(3938) Putyin beszéde

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Egy többpólusú kiállítás

Forrás: Moon of Alabama

89. útban a 90. felé

Jelenleg a 10. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia zajlik. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mondott, amelyben egy képet festett a nemzetközi dinamizmusról, amely az ukrajnai és más országok háborúját mozgatja:

A világ helyzete folyamatosan változik, és egy többpólusú világrend körvonalai formálódnak. Egyre több ország választja a szabad és szuverén fejlődés útját saját identitása, hagyományai és értékei alapján.

Ezekkel az objektív folyamatokkal szemben áll a nyugati globalista elit, akik káoszt gerjesztenek, régi és új konfliktusokat szítanak, és fejlődés ellenes politikát folytatják, ami minden alternatív, szuverén fejlesztési lehetőség megakadályozását jelenti. Így minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megtartsák a hegemóniájukat és hatalmukat, ami ha kezd kicsúszni a kezükből megpróbálják erőszakkal megtartani az országokat és a népeket a neokolóniális rend szorításában. Hegemóniájuk stagnálást jelent a világ többi része és az egész civilizáció számára. Ez a kultúrák eltörlését és neoliberális totalitarizmust jelent.

Minden eszközt felhasználnak. Az Egyesült Államok és vazallusai provokációk, puccsok szervezésével vagy polgárháborúk szításával durván beavatkoznak szuverén államok belügyeibe. Fenyegetésekkel, zsarolással és nyomásgyakorlással próbálják rákényszeríteni a független államokat, hogy engedelmeskedjenek, és kövessék a számukra idegen szabályokat.

Ezt egyetlen céllal teszik, mégpedig uralmuk megőrzése, vagyis az évszázados modell fenntartására érdekében, ami lehetővé teszi számukra, hogy a világon bármit megtegyenek. De egy ilyen modellt csak erőszakkal lehet fenntartani. Konfliktusokra van szükségük, hogy megőrizzék hegemóniájukat. Ez az oka annak, hogy az ukrán népet ágyútölteléknek használják.

Nyilvánvaló, hogy a világban tapasztalható feszültségek csökkentése, a katonai-politikai fenyegetések és kockázatok leküzdése, az országok közötti bizalom javítása és fenntartható fejlődésük biztosítása csak a többpólusú világ mai rendszerének radikális megerősítésével lehetséges.

Ismétlem, az egypólusú világ korszaka a múlté. Bármilyen erősen is ragaszkodnak a jelenlegi globalista modell haszonélvezői az ismert állapotokhoz, ennek vége. A geopolitikai változások egészen más irányba haladnak.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

52 gondolat erről: „(3938) Putyin beszéde

  1. Soros: „A legjobb projektem, ami Ukrajnában történik” – Nyíltan beismerik: Ukrajna a Great Resetért és a teljes digitális átalakulásért küzd.

    /https://www.napitema.com/2022/08/soros-legjobb-projektem-ami-ukrajnaban.html?fbclid=IwAR3BBKAcnR9Mh_CFY-K1VV13Igz0yChNPQ9K4yGzdBKJX5OlRho4aHZ8phc/

  2. Ez is egy nézőpont. A másik, a kisemberek, a gazdaság, társadalom szempontjából a kiszámítható jövő, tervezhetőség, biztonság – ami valljuk be – sokkal stabilabb egy egy vagy két pólusú világrendben mint egy több pólusúban, ahol a hatalmak és a politikai vezetés miatt folyamatos a fegyverkezés, fegyveres konflikusok, területi expanzió, hidegháború, nukleáris konfliktus esélye. Jobb ez? Nem hinném. Nem szeretném ezt a helyzetet, mivel csak roszabb lesz minden.

  3. „Minden eszközt felhasználnak. Az Egyesült Államok és vazallusai provokációk, puccsok szervezésével vagy polgárháborúk szításával durván beavatkoznak szuverén államok belügyeibe. Fenyegetésekkel, zsarolással és nyomásgyakorlással próbálják rákényszeríteni a független államokat, hogy engedelmeskedjenek, és kövessék a számukra idegen szabályokat.”

    A szovjetek/oroszok soha nem szálltak meg senkit, Afganisztán csak egy lázálom volt….
    A többiről ne is beszéljünk.
    Tibor ‘bá annyira fullba nyomod az orosz propagandát hogy az már túl sok.
    Vajon mennyit kapsz érte és kitől??…

  4. Ez a harc lesz a végső, gyerünk összefogni hát…. Dalra fel! 🙂

  5. 2./ Minato
    Figyelemre méltó, hogy míg mások véleményét csak
    „”ez is egy nézőpont””kategóriába sorolod, addig a magad
    véleményének erősítésébe belevonod TTÖBBESSZÁMBAN
    ” „kisemberek, a gazdaság, társadalom”” őket a saját
    nézőpontod alátámasztására ami természetesen ugyanúgy
    csak „”Ez is egy nézőpont”” mint bárki másé.— Szerintem a
    TE álláspontod egy a jelenlegi állapotokhoz hasonló zsákutca.

  6. Goebbels egyik legjobb tanítványa: Azt kell az ellenfélre kenni amit teszünk! Száz éven belül harmadszor támadják meg és akarják bekebelezni Ukrajnát és még azt várják el, hogy szeressék őket!

  7. 3 – Nostradamus:
    Ha nem érted az írott szöveget, az a te bajod. Én semmilyen propagandát nem nyomok. Közöltem Putyin beszédének magyar fordítását, amit a magyar szajha média nem tartott elég fontosnak ahhoz, hogy lehozza. Meg kellene köszönnöd a hiánypótlást, helyette vádaskodol.

  8. PNAC:
    Elég világosan és egyértelműen meghatározta az 1990-es években azt, hogy az USA hogyan tudja majd a XXI. században továbbra is fenntartani a globális hatalmát. Ezt háborúk szításával és a katonai erő kiterjedt alkalmazásával tervezik elérni.
    A PNAC egyik alapítója és agytrösztje az a nyíltan bevallott neokonzervatív Robert Kagan, aki Vic Nuland férje. Igen, ez az a Victoria Nuland, aki 2014-ben a kijevi Majdanon sütiket és dolcsikat osztogatott és az EU aggályaira csak annyit tudott mondani: Fuck the EU!

    Putyin és Oroszország:
    Oroszországnak jelen idő szerint nincs akkora konvencionális hadereje, ami nemhogy a világot, hanem szimplán az EU-t veszélyeztesse. Az Orosz Föderáció hadereje az orosz területek védelméhez éppen még az elégséges nagyságrendet képviseli. Beszélünk 17 millió km2-ről, 20 ezer km szárazföldi határról és 37 ezer km tengerpartról. Ehhez pedig adott egy cirka 145 milliós lakosság.
    Tehát aki azt állítja, hogy Putyin Európát is le fogja rohanni, nem fog megállni Ukrajnánál, veszélyben Lengyelország és még egy csomó állam, az vagy tudatlan, vagy hazudik.
    Nem fogják lerohanni Európát, mert ehhez szimplán nincs meg a katonai hardver és nem is tartanak fegyverben annyi embert.
    Egy dolog van, ami valóban veszélyes lehet a világon bárkire, ez pedig az orosz nukleáris triád.
    De ezek bevetésével senkit sem lehet elfoglalni, maximum csak elpusztítani.
    A nagyságrendi adatok ismertek, számolni meg elvileg mindenki tud.

    Visszakanyarodva a jelenlegi világhelyzetre: A PNAC program és Brzezinski „tervezett káosz” elmélete ad magyarázatot az amerikai neokon vezetés szisztematikus lépéseire. Az USA mondta fel az ABM-szerződéstől kezdve az INF-ig szinte az összes korábbi katonai korlátegyezményt, nem más.
    Ukrajna orosz megtámadása mögött van ok és logika, még akkor is, ha személy szerint nem értek vele egyet, de ez most más lapra tartozik. Oroszország számára Ukrajna egzisztenciális kérdés, amit nem kezeltek jól, de ez a hiba nem 2022. február 24.-el kezdődik, hanem a kijevi puccs végrehajtásával, amit Putyin orra előtt meg tudtak csinálni.

    Többpólusú világ:
    Az USA próbálja lassítani a globális hatalmának a térvesztését, megakadályozni nem tudja, maximum egy világháború kirobbantásával.
    Az oroszoknak nincs erejük ahhoz, hogy létrehozzanak egy Szovjetunió 2.0-át, az orosz stratégia éppen ezért a Föderáció területének védelmét és az érdekszférák kiterjesztését célozza, ami földrajzilag adhat némi pufferzónát a határokon túl.
    Kína: elképesztő ipari és termelési potenciál (az USA-t bőven meghaladóan), több csúcstechnológiai területen simán beérte a Nyugatot, a K F területére jelentősen nagyobb forrásokat tol, mint a Nyugat.
    India: a társadalmi korfa példaértékű, fejlődő ipar és világszínvonalú IT tudás
    Törökország, Irán: szintén példaértékű korfa, fejlődő ipar, ami egyes területeken már világszínvonal
    Satöbbi…, most nem sorolnám fel a fél világot.

    A lényeg:
    Ha nem lesz világégés és nem döglünk bele a klímába, akkor multipol világ jön.
    Nem azért, mert Putyin ezt akarja és annak ellenére, hogy az USA ezt nagyon nem akarja.
    Ez a folyamat törvényszerű és ebből eredően a multipolaritás elérkezik.

  9. „Ismétlem, az egypólusú világ korszaka a múlté. Bármilyen erősen is ragaszkodnak a jelenlegi globalista modell haszonélvezői az ismert állapotokhoz, ennek vége. A geopolitikai változások egészen más irányba haladnak.”

    Tény, hogy az oroszok betették a botot a globalista tervek küllői közé. Haragszanak is rendesen ezek. Nem mellékesen Trump is egy pálcika volt a kerékben, de őt kiiktatták. Igaz csúszott a projekt beindítása 4 évet. Ha Klingonné nyert volna akkor már 2017-ben lépett volna az USA az oroszok ellen.
    Szóval az oroszok megpróbálják útját állni ennek az emberiség ellenes tervnek. Kérdés, hogy mennyire lesznek sikeresek. Ha Kína nem áll melléjük, mert mondjuk ő is benne van a Nagy Újraindítás tervben, akkor nem fogja tudni megakadályozni, legfeljebb elcsúsztatni ennek a tervnek a gyakorlatba ültetését. Ami szegről végről az angolszász globális dominancia megőrzését célozza, úgy hogy közben a jónépet leszabályozza.

  10. „A lényeg:
    Ha nem lesz világégés és nem döglünk bele a klímába, akkor multipol világ jön.
    Nem azért, mert Putyin ezt akarja és annak ellenére, hogy az USA ezt nagyon nem akarja.
    Ez a folyamat törvényszerű és ebből eredően a multipolaritás elérkezik.”

    Az USA és a mögötte álló körök mindent meg fognak tenni, hogy ez ne jöjjön létre. Ez számukra létkérdés! Akár a világháborúig is hajlandóak elmenni. Csak nézd meg, hogy miként kezdték provokálni Kínát (és ez még a kezdet). Tudják, hogy nincs más esélyük, mint legyőzni, kivéreztetni a riválisokat.
    Mi lehet az USA tarsolyában, ha egyszerre két nagyhatalmat provokál és akár a kettős frontot is vállalná egymagában? Mert, hogy Európából legfeljebb az angolokra és a lengyelekre számíthat, távol keleten a japókra meg Ausztráliára az több mint valószínű (D-Korea nem játszik, nekik ott van É-Korea).
    Egyébként nem hiszem, hogy improvizálnának ezek a körök. Szépen pontról pontra ültetik gyakorlatba a tervüket.
    Oo.-nak és Kínának csak akkor lesz esélye, ha nagyon szorosan összedolgoznak. De pont az az ellentmondás az egészben, hogy az USA ezzel a Tajvan akcióval mintha Oo.-ot és Kínát össze akarná szövetkeztetni. Miért? Mert, hogy igazából, nem ez lenne az érdeke. De mint minden mostanában, ez az USA lépés sem értelmezhető józan, eddig alkalmazott logikával (ahogy az orosz ukrajnai totojázás sem).
    Na de majd egy év múlva okosabbak leszünk!

  11. 11. Bendegúz
    Az amerikai neokon vezetésnek egzisztenciális létkérdés az egypólusú világrend fenntartása. Teljesen egyértelmű, ha nem ők az egyetlen hatalmi centrum, akkor nekik rövid úton kuka és új politikai elit emelkedhet fel az USA-ban is, amelyik már az új realitásokhoz alkalmazkodik.
    A neokonok pont úgy viselkednek most, mint a régi öreg és keményvonalas pártelit a Szovjetunió bukása előtt.
    A világnak nincs szüksége rájuk és ezt ők is tudják – nekik van szükségük a világra.

  12. 12. MangaM
    Tökéletes megfogalmazása a problémának.
    És ott a lényeg, hogy „…amerikai neokon vezetésnek egzisztenciális létkérdés az egypólusú világrend fenntartása”.
    A baj az, hogy ezen körök annyira dehumanizáltak, lelketlenek, hogy a pudli kutyájukat többre tartják mint az átlag embert. És ebből kifolyólag, ha úgy látják, hogy ők és maradékaik megúszhatják, akkor bár milyen konfliktusba belemennek. Még a totális atomháborúba is. Ti., ahogyan írtad, nekik óriási veszteni valójuk lesz, ha kialakul egy többpólusú világrend. Az USA-ban már elkezdődött társadalmi erózió (amiért ők nagyon is sokat tettek, lévén, hogy a fehér, keresztény középosztálytól nagyon tartanak) el fogja seperni őket. Ezt kifele csak a kihívók legyőzésével, befele pedig egy digitális alapokon álló, diktatúrával tudják megakadályozni. Most ennek a projektnek az első szakaszát látjuk.

  13. Bendegúz:

    Bár nem akartam ebbe jobban belemenni, de röviden a lényeg, amire jutottam mindenféle összeesküvés elmélet és hagymázas képzelgés nélkül: Oroszország ukrajnai totojázásának a hátterében két dolog együttese áll.

    Az egyik, hogy Moszkva visszaszerezni akarja Ukrajna lényegi részét, de itt nem csak területről van szó, hanem a lakosság támogatásáról is. Oroszországnak alapvetően nem területéhsége, hanem populációéhsége van. Innentől óvatosabban kell háborúzniuk, ami több-kevesebb sikerrel megy ahogy. A nyugati média és az ukrán propaganda meg tolja, ami a csövön kifér, ez is több-kevesebb sikerrel megy, ahogy.

    A másik ok az, hogy a fixen fegyverben tartott haderő egy ekkora méretű katonai erőt tudott biztosítani az ukrajnai hadműveletekhez úgy, hogy a maradék orosz területek és határok védelmét még értékelhetően továbbra is képes legyen ellátni. Nincs mozgósítás, nem hívtak be több százezer tartalékost, nincs hadiállapot kihirdetve.
    Az orosz haderő békeidőben 1 millió fő, ennek kb. az 55%-a harcoló, a többi kiszolgáló/ellátó/stb. Ha a békeidős teljes orosz haderőt összevonták volna Ukrajna határán és ez indul meg, akkor esélyesen egy-két hét alatt ledarálhatták volna Ukrajnát, csak közben a maradék 17 millió km2-en és 20 ezer km-nyi határszakaszon (a Távol-Kelettől Közép-Ázsián át a Kaukázusig és az észak-nyugati régióig) nem maradt volna értelmezhető katonai hardver. Azaz megnyered Ukrajnát és közben elveszíted Oroszországot.

    Hogy egy ilyen eszelős lépés működőképes legyen a gyakorlatban, ahhoz már eleve hadiállapotot kellett volna bejelenteni, mozgósítani kellett volna a teljes tartalékos állományt és mindenhol beböffenteni a még működő zárolt haditechnikát.
    A Nyugat szankciói nem fektették meg Oroszországot, de egy ilyen lépéssel viszont saját magukat ütötték volna ki egyből – vonj ki 2,5 millió embert a reálgazdaságból és kezd el finanszírozni egy ekkora fegyverbe hívott létszám ellátását, logisztikáját satöbbi. Na, ez azonnali gazdasági csőd.
    Erre csak akkor fog sor kerülni (reméljük soha), ha kitör egy igazi világháború, de akkor már tök mindegy lesz a GDP és az egyéb számmisztika.

  14. 14 – MangaM
    Betettem magam Putyin helyére. Elhúznám a háborút, ameddig lehet. Miért? Mert a tízszeres gázár megér egy kis harci vesztességet. Ezt aláhúzza, hogy az ember vesztességet a minimumra csökkentik.

  15. 15. Tibor bá’

    Határozottan van benne ráció.

    A gyors ukrán összeomlás és átállás nem valósult meg, egy nagyléptékű szárazföldi hadműveletekhez pedig eleve kevés volt a felvonultatott és bevetett létszám/haditechnika, így marad egy elhúzódó háborús válság fenntartása.
    Ez a villámháborús mantra egy f@szság, erről soha nem beszélt senki a Kremlben, ez a „feltételezés” kizárólag a Nyugati, elsősorban a brit tudósok szájából ismétlődik nonstop. Minimális katonai ismeretekkel ez csípőből ignorálható, de a tömeg egy része eszi, mint kacsa a nokedlit, mert így deformálva a realitást emészthetőbb számukra.

    Ez a helyzet Ukrajnát teljesen tönkreteszi (szét fog esni a pics@ba), a szankciók miatt Európa gazdasága és belpolitikai helyzete instabillá válik, ugyanakkor az oroszok eddig meglepő nagyságú extra „árbevételhez” jutottak. Több, mint ezer nyugati szankció van Oroszország ellen (világrekord), ehhez képest 6 hónapja folytatnak egy hadműveletet Ukrajnában (és mellesleg évek óta Szíriában is) és még mindig nem bírtak összeomlani. Ezen el kellene gondolkodni, itt valamit bizony benéztek a Nyugaton is igen rendesen.

    Nem hiszem, hogy Putyin egymaga óhajtja az egypólusú rendszer lebontását magára vállalni, de a mostani helyzet remek lehetőséget ad arra, hogy a többi hatalmi centrum is aktiválja magát, mindenki „tegye a dolgát belátása szerint” és ennek a végeredménye bizony a mostani rendszer felgyorsított vége lehet. Putyin februári lépése katalizátorrá vált.

    Hozzáteszem:
    Ez nagyon nem jó hír és nem feltétlenül kellett volna, hogy így legyen, a szovjet birodalom bukását követően az USA páratlan történelmi lehetőséget kapott, de sikerült rendesen elbaltázniuk. Tessenek alaposan tanulmányozni az afganisztáni amerikai kivonulás valóságát és lefolytatását, ez a jelenkori Amerika valósága is egyben.

    A Schwab féle Great Reset sztoriba most ne menjünk bele, hiába volt Putyin is az egyik tehetséges „tanítvány”, ez nem jelenti azt, hogy a Kelet hatalmai feltétlenül Schwab kottájából fognak játszani. Sőt, jól ismerik ezt a kottát és könnyen lehet, hogy rádolgoztak ők erre egy másik kottát is, ami az elején még parallel halad, de a végeredménye nagyon más is lehet.

  16. Orosz elemzők szerint, kérdéses, hogy meddig maradhat a dollárbőség miatti rubelárfolyam. A várható recesszió miatt visszaeshet az olaj és a gáz iránti kereslet, ez árcsökkenést okozhat, a rubel árfolyam visszaállhat a háború előtti szintre. (volt már ilyen kereslet visszaesés nemrég a covid lezárások miatt)
    Az szankciók miatt kiesett európai szénexportot is sikeresen átirányították Kínába és Indiába. Azt ugyan nem tudom, hogy mit csinálhatnak hirtelen a megnövekedett importtal, szerintem jó áron továbbadják, ha valaki hajlandó érte többet fizetni. Valahol meg szénhiány van most.
    Az alapvető helyzet nem változik, az oroszoknak van mit eladni, tehát nem maradnak pénz nélkül, míg mások nem kapják, hanem kiadják a pénzt.
    Az megint más kérdés, hogy a várható recesszió kit és hogyan érint majd. Európában azért lesz visszaesés, mert eltűnt az olcsó energiahordozó (ami a tervek szerint már nem is jön vissza). De Ázsiában nem ez a helyzet. Őket az érintheti, hogy egy eddig jelentős felvevőpiacuk most inkább az energiacégek hasznát növeli, emiatt kevesebb jut az egyéb beszerzésekre.
    Közben a moszkvai tőzsdén a szaudi herceg részvényalapja zsákolja a cégek részvényeit, töredék áron. Ezeket valakik eladják, akik kénytelenek szabadulni tőle, biztos nem nyereséggel, mert máshol nem forgalmazhatják.
    A végeredmény az lesz, hogy tovább erősödik Ázsia gazdasága a Nyugat rovására. Ez pedig aligha az egypólusú világrend fennmaradását erősíti.

  17. 16 – MangaM:
    A II.vh. után Magyarországon 2-3 év alatt kapitalizmusból proletár diktatúra lett. Az új uralkodó réteg azonnal harcképtelenné tette a régit. A korábban polgári jólétben élők egyszeriben nyomorogni voltak kénytelenek. Akik Horthy alatt nyomorogtak, azoknak nem volt semmi új, nyomorogtak tovább. De azok, akik a jólétből ki lettek rekesztve, nagyon zokon vették. Ennek maradványa a volt kulák nagypapa, aki teli beszélte unokája fejét. És az unoka 70 évvel később még mindig élesen antikommunista, illetve most már csak orosz gyűlölő. Mért írom ezt? Mert megtapasztaltam, hogy a szegénység nem jó, de aki gazdagságból lesz szegény az ezerszer jobban szenved. Amerikában relatív jólét volt, mert a fél világot kizsákmányolta. Ezt a pozíciót nagyon nem akarják elveszíteni. Vagyis bármit megtesznek, hogy semmi se változzon.

  18. 18. Tibor bá’

    Egyértelmű.

    Arról nem is beszélve, hogy ha az USA globális rendje bedől, akkor elkerülhetetlenné válik bizonyos számonkérés, főleg „házon belül”.

    Ezért írtam, hogy a neokon irányítók számára szó szerint létkérdés, hogy fent tudják tartani a hatalmukat, csakhogy a mostani hatalmuk alapja nem egyeztethető össze egy multipol világmodellel – a világrend váltás értelemszerűen egy „új” elit felemelkedését is hozza, ez pedig csak a „régi” elit kárára történhet. Márpedig ha a mostani nyugati (USA) elit teret veszít globálisan, akkor belpolitikailag is hanyatlani kezd, ez pedig előbb-utóbb 300 millió nagyon dühös és hülyére vett amerikait fog eredményezni.

    Ez az oka annak, hogy az USA vezetése minden követ megmozgat azért, hogy lehetőleg világméretű katonai konfliktus alakuljon ki, tök mindegy, hogy Ukrajna, Tajvan vagy épp Koszovó, a lényeg, hogy a világ nemzetei sorban hadba lépjenek egymás ellen.

    Az összes többi csak púder, az „agresszívan terjeszkedő” Kína, a „birodalmi” Putyin és a többi a végtelenségig.
    Kínának és Oroszországnak is vannak természetes és tolerálható jogos nemzeti érdekeik, csak ezek szintén nem passzolnak az egypólusú világrend híveinek egyenleteibe, így jöhet a masszív néphülyítés.

    Azok, akik az egykori Nyugat által hirdetett és valóban nagyszerű és szimpatikus eszméket és elveket védik csak azt az egyet nem veszik tudomásul, hogy ezeket nem az oroszok és Kína kezdte ki, hanem a Nyugati elit saját maga.

  19. 16. MangaM
    Valamiért nagyon óvakodsz bele bonyolódni a konspirációs „elméletekbe”. Azért valljuk be jól működik ez a CIA találmány, hogy még téged is tud adott esetben blokkolni:-).
    Én sem azt mondom, hogy van egy nagy – a világot uraló – háttér hatalom, hanem csak annyit állítok, hogy van egy atlanti teret uraló erőközpont, ami politikától teljesen független (már mint a léte) és az évszázadok során felhalmozott hatalmát nem akarja leadni. Ilyen erőközpontok, még lokális szinten is vannak (csak, hogy Tibor bá’-t megnyugtassam, Borosjenön is ott van az egymás torkát szorongató két politikai klikk), nemhogy egy Ázsia vagy Amerika szintjén ne lennének! Szóval jelen idő szerint az atlantisták veszélyben látják saját hatalmukat ezért mindent megtesznek a veszély elhárítása érdekében. Ha kell szövetségest keresnek más kontinensek hatalmi köreivel, ha kell konspirálnak és ha kell forradalmat, háborút szítanak. Hogy aztán mit érnek el, azt még ők sem tudják 100%-ban megjósolni. Ezért is idegesek, ti. jelen projektjükben sem állt mögéjük annyi és olyan erős ország, ami Oo.-ot megtérdeltetni tudná. A vazallus népségen kívül senkit nem tudtak behúzni. Ez meg önmagában kevés.
    Szóval, részemről ennyiben ki is merül az összeesküvés elmélet, ami tulajdonképpen gyakorlat. És ezen csoportok megléte tagadhatatlan.

  20. 20.

    Bendegúz

    Nem óvakodom, sőt, elég sokfélét ismerek, csak az a baj, hogy ezek alapja többnyire spekuláció és jó esetben is csak közvetetten lehet következtetni bármire. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jónéhány akár igaz is közülük, de nem ez a lényeg!

    A titkos összeesküvések vagy háttérhatalom ereje abban rejlik, hogy titkosak és a háttérben maradnak. Ennek oka egyszerű: ha „kilépnének a napfényre”, akkor kiderülne, hogy kevesen vannak és a „fényben” erőtlenek, mert átlátszóvá válna minden manipulációjuk.
    A háttérhatalom hatalmát mi, a tömegek biztosítjuk: vagy tagadjuk őket, vagy túl nagy befolyást tulajdonítunk nekik, pedig az igazi erejük az, hogy a tömegek kiszámítható módon fognak reagálni és erre dolgoznak rá a média propagandájukkal is.

    Nem őket kell megfogni, hanem a tömegeknek kell(ene) eszmélni – hiába vadásznák le az összes „bitang összeesküvőt”, holnap reggelre új csapat jönne létre és átvennék a régiek helyét.
    Tehát a probléma gyökere nem itt van, hanem a sikeres működési mechanizmusokat biztosító rendszerekben, amelyek pedig mi magunk vagyunk 8 milliárdnyian.

    Tehát a magam részéről maradnék a szimpla tényeknél és az egyszerű ok-okozati összefüggéseknél – ezek feltárása pont elég kellene, hogy legyen.

  21. 21.MangaM
    ” A titkos összeesküvések vagy háttérhatalom ereje abban rejlik, hogy titkosak és a háttérben maradnak. ”

    Mit mond Catherine Austin Fitts Klaus Schwabról és Soros György „liberalizmusáról”

    Catherine Austin Fitts, George W. Bush volt aAmerikai lakhatási és városfejlesztési helyettes államtitkára azzal érvelt, hogy a világ vezetői, akik Klaus Schwab és Soros György „liberalizmusáért” dolgoznak, és antinativista elméleteket fogalmaznak meg, „nem akarják az emberek pénzét, hanem a gyermekeiket és a földjüket, vagyis hogy abszolút hatalmuk legyen felettük”.

    Többek között hangsúlyozza:

    „Ha egy chipet tudnak a kézbe ültetni, és egy pénzügyi tranzakciót-ellenőrző hálózatot működtetni, akkor nem csak arról van szó, hogy előírhatnak egy oltást, vagy megtagadhatják az ételt az emberektől.

    Elvihetik és el is fogják vinni a gyerekeidet.

    Biztosíthatom, hogy ezek az alakok tudnak pénzt nyomtatni. Nincs szükségük a pénzedre.
    /https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/proin-ypourgos-tou-t-mpous-den-xreiazontai-ta-lefta-sas-theloun-tin-gi-sou-kai-ta-paidia-sou// video
    A földedet akarják, az aranyadat és a gyerekeidet. Ezek azok a valódi vagyontárgyak, amelyeket keresnek.”

    -.-.-.-.-.-.

    Ukrajnában – amint múlt héten irtam – Zelenszkij a népszavazást elkerülve az ország termőföldjének az 1/3-át három yenki cégnek adta ell.

  22. 22. L.S.

    Zelenszkij egy hazaáruló. Nem a békéért kilincsel, hanem újabb fegyverekért.
    Zelenszkij a béke ígéretével nyerte meg az ukrán választásokat, utána pedig végrehajtotta a katonai-ipari komplexum utasításait.

    Az elitnek nevezett felső 0,01% a bolygó erőforrásai felett akarja a teljes kontrollt, mert ez az egyetlen dolog, ami hosszú távú túlélést és luxust biztosítani tudja.
    A 8 milliárdos populáció számukra csak egy közbenső probléma, amit félre kell majd állítani, pardon, megoldani.
    Távolról sem mi vagyunk a cél, a teljes kontroll elérése is csak egy közbenső lépcsőfok.

  23. Putyin orosz világpólusról álmodik. Valójában minden nap távolodik ettől az ideától. A 140 milliós rohadó országa erre alkalmatlan.

    Nukleáris robbanófejek ezrei és a nyersanyag, energiahordozó birtoklása önmagában kevés ahhoz, hogy világpólus legyen.

    15. Tibor bá,

    a háború elhúzása a tízszeres gázár miatt?
    A szépséghiba, hogy a gázár nem a háború miatt magas, hanem azért, mert negyedannyit ad el Európában, mint korábban.
    A bevételei a gázból nem csökkentek, miközben negyedannyit szállít. De meddig?

    Az A+ – os piacainak annyi. Az olajból – ahol a nagy pénz van/egyre inkább volt – a bevételei meredeken csökkennek. Nagyon rossz hír Putyinnak és rendszerének, hogy az olaj ára csökken, már a háború előtti szint alatt van, miközben továbbra is csak nagyon jelentős költséggel és diszkonttal tudja eladni az európai piacokról kiszorult készleteit.

    Amiről te beszélsz, az nem taktika, hanem elkeseredett cselekedet.

    Az ukrán kormány megdöntése: kudarc.
    A háborúja kudarc. Az elfoglalt területek tönkretéve és aki maradt, azok sem fognak mellé állni. Ha meg is tudná tartani (a Krímmel együtt) elfoglalt kb. 120 ezer km2-nyi területet, évekig tartó partizánakciókkal és gigaösszegekkel számolhat az újjáépítést illetően, ha egyáltalán talál majd lakosokat.

    Ukrajna tengerhez való hozzáférésének elzárása: kudarc.
    A NATO-terjeszkedésének megállítása: kudarc.
    A russzofóbia megállítása: kudarc.
    Ukrajna lefegyverzése óriási kudarc. Olyannyira, hogy egy megerősödött, nyugati technológiákkal felszerelt haderejű ellenséges országot szerez a szomszédjának.

  24. MangaM,

    „Zelenszkij egy hazaáruló. ” Ehhez képest támogatja a népesség 80 plusz százaléka, azaz a népe nem így gondolja.

    „Nem a békéért kilincsel, hanem újabb fegyverekért.”

    Milyen békéért kellene kilincselnie? Az orosz féle békéért? Az oroszok diktálta feltételek szerint meg kellene adnia magát?
    Nem az áldozathibáztatás tipikus példája ez?
    Mi lenne, ha Magyarországot megtámadná valaki és elfoglalná egy részét. Akkor is így vélekednél?
    Aki védte a hazáját a betolakodókkal szemben és nem adta meg magát, az hazaáruló? Jó pár ilyen volt a magyar történelemben is. Elképesztő, hogy miket olvasok itt.

  25. 14 Gyarmathy: de Putyin megszerezte magánsk Tibor bá’t, ez azért shiker, nem?

  26. 25. Gyarmathy
    Az a műsor, amit az ukránok is művelnek 2014 óta azt azért elég nehéz lesz belegyömöszölni egy szimpla áldozati szerepbe.
    A nagyhatalmakat mióta érdekelte az, hogy Áltag Ákosnak mi lesz a véleménye egy megindított háborúról?
    Soroljam a listát, vagy tudod nélkülem is?
    Az elképesztő az a szemellenző, amit viselsz minden esetben, ha valaki neked nem tetsző kritikát foglalmaz meg a „szerelmeidről”.

  27. 28. MangaM,

    Nem válaszoltál, pedig elég logikusan érveltem.

    Ne vedd személyeskedésnek, de szerintem téged fűtenek érzelmek. Én soha nem hazaárulózok le senkit, főleg nem olyat, akit a népe támogat. Nem is célozgattam, hogy neked kik a szerelmeid.

    Amit ma láttam nálad, az az Orbán médiája által tolt narratíva és az orosz propaganda.

    Aztán arra is gondolj, hogy kinek az elemzései, előrejelzései öregednek jobban. 🙂

  28. 29. Gyarmathy

    Ha Magyarországot bárki megtámadná…, ja, igen épp az ukránok ígérték meg még tavaly, hogy két órán belül a Balcsinál lesznek.
    Na ja, végül is igazuk lett, ideértek…

    A minszki megállapodást 8 éven át húzta Kijev és semmit sem tartott be ezekből.
    A hazaárulás ott kezdődik, hogy a saját néped/országod ellen dolgozol.
    Zelenszkij médiahős, egyébként távolról sem minden ukrán osztja a nézeteidet vele kapcsolatban.

    Nem érzelmek fűtenek, hanem nincs türelmem (és időm sem) evidens dolgokat hatszázszor elismételni, a tárgyilagosságtól elég messze állsz jó pár kérdésben.

    Nem érdekel OV narratívája, baromira nem azt tolom. Ellenben a te narratívád honnan is van?

    Kinek az elemzései öregednek jobban? Ezt nem is értem…

  29. Na, Zelenszkij a nagy nemzeti hős…

    Sok ukrán feldühödött Volodimir Zelenszkij elnök azon beismerésén, hogy tavaly tavasszal eltitkolta a küszöbön álló orosz különleges katonai művelet hírét – írja a Washington Post.
    Zelenszkij beismerte, hogy előre tudott a közelgő támadásról, de azért nem osztotta meg a híreket a lakossággal, nehogy pánik és ebből eredően gazdasági bukta legyen. Zelenszkij arról is beszélt, ha ezt kikommunikálja, akkor havi 7 milliárd dolcsit veszített volna.

    Nemzeti hős mi…?

  30. 31 – MangaM

    Zelenszkij bohóc már a súlyos amortizáció jeleit mutatja, hamarosan újra kell cserélni!
    Aljosa Aresztovics már készülődik; elégséges mértékben fotogén és a kijevi plázacicák is imádják, úgyhogy ez így elég is lesz Ukrajnának.

  31. Ő lenne az ?
    https://www.youtube.com/watch?v=15YqQoPmQzU&t=65s
    Ez meg a Facebook fiókján található mea culpa 🙂
    @https://www.facebook.com/alexey.arestovich/posts/1755456667851739%D1%81
    „Kedves barátaim!
    2014 tavasza óta sokat hazudtam nektek.
    Fekete propaganda az Orosz Föderáció ellen…Pusztán propagandamunka volt, amelyet Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziója keltett életre…Három évvel később arra a következtetésre jutottam:- a propaganda a háború része, lehetséges, sőt (sajnos) szükséges is…Egyáltalán nem érdekel az ukrán kultúra fejlődése, mint olyan. Nem tartom kiemelkedőnek az ukrán népet, a társadalmunkat pedig különlegesnek. Ellenkezőleg, mindkettőt nagyon komoly rendszertani, genezis-hibák egész sorának tartom, amelyek között a kicsinyesség, a hisztéria és az irracionalitás áll az első helyen.
    Összességében közel mérsékelt undort érzek a köztömeggel szemben…A kortárs figurák közül Musk áll hozzám a legközelebb, aki a legkövetkezetesebben és legaktívabban valósítja meg az „Emberiség” társadalmi rendszer poliglobális dimenzióvá való átalakításának projektjét…”

  32. 33 – László

    Igen, ő az.
    A farkával nem veri a zongorát, tehát ilyen szempontból már nagy előrelépés lesz.
    Jó eséllyel ő lesz a nyerő ember. 🙂

  33. 23. MangaM
    ” Zelenszkij egy hazaáruló. Nem a békéért kilincsel, hanem újabb fegyverekért.
    Zelenszkij a béke ígéretével nyerte meg az ukrán választásokat, utána pedig végrehajtotta a katonai-ipari komplexum utasításait.”

    Tisztelt MangaM
    Lehet, hogy igazad van de az is lehet, hogy nincs igazad és Ö egy hős a második vagy a harmadik Hazájában.

    Minden nézőpont kérdése.

    Amint irtam az egyszerü Ukrán pórnépnek tilos a dupla állampolgárság, számára azonban a tripla nem dupla, tehát nem illegális a hármas állampolgársága.
    EU-ban nem az egyetlen államfő amely dupla és tripla útlevéllel rendelkzik. Hazánkban ritka az a miniszterelnők aki csupán görög útlevéllel rendelkezik.

    Érdekességként csupán emlitem, hogy amikor az amcsi állampolgárságért folyamodsz azt is kérdik:
    Háború esetén az USA és szülőfölded között kikkel fogsz harcolni? Ugye értjük egymást?

    Zelenszkij nem régen több millió €-ot költött, hogy szüleinek „lakást” biztositson Izraelben…

  34. 32. Zsolt
    ” Zelenszkij bohóc már a súlyos amortizáció jeleit mutatja, hamarosan újra kell cserélni! ”

    Valami nagyon nincs rendben Zelenskyvel!
    Ez normális viselkedés egy vezetőtől a kamerák előtt???
    Ezt a magatartást mutatta, Volodimir Zelenszkij a tegnapi sajtótájékoztatón Recep Tayyip Erdogan Török ​​elnökkel!
    Nem csak a koncentrációját veszítette el és bizonytalan, de úgy tűnik, hogy egy olyan túlfeszültség is megszállta, hogy egy pillanatra sem tud egy helyben állni!
    Tekintete folyton „játszik” és elveszik az űrben, ráadásul az orrát is vakarja!
    Úgy tűnik mintha folyton és kétségbeesetten kérne valmit amit elvettek tőle.

    /https://rumble.com/v1gkhin-88295855.html/

  35. 36.

    Ilyen tüneteket produkál például a koko is…

  36. Néhány „érdekes” cikk, kezdjük az új brit szenzációval:

    Már-már szürreálisnak mondható pletykákat közölt a brit Daily Mail magazin egy magát Kreml-bennfentesnek valló, General SVR névre hallgató orosz Telegram-csatorna alapján. A csatorna – amely korábban azt terjesztette, hogy Putyin halálos beteg – most azt állítja, hogy az orosz elnök azon tűnődik, hogy támadja-e meg Ukrajnát atomfegyverekkel vagy inkább adja fel az ország elleni inváziót és vonuljon ki az elfoglalt területekről.

    https://www.portfolio.hu/global/20220823/egeszen-hajmereszto-pletyka-kapott-szarnyra-vlagyimir-putyinrol-a-brit-mediaban-562791?fbclid=IwAR3SD8i4ZqPbyg1oJtnEBsPzB4k2ycaawbZAvhr92v_Bp2D767B1Uu6no8k#

  37. „Egy sikeres ukrán ellentámadáshoz szüksége lenne az ukrán fegyveres erőknek modern gyalogsági harcjárművekre, viszont egy nyugati ország sem hajlandó ezeket biztosítani Kijevnek, ebből pedig az látszik, hogy valójában a nyugati vezetők nem akarják Ukrajna totális győzelmét – véli Thomas C. Theiner, olasz-ukrán haditechnikai szakértő, aki saját Twitter-fiókján tette közzé gondolatait.”

    https://www.portfolio.hu/global/20220825/bemondta-a-szakerto-egy-dologbol-vilagosan-latszik-hogy-a-nyugat-nem-akarja-ukrajna-gyozelmet-563207?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

  38. „Hat hónappal a háború kezdete óta is áramlik az orosz áru az Egyesült Államokba

    A szankciók ellenére az Egyesült Államok még mindig több száz millió dollár értékben importál havonta árucikkeket Oroszországból, mert nem akarják, hogy a büntetőintézkedések jobban fájjanak az amerikai fogyasztónak, mint Moszkvának.”

    https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/08/ukrajnai-haboru-szankciok-orosz-export-egyesult-allamok?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

    „Az Associated Press beszámolója szerint az invázió kezdete óta több mint 3600 hajó érkezett amerikai kikötőkbe orosz fával, fémmel, gumival és egyéb áruval megrakva.”

    Na, egyelőre több cikket nem rakok be a mainstreamből, de talán el lehet kezdeni gondolkodni, hogy ki, mit és hol nézett be eddig, de nagyon.
    Ahogy írtam a minap, egyelőre csak óvatosan azokkal a tutifix véleményekkel…

  39. 43. MangaM,

    A vg cikkből.

    „Ráadásul mivel az Oroszországba irányuló export júniusban már 58 millió dollárra esett vissza, így a külkereskedelmi forgalomban a száz százalékhoz közelít az amerikai deficit.”

    Vagyis az oroszok készségesen szállítják a fát, alumíniumot, titánt az USA-nak az amerikaiak által frissen nyomott fecnikért, míg a kapott fecnikért az amerikaiak nem adnak nekik semmit. 🙂

  40. 44. Gyarmathy
    Azokért a fecnikért viszont mások viszont adnak még ezt-azt…, még…
    Hogy is van ez… ::O

  41. 45. MangaM,

    Igen, igen, még..
    Csak azt olvasom, hogy az oroszoknak annyi van belőle (dollárból, euróból) mint a sz@r, csak nem nagyon tudnak érte venni semmit.

  42. 47. Gyarmathy

    Kisebb ország mint Oo. is megoldotta a szankciók kijátszását )lásd, Szerbia). Iránról nem is beszélve, akivel minden és mindenki kereskedik fű alatt, a nagy zusa szankciói ellenére. Mindent be tud szerezni Irán. Különben, hogy gyártana olyan drónokat és egyéb potens katonai elektronikai eszközt, melyek képességét még nyugatnak is el kell ismernie. Akkora területű országot, mint Oroszországot, hogy lehetne ellenőrizni. Nincs az mennyiségű USA műhold, amivel figyelni lehetne a szabályszegőket. Meg egyébként is mit kezd a közép ázsiai sivatagban baktató tevekaravánnal, ami akár több ezer chipet is visz a kecskebőrbe vart tömlőkben??? Na meg az orosz hajókkal, amik akár tengeren is felveszik a csempészárút kínai, indonéz és jávai csempészektől, na meg annak álcázott hivatalos hatóságok embereitől. Igaz drágább lesz a termék, de hát nem te mondtad, hogy van nekik dögivel fecnijük?

    Az agyon szankcionált É-Koreában egy rakás nyugati cég bent van. Angolok is. Szépen üzletelnek, oszt a jó népet hülyítik, hogy így szankció, úgy szankció. Majd, ha azt látják, hogy fű alatt minden nem usa csatlós ország szépen boltol a medvével és közben tollasodik, majd ők is beállnak a sorba. Ha nem hiszed, nézd meg, hogy a némettől a franciáig, olasszal bezárólag hány nagy vállalat volt/van bent Iránban. Még az usa dörgedelmeire is csak mímelték a kivonást! Nem engedték el a zsíros koncot. Éppen úgy mint Kuba esetében. Nem véletlen, hogy kibékültek valamennyire. A sok USA cég mórgot, hogy bezzeg az európaiak ott lehetnek.

  43. Október 27.-én Vlagyimir Putyin elnök felszólalt a Valdai International Discussion Club 19. ülésén. Putyin a beszédében hangsúlyozta, hogy a világ a második világháború óta a legfontosabb és legveszélyesebb évtized előtt áll, mivel az egypólusú világrend hosszas szenvedések, háborúk, krízisek közben elmúlik.

  44. 46

    Egy kis múltidéző: A száraz tények: pl 2014 február 21- én Janukovics ukrán elnök és az ellenzék- az EU közvetítésével -megállapodást irt alá az ukrán politikai válság békés megoldása érdekében ,a dokumentumot aláírta az akkori német és lengyel külügyminiszter és a francia külügyi államtitkár is…másnap az ellenzék puccsal átvette a hatalmat Kijevben, megszegve az írásbeli szerződést…..az EU ennek ellenére nem tett semmit a puccsistákkal szemben semmiféle ún -értékalapú- szankciót nem foganatosított az ország ellen….

    Ami pedig egy ország szuvenerítását illeti, ha Ukrajnának jogában áll Nato tagnak lenni akkor Kubának is joga van csatlakozni bármilyen katonai szövetséghez akár tetszik az Egyesült Államoknak akár nem. Tudtommal a nemzetközi jog szerint nincs kétféle szuvenerítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük