(3952) Élettartam csökkenés

Tibor bá’ fordítása online

forrás:RT

A COVID miatt az Egyesült Államokban a népesség várható élettartam a második egymást követő évben csökkent

89. útban a 90. felé

Kábé két éve, amikor már lehetett tudni a SARS-CoV-2 vírus tulajdonságait megírtam véleményem. Ez a vírus velünk marad az idők végezetéig, és a várható élettartalmat alaposan le fogja csökkenteni. Boldog lehet az, akik eléri a nyugdíjhatárt. 

A számok alapján: A születéskor várható élettartam az egész Egyesült Államokban a 2019-es 78,8 évről 2020-ra 77 évre csökkent. 2020-ban a várható élettartam a férfiaknál 74,2 év, a nőknél 79,9 év volt. A várható élettartamban New Yorkban volt a legnagyobb változás, három év alatt 77,7 évre csökkent.

Amerikai egészségügyi tisztviselők szerdán jelentették be, hogy 2021-ben immár a második egymást követő évben csökkent az amerikaiak várható élettartama – ez az évszázad legnagyobb kétéves csökkenése a Covid-19 világjárvány miatt.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ideiglenes adatai szerint az Egyesült Államok születéskor várható élettartama 2020 és 2021 között csaknem egy teljes évvel, 76,1 évre csökkent, ami 1996 óta a legalacsonyabb átlag.

Összehasonlításképpen: 2020-ban az amerikaiak várhatóan 77 évig élnek, ami meredek csökkenés a 2019-es 78,8 évhez képest.

„A várható élettartam 2019 óta tartó csökkenését nagyrészt a világjárvány okozza” – mondta a CDC Országos Egészségügyi Statisztikai Központja.

A koronavírussal összefüggő halálozások 2020-ban a csökkenés háromnegyedét, 2021-ben pedig körülbelül a felét tették ki.

A 2021-es lecsúszás mintegy 15 százaléka a balesetek, vagy nem szándékos sérülések, nevezetesen kábítószer-túladagolás miatti halálesetek következménye.

A várható élettartam legélesebb csökkenése tavaly az amerikai őslakosok és az alaszkai őslakosok körében következett be, 1,9 évvel, őket a fehér amerikaiak (1,0) és a fekete amerikaiak (0,7) követik a CDC szerint.

Az amerikai őslakosok várható élettartamát 2021-ben mindössze 65,2 évre becsülték, míg a fekete amerikaiaké 70,8 és a fehér amerikaiaké 76,4 év.

Az egészségügyi tisztviselők felhívták a figyelmet a férfiak és a nők várható élettartama közötti növekvő különbségre is, amely a 2020-as 5,7 évről 2021-re 5,9 évre nőtt, ami 1996 óta a legnagyobb eltérés. Az amerikai nők várható élettartama 2021-ben 79,1 év volt, míg a férfiaké 73,2 év.

Egy korábbi CDC-jelentés szerint a Covid-19 volt a harmadik vezető halál ok az Egyesült Államokban tavaly, akárcsak 2020-ban, a szívbetegségek és a rák után.

2020 eleje óta több mint 1,04 millió Covid-19-fertőzött halt meg az Egyesült Államokban.

A 2022 eleji csúcs után a Covid-fertőzés miatti halálesetek száma csökkent az Egyesült Államokban, bár az országban még mindig körülbelül 400 ilyen halálesetet regisztrálnak naponta.

 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

50 gondolat erről: „(3952) Élettartam csökkenés

  1. Amerikai életképeket nézve, iszonyat sokan vannak kórosan elhízva.
    Óriások bócorognak az amerikai utcákon.
    100 kiló feletti súly rengeteg egészségügyi bajságot okoz.
    A szívnek két háromszoros terhelést jelent, a tüdő, a gerinc sem bírja sokáig.
    Mivel a rossz táplálkozás a túlsúly oka, az emésztőrendszeri betegségek is tizedelik a kövéreket.
    A a kövéreken túl, a kábítószerhasználat terjedése, a gyilkosságok magas száma, csökkenti a statisztikailag várható átlagos élettartamot.

  2. 1.Bögzöy
    Szerintem ez egy tévhit hogy az amcsik el vannak hízva,Régebebn felmentem sok amcsi profiljára csak úgy nézelődtem a FB profilok hogy kicsit kalandozzak az amerikai világban (képek , tárgyak ,lakbernedezés stb…igazi amerikai képek a valós életből…..)Regeteg fiatal fitt vagy kigyúrt.Szerintem ez csak elterjedt régről hogy ők nagy állat elhítottak.A fiatalok már szerintem nem elhízottak .Persze mindenhol van elhízott ember és nem tudom a statisztika mit mutat.De menjen fel mindenki egy amcsi facebok profilra majd nézzen meg annak 20 ismerősét és látni hogy nem sok a kövér.Legalábbis én ezt láttam.

  3. „Ez a vírus velünk marad az idők végezetéig, és a várható élettartalmat alaposan le fogja csökkenteni. Boldog lehet az, akik eléri a nyugdíjhatárt. ”

    A pandémia annyira mérséklődött, hogy világszintem ma már mérsékelt érdeklődést kelt.
    Az emberek óriási többsége tudomásul vette és együtt él vele különösebb hiszti nélkül ,ugyanúgy mint a saját elkerülhetetlen halála tudatával.
    Tény, hogy még mindig jelen van.
    Abból azonban , hogy az Egyesült államokban cirka 2 évvel csökkent a várható élettartam, abból nem következik hogy az emberek nagy része nem fogja megérni a nyugdíjkorhatárt !
    Az Usa covisdos adatai nagyobbak, mint a világátlag.

  4. Ha még hozzávesszük amúgy hogy a nyugdíjkorhatás is lassan megy majd a 70 felé és általában 70 felett sok ember már mosogatórongy sőt már 30 felett sok embernél jönnek a bajok, betegségek , de 70 felett szinte mindenkinek van valami baja, így nem számíthatnak az emberek szép nyugdíjas korra.Dolgozzon az ember 70-ig majd megy a lecsóba 😀 (de nem tudom pl. a mostani genarációnkal majd mi lesz ha 67 éves korig kell dolgozni és soknak már 50 körül lesz baja)
    Szóval szép nyugdíjaskor mint régen 60-tól 80 éves korig, mama,papa, gyerekek ,onokák a legtöbb embernél kilőve a gecibe 😀

    -70-ig dolgozol utána 7 évig még elbetegeskedsz -jobbik eset
    -már 50 évesen jönnek majd a betegségek és még a munkás évek alatt betegeskedsz és szenvedsz ,majd meg sem éred a megérdemelt nyugdíjas nyugodt éveket >>roszabbik eset
    -az összeomlás/kihalás előtt feléled a pénzed még fiatalon csinálsz magadnak nyugdíjas éveket>> ha jól időzíted haway, de ha nem akkor beszoptad 😀 😀

  5. Hmmm. Az USA lakosság körében végzett felmérés szerint:
    több amerikai ismer oltáskárosodottat/ elhunytat
    mint állítólagos c19- áldozatot

    Linket kérünk.

  6. „A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ideiglenes adatai szerint az Egyesült Államok születéskor várható élettartama 2020 és 2021 között csaknem egy teljes évvel, 76,1 évre csökkent, ami 1996 óta a legalacsonyabb átlag.”

    „Az amerikai őslakosok várható élettartamát 2021-ben mindössze 65,2 évre becsülték, míg a fekete amerikaiaké 70,8 és a fehér amerikaiaké 76,4 év.”

    Ez vajon hogy jön ki? Ha őslakosokkal nem számolok (elég kevesen vannak), akkor is kb 95% fehérnek kellene lenni 5% fekete mellet, hogy a 76,1-es átlag kijöjjön, de annál nyilván magasabb az arányuk. Esetleg a nem említett sárga amcsik húzzák felfelé az átlagot?

  7. 5, 6: Globális szinten jelentősen visszaesett a COVID halálozások száma. Most épp napi 2000 körül jár, miközben 2020 április eleje és 2022 március vége közti 2 évben folyamatosan 4000 halál/nap fölött volt, súlyosabb hullámoknál 10 000 fölött is.

  8. 10. Tibor ba’ – Ez a nô akit mutatsz baromi ronda. Ennél fiatalabb vagyok és jóval szebb is. Illetve nem ilyen csibesàrga hajam van, hanem természetes. Ez a fotó olyan Ciccolina kaliber 🙂 Honnan szedted ezt a szerencsétlent? 🙂

  9. Ezt is érdemes értékelni :
    A világ lakossága 7 971 635 000 majdnem nyolcezer millió
    Covidban elhunytak 6 499 069 majdnem hétmillió

    Tehát a covid epidémia kevesebb mint 1 embert ölt meg, minden millióból !
    Megint igaza Tibor bá – nak, hogy a wordometer ( pontatlan adatokon alapuló )
    napi halálozás grafikonján az átlag a járvány teljes ideje alatt cirka napi 1 000 fő.
    Amíg lényegesen e fölött van – és most ez a helyzet – addig a járvány csillapodásáról beszélni tévedés.

  10. 11 – Tia:
    Van egy olyan admin boxom, hogy „Community” Itt megjelennek azon hozzászólók képei, akinek van avatarja. Ebben a pillanatban én vagyok ott és János + az ismereten nő, mert csak kevesen élnek az avatar lehetőséggel.
    Szerintem a nő szép, de persze ez ízlés kérdése.

  11. Hál istennek ill. Putyinnak, hogy kisebb a hírértéke…Szerintem most van kb. ez az egész covid hisztéria cirkusz a helyén kezelve.

    Persze még mindig vannak páran akik elmebeteg módon (lásd a barom Lauterbach német egészségügyi minisztert) további szigorú lezárásokat és kötelező oltásokat követelnének szívük szerint, de ez a vonat elment…Hurrá.

    Ez de szép story: #https://www.gemist.hu/p/tizennyolc-tudos-alapjaiban-zuzta

  12. 13. Tibor ba’ – Azt hittem kamuzol itt nekem, csillapitva (nincs hosszù i ezen a vacakon) a Covid-témàt. Aha, ô egy valós hozzàszóló… Màr értem. Hàt Tibor ba’ lassan lesz egy ilyen „JòNô”-olvasótàborod. Hacsak nem szivat vki ezzel a fotòval, aztàn csak egy pasas röhög otthon a foteljàban e mögül.

  13. Boros G. László (Kutatási Tanácsadó, Sidmap, LLC and Deutenomics Science Institute
    Munkahely: Professor, University of California, Los Angeles) – csak még mielőtt valami kuruzslónak nyilvánítanák itt páran. Nézzük mit ír:

    „Európa mostmár hivatalosan is közöl megdöbbentő adatokat gyerekek 691%-osra (közel hétszeresre) növekedett többlet halálozásáról azóta, hogy az EMA (európai gyógyszerengedélyező hivatal) először engedélyezte a KOVID gyermekoltást.
    Az európai hivatalos halálozási adatok azt mutatják, hogy megdöbbentő, 691%-os növekedés tapasztalható a gyermekek körében a többlethalálozásban azóta, hogy az Európai Gyógyszerügynökség 2021 májusában kiterjesztette, meghosszabbította a Pfizer Covid-19 vakcina sürgősségi felhasználási engedélyét a 12-15 éves gyermekek körében történő felhasználásra.
    Az Európai Gyógyszerügynökség ezen döntése előtt a gyermekek körében 2021-ben a halálozások aránya a várt alatt volt. A sürgősségi felhasználási engedélyt követően azonban az év végére a gyermekek körében a 2017 és 2020 közötti átlaghoz képest mélységesen aggasztó mértékben, 1599%-kal (közel tizenhat szorosra nőtt) a többlethalálozás.
    Sajnálatosan ez az irány 2022-ben is folytatódott, mivel Európa hivatalosan a 2018-2021-es átlaghoz képest idén eddig 381%-os (közel négyszeres) növekedést jegyzett a gyermekek körében bekövetkezett többlethalálozásban. #https://expose-news.com/2022/08/29/europe-691percent-increase-excess-deaths-children/
    Eredeti adatok az EUROMOMO okdalán érhetőek el: #https://www.euromomo.eu/
    Az EuroMOMO egy európai halálozási megfigyelési adat szolgáltató, amelynek célja a szezonális influenzához, a világjárványokhoz és más közegészségügyi veszélyekhez kapcsolódó többlethalálozás észlelése és mérése.
    Az EuroMOMO együttműködési hálózatban részt vevő 29 európai országból vagy azok egyes területeiről hetente hivatalos nemzeti halálozási számok érkeznek, amelyeket az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogat, és amelyeknek a dán Statens Serum Institut ad otthont.”

  14. Aztán nézzük mit ír ma Dr. Letoha:

    „Az ősi primitív népeknél, ha a népet az a felettébb primitív tudati szintjükön vmi megmagyarázhatatlannak tűnő sorscsapás érte, a nép, hogy kielégítse az általuk mindenhatónak vélt, valójában saját maguk primitív képmásukra farigcsált istenség perverz ösztöneit, feláldozta legféltveőrzöttebb tagját: a gyermeket. Gyerekként is sokat gondolkodtam már azon, hogy egy isten, ha valójában létezik, valójában mi örömét leli egy, a felnőttek ostoba babonáitól mentes emberi lény brutális kivégzésében. És aztán, már általános iskolában a történelemtanárunk, akire azóta is sokszor gondolok, azt mondta nekünk, az ókori kultúrák primitívségén kiakadt kisdiákoknak, hogy ne higgyük, hogy a mai civilizáció annyival bölcsebb lenne az emberáldozatokat isteneknek bemutató primitív népeknél. És mikor a 28 európai ország kor szerinti többlet halálozási adatait nézem, eszembe jut ez a kb. 35 évvel ezelőtti történelemóra. Mert drága barátaim, ennek a vírusokhoz az ősemberek primitívségével viszonyuló „modern” társadalomnak, aminek politikai és gazdasági hatalmak által megvezetett tagjai tényleg azt hitték, ha a molekuláris biológiához és farmakológiához mit sem értő médiahiénák riogató szövegeit és a bármilyen okból elhalálozó, de egyszer vhol vmi kovidteszten pozitívnak bizonyuló, ezért COVID halottnak nyilvánított (apropó, azon még senki nem gondolkodott, hogy ugyanazen logikával vajon a lábgombának napi szinten hány, bármilyen okból elhunyt, de lábgomba pozitív halálos áldozata van?) tömegek számait napi szinten harsogó propagandistákat hallgatják, felajzott emberszabásúként vetítve ki a saját tudatlanságukból fakadó gyűlöletet a társadalom legvédtelenebb tagjaira, akkor majd a vírus, amit alkotói úgy fejlesztettek ki, hogy kb. a felnőtt szervezet legnagyobb mennységben előforduló sejtfelszíni fehérjéihez képes bedokkolni, nem fog tovább fertőzni? Mert nagyon úgy néz ki, azok ott tényleg elhitték, hogyha a saját tudatlanságukon kívül mindig valaki mást, akár a tegnap nemzeti büszkeségét, akár a jövő nemzedékét kiáltják ki nagymamagyilkosnak, attól az egésznek vége lesz. De drága barátaim, ahogy most látszik, sajnos ennek már nem lesz vége. Mert bár ez már nem az a „félelmetes kovid, amitő a pityu csak úgy léfordú a székrű, hogy olyat még nem láttunk” (max én. orvosgyerekként, aki kb 4 éves korában megtanulta, hogy bárki, bármiben meghalhat, feltéve, ha az ember anyja, akit most a nagyonfelvilágosult muslicológusok, tejivótanoncok és salátások zsidókurváznak és mocskolnak, épp nincs a betegágy mellett), hanem valami sokkal alattomosabb és a hatalmas szakértők által is csak ismeretlen eredetűnek emlegetett sorscsapás, ami a tavalyi év 30. hete óta szép lassan, de könyörtelenül ragadja el a legfiatalabb (0-14 éves) európai gyerekeket. És attól tartok, ez még csak a kezdet.”

    #https://www.facebook.com/photo/?fbid=10220033239452333&set=a.1429152099849

  15. 16. Tibor ba’ – Az biztos hogy nem Letoha a hölgy 🙂

  16. 19. – Tia

    Te még mindig az az orvos vagy itt, akinek nem sikerült megcáfolni Letoha állításait…

    Van egy olyan érzésem, hogy csúnyán alul maradnál, ha leültetnének titeket egy asztalhoz…és itt szerintem sok mindenkinek ez az érzése…

  17. 17 – Analog:
    A statisztikákkal nagyon kell vigyázni. Ha 2020-ben hétszer több gyerek halt meg, mint 2021-ben, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez az oltás következménye. (ha a hétszeres érték valós). Mondok egy példát. Háziorvosok jelentették, hogy hétszer több gyereke lesz beteg az új influenza törzstől. Vagyis erre a variánsra a gyerekek sokkal érzékenyebbek. Frászt. A gyerek ha teheti nem megy iskolába. A felnőtt viszont betegen is megy, mert a fizetés több, mint a táppénz.

  18. 20. Analog – Nem szólok hozzād, ha nem tûnt volna fel. Az ITO-n Letoha maradna alul. Te pedig nemcsak ott. Letoha-féle iromanyaidat el sem olvastam, nem is fogom. Nem fàrasztom magam. Az ôsz miatt megy a kötelezô felkeszules, a hivatalos tennivalokat olvasom.

  19. 21. Mi más lehet az oka az ilyen mértékű (gyerek)többlethalálozásnak? Ami érdekes módon pont akkor kezdett komolyabban emelkedni amikortól engedélyezték a gyerekek oltását…
    Ismét érdekes párhuzamot vontál…

    Gondolom olyan statisztika nem lesz ami azt vizsgálja, hogy a gyerekek közül hányan voltak beoltva. Pedig az lenne a döntő.

  20. 23 – Analog:
    „Mi más lehet az oka” tudománytalan hozzáállás.
    Bameg, azért hozok „érdekes párhuzamokat” mert a tudományos felkészültséged igen csak gyenge.

  21. Nem Tibor bá, te nem akarod tudomásul venni azt ami már a napnál is világosabb, egyszerűen azért mert óriási blama számodra.

    A tudományos felkészültségem ahhoz pont elég, hogy megértsem, hogy mi folyik itt és mi történt 2 éven át, továbbá az is kiválóan kirajzolódott, hogy ki az aki egy birka valójában és azt teszi kérdés nélkül amit mondanak neki a tv-be.

  22. 22 – Tia

    Átlátnak ám rajtad itt jópáran Miss ITO, ne gondold egy percig se, hogy nem.

  23. 25

    Megérkeztünk a világösszeesküvés elmélethez.

    —– ” A NAGY RESET ” ——

    „A gonosz világelit, azért oltat, hogy tömegeket gyilkoljon meg ”

    Aki ezt gondolja, azzal nincsen beszédem.

  24. 26. Analog – Tedd meg, hogy csinàlsz egy papirost „Tia-nak” felirattal. Ezt tartsd magadnàl. Aztàn ha összefutunk mentôn, vagy ITO-n, akkor tudni fogom. És beszélni fogunk (ha olyan àllapotban leszel)

  25. 25 – Analog
    Nem akarlak megsérteni, de észre vehetnéd, hogy nem vagyunk egy kategória.

  26. „de észre vehetnéd, hogy nem vagyunk egy kategória”
    Na ez már igaz. Ő hozza az érveket és bizonyítékokat, a másik oldalról meg jön a személyeskedés és mélységes lesajnálás. 2022-ben ez viszont nagyon kevés. Jóval többen vagyunk itt a hozzászólók közül Analoggal egyetértésben, csak a többség a meddő hitvita miatt csendben van. Ha egyik oldalról nincsenek tények és érvek, az már a hitvita kategória.
    Sokan meg úgy vannak vele, hogyha az ő buksijuk meg van simogatva a ruszofília miatt, miért rontanák el ezt vakcinofóbiával. Fő a békesség.

  27. 30 – read only:
    Rendben van, felveszem a kesztyűt.
    Ez a következők szerint történik: Analóggal együtt azt állítjátok, hogy a COVID vakcinával beoltott gyerekek miatt a gyerek halandóság egyik évről a másikra hétszeresére nőtt.
    Első lépés, hogy ezt az állítást bizonyítani kell. Hivatkozni Dr Letohára nem bizonyíték. Elsőre a Statisztikai Hivatalnak meg kell adni hány 14 év alatti halt meg 2021-ben és 2022-ben. Ha van jelentős eltérés, akkor előállhatok egy „észszerű sejtéssel” ami szerint azért van több gyerek halál 2022-ben, mert be lettek oltva. Akkor most jön az, hogy az „észszerű sejtést” bizonyítani kell. Ez szerintem nem történt meg. Ha igen, akkor kérem most újra közölni velem a bizonyítékot, ahhoz hogy foglalkozzak a témával.

  28. 23 Analog
    Nos, szerintem nem fogunk találni olyan hivatalos forrást, amely korrekt módon (vagy akárhogy, egyáltalán) összeveti a gyerekek beoltása és a megnövekedett gyerek excess death kapcsolatát.
    Így aztán összefüggést vagy annak hiányát sem fogják tudni kimutatni.
    Lehetnek az oltásban benne lévő alkotórészek, vagy véletlenül belekerült szennyeződések vagy a gyártás során benne maradt valami extra amit nem akartak beletenni vagy benne hagyni. Vagy lehet a tüskefehérje – utóbbi esetben pedig a shedding jelensége miatt az oltottak környezetében lévő nemoltottak is kaphatnak belőle bőséggel. Oltott felnőttektől az oltatlan gyerekek is. Oltott szüleiktől az oltatlan gyerekeik is.
    Tényleg, annyi minden, bármi más is okozhatja, pl.
    – a kötelezően rájuk erőltetett (valamivel véletlenül/szándékosan impregnált?) maszkok hordoztak és terjesztettek valamit a viselőikre? Esetleg azok környezetére is?
    – valami olyan környezeti tényező, amit érzékszerveinkkel nem észlelhető, de a szervezetbe jutva annak működésére biológiai hatása van (pl. a porral a bőrre jutva onnan felszívódik, vagy a levegőben lévő valamilyen gőz, gáz, vegyi anyag, amit belélegzünk
    – az ivóvízbe véletlenül bejutott vagy szándékosan bejuttatott vegyi anyag, méreg
    – az élelmiszerekkel magunkhoz vett valamilyen anyagok
    – vagy a fentiek valamilyen ördögi kombinációja, mint amit annak idején a Batman filmben Joker csinált (a méreg különböző alkotórészeit sokféle különböző kozmetikumba rejtette, és aki azoknak bizonyos kombinációját egyszerre magára kente, pl. A boltból X rúzst, B üzletből Y sampont és C üzletláncból Z arckrémet, az meghalt)
    – vagy, ha már ragály, miért ne lehetne valami olyan fertőző ágens, ami semmilyen tünetet nem okoz, csak úgy ott van, átterjedve egyik egyedről a másikra, szétterjedve a populációban, tünetmentesen, panaszmentesen, mondjuk a bélflórában, vagy a szájban, vagy az orrban vagy a garatban, mint egy alvó ügynök, akár évekig észrevétlenül, aztán egyszer csak történik valami és már senkinek eszébe sem fog jutni, hogy összefüggést keressen néhány régi és egymástól teljesen független(nek tűnt) vagy észre sem vett dolgok között.

    Most pedig megyek, keresek egy nagy kalapácsot és laposföldet csinálok a földgömbből. Utána feltétlenül megalkotok egy perpetuum mobilét. Vagy inkább többet is, többfélét. A változatosság gyönyörködtet.

  29. 32 – Delp

    Szerintem ennél egyszerűbb a magyarázat: „minél többet oltatsz ezekkel az új típusú, vírusfertőzésre jellemző immunológiai folyamatokat – többek közt a sejtpusztulást – is indukáló genetikai alapú oltóanyagokkal, annál jobban fognak pusztulni a saját sejtjeid. Köztük az immunsejtek. És most arra végképp nem térnék ki, hogy a SARS-CoV-2 tüskefehérjében van limfocitopéniat okozó HIV vírusra jellemző antigén is, mert ezt már úgysem hiszed el (az AIDS-ről azért még hallottál, ugye? Szerzett immunhiányos állapot, amit egy vírusfertőzést követő immunsejtpusztulás okoz. És immunhiányos állapotot – azaz immunsejtek hiányát nemcsak a HIV, de egyéb vírusfertőzés, sőt gyógyszer is képes előidézni – ezért is kell bizonyos gyógyszereket csak előírás szerűen alkalmazni). De a lényeg: ott fogsz állni a 40 fokban és nem érted, hogy miért kapar a torkod és folyik a taknyod, mint régen. Csak akkor novemberben. Meg februárban. Most meg nyáron. Na ezért jó orvosegyetemet végezni. Mert ezen én már nem csodálkozok. Teszteljetek. Búszterezzetek. Csak ne rántsatok egy országot magatokkal a sötétségbe.”

    Szóval csak simán a nagy covid oltakozás közepette (és itt ne felejtsük el azt, hogy a gyerekeknek csak pfizer-t lehetett adni, semmi mást) elpusztították egyúttal a saját sejtjeiket, köztük immunsejtjeiket is, így minden más betegséggel szemben kevésbé hatékonyan tud a szervezet védekezni.

    Az expose cikkben az Euromomo adatait használták, akinek az nem elég hiteles halálozási statisztika tekintetében, akkor mondjon jobbat.

  30. 32 – Delp:
    Gyerekek nem nagyon halnak meg. Lehet, hogy 2021-ben 3 halott volt, 2022-ben pedig 9. Ez 300 % vagy háromszoros emelkedés. 9 halél nyugodtan lehet közlekedési baleset, mert divatba jött az elektromos roller. Ez természetesen csak egy példa.

  31. 33 Analóg
    Egyetértek. A kovid mizéria elejétől fogva, sokfelől összeolvasgattam mindenféléket (szakirodalomtól konteóig vegyesen), és – az orvosok többségével ellentétben – én végighallgattam egy csomó ember panaszait. Egyre nagyobb a diskrepancia a hivatalos tudomány állításai és a saját észlelések és tapasztalataim között. Utóbbinak már jobban hiszek.
    VAIDS vaccine inducated aquired immune deficiency syndrome, már ilyen is van.
    Az „oltakozás” befejezése után szerintem nem fog megállni a kovid oltások által elindított lavina. Attól tartok, még csak ezután fog elkezdődni igazán.

  32. 35. – Delp

    Ennek az első sokat mondó jelei már most tapasztalhatóak: Rengetegen vannak (nem csak Magyarországon, hanem nyugatabbra is), akik azt mondják, hogy beadattak 2-t vagy 3-t, de a következőket már nem fogják.

    Saját tapasztalatom szerint az aki a 4.-et beadatta, az menthetetlen, beadatja az 5.-et is és majd a 10.-et is.

    Viszonylag rövid időn belül ki fog derülni az igazság…

  33. Kikapcsolódás gyanánt szeretném megmutatni ezt a kis videót, a címe: Domino World 2019.
    Kilencen építették fel ezt a láncreakciót, 35.000 dominóból.
    (A témához csak lazán kapcsolódik. Azzal, hogy a covid előtt készült, nem hordtak maszkot és az egyik mozzanatában a szivárvány színeit képviselő golyóbisok gurulnak benne egymás után.)

    https://youtu.be/TY-H2aUtrKI

  34. 17: Analog
    Kedves barátom !
    Felhivnám figyelmedet hogy az euromomo.eu számai
    DARABSZÁMOK
    és NEM
    SZÁZALÉK !!!
    nem 691% hanem 691darab
    nem381% hanem 381darab
    Az expose-news.com pedig egy pénzlehúzó oldal!
    Letoha meg egy NULLA !

  35. 38. ödönke

    Kedves barátom, régi bajtársam!

    Ezt nagyon benézted, de nézzünk egy újabb képet ami talán segít neked is megérteni, hogy meredeken emelkedik a gyerekhalálozások száma mióta tavaly engedélyezték nekik is a csodálatos vakcinát: #https://postimg.cc/SnVZJ7SQ

    Letoha állításait cáfold meg, mert ez a nullázás egyelőre nagyon kevés…;)

    Ja és az exposed hogyan húz le pénzzel? Felmész az oldalra és rákényszerít, hogy megadd a bankkártya adataid? Majd ezután te nem tudsz mást tenni, mint engedelmeskedsz? 😀

  36. Letoha úr mai írása:

    „Amikor körülbelül két éve azt találtam mondani, hogy ahelyett, hogy az újonnan felállított, korábban jórészt nem a szakmában dolgozó COVID laborokban kétes metodikával COVID-osnak beütött emberek számait harsogjuk minden egyes média platformon (amúgy azt meséltem már, hogy hány és milyen végzettségű kolléga állt fel az ÁNTSZ-ben, mert nem akart hozzájárulni, hogy minden jött-ment külföldről vásárolt COVID tesztjére kiadja az engedélyt?), jobban tennénk, hogy a jövővel foglalkoznánk, mert ha kétes laborok kétes tesztjére hivatkozva lezárunk mindent, abból világszerte gazdasági összeomlás lesz. És bár a COVID ellen már akkor látható volt, hogy hamarosan kijönnek az új vakcinák és gyógyszerek, de egy sosem látott gazdasági válságban elszegényedő százmilliók-milliárdok talpra állítása ettől azért jóval nehezebb vállalkozásnak tűnt. Legalábbi nekem. És így lettem én álszakértő, „a hogyan lehetsz boci tejivós üzletvezetőből milliárdos állami támogatásokkal sztárrá tett biotechnológiai vállalkozó?” rajongói kör tiszteletbeli salátabiológusa által megénekelt fehérköpenyes népámító (most anyámék mocskolásáról nem mesélek. igaz, ők csak orvosok. nem pedig borsodi postások. ha már az „elit” szerepét és védelmét salátauram annyira magáének tekinti). Pedig teljesen nyilvánvaló volt egy írástudó számára, hogy egy többszáz éve az emberek körül ólálkodó koronavírus egyéb kórokozókból illetve emberi fehérjékből már ismert szekvenciákkal felturbózott változata ellen jóval könnyebb találni hatékony ellenszereket (a heparin kötőhely vajon minek is van ott? csak kérdezem!), mint egy teljes összeomlásból talpra állítani a világgazdaságot. Dehát a rossz hír hozóját a primitív kultúrákban is mindig kivégezték, úgyhogy én még örülhetek, hogy legalább életben vagyok. Ebben a magát modern civilizációnak nevező, mégis a legprimitívebb ösztönökkel vezérelt, ostoba emberhordában (mert ez nyilvánvalóan nem civilizáció. ez egy horda). Úgyhogy ti ott, aki napi szinten aláztatok meg azzal, hogy a több százezer forintokon a CocóLabtól vásárolt szabaduló leveleiteket fordítsam le nektek debilre – amúgy az senkinek nem tűnt fel, hogy egy modern, szabad világban miért kéne egy korábban nem az egészségügyben dolgozó cégnek azért fizetni, hogy állítson ki egy olyan papírt, ami lehetővé teszi azt, hogy te azt tehesd, ami amúgy a legalapvetőbb állampolgári jogod? – szóval ti ott akik napi szinten aláztatok azzal hogy a százezer forintokért vásárolt, senki által nem validált, ellenőrzött COVID tesztjeitek eredményeit magyarázzam el nektek, SOS, ingyen és bérmentve, merthát a mama nagyon fél, de a magasságos Cocóban, akik COVID tesztjeikkel nemcsak az ember egészsége, de amint már látszik, az emberek teljes jóléte felett gyakoroltak hatalmat, nem volt szakmabeli aki lefordítsa nektek az értékeket, szóval ti ott, légyszíves tegyetek nekem egy szívességet. Ha majd kijönnek a CSOK-ból és nem tudom milyen hitelből felépített házaitok rezsi számlái és elkezdenétek szenvedni, jaj, akkor most mi lesz, hogy fogjuk felfűteni ezt a 100+ négyzetmétert. Akkor ne essetek kétségbe. Hívjátok össze a hasonlóan okos és felvilágosult barátaitokat, hozzák magukkal az összes maszkot és a Cocótól és társaitól többszázezer forintért vásárolt COVID teszteredményeket. És gyújtsátok meg. Mert arra a pár percre biztos nem fogtok megfagyni. Na ennyit ér az a sok, senki által nem validált, standardizált (na látod, így mondják ezt szakértőül) papírfecni, amivel jó másfél éven keresztül folyamatosan bombáztatok. Engem, az álszakértőt. Apropó! A CocóLab ügyvezetőjének milyen diplomája is van? Igaz az nem számít! Lényeg hogy az ő házában egész télen jó meleg lesz. Mert a ti ostobaságotok állja a számlát. És Einstein óta tudjuk. Az emberi ostobaság végtelen.”

  37. A lezárások , a maszkok ,a távolságtartás az belátó felelősségteljes önkorlátozás , a vakcinák , és a tesztek többezer ember életét mentették meg.
    A dolog nem volt ugyan ingyenes , de szerintem megérte !
    A világgazdaság megérezte , de nem lett világgazdasági válság.
    Lássuk be kizárólag szubjektíve eldönthető kérdés, mekkora € – s gazdasági kárt ér meg egy emberélet megmentése ?
    Az intézkedések életmentő és gazdasági következményeit, csak becsülni lehet.
    Akit valóban szeretsz – egy gyermek ,egy édesanya egy házastárs, egy testvér ,egy édesapa – annak az életéért semmi sem drága.
    Néhány százalékos inflációt, biztosan bevállalsz érte !
    Kulcsfogalom itt a valószínűség.

  38. „A lezárások , a maszkok ,a távolságtartás az belátó felelősségteljes önkorlátozás , a vakcinák , és a tesztek többezer ember életét mentették meg.”

    Na és mennyit tettek mindezek tönkre? Az nem számít?

    „Néhány százalékos inflációt, biztosan bevállalsz érte !”

    Ha még csak néhány lenne…

    Téged jól megetetett a szajhamédia azzal, hogy mindent jól csináltunk, minden ok, nem lesz semmi baj…Pedig épp, hogy ideje lenne szembenézni a hibákkal, a felesleges szabadságjog korlátozásokkal, az eszetlen vakcinázással, a ferdítéssel, hazudozással, rettegtetéssel, stb., stb…

  39. „Most, hogy Putyin különleges katonai hadművelete pár hónapra „felszabadított” minket a pszeudo-pandémiás téboly alól, érdemes lett volna számot vetni arról, hogy mi is történt velünk valójában az elmúlt két év során. Mert azt a legtöbb, még valamicske józan ésszel rendelkező ember tudja, érzi, sejti, hogy a hivatalos narratíva úgy ahogy van HAZUGSÁG.

    Két évig egy globális laboratórium kísérleti patkányai voltunk és azt tettek velünk amit akartak: megaláztak, kifosztottak, megnyirbálták az alapvető jogainkat, teljesen hülyének néztek és néznek mind mai napig. Persze a „teljes igazságot” a coviddal kapcsolatban még 100 év múlva sem fogjuk megismerni és most is csak kérdéseket tudunk feltenni. Vagyis csak tudnánk. De nem tesszük és nincs is rá igény, kevés kivételtől eltekintve.

    Van egy nagyon markáns, jól tapasztalható jelenség a közösségi médiában, a hétköznapi beszédtérben és a közéletben is gyakran felbukkan. Nevezetesen az a vélemény, hogy „hagyjuk már ezt a covid – témát”, ez már lecsengett, senkit nem érdekel és különben is új idők járnak már, nem kell ezzel többet foglalkozni. Természetesen ezek a kijelentések azok szájából hangzanak el akik az elmúlt két évben teljesen alárendelték magukat a covid – narratívának, vallásos fanatizmussal, inkvizítorként működve erőszakolták ki a „megfelelő” nézetet a családjukban, a munkahelyükön, a tömegközlekedésen, a boltban, a parkban, bárhol, bármikor.

    A covid-szekta tagjai kíméletlenül csaptak le mindenre és mindenkire akik kérdéseket mertek feltenni a járvánnyal, a járvány eredetével, az abszurd, sokszor az elmebetegség határát súroló intézkedésekkel, vagy az oltásokkal kapcsolatban. A média, a kormányok, a hivatalos szakértők kezdettől fogva együttműködve, globálisan építették ki és tartották fent a „patologizált totalitarizmust”.

    Az első pillanatban lehullt a demokrácia álarca, megszűnt a „kétoldali” sajtó mítosza és soha nem látott brutális pszichológiai hadviselés és terror vette kezdetét, amíg Putyin ki nem „gyógyította” a koronavírusból a világot azzal, hogy megtámadta Ukrajnát. Mint a gyerekeknek, egyik meséről a másikra kapcsolták a műsort, az előző adás pedig ment a feledésbe egészen az elmúlt hetekig.

    Most pedig mindenki úgy tesz mintha semmi nem történt volna, pedig a következmények lavinája még csak most fog pusztítani igazán.

    Nem nézünk szembe azzal, hogy ez a két év így megtörténhetett.

    Nem nézünk szembe azzal, hogy nincs „történelmi jelenlét tudatunk” és az állítólagos „minden világok legjobbikában”, a haladás non plus ultrájában fel lehet építeni a legaljasabb diktatúrát immáron az egész glóbuszra kiterjedve, mintha nem állna mögöttünk a történelem legvéresebb évszázada.

    Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket. Hétről hétre az egymásnak ellentmondó szakértőkből önmaguk paródiája lett és szélhámos propagandistává züllöttek.

    A sajtószabadságot maga a sajtó végezte ki. A 12 éve folyamatosan tét nélkül diktatúrázó, jól eltartott baloldali művész- és értelmiségi világ elsőként állt az immáron valós diktatúra mögé. Bűnbakokká váltak a kivételes tehetségű tudósok, egyszerű, valóban megoldást, gyógymódot kereső orvosok és az a néhány közéleti személyiség, aki hangját hallatta a covid – narratíva ellen.

    Közben azt vettük észre, hogy orvosokból, tanárokból, buszsofőrökből, rokonainkból, hogyan válnak félelemtől megtébolyult gulágparancsnokokká, önkéntes végrehajtókká, vak fanatikusokká és néztük ahogyan családok szakadtak szét. Önzésből eltűrték, hogy másokat megfosszanak az egzisztenciájuktól, hogy tönkretették őket erkölcsileg és a „többletjogokért” cserébe legitimálták a diszkriminációjukat.

    Nem érdekelt senkit, hogy nem jöttek be a járványszimulációs modellek, hogy a lezárásoknak semmi pozitív hatása nem volt, ellenben óriási gazdasági és egyéb kollaterális károk keletkeztek, amiért senkit nem vontak felelősségre.

    Nem sokan tették fel a kérdést, hogy miért kell ezrével kórházi ágyakat felszámolni világjárvány idején? Miért szuggerálták azt az emberekbe, hogy érezzék magukat betegnek és miért hitették el velük, hogy minden ember potenciális gyilkos, aki nem tartja be az eszement szabályokat? Miért kell masszív lélektani hadviselést folytatni a lakosság ellen, ha egyébként önmagában is fennáll egy akkora mértékű veszély?

    Pontosan tudjuk, hogy mesterségesen vitték fel a halálozást az áltudományos tesztekkel és a saját bevallásuk szerint is olyan gyógymódot alkalmaztak, ami 95%-ban halálhoz vezetett. Eközben a végstádiumú betegeket hazaküldték a kórházakból. A szakértők jóslatai csak arra voltak jók, mint egy szektában a szektavezér ígéretei: örökké várakoztatni, ígérgetni azért, hogy az aktuális engedelmességet kicsikarjuk a hívőkből.

    Ennyi idő távlatából pontosan látjuk, hogy az oltások semmire sem voltak jó, semmit nem akadályoztak meg, de világszerte megnőtt a hirtelen és gyanús halálozások száma.

    A tényekkel való őszinte szembenézés most aktuálisabb mint valaha.

    A végtelenségig lehetne folytatni a kérdéseket. De már csak egyet szeretnék feltenni: Az újjáéledő covid-terror nyomán lesz elég bátorságunk és történelmi jelenlét tudatunk szembenézni a valósággal és felfogjuk azt, hogy mi fog történni ha ezúttal nem cselekszünk megfelelően?

    Mert ha ez nem sikerül, akkor nem lesz visszaút.”

  40. 45

    Kedves Analog

    Ha te tényleg halálosan gondolod mindezt, akkor én nem kívánok Veled vitatkozni.
    Élj boldogan !
    A legeslegjobbakat Neked !

  41. „Két dolog az elmúlt 24 órából. Az egyik a New York Times híre (#https://www.nytimes.com/…/national-test-scores-math…), ami arról szól, hogy a járvány két évtized matematika- és olvasáseredményeit tette tönkre az oktatásban, a másik a Vakmajom posztja (#https://bit.ly/3B4xIgA) az elszabadult inflációról. Kezdjük az utóbbival. Vakmajom szerint „parasztvakítás a propagandától az inflációt kizárólag a háborúra fogni”. Teljes mértékig egyetértek. A közölt ábrán jól látható, hogy az infláció akkor indult el meredeken felfelé, amikor a lezárások hatásai elkezdtek jelentkezni. Nem csak az propaganda, ha az inflációt kizárólag a háborúra fogjuk, hanem az is, ha szót sem ejtünk arról, milyen ára volt/van a 2020-as, 2021-es év át nem gondolt szabadságkorlátozásainak. Jó lenne az is, ha a New York Times is pontosítana: nem magában a járvány, hanem a lezárások, az iskolabezárások tették tönkre az oktatás eredményeit. Ahogy az sem véletlen, hogy a két covid-év után tele lettek a gyermekpszichiátriák, és nem egy pedagógus számol be arról, hogy soha nem látott rossz állapotban van a gyermekkorosztály. Itt lenne az ideje szembenézni 2020 és 2021 tanuláságával, hogy valóban mindent felülírt-e a hesteg maradjszépenotthon. Hogy emberi életévekben hány esztendőt fog elvenni a társadalmaktól a lezárás kismillió következménye: a tönkrement vállalkozások, a megbénított gazdaságból következő nemzetközi infláció és recesszió, a szétvert közösségek. Hogy helyes volt-e lehülyézni mindenkit, aki szerint diskurzusra lett volna szükség a járványintézkedésekről. Hogy helyes volt-e alig titkoltan tapsolni a „nagy sikerrel” járványt kezelő kínai megfigyelő államnak.”

    Megérte? …

    Ideje a szembenézésnek, legfőképp azoknak akik mindehhez végig tapsikoltak!

  42. 47 – Analog:
    Köszönjük a szélsőséges vakcina és lezárás ellenes megnyilvánulásodat. Tájékoztatásnak ennyi elég volt. További hozzászólásaidra eben a témában nincs szükségünk, így nem kérünk belőle. Remélem szavaimat megérted.

  43. 48 – Tibor bá’

    Megértem…Ahogy itt mindenki más is 😉

  44. Bingo Analog!Egy kicsit bő lére eresztetted,de a lényeg benne van.Itt mindenki a különböző statisztikkákal jön,amelyeket ùgy hamisítanak,ahogy akarnak!Ezzel a másikat meggyőzni nem lehet,arrogásan lekezelni pedig sértő!Most is tartom azt az álláspotomat,amit a covid elején tettem,miszerint elsőnek a fertőzés által,majd a tōmeges oltás erőltetése miatt halnak meg sokan azok kōzzül akik genetikailag érzékenyek rá.Saját tapasztalat,ill.megfigyelés alapján állítom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük