(3934) 30%

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

A fegyvereknek csak 30%-a jut el a frontvonalra

 

szerző: Rolo Slavskiy

89. útban a 90. felé

A CBS  új dokumentumfilmje, az „Ukrajna felfegyverzése”, azt vizsgálja, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának küldött több milliárd dolláros katonai segély nagy része miért nem jut el a frontvonalba: „Csupán 30%-a éri el a végső rendeltetési helyét.”

Folyamatosan érkeznek videók az ukrán katonákról, akik arról panaszkodnak, hogy nincs fegyverük, vagy gyengébb fegyvereik vannak, és nem fizetik ki a zsoldjaikat. Múltkor, komoly dilemma előtt álltunk: hogyan hozzuk ezt össze azzal az információval, amely az ukrán hadsereg felfegyverzésére küldött dollár milliárdokról szól? Nos, most még több bizonyítékunk van arra, hogy a pénzt ellopják, a fegyvereket pedig valahol máshol tovább adják

A legfontosabb dolog számunkra azonban az, hogy a Nyugat és Ukrajna túl korrupt ahhoz, hogy őszinte háborút vívjon egy hasonló, vagy közel hasonló ellenféllel. A nyugati adófizetők által fizetett háborús arzenál 70%-ának ellopása, olyan szint, ami lehetetlenné teszi a háború megnyerését.

Írtam egy cikket, amiben azon töprengtem, hogy ez a háború kivérezteti a Nyugatot, és vajon a Nyugat, elég rombolást kap-e (halott szlávok) a pénzéért, az általuk elköltött obszcén összegekért, és a saját maguknak okozott károkért, a szankciókat kiírt országokban. De úgy tűnik, rengeteg pénzzel nem számoltak el, vagy legalábbis nem arra a célra használták fel, amire állítólag adták.

Érdekes lenne látni a pénzügyi alapokról és a fegyverekről szóló elemzést, bármilyen elemzést, hogy lássuk, a pénzek hová kerültek valójában. Egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy egy Afganisztán 2.0 ismétlődik, ahol a nyugati adófizetők pénzét ládákban küldik át, de úgy tűnik, hogy ebből csak nagyon kevés megy, akár háborús erőfeszítésekre, akár államépítésre, akár bármi másra.

Kissé, a levegőben hagytam a kérdéseket, de most felül kell vizsgálnom ezt az elemzést. Egyszerűen fogalmazva: a háború valóban kivérezteti a Nyugatot. Ukrajnának ingoványnak kellett volna lennie Oroszország számára, de úgy tűnik, inkább a Nyugat ingoványává vált. A Nyugat elméletileg kivonulhat Ukrajnából, amit Oroszország nem tehet meg, de ehhez a politikai akarat kellene.

A láthatatlan ügynökségek rengeteg pénzt keresnek ezen, csakúgy, mint a hadiipari komplexumban dolgozó barátaik, valamint a politikusok és oligarchák, akik most hozzáférnek az ukrán fegyveralaphoz. A média morális pánikot szított Ukrajnával kapcsolatban, ami megnehezíti a parasztok számára, hogy fellépjenek ellene, fedezve a fosztogató akciót.

Nem tudom, hogy a Deep State, miért zárná el ezt a készpénzes tehenet, amikor a tej olyan bőségesen folyik. Nincsenek többé emberek, akiknek fontosak a kiegyensúlyozott költségvetések és a nyugati államok nemzeti érdekei. Az egész lényege, a non-stop kifosztás. Ukrajna, azonban úgy tűnik, hogy e cikk írásakor kicsúszik a híradásból.

Zelenszkij nézettsége csökkent. Egy nappal ezelőtt tett közzé egy videót arról, hogy az oroszok egy atomerőmű lövetésével próbáltak Csernobilt okozni, amely e cikk írásakor, még csak 8500 nyugati megtekintést gyűjtött össze. Ez mind azt jelzi számomra, hogy a nyugati közvélemény elveszti érdeklődését a háború iránt.

Tehát, egyrészt az összes ember, aki közel van a vályúhoz, több milliárd dollárnyi nyugati adópénzt lop el. A háborúval szembeni minden ellenállást, gyakorlatilag betiltottak. Mindez, azt látszik jelezni, hogy a Nyugat folytatja ukrajnai hadműveletét. Másrészt, a lelkesedés és az érdeklődés leapadt.

Úgy látom, ez tükröződik saját cikkeimben, és más oroszországi bloggerek cikkeiben is, mivel az emberek kétségtelenül a majomhimlőről és a COVID-ról, és más témákról beszélnek. Ezen kívül, a tajvani Pelosi mutatvány, ismét Kínára helyezte a reflektorfényt. Nem tudom, mit kezdjek ezzel az egésszel, de a megérzésem azt súgja, hogy az ügynökségek, a politikusok és a média figyelme arra irányul, hogy hol lehet a legtöbb pénzt keresni, a közkasszából való lopással.

Van-e pénz arra, hogy pénzt küldjön Tajvanra, Kína elleni védekezésre, és annak 70%-át helyi korrupt tisztviselők segítségével ellopják? Biztos. De Ukrajna egészen egyedülálló abban a képességben, hogy új csúcsot érjen el a szervezett lopás területén.

Az egész apparátus, vagyis a kormány és a katonaság teljes mértékben elkötelezte magát amellett, hogy a lehető legtöbbet fosztogasson. A Nyugat pedig szomorú lenne, ha egy ilyen jövedelmező pénzmosási művelet megszűnne. Oroszország kétségtelenül szerette volna kiütni Ukrajnát a háború első napjaiban, Kijev kilövésével és titkos hadművelet előkészítésével, de e kudarc ellenére a váratlan haszon a Nyugat kivérzése lett.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

32 gondolat erről: „(3934) 30%

  1. Ahhoz képest hogy ennyi sok fegyver elvész az odaúton, elég jól tartják vissza az Oroszokat. Nehezen, lassan haladnak. Ez akkor arról tanúskodik hogy áde 1. ennyire jók a nyugati fegyverek? 2. ennyire hatékonyak és jól használják a „maradékot” az Ukránok a fronton? 3. ennyire ratyi az Orosz fél??

  2. Az első lépésben jó volt arra a háború, hogy a raktárakból eltüntessék a régi fegyverkészletet. Utána a régi szovjet fegyvereket vitték el a volt VSZ országokból, ezek helyére lehet majd újakat szállítani. Majd további raktárürítés, de a gyártás a korlátai miatt már nem tudja ezeket időben pótolni.
    Viszont nem csak fegyver kell Ukrajnának, hanem az országot is fenn kell tartani, fizetni a béreket, működtetni az államot. Ez is hatalmas pénz és nem csökkenő mértékű. Az EU államoknak már nincs pénze erre, csak eladósodással tudják fedezni.
    Tehát akik rosszul járnak: Európa, USA, Oroszország.
    Akik nyernek rajta: a hitelezők, az energiaexportőrök, a nem szankciózó országok.
    Ha ez a folyamat tartós lesz, akkor alaposan átrendezi majd az erőviszonyokat.
    Csak azt nem értem, hogy a vesztes oldalon lévő USA, aki az egészet elindította, miért érdekelt a hosszú folytatásban? Illetve az USA azon része érdekelt, amiből ő is hasznot húz. De meddig tudja ezt megtenni az ellenérdekelt többséggel szemben?
    Az már egy más kérdés, hogy mi lesz az „eltűnt” fegyverekkel? Akik fizettek érte, azok valószínűleg nem azért vették meg őket, hogy otthon a vitrinben nézegessék.

  3. 2. Minato
    Nem sürgős nekik. A kivéreztetésre megy. Abban a sorrendben meg nem ők vannak az első helyen. Van a felhalmozott régi fegyverekből nekik dögivel, van nyersanyagjuk, energiájuk, a világ többi részévek kereskednek. A hiányzó nyugati high-tech termékeket pedig kerülő úton beszerzik, ehhez a bevételük fedezetet ad. A Nyugatnak viszont mindent meg kell vennie, amit a korábban felhalmozott vagyon felélésével tud csak. Sarkítva, míg a világ többi része termelő, a Nyugat spekuláns.

  4. 2
    Ez 30 % nagyon kevés ahhoz hogy az ukrán hadsereg visszatudja foglalni az elveszett területeket. Nem biztos az sem hogyha több jutna el a csapatokhoz arányait tekintve akkor is radikálisan változna a helyzet a fronton, nem beszélve arról hogy ebben az esetben az oroszok is megfelelő választ adnának. Lehet hogy az ukránok számára az elsődleges probléma már nem is az orosz hadsereg hanem az ország működőképességének fenntartása és lakosság ellátása. Közeledik a tél ….ha az oroszok inkább a hátország lerombolását helyezik előtérbe az ősz folyamán az offenzíva erőltetése helyett akkor nem biztos hogy Ukrajna túléli a telet . Nem a fronton ömlik össze hanem a hátországban ez után a front is.

  5. Az USA most hagyott jóvá egy újabb segélycsomagot, ami 1.1 milliárd dollár értékű – ha jól emlékszem – és 1000 javelin páncéltörő fegyvert, a HIMARSokhoz rakétákat, 75 000 darab 155 mm tüzérségi töltényt, 20 darab valami nehéz aknavetőt 20 000 darab lőszerrel, 50 darab páncélozott mentőjárművet és még néhány apróbb tételt tartalmaz.

    Ennek a kétharmadát ellopnák?

    Kik és hogy?

    Nekem büdös ez a 30%, de ha igaz, akkor viszont én is azokat kérdezném, amiket Minato feltett.

  6. „A legfontosabb dolog számunkra azonban az, hogy a Nyugat és Ukrajna túl korrupt ahhoz, hogy őszinte háborút vívjon egy hasonló, vagy közel hasonló ellenféllel.”

    Az orosz hadsereg – ami jóval kevesebből gazdálkodik, mint a Nyugat – minden szinten rettenetesen korrupt. És még rendszeresen dohányoznak is a lőszer, meg üzemanyag raktárak körül…

    Talán ez lehet a magyarázat, hogy a(z állítólagos) 30% elég volt az orosz haderő megállítására.

  7. 1 Élő hùssal tartják vissza az oroszokat. Ez annyit jelent, hogy a betonerõdöket, árkokat addig töltik katonával, amíg el nem fog (az egység). 70 százalékos veszteségekről jönnek hírek. 300 ezer ukrán katona lett eddig bedarálva ùgy saccra. Szó szerint saját testükkel védik -tüzérség ellen az állásaikat. Esélyük kb mint lufiárusnak a nyílzáporban.

  8. 7: Sárkányka

    „Szó szerint saját testükkel védik -tüzérség ellen az állásaikat.”

    Ragozzuk itt pro és kontra, különböző szimpátia és érzelmi alapon a harcihelyzetet, mint 1-2 éven át a kovidot… Ott se, itt se oszt és szoroz a véleményünk. Főleg hogy már lényegtelen hogy ki miben halt meg (kovidban vagy lövészárokban), a kérdés már az – pár hónapon belül -, hogy miből élünk?!?

    Ukrajnában, vagy bárhol..

  9. Ezzel a 30 százalékkal egyre többet foglalkozik a világsajtó. Valószínűleg nem kacsa.

  10. 6,Nagyon meg fog változni hamarosan a véleményed ,amint a szigetországod benyel 4ooo megatonnát.

  11. Alois Irlmaier, német kútásó jövendölése szerint Anglia el fog süllyedni, miután egy bombát robbantanak mellette valahol a tengeren és végigsöpör rajta a cunami. Az évszám kérdéses.
    Gyarmathynak illene onnan még időben megpattanni. 😀

  12. 11. read only

    Vagy csináljon bárkát. Biztos, ami biztos.

  13. 9 “Ezzel a 30 százalékkal egyre többet foglalkozik a világsajtó. Valószínűleg nem kacsa.”

    Világsajtó. Az. Szerintem az orosz sajtó lesz az….

  14. Döntsétek már végre el, hogy akkor szegény Gyarmathy most csizmát vegyen, gumitalpat, GM számlálót, vagy csak egy mély lélegzetet?!

  15. 10.
    Nagyon a begyedben lehetek kalotaszegi. 🙂
    Voltaképpen mi a problémád velem? Sárga irigység?

    Semmilyen megatonnát nem nyel be az országom.
    Baj az lesz itt is, mint mindenhol, de atomháború az épp nem lesz.

  16. A világ sorsa Ukrajnában dől el……….. Több mondanivalóm nincs „Tisztelt Bíró Úr!”.

  17. Vezessük le többféleképpen:
    1. Paraszti logika. Lehetséges, hogy egy NATO rendszerben működő hadseregben elvész a küldött hadianyag 70%-a, és Ukrajnában ahol a katonák az életüket teszik fel a védelemre nem reklamálnak, sem a kormánynak, sem a partner országoknak nincs ezzel baja? Válasz: Nem. Konkúzió – > Fake news
    2. Matematikai megközelítés. Lehetséges fizikailag, hogy több ezer rakéta, több száz tonna hadianyag, tankok, és harci járművek százai, eltűnnek, úgy hogy ezt senki nem veszi észre? Válasz: Nem. Konklúzió -> Fake news
    3. Forráskutatás. A CBS forrása Jonas Ohman, a Blue-Yellow litvániai székhelyű civil szervezet alapítója. Ők segélyeket gyűjtenek és továbbítanak Ukrajnába. Magyarul annyi rálátása van a hadianyag szállításokra mint nekem. Konklúzió -> Fake news
    És még írhatnék vagy hat pontot…..

  18. 17. Vlagyimir,

    Tegnap hallgattam egy riportot, melyben arról volt szó, hogy a Nyugat által felajánlott és megígért fegyvermennyiségnek még csak 30%-a érkezett meg az ukrán frontra.

    Vagyis a kétharmad nem elveszett(ellopták), hanem még úton van, vagy még csak gyártás alatt stb.

    Felmerült bennem, hogy nem ezzel a számmal van-e összekavarva ez a dolog.

  19. 18. Gyarmati
    Igen, akár ez is lehet 🙂
    Nekem nem is ez az érdekes, hogy mi a forrás, mert tudjuk hogy működik a hírgyártás és torzítás, hanem az, hogy legtöbb embernél miért nem működik a kritikus gondolkodás amikor a saját prekoncepcióinkkal megegyező hírt olvas. Ez a hír már ránézésre is vicc, és nem gondolom hogy Tibor’bá nem értelmes ember, de itt a saját csapdájába esett, tetszett neki, passzolt a hitrendszerébe, és ezért nem volt elég kritikus. Ez sajnos jellemző a véleménybuborékban élőkre, és itt ez a blogot olvasó törzsközönség is abban él, egy közös buborékban a „szajhamédiát” megkérdőjelezve és az oroszpárti médiával szemben elfogultan. Nincs ezzel baj, ha jólesik, én csak annyit javaslok, hogy épp azokkal a hírekkel legyen mindenki a legkritikusabb amit jólesik elhinnie, mert ott tud a legnagyobbat tévedni.

  20. 15. Gyarmathy
    Szerintem itt senkinek nem vagy a begyében.
    Például én személy szerint őszintén sajnállak.
    A hozzászólásaid alapján, amelyeket nem vagyok sem lusta, sem gyáva elolvasni (v.ö.: Te nem olvasod pl. Zsolt blogtárs hozzászólásait), azt gondolom, hogy egy tipikus kivándorló vagy, aki még magyarnak hiszi magát, de már rég nem az. Magyarul írsz, de nem magyarként gondolkodsz. Az is igaz, hogy ehhez nem szükséges kivándorolni, az ilyen emberekből gátat lehet rekeszteni Magyarországon is. Ez az oka annak, hogy mai napig ragaszodok azon véleményemhez, miszerint a „Nyelvében él a nemzet” egy nagy bullshit.

  21. 2. kakukk
    „Az már egy más kérdés, hogy mi lesz az “eltűnt” fegyverekkel? Akik fizettek érte, azok valószínűleg nem azért vették meg őket, hogy otthon a vitrinben nézegessék.”

    17. Vlagyimir
    ” És még írhatnék vagy hat pontot…..”

    – Kár a Vladimir ( Владимир ) nevet igy lejáratnod Vlagyimir-re.

    Az ismétlés a tanulás anya.

    „Moszad az ukrán An-12-es lezuhanása mögött” – Az orosz oldal szerint fegyvereket szállított Izrael esküdt ellenségének?

    Az Οrosz oldal azt állítja, hogy az Ukrán Meridian légitársaság An-12-e, amely Görögországban zuhant le, és állítólag Szerbiából Bangladesbe repült Ukrajnából csempészett fegyvereket szállítva, Izrael esküdt ellenségének volt az igazi úti célja, a Hezbollah, ezért szabotálta a Mosad!

    Július 18-án a NEZYGAR Telegram csatornán közzétette, – a forrás megjelölése nélkül – hogy az izraeli különleges szolgálatoknak köze lehet az Ukrán gép lezuhanásához.

    A NEZYGAR jelentés azt állítja, hogy június 28-án a Hezbollah több mint 100 Nlow ATGM-et, körülbelül 100 Javelin ATGM-et, 55 Stinger MANPADS-t, 500 Kalasnyikov géppuskát és töltényt, valamint több mint 100 Intellig 30 sorozatú RPG-t adtak el.

    Az ügylet összege 9 millió dollár volt, és amint a veszélyes rakomány megérkezik Jordánia földjére, végső címzettje lesz Palesztinában lesz és Jeruzsálem azonnal úgy döntött, hogy blokkolja a Nyugati fegyverekből álló katonai rakomány szállítását, amelyet Kijev adott el a Hezbollah katonai szárnyának.

    Az információk további ellenőrzést igényelnek, jegyezte meg a NEZYGAR a Telegram csatornán, és nem vállal felelősséget minden publikáció pontosságáért.

    /https://www.makeleio.gr/

    «Η Μοσάντ πίσω από την συντριβή του Ουκρανικού An-12» „

  22. 20. proton,

    Ezért kár volt megszólalnod.
    Miért éreztél késztetést, hogy írjál és engem minősítgess? Ha jól emlékszem én nem szóltam hozzád.

    Tipikus kivándorló, aki már nem magyar… csak annak hiszi magát. hmm

    „nem magyarként gondolkodsz” – tényleg?

    Akkor gondolkodnék magyarul meg akkor volnék magyar, ha kirekesztgetnék a nemzetből külföldön és belföldön élőket, mint te teszed?

    „“Nyelvében él a nemzet” egy nagy bullshit.”

    A “Nyelvében él a nemzet” ezt Széchenyi István mondta.

    Inkább neki hiszek, ha megengeded.

    Az a kirekesztgetés, amit művelsz, pedig egy fasiszta jellemvonás.

    Ha ez lenne a „magyar gondolkodás”, akkor én tényleg nem magyarként gondolkodom.

  23. 19

    Természetesen mindig a másik ember él véleménybuborékban magunkon ezt jóval nehezebb észrevenni…. A szajhamédia kifejezés kár volt idézőjelbe tenni ha mellette orosz propagandáról beszelünk mert így hiteltelenné válik az egész. A harmadik nézőpont : egyik sem.

  24. 24. Tom,

    A „szajhamédia” Tibor bá-tól lett idézve, az orosz propaganda pedig tény, egy létező jelenség.

    Úgyhogy rendben van ez így. 🙂

  25. 23. Gyarmathy
    „Ezért kár volt megszólalnod.”
    Nem a te kompetenciád, hogy ezt eldöntsd, ha megengeded.
    „Miért éreztél késztetést, hogy írjál és engem minősítgess? Ha jól emlékszem én nem szóltam hozzád.”
    Ha jóhiszeműen állok hozzá, akkor úgy értékelhetem, hogy túlzás, és fölösleges pótcselekvés az aktivitásod a blogon ‘bizonyos” témákban.
    Ha rosszhiszeműen közelítem meg a problémát, akkor úgy gondolom, hogy fizetett, vagy pedig hobbi szinten tevékenykedő troll vagy.
    A két variáns közül egyik sem hasznos a magyar közösség számára. Hát ezért.
    A hozzászólásod többi részével pedig csak igazolod az általam leírtakat. Egy magyar ember nem kapja elő úton útfélen a kirekesztő, meg fasiszta kártyát…

  26. 25

    Vagyis nyugati propaganda nem létezik. Ugye? Nincs ott véleménybuborék. Rendben van ez így.

  27. 27. Tom

    Van nyugati propaganda és az itthoni médiában is túlsúlyt képez. Kifejezetten keresni kell az orosz nézőpontot.

  28. 26: Proton:
    „Egy magyar ember nem kapja elő úton útfélen a kirekesztő, meg fasiszta kártyát…”
    – Így igaz! Heil mein Freund!

  29. 28

    Tudom ,hogy van nyugati propaganda de vannak itt jónéhányan akik ezt nem akarják észrevenni. A harmadik nézőpont pedig szinte mindig az ún. összeesküvés elméletek irányába tolódik el….jól ki van ez találva.

  30. 8. Vaszil
    „a kérdés már az – pár hónapon belül -, hogy miből élünk?!?”
    Részleteznéd egy kicsit bővebben mire gondoltál? Amit HCS az apokalipszis bejegyzés alatt írt azok ismertek számomra.
    Azért kérném mert nem látom egyenlőre azt a nagy összeomlást. Lakossági megtakarítások az egekben az MNB szerint. Segédmunkás nincs, szerelő nincs, kertész nincs, sofőr nincs, raktáros nincs, pénztáros nincs……vagy nem akarnak dolgozni, vagy dolgoznak valahol. Százezer betöltetlen állás….stb. Személygépjármű állomány kb.800 000 növekedett stb. Maximum azt tudom elképzelni, hogy nehezebb lesz az élet , de ez rövid-közép távon messze nem összeomlás.
    Köszönettel. SzJ

  31. 31: SzJ:
    Amit leírtál, azok az utolsó rúgásai egy már nem működő világnak, ill. gazdaságnak.
    Tán nem látod a fák takarásában az erdőt?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük