(415) Tibor bá blogja – A II. Rákosi rendszer

rákosiRákosi Mátyás a II. világháború után létrehozott II. Magyar Köztársaságot 1948-ban felcserélte a (proletár) diktatúrára. Ez volt tehát a „Fordulat éve”. Az I. Rákosi rendszer némi zökkenővel 8 évig maradt fenn. A II. Rákosi rendszer megvalósításához elég volt egy nap, ez volt a fordulat napja. Mátol, 2010. december 21.-től érvénybe lép a II. Rákosi rendszer. A történelem fintora, hogy ez a nap nem csak a csillagászatilag legrövidebb (ha úgy tetszik, a legsötétebb) nap az északi féltekén, de egyben Joszif Vasszarionovics Sztálin elvtárs születésnapja is, aki ezek szerint éppen ma lenne 131 éves. Leghűségesebb magyar tanítványa Rákosi Mátyás mai szemmel nézve amatőr volt (amire még visszatérek). Ezzel szemben az ő leghűségesebb tanítványa, Orbán Viktor egy zseni. Nem csak azért, mert a diktatúra bevezetéséhez nem volt szüksége 2 év előkészítő munkára, és a szovjet hadseregre való támaszkodásra, majd egy teljes évre a fordulat végrehajtásához, hanem azért, mert eszébe se jutott se az erőszak, se pedig választási csalás, de még a törvények lábbal tiprása se. Míg Rákosi 1951-ben összehozott egy vadonatúj, tökéletesen demokratikus alkotmányt, amit mellesleg esze ágában se volt  betartani. Addig Orbán Viktor egészen más utat választott. Rákosi alkotmányában benne volt a  gyülekezési jog, a sztrájk jog, a szólásszabadság, hogy csak néhányat ragadjak ki. De aki ezeket a jogokat komolyan vette, az percek alatt internáló táborban találta magát, esetleg kapott érte 10 év kényszermunkát Recsken. Ezzel szemben Orbán Viktor kitalálta a politikai Kolumbusz-tojást (3 perces vastaps). Olyan alkotmányt hoz létre, és olyan törvényeket szavaztat meg, amelyek nyíltan és őszintén betiltják a szólásszabadságot, a tűntetést, a sztrájkot, stb. Aki ezeket megszegi azt teljesen demokratikusan, a független bíróságok elé állítják, akik mindenféle politikai nyomástól mentesen, az érvényben lévő törvények betartásával hozzák meg ítéleteiket, amik adott esetben bármik lehetnek.

1956-ban a magyar nép joggal lázadt fel a Orbánzsarnokság ellen, mert az alkotmányban leírt jogok és a gyakorlat között óriási szakadék tátongott. Száz meg százezrek voltak teljesen jogtalanul bebörtönözve, sokszor koholt vádak alapján, hiszen azt nem hozhatták fel ellenük, hogy sztrájkolt szerveztek, maradt az összeesküvés, nyugati kémkedés, vagy hazaárulás. A II. Rákosi rendszert, amit most már nyugodtan nevezhetünk Orbán rendszernek, ilyen veszély nem fenyegeti. A magyar nép nem lázadhat fel, mert nincs jogtiprás, nincs szovjet szurony, nincs zsarnokság, de legfőképpen nincs becsapás. A magyar nép azt kapja, amit kétharmados többséggel maga kért. — Éljen bölcs vezérünk, Orbán Viktor. Személy szerint, én kívánok neki hosszú és eredményekben gazdag uralkodást.  

_____________________________________________________________
_______________________________________________________________
_____________________________________________________________

Egy gondolat erről: „(415) Tibor bá blogja – A II. Rákosi rendszer

  1. A nemzetközi helyzet fokozódik…

    „A miniszterelnök látogatása az Orbán-kormány külpolitikai stratégiájának eddigi leglátványosabb eredménye. Orbán Viktor már 2009 őszén, a kormányzásra készülve Kínába utazott, májusban pedig tárgyalt a kínai kommunisták egyik pártvezetőjével a Fidesz és a Kínai Kommunista Párt kapcsolatainak szorosabbra fűzéséről.”

    http://href.hu/x/fjyy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük