(408) A III. világháború (sci-fi)

Tibor bá’ online

~q191Aki olvasta a „Van-e jövőnk?” című könyvemet, az tudhatja, hogy az én vízióim szerint az emberiségre egyazon időben számtalan fatális végzet leselkedik, és közülük bármelyik bekövetkezhet. Pillanatnyilag a gazdasági összeomlás látszik a legvalószínűbbnek, de ez nem jelenti azt, hogy januárban nem söpörhet végig a világon egy vírusos betegség negatív tizedeléssel, azaz nem minden tizedik ember hal bele, hanem minden tizedik éli túl. A következőkben leírom elképzelésemet egy III. világháború lefutásával kapcsolatban, ami messze nem tekinthető lehetetlennek.

Az űrtechnológia olyan óriási léptékkel halad előre, hogy az átlagember alig tudja követni. De ha arra gondolunk, hogy néhány tízezer forintért bárki vehet egy GPS-re támaszkodó útirányt meghatározó mütyürt, akkor elképzelhető, hogy ezen a téren mit tud elérni a Pentagon és persze a nyomukban lihegő kínaiak. De míg az amerikaiakról mindent feltételezünk, elsősorban az elsöprő elektronikai fölényüket, a csendes kínaiakról semmit se tudunk. Egy dolog viszont biztos, a ferde szeműek ambíciója és kitartása példaértékű.

2015 szeptember 1. GMT 12:01. Az Amerikai Légierő előretolt keleti bázisának az egész falat betöltő kijelzője meglepetésszerűen hirtelen elsötétedik. Az ügyeletes tiszt első gondolata, hogy áramkimaradás lépett fel, de ezt rögvest elhessegeti magától hiszen a tartalék tápegységnek azonnal át kellett volna venni a szerepet. Idegesen a telefonkészüléke után nyúl, hogy felvegye a kapcsolatot a Texasi Ciber Parancsnoksággal, de ez lehetetlennek bizonyul. A Ciber Parancsnokságnak meg van a maga problémája, saját kijelzőiken hirtelen bináris kódok cikáznak át, aminek forrása nem lehet más, mint a Kínai Népköztársaság Hadászati manipulációja. Vélhetően a kínaiak átvették az irányítást egy napfényelemmel hajtott amerikai robotgép felett, amely éppen most szeli át 20.000 méter magasságban a Koreai félsziget és Japán közötti távolságot.  Kínai utasításra az amerikai robotgép az összes nukleáris robbanófejjel ellátott rakétáját vaktában  kilövi a nyílt tenger felett, melyek aztán percekkel később becsapódnak a Sárga-tengernek egy elhagyott részén és felrobbanás nélkül a tenger fenékre süllyednek. Ezzel egy jelentős hadászati erőt képviselő amerikai támadó fegyver hatástalanítása befejeződött.

Az orvtámadásról a Pentagon azonnal értesíti a Fehér házat, az elnök hezitálás nélkül kiadja a parancsot és a támadásra ellentámadásba lendül az amerikai hadigépezet. A Ciber Parancsnokság meg van róla győződve, hogy az F-6 „frakcionált, szabadon repülő” műholdrendszerük behatolással szemben abszolút védelem alatt áll. A Kaliforniai Légierő Parancsnoksága elküldi a beindító kódot az X-37B űrrepülőrajnak, amelyek 400 km magas pályán keringenek a Föld felett. A cél  35 kínai műhold azonnali megsemmisítése. Azonban az X-37B kontroll egysége az indító parancsra nem engedelmeskedik, az aktiválás meghiúsul. A Légierő parancsnokságán pánik tör ki. Első redakciójuk a  Falcon Hypersonic Cruise Vehicle gépek bevetése 160 km magasságban a Csendes-óceán felett. Húsz perccel később a gépek parancsot kapnak a közeli pályán keringő kínai műholdak lelövésére. A kódolt parancsra a gépek nem reagálnak.

A kínai szuper vírus tovább fertőzi az amerikai F-6 műholdrendszert, mialatt az amerikai második generációs szuper számítógép-kaszkád képtelen feltörni a kínaiak mesterkódját. GPS jelek nélkül az amerikai flotta szinte tehetetlen. Az anyahajók a Csendes-óceánon hatalmas átmérőjű körbe navigálnak, mint a sivatagba veszett emberek. Az amerikai vadászbombázók nem tudnak felszállni. Korábban fellőtt robotgépek üzemanyaguk fogytával sorba a tengerbe vesznek. Egyszeriben világossá vált, hogy Amerika elvesztette az űr feletti uralmát, anélkül hogy erről korábban a leghalványabb sejtése lett volna. A világon  70 éven át uralkodó, megkérdőjelezhetetlen szuper hatalom hadereje csúfos vesztese lett a III. világháborúnak anélkül, hogy egyetlen katona életét vesztette volna, és ezzel beindult a kínaiak évszázada.

űr

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_________________________________

35 gondolat erről: „(408) A III. világháború (sci-fi)

 1. Amit leírtál mint sci-finem áll messze a valóságtól.Múlt héten egy Patriot légvédelmi rakétát hekkeltek meg egy időre a török-szír határon: http://index.hu/tech/2015/07/08/hackertamadas_bundeswehr_patriot/
  Néhány éve pedig egy sivatagi olajvezetéket robbantottak fel olyan módszerrel, hogy az egyik szivattyúállomás számítógépes rendszerét feltörve túlterhelték a szivattyúkat, az eredmény: robbanás. De mondhatnám még az iráni atomprogramot ahol a technológia jelentős részét (urándúsító centrifugák) tönkre vágta a stuxnet vírus. Így összefoglalva az írás nem fantasztikum. Bármikor bekövetkezhető reality.

 2. Még egy ami nem sci-fi: egy olyan világban, melyben mi élünk, ahol minden az elektronikára támaszkodik és ahol lassan már a készpénz használat bűnnek számít, mekkora a kitettségünk a technológiának? Ha valaki káoszt akar szítani, lenullázhat néhány millió bankszámlát éppúgy, mint távolról tönkretehet sok tízezer mobil átjátszó állomást, de a sor igen hosszú hogy mi minden rossz történhetne még. Gondoljunk a használhatatlan okostelefonjaikkal zombiként kóborló zavarodott emberek tömegeire. Mit fognak nyomkodni a metrón? A fiatalok a pattanásaikat? 🙂

 3. Szimpatikus megoldás.
  Az amerikaiak barátságát már ismerjük.
  Jöhet a kínaiaké.

 4. Tibor bá’,

  megihletett a blogodon nevelgetett vírusod?

  🙂

  „GPS jelek nélkül az amerikai flotta szinte tehetetlen. Az anyahajók a Csendes-óceánon hatalmas átmérőjű körbe navigálnak, mint a sivatagba veszett emberek.”

  Biztos nincs B tervük a GPS navigáció nélküli körülményekre… nem lehetsz ennyire naív.

 5. Inerciális navigációs rendszer, ami ugyan nem annyira pontos, de alapból szerepel a vadászgépeken, többek között a GPS alternatívájaként.

  Az anyahajóik meg már a II. vh-ban sem nagyon lófráltak össze vissza, szépen megtalálták mindig amit kerestek.

  Persze biztos sokkoló volna nekik, de távolról sem végzetes.

 6. Sziasztok!

  Szép dolog az inerciális navigáció, de egyrészt ha ki akarsz lőni egy rakétát egy megadott célpontra, akkor a túl nagy szórás nem épp kellemes (megtett távolsággal / idővel növekszik ez a pontatlanság), másrészt az inerciális rendszert manapság műhold kapcsolattal – az adatok összevetése és korrekciója végett – használják.

 7. 7:

  Irtom őket rendesen, de még valahol el van bújva.

 8. Most nyitottam ki a gépet, s nálam most nincs jelzés.

  Akarsz ugye még írni sci-fit? Én nagyon szeretem. 🙂

  Az első, III. világháborús regényem még a 80-as években Robert Merle, Malevil-je úgy megragadt, hogy konzerveket vásároltam, rugós órát, pedig akkor tombolt a „kvarcóra” láz, s erősen gondolkodtam, hogy ki kellene vetetni a vakbelemet. 🙂 🙂 )))

 9. 10 – buza:
  Vigyázz a vakbeledre, mert még komoly érték lehet a szervkereskedésben. 😀

  Úgy tűnik sikeresen kiirtottam a piszkokat, amire szörnyű büszke vagyok, mert senki se tudott segíteni, még a rendszer gazdám se. Annyi hasznom lett belőle, hogy 4500 forintért most windows 8,1 van telepítve.

 10. Jó kis poszt! 🙂

  Vírus riasztás nincs a weblapodról! 🙂

  A fércbúk „vírusok” kontroll alatt tartásához pedig, ha Firefox böngészőt használsz Tibor bá, akkor az AdBlock mellé ajánlom a NoScript kiegészítőt. Íme a beállítása, és nem lesznek ilyen problémáid, még vírus videókra klikkelve sem, hisz jó eséllyel beriaszt, hogy trójai, malware, stb.!
  http://video.xfree.hu/?n=magdika48%7C72f7c6556ee6b15ea1c36cce0cbdee12

 11. A III. világháború vírusírtás miatt elnapolva 🙂

 12. Ütős, de a végéről hiányoltam:
  „… ugyanakkor megszólalt az összes amerikai atomerőmű valamennyi szirénája…”

 13. Itt szólnunk kell egy beállítódásról és ábrándról, amelyről már a 3. fejezetben is írtam, mint a katonai felkészületlenségünk mentális okáról – és amelynek nyilvánvalóak a mai, a nyugati hatalmak által képviselt állásponttal kapcsolatos negatív következményei: az európai emberek békét akarnak, és azt hiszik, hogy az ő generációjuk biztosan, „garantáltan” kimarad majd egy nagy háborúból. Az európaiak zöme azt képzeli, hogy „ilyesmi csak régen, vagy máshol, messze, másokkal” történt és történhet meg, de „velünk nem!”.
  Mekkorát tévednek! Gyakorlatilag minden előfeltétele adott az új „Nagy Háborúnak”.
  http://progressziv.blog.hu/2015/02/09/haboru_335

 14. 18:
  Ezt a totálisan ferdén beállított Washington-Telaviv propaganda anyagot kár volt ide belinkelni, mert itt senki nem hiszi el, csak mindenkit sikerült vele feldühítened. — Csak egyetlen egy pont. Az oroszok lopnak? Loptak, múltidőben, azt én is állítom, de most? Szervezkednek a Birodalom ellen. Ezzel szemben a Birodalom 1971-óta kilopja a világ szemét. ha erről nem tudsz, akkorszokj le a belinkelésekről.

 15. 19:
  Egyértelműen atlantista írás, így nem objektív. De itt most az a lényeg, hogy egy valószínűleg fizetett „neokon” propagandista is úgy látja önmagától, vagy valakik által sugallva, hogy bizony minden körülmény adott egy újabb (mi ki is mondjuk hejette is,) világháborúhoz.
  Aztán ahogy elnézem a jelenlegi nyugati polotikai és gazdasági elit kvázi hülyébbnél, hülyébb lépéseit, amelyekkel mondjuk úgy szépen, hogy totálisan, önként és „dalolva” megy Európa át az USA vazallusává (micsoda középkori életérzés…) így bizony megint egy csatatér leszünk, migrációval társadalmilag, TTIP -vel gazdaságilag destabilizálva.
  Nem mondom, hogy 100% -ban így lesz, de baljósak az előjelek, erre még az atlantisták is egyre jobban így látják a maguk szemüvegén keresztül. Na ezért linkeltem be, hogy nem csak mi, a nem mainstream gondolkodók látjuk úgy, ahogy.
  Az persze egyértelmű, hogy propaganda írás, de én egyik nagyhatalmat, és az azokat kiszolgálókat sem féltem. Egyik kutya, másik eb…!
  De rossz felé haladunk, és a mai világ vezetői garnitúra zömét nézve kevés államférfit, nőt látok! Ez a tény pedig sok jóra nem fog vezetni, szerintem.

 16. 20:
  Sikerült fehérre mozsdatnod a szerecsent. 😀

 17. Piton

  Gondolod, hogy azért történik minden így Európában ahogy történik, mert a vezetők hülyék? Varufakisz azt mondta egy interjúban, hogy a vele szembenállók a tárgyalásokon úgy néztek rá, mintha nem is ott lennének. Akár a svéd himnuszt is elénekelhette volna… Már rég nincs hatásuk arra, ami itt folyik. Ez világosan látszik abból, hogy az egyik hivatal, amelynek a dolgozóival is tárgyalt, sőt kiadott egy nyilatkozatot is a görögök nélkül – ez a hivatal a törvény szerint nem létezik!

  Ezt mondta Varufakisz szó szerint: „Van egy nemlétező csoport, amelynek akkora hatalma van, hogy az meghatározza az európaiak életét. Nem felelős senkinek, törvényesen nem létezik; nem vezetnek jegyzőkönyvet; és ez bizalmas. Nincs olyan állampolgár, aki tudná, miről beszélnek… Szinte életről és halálról döntenek, és nincs olyan tagja, aki bárkinek is felelős.”

  A neve ennek a Mindenható és Titkos Hivatalnak: Eurocsoport.

  „… az összes nemzetet a nyerészkedési hajsza fogja lekötni és ebbeli versengésükben nem fogják észrevenni közös ellenségüket, hogy a szabadság egyszersmind felbomlassza és tönkretegye a társadalmat. Spekulációs alapra kell helyeznünk az ipart is; ennek eredményeképpen az, amit az ipar az országtól megvon, ki fog csúszni a kezeikből a spekulációba, azaz a mi kezeinkbe fog kerülni. A hatalomért folytatott harc fokozódása és a gazdasági életre mért csapások csalódott, hideg és szívtelen társadalmat fognak létrehozni, sőt már létre is hozták. Az ilyen társadalom erős idegenkedéssel fog viseltetni a magasabb politikával és a vallással szemben. Egyetlen vezérfonala a nyereség, azaz az arany, valósággal isteníteni fognak azok miatt az anyagi örömök miatt, melyek az arany segítségével megszerezhetők. Ekkor aztán üt majd az óra, amikor az alsóbb osztályaik – nem azért, hogy elérjék a jót, még csak nem is azért, hogy gazdagsághoz jussanak, hanem kizárólag a kiváltságosak elleni gyűlöletből – követni fognak minket azok ellen, akik vetélytársaink a hatalom megszerzésében: a saját intellektueljeik ellen.”

  ” Ezért kirakatintézményeket fogunk életre hívni, melyek ékesszóló bizonyítékát adják majd annak, hogy mennyire szolgálják a haladást. Magunkra fogjuk ölteni az összes párt, az összes irányzat liberális arculatát, s ezt a liberalizmust szónokainkkal annyira agyon fogjuk csépeltetni, hogy ki fogják meríteni hallgatóink türelmét és meg fogják utáltatni velük a szónoklást.
  Hogy kézben tartsuk a közvéleményt, azt össze kell zavarnunk oly módon, hogy addig és annyi egymásnak ellentmondó nézetnek adjunk hangot a legkülönbözőbb oldalakról, amíg az emberek el nem veszítik fejüket ebben a labirintusban és arra a meggyőződésre nem jutnak, hogy legjobb, ha az embernek egyáltalában nincs nézete politikai ügyekben, melyeket a közvélemény amúgy sem érthet meg, mert csak azok értik meg, akik irányítják a közvéleményt. ”

  1864. Genf

 18. 22:
  Kyra, nem veszed észre, hogy Varufakisz ugyanarról beszél, amiről én, csak másképp határozza meg őket. Te is közéjük tartozhatsz, ha összeszedsz néhány milliárd dollárt. És tudod mit, pont úgy gondolkodnál, mint ők. Az isten szerelmére! 60.000.000.000 €-t veszítenének el. Tudod te mekkora pénz az?

 19. Az az összeg, amit akkor zsebre tettek, amikor 4 éven keresztül a görögök 36 százalékos kamatot fizettek nem volt sok pénz? Kérdés, hogy miért is van az Európai Unió? Azért, hogy a periférián levő déli államokon élősködjön és szedje az uzsorakamatot, vagy azért, hogy megteremtsen egy élhető világot, amelyben a fiatalok nem kényszerülnek a saját hazájukban megszerzett és sok pénzbe kerülő diplomával, esetleg az itt megszerzett gyakorlattal Németországot gazdagítani, miközben itt elég a közmunkás szintű, vagy bérmunkás szintű végzettség és kultúra.

 20. 24:
  Akármilyen könnyen jutsz hatalmas összeghez, ha már egyszer a tiéd nem szívesen veszíted el. Az ember így működik, nem úgy, ahogy te (és sokan mások) szeretnéd. Az álomvilág, amiben élni szeretnél, nem létezik. Egy adott élőlény csak akkor életképes, ha észleli a valóságot és alkalmazkodik hozzá.
  Az Európai Unió azért van, hogy Németországnak és Franciaországnak könnyebb legyen a csúcson maradni. Ezt mindenki tudja és tudta, de volt rá esély, hogy más országoknak is egy kicsit jobb legyen. Volt rá esély, ha nem gazembereket választottak meg vezetőknek. Nincs kibújó, igy-meg-ugy bankárok, stb. A szlovákok leváltak a csehekről, sokkal alacsonyabban voltak mint mi, és néz meg őket ma!
  Kedves Kyra, az ilyen szövegek: „megteremtsen egy élhető világot,” a szavazóknak találtak ki. Soha, senki se gondolta koömolyan.

 21. Kyra: Ismerek egy két politikust, nagy részük semmiben nem különbözik egy átlag embertől, a maga átlag intelligenciájával, és a jellemzően lelkiismeret furdalás nélküli gátlástalanságával párosulva. Vannak persze értelmesek is, akik mondjuk egy privát beszélgetésben nagyjából úgy gondolkodnak a világról mint mi itt, de ha előjön a nyilvánosság…, rá se ismersz, és azt érzed, hogy ez nem az az ember, vagy egyszerűen mára „meghülyült” miközben nem, csak szerepet játszanak, vagy kilóra megvették…!
  Nagyjából ennyi!

 22. Varga István közgazdászt, az MNB felügyelő bizottságának tagját hallgattam az előbb, hogy miként bűvészkedték össze ezt hatalmas adósságot a görög nép számára úgy, hogy abból ők semmit sem kaptak, de nekik kell „visszafizetni”, miközben eladták az uniós állampolgároknak, hogy a lusta görögök miatt most szegény német és holland adófizetők pénze úszik el. Mindez ordas hazugság, mert az összes pénz a bankok mentésére kellett és olyan tranzakciókkal, a kötvények és a különböző adósságok oda-vissza konvertálásával tornázták fel ezt az összeget, amelyeket még követni is nehéz.

  Azért írtam Pitonnak, hogy ezek gazemberek és nem hülyék, mert tisztában vannak mindennel. Nem állítom, hogy Merkel, vagy a többi brüsszeli zseni képes lett volna mindezt ilyen remekül intézni, de nem is nekik kellett, hanem azoknak akik mindenféle felhatalmazás és jogosultság nélkül a háttérből irányítanak évszázados forgatókönyvek alapján.

  Ezek a pártocskák, miniszterecskék, diktátorocskák meg semmit sem érnek, minden a színfalak mögött zajlik. Csak arra jók, hogy mi kis emberhangyák azt higgyük, hogy múlik rajtunk valami, ha elmegyünk szavazni.

 23. 27:
  Az évszázad nem stimmel. Az igazi baj a deregulációval kezdődött nem olyan nagyon régen.

 24. Tibor bá, micsoda optimista jövőkép! Nem ismerek rád. Amúgy tetszik.

 25. Rendhagyó Történelemóra – Nógrádi György (Marosvásárhely, 2015.07.20.)

 26. Rendhagyó Történelemóra – Nógrádi György 2. rész

 27. 27: „Varga István közgazdászt, az MNB felügyelő bizottságának tagját hallgattam az előbb”

  Apróbb pontosítást tennék: Varga már nem tagja az MNB FB-nek. 2014-ben az Országgyűlés mandátumának lejártával lejárt az MNB FB mandátuma is, és 1 év FB nélküli működés után 2015. július 6-án választotta meg az OGY az MNB új FB-át.
  http://www.mnb.hu/A_jegybank/mnbhu_mnb_szervei/az-mnb-ellenorzese

 28. Az az érzésem, hogy lehet készülődni.

  1. Ötezrével tódulnak be a határon a fegyverforgatásra alkalmas fiatalok, akik naponta láttak vért, akiknek nem gond a gyilkolás. A nemzetbiztonsági szolgálatoknak a kihallgatásuk alkalmával elmondják, hogy amerikai alapítvány 2000 és 15000 eurót ad annak, aki Európába jön. Ennek egy részét átadják az embercsempészeknek (I.Á., al Kaida). Így aztán az általuk „üldözött” terroristákat is megsegítik. 😀 Még a Facebookon is toboroznak „menekülteket”. Sokan elmondják, hogy a Facebookon szervezték be.
  Tegnap a Civil kaszinóban hangzott el, ahol Bod Péter Ákos volt a vendég, aki természetesen hevesen tiltakozott ez ellen, mert szerinte csak összeesküvés elmélet lehet. Miért is tennének ilyent az amerikaiak, akkor, amikor itt vannak a TTIP tárgyalások… ?

  2. Elözönlötték Európát az amerikai tankok, felsorakoztak az oroszok is a saját határuk mentén. Most szeptemberig NATO „hadgyakorlat” lesz hivatalosan.

  3. Donyeckből eltűnt a szakadárok parancsnoka Zaharcsenkó a családjával .

  4. Kína is elő van készítve. Tőzsdekrach, yüan leértékelése, sorozatos katasztrófák…

  5. Japánban amerikai katonai bázis robbant fel.

  6. Az Egyesült Államokban is készítik elő a polgáraikat.

  http://russian.rt.com/article/110811

  Lehet bevásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük