(4132) Csúcstalálkozó

Tibor bá’ fordítása online

Mit döntött Biden és Scholz a titkos háborús csúcstalálkozón?

(sz: 1933.02.11.)

Pénteken, Olaf Scholz német kancellár Washingtonba repült egy titkos, egy órás, háborús csúcstalálkozóra a Fehér Házban. Scholz egyedül repült, újságírók nélkül, és magánúton találkozott Joe Biden amerikai elnökkel, akinek személyzete se volt jelen.

Sem a Biden adminisztráció, sem a német kormány nem magyarázta meg ennek a rendkívüli utazásnak az okát.Milyen napirendre szorult a kancellár fizikai jelenléte a világ legbiztonságosabb épületében, és bármiféle segítség nélkül? Nyilvánvaló, hogy az Egyesült Államok kormánya ki akarta zárni annak lehetőségét, hogy a találkozó tartalmával kapcsolatos bármilyen információ kiszivárogjon.

Egyetlen német kancellár sem vett részt hasonló karakterű találkozón amióta Hitler 1944-ben találkozott Kelet-poroszországi tábornokaival az állítólag demokratikus államok vezetői között.

Nincs mód arra, hogy elkerüljék azt a következtetést, hogy a csúcstalálkozó célja az volt, hogy Scholz-al felülvizsgálják és megszerezzék az aláírt jóváhagyását az Egyesült Államok/Nato-háború Oroszország elleni hatalmas eszkalációjához.

Olyan körülmények között, amelyekben az ukrán erők komoly kudarcot jelentenek a stratégiai Bakhmut városban, Biden és Scholz találkoztak, hogy megvitassák a NATO sürgős katonai fellépését, esetleg a NATO csapatok bevetését.

A háborús beszámolók a New York Times, és más nagyobb média esetében teljes egészében propagandából állnak, amelynek célja a nagy ukrán ellenállás narratívájának fenntartása.De a veszteségek szörnyűek, és az ukránok Bakhmutban, amely egy kulcsfontosságú stratégiai város, egy nagy vereséggel szembesülnek, ahol Ukrajna csak az orosz erők győzelmével számolhat.

Általános szabály, hogy minél jelentősebb a fejlemény, annál kevésbé mondanak róla az amerikai médiában.A Scholz/Biden látogatása esetén nem tesznek fel komoly kérdéseket, nem beszélve a nem létező válaszról.

Ezt a találkozót a két ország közötti közös katonai döntéshozatal és fellépés összehangolására tartották annak érdekében, hogy elkerüljék az Abrams és a Leopard tankok Ukrajnába történő bevezetésével kapcsolatos zavart?

Elfogadta-e Scholz a NATO csapatainak Ukrajnába vagy Fehéroroszországba történő kiküldését? Biztosította-e Bident, hogy a német erőket bevetik? Semmi nem zárható ki. Scholz megszerezte-e a Biden-től annak ígéretét, hogy az Egyesült Államok támogatni fogja az új ukrán követelést, hogy Oroszország adja át Kaliningrádot, amely a német Königsberg város volt, amíg a II. Világháború végén a Szovjetunióba került?

Három dolog világos. Először is az amerikai imperializmus teljes mértékben kihasználja az ukrán háborút. Több milliárd dollárt dobtak a konfliktusba. Tekintettel az elkötelezettség ilyen értékére, Ukrajnában a vereséget nem kevesebbnek tekintik, mint az Egyesült Államok és a NATO politikai és stratégiai katasztrófájának.

Januárban az Egyesült Államok ígéretet tett arra, hogy „felszabadítja” az összes ukrán területet, és a múlt hónapban az Egyesült Államok politikai ügyek államtitkára Victoria Nuland, a krími félsziget „demilitarizálására” tett ígéretet.

A háború egzisztenciális karaktert hozott felszínre az Egyesült Államok és a NATO számára, ami az eszkaláció logikáját eredményezi.A különböző cikkek elkezdtek megjelenni a médiában, amely a földi csapatok kiküldésének szükségességét hangoztatják, ami egyértelműen egy NATO/orosz háborút jelent.

Egy ilyen akció követi az amerikai hagyományt, vagyis gondatlan eszkaláció révén katasztrófává váljon.

Másodszor, a Scholz Washingtonba repülésére Putyint figyelmezteti, hogy a NATO-t nem fogják visszatartani a konfliktus fokozódása.Az orosz elnök minden bizonnyal így értelmezi a találkozót. Ami arra is szolgál, hogy üzenetet küldjön Xi Jinping kínai elnöknek és a konfliktus bármely más potenciális szövetségesének.

A találkozó zavaró és baljós történelmi emlékeket idéz elő.A II. Világháború végén olyan elemek voltak az Egyesült Államok hadseregében, akik a Szovjetunió elleni amerikai-német szövetséget részesítettek előnyben.CHURCHILL, most már tudjuk, 50.000 német katonát akart felfegyverezni az oroszok elleni küzdelem érdekében.

A washingtoni háborús csúcstalálkozó a 19. század végén és a 20. század elejének titkos diplomáciájára is emlékeztet. Abban az időben az imperialista hatalmak számos titkos szerződést kötöttek, amelyek jelentősen hozzájárultak az első világháború 1914-es eszkalációjához. A közönség erről csak értesült, amikor Lenin és Trotsky közzétette a titkos szerződéseket az 1917-es októberi forradalom után.

Biden és Scholz háborús csúcstalálkozója, valamint azt körülvevő titoktartás azt hangsúlyozza, hogy az ukrán háború nukleáris katasztrófává szélesedése egy lépéssel közelebb került a valósághoz.

22 gondolat erről: „(4132) Csúcstalálkozó

  1. Igen, sajnos igaza van a cikkírónak. Eszkalációs spirálba került a háború. Mindkét oldalon hatalmas veszteségek vannak, de még kezelhetők. Egyik oldal sem engedheti meg a vereséget, a visszavonulást a frontvonalról, a NATO sem engedheti meg hogy az Oroszok győzzenek, se Putyin nem vonulhat vissza. Nyilván kár volt belefogni, de mostmár ez van. Az Ukrajnát megtámadó agresszor Oroszország egyre gyengül, ez magában hordozza a nukleáris eszkalációt. Mivel mi a NATO oldalán vagyunk, a Nyugathoz tartozunk, így csak azt mondhatom hogy a jövőnk és gyermekeink védelme érdekében az Oroszoknak haza kell menniük. A saját országukba. A saját, nemzetközileg elismert határaik mögé. Nincs más út 🙁 minden más megoldás káoszt, diktatúrákat, háborúkat, a jelenlegi világrend teljes eltörlését, sötét jövőt eredményez.

  2. „új ukrán követelést, hogy Oroszország adja át Kalinyingrádot”
    Az ukránoknak már ilyen önálló új gondolataik lennének?
    Jó, hogy ezt az elszámolást csak az oroszokra értik. Kelet-Poroszország akkor került az Orosz SZSZK-hoz, amikor a lengyel, a magyar és a román területek az Ukrán SZSZK.hoz.
    Azért durva, hogy Németország ilyen gyorsan politikai törpévé vált. Nemrég még Európában semmit sem lehetett tenni a jóváhagyásuk nélkül.
    Úgy látszik, a két tömb (nyugat és a többi) szétválasztását gyorsítani akarják. A német gazdaságot az orosz energiahordozók és a kínai gazdasági együttműködés hozta kedvező helyzetbe. Ha a közvetlen együttműködést letiltják, akkor közvetítőkön keresztül fog működni. Az a hely lesz kedvező számukra, ahol erre lehetőség van. Nálunk ez most még adott, kérdés meddig? A jelentéktelenségünk miatt még túl nagy energiát nem fektettek az itteni váltás kierőszakolásába, meg a tehetségtelen kiválasztottjaik is lenyúlták őket (ebben úgy látszik profik).
    A világ fejlődő része most már nem a Nyugat, aki velük nem tarthatja a kapcsolatot, az a leszálló ágra kerül, annak minden következményével együtt. A világ megváltozott, az irány egyértelmű. A Nyugat feléli a tartalékait, de mi azon az oldalon mit tudnánk felélni?

  3. 1 Minato
    A jelenlegi világrendnek már vége van, az ma már a múlt. A vége kb. 15 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a demokrácia export, majd a genderőrület beindult . Az már senkinek sem volt jó. De a történelemben mindig ez volt, kihívók előbb, utóbb jelenkeznek. Ukrajna csak következmény, csak egy katonai hadszíntér. A gazdasági háború jelentősebb.
    Nem örömteli, mert az általad írt következményekkel egyetértek.

  4. Az nyilvánvaló, hogy az Orosz Federáció kellő meggyengítéséhez Ukrajnának elsőre vadász gépeket, majd hajókat, és tengeralattjárókat kell kapni. Szóval az atomig van még néhány lépés. Tehát még van lehetőség a visszafordulásra. A nagy kérdés vissza fognak-e fordulni. Szerintem NEM. Egyetlen reménysugár, ha Putyin ki tudja húzni az amerikai elnök választásig. Trump nyer és befejezi ezt az őrültséget.

  5. Semmilyen geostratégiai ok nincs arra, hogy bármelyik oldal megálljon vagy visszaforduljon. A háborús eszkaláció folyamatban van, a jelenlegi háború füstje alatt pedig sok egyéb ügy kerül még „elintézésre”.

    Nincs visszaút a régi világba és a régi világrendbe, ezt már 2020 óta többször is írtuk. A legszebb az egészben, hogy pont a világ vezetői és nagyhatalmai nem akarnak már visszatérni a régi mederbe. Kína helyet követel, Oroszország restaurálni akar, az USA pedig még több hatalmat kérne, hogy finanszírozni tudja magát tovább. Ezek a célok egymással nem egészen kompatibilisek, időprés viszont nyomja az oldalakat.
    Egy dologban viszont egyetértenek: a régi világberendezkedés már nem kell. (Eddig tart a klasszikus világmodell, tovább nem lépünk.)

    Ezzel a helyzettel kénytelen lesz megbarátkozni sajnos mindenki, a régi világ épp kimúlik, az új világ pedig még nem született meg, tehát nem tudjuk, hogy mit hoz és ami még fontos: milyen áron.

    Ezen a felálláson már sajnos Trump sem tudna változtatni, erre akkor volt esélye, amikor anno elnök lett, de első perctől kezdve belülről gáncsolták, ahol bírták. Mostanra az események átléptek olyan határokat, ahol a „sz@rt már nem lehet a lóba csak úgy vissza lapátolni.”

  6. 1. Minato

    „Nincs más út ? minden más megoldás káoszt, diktatúrákat, háborúkat, a jelenlegi világrend teljes eltörlését, sötét jövőt eredményez.”

    Sajnos a cél az amitől te óva intesz mindenkit, és a fenti idézetben leírod.
    A magát nemlézetőnek mondó és önmaga létét is minden módon tagadó nyugati/atlantista, főleg USA székhelyű, világhatalomra törő elit így reméli elérni célját (amit már nem is tagad, és egyre nagyobb fórumokon hirdet a szócsövei által).
    Az ő ötletük az Új Világrendtől kezdve (1992-től álltak rá), a Great Reset elmélettel folytatva (2020-ban kapott erőre) és az Egységes Világkormánnyal bezárva (ami még nem valósult meg).
    Mindent ennek a célnak a megvalósulása érdekében tesznek. A káosz, diktatúrák, háborúk, a jelenlegi világrend teljes eltörlése a kizárólagos út az új világ irányába. Hogy ez nekünk, egyszerű polgároknak sötét jövő, ez így van. De nekik a fényes jövőt jelenti. Terveik szerint több ezer évre és a technika fejlődésével az elérhető univerzumra kiterjesztve (folyamatos dinamikával – na ekkor megvalósulna a korlátlan fejlődés őrült elmélete, ami itt a földön megbukott a behatárolt tér miatt).
    Kérdés, hogy fog-e nekik sikerülni? Főleg azok tükrében, hogy a kínai és orosz meg egyéb nagyhatalmú elitek nem biztos, hogy azt szeretnék, hogy a nyugati gátlástalan elitnek szolgáljanak.
    Ukrajnában ennek a hatalomeldöntő ütközetnek vagyunk a tanúi. Ha az orosz veszít, és majd Kína le lesz verve, nagy valószínűséggel mindenki be lesz terelve a nagy közös akolba, ami felett az egységes világkormány fog uralkodni. Ha a nyugat/atlantisták veszítenek akkor egy többpólusú világrend várható. Hogy az orosz és kínai mennyire van benne a nyugatiak által kifundált játékban az kérdés, de nagyon is meghatározó kérdés, továbbá az is ködös, hogy a több pólusú világrendet alkotó erőközpontok mennyire lesznek függetlenek és nem egy központól irányítottak (ahogy azt korábban is megjegyeztem). Utóbbi esetben azonban szintén szükséges a nem nyugati elitek kooperációja is!

  7. A „Nagy Végcélt” most egy kis időre akár figyelmen kívül is hagyhatjuk, ugyanis belátható időn belül édes mindegy lesz számunkra, hogy közös Világkormány, Új Világrend vagy akármi is a cél, vagy éppen csak klasszikus nagyhatalmi összeütközés következik, ugyanis mindkét esetben a háború fokozása és eszkalálása a következő lépcsőfok.

    Őszintén szólva közömbös, hogy épp milyen cél érdekében dobálják a bombákat ide-oda, egyformán kinyír minket és qrvára nem leszek boldogabb attól, ha ezt valamilyen fenomenális magasabb rendű eszme nevében teszik. Le kellene ülni végre tárgyalni egymással, de mivel épp most jegelték a START egyezményt is, egyre kisebb az esély arra, hogy valami nagyobb durranás nélkül ezek képesek legyenek tárgyalóasztalhoz ülni. Ahhoz még nagyobb balhé kell minimum és még ez sem garancia arra, hogy észhez térnek „időben”.

    Egyszóval virágkötészet.

  8. 7 Tibor bá’

    Ez így van.
    De legalább felkészülhetünk rá.
    Pl. úgy, hogy ha tudjuk, hogy jön a foscunami, veszünk egy szörfdeszkát, hogy a tetején maradjunk.

  9. 4. Tibor bá’
    ” Egyetlen reménysugár, ha Putyin ki tudja húzni az amerikai elnök választásig.
    Trump nyer és befejezi ezt az őrültséget.”

    Hogy változnak az idők!
    Velük változnak az emberek is?
    Nem sok év telt el azóta, hogy Trumpot idiótaként, félnótásként, eszét vesztett elnökként emlegettétek.
    Kellett nektek Biden, hogy átértékeljétek a személyeket!

    7. Tibor bá’
    ”You can’t stop what’s coming.”

    Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!
    Sorsunkon változtatni nem lehet! A sors elkerülhetetlen!

    De, Ki tudja előre megmondani sorsunkat?

  10. 4. Tibor bá
    „Egyetlen reménysugár, ha Putyin ki tudja húzni az amerikai elnök választásig. Trump nyer és befejezi ezt az őrültséget.”
    Trump soha nem fog gyözni, a republikánus nagykutyák sem akarják már, a szavazók meg nem számítanak.
    Szerintem Putyinnak két esélye van a gyözelemre.
    – Iránnak atomfegyvere lesz és Izrael megtámadja, a Közel-keleten elszabadul a pokol é a köolaj és földgáz ára az egekbe szökik.
    – Az Usába a törökországi földrengéshez hasonló erejű földrengés lesz, ennek hatására az Usa kihátrál ukrajna támogatásából.

  11. Tegyük fel, hogy Trump megoldaná az orosz-ukrán konfliktust. De azzal a lendülettel esne Kínának.

  12. 15 – Csaba81

    „Trump soha nem fog gyözni, a republikánus nagykutyák sem akarják már, a szavazók meg nem számítanak.”

    Lehet, hogy valóban így lesz!

    De az utóbbi időben Ron DeSantis már szinte Trumptól is radikálisabb dolgokat mond és tesz (persze az eszement amerikai fősodrású politika és médiához képest radikálisakat, nem a józan észhez képest!) és lehet olyan helyzet, hogy nem Trump lesz a legelfogadhatatlanabb jelölt a végén a republikánus nagykutyák számára, hanem DeSantis! Ez lehet akár egy háttéralku Trump, DeSantis és az ő gondolataikat támogató republikánus kisebbség között, mert látják, hogy ezek a gondolatok rezonálnak az amerikai társadalom egy jó nagy részében. Így Trump nem a „republikánus pálya legszéléről kellene, hogy bekiabáljon a meccsbe”, mert ujjal lehetne majd mutogatni Ron bácsira, hogy ő még Donald bácsitól is csúnyább bácsi ám!

    Ha egyébként a republikánusok komolyan gondolják, hogy meg akarják verni a következő elnökválasztáson a demokratákat (ne legyen illúzió afelől, hogy jó nagy részük ezt nem gondolják komolyan, mert a párttagságtól függetlenül egy gazdit szolgálnak!), akkor látsz a Trump és DeSantis néven kívül még olyat, amely komolyan számításba jöhetne azon az oldalon? Én egyelőre nem; persze majd 2024-re megpróbálhatnak „felépíteni” még valakit, de ez még egyáltalán nem látszik és ez eleve nehéz és a lehetséges sikert tekintve kétséges próbálkozásnak tűnik a mai helyzetből kiindulva.

    Szóval ez az egész a republikánus oldalon nem egy lefutott menet. Szerintem.

  13. 17. Zsolt
    De most komolyan. Nem mindegy, hogy ki vezeti Amerikát? Hisztek abban, hogy ott egy elnöknek hatalma van és nem egy díszpinty?
    Ha kételyeitek lennének e tekintetben, gondoljátok végig, hogy Trump mit tudott elérni. Az elképzelései nagy részét elgáncsolták és amit át is vert, azt pedig nagyrészt elszabotálták. Az USA-t irányító mély állam nagyon is rajta tartja az úját az adminisztráció/államigazgatás pulzusán. Ennek megfelelően valamennyi kulcspozícióban (főleg külügyben) a saját embereik vannak, akik tojtak a Trump utasításaira. Még azt is elérték, hogy 1 év alatt valamennyi bizalmas emberét eltávolították a környezetéből! Szóval ne izguljatok a választás miatt. Nem mellékesen még egyszer nem követik el azt a hibát, hogy egy olyan személy kerüljön az USA élére aki még ha ideiglenesen is, de kisiklassa a terveik menetrendjét. Ez a Trump által okozott 4 év is nagy veszteség volt a mélyállamnak. Plusz négy évet adott Oo.-nak és Kínának a felkészülésre.
    És, hogy tényleg diszpinty-e az elnök vagy sem, arra leginkább Biden személye világít rá. Még azt is megtette ez a bizonyos mélyállam, hogy egy láthatóan szellemileg leépült embert tett államfőnek, azzal a csak vájt fülűeknek hallható megjegyzéssel, hogy „látjátok, ennyire fontos, hogy ki tölti be az elnöki széket”.

  14. 18 – Bendegúz

    Szó sincs róla, hogy akár egy kicsit is izgulnék mondjuk az amerikai elnökválasztás miatt. Az USA-val kapcsolatban nem sok hely maradt bármiféle illúziónak. Annyi, hogy ott is tépik egymást a különböző korporatív-klánok, istenkomplexusos pszichopaták és egyéb díszes társaságok képviselői. A vesztes oldalon általában az egyszerű amerikaiak találják magukat.

    Csak leírtam a meglátásaimat egy fórumtárs felvetésére a témát illetően, ennyi.

  15. 18: Bendegúz

    „Hisztek abban, hogy ott egy elnöknek hatalma van és nem egy díszpinty?”

    Erről már régi szentencia, hogy
    „Az amerikai kormány a szórakoztató divíziója a katonai-ipari komplexumnak. ”
    (Frank Zappa)

    Márpedig most fokozottan szükség van a cirkuszra, miután a megosztás projekt a vírusbulival már sikeresen zárult…

  16. 19. Zsolt

    Nem is Neked írtam.
    És nem is a fórumtársaknak.
    Tudom, hogy látják a paraván mögötti eseményeket is, és ki tudják következtetni a lényeget.

  17. A történelmük folyamán egyetlen olyan elnökük volt, aki teljesen a maga feje szerint regnált, Kennedy.
    Az EGYETLEN igazán független elnök! Sorsa ismeretes. Azzal minden józanul látó-gondolkodó ember viládszerte tisztában van , hogy a világot, de leginkább a nyugati országokat egy háttér-alakok által kinevezett bábok vezetik. A lehető legarcpiritóbb, legszégyenteljesebb példa a jelenlegi elnök.Ezek immár a látszatra sem adnak, ezt is megállapitottuk már rég, a választások a hülye nép számára kitalált parasztvakitás.Trump, az állatian hülye Trump egy karikatúra volt, Kennedy-nek halavány, messzi visszfénye.
    Ugyhogy a nyugati világ mai vezetőitől semmi jót ne várjon senki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük