(4004) Fikció

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Egy fikció miatt tolnak bennünket egy nukleáris háború felé

Írta: Caitlin Johnstone
89. útban a 90. felé

Atomháború felé hajtanak minket azon a kitalált állításra alapozva, hogy Putyin egy Hitler-szerű megalomániás, aki provokálás nélkül támad meg országokat, pusztán azért, mert gonosz és gyűlöli a szabadságot. Putyin nem fogja abbahagyni a lerohanást és a hódítást, amíg meg nem állítják.

A média nem beszél az embereknek azokról a nyugati agressziókról, amelyek ehhez a háborúhoz vezettek. Nem mondják el az embereknek, hogy az Egyesült Államok fenntartja ezt a háborút azzal a kinyilvánított céllal, hogy meggyengítse Oroszországot. Elutasítják a béketárgyalásokat, és ellenzik a békét. Csak annyit mondanak az embereknek, hogy Putyin egy másik Hitler, aki nem hallgat a józan észre, és csak az erőszakot érti. Így a világ két nukleáris nagyhatalma egyre közelebb kerül a közvetlen katonai konfrontációhoz, amely egy totális fikción alapul, és a tényeket messze menően mellőzi.

Ebben az őrületben részt venni védhetetlen. Kimagaslóan erkölcstelen az események kitalált változatát ráerőltetni egy hiszékeny lakosságra, hogy beleegyezzenek egy nukleáris szuperhatalommal szembeni újabb és újabb agresszív cselekménybe.

„Nem, nem, nem érted, ha nem mondaná nekünk folyamatosan a média, hogy ehhez a proxy háborúhoz teljes támogatásra van szükségük, és cenzúrázzák azokat a hangokat, akik ezt vitatják, és óriás troll hadseregeket használnak fel, hogy elcsendesítsenek mindenkit, aki ezt megkérdőjelezi.”

„Ti nem háborúellenesek vagytok, csak Amerikai háború ellenesek vagytok” – mondta az a személy, aki hangosan szurkol Amerika ukrajnai proxy háborújának.

A háborús uszítók nem szeretik, ha háborús uszítóknak neveznek őket, amikor támogatják az Egyesült Államok által szándékosan kiprovokált, támogatott és finanszírozott proxy háborút, azzal a kifejezett céllal, hogy meggyengítse az Egyesült Államok régóta fennálló geopolitikai riválisát. Nagyon idegesek lesznek, ha rámutatsz arra a tényre, hogy ezt teszik. Amikor az emberek háborús uszításukkal szembeni ellenállást tanúsítanak, akkor őket „háborúellenesnek” minősítik:

Nagyon szeretnek úgy tenni, mintha az USA ezúttal a háború jó és igaz oldalán állna, mert abban a képzeletbeli világban ők a menő antifasiszták, akik szembeszállnak egy gonosz zsarnokkal, és akik ellenzik háborúskodásukat, azok az igazi háborús gyújtogatók.

„Ezúttal az USA egy háború jó oldalán áll! Továbbá, gagy, gagy, gagy, én egy kisbaba vagyok egy kisbaba aggyal.”

Minél közelebb jutunk az atomháborúhoz, annál kevésbé vagyok türelmes a felekezeti vitákban, olyan emberek között, akik állítólag ellenzik a háborút és a militarizmust.

Ne hagyd, hogy bárki elmondja neked, hogy az Egyesült Államok háborús szításával kapcsolatos kritikáid nem befolyásolnak semmit; ha így lenne, a birodalom nem dolgozna olyan keményen, hogy lebeszéljen a megszólásról. Keményen dolgoznak, hogy a közvélemény beleegyezését megkapják a napirendjükhöz, mert erre feltétlenül szükségük van.

Egy egész földgömböt átívelő birodalom nyugszik csukott szemhéjunkon. Attól függ, hogy propaganda-indukálta kómában tartanak-e bennünket. Veszélyesnek tartják azokat az ötletek és információk terjesztése, amelyek hiteltelenné teszik és vitatják, hogy a propaganda közvetlen veszélyt jelentene a birodalomra. Erről szól az egész ellenvélemény-cenzúra.

Uralkodóink rémálom-forgatókönyve ugyanaz, mint minden uralkodó rémálom-forgatókönyve a történelem során: hogy a tömegek belebetegszenek uralmukba, és számosságuk erejét használják fel, hogy megszabaduljanak tőlük. A propagandamátrix pontosan ezt hivatott megakadályozni.

Ennek a küzdelemnek az egyik aspektusa, amely egy kicsit olyan, mint egy hollywoodi film, vagyis egyfajta küzdelem a fény és a sötétség között, mert a birodalom attól függ, hogy tevékenységeit elhomályosítja és láthatatlanná teszi, miközben azon dolgozunk, hogy láthatóvá és átláthatóvá tegyük a gépezetét. Ezért van Assange börtönben. Ez az oka annak is, hogy az internetes cenzúra folyamatosan erősödik, és válik egyre kirívóbbá a propaganda. A hatalmon lévők az emberek ellen dolgoznak, hogy a dolgok sötétek és láthatatlanok maradjanak.

Utóirat: Munkám teljes mértékben olvasók által támogatott, ezért ha tetszett ez a darab, kérjük, adakozz. A legjobb módja annak, hogy biztosan lásd az általam közzétett cuccokat, ha feliratkozol a webhelyemen található levelezőlistára. A munkám bármely részének lefordítása ingyenes. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy ki vagyok, hol tartok, és mit próbálok elérni ezzel a platformmal, kattintson ide. Minden művet, amerikai férjemmel, Tim Foley-val közösen írjuk.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

35 gondolat erről: „(4004) Fikció

  1. Valahányszor megy a vinnyogás az atomháború miatt, annyiszor derül ki, hogy Oroszország épp rosszul áll a fronton. Mi másért kellene erről beszélni?
    Az ukránokat nem igen hatja meg az orosz fenyegetés, addig nyomnak, ameddig csak tudnak, ha gyengeséget mutatnak, pár év múlva újabb háborúra készülhetnek.
    Az USA azt látja, hogy az ukik tudnak, és akarnak harcolni, ezért érdemes minél több fegyvert beletolni a történetbe.
    Ha az oroszok ledobnák a taktikait, a háborút nem nyernék meg, de a NATO konvenciális eszközökkel megszórná őket legalább Ukrajnában, esetleg jönne egy légtérzár, vagy valami hasonló.
    Hosszútávon pedig beindulna az országok atommal történő felfegyverzése. Lenne lengyel, német, svéd, török, szaúdi, iráni, stb. Oroszország bukja a stratégia előnyét.
    Persze nem lehet kizárni, hogy a sarokba szorított patkány úgy dönt, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, ez van.

  2. Teljesen jogos és méltányos !

    Ha napi 24 órán át nézzük, hallgatjuk, olvassuk, a nyugati hazug propagandát,
    akkor időnként olvassuk el az oroszt is !

  3. Re:1 Majsz
    Ha figyelnéd az ukrán-orosz OSINT jelentéseket, akkor azt látnád, hogy az ukrán offenzíva elakadt, ukrán hátország súlyos energia krízisben szenved, gyak. a filléres iráni moped motoros drónokkal nem tudnak mit kezdeni, és „geddon tábornok” erőt gyűjt, hogy kitolja az ukránokat nyugati irányba.
    Nyilván pont véletlenül aknázták körbe a belorusz-ukran határt, és a szuper nyugati fegyverek meg sem annyira jók (generál nagyjavításon van az összes megmaradt német önjáró tarack, és selejtes lett az amerikai lövegek is a túlhasználat miatt. Pont véletlenül szivárgott ki az a jelentés is, hogy közel 300e ukrán katona halt/sérült meg, aki már nem tud tovább harcolni.
    Ma az ukrán vezetés számolatlanul önti a friss „húst” a frontra, ledarálva vele egy komplett nemzedéket, ami azt jelenti, hogy csak idő kérdése, hogy mikor ömlik össze az ukrán hadsereg.

  4. 3. dajtás
    Annyi hazugságot hordtál össze, hogy nem is állok neki tételesen cáfolni, mert minek vitatkozni hívőkkel.

  5. Ezek az előzőek, mind értékes szempontok és tények.

    De vajon mennyire jó ötlet engedni a zsarnokságnak ?

  6. 4 – Ir02:
    Dajtás általában tényeket közöl. Ha nem értesz vele egyet, cáfolnod kell.

  7. 1. Minek ment oda?
    2. Mi az anyjáért nem takarodik már haza?

    Nem kell a szokásos hazugságokat ismételnetek (ukrán népírtás meg NATO fenyegetés) a hazugság attól még hazugság marad.

  8. 7 – szokja:
    Fogalmazz figyelmesebben. Nem tudom megállapítani, mit akarsz velünk közölni.

  9. 4. Ir02

    Miért haladnak az ukránok?
    Én azt látom, hogy a nagy szeptemberi nekifutás óta egy helyben állnak. Kb. mint az oroszok a nyár alatt.
    Valószínű az vár a megtorpant ukrán seregre, mint ami az oroszra szeptemberben.

    Figyelembe véve, hogy jelen idő szerint nincsenek annyira jól kiépített és betonnal is megerősített védelmi rendszereik, mint február 24 előtt Donbaszban és Luanszkban (ahonnan az orosz offenzíva kivetette őket), nagyon nem jók a kilátásaik védekezés szempontjából sem.
    Támadásnál, pl. Herszon esetében pedig kifejezetten nehéz helyzetben vannak. Semmi – terep adottságából származó – védelem nélkül kellene a várost megrohamozniuk, nyílt terepen. Ez nagyon humán és technika költséges művelet lesz, ha megpróbálják, és nem sok eredményt fog hozni. Főleg a brutális orosz tüzérség mellett. Egyébként a terep támadásra alkalmatlanságát már most látjuk, amikor az elmúlt két hétben valamennyi szondázó ukrán támadás kudarcba fulladt.

    Hogy mit tud a nyugati technika?
    Javaslom, olvas utána. Szakmédiában meg a bulvárban is akad infó, arról, hogy sem a PZH2000 (de jó, hogy mi is ezt rendeltük meg milliárdokért) sem az USA M777-es tarack nem bírja a gyűrődést a ritka vagy teljesen hiányzó karbantartás, plusz a megengedettnél több lövés/nap mellett.
    Ha ez hazugság, akkor a média hazudik.

    7. Szokja

    Nem tűnt fel neked, hogy 2015-óta az ukránok egyfolytában lőtték Donbaszt és Luanszkot, azaz nagyvárosokat, sok civil halálát okozva.
    Attól, hogy a te kognitív disszonanciád nem engedi befogadni az ilyen tényeket, attól még megtörténtek.
    Na meg folyamatosan acsarkodtak, fenyegetőztek azokkal kik nekik nem tetszettek.
    A NATO (értsd: USA) pedig lassan bekerítette Oo.-ot. Szerinted az USA milyen választ adna arra, ha Mexikót és Kanadát az oroszok elkezdenék ellen USA-nak építeni? Biztos tapsikolna hozzá. Akkor amikor Kubáért is majd világháborút indított, úgy hogy az egy komcsi ország volt, orosz befolyási terület és valójában nem is az orosz tette meg a rakétaválság első lépését (csak, hogy emlékeztesselek, Töo.-i közepes hatósugarú rakéták telepítése USA részről).
    És az USA-nak saját érdekeire hivatkozva szabad határaitól több ezer kilométerre lévő országokat mondva csinált indokokkal megtámadni? Akkor az orosznak ugyanezt miért nem szabad?
    A háború nagyon nem jó! Én is elítélem. DE akkor legyen általános elv, hogy senkinek se legyen szabad érdekeit háborúval érvényesíteni!

  10. Re:4 Ir02
    Akkor cáfolj, én nem dőlök kardomba, ha tévedek. 😉
    Állítások:
    1.Ukrán energia rendszer él és virul, vagy súlyos energia hiány miatt korlátozzák a fogyasztókat, mert módszeresen támadja az orosz hadsereg a villamos elosztókat?
    2. Igaz-e, hogy a német tarackok generál javításon vannak baltikumban?
    3. Igaz-e, hogy túl vannak használva a M-777 lövegek, és emiatt baromi pontatlanok lettek, és több helyen kivonták őket a fronvonalból(gyak. nem találják el vele a célt)?
    4. Igaz-e, hogy alá van aknázva az összes belarusz-ukrán határhíd, és átkelő?
    5. Igaz-e, hogy komoly problémákat okoz a filléres iráni drón?
    6. Igaz-e, hogy jelentős emberveszteséget szenved folyamatosan az ukrán hadsereg személyi állománya? Pontos számot nem mondanak, mert nettó demoralizáló lenne a lakosságra, de a kórházi ápoltak száma jelentős.
    7. Igaz-e, hogy megállt az ukrán offenzíva a keleti megyékben?
    8. Igaz-e, hogy jelentős számú női „önkéntes” van az ukrán hadseregben, mert már mindenkit besoroznak, aki férfi?
    9. Surovikin tábornok nem úgy néz ki, mint Dr. Evil az Austin Powersból? 🙂

    Ha sikeres az ukrán hadsereg, akkor miért riogat az ukrán vezetés azzal, hogy milliós ukrán menekült áradat lepi el az EU-t télen? Miért követel a komikus még több fegyvert?

    Ami tény: a mai ukrán állam de facto pénzügyileg/gazdaságilag életképtelen. Ha nem kapja meg a havi külföldi finanszírozást, akkor csődbe megy, pardon már abban van, most sem fizeti az adósság szolgálatot… Ebből nekem egy dolog látszik, hogy ha nincs mögötte uncle Sam, akkor viharos sebességgel összeomlik, és valljuk be, örökké nem fognak fizetni, pláne úgy, hogy a költségeket rá akarják tolni az EU-ra.
    Tetszik nem tetszik ennek az lesz a következménye, hogy az oroszok addig húzzák a rétes tésztát, míg a hátország annyira meggyengül, hogy az ukrán vezetés körül el fog fogyni a levegő.

    A háborút nem twitteren kell megnyerni(ebben az ukránok valóban megnyerték), hanem a fronton, és itt már nem állnak annyira jól. Tippre idén késő ősszel, legkésőbb jövő tavaszig lehet elhúzni a konfliktust, és vége lesz a háborúnak. Addig még túl sokan fognak meghalni, és ez itt igazán a baj, mert ez egy értelmetlen hábrú

  11. Dajtás:

    „Ha figyelnéd az ukrán-orosz OSINT jelentéseket, akkor azt látnád, hogy az ukrán offenzíva elakadt”
    – Az igazság az, hogy az oroszok minden erővel Bakhmutot ostromolják, ott próbáltak sikert felmutatni, ha már Herszonnál nem tudnak. Óriási erőket tolnak ebbe a kis szakaszba, de ennek ellenére tegnap elkezdték ott is visszanyomni őket, egy nap alatt elvesztettek annyi területet amit egy hónap alatt összeszenvedtek. A herszoni offenzíváról hírzárlat van ukrán részről, de az orosz oldalakon én épp azt látom, hogy menekül mindenki aki csak tud, a kollaboránsok fosztják ki a boltokat és húznak el oroszba, nagyon nem így néz ki egy elakadt offenzíva, szerintem napokon belül elesik Herszon.
    ” ukrán hátország súlyos energia krízisben szenved, gyak. a filléres iráni moped motoros drónokkal nem tudnak mit kezdeni, és “geddon tábornok” erőt gyűjt, hogy kitolja az ukránokat nyugati irányba”
    Az energiakrízis valós, de folyamatos a helyreállítás, az iráni drónok is probléma, de inkább csak hosszabb távon, most 10 ből nyolcat leszednek, a gond az, hogy hosszú távon nem megy, hogy 20k-s drónokat 100k-s lőszerekkel szedegetek le, el fog fogyni a légvédelem készlete. Geddon tábornok nem gyűjt erőt, nem a tábornokok nyernek csatát hanem a hadsereg, az meg gyenge.
    „Nyilván pont véletlenül aknázták körbe a belorusz-ukran határt” – Kamu, de különben ha igaz lenne, akkor mit is jelentene? Semmit.
    „. Pont véletlenül szivárgott ki az a jelentés is, hogy közel 300e ukrán katona halt/sérült meg, aki már nem tud tovább harcolni.” – Kamu.

    A gázár mindeközben csak ma 8% mínuszban, lassan 100 dollár alatt, miközben nekünk júliusban 250-ért (jóval a piaci ár felett), augusztus végén meg 320-on, gyakorlatilag a csúcson vásárolt Kakadu Peti. Az lesz az érdekes, amikor télen mi még mindig a 10x-es árakat fizetjük, miközben a németek már csak alig többet mint bármikor máskor. Érdekes lesz megmagyarázni, de nincs kétségem a birkák bármit bevesznek majd.

  12. 7.
    Lehet reklamálni Putyinnál, hogy légy szíves menj haza de népírtás lessz ha Putyin most visszalép s nem foglalja el a megmaradt oroszlakta területeket is. Le kell vágni azokat a részeket ahol más nemzetiségek élnek mert annyira gyűlölködőek, hogy képtelenek együttélni másokkal.

  13. 10: dajtás

    „Tippre idén késő ősszel, legkésőbb jövő tavaszig lehet elhúzni a konfliktust, és vége lesz a háborúnak. Addig még túl sokan fognak meghalni, és ez itt igazán a baj, mert ez egy értelmetlen hábrú”

    Tippnek nem rossz, de ha a cél mindkét oldalon a másik kivéreztetése, akkor ez még jövő tél is lehet.
    Főleg, ha ez is ugyanúgy a népességcsökkentés része, mint a vaxolás…

  14. 12. Vaszil
    Ez a napi pár száz elesett katona a társadalom mérnökök szemében a nullával egyenlő.
    Nagyobb dobás kellene, de valahogy úgy, hogy őket ne érje és a környezte se menjen annyira tönkre, hogy élhetetlen legyen (ti. nem szeretnék életüket bunkerben tölteni).
    Egyébként valószínű, hogy nukira játszanak. De csak Európa (na jó, Ázsia) területére korlátozva. Azonban ez nem fog bejönni, ha az orosz tartja a szavát.

  15. Én nem vagyok egy stratéga, de szerintem minden azon múlik, hogy mennyire erős a Nato-ukrán, ill. az orosz hátország.
    Hiába gyengítik meg az ukránokat, ha az egész branch beáll mögéjük.

    Tisztán látszik, hogy a ruszkik visszavonulásuk után bekeményítettek és a háttér infrastruktúrát (is) támadják.
    Ezzel Ukrajnát ugyan kinyírják, de a háború nem fog véget érni.
    Legalábbis konvncionális fegyverekkel megvívva.

    Egyértelműen(legalábbis nekem) úgy tűnik, hogy Oo. és ezen a háborún keresztül egész Európa megtérdeltetése a cél. A médiahiszti erre (is) kell. Az európai országok nagyon sokst ölnek ebbe bele úgy, hogy közben maguk alatt vágják a fát. Mi lenne ha vesztenének az oroszok? Na mi?
    Csodajó lenne mi, a gaz imposztort elpusztítani és a nyugati egyetemes igazság fényében megfagyni!

    Putyin mi a francért nem így kezdte a háborút? Ez számomra egy nagy kérdés!
    Úgy tűnik a médiahírekből(így visszaemlékezve), hogy beleterelték a gondolkodásunkat abba a szépen felépített vágányba, amikor is ezek az események logikusnak tűnnek.
    Ha logikusan és általános szemlélet szerint nézzük, akkor dajtásnak igaza lehet.

    Én azt is könnyen el tudom képzelni, hogy még jövő ilyenkor is háború lesz.
    Ha nem, akkor a ruszkik nem akarnak igazán nyerni vagy nagyon sok zsoldos és Nato katona fog harcolni az ukránok zászlaja alatt.
    Én nem tippelnék totális atomháborúra, viszont egy orosz megelőzőre nagy esélyt látok.

    Az eu gazdasága most indult be a lejtőn, de még nem gyorsult be igazán. Túl nagy hajó, sokáig süllyed.
    Kérdés, hogy tavaszig elég e neki az idő, hogy széthulljon és a nemzetek gazdasága olyan padlót fogjon, hogy nem lehet
    egyben tartani őket parlamentáris
    eszközökkel és beindulnak
    a lázadások?!
    Szerintem több kell neki, mint 5 hónap.
    Következő tél dereka, ha már tippelnem kéne.

  16. Újra kénytelen vagyok felhívni a figyelmet, hogy csak totális atomháború képzelhető el. A „limitált” odacsapásból szépen fel fog épülni a totális háború. És az se képzelhető el, hogy Moszkva veszít. Putyin már rég megmondta, hogy ők is a Sámson opció hívei. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor hitegeted magad.

  17. Re:12 Vaszil
    „Tippnek nem rossz, de ha a cél mindkét oldalon a másik kivéreztetése, akkor ez még jövő tél is lehet.
    Főleg, ha ez is ugyanúgy a népességcsökkentés része, mint a vaxolás…”

    Nem fog addig tartani, mert generálisan annyira romokban van már most is Ukrajna, hogy addig nem bírja ki. Ha nem lesz villany, víz, gáz, fűtés télen, akkor kiürül Ukrajna, nem véletlenül riogat az ukrán vezetés milliós menekült áradatról. Ukrajnát támogató államok sem végtelen erőforrással bírnak, lengyelek, németek, baltiak lakossága sem fogja sokáig tűrni, hogy az ukránok miatt szegényednek majd el.

    Nem a népesség csökkentés a cél, hanem a hely elnéptelenedése. Ne az emberekre koncentrálj, hanem arra, hogy felszabadul több 10k ezer km2, ami másnak a régi/új hazája lehet…

  18. Caitlin Johnstone
    ” A háborús uszítók nem szeretik, ha háborús uszítóknak nevezik őket, …”

    /oimos-athina.blogspot.com/2022/10/

    A New Order – Az Új Világrend – úgy döntött, hogy az Egyesült Államok felhasználásával elindítja a harmadik világháborút, az USA pénzügyi összeomlása küszöbén áll, aminek következtében a világ egész pénzügyi rendszere összeomlik.

    A (egyelőre) sötét – titkos világkormány a teljes pusztulásba taszítja az Amerikai Egyesült Államokat, Amerika világuralomra törekvő ambícióját használják fel, hogy kiirtsák a világ lakosságának 80%-át.

    OROSZORSZÁG: Oroszországból származó információk szerint a helyzet a DEFCON 2-nél van, és elrendelték, hogy nyissanak meg minden menhelyet, és minden orvosnak és nővérnek foglalják el helyüket, legyenek készen.

    WASHINGTON, Az Egyesült Államok atombombázóit és nukleáris tengeralattjáróit telepítette az Arab-tengerre és Guamra egy nagyon gyanús eszkalációban, bármikor kitörhet a háború Oroszországgal, Iránnal, Kínával és az Egyesült Államokkal.

    ANGLIA: Martin tábornok szerint a Nyugat egy kulcsfontosságú előnyét veszítette el a drónok miatt, a drónok potenciális nyugati katonai ellenfelek általi széles körű használata megfosztotta egy kulcsfontosságú előnytől – a légi fölénytől.

    Ukrajna: több tucat ukrán katonai, ipari és energetikai infrastruktúra-létesítményt találtak el orosz UAV-k és rakéták, köztük a fővárosban, Kijevben, Harkovban, Dnyiproban, Zaporozsjében, Zsitomirban és más városokban.

    NATO-katonák ezrei az USA hadsereg 101. légideszant hadosztálya Európábol Romániában telepedtek az Ukrán határon, hogy felkészüljenek az „Oroszországgal vívott háborúra”, és „készen álljanak a határátlépésre”, ha a dolgok eszkalálódnak, vagy ha a NATO-t megtámadják.
    Készüljetek fel most a harmadik világháborúra…

    Az öreg szerzetes üzenete:
    Amint a NATO belép Ukrajnába, Oroszország kíméletlenül lecsap Európára, és dél felé terjeszkedik… ez a NATO lépése az Oroszoknak háborús okot fog adni és ha ez megtörténik, akkor egy egészen más Oroszországot fogtok látni, amely dühös háborúvá válik, egy medve, amely senkit sem kímél, olyan lesz, mint a vulkáni láva, amely mindent eltöröl, ami az útjába kerül.”

    Az Amerikai Egyesült Államok kormányzó pártjában attól tartanak, hogy a 2022. november 8-i választáson elveszítik többségüket a Kongresszusban, így a világkormányra vonatkozó tervük elveszik, és annyira kétségbeesetten igyekeznek megtartani a hatalmat, hogy átlépik a piros vonalakat, „hamis” nukleáris támadást hajtanak végre Ukrajna ellen, Oroszországot hibáztatva és kirobbantják a harmadik világháborút.

    Az ellenőrzött média már elindította az álhíreket, hogy azonnal felkészítse a világot, a Daily Mail azt írja, hogy a brit vezérkari főnök kijelentette, hogy a most gyenge Putyinnak nincs más választása, és erődemonstrációként a Fekete-tenger feletti atomfegyverek kilövése felé fordul. …
    Ez a prediktív programozási propaganda

    Ben Wallace brit védelmi miniszter hirtelen lemondta keddre tervezett megjelenését az alsóház védelmi bizottsága előtt, hogy személyesen vegyen részt a Pentagonban és a Fehér Házban tartott rendkívüli üléseken Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterrel.

    Oroszország novembertől valószínűleg több támadást indít, hogy megsemmisítse az ukrán fegyveres erők maradékát, de ennek megakadályozása érdekében a Nyugat valószínűleg egy világháborúba sodor bennünket egy álincidens révén, és Putyint hibáztatja a taktikai nukleáris fegyverek használatáért. ez lesz az indoklása annak, hogy az Egyesült Államok kormánya nemzetközi vészhelyzetet hirdessen, amely lemondja a november 8-i választásokat…

    Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ…ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ

  19. A méregdrágán kifejleszett és hadrendben tartott, atomfegyverek elrettentő ereje egy mítosz csupán.

  20. Caitlin Johnstone

    „Nem, nem, nem érted, ha nem mondaná nekünk folyamatosan a média, hogy ehhez a proxy háborúhoz teljes támogatásra van szükségük, és cenzúrázzák azokat a hangokat, akik ezt vitatják, és óriás troll hadseregeket használnak fel, hogy elcsendesítsenek mindenkit, aki ezt megkérdőjelezi.”

    „Ti nem háborúellenesek vagytok, …”

    Csak a téma változik a módszerük és az eszköztáruk szinte ugyanaz!!!

    Olvassuk csak újra:

    „Nem, nem, nem érted, ha nem mondaná nekünk folyamatosan a média, hogy ehhez a Covid-oltásra teljes támogatásra van szükségük, és cenzúrázzák azokat a hangokat, akik ezt vitatják, és óriás troll hadseregeket használnak fel, hogy elcsendesítsenek mindenkit, aki ezt megkérdőjelezi.”

    „Ti nem Covid-oltás ellenesek vagytok, …”

  21. 18. L.S.

    „Az öreg szerzetes üzenete:
    Amint a NATO belép Ukrajnába, Oroszország kíméletlenül lecsap Európára, és dél felé terjeszkedik… ez a NATO lépése az Oroszoknak háborús okot fog adni és ha ez megtörténik, akkor egy egészen más Oroszországot fogtok látni, amely dühös háborúvá válik, egy medve, amely senkit sem kímél, olyan lesz, mint a vulkáni láva, amely mindent eltöröl, ami az útjába kerül.”

    Kb. ez várható. Akkor majd megtudjuk, hogy milyen gyenge az orosz hadsereg! Főleg a lengyelek és románok, na meg a balti államok.
    És igen. Dél felé fog terjeszkedni, hogy meglegyen a szerbekkel való valós területi kapcsolata. Hogy milyen irányból éri ezt el, na az a kérdés. Ez lesz nekünk a döntő.

    Remélem az USA a seggén marad. Tudom az eseményeket befolyásolni próbáló köröknek teljesen más motivációja van, mint egy normális átlag embernek, de attól még valaki csak lefoghatja a kezüket/kisiklathatja tervüket.

    „Oroszország novembertől valószínűleg több támadást indít, hogy megsemmisítse az ukrán fegyveres erők maradékát, de ennek megakadályozása érdekében a Nyugat valószínűleg egy világháborúba sodor bennünket egy álincidens révén, és Putyint hibáztatja a taktikai nukleáris fegyverek használatáért.”

    Mint már korábban megírtam, hamis zászlós művelet nem fog játszani, mert az már elindítja a lavinát. A nyugatnak nem lesz akinek megmagyarázza, hogy a gaz oroszok hogyan „robbantottak” atomot szegény ártatlan ukránoknál.
    Ti. ha egy ilyent meglépnének az atlantisták, abból az orosznak egyből lejönne, hogy ez azt a célt szolgálja, hogy felhatalmazza a nyugatiakat a „válasz” csapásra, azaz Oo. atommal való megtámadására. Ezt megelőzendő Oo. ki fog tárazni nagyon rövid időn belül. Gondolom ezt megüzente a konspirációt előkészítőknek is. Habár azok, amint korábban ezt is már írtam, babonás hitüktől áthatva, teljesen degeneráltan gondolkodnak.

    „ez lesz az indoklása annak, hogy az Egyesült Államok kormánya nemzetközi vészhelyzetet hirdessen, amely lemondja a november 8-i választásokat…”

    Ha elmarad a november 8.-i USA választás, az már a III. Vh.
    Van két hetünk és kiderül, hogy igaz-e.

  22. 21 – Bendegúz

    „Ha elmarad a november 8.-i USA választás, az már a III. Vh.
    Van két hetünk és kiderül, hogy igaz-e.”

    Már régen az van.

    Egyébkén mi is az a háború? Az amikor lőnek meg bombák potyognak az égből?

    A háború cselekmények halmaza, amely idegen energetikai, természeti és emberi erőforrások ellenőrzésére irányulnak.

    Mindig több szinten megy a háború. Amiről itt ti beszéltek, az már a 6. prioritás szerinti, úgynevezett forró háború, amely fegyverek felhasználásával zajlik. De előtte van még 5 másik, s az igazság az, hogy minél lejjebb megyünk e prioritások sorában (amelyekről már korábban írtam), annál hatékonyabbak, eredményesebbek a módszerek a háború hosszú távú megnyerésére, ahol a háború fogalma a fentiek szerint van meghatározva.

    Ha olyan élelmiszerrel etetnek, amelyek kimondottan károsak a szervezeted működésére, akkor háborúban állsz!
    Ha olyan pénzügyi rendszerben kell élned, ahol látástól vakulásig dolgozol, mégsem tudsz megélhetést biztosítani a családodnak úgy, hogy elkerüljétek a nélkülözést, akkor háborúban állsz!
    Ha a gyerekedre szájmaszkot kényszerítenek az iskolában, amelyben rosszul tud lélegezni és nem jut annyi oxigén a szervezetébe, amennyire normálisan szüksége van, akkor háborúban állsz!
    Ha minden józan ésszel szembemenő ideológiák által befolyásolt mindennapokban kell élned az életedet, akkor háborúban állsz!

    … és így tovább, lehetne folytatni a sort nagyon sokáig.

    Az emberek vaksága, restsége, butasága az, ami a nagy gond. Csak az nem igaz, hogy egyszerűen ilyen az ember, ez van, máshogy ez nem lehet! De igen, lehet! Nem csak nézni kell ki a fejekből, de látni is! S akkor azok, akik istenként igazgatják ma a világunkat semmit sem tehetnének, mert nagyon, de nagyon kevesen vannak!

  23. 10, dajtás:

    A londoni tőzsde ICE adatai szerint a földgáz ára 989 dollár/1000 m3-re ment le.
    Ebből az következik – nekem – hogy a gazdaság – és a földgázpiac is összeomlik, mert zajlik az ipartalanítás folyamata.

    Tele vannak a tárolók és az előrejelzésekkel ellentétben egész jó idő köszöntött be, így nincs hova eladni a földgázt a spekulánsoknak.

  24. Re:22 János
    Kérdés az, hogy azért esik a gáz ára, mert már nem veszi fel az ipar, mert összeomlott, vagy azért esik, mert a spekulánsok kiszálltak belőle. Jobb lenne ha utóbbi az igaz.

    Addig jó, amíg nincs kemény tél.
    Én egy kifejezetten hosszú meleg őszre számítok, és majd meglátjuk milyen lesz a téli időszak.

  25. 22. János:
    Valami magyarázatot a média mindig kitalál de az esés mögött simán az áll, hogy a tőzsdén túlvetté vált a dolog s jópáran kiveszik a profitot. Nincs semmi konkrét mozgatórugó mögötte, lejárt az erősen negatív hírek ciklusa, a tőzsde pedig beállt korrekció módba. A reális érték az lassan megy fölfele, a tőzsdei ár oszcillál körülötte a pillanatnyi érzelmi állapotoknak megfelelően. Abból van a profit ha mozog, mindegy milyen irányba. Ha simán megállna egy árszinten akkor a tőzsdén nem lenne értelme spekulálni. Nőni se tud a végtelenségig, mert egy ponton kezdik eladni.

  26. 21. Bendegúz
    ” Dél felé fog terjeszkedni, hogy meglegyen a szerbekkel való valós területi kapcsolata. ”

    Délebbre Bendegúz, úgy mint Boszporusz, Dardanellák, Kis-Ázsia …

  27. 17. dajtás
    “ Nem a népesség csökkentés a cél, hanem a hely elnéptelenedése. Ne az emberekre koncentrálj, hanem arra, hogy felszabadul több 10k ezer km2, ami másnak a régi/új hazája lehet…”
    Ez a megállapítás jól összecseng az enyhén spicces, kínai fejlesztő mérnök elszólásával : “semmi sem az, aminek látszik!”.
    Ez igaz a kovid/oltás duóra és valószínűleg igaz, a most dúló nagyon “speciális” 🙂 hadműveletre is. Az igazi célt csak a vezérlőteremben látják, a pórnépnek pedig megy a porhintés.

  28. Ha komoly háború lesz, az pár nap alatt le tud zajlani.
    A veszteség akár milliárdos nagyságrendű is lehet akár.
    Nem tudom, gondolom van a terv, meg b meg c…

  29. Mennyi hülyeséget olvasok itt össze?

    Oo gyenge. Katonailag, gazdaságilag, ember és eszköz tekintetében, technologialag meg csúszik le, modern fegyverből nem is lesz utánpótlása.

    Ha a NATO (USA+EU) nem hagyja abba az ukránok támogatását (fegyver, eszköz, pénz, élelem, utánpótlás, minden ami kell), akkor az oroszok ki fognak fáradni és elvesztik még a krímet is.

    Ha fogadnom kellene azt tippelném, hogy az oroszok kiegyeznek, hogy visszavonulnak, ha a krímet megtarthatják… ez lesz a vége, de minimum egy keserves tél kell hozzá és talán a következő hideg tél előtt kötnek fegyverszünetet.

    Az látszik hogy technikailag az 1980-as évekre lökik vissza az oroszokat miközben elvesztették a mitoszt is az ütőképes orosz hadseregről.

    Azok a nedves vágyálmok, hogy továbbhaladnak és beleharapnak az EU területébe is…. hmmm…. teljes tudathasadás.
    Még az ukránokkal sem bírnak, a NATO reguláris hadsereggel (ami elsősorban az USA, annak van valós komoly ereje) szemben pillanatok alatt elvéreznének.

    Persze lehet atomokat dobálni, de aki kardot ragad…. vagy bocs… kilövi az atombombát, az megszívhatja keményen. És a parancslábnc vagy 10 szintű legalább. És ebben lesz olyan katona, aki tudja hogy ha kilövi, az ellencsapás is jön hamar és neki kámpec… 5-10 percel később a családja, gyerekei, unokái is mennek az örök vadászmezőre.

    Érdekes lesz az a rengeteg műszaki gond, ami mioatt nem indulnak el a rakéták.
    Egy része valós, hiszen leamortizálódott az orosz seregben minden, ezeket sem tartották karban 30 éve. Másrészt a rengeteg szabotázs vagy akár nyilt parancsmegtagadás is.

  30. Ukrajna lélekszáma nemrég: 43 millió
    Ukrajna lélekszáma most: 20 millió. 20.5 millió menekült, mínusz az elesettek és mínusz az elszakított területeken élők, ami úgy kétmillió.
    Most jön a tél és Oroszország bevetve titkos fegyverét a kőhajító gépet sorra rombolja le az Ukrán villamos hálózat elemeit. Mivel ezek pontatlan harceszközök, ezért néha vasútvonalat, utakat, utánpótlási vonalakat találnak el.
    Ezért Ukrajna felszólította a menekülteket, eszükbe ne jusson hazamenni.
    Áram nélkül a városok élhetetlenek lesznek. Nincs víz, nincs szennyvízelvezetés és lehet tovább gondolni mi minden nem fog működni.
    Ukrajna kiürül.
    Úgy tűnik, a NATO, az USA, a fejlett nyugati országok pénze, fegyvere, titkosszolgálati információja, zsoldosai sem bírnak ezzel a technikai középkorban tengődő belső viszálytól meggyengült Oroszországgal.
    /Megjegyzés: A 2024-re tervezett Mars expedíciót elhalasztják, mert az orosz marsjárót a fejlett nyugatnak 4 évébe telik pótolni./

    Lehet, hogy el sem akarják zavarni az oroszokat? Költői a kérdés, mert, mint látjuk, mindig csak annyit kap Ukrajna a felsoroltakból, ami kevés a győzelemhez, de elég a vágóhíd üzemeltetéséhez.

    Eddig fejjel lefelé olvashattam azokat a híreket, ahol a nyugat ijesztgeti az európai polgárt, hogy az orosz, ha Ukrajnában nem állítják meg, akkor a Vizcayai-öbölig meg sem áll. Tőled szembesülök azzal, hogy az orosz terv lerohanni Franciaországot, Spanyolokat, meg akik útjukban állnak.

    Ezektől a vegytiszta nyugati hírektől az az érzése az embernek, ha most nem állítják meg az oroszokat a nagy rohanásban még hátba támadják magukat szibériánál.

  31. 31 – Károly

    Az amerikaiknak Oroszország a kettes számú célpontjuk. Az első számú: Európa.
    Ha a dolláron alapuló pénzrendszer nem tud majd úgy működni, mint eddig, akkor az amcsik nem engedhetik meg azt tovább, hogy a nemzetgazdaságuk mindenféle (akár hasznos vagy egyáltalán nem hasznos) szolgáltatásokon alapuljon, hanem kellenek a termelőkapacitások, mert ezek nélkül össze fog omlani az ottani gazdaság is. Európa szabad préda, amit le lehet rabolni. Minden módszer megengedett, a cél szentesíti az eszközt! A cél az értékes ipari- és humán kapacitások áttelepítése az USA-ba. Mert egyébként Kína a fejükre nő minden szempontból.

    Ukrajna csak egy szerencsétlen eszköz ebben a nagy játszmában, az amcsikat egyáltalán nem érdekli az európai lakosság sorsa, az ukrán meg duplán nem.
    S ehhez asszisztál az EU vezetése és sok nemzeti szinten működő politikus is az öreg kontinensen. Igazából nagyon kevés jelenleg a kivétel.

  32. 31 Károly
    Légy szíves, tüntesd fel azt is, kinek melyik hozzászólására válaszolsz, mert idegbaj és időrabló mindig visszagörgetve kutatni, kinek volt ez az állítása, amire válaszolsz…
    Ez egy állandóan visszatérő probléma itt a blogon, pedig már ezerszer szóvá lett téve… 🙁

  33. 33. hubab
    29. nedudgi sziklaszilárd hite a nyugat egyedüli és kikezdhetetlen igazságában ihlette a reagálásom.

  34. 29. nedudgi
    ” Ha a NATO (USA+EU) nem hagyja abba az ukránok támogatását (fegyver, eszköz, pénz, élelem, utánpótlás, minden ami kell), akkor az oroszok ki fognak fáradni és elvesztik még a krímet is.”

    A gyarmatok bosszúja?
    Nagy-Britannia pénzügyi problémák miatt felfüggeszti az Ukrajnának nyújtott segélyeket

    Rishi Sunak új Brit Miniszterelnök az ország súlyos gazdasági problémái miatt leállítja Ukrajna pénzügyi támogatását

    Újabb két évig „befagyasztásként” jelenik meg a külföldi segélyek költségvetésében – közölte tegnap a Telegraph lap jól értesült forrásokra hivatkozva.

    pronews.gr

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük