(3989) Közvetlen összecsapás

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Oroszország „közvetlen katonai összecsapásra” figyelmezteti az Egyesült Államokat, ha újabb fegyvereket küldenek Ukrajnába

Írta: Pars Today

 

89. Útban a 90. felé

Oroszország szerint az Egyesült Államok azon döntése, hogy még több fegyvert szállít Ukrajnába, „azonnali fenyegetést” jelent Moszkva érdekeire nézve, és megnöveli az Oroszország és a Nyugat közötti közvetlen katonai konfrontáció kockázatát.

„Az Egyesült Államok és szövetségeseinek fegyverszállítása nemcsak elhúzódó vérontással és újabb áldozatokkal jár, hanem növeli egy közvetlen katonai összecsapás veszélyét Oroszország és a nyugati országok között” – mondta szerdán Anatolij Antonov Oroszország amerikai nagykövete.

„Ezt az országunk stratégiai érdekeit fenyegető közvetlen veszélynek tekintjük” – mondta, miután Joe Biden amerikai elnök kedden ígéretet tett egy újabb, Ukrajnának szánt, 625 millió dolláros katonai segélycsomagra.

Az amerikai segélycsomag tartalmazná a nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) kilövőket, amelyeket állítólag Ukrajna közelmúltbeli ellentámadásai során sikeresen használtak az orosz erők ellen.

A múlt héten Washington bemutatott egy 1,1 milliárd dollár értékű fegyvercsomagot is Ukrajna számára, amely 18 HIMARS indítórendszert, kísérő lőszereket, különféle típusú drón- és radar rendszereket tartalmazott.

A múlt heti fegyvercsomagot azonban az Ukrajna Biztonsági Asszisztencia Kezdeményezése (USAI) finanszírozta, ami azt jelenti, hogy a kormánynak az iparból kell beszereznie a fegyvereket, nem pedig a meglévő amerikai fegyverkészletekből.

A legutóbbi bejelentéssel több mint 16,8 milliárd dollár értékű amerikai biztonsági katonai segélyt jelent Kijevnek azóta, hogy Oroszország februárban megkezdte az általa „különleges katonai műveletnek” nevezett hadjáratot Ukrajnában, arra hivatkozva, hogy az Egyesült Államok vezette NATO katonai szövetség és Kijev nem tudott biztonsági garanciákat adni a NATO keleti terjeszkedésével kapcsolatban.

A segélycsomag az első a négy volt ukrán terület – Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsija – Orosz Föderációhoz való csatlakozása óta, miután a népszavazás eredménye Oroszország szerint túlnyomóan támogatta a lépést.

Putyinék nem tudnak mást tenni, mint állandó figyelmeztetéseket közölni, de mivel a figyelmeztetést nem követi cselekvés, Amerika egyre jobban vérszemet kap. Ennek a vége nem lehet más, mint az első taktikai atomtöltet elpuffantása. Ez viszont Amerika számára jogalapot fog jelenteni a válaszcsapásra. Öngyilkos elképzelés, de a világ nem tud tenni ellene semmit.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19 gondolat erről: „(3989) Közvetlen összecsapás

  1. Tibor bá’
    „”a világ nem tud tenni ellene semmit.””
    TALÁN TUDNA = A kis lépések is legyőzik a nagy „távolságokat.”
    AZ Európai Unió országok politikusai még mindig nem ismerik
    fel, hogy a szankciókkal az USA gazdaságának javára, saját
    maguk alatt vágják a fát. — Határozottan ki kellene jelenteni,
    hogy az EU a továbbiakban semmilyen formában nem hajlandó
    a szankciókban résztvenni. — EZ NEM A POLITIKA MEGVÁLTOZÁSA,
    CSUPÁN GAZDASÁGI ÉRDEK !!!

  2. 1. Barna Mihály

    “ AZ Európai Unió országok politikusai még mindig nem ismerik
    fel, hogy a szankciókkal az USA gazdaságának javára, saját
    maguk alatt vágják a fát.”

    Ne legyünk már ennyire naivak. Már a vak is tisztán látja, hogy tervszerűen, tudatosan rántják a mélybe Európát az áruló politikusai.

  3. Putyin egy öreg fogatlan kutya, aki ugatni még tud, de harapni már nem. Annyi provokáció és arculcsapás érte ezen különleges művelet során, amire nem adott érdemi választ, hogy az arra enged következtetni, hogy gyakorlatilag semmi ráhatása nincs az eseményekre.

    Ha jól emlékszem már a háború elején elmondta, hogy minden fegyverszállítót ellenségként kezel és komoly megtorlásban részesít.
    Azóta is ömlik a fegyver Ukrajnába…

    A zászlóshajójuk elsülyedt, azovosokat cserélget (nácitlanítás, pfff), szétbarmolták a gázcsövüket, most megpörkölték a kedves kis hídját a születésnapján, stb.
    Régebben még legalább visszarakétázgatott, mostmár csak fenyegetőzni tud. A Nyugat láthatóan nem veszi komolyan.

    Zsolt szerint fontosak a szimbólumok. Mégis régóta köpnek Putyin ugatására és azt csinálnak, ami nekik tetszik. Ez milyen szimbólum?

    Atomot szerintem sem fog bevetni, az az utolsó utáni kártyája és az eddigieket sem játszotta ki túl jól.
    A megszerzett megyéket talán meg tudja tartani, de nem látom, hogy azok mekkora védelmet jelentenek Oroszországnak a NATO ellen. Ami az egyik logikája volt ennek az egész cirkusznak (az ukrajnai oroszok bevédése meg a nácitlanítás mellett, persze).

    ——

    De csavarjunk egyet a dolgon.

    Ha a fentieken felülemelkedünk, akkor az jön ki, hogy egész csak parasztvakítás. A fegyvergyártók kaszálnak, az infláció az egekben, a megtakarítások elolvadnak, a gazdasági olló egyre jobban nyílik, a szociális feszültségek fokozódni fognak, a világ és főképp az EU gazdasága megroppanóban .
    A covid után ez a háborúsdi egyre pörgeti az eseményeket.

    Ergo Putyin a great reset embere és minden a tervek szerint alakul.

  4. Emlékszem, a háború kitörése előtt a diplomaták pucoltak Kijevből, egy kis része maradt Lembergben. Utána rájöttek, nincs itt baj, majd folyamatos pofavizetre jártak oda a nyugati vezetők. Ezt aligha tehették meg volna például Bagdadban, vagy akár Belgrádban.
    A puhány, takarékos fellépés következménye az lett, hogy vérszemet kaptak, elérkezettnek látják az alkalmat, hogy 250 év próbálkozása után végleg megszerezzék az orosz nyersanyagkincseket, egy kreált ellenfelet végleg eltüntessenek. Ebből most már nem engedhetnek, olyanok, mint a vérszagot érző ragadozó, ha belepusztul, már akkor sem engedi el az áldozatát. Erre meg csak egyetlen viszontlépés lehetséges.
    Számunkra már csak az lehet a kérdés, hogy hogyan zajlik le? Ez viszont még aligha sejthető. Legfeljebb vágyaink lehetnek, befolyásunk rá nincs. Érdekes módon, most nem a legrosszabbra fel felkészülni, bár kérdés, mi a jobb.

    Az alábbi videóban részletesebben elmondják, 19:20-tól 26-ig.
    https://youtu.be/o3VdlugITCM

  5. 1. Barna Mihály

    Minden társaságban vannak megmondó emberek. Legyen ez baráti vagy hatalom csúcsán lévőké. Elég, ha csak őket fogja USA, akkor az EU kórus azt szajkózza, amit ők kijelentenek.
    Továbbá abból indulsz ki, hogy az EU politikusai hülyék, nem látják át a helyzetet.
    Mint már írtam, a történelemben egyetlen egy szankció sem járt sikerrel. Utána lehet olvasni. Könnyen elérhető információ.
    A szankciózott ország szegényei még szegényebbek lesznek, az autoriter vezető pedig megerősödik. Kizárható, hogy erről ne tudnának a szankciót támogató politikusok.
    Mivel erről tudnak, ezért a szankciókon keresztül Európa megfektetése szándékos.
    Pontosan látják, hogy az EU-t széteső pályára taszítják.
    Viszont van még valami, amit kiválóan tudnak, a hazudozás az.
    Tudományosan utánajártak, melyik tevékenységet végzők a legjobb hazudozók.
    Az első helyen a póker játékosok állnak. Közvetlen utánuk jönnek a politikusok.
    Minden politikus. Aki nem jól hazudik az nem jut még a középmezőnybe sem.
    Bizonyíték, hogy a régmúltban, de még a közelmúltban is a legtöbb embert meggyilkoló országok politikusai lazán magukra öltötték egy demokrata szűzlány álarcát és felkentként szószékről hintik az igét hergelve a világot, mert valaki épp lemásolja a bevett gyakorlatukat. A megfélemlítést, erőszakot, gyilkolást, egy ország feldarabolását. Féltik, hogy a rutinjuk elterjed.
    A szörnyűséges tetteiket a milliárdnyi követőjükkel sec perc alatt elfeledtették és kórusban követeli az aktuális bűnbaknak kikiáltott agresszor megbüntetését.
    Pont mintha egy alkoholista követelné, büntessék meg azt aki rajta kívül alkoholt mer inni.

  6. 4 Károly
    Azért nem lehet ennyire egyszerű a képlet.
    Minden hierarchikusan felépített rendszer így működik, hogy a főnökkel nem lehet szembe menni, még akkor sem, ha nyilvánvaló, hogy nincs igaza.
    Ez nem azt jelenti, hogy ő maga személyesen is azt akarja, amit a főnök, csak nem talál kiutat, hogy kibújjon a kényszer alól, mert akkor ő mindent bukik, amit eddig elért.
    Ez a magyar kormány és hívei esetén is így működik.
    Mert ezen kívül nehéz bármi személyes motivációt feltételezni, ami őt arra ösztönözné, hogy saját országát szétverje.
    Ebben az esetben feltételezem, hogy az amerikaiak kellően kézben tartják a vezető politikusainkat, hogy azok ne merjenek szembefordulni a nekik sugallt iránnyal.
    Azért van egy nyomós érv, ami azért biztos hat minden politikusra, aki átlátja a magasabb összefüggéseket is, hogy ha büntetlenül hagynak egy olyan cselekményt, ami megbontja a nemzetközi status quot, pokoli következményekkel járhat, hiszen ez minden országnak precedenst mutat arra, hogy rendezetlen határproblémáit katonai úton rendezze, hiszen ha a világ elfogadja az egyiknél, miért ne fogadhatná el a másiknál is?
    És ezt a logikát egész odáig el lehet vinni, hogy ezt a megbontást még akkor sem szabad engedni, ha ez nekünk súlyos problémákat okoz, mert egy még nagyobb későbbi problémát akadályoz meg.
    És azért ennek megvan a saját logikája, és szerintem ezt használják érvként a nyugati országok felé.
    De kockázatos is, ha az aktuális renitens tömegpusztító fegyverekkel rendelkezik, amivel pusztulásba taszíthatja a világot, és nincs esély, hogy a világ megállítsa jelen szándékai megvalósításában.
    Ez esetben praktikusabb lenne félretenni az erkölcsi aggályokat, és kompromisszumokat tenni a puszta túlélésért, kis szégyenpírral az arcunkon…
    De ezt az amerikaiak nem fogják hagyni, mert nem érdekük, ők az első gondolatmenetet fogják erőltetni, és lebegtetni Európa előtt, Koszovót mélyen elfelejtve…

  7. 5,6 – Károly, hubab

    Az amerikai külpolitika nagyon egyszerű elv alapján működik: csókold meg a seggem vagy szétrúgom a fejed!

  8. 5. hubab

    Valószínű, hogy találkoztál már ezzel a videóval.

    és Jugoszlávia feldarabolói a közelmúltból büntetlenek maradtak.
    Európának sose volt gondja azzal, hogy USA megfélemlítette, nyomorba taszította, földig rombolta atomhatalomként a fél világot. Megjelent egy rivális atomhatalom, amelyik másolná a gyakorlatukat.

    Megindokoltam, hogy a politikusok tisztában vannak azzal, hogy az EU szétverésében vesznek részt. Ha szétesik az EU, akkor pl. Katalóniának könnyebb lenne kiválnia Spanyolországból. Ez esetben a nagyobb összefüggésre hivatkozás hibás, mert az EU szétesés nem nehezíti, hanem könnyíti a függetlenedési folyamatokat.
    A reagálásom arra irányult, hogy vegyük észre, milliárd ember követi az alkoholistát, mert valaki rajta kívül inni merészelt.
    Azt aláírom, precedensek szaporodása az országok határainak megváltoztatására, felhívás egy keringőre.
    Ahogy az erőviszonyok változnak, vele változnak az országhatárok is. Hol gyorsabban, hol lassabban. Most megváltoztak az erőviszonyok, meg fognak változni az országhatárok.

  9. „Az Egyesült Államok és szövetségeseinek fegyverszállítása nemcsak elhúzódó vérontással és újabb áldozatokkal jár, hanem növeli egy közvetlen katonai összecsapás veszélyét Oroszország és a nyugati országok között”

    Tisztelt Tibor bá’

    Semmi sem új a nap alatt.

    „Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.”
    „Megszokták a hegyek a havazást.”

    USA: 1991 óta 251 katonai beavatkozás történt a bolygón
    és további 218 katonai beavatkozás 1798 és 1990 között

    Az Egyesült Államok legalább 251 katonai beavatkozást indított 1991 és 2022 között. Ez a Kongresszus Kutatási Szolgálata, a Kongresszus nevében információkat gyűjtő amerikai kormányzati intézmény jelentése szerint. A jelentés további 218 amerikai katonai beavatkozást dokumentál 1798 és 1990 között. Ez összesen 469 amerikai katonai beavatkozást jelent 1798 óta, amelyeket a Kongresszus elismert.

    Ezeket az adatokat 2022. március 8-án tette közzé a Kongresszusi Kutatási Szolgálat (CRS) az „Incidents of Use of United States Armed Forces Abroad, 1798-2022” című dokumentumban.

    /file:///C:/Users/User/Downloads/R42738.pdf/

  10. Putyin első atombombája után – ha nem lesz világégés – az EU államok elkezdenek atomfegyvert gyártani, a jogalap adott lesz. Nem egy bonyolult dolog, kis és szegény országok (É-Korea) is megtette egy kis akarással. Azt, hogy az EU tele legyen nukleáris fegyverekkel, sem Putyin, sem pedig az USA nem szeretné.

  11. 8 Károly
    Ha az a helyzet, amit leírsz, akkor keresztet vethetünk magunkra, és bejön Tibor bá’ jóslata, az emberiségnek vége lesz egy világégésben.
    Mert az még csak elképzelhető, hogy egy renitenst megpróbál a többi megfegyelmezni együttes erővel, talán van esély rá.
    De ha újra beindul egy polarizálódás a világban a nemzeti érdekek mentén, ahogy az az eddigi világháborúk esetén történt, akkor esélytelen egy gyenge konfliktushelyzet, akkor szinte előre megjósolható hogy a világ két, közel egyenlő erejű táborra szakad, mert minden ország azt a tábort választja, amely az ő nemzeti törekvéseit támogatja.
    És mivel egy oldal nem ígérhet jót minden nemzetnek, mindig lesz egy másik oldal, amely győzelme esetén neki kínál nemzeti felemelkedést.
    Ez meg az atomfegyverek árnyékában egyenlő a kollektív öngyilkossággal…

  12. 3 – matthew

    Krím 2014, Szíria, Kazahsztán – fogatlan kutya?
    Ez a művelet valóban különleges. Ukrajna a terep és (ma már csak részben) az eszköz is, de ez nem ukrán-orosz összecsapás, hanem a Nyugat és Oroszország összecsapása.

    „Zsolt szerint fontosak a szimbólumok. Mégis régóta köpnek Putyin ugatására és azt csinálnak, ami nekik tetszik. Ez milyen szimbólum?”

    Örülök neki, hogy legalább valaki figyelt! Igen, a szimbólumok rendkívül fontosak:
    Ennek a szimbóluma az, hogy a sarokba szorított patkány harap, provokációk sorozatát követi el. Vajon miért? Mert annyira jól mennek a dolgai? A hátországa összeomlóban van, s a java csak majd most jön majd!
    Aki időt nyer, életet nyer. Az orosz vezetés ezt tudja. A provokációra nem lehet egy elborult elmeállapotban válaszolni, hideg fejjel kell kalkulálni. Olyan nem lehet lépni, mint az elsődleges atomcsapás, ráadásul Ukrajna területére. Ha ilyen lesz, akkor az is provokáció lesz, ez teljesen nyilvánvaló! Akinek meg nem, az ismét beszopta a szajha média hazugságait és propagandáját.
    Lehet orosz atomcsapás. De az csak a válasz lesz, az is hiába való remény, hogy arra már az oroszoknak nem lesz idejük meg kapacitásuk.

    Napóleon Moszkvában járt, Hitler seregei Moszkva külvárosában. Az ukránok akár járhatnak újra a Krímen, Mariupolban, Herszonban, az sem fog segíteni rajtuk, ha egyáltalán így lesz! Ezt a háborút nem fogják megnyerni, hiába van mögöttük és nyíltan mellettük is a Nyugat (előttük azért nincs, hadd ömöljön csak a szláv vér!).

    Eljön a pillanat, amikor minden energia, amit a Nyugat ebbe a háborúba fektetett, ellene fog fordulni, méghozzá sok tekintetben. Nem csak gazdasági értelemben, azt már ma is érezzük. Valahogy úgy, ahogy néhány keleti harcművészetben a támadó ellen a maga energiája fordul az ellenfele által.

    S amiről már szintén írtam, de ezt sem érti szinte senki sem: ez a háború az orosz belső szuverenitás visszaszerzéséről is szól.

  13. 11 – Zsolt:
    A fővezér lecserélése egyértelmű beismerése, hogy a hadjáratot eddig elcseszték.

  14. 12. Tibor bá’
    Ráadásul már nem az első csere volt. De rakhatnak oda bárkit, ha a politika bekorlátozza a lehetőségeit. Ettől függetlenül így is sokat hibáztak, de legalább levonják a következtetéseket.

  15. 12. Tibor’bá

    Egyértelműen úgy tűnik, hogy nincs meg a rutinjuk az oroszoknak egy ilyen mai összfegyvernemi háborúhoz. Tanulnak. Mondjuk a történelemből úgy rémlik, hogy mindig ilyen volt a stílusuk. Lassan jöttek lendületbe, aztán mikor nagy áldozatok árán felvették a ritmust onnantól nem lehetett őket megállítani.

  16. 9.LS
    S ezen felsoroláshoz tegyük hozzá azt a kevesbé ismert passzust amit VVPu elmagyarázott az ENSZ fötitkárának is:

    https://legal.un.org/repertory/art106.shtml
    https://legal.un.org/repertory/art106/english/rep_orig_vol5_art106.pdf
    https://legal.un.org/repertory/art107.shtml

    Azaz, a 4 gyöztes szövetséges hatalom az ENSZ Charta szerint minden elöztes izé nélkül jogosult ott beavatkozni, ahol náci/fasisztoid szervezetek/felépitmények v, tendenciák kezdenek kialakulni. Lásd UA az oroszok szerint /Azov, Bandera-kultusz/.

  17. 16 – LI

    Pontosan, ezt közölte Putyin Guterres, ENSZ főtitkárral, amikor az legutóbb Moszkvában volt látogatáson. A hírek szerint António majdnem lefordult a székéről!

    Gratula, hogy ezt így kitetted ide!

  18. 16-17.
    „a 4 gyöztes szövetséges hatalom az ENSZ Charta szerint minden elöztes izé nélkül jogosult ott beavatkozni, ahol náci/fasisztoid szervezetek/felépitmények v, tendenciák kezdenek kialakulni.”
    „Pontosan, ezt közölte Putyin Guterres, ENSZ főtitkárral”

    Hát, ezt könnyű így idepöttyinteni, de annál nehezebb, ha azt kérem, mutasd meg, hol olvasod ezt és idézd onnan.

  19. Közvetlen összecsapásra nyílik lehetőség a fehérorosz alakulatoknak a lengyel zsoldoskatonákkal, Ukrajna területén.
    Tavaly már megvolt a főpróba a migránsok takarásában.

    Állítólag.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük