi király volt, amíg ereje volt rá…
    A nyugati modell kellemes a kedvezményezetteknek, de nem fenntartható, csak a kizsákmányolt többség hátán átmenetileg…
    Ez egy elég depressziós jövőkép, de tartok tőle, hogy nem alaptalan…

  7. „Mindenesetre ha válsaztani kellene Oroszok, Irán, Kína versus USA között, még mindig oda mennék. Ha a jövőről can szó.”

    Gondolom, mindenki más is így választana…
    De azért kérdezem: ha menni kéne innen (tudom, hogy elő nem fordulhat, csak a játék kedvéért) szeretne valaki Oroszországban, Kínában stb. élni? Vállalja valaki?
    Vagy mégis inkább a „fos” Nyugaton?

  8. 6. hubab, sajnos így van, de kanyarodjuk vissza „pólusokhoz”, azaz alternatívákhoz. A fent említett multipólusos világ pólusaiban sincs ez másképp. Sőt, mivel ott az erő diktál, fentről mondják meg mi van, törvények betartása opcionális. Szakértőknek szava nincs. Ezekben a diktatúrákban a természetvédelem, az források védelme nem létetzik vagy magasról tesznek rá. Emiatt a természet kizsákmányolása nagyobb és az infrimációszabadság korlátozása miatt nem is tudsz róla. Hatalmas a korrupció, tehát akinek pénze van azt csinál amit akar. Ugyanúgy ott a vezetői réteg, az oligarchák, vallás vezetők, katonai-félkatonai kiskirályok, azok sleppje, családjai, akik a „kivételezettek”, mindenki másnak kuss. Miben lennének ezek jobbak mint egy demokratikus, vagy a közeli „fos” nyugat? Nem látok még mindig alternatívát, győzzetek meg!

  9. 1. Kedves Minato!

    Teljes mértékben igazad van. Az emberek többsége nem akar egy olyan világot amit felvázoltál (kommunizmus, diktatúra, más vélemények elnyomás).
    Én is rühelem azt a helyet, ahol megmondják mit kell gondolni valamiről és ha nem így teszek, akkor ilyen-olyan mértékű szankciók jönnek.

    A baj csak az, hogy a valamikor valóban demokratikus és éppen ezért kívánatos nyugaton, de főleg az USA-ban egyre inkább oda jutottak, hogy a neo-marxista és egyéb posztkommunista ideológiákat el nem fogadó és annak akár ráutaló magatartással is ellent mondó embereket, elítélik, megbélyegzik, kizárják és végső soron egzisztenciálisan ellehetetlenítik (nem egy ilyen esetről lehetett hallani, főleg egyetemi és egyéb értelmiségi állások körökben). Egyelőre még csak ennyi, de ne feledjük, hogy ezen eszméket terjesztő egyedek felmenői tapsolták pirosra és ordították rekedtre magukat a szabadság, testvériség és egyenlőség nevében csattogó gillotin közelében. Ez a másság üldöző helyzet még korántsem fórrot ki teljesen.

    Azt se feledjük, hogy bizonyos nyugati országok bizonyos intézményeiben valóságos boszorkányüldözés folyik a másképp gondolkodók ellen. És hadd ne említsem a Woke ideológia nyomán erőre kapott szobordöntögetést, könyvégetést és történelemátírást (nyílt színi hamisítást) aminek megint nem ildomos ellent mondani, ha az ember nem akarja megélhetését veszélyeztetni.
    Szóval a baj az, hogy nyugat is kezd olyan lenni, mint a másik – számunkra nem kívánatos – oldal.
    A nyugatiak – összeomlást nem hozó – pofára esésétől csak azt remélem, hogy végre megjön az eszük és ebből a most ezerrel terjesztett degenerált ideológiai világból visszatérnek a nagyjából 2000-ig fennálló normalitás világába.
    Ha nem, akkor inkább azt mondom, hogy legyen vékonyabb a vaj a kenyeremen, minthogy szellemileg megrokkant 50-es nőnek öltözött férfiak rontsák meg az óvodában az unokáim kialakulóban lévő értékrendjét.

    3. Minato
    „…jobb helyeken (no nem Mo ) jogállam van, az állampolgárok szabadságban élhetnek, legalábbis úgy érzem mivel nem lohol a nyakamban sem vallási rendőrség, sem FSZB, meg hasonlók.”

    Most ebben nincs igazad. Ha csak nem az a Mo. a jogállam, ahol a baloldal és liberálisok uralkodnak (mert, hogy ők is azt tették, ha nem vetted észre). Annyi ellenzéki média van, hanem több, mint kormánypárti. ATV, RTL, 24.hu, 444, Telex és még vagy egy fél tucat.
    Ha diktatúra lenne, egy sem lenne.

    Na de nem ezért vettem fel az általad elejtett szálat, hanem azért, hogy felhívjam figyelmed, hogy a fényességes nyugaton, így főleg No-ban is működik a titkosszolgálat és ha esetlegesen más véleményt fogalmazol meg a közösségi médiában vagy egy társaságban, mint a hivatalos, könnyen állás nélkül maradhatsz. Az emberek kb. öncenzúrát gyakorolnak. És a választási törvénymódosításukkal sem vitézkedhetnek a németek, minek köszönhetően a Bajoroknak lehet, hogy nem is lesz a Bundestagban képviseletük. Amikor hasonlót csinált OV. a fél világ visított. Most meg csend van.

  10. 9. Kedves Bendegúz. Ne keverd azt hogy a liberális nyugaton mondjuk állás nélkül maradhatsz a fentiek miatt. DE hatalmas különbség van amögött, hogy gumitörvénybe foglalják azt hogy emiatt – vagy épp fordítva – 15év börtön jár, vagy „megbélyegzés”, vagy munkatábor. Nem mindegy ám! De nem. Pontosan hol is modják meg mit gondolhatsz valamiről? Hol csuknak le érte? Ezen is érdemes elgondolkodni. A „hallottam már róla” versus valóban agyonvernek miatta a gumitörvények miatt. Nem, nem kell ilyen vékony vaj.
    Most komolyan Te is ezzel a LMBTQ hülységgel jössz? Nekem van 3 gyerekem, rokonjaim kint élnek USA-ban, nyugat EU-ban, sok gyerekes családok, sehol nem volt ilyen óvodai hülyeség. A konteós facebook csoportokon, megy Putyin beszédein kívül senki sem találkozott ilyennel. Sehol a környezetmben. Ez blama, benyaltad Putyin, OV meg egyéb diktatórikus vezetők propagandáját, ezzel akarják elterleni a figyelmet. Az ugye megvan hogy gyerekkel és kutyákkal mindent el lehet adni az embereknek? Na ez is ilyen. Figyelemelterelés. Mindenesetre ha a társadalom 0.001%-a ilyen transz, akkor nagy eséllyel nem fogsz ilyen emberekkel találkozi, emiatt kár aggódni.

  11. 10. Minato
    Azt jól tudom, hogy az USA-ban (de legalábbis a legtöbb tagállamban) nem jár szülési szabadság, és fizetett szabadság? Sokaknak nics egészségbiztosítása? És a nyudíjrendszerük is összeomlóban van?

  12. A demokráciában gyakran hvatkoznak a ” fékek és ellensúlyok” rendszerére, amely stabillá teszi normális viszonyokat. A kinai i- orosz tengely pont egy ilyen fék illetve ellensúly, amely helyére billentheti a józan eszének maradékát is elvesztő Nyugatot.

  13. 5 – Minato:
    Engem nem érint, hogy Iránban a lázadozó lányokat bebörtönözik. Nem érint, hogy Putyin kritizálásáért 15 év jár. Az se érint, hogy Kínában átnevelő táborok vannak. De az nagyon nem tetszik, hogy az USA be akar minket kergetni egy ukrán háborúba,és ránk parancsol olyan szankciókat, amelyek az életszínvonalunkat negatív irányba hajtja. Mindezt saját privilégiumok fenntartása végett. Az pedig erősen elgondolkoztató, milyen szövetséges az, amelyik sutyiban felrobbantja a gázvezetékünket?

  14. 5./ Minató
    Rosz a szóhasználatom, mégis ezt írom = HŐBÖRÖGSZ, ráadásul
    GYÁVA vagy. „”ha lehetne”” — LEHET, csak gyáva vagy hozzá,
    ( ott biztosan többre vinnéd akár itt a fidesznyaloncok, )
    vagy legbelül azért Te is érzed, nem egészen igaz ami mellett
    kardoskodsz.

  15. 10. Minato

    Úgy van ahogy írod. Nagy a különbség ha – még egyelőre elvétve – valakit megfosztanak megélhetésétől vagy agyon verik a véleménye miatt.
    De ne feledjük el, hogy a most agyonverősök nagy része sem így kezdte, hanem szép fokozatosan jutott erre a szintre.
    Ami nyugat esetébe aggaszt, hogy az ottani véleményformálók is erre az útra léptek. Szép lassan húzzák a csavart (ha ellenállás van, visszaengednek, hogy aztán kettőt húzzanak rajta).
    Hogy a sok deviáns eszmeiség, illetve azok hozadéka közül egyet kiemeljek, egyelőre csak követelik és sajnos el is éték, hogy a nyugati média cenzúrázva legyen, azaz az oda nem illő véleményeket (főleg az orosz és egyéb „lator állam” álláspontját) kitiltják, sőt a hivatalos médiájukat üldözik. Ez lenne a fejlett nyugati demokrácia? Ha olyan erős, miért retteg a másfajta véleménytől? Pont mint a diktatúrák.
    Aki pedig ellent mond az NGO-k és mértékadó értelmiségiek által kanonizált és dogmának kikiáltott álláspontnak, azt megbélyegzik, hogy ilyen olyan bérenc, na meg persze náci. Pont mint a diktatúrák.
    Főleg akadémiai (egyetemi) körökben szabadultak el ezek a véleményformálók. És tudjuk, hogy a társadalom arra tart, amerre az értelmiségi vezeti. Pont mint a diktatúrákban.
    Az új eszmeiség mindent átitat. Nem tudsz bemenni úgy moziba, hogy ne tolnák az arcodba ezt a másságérzékenyítést. Rendes film már az USA-ból már nem jön, csak a kb. 80 IQ-s személyeknek való.
    Utoljára talán a Dűne volt valamire való film.
    De hogy konkrét, általam is átélt esetet írjak, nemrég futottunk lyukra a kislányommal egy norvég mesefilm kapcsán, ahol Hamupipőke gyönyörű lányként indult, hogy aztán a végére, a nagy ábrándozása közepette egy báli ruhás néger legényé alakuljon, aki csak úgy lesmárolta a herceget. A film KISgyerekeknek készült, ha nem hiszed amit írtam nézd meg (Hamupipőle három kívánsága, 2021-es film). A mozik már nem játsszák, de neten elérhető.
    Na ez mi ha nem a gyerekek megrontása? És mindezt vetítették a nagy magyar diktatúra kellős közepén.
    Látva az ilyen eseteket, nem csodálkozok, hogy sokaknak a fidesz konzervatívizmusa kérdőjeles.
    Még annyit arról, hogy egyelőre tényleg nem találkozok a fent kifogásolt óvodai érzékenyítéssel, annak oka, hogy az MSZP és a néhai SZDSZ koala ha nem bukik 2010-ben, ősztől hatályba lépett volna az az oktatási törvénymódosítás, hogy az óvodában törekedni kell, hogy a fiúgyerekek lányjátékokkal játszanak a lányok meg fiú játékokkal. Vagyis a fiút lánynak a lányt fiúnak nevelni. Innen már csak egy lépés, hogy ruhát cseréltetnek rajtuk.
    A sexuális nevelést pedig igazán az iskolában tervezik kiteljesíteni. Na ott megy nyugaton minden ami belefér. Konkrét eset, hogy Norvégiában letelepedett baptista román házaspár 4 vagy 5 (nem emlékszem pontosan) gyerekét elvette az állambácsi, csak azért, mert azok kifecsegték a suliban/oviban, hogy szoktak otthon beszélgetni a bibliáról, és naponta többször is imádkozni (mecsoda egy szentségtőrés!). Közbevetőleg kérdezem, hogy ezt a muszlim szülőknél miért nem kifogásolja a pártatlan nyugat?
    Nem mellékesen ebből az esetből még diplomáciai csörte is támadt a román és norvég állam között. Az időközben örökbe adott gyerekeket végül a román szolgálatok szöktették ki. Respect a Román államnak! Az erről szóló cikksorozat megtalálható valamennyi román újságban.
    És ha már így szóba jött a muszlim-keresztény hit kapcsán a kettős mérce (amiben aztán tényleg erős a nyugat), akkor a féktelennek és végtelennek szánt 3. világbeli betelepítésről is hosszan lehetne beszélni. Főleg, hogy az nekünk magyaroknak miért lenne jó?
    És ha az az ára, hogy száz év múlva Mo.-ot magyarok lakják (nem csak magyarul beszélők) akkor én inkább választom a vékonyabb vajat a kenyéren és a kevesebb utazást és az évi egy Balatoni nyaralást (de ha a Haza űgye azt kívánja, a nyaralásról is lemondok!).

    12. FényhozóKerub
    Tökéletes megállapítás.
    Csak hát ez a fényességes nyugatnak nem tetszik, mert meg vannak győződve, hogy amit ők csinálnak az minden jó.

  16. 15 – Bendegúz

    „Nem mellékesen ebből az esetből még diplomáciai csörte is támadt a román és norvég állam között. Az időközben örökbe adott gyerekeket végül a román szolgálatok szöktették ki. Respect a Román államnak!”

    Hasonló esetek történtek norvég-lengyel, norvég-cseh, norvég-orosz viszonylatban is. Csak amiről tudok, de biztos, hogy ez nem a lista vége.

    Durva, hogy miket művel az ottani Barnevernet, ami elvileg hivatalosan gyerek- és családvédelmi hatóság, de csak hivatalosan. Nyugodtan lehet infókat gyűjteni a témában, mélyre ásni ebben a nagy norvég szarkupacban! Az interneten van bőven infó ebben a témában is és nem lehet az csak úgy lesöpörni az ügyeket az asztalról, hogy „eeeez neeeeem is igaaaaz, hoaaaax, ilyeeeen neeeem lehet”, mert – úgy ahogy te is említetted – ezek az ügyek sokszor a legfelsőbb szinten is konfliktusokat szültek a norvég állammal és annak hivatalos szerveivel. Ebben sem egyedi a román példa, amit felhoztál.

  17. Bocsánat az OFF TOPIC-ért, csak még ezt iderakom a fenti, 16-os hozzászólásomat kiegészítendő – Csehországban egy hasonló ügy, mint amilyet Bendegúz fórumtárs ecsetelt román vonatkozásban, egészen a köztársasági elnök szintére jutott fel pár éve.

    Miloš Zeman, akkori cseh elnök:

    „Ez alapvetően gyermekrablás” – mondta Zeman a norvég esetről.

    „A Barnevernet egy ilyen állam az államon belül, és minden szervezet, amely nem rendelkezik kontrollal saját maga felett, azt csinál, amit akar, és fokozatosan degenerálódik” – mondta Zeman a Lány-ban adott interjúban a Blesk.tv-nek. Zeman szerint Csehországnak agresszívabbnak kellene lennie az elvett gyermekek esetében.

    Zeman szerint a cseh kormánynak vissza kell hívnia a norvégiai nagykövetet konzultációra. Azt mondta, nem fogja meghívni a norvég nagykövetet a hagyományos nagyköveti találkozóra az október 28-i nemzeti ünnepen.

    http://www.lidovky.cz/domov/barnevernet-je-stat-ve-state-musime-byt-razantnejsi-rekl-zeman.A160117_122949_ln_domov_mct

  18. Srácok ezek az esetek valóban durvák, most hallok először ilyen Norvég esetekről. Nekem közeli rokon, 4 gyerek Svéd – ott nincseneke ilyesmik. Szomorú, az igaz, de vajh mi történik az Oroszok által elhurcolt Ukrán gyerekek ezreivel? Vajon miért nem hallunk azokról, az ottani hatóságok, talán a nyílt és szabad Orosz sajtó miatt?
    Bendegúz, valóban több a homokos film, és sorozat. Sokszor jön szembe ilyesmi, durvák is, engem is irritál egy kicsit, de annyira nem hogy emiatt a tárt karokkal rohanjak az Orosz vagy Kínai típusú diktatúrák keblére. Mi is láttunk ilyeneket a gyerekkel, érdekes módon a gyerekem nem rökönyödött meg rajta, simán megbeszéltük hogy ők, amit látott azok leszbik vagy homokosok – osztan ennyi. Nem volt belőle ügy.

  19. 18 – Minato

    Sok mindenről itt hallasz először itt a blogon, de még több dolog van, amiről soha nem is fogsz hallani, pedig ugyanúgy létező ügyek, jelenségek, történések. A múltból és a jelenből. Ebbe nyugodtan belenyugodhatsz!

    Miféle, az oroszok által elrabolt ukrán gyerekekről beszélsz?
    Hova menekült el a legtöbb ember Ukrajnából el, melyik országba? Lengyelország csak a 2.-ik a listán! Oroszországba menekült a legtöbb ukrán állampolgár, akik orosz nyelvűek és képzeld sokuknak gyerekeik is vannak!

    Az egész egy nagy kitaláció, egy durva nagy hazugság arra, hogy azt a bizonyos Putyin ellenes elfogatóparancsot kiadhassa a Nemzetközi Büntetőbíróság. Az okai pedig ennek teljesen mások; csak a legnagyobb kretének tudják beszopni még az ilyen nyilvánvalóan hazug indokokat, amelyeket a nyugati szajhamédia szór a tudatlanok és teljes agymosottak vaksi szemeibe!

  20. 19. Zsolt, mire alapozod hogy kitaláció az egész? Tudsz esetleg (nem konteós, álhíres, hanem hivatalos) információkat erről megosztani valahonnét? Szivesen elolvasnám azt is. Köszi.

  21. „ahol Hamupipőke gyönyörű lányként indult, hogy aztán a végére, a nagy ábrándozása közepette egy báli ruhás néger legényé alakuljon, aki csak úgy lesmárolta a herceget (Hamupipőle három kívánsága, 2021-es film). ”

    Lehet, hogy én találtam valami mást, de a Videa oldalon elérhető a film, viszont nem láttam benne néger legénnyé alakult Hamupipőőkét.
    https://videa.hu/videok/film-animacio/hamupipoke-harom-kivansaga-2021-YfIVb38aUIyPTJlD
    A végén is szőke lányként szerepel benne Hamupiőke.
    Esetleg segítenél, hogy hol változik néger legénnyé? (hányadik percnél nézzem?)
    Vagy nem ez az a film?

    „az MSZP és a néhai SZDSZ koala ha nem bukik 2010-ben, ősztől hatályba lépett volna az az oktatási törvénymódosítás, hogy az óvodában törekedni kell, hogy a fiúgyerekek lányjátékokkal játszanak a lányok meg fiú játékokkal. ”
    Adj légyszi valami forrást erről, pl a magának a hatálybalépésre váró törvénymódosítás linkjét, mert ez így mesének tűnik. Jó lenne látni, hogy valóban létezett-e ilyen módosítás, és egyáltalán az volt-e benne, amivel riogatni próbálnak egyesek.

    „Konkrét eset, hogy Norvégiában letelepedett baptista román házaspár 4 vagy 5 (nem emlékszem pontosan) gyerekét elvette az állambácsi, csak azért, mert azok kifecsegték a suliban/oviban, hogy szoktak otthon beszélgetni a bibliáról, és naponta többször is imádkozni (mecsoda egy szentségtőrés!).”
    Ide is kéne valami igazolás, mert igazán nehéz elhinni ezt. Norvégiában 2012-ig hivatalos államvallás volt a lutheri evangélikus egyház, így igencsak meglepő lenne, ha imádkozásért ilyet tennének. ha elvették a gyerekeket tőlük, akkor annak valami más oka lehetett.
    Rákerestem a sztorira, azt találtam, hogy a gyermekek verése miatt vették el a gyerekeket tőlük, nem tudták, hogy ez ügyben a norvég törvények mennyire szigorúak. (ha erre az esetre utaltál…)
    >>Ruth says they did spank the children. But she adds: „Not every time when they do something bad, more occasionally.”
    „They didn’t find any physical marks or anything like that when they had medical examination on them, they were, are, all fine,” she says. „But the law in Norway, it is very clear until the smallest detail, it’s not allowed of any physical correction, and we have never been aware that it was this strict.”<<
    Szóval nem az imádkozás miatt, hacsak az imádkozás nem testi fenyítést jelent valakinek.

  22. 17: Ennek is utánanéztem egy kicsit, Zeman ennél jóval cifrábbakat is mondott, de úgy tudom jelenleg ott tart a dolog, hogy strasbourg-i emberi jogok bírósága is jogerősen a norvégoknak adott igazat tavaly.

  23. 20 – Minato

    Te már eldöntötted, hogy a velejéig korrupt hágai ügyészeknek, bíróknak hiszel, akiket nagyon szaftos történetekkel tartanak sakkban és eleve úgy kapták meg az állásukat, hogy zsarolhatóak legyenek. Business as usual; sok nyugati politikus is csak azért tud olyan magas posztot betölteni, mert megfelel ezen kritériumoknak. És természetesen, ez nem csak a politikusokra vonatkozik. Szinte minden esetben hatásos a zsarolás, de ha mégsem, jön a burkolt vagy nyílt fenyegetés.

    Számomra a konteós, álhíres média az, amit te nem tartasz annak – ez az úgynevezett fősodrású média, a hazug hírek gyártói és terjesztői. Szajha média á la Tibor bá´. Tehát te sem tudsz egyetlen egy, a számomra hiteles forrást idézni, mert számomra ezek a források nyilvánvalóan hazugok, manipulatívak és így teljesen elfogadhatatlanok az állításaik.

    Nálad vica versa ugyanez a helyzet, csak más forrásokat tartasz hitelesnek illetve hiteltelennek.

    Nevetséges az az elképzelés is, hogy Hágában maguktól döntöttek úgy, ahogy. És nem megrendelésre tették ezt.
    Függetlenség, hitelesség, igazság – ezek a fogalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek a Nemzetközi Büntetőbírósággal és eme szervezet képviselőivel. Naivitás azt gondolni, hogy ez nem így van!

  24. 22 – Avatar

    Na igen, a strausuburg-i bíróság, az Európai Bizottság, az Európai Parlament, a hágai bíróság, az IMF, a Világbank, WHO, WEF stb. stb. – mind mind az igazság bajnokai, tudjuk, tudjuk…

    De a hivatalos norvég szervek által megnyomorított számtalan gyereklélek és gyerekélet nem számít…

    A jelenlegi Nyugat úgy ahogy van, mindenestül a halál kultúráját képviseli. Számomra ez nem kérdés és ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül.

  25. 18. Minato

    Minket is jobban megrázott a modernül feldolgozott Hamupipőke, mint a gyereket. Elintézte annyival, hogy mi nem is láttuk jól, a herceg és a férfi Hamupipőke csak puszikat adtak egymásnak. Szegény tiszta lélek, a saját maga kis világához alakította a látottakat. A gyerekek ebben is jobbak. Más Krisztus is megmondta, hogy bizony mondom néktek, ha olyanok nem lesztek mint ezek a gyerekek, nem juttok be a mennyek országába. Csak, hát ezzel az ártatlan naivsággal a másik oldal is tisztában van. és tudja, hogy a szűz föld a legjobb befogadó. Minden magra vevő. És mivel egyik irányba sincs kimerítve, bármilyen magot felnevel.

    21. Avatar

    Egy kis időm lesz, eleget teszek a kérésednek. A törvénymódosítás kapcsán a jogtár talán eligazítást ad. De majd megnézem.

  26. 25.Bendegúz

    A nyugati halálkulturának a demográfia vett véget..akik rendet tesznek baltával meg késekkel a nyugati fejekbe már ott vannak..vallásilag bigottak és fanatikusok..Europának és Nekünk is már reszeltek..Ott Kalifátus itt Cigány ország…

  27. 18. Minato

    Rosszul emlékeztem.
    Az első makk kinyitásakor lesz Hamupipőkéből egy bajszos legény, a mese végén pedig a két apród csókolózik.
    Jó, hogy szóltál, így legalább korrigáltam, benézésem.
    Majd a másik kettő feltett kérdésedre is válaszolok.

  28. 27 – Bendegúz

    Ha ez így megy tovább, akkor 10 év múlva Piroska a farkas legújabb verziójában már Piroska, útban a nagymama szivárványos házához, kefél egy jó nagyot a farkas komával.

    … és a hét törpe is jól szórakozik majd a pirszinges Hófehérkével, az is biztos! Persze akkorra lesz közöttük egy Törpilla is meg egy afroeurópai törpe is.

  29. Ilyen nincs!
    Reggel megírtam első hozzászólásomat a fenntarthatatlan világ kapcsán, most meg megnyitva a startlapot az első cikk ami megbökte a szememet ez volt:
    https://24.hu/belfold/2023/03/27/klimavaltozas-adaptacio-szaloczy-zsolt-fizikus-interju/
    Ha ezt végigolvassa az ember, és hitelt ad neki, akkor ne csodálkozzunk a sok érthetetlennek tűnő lépésen, amit a politikusok tesznek.
    Mert ha ennek van alapja, akkor ők már sokkal régebben és pontosabban látják ezt, és egyfajta végjátékra készülnek, ami csak az utolsó pillanatban fog tudatosodni a tömegekben, mikor már minden késő lesz….
    Tibor bá’ biztos nagyokat bólogat rá, ha elolvassa, igen szinkronban van azzal, amiket ő szokott írni régóta.
    Aki nem szeret a kellemetlen igazságokkal szembenézni, annak nem ajánlom elolvasni…

  30. Amikor erről a többezres, oroszok által elkövetett gyerekrablásról olvastam, elgondolkodtam a kivitelezésén.
    A több ezer legyen háromezer.
    A fronton vagyunk.
    Nyilván nem ukrajna közepéből rabolták el a gyerekeket. A civil lakosság nagy része a front közeléből már elmenekült. Valószínűsítem, hogy a szülők vitték a gyerekeket is. Valami oknál fogva mindig maradnak olyanok, akik úgy döntenek katasztrófa esetén, ők maradnak. Mint ahogy nem lehet látni felvételeket az ukrajnából elmenekülő, de ukrajnába visszaözönlő napi 6000 emberről, úgy egyetlen egy szülőpárost, nagyszülőket sem mutatott a sajtó, akiktől elragadták a gyereküket vagy épp unokákat.
    Gondoljunk bele, a háromezer nagyon elkeseredett szülő 12 ezer nagyszülő közül senki nem kerül képernyőre. Zelenszkij sem fotózkodott velük. Pedig a gyerek és a kutya megmozgatja a nyugati embert.
    A jelenet a következő. Összeterelik az embereket és ott és akkor elválasztják a szülőket és gyerekeket. Vagy házról házra járnak az orosz katonák és az örjöngő szülőktől a gyerekeket elrabolják.
    Mindenkinél ott van a telefon, de gyerekrablásról egyetlen felvétel sem került fel a netre.
    Arra jutottam, hogy magára hagyhattak az ukránok árvaházakat, menhelyeket és az ott lévő magukra hagyott gyerekeket vitték az oroszok a hátországba.
    Tudni kell a történethez, hogy ukrajnában a pénzért szülés nem bűntett, miért nem lepődök meg ezen, ezért egy egész iparág alakult rá. Ha a pénzért szülőtől mégsem viszik el a gyereket a vásárlók, akkor a gyerek menhelyre kerülhet.

    Az a történet, hogy az oroszok a fronton családoktól több ezer gyereket elraboltak, biztos, hogy úgy nem történt meg ahogy azt a nyugat tálalja.

  31. 28: Hát speciel a Piroskának már a múltból is vannak elég durva változatai…
    „A legvadabbak azonban a még ennél [Perrault-féle verzió] is korábbi változatok. Közös jellemzőjük például, hogy a nagyinak álcázott farkas vacsorával várja az unokáját, a hús és a bor pedig a nagymama húsa és vére. Így tulajdonképpen Piroska eszi meg a nagymamát. A vacsora után a farkas megkéri Piroskát, hogy vegye le a ruháit, és meztelenül bújjon be mellé az ágyba.”

    https://index.hu/tudomany/til/2017/07/28/a_piroska_es_a_farkas_eredetije_eleg_durva_horror/

  32. Ez a temetés eljön majd, de most még kicsit korai. Az összes jelenlegi hatalom erőszakszervezetek révén működik, csak az eszközök különbözőek. Ami most megváltozott az utóbbi 50 év status quo állapotában, hogy már nyíltan kilépett a háttérből a porondra ez, amikor Nuland beleordította a kamerákba: „fack EU! ”
    És ezt azért tehette, mert elég erősnek hitte azt a társaságot, amelyiknek tagja.
    Miért is? Mert egy olyan 50 éves programon vannak túl, aminek eredményeként uralni tudják az emberi elmét! Nem a fizikai erőszak a legdurvább, az csak következménye az elmében lejátszódó folyamatoknak.
    Röviden, milyen „hatalomról” is van szó, amiben a Nyugat (egy csoportja) totális hatalomra tör ? Saját népességét is agyilag gyúrható eszközként felhasználva? Ezért győzködjük itt egymást, mert hatalmas tömegeknél elég sikeres már az elme meghekkelése…

    „Az MK (Mind Kontroll) Ultra, mint a nevében is benne van legalább két célra irányult: 1. Hogyan lehet megtörni egy embert, hogy bármire rá lehessen venni (pl. Mandzsúriai jelölt). 2. Mi „kell” ahhoz, hogy ellenálló legyen a megtöréssel szemben. A kettő persze valahol ugyanaz… Természetesen a CIA finanszírozta a projektet, majdnem két évtizeden át. A Harvardon Henry Murray pszichológus vezette az „agymosási” technológia kutatását, fejlesztését. Eléggé nagy név a szakmában, pl. ő fejlesztette ki a ma is használatos TAT-ét (Thematic Apperception Test). Az alapvetés, és ez a teszt alapkoncepciója, hogy az emberek közötti különbség, az az objektív valóság („fizikális” és egyéb környezeti ingerek) individuális „értelmezési” különbségeiből és eltéréseiből adódnak. Ennek háttere pedig az eltérő hit- meggyőződési rendszer, a hiedelemstruktúra. A mentális kontrollnak ezt kell megcéloznia, megkérdőjeleznie, lerombolnia. Ha ez sikeres, innentől bármi megtehető… Ennek a projektnek volt része a Timothy Leary féle LSD projekt is (szintén Harvard). Mikor egyre több „kellemetlen info” kiszivárgott, az MK-Ultrát egyik napról a másikra törölték, a kutatási eredményeket, dokumentációt megsemmisítették. A „beáldozandó parasztokat” beáldozták „járulékos veszteségként” (pl. Leary). A program persze folyt tovább (és folyik ma is) szofisztikáltabb módszerekkel… Ennek a folytatásnak része a Stanley Milgram-kísérlet (Yale), vagy a Philip Zimbardo-féle (Stanford) „álbörtön”, de a „tanult tehetetlenség” koncepció is (Martin Seligman), majd, ennek „hozományaként” a „pozitív pszichológia”… Hogy mire használható ez a technológia? Az emberek, az emberiség totális ellenőrzésére és irányítására – az attitüdök kontrolljára (gondolkodás-érzelem-viselkedés) – a teljes, tökéletes és totális konfomizmus elérésére, megvalósítására és fenntartására (Orwell). Egyszerű a recept: Először krízis teremtés, a pusztulás víziójával. A kognitív kontroll elvesztése – tanult tehetetlenség. Ezt követi a „megváltás” reményének megcsillogtatása. Ehhez azonban mindenkinek „áldozatokat kell hoznia” – olyanokat, amelyek „nagyon fájnak”. Minél jobban fájnak, annál erősebb elköteleződést és merev és megdönthetetlen hitet, elköteleződést alakítanak ki a „megoldás” mellett („Napóleon elvtársnak mindig igaza van!” – Orwell) – a kognitív disszonancia redukciónak (Leon Festinger) megfelelően. A recept, gyakorlatilag ugyanaz, legyen az járvány, klímaválság, migráció, háború, aszteroida, bármi. A hatalom imádja ezeket (és ezért, meg is kreálja), hiszen ez totális legitimációt ad a kezükbe. Tudom, nem mondtam újat (csak megpróbáltam röviden összefűzni). Ja, igen; a rendszer addig marad fenn, amíg a hit, annak fennállásában és fenntarthatóságában.”

    Innen szép nyerni! ?

    Az alábbi videó egy magányos harcos hamvába dőlt kisérlete volt, hogy valamit tegyen ez ellen a rendszer ellen – természetesen reménytelen vállalkozás volt. Amiért nagyon érdekes, mert kiderül belőle, hogy több mint 200 órás agykontrollal befolyásolták egyetemista korában a CIA – emberei!
    https://youtu.be/3F5PM65b-eQ

    De nincs itt semmi összeesküvés, csak tervezés…

  33. 23. Zsolt, tévedsz. Nem döntöttem el semmit, eszembe sem jutott hogy eldöntsek valamit és azt „vakon” kövessem. Ez nem lenne etikus, inkább vallás „szagú” ami távol áll a józan, analitikus, logikus, tényekre támaszkodó gondolkodástól. Nyitott vagyok minden ésszerű érvre, bevállalható, hiteles információra, higető magyarázatra. Nem cikizésből vagy „cukkolásból” kérek bővebb információt azokról az állításaidról amik valóban érdekelne, hogyan jutottál ezekre a következtetésekre. Nyilvánvalóan az átlárszó, háttérhatalmu konteós összeesküvés-elméleteket nem szeretem, de sajnos sokan benyalják ezeket.

  34. 30. Károly
    Ez gyerekrablásosdi propaganda nem tudom kinek szól, ahhoz már igen elfogultnak kell lenni, hogy valaki elhiggye.
    Az ukránok általában nem evakuálnak, aki tud, menekül a frontvonal elől. Az oroszok kitelepítik onnan az embereket. 22-ben, a háború indulása előtt nagy tömegekben a nőket és gyermekeket, ez természetes. A herszoni kivonulás előtt is kimentették azokat, akik nem akarták megvárni az ukránokat.
    A nyugat felé indulók is nők és gyermekek, mert a többieket nem engedik, az idősek meg érthetően ragaszkodnak az otthonukhoz, bízva abban, hogy hátha megússzák, de nem kezdenek már új életet.
    Ezzel az erővel azt is lehetne mondani, hogy a nyugatiak több millió ukrán gyereket raboltak el. (az más téma, hogy a most befuccsolt béranyasággal milyen erkölcsi magasságokban vannak).

  35. 33 – Minato:
    Mind két fél hazudik. Az állításoknak vizsgálni kell a plauzibilitását. ilyen alapon az orosz gyerek rablás abszolút megbukik.

  36. 32. Vaszil

    Kiválóan összefoglaltad és hivatkozásokkal tetted még hitelessebbé.

    ———————————————————————

    A tervezést nagyon szisztematikus végrehajtás követi. Aki a Vaszil által írt összefoglalót megértette és a világban szétnézve bizonyosságot szerzett a folyamatokról az tényként kezeli a helyzetet. Igazából kiszúrja a szemünket, bármelyik részletét is nézzük(oktatás, gazdaság, politika stb).

    Nem lehet ezt azzal elintézni, hogy ilyen az emberi alaptermészet, mert ilyen, ez igaz, de! az emberben bizonyos folyamatok zajlanak és ezen evolúciós folyamat a tudatosodás felé tendál, mintegy önmagától.

    Ezt a folyamatot szánt szándékkal lassítják, sőt próbálják az ellenpólus felé lökni, az ösztöntörekvések szintjére aljasítani a társadalmat a jobb kontrollálhatóság miatt.
    Ugyanis az emberi alaptermészet nem teljesen konstans, vannak komolyan formázható részei. A túlélési ösztön is tovább fejleszthető az üss és szaladj szintről a kognitív rész nagyobb mértékű bevonásával. Az önzőségnek is vannak szintjei és az alanyainak tágabb körű értelmezésével, úgymond a halmazok szelektált bővítésével ki is lehetne mászni a gödörből. Nem mellesleg ők is ezt teszik, innen az erejük.

    A „hatalmak” tudása egyébként -bizonyos szinten-láthatóan korlátolt, bár észrevehetően foglalkoznak lélekkutatással.
    Ők az un. spirituális kérdésköröket rég beemelték a tudományba. A plebsnek meg meghagyják a gittrágás örömét, hadd vitatkozzanak. Jól szétszórták a figyelmünket.

    Az ilyen oldalaknak és ehhez hasonló „SZELLEMI MŰHELYEKNEK” a felhomályosításon túllépve(melynek jól behatárolt lépcsői vannak, kezdve az alapprobléma, mint pl. kihalási potenciál felismerésével stb.) komoly célirányos, koherens alapokon nyugvó szervezeti munkája lehetne és kellene, hogy legyen.
    Ehhez a blog különböző szintű íróinak, olvasóinak a tábora túl széles. Sohasem fogja a rendelkezésre álló időn belül meghaladni a „fogalmi egyeztetés” szakaszát.
    Ismeretterjesztésnek viszont kiváló terep.
    Én is azért rugózok mindig ezen, mert ez az Alfája és Omegája a mai helyzetnek illetve felemelkedésünk kulcsa is ez.

  37. 34 – kakukk

    „Ez gyerekrablásosdi propaganda nem tudom kinek szól, ahhoz már igen elfogultnak kell lenni, hogy valaki elhiggye.”

    Hogy kinek? Szerintem egyértelmű.

    Na de előbb kicsit ízlelgessük még ezt a döntést: az elfogató parancs egy meghatározó atomhatalom elnöke ellen van kiadva, a fényességes tekintetű hágai bírák által…
    Aha. Nos, ilyenkor minden kicsit is gondolkodó emberben (akik közül nagyon sokan ugyancsak a békére is vágynak!) felmerül egy logikus kérdés:

    http://www.youtube.com/watch?v=tJ10no_dgT8

    … mert hát, akkor elvileg tán az USA elnöke vagy a kínai elnök ellen is ki lehet adni egy hasonló parancsot? Okot találni akármennyit lehetne, hajajjj, az USA esetében meg aztán igazán könnyen!

    Na, akkor mégis mi folyik itt? Mire jó ez a manőver?
    (A gyerekrabló verzióban hívőknek – igen, hívőknek! – kár folytatni az olvasást ettől a ponttól, szóval a többieknek írom, köztük elsősorban neked, kedves kakukk).

    Az egésznek dolognak alapvetően két vetülete van.

    A mezei európai és persze részben amerikai politikusoknak meg innen-onnan összehalászott bíró bácsiknak meg úgy általában a fokozódó nemzetközi helyzetet kicsit alsóbb szinten képes átlátó úgynevezett nyugati elitek szerintem ez az egész így lett elmagyarázva, hogy mire való ez az elfogatóparancs Putyin ellen:

    – Urak, emlékeznek Moamer Kaddhafira? 2011. június 27.-én a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki ellene. Az ipse pedig már 2011. október 20.-án hulla volt. Szuper, nem?!

    Ez akkor is, most is egy jel: távolítsátok el Putyint, de íziben!

    És ki a címzett? Na, mégis ki? Putyin belső ellenlábasai Oroszországban: az oligarchák egy része, az adminisztrációban bőven fellelhető emberek, simán a Kremlen belülieket is beleértve, plusz persze az FSZB-ben, hadseregben is fellelhető struktúrák.
    Nem kérdés, hogy ezek vették is az üzenetet, de azért nem kell temetni Putyint, mert akik szívesen látnák őt agyonlőve a Kreml falánál, azok sincsenek ám könnyű helyzetben a jelenlegi Oroszországban. Igazából inkább egyre bonyolultabb helyzetben vannak, diplomatikusan fogalmazva…

    Nem kérdés, hogy a Nyugat igazából csak így tud nyerni Oroszország ellen: a belső árulás által. Ugyanúgy, mint anno a Szovjetunió esetében. Más út egyszerűen nincs; ugyanis Iván bácsi – egyéb „játékszerein” kívül – néhány ezer, ilyen-olyan nukleáris bombán ül és nem igazán látja be, hogy mi okból kellene neki most mártírhalált halni csak azért, hogy a Nyugat egy ideig még tovább parazitálhasson az emberiség többi része felett. Valahogy nem igazán vonzó ez a jövőkép Oroszországban!

    Szóval ez a dolgok egyik vetülete: a Nyugat „táncba hívja” az embereit Oroszhonban, hogy legyenek már oly szívesek és távolítsák el Vologya bácsit a Kremlből illetve eme árnyékvilágból. Úgy mint annak idején Kaddhafit.

    Az egésznek viszont van egy másik olvasata is, amit pedig már nehezebben ért és emészt meg az emberek túlnyomó többsége!

    A jó öreg globalisták (nem keverendő a jóval kevésbé öreg amerikai elittel, aki szintén folytatja a saját globális politikáját!) ezzel a lépéssel magát az ICC-t és szélesebb értelemben a Nyugatot diszkreditálja a világ nagy részének a szemében – ezt újra és újra megteszik; itt ebben a konkrét esetben is látványosan rámutatva az amerikaiak kétszínűségére Hágát illetően. Mert ez a lépés sok megértésre nem fog találni a Föld lakosságának túlnyomó többségének a szemében, már akik egy kicsit is érdeklődnek a nemzetközi politika iránt. Mert az első kérdés ugyanis az lesz: „Így akartok ti békét kötni? Egyáltalán, akartok ti békét kötni vagy nem akartok?” Meg: „Na, és akkor mi a helyzet Bush juniorral, Clintonnal meg Obamával? Vagy akár az amcsi bakákkal, akik előszeretettel lövöldöznek meg bombáznak nász- meg gyászmeneteket és követnek el egyéb bicskanyitogató háborús bűntetteket civilek ellen?”

    Ismételni tudom azt, amit nem olyan régen egy másik bejegyzésemben már írtam: az igazi, echte globalisták egyáltalán nem csak Oroszországot támadják, hanem éppenséggel magát az egész Nyugatot is és benne magát az Egyesült Államokat! Ha az egész földi lakosságot vesszük alapul, akkor a fejekben a Nyugat és Amerika már vesztett. S e gondolatok igencsak manifesztálódnak is, amikor olyan „nagyhatalmak”, mint Honduras, Gabon, Botswana, Namíbia is nyitogatja a csipás szemeit és szemtelenül vissza-vissza pofáznak a fényességes Nyugat meglepett képviselőinek. Indiát, Szaúd-Arábiát, Brazíliát vagy akár Mexikót már ne is említsük! Egyre több és egyre zsírosabb üzletek köttetnek meg világszerte a Nyugat közreműködése nélkül. Amerika persze számolja európai „kalandja” pozitív szaldóját, de máshol a világban már nem áll nekik sem ennyire jól a szénájuk.

    Az időzítés pedig önmagáért beszél: kiadása után pár napra rá a kínai elnök Moszkvába zarándokol és hosszan tárgyal a „bűnöző” Putyinnal. Az üzenet nem is lehetne egyértelműbb a Mennyei Birodalom részéről: tehettek egy szívességet az elfogatóparancsotokkal, barmok!

    Egy nagy frászt fogják Putyint letartóztatni, ez elfogatóparancs nem is ezért lett kitalálva! Ezt maguk sem gondolták, gondolják komolyan! Hanem a fentiek miatt.

  38. Elolvasva ezt az előzőleg linkelt szakértői interjút, jó hosszú, arra a következtetésre lehet jutni hogy amennyiben igaza van az uriembernek: az EU a vesztébe rohan. Itt gyorsabban fog beütni a SHTF mint bárhol máshol. Ezt csak az tudta volna megakadályozni, ha az EU van annyira nem hülye, hogy Putyinnal kiegyezik és addig használja az olcsó erőforrásait: olaj,gáz,atom,ércek – amíg van egyáltalán valami. Most nem lesz semmi, csak a csupasz seggünk. Meg egy rakás menekült mindenfelől. Az USA röhög a markába. Nem szoktam ilyet mondani, de tudatlanságában, primitívségében de OV-nak igaza van jelenleg 🙁 🙁 , úgy hogy nem vagyok fidesznyik, egy szemernyit sem. Huhh, ilyesztő a jövő. Olvassátok el!

  39. 39 Minato
    A 29. hozzászólásomban már linkeltem ezt az anyagot, utalva rá, hogy kapcsolódik az 1. hozzászólásban leírt eszmefuttatásomhoz, mintha arra reagálna…
    A szomorú az, hogy az illető sem tud semmi biztatót mondani, mintegy fizikai törvényszerűséget írja le a várható armageddont.
    És igaza van, ha csak a jobbik változat valósulna meg, az emberiség felének pusztulásával, az is olyan apokaliptikus léptékű, hogy az esetleges túlélők is emberi roncsok lesznek mindezen átesve…

  40. 40. hubab, igen köszi, átsiklottam felette bocs. Arra nem adott magyarázatot, hogy ugyan mit mondjak a gyermekeimnek 🙁

  41. Minato & hubab:
    Az anyagot még tegnap elolvastam. Még mindig nem elég merész. Véleményem szerint legnagyobb esély arra van, hogy 2026-ban megfut a melegedés. A legkisebb esély pedig arra van, hogy 2050-ben még lesz emberiség. Holnap ez a téma.

  42. 39: Minato:
    „tudatlanságában, primitívségében de OV-nak igaza van jelenleg”
    Szerintem tudatlanságról nem lehet beszélni. Valószínűleg jóval többet tud mint mi.
    Ami számomra sokkal ijesztőbb, hogy az EU vezetői legalább annyit tudnak mint OV (de inkább többet), mégis szakadékba vezetnek minket.

  43. 43. berko, igen. Ezen elgondolkoztam én is. Vagy egy kiba*tt próféta OV és előre lát mindent, vagy egy szerencsétlen idióta akinek éppen pont egybeesnek a jelenlegi hatalmi igényei a fentiekkel. Valemelyik. Minden esetre most épp egybeesnek.

  44. 44: Minato:
    Miért kellene prófétának/látnoknak lenni ? Itt már ezekről évek/hónapok óta beszélünk mi egyszerű emberek a mi véges erőforrásainkkal és információinkkal. Ők szerinted mikor és milyen mélységű információk birtokába juthatnak ?

  45. A mai újságokban jelent meg :
    „Az ENSZ BT nem támogatta az Északi Áramlat elleni merénylet nemzetközi vizsgálatáról szóló határozatot”
    Állandóan gondolkodom, hogy vajon miért?!?!
    Nehogy válaszolj, mert polémiának szántam!!
    Viszont az oroszellenesek véleményt nyilvánithatnának…. Hiszen az „ő oldaluk” ennyire „democsokratikus”
    Amúgy kb ennyit az ensz pártatlanságáról és ártatlanságáról

  46. 38. Minato
    Elnézve az elmúlt tíz évet, nem látom nagy esélyét a klíma megfutásának. Volt ebben az időszakban minden ami korábban nem lett volna? Tízből hét biztos, hogy nem volt extrém (főleg termésátlag tekintetében).
    A 2017 (vagy 2018-as?) extrém meleg nyár (három hőségriadó, min. 10 napig, plusz 40 fok) után úgy döntöttem, hogy klímát szereltetek. Kettőt is, hogy jobb legyen. Aztán három évig jóformán be sem kapcsoltam.
    Tény, hogy a tavalyi év nyara meleg volt (az azt megelőző azonban átlagos/megszokott – írtam is itt ano, hogy gyermek koromban voltak ilyenek a nyarak), de az idei év nem biztos, hogy az lesz, főleg ha a mostani tavaszt nézzük, ami egyáltalán nem mondható melegnek.
    Tudom, tudom, a glóbusz másik – valamely, az átlag polgár részére leinformálhatatlan – részén, nagyon nagyon meleg van.
    Éppen úgy ahogy a COV19 esetében. Mindig máshol, a világ végén tombolt a leginkább (mutogatta is a tv., mint a tombolás bizonyítékát, hogy az Amazon őserdő belsejében lévő Brazil nagyvárosban, miként rohangál egy csóka egy oxigén palackkal, mert, hogy hiány van és verekednek érte…). A pártatlan média (ha éppen nyugi volt itthon) mindig olyan országokat hozott fel a járvány tombolása kapcsán, melyekkel kapcsolatban az átlag magyarnak nem voltak kapcsolatai.
    Ilyen volt pl. Csille esete. De itt – velem kapcsolatban – pechjük volt, ugyanis a közvetlen kollégám magyar gyökerű unokatestvére Venezuelából, Chávez elől éppen óda emigrált, már 2019-ben. Így alkalmunk adódott utána járni a „pletykáknak”. És lőn, kiderült, hogy egyáltalán nem volt nagyobb baj, mint az akkor nyugalmi állapotban lévő Mo.-on (éppen egy két városban volt felfutás, de semmi extra). Ami érdekes volt, hogy visszakérdet, hogy mi van errefelé, mert látja az ottani médiéában, hogy kúrva nagy a baj. Na akkor mi csodálkoztunk el.
    Valahogy így van ez a klíma hisztiztetés/beijesztés is.
    Vaszil fórumtárs fentebb elég érthetően megírta, hogy miről is van szó. Megfélemlíteni az embereket, hogy alkalmazni tudják az erre épülő, 50 év alatt (egyetemeken is kísérletezett) kidolgozott tömegmanipulációs technikáikat (tudom összeesküvés).
    Akinek ez nem tűnik fel, annak tükrében, hogy a mostanában bekövetkező események követik a két éves ciklikusságot (ti. ennyi ideig hatásos egy feldobott téma, aztán leül) annak kár bármit is mondani. Migrációs hiszti, Gréta hiszti, COV19 hiszti, Ukrán háború hiszti. Mind, mind 2 éves időközzel indult és zárult.
    De vissza a klímára. Szerintetek, Grétike csak úgy magától a véletlenek egybeesésének köszönhetően lett az ami? Kiült a Svéd parlament elé, történetesen arra járt egy újságíró, észrevette, hogy jé, a kis Grétike, fotózzuk le, kérdezzük meg, aztán hopsz, már is címlapra került és innen kezdve megnyílt előtte az ENSZ és az USA Kongresszus pulpitusához vezető lépcső. Ezek mind a tiszta véletlen művei?
    Persze, persze. Csak elkezdett esni az eső és mindenki kinyitotta az ernyőjét.
    Ok, csak kérdem én, hogy az a bizonyos eső, magától kezdett esni? Vagy valakik locsolják fentről?

    Minato. Az általad linkelt cikkről annyit, hogy az ott nyilatkozó szakértő, vagy hülye, vagy kamuzik. Csak egy momentumot ragadnék ki az elhangzott mondataiból!
    Aszongyahogy:
    „E civilizáció lényege a gazdasági együttműködés, ami rengeteg külső energiát használ fel egy finomhangolt, és ezért rendkívül sérülékeny termelési, kereskedelmi és pénzügyi rendszerben, amely rövidesen működésképtelenné válhat, ahogy azt az utóbbi egy-két évben a termelési láncokban megtapasztalt problémák is mutatták.”
    Működésképtelenéválhat?????
    Úgy csinál, mintha ez csak a körülmények véletlen alakulása folytán lehetne így! Mármint az ellátási és kereskedelmi láncok megszakadása. A COV19 hiszti alatti megszakadások csinált volta mára már egyértelműen kiderült. Azóta már köztudott (fuvarozásban, szállításban érintett barátok okán már akkor értesültem róla), hogy a kereskedelmi láncokban előállt akkori zavar, mesterségesen csinált zavar. 2020-as év második felétől 2021 végéig – ilyen olyan ürüggyel – szabotálták a konténerszállító hajók kirakodását. Volt, hogy másfél hónapig rostokolt a kikötő bejáratánál a konténeres hajó (pl. több USA kikötő és EU-s kikötő is érintett volt). A fuvarozók térden állva könyörögtek a kirakodásért. Ne nem jártak eredménnyel. Az olaszoknál még kikötői sztrájkot is szervezetek, hogy ne legyen aki kipakolja a hajókat (emlékeztek?). És hoppá, máris kész a gyártási és kereskedelmi hiány. Aztán persze csodálkozott a gyártó és kereskedő, hogy nincsenek konténerek, amikben lehetne ide-oda szállítani a szükséges kész és félkész termékeket.
    Ezenkívül ott van még a raklapok esete, amikor is 2021 elején elterjesztették az érintett körökben, hogy mostantól a COV19 miatt a globális kereskedelem töredékére zsugorodik, így raklapra sem lesz szükség. Erre fel elkezdett esni az eső és láss csodát a raklaposok kinyitották az ernyőket, azaz szépen összevágták a készleteik nagy részét. Aztán hogy hogy-nem, 2021 őszére óriási raklaphiány állt elő! Amire pótolták a hiányt, 2022-re, szépen megint lett egy jó nagy szállítási/fuvarozási lyuk. Oszt széttárták a kezüket, hogy azért nincs termék, mert nincs raklap. A fent említett két eset, csupa véletlen?
    Ha lesz megint szállítási és ellátási láncba zavar, akkor ugyanazok teszik, mint akik a COV19 alatt tették. A főpróba megvolt és működött!
    Egyébként, ugyanez folyik EU szinten az energia-, nyersanyag- és élelmiszerválság kapcsán is. Mesterségesen akadályozzák (szankciózzák a forrást), aztán a hiány okán persze, hogy felmegy mindennek az ára.
    Érdekes módon a világ többi (nem nyugati) része pedig nem is hallott ezekről a válságokról, amivel mi itt küszködünk. valahogy az ottani elit nem akar beleállni ebbe a nyugati önsorsrontásba, és szépen vesz mindent amire szüksége van.
    Ha inflációt akarsz csinálni, tartsd vissza az árut vagy szankcionáld a beszerzési forrást és azonnal az lesz.
    Még annyit erről a 24.hu-ban megjelenő szagértőről, hogy a nyilatkozata egy pártatlan hozzáértő által pillanatok alatt darabokra szedhető. Az össze kijelentése feltételes módban van. Így én is tudok jövőt prognosztizálni. Éppen olyan mint a pécsi hópuszpók sztár biológus, aki a vírussal kapcsolatban tolta a nyugati narratívát a médiában, aztán amikor nem jött be, és számon kérték, egyből az volt a válasz, hogy nem így gondolta.

  47. 48. Bendegúz: legyen igazad! Remélem az lesz és nem lez „zombiháború”. Mindenesetre aggasztó amit – nem csak a csóka de sokan – szakértők mondanak. Sokan.

  48. 48 Bendegúz
    Te viszont elbagatellizálod a lényeget, a növekvő emberiség és az erősen fogyatkozó erőforrások közti olló csökkenését, aminek logikusan az lesz a vége, amiről a szakértő beszél.
    Az más kérdés, hogy vannak közben politikailag generált folyamatok is, amelyek jól tudnak alapozni az egyre élesedő helyzetre.
    Hiszen minél közelebb vagyunk a megjósolt összeomlási ponthoz, annál kisebb beavatkozás elegendő, hogy látványos következményei legyenek, amiket egyre nehezebb utólag helyreigazítani.
    De ha ezek nincsenek, akkor is szépen gyorsulva menetelünk a végkifejlet felé, csak az időpont bizonytalan.
    De akár úgy is lehet nézni a dolgot, hogy ezek a világgazdaságot fékező események akár hasznosnak is tekinthetők, amennyiben lassítják a betonfalnak szaladás sebességét, késleltetik időpontját, hiszen elnyújtják az erőforrások felhasználását.
    Igaz, mindez óriási tömegek életszínvonalának csökkenése révén.
    Amire a szerző is utal, hogy elkerülhetetlen lesz, igaz, nem a logikus belátás és önkorlátozás révén, mert az ember erre képtelen, mindig csak mástól várja el, hanem úgy, hogy nem lesz miből fogyasztani…

  49. 46 MangaMonguz
    Bár így lenne, és látszana valami fénysugár ennek a háborúnak a befejezésére.
    Ha ez reális, akkor hamarosan az európai retorikának is meg kell változnia óvatosan, figyeljük ennek jeleit.
    Ezt nehéz elképzelni a lengyelekről, és a balti országokról, habár annyira irreális a viselkedésük, hogy időnként arra gondolok, hogy a retorikájukat nem kell túl komolyra venni, talán ez csak egy kiosztott szerep rájuk, ami mögött ott van a sokkal mérsékeltebben egyensúlyozó USA és a nyugat, akik rájuk szólnak, ha túl messzire mennének. Lásd a lengyel területen becsapódott rakéta ügyét…

  50. 50. Minato

    A COV19 kapcsán hány és hány hivatalosan elismert kutató/tudós nyilatkozott olyant, amiről később kiderült, hogy fel sem volt igaz. És nem korrigált egyik sem. Sőt még a FOS (független és objektív sajtó) sem. Valamennyien úgy tettek, mintha semmi közük nem lenne a korábban tőlük elhangzott és utólag valótlannak bizonyuló állításokhoz. Na jó, mostanában elvétve kezdnek megjelenni amolyan szánom bánom tévedtem nyilatkozatok a média részéről.

    Szóval, a nagy járvány idején, konkrétan sokan közülük (tudósok és a többi felkent) hazudoztak, akik pedig jóhiszeműek voltak, azok visszamondták előbbiek kinyilatkoztatásait. Ezek között volta olyan ki egzisztenciális előnyökért hazudott és mondta fel a hivatalos álláspontot, és volt aki tudatlansága vagy konformizmusa okán (nehogy már rá süssék, hogy tagadó).
    Egy szó mint száz. Az ilyen pánikfelelős szakembereket fenntartásokkal kezelem. Főleg, hogy az olyan FOS-ban jelennek meg, mint a 24.hu. Nem mintha ebben vagy hasonló orientáltságú újságban nem lenne érteles cikk, de jellemzően ezekből erednek az ilyen tömegeket befolyásoló írások. Főleg akkor jeleskednek, ha pánikot kell kelteni.
    Egyébként ha lesz armegedon, azt egy esetlegesen bekövetkező atomháború idézhetné elő.

  51. 41 Minato
    Mit mondhatnál…
    Legfeljebb annyit, mint az öreg zsidó útban a koncentrációs táborba a gyerekeinek, hogy bármi is legyen, próbáljanak életben maradni, és volt aki életben maradt…
    Másrészt kérdés, hogy egyáltalán jelent-e valami előnyt előre tudni ezt, a káoszban eltűnik ez az előny, marad a talpraesettség és a szerencse faktor…

  52. 50. Hubab

    Erről amit írsz, korábban itt is említést tettek egyesek (lehet, hogy pont Te is).
    Teljesen logikus lépés az elit részéről, hogy a magát korlátozni nem akaró birka népet, ilyen olyan módszerekkel visszafogják a fogyasztástól és ezzel a környezet rombolástól. Így mentve a földet. Ezzel nem is lenne baj. Nagyon jó, ha így járnak el a vezetők, és nem az van, hogy átlagjózsi egyet gondol és egy vonatjegy árából kiugrik Londonba repcsivel szelfizni – ezzel csinálva egy akkora ökolábnyomot egyedül, mint egy borsodi cigányfalu. Közben pedig szeletíven gyűjti a hulladékot, mert, hogy ő védi a környezetet. Hogyne.

    De én nem ezt kifogásoltam, hanem azt, hogy a 24.hu-ban nyilatkozó, tudós ember létére eladja nekünk, hogy azok a bizonyos gazdasági láncolatok meg meg szakadásai, csak úgy a véletlenek okán jönnek létre. Na ez zavar. Amikor hülyének néznek. Műkörmös vagy kabátszak és ruhatáros „felsőfokú” végzettségű Julcsinak mondja ezt és ne az itteni fórumozókhoz hasonlóknak.
    És egyébként azt is tudhatná, amit Tibor bá’ már „n”-szer leírt, hogy bár mit is teszünk, nem lesz hatása, túl vagyunk már a visszafordulást lehetővé tevő ponton. Ha egyáltalán készül valamilyen klímakatasztrófa (én fenntartásokkal kezelem az egész folyamatot, amióta 700 ezerért teljesen feleslegesen klímát rakattam a házba?), akkor Tibor bá’-nak adok igazat.
    Tudósként illene ennyit látnia. De nem. Ő még arról papol, hogy nincs belátása népnek, így nem menthető meg az emberiség. Holott, akkor sem lenne megmenthető, ha holnaptól mindenki gyalog járna.

  53. 46. MangaMonguz

    Szerintem terelés az egész. Ezt a háborút már nem lehet döntetlennel lezárni. Talán orosz részről lenne rá készség, még úgy is, hogy maradna a szomszédban egy elódázott konfliktus (mert az ukránok, ha nyugat felfegyverzi őket a szünetben, biztos támadni fognak, legkésőbb 5-10 éven belül). De az USA az idő hiánya miatt nem engedheti meg, hogy dolga végezetlenül (azaz Oroszország leigázása és területének/emberanyagának Kína elleni felhasználása nélkül) lelépjen a színről. Nekiáll ismét felfegyverezni Ukrajnát, hogy 5 év múlva nekihajtsa őket Oo.-nak, kétes eredménnyel? Ez alatt Kína tovább fog erősödni. valami olyant olvastam 2017 tájékán, hogy az USA-nak 2020-ig van esélye legyőzni Kínát, utána nem. Na most 2023 van. Igaz fékezték a COV19-el a fejlődési tempóját, de korántsem eleget. Főleg, hogy Trump miatt elvesztegettek 4 évet.
    Szóval az USA nem állhat meg egy fegyverszünet szintjén, vagy egy álbéke mentén. Ott lesz ahonnan indult és a nagy kérdés (Kína) megoldásához, még közel sem került.
    Egyedüli megoldás az lenne az USA számára, ha megegyezik Oo.-al (így nem veszítene időt Kína ellenében – habár már úgy járt vele, mint az emberiség a klíma ügyével, késő bármit is lépni).
    Tény, hogy ennek nagy ára lenne, de hát üsse kő, 1989-ig úgy sem rendelkezett K-Európával. Ezután is el lesz nélküle. Egyébként is ez az övezet mindig német és orosz nagyhatalmi játszótér volt. Most aztán lesz ismét csak orosz játszótér. Legalább még egyet rúg a Friccen. S ha annak nem tetszik, vegye el ő maga a teret a medvétől.
    És hogy ehhez mit szólnak az érintett államok?
    Szerinted az érdekel valakit? Az USA-t biztos nem.
    Vagy gondolod olyan szentimentális a nyugat? Trianon miatt kinek voltak álmatlan éjszakái rajtunk kívül?
    Majd a nyugati birkáknak szépen elmondják, hogy kedves polgárok, ezt az óriási áldozatot azért hoztam meg fájó szívvel, mert ezzel eltudtam kerülni az atomháborút, vagyis megmentettelek titeket.
    És a nép boldog lesz!
    Mi itt kevésbé. De legalább élni fogunk, még ha vékonyabb is lesz a vaj a kenyéren. Akinek pedig nem fog tetszeni az új leosztás, úgy is átmenekül nyugatra.

  54. Az emberiség 90 százalékának halálát vizionálják,de a Világbank készíttet erről tanulmányt?

    Komolyan mondom ráz a nevetés.

    Egy másik cikkben, – úgy látom elöntötte a hír a magyar lapokat – a politikusok a klíma kutatókat szólítják fel arra,hogy ne ijesztgessék az embereket.

    ” De a baj az, hogy a legrosszabb forgatókönyveket nem vizsgálják: sok kutatás foglalkozik azzal, hogy milyen lesz a bolygó, ha két-három Celsius-fokkal melegebb lesz az iparosodás előtti átlagnál, de azt nem, hogy öt-hat Celsius-fokos emelkedés mivel jár. Mert ez még megjósolhatatlan, és mert a klímatudósokra nyomás nehezedik a politikusok részéről, hogy ne riogassák az embereket. ”

    https://index.hu/tudomany/2023/03/28/emberiseg-kihalas-aszteroida-jarvany-globalis-felmelegedes/

  55. 18 Minato

    Egy nagyon közeli ismerősömet (egy évig lakott nálam kint, míg ott éltem) Írországban ért hasonló. Írország egy béka segge alatti csóróságban tengődő szegény vidék volt (nyugatom ma is), alacsony számú lakossággal, innen avanzsált az EU egyik kirakatállamává. Cserébe a durva liberalizációért. Haver maradt, megnősült, elvett egy lett nőt, ott „élnek”. A barátomhoz egyszer csak bekopogtak, és kérték hogy adja elő a nála levő AK-t, vagy megkeresik. (????) És egyéb képtelenségek. A gyerekeiket teljesen őrült vádakkal elvették és másoknál helyezték el (pl. nadrágszíj csatjával kékre-zöldre veri. Orvosi látleletet azonban nem akartak csinálni, hiszen kamu volt). Volt alkalmam náluk lakni később pár napig, két gyezsurnaja* vigyázta a rendet a saját otthonukban (!), és arra utasították, hogy küldjenek el engem, én nem lehetek náluk. Mit nem tesz meg a szülő, hogy hátha visszakapja a gyermekét. Egyébként keresztény emberről beszélünk. Nagyon tömören, főbb vonalakban.

    *egyenesen a tehén seggétől jött parasztlányok, egy csodatevő gyorstalpaló révén kvalifikált, „fontos emberek” lettek, akik mások sorsa fölött dönthetnek. Nagyon szeretem Írországot, sokat tanultam tőlük. Ugyanakkor gyengéjük a hagyományos nőuralom.

  56. 25 Bendegúz,

    „Jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tengerbe vetik, mintsem egyet is megbotránkoztasson a kicsinyek közül.” – Lukács 17

  57. 4158-moszkvai-temetes
    50. hubab
    ” Hiszen minél közelebb vagyunk a megjósolt összeomlási ponthoz, …”

    Κedves „hubab ”

    A „megjósolt” jóslatot?!?
    Jól olvasom, vagy káprázik a szemem?
    Ejnye „hubab ” ezt nem vártam Tőled!

    52. Bendegúz
    „A COV19 kapcsán hány és hány hivatalosan elismert kutató/tudós nyilatkozott olyant, amiről később kiderült, hogy fel( e ) sem volt igaz.”

    Kedves Bendegúz
    A „hivatalosan elismert kutató/tudós”-ok többsége azt a kutatási eredményt adja amit a rendelő cég megfizet.

    Nem csak Pávelnek:
    ” Az Orosz katonák azt állítják, hogy a hadművelet során hátborzongató felfedezésre jutottak Ukrajnában.
    Egy videóban azt állítják, hogy 2 és 7 év közötti gyerekeket „gyári farm” körülmények között nevelnek, aztán a legvonzóbbakat eladják szexrabszolgának az elit pedofiloknak, míg azokat, amelyekre nem találnak vevőt, „olyan válogatásnak vetik alá, mintha eldobott hulladékok lennének”, mivel szerveiket begyűjtik és felhasználásra értékesítik az európai és izraeli transzplantációs központokban.
    Az Orosz-Ukrán háború frontvonaláról készült videón– írja le egy láthatóan megdöbbent Orosz tiszt, hogy a gyerekeket „állatként, disznóként vagy nyúlként” kezelik az Ukrán fogva-tartóik Izium városa körül, ahol egy ilyen gyermekszerv-begyűjtő gyárat fedeztek fel.
    „Szerveket vettek el [a gyerekektől]” – magyarázta az Orosz tiszt.
    – Nem tudtam elhinni – mondta.
    „Amíg nem látod mindezt a saját szemeddel, nem tudod megérteni. De amikor meglátod, nem bocsátod meg.”

    A videó megtekintése a cikkben található:
    /https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2023/03/Video-sok-rwsoi-stratiwtes-dhlwnoun-oti-h-oukrania-ektrefei-paidia-se-ergostasia-gia-elit-paiderastes-o-ypoptos-rolos-twn-MME-europhs-kai-amerikhs-kai-h-pagkosmia-prospatheia-apopoinikopoihshs-ths-paiderastias.html/

    Video ΣΟΚ: Ρώσοι στρατιώτες δηλώνουν ότι η Ουκρανία εκτρέφει παιδιά σε εργοστάσια για «ελίτ παιδεραστές». Ο ύποπτος ρόλος των Μ.Μ.Ε Ευρώπης και Αμερικής και η παγκόσμια προσπάθεια αποποινικοποίησης της παιδεραστίας…

  58. 57 Tibor bá’

    Én értem a viziót,de mit kezd a világbank 1 milliárd emberrel?
    Akkor nem lesz olyan hogy világbank.

    A klímakonferenciákon se történik semmi,a tavalyi sem hozott semmi érdemlegest,olyan az egész,mintha a pásztor kutyák együtt mennének a nyájjal a vágóhídra,de addig is a nyájból falatoznak .

    Vagy az egész egy kamu,de furcsa hogy ebben az esetben senki nem beszél fizetett klímakutatókról.

  59. 61 L.S.
    Azért azt tudhatnád, hogy a magyar nyelvben a megjósolni igének nem csak az a jelentése, hogy jövőbe látó hivatásos jósként csináljuk az előrejelzést.
    Arra is használjuk, hogy valaki egy bizonytalan jövőbeli esetre feltételez valamit.
    A jóslatot helyettesítheted feltételezéssel is, ami egy igazi jós esetén nem elégítené ki a jóslatot kérőket… 🙂

  60. 63. hubab

    Ha én úgy tudnék görögül, mint L.S. magyarul, büszke lennék magara.

  61. 64 Bendegúz
    Ha nem így lenne, nem is írtam volna ezt. És nem is sértésnek szántam, csak kicsit visszacsipkelődtem… 🙂
    Ő eleve Magyarországon szocializálódott, azért ez más, mint mikor valaki úgy tanulja meg a nyelvet.
    Egyébként tényleg nagyon jól tud magyarul, ritkán adja apró jelét, hogy már nem teljesen naprakész, ami betudható annak, hogy már nagyon régen nem magyar közegben él, de ezzel még külföldre szakadt hazánkfiai is így vannak…

  62. 21. Avatar

    Román gyerekek Norvég állam általi elvétele kapcsán elsőre ezt találtam:

    https://www.contributors.ro/masinaria-absurda-a-statului-norvegian-a-furat-copiii-familiei-bodnariu-presedintele-romanilor-tace/

    Ebből egyértelműen kitűnik, hogy a vallásos neveltetéssel volt baja a norvég gyermekvédelemnek, aki kb. állam az államban, egy csomó túlbuzgó, semmire sem való, képzetlen munkatárssal. Rosszabbak, mint a KGB.
    Persze mostanra már (az óriási felháborodás miatt) átváltott a híres intézmény arra a narratívára, hogy azért intézkedtek, mert a szülők verték a gyerekeket. Persze. Aztán bizonyítsam be, hogy nem verem. Mert, hogy a gyanúsítottnak kell bizonyítani. Addig is – a további abúzus „megelőzése” végett – elveszik a gyerekeket és ideiglenesen kiadják nevelő szülőknek. Mint pl. az általam felhozott példában, ahol 2 gyereket azonos nemű párnál helyeztek el. Figyelmen kívül hagyva, hogy teljesen más erkölcsi rend szerint lettek nevelve, ami okán nem szívesen töltenek időt a szerintük bűnös viszonyban élő felnőttek között.

    Amint keresgéltem, közben találtam egy cikket, ahol még 13 esetet, 26 érintettet említenek 5 év alatt. Szép kis demokrácia.

    https://www.digi24.ro/special/dosare/cosmarul-barnevernet/exclusiv-cele-13-cazuri-bodnariu-din-norvegia-in-ultimii-5-ani-26-de-copii-romani-au-fost-separati-de-familii-476380

    Angliában is hasonló a helyzet. Az ottani gyerekvédelmi hatóság neve még stílusos is. Rövidítve SS.
    Hogy nem sül ki a szemük a fejükből!

    Az utolsó felvetésedre (MSzP és SzDSz koala oktatási törvény módosítás) is keresem a forrást. Ha megtaláltam, bemásolom.

  63. 47 – Mackómuki

    „Amúgy kb ennyit az ensz pártatlanságáról és ártatlanságáról”

    Csak egy példa erre, nem is történt olyan régen…

    Farhan Haq, az ENSZ főtitkárának helyettes szóvivőjének a 2023. március 24.-i sajtótájékoztatóján egy kis gondja akadt a egy kínai újságíróval, aki Szíriáról kérdezte az ottani amerikai katonai támaszpontot ért dróntámadás és az ezt követő amerikai válaszcsapás apropóján. Egy kis részlet a két férfi beszélgetéséből (a fordítás gyors, hozzávetőleges, nem szó szerinti, de teljesen visszaadja a lényeget!); a teljes adok-kapok a mellékelt videón megtekinthető 9:14-től, a szöveg angol nyelvű.

    Nagyon érdemes figyelni a testbeszédet is, például azt, amikor az ENSZ-es Haq úr számtalanszor szemeivel más újságírót szólítana már meg, de a kínai csak folytatja… A végére az italos termosz is már aktív résztvevője a sajtótájékoztatónak. 🙂

    … a téma felvezetése után:

    Kérdés: – Ön szerint törvényes vagy sem az amerikai katonai jelenlét Szíriában?

    Haq: – Ezzel most, ebben a szakaszban nem foglalkozunk. Volt egy háború…

    Kérdés: – … mert ezen a héten sokat beszéltünk a nemzetközi jogról , az ENSZ-határozatokról… Nekem úgy tűnik, hogy egy külföldi jelenlét, egy másik ország katonai bázisa egy másik ország területén meghívás nélkül – tudja, számomra ez így így kicsit máshogy néz ki (megjegyzés: mármint az újságíró arra céloz, hogy a törvényesség máshogy néz ki).

    Haq: – Öööö… meghagyom Önnek a saját következtetéseit, de … ööö… ebben a szakaszban…

    Kérdés: – … és mi a különbség a szíriai és az ukrajnai helyzet között?

    Haq: – Szíria területén nincsenek jelen az Egyesült Államok fegyveres erői. …szóval… tehát nincsenek párhuzamok…

    Kérdés: – Biztos Ön abban, hogy nincsenek amerikai katonák Szíriában?

    Haq: – Úgy tudom, hogy katonai műveletek folynak ott, de… de nem tudok arról, hogy tényleges hadsereg lenne a helyszínen…

    Kérdés: – Oké, öt amerikai katona megsérült abban a támadásban. Hogy történhetett ez, ha nem voltak ott ezek az amerikai katonák? Hogyan sérültek meg? (megjegyzés: kuncogás a háttérben.)

    Haq: – … ööö…

    Kérdés: – Ez furcsa, ugye?

    Haq: – … ühüm…

    Kérdés: – Kérdezzek erről?! … Egyébként, ha már a határozatról beszél, a nemzetközi jogról… van itt egy határozat a Biztonsági Tanácsától… ennek szám 2254-es… azt hiszem… ez azt mondja ki, hogy „megerősítjük erős elkötelezettségünket Szíria szuverenitása, egysége és területi egysége mellett az ENSZ elveinek mentén“…

    Haq: – Valóban, tudatában vagyok ennek a ténynek és amint látja az ENSZ Biztonsági Tanácsa tagjai maguk is elfogadják ezt. (megjegyzés: erre már inni kell!…)

    Kérdés: – Igen, tehát visszatérve az eredeti kérdésemhez: legális vagy sem egy amerikai bázis jelenléte Szíriában?

    Haq: – ööö… öö..

    Kérdés: – Követnünk kell az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatát? … amelyből az előbb idéztem.

    Haq: – Igen, a vonatkozó határozat valóban előírja ezt és minden államhoz azzal a kéréssel fordulunk, hogy tartsák tiszteletben. Jelenleg nem kívánok erről bővebben nyilatkozni.

    (A sajtótájékoztató még más kérdésekkel folytatódott egy rövid ideig).

    http://www.youtube.com/watch?v=vFYT9MOr9qo

  64. Ázsia, Afrika, Közép és Dél-Amerika túlnépesedett, kezelhetetlen, a sorsát el nem kerülheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük