(3268) Nem vagyok virológus, epidemiológus vagy amit akartok

Tibor bá’ online

 

Ezzel szemben használom az eszem és felhasználom azt, amit eddig megtanultam. Ezért volt az, hogy már márciusban kijelentettem azt, hogy az emberiségnek annyi. Ugyanis az első jelentésekből kiderült, hogy a Covid-19 lappangási ideje akár 14 nap is lehet. És a fertőzött közben gyanútlanul tovább fertőzhet másokat. Az is kiderült, hogy aki átesett a betegségen annak az immunitása jó esetben csak néhány hónapig tart, rossz esetben nulla immunitás marad. Arról is jöttek értesítések, hogy ha lesz is vakcina, az csak rövid ideig lesz hatékony, mert a vírus folyamatosan mutál. És még egy kellemes hír. A betegségen átesettek durván 80 százaléka nem igazán gyógyult meg, tartós egészség károsodásban szenved.

Ha ezeket összeadjuk, akkor nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy nekünk annyi. Ezt a menetet a vírus nyeri meg, és nem lesz második menet, hacsak valami változás nem következik be a dolgok menetében, amit – őszintén – én nem látok. Mit lehetne tenni?

Nem tudom, csak azt tudom, hogy én már 16 éve(!!!) Megírtam, hogy létezik egy „vírusveszedelem”. Így vezettem be: „Az emberiség túlélésének témájával foglalkozó nyugati irodalom egyöntetű véleménye szerint a vírusok bevetésének, avagy szándéktól független elterjedésének veszélye nagyságrendileg felér a termonukleáris vésszel. Ez magyarul annyit jelent, hogy az emberiség kihalásának esélye a két, említett lehetőség között nagyjából azonos mértékben oszlik meg.”

Jó, én egy „senki” vagyok. Miért is hallgatna bárki a szavaimra. Viszont a legújabb értesülés szerint Dr. Fauci 2017-ben figyelmeztette a Trump adminisztrációt, hogy szembe kell néznie egy meglepetésszerű járvány kitörésnek. Figyelt valaki rá? Senki.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

319 gondolat erről: „(3268) Nem vagyok virológus, epidemiológus vagy amit akartok

  1. Próbáljuk belőni a nagyságrendeket:
    A vírust elkapók néhány százaléka betegszik meg (mutat tüneteket). Legyen mondjuk 10%. (Valójában 5% körül van, de becsüljük felül!) A betegek kb. 10%-a meghal, vagyis a vírust elkapok 1%-a hal meg. Tegyük fel, hogy a „gyógyultak” teljes mennyisége maradandó károsodást szenved, ezért őket a második-harmadik-negyedik… hullám viszi el mondjuk öt éven belül. Tehát ha a teljes emberiség ki van téve a vírusnak, akkor öt év alatt elpusztul 800 millió ember. Természetesen az emberiség közben vidáman szaporodik, ezért az elhullást nagyjából 30 év alatt pótolja. Ráadásul olyanokkal pótolja, akik abban a bizonyos 90%-ban voltak, akik valamilyen genetikai okból nem kapták el, vagy nem betegedtek meg. Kb. két generáció alatt kialakul egy olyan populáció, ami immunis a vírusra.

    A lényeg, hogy ettől a vírustól az emberiség nem fog kipusztulni, maximum egy kicsit tisztul.

    És még valami: légyszi ne gyertek azzal, hogy a vírus mutálódhat, mert ez igaz a legközönségesebb nátha vírusra is, tehát nem COVID specifikus.

  2. 1.: Abazolute egyetértek, 2.: Tibor bá’ igazaból a „megmondtam ugye” típusú önigazolások nem segítenek, maximum bólogatunk. Tenni sem akkor, sem most nem tudunk semmit, így
    nagyjaból feleseleges ez. A nagy gazdasági összeomlásokat is megjósolták sokan nagy koponyák, mégis szart rá mindenki… 🙁

  3. A jelenlegi helyzetet értékelve a vírus miatti emberiség kihalás határozatlan időre elmarad. Biztos megritkul valamennyire az emberiség, de a várt világvégét nem ez fogja okozni, inkább kellene félnünk a háttérben munkálkodó réteg, gazdasági és technológiai ármánykodásától és a klimaváltozástól és a kötelező oltástól.
    Összefoglalva: nagyobb a füstje, mint a lángja!
    “ A szakértők május 1-jéig összehasonlították a halálozási rátákat abban az 50 országban, amelyeket a legsúlyosabban érintett a járvány. A számításokból kiderült, hogy egymillió emberből csak 33 halt meg a vírus következtében. A tanulmány megállapította, hogy a korlátozó intézkedések bevezetésével sikerült megállítani a kórházak túlterheltségét, ám ez jelentősen nem csökkentette a halálesetek számát.

    Az olyan kormányzati intézkedések, mint a határok lezárása, a karantén és a COVID-19 tesztelés magas aránya nem voltak összefüggésben a kritikus esetek számának vagy az elhalálozás szignifikáns csökkenésével, írta a Lancet EClinicalMedicine online folyóiratában megjelent tanulmány.”

    https://www.szilajcsiko.hu/single-post/2020/08/01/Mégis-igazuk-volt-a-svédeknek-a-koronav%C3%ADrus-járvány-kezelésében

  4. 1.
    „a bizonyos 90%-ban voltak, akik valamilyen genetikai okból nem kapták el, vagy nem betegedtek meg.”

    Ezt mégis mire alapozod?

    3.
    „egymillió emberből csak 33 halt meg a vírus következtében.”
    Az öszlakosságra vetített halálozás elfedi a valóságot.
    Ilyen alapon a veszettség a legveszélytelenebb vírus mert kb. 30 éve nem halt bele itthon senki.
    (Pedig aki elkapja az 100 % bizonyisságal belehal)

  5. Tibor bá: nincs mi tenni, nem szabad már reménykedni, tervezni, hisz úgyis megdöglünk. Miért ezt olvasom ki mindig az ilyen posztokból?

  6. 4: “ Az öszlakosságra vetített halálozás elfedi a valóságot.”
    Vetítsük inkább a halálozási esetszámot 33 emberre, így egyből kijön a 100%. 🙂

  7. Tibor Bá’
    A vasárnap és a szokásos vetésforgó elvén ma pajzán poszt következett volna !!!!
    Mélységesen csalódott vagyok.?

  8. Előbb hal ki az emberiség 60-70-80%-a a klímaváltozás (élettérvesztés, átlaghőmérséklet emelkedés, ivóvízhiány, stb.stb.) miatt, mint bármilyen, az elkövetkező 20-30(-40-50) évben „érkező” új vírusok miatt.
    Egy világméretű (totális) termonukleáris háború pedig 99.9%-ban kipusztítja az élővilágot (ember, állat, növény), az ellen nincs semmiféle védelem (bunker, konzervek, tartós élelmiszerek, ivóvíz felhalmozás, stb.)

  9. gabiii: Ott sántít egy picit a gondolatmeneted, hogy azt feltételezed, hogy aki egyszer megkapta az többé nem fogja, továbbá nem számolsz a betegek nyolcvan százalékával, akiknél visszamarad valamilyen maradandó szervi károsodás. Azok egy részét elviszi idő előtt a covid miatt mellékesen kapott stroke vagy az infarktus, vagy a bekrepáló veséi stb. , vagy védtelenebbül várják a következő fertőzést. Az sem mellékes, hogy mióta is tart a járvány? Alig több mint negyed éve. Várjunk meg az összegzésekkel és következtetésekkel legalább egy évet. Én azt gondolom, hogy itt nálunk a nagy pofon még hátravan, az influenzaszezonban el fog szabadulni a vírus, és valami olyasmi lesz itt is mint olaszban volt márciusban. Most marha nagy szerencse volt, hogy a fejlett világban már tavasz vége felé indult meg, amikor nagy mértékben csökken minden légúti vírusfertőzés hatékonysága, és nem mondjuk novemberben.

  10. Re:9
    Figyelő szemeiteket Kínára vessétek.
    Ott lassan 3/4 éve van a vírus.

    Nem vitatva a vírus létét, nekem nagyon bűzlik ebben a történetben valami, mert egymásnak ellentmondó vélemények csapnak össze, és a fősodor csak a negatív vonalat nyomja, ami híres az igazmondásáról…

  11. 9. Ir01: „továbbá nem számolsz a betegek nyolcvan százalékával, akiknél visszamarad valamilyen maradandó szervi károsodás”:

    Ezt milyen alapon tekinthetjük evidenciának?
    Ugyan volt ilyen híradás, és bizonyára elő is fordulhatnak szövődmények (ugyanúgy, mint egy sima influenzánál is), de a hírek 95%-a változatlanul arról szól, hogy a túlnyomó többség szövődménymentesen gyógyul. A megszólaló érintettek túlnyomó többségükben is többnyire erről számolnak be.

  12. Itt Németországban az embereknek elég komolyan kezd elege lenni a média pofátlan félelemkeltéséből. Furának tartom, hogy az itt hozzászólók többsége által „szajhamédiának” nevezett források közül a leginkább pánikkeltő cikkeket most automatikusan valóságosnak, sőt, megkérdőjelezhetetlennek fogadják el az itteniek.

    Tegnap Berlinben hatalmas tüntetés volt (vedőfelszerelés és távolságtartás nélkül) a hisztériakeltés ellen. A magyar sajtó (pl. 24.hu) 17 ezer résztvevőről szól, a német epochtimes.de 1.3 millióról.

    Mivel helyben élek és saját szememmel láttam, amit egyébként a képek is megerősítenek, az EGÉSZEN BIZTOS, hogy jóval 100 ezer fölött (ha nem is 1.3 millióan, de a 17 ezer teljesen nevetséges) voltak a tüntetők, a kirendelt 1500 rendőr nem is tudott mit kezdeni velük.

    Szóval itt Berlinben a többség meg van győződve arról, hogy itt irtózatos mértékű manipuláció folyik elsősorban a sajtó és a vele összefonódott politika részéről.

    Ha a betegségről minden igaz, akkor Berlinben akkora járványgócnak kellene emiatt kialakulnia 2-3 héten belül, amilyen még nem volt, mert ugye azt nem képzeli senki, hogy a százezer feletti tömegben senki nem volt koronavírussal fertőzött…
    Majd meglátjuk, nekem komoly kétségeim vannak…

  13. Azt írtam, az emberiségnek annyi. Ez alatt nem azt kell érni, hogy mind egy szálig kihalunk, de például azt, hogy az átlag életkor leesik 40 évre. Többé nem lesz szép öregkor. A társadalom fele betegen fog küszködni egészséges élet helyett. De persze ki is pusztulhatunk. Még fél év és tisztábban fogunk látni.

  14. 11: Tessék, egy friss kutatás, és itt csak a szívelváltozásokat vizsgálták, az agyi, vagy más szervi károsodásokat nem:

    „Még azoknál is szívelváltozásokat okozhat a covid-betegség, akik amúgy nem szorultak kórházi kezelésre, derült ki egy friss német kutatásból. Ebben száz felépült beteg szívét vizsgálták MRI készülékkel, hogy aztán az így kapott képeket összevessék száz hasonló korú, de nem fertőzött ember szívének a képével. Az eredmények alapján a száz felépült betegből, akiknek a kétharmada otthon lábadozott, nem szorult kórházi kezelésre, 78-nál mutatott elváltozást az MRI a kontrollcsoporthoz képest.

    Az, hogy a ‘felépültek’ 78 százalékánál találtunk bizonyítékot a szív érintettségére, arra utal, hogy a betegek többségénél ez lehet a helyzet, még ha a covid-betegeknél nem is jelentkeznek a klasszikus tünetek, mint például a mellkasi fájdalmak” – nyilatkozta Valentina Puntman, a kutatás vezetője. Elmondása szerint amúgy a kutatásban vizsgált betegek nagy része a téli sívakációja alatt betegedett meg, vagyis jellemzően jó kondijú emberek voltak, szívproblémák nélkül. Mégis, a covid után 76 százalékuknál mutatták ki azt a biomarkert, amit általában szívroham után találnak a szervezetben, 60 százalékuknál pedig szívizomgyulladás jeleit is látták.”

  15. 12 – Berliner:
    Az emberek már csak ilyenek. Hiába mondta Juliánus barát, hogy jönnek a tatárok, amíg nem lángoltak a felgyújtott házak senki se hitte el. – Majd ha a temetetlen hullák az utcán fognak heverni, az 1,3 millió tüntető otthon fog maradni, és a kormányt fogják szidni, hogy nem csináltak semmit.

    14 – Ir01:
    Ezt te a szajha médiából vetted át. 😀 Csak egy autentikus hírforrás létezik, amelyik tagadja a Covid-19-et. 😀

  16. Influenza figyelő szolgálat jelentése. ANTSZ tájékoztató
    „influenza-gyanús betegtől származó légúti minta érkezett, amelyekben influenzavírust nem azonosítottak.”

    „influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés”

    „kórházi alapú influenza surveillance keretén belül, a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett laboratóriumi vizsgálat során 1 esetben influenza A pozitív eredményről érkezett jelentés.”

    Március, április, május, június, július hónapokban Magyarországon néhány esetben gyanú merült fel influenza vírus okozta megbetegedésre, de ezek között bizonyítottan egy pozitív esetet leszámítva, mind negatív eredménnyel zárult.

    covid-19,
    márc. ápr. máj. jún. július, 4535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 597 fő

    Ha azt a gondolatmenetet ültetjük erre a helyzetre, miszerint tízmillió lakosból 5 hónap alatt egy influenzás beteg volt, akit kórházban ápoltak és senki nem halt meg, 0 haláleset, ezzel szemben 4535-en teszttel bizonyított /nálunk 95% pontosság fölötti/ pozitív covidos fertőzött volt és 597-en belehaltak a szövődményébe, akkor az alábbi logikusnak tűnő következtetésre jutunk.

    Mivel bennünket más országok nem érdekelnek, nem ott élünk, ezért a hazai helyzetből indulunk ki és tényként kell elfogadni, hogy az influenza okozta szövődményekbe senki nem halt meg márciustól július 31-ig terjedő időszakban.
    0% halt meg influenzában, covidban 59700%-al többen.
    Még szembeötlőbb, ha a fertőzöttek számát nézzük. Influenza 1 db. , covid 4535 db.
    Elképesztően erős az influenza lobbi. Állításuk szerint tízezer szám halnak meg influenzában. Világszerte meg milliók. Ebből egy szó nem igaz. Senki nem hal meg influenzában.

    Ha kényünk kedvük, szívünk szerint kiragadunk az összefüggések hálózatából információkat, és azokat önkényesen csoportosítjuk, (ráadásul minden számadat valós),mint a fenti példa mutatja, könnyen hibás végkövetkeztetést kapunk. Megeshet, pont ellentéteset, mint a valóság.

  17. 16. Károly
    „Mivel bennünket más országok nem érdekelnek, nem ott élünk, ezért a hazai helyzetből indulunk ki ”
    Sajna a vírusok útlevél nélkül migrálnak, az okos meg más kárából tanul…
    Ráadásul én továbbra is szeretnék szabadon utazni.
    Máig nem fizették vissza a márciusi repjegyeinket.
    A vírus tartósan velünk lesz. Még az oltóanyag bevezetése után is. Lásd számtalan humán fertőző betegséget amiknek van vakcinája…
    Tartósan számolni kell a jelenlétével.

  18. 4. Koczka Zoltán
    Leginkább a következőktől függ, hogy egy fertőzésnek kitett emberből beteg lesz:
    – genetika
    – környezeti hatások
    – életmód
    – szerencse
    Mindez csökkenő valószínűséggel. Pillanatnyilag semmilyen adat nincs arról, hogy a COVID esetében ez másképp lenne.

    9. lr01
    Légyszi olvasd el újra! Én úgy számoltam (erősen túlozva), hogy öt éven belül minden tüneteket mutató ember meghal.

    13. Tibor bá’
    Ez még jót is fog tenni a mai gazdasági rendszernek. Ha nincs öregkor, nem kell nyugdíjra gyűjteni, azonnal el lehet költeni minden bevételt, ergo pörög a gazdaság. 🙂 Persze előbb-utóbb ez is elvezet az összeomláshoz.

  19. 18. Gabiiii
    Minden alapot nélkülöz a teóriád.

  20. Károly. 59700%, na olyan nincs sem a világegyetemben, sem a mi általunk létrehozott hibrid környezetben.

    Matematikailag a 100 % a maximum érték, meg fizikában és kémiában is.
    Ha a maximum értéket nem az adott környezeti változók alapján szimuláljuk, hanem más viszonyítási pontból , akkor igen csak tévúton járunk.

    Maximum 59700 szor fertőzőbb mint az influenza. Az nem százalék.

  21. Kiváncsi lennék, hogy sikerült ezt az 59700 %-ot kiszámolni?
    Itt valami új matematikai felfedezésről lehet szó ???

  22. 20. Dan,
    Ha egyik betegségben egy beteg hal meg és a másikban kettő, akkor hány százalékkal van több halott a másikban, mint az egyikben? 100%-al.
    Ha egyik betegségben egy beteg hal meg és a másikban 597, akkor az 597 hány százalékkal több, mint az egy?

    17. Koczka Zoltán,

    A szélsőséges példán azt mutatom be, ha összeválogatjuk a nekünk tetsző adatokat akkor fals eredményt kapunk még akkor is, ha egyébként önmagában mindegyik adat
    igaz.

  23. Bocs, blogger bácsi, de már megint végigolvastam a hozzászólásokat, és amikor látom, hogy a neked/nektek „nem fekvő”, de abszolút logikus kommentek felbukkannak, akkor hihetetlen pálfordulást csináltok. Tényleg ti szajkóztátok, de főleg te a „szajhamédiát”, most meg pont ennek a médiának a hülyeségeit erőltetitek egymásra és az olvasókra. Amikor erre a kommentelő figyelmeztet, jön a fordulat – „mi nem is, mi nem is, nem ,nem”. Őrület, ami a szektában zajlik. 🙂
    Amikor elkezdődött a rettegéskeltés márciusban, akkor te magad mondtad, blogger bácsi, hogy „végünk, vége a világnak, kihalunk, nem is kell már felmlegedés”, és jósolgattad, hogy mekkora hullahegyek lesznek, meg hogy szövődmények és mindeféle rosszaságok – aztán itt vagyunk 4 (!!!) hónappal később, és a felpörgött hülyeségekhez képest alig van haláleset (az is sokszor hamisított – emlékezz csak a motoros balesetre Amerikában, amikor nem volt a srácon maszk, tehát automatikusan a vírusba halt bele, nem pedig az ütközésbe). Szóval alig van haláleset, még 1 százalékos sincs a ráta a világban, de a te szajhamédiád azt nyomatja, hogy „mindmeghalunk”. Veled és veletek együtt.
    Próbáljunk már normális cikkeket írni, kérem szépen… 🙂 Jókat is tudsz írni, mikor éppen nem egy depis öreg bloggernek hiszed magad. Bocs ezért. Kedvelem, mmikor jó cikkeket írsz. Tényleg.

  24. TomBobb
    Az rendben van, hogy nem vagy képes értő olvasásra. De a számokkal nagyon „nagyvonalúan” bánsz, vagy éppen az alapműveletekkel vagy haragban…
    De hogy ezt még büszkén hirdeted is.
    Felettébb szórakoztató!
    🙂

    „alig van haláleset, még 1 százalékos sincs a ráta a világban”

  25. Nem vagyok virológus, apidemiológus vagy amit akartok
    επιδημιολόγος – epidemiológus

    Tibor bá’
    Nem szólnék, ha nem a poszt címében szerepelne.

  26. 23. Tom Bobb,
    ” – emlékezz csak a motoros balesetre Amerikában, amikor nem volt a srácon maszk, tehát automatikusan a vírusba halt bele, nem pedig az ütközésbe)”

    „Nem a koronavírus okozta a Thaiföldön elhunyt motoros halálát.” -Fertőzött volt ugyan, de nem a betegségbe, …
    Ő ugyanaz a motoros lesz?
    Most, hogy jönnek az országok halálozási statisztikái, mindenhol felfelé módosította a covid szövődményeiben meghaltak számát.

  27. 19. Koczka Zoltán
    Esetleg ha volnának pontos és megalapozott számaid (bár a hangos emberek általában nem a számok barátai) a mindmeghalunkra, akkor légyszi tárd elénk, mert itt többeket is meg lehetne vele győzni. Eddig ilyeneket nem találtam, ami meg van, az olyan, mint fing a hurrikánban.

  28. 28. Gabiiiiii
    Milyen számokra lenne szükséged a „genetikai” teóriád megerősítésére?
    Amit csak én tudok neked tálcán kínálni?
    Aki állít az bizonyít. Viszont a 18.-as állításaid maradnak „fingok a hurrikánban”.

  29. Ha valaki számokra kíváncsi:

    public.tableau.com/shared/D46NPMK49?:display_count=y&:origin=viz_share_link&:embed=y

  30. Károly. 22.-re.
    Az egyik betegségben egy, a másikban kettő hal meg, akkor a nagyobb számot vesszük alapul. Nem a kisebbet. Viszont egy betegségre csak egy fertőzőtt kontra halálozási arány vonatkozik, a másik betegségre meg már más az arány.

    Ennek értelmében az első betegség százalékos halálozási arányát lehet összevetni a második betegség halálozási arányával. A két arány közti különbség egy szorzó, nem százalék.

  31. 28. gabiii
    Csak hogy értsed az alapállásomat:
    ourworldindata.org/excess-mortality-covid
    másrészt ha számon akarsz kérni rajtam valamit, vagy cáfolni egy – több állításomat, akkor tedd két időzőjel közé „” és kopizd be közéjük, hogy na álljál a hurrikán közepén letolt gatyával.

  32. 32. Dan,
    ” nagyobb számot vesszük alapul. Nem a kisebbet.”
    Te a nagyobbat, én meg a kisebbet veszem kiindulónak.
    Amúgy olyan szabály amiről beszélsz biztosan nincs.
    Ha az egyik évben a cég bevétele 1 millió, a másikban négy millió, akkor hány százalékkal nőtt a bevétel?
    Legyen, 597-nek az 1 = 0.16750418760469013%
    Dan, a hozzászólásom végén egyértelműsítem, hogy így ahogy tettem nem lehet számolgatni.
    Tükör azoknak, akik egy tévesen besorolt motoros halálát kivetítik 600.000 ezer a vírus szövődményeiben meghaltakra. Mondván, ha a motoros hálál okának megállapítása tévedés, akkor nincs rá garancia, hogy másoknál nem tévedtek.

  33. 35 Elek

    butaság, itt vannak a csupasz számok, a többlethalálozás az év azonos időszakában:
    érdemes elolvasni:
    bbc.com/news/health-53592881
    a grafikon jól mutatja hogy alul (!!) van mérve a Covidos haláolzás száma) mint mindehol ahol eddig nézték. Spanyol/Olasz/Holland…
    ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/14AAF/production/_113755648_uk_spain_facet_excess_deaths-29-july-nc.png

  34. A bevétel négyszer több lett mint tavaly. Ennyi.

    De akkor nézzük másképp.

    Egyik halálozási ráta 1/5 a másik 1/4. Egy ötöd az 20 % egy negyed az 25 % a kettő különbsége mennyi?

  35. Dr. Malcolm Kendrick-től
    „Ezen a héten azt mondták nekünk,…
    bármilyen betegségben meghalt, koronavírus okozta halálnak kell rögzíteni…Még akkor is, ha a busz ütötte el.”

    Az ONS adatokban megkülönböztetik,

    közvetlenül a COVID-19 okozta
    – ha a COVID-19 jelen volt, de nem a halál fő oka
    – közvetett módon okozott halálesetek nem következhetnek be, ha az egészségügyi rendszer erőforrásai nem lennének nyomás alatt
    – halálesetek, amelyek várhatóak voltak, de a vírus miatt korábban fordultak elő.

    Ezeket a szempontokat, mikor Dr. Malcolm Kendrick kiállítja a halotti bizonyítványt, figyelembe kell vennie. A buszbaleset semmiképp nem betegség.
    Nem írhatja fő halál oknak a covidot. Ha fertőzött volt az illető, azt viszont jelezni kell.
    Ennél részletesebben nem kutakodok a témában.
    Remélem jól fogynak a könyvei.

    37. Dan,
    A mondandóm lényege, hogy az önkényesen szelektált adatok értelmezése hibás következtetésekhez vezet. Nem neked szól. Aki az adathalmazból kicsipegeti a neki tetszőket, mindegy hogyan oszt szoroz, az eredmény téves lesz.

  36. 38. A matematikai szabályok állandóak. Statisztikusok is tisztában vannak vele. Aki nem a szabályok mentén számol az vagy hülye, vagy nagyot akar hazudni. De leginkább az első az igaz.

  37. 36. Koczka Zoltán

    Ha 100x-1000x leírod a véleményedet a covid „veszélyessége” mellett, akkor sem fogsz engem sohasem meggyőzni, ugyanúgy, ahogy n/a vagy Tibor bá, vagy más „covid-hívők” sem. Én Curix-szal, Tom Bobb-bal, Vadegérrel, stb. értek egyet ebben a témában. És a véleményemet nem fogom megváltoztatni!!!! 😛

    Veled egyedül a táplálkozás (LowCarb, ketogén/ketózis, stb.) témában értek egyet, de a covid kérdésében/megítélésében sosem fogunk egyetérteni. 😮

  38. 40 Elek

    Az általam beadott UK statisztikai halálozási adatok azok tények.
    A véleményemtől függetlenek. Tisztán adatok amiket a BBC publikált.
    Azokat tagadod?
    Vagy nem us érted?
    Egyébként nem tudsz idézni tőlem „véleményt” a covid „veszélyességéről”.
    Amiket írok – idézek azok adatszerűek.
    Amit Te nem cáfolsz, csak „véleményezel”.
    Akkor a BBC által közölt UK halálozási statisztikák
    Is csak „vélemények”?

  39. 39. Dan

    Akkor akik a UK statisztikai adatait pl a COVID-19 kapcsán nem fogadják el azok mind hülyék? Vagy csak leginkább?

  40. Kocka Zoltán. Vannak számok, meg van a félreértelmezés. A számok fix dolgok. Az hogy a politikával vagy a statisztikával szemben milyen a közbizalom, az elvek kérdése, nem a tényeké.

  41. 39. Dan,

    A neve, százalékláb számítás.
    Hány százaléka a 42 a 30-nak ? Tekintsük a 30-t 100 %-nak. Hányszorosa a 42 a 30-nak? 42/30 – szorosa.Hány százalék lesz ez? 42/30 = 7/5 =1,4 . Az 1,4 rész = 140 %
    https://www.sharecard.hu/tudasplaza/ajanlat/712-szazalekszamitas.html
    Matematika 6. osztály.
    https://tudasbazis.sulinet.hu/HU/matematika/matematika/matematika-6-osztaly/szazalek/a-szazaleklab-kiszamitasa
    Részemről befejeztem ezt a méltatlan diskurzust.

  42. SZAJHA MÉDIA
    Nem először támad valaki, hogy hol tagadom, hol idézem a szajha médiát. Ez a megjegyzés a gondolkodás teljes hiányára utal. A szajha média főleg politikai témában csúsztat, sőt egyenesen hazudik, kitalál. De a szajha médiát nem lehet úgy felfogni, hogy minden egyes mondata hazug. Hazudik, ha azt írja, hogy holnap esni fog az eső? Hazudik, ha azt írja, hogy kisiklott egy vonat Penszilvániában és a mozdonyvezető kiugrott a vonatból? Hazudik, ha azt írja, hogy a Magda hurrikán 275 km-el közeledik bárhova? Aligha fogod azt mondani, hogy IGEN. De ha Covid-19 ügyben ír valamit a szajha média, akkor kiabálsz, hogy hazudik, mert simán be vagy szarva és tagadod a tényeket. Persze sok hiba van, sok tévedés, hanyagság, stb stb. De kétlem, hogy bármelyik média szándékosan csalna Covid-19 ügyben.

  43. 45. Tibor bá’: Nagyon csodálkozom rajta, hogy nem világos: a Covid-19 vastagon POLITIKAI téma is. És mára a legtöbb nyitott szemmel járó (értsd: nem bezárkózó) ember előtt teljesen világos: a média szándékosan csal, ferdít, manipulál, pánikot kelt. Kismillió példát tudnék erre hozni. Ld. pl. Berliner 12. hozzászólását.

  44. 45. Tibor bá’

    Látod?
    A statisztikai hivatalok túlhalálozási görbéi egzaktul mutatják hogy alulmérik a Covid statisztikák a tényleges halálozási számokat.

    Mi erre a válaszuk? Hogy rettegéspártiak vagyunk. Miközben ezek számok és nem találgatások.
    Na ennyit az itt ágaskodó „értelmes emberekről”…

  45. 47. Koczka Zoltán
    Egy csöppnyi logikával is egyértelmű, hogy ha nőtt a halálozási mutató, az annyit jelent, hogy többen haltak meg. Ez lehet a lezárások és kórház kiürítések következménye is.
    Nem bizonyítja, hogy a COVID-19 közvetlen hatásaként haltak meg többen.

    Már csupán azért sem, mert többen leírtak már itt „ad nauseam”, hogy rengeteg országban (Románia és USA merült itt fel, de máshol is) a perverz incentívák rendszere miatt (pénzt jelent a kórháznak, támogatást az államnak) több halálesetet szándékosan a COVID-nak tulajdonítottak, pedig az nem játszott szerepet ebben.

    Itt van pl. a legújabb balhé, csak egy a rengeteg közül (epochtimes.de):

    „Texas State Health Department Corrects Death Toll After Mistakenly Attributing 225 Deaths to COVID-19

    Texas DSHS stated that the issue was revealed after a manual quality check and by the end of the day on Wednesday, the number of COVID-19 fatalities was fixed to reflect the corrected data in time for the COVID-19 deaths update on Thursday.

    A problem with the prior method was that when filing death certificates, hospitals were incentivized to overstate the number of COVID-19 deaths due to receiving monetary compensation for doing so, something that Rep. Blaine Luetkemeyer (R-Mo.) called a “perverse incentive,” according to a House hearing that took place on Friday.

    U.S. Centers for Disease Control and Prevention Director Robert Redfield said during the panel hearing that he agrees this over-reporting of COVID-19 deaths does exist in hospitals and is something that has been seen with other viruses, such as HIV.

    “In the HIV epidemic, somebody may have a heart attack but also have HIV—the hospital would prefer the [classification] for HIV because there’s greater reimbursement, so I do think there’s some reality to that,” said Redfield. „

  46. A szajha média néha hazudik maskor igazat mond.
    Hogy melyiket mikor , azt nem mindig könnyű eldönteni.
    Ha ilyen döntési kényszer keletkezik, akkor mindenki személyes ismereteire,
    tamaszkodik, amik alaposabbak vagy hézagosabbak.
    Elfogultsagtól mentes személy pedig nincs !
    A remény is, a félelem is nagy hipnotizőrök.

  47. 44. Károly

    Pillanatig sem kétlem, hogy tisztában vagy a százalék számítás „hatodik osztályos elméletével”. Ugyanakkor olvasd el kérlek a 16 os posztodat amiben a 0 %os influenza halálozási arányból kihozod, hogy akkod a Covid 579 halálesete 57900 százaléknak felel meg. Dan erre ugrott rá valószínűleg amúgy helyesen mivel a „0” 579 százaléka is nulla. Valószínűnek tartom, hogy itt inkább valami elírásról lehetett szó. ?

  48. 48. JózanHang
    A statisztikák azonban azt mutatják hogy minden látható ok nélkül sokkal többen haltak meg mint amit Covid teszt igazolt. Olasz/holland/spanyol/UK hivatalis statisztikák alapján.
    Ami érthető hiszen nem minden halottat teszteltek/tesztelnek.
    Éppen azt az érvet megdöntve, hogy túl lenne mérve a Covid eredetű halálozás!

  49. Na most jött el az ideje, hogy megosszam veletek a János Kórház traumatológiával kapcsolatos személyes élményemet(2018).
    Achillesz in szakadással kerültem oda és rögtön meg is műtötték. Utána 2 személyes VIP szobába kerültem. Éjszaka 30 betegre egy ápoló jutott így a csengő csak dísz volt az ágyam felett. Mivel egy 70 feletti beteget átlagosan 2szer kell kimosdatni az exkrementumokból naponta így érthető miért volt disznóhizlalda szag az egész folyosón. Kb egy napig tartott amíg elkaptam a kórházi fertőzést amitől 38 fokos lázam lett. Ezzel simán gyógyultan elbocsátottak harmadnap de. Otthon 3 napig kómában feküdtem mire valahogy a szervezetem legyűrte a fertőzést. Ezekről a tragikus kórházi állapotokról nem szól a NER propaganda. Sőt szerintük a magyar egészségügy szuper. Na cseszhetitek kispajtások…

  50. Aki nem érti az előző posztomat annak másként is elmondom:

    Nalunk a covidnál sokkal nagyobb veszedelem a kórházi fertőzés mivel az pillanatok alatt elintéz egy amúgy egészséges embert is. Az általam ismert egyik Covid fertőzött is amiatt halt meg mivel a nem kellően fertőtlenített lélegeztető gépben bakteriális fertőzést kapott ami a Covidra ráerősitve halálosnak bizonyult. Szóval, ha kórházba kerültök hagyjatok fel minden reménnyel…

  51. Koczka Zoltán

    Mindig a statisztikai adatokat hozod fel, amiről tudjuk, hogy nem pontosak. Főleg COV ügyben. Sok esetben nem jelölik a COV-os beteget (ahogy mondod te is) Cov-osnak és sok esetben olyan is COV-os aki nem az vagy nem abban halt meg (ahogy Tanuló írta románia vonatkozásában).
    Mindenki azt hiszi el, ami az ő igazát támasztja alá. Ilyen az ember. Te sem, én sem vagyok kivétel.
    Nekem például az egy iránymutató statisztikai adat, hogy Mo-on az idei évben májusig 6%-al kevesebben haltak meg, mint az elöző év azonos időszakában (hogy miért, nem tudom). Neked nem. Hát Istenem, kinek a pap, kinek a papné.
    Egyébként a statisztika olyan, mint a bikin. Sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja:-).

    Máskülönben kár piszkálnod Gabii-t, mert igaza van a genetikai úton kialakuló rezisztenciával kapcsolatban.

    Például az ausztráliába behurcolt nyulak úgy elszaporodtak betegség hiján, hogy mindent leettek, nem lehetett mezőgazdasági tevékenységet folytatni. Hiába lötték, mérgezték, nem értek el semmit a nyúl ellen:-).
    Aztán ellenszerként kitalálták a telepesek, hogy be kell vinni a nagy nyúl-ellenséget, a mixomatozis vírust. Be is vitték és lás csodát a „vadnyúl” állomány 98%-a ki is pusztult kb fél év alatt. De, és most jön a csoda, maradt 2%, ami túlélte a fertőzést, legyengülve, döglődve de megmaradtak és rezisztenssé váltak a betegséggel szemben. Ezek utódai pedig köszönik szépen jól vannak, nem reagálnak a mixomatozisra. Vagyis kialakult egy genetikailag rögzült rezisztencia az utódokban.

    Más. Afrika egyes államainak lakósága 80-90%-ban fertőzött az ADIS vírustól. Eleinte hulltak rendesen, de mára ezeknek az emberekben nagy része rezisztens a vírussal szemben. Hordozza a vírust, így mást megfertőzhet, de neki mint hordozónak nem okoz gondot. Negyven év alatt kialakult egy olyan populáció az Afrikai kontinensen, akinek nem árt az AIDS, holott még szülei és nagyszülei is belehaltak a vírus okozta szövödményekben.
    Miből gondolod Koczka Zoltán, hogy ezzel a SZAR-COV-al szemben nem alakulhat ki az emberben védettség, ami genetikailag is rögzült.
    Mint kézzelfogható példa is mutatja a Grippe vírusával szemben is megerősödtünk. Beleértve téged is. Elődeink pedig még nagyrészt kifeküdtek tőle.

  52. Vakegér
    A tények figyelmenkívül hagyásával mindenben IS igazad van.
    Jajj a tényeknek.
    Látható hogy a spanyolok, angolok, hollandok, olaszok mára már odáig jutottak hogy a hallottakat sem képesek összeszámolni.
    Jól értettelek?
    „Mindig a statisztikai adatokat hozod fel, amiről tudjuk, hogy nem pontosak.”

    Mégis, szerinted milyen pontossággal tudják összeszámolni a napi halottakat ezek a fejlődő országok?

  53. 55 vadegér

    „Koczka Zoltán
    Mindig a statisztikai adatokat hozod fel, amiről tudjuk, hogy nem pontosak.”

    Te aszerint tartod jónak az adatokat, hogy az alátámasztja-e az érvelésed, vagy nem.
    pl. http://www.antalffy-tibor.hu/3163-kiertekeles#comment-254849

    „Mindenki azt hiszi el, ami az ő igazát támasztja alá. Ilyen az ember. Te sem, én sem vagyok kivétel.”
    Ha-ha

    Így nehéz téged követni.

  54. 57 n/a
    Arra nem vagy kíváncsi, hogy kik azok akik „pontosan tudják hogy a statisztikai adatok nem pontosak”?

  55. 31. Koczka Zoltán
    Ha már szeretsz Bergamon lovagolni, akkor picit számolgassunk!
    Kb. 700-zal többen haltak meg eddig, mint tavaly. A görbe utolsó két hónapja a jelen levő fertőzés ellenére lineáris, tehát feltehető, hogy a különbség év végéig nem változik. Feltételezzük továbbá, hogy minden halott helyi volt, nem pedig a környező kisebb településekről hordták be a betegeket. Ilyen feltételek mellett 170 év alatt hal ki Bergamo, de ha számításba vesszük a csökkenő népesség melletti csökkenő halálozásokat is, akkor jó lesz az 300-nak is. Persze a csökkenő népesség miatt a gazdaság akár már 50 év múlva is összeomolhat. Szóval nem látom alátámasztottnak a mindmeghalunkot.

    Most kicsit tágítsuk a horizontot és nézzük az általad linkelt oldalról teljes Olaszországot!
    Felül becsülve az adatokat (erre még később visszatérek) kb. 20000-rel több a halott a szokásosnál. Ekkora tempóval mindössze 3000 év kell az olaszok kihalásához. Erre a problémára ők is rájöhettek, mert buzgón pótolják a lakosságot a tengeren át, de ez most más kérdés.

    És akkor most nézzünk kicsit a görbék mögé és tegyük hozzá eddigi ismereteinket!
    Azt már tudjuk, hogy a COVID – a többi vírushoz hasonlóan – leginkább azokra veszélyes, akik roggyant egészséggel rendelkeznek. (Remélem nem vonod kétségbe Országos Cecíliát!) Emiatt a halálozások nagy része az amúgy is várthoz képest némileg előre lett hozva. (Természetesen a szórásba belefér néhány fiatal halála is.) Mindebből az is következik, hogy a halálozási arány a közeljövőben csökkenni fog, mivel korábban elmentek azok, akiknek mostanság kellene. És láss csodát, a teljes olasz halálozás görbéjének vége laposabb, mint tavaly! Május elsején még 20356 volt a többlet halálozás, május végén már csak 16400. Talán nem véletlenül ér véget a görbe május végén, mert azóta valószínűleg tovább csökkent a különbség és így már nem olyan ijesztő.

    A fenti adatok az általad linkelt oldalról származnak. Ha tudsz megalapozottabbakat, akkor azokat is szívesen megnézem, hátha közelebb kerülünk a mindmeghalunkhoz! 🙂

  56. A Bergamo csak egy elem.
    Hogy mennyire „veszélytelen”? Bergamóban a bergamói halottakat számolják.
    Tavaly is és az idén is ugyanazzal a statiszika módszerrel.
    Nézd meg pl. áprilist, a 45 év feletti korosztály a linken:
    2,5 x annyi (250% os növekedés) van a halálozásukban.
    Akkor már a legszigorúbb járványtani zárás volt! Karantén maszk. kijárási tilalom! (elkésve) (A lányom olasz barátnője az intenzíven orvos, Covidos betegek között)
    public.tableau.com/shared/DY5RJYJKQ?:display_count=y&:origin=viz_share_link&:embed=y

    Azt nagyon kedvelik -a statisztikát egyetemen nem tanult- „értelmezők”, hogy a vírus által nem érintett területekkel összemosva relativizálják az adatokat. Pont ahogy teszed.
    Hogy értsd: azokon a településeken ahova nem hurcolták be a vírust, azaz nem okozott járványt ott, senkit nem ölt meg a vírus. Gondolom ezzel megleptelek. Na ezzel lehet kicsi (alacsony) 1 vagy 10millióra vetített halálozási számokat generálni, de mi értelme? Eza vírusra semmi jellemzőt nem ad.
    A halálozási számok növekménye a vírus által érintett területeken: az egzakt.
    excess mortality

    A statisztikai átlagról, hogy megjegyezd:
    ” A kisunokának a nagyapja mondja: kisfiam, én 87 vagyok te meg három, átlag 45évesek, mégsem tud egyikünk sem ba@szni.
    Azaz: a hülyék a másik oldalon vannak.

    Szóval azzal mit kezdesz, hogy a spanyol/angol/német/holland/olasz halálozási statiszikák azt mutatják, hogy az „excess mortality” nagyobb mint az igazoltan COVID-19ként diagnosztizált halottszám?
    „Csak” annyit, hogy alulmérték, szemben azzal amit a sok kretén itt is mantrázik.
    Beleillesz a kórusukba.

    azt hiszem azon kevesek között vagyok az ideírók közül akiknek a legkisebb oka van a vírustól való aggódásra, csakhogy a környezetemben az idős nagyszülőkön túl, ki tudja hány krónikus beteg és egyéb veszélyeztetett van?
    Azokban az országokban ahol nyitottak, mindenhol kezdik a szigorítást. Nem lesz ez másként itthon sem.

    Május végén, a veszélyeztett korosztályok még mindig 17% nagyobb halálozást mutatnak mint tavaly. A legszigorúbb korlátozások ellenére.

  57. Hát akkor ugorjunk neki még egyszer.

    Van a 43,meg a harminc. Két különböző szám két különbözö viszonyítási rendszerből (ez itt a rizsa meg a megvezetés szövege)

    A harmincnak a negyvenhárom az egy egész négytized szerese. (Károly)
    Ez nálam negyven százalékos különbséget jelent. Az 1.4, azaz a 140 százalék ebben az esetben a kutyát nem érdekli, mivel a két szám különbözetének százalékos arányát számoljuk. A harmincnál nem száznegyven százalékkal több a 43, pusztán negyvennel. Oltári különbség.

  58. 51. Bak Tigris,
    Nagyvonalúan, mint ahogy a covid súlyosságát semmibevevők szokták kezelni az adatokat úgy lett a 0-ból 1 halott. Ebben a hozzáállásban született a bejegyzés.
    Tényleg nem érthető a hozzászólás végén a megjegyzésem?
    Amúgy sikerült a példából a legérdektelenebb részt kiragadni.

  59. 60. Koczka Zoltán
    Ha tanultál volna statisztikát, akkor tudnád, hogy annál nagyobb az adatok bizonytalansága, minél kisebb mintát vizsgálsz. Ugye nem azt akarod mondani, hogy Olaszország más részein nem volt járvány? Vagy nem ugyan azt a műsort nézzük?

    Egyébként – mint ahogy írtam – mindenhol nagyobb a halálozás. És akkor mi van? Hogy lesz ebből mindmeghalunk, ha a tényleges növekmény minimális (A teljes olasz normális évi 700.000 halotthoz jön még 15.000 (2% növekmény) és folyamatosan csökken a halálozás, de az év eleji felfutás után ugyan így csökken a bergamói is).

    De akkor megint nézzük a bergamoi adatokat, ha már ott intenzív orvos a lányod barátnője és emiatt személyesen érintettnek érzed magad!
    Többlet halálozás korcsoportok szerint:
    0-14 év: 1 db
    15-64 év: 34 db (fura, hogy nincs kisebb felbontásban, mert így belefér néhány idősebb és lerobbantabb ember)
    65-74 év: 82 db
    75-84 év: 249 db
    85+ év: 318 db
    Most nincs előttem a bergamoi korfa (úgy általánosságban elég sok idős él Olaszországban), de vírus nélkül is hasonló halálozási eloszlást várnánk. Az élet már csak ilyen, minél idősebb valaki, annál nagyobb valószínűséggel hal meg és mint korábban szintén írtam, itt most előrehozott halálozásokról van leginkább szó. Majd meg kell nézni a második féléves halálozási statisztikákat, szépen fog látszani a csökkenés és minél intenzívebb volt valahol a járvány, annál nagyobb lesz a csökkenés. Erre majd térjünk vissza év végén. Itt úgyis divat jövőbeli adatokra hivatkozni (még két hét, még két hónap, stb.), mert a jelen adatok nem akarják alátámasztani a mindmeghalunkot. 🙂

    De még egyszer kérem: mutass olyan adatot, ami alátámasztja a világvégét!

  60. Gabiiiii
    „De még egyszer kérem: mutass olyan adatot, ami alátámasztja a világvégét!”
    Ez megint félrement.
    Ha valamire rá akarsz kérdezni idézz pontosan. Ez szalmabábérvelés.
    Olyat állításra hogy hozhatnék magyarázatot amit te magad hazudsz?

    Ja,
    Csak jelzem. Olaszország átfertőzöttsége 5%alatti.
    Így az egész népességet bevenni a képletbe ostobaság.
    Sajnállak. De a diplomámhoz kellett statisztika.
    Neked hány félév jutott belőle?

    „0-14 év: 1 db
    15-64 év: 34 db (fura, hogy nincs kisebb felbontásban, mert így belefér néhány idősebb és lerobbantabb ember)
    65-74 év: 82 db
    75-84 év: 249 db
    85 év: 318 db”

    Ez egy 120ezres város. Nézd meg százalékosan a többlethalálozást.
    Mire egész Olaszország ennyire lesz átfertőződve tudni fogod belőle az összes többlethalálozást tűpontosan.

  61. 64. Koczka Zoltán
    Tehát azt állítod, hogy nem lesz világvége és nem halunk meg mind. Ennek azért örülök! Már csak azt nem értem, hogy akkor miért rázod folyamatosan a rácsot és próbálsz pánikot kelteni? Nincs semmi a kezed ügyében, amivel levezetheted a feszültséged? 😉

    Amúgy négy félév, de eszem ágában sem volt ezzel, vagy a diplomák számával érvelni. Maradjunk inkább a logikánál. (Basszus, abból is volt két félév. 🙂 )

  62. 62.bocsi. A negyvenhárom rögzült be mert a méregtöl már nem látok.

  63. Gabiiiiii
    Azért adós vagy még idézetekkel.
    A személyeskedés nem pótolja.
    Szóval ha azonos lesz az egész olasz népesség átfertőzöttsége mint Begamóé,akkor mekkora lesz az összes többlethalálozás? (feltételezve hogy nem lesz vakcina)
    Statisztikailag és logikailag…szerinted.

  64. 65: Gabiii:
    Zoltánnak kegyetlen nagy türelme van, és ezen kívül igaza is.
    Én értelmetlennek találom vírustémában olyan alapon a vitát, amikor nem biológiai, hanem ideológiai alapon közelítjük meg, így ignorálom az elhangzó gondolatokat, ill. -őszintén bevallom- néha azért elmosolyodom rajtuk.

    Egyszer sem láttam/éreztem, hogy Zoltán pánikot keltett volna, vagy -az általam nem kedvelt, de általa profin értelmezett- statisztikai levezetések alapján olyan adatokat, ill. gondolatokat tett volna közzé, ami a közeljövőben bekövetkező biológiai kipusztulásunkat vetíti előre.
    Ez alapvetően Tiborbá asztala (mert megtalál és lefordít minden olyan cikket, aminek fordítása ténylegesen ezt vetíti előre), de Ő is többször utalt már arra, hogy saját elképzelései alapján Ő sem ebben a formában és nem az elkövetkező évekre érti a Homo sapiens faj eltűnését…

    Kedves Gabiii (és mindenki, aki Veled egyetértésben kommunikál),
    nézz/etek körül a világban! Láthatod/játok mi van Ausztráliában, Amerikában és számtalan helyen… Szerinted/etek mi ez, ha nem az emberi civilizáció végnapjainak bevezető fejezete?!
    Békák kavarognak a forró levesben, de brekegnek még büszkén közben, s nem értik, hogy a jövő, bizony hamar eljő, s megfőzi majd azt is, akinek a vágya sandít. 🙂

    Én is kíváncsian várom a statisztikai kérdésre adandó válaszodat, remélem felvállalod!

  65. Úgy dobálóztok a százaléokkal hogy ihaj. Nem világos miért nem érthető a százalékszámitás ebben az esetben nem célravezető. Aránypár és kijön egy szorzó. Azt nem kell százalékosítani.

    Tehát a rák halálozások rátája az átlagnépességre kimutatva életkoronként(mert összevegyítették) tegyük fel 2,5 szörös. De azt is le kéne írni mi a lófaszhoz képest ennyi. Mi a viszonyítási alap. De ez nem egyenlő 250% al. Azzal azért legyünk tisztában…..

  66. 68. Koczka Zoltán
    Nagyjából 350.000 az első évben, majd meredek lefutással (10-20 év alatt) visszatér a vírus előtti halálozásokhoz. Egy 60 milliós ország meg sem érzi. A jelenleg látszó átfertőzöttségi terjedés mellett évi néhány tízezer, de sokkal tovább tart és lineárisabban cseng le.
    (A személyeskedésről meg csak annyit, hogy mindenki azt kapja vissza, amit ad.)

    69. Horváth Csongor
    Nincs vita köztünk abban, hogy végéhez közelít a jelenlegi civilizáció. Viszont ennek nem ez a vírus lesz a közvetlen oka, maximum felgyorsítja a folyamatot.

  67. 70. Ha bármely bázishoz méred a növekedést százalékosan, az mindig nagyobb lesz mint 100%

    Nézd a népszerű arany ár Dollárban mért növekedését az 50-60 évvel ez előtti bázisán. Kb 38$volt.
    Ma meg 1970$ (unciánként)
    Kiszámolod a hozamát százalékban? Mint a banki hozamokat szokták..

    Gabiiiii
    „Nagyjából 350.000 az első évben”
    Miért pont ennyi?
    Védekezés nélkül mennyi idő alatt érné el a
    60millió olasz mindegyikét?

  68. Zoltán

    azért az meredek, hogy te vádolod Gabit személyeskedéssel. 🙂

    – – –

    Egyébként akik a „hivatalos” számok alapján ma vitát nyitnak egymással, azok hatalmas hibát követnek el. Ezek a hivatalos számok olyan falsok hogy a fal adja a másikat. Sok esetben még csak köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

    A józan ész és a tapasztalat is azt mutatja hogy ebben a csörtében bizony Gabinak van igaza. Lehet a számokat csűrni is meg csavarni is, meg lehet jönni biológiával meg mutációval meg bármivel.
    A józan ész meg azt mondja hogy ha a média nem nyomja tele a világot a koronavírussal akkor ezt SENKI NEM ÉRZÉKELTE VOLNA (vagy alig páran) saját kútfőből.
    Ez a vírus biztosan nem fogja az emberiség végét okozni, ez már egészen biztos.

  69. 73. Curix
    Látom megkímélted magad attól, hogy a halálozási számokat megnézd az olasz holland spanyol angol statisztikai hivatali anyagokból.
    Szívesen olvasnám az értő elemzésedet az általam ma betett BBC interpretációjáról. Itt ugyanis feketén fehéren kijött hogy a túlhalálozás jóval meghaladja a Coviddal diagnosztizált halálozást.

    Ezt követőn kihirdetheted Gabiiii kiütéses győzelmét. Sőt a sajátodat is.
    Meg bárkiét.

    bbc.com/news/health-53592881

  70. Az lehet hogy matek, de ne keverjük a tőzsdét a természettel illetve annak szelektáló „erejével”
    Az egyik spekulatív, a másik tényleges.
    Nem kívánok abból most vitát nyitni, hogy az aranyad addig ér valamit amíg adnak érte valamit. Szerintem a takarmányt meg kell termelni az általad nevelt állatoknak, és a birka prémet ad, a tehén tejet, a tyúk meg tojást. Az aranyadat meg feldughatod.

  71. 75. Dan

    Igazad van.

    50 cm es egy újszülött. Amikor eléri a 170cm-t, addigra hány százalékot növekedett a magassága?
    Te nagyn jó matekos vagy. Ezt könnyen el tudod nekünk magyarázni úgy, hogy akár még anyukám is megértse.

  72. Zoltán

    Ha megmagyarázod nekem hogy Kuvaitban ahol ugyan az a megbetegedésszám van mint Belgiumban (69000) hogy lehet hogy Belgiumban ahol az eü a világ élmezőnyébe tartozik már majdnem 10.000-en haltak meg, míg Kuvaitban ahol nincs különösebb híres E.ü rendszer csak mindössze 461-en haltak meg koronavírusban?

    Zoltán egyértelmü magyarázatot kérek mellébeszélés nélkül. Mi okozza a két nagyon eltérö számot?

    Ha a választ megadtad akkor rátérünk a BBC-re.

  73. „Nem tudom”

    Dehogy nem tudod Zoltán. Te olyan frankón tudsz mindent. Ezt is tudod.
    Pontosan tudod te is hogy semmit érö az összes koronavírus szám.
    Majd pár év múlva fogunk megközelítö!!! értékeket tudni.

    Te mégis vérre mész Gabival. Pedig tapasztalati részen neki van igaza.
    Te csak ezeket a semmitérő számokat csavarod, ami mindig úgy jön ki ahogy látni szeretnéd.

  74. 30. A személyeskedő semmitmondás helyett.
    A halálozás számok egzaktak.
    a túlhalálozás pontosan számolható. Nem véleményes.
    Nos? Mit mutatnak a tényszámok?

  75. 77.Curix
    …”míg Kuvaitban ahol nincs különösebb híres E.ü rendszer csak mindössze 461-en haltak meg koronavírusban?..”
    Curix, kedves jó barátom, most elmész a templomba és ott gyertyát gyüjtva megköveted Kuwaitot.
    Kivánom neked, és minden szegény magyar embernek a kuwaiti orvosi ellátás, a kuwaiti kórházak szinvonalának egy százalékát!!

  76. 77.Curix
    …”míg Kuvaitban ahol nincs különösebb híres E.ü rendszer csak mindössze 461-en haltak meg koronavírusban?..”
    Curix, kedves jó barátom, most elmész a templomba és ott gyertyát gyüjtva megköveted Kuwaitot.
    Kivánom neked, és minden szegény magyar embernek a kuwaiti orvosi ellátás, a kuwaiti kórházak szinvonalának egy százalékát!!
    És boldog emberek lesztek.

  77. Kedves Bálint barátom, te meg gyujts két gyertyát az oltár előtt ha a kuwaiti eü rendszer 20-szor jobb a belgiuminál.

    Amúgy ne szegényezd a magyart. Nem az.

    Egyébként utánajártam néhány számnak:

    Kuvaitban 2016-ban az egy före juto eü. kiadás 1068 dollár volt
    Magyarországon 2015-ben egy före juto eü. kiadás 250 ezer Forint volt.

    Szóval akkor te most miröl beszélsz Bálint? Még a magyar kiadásokat is alig éri el a kuvaiti, nem hogy Belgiumét.

    (már csak tök zárójelben Belgium 4000 eurot költ évente egy személyre, ennyit erröl Bálint)

  78. 51. Baktigris:
    a 0-nál az 579 az 57900 %-KAL több, így ez helyes volt. Amit te írsz, hogy 0-nak az 579-szerese (vagyis 579%-a) is nulla, ez ugyan igaz, de nem ez volt az állítás. Hiba volt, hogy belekötöttél, és még erősködsz is, hajtogatod a hülyeséget.
    Károly ezt írta: „0% halt meg influenzában, covidban 59700%-al többen.” Abszolut helyes, amit írt! A mennyiVEL és hánySZOROSA közti különbséget bizony tanulmányoznod kell.

  79. 84. Curix

    Nos? Blöffölésre van időd. („lepukkant” Kuwaiti orvosi ellátás) adatok értelmezésére nincs?

    A túlhalálozási grafikonok azt mutatják, hogy a Covid statisztikákban szereplő halottszámtól lényegesen többen haltak meg. (spanyolok, UK, hollandok, olaszok…etc)
    Hogy lehet az?
    Mintha itt többen az állítanák, hogy még a baleseti halottakat is Covidosnak számolják hogy legyen mivel rémisztgetni azokat, akik nem látnak át a szitán, meg hogy kevesebben haltak meg mint az elmúlt években. blabalabla..
    Csak ezek a tényszámok ne volnának.
    A halál az egy egzakt mutató. Alapműveletekkel összesíthető.
    Nem gondolom hogy pont erről ne rántanád le a leplet.

    Itt van egy grafikon. Mit gondolsz erről? Te biztos átlátsz a szitán, ha valaki…
    ichef.bbci.co.uk/news/768/cpsprodpb/14AAF/production/_113755648_uk_spain_facet_excess_deaths-29-july-nc.png

  80. Deko :

    Veled aztán biztos nem érdemes vitatkozni… ?

  81. 84.Curix
    Ugy néz ki, hogy mi két különböző Kuwaitról beszélünk.
    Az egyikben én voltam, 2-3 alkalommal, 92-ben, majd 93/94-ben -és MÁR AKKOR csodálkozva néztük a rengeteg orvosi intézményt – a másik Kuwaitban ezek szerint te.
    Ha nincs más lehetőséged Curix, legalább nyisd meg a Google térképeket, keresd ki rajtuk a kórházakat…nézegesd legalább a képeket.
    Na, hagyjuk…

  82. 74. Koczka Zoltán
    Akkor értelmezzük a BBC számait!
    Egy nyugati országban évente meghal nagyjából a lakosság másfél százaléka. (Valamivel kevesebb, de becsüljük felül.) Ez a másfél százalék növekedett a briteknél a vírussal összefüggésben 7%-kal, vagyis az össz lakosság 0,105%-a halt meg a COVID miatt. Ha minden évben darabra ugyan annyian halnak meg a vírustól, akkor majdnem ezer év kell a lakosság elfogyásához. Ha a halálozások aránya változatlan marad, akkor picivel több kell, mint 17.000 év. (Feltételeztem, hogy amúgy stabil a népesség.) A többi országban még kisebbek a százalékok (nálunk egyenesen negatív), ezért azokkal ne foglalkozzunk.
    Ha picit lejjebb lapozunk, akkor látunk csúnya nagy számokat egyes nagyvárosokra lebontva. De gondold végig mi történik veled, ha Tápiószecsőn laksz és beteg leszel! Bevágnak Budapesten a Szent László kórházba! Ha történetesen meghalsz (bár fiatal vagy, de elkapsz a szomszéd ágyon fekvőtől némi enterococcus baktériumot), akkor Tápiószecsőn gyászolnak, de a halotti anyakönyvedben és a statisztikákban Budapest fog szerepelni. Na így jönnek ki a nagyvárosokra a nagy számok.
    Ha valamit elszámoltam nyugodtan szólj, néha előfordul.

  83. 12.Berliner
    „A magyar sajtó (pl. 24.hu) 17 ezer résztvevőről szól, a német epochtimes.de 1.3 millióról.”

    800 000 ember tiltakozott szombaton Berlinben, hogy tiltakozzon a koronavírus „hazug járványa” miatt a Németországban bevezetett intézkedések, az emberi jogok és szabadságok megsértése ellen.
    Baloldaliak, jobboldaliak, liberálisok, törvénytisztelő családtagok és az oltásellenes aktivisták mind összejöttek. Még a fekete-fehér-piros birodalmi német zászló is látható volt.
    A tüntetők táncoltak és énekelték Queen „We Will Rock You” című dalát.
    Voltak olyan plakátok, amelyek felirata így szólt: „Mi hőbörgünk, mert ti a szabadságunkat lopjátok el!” „Kezdj gondolkodni! Ne viselj maszkot!”
    Ezek a folyamatos a TV képernyője előtti megjelenések Németországban ugyanattól a „három vagy négy, saját emberüktől, a fertőző betegségek specialistáitól és járványügyi törzs gárdájától”, mondta tiltakozó beszédében Peter Konz.
    Azok, akiknek eltérő véleményük van, és sok tucat van a bolygón, és nagyobb „fejek” „csendben vannak, cenzúrázva vagy diszkriminálva vannak, mint az összeesküvés-elméletek védelmezői”.
    Németország 139 városából érkeztek emberek, hogy világossá tegyék:
    Vége a terelésnek és a a fasiszta erőszaknak!
    egyúttal világossá teszi azt, hogy:
    A kritikus tömeg most valamivel több, és teljesen kialakult.
    Μa az összejövetel az emberek tengerévé nőtte ki magát, akik ma azt kiáltották: „WIN SIND DAS VOLK – WIR SIND DAS MEER” – Mi vagyunk a nép – Mi vagyunk a tenger.

    https://diodotos-k-t.blogspot.com/2020/08/800000.html#more

  84. Kedves Mindenki!
    Leegyszerűsítve nevezzünk titeket vírus tagadóknak. Nézzük mit kértek tőlem. A világ valamennyi médiája benne van az összeesküvésbe. A világ valamennyi kormánya benne van az összeesküvésbe és hamisítja az adatokat, hozza a felesleges és a gazdaságot gyilkoló intézkedéseket. A világ összes politikusa benne van az összeesküvésbe és senki se szól közbe, hogy ez csalás. A WHO benne van a csalásban, az amerikai FDA benne van a csalásban. A magyar főorvosnő is benne van a csalásban. Orbán annyira benne van a csalásban, hogy vesz 20.000 lélegeztető gépet. Építtet új kórházat. NSW nem enged be senkit Viktóriából. A világ legdemokratikusabb és leggazdagabb országa, Svájc karantént rendel el, hogy alátámassza a csalásban való részvételét. A WHO ma közölte, hogy valószínűleg nem lesz használható vakcina, ahogy azt tőle megrendelték az összeesküvők. A csaló Németország készül az őszi fellángolásra, hogy ezzel álcázza csalását. stb. stb. – Röviden, minek erőlködtök, nézzetek körül!

    Koczka Zoltán:
    Ne erőlködj, nem éremlik meg.

  85. 91: Tiborbá:
    Egyetértek!
    Régóta mondom én is, hogy felesleges vitatkozni ilyen formában ezen.

    Ha itt is lesz fellángolás (persze ne legyen!) mindenki csak a biológiára lesz kíváncsi (mint ahogyan volt és visszaolvasható március idusáról is), senkit sem fog a filozófia, a statisztika és az aktuális összeesküvés elmélet „lázba hozni”. 🙂

    Az azért elkeserítő, hogy mindeközben józanságról, logikáról, meg tapasztalatokról beszélnek. Mintha „mindenki” meghülyült volna…

    S kedves Zoltán, „a hülyék közt az okos a buta”! -örök igazság ez a gazság. 🙂

  86. 93.
    Látom. A lekvár teszi el a nagymamát

  87. Elképesztő. Többen is beírtunk, hogy meggyógyultunk. Igen, szövődmények nélkül. Azért csak toljátok, hátha a 1234234145. céldátum majd bejön, és akkor majd mind meglátjuk.
    Tudom, minek olvasom…

  88. 94.
    Igazad van. A halottak közül kevesebben írtak a tapasztalatokról.
    Pedig olvasnánk…

  89. 96 M.Szilárd
    Igen, nagyon sok az ellentétes következtetésekhez vezető tény, amelyek eredőjét nehéz megbecsülni.
    Az össz halálozásokra vonatkozó alacsony számok engem elbizonytalanítottak először a vírus veszélyességét illetően, de azt nem vetem figyelembe, hogy a Covid hatására soha nem látott drasztikus intézkedéseket vezettek be a világban, amely fékezte mind az új, mind a hagyományos vírusok aktivitását, és ezzel együtt jöttek ki az ismert számok, ami alapján sokan bagatellizálják a veszélyességet.
    Ennek megfelelően a népesség kisebb részét érintette a járvány, mint a hagyományos influenzák szokták.
    Akkor lehetne látni reálisan, ha az új vírus nyomán nem történtek volna komolyabb intézkedések, mint más években.
    Gyanítom, akkor sokkal rosszabbul nézne ki a statisztika…

  90. „Na, hagyjuk…”

    Bálint

    ezt a mondatot támogatom. Semmi értelme a tényekkel vitatkozni és te most ezt teszed. Azért mert láttál egy két csilli villi kórházat nem jelenti hogy országos szinten magas szintű ellátást kapnak.
    Mint már mondtam az eü kiadások per kopf megegyezik a magyarral. Belgium pedig legalább 5-ször többet költ egészségügyre, szóval légyszíves ne fárasszál már a két Kuvaitoddal!

    Egyébként is a 20 szoros különbség amúgy sem magyarázható csak egészségüggyel.
    Egyszerűen teljesen rosszak a számok erről van szó. És ezen a honlapon ezen a rossz számokon vérremenő vita van.
    Teljesen feleslegesen.

    „Én még őszintén, nem tudom mi az igazság, még túl sok a zaj.”

    M.szilard

    pontosan így gondolom én is. Pár év múlva lehet majd tisztábban látni.

    A belinkelt információ miatt (is) Németországban egyre nagyobb a feszültség.
    Egyébként nincs ez itt Magyarországon se másképp. Itt is lesz számos közvetett korona halott. Az hogy Orbán kiszórta a betegeket a kórházból nem lesz következmények nélküli.
    Csak nálunk az ellenzéki újságírás már a béka segge alatt van, nem úgy mint Németországban.

  91. 96. az elmaradt rákműtétek hatásai nem olyan rapidak mint a 2-3 hetes lefolyású Covid halálozások.
    Így ezeket a grafikonokat nem torzítják szignifikáns módon. (az érintettek meg különösen veszélyeztetettek.)

  92. 91. Tibor bá

    „Leegyszerűsítve nevezzünk titeket vírus tagadóknak. ”

    részemről az összes kijelentésedet cáfolnám.

    Én nem vagyok vírus tagadó. Elismerem, hogy van.
    Én itt nem látok semmiféle összeesküvést sem, sem pedig csalást.
    A számok nem azért rosszak, mert csalna valaki, hanem mert az országok össze vissza jelentenek és egyáltalán nem egy standardot alkalmaznak.
    Egyik orszag standard A szerint jelent a másik ország Standard B szerint a másik C szerint.
    Az egyik ország 100 főre 2-őt tesztel a másik pedig 20-at tesztel. Teljesen kaotikus az egész.
    Aztán jön egy Koczka Zoltan meg egy Horvath Csongor és ezt összemossa és messzemenő következményeket von le, amit utána letol mindenki torkán. (aki nem veszi be, azt megvádolja szellemi együgyüséggel)
    Én itt látom a problémát!

    Covid esetében semmi más nem történik mint sorozatosan rossz válaszok egy kevésbé ismert eseményre…….

    Én pl. azzal hogy azt mondom Svédország az egyetlen járható út beletartozom a gyilkosok közé, pedig csak józan ész kell hogy ezt belássuk.

  93. Curix
    Megint hazudsz! Nem esik jól.
    „Aztán jön egy Koczka Zoltan meg egy Horvath Csongor és ezt összemossa és messzemenő következményeket von le, amit utána letol mindenki torkán. (aki nem veszi be, azt megvádolja szellemi együgyüséggel.)”

    Idézd tőlem amit cáfolni szeretnél.
    A halálozási adatok minden országban halálpontosak.
    De a UKben spanyoloknál, olaszoknál, hollandoknál bizonyosan.
    Így a túlhalálozási adatok is objektívek.
    Csak vagdalkozol.

  94. 91. Tibor bá’

    Megint a WHO. Arra a szervezetre ( az igazi szajhára) hivatkozol, aki a vírus kapcsán a legtöbb összevissza beszédet produkálta, és aki nagy valószínűséggel egy érdekcsoport elvárása szerint kommunikál (mondjuk a BLM-et is támogató Trump ellenes baloldal?). Nem véletlen, hogy Trump kilépet belőle.

    Honnan tudja a WHO, hogy mi folyik – mondjuk egy tátrai – laborban, és milyen eredményeket érnek el ott? Nincs jelentési kötelezettség, és ha lenne is, hogyan tartatná be egy nem nyilvános kutatás kapcsán? Számos kutatás folyik globálisan, amik egy része lehet eredményes is. Az hogy a WHO csatolmányai nem tudnak eredményeket elérni a vírus oltás kapcsán, az még nem jelenti azt, hogy más ne tudna. A WHO nem csinál mást, mint rémisztget.

    A kérdésem, hogy akkor szerinted kamu, amit az Orosz állam mond? Nevezetesen, hogy minisztériumi engedélyezés alatt van az oltásuk és októbertől oltani fogják a népet?
    Sőt, úgy néz ki, hogy Kína és USA is megcsinálta az oltást, ami már tesztelésen is átesett.
    Azt sem értem, hogy miért csak az a hír, ami a mindmeghalunkot támasztja alá és miért a kivételes van általánossá átmaszkírozva (pl. 10-ből 2-3 gyógyultnál van maradandó szövődmény, és ezt úgy adjátok elő, hogy majd minden gyógyultra igaz).

    Egyébként, igenis van ellenvélemény felsővezetői szinten is. Csak a pártatlan – balos befolyás alatt álló – globális média ezt elhallgatja, vagy relativizálja, vagy kigúnyolja. Lásd a Brazil elnök és Trump ügyét. Vagy Irán esetét.https://444.hu/2020/08/03/tobb-tizezer-koronavirusos-halalesetet-titkolt-el-az-irani-kormany
    Honnan tudja a pártatlan média, hogy annyi eset volt? Üveggömbből? Konkrét vizsgálódás hiányában, legfeljebb az ottani Dobrev Klárák és momentumosok mondhattak kifelé számokat, akik természetesen teljesen pártatlanok és nem érdekeltek a minél rosszabb annál jobb nekik elv alkalmazásában. Irán, ezt a „hírt”, hogy cáfolhatná? Szerinted?Ennyit a nagy pártatlanságról.
    Szerintem oltás ide, oltás oda, a vírus el fog tűnni szép lassan. És nem a távolságtartás miatt, mert az aligha van per pillanat. Hogy ne folyton Mo-al példálózunk, ott a Horvát tengerpart. Rengeteg ember számos országból és még sincs vész. Van esetszám ott is, de elenyésző ahhoz képest aminek lennie kéne aszerint, ahogy Te illetve még páran innen itt fél éve már vizionáljátok ennek a vírusnak az erejét. Ha olyan nagy járvány lenne, nem kellene itt tartanotok, hogy statisztikus és matematikusi mutatványokkal bizonygatjátok a hatásosságát (amit a köznép amúgy sem ért). Számoktól függetlenül és média cirkusz nélkül is látná a nép a bajt.

  95. 100. Curix:
    A Te torkodon még egy cukorkát sem lehet letolni, nemhogy bármilyen keserű pirulát! 🙂
    Kizárólag arról szeretnélek meggyőzni, hogy ne seperd félre a tudományos hátteret, holmi önigazolásért.
    Hubab belátta… Szépen kifejtette miért.

    A statisztika esetében -korábban is sokszor leírtam már-, magam sem tekintem teljes érvényűnek, azzal értek egyet, hogy 1 év elteltével tudunk majd végleges következtetéseket levonni, s azt sem kizárólag a leadott halálozási statisztikák alapján. Ugyanakkor a statisztika, mint tudományos módszer létezik, és noha pill. végleges következtetések levonására az adatai alapján nem alkalmas, attól még a módszerei megkérdőjelezhetetlenek, s ti itt páran rendre ebbe köttök bele, ami sztem. abszolút helytelen.

    A másik veszélyes dolog pedig, hogy vérre menően akarjátok cáfolni a statisztikai adatokat, azokat is, amelyek igenis tényszerűek és vészjóslóak, s rövidtávon, pl. a védekezés fenntartásáról hozott intézkedések mellé szintén nélkülözhetetlenek!

    Amennyiben a védekezés szükségességében egyetértünk, hagyjuk már fel ezt a parttalan vitát, én abszolút elfogadom, hogy később térjünk vissza a kielemzésére.
    Azt ellenben nem fogadom el, hogy a statisztika önmagában hülyeség és felesleges, s azt sem fogadom el, hogy a gazdaság pörgetése érdekében félrenézzünk a vírus kockázatát illetően, s eszerint a svéd modellt mintaértékűnek tekintsük, mert egyértelműen nem az (ennek megállapításához nekem nem kell statisztika)!

    102: Vadegér:
    Addig lehetsz nyugodt, amíg vannak emberek, akik komolyan veszik a bajt, és kikényszerítenek védőintézkedéseket. Ha ez per pill. megszűnne, biztosan megkapnád az igazoláshoz szükséges képletet és tapasztalatokat, amit én semmiképpen nem szeretnék (sem magamnak, sem másoknak!).

  96. 102. Vakegér

    „Szerintem oltás ide, oltás oda, a vírus el fog tűnni szép lassan. ”

    Mi ennek a tudományos háttere?

  97. Csongor,

    hogy ki keres ezen a honlapon önigazolást ez megint megérne egy misét.

    Megfordítom a dolgot és azt állítom, hogy ti vagytok bizonyos értelemben „vírustagadók” és meg is magyarázom miért lehet ennek a gondolatmenetnek is létjogosultsága.

    Ti nem a vírust tagadjátok ugyan, de minden mást igen. A svéd modellre azért tesztek negatív kijelentéseket csípőből, mert egyáltalán nem mérlegeltek win-lost tekintetben.
    Ez baromira nem csak a gazdaság pörgetéséről szól! Itt nagyon fals pozicióban vagy Csongor ha ezt gondolod.
    Németország tökéletesen jó hely arra, hogy ezt megértsd. Közel van egy tömeges demonstráció mert a német kormány (is) rosszul mérte fel a helyzetet.

    A társadalom nem fehér fekete alapon működik, amit ti feltételeztek róla. A társadalom működésében rendkívül sok veszélyhelyzet van, ami nap mint nap a társadalom tagjainak halálát okozza.

    Ma itt és most VILÁGJÁRVÁNY VAN. Ti ezt valahogy nem fogadjátok el, vagy nem bírtok szembesülni a következményeivel.
    Itt mindenki azt szeretné hogy már bocsánat de „keféljen is és szűz is maradjon”.
    Ez nem fog menni. Emberek fognak meghalni, mert járvány van! Ezt nem lehet elkerülni, és senkit nem lehet felelőssé tenni, hogy most 10 ember hal meg vagy 15.
    Esetleg ti tudtok olyanról hogy a spanyol nátha után bárki bárkin is elverte volna a vírus hatásait?
    Ha jön egy jégeső beperielitek a kormányt amiért nem oszlatta el időben a felhőt?
    Mert a ti logikátok szerint 5 év múlva ez lesz.

    A társadalomnak tovább kell működni, mert nem lehet máshogy!
    És itt jön képbe a svéd modell. Bár magasabb valamivel az elhalálozás náluk, de ők egy hosszú távon fenttartható modellt működtetnek és működik!

    Ellenben azokkal az országokkal ahol bezárkóztak. Lehet hogy a bezárkózás után remek statisztikát tudnak felmutatni de élhetetlenné tették az országokat!
    Hosszú távon nem fentartható és tömeges társadalmi elégedetlenség várható, ami
    odáig fajulhat, hogy több közvetett vesztese lesz a helyzetnek, mint közvetlen..

    A leállított egészségügy, gazdasági és kulturális élet hosszú távon fejti ki hatását.
    Bezárkózással rövidtávú előnyökért hosszútávú károkat okozunk.
    Ti ezzel nem tudtok szembesülni, mert ti csak mostban tudtok gondolkodni.

    Fed vezére is azt javasolta amerikának mindenki zárkozzon be 6 hétre. Utána ujraindítják Amerikát.
    Csak a gazdaság nem Windows amit leállítasz meg újraindítasz. 6 hét után nem lesz mit ujraindítani. Érted Csongor?

  98. 106. Tibor bá’

    Több rossz szokásom egyike: kérdezek. Így nem kell feltételeznem.

    Curuxtól pl.
    Amikor hamis állításaira kérdezek rá akkor a kármentése része a masszív kussolása?

  99. 90. L.S.

    Egy professzoromnak bombázó titkárnője volt. Mikor kijött az irodából, mindannyian szájtátva néztünk utána, pedig épp fontos vizsgával kapcsolatos dolgokat beszéltünk meg. Ezt látva a professzor ( ő pedig úgy nézett ki, mint Gimli 😀 ) vigyorogva megjegyezte, hogy: tudjátok, a szépség és az értelem szorzata konstans! (mondjam hogy matematikus volt? :-D)

    Ha ezt a fontos élet- és szakmai tapasztalatot alkalmazom, akkor meg kell hogy jegyezzem csendben és visszafogottan, hogy egy tömeg esetében a tagok számának és az értelemnek a szorzata konstans …. 🙁

    ez már sokszor bizonyosságot nyert az életben …

  100. 107 – Curix:
    A te gondolkodásod engem most a civilizálatlan népek sámánjára emlékeztet, aki úgy gondolja, ha feláldoznak néhány szűz lányt, akkor azok kifolyó vére tetszeni fog az isteneknek, esőt hoz, és jó lesz a termés. Látszatra most elég lenne feláldozni néhány tízezer inaktív nyuggert, és akkor a gazdaság tovább száguldana, mint 2019-ben és halihó milyen faszán élhetnénk mi „fiatalok”. Erre azonban nincs semmi bizonyíték, és egyáltalán nem biztos, hogy a feláldozás párti jövőkép bejön. Ha mindent szabadjára engednének, akkor a járvány kegyetlenül végigszáguldana az emberiségen (lásd latin Amerika), ami hazavágná a gazdaságot. Vagyis a 2019-es jólétnek ígyis-úgyis lőttek. Nem csak te szeretnéd megmenteni a gazdaságot. Minden vezető politikusnak ezen fő a feje. Mindenki ezt akarja megoldani. Jó kísérleti terület most az Ausztrál NSW és Victoria. Ezek szembeállítását érdemes figyelni.

  101. 109 – Sleeper:
    Felhívom a figyelmed, hogy a hülyeséget hiába szorzod be nagy számmal, az hülyeség marad. 😀

  102. Re:106 Tibor bá’
    Spanyol náthát (ami valójában amerikai volt) a HIT,vagy a biológia számolta fel?
    Akkora ma már az emberi populáció, hogy mindig lesznek túlélők, emberiség nem ettől fog kipusztulni.

  103. 110. Tibor bá’
    Inkább paralell azzal hogy felesleges az orvoslás/gyógyítás.
    Csak a gyengék hullanak ki. Szelekció.

    A Covid19 a krónikus betegeket támadja súlyosabban akik halmozottan fordulnak elő az idősebb korosztályokban.

    111. Dajtás

    Mert eltűnt?

  104. „A te gondolkodásod engem most a civilizálatlan népek sámánjára emlékeztet,”

    Tibor bá

    akkor szerintem nem értetted meg miről beszéltem.
    Ha Németországban még egyszer kijárási tilalmat fognak elrendelni és jővőre lángokban áll az ország a demonstációk miatt akkor mit fogsz erről gondolni?

    Senki nem áldoz be senkit, nem tudom miért érzed így. A veszélyeztetetteket lehet védeni, akik egyáltalán nem az öregek csak hanem inkább a gyenge immunrendszerűek. Az öregség önmagában nem egyértelmű rizikó a koronavírus esetén, hanem a meglévő társbetegségekkel van baj.

    Pont ezt mondom hogy képtelenek vagytok a két megoldás közt bármit is elfogadni. Végletekben gondolkodtok és az istenért sem látnátok be ti sem hogy a ti utatok sem járható.
    Megoldás középen van.

    Zoltán

    a stílusod miatt nem válaszolok. Szólj ha kevesebb személyeskedéssel is tudsz vitázni

  105. Curix +1

    Vetítsétek már néha 1 millió lakosra az elhalálozást, hogy csak egy eretnek gondolat foszlányt pötyögjek be.

    😀 valahogy biztosítani kellene az elektromos rendszert, meg az internetet ennek a blognak és pár hozzászólónak… mert nagyon „élvezném” a kommenteket egy nukleáris háborút követő időkben…

  106. 111. Tibor bá’

    ok, tényleg nem lehet mindenki matek „geek” – ha konstans az eredmény, akkor osztásról beszélünk. Ezek szerint mindig adott mennyiségű eszet osztunk a tömeg nagyságával. Ezért a legtöbb esze 1 embernek van (ill. 2-nek, ha tömegről beszélünk), a nagyobb tömeg esetében pedig az 1 emberre eső rész erősen konvergál a nullához ….:-D

  107. Re:113
    Abban a formában igen, aminek magas volt a mortalitása. Ha jól remlik, akkor a patogén verzióhoz hullákat kellett kihantolni.

  108. 114 – Curix:
    ” az istenért sem látnátok be ti sem hogy a ti utatok sem járható.”
    Laci! Nekem nincs utam. Én csak megfigyelek, és véleményezek. Az emberiségnek már annyi, csak (rövid) idő kérdése. Ilyen mondataimra miért nem emlékszel? „Vagyis a 2019-es jólétnek ígyis-úgyis lőttek.”

  109. Curix
    Hazudsz.
    Idézetek helyett. Szar ember vagy.
    Nem tudsz olyat ami személyeskedő érvelés lett volna. Bár az is lehet hogy fogalmaf sincs mi az…

    115. Jövönk
    „Vetítsétek már néha 1 millió lakosra az elhalálozást, hogy csak egy eretnek gondolat foszlányt pötyögjek be.”

    Ha azokat is bekeverjük a statisztikába akik nem kerültek kapcsolatba a Covid19-el akkor mit fogunk megtudni szerinted?

  110. 119. Koczka Zoltán.

    Ez vitastílus?
    Na én itt hagytam abba.
    Ez nem az értelmes emberek vitafóruma, hanem a vad szektásoké!

  111. 119. Koczka Zoltán

    „Ha azokat is bekeverjük a statisztikába akik nem kerültek kapcsolatba a Covid19-el akkor mit fogunk megtudni szerinted?”

    Visszakérdeznék!

    Ha a halálozási számok éves növekedése kapcsán „azokat is bekeverjük a statisztikába akik nem kerültek kapcsolatba a Covid19-el akkor mit fogunk megtudni szerinted” ? 😀

  112. 119 – Koczka Zoltán:
    Légy szíves ügyelj a kifejezéseidre. Akkor se ragadtasd el magad, ha az indokolt.

  113. 118. Tibor bá’

    Na azért ne ferdítsünk, Te NEM csak azt mondtad, hogy a 2019-es jólétnek van vége, ebben kevesen kételkedtek volna. NEM, Te konkrétan már márciusban hullahegyeket vizionáltál.

    A 2019-es és ezt megelőző „jólét” mesterségesen volt fenntartva jegybanki manipulációkkal, és mindenképp vége lett volna. Az, hogy jött a járványhelyzet, önmagában még nem is változtatott volna ezen sokat, mert – és ezt vegyük észre:

    NEM a járványhelyzet miatt dől be a gazdaság sokkal gyorsabban, hanem a járványhelyzet ürügyén hozott esztelen (ugyanakkor szándékosan esztelen) politikai intézkedések, lezárások, masszív félelemkeltés, stb. miatt.

    Legalábbis ezt Németországban múlt szombat este több százezren így gondolták és ennek hangot is adtak.

  114. 123 – Berliner:
    Hulla hegyeket nem vizionáltam, de valóban erősebb lefolyásra számítottam. Ez nem következett be, mert igen erős ellenintézkedéseket vezettek be. A hulla hegyek jönnek, csak egy kicsit lassabban, aztán majd felgyorsul.

  115. Gyakran elgondolkodom azon a szigorúan elméleti felvetésen, hogy amennyiben kizárólag Magyarországot nézzük, és azt feltételezzük, hogy a kezdettől fogva teljes médiacsendet rendeltek volna el a COVID kapcsán, valamint nem lettek volna kormányzati intézkedések, akkor vajon az átlagember rájött volna, hogy járványhelyzet van?
    99%, hogy nem, esetleg az eddig is ismert kórházi fertőzések újbóli növekedéséről beszélnénk pletyka szintjén…
    Ez azért sokat elmond a média és a politikusok felelősségéről…

  116. 121. Grádics
    Azt amit a BBC is lehozott. És belinkeltem.
    Alul van mérve a Covidban elhunytak száma.
    Ezt a tényt kerülgeti pl Curix is mint macska a forró kását.

    125.
    Szerinted pl az USA ban ahol többen haltak meg a Covodtól mint a II.VH ban feltűnt volna?
    Jelzem nekünk nincs saját Hungaro vírusunk. Így csak a járványügyi védekezés hatékonyságán múlik a terjedése.

  117. 107: Curix:
    Ugye azzal tisztában vagy, hogy aki túl akarja élni ezt a társadalmi/gazdasági kataklizmát, annak alapvető érdeke, hogy ez a gazdaság ne maradjon fenn, és ne működjön tovább?! Akkor is el fog jönni ez a pillanat, ha mesterségesen még tovább húzzuk a mézes madzagot, mert „a fák nem nőnek az égig”, a fenntartható fogyasztást pedig senki sem vállalja önként.

    Válasszuk le erről a problémakörről a vírust, mert -123-ban Berlinerrel egyetértve sztem. is- két különböző probléma jelenik meg, ami nem szoros ok-okozati kapcsolatban áll egymással, hanem előbbi meggyorsította utóbbi lefutását. Ha kauzális összefüggés lenne köztük, a politika valahol nyilvánvalóan megálljt parancsolna az „értelmetlen óvintézkedéseknek”, de ezt még Észak-Korea esetében sem láthattuk most (Berliner ezt is vedd figyelembe! -kizárt, hogy bárki rosszat akarjon várható nyereség nélkül önmagának).

    Curix írod: „Ez baromira nem csak a gazdaság pörgetéséről szól! Itt nagyon fals pozicióban vagy Csongor ha ezt gondolod.
    Németország tökéletesen jó hely arra, hogy ezt megértsd. Közel van egy tömeges demonstráció mert a német kormány (is) rosszul mérte fel a helyzetet.”
    – A fenti felhívásra csak annyit felelnék, ha a németországi, vagy a Föld kerekén bárhol szerveződő, érzelemorientált, üres fejű majmok háborognak, nem fogok hasra esni, és főleg nem állok mögéjük gondolkodás nélkül, megértem és tökéletesen értem a motivációjukat, de nem foglalkozom velük, hiszen tudom, hogy a társadalom, s főleg a hangadói, rendkívül egyszerű emberek, akik kezébe hatalmat adva oda jutunk, ahol eveztünk már korábban „szép 40 évet”…
    Nem foglalkozom idomítással, bármekkora tömegről is lenne szó, én csak tanítani tudok, de -tapasztalataim szerint- annak befogadására mindössze a tömeg ötöde képes (s őket is könnyen eltéríti a többség akarata)! Biztos vagyok benne, hogy nem fontos és végképp nem érdemes utánozó majmok után szaladni, bármilyen sokan is mutogatnak rám.

    Leírom nyíltan: Hülyének tartom azokat az embereket, akik a vírus terjedése ellen hozott intézkedések lazításáért tüntetnek és szervezkednek, és ez épp olyan jogom, mint ahogy bárki hülyének tarthat engem is azért, mert ez a véleményem! Az, hogy ebben nem értünk egyet, nem sarkall arra, hogy mindenáron meggyőzzelek, és arra sem, hogy anyázni vagy épp óvatoskodni kezdjek a szavakkal…

    Abban pedig biztos vagyok, hogy amennyiben előbb jött volna 20 évvel ez az esemény, és akkor meghoztuk volna kényszerből a most kikényszerített intézkedések nagy részét, nem kellene a civilizációs válságon és a „kipusztuláson” aggódnia a generációmnak. Egyébként majd elmúlik, megszokjuk, mint mindent, de már most tele van a hócipőm azzal, hogy tényleg minden félévre jut valami világot rengető katasztrófa, amit el lehetett volna kerülni, ha a tömegek gondolkodni tudtak volna. Ha komolyan veszem az érvelésedet is „utólag okos kapitány” érzésem van vele kapcsolatban.

  118. Bocs, tévedtem.
    Az USA embervesztesége 260e volt a II.VH ban. Igaz a Covid hárvány csak fél éve zajlik az USA ban. De már 160 000 halottja van. Kevesebb mint 5 millió fertőzöttből.
    Ha csak 10x ennyien halnak meg. Akkor mi lesz az eredmény?
    Ha valahol tömeges a krónikus betegség minden korosztályban akkor az USA bizonyosan ilyen.
    Európábanpedig M.o van az élmezőnyben.

  119. 129-Koczka Zoltán:
    A vietnámi háborúban 58.000 amerikai vesztette az életét, és milyen, évekig tartó cirkusz volt ez miatt. A Covid-19 amerikai vesztessége fél év alatt ennek a háromszorosa.

  120. 130: Tiborbá:
    Ebből az is látszik, hogy minden miyen relatív tud lenni…
    Ennyit romlott volna az emberek ítélőképessége bő két generáció alatt?

  121. Csongor

    lehet hogy jó mérnök vagy és kitűnő a logikai képességed de a pszichológia nem az erősséged.

    Az ember alapvetően ösztönlény, és érzelemből reagál. Ez az általános, ezért tudsz rájuk hatni reklámmal és propagandával.
    Te ettől a tömegtől kéred számon hogy miért nem jó mérnök módjára gondolkodnak és cselekednek?
    Ez nem fog menni.
    Én alapvetően egyetértek veled, nem akarsz te rosszat, sőt.
    Csak a világ nem így működik ahogy te elképzeled. Sajnos…. vagy nem sajnos.

    Ha a végén lesz mondjuk az egésznek 20 millió halottja akkor mi van?
    Kérdem tőletek akkor mi van? Mi fog történni?
    Ki fog beperelni kit? Ki fog kártérítést fizetni kinek?

    Én javaslom hogy minden ország perelje be Kínát. Ha elvesztik a pert fizessenek minden földön élő embernek 1 millió dollár kártérítést.
    Mit szóltok hozzá?

    Tibor bá

    a háborút idekeverni szerintem nem helyes. Az szándékos gyilkolászás és teljesen akaratlagos dolog. A járvány pedig nem.

  122. Az USA lakossága 1965-ben, amikor lerohanták Vietnámot – 200 millió.
    Az USA lakossága ma, amikor minden halott automatikusan COVID-ban halt meg – 333 millió.
    A vietnámi háborúban meghalt 58 ezer katona.
    A „vírustól” meghalt 158 ezer ember.

  123. 53 Károly

    Gondoltam, hogy elírás volt az ok. Azaz egy halottat viszonyítottál 579 – hez.
    Ekkor pedig

    1:100=579:x

    aránypárból x=57900 fog adódni.
    Írtam is, hogy ez csak elirás lehetett. Igazad van, hogy nem ez volt a legfontosabb része a mindanivalódnak, de sajnos a kisördög nem hagyott nyugodni. Bocs..
    Viszont az nagyon mulatságos, hogy Deco, mint fogadatlan prókátor hogyan próbálja igazolni továbbra is azt hogy 0 lehet bárminek a százaléka.
    DECO kérlek használd a szazalek.com web oldalt és számold ki mennyi százaléka a 0 nak 579, vagy az 579 nek hány százaléka a 0. Majd írd meg mire jutottál és akkor esetleg kiderül ki irkál hülyeségeket.
    Dan Te meg ne idegesítsd tovább magad az ezekhez hasonló marhaságokon. Nem éri meg…

  124. 132: Curix, nem tudlak követni…
    Van azért némi közöm a pszichológiához is, pontosan ezért írtam le a 128. hsz-ban részletes véleményemet.
    Persze, hogy nem így működik (nem a Világ!) az ember! Ezért nem siratom civilizációja ismételt bukását…
    Madách is felismerte ezt tökéletesen, s már majdnem 200 éve… Részletesen le is írta gondolatait, s egész jól sikerült neki! 🙂

    Háborús halott, vagy járványos halott, a veszteség az veszteség (az emberi élet felbecsülhetetlen érték)!
    „Ha a végén lesz mondjuk az egésznek 20 millió halottja akkor mi van?”
    – Tudod, hogy a fenti kijelentés nem tesz túl népszerűvé! Ha már a pszichológiát felhoztad…

  125. Ha a vietnámi háborús összehasonlítással mindenképpen ki akarja provokálni a szekta, akkor leírom én:

    Bizony racionálisan, természettudományos szempontból nézve az sem mindegy, hogy a vietnámi háború amerikai halottjai jóformán gyerekek voltak, de legalábbis 95%-ban a 18-30 éves korosztály tagjai, ami óriási veszteség.

    A COVID-19 számlájára írt halottak túlnyomó része improduktív nyugdíjas, akik javarészt csak púp voltak nem csupán a társadalom, de sokszor még a saját hozzátartozóik hátán is, ezért voltak nyuggerotthonokban olyan sokan a halottak közül. A fennmaradó csekély rész 95%-a is krónikus beteg volt, akik jelentős része valószínűleg a betegsége miatt amúgy sem dolgozott, nem volt képesek értékteremtő munkára.

    Kellemetlen ezt így leírni, de ne kerülgessük a forró kását…
    A súlyosabban fertőzött országokban sokan most alig tudják leplezni az örömüket, hogy végre örökölhetnek a 83 éves Alzheimeres papától, aki már öt éve a nyálát folyatja egy otthonban és ki tudja, ez még meddig így lett volna, ha nincs a Covid.

  126. Csongor

    ne haragudj de ezért vagytok a témában vitaképtelenek, mert relativizáltok mindent, kevertek szezont fazonnal, magyarán minden megengedett az eszköztáratokban csak ne hogy meghátráljatok.

    Te is tökéletesen ignorálod, hogy az „üresfejű érzelemorientált majmok” működtetik ezt a világot. Te az a típusú ember vagy aki megmondja a másiknak hogy mi a jó neki.
    Tudod mit? Még lehet igazad is lenne.
    De mi jár annak akinek igaza van? Ilyen ez…..

    Amikor oda juttok hogy egybe mostok szándékos gyilkosságot egy járvánnyal és nem érzitek a kettő közti különbséget, akkor én ott kiszállok és nem érvelek tovább…..

    ps: a népszerűség eddig sem érdekelt Csongor. Egyébként ha most kötekedni akarnék akkor megkérdezném hol látsz te ott kijelentést? Az egy elméleti kérdés volt és van létjogosultsága. Tök mindegy hogy népszerű vagy sem.

  127. 109. sleeper

    Ezek szerint amikor egy maroknyi „okos” gazdasági világelit a globális egészségügyi világ- bűn – szervezet által kordába tereli az egész emberiséget, mindaz aki ellenáll az egy hülye, idióta tömeg?
    Nem mondom, logikus és Koc*kás a gondolkodásmódod.

    Történelmi interjú: Aaron Russo amerikai filmrendezővel 2 …www.youtube.com › watch-
    Video – Αaron Russo és Rockefeller beszélgetése 37:20

  128. A tipikus személyeskedés

    Curix:
    „ne haragudj de ezért vagytok a témában vitaképtelenek, mert relativizáltok mindent, kevertek szezont fazonnal, magyarán minden megengedett az eszköztáratokban csak ne hogy meghátráljatok.”

    Amikor a vitapartnert támadják és nem annak az érveit.

    Itt szalmabábérveléssel körítve ami egy másik érvelési hiba.

  129. Kedves Kaszás!
    Az egyik legjobb cimborám Angliában áprilisban 5 hetet töltött kórházban igazolt koronavírusos betegként, és mindenki arra fogadott az orvosok közül, hogy meghal. Szerencsére felgyógyult, de azóta 30%-kal csökkent a tüdőkapacitása. 40 éves, 6 éves kora óta cukorbeteg, autószerelőként aktívan dolgozik, életerős, tehát nem púp a társadalom hátán. Vedd tudomásul, nem csak a sír szélén álló öregeket vihet el a vírus, aktív és tevékeny krónikus betegek is veszélyben vannak. Vagy őértük se kár? A nácik a hozzád hasonlók nézetét képviselték az eutanázia-program végrehajtása során, büszke lehetsz szellemi elődeidre!

  130. 136. Kaszás

    Pótolni valód:

    Sánta Ferenc: Sokan voltunk

    Nekünk még érettségi tétel volt.

  131. 136 – Kaszás:
    Bizonyára tudod, ha nem, akkor most közlöm veled. Nem 83, hanem 87 vagyok. Nincs Altzheimer kórom és nem csurog a nyálam. És az általam fenntartott honlapra te is idejársz szórakozni, információhoz jutni. És ez neked egy büdös, kibaszott filléredbe se kerül. Vagyis még a részedre is hasznos vén fasz vagyok. Hogy a picsába veszed magadnak a bátorságot, hogy ilyen szöveget szarj ki magadból? Az ember 80 felett is értékes. Sok esetben saját munkája útján, más esetekben az általa nyújtható tanácsok, és tapasztalat útján, de legfőképpen pedig érzelmi alapon, mert utódai ragaszkodnak hozzá. De tudod mit, legyünk realisták, ahogy te is javaslod. Aki megszületik, az meg is hal, de a legtöbb esetben előtte meg is öregszik. vagyis te magad is meg fogsz öregedni. Ne ess tévedésbe, az a néhány évtized hamar elszáll, és akkor a te nyálad is csurogni fog, és tippelhetsz ki lesi már a halálodat, hogy örököljön tőled, mit is? Hát modort nem hiszem, azt senki se fogja felvállalni.

  132. 142 Tibor bá

    Kaszásnak írt dörgedelmeid nagyon találtak. Abszolút igazat adok Neked és dühít, hogy sajnos vannak olyanok akik képesek úgy gondolkozni ahogy Kaszás teszi.

  133. Re:142
    Szerintem nem neked célozta Tibor bá, hanem csak úgy az egész „öreg társadalomnak”, ami egyrészt gáz, másod sorban ugyan úgy gáz.
    Farkas falka sem hagyja az öregeket éhen veszni, pedig csak állatokról van szó…

  134. 142.Tibor bá’
    Azt elfelejtetted, hogy az idősebb korosztály egy igen jelentős Áfa fizető réteg. Közben iparágakat tartanak el…
    Azaz rajtuk „élősködik” jelentős fiatal aktív kereső…
    Egyébkénk meg csak azok az évek számítanak az élethosszba amit szellemi egészségben élünk le. ( szerintem)

    140. 152608292020

    A cimbid azonnal álljon át LowCarb étkezésre és napi 8000NE D vitaminra

  135. 129. Koczka Zoltán
    „Az USA embervesztesége 260e volt a II.VH ban. Igaz a Covid hárvány csak fél éve zajlik az USA ban. De már 160 000 halottja van. ”
    13O. Tibor bá’
    ” A vietnámi háborúban 58.000 amerikai vesztette az életét, és milyen, évekig tartó cirkusz volt ez miatt. A Covid-19 amerikai vesztessége fél év alatt ennek a háromszorosa.”

    Tisztelt blogtársak
    Végső soron, ahogy mondani szokták, az ördög a részletekben rejlik.

    A *CDC hivatalos bevallása szerint: a koronavírusos halottainak mindössze 6% -a az egyetlen oka a koronavírus!
    Az összes többi – azaz a 94% -a !!! – 2 vagy 3 más ok miatt is halt meg – a halotti bizonyítvány szerint!!!
    Amely azt jelenti, hogy rákos, szívproblémás, agyvérzős, cukorbeteg vagy bármilyen más problémákkal szenvedő is lehetett, ám ott ezeket koronavírusosként rögzítették !!!
    Röviden, a „kedves” CDC megerősít mindannyiunkat az „összeesküvés elmélet”-ieket, akik nem vagyunk hajlandók, hogy lenyeljük a mesét a világjárványról és elfogadjuk az őrült intézkedéseiket amiket ránk akarnak kényszeríteni.

    * CDC -USA : CENTER FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION!
    KÖZPONTI BETEGSÉG-ELLENŐRZÉS ÉS MEGELŐZÉS!

    https://www.kathimerini.gr/1090413/article/epikairothta/kosmos/o-ellhnas-epidhmiologos-poy-paresyre-ton-tramp

  136. Kaszás valószínűleg a fiatalabb korosztály tagja, ezért ír ilyen pökhendi módon az öregekről. Ha megette majd a kenyere javát, rá fog jönni, hogy az életkor előre haladása nem csak a test sorvadását jelenti, hanem az egyre szaporodó élettapasztalatot, bölcsességet, gyakorlati tudást is. Pont ezek miatt vigyáztak a természeti népek az öregjeikre. A tudás, amit ők képviselnek, mással nem pótolható!

  137. Donald J. Trump amerikai elnök, Robert Trump testvére leleplez a Twitteren: a koronavírust a Bill és Melinda Gates Alapítvány tervezte és bocsátotta a világunkra…

    Bill Gates nem kerüli el a börtönt az emberiség elleni bűncselekmények miatt, írja egy másik twitterben.

    „Bill Gates az emberiség elleni bűncselekmények miatt börtönbe kerül.”

    https://dimpenews.com/2020/08/03/%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%81%CF%86%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CF%84%CE%BF%CE%BD-robert-trump-o-covid19/

  138. 146. L.S.

    A túlhalálozási adatok szignifikánsak jelzik a Covid19 eredetű túlhalálozást.

    A covid elsődkegesen a krónikus betegekre letális.
    erről ma linkeltem be egy BBC- forrást.
    Olvastad?
    Azzal kapcsoltban van amit cáfolsz?

  139. 150. L.S.
    Látható, hogy hozzáértő szakorvos. A vakbélgyulladásodat is megműthetné?

  140. Anyukám!
    Kimentem füvet nyírni, és közben Kaszás nagyon nagyot akart fingani, de végül beszart! Pelenkát a gyermeknek! 🙂
    Tipikus, hálátlan, mamahoteles, együgyű alak…

    Curix:
    Nem érzem keverőgépnek magam, de sajnálom, továbbra sem tudlak követni…
    Tudomásul vettem, hogy vitaképtelennek tartasz.

    L.S.:
    Nem mindent a háttérhatalom mozgat! Van egy jóval nagyobb erő ennél, amit úgy hívnak: természet. Tisztelem, hogy sok esetben felnyitod az emberek szemét egy különleges, másfajta látásmód felvázolásával, de sztem. a vírus téma kapcsán melléfog, aki szándékosságot feltételez.

  141. Friss, meleg adat Olaszországból:
    Az olasz népesség 2.5% esett át a Covidon.
    „A felmérés jelentős különbségeket talál az egyes régiók között, és ahogy az sejthető volt, az északi Lombardia volt a legsúlyosabban érintett, ott a lakosok 7,5 százalékánál lett pozitív az ellenanyagteszt. A déli Szicíliában csupán 0,3 százalék volt az arány.”
    Már „csak” a népesség 97.5% -nak van esélye megkapni.
    Azaz maximum 40x ennyien halhatnak meg mint eddig. (Elmélet)
    Nem kell mást tenni.
    Feladni a járványügyi korlátozásokat.
    Eddig 35000 halott van. (A túlhalálozás valójában ennél több)

  142. 153. „Az olasz népesség 2.5% esett át a Covidon.”

    Tipikusan egy olyan szám, ami teljesen légből kapott.
    Vagy letesztelték volna az összes olaszt a híresen megbízható teszttel, csak lemaradtam róla?
    Ugyan honnan jött ki ez a 2,5%? BS!!!

  143. 153 – Koczka Zoltán:
    Ne felejtsd el, hogy a rövid ideig tartó immunitás miatt az újrafertőződés fennáll. Ha ez igaz, akkor előbb vagy utóbb nagyon csúnya vége lesz a játéknak.

    És még egy gondolat azoknak, akik állandóan a szezonális influenzával jönnek elő. Az influenzából tökéletes a kigyógyulás. A Covid-19 komoly méretű károsodást hagy hátra egyesek szerint az esetek 80 százalékában.

  144. 155 – heckler:
    Ha valamihez nem értesz, ne üsd bele az orrod. A teljes népességgel soha semmit se csinálnak. Helyette reprezentatív mintát vesznek. Ilyen példáúl a közvélemény kutatás, vagy annak eldöntése, hány százalékot fog Trump elnök kapni a novemberi választásokon. Gondolod,hogy 350 millió amerikait egyenként megkérdeznek?

  145. 155. heckler
    Most újat fogsz hallani. Reprezentatív mintaként kiválasztott 65000 embert teszteltek. (Reprezentálva az ország lakosságát terület életkor és nem alapján…)
    Így kiderült, hogy az ország egyes részei érintetlenek, míg más területein erősebb volt a terjedése.
    Mire alapozod, hogy „légből kapott”?

  146. 156. Tibor bá’
    Sokkal optimistább vagyok.
    Az emberiség mindig talál ésszerű megoldást, miután minden mást kipróbál.
    A csatát az egyének immunredszere vívja meg. Védőoltással vagy anélkül.
    Napi 4000-8000NE D vitamin. A szervezetszintű gyulladás kiiktatása.

  147. Ha már idézetek:
    Tibor bá’2020-08-04 – 11:22
    123 – Berliner:
    Hulla hegyeket nem vizionáltam, de valóban erősebb lefolyásra számítottam. Ez nem következett be, mert igen erős ellenintézkedéseket vezettek be. A hulla hegyek jönnek, csak egy kicsit lassabban, aztán majd felgyorsul.

    Tibor bá’2020-02-01 – 22:03
    72 – Curix:
    Nézd meg (3083) Beszarás alatt az összehasonlítást SARS, Sertés és Korona felfutásra. A különbség, amit láthatsz, az teszi a Koronavírust félelmetessé. Gondold át. A fertőzött 14 napig képes továbbadni a vírust, miközben még se ő, se más nem tudj róla, hogy már beteg. Vagyis, hogy ma hány megbetegedett van, azt csak 14 nap múlva tudjuk meg, és közben ész nélkül fertőznek. Február közepére fog kiderülni, mekkora szarban vagyuk —- Miközben minden második poszt élelmiszerhiányról, meg kínai szellemvárosokról szólt. Az akkori számokból épp sikerült kihozni a 30%-os halálozást.

    http://www.antalffy-tibor.hu/3083-beszaras
    Ha eddig az ideig az országok közötti utazást nem állítják le, a határokat nem zárják le, a járvány gyorsulni fog. Lásd alant.

    Február 5.: 139.000-226.500 — 1790-1900.

    Innentől kezdve a járvány nem fékezhető meg teljes karantén nélkül legalább a Világ nagyvárosaiban. Itt következik be a teljes gazdasági összeomlás és a széles körű pánik.

    Február 6.: Tünetmentes megfertőzött: 345.000, tünetes: 3.600.

    Február 7.: 690.000/7.500

    Február 8.: 1.435.000/15.600

    Február 9.: 2.980.000/27.456

    Február 10.: 6.240.000/57.100

    Február 11.: 12.979.000/118.100

    Február 12.: 27.990.000/245.600

    Február 13.: 58.220.000/509.600

    Február 14.: 121.870.000/1.060.000

    Február 15.: 253.697.000/2.204.800

    Február 16.-tól kezdve a világ egészségügyi rendszerei összeomlanak. A korházak túlzsúfoltak leszek, képtelenek teszteket végezni és a pácienseket ellátni.

    Innentől kezdve az elhalálozási arány 65 %-ra ugrik a fertőzöttek körében.

  148. Amikor arról van szó, hogy az időseken kívül főként a krónikus betegek halnak, az azt jelenti, hogy olyan hosszan betegek, hogy már krónikája van. De nem halnak meg a nyomorultak, hanem akár dolgoznak is, de lehet, csak a karosszékből nézegetik a családot. De nem halnak meg, mert akkor nem krónikus betegek lennének. És akkor közülük néhányan Covid segítségével gyorsan kifinganak. Ezután őket nem mindenki tekinti „igazi” Covid áldozatnak, pedig Covid nélkül esetleg továbbra is krónikus betegek lennének.

  149. Itt a 156-os is. „A Covid-19 komoly méretű károsodást hagy hátra egyesek szerint az esetek 80 százalékában.”

    Zoltán: értem én, hogy a halottak nem írnak véleményt, de gondolod hogy a rokonaik, ismerőseik sem?

  150. Itt mindig csak a szélsőséges nézetekkel „megáldott” preztizsvita megy, úgy látszik, akik megoldáson gondoskodnak, hogy lehetne a kellemetlen vírusfertőzés esélyét minalizálva a gazdaságot is működtetni, azok nem itt beszélgetnek.

  151. 163

    Csont

    ezt jol látod de esély sincs egy ilyen vita megnyitására, mert azonnal erkölcsi nulla kegyetlen gyilkos leszel. Így hogyan?

    – – –

    Az emberiség egyidőben túlélt egy ennél erösebb járványt és egy világháborut. Aztan egy gazdasági válságot, majd még egy világháborut és egy atombomba ledobást.

    Az ember már több száz millio évet kibirt és együtt evolválodott ezekkel a vírusokkal, baktériumokkal.

    Komolyan azt gondolja bárki is hogy egy ilyen nyamvadt koronavírus kiírtja az embert? 🙂 Ugyan….

  152. 163 – Csont:
    Az egész világ kísérletezik. Majd meglátjuk kitalálnak-e alkalmazható módot. Ha majd lesz, akkor arról is fogok fordítani egy cikket.

  153. Curix, ne felejtsd el a maszk mizériát sem. Először hordd, mert megvéd téged. Miután kiderült, hogy mégsem, ‘Nembaj azért is hordd, mert megvéd másokat tőled. Milyen egy önző retardált tróger vagy, hogy nem fogod fel.’ Szerintem a piros bohóccipő is megvéd, aki nem hordja, tömeggyilkos.
    Félreértés ne essék, nincs azzal baj, ha valaki hordja mert indokoltnak érzi. De kötelezővé tenni ebben a formában minimum kérdéses. Megjegyzem tömegközlekedésen jó, ha 30% betartja, beleértve a sofőröket és kalauzokat is, aztán mégsem hullunk tömegesen. Tudom, tudom, MÉG, de majd meglátjuk mi lesz február végén. Már csak az a kérdés, melyik február.
    Már várom mikor a hitelmoratórium lejártával megkezdődik az igazi buli, hány poszt lesz a felelőtlen hitelfelvevőkről, a soron következő ‘mindenbajokozoiról’.

  154. 156. Pride
    „Miután kiderült, hogy mégsem”

    Na? Mit fedeztél fel?

  155. Nem én fedeztem fel. Nyugodtan végezz reprezentatív kutatást, hányan hordják normálisan a maszkjukat. Ugye azt nem kell bebizonyítanom, hogy ha csak az egyik füledre akasztod, vagy percenként benyúlsz alá orrot túrni, veszít a hatékonyságából? Vagy hogy nagyvonalúan megfeledkezik mindenki egy másik nyálkahártyáról, a szemről?
    Miért nem hegesztőmaszkot vagy gázálarcot kötelező hordani?

  156. 158. Pride
    „hányan hordják normálisan a maszkjukat”

    Értem. A maszk a hibás.

    „Szerinted a piros bohóccipő is megvéd, aki nem hordja, tömeggyilkos.”

  157. Látod Zoltán már megint kötekedsz. Pride csak annyit szeretett volna mondani hogy bár legalább az emberek 50%-a rosszul vagy egyáltalán nem hordja a maszkot mégsem történik tömeges megbetegedés.
    Ergo a maszk viselés hatékonysága minimum megkérdőjelezhető, amit amúgy Országos Cecília már a legelején megmondott.

  158. Egy amatőr kérdés felvetésem lenne.
    Az allergiásoknál létezik olyan, hogy keresztallergia.
    Ha a két allergén közül csak az egyik van jelen a szervezetben, ha jól tudom akkor minden rendben, nincs semmilyen tünet. Viszont, ha a másik allergén is bejut a szervezetbe, akkor elindul a szervezetben az allergiás reakció.

    Megeshet ez a vírussal is? Hatása a vakcina ellentéte. Nem véd, hanem kaput nyit ill. szövetkezik a sars cov-2-vel.
    Ha bejut ez a feltételezett, természetes vagy mesterséges anyag a szervezetbe, nem okoz semmilyen tünetet. Viszont, ha sars cov-2-vel találkozik a szervezetünk, akkor tárt ajtót talál és szabad préda leszünk vagy ezzel az anyaggal találkozva a kettő együtt már súlyos károkat okozhat az emberben.
    Pont mintegy keresztallergia esetén. Elméletileg lehetséges ez?

    Ma már minden gyanús. A járvány elején tű pontosan belőtték az egyetemi kutatóközpontok számítógépes elemzései, hogy hol, mikor mennyien fertőződnek meg, stb. Egymást érték az ilyen jellegű cikkek.
    Aztán olvastam egy olyat, hogy a valós terjedés mintázata egyre jobban eltér a szimulációs előrejelzéstől. Valamiért bizonytalanná vált az addig tű pontos előrejelzés.
    Mi történhetett? Miért nem követi a szimulációs mintát a vírus terjedése?
    Mostanában nem találkozok egyetemi kutatóhely által közzétett, a vírus jövőbeni terjedését mutató tanulmánnyal. A járvány elején büszkén tették közzé, hogy mennyire eltalálják a vírus terjedését. Most csend van.

  159. 170.
    Szalmabáb érvelés
    Alkalmatlan vagy racionális vitára. Lásd a BBC és excess mortality.

    A vírus terjedését a járványügyi korlátozások hatékonysága szabályozza.

  160. 170 Curix: az utcánkban van egy bizonyítottan koronás néni, és a fél utca beszámolt arról, hogy nekik is voltak tüneteik, volt aki két hétig nagyon rosszul volt. Én nem nagyon jártam ki a kapun, de most nekem is van egy-két tünetem, ami elég furcsa így augusztus elején (torokfájás, hőemelkedés, fejfájás , plusz érzékeny a bőröm érintésre). Apumék nem messze laknak tőlünk és nekik is vannak tüneteik. Anyumért persze aggódhatok, mert ő csont-, tüdő-, májáttéttel is volt diagnosztizálva.

    Természetesen mindenki leszarja az intézkedéseket, üzeletbe maszkkal mennek, mert ott kötelező, de egyébként magasból tojnak mindenre. Kerti partik, illegális ballagási bulik, stb. A szomszédom leröhögött, amikor előhoztam a vírust, mert szerinte nincs is.

  161. 173. Koczka Zoltán

    -1 😛

    Akkor is Curixnak van igaza!!!!!!

  162. 172: Károly:
    Mivel korábbi cikk alapján a vírus szervezetbe jutását és hatásmechanizmusát elég jól megismertük, nem valószínű, hogy a keresztallergiához hasonlóan, kulcstényezők, ill. kulcsmolekulák jelenlétében lenne csak képes kárt okozni.
    A károkozása hátterében egyértelműen az áll, hogy az infekció alatt mekkora a dózis, s a szervezet ennek megfelelően mekkora ellentámadást indít, mekkora „pánikot” indukál (ez ugye egyénfüggő is, valamint szerepet játszanak környezeti hatások is benne). A súlyos tünetekért a vírus alapvető hatása, valamint a saját szervezetünk immunrendszerének túlzó, önmagát is pusztító reakciója a felelős, nem szükséges ezt tovább bonyolítani. Utóbbi miatt alakul ki a számos életveszélyt okozó tünet, ill. az életveszélyes állapot.

    Ötletedet ugyanakkor jónak tartom, kiváló lehetőség azoknak, akik a jövőben szeretnének egy még durvább vírustörzset létrehozni, ill. abban még lehet ezen hatásmechanizmus alapján kutatni, vajon a szövődmények kialakulásánál, súlyosságánál, van -e szerepe ilyen faktoroknak is?

    A szimulációk sosem adnak tökéletesen pontos képet, ill. időben minél távolabbra próbálunk nézni, annál pontatlanabb lesz az előrejelzésünk, hasonlóan az időjárás-előrejelzéshez. Jelenleg a vírus szétterjedt a bolygón, nincs már szükség a terjedés szimulálására, magunk lettünk a „szimuláció”.

    175: Elek:
    Fasza! 🙂

  163. ‘Értem. A maszk a hibás.’ Persze hogy érted, csak ki nem esne a szátokon hogy ‘oké srácok, ezt benéztük.’ Megpróbálom még egyszer, utoljára.
    Nem azt mondtam, hogy a maszk a hibás, hanem azt, hogy a többség viselési szokásaival ugyanannyit véd, mint mondjuk a piros bohóccipő. Vannak kivételek, mint például n/a.
    Megint nagyvonalúan átsiklottál azon, hogy miért nem kell a szemeket is takarni, vagy miért nem kötelező a kesztyű. Gondolom tele vagy logikus magyarázattal, halljuk.

    ‘A vírus terjedését a járványügyi korlátozások hatékonysága szabályozza.’ Lehetne igazad, ha zárt légszűrős sisak és könyékig érő gumikesztyű lenne az előírás amint kilépsz a házból, plusz mindenki mindent orvosi profizmussal fertőtlenítene, amit bevisz a lakásajtón. A ‘takard el az arcod sállal, aztán minden rendben lesz’ című hülyének nézéshez viszont hadd ne keljen mosolyogva asszisztálni.

  164. 174 Intuitiv

    Ritkán vagyok influenzás nyáron, de azok a legdurvábbak. Legutóbb 3 éve mentem át egyen még Németországban. 2-3 napig láz és nulla energia.
    Akkor eszembe se volt ezen gondolkodni, hogy korona vagy bármi „halálos” vírus lenne. Ugyan olyan influenza, mint amin már átmentem vagy 20-szor.
    Feküdni kell citromos mézes teát inni és a többit az immunrendszer megoldja (ha van)

    Ma halálra van rémülve mindenki ha a szomszédja tüsszent egyet.

    Én ha influenzás voltam soha még csak eszembe se jutott hibáztatni ezért bárkit is. Tudomásul vettem hogy ez hozzá tartozik az élethez.
    Ma ez már nincs így.
    A legtöbben mindenért hibást keresnek. Jól van ez így? Szerintem nem.

    Intuitiv, ha anyud ilyen beteg maradjon házon belül és nem kell aggódnia a vírus miatt.

  165. 177: Pride:
    Ha csak annyit teszel, hogy tüsszentéskor a kezedet a szád elé teszed, már meggátoltad a levegőben a vírusokat rendkívül könnyen tovarepítő aerosol kialakulását. Igenis van következménye a maszkviselésnek, természetesen abban az esetben, ha az illető tünetmentes, de fertőző, és egyet-egyet tüsszent.
    Mivel Magyarországon az átfertőzöttség szernecsénkre igen alacsony (néhány százalékos), nem mutatkozik meg hatványozottan a kezüket nem mosó, még egy maszkot normálisan viselni sem tudó balfék népség áldásos hatása.
    Ahol van fertőzött, azonnal kiszól a lyuk a vödörből, ahogyan legutóbb a mezőkövesdi esetben is történt!
    Olyan ez, mintha nedves úton közlekedésről balesetvédelmi oktatást tartanál egy olyan országban, ahol nem esik az eső és a jelenség igen ritka. Sok az okos, hogy minek, meg nincs is baleset ebből… Na de mi lesz, amikor egyszer mégiscsak jön egy kiadós csapadék?

    178: Curix:
    Megáll az eszem! Te orvosi/gyógyítási tanácsot adsz… Van hozzá bátorságod?!
    Nálam itt van az a pont, amikor a tevékenységed veszélyessége átlépte a lélektani határt.

    Megjegyzem, ha valaki megkapta a vírust, már teljesen mindegy hová megy, mit csinál, a tünetekre kell figyelnie, ill. arra, hogy legalább ne adja tovább! Ilyenkor a legokosabb egy teszt elvégzése, s ha szükséges, közel legyen a segítség, ha hirtelen állapotromlás következne be.

  166. Racionálisan 3 lehetőség van:

    1. A maszk csökkenti a vírusfertőzés esélyét
    2. A maszk közömbös a vírus terjedésére
    3. A maszk növeli a vírusfertőzés kockázatát.
    Őszinte leszek: az ideírók azon kisebbségéhez tartozom, akik az első halmazhoz tartoznak.

    Itthon a magánlaborban tesztelt pozitív esetek nem kerülnek be a közzétett adatokba. A járványügyi hatóság viszont látja ezeket is. A korlátozások mérlegelésekor számolnak is ezzel.

  167. 179 HCS: ez szerintem nem orvosi tanács volt Curix részéről. Amúgy anyum nem igazán akar többet orvoshoz menni, inkább várja a halált 🙁
    Egy ideje hiába is mondtam, hogy ne fogadjon látogatókat, minden nap többet is fogadott. Sokkal jobb a helyzet Magyarországon, ahol utálják egymást az emberek (politika miatt) és nem járnak össze.

  168. „Megáll az eszem! Te orvosi/gyógyítási tanácsot adsz… Van hozzá bátorságod?!.”

    Csongor, Te kis vicckobold 😀

  169. „Egy ideje hiába is mondtam, hogy ne fogadjon látogatókat, minden nap többet is fogadott. ”

    Intuitiv

    ez az amit Csongor sosem fog megérteni, mert túl racionális és logikus lény.
    Csak nem akarja belátni, hogy az emberiség 99%-a nem így működik és őrjöng meg
    üres fejű majmokról beszél.

    Nagyon sajnálom anyud és a családod. Én apuval csináltam ezt végig, ismerem.

  170. 183 Curix: köszi, ez az év szívás, mindenképp

  171. Curix – Intuitív:
    Is sororem non potuit eripere fato.
    Fata exstimulo.
    Béke poraitokra!

  172. Ezt a neten találtam, érdemes elolvasni és figyelembe venni.

    „Amikor nyilvánosan maszkot viselek, vagy visszautasítok egy meghívást egy bulira vagy egy nagyobb baráti összejövetelre, szeretném, ha tudnád:
    ? Eléggé művelt vagyok ahhoz, hogy tudjam, tünetmentesen is lehetek vírushordozó
    ? Nem, nem ′′élek félelemben′′ a vírustól; és nem a problémának, hanem a megoldásnak a része akarok lenni
    ? Nem érzem úgy, hogy a ′′kormány irányít engem;” Úgy érzem, hogy kötelességem vigyázni embertársaimra
    ? A világ nem körülöttem forog. Nem csak rólam és a kényelmemről szól, amikor maszkot viselek, Rád gondolok.
    ? Ha mindannyian egymással is törődnénk, sokkal jobb hely lenne ez az egész világ.
    ? Attól, hogy maszkot viselek, nem vagyok gyenge, ijedt, ostoba, ellenkezőleg, gondolkodó, lelkiismeretes, felelős ember vagyok
    Amikor arra gondolsz, hogyan nézel ki, milyen kényelmetlen, vagy mit gondolnak rólad mások, csak képzeld el, hogy valaki, aki közel áll hozzád, tőled fertőződik meg, és megfullad egy lélegeztetőgépen, egyedül, minden családtagjától távol.
    Kérdezd meg magadtól, hogy megérte?

    Ahogy nemrég mondta valaki: A maszk viselése nem politikai állásfoglalás, hanem IQ kérdése”

  173. „A maszk viselése nem politikai állásfoglalás, hanem IQ kérdése”

    Lásd a magyar kormányzó párt prominenseit…

  174. Gyerekek, anélkül, hogy állastfoglalnák a maszkviselés körül pro vagy kontra, anélkül, hogy valakit elitélnék a maszk viselése, avagy sutbadobása mián, felteszek egy kérdést, ami engem régóta furdal:
    köztudomású, hogy az ember oxigént lélegez be, káros gázokat, valamint milliónyi bacillust lélegez ki .Ez a test természetes anyagcseréjének egyik fontos formája, ezt ugyebár mindannyian belátjátok.
    Igen ám, de mi történik, amikor a maszsk meggátolja -márpedig igenis GÁTOLJA – ezen káros anyagok szabad eltávozását, hiszen ugy a széndioxid, ugy a bacillusok meggyülnek a maszk belső oldalán, és te bizony visszaszivod őket?
    Márpedig minden emberi-isteni, élettani logika szerint ezen anyagok muszáj eltávozniuk a szervezetből!
    Nos, hogy látjátok a problémát?

  175. „valamint milliónyi bacillust lélegez ki”
    ezt azért gondold újra.
    a mérések a gázanyagcsere akadályoztatására nem mutattak eltérést.

    vannak egyébként sport maszkok, már a covid előtt is egyre többen ilyenben edzettek kültéren, problémamentesen.

  176. 189: Bálint:
    A légnemű anyagok távozását a maszk (papír, textil) nem akadályozza, ilyen alapon a fehérneműként használt textíliák esetében is probléma adódhatna. A műszálas szarok kivételével nincs velük gond.
    A kilélegzett baktériumok és egyéb kórokozók terén már más a helyzet, hosszabb használat esetén valóban problémát jelenthetnek.
    Ezért kell a maszkot hosszabb viselet esetén cserélni, rövidebb viseleteket követően fertőtleníteni.

    Az eldobható változatok a rendelőbe, kórházba valók, ilyenkor hatványozottan figyelni kell a viselés, felvétel, kidobás szabályaira (kézfertőtlenítés mellett!). Bevásárlásnál a bolti 20 perces tartózkodáshoz elegendő egy textilmaszk is, amit naponta átvasalsz, hetente kimosol. A textilmaszkot én uzsonnás zacskóba szoktam eltenni, hazaérve a zacskó kuka, maszk vasalóval fertőtlenítve, majd új uzsonnászacskóba kerül. Benzinkúton beugrani fizetni 1 percre elég a távolságtartás, a maszk baszkurálása ilyenkor többet árt, mintha nem vesszük fel.

    Gondolkodva kell megszervezni a napjainkat, és mindig vinni kell magunkkal kézfertőtlenítőt (a kéz tisztán tartása a maszknál is fontosabb, ráadásul alapvetően ezzel védhetjük legjobban saját magunkat!), ill. tartalék maszkot. Ha valaki megfelelő sorrendben szervezi a teendőit, és mindig a kockázatoknak megfelelően viselkedik, biztosan nem okoz kárt másoknak, valamint saját fertőződési esélyét is minimalizálja.

    187: Köszönjük!
    Ezt nyilván minden értelmes ember megérti és tudja. Mint a dolgos hétköznapokon is kiviláglik, nincsenek olyan sokan… 🙂

  177. Köszönöm a sok kielégítő választ arra, hogy a szemüveg és a kesztyű miért nem kötelező. Igen, most már belátom, az én intelligenciámmal van probléma…

  178. 189 Bálint

    az a baj, hogy a kérdéseddel már állást is foglaltál. Gyilkos vagy! 🙂 (haha)

    Egyébként nem az a lényeg, hogy hordasz e maszkot, hanem az, hogy hogyan.
    Úgy ahogy az átlag magyar jelenleg hordja nagyjából nem ér semmit,

  179. 192 – Pride:
    Az intelligenciával mindenkinek problémája van. Vagy túl sok van belőle, vagy túl kevés. Ez utóbbiról csak a környezete tud. 😀

  180. 192. Pride
    Mindkettő nagyon hasznos!

    Sokan használják ezeket világszerte.
    Nyugodtan mutass vele példát.
    Itthon a járványveszély foka ezt általánosan nem idokolja.
    A betegellátásban viszont alkalmazzák.

  181. 192: Pride:
    Miért csak a maszk a kötelező…
    Ne nyúkálj a szemedbe, vagy előtte moss kezet! Meg tudod állni, ill. meg tudod tenni, nem?
    Most egy gondolatkísérlet: Próbálj meg nem tüsszenteni, amikor jön az ingere! (?)

  182. Értem. Szóval a jelenleg aktív 540 fő fertőzött indokolja a kötelező maszkviselést Alsópirinyópusztától Budapestig. Persze csak a boltokban és a tömegközlekedésen, a tömött szabadtéri piacon, meg a focimeccseken nem. Ezzel szemben a koncertek annyira veszélyesek, hogy azokat még maszkhasználattal sem lehet engedélyezni.
    Titeket tényleg nem zavar, hogy teljesen hülyének néznek?

  183. Csongor, egy apró trükk: ha erősen megnyomod kétoldalt az orrnyerged, elmúlik a tüsszentési inger. Próbáld ki.

  184. 97.
    Helyesebben: „jelenleg ismerté vált 540 fő”

    A szerológiai felmérés szerint lehet
    ennek 10-20x-osa is.
    hogy ne ugorjon meg,szükség van korlátozásra.
    Hogy ezek kellően szigorúak-e abból fog kiderülni hogy a „R” kisebb marad-e mint 1?

    „tömött szabadtéri piacon” Szegeden kötelező a maszk!!

  185. 197, 198: Pride:
    A tüsszentést megakadályozni nem tudod, maximum elfojtva „befelé tüsszentesz” amivel komoly károkat okozhatsz a szervezetedben. Bizonyos esetekben működhet az orrlyukak befogása, mint ingert visszatartó mechanizmus, de legyen akkor abszolút érvényű példánk a köhögés. Nyilván Te azt is szabályozni tudod, és ez kellően életszerű, van aki arra is képes, hogy a saját hányadékát visszanyelje, ettől függetlenül még az agytörzsi szabályozás alatt álló reflexfolyamatok nem szabályozhatóak akaratlagosan.
    Ha egy ilyen általános iskolásoknak is egyértelmű példán keresztül is csak ping-pongozunk, felesleges a diskurzus, korábban pont ezért nem is válaszoltam (értelmetlen és felesleges időpocsékolás).

    Hallgassátok a youtubot! 🙂 Minek állandóan örjöngeni és bulizni? A mai fiatalság nem tud létezni a tivornyái és a drogok nélkül…

  186. Mikor a bukósisakot kötelezővé tették, sokan tiltakoztak, – az én fejem, hadd döntsem el, hordom e vagy sem.
    Mikor a biztonsági öv használatátkötelezővé tették, sokan tiltakoztak, – az én életem, hadd döntsem el, bekötöm magam vagy nem.
    Mikor bejött a mobil telefon, azt mondták az emberek, – csak a bunkók telefonálnak boltban, járművön. Hol van már ez a hó?
    Minden ami szokatlan, erős ellenérzést vált ki.
    Mikor ajánlott lett a szájmaszk, én voltam a faluban az első aki hordta. Sok vicces, meg jóindulatú beszólást kaptam. De tudom, idő kell az embereknek jelentős részének, hogy megemésszék, belássák, beletörődjenek, kinek mi tetszik, hogy nem ellenük van, hanem értük a maszkviselés. Pont úgy, mint a bukósisak, biztonsági öv, amik használatát már csak kevesen kérdőjelezik meg.

  187. 201: Károly:
    A példád nem jó párhuzam sztem., mert a közlekedésbiztonsági felszerelések tényleg az egyént, a közlekedő személyt védik elsősorban meg.
    A maszkviseléssel viszont épp a többieket védjük, ha netán tünetmentes hordozók lennénk.

    Ebben a tekintetben inkább a védőoltásokhoz hasonlítanám a kötelezettséget és a felelősségét (s mivel a maszkviselésnek eü. kockázata nincs, így a kötelezővé tétele még a védőoltásokénál is jobban indokolható).

    Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mégis mennyi ostoba ember van köztünk, aki nem adat be gyógyszert a beteg gyerekének, védőoltás ellenes mozgalmakat indít és sikeresen akadályoz, kvázi veszélybe sodor egész közösségeket. Ez a baj és ez a veszélyes,mert az ilyen attitüddel kapcsolatban hiába minden kötelezettség és törvény, az összes csak annyit ér, amennyit betartanak belőle!

    Egy pandémia esetén nem lehet kivárni, hogy Gipsz Jakabék belássák, ez egy kivitelezhető dolog, mégha kényelmetlenséggel jár is… Azt meg magam is remélem, hogy ebben a formában nem marad velünk a maszk a biztonsági övhöz hasonlóan! A tömegekre érvényes pszichológiáját tekintve természetesen igazad van.

  188. Én nem úgy tanultam, hogy a szén-dioxid káros volna, hanem csak hogy ha kiszorítja az oxigént, akkor nem tudnunk lélegezni, ezért veszélyes például pincében.

    Ha az ember maszkban van, nyilván egy kicsit kisebb lesz a maszkban az oxigénkoncentráció, ezért többet kell lélegezni, ennyi.

    Arra oda kell figyelni, hogy ne sok aprót lélegezzünk, hanem mélyeket. A maszkban elfér egy kis levegő, ezért a felületes légzéssel tényleg ugyanazt a levegőt fújjuk ki és szívjuk be újra meg újra. Lélegezzünk mélyeket, és fújjuk ki alaposan, akkor csak kis része lesz a levegőnek az, ami a maszkban rekedt!

    Bocsánat, hogy trivialitásokat írok, de egyesek még mindig azzal jönnek, hogy káros gázokat lélegzünk ki, és vissza.

  189. Csongor, valóban értelmetlen a diskurzus olyan megdönthetetlen érvek mellett mint ‘ A mai fiatalság nem tud létezni a tivornyái és a drogok nélkül’. A sok hangtechnikus, road, színpadépítő, zenész, pultos, hostes meg haljon nyugodtan éhen, vagy menjen kapálni, majd akkor megtudják, mi a magyarok istene.
    Mondom, élvezzétek ki míg az a legfőbb bajotok, hogy milyen ostoba aki nem hord maszkot. Januártól hiteltörlesztés on, 3 hónap míg megcsúszol+2 kettő a levelezés, na utána lesz kurva világ, és nem a betegszám felfutása miatt.

  190. 204 – Pride:
    Csak azoknak a hülyéknek, akik 20milláket vettek fel a valutahitel bukás után, mert semmiből se tanulnak.

  191. 204. Pride

    Szerinted mi volna a helyes járványügyi protokoll?
    Mit kellene tenni illetve nem tenni?

  192. Pride: Aki a szórakoztató iparból él és tartalékok helyett hitel tartozása van, az most, legalábbis időlegesen úgy érezheti, rossz lóra tett. Illetve ült fel. De most mit várnál, a többiek is ugorjanak le a saját lovukról és lőjék le? Számomra pl. a szórakoztató ipar az élet olyan marginális része, hogy nem is ismerem. De azt azért tudom, hogy vannak ott az életnek császárai, akik engem szarba sem vennének. Na meg vannak tengődő nyomorultak is.
    De itt most arról beszélgetünk, hogy segíthetjük az alacsony fertőzötség megőrzését, mert így mindenkinek könnyebb az élete.

  193. 207. Csont
    Nem nézel a dolgok mélyére, emiatt igazságtalanul itélkezel.
    A virus miatt milliók veszitették el kenyerüket világszerte, túlnyomó része ezeknek az embereknek a szolgáltatóipar – és igen, valljuk meg, az általad nem ismert szórakoztatóipar – adta a kenyeret, meglehetősen szükösen. Ne a fellépésenként nehéz százezreket kereső sztárokat nézd, hanem a produkciót lehetővé tevő kisemberek, a szürke világositók, soundmanok, a szegény zenészek, a diszletesek, a sminkelők, a teherautósofőrők nehezen és kispénzekért dolgozó millióit, akik EBBŐL ÉLTEK és nehezen!!!!
    Mert belőlük áll az általad nem ismert, marginális iparág 99 százaléka.
    Hány milliomos zenészről, világositóról hallottál?Hány cukrász, kisvendéglős, pincér, fodrász , reptéri, szállodai dolgozó ébred reggelente a Rózsadombon?
    És ezek az emberek nem éppen jókedvükből, hanem muszájból keveredtek a szolgáltatóiparba mert ahol az ország egy ipari sivatag, a megélhetés – ami gyakran fölöttéb szükös – a szolgáltatásban merül ki.
    A fertőzések alacsonyan tartásáról beszélsz.Semmi baj, ha a kormány ugy látja jónak, hogy be kell zárni szinte minden, akkor adjon a munka nélkül maradt jónépnek alanyi jogon egy minimálbérnek megfelelő havi összeget, törödjön azzal, hogy az alapvető élelmiszerárak tegyék lehetővé kihúzni a hónapot, rendeljen el egy általános jelzálogkölcsön / banki tartozás móratóriumot mondjuk egy évre, és reménykedjünk, hogy addig meglesz az oltás, netán a virus kipurcan magától, vagy az Isten leküldi nekönk Szent Pétert, vagy mittudom én.
    De igy, ahogy a dolgok manapság folynak, ahogy az emberek magukra vannak hagyatva, ez igy sokáig nem mehet.

  194. 205 Tibor bá

    most kicsit igazságtalan vagy ,mégpedig ezért:

    https://hvg.hu/gazdasag/20200430_ILO_a_munkahelyek_csaknem_felet_fenyegeti_veszely_vilagszerte

    idézet a cikkböl:

    „Globális átlagban az így foglalkoztatottak jövedelme 60 százalékkal csökkent a pandémia következtében, Afrikában és Latin-Amerikában ugyanakkor több mint 80 százalékkal. ”

    Tibor bá ti (Csongor, Zoltán) sorozatosan ignoráltok minden világeseményt ami a védekezés kapcsán elökerült.
    Ti be akartok zárkozni, mert megtehetitek de ez a bezárkózás valahol a világ másik oldalán életeket tesz tönkre vagy olt ki. Ezt ti ignoráljátok. Teljesen.

    Hordjunk maszkot. Komolyan leszarom, nem érdekel én hordom. Meg vagyok győződve hogy a hatásfoka a nullához konvergál de hordom.
    Lehet továbbá távolságot tartani és kezet mosni.

    Minden más védekezés esztelen volt és Németországban már sok esetben ezért valakinek a fejét akarják. (részben jogosan)

    Már korábban leírtam hogy itt win-lost mérlegelés kell történjen. Nem menthetsz meg ugy 10 embert hogy közben 100-at kinyirsz.

    Ezt pedig külön Csongornak:

    de igen menteni kell ezt a gazdaságot és ezt kell tovább vinni mert ez van!
    Én se értek egyet a gazdaságunk működésével, de nincs jobb. Ha ezt most leállítod
    akkor mindenki megdöglik. Ezt a 8 milliárd embert csak ez a típusú gazdaság tudja ellátni. Lehet szépeket vágyni és áhítani de nincs realitás alapja.

    Szép lassan elindult valami „zöld” irány. Szerintem is túl lassú de ez csak így fog menni. Ha lesz rá idő átállunk, ha nem megdöglünk.

    Pride által írtak valos veszélyek én is jeleztem már hogy itt most csak azért van látszólagos vidám barakk mert nincs hiteltörlesztés. Milliárdok maradnak a háztartásokban.
    A hitelek a korábbi gazdasági körülményekhez vannak kiszámolva, ha valaki eddig a turizmusban dolgozott könnyen kapott hitelt, ma esetleg munkanélküli.
    Szóval ez kemény dió…..

  195. 208: Bálint:
    Ezt az élet, ill. a társadalom minden részére el lehet mondani!

    Létezik az öngondoskodásnak egy formája, amit úgy hívnak biztosítás. Ma már jövedelemkiesésre is lehet kötni… Ahogyan a lízingelt új autóra kötelező a casco, a nyaralás lefoglalásánál kötelező az útlemondási biztosítás, én lakáshitelt is csak legalább 6 hónapra kötött jövedelemkiesésre szóló biztosítás megkötése mellett adnék.

    Miért a társadalom fizesse meg ezeknek az embereknek az életkörülmény-fenntartását, amikor korábbi, jobb idők hátán vitorlázva semmilyen hozzájárulást nem adtak? Ugye nem kell a felsorolt szektorok fekete jövedelmeiről külön értekeznem?!

    Mindig úgy van feltüntetve, mintha ezek az emberek áldozatok lennének… Nyilvánvaló, hogy az ember szolidaritást vállal, természetes, hogy egy vis maior esemény bekövetkeztekor önként segít, s persze, hogy nem hagyja őket az állam éhen halni! De ne adjuk elő úgy a történetet, mintha az egyén nem lenne felelős a saját sorsa alakításáért. Sokan vagyunk, akik sokmindenről lemondtunk némi öngondoskodásért és önrendelkezésért cserébe. Az is természetes, hogy nem fogjuk puszira a carpediem szemléletben öregedő pajtásokat -sanyarúvá vált helyzetükre tekintettel- automatikusan felkarolni. Ahhoz engem például igen szarul fizettek és fizetnek, hogy ezt egyáltalán megtehessem!

    Igen, szorula hurok és egyre jobban fog szorítani. Erről szajkóztunk itt is, idestova jó évtizede. Majd hozzászokik a nép, vagy megszökhet…

  196. 209: Curix:
    A magyar helyzetre a felvetésed nem releváns, mert OV. búrában tartja a népet, amíg ki nem rakják a szűrét. Szörnyű, de amikor végre elkergetik majd, megint a rendszerváltáskor tapasztalt gazdasági sokkot fog átélni az ország. Azért azt is lássuk be, hogy részben megérdemelten. De még mindig van idő arra, hogy aki csak most kap észbe, az is építsen maga köré valamit!

    Amit a világról írsz, elfogadom. Könnyen kiáltják ki nehéz időkben adott emberre, hogy gazember, vagy érzéketlen, nincs benne alázat, stb. Ugyanakkor mindannyian önző, számító, saját céljaink elérését hajkurászó kis dögök vagyunk (én is!). Ebben a tekintetben tényleg nem vagyok tekintettel a világ túloldalán zajló eseményekre, de felteszem a kérdést, ki az aki igen, és főként kik azok, akik eddig egyáltalán felfigyeltek erre?! Mert aki nem a fairtrade szerint vásárolt/vásárol, ill. egyáltalán szupermarketekből szerzett be mindent (vagyunk páran), az mind ugyanebben a cipőben járt, talán egy életen át! Akkor most mind szépen elmegyünk majd gyónni…

    Ha ezt a gazdaságot „megmentjük”, biztosan végünk van, de nem csak fizikálisan, erkölcsi értelemben is. Ha veszni hagyjuk, valószínűleg igazad lesz, s akkor is nagy eséllyel, bár egy szűkebb, szerencsés csoport némileg elnyújtva, konszolidáltan érkezhet a végzethez.

    A „zöld forradalommal” elkéstünk. Milliószor megvitattuk, hogy a túlnépesedés a fő bűnös, nem csak az energiafelhasználás módja. Pill. egyetlen kiút lehetne, ha sikerülne olyan reaktort építeni, ami elképesztő mennyiségű elektromos áramot termel kockázatok és ÜHG kibocsátás nélkül, miközben szép lassan megköti a légköri szén-dioxidot, s ezzel párhuzamosan tervezetten lecsökkentjük a népességet, kiegyenlítve az erőviszonyokat a már megszületett emberek migrációjának biztosításával, vagy pótolva a kieső humán kapacitást az AI-al (mindegyik tele van veszélyekkel, buktatókkal, ellenállásokkal, min. 3 generációra vagyunk tőle és max. 1 sincs már rá). Láttam én már fantáziát a villámok szelidítésében, a magfúzióban, egy időben komolyan vettem Egely vákuumenergia lehetőségeit is, buzultam sokat szélgenerátorokkal és napelemekkel, de ezek csak álmok voltak, mert mindmáig a földgáz és a benzin tart életben. És ez sajnos olyannyira a véres valóság, hogy egyetlen érved lehet csak, amit el tudnék fogadni, mégpedig az, hogy ha már meg kell döglenünk, ünnepelve tegyük, ne rettegve és bezárkózva egy viskóba!

  197. 209 Curix
    „Tibor bá ti (Csongor, Zoltán) sorozatosan ignoráltok minden világeseményt ami a védekezés kapcsán elökerült.
    Ti be akartok zárkozni, mert megtehetitek de ez a bezárkózás valahol a világ másik oldalán életeket tesz tönkre vagy olt ki. Ezt ti ignoráljátok. Teljesen.”

    Kikérem magamnak, totál bullshit.
    Idézz vagy kapd be!

  198. 212: Zoltán:
    Ne húzd fel rajta magad! Curix ilyen. Hergel, mint anno Gyurcsány a népet… 🙂
    Elfogyott a szussz, s most bedobta a felelősség témát, ha már itt nincs fogás rajtunk, majd a világ túlsó vége ad még erőt részére, ebben a parttalan vitában.

    S most jönnek majd a plusz öt, mínusz kettő, elmeháborodott vírushívők, továbbra is mindenképpen Tiborbá miatt van a világban gonoszság, varázsvesszővel kell megmenteni a népet, vissza a megszokott mindennapokat és kényelmet, s hasonló „megerősítések”…

  199. Csongor,

    ha a klíma nem fog megfutni hanem lassan kullog mint idáig akkor még van néhány évtized.
    Én azért örülök hogy a mai generációk györkeresen másak mint mi, mert magukban hordozzák a gyors változás esélyét.
    A gyors változások is azonban 5-10 év.

    Nem, nem lesz itt leállitva semmi, nem is lehet már. A kapitalizmus egy monstrum, aminek akkora a tehetetlensége hogy nem lehet csak ugy leállitani.
    Ahogy a körülmények romlanak ugy alkalmazkodunk.

    Ez a vírus egy pöcsköszörü volt. Szinte nyomtalan. Alig ismer itt valaki koronás beteget.
    És nézd meg Csongor micsoda nagy változások történtek világszerte.
    Akkor mi van ha egy valoságos veszéllyel nézünk szembe?
    Egyböl rugalmasabbá válik az ember.
    Szóval a civilizáció bukni fog, az emberiség tovább megy.

    A Mátrix című film realitás lesz.
    Az eget felperzseljük és számítogépek tartanak majd fenn egy mesterséges világot, és szintetikus kaját eszünk barlangokban nagyteljesitményü számitogépek társaságában.
    Nézz körül, minden jel erre mutat.

    „Idézz vagy kapd be!”

    Tekintettel a körülményekre kedves Zoltán én inkább bekapnám 😉 😀

    Csongor

    Zoltánt nem nehéz felhuzni, pörög ö magátol is egész nap.
    Nem hiába mondtam neki hogy pihenjen már kicsit mert a 800000000 egységnyi D vitamin azért nem jo ám a szomatikus betegségekre.

  200. 214: Curix:
    „ha a klíma nem fog megfutni hanem lassan kullog mint idáig ”
    – Erre befizetek!

    A „pöcsköszörű vírus” miatti világégésről meg épp 209-ben magad értekeztél.

    A valós veszélynél az emberek egy része leblokkol, másik része dacol, mert megoldás nincs a kezünkben, ez történt most is… Abban egyetértek, hogy ez „csak” bevezető fejezet.

    Legalább a humorod megvan! 🙂

  201. „A “pöcsköszörű vírus” miatti világégésről meg épp 209-ben magad értekeztél.”

    Csongor,
    Azok a gazdasági vonatkozások. Ott tudunk lavírozni és biztos is vagyok benne hogy több bezárkozás nem lesz.

    Klímával azonban nem tudsz mit csinálni az elöl nem lehet bezárkozni.

    Szerintem meg kell is a klímaváltozás és az abbol adodó sokk. Más nem állítja ezt már meg…..

    Amugy itt reagálva:

    nem értek egyet azzal hogy Orbán burában tart minket. Ez igy nem igaz.
    Az EU és a világgazdaság tartott minket burában.
    Orbán ezt csak meglovagolta….

  202. Curix: „Hordjunk maszkot. Komolyan leszarom, nem érdekel én hordom. Meg vagyok győződve hogy a hatásfoka a nullához konvergál de hordom.
    Lehet továbbá távolságot tartani és kezet mosni.”
    Curix, gratulálok és én külön köszönöm a kompromisszum készségedet. Ezeknek a védőintézkedéseknek a hatásfokát nem rontja, hogy nem értesz egyet vele. Ha mindenki így tenne talán elég is lenne , hogy R<1 maradjon. Az külön jó ötlet, hogy a maszkot még le is szarod, valószínüleg segíteni fogja a távolságtartást! 🙂

    (Ma te is megnevettettél, nekem sem volt más szándékom az utolsó mondattal.)

  203. 208. Bálint: Bizonyára nem látok sok mindent a mélyben, sok aspektust és összefüggést. De amiket leírtál, azért azzal tisztában vagyok. Magam is átgondolva, sok minden elégedetlenségemet is tükrözi az általad bírált hozzászólásom.

    A magyarázathoz elég mélyre kell néznem. Kb. az első élőlény létrejöttéig. És itt azt látom, hogy amint elindult a biológiai evolúció, mindig szaporodási előnyt jelentett a lények számára, ha a rendelkezésükre álló erőforrásokat minél hatékonyabban és gyorsabban tudták felhasználni. Apró kis mutációkból nagyon hatékony eszközeik fejlődtek ehhez. És amikor egy fajnál olyan hatékony eszköz jelent meg, mint az intelligencia, az evolúció nem látta az ebből várható problémákat, mert az evolúció nem lát többet, mint pl. a gravitáció. De ugyanolyan törvényszerűen működik.

    Az ember az első lény aki ezzel az intelligencia nevű szerszámmal, csak úgy melléktermékként felismerhette, hogy az ősi működés, az erőforrások minél hatékonyabb és gyorsabb felhasználása a pusztulását is okozhatja. Az első lény akinek a felismerés által lehetősége lenne kitörni az ősi működésből, amiről nem tudjuk megcáfolni, hogy a vesztünkbe visz. Szerintem ez nagyon is komoly lehetőség, ilyen még sosem volt.

    És most azt kell látnunk — ti is sokat beszéltek erről — hogy nem jutottunk tovább, mint az erőforrások minél gyorsabb és hatékonyabb felhasználása. Olyan hatékonyságot értünk el, hogy kiválóan túl tudtuk szaporodni és kiirtani a konkurens fajokat, vagy erőforrásként fölzabálni őket. Olyan gyorsaságot értünk el az erőforrások felhasználásában, hogy már vannak, akik végességüket látják.

    Igazán jó szerszám ez az intelligencia! Az erőforrásokat már nem csak szaporodásunkhoz tudjuk felhasználni, hanem magának a felhasználásnak a gyorsításához is. Persze az intelligenciának ehhez ügyesen fel kellett találni pl. egy gazdasági versenyt, de hát megoldotta. A fajokon belül is mindig is volt verseny. Hogy gyorsulni tudjon a felhasználás már egy rakás olyan dologra is kell az erőforrásokat használni, amire észerűen nem lenne szükség az életünkhöz vagy szaporodásunkhoz.

    Én meg itt elégedetlenkedek, hogy csak erre jó az intelligencia, amire az evolúció alakította. Gyorsulva vigyen a romlásba, ahelyett, hogy megmentene.

    Bálint, nekem a gazdaságban egyre nagyobb részt kitevő szolgáltató ágazat, benne a szórakoztatóiparral ezt is jelenti. Nem arról a szolgáltatóról beszélek, aki megvarrná a szakadt gatyádat, mert olyat meg szerintem felétek is egyre kevésbé találsz.

    Persze a sok gürcölő kisember nem morfondírozik ilyesmin, csak meg akar élni, lehetőleg minél jobban. Meg lehet is, hogy hülyeségeket beszélek, rossz az egész világképem, de én egyelőre ezt tartom meg erre a kis időre.

    Arról meg már fentebb mások is beszéltek, hogy véges pályán valószínűleg nincs végtelen gyorsulás. Főleg, ha már időnként felsejlik a célszalag mögötti betonfal.
    Minél nagyobb a sebesség, annál nagyobb a csattanás — szokták mondani.
    Ez a „vírus miatt milliók veszítették el a kenyerüket” esetleg még áldásos fékezésnek is tűnhet egyszer. Mondom én ezt most könnyen, mert semmi baj a kenyeremmel.

  204. „Ez a “vírus miatt milliók veszítették el a kenyerüket” esetleg még áldásos fékezésnek is tűnhet egyszer. Mondom én ezt most könnyen, mert semmi baj a kenyeremmel.”

    Csont

    hidd el ezt csak és kizárólag azért mondod mert téged nem érintett személyesen a válság.
    Egyébként ez a mondat erkölcsi értelemben alig tér el attól, amit Kaszás írt a 83 éves csorgó nyálú öregemberekről.
    Akkor mindenki felhördült, most pedig a bárányok hallgatnak.

  205. Curix – Csont

    A bárányok (és a tigrisek is) valószínűleg azért hallgatnak mivel eddigre már minden elhangzott pro és kontra a „mind meghalunk” rémhirrel kapcsolatban. A két tábor beásta magát a lövészárkokba és nem tágit. Ebben a helyzetben reménytelennek látom az egymás meggyőzésére fordított erőfeszítéseket.

  206. szerintem meg a vakcina nélkül is kezelhető volna a vírushelyzet gazdasági armegeddon nélkül is.
    De ennek esélyét mindazok (is) csökkentik, akik már magát a vírust is tagadják és/vagy a járványügyi korlátokat, szabályokat is személyes sértésnek veszik.
    Másrészt a krónikus betegeknél (mindenkinél) a D vitamin szint emelése, fenntartása a jelentősen csökkentené a kórházi ellátási költségeket. Mivel azonban egyelőre még a WHO nem ajánlja ezért a hazai törzs sem. Miközben a tűzhöz közelebb ülők, és körei tolják a szükséges dózist.

    De őszintén, van itthon olyan költségvetési alrendszer ami legalább „normálisan” működne?
    Csak a pénzcsapkezelésre fordít figyelmet az „uralkodóház”. Minden tőlük független pénzforrást elzárni, és a lehető legtöbb pénzt becsatornázni a pereputtyhoz…

    Ebben a járványkezelés számukra csak eszköz.

  207. Nekem sincs baj a kenyeremmel, de ha tartósan ütni fogjuk csak a 20%-os munkanélküliséget, az már tud olyan kritikus tömeget az utcára küldeni, amihez képest a 2008-as tüntetések laza hétvégi pikniknek fognak tűnni. A felkészülősdi a kaján kívül ugyanolyan pótcselekvés, mint a maszkhasználat. Ess le valahonnan, gyulladjon be a fogad, vagy vágd el valamid komolyabban, és meg is jöttünk. Mondom ezt úgy, hogy én összevarrom a saját sebeim, ami nem gondolnám, hogy az átlag. De a hátam én sem látom…

  208. 222. Pride
    „pótcselekvés, mint a maszkhasználat.” na ez a mentalitás tartósítja a szar közállapotokat. És láthatóan terjed mint a vírus. Kéz a kézben.

    Mi javasolsz, mit kellen tenni?

  209. Re:221
    Na ebben egyet értünk.
    Tavasszal volt még némi valós félelem a vírussal kapcsolatban, de mára már politikai manőverekre használják ezt a vírus kérdést…

    Válaszoltam homeopátiás bejegyzésben is, de valami furcsa oknál fogva nem tudok a poszthoz hozzá szólni. 🙂 )

  210. Nem tudok minden témába bekapcsolódni, meg nem is akarok. Csak egy dolgot szeretnék kihangsúlyozni azok felé, akiknek megszakad a szíve, mert a 8 milliárd nagy része pusztul és tovább fog pusztulni. Magyarországnak kb 10 millió volt a népessége akkor, amikor a világ népesség mégcsak 2 milliárd volt, és most is csak kb. annyi. Senki ne várja el tőlem, hogy síránkozzak az éhező gyermekek 100 milliói miatt. Nem én basztam őket össze.

  211. Tibor bá

    te is tudod hogy nem tehetsz különbséget az afrikai éhező és a Németországi luxus nyugdíjasotthonban lakó élet között.
    Ha te nem síránkozol a gyerekek miatt más miért siránkozna az öregek miatt?
    Ez kettős mérce lenne.

    Ne érts félre értem miről beszélsz és én se tartom helyesnek ezt a szaporulatot, de…..

  212. 226 – Curix:
    De különbséget teszek. A nyugdíjas egész élete munkájával hozzájárult társadalmának a jólétéhez. A felelőtlenül összebaszott gyerek milliókhoz semmi közük. Én nem születtem Róbert bácsinak, nincs rá hajlamom. Azokért se fáj a szívem, akik hatalmas kölcsönöket vettek fel, hogy lakóparkban lakhassanak. 30 évesen egy gyerekkel én pénzért társbérletet szereztem magamnak, és nagyon sokat kellett várnom, és dolgoznom, hogy tisztességes lakáskörülményeim legyenek. Aki más életstílust választ, fizesse meg az árát, ne velem fizettesse meg.

  213. 227: Nem minden nyugdíjas volt jómunkásember. A közelünkben lakik egy volt ÁVÓs például. Önmagában a kor nem bizonyítja, hogy valaki hasznos tagja volt a társadalomnak.

  214. 228.Ábel: meg azt sem, hogy haszontalan már.

  215. Megértem a felindulásodat Tibor bá, de erkölcsileg nem helyes.
    Egy gyerek nem tehet róla, hogy felelőtlenül összebaszták. Pont olyan értékes vagy éppen értéktelen élet, mint bárki más. Csak nézőpont kérdése.
    Az életet ugyan is csak az emberi tudat minősíti értékesnek.
    Amúgy egyáltalán nem értékes. Senkit nem érdekel hogy van vagy nincs.

  216. 228 – Ábel:
    Az ÁVH-t 63 évvel ezelőtt (két emberöltő) felszámolták. Ez egy nevetséges szélsőjobbos süket duma.

    229 – Curix:
    A kommunizmus volt nemzetközi. Én hazaszerető vagyok. Nem érdekelnek az afrikai éhezők. Se a kerítésen átmászni akarok „menekültek”:

  217. Curix: Én csak annyit mondtam, hogy még lehet, hogy ez lesz a kisebb baj. De nem tudom, és nem érzem hogy befolyásolhatom. Csak vélemény a lehetőségekről. Te meg mintha halogatnád az általad is félt végkifejletet, ha még rosszabb is lesz, csak ne a te életedben. Ez nem nagy erkölcsi alap a véleményem bírálatához.
    Arról meg nem tehetek, hogy a családom generációkon keresztül a jövőről isigyekszik gondoskodni, lemondások árán is, mások meg generációkon keresztül nem. Esetleg sok munka mellet kevesebbet fogyasztok sok panaszkodónál. Egyetlen dolog ami valamelyest kedvező lehet, hogy aránylag tudok alkotni és keveset fogyasztani. De ez is lehet kevés.

  218. 231: Az igaz, hogy nem tudom, mit csinált a következő negyven évben, valószínűleg valamelyik másik kommunista erőszakszervezetnél szolgált.

    Van, és régen is volt egy rakás ember, akinek a tevékenysége jobb esetben nulla, rosszabb esetben negatív értéket teremtett az emberiségnek.

    Attól, hogy valaki öreg, még nem lesz értékes – mint ahogy a fiatalságtól sem természetesen.

    Az megint egy másik kérdés, hogy attól még, hogy valaki nem termel hasznot, nem kell egyből a halálát kívánni. Sőt, még akár együtt is lehet vele érezni, ha szenved és meghal. Függetlenül attól, hogy az egymillárdodik éhező afrikai kisgyerekről van szó, vagy egy 90 éves professzorról az elfekvőn.

  219. 231.Tibor bá: Engem érdekelnek, de szerintem ha a fejlett világ mindenét nekik adná majd felakasztaná magát, az sem mentené meg őket.

  220. Az elmúlt 100 napban több mint 10 000 000 új fertőzöttet regisztraltak a vilagon.
    Egy mai cikk az indexen, azt írja, Olaszorszagban az eddig felderített fertőzöttek ötszöröse valószínűsíthető egy részsokasag tesztelése nyoman.
    Akkor az előző 10 millió valójaban 50 millió, történetesen mashol is ez a helyzet, ami nem lehetetlen.
    Illetve ha Olaszorszag jól reprezentalja a vilagot.
    A tegnapi halottak szama pedig – lass csodat ! – ugyanúgy 6 000 alatt, mint akkor !
    Tegnapelótt – jó tudom hétvége volt – még az 5 000 -et sem érte el.
    A halalozasi rata tehat – elismerve e szamítasok esetegességét – az 100 nappal ezelőttinek az ötvenedrésze ma.
    Javulhatott e vajon ennyit, azaz ötvenszeres hatékonygúva a védekezés és a gyógyítas együttesen ?
    Alig hiszem.

  221. A vilgamérő worldometer akkor sem lenne pontos, ha az egyes orszagok nem csalnanak, de csalnak.
    Mindenféle következtetés tehat amit az adataiből levonunk kizarólag valószínűsítés.
    Az adatok allandó és alapos tanulmanyozasa soran, arra jutottam, hogy az elmúlt
    nagyjaból bő 3 hónapban, a legutóbbi 100 napban, a vírus halalozasi rataja minimum a tizedére esett.
    A kb. 10 % – ból, kb. 1 % – lett.
    De ha kivégzés terhe mellett kéne nyilatkoznom, akkor 1%- nal is kisebbre tippilném.

  222. Azoknak a hülyéknek a hitel fel lett ajánlva, sőt reklámozva.
    Sőt azok a hülyék éjjel-nappal az egyél-igyál, legyél király agymosást kapták a tv-nek nevezett bambuládában.
    Tehát adva van egy tömeg melynek az ösztöigényekre való törekvési szintjét(ami nem túl nehéz-valljuk be) az egekbe nyomják, azonban az oktatásuk színvonalát folyamatosan redukálják.
    Ezenkívül hamis eszményképeket állítanak nekik, így egy komoly reklámértékkel bíró focista(egyébként imádom a focit) egy hét alatt keres annyit mint egy tanult egyetemi tanár fél életében, aki pedig a jövő generációit okítja, így hasznosságuk a társadalom szempontjából egy lapon sem említhető.
    Vagyis az erényes és értékes magatartást nem teszik mintává, hanem a hülyeséget emelik piedesztálra.
    Aki azt hiszi, hogy ez véletlenek összjátéka az minimum naív és az orwelli regényeket sci-fi-nek gondolja, nem pedig helyzetértékelésnek.

    A hülye hitelfelvevő tömeg nagyrészt áldozat, szándékosan a manipulálhatóság szintjén vagy alatta tartva.

    Azért nem sikerül a totális kontroll, mert nem sok beavatott (hubab) van, így a rendszert autamatikusan üzemeltetők közül néhányan felülbírálnak dolgokat. A rendszer hierarchikus így belülről szinte megdönthetetlen, talán alulról, széles tömegben, de ott meg nem sok az ész.

    Hogy a poszthoz is szóljak, én pl. nem fogom beoltatni magam.
    Mint minden esetben itt is érzékeny az egyensúly a józan ész és a hülyeség között.
    Az oltások jó dolgok alapvetően.

    Azonban az elmúlt évtizedek alatt, a szemünk láttára dőlt össze a politika mint népet szolgáló, irányító intézmény. Mára már egy nyilvánvaló szörnyszülött lett,a hierarchia csúcsa, ahol az ego nyers váza-szinte-minden mondatban kiviláglik.
    Így hinni nem lehet egy szavukat sem
    Valószínű méreginjekciót nem adnának be, mert a cirkuszi előadáshoz nézőközönség is kell, ki megveszi a jegyet( vagyis termel).
    De ahogy elnézem a hömpölygő tömeget és a cirkusz befogadóképességét, ebben sem lehetünk biztosak.

    Aki azt gondolja, hogy az igazgatót nem a profit érdekli, az emelje el a tekintetét a manézsról.

    A gazdaság bedöntése itt a cél, az itt a veszély.
    Az oltásmizéria közvetlen a bohócszám előtt van.

    Jó lenne, ha legalább itt gondolkodnának páran.

  223. 202. Horváth Csongor,

    A biztonsági öv használata a közösség érdeke is. Nem mindegy, hogy öv használata mellett kisebb erejű ütközésnél néhány karcolással megússzuk vagy öv nélkül tartósan megrokkanunk és a közösség 40 évig finanszírozza életünket.

    176. alatti válaszodat köszönöm.
    Felmerült egy olyan elképzelés, hogy a koronavírusok közül már régebben megfertőződötteknél visszamaradt a T sejtekben némi információ emlék a vírusról és ezekben az emberekben nem pusztít úgy a vírus, mint akik most találkoznak vele először.

  224. Lehetsz hazaszerető Tibor bá.
    Én is az vagyok.
    De ennek egy globalizált világban nagyjából semmi jelentősége.

  225. 239 – Curix:
    Már hogyne lenne. Arra szavazok, aki nem enged be migránsokat, nem arra, aki tárt karokkal várja őket.

  226. Re:240
    Akkor Tibor bá’ a következő választásokon vagy a Mi Hazánkra fogsz szavazni, vagy a Fideszre… 🙂 Jobbik addigra kimúlik, cserébe lesz egy Gyurcsány féle DK, ami felszámolja az MSZP-t, és részben a Momentumot, többi párt futottak még kategóriába sem fog tartozni.

    Re:239
    Pont most van ennek a legnagyobb jelentősége, mert ha nem így teszel, akkor válik az egész világ egy egyforma emberi masszává, amit úgy formálnak, ahogy „jónak” látnak. Globalizmus pontosan erről szól, hogy legyen egy kaptafa ember, akinek minden lenyomható a torkán, és szorgos rabszolgaként azt teszi, amit az ura parancsol neki.

  227. Tibor bá

    Bocsánat, de a 237-es hszm hogy került ide? Már jó rég írtam, itt olyan ‘hogy kerül a csizma az asztalra?’ érzet.

    Mindegy.

  228. Tibor bá

    nincs mese akkor Orbánra kell szavaznod.

    Én azonban nem erre gondoltam. Magyarország rá van kötve a globális „eseményhálózatra” nem tudjuk magunkat függetleníteni.
    Ugrálni pedig nem tudunk mert katonai erőnk nulla.

  229. 240: Tibor bá, képes lennél a Fideszre szavazni? Az kemény…

  230. 242 – KGB:
    Ha a rendszer nem enged át, és észre veszem, akkor kézi vezérléssel átengedlek, de ha nem frissítem fel az időpontot, akkor sose fogja senki se látni.

    244 – Ábel:
    Nem csak a Fidesz nem enged be migránsokat, sőt pénzért beengednek.

  231. 239

    Egyetértek.
    Talán úgy pontosítanám , hogy a nemzeti érzésnek , mint reális országmentő hatóerőnek évről évre csökken a jelentősége.
    Ha nagyom optimistán azt feltételezzük, hogy még van ilyen minősége.
    Az emberek a saját és szeretteik jobb sorsát próbálják előmozdítani.
    A Magyar Hazafi engem a Szocialista Embertípusra emlékeztet.
    Egy idea, amiről beszélnek, amire folyvást hivatkoznak , egy idea ami létezik is az ideák világában.

  232. 230.Curix
    Hozzászólásaid alapján rólad egy nagyon szimpatikus, humánusan gondolkodó jóravaló ember képe alakult ki nálam.Biztos vagyok benne, hogy ha az emberi társadalom hozzád hasonlókból állna, a rendőrség, biróság és hasonló intézményeket hatalmas munkanélküliség jellemezné.
    Igen ám, kedves Curix, de az életnek vannak sötét, kemény, sőt gonosz és kegyetlen, igen Curix, kegyetlen oldalai és ilyenkor a jóravalóság, a jótétlélek hajlam megöl téged.
    Vannak élethelyzetek, mikor realista, józan, sőt a kegyetlenségig menő radikalizmusra van szükség, hogy életben maradj, és ahol a hozzád hasonló jólelkü emberek nem egészen 3 másodperc alatt elhullnának.
    Engedelmeddel veszem fenti beirásodat és igyekszem tételesen rámutatni jótét lelked jóhiszemü hibáira:
    …”Megértem a felindulásodat Tibor bá, de erkölcsileg nem helyes…”
    Curix, mikor valakinek el akarják foglalni az országát, el akarják venni életterét, ha ezt ellenzi, az erkölcstelen dolog?
    …”Egy gyerek nem tehet róla, hogy felelőtlenül összebaszták….”
    Bingó, Curix, ötvenezer százalékban igazad van.
    Az ilyen gyerek apját verném agyon, mert az ilyen utálja a saját gyerekét.Aki felelötlenül gyártja a gyerekeket, a nyomorúságra, az éhezésre itélve őket, az bizony gyülöli szegény kis teremtményeket.
    Most elvárnád, Curix barátom, hogy éheztessem az én 3 gyermekemet, csak hogy az ővéi jóllakjanak? Nincs annyi kaja az én takarékos, meggondolt háztartásomba, ami jóllakatná EGYETLEN afrikai család 6-8 kölykét!!És ismét megkérdezlek,Curix, közben az én SAJÁT 3 gyermekemmel mi lesz? Nekik ki ad enni??
    …”Pont olyan értékes vagy éppen értéktelen élet, mint bárki más…”
    Jól van Curix, ahogy gondolod…ha neked a N.S.O csillagásza Mount Lavellen pont annyi, mint egy afrikai kunyhólakó, felőlem legyen úgy.

  233. „az életnek vannak sötét, kemény, sőt gonosz és kegyetlen, igen Curix, kegyetlen oldalai és ilyenkor a jóravalóság, a jótétlélek hajlam megöl téged.”

    Bálint

    én egy alkalmazkodó embertípus vagyok. Alapból csendes nyugodt.
    Félreismersz, ha azt gondolod minden helyzetben ilyen vagyok.
    Ha ezt bármi megkívánja tudok az ellenkezője is lenni, de….!!!

    Amíg engem közvetlen veszély nem ér, nem fenyegeti bárki az életemet, addig megpróbálok objektív maradni.
    Ami pedig azt jelenti, hogy egy emberélet európában SEMMIVEL nem ér többet egy emberéletnél afrikában. Ez az objektivitás.
    Aki ettől eltérőt állít, mint pl. te is az elfogult.

    Ez a hibás nézet vezet egyébként rengeteg nyomorúsághoz ezen a földön. Amíg én emberebb vagyok mint te, addig ez rengeteg feszültség forrása.
    Az egók harca Bálint! Ideje lenne már letenni….. de úgy látszik ez nem megy.

  234. Kedves Curix!

    „Amíg engem közvetlen veszély nem ér, nem fenyegeti bárki az életemet, addig megpróbálok objektív maradni.”

    Közvetlenül MÉG nem, de közvetve MÁR igen!

    Te nem is jótét-, hanem egy kis önző lélek vagy! 😀

    „Ami pedig azt jelenti, hogy egy emberélet európában SEMMIVEL nem ér többet egy emberéletnél afrikában. Ez az objektivitás.
    Aki ettől eltérőt állít, mint pl. te is az elfogult.”

    Ez objektivitás lenne? Véleményem szerint, sokkal inkább gyermeteg naivság, önfeladó önpusztítás, az önvédelem teljes elvesztése, röviden: feladtad. És ezzel a magatartásoddal veszélybe sodorsz több százmillió embert Európában. Te vagy elfogult, méghozzá a feketék, arabok és a többi itt élősködő javára!

  235. 248 – Curix:
    Ez volt életed legnagyobb marhasága, amivel egyetlen egy élőlény a Földön nem ért egyet, amit tetteik bizonyítanak. Jól tennéd, ha ezt átgondolnád.

  236. Tibor bá

    sajnálom, az én értékrendem más, nem fogom még miattad sem megváltoztatni.

    Az emberi tettek borzasztó szubjektív dolgok. A jó és rossz a helyes helytelen mind mind szubjektív dolog. Ezeket én nem fogom a puszta létezéssel szembe állítani vagy összemérni, mert almát mérsz körtéhez. A kettőnek semmi köze egymáshoz.

    Amíg az ember a LÉTEZÉSt nem tanulja meg tisztelni csak háború és nyomor lesz ezen a bolygón.

    Tibor bá

    aki feltalálta a maghasadást az jót tett vagy rosszat?
    Nekem jót, élvezem a paksi áramot.
    De kérdezd meg a csernobiliakat vagy a fukusimaiakat vagy a nagaszakiakat.
    Vagy nézd meg a hegyekben álló kiégett fűtőszál problematikáját.
    Minden szubjektív.

  237. Szeretném felvetni azt a gondolatot, hogy lehetséges egyszerre:
    1. Elismerni az emberi élet belső, önmagából adódó értékét, ami minden egyes embert értékessé tesz, függetlenül attól, hogy az illető mennyi idős, milyen származású, mennyi az IQ-ja vagy mit tesz le az asztalra, és együttérezni a szenvedőkkel,

    és

    2. Nem feláldozni magunkat, nem beengedni az országunkba azokat, akik nem ide valók, csak úgy és annyit segíteni, amennyit jónak látunk. Pl. segélyt küleni az országukba, hogy építsenek iskolát, vagy tanuljanak mezőgazdaságot – amint azt a magyar kormány teszi.

  238. Ábel, Curix
    A magyar kormány azért épít, hogy legyen fedősztori a pénzlenyúláshoz. Naivság lenne mást gondolni. Az viszont igaz, hogy közben ezzel némi üdvözlendőt is tesz. Elődeik nettó nyúltak, semmit sem teremtettek közben. Van azért némi különbség, elismerem.
    Nem segélyt kell a harmadik világba küldeni, mert ott is lenyúlják a politikusok! Gyárakat, üzemeket kell(ene) építeni ott! Tudod, miért nem teszik? Mert használhatatlan az ottani „munkaerő”. Miként, itt Európában is használhatatlanok, akik onnét ideköltöznek.
    Németországban épp eleget láttam ezt a mentalitást. A két véglet. Az egyik az imént taglalt, a másik véglet pedig Audi A8-assal jár. A családfő. Négy feleséggel, tíz gyerekkel és erre veszi fel az idióta német kormány által nyújtott segílykét. Több ezer euró! Egy ezrest ad az asszonyainak, hogy a purdék ne dögöljenek éhen, a többit elkaszinózza, elkurvázza. Nem vicc! Ez az általános. Mellette, drogokkal, fegyverekkel üzletelget, mert ugye a fényűző semmittevést csak a segílykéből nem lehetne fedezni. Láttam a düsseldorfi éjszakában, a hatalmas területet magába foglaló bulinegyedben, hogyan működik a rendszer. Elosztók, fogyasztók, a rend őrei pedig olykor kiszállnak egy igazoltatásra, erőfitogtatásra, de kiröhögik őket. Vicc az egész. Aki bevándorláspárti, a szervezett bűnözést támogatja. Én talán pár fekát láttam dolgozni, pedig bejártam egész Némethont. Láttam kiégett tömbházak ablakait, pont, mint Borsodban. Tévelygő, semmittevő sokaságot, hadd ne soroljam! Észhez kellene már térni és meglátni a valóságot! Ezek nem értéket teremteni jönnek, hanem éket verni a társadalom közé. Tönkre teszik a fiatalságot, szétkúrják az agyhalott fehér nőket, teherbe ejtik, majd lepattintják őket és persze tőlük még gyerektartást se remélhetsz, mint egy fehér embertől. Az adókat az egekbe emelik, mert valamiből finanszírozni kell ezt az egész abszurd rendszert. Csak példaként, az egyetlen hónapra eső munkabérem adótartalma 1000 euró környékén volt. Ez őrület! Ha pedig túlórázok, azt büntetik, még többet vonnak belőle. A német melóst kirúgják, ha találnak helyette migránst, mert annak az állam fizet mindent. Munkabért, tb-t egyaránt. Ezt egy 7 éves kora óta kint élő magyar barátom mesélte, saját tapasztalatként! Hát mi ez, ha nem diszkrimináció? Agyrém!

  239. 253. Erről beszélek! Hogy attól még, hogy elismerem, hogy a lusta nigger is ember, még nem kell ideengedni, hogy szétverjen mindent! Ha nagyon jóemberkedni akarunk, odaküldünk pármilliót meg pár mérnököt, akik felhúznak nekik egy iskolát. Ezzel az esélyt megadtuk nekik, hogy felelmelkedjenek valami emberhez méltó szintre. Ha nem élnek vele, az ő bajuk. Én még sajnálom is őket, ha szenvednek, de ide ne jöjjenek!

  240. 253, Agyrém? Tényleg?

    és mi köze van ennek a menekülteknhez?

    Ne hogy már a menekülteken verd el Németország bevándorláspolitikáját! Mi köze van nekik ehhez?
    Ahelyett hogy itt fröcsögsz, nézd már meg Japánban mennyi muszlim van!?

    Ez CSAK és KIZÁRÓLAG Németország döntése volt. Válallja érte a felelősséget! Nem a négereken kell elverni.

    Ahogy Ábelnek ez leesett neked nem!

    Ez nem a négerek problémája. A németek pontosan tudják, hogy milyen képességű embereket engednek be onnan. Mégis megteszik!

    Ők azért, mert nem kapitalista országban szocializálódtak nem rosszabbak mint mi.
    Te sem tudnál boldogulni egy sivatagban az ottani tudás nélkül.
    Ettől még mindegyönk élete egyformán fontos.

    Borzalmas hogy mindenki kever szezont fazonnal mindenki össze mos mindent mindennel és relativizál. Ez valami népbetegség????

  241. 253, 254. Ez a ghánai elnök is pontosan erről beszél:

  242. 251 – Curix:
    Nem kívánom hogy az értékrendedet megváltoztasd. Csak arra mutatok rá, hogy az értékrended életképtelenné tenne, ha nem egy civilizált társadalomba élnél. Vagyis Afrikában is életképételen lennél. A természetes szabad világban ezzel az értékrenddel egy napot nem élnél túl. Letaposnának, kihasználnának, felzabálnának, még mielőtt utódod lehetne, és ezzel örökre eltűnnél értékrendeddel együtt.

  243. Tibor bá

    ezzel amit írsz teljesen egyetértek, de…..! Két külön dolog, hogy objektíven nézem a világot és az hogy alkalmazkodom hozzá.
    Ha rámtör egy néger akkor adott esetben megölöm. De nem azért mert néger, hanem azért mert rámtört. A kettő nem ugyan az. A fehért is meg fogom, ha szükséges.

    Engem még egy fekete se próbált kihasználni. De fehér már rengeteg megpróbálkozott…. akkor melyik színű a jobb?
    Ha tágabb értelemben nézzük rajtam szinte csak fehér ember élősködik. Orbánnak, Mészárosnak Nav-nak….. közösen NER-nek hívják.

    Van egy olyan második szomszédom akibe szemrebbenés nélkül vasvillát állítanék ha oda kerülne a dolog….

    Ti ott követitek el a hibát, hogy azt feltételezitek rólam, hogy én minden helyzetben ilyen vagyok.
    Nem. Reagálok a környezetemre én is, mint mindenki más, de ettől függetlenül megpróbálok objektív maradni, ami amúgy borzasztó nehéz.

  244. 258 – Curix:
    Azt hiszem itt van egy óriási félreértés. Bálint és én nem muzulmán ellenesek vagyunk, mert hiszünk a szabad vallásgyakorlásban. Csak ami ellen küzdünk az mindig muzulmán. A háborúban nem azért ölsz meg valakit,mert orosz egyenruha van rajta. Azért ölöd meg, mert az ellenséged, és mellesleg orosz egyenruha van rajta. Az egyenruha csak arra jó, hogy azonosítod az ellenséget. A négert se azért hagyom éhezni mert fekete, hanem mert rám tőr. A feketeségéről csak megismerem. Ez azonban nem magyarázza meg az éhező néger gyerekek esetét. Az is meg fog téged ölni, csak előbb fel kell neki nőni.

  245. Curix

    Való igaz, ezek a tények már egy fröcsögéssel is felérnek.

    „Te sem tudnál boldogulni egy sivatagban az ottani tudás nélkül.”

    Hááát, kedves Curix, ezért aztán – ellentétben velük – én nem is megyek oda. 😀

  246. Curix és Bálint vitája világnézeti ideológiai kérdés.
    Curixszal értek egyet,aki igazi keresztényként gondolkodik.
    Bálint az „ölsz vagy meghalsz” militáns szemléletmód híve, ahogyan Tibor bá’ is.
    Ezt a szemléletmódot kéne meghaladni !
    Mert ez vezetett el többek között a Holokauszthoz.
    Sajátságos, hogy egy zsidó ezt nem érti.
    Miért érne többet egy európai élete egy afrikai életénél ?
    Mindkettő EMBER vagy mégsem ?
    Élvezettel olvasnám ennek megindokolását !

  247. 262 – Mosógépszerelő:
    Elvileg egy afrikai élete nem kevesebb,mint egy európai élete. Egyetértek, de ha ellenem tör, akkor védekeznem kell. Háborúban az „ölsz vagy meghalsz” elv érvényesül. És most háború van. Ha ezt nem érzékeled, arról nem tehetek. Vak vagy és elfogult.

  248. 263: Itt és most nincs háború. Lehet, hogy a közeljövőben lesz, ezért nem árt rá lélekben készülni. Illetve nyilvánvalóan nem szabad beengedni azokat, akik közveszélyesek lehetnek. De az, hogy nem engedjük be őket, nem egyenértékű azzal, hogy megöljük őket.

    Egyébként szerintem az EU külső határait tűzparanccsal kellene védeni az illegális bevándorlók ellen. Határozott közös fellépéssel kijelenteni, hogy aki megpróbál erővel betörni, azt lelőjük. Ha hajón jön, ha zöldhatáron.

    Nem hiszem, hogy egy csónaknál többet kellene lelőni, a többiek tanulnának belőle. És mindazok, akik nem indulnának neki, nem fulladnának bele a Földközi-tengerbe, még többen is maradnának életben.

    Csak ehhez az kellene, hogy az EU vezetése ne hazaárulókból álljon. Nehéz ügy, mert a nyugati népesség egy nagy része is olyan agymosott, hogy nem hajlandó tudomásul venni a valóságot, hiába van az orra előtt.

  249. Tibor bá

    Ha van is háború az nem a néger és fehér ember közt zajlik! Rossz
    a felismerés. Háború a liberális kapitalizmus és a fehér ember közt van.
    Csak ezt senki nem ismeri fel. Rossz az ellenségképünk. Ezért nincs jó
    válaszunk se. Még odáig se jutunk, hogy a problémát definiáljuk.

    Európa átlagos életkora 42 év , Afrikáé ezzel szemben 18 év.
    Tudod mit jelent ez?

    Afrikának van jövője, Európának nincs.
    Európa már arra sem képes hogy a fizikai testét megújítsa.
    Európa elveszett. Csak még nem mondta be a híradó.

  250. 265: Curix, az első bekezdéseddel egyetértek. Az igazi ellenségünk nem a szerencsétlen bozótnéger, hanem vele közös ellenségünk az „elit” aki kizsákmányol mindannyiunkat, és összeugraszt minket.

    Azért ha rámtör egy betörő, azt szívbaj nélkül fogom agyonlőni, még akkor is, ha nem a Gyuri bácsi lesz az személyesen. Hogy milyen színű, azt majd utólag fogom csak megnézni.

    Azért hogy Európának vagy Afrikának van-e jövője, az egy csöppet összetettebb kérdés annál, hogy hol mekkora az átlagéletkor. Én arra szavaznék, hogy ahol a közmorál olyan, hogy az emberek képesek lemondani a pillanatnyi élvezetről a jövő fejlődése kedvéért, annak több jövője van. Csak azok a fránya politikusok ne rontanának el mindent…

  251. 265.Curix
    …”Ha van is háború az nem a néger és fehér ember közt zajlik!…”
    Már ahogy tévedsz, Curix.
    A háború, az életteredért folyó háború KÖZTED és a nyakadra szabaditott – és nem feltétlenül néger – migráns között folyik, de te ezt sajnálatos modón nem vagy képes vagy nem akarod megérteni.Hogy mi ennek az oka, nem tudom, és nem is érdekel.
    A te bajod.
    Kontinensed baja. Országod, illetve nemzeted baja.
    Én csak szóltam, innen, az iszlám tövéből, elsőkézből, nem először, de sokszor, ámde ugy látszik, hogy van férfi Cassandra is.
    Azzal nyugtatod magad, hogy ha ne adj isten, ütött a harc órája, tudsz te majd kemény legény is lenni.
    Jól van, Curix, legyen igy…
    Nem vetted figyelembe 260. Tibor bá bejegyzését, ahol az őt jellemző módon dióhéjban megfogalmazta a jólelküség, ezzen esetben az önpusztitó jólelküség veszedelmét, a benne rejlő iszonyatos tévedést.
    Nem értetted meg Tibor bá mondanivalóját, azt, hogy a harc már folyik, csak még nem ért el hozzád a puskaropogás…ha nem a mai migráns fog téged megölni, akkor majd a gyereke….
    Én részemről a témát elengedem , kedves barátom, élj boldogul.

  252. A dicséretes emberség , keresztény emberség, altruista emberség gyakorlása nem teljesen ingyenes ,nem is teljesen kockázatmentes.
    Arról szól ,hogy nem ez egyetlenegy fő vezérelv az önző érdek.
    Vannak más szempontok is, amik ez elé kerülhetnek.
    Ez a magatartás a civilizációnk egyik igen fontos talpköve.
    A judeokeresztény Bibliában, Irgalmas Szamaritánus címen van leírva ez a példaértékű magatartás.
    Inkább szeretnék tiszta múlttal meghalni, mint bűn árán túlélő lenni !

  253. 262. Mosógépszerelő
    Neked mégegyszer és utoljára megmagyarázom álláspontomat, azután, mint ahogy Curixnak is igértem, ejtem a témát.
    Semmi bajom sem a semmire sem használható négerekkel, sem a mindent elpusztitani vágyó iszlámmal, MINDADDIG, MIG MINDENIK OTTHON VAN! !!!
    Egyes eszement, agyalágyult fehérek mai napig is lelkiismeretfurdalást éreznek amiatt, hogy anno, évszázadokkal ezelött üknagyapáink elkolonializálták szegény feketék országait! Mit csinál most a migráns csürhe? Nem ugyanazt? Nem elfoglalni jön, elpusztitani, felzabálni mindent, amit mi megteremtettünk?Mi ez, ami manapság folyik, ez nem hóditás, méghozzá egy egész kontinens legvadabb, legrondább, legpusztitóbb lerohanása???
    .Neked külön felróvóm azt, hogy vitatkozni akarsz egy témában, de nem veszed magadnak a minimális fáradtságot, hogy legalább valamelyest beleolvass, hogy legalább lenne fogalmad, miől van szó!
    Nos, az iszlám a világ legtéritöbb vallása, már hasonlitottam a fenyőfához.Hogy miért, keresd elő az illető topicot, alatta a régi hsz.-et és megtudod.A hivőknek KÖTELESSÉGÜK a térités, azt minden erejükkel segiteniök tartoznak, és ezt megkerülni nem lehet.
    Mit tegyek, ha köztük élve nem gyakorolom, MERT NEM GYAKOROLHATOM az általam rendkivül becsült és nagyratartott Jézus a szelidséget szorgalmazó ” tarsd oda másik orcádat” végtelenül emberi, nemeslelkü tanitását.
    Mégpedig azért sem, mert az iszlámot az ilyesmi messze nem hatja meg, ha odatartanám másik orcámat, amúgy is megölnének majd utána leköpnék holttestemet, mint GYÁVA KUTYÁÉT.
    Ergo az ember védekezik, még történetesen akkor is , ha zsidó, és pláné, ha a sors ugy hozza, hogy közéjük keveredik.
    Neked is ajánlom 263. Tibor bá megjegyzését, amit vagy nem olvastál át, vagy figyelmen kivül hagyod: „a háborúban vagy ölsz, vagy megölnek”.
    Akkor tanácskozd meg önmagaddal a dolgot, Mosógépszerelő barátom, és döntsd el.
    Az iszlám NEM ejt foglyokat.

  254. Bizonyos számú migráns nélkül Európa ugyanúgy halott, mint velük.
    Azt kellene kőkeményen leszabályozni, hogy ki jöhessen, ill. elsősorban ki maradhasson. Abszolút hibás megközelítés itt is, ha a téma elemzésekor kizárólag a magyar helyzetből indulunk ki. Amennyiben viszont a szükséges szabályozást meglépnék (a liberális nyugaton én ezt abszolút elképzelhetetlennek tartom), az alkalmazott módszerek miatt azonnal fellázadna a nép.

    Az nem fog működni, hogy a fehérember nem képes kimosni a saját szaros alsógatyáját, de ne jöjjön migráns se, ill., ha betelepíti a számára kínos munkavégzés elvégzésére (valamint lassan már nálunk is a hiányszakmák betöltésére), akkor a szigorított törvények csak rájuk vonatkozzanak. Ezt nem lehet megoldani!

    Az sem működhet, hogy míg nálunk és pár országban elutasító hangulat van, addig a kontinens nagy, jelentősebb része teljesen másként gondolkodik és cselekszik. Ha a nép akarata valóban mindenütt a migráció elutsaítása lenne, már rég le kellett volna állnia a projektnek, mert elég idő telt el ahhoz, hogy a választásokon az emberek leváltsák a liberális kormányokat. A helyzet változott kicsit, de ez mégsem történt meg egyértelműen! Innentől kezdve lehet okoskodni a témáról, de ez nem fog változtatni lényegesen semmin, hasonlóan, mint a klímaváltozásnál tapasztalhattuk. Nem rajtunk múlott/múlik, nem közvetlenül mi okoztuk/okozzuk, kicsik és kevesek vagyunk a megállításához, a folyamatot hamarosan nem lehet visszafordítani, valamint az egyéni védekezéssel nem sokra megyünk. A párhuzam ott is áll, hogy ez is és a klímaváltozás is a túlnépesedés/erőforrásválság talaján gyökerezik, ami ellen fél évszázada nincsenek érdemi lépések. Igazán veszélyben a most felnövő generáció van/lesz…

    Ahogy Gy.Feri mondotta volt: „Mer… Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon!” Ez sztem. nem a humanitárius értékvesztésről szól, hanem egyszerű következmény, amit nem kerülhetünk el!

  255. „A háború, az életteredért folyó háború KÖZTED és a nyakadra szabaditott – és nem feltétlenül néger – migráns között folyik”

    Bálint

    te most miröl beszélsz? Neked valami üldözési mániád van? Megérteném, Izraelben mondjuk nekem is az lenne.
    Ne haragudj de fáraszto vagy most, én is elengedem a témát mert arra amit itt most összehordtál egyáltalán nincs már kedvem reagálni.

    Csongor

    ezzel most max. egyetértek.

  256. 71:

    Evolúció! Drága curix! Evolúció!

    Aki nem szaporodik az kihal.
    Európa összes országában a fehér népesség reprodukciós indexe 2,1 alatt van.
    A migráns, retinéger népesség meg e felett jóval.

    Senki sem mondta hogy te leszel kigyepálva, de nézd meg (google) mi lett törökhonban az örmény kisebbség sorsa 1920 körül.

  257. 272

    Most arról akarsz meggyözni, amit párral fentebb magam is leírtam Dumburnyak?
    Olvassál már, kedves.

  258. 268 – Mosógépszerelő:
    „Inkább szeretnék tiszta múlttal meghalni, mint bűn árán túlélő lenni !” Majd emlékezzél erre a hülye mondatodra a halálos ágyadon, amikor mindent, bármit megtennél, hogy még egy nappal tovább éj.

  259. 274: Tiborbá:
    Az a helyzet, hogy sztem. nem neki lesz majd erre szüksége, hanem a gyerekének.
    Na ő már nem biztos, hogy osztani fogja apu nézeteit…
    Ez az igazságtalanság a sorsban, hogy rendre nem az szenvedi meg a tettei következményeit, aki megcselekszi azokat, és ez így megy már többezer éve.

  260. 268. Mosógépszerelő

    Akinek van füle az hallja!

    Tibor bá’ , balint stb. azt az igazságot mondják -és aki próbálta az tudja-, hogy ha víz alatt van a fejed, csak egyre tudsz gondolni, még csak gondolni se, csak ösztönszerűen tenni érte. Mégpediglen, hogy kiemeld a fejed és kapjál levegőt.

    Ez az un. életösztön amely minden élőlény sajátja, saját formáját fenntartani addig ameddig az lehetséges. Ezt nem írhatja felül semmilyen idealisztikus elképzelés. Európa vezetése és állampolgárainak nagy része a fene nagy jó létben idealizálja magát, milyen erkölcsös, milyen keresztény stb. (persze a valóság teljesen más)így magára engedi a bajt.
    Rendben, ez igaz.
    Volt egy kísérlet, megkérdeztek egy rakás embert, hogy erőszakosak-e? Majd mindenki az idealizált énképével felelt: dehogy , jó ember vagyok. Egyetlen egy, egy vietnámi veterán válaszolta, hogy nem tudja milyen, az a helyzettől is függ.
    Annyira ismerte magát, hogy a jó választ adja.
    A többiek a kísérlet (már nem emlékszem mi volt pontosan) során elbuktak, olyanok voltak amire álmukban nem gondoltak volna.
    Ez is rendben.

    Azonban láthatunk ellentétes, ‘Dugovics Titusz’-os példákat is. Anya ki ellöki gyermekét a kocsi elől, aztán szörnyethal stb.Egy társadalom működése érdekében a legritkább esetben kell az eletösztön ellenében tenni. Jóval előbb jönne a megoldás.

    Mosógépszerelő és Curix egy idealizált képet ápolgatnak magukban-nagyon helyesen- főleg amíg nem szakadnak el a racionalitástól.
    Ugyanis a gondolkodásbeli evolúciós megrekedésből ez az egyedüli kivezető út.

    Ugyanis önmagában a racionalizmus önmagát indikálja és vindikálja örökös körforgásban.
    Jó, hogy igaz. Csak a végén olyan fokú racionalizmus fakad belőle mint a holokauszt például. A végén már senki nem hisz senkinek semmit és fene nagy racionalizmusukban a sok individuum mégis együtt egy nagy masszaként megy le a klotyón.

    Idea nélkül nincs változás!

    Szerintem egy magasabb idealisztikus szemléletben kell kiharcolni- a racionalizmus talaján- az új világot, aztán le lehet tenni a ‘fegyvert’ a közösségi gondolkodás oltárán.

    Olyan mintha nem értenétek mit beszél Curix meg Mosógépszerelő, csak leszólnátok milyen hülye naív libsik.

  261. 276 KGB
    Mi ebből a konklúzió?
    Elég ellentmondásos, az, hogy az emberi léthez szükség van az idealistákra, akik akár saját magukat is feláldozzák az eszmék oltárain, de fizikailag soha nem ők lesznek a túlélők, ők maguk elhullanak idealizmusuk és eszméik következtében, viszont példát mutatnak a következő generációknak, hogy közülük ugyanúgy kitermelődjenek az idealista egyedek, akik további útmutatóul szolgálnak a következő generációknak bukásuk ellenére visszhangot találva.
    De az ideák nincsenek barátságban a túléléssel, mégis minden generációban újratermelődnek, még akkor is, ha a szülők mindig a pragmatikus megalkuvók közül is kerültek ki…

  262. 276 – KGB & 277 – hubab:
    Nem akarlak megsérteni benneteket, de elég nagy sületlenség, amit összehordtatok. Lehet csűrni, lehet csavarni, a lényeg az, hogy minden élőlény, ha léte veszélyeztetve van, nem filozofál, nem ideákat kerget, hanem harcol és cselekszik. A migráns tömegek veszélyeztetik az európaiak létét, amit a vezető politikusok nem akarnak észrevenni. A piszkos munkák elvégzésére létezik más megoldás is, csak akarni kellene. Pl. kiadni 3 évre tartózkodási engedélyt, aminek lejárta után az illetően el kell hagyni Európa területét. + Családtag a 3 év alatt nem jöhet utána.

  263. 277.hubab

    Nem feltétlenül kell elbukniuk fizikailag. Ha fel lábbal a racionalitás talaján állnak, akkor a megfelelő választ adják.
    Az idealizmusuk ahhoz kell, hogy új világot építhessenek.
    Lehetsz önvédelemből gyilkos, gyilkos ösztönök nélkül is. Sőt irtózva az öléstől is megvédheted magad.

    Nincs itt semmi ellentmondás. Viszont óriási a
    különbség a két magatartás forma között.
    Magadban magasabb rendű eszméket kell táplalnod amely megvalósulásához a jelen világ
    keretrendszerén keresztül vezet az út.
    Egy idea sikerességét egyedül a működőképessége mutatja. A puszta racionalitás sikerességét vagy sikertelenseget mostani világunk mutatja.
    Mindenki mindenki farkasa kezd lenni, hisz ilyen a vilag. Ez-nem nehez belatni- egy öngerjesztő versenyhelyzetet teremt.

    278. Tibor bá’
    Egyetértek. Léteznek más megoldási utak. Abban is egyetértünk, hogy védekeznünk kell.

    A többiben annyira nem.
    Hisz ha léte veszélybe kerül és csak harcol, semmi jövőkép, akkor viszont örökké ez marad.

  264. 279: KGB:
    Harc közben nincs jövőkép, nincs ideagyártás, nincs erkölcs.
    A harc, az harc, könyörtelen, erkölcstelen, a túlélés ösztönein alapul, legyen az egy kontinensnyi embercsoport háborúja, vagy egy egyén egyszerű kelepcébe krülve (pl. jön egy vihar, kirabolnak az utcán, stb., ezek is mind ilyen helyzetek).

    Az ideákat a kényelem és a biztonság magánya gyártja, amíg el nem vágják a torkát szegény idealistának, ill. el nem jön a szörnyű vég pillanata megrozzant teste részére (mert az idealistát mindig elviszi az ár, bármennyire is szépet álmodott)…

    Ettől függetlenül mindannyian vágyunk a szépre és a jóra, a biztonságra és az emberi lét kiteljesedésére, de eddig a pillanatig még nem sikerült senkinek sem megvalósítania (talán kivétel Buddha, ha valós Siddhartha Gautama története), pedig régóta és sokféle megoldással próbálkoztunk már.

  265. Horváth Csongor

    Nekem meggyőződésem, hogy ha Buddha történe nem is, de ideája igaz. Mivel sok hasonló van, igaz mind csupa jelentéktelen pl.Jézus nevű ürgéktől.

    Én 25 évig küzdősportoltam. Mondhatnám magamról, hogy egy harcos idealista vagyok.
    Amikor harcolok akkor éppen harcolok. Miért zárná ez ki, hogy higyjek abban, hogy nem kell örökké harcolni.

    Ahogy említetted, mindenki vágyik …… ha mindenki akkor mi az akadálya?
    Tudom,az emberi természet.
    Milyen az emberi természet?
    Tudom önző.
    Miért önző?
    Mert ez evolúciós előnyt jelent.

    Most evolúciós előnyt jelent?
    Nem? Hát akkor ha értelmünkkel felfogjuk, miért nem tudjuk megvalósítani?

    Azt gondoljátok, hogy egy eszme vagy egy idea csak ‘gyengekezű’ szépelgés lehet?
    Ha egy az egybe egy véletlenszerűen kiválasztott arab férfivel kerülnék szembe, idealizmusom, hogy a szépre és a jóra vágyom megakadályozna-e abban, hogy eltörjem a kezét, puszta önvédelemből???
    Azonban ha elfogynának miért ne valósithatnám meg a hozzám hasonlóakkal közös vágyunkat(ha valóban közös)?
    Én miért nem vagyok racionális és önző és élek vissza tudásommal?

    Ti kicsit fogalomzavarban vagytok.
    Európa vezetése és lakossága nem idealisztikus, hanem hülye és dekadens. Semmilyen ideája nincs csak, hogy fogyaszthasson.
    Nem kellennek ide migransok felzabalna sajat magát.

  266. 281: KGB:
    Jézust ne keverd ide, mert ő Isten (is) és nem ember! 🙂
    Buddha az egyetlen, aki nem isteni származására, ill. leszármazására hivatkozott.

    „Ti kicsit fogalomzavarban vagytok.”
    – Nem hinném… Inkább a Te okfejtésed ordít a dualista szemléletmódtól.
    Csípem azt a szemléletet, amikor valaki azt mondja, hogy ő megértő és idealista, szeretetben él, stb., aztán mikor kihozzák a sodrából üt. Ugyanilyen, amikor valaki azt hangoztatja, hogy nem hajthatjuk el a sanyarú sorsú menekülteket, humanitárius kötelességünk segíteni, de neki semmilyen körülmények között nem lehet szomszédja egy ilyen család. Ezt most természetesen nem konkrétan feléd célzom, de így tudom megvilágítani, mit jelent számomra, ha valaki tényleg idealista, és nem csak szeretne az lenni, ill. nem csak szépítkezésként, megfelelési kényszerből mutatja így magát. Olyan ez, mint a napjainkban nagyon divatossá vált álszent kereszténység…

    „Európa vezetése és lakossága nem idealisztikus, hanem hülye …”
    – Ebben egyetértünk, sőt, ezt ki lehet terjeszteni az emberiség min. 95%-ára!

    Az emberek sokszor hitték már, mi több, abszolút komolyan gondolták, hogy ezen a háborún, változáson, bármin túl leszünk, és épül egy új, szép jövő. Utópiák. S mi lett belőlük?! Megvizsgálhatjuk Rómától Kolumbuszig, vagy Napóleontól Hitlerig, Lenin/Sztálinig… Természetesen lehet kifejezetten magyar vonatkozásokban is visszatekinteni. Mitől változna, egyáltalán mitől változhatna ez meg pont most?

  267. 278 Tibor bá’
    Akkor te megtagadsz minden olyan önfeláldozó hőst, aki a mai napig példaként szolgál a nemzeti történelmünkben, de beszélhetünk a világról is.
    Ilyen alapon mindenki balek, aki elbukott a harcban nem teljesen világos győzelmi esélyek esetén.
    Azt tudod, hogy egy ilyen világban egy lépést sem lehetett volna előrejutni, és a haladás bátor, önfeláldozó egyének holttesteivel volt kijelölve.
    Igaz, erre iszonyú elhivatottság kell, nekem eszembe sem jutna, inkább maradnék a gyáva egér szerepében, mint a halott oroszlánéban… 🙂
    A migráns kérdésben annyiban egyetértek veled, hogy a jelen európai törvények teljesen alkalmatlanok a helyzet racionális kezelésére, mert a háttérben olyan érdekek mozgatják a folyamatot, amelyekből egyesek anyagi előnyt kovácsolnak, amit elkendőznek humanitárius érvekkel.

  268. 279 KGB
    Természetesen én sem tartom az idealizmust képviselőket szükségszerűen vesztesnek, hiszen mindig vannak sikeresek is, de a győzelmük ritkán volt pontosan előre látható, és minden győztesre jutott több áldozat is…

  269. 282. Horváth Csongor

    Persze, hogy ordít a dualista szemlélet, hiszen dualista vagyok ebben a kérdésben, ezen a világon.
    Ez itt a viszonylagosság világa. A kicsi és a nagy birodalma. A beérkező hatások minősége határozza meg a reakcióm. Nem vagyunk ilyenek vagy olyanok. Egyszer ilyenek egyszer olyanok.

    Ha Buddhát említetted, akkor nyilván ismered is valamelyest a tanait.
    Egyik vesszőparipája pont az éntelenség volt. Az a tartomány ahol a személye teljesen háttérbe szorult. A békességét ennek köszönhette, a folytonosan változóból az állandóba tette át ‘székhelyét’, így evilági dolgok csak felszínesen érintették.
    Mikor egyszet sértegették, tanítványai védelmére keltek, mire ő csak annyit mondott, nem pontos idézet: Nem látok itt senkit akit meg lehetne sérteni.
    Ez a mai egoista társadalomban egy idea,
    nagyon is idealista és felettébb naív elképzelés, akkor is az volt, hiszen mindenki a látható testével azonosította magát, mi mással?!

    Egyébként ezek jó példák pont arra amiről beszéltem. Mi nem vagyunk Buddhák, szóval az énünk védelmére kell kelnünk. De mindeközben álmodozhatunk egy olyan társadalomról amiben mindenki vágyainak közös halmaza, amit említettél megvalósuljon. Nyilván ez -az idő előrehaladtának függvényében-egyre jobban teoretikus kérdéssé válik-legalábbis a fizikai megnyilvánulás tekintetében.
    Én mégis mindenkinek azt tanácsolnám, hogy ezt tegye. Képzelje el, hogy milyen földön szeretne élni! Minél többször, minnél mélyebben!
    Aztán úgy is úgy lesz ahogy.

    Tibor bá’ Köszönöm a türelmet! Nem térítek, befejeztem.

  270. KGB

    nekem szimpatikus amit írsz, én is így látom.

    Csongor, Bálint Tibor bá úgy beszélnek mint ha minimum minden nap elvágnák valakinek a torkát. Egyszerűen nem fér bele nekik, hogy én nem ilyen vagy olyan vagyok, hanem tudok ilyen is lenni meg tudok olyan is lenni, vagyis reagálok.

    – – –

    Alapbol békés vagyok és mivel 70 éve olyan világban élünk, ahol abszolut nincs szükség fizikai eröszakra az életben maradáshoz, így nem erre hegyezem ki az életemet, és ti se, maradjunk ennyiben leginkább csak verbálisan nyomatjátok az igét, nincs mögötte (feltételezem) semmi idegenlégios kommando kiképzés.

    Azt is szögezzük le hogy nem támogatom a bevándorlást, nem helyeslem a keveredést, mert én is látom a rizikót benne.
    Ettöl én még nem leszek agressziv és nem is foglalkozom többet a dologgal, mint amit érdemes. Magyarország a bevándorlásban nem érintett ország. Nálam a dolog itt befejezödött.
    Orbán azért tud a menekültkérdéssel 3 millo embert megszolitani, mert a 3 millio ember tényleg elhiszi, hogy ide négerek akarnak jönni.
    Az hogy a cigányság lassan komoly létszámban szerepel a magyar társadalomban, ami tényleg komoly probléma a menekültekkel ellentétben azzal viszont nem foglalkozik senki.
    Ez a politika.

    Egyébként a mai 10-20 évesekben szerintem rekord kevés agresszio, rasszizmus és nacionalizmus van. Amikor ez a generácio veszi át a fö szerepet a földön akkor komoly változások lehetnek.
    Már látom is Bálint meg a többiek lehurrogó komentjét, hogy ez a generácio még wc-re se tud egyedül elmenni.
    Én ezt másként látom.
    Jelen generációk is csödöt mondtak, biztosan nem mi vagyunk az etalon.
    Egyébként meg semmi vesztenivalonk nincs.

  271. Bocsi, de mi fiatalok úgy gondoljuk, hogy még mennyi a hasznos élettartam. Ha meghal egy 75 -os arc, így járt, a társadalom vesztett 2-3 évet, vagy kicsit többet.
    Mókás volt, hogy épp azzal lettek megvádolva az emberek, hogy nem „racionálisan” közelítettek a témához, aztán pont Tibor bá’ hozta az érzelmi oldalt.

    Szerintem az öregeknek (65 fölött) mind meg kell halniuk, jobb lenne a világ, ha nem rontanák a levegőt… Sokan így gondolják ám!

    El tudnánk boldogulni, hiába gondoljátok másképp, nem vagyunk annyira szerencsétlenek.

    Ami a COVID-ot illeti, ezt úgy kellene kalkulálni, hogy aki meghalt, mennyi produktív életévet vesztett. Hát sokat nem, a többség „useless eater” volt, akiknek tényleg ideje lenne meghalni RACIONÁLISAN. Én örülök ennek a járványnak.:)

    Ugye volt ezzel a vietnámi háborúval való összehasonlítás, ahol akik meghaltak, azoknak lett még volna 50-60 produktív életévük. Viszont akik itt kommentelnek, azok többsége jobban járna, ha a föld alatt lenne.

  272. 287 – Kaszás:
    Feltételezem, hogy állami gondozott voltál, és a férjednek sincsenek szülei. Magadat pedig a halál angyalának tartod egy jó nagy kaszával. Szerintem meg kellene látogatnod egy pszichiátert.

  273. Ejnye-ejnye. Náladnál „felsőbb kasztba” tartozom, Tibor bá’, hidd el!
    Eleve nem is nő vagyok…
    Azért az Atlanta (GA-USA) IP címem szakít. Anonim szinten nyomom.
    Az a jó ebben a COVID-ban, hogy a gyermekek, fiatalok egyáltalán nem fogékonyak rá.
    Ez egy ilyen nyugger betegség.
    Féltek, mi? Nem tudom, hogy mennyire vagytok tisztában vele, de mi így fiatalok sokan várjuk, hogy meghaljatok. Kellenek az ingatlanok, amiket felhalmoztatok, a dugi pénzetek, meg egyebek.

    Nyilván trollkodok, de kit érdekel?

  274. 289 Kaszás

    Semmi hasznosat nem írtál.

    290 hsz-nél tartunk és alig van valami használható írás.

  275. Kaszás, én rogyadozó elméd állapotát illetően sajnállak téged.
    Ez a latin sor szinte rólad szól:
    IN CULPA EST ANIMUS, QUI SE NON EFFUGIT UMQUAM
    (Lelkedben van a baj, s te magadtól el sose futhatsz.)

  276. Kaszás udvari bolondként hülyít bennünket, nehogy már komolyan vegyétek!
    Tényleg erősen eltértünk az alaptémától…

    KGB és Curix:
    Álmodozni lehet, álmodozni szabad, álmodozni jó…, nyugodtan gondolkodjatok sokat a szép és jó világon. Azonban a világot kizárólag a cselekedetek változtathatják meg, ebben a tekintetben pedig számos vadhajtás alakult ki, és működik az ifjak köreiben is, szóval nehéz ügy lesz bármit elérni, de legalább nem lehetetlen (mert csak a tehetetlent létezik)! Ha viszont a szürkeségnél maradunk, mert ugye szerintetek semmi sem lehet tisztán fekete vagy fehér, szóval ez a gondolkodásmód, hogy amikor az érdekem/lehetőségem úgy kívánja akkor fehér vagyok/leszek, amikor úgy, akkor fekete, ez nem visz sehová. Önámítás azt gondolni, hogy ez lenne az alkalmazkodás és a sokat emlegetett evolúciós előny! Nem barátaim, ez maga a zsákutca, mert sztem. épp ez a szürkesége (én jobb szeretem úgy nevezni, hogy megalkuvása, vagy önmaga alárendelése) lett az emberiség zsákutcája. Mert igen kevesen vannak, akik képesek fehérek, vagy legalább tisztán feketék maradni. De így van ez jól, koncentrikusan, néha kicsit táguló keretben futjuk végig rendre ugyanazokat a köröket, minden korszakban, s a kör mindig bezárul, mert csak beszélünk arról, hogy mit jelent fehérnek vagy feketének lenni. Buddha (eltérően a hittérítő kortársaitól) ezen túljutott, és nem erőltette senkire tapasztalatait, ha az illető nem tudott, ill. nem akart megismerkedni vele. Nézeteltérés, kibékíthetetlen értékítélet-különbség nincs köztünk, fogadjátok el, hogy én így látom!

    Curix,
    a 286-os hsz-ban lényegében elismered, hogy a Tiborbá által vázolt dolgokkal egyetértesz: „Azt is szögezzük le hogy nem támogatom a bevándorlást, nem helyeslem a keveredést, mert én is látom a rizikót benne.” Akkor viszont nem értem, minek a címzéshez ez a mondat: „Csongor, Bálint Tibor bá úgy beszélnek mintha minimum minden nap elvágnák valakinek a torkát.”? Pl. én melyik fenti hozzászólásomban adtam okot feltételezni, hogy kommandós lennék, vagy bárkiben ok nélkül kárt tennék? Ja kérem, hogy végezzék el mások a „piszkos munkát”? Nekem ebből az jön át, hogy amennyiben a „pirézek” rád törnének, Te sem nagyon gondolkodnál, hogy cselekedj, vagy álmodozz tovább az ideális világról (ami viszont csak szűzfehéren lehetne tisztán jó, a maga nemes értemében)?!

    Szürke emberek, szürke társadalmat építenek. És teljesen igaza van KGB-nek is, ill. Neked Európa jövőjét illetően, mert az is örök igazság, hogy hülye emberek pedig hülye társadalmat építenek.

  277. 289 – kaszás:
    Ha nem te vagy Kovácsné Hegyi Éva, akkor nem csak a 65 felettieken élősködsz, hanem egy nő is. Hatalmas jövőt jósolok neked, ha nem végzed a Hárshegyen.

  278. Csongor

    én legalább már találkoztam menekülttel, beszélgettem velük, dolgoztam velük.
    Akik itt Magyarországon a leghangosabbak menekültügyben általában azok, akik csak tévében (az M1-en) láttak ilyet.

    Megint nem értek egyet veled. Szerintem meg az adja az ember legnagyobb erejét ezen a földön, hogy alkalmazkodóképes.
    Attól, hogy valaki alkalmazkodóképes attól nem lesz szürke. Ezt nagyon rosszul értelmezed!

    Nem vagyok buddhista de ugy tudom legalább is a Zen-ben így van, hogy annak aki elérte a megvilágosodást annak segítenie kell embertársait is ezt elérni.
    Kényszeríteni nem is lehet erre senkit, kényszer alatt nem is történhet ilyen.

    A világ azért változik mert a következö generácio mindig egy kicsit már másként gondolkodik. Ha ez nem így lenne még mindig barlangban ülnénk.

    Az emberben több van, mint amit most ki tud hozni magából, de ahhoz hogy ez tettekben is megjelenjen alapjaiban kell sok mindennek megváltoznia.
    Ha kell kezdjük elörröl. Erre is van elég nagy esély.

  279. 295: Curix:
    Alkalmazkodás nem lehet egyenlő megalkuvással. Mit értelmezek ezen rosszul?

    Alkalmazkodás amikor pl. a pirézek meglopnak, kigúnyolnak, fenyegetnek, s ezért előzetes tapasztalataim alapján kerülöm őket, ha nincs más mód, összefogok ellenük, ha muszáj, megütközöm velük (és igen, ha nincs más lehetőség, mert pl. betör hozzám és kést ránt, lelövöm, mielőtt én válok áldozatává). Néhányan ezt nem tekintitek elfogadható stratégiának, pedig épp ez a klasszikus evolúciós adaptáció alapja.

    Megalkuvás, amikor a „szürke” tömeg (akik nem tudnak különbséget tenni ösztön, érdek és valós, kölcsönösségen alapuló humánértékek között) kikiált „feketvé”/gonosszá, mert bántottam a pirézt, vagy mert egyáltalán hangot adok jogos ellenvéleményemnek, ha a „fehérnek” kikiáltott világban csak a pirézek simogatása mellett képzelhető el fennmaradásom. Ilyen esetben a saját érdekem háttérbe szorítása nem csak természetellenes, hanem egyértelmű, önként vállalt hátrány, kvázi nem adaptáció, hanem kontraszelekció és együgyű megalkuvás, egyben önámítás. Aki erre mást mond, hülyeséget beszél, ill. képmutató, „bort iszik, vizet prédikál”.

    Ha pedig minden ok és indok nélkül lelövök egy pirézt, vagy csak azért gúnyolom, mert mások is ezt teszik, egyértelműen bűnt követek el, önként mehetek a „feketék/gonoszok” táborába (függetlenül attól, hogy rassz szerint kiféle ember vagyok, ill. rassz szerint melyik emberrel tettem), holott az alapvető humán cél az lenne, hogy a „fehérekhez/békés-jóságosokhoz” tartozzak (kölcsönös együttélés békében, ami viszont a természetes környezetben csak rövid ideig, az erőforrások egyenletes elosztásának lehetőségéig, ill. a polulációk összlétszámának adott mértékéig valósulhat meg).

    Mivel az ember tökéletlen, tényleg mindig szürke marad, mert a fenti példa alapján belátható, hogy az adaptációs előny és a társadalmi előzékenység egyszerűen nem összegyeztethető itt! Talán, ha számítógépre mentik a tudatainkat, ott működhet az idilli világ, amelyről mindenki álmodik, de a megvalósítása itt ökológiailag lehetetlen, s pont azok, akik olyan „jónak” tartják magukat, még arra sem hajlandóak, hogy saját felesleges fogyasztásuk visszaszorításával, az ökológiai folyamatok okos szabályozásával, azt a bizonyos időrést, amely a békés együttélés lehetőségét megalapozhatná, közösen kihúzzuk.

    No, elnézést kérek, túl van ez ragozva már, elfgadom, ha nem értünk egyet, hiszen nem is ez az alapvető cél! Tényleg, létezhet egyetértés nélkül együttműködés? Sztem. igen, és ez a legfontosabb üzenetem mára! Ez tesz minket emberré, és ez egyben humán adaptáció a maga ökológiai javából is.

  280. Kaszásnak. A villamoson ,tömegben két fiatal beszélget. Ezzzel a sok francos ,vén nyugger eltüntetésére a kormány már kitalálhatna valamit. Egy öreg bácsika fölnéz a fiatalokra . Ne aggódjatok, mire megöregszetek, addigra biztosan kitalálják a megoldást.

  281. 296: Curix

    Ki kell javítsalak. A zenben (de általában minden buddhista irányzatban) nem csak a megvilágosodottak segítenek másoknak hanem minden buddhista kötelessége segíteni a szenvedőkön még akkor is ha közelébe se jutott még a megvilágosodásnak. Félek nincs értelme ebben a körben belemenni a témába és ráadásul úgy, hogy nem pontosan idézzük pl az 5 buddhista fogadalom egyik nagyon fontos kitételét.

  282. 296 „előzetes tapasztalataim alapján”

    Ez a kulcsmondtat Csongor

    Magyarországon ilyen tapasztalata szinte senkinek nincsen a menekültekkel, de azt amit az M1-en hallott azt tökéletesen vissza tudja mondani.
    Söt! Úgy mondja el, mintha saját gondolatai lennének. Pedig egy átlag magyar embernek abból nagyon kevés van.

    Csongor, nekem sincsenek hamis illuzióim. Ha fogadnom kéne, hogy fennmarad e a civilizácionk vagy sem, akkor egyértelmüen ez utóbbira fogadnék.

    Ha rajtam múlna az összes vallást kidobnám a kukába és a Zen-t tenném a helyébe.
    Az ember alaptermészete akkor sem változna meg de ez a föld egy ezerszer élhetöbb hely lenne.

    BakTigris

    ezt most hagyjuk, nem ez a lényeg. Lényeg az lett volna, hogy a megvilágosodás egyénenként nem csak spontán kell megtörténjen, hanem az oda jutottak igen is segítsék a többieket. Cél az lenne, hogy ezt minél többen elérjék.

  283. 298: Curix:
    Azért 5 év nem olyan hosszú idő, az emberek emlékezetébe pedig beégtek az alábbi képek (magam is emlékszem, milyen pusztítást és hangulatot hoztak a vasútállomás környékére, pedig egy vidéki nagyvárosban éltem át, nem a fővárosban és nem az érintett határsávban).

    https://www.youtube.com/watch?v=KpXqF90EiLI

    Hiába forgatjuk a szemüvegünket ide-oda, a tényeket, miszerint új erőforrások megszerzése céljából áramlanak ide ezek a tömegek, nem lehet és nem szabad figyelmen kívü hagyni! A segítő szándék maximum odáig működik, amíg számunkra felesleges erőforrások átadásáról van szó.

    A békés együttélés törvénye, és egymás segítése csak akkor tud érvényesülni, ha két egyenrangú partner és kölcsönös tiszteletben határozza el magát… Mint egy jól működő családban. Itt sajnos ennek a csírája sem mutatkozik. Ahhoz kellene a „megvilágosodás” minden ember részéről, s akkor tényleg sokkal jobb hely lenne a Föld. Én bízom abban, hogy nem véget ér a civilizációnk, hanem átalakul, jelentősen átalakul, talán egyszer végre a jobb irányba (bármi is legyen az ára ennek). Persze ez tudom, rendkívül naiv dumának tűnhet.

  284. Tibor bá

    Tudtam előre, hogy be fogsz szólni. Amúgy a poszt témájával kapcsolatban annyi minden nem szorosan odatartozó hozzászólás történt eddig, hogy nem látom be miért pont a legutóbbi helyreigazításomat kifogásolod?

  285. Csongor

    én is mutatok neked egy videot:

    látsz különbséget a magyar meg a menekült csürhe között?
    Láttad a videon azt a fejberugást 1.11-kor? Aztán tedd a szívedre a kezed
    és mond: „a magyar ember ezerszer különb mint a menekült….” 🙂 haha

    komolyan azt hiszed hogy te a tévében a teljes képet kapod? Csongor….. come on….

    A civilizácionk azért fog megbukni mert szembemegy minden természeti törvénnyel és mint ilyen nem létezhet huzamosan ezen a bolygón.

  286. Kedves Tibor ba’ Curix és Bálint !

    Mi Európa és az európaiság lényege ?
    Azok az írott és íratlan törvények, szokások, hagyományok, amik a működését garantálják.
    Azok a infrastruktúrák és anyagi javak, amiket az itt élők megteremtettek, amik biztosítják a világ sok régiójánál lényegesen magasabb életszínvonalat.
    A vallások és emberfajták szerepe a fentiek érvényesülésében jelentéktelen.
    A szenvedők a rászorulók az életüket mentő emberek megsegítésének szándéka ősi emberi motívum, amit ki ki lehetőségei, belátása és a saját humánuma mentén valósít meg úgy az egyének mint az államok.
    A muszlimok nem homogének , kétségtelen van egy veszélyesen militáns és egy agresszíven terjeszkedő részhalmazuk.
    A fekete afrikaiak a négerek egy elmaradottabb nyomorgó és nélkülöző kontinensről menekülnek sok közülük az életét menti.
    A migránsok és menekültek között, vannak betegek, bűnözők és élősködő hajlamúak potenciális terroristák is.
    Európa senkivel nem áll háborúban.
    Vannak problémái és külső belső ellenségei.

  287. Curix – Csongor

    Azt hiszem, hogy az igazság Curix oldalán van. A magyarországi menekülthelyzet jóval enyhébb lefolyású volt, mint 2006 amikor a magyar ultrák elérkezettnek látták, hogy kiéljék agresszív hajlamaikat.
    Nem kívánom senkinek, hogy akár csak egy napot eltöltsön egy török menekülttáborban. De aki ilyen tapasztalattal rendelkezik annak inkább elfogadom a helyzetről alkotott véleményét, mint azokét akik az MTV hiradásait lesik naphosszat kényelmes karosszékben teát szürcsölgetve.

  288. 306

    Ebbe meg tudunk egyezni. Szerintem sincs.
    De azt gondolom az ember mint faj olyannyira sikeresre sikerült, hogy kihalni nem fog amíg az élet feltételei adottak ezen a bolygón.
    Csak a cizilizáció fog eltünni.

  289. 152. Horváth Csongor
    „Nem mindent a háttérhatalom mozgat! Van egy jóval nagyobb erő ennél, amit úgy hívnak: természet. Tisztelem, hogy sok esetben felnyitod az emberek szemét egy különleges, másfajta látásmód felvázolásával, de sztem. a vírus téma kapcsán melléfog, aki szándékosságot feltételez.”

    (3245) Minden, amit a COVID-19-ről tudni lehet
    53. L.S.
    Lefizették a kormányokat a lezárásért? Volt kenőpénzt?

    Tisztelt Horváth Csongor
    Mi a véleményed erről?
    Érdekes módon senki sem reagált erre a hírre, a fősodrású média is ezen a témán „lapul mint szar a füben”.

  290. 3O3. Curix
    „A civilizációnk azért fog megbukni mert szembemegy minden természeti törvénnyel és mint ilyen nem létezhet huzamosan ezen a bolygón.”

    „Ebben a csodálatos városban az emberek politika, vallás és pénz nélkül élnek

    Első hallásra sokaknak talán az jut eszébe, hogy ilyen hely nincs, de mégis létezik. Olyan emberek élnek itt, akik a saját eszméiket követik és nem azokat a normákat, melyekhez szinte mindenki hozzá van szokva. Ebben a városban nincs pénz, nincs valllás és nincs politika. Ez egy valódi paradicsom.
    Mai kondicionált felfogásunkkal elképzelni is alig tudjuk, hogy milyen hely lehet az, ahol nincsenek jelen a fent említett tényezők, ahol végre békében lehet élni.

    De ez a hely tényleg létezik, és a neve „Auroville”.

    Az UNESCO által 1968-ban alapított nemzetközi város, melynek lakói több mint 50 különböző országból és kultúrából származnak. Mindenféle probléma nélkül képesek együtt élni, mivel nincs politikai rendszerük, nincs vallás és a tetejébe pénzt sem használnak, mindenhez egy csere rendszeren keresztül jutnak hozzá.

    Auroville Dél-Indiában található, 150 kilométerre Csennaitól.
    Az a személy, aki megtervezte és megalapította ezt a csodálatos várost Mirra Alfassa volt, akit „Anyának” neveztek.

    „Kell egy hely a Földön, melyről egyik nemzet sem állítja, hogy a sajátja, ahol minden emberi lény jó szándékú, akiknek őszinte törekvése, hogy szabadon éljenek, mint a világ polgárai egyetlen hatóságnak engedelmeskedve, amely a legfelsőbb igazság. A béke, egyetértés és harmónia helye, ahol az emberben meglévő minden harci ösztönt arra használják, hogy felszámolják a szenvedés és nyomorúság okait, hogy legyőzzék a gyengeségeiket és a tudatlanságukat, hogy diadalt arassanak önnön korlátaik és fogyatékosságaik felett. Egy hely, ahol a lélek szükséglete és az előrehaladás felülírják a vágyak és szenvedélyek általi kielégülést, vagy az öröm és anyagi élvezet iránti törekvést,”
    – ez volt Alfassa elképzelése.
    Auroville lakosainak száma a tervek szerint mintegy 50 000 lesz, jelenleg 2500-an lakják. A város négy zónára osztott: kulturális-, ipari-, nemzetközi- és lakónegyedre. Ezek mintegy megjelenítik az ember négy alapvető tevékenységét a társadalomban a kultúrától és oktatástól a munkáig és közigazgatásig. A nemzetközi zóna az a hely, ahová a különböző országok, nemzetek felépíthetnek egy pavilont, hogy bemutassák saját kultúrájukat.

    https://ujvilagtudat.blogspot.com/2016/08/ebben-csodalatos-varosban-az-emberek.html

  291. Kedves L.S.!
    Az emberi természet sok millió év alatt alakult ki. Megváltoztatni ripsz-ropsz nem lehet. Nagyon sokan álmodtak meg utópiákat a lehető legjobb szándékkal, a siker minden esetben elmaradt. Álmodozni persze lehet, de minek?

  292. L.S

    Nagyjából megegyezik a véleményem Tibor báéval, én is azt gondolom hogy az emberrel ideális Avatar szerü társadalmat létrehozni nem lehet.

    Viszont én azt vallom hogy ennél a jelenleginél lehetne sokkal jobbat.
    Az oktatás vészesen elavult és rossz. A gyereknevelési modszerek szintén javithatoak.
    Ha a reklámok és a fogyasztásra irányuló agymosó energiákat más értelmesebb dolgokra irányítanák akkor ez a föld sokkal jobb hely lenne.
    Itt azonban beleütközünk az elit ellenérdekeltségébe.

    Nekik ez a rendszer tökéletes. A kör itt bezárul. Az ember magától nem fog tömegesen megvilágosulni. Söt most nem erre segitenek rá, hanem komában tartják a tömegeket.

  293. 310.

    Nem mindig eredményes, ha valakinek a viselkedését az „emberi természet” -ről alkotott fogalmaink alapján próbáljuk megjósolni.
    Nagyon nagyon heterogén az emberiség, nem mondhatjuk, hogy mindenki ugyanarra a rugóra jár.

  294. „Nagyon nagyon heterogén az emberiség, nem mondhatjuk, hogy mindenki ugyanarra a rugóra jár.”

    Pedig de. Ugyan azok az érzelmek mozgatják a japánt, afrikait europait.
    Csak a tanult viselkedés más, de az ösztönök ugyan azok.

  295. Kedves L.S.:
    Olvastam a linkedet, de számomra nem egyértelmű ez a történet.
    Orvosi szempontból nézve lefizetéssel is indokolt lehet az intézkedés, ahol nem tettek eleget a „kérésnek” meglátszik az eredményeken (amit emberi életekben lehet mérni). Nekem ez a sztori továbbra sem tiszta! A forrást sem tudom visszafejteni, így egyenlőre feljegyeztem magamnak.

    Kíváncsi vagyok, Tiborbá mit gondol erről?
    Ha kétséget kizáróan kiderül, hogy ez az egész az elit tervezett félrevezetése, amit korábban ígértem, meg fogom tenni!

    Mosógépszerelő:
    Pl.: a Coca-Cola sztori mást mond… az emberek elég jól kiszámíthatóak, főleg tömeges viselkedésük!

  296. Nem ismerem a Coca Cola sztorit.
    Az emberi személyiség nem egy gép.
    A gépek működése kiszámítható.
    Az ember még saját magának is képes komoly meglepetést okozni.
    A tömeg az más, annak a viselkedése könnyebben megjósolható.
    Hiába azonosak az érzelmek, ha eltérő a tudatos szint.
    Eltérő a segítőkészség mértéke, eltérő a megfélemlíthetőség mértéke etc. hosszan sorolhatnám tovább…

  297. 315 – Mosógépszerelő:
    Számtalan kísérlet azt bizonyítja, hogy az embereknek mindössze 1-2 százaléka független gondolkodó. A többi könnyen manipulálható még igen komoly (pl. emberi élet) dolgokban is. Pl. a forszírozott nyelvtanulási kísérlet, ahol a „tanár” simán átlépte a „halálos” feszültség szintet, hogy a „tanítványt” jobb belátásra bírja.

    314 – Horváth Csongor:
    Azt gondolom, hogy végig se olvastam. De azt tudom, hogy minden ilyen és hasonló kísérlet csak addig működik,amíg kívülről kap „segítséget”.

  298. 31O. Tibor bá’
    „Ha ezeket összeadjuk, akkor nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy nekünk annyi.”

    „Álmodozni persze lehet, de minek?”

    Tibor bá’

    Ellentétben Veled, a pohár félig tele van még, számomra:

    Amíg élet van, (addig) remény is van.
    Holtig remél az ember.
    Ember küzdj és (bízva) bízzál!
    Élni és élni hagyni.

    Ez az én hozzáállásom az életemben.

  299. 317 – K,S,
    Jogod van álmodozni, ha az téged megnyugtat. Én szeretek tisztán látni, engem ez nyugtat meg.

  300. 315:
    „Nem ismerem a Coca Cola sztorit.
    Az emberi személyiség nem egy gép.
    A gépek működése kiszámítható.”
    🙂

    Tiborbá:
    Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük