(4015) BQ.1 és BQ.1.1

Tibor bá’ fordítás online

 

Omicron BQ.1 és BQ.1.1 – egy szakértő három kulcskérdésre válaszol ezekkel az új COVID-változatokkal kapcsolatban

Szerző: Manal Mohammed – a Westminsteri Egyetem orvosi mikrobiológia vezető oktatója
89. útban a 90. felé

Két új omikron alvariáns, a BQ.1 és a BQ.1.1, gyorsan hódít az Egyesült Államokban, és együttesen a fertőzések 27%-át tették ki október 29-én. Mindkettő az egész világon néhány hónapja domináló BA.5 omikron leszármazottja.

Bár úgy tűnik, hogy a leggyakoribbak az Egyesült Államokban, a BQ.1-et és a BQ.1.1-et az Egyesült Királyságban és Európa számos országában is azonosították, és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolta a BQ-t. egyérdekes változataként.

A modellezési becslések alapján az ECDC arra számít, hogy 2022. november közepétől december elejéig a COVID fertőzések több mint 50%-a a BQ.1 és BQ.1.1 miatt lesz. 2023 elejére az esetek több mint 80%-át tehetik ki.

Amikor új COVID változatokról hallunk, három kulcskérdés jut eszünkbe: fertőzőbb-e a korábbi változatokhoz képest? Okozhat-e súlyosabb betegséget? És vajon elkerülheti-e az immunválaszt? Vessünk egy pillantást arra, amit eddig tudunk.

1. Ezek a változatok fertőzőbbek-e?

Egy kórokozó fertőzése azon képességére utal, hogy képes-e az emberről átlépni a másikra. Ezt a jellemzőt számos, a kórokozóval, gazdájával és a környezettel kapcsolatos tényező határozza meg.

Jelenleg korlátozott adatok állnak rendelkezésünkre arról, hogy ez a két új változat mennyire fertőz. De úgy tűnik, hogy a BQ.1.1 erősen fertőz, a közösségi média jelentései szerint mindössze 19 napba telt, amíg öt szekvenciáról 200 szekvenciára nőtt.

Bár a BQ.1 és BQ.1.1 jelenleg globálisan az összes COVID-eset kis hányadát teszi ki, egyes országokban az esetek aránya olyan mértékben növekszik, ami azt sugallja, hogy jobban átvihető, mint más keringő változatok.

2. Megmenekülhetnek az immunrendszerünktől?

Az ECDC azt sugallja, hogy a BQ.1 megfigyelt növekedési ütemének növekedése valószínűleg főként az immun-szökés következménye. Ez a vírus azon képességére vonatkozik, hogy elkerülje immunválaszunkat a korábbi fertőzés vagy védőoltás során.

A BQ.1 és BQ.1.1 mutációkat tartalmaz a tüskeproteinben, amely a SARS-CoV-2 (a COVID-19-et okozó vírus) felszínén található fehérje, amely lehetővé teszi, hogy sejtjeinkhez kötődjön és megfertőzzön. Ezek a mutációk közé tartozik a K444T, az N460K, az L452R és az F486V. A BQ.1.1 egy további mutációt, az R346T-t tartalmaz, amely szintén megtalálható a BA.5 változatban.

Ezeket a mutációkat jelentős immun-szökéssel és antitest elkerüléssel hozták összefüggésbe.

Egy tanulmány kimutatta valószínű, hogy a korábbi omikron alvariánsokból származó fertőzés és a vakcinázás által kiváltott immunitás nem nyújt széles körű védelmet a BQ.1.1 fertőzés ellen. Ez a tanulmány azonban még szakértői értékelésre vár.

Bár a jelenlegi COVID oltások és a korábbi fertőzések jó védelmet nyújtanak a súlyos betegségek ellen, nem nyújtanak teljes védelmet a fertőzéssel vagy újrafertőződéssel szemben. Hasonlóképpen, bár csökkentik a COVID terjedését, nem akadályozzák meg teljesen. És úgy tűnik, ezek az új változatok rendelkeznek a legnagyobb immun-elkerülési képességgel. Ennek ellenére a COVID oltások továbbra is erős védelmet nyújtanak a súlyos betegségek és halálesetek ellen.

3. Okozhatnak-e súlyosabb betegséget?

Még mindig nem sokat tudunk a BQ.1 vagy BQ.1.1 betegség súlyosságáról. De a rendelkezésre álló korlátozott adatok alapján a hírek ezen a téren jók. Nincs bizonyíték arra, hogy a BQ.1 súlyosabb betegséggel járna, mint a BA.4 és BA.5.

Aggodalomra ad okot, hogy egy közelmúltban készült nyomtatás előtti tanulmány azt sugallja, hogy a BQ.1.1 rezisztens lehet az Evushelddel, egy antitest terápiával szemben, amelyet arra terveztek, hogy megvédje azokat az embereket, akik immunhiányosak, és nem reagálnak megfelelően a COVID oltásokra.

A járványnak még nincs vége

Az Egyesült Államokon és Európán kívül a BQ.1-et és a BQ.1.1-et a világ más országaiban is azonosították, például Új-Zélandon, Thaiföldön, Szingapúrban és Kanadában, ahol kimutatták őket a szennyvízben. A szennyvízminták gyakran jó jelzést adnak a lehetséges COVID kiugrásokról.

Az új COVID variánsok folyamatos megjelenése azt jelzi, hogy a vírus még mindig velünk van, és gyorsan fejlődik. Mivel az északi féltekén tél felé tartó újjáéledéssel kell szembenéznünk, ezeken és minden más új variánst kell alaposan megfigyelnünk, hogyan viselkednek.

Olyan tanulmányokra is szükségünk van, amelyek azt tesztelik, hogy az új bivalens vakcinák – amelyek az omikront célozzák az eredeti SARS-CoV-2 törzs mellett – mennyire működnek a BQ.1 és BQ.1.1 ellen.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

91 gondolat erről: „(4015) BQ.1 és BQ.1.1

  1. „Olyan tanulmányokra is szükségünk van, amelyek azt tesztelik, hogy az új bivalens vakcinák – amelyek az omikront célozzák az eredeti SARS-CoV-2 törzs mellett – mennyire működnek a BQ.1 és BQ.1.1 ellen.”

    Tibor bá’!?
    „Manal Mohammed – a Westminsteri Egyetem orvosi mikrobiológia vezető oktatója ”

    – drága pénzzel megvesztegetett emberük is lehetne.

    Megint a nótájukat fújod?
    Vajon miért teszi ezt az értelmes emberek bloggazdája?

  2. 4 – L.S.
    A poszt egy objektívnek tűnő helyzet jelentés. A lényege: A COVID veszély nem múlt el. És tudod mit? Halálosan boldog lennék, ha megkapnád.

  3. Tibor bá

    Vigyázz arra mit kivánsz másnak!

    „Amit nem akarsz magadnak, azt ne tedd soha mással.”
    Confucius.

    Az életet senki nem kapta örökbe, csak használatra.
    Titus Lucretius

    A világ minden bölcsessége és tanítása végül is ide torkollik: megtanít arra, hogy ne féljünk a haláltól.
    Michel de Montaigne

    Csupán a bölcsek véleményét kell megvizsgálnunk, mert a többiekkel, akiknek érveik nincsenek, csupán érzelmeik vannak, lehetetlenség érvelő beszélgetést folytatni.
    Arisztotelész

  4. 5. Tibor bà`

    Ilyen gonoszakat nem kívánok, inkább csak L.eS.zarom a L.óS.zart amit összehord 🙂

  5. USA: KATONAI TÁJÉKOZTATÓK LELEPLEZÉSE:
    A RÁK, A VETÉLÉSEK ÉS A SZÍVROHAMOK SZÁMA 300%-AL NÖVEKEDETT

    Három katonaorvos az Egyesült Államokban felszólalt, és feltárta az amerikai csapatokban a COVID-19 elleni kényszerű és kötelező oltások pusztító következményeit.

    A szóban forgó három katonai informátor Samuel Sigoloff, Peter Chambers és Theresa Long. Thomas Renz ügyvéd egy jelentős, folyamatban lévő per részeként a bíróság előtt eskü alatt tett vallomásokat állított elő hármójukról.

    Renz szerint 2021 első 10 hónapjában egyedül a vetélések száma 300%-kal nőtt a hadseregben. Azért küzd szenvedélyesen ebben a konkrét ügyben, mert le akarja állítani a kötelező védőoltásokat a csapatoknál, mint mondta, „hadseregünket és ezzel országunk biztonságát megtizedelik”.

    Ron Johnson (Wisconsin) szenátor is részt vesz az akcióban, aki nemrégiben házigazdája volt a „COVID-19: A Second Opinion” című élő panelbeszélgetésnek, amelyen számos világhírű orvos és egészségügyi szakértő vett részt, akik egészen más álláspontot képviseltek a témában. a világjárványról (csalás pandémiájának hívják), és hogyan kezelte azt az Egyesült Államok kormánya.

    Ez év február 1-jén Johnson levelet írt Lloyd Austin amerikai védelmi miniszternek. Ez magában foglalta a koronavírus-oltások mellékhatásairól, sérüléseiről és halálozásairól szóló tanulmányok eredményeit, beleértve azokat az adatokat is, amelyek az oltási program kezdete után a neurológiai problémák 10-szeres növekedését mutatják.

    Johnson azt is feltárta, hogy más egészségügyi állapotok a következő növekedést mutatják, miután kötelezővé tette a védőoltásokat a hadsereg számára:

    – Magas vérnyomás: 2,181%-os növekedés
    -Idegrendszeri zavarok: 1,048%-os növekedés
    -A nyelőcső rosszindulatú daganatai: 894%-os növekedés
    -Sclerosis multiplex: 680%-os növekedés
    – Az emésztőszervek rosszindulatú daganatai: 624%-os növekedés
    -Guillain-Barre szindróma: 551%-os növekedés
    – Mellrák: 487%-os növekedés
    -Demyelinizáció: 487%-os növekedés
    – A pajzsmirigy és más endokrin mirigyek rosszindulatú daganatai: 474%-os növekedés
    – Női meddőség: 472%-os növekedés
    -Tüdőembólia: 468%-os növekedés
    -Migrén: 452%-os növekedés
    – Petefészek diszfunkció: 437%-os növekedés
    -Hererák: 369%-os növekedés
    -Tachycardia: 302%-os növekedés

    2016 és 2020 között évente 1499 vetélést jelentettek. 2021 januárjától októberéig – még egy teljes évet sem – 4182(!) vetélést rögzítettek a rendszerben, és senki sem tudja, mit hoz 2022.

    A Johnson által vezetett panelen megjegyezte továbbá, hogy úgy tűnik, hogy a kormány lekicsinyli és torzítja a szívizomgyulladások arányát. 2021 augusztusában a regisztrációs kódok kimutatták, hogy a szívizomgyulladás diagnózisa 2800%-kal nőtt. Ebben a hónapban azonban most valamivel több mint 200%-kal magasabban szerepelnek.

    „Úgy tűnik, hogy az adatok javítása történt, valaki beletette a kezét, de szerencsére megtartottuk az eredeti adatokat” – mondta Johnson. „A munkatársaim már ma reggel (1/11) feljegyzés-megőrzési levelet küldtek a Honvédelmi Minisztériumnak, hogy megpróbálják megvédeni ezeket az adatokat.”

    „Katonáink tengerimalacokká váltak, megsérülnek, és néha meg is halnak ezektől a gyógyszerektől” – tette hozzá közleményében.

    /https://www.elora.gr/portal/epikairotita/1822-300-2/

    ΗΠΑ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΟΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 300%

  6. Zavarba ejtő bizalmas Pfizer-dokumentum:

    Innentől kezdve minden COVID hozzászólásodat, a tartalmától függetlenül, törlöm. – Tibor bá’

  7. 7 – Tia:
    Én alapvetően humánus vagyok, mentes minden rosszindulattól, de L.S. nem érdemel jobbat. Nézd meg, miket hord össze most is.

  8. 7. Tia
    ” Ilyen gonoszakat nem kívánok, inkább csak L.eS.zarom a L.óS.zart amit összehord ?”

    A hozzászolásaid minőségét illetően a lovas kocsis is úriember melletted.

    Amikor Szókratészt arra kérték, adja meg nekik a művelt ember definícióját, nem említett semmit a tudás felhalmozódásáról. „Az iskolázottság – mondta – viselkedés kérdése… Szóval melyik embert tartom műveltnek?

    1. Először is azok, akik elleőrzésük alatt tarják a kellemetlen helyzeteket, ahelyett, hogy őket irányítanák azok…
    2. Akik minden eseménnyel bátran és logikusan néznek szembe.
    3. Akik minden ügyükben becsületesek..
    4. Akik jó szándékkal néznek szembe kellemetlen eseményekkel, kellemetlen emberekkel.
    5. Akik ellenőrzésük alatt tartják az örömeiket..
    6. Akiket nem győztek le szerencsétlenségeik és kudarcaik.
    7. Végre azok, akiket nem koptatnak meg sikereik és dicsőségük…”

    Szókratész (i.e. 469-399)

  9. 10 Tibor bá’
    Nemrég volt egy szavazás, aminek az lett az eredménye, hogy a blog olvasói kíváncsiak arra, amit L.S. idehoz és megmutat nekünk.
    Intelligens emberek, az olvasóid zöme, tán csak tudnak véleményt alkotni a valóságtartalmát illetően.

  10. 13. Delp
    Én például L.S. összes létező hozzászólását, tökmindegy hová írja, évek óta automatikusan olvasás nélkül átugrom.
    Ha soha többet nem írná ide ezeket az elképesztő legalja facebook szintű linkjeit én cseppet sem bánnám 🙂
    Elképesztő mennyi válogatott baromságot hord ide össze. Időpazarolás még kerülgetni is.
    Ettől függetlenül biztosan egy értékes, kedves ember lehet, de rendkívüli módon fogékony ezekre a tudományos alap nélküli összeesküvéselméletekre, „varázslatokra” 🙂

    Akár csak az anyósom…

  11. L.S. hozzászólásai simán érnek annyit, mint a mai poszt a BarBeQue variánsról.
    „Halálosan boldog lennék, ha megkapnád.” A híres konteós, Sucharit Bhakdi, azt állítja, hogy az oltottak elvesztik az empátiájukat, ami nyilván csak dajkamese. Egyesek a nemlétező empátiájukat hagyják maguk mögött, mások csak simán felfuvalkodnak, mint a fórum hipochonder doktornője.
    Tibor bá’, nyugtass meg itt mindenkit, hogy már az oltások előtt is ennyire empatikus voltál. 😀

  12. Micron ez micron az, soros az ország mumusa , migránsok támadnak vagy a szankciók okozzák az inflaciót na ez mind ugyanolyan kaliberű baromság meg hazugság akinek van maga esze tudja a többi meg agyatlanul elhiszi azt amit az illetèkes èrdekcsoport vagy szemèly bead neki . Na ez ilyen

  13. 12. Tibor bá’
    ” Ki az a Szókratész?”

    Szókratész (ógörögül: Σωκράτης ),
    (Alópeké démosz, ókori Görögország, i. e. 469 eleje – Athén, i. e. 399. február 15. vagy május) ókori görög filozófus.

    14. Szalma Józsi
    „Én például L.S. összes létező hozzászólását, tökmindegy hová írja, évek óta automatikusan olvasás nélkül átugrom.”

    Érdekes ilyen nevü hozzászólással eddig még nem találkoztam.
    Üdvözöllek Szalma Józsi, Tibor bá blogján.
    Nem haragszom Reád amiért átugrod az írásaimat, mivel sem az első sem az utolsó vagy e tekintetben.
    Bevallom sajnos én is azt teszem sokszor idő hiányában főleg azoknak az írásaitól kímélem magamat akik a mainstream média szócsövei.
    Az az igazság, hogy nem lehetünk mindenki szemében tetszetősek, rokonszenvesek mert akkor nem leszünk őszinték önmagunkkal.

    Szalma József, Tatabánya? Ha igen, akkor
    üdvözletemet az „eltűnt” Tatabányai, Horváth Csabának!

  14. 15 – read only
    Én 85 éven át nem változtam, ahogy az eszemet tudom.

    13- Delp:
    L.S. Coviddal kapcsolatos szövegét automatikusan törlöm. Minden más szövege jöhet (egyenlőre). Nem csak az a bajom, hogy hülyeségeket szed össze, de alkalmaként tiszteletlen is velem szemben. Erre különben szarnék, de a protokoll szerint nem engedhetem meg.

    17 – L.S.
    Gondolod, hogy nem tudtam ki az a Szókratész? Nincs neked egy kis skizofrén beütésed?

  15. Covid és hasonló sztorik lejárt lemez………. „Csámcsogni” kell ezen? Még az sem fél igazán, aki a Covid osztályon dolgozik ápolóként (hacsak nem olvas szabadidejében ilyen és ehhez hasonló blogokat)…………….

  16. 19 – Váradi István:
    A múlt héten naponta 20-an haltak meg COVID-ban. 2020. október 6.-án halt meg ennyi ember, amikor mindenki be volt szarva, Orbán rendelt egy rakás lélegeztetőt és elrendelték a maszk viseletet + egyebeket. Mára a vírus veszélyesebb, de a nép megszokta. Mit nekünk a napi 20 halál meg a folyamatos elhalálozási növekedés. Na majd meglátjuk mi lesz még a télen!

  17. Tisztelt Tibor bá’! Természetesen szomorú vagyok a halálesetek miatt és letaglóz!
    De „függője” vagyok a blogja olvasásának! Mindig ha tehetem, olvasom a blogbejegyzéseket. Ritkán hozzászólok.
    Talán rosszak az idegeim. Ismer valaki itt egy jó orvost, aki nyugtatóval kezelné a panaszom, hogy kicsit lenyugodjak és ne ijedjek meg annyira?
    Ha jól tudom, azért vannak gyógyult Covid betegek is…….. Csak azért.

  18. A Zsolt által belinkelt cikk (#https://www.naturalnews.com/2022-11-02-democrats-beg-for-covid-forgiveness-after-destroying-the-lives-of-millions.html) tartalmát akár nyugodtan magára is veheti néhányotok, szembeötlő a hasonlóság. Neveket nem kell említenem, mindenki tisztában van vele kik (voltak) a covid-zsarnokok…akik nem kérnek bocsánatot és megtennék újra meg újra, ugyanígy ahogy 2 éven át…Nem számítanak az életek, az egzisztenciák amik tönkrementek, a gyerekek élete sem, nem számít semmi sem. Szégyelljétek el magatokat mélységesen.

  19. 18. Tibor bá’
    ” Gondolod, hogy nem tudtam ki az a Szókratész? Nincs neked egy kis skizofrén beütésed?”

    Jó éjszakát kivánok Tibor bá’.

  20. 24. ötlet (nem téged megszólítva)

    Érdekes, ennek a 3000!! egészségügyi dolgozónak a hiánya következtében elmaradt, eltolódott műtétek, hosszabb várólisták miatt elkésett diagnózisok miatt meghalt emberek TÖMEGE, szóra sem érdemes.
    Csak a Covid.. Reggeltől-estig…
    Jó lenne már levenni azt az átkozott szemellenzőt ami gátolja a józan gondolkodást!

  21. 24. ötlet
    / Az USA-ban most engedik vissza a rendszerbe az oltatlan egészségügyeseket hogy-hogynem./

    A New York-i Legfelsőbb Bíróság minden alkalmazottat visszahelyez, akiket elbocsátottak az a COVID-19 oltás elmulasztása miatt és elrendelte a bérük visszaszolgáltatását, és azt mondta, hogy alapvető jogaikat sértették meg!!! 10/24/2022

    (https://iapps.courts.state.ny.us/fbem/DocumentDisplayServlet?documentId=JK5E3gx5XV1/ku37jnWR_PLUS_w==&system=prod)

  22. 27.L.S.: Akkor orvosok döntöttek egy járvány kezeléséről, most jogászok. Neked ez jobban tetszik. Betegség esetén fordulj jogászhoz. Azok mindig megbízhatóak.

  23. 28 – Csont

    Josef Mengele is állítólag orvos volt. És még sokan mások.
    Az orvost nem a diplomája és a fehér köpenye teszi orvossá.
    Hogy mást ne mondjak, ezektől sokkal fontosabb az esküjük és az, hogy mindig és minden körülmények között betartsák az abban foglaltakat! Szerintem.

  24. 28 – Csont:
    2020-ban az egész emberiségnek szembe kellett nézni egy teljesen új, és rendhagyóan viselkedő betegséggel. Mindenki meg volt ijedve. A szakemberek körében se volt tökéletes egyetértés. Mondhatni kapkodtak. Mára az emberiség belenyugodott abba, hogy egész évben, naponta bizonyos számú beteg belehal, pont úgy, ahogy átlagosan, Magyarországon napi 4 ember hal meg közlekedési balesetbe Van, aki ma is védekezni akar, van akik nem. Ebből van a nagy hadakozás. A baj csak az, hogy közlekedési baleset ellen elég hatásosan lehet védekezni, ha óvatos vagyok (pl. részegen nem ülök volán mellé). COVID esetében más a helyzet. Itt nem óvatosnak kell lenni, hanem fiatalnak. L.S. elárulhatná, hogyan legyek fiatal. Húsz évesen én is kiröhögném a vakcinát.

  25. 28. Csont
    ” Akkor orvosok döntöttek egy járvány kezeléséről, most jogászok. Neked ez jobban tetszik. Betegség esetén fordulj jogászhoz. Azok mindig megbízhatóak. ”

    Teljesen igaza van „Csont” -nak.
    Nálunk – G.O. – ban az előbbi Egészségügyi Miniszterünk egy nemzetközi profi kosárlabdás sportoló volt, aki a sport versenyek között orvosi diplomát is szerzett!?!?!
    A mostani Egészségügyi Miniszterünk még rosszabb, még véletlenül sem járt az Orvosira mivel a Jogászit végezte …
    Talán ezeknek is köszönhető, hogy Görögországban még mindig azok az egészségügyiek akik nem oltották be magukat a szakágon kívül dobták Őket.

    3O. Tibor bá’
    „Itt nem óvatosnak kell lenni, hanem fiatalnak. L.S. elárulhatná, hogyan legyek fiatal. Húsz évesen én is kiröhögném a vakcinát.”

    Tibor bá’ félreértett, én sem vagyok 17 éves hanem 71 éves.

  26. 31.

    Az egyik legostobább konteót beszoptad és hirdeted, mint misszionárus a Szentírást.

  27. Balogh Botond?
    Μit jelent a Balogh?

    -Balkezes, sete, gyakorlatlan, balsorsú Botond?

    Lapozzál!!!
    Találsz ennél jobb nevet is…

  28. L.S.

    Kedves Barátom

    Olyan magyar szó nincs, hogy sete.
    Olyan van hogy suta.
    A Balogh gyakori név Magyarországon ,mint nálatok a Nikiforos.
    „Őzgidácska sete – suta, rátévedt az országútra”
    Az írói szabadság megengedi ezt a szójátékot.
    Suta = nőstény őz , ügyetlen.

  29. 35 Vaszil
    Hát, ez még nekem is új, olyan régies… 🙂
    Nem is hallottam soha, csak az őzgidácskára, de ott is csak szójátéknak véltem, mint a nyulam-bulamot…

  30. 35.

    Megint tanultam.
    De megesküszöm rá, hogy 100 magyar anyanyelvű közűl,egy ha ismeri.
    Dicsőség a Görögünknek !

  31. 34. Balogh Botond
    „A Balogh gyakori név Magyarországon ,mint nálatok a Nikiforos.”

    A Nikiforosz azért nem olyan gyakori mint nálatok a Balogh.
    A megfelelő görög – szinonimája – a Ζερβός azaz Zervosz és annyira gyakori mint a Balogh.
    A Nikiforosz – Νικηφόρος – azonban nem egy balkezes, sete-suta gyakorlatlan, balsorsút jelent, hanem dicsőségest, vagyis dicsőséget hozó személyt jelent.

    ” Az írói szabadság megengedi ezt a szójátékot.”

    A szójátékot igen de az ellenkező információt azt már nem!
    Vagy magenta, vagy a bloggazda törlése vagy minősítés jár olyan mint a Tied 32.-ik alatt.
    Amikor ilyeneket írsz, büszke vagy magadra?

    38. Balogh Botond
    „Megint tanultam.”

    Igen Balogh Botond.
    „A jó pap holtig tanul.”
    Láss, ne csak nézz!
    Legyél éber, nem minden hatalom a javunkért fáradozik!

  32. 40. L.S.

    Az egyik legmegosztóbb személyiség vagy itt a blogon.
    Így tovább! 🙂
    Egy-két dolgot már benéztél konteó ügyben(ki nem?), úgymond túltoltad a bringát, de összességében rendkívül üde színfolt vagy, és nagyon művelt, jó gondolkodású, széles látókörű!
    Köszönöm!

    Mai hatalom értünk? Az nem emberi,vagy nem tud hatalomra jutni.

  33. 3O. Tibor bá’
    ” COVID esetében más a helyzet. Itt nem óvatosnak kell lenni, hanem fiatalnak. L.S. elárulhatná, hogyan legyek fiatal. Húsz évesen én is kiröhögném a vakcinát.”

    Tibor bá’
    Nem L.S. -t kell megkérdezni hanem Dr. Johann Georg Faust,
    de sajnos semmi sincs ingyen Tibor bá!
    Persze az aki nem hisz Istenben, másvilágban és főleg az örök lélek létezésében annak az alku nem lehet komoly téma.

    Tőlem azonban van egy más alternatív megoldás is:

    A nővér elárulja, mit látnak az emberek, mielőtt meghalnak
    „Ha félsz a haláltól, van valami, ami megvigasztal”
    Julie McFadden nővér sokszor állt a haldokló betegek oldalán.
    Ismeri érzéseiket, félelmeiket a halállal szemben, de ismeri szeretteik félelmét is közvetlenül a veszteség előtt.
    „Az emberek keveset beszélnek róla, bár nagyon gyakori, és az általam ápolt betegek több mint fele tapasztalta. A haláltól való félelem normális, és sok beteg kifejezte ezt a félelmet. De aztán meglátogatta egy meghalt barát, és a félelem elmúlt.”
    Mint a nővér elmagyarázta, a látomás körülbelül egy hónappal azelőtt jön, hogy valaki meghal, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy pszichózisban van, vagy oxigénhiányban szenved.
    Valójában a páciens, aki ezt tapasztalja, teljes mértékben tudatában van a környezetnek. Sokszor az emberek, akik átélték ezt, azt mondják: „Tudom, hogy őrülten hangzik”.
    Követői a TikTokon megszólaltak, hogy megosszák saját tapasztalataikat a látomással szeretteiken keresztül, és megerősítették, hogy ez mennyire megnyugtató volt számukra.
    „Amióta elkezdtem nézni a videóidat, már nem félek a haláltól” – kommentálta az egyik felhasználó.
    „Apám látta a testvéreit, anyám látta a nővérét és hallotta apámat, a nagymamám látta a fiát, aki megelőzte őt halálában. Gyönyörű látni” – mondta egy másik.
    „Apám látta az anyját néhány órával a halála előtt. Megkereste, és azt mondta: „Anya, nagyon örülök, hogy itt vagy” – írta egy harmadik, míg egy másik megjegyezte:
    „Igen, apám azt mondta, hogy látta az anyját. Valójában vigaszt adott.”

    / https://www.pronews.gr/x-files/tiktok-nosokoma-apokalyptei-ti-vlepoun-oi-anthropoi-prin-pethanoun//

    42. Balázs
    „Köszönöm!”

    Én köszönöm Balázs.

  34. Most olvastam, L.S.-től:”Teljesen igaza van “Csont” -nak.”
    Azóta is a hideg futkos a hátamon. 🙂
    Aztán majd megint nekiáll az én nevemmel is kötözködni meg gúnyolódni. Időnként megengedi ezt magának, pedig azt azért kinéztem belőle, hogy tudja, ez bunkóság.

  35. 40.L.S.
    „A Nikiforosz – Νικηφόρος – azonban nem egy balkezes, sete-suta gyakorlatlan, balsorsút jelent, hanem dicsőségest, vagyis dicsőséget hozó személyt jelent.”

    Sajnos a három honfitársam közül senki sem javított, tehát nem maradtak a blog olvasói, így nekem kell helyesbítenem.

    A Nikiforosz – Νικηφόρος – Győzelmeset, vagyis győzelmet hozó, győzelmet arató személyt jelent.
    Niki – Νίκη – Nike – Győzelem –
    Φορος – Φορεας – Φερνω – Ηozó

    https://statusradio.gr/wp-content/uploads/2017/05/Untitled-1_3-768×540.jpg

    44. Csont

    Kedves ” Csont ”
    A 28.-as hozzászólásoddal komolyan és teljesen egyetértek, mivel a Covid járvány kezelése tisztán politikusok és harmadrangu orvosok belegyezésével történt, anélkül, hogy ezt megvitatták volna bármely orvosi konferencián pedig rövidesen a harmadik évet érjük.
    Nálunk a média covid-orvosai közül még egy dili-intézet ápolt is van.

    „Aztán majd megint nekiáll az én nevemmel is kötözködni meg gúnyolódni.”

    Ok nélkül senkire nem válaszolok, csak ha igazságtalan, kihív és indokot ad rá.

  36. 43 – L.S.
    Irigylem azokat, akik hisznek az örök életben, de lenézem őket a végtelen butaságuk miatt. Ha kíváncsi vagy rá, nem félek a haláltól, de sajnálom, mert érdekes az élet, kár itt hagyni.

  37. 33: „Μit jelent a Balogh?”
    Mint Kézai Gestájából megtudhatjuk:
    „Ezek után jő bé Altmann Friedburgból, pánczélos vitéz a thüringiek hazájából. Ettől származnak a mai Balogok.” (Szabó Károly fordítása)

    „A Balog(h) nemzetség őse, Altmann von Freidberg lovag Orseolo Péter magyar király uralkodása alatt (1038-1041) és 1044-1046) érkezett Magyarországra az egykor Türingiához ma Hessen tartományhoz tartozó Freidberg városából. A Balogh nevet a Gömör vármegyei Balog-patakról kapta, amely környékén letelepedett.”
    #https://hu.wikipedia.org/wiki/Balog_nemzets%C3%A9g

    „A Balogh nemzetség eredetéről”
    #https://mek.oszk.hu/10600/10630/

  38. 40.

    Abban a reményben, hogy Téged is szórakoztat kedves L.S.

    Győztes, győzedelmes.

    Győzelmes olyan szerintem nincs.

  39. 48: Szerintem nem kéne olyanokat irkálnod, hogy szerinted milyen szó nincs, amikor egy gugli kereséssel azonnal láthatnád, hogy „A magyar nyelv értelmező szótára” által is jegyzett szóról nyilatkozol.
    De magad is érted a szó jelentését, teljesen szokványos módon képződik a „győz” szótőből… Miért ne lenne ez értelmes magyar szó?
    A magyar nyelv valószínűleg sokkal bővebb, mint a Te szókincsed…

  40. 46. Tibor bá
    ” Irigylem azokat, akik hisznek az örök életben, de lenézem őket a végtelen butaságuk miatt. Ha kíváncsi vagy rá, nem félek a haláltól, de sajnálom, mert érdekes az élet, kár itt hagyni.”

    „A lélek és a test egyesülése [születés] semmivel sem jobb, mint szétválásuk [halál].”
    Platón, ie 427-347, filozófus

    ”Szerintem a halál nem más, mint két dolog elválasztása, az egyik a másiktól, vagyis a lélek a testtől.”
    Platón, ie 427-347, filozófus

    – A halál első tünete a születés.
    Stanislaw Jerzy Lec, 1906-1966, lengyel véleményíró

    – Mindannyiunk kötelessége meghalni.
    Euripidész, ie 480-406, ókori tragikus

    – Születésünk pillanatától kezdve a halál felé menetelünk.

    – A halál minden bajra gyógyír.

    – A halál az az ár, amit mindannyian fizetünk az élet kiváltságáért.
    Robert Half, 1918-2001, amerikai üzletember

    – A legjobb úgy távozni az életből, mint a bankettről: sem szomjasan, sem részegen.
    Arisztotelész, ie 384-322, ókori görög filozófus

    – A halál megszüntet minden kötelezettséget.
    Max Beerbohm, 1872-1956, brit humorista

    Louis Armstrong – What A Wonderful World

    https://www.youtube.com/watch?v=p-T6aaRV9HY

    Plaudite, amici, comedia finita est!

    – Tapsoljatok, barátaim, vége a vígjátéknak!
    Augustus, Kr.e. 63-14, római császár

  41. 50. Tibor bá
    „Mi volt a célod ezzel a szép gyűjteménnyel?”

    Csupán a – 46. Tibor bá – hoz füztem idézeteket híres emberektől.

    ” Irigylem azokat, akik hisznek az örök életben, de lenézem őket a végtelen butaságuk miatt. ”

    Tehát ez a véleményed Platónrol is?

    ” Ha kíváncsi vagy rá, nem félek a haláltól,…”
    De:
    – Mindannyiunk kötelessége meghalni.
    – A halál minden bajra gyógyír.
    – A halál megszüntet minden kötelezettséget.

    „De sajnálom, mert érdekes az élet, kár itt hagyni.”

    A legtöbb idézet a halállal kapcsolatos de a végén ott van újra az élet és annak szépsége.

  42. 52 – L.S.
    Több mint 2000 éve az emberiség szilárdan hitt a túlvilágban. Ezért Platon is. Nem állunk egy platformon. Engedd meg nekem, hogy meg legyen a véleményem a túlvilágban hívőkről.

  43. Kedves L.S.

    Csak egyetlenegy tudományos bizonyítékot szeretnék arra vonatkozólag, hogy emberi testen kívül is létezik lélek.
    Ha ezt megkapom , tüstént megtérek!

  44. 54. Balogh Botond:
    Na a tudománytól nem fogsz bizonyítékot kapni, hanem az ellenkezőjét. Mert ha létezik, akkor fix az ilyen szarrágás amire nincs szükség a menyországban. Senki nem fog bizonyítékkal jönni; ha úgy döntöttél, hogy a szemeidet csukva tartod s csak a tudománytól vársz felvilágosulást, ez a te felelősséged, senkit nem érdekel, hogy mit hiszel. Hát talán ahhoz is tudományos bizonyíték kell hogy a gyermekedet, a párodat vagy a szüleidet szeressed, vagy az akkor honnan jön ha úgy gondolod, hogy robot jellegű a viselkedésed, lélek nélkül ?

  45. 53. Tibor bá’

    Azért van egy kis „árnyalatni ” külőnbség „a véleményem a túlvilágban hívőkről” és az
    „lenézem őket a végtelen butaságuk miatt.”

    54. Balogh Botond
    „Csak egyetlenegy tudományos bizonyítékot szeretnék arra vonatkozólag, hogy emberi testen kívül is létezik lélek.
    Ha ezt megkapom , tüstént megtérek!”

    Kedves B.B.
    Teljesen hidegen hagy, hogy miben hiszel vagy sem.
    Én sem tudom mi az igazság, szkeptikus vagyok e témában is, de tisztelem mások hitét addig amig nem áll utamba és a személyes szabadságomat nem korlátozza.
    Több mint 2000 év után az emberiség nagy felfedezéseken és átalakulásokon ment át.
    Az orvostudományban szintén. Új szakágak létesülnek azon belül egyre inkább specializálódott téren belül.

    A PARADOXON az, hogy anélkül, hogy ismernék a lélek – ψυχή – definícióját és létezését – két szakág is létezik: pszichológus és pszichiáter!?!

    Ki gúnyolódik itt és Kin?

  46. 57 – L.S.
    Ma már a biológia, atomfizika, asztrológia tudományok eredményeinek a birtokában vagyunk. Ma már nincs szükség ismeretlen dolgokat az isteni tevékenységre fogni. Ma már nincs szükség az teremtő istenre a lét magyarázatához. Ma már csak a tudatlan, buta ember hisz istenben.

  47. 58. Tibor bá’
    ” Ma már a biológia, atomfizika, asztrológia tudományok eredményeinek a birtokában vagyunk.”

    Ja, ja, igen!
    Ilyen biztosan hirdetted az igét az oltásokkal kapcsolatban is!

  48. 58 A modern természettudomány sok mindent megmagyaráz, de speciel a létről egyáltalán nem mind semmit. Arra van egy saját különbejáratú magyarázatod, ami neked láthatóan megfelel, de például az én ízlésemnek túlságosan együgyű, mellesleg egyáltalán nem tudományos.

  49. 60 – Ábel:
    A tudományos eredményekből mindenki azt a következtetés vonja le, amit akar. Ha te a teremtő istent vonod le, akkor ismered erről a véleményemet.

  50. 61 Nemrég volt egy elég jó posztod erről. Az azzal kapcsolatos véleményedet nem véleményeztem, nem akarlak sértegetni, de nem bánnám, ha te is próbálnál tartózkodni a becsületsértésektől.

  51. 18. Tibor bá’
    ” Gondolod, hogy nem tudtam ki az a Szókratész? Nincs neked egy kis skizofrén beütésed?”

    53. Tibor bá’
    ” Több mint 2000 éve az emberiség szilárdan hitt a túlvilágban. Ezért Platón is.”

    Tisztelt Tibor bá’
    Mire kell következtetni az írásaidból? Egyetértesz és egyben ellentmondasz is?

    Tehát tudod ki a Szókratész és mégis azt állítód, hogy „Több mint 2000 éve az emberiség szilárdan hitt a túlvilágban. Ezért Platón is.” ???

    Talán emlékszik arra is hogyan és miért halt meg Szókratész aki tanítója volt Platónnak?

    Athén város-állama úgy vélte, hogy Szókratész elemzéseiben a nagy filozófus megrontotta a fiatalokat, és megkérdőjelezte az istenek létezését.

    Így bíróság elé állították. Ebben a perben az athéniak halálra ítélik Szókratészt, és arra kényszerítik, hogy mérget igyon.

    Szókratész végül, tanítványai menekülésre buzdítása ellenére, elfogadja a vádat, meghal, és a történelemben marad.

    Ime egy pár bölcs idézete, amelyet érdemes megjegyezni.

    „Az egyetlen igazi bölcsesség az a tudat, hogy semmit sem tudsz.”

    „Csak egy jó van, a tudás, és egy rossz, a tudatlanság.”

    „Senkinek nem taníthatok semmit. Csak gondolkodni taníthatom meg”

    „Légy kedves, minden ember, akivel találkozol, mindegyikük kemény csatát vív”

    „A nagy elmék az ötletekről, a közepes elmék a tényekről, a gyenge elmék másokról társalognak.”

    „A bölcsesség kezdete a keresés.”

    „Ismerd önmagadat”

    „Aki meg akarja változtatni a világot, először önmagán kell változtatnia.”

    „Nem vagyok Athéni vagy Hellén, hanem a világ polgára.”

    „Az igazi bölcsesség mindannyiunkhoz akkor jut el, ha ráébredünk, milyen keveset tudunk az életről, önmagunkról és a minket körülvevő világról.”

  52. 61. Tibor bátyám

    A mai tudományok éppen Isten létét bizonyítják. Ezek már elég jó próbálkozások, nyilván a teljesség igenye nélkül.

    Most, hogy életed végéhez közelítesz, mint ahogy én is és mi majd mindannyian, érdemes belemélyedni a témába.

    Tudom nem könnyű anyag, de érdemes megnézni annak akit VALÓJÁBAN érdekel a téma, ahelyett, hogy a saját kis betokosodott sémáit mantrázná.
    Persze, aztán ahogy jól esik! No, de úgy is fog puffani!

    https://m.youtube.com/watch?v=Lis-qwWEjJo

  53. A „Tűzben ég” már néhány órája a Google Fordító amint átveszi uralmát Elon Musk. Közel 110 millió követője megpróbál megfejteni egy tőle rejtélyes tweetet ami görög szóból áll.

    A bejegyzés egyetlen szóból áll:
    „διαλεκτική” -„dialektikα”.

    Magyarázat nem kíséri, a Twitter igyekszik kitalálni, hogy pontosan mi jár a föld leggazdagabb emberének fejében, aki a nyáron Görögországban tartózkodott néhány napos szünetre.

    /www.moneyreview.gr/

    Lehetséges, hogy Szókratész híres módszerére utalt, amelyet a platóni párbeszédek során fejlesztettek ki, amikor két vagy több beszélgetőtárs beszélgetés és eszmecsere útján jutott az igazsághoz.

    Egy nemrégiben adott interjúban így érvelt:

    „A szólásszabadság a működő demokrácia alapja, a Twitter pedig az a digitális „tér”, ahol az emberiség jövője szempontjából létfontosságú kérdéseket vitathatnak meg.

  54. 3O. Tibor bá’
    „L.S. elárulhatná, hogyan legyek fiatal. Húsz évesen én is kiröhögném a vakcinát.”

    3556-visszanyulas
    15. L.S.
    Az emberi élet várható maximális élettartama:

    Egy csapat biológus és biophysicists tanulmányt készített az emberi élet várható élettartamról. A kutatók Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban több tízezer ember orvosi és genetikai adataira támaszkodtak. Egy mesterséges intelligencia rendszert alkalmaztak egy olyan alkalmazás kifejlesztésére, amely kiszámíthatja az ember várható élettartamát személyes adatai alapján.
    A rendszer figyelembe veszi az ember életkorát, ha bizonyos betegségekben szenved, pszichológiai állapotát (pl. Szorongása), valamint életmódját.
    A tanulmány fő következtetése az, hogy az ember a legideálisabb körülmények között is nem élhet tovább 150 évnél.
    A tanulmányt a szingapúri Gero biotechnológiai vállalat és a New York-i Roswell Park Cancer Center tudósai végezték, és a Nature Communications folyóiratban publikálták.

    Természetesen a világelitnek most nem ez a prioritása az emberiséggel…

    The Georgia Guidestones emlékmű:

    1. Gondoskodj arról, hogy az emberiség 500 millió fő alatt maradjon, folyamatos egyensúlyban a természettel……

  55. 66.

    Kedves L.S.
    Ha körömszakadtáig ragaszkodsz ahhoz, hogy a világelit tömeggyilkosságot hajt végre az emberiség ellen , akkor tévelyegsz !
    Egy látszólagos, de hamis képbe rendezted a világeseményeket. Ami nem támasztja alá az elméletedet azt figyelmen kívül hagyod.
    Ami igen, annak minden morzsáját összegyűjtöd.
    Az erős hit mindig az akaratra is támaszkodik.
    Ha te ebben akarsz hinni, akkor ebben is fogsz.

  56. 69.

    Gondolom „felébredt” azar éber életet csak bizonyíthatatlan izgalmas rémlátomásokkal lehet élni.
    Köszike, akkor én nem akarok éber lenni.
    A világelit pont olyan mint az éter.

  57. 66: Ez a világelit valamit alaposan elbaltázott, mert a Georgia Guidestones 1980-as felállításakor is messze el volt már késve attól hogy „az emberiség 500 millió fő alatt maradjon”, azt ugyanis kb 1500 körül túllépte már a létszám. 1980-ban kb 4,5 milliárdnál tartottunk, azóta pedig folyamatos volt a további növekedés, hiába tűzte ki az állítólagos világelit az 500 milliót célnak, attól csak egyre messzebb került a világ, most közel 8 milliárdnál tartunk.
    Hát milyen világelit ez, ami 40 év alatt a kitűzött „hetedelés” cél elérése helyett kénytelen volt végignézni egy közel duplázódást?

  58. A tömeges oltások és a hosszú karanténok után jön a…

  59. 72: Ha nem tűnt volna fel, a járvány még most is tart.
    Görögországban 2020-ban lényegében novembertől volt csak járvány, cirka 140 000 esetből 5 000 halállal. 2021-ben az egész évben kb 1 milló esetből volt ~15 000 halál, idén meg újabb ~4 millió (!) esetből ~13 000 halál…
    Ez vajon miért az oltások és a karanténok hibája lenne?

  60. 72. L.S.
    TÖRŐLVE!!!

    Hát ezért kell az új twitter!!!

    “διαλεκτική” -“dialektikα”.

    Lehetséges, hogy Elon Musk Szókratész híres módszerére utalt, amelyet a platóni párbeszédek során fejlesztettek ki, amikor két vagy több beszélgetőtárs beszélgetés és eszmecsere útján jutott az igazsághoz.

  61. Kedves L. S.

    Törölve , amit minimum felháborítónak tartok.
    Az egy fontos kérdés , hogy hosszú távon mekkora ingadozásokat mutatnak az évi elhalálozási adatok ?
    Továbbá a nagyobb anomáliákat milyen tényezők okozhatják ?
    Valamekkora ingadozás szükségszerű.
    Minnél nagyobb a vizsgált populáció annál kisebb.

  62. 74 – L.S.
    Nyilvánosan közöltem: L.S. oltás ellenes propagandáját azonnal törlöm. Ez nem szólás szabadság kérdése. És nem alternatív tájékoztatás. Az oltás ellenesség halált okozhat, amiben én nem veszek részt.

  63. 75.Balogh Botond
    ” Törölve , amit minimum felháborítónak tartok.”

    Igazad van B.B.
    Ennél fölháborítóbb a kijelentése amellyel igyekszik indokolni próbálja a cenzúrázatát:

    „Az oltás ellenesség halált okozhat, amiben én nem veszek részt.”

  64. Aki 3 oltás után,egy bizonyos korban elkapja azt NEM VÉDI SEMMI.
    Se az oltás, se Isten,se a Tízparancsolat.
    A többi genetika,mint a magas koleszterin,amire szedheted életed végéig a statint.
    Lehet bunkerbe vonulni egyszer ott is lesz egy rés,és marad az ima.

  65. 77 L.S.
    „egyetlen célja, minél több embert megölni”
    Akkor elég gyatra hatékonyságú ez a szer, még várom mikor lesz az a tömeges elhullás, amiket itt vizionálsz…
    Mi lesz, ha mégsem következik be ettől a népesség érezhető csökkenése, ami a cél lenne?
    Mert eddig nem látom…
    Akkor finomítasz a véleményeden, vagy kitartasz, hogy most még nem, de holnap biztos bekövetkezik. Vagy holnapután….

  66. 79

    Ha meg lesz a halotti bizonyítvány,válaszolok.

  67. Hatékonyabb népirtásra lennének ötleteim.

  68. Kedves L.S. !

    Szerintem az alábbiakban linkelt írás nagyon értékes, a COVID-19 körüli cenzúrával foglalkozik és azért figyelemreméltó, mert erről az oldalról kiindulva rengeteg tudományos anyagot tudsz elérni, amelyeket a szajha média korábban cenzúrázott illetve olyanokat is, amelyek maga a cenzúra működésével kapcsolatosak.

    Ha valami a szövegben felkeltette az érdeklődésedet, csak klikkelj a feltüntetett évszámra és jobb oldalt megjelenik az az írás linkje, amelyre a hivatkozás megtörtént. Rengeteg van belőlük, nagyon sok közülük alapos tudományos munka, előfordulnak Nobel-díjas tudósok korábbi írásai, amelyek a COVID-üggyel kapcsolatosak.

    Itt aztán lehet böngészni és alaposan belemerülni a témába!

    https://link.springer.com/article/10.1007/s11024-022-09479-4

    Jó munkát! 🙂

  69. 80 hubab
    „Mikor lesz…?”
    Folyamatban. Kis türelem… Ha meghallod a panaszkodókat, meglátod a tanácstalanul segítséget keresőket, (nemattóvót) szembesülhetsz azzal, ami elkezdődött.
    Rómát sem egy nap alatt építették.

    83 Balogh Botond
    „Hatékonyabb népirtásra lennének ötleteim.”
    Gyorsabbra, lehetnének.
    Hatékonyságáról egyelőre lövésünk sincs.

  70. 80:

    Legyen egy kis sci-fi!

    Tegyük fel, hogy az oltás célja a népesség csökkentés.
    Ha téged bíznak meg az oltás elkészítésével, akkor olyat csinálnál, ami 3 nap alatt végez az illetővel a beadás után, vagy olyat, ami 2-3-4.. év után a szervezet állapotától és az alany genetikai adottságától függően majd egy később kialakuló betegségtől patkol el?
    Én a másodikat csinálnám, mert ha az első kiderül ki fogja magát onanntól oltatni?
    Menjenek szépen az oltások, lehetőleg minél többször és előbb-utóbb célt ér.
    Ha 2030-ra a népesség leredukálódik akkor meg is vagyunk.

  71. 86 – Simon mondja

    Simon jól mondja!

    Még annyit tennék hozzá – tisztán a sci-fit folytatva! -, hogy ha engem bíznának meg ezzel népességcsökkenéses feladattal és lennék is olyan ostoba, hogy vállalnám, akkor úgy csinálnám, hogy egy kitolt, de korlátolt időintervallumon belül a szert kapott „célszemély” elvessze a természetes immunitását vagy az véglegesen legyengüljön. S így lényegében bármiben meghalhat, ami „az útjába kerül”. Tehát a halálesetek okai is különbözőek lesznek, s így sokkal nehezebb visszavezetni, pláne bizonyítani a kiváltó okot.

    Aki véletlenül ilyesmit elvállalna – persze egy sci-fi történet keretén belül! – akkor az rettentően téved abban, hogy számára ez nem fog következménnyel járni. Így vagy úgy, de a végén olyan helyzetben fogja egyszer találni magát, amit rendkívül sajnálni fog. Mondom, így vagy úgy… Van, aki ezt érti, van aki nem fogja.

  72. 85-86

    Grat! Szeretem a gondolkodó embereket.

  73. 85 & 86:
    Olyan vírust kell kitalálni, amely a heréket, vagy a petefészket támadja meg. Sokkal humánusabb.

  74. 88. Tibor bá’
    Az veszélyes lenne a kiagyalókra is. Olyan eszközt kellett találni, amely rájuk nézve veszélytelen, az összefüggés nehezen bizonyítható, a hatások nagyon különbözőek és időben eléggé elhúzódnak. Úgy néz ki, hogy ezen szempontoknak maximálisan eleget tettek.

  75. 89 – read only
    A kitalálónak van pénze. Lefagyaszt spermiumot, petesejtet és kész. Erre a tömegek nem képesek.

  76. 89-90
    De hát eddig az volt a narratíva, hogy a beavatottak nem oltatják magukat.
    Akkor meg nem veszélyes a kiagyalókra, így spermát sem kell fagyasztani… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük