(4152) Földönkívüliek

Tibor bá’ fordítása online

Starseeds (csillag magok): pszichológusokat foglalkoztatja, miért gondolják egyesek, hogy földönkívüliként élnek a Földön

 

(sz: 1933.02.11.)

Van egy új embercsoport a Földön, akik azt hiszik magukról, hogy idegenként élnek közöttünk. A csillagemberek, vagy csillagmagok olyan személyek, akik azt hiszik magukról, hogy más dimenziókból érkeztek a Földre, hogy segítsenek meggyógyítani a bolygót, és az emberiséget visszairányítsák az „aranykorba” – a nagy boldogság, jólét és eredmények időszakába.

Lehet, hogy kissé őrülten hangzik, de a kifejezés internetes keresése több mint 4 millió találatot eredményez, és rengetegen tesznek közzé videókat a TikTokon, az Instagramon és a Facebookon, akik azt hiszik, hogy egy másik világból származnak. Valójában a „starseed” kifejezés több mint 1 milliárd (!!!) megtekintés éri a TikTokon.

Ellentétben a „földi lelkekkel”, akikről azt mondják, hogy reinkarnálódnak a Földön, a csillagmagok azt hiszik, hogy egy másik bolygóról érkezve ébredtek fel, hogy itt születhessenek.A csillagmagvak úgy vélik, hogy vannak csatornák az isteni birodalmak és a Föld között, és meditáció útján képesek közlekedni a galaxisok között.A Starseeds azt is hiszi, hogy képesek „könnyű nyelven” kommunikálni – egy olyan kommunikációs forma, amelyről azt mondják, hogy megkerüli az emberi korlátokat, és valójában a lélek nyelve.

Az ötlet széles körben Brad Steiger szerző nevéhez fűződik, aki bőségesen írt az ismeretlenről, és élénken érdeklődött az idegen élet és a földönkívüliek iránt.1976-os könyvében, a Gods of Aquariusban Steiger bevezette azt az elképzelését, hogy egyes emberek más dimenziókból származnak.

A hívők azt állítják, hogy többféleképpen is meg lehet állapítani, hogy csillagmag vagy-e.Ide tartozik az élet értelmének keresése és az összetartozás hiányának érzése. A spirituális lét és az erős intuíció (tudás) szintén a csillagmag tulajdonságai.

Azt is mondják, hogy empatikusak, érzékenyek, és több fizikai és mentális egészségügyi problémájuk van, mivel a lelkük nem szokott hozzá az emberi testhez.A csillagmagok segíteni akarnak az emberiségnek.De túlterheli őket a földi élet, és így feltöltődnek az egyedül töltött idővel.

A hívők azt is mondják, hogy a csillagmagvak vágynak új kultúrák és szférák felfedezésére és megtapasztalására, ami segít a sztárembereknek abban, hogy újszerű betekintést nyújtsanak a létezésbe A példák közé tartoznak a társadalommal kapcsolatos új (összeesküvés) elméletek, holisztikus egészségügyi beavatkozások, valamint az ősi idegenekről és civilizációkról szóló gondolatok.

Válaszd a valóságodat. A fenti leírásból felismerheted önmagad néhány aspektusát.Sokan például arról számolnak be, hogy az élet értelmét keresik, miközben időnként úgy érzik, hogy kiszorultak, vagy mintha nem tartoznának ide.

Valójában a kutatások azt mutatják, hogy az alacsony összetartozás érzése gyakran összefügg a depresszióval.De mi késztet néhány ilyen érzést átélő embert arra a következtetésre, hogy biztosan egy másik bolygóról származnak?Különös tekintettel arra, hogy a Földön kívül még soha nem találtak életet, és nincs bizonyíték arra, hogy idegen élet valaha is meglátogatta volna a Földet.

Üdvözöljük a Forer effektusban. Bertram Forerről nevezték el, arról a pszichológusról, aki először jött rá, hogy elég könnyű rávenni az embereket, hogy magukkal kapcsolatban egyetértsenek homályos leírásokkal – lásd a horoszkópokat.

A csillagmagok fogalma a „new age” hit egyik formája. A kifejezés az 1970-es években kialakult alternatív spirituális gyakorlatokra utal.

Bár minden „new age” hit más és más, a filozófiáknak közös vonásai vannak: a létezést az univerzum szempontjából szemlélik, és a spiritualitásra, valamint az énre összpontosítanak. Gondolj a kristályokra, az energiagyógyításra és a pszichés képességekre.

További jellemzők közé tartozik a reinkarnáció, a karma és a magasabb tudati szint elérésének lehetősége.

A „new age” hiedelmek – például a starseeds – támogatása növekszik. Ez a tudománnyal szembeni bizalmatlanságból és a valóság hagyományos felfogásával kapcsolatos kétségekből fakad. Különösen a modern társadalommal kapcsolatos cinizmus és az élet értelmének megtalálása.

Fantasy kontra fiction: Bizonyos személyiségjellemzők arra is késztethetnek néhány embert, hogy higgyenek a csillagmagok fogalmában. Például, ha hajlamos a fantáziára, és gyakran összekeveri a képzeletbeli és a valós eseményeket, akkor az idegen tudat elméletét mélyrehatónak és kívánatosnak tekintheti.

Pszichológiai értelemben ezt forrásfigyelési hibának nevezik, ami egyfajta tudattalan memóriahiba, amelynek során az ember összekeveri a valódit és pontosat, illetve a valótlant és elképzeltet.

Általában a skizofrénia esetében észlelik, és a kutatások összefüggéseket találtak a skizotipikus személyiségzavar – a skizofrénia enyhe formájának tekintett gyakori rendellenesség – és az összeesküvés-elméletekbe vetett hit között.

Egy további hatás, amely ösztönözheti az ilyen hiedelmeket, az úgynevezett ontológiai zűrzavar. Ez akkor fordul elő, amikor az emberek nem tudnak különbséget tenni a metaforikus és a tényszerű kijelentések között, például: „A régi bútorok tudnak dolgokat a múltról”. Ezeket inkább szó szerint, mint metaforikusan lehet értelmezni, és így valószínűbb, hogy az emberek az áltudományos, transzcendentális elméleteket támogatják.

Ez különösen igaz, ha az információ forrását megbízhatónak és hozzáértőnek tekintik. Einstein-effektusnak nevezik, ez az a hely, ahol a megbízható információforrások nagyobb hitelt kapnak a társadalmi hitelességük miatt.

A starseeds esetében több nagy kiadók által kiadott könyv adhat hitelességérzetet, és az is, hogy sok közülük bestseller. Valójában úgy tűnik, az általunk ismert élet nem olyan egyszerű, mint azt valaha elképzeltük.

Dajtás, te földön kívüli vagy? _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

74 gondolat erről: „(4152) Földönkívüliek

  1. Á, Tibor bá’!
    Ezt a cikket is a háttérhatalom íratta meg kiszolgálóival, hogy az igaz látókból bolondot csináljon, és hogy nehogy rájöjjön a többség az igazságra, ami, mint tudjuk, odaát van! 🙂

  2. Nem új agyszülemény,de én most hallok róla először.
    Bár ha meggondoljuk, az egyetlen,sok esetben bizonyítékokkal rendelkező hitféleség a reinkarnáció, és erről csak az nem tud ,aki teljesen elzárkózik a spritualitástól.
    Akkor meg már nem zárható ki ,hogy a lélek egyik galaxisból a másikba tántorog.
    Elvégre mi korlátozhatná?
    Most olvastam ,hogy a mellesleg buzgó antiszemita Henry Ford a zsenialitást, az előző életek felhalmozódott tapasztalatának tulajdonította.
    Tibor bá lényeglátása ,megérzései a jövőre,- bizonyítják hogy ő is egy sokat tapasztalt bölcs volt előző életében. Ráadásul mesterszámmal született. 11 -én. Dajtás pajtás látomását még mindig tűkön ülve várom!

  3. postscriptum : A poszt alkalmas dajtás provokálására. Elvégre még várjuk a bizonyítékot tőle a meredek állításaira.

  4. Szerintem ilyen és ehhez hasonló témák -talán még jobbak is – fognak születni a mesterséges intelligencia által. ChatGPT, GPT-4. Úgy gondolom, amíg a társadalom nagy részét alacsony intelligenciájú, kevés lexikális tudással rendelkező, könnyen befolyásolható egyének teszik ki, ilyesmire rá fognak harapni, hasonlóan a konteókhoz, összeesküvés-elméletekhez és álhírekhez. Mindig lesz ennek táptalaja. Nem is kevés 🙁 Mindenesetre ebből a szempontból nézve a cikk jó.

  5. David Bohm, – A valóság az, amit igaznak gondolunk. Azt gondoljuk igaznak, amit elhiszünk. A hitünk a tapasztalataink alapján alakul ki. A tapasztalataink attól függnek, hogy mit csiálunk az életben.
    Egy szimulált világban minden lehetséges. De, ha van aki bebizonyítja hogyan működik a világmindenség, akkor a vitának ott vége is szakadhatna, ha bizonyítanánk azt is, hogy az nem a szimulációnk része.

  6. Re: Tibor bá’

    „Dajtás, te földön kívüli vagy? ”
    Van egy „rossz” hírem.
    Mindenki földön kívüli, nincs kivétel, még te is Tibor bá’.

    A témát amúgy ismerem, elég vad magyarázatot lehet mögé tenni, de ezzel nem terhelem a blog lelkes közönségét. 🙂

  7. 6 – dajtás:
    Persze ez a kijelenésed se bizonyítod.
    Különben, én a Városligetben fogantam egy májusi szombat éjjel éjfél környékén. Ennél földibb nem lehetek, se magyarabb. 😀

  8. Köszönöm a posztot Tibor bá!
    Végre megvilágosodtam, habár mindig sejtettem hogy valami csillagember vagyok mert a nagyszüleim sokszor csillagomnak szólítottak! 🙂

  9. Ez a fantasy piac nevében is fantáziatermékeket forgalmaz, mese és fikció a négyzeten. Mivel a valóság igen sokaknak elviselhetetlen, sokan élnek vele. Ha nem golyózik be tőle, akkor jobb mint valami drog, vagy alkohol.

    7: Tibor bá’
    Egyébként ha valaki egy kicsit is hisz az ősrobbanásban, akkor annak semmi gondot nem jelent feltételezni, hogy ő földönkívüli. Ugyanis ilyen alapon a Városliget simán kerülhetett ide anno távoli galaxisból… 🙂

  10. Erről a csillagemberes jelenségről kb. 20 éve készült egy film: K-PAX – A belső bolygó
    https://port.hu/adatlap/film/tv/k-pax-a-belso-bolygo-k-pax/movie-47513

    Ma már gendereknek meg állatoknak képzelik magukat egyesek. Sajnos nincs semmi különleges és megdöbbentő az UFOban. Bocsi, na’vi testvéreim. 🙂

    Ja, és mi van azzal az idegen lénnyel, aki már a Földön születik… továbbra is földönkívülinek hívjuk majd, mert a faja nem földi eredetű? Ez kirekesztő! Ha nem így gondolod, akkor idővel az érzékenyítő kommandó utánad jár.

  11. NEM olvastam végig. bár lehet alapja. De ha itt is vannak, kit érdekel? mit csinálnak? jobbak a kapitalizmusnál? az egyház feladja a „hitét”?

  12. Re:7 Tibor bá’

    Engem is földi apa nemzett, és földi anya szült, nem is így értettem…
    A kérdés az, hogy a számodra nem elfogadott lélek honnan származik, ami a testet irányítja, és írogat sok „sületlenséget” pl a blogodra.
    Itt kezd érdekes lenni a dolog, plusz a csillagmagok(erről szól a poszt is), akik abban mások, mint egy átlag földlakó, hogy volt már Földön kívüli reinkarnációjuk, és nem csak úgy véletlenül fújta ide őket a mindenen átfújó szél.

    Egy jobb terapeutával végig lehet pörgetni a reinkarnációkat, ami lehet teljesen átlagos, de vannak elég érdekesek is, akik rendszerint a valós életben is kicsit ketyósak, jellemzően művészek, zenészek, feltalálók, stb, stb. Pl Tesla sem volt teljesen komplett, ő maga is leírta milyen látomásokon keresztül jöttek le a műszaki találmányai, és az ötletei sokszor a korát jelentősen túlhaladta. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy lehet hogy kívülről hozta ezeket, nem is teljesen alaptalanul.

  13. 10 dajtás
    Állandóan tupírozod az anélkül is elég bonyolult valóságot olyan fantasztikumokkal, amelyek bizonyíthatatlanok.
    Nem is lenne olyan nagy baj, ha legalább hozzátennéd, hogy ez sem elképzelhetetlen, vannak ilyen nézetek is, vannak olyan jelenségek, amelyek akár így is magyarázhatók, vagy valami egyéb óvatosabb megközelítés…
    De az a gyakorlatod, hogy ezeket határozott tényként közlöd, amiről nincs semmiféle valós tapasztalatunk.
    Habár van olyan fogalmazásod is, ami meg logikai bukfenc, nem tudni hogy is érted, mint:
    „Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy lehet hogy kívülről hozta ezeket, nem is teljesen alaptalanul.”
    Ha csak lehet, hogy kívülről hozta ezeket, akkor az is lehet, hogy nem, ha ez utóbbi a helyzet, akkor meg teljesen alaptalanul merül fel ez a kérdés… 🙂
    Szóval homályosan, misztikusan fogalmazol…

  14. Sajnos minden UAP-jelentés és videó titkosított, ami azt jelenti, hogy az aktív pilóták nem jelentkezhetnek nyilvánosan, és a FOIA-kérelmeket elutasítják. Ez két nagy lépés visszafelé az átláthatóság érdekében, de az adatmegosztással mérsékelhetők.

    /https://www.politico.com/news/magazine/2023/02/28/ufo-uap-navy-intelligence-00084537/

    A következő napokban elindítom az Americans for Safe Aerospace (ASA) nevű új, a repülésbiztonsággal és nemzetbiztonsággal foglalkozó érdekvédelmi szervezetet. Az ASA támogatja azokat a pilótákat és más repülőgépipari szakembereket, akik bejelentik az UAP-t. Célunk, hogy nagyobb nyilvánosságot követeljünk tisztségviselőinktől erről a jelentős biztonsági és nemzetbiztonsági problémáról. Hiteles hangokat, közoktatást, alulról építkező aktivizmust és lobbizást biztosítunk a Capitol Hillen, hogy válaszokat kapjunk az UAP-ról.

    Americans for Safe Aerospace
    Americans for Safe Aerospace (ASA) is an issue advocacy organization for aerospace safety and national security …

    Ryan Graves, a haditengerészet korábbi vadászpilóta és mérnöke az Amerikai Repülési és Asztronautikai Intézet UAP Integrációs és Tájékoztatási Bizottságának elnöke. Ő az új non-profit Americans for Safe Aerospace ( http://www.safeaerospace.org ) alapítója .

  15. Re:11 hubab
    A valóság sokkal bonyolultabb és érdekesebb, mint ahogy azt tudni szeretnénk. ?

    Lehet hogy ez neked nem egyértelmű, mert a keresztény kultúrkörben szocializálódtál, de a reinkarnáció ténye több mrd ember számára ugyan úgy napi valóság, mint hogy felveszed a cipődet. Tömérdek szakirodalom van róla, amiben ezt taglalják. Megjegyzem a keresztény feltámadás is reinkarnáció, csak kicsit ki lett csavarva már az eredeti értelmében.
    Évekkel ezelőtt beraktam ide egy magyar esetet is, háború előtt vilagszenzácó kerekedett a cikkből, de inkább elveszett a balladai homályban. ?

    Nincs ebben semmi logikai bukfenc, csak annak akarod látni. 🙂
    Tesla zseni volt, korát évtizedekkel megelőzte, rendszeresen voltak látomásai, és olyan dolgokat csinált, ami drasztikusan új volt. Tesla fel-találó volt, és nem le-találó, a többit már hozzá lehet tenni.

  16. 13 – dajtás:
    Az én természet tudományokon nyugvó világnézetem teljes és csak vigyorogni tudok az erőlködéseden. Aki olyan hülye, hogy követni akar, annak szabad utat adok, mert engem szórakoztat a mai napig nem bizonyított folyamat.

  17. 14 „Állandóan tupírozod az anélkül is elég bonyolult valóságot olyan fantasztikumokkal, amelyek bizonyíthatatlanok.” – Ebben van valami, de Dajtás még mindig kismiska a mai poszthoz képest…

  18. Ugorjunk vissza az időben. 1635-ben járuk, Richelieu bíboros megalapítja, XIII. Lajos király főminisztere a tudomáyos akadémiát.
    A mai korból visszamegy az időben néhány tudós. Van köztük csillagász, fizikus, kémikus.
    Csak olyan dolgokról beszélnek, amik már megvalósultak. Űrhajó, műhold, internet, tízszeres hangsebességgel repülő atomrakéta, stb.
    Szerintetek ezekre, hogy reagálnának a kor legnagyobb koponyái a francia tudomáyos akadémián?
    Ha van még mit felfedezni, akkor az ismeretek képzeletbeli folyamatosan emelkedő vonalát nyugotan meghosszabbíthatjuk jelenlegi képzelőerőnkön, a hihetőségen túlra.
    Ott lesz a jövőben a tudományosan is bizonyított igazság. Négyszáz év múlva megmosolyogják ahogy ma a világunkról gondolkodunk.

  19. 19 – Károly:
    A mai technológiai eredmények nem üköznek a természet törvényeivel. A mai poszt szembe megy ezekkel.

  20. 19 Károly
    Szerintem annak a kornak igazi nagy koponyái egyszerűen elfogadnák a jövő csodáit, mert ők elég nyitottak voltak a maguk korában is az új tudományos áttörésekre, amelyeket ők maguk hajtottak végre.
    Főleg, ha felismernék a jövő nagy tudományos eredményeikben a saját munkájuk logikus folytatását is, hogy ott is elismertek, és működnek azok az elvek, amelyeket ők dolgoztak ki, ez elég bizonyíték lenne számukra, hogy koherens az a jövőkép, ami eléjük tárulna.
    Ez még hízeleghetne is az egójuknak.
    Persze a közvéleményre ez nem vonatkozna, hiszen az még a kortárs nagy gondolkodókat sem fogadta el…

  21. 19.Károly: Elgondolkodtam hozzászólásodon, meg amit hubab 21-ben hozzáfűzött, mert ellentmondásosnak láttam, hogy ha a mai technikai eredmények 400 évvel ezelőtt első látásra hihetetlen fantáziának tűntek volna az akkori kor tudósainak is, akkor ma bármi bizonyítatlan állításnak a fantáziánál több hitelt kellene adnunk.

    A mai tudományos eredmények sok-sok kisebb-nagyobb, de mindig bizonyított részeredmény eredői. És időutazó tudósaink minden bizonnyal végig tudnák vezetni tudósőseiket e bizonyítási lépcsők sorozatán, hiszen a régiek kognitív képességei sem voltak gyengébbek. És e lépcsőkön végighaladva már a régiek is látnák, hogy ez nem fantáziálás, hanem eredmény, amit tagadni lenne értelmetlen.

    De a bizonyítások legapróbb lépcsője nélkül bármi hitelt adni állítások felsorolásának (ahogy dajtás teszi) szintén értelmetlen, a bizonyítatlanságból nem épül fel semmi (max. egy hitrendszer), hiszen ha megvalósulna valami, az már maga volna a bizonyítás.

    Talán példa lehet erre hogy ha egy feltételezett ember, akit feltételezetten Jézusnak hívtak és feltételezetten egy „Isten” nevű feltételezett entitás feltételezett fia bizonyítatlan dolgokat állít, amik azóta sem nyertek bizonyítást, az 2000 év alatt is csak annyit eredményez (*), hogy ezeket az állításokat ma az feltételezi aki akarja.
    (*: A hullahegyektől és mérhetetlen emberi kínoktól most tekintsünk el, azok más bizonyítatlan állításokkal is megoldhatók.)

  22. 18. Ábel: Persze hogy kismiska, mégsem egy „Astronomer Royal”. 🙂
    Viszont jó képessége van jelentős lekezeléssel előadni, hogy ő mennyivel jobban látja világunkat…

  23. 19. Csonz

    Ezt csak ti látjátok így! Nem lenéző magatartása van, hanem örül annak amit megértett és szeretné megosztani.
    Logikai alapon felhívja a hiányosságokra a figyelmet.
    Mégis, hogyan lehetne értelmes, előrevivő diskurzust kialakítani?

    Igen, vannak komplex tanok amelyek sokkal koherensebb képet adnak.
    El is fogadottak, gyakorolják is a ti általatok is hitelesnek minősített körökben. Egyre inlább és egyre szélesebb körben!

  24. 22. Csont

    Ne feledkezzünk meg a korai bevésődés erejéről.
    Hiába vinnénk vissza a múltba egy szervnyomtatót és a szemük láttára készítenénk el egy fület vagy beszélhetne tudósunk a kvarkokról, leptonokról, bozonokról mikor még az atom megértésénél sem tartanak, egy szót sem értenének belőle, a kinyomtatott fül miatt pedig gyors véget érne emberünk élete. Azt látnák, hogy egy futóbolonddal vagy istenkáromlóval van dolguk. Nincs meg az elméjükben a fogalomkészlet, hogy egyáltalán megértsék miről van szó. Semmelweiset kétszáz éve még megmosolyogták a tudós kollégák, pedig csak annyit kért, hogy a boncterem után mossanak kezet az orvosok mielőtt a szülészetre mennek.

    Ha a newtoni után a kvantummechanikához mérhető új bizonyított elmélet majd ismét a feje tetejére állítja a világról alkotott képünket, az addig lesajnált, ma még utópisztikus gondolatok hétköznapiak lesznek.
    Viszont az is nagyon fontos, hogy a tudományos világ felé az emberek bizalommal legyenek. Ezért nem baj, ha a fősodor egy kicsit lomhán mozdul.
    Másik világból származók márpedig vagy vannak vagy nincsenek.

  25. Re:22 Csont
    Nagyon naív vagy, és hiszel a tudomány nyitottságában és pártatlanságában.
    Ha a tudományos korszellemmel szembe kerülsz, akkor jobb esetben csak beraknak egy eldugott fiókba, rosszabb esetben karakter gyilkosság áldozata leszel, és ha tovább ugrálsz, akkor szimplán máglyára raknak.
    Galilei egy életre szóló háziőrizettel megúszta, mert a pápa barátja volt, miközben a kor tudományos tótum faktumjainak csak bele kellett volna nézni a távcsőbe.
    Ezeknek az embereknek magyarázhattál volna kvarkokról, EM sugárzásról, fekete lyukról, gravitációs hullámokról, jobb esetben csak legyintettek volna a kognitív diszonanciájuk okán, rosszabb esetben elégettek volna, mert az ördöggel cimborálsz, mert törpe embereket raktál egy tenyérnyi dobozba, akik azt énekelnek, amit parancsolsz nekik(videó klip a telefonon).

  26. 26. dajtás

    A most élők többsége feltételezi magáról, hogy mindig külön tudja válogatni az ocsut a szalmától. Van egy rossz hírem a számukra, nem tudja. Ha tudná, akkor azt is tudná, hogy mit fogad el a tudomány ötven vagy ötszáz év múlva és mit vet el abból ami most még radikális gondolat.

  27. Na, ugye megmondtam, hogy bizonyítatlan állításokból is lehet hitrendszereket építeni…

  28. Re:28 Csont
    Galilei háziőrizete tény.
    Pápával való barátsága, és közbenjárásá tény.
    Pápai csillagászok bigott hozzáállása tény.
    Kopernikusz tanai pl ezt váltotta ki a kor tudományos közéletében:
    „Kopernikusz félelme halála után valóra vált, munkája számos egyetemen került pellengérre, a reformátor Melanchton például óva intett attól, hogy a „szarmata” asztronómus írását bárki komolyan vegye.”

    Olvass kicsit több tudomány történetet, mert magad bizonyítod pontosan ugyan azt, amit álnaívan cáfolni akarsz.
    (Ma sincs masként, pl hullámgenetika, morfogenetikus tér, stb.)

  29. 29.dajtás: Most itt nekem azt bizonygatod, hogy Galilei vagy Kopernikusz ellenfelei ugyanúgy a bizonyított, ellenőrzött állításokra alapozott tudományosság ellenségei voltak mint te. De én ebben eddig sem kételkedtem. És hogy én nem akarok veled hitvitát folytatni, az is tény! Maradjak neked, ahogy elmondod, az a naiv, aki érteni véli a tudományosságot és az a tanulatlan, aki nem kívánja az általad ajánlott irodalmakat tanulmányozni.
    Elismerem, nem kívánok „gondolati távcsövedbe” belenézni, mert nem tudod működésének helyességét bizonyítani, mint ahogy Galilei tudta.

  30. 17. Tibor bá’
    „Az én természet tudományokon nyugvó világnézetem teljes és csak vigyorogni tudok az erőlködéseden.”

    Szép a vigyorod Tibor bá’,
    de azok a „tudományos” cselekedetek amelyek olyan emberektől fakadnak akiknek fontosabb a profit − még ha erkölcstelen eszközökkel szerzik meg − mint az emberek érdeke és megóvása, én ezen nem vigyorgok.
    Gondolom, hogy nem kell megneveznem az állatorvosbol lett vezérigazgató összefonódását az eurószövetség fövezéraszonyával.

    Sajnos a zülledék emberek és a morál nélküli politikusok szövetségén alapuló, erkölcs nélküli tudományukban, énnekem bizony okádni volna kedvem és nem vigyorogni.

    26. dajtás
    „Nagyon naív vagy, és hiszel a tudomány nyitottságában és pártatlanságában.
    Ha a tudományos korszellemmel szembe kerülsz, akkor jobb esetben csak beraknak egy eldugott fiókba, rosszabb esetben karakter gyilkosság áldozata leszel, és ha tovább ugrálsz, akkor szimplán máglyára raknak.”

    dajtás-pajtás
    Pontosan így van ahogy írod.

  31. Re:30 Csont
    „Kopernikusz ellenfelei ugyanúgy a bizonyított, ellenőrzött állításokra alapozott tudományosság ellenségei voltak mint te.”
    Ebben nagyon tévedsz, ez a te prekoncepciód, hogy én hogyan látom a világot. Kopernikusz nem tudott elégséges matematikát rakni mögé, ezért is támadták, ergo a maga korában hagyott támadási felületet, és mivel elég forradalmi volt az elképzelése, szépen le is karakter gyilkolták. Sok mai „ezoterikus” jelenség/elmélet itt vérzik el, mert bár a jelenség létezik, de nincs egzakt fizika/matematika mögé rakva, és max in vivo kísérleti szintig lehet eljutni vele.

    „És hogy én nem akarok veled hitvitát folytatni, az is tény! ” Persze hogy nem akarsz, mert te csinálsz belőle hitvitát. 😉

    „Maradjak neked, ahogy elmondod, az a naiv, aki érteni véli a tudományosságot és az a tanulatlan, aki nem kívánja az általad ajánlott irodalmakat tanulmányozni.”
    Újabb prekoncepció, mert közel sem viszonyulok így a világhoz. Én a tudományos szemszögből túl ezoterikus, az ezoterikus világnak túl tudományos vagyok. Látnád azt a képet, mikor egy szirupos ezomázzal nyakon öntött ömlengést kifilézek, mert marhaságokat beszélnek…
    Pár spiritisztát sikerült így már „megfognom”, ha kicsit is tudományosabb megközelítéssel állsz hozzájuk, gyorsan lemálik a mese, és elő bukkan a valóság. 🙂
    A kritikus gondolkodás minden irányban kritikus kell hogy legyen.
    Mivel Tibor bá’ oldala materialista, ezért ez a vonal kapja a kritikát, és világítom meg másik irányból. Ha történetesen egy ezoblog lenne, az kapná az áldást, de mivel a nem bírom a céltalan ömlengő szócséplést, így messzire elkerülöm ezeket, ergo kénytelen Tibor bá’ eltűrni. 🙂

  32. 32.dajtás: Lehet, hogy nekem sok a prekoncepcióm, azért éppen az imént L.S. pajtásod éppen tőled idézett egyet. („Nagyon naív vagy, és hiszel a tudomány nyitottságában és pártatlanságában.”) Lehet, csak jól megtévesztettél azzal ahogy a tudományosságot ütöd vágod. Elnézést, más is járt már veled így. Nyilván a szakmában azért elfogadod a tudományos gondolkodás eredményeit, különben már agyonvágott volna az áram 🙂

    Bár évődésünkkel legalább Tibor bát szórakoztatjuk, most délutánra más tervem van.

  33. 30. Csont, igazad van, egyetértek veled!
    33.
    „Lehet, csak jól megtévesztettél azzal ahogy a tudományosságot ütöd vágod”

    Csak a látszatot kelti, hogy tárgyilagos a hozzá állása a tudományhoz, aztán jön a mese meg az áltudományos hablaty. (mai termés: „hullámgenetika, morfogenetikus tér”)
    Dajtás talán már feltalálta a vizzel hajtott motort (is), de a tuggyukkik háttérhatalom szabotálja a szabadalmaztatást és a tömeg gyártást. 🙂
    LS meg a 3-4 konteos oldalról begyűjtött tápot adja itt ki, mert valamiért úgy érzi hogy ezt itt kell kiadnia! 🙂

  34. Re:34 moda
    Látom rácsaptál mint gyöngytyúk a takonyra ?, de „bullshit” mögött valós kutatás áll:
    https://www.fceia.unr.edu.ar/geii/maestria/Intercatedra/SENSUM/The%20DNA%20Phantom%20Effect.htm

    Másik „agymenés”:
    https://www.sheldrake.org/research/morphic-resonance/introduction

    Vízautóval nem foglalkozom, ezt meghagyom Gróf Spanyol Zoktánnak, aki egy víz töltetű plazma pisztollyal haknizott, ami kommersz kereskedelmi termék, és ezzel szédítette a közönséget. ?

  35. 36 – moda:
    No problem. Engem is hülyítettek a VIII. évzáróig. Azóta se voltam templomban.

  36. Re:38 Tibor bá
    Aki szó szerint érti a bibliai Noé bárkáját, hovatovább meg is építi, és ezt tekinti bizonyítéknak, annak csak gratulálni tudok…
    Amerikai verzióban meg dínók is felfértek rá, üsse kő, nagy az Isten állatkertje.?

  37. 34. moda
    ” LS meg a 3-4 konteos oldalról begyűjtött tápot adja itt ki, mert valamiért úgy érzi hogy ezt itt kell kiadnia! ? ”

    Vajon kire emlékeztet ez az írás, vajon kire?
    Talán újra arra aki főlényesen és egyben megvetően elárulta nekem, hogy egy kőkorszaki elektronikus számítógépem van és miért írogatok ezen a magyar blogon? Nincs elég söprögetni valóm a görög udvarunkon?
    Tudod, kedves moda nem kell nekem mások udvarában kémkednem, hogy szuper modern szerszámom legyen.
    A kémkedés nem az én kenyerem és ha nem tetszik az írásom nyugodtan át lehet ugrani azon. ?
    Nehéz megtagadni a valódi énedet moda. Édeskevés csupán egy új becenév az alter egóhoz. ? ?

  38. 40. LS

    Már írtam erről a feltevésedről a másik poszt alatt, úgy látszik nem olvastad.
    (Az utolsó európaiig)

    „Sajnos nem tudom ki az a „mundéros János”!
    Nem a régi nickem, az biztos.
    Szerintem most is mást gondolsz a dolgok mögé, mint ami valójában ott van. ?
    De kár ezen agyalnod. A régi nickem 4 karakter volt és alig alig szóltam hozzá valamihez.
    Igazából nem nagyon emlékezhetsz rá.”

  39. 38. Tibor bá

    Szerintem szándékos megtévesztés.
    Valós régészeti leletek közé berakni egy mesébe szereplő bárkát?
    Ezzel az erővel Harry Potter varázspálcája is elférne ott, vagy a hétfejű sárkány! 🙂

  40. 42 moda
    Azért itt túlgondolod a dolgot.
    Egy egészséges gondolkodású embernek ez egy átvitt értelmű, jelképes üzenet arra, hogy mentsétek meg a veszélyeztetett állatokat, ahogy a bibliai Noé tette a maga korában, legyetek ti az új Noé….
    Ez persze nem zárja ki, hogy lesznek olyanok is, akik szó szerint értelmezik…

  41. 39 Amióta tudom, hogy kb. 12000 évvel ezelőtt ténylegesen volt egy nagy özönvíz, ami elpusztította az addigi civilizációt, már nem tartom olyan hülyeségnek a Noé bárkája történtet. Az persze nem valószínű, hogy a teljes földfelszínt víz borította volna, de a civilizáció által belakott területek nagyrészét lehet. És mért ne lehetett volna az akkori emberek közül olyan, aki épített egy nagy bárkát, hogy túléljen a családjával? Nyilván nem vitt minden szárazföldi fajból magával egy-egy párt, már csak a más kontinensen honos fajok miatt se, de pl. a háziállatokból simán vihetett.

    Az se valószínű, hogy az Ararát tetejénél értek volna földet, de valahol a környékén már nem kizárt.

  42. Re:44 Ábel
    Természettudományos ember vagy, de lenne egy költői keresztkérdésem.
    Ha 100 napig esik az eső, megnövekszik a globális vízszint?
    Válasz az hogy nem, pláne nem annyira hogy a magas hegyeket is elöntse, mert a Földön a vízkörforgás zárt, ergo az esőtől nem tud a globális vízszint emelkedni.
    Ebből fakadóan feltehetjük azt a kérdést, hogy ha volt vízözön, akkor plusz vízmennyiségnek valahonnan származott, és ugyan úgy le is kellett engedni valahova(nyilván ahonnan jött).
    Ennyi rejtett víztartalék nincs a Földön, ergo földön kívüli eredetű volt a plusz víz forrása. Itt már vastagon súroljuk a Hihetetlen magazin és az UFO magazin(pár hónapja megszűnt) szintjét, de legyen az bármilyen extrém teória, mindig van valami igazság magja a történetnek.
    Egyébként ha a bárka nem élő állatokat/növényeket szállított, hanem csak DNS mintát, akkor egy csapásra megoldódik a bárka élelmezési, hulladékkezelési problémája, és lehet hogy a vizek amin hajózott nem is földi, hanem égi vizek voltak… 🙂

  43. 43. hubab

    Nézd, továbbra is azt gondolom hogy nem oda való.
    Semmi probléma nem merülne fel bennem, ha egy vallási mitosz egy vallási intézményben kerülne kiállításra.
    Ahogy utalsz is rá, egy felnőttnek valószínű így se probléma a helyén kezelni, de egy gyerek már más. Úgy tudom 8-10 éves korosztályt, osztályokat is visznek oda látogatásra. Itt már azért szerintem felmerűl a megtévesztés kérdése.
    Egy ilyen korú gyerek valószínű nem fogja tudni eldönteni hogy szimbólikusan kell értelmezni a látottakat vagy sem. És feltehetőleg azt sem hogy a sok valós régészeti lelet között ez nem az. Szerintem a vallásos nevelést kapókat megerősíti, a nem vallásos nevelést kapókat pedig elbizonytalaníthatja.

  44. 45 dajtás

    A Földközi tenger többször kiszáradt, majd földrengés vagy egyéb kataklizma következtében az Atlanti óceán vize újra beáramlott, és mindent elöntött (David Attenborough: Az első édenkert). Ennek emlékei találhatók meg a különböző környékbeli népek mitológiájában

  45. 47. … meg a kattarói öböl fenekèn, amit volt szerencsém szemrevételezni…

  46. 45 én arra tippelek, hogy az Ancient Apocalypse doku nagyjából megállja a helyét, és arról szól a történet, hogy aszteroidabecsapódás hatására hirtelen megolvadt a sarki jég nagyrésze, ami hirtelen megemelte a tengerszintet – már nem emlékszem, pontosan hány méterrel, de ha az akkori civilizáció nagyrészt tengerpartokon épült ki, akkor jószerivel el is árasztotta az egészet.

    moda, hadd tippeljek: n.a. ?

  47. Re:47 hargi
    Valóban kiszáradt a földközi tenger, és valóban átszakadt bő 10e éve a Gibraltár, de ez nem az a vízözön, amiről szó van. Egyik egy lokális, másik egy globális jelenség volt.
    Ezért érdemes kicsit megkaparni a más kultúrkörök mondaköreit, ahol a vízözön ugyan úgy megjelent, miközben földrajzilag a Föld túloldaláról van szó…

  48. Tudomásom szerint a Földközi-tenger kiszáradása és feltöltődése olyan régen történt, hogy akkor még ember nem is élt a földön, az még az australopithecusok kora előtt történt, nem hinném, hogy ők hagyományozták ránk a történetet…
    Ami viszont már egyértelműen az ember korában történt, az a Fekete-tenger feltöltődése a Boszporuszon és Dardanellákon keresztül, ahol szintén óriási területeket öntött el a tenger, tele emberi településekkel.
    Egyébként én nem tulajdonítok akkora jelentőséget az ilyen mítoszoknak, az emberi képzelet összefonódva a világ minden részén előforduló, nem is túl ritka természeti katasztrófákkal akár egymástól független területeken is eredményezhet ilyen hasonlóságokat…

  49. 45: https://i.gr-assets.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/hostedimages/1380430711i/863642._SY540_.jpg

    50: „Valóban kiszáradt a földközi tenger, és valóban átszakadt bő 10e éve a Gibraltár”
    LOL valóban? Esetleg egy testen kívüli utazás során végig is nézted?
    Valóban 10e éve volt? Tévednének a geológusok, akik ezt 5-6 millió évvel ezelőttre teszik?

    A globális özönvíznek valós megtörténtében igazából semmi okunk hinni. Lokális özönvizeket (folyami áradások, tengeri cunamik) a világ minden táján tapasztalhattak az emberek, amit aztán meséikben világszintűvé nagyíthattak. Meg akár találhattak is vízi élőlények maradványait (pl kagylóhéjat) akár hegyek tetején is, amelyek geológiai folyamatok során évmilliók alatt emelkedhettek fel egykori tengerfenéki helyzetükből. Mivel ezeket a geológiai folyamatokat ők nem ismerték, ezért hihették azt, hogy olyan magasságig ért valaha a víz.

  50. 48 infos
    Miért, mit láttál ott?
    Mondjuk a Földközi tenger térségében sokfelé vannak víz alá került települések, kikötők az olasz és görög partvidékeken, de ezek vulkanikus tevékenységek miatt süllyedtek a tengerszint alá.
    A kotori öböl egyébként is fantasztikus hely víz felett is, engem lenyűgözött, és még magyar vonatkozásai is vannak, a hegyekből ereszkedő szerpentint magyar mérnökök is építették a Monarchia idejében.
    A tanulmányaimból csak a cattarói matrózlázadásból ismertem a nevét, de egy csoda volt meglátni a helyet…

  51. 45. dajtás-pajtás
    ” Ennyi rejtett víztartalék nincs a Földön, ergo földön kívüli eredetű volt a plusz víz forrása. Itt már vastagon súroljuk a Hihetetlen magazin és az UFO magazin (pár hónapja megszűnt) szintjét, de legyen az bármilyen extrém teória, mindig van valami igazság magja a történetnek.”

    50. dajtás
    „Ezért érdemes kicsit megkaparni a más kultúrkörök mondaköreit, ahol a vízözön ugyan úgy megjelent, miközben földrajzilag a Föld túloldaláról van szó…”

    51. hubab
    ” Tudomásom szerint a Földközi-tenger kiszáradása és feltöltődése olyan régen történt, hogy akkor még ember nem is élt a földön,…”

    „A mitológia olyan szóbeli elbeszélések kodifikációja, amelyek a múlt nagyon hosszú időszakára utalnak, a távoli őskortól a „történelmi korszak” pereméig.
    Az ősi civilizációk összes legendája árvizeket ír le, amik az emberiség isteni büntetésének termékei, a bűnei miatt ami szinte az emberiség eltűnését eredményezi.
    Az Asszír-Babiloni mitológiában egy ilyen özönvízről emlékeznek meg a Gilgames-Eposzban.
    Az Ószövetségben a Genezis – a Teremtés könyve – említi Noé özönvizét.
    A Koránban említett Noé özönvíz muszlim változata is létezik.
    A skandináv mitológia két árvizet említ.
    Az árvizeket az inka kultúra és az indiai kultúra is említi.

    Az Ókori Görög Mithológiában három kataklizmát említenek, az Ogygiai kataklizmát, Deucalion és Pyrrha kataklizmáját és Dardanus kataklizmáját.
    Az első vízözönt a Görög Mitológiában Ogygian vízözönnek nevezték.
    Ez akkor történt, amikor Ogygis uralkodott Boiotiában. Ogygis túlélte az árvizet, de az emberek többsége nem.
    Halála után és az okozott katasztrófák miatt Attika 189 évig királyok nélkül maradt Cekrops koráig.
    Platón a Törvényeiben számításai szerint ez az özönvíz 10 000 évvel az ő ideje előtt történt és Atlantisz elsüllyedt egy nap és egy éjszaka alatt. Ezenkívül a Critiasban az özönvizet „a legnagyobbnak” írja le.

    A Görög Mitológia második kataklizmája, Deucalion Κataklizmája a sok ókori kultúra hagyományaiban említett kataklizma Ókori Görög változata.
    A legenda szerint abban az időben, amikor Deucalion uralkodott Thesszáliában, Zeusz az Olümposz összes istenének beleegyezésével úgy döntött, hogy elpusztítja a korrupt emberek egész nemzedékét, kivéve az igaz királyt és feleségét, Pyrrhát.
    Csak Deucalion és felesége, Pyrrha mentették meg a második özönvíztől, egy hajóban, amelyet Prométheusz tanácsára építettek.
    A harmadik árvíz a Dardanus idején, a Dardanellák szorosaiból jött, ahonnan a vizek a Fekete-tenger felől nagy sebességgel behatoltak az Égei-tengerbe, elárasztva Szamothrákia összes síkságát és tengerré változtatva azokat.
    Csak azokat a lakókat sikerült megmenteni, akiknek sikerült a hegyre menekülniük köztük Dardanus és testvérei.
    Az Ogigi árvíz, a Deucalion és a Dardanus vízözön, amelyek közül kettő az Emberiség Két Korszakát zárta le (ahogyan Hésziodosz megkülönbözteti): az Ogigiai özönvíz az Ezüstkort, míg a Deucalion vízözön az első Bronz Korszakát zárta le.”

    „A Görög területen a leghíresebb Árvizek a következők:
    1) Ogygos áradása (kb. ie 15 000) valószínűleg az Égei-tenger területéhez köthető.
    2) Deucalion özöne (kb. ie 10 000), a gleccserek olvadása, a Földközi-tenger létrejötte, Atlantisz elsüllyedése)
    3) Dardanos árvíz (kb. ie 4000) az Égei-tenger északi és a Fekete-tenger víz alá kerülése.

    Forrásokat nem említettem, mert több ezer van és a konkrét tények többé-kevésbé mindenki számára ismertek.”

    „Andrej Csepaliga Orosz geológus, a Kaszpi-tengeren és a Fekete-tengeren kutató geológus szerint az árvíz 10-15 ezer évvel ezelőtt, a jégkorszak végén következett be, és az erős hőmérséklet-emelkedésnek köszönhető, amely a jég olvadását hogy 200 méterrel emeljék a Kaszpi-tenger szintjét.
    Megállapította, hogy ez 100 éven át történt, és láncreakciói egymillió négyzetkilométernyi területen jelentkeztek a Fekete-tengeren, az Aral-tengeren, a Márvány-tengeren és az Égei-tenger északi részén.”

    „Itt kell megemlítenem, hogy ez történik most a jég olvadásával, szóval gyanítom, hogy egy új kataklizma kezdődik.”

    Emberek, Emberek, bűnös Emberek ???

    Itt az idő ezt a cikket megpróbálni – bár kapargatva – de el kell olvasni:

    https://arxaiaithomi.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%80/

  52. „A tudomány egy folyamat amely folytonosan változik.
    Mindig meg kell kérdőjeleznünk azt, amit tudni vélünk
    és ellenőrizzük és újra ellenőrizzük a következtetéseinket.
    A végén amennyire csak lehetséges közelebb kerülünk az igazsághoz”

    A cikket szerkesztette és írta: PLATON KONSTANTINOS KANELLOPOULOS

  53. Hubab, Avatar, szerintetek a jégkorszak alatt a sarkokon felhalmozódott gigantikus mennyiségű jég nem hiányzott az óceánokból? A jégkorszak alatt nyilvánvalóan jelentősen lejjebb volt a globális tengerszint. És akkor élt már ember a Földön.

  54. 56 Ábel
    Azon nincs vita, hogy a jégkorszakot lezáró felmelegedés során óriási mennyiségű jég olvadt az óceánokba, igen nagy vízszintemelkedést okozva.
    De az nem özönvízszerűen történt, hanem egy nagy tehetetlenségű lassú folyamattal árasztotta el a tengerparti sávokat és szigeteket, ahogy az ma is történik.
    Ezeket jól tudják dokumentálni a világ minden táján, mert megvannak azok a mélyen vízszint alatt megtalált sekélyvizi koralltelepek, amelyek kora beazonosítható.
    Ezenkívül még emberre utaló leleteket is találnak a La-Manche csatorna környékén a tengerfenéken, és Észak-Amerika partmenti területein is.
    Arról nem is szólva, hogy az ember egykor szárazföldi úton be tudta népesíteni az indonéz szigetvilágot és Ausztráliát is.
    Már a Homo Erectus is ott volt Jáva szigetén, de később a földhíd szigetvilággá változott.
    De azért az nem özönvíz, hogy évszázadokon át évente pár centit emelkedik a tenger, és szépen el lehet ballagni máshová…
    Az már más, mikor egy szárazföldi, vagy jéggát átszakad, és a lezúduló víz elsöpör minden útjába kerülő akadályt, ahogy az lehetett a Földközi-tenger, a Fekete-tenger feltöltődésekor, vagy Észak-Amerikában, mikor a Nagy- tavak területén lévő jégkori óriási olvadó víztömeg átszakította a gleccserjeget, felszaggatva mai napig láthatóan az alatta lévő térségeket.
    Ez utóbbiakról elképzelhető, hogy megőrizte a kollektív emlékezet, kis mítosszal fűszerezve, ami aztán elterjedt olyan vidékekre is, ahol nem is történt semmi ilyesmi…

  55. 56: Igen, a jégkorszak alatt lejjebb volt, de nem mindegy, hogy mennyivel.
    Ez a kép az utolsó jégkorszak idejéből, a jégsapkák maximális kiterjedésekor érvényes partvonalat mutatja, ~18000 évvel ezelőttről:
    #https://www.researchgate.net/profile/Paul-Mazza/publication/259729000/figure/fig1/AS:614202431504391@1523448679224/The-Mediterranean-during-the-peak-of-the-Last-Glacial-Maximum-approximately-18-000-years.png
    Ekkor kb 120-130 m-rel volt lejjebb a tengerszint (10 ezer éve már kisebbek voltak a jégsapkák, a fentinél valamivel magasabb vízszint volt, kb 50 m-rel a mai alatt).
    lásd #https://en.wikipedia.org/wiki/File:Post-Glacial_Sea_Level.png

    A Gibraltári szoros kb 5,3 millió éve nyílt meg, a beáramló víz 300-900 m-es mélységű átjárót alakított ki. Azóta nem volt olyan vízszint csökkenés, vagy más ok, hogy ne kapott volna folyamatos utánpótlást a Földközi tenger az Atlanti óceánból.

  56. 45. dajtás-pajtás
    ” Ennyi rejtett víztartalék nincs a Földön, ergo földön kívüli eredetű volt a plusz víz forrása. Itt már vastagon súroljuk a Hihetetlen magazin és az UFO magazin(pár hónapja megszűnt) szintjét, de legyen az bármilyen extrém teória, mindig van valami igazság magja a történetnek.”

    Újabb felfedezések a Földről: Vízóceánok a Földmag közelében

    Mélyen a Föld felszíne alatt hatalmas víztároló található
    és a becslések szerint háromszor annyi vizet tartalmaz, mint az összes általunk ismert óceán, amely számos tudóst ünneplésre késztet, mivel ez az, amit évtizedek óta keresnek és mindez rengeteg adatot megváltoztat.
    Kutatók azt találták, hogy a lábunk alatt mintegy 700 kilométerrel, az alsó köpeny és a felső köpeny közötti úgynevezett „átmeneti zónában” egy ringudit nevű kőzet található.
    A geofizikus, Steve Jacobsen a Northwestern Egyetem közleményében a következőket nyilatkozta: „A ringudit olyan, mint egy szivacs, vizet szív fel. Van valami nagyon különleges a ringudit kristályszerkezetében, ami lehetővé teszi a hidrogén vonzását és a víz csapdába ejtését.
    Ez az ásvány sok vizet tartalmazhat a mély-köpeny körülményei között”.

    A víz jelenlétének keresése a Föld középpontja közelében

    Korábbi kísérletek kimutatták, hogy a ringudit akár 1,5% vizet is tartalmazhat, és az észlelt szeizmikus hullámok összhangban voltak a kérdéses vizet tartalmazó kőzettel.
    A kutatócsoport számításai szerint ha az úgynevezett „átmeneti zónában” lévő kőzetnek csak 1%-a víz, az azt jelenti, hogy háromszor több vizet tartalmaz, mint a Föld felszínén található összes óceán. Ez valójában megegyezett az eredményeikkel, amelyeket 2014 júniusában tettek közzé a Science-ben.
    /https://www.pronews.gr/perivallon/nees-apokalypseis-gia-tin-gi-okeanoi-nerou-konta-ston-pyrina-tis/
    Steve Jacobsen úgy véli, hogy a tanulmány segít bebizonyítani, hogy a Föld vize „belülről jött”, ahogyan a New Scientistben érvelt.

    55. L.S.
    „A tudomány egy folyamat amely folytonosan változik.
    Mindig meg kell kérdőjeleznünk azt, amit tudni vélünk
    és ellenőrizzük és újra ellenőrizzük a következtetéseinket.”

  57. Re:59 L.S.
    Ez az infó korrekt, de egy mélységi kőzet „kristályvize” nem fog esőként hullani, mert ez olyan vulkanikus aktivitással járna, hogy az erősen latszódna. Ebből fakadóan ez az óceán nem igazi óceán, sokkal érdekesebb, ha ez a kőzet típus vas tartalmú kőzettel találkozik, és hidrogén képződik.

  58. 6O. dajtás
    ” Ez az infó korrekt, de egy mélységi kőzet „kristályvize” nem fog esőként hullani, … ”

    Kedves dajtás
    Én nekem meg ez a mondás jut eszembe:
    „A vakok között a félszemű uralkodik”
    Olyan keveset ismerünk e témában …

    Például mi a Gravitácio, honnan ered, alkalmazuk maximálisan és miért nem?
    Allandóan létezett, megállás nélkül azonos intenzitással?
    Milyen következményei lehetnek az élővilágra ha megállna egy két hónapra?

  59. 61. L.S.

    „Például mi a Gravitácio, honnan ered, alkalmazuk maximálisan és miért nem?”

    A gravitáció egy következmény. A időkiáradások un. negatív idejének következménye. Az időhullámok vonzerőt gyakorolnak. Azonban a kiáradásoknak a másik időforrásra gyakorolt taszító ereje is van. Ezeknek a vonzó – és taszító erőknek van egy egyensúlyi állapota, mely függ a tömegtől -vagyis az időforrások számától-, és a távolságtól.
    Ezt gravitációs állandónak nevezik a mai fizikában.

    Minden vonz és minden taszít egyszerre. A bolygók egyensúlyi állapotáért is ezen kettős erő egyidejű hatása felel. Az alma is vonza a Földet, nemcsak a Föld az almát. A un. anyagok azért nem zuhannak egymásba mert az atomokat alkotó un. időtükör felszín jelensége erősebb hatású. Az egyes atomok, vegyületek stb. kompaktá válnak, mely „összetartó”ereje ellenáll
    a gravitációs erőnek.
    Csak mint egységre hat és az egészet vonza.
    „A tartóerő támadáspontja a test és az alátámasztás vagy felfüggesztés érintkezési pontjában van.”

    A fekete lyukaknál már nem ez a helyzet a hatalmas tömeg miatti vonzerő mértéke
    miatt.
    Legalábbis ez az én értelmezésem.

  60. Re:63 Tibor bá
    Balázs „halandzsája” sokkal logikusabb, mint pl a graviton modell, ami ritka nagy baklövése a részecske fizikának.

  61. 62 & 64:
    A világmindenséget négy alapvető kölcsönhatás tartja fenn: Erős, gyenge, elektromos és gravitációs kölcsönhatás. Ezek közül a gravitáció kb. 30 nagyságrenddel gyengébb a többinél.

  62. Re:61 L.S.
    Teljesen máshonnan kell keresni a plusz víz forrását. Nézz az égre, és annyi vízjeget találsz, amennyit akarsz, csak le kell hozni a „csillagok közül”.

  63. 66. dajtás
    ” Teljesen máshonnan kell keresni a plusz víz forrását. Nézz az égre, és annyi vízjeget találsz, amennyit akarsz, csak le kell hozni a „csillagok közül.”

    „Egyvalamit tudok biztosan, azt hogy nem tudok semmit.”
    Sz……sz

  64. 57 „De az nem özönvízszerűen történt, hanem egy nagy tehetetlenségű lassú folyamattal árasztotta el a tengerparti sávokat és szigeteket, ahogy az ma is történik.” – Ebben én nem lennék olyan biztos. Ha a jégtakarót hirtelen felolvasztotta egy meteroitraj vagy egy szétesett aszteroida, akkor napok-hetek alatt emelkedhetett többtíz métert a globális tengerszint. Aminek a nyomai meg is vannak Észak-Amerikában. Ez a tengerparton élő civilizációnak igazi apokaliptikus özönvíz-élmény lehetett.

  65. Re:67 L.S.
    Erre én ezt szoktam mondani:
    „Minél többet tudok valamiről, annál jobban tudom azt, hogy nem tudok semmit sem róla.”

  66. 69. d.
    Azt hittem közölni akarsz velünk valamit, de nem.
    Ismét a távolbalátáshoz hasonló lózung.

  67. Migránsok-klímakatasztrófa-vírusok-háború-ufók és MI….
    A propaganda és a félelemkeltés is amortizálódik mert a szavak is inflálódnak?

    Vajon mit dobnak a hírgenerátorok utoljára, ha már senkit sem érdekelnek ezek a hírtermékek, mert elég neki a havi rezsit kifizetni a szép új világ kapujában?!?

  68. 71.kamunév: Ja, de perfekt! 🙂 Megmondta a másik hasznos ember, aki mindent el tud olvasni, de még sosem volt saját gondolata.

  69. 71. kamunév – Vajon miért?
    73. Csont – Kutyaeledel?

    Αbszolút élvezet olvasni az írásaitokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük