(3264) Második hullám

Tibor bá’ online

 

Napok óta erről lehet hallani. Még nincs itt a második hullám, de bármikor megkezdődhet. A németeknél már beindult a második hullám. Így a második, úgy a második. Szerintem pedig nincs és nem is lesz.

Egyszerűen arról van só, hogy az emberiség kollektív emlékezetében a spanyol nátha ott lapul és mindenkinek az jut eszébe, hogy a spanyol náthának volt első, második és harmadik hulláma is. Akkor pedig a Covid-19 is hullámokban fog áldozatokat szedni.

A helyzet az, hogy a spanyol nátha egy influenza volt, ami tavasszal életképtelenné válik, de ősszel újra feléled. Ezzel szemben a Covid-19 nem vált életképtelenné a meleg és az UV hatására. Nem érdemes várni a második hullámra. Amit tapasztalunk az egyértelmű. Az első ijedség hatására majd mindenütt elrendelték a különböző óvintézkedéseket. Ennek hatására a fertőzés mérséklődött. Ettől viszont vérszemet kaptak és a könnyítések kezdik éreztetni  a hatásukat, tehát emelkedik a fertőzés. A megemelkedett fertőzésre, lefogadom, megint szigorítások jönnek, amire újabb csökkenés következik be. Tehát hullámozni fog, amit persze el lehet nevezni második, harmadik stb. hullámnak. És ez így lesz a jövőben is, amíg nem jön egy új fordulat, mondjuk vakcina formájában.

Van egy másik elképzelésem is. Köztudott, hogy vannak súlyos esetek és vannak akiknek meg se kottyan a fertőzés. Mi lehet ennek az oka? Hivatalos válasz nincs. Nekem viszont van egy elképzelésem. Nem mindegy, hogy egy fertőzés alkalmából a páciens mennyi vírus szed össze. Ha csak néhány kosza vírus jut be a szervezetbe, az immunrendszer azonnal reagál, de a védelem felsorakozásához idő kell. Kevés vírus nem tud olyan mértékben felszaporodni, hogy az nagy rombolást végezzen, mert az immunrendszer megakadályozza. Ha viszont a fertőzéskor nagy mennyiségű vírus jut be, akkor mire az immunrendszer közbe tudna lépni már a vírus szaporodás megállíthatatlan, az emberi test rombolás kibontakozik.

Ha az elképzelésem fedi a valóságot, akkor eggyel több ok arra, hogy hordjuk a szájmaszkot, amit nem kell megmagyarázni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

64 gondolat erről: „(3264) Második hullám

  1. De. Kell magyarázni. Hiszen még itt is vannak, akik nem értik.

  2. „Ha csak néhány kosza vírus jut be a szervezetbe” – ez működhet úgy mint egy oltás?

  3. A szervezetbe jutó vírusmennyiség nyilvánvalóan meghatározó, igen. De meghatározó az immunrendszer állapota is. Ahogy minden betegség kapcsán.

  4. 5 Tibor bá’

    „Szerintem IGEN.”
    NEM!! Kibeszéltülk ezt is, NINCS (hosszútávú) immunitás.
    Minden fertőzés károsít, majd ujrafertőzés, ujrakárosítás,…

    Az emberiségnek annyi.
    Aki maszkot hord, kicsivel tovább élhet.

  5. 5 Tiborbá: akkor lehet, hogy ez hatékonyabb vakcina, mint az ember által, gyorsan összedobott oltóanyag, csak az a gond, hogy nehéz belőni, hogy kitől milyen dózist kaptunk… Szóval nem mehetünk oda egy tünetmentes pozitívhoz, hogy köhögjön ránk 🙂

  6. 6 n/a: ha párhónapos immunitást ad, az is valami a jelen helyzetben.

  7. Azért nyáron csak erősebb az immunrendszere az embernek (akaratlanul is több nap éri a bőrt -> D vitamin), nem csoda, hogy 14 napja nem volt halálos áldozat köthető a covid-hoz, új fertőzéseket pedig találnak a mai napig.

    Volt egy tanulmány, ahol az „népek” országos átlagos d vitamin szintjét hasonlította össze a covid halálozási arányokkal, és eléggé meggyőző volt az összefüggés… (ahol alacsony a d vitamin szint, ott volt magasabb a halálozási arány)

    Egyébként is tudományosan elfogadott, hogy a d vitamin csökkenti a légúti megbetegedések kockázatát.

    „2013-ban készült el a Semmelweis Egyetem reprezentatív felmérése: a vizsgálatok szerint a tél végére a magyar emberek 95%-a volt D-vitamin-hiányos. A becslések alapján országosan legalább 100.000 gyermeknek van extrém mértékű D-vitamin-hiánya.”
    https://www.novakhunor.hu/gyogyszerek/ennyi-es-ilyen-dvitamint-kell-mindenkinek-szednie-konkret-keszitmenyek-es-adagolasuk

    Egyébként a KSH adatok alapján idén télen kétezerrel kevesebben haltak meg, mint minden télen szoktak (az átlag az, hogy a téli időszakban kb. 5000 emberrel több hal meg az influenza miatt, mint a normál halálozási átlag az év többi részében)

    Tehát a karanténnal 2000 ember „nem halt meg influenzában”. Akkor eddig miért nem karanténoztunk télen? (ok a kórházakban influenza járvány idején látogatási tilalom szokott lenni, de ennyi volt eddig)

    A magyar halálozások fele kórházi fertőzéssel indult, ahogyan az idősotthonok védelme is kritikán aluli volt. Ezeket kellett volna megoldani elsősorban.

    A leállt egészségügy -elnyújtva, több év alatt- több halálesetet okozott ebben az időszakban, mint ahány életet megmentettünk a karanténnal.
    Van ismerősöm akinek az idős szomszédját minden évben kétszer kezelik 1-2 hétig kórházban, „beállítják az értékeit”. Na ez idén csak részben sikerült, kórházról kórházra szállították, végül meghalt.

    Itt Bicskén írták még április elején, a fél éve kapott időpontját lemondták szerencsétlen bácsinak, utána 2 hónapig semmi, ha most kér újra időpontot vajon mikorra kap? jövőre?

    Arról se olvastam itt, hogy 2019 tavaszi! Spanyol szennyvíz mintából mutattak ki covid-ot, amcsik is exhumáltak ki 2019 őszi halottakat, akik „influenzások” voltak, és bennük is mutattak ki covid-ot…

  8. Re:6 n/a
    Az emberiségnek nem lesz annyi, ezt a propagandát jól bekajoltad…
    Vak is látja már hogy tisztán politikai célokra használják fel a vírust, ami bár létezik, közel sem akkora mortalitású, hogy az emberiséget felszámolja.
    Gazdasági pusztításra, és politikai manipulációra bőven elégséges, ezért is nyomja annyira a szajha média. Ez már rég nem konteó, elég csak nyitott szemmel járni, ami sokaknak nehezen megy a pánikolás miatt.

    Én nem a vírustól félnék a legjobban, elég Amerikát figyelni, ahol egymásnak esett a saját hatalmi „elitjük”. Ez odáig is elmehet, hogy polgárháborút robbantanak ki, ami viszont totális gazdasági káoszt és ebből fakadó zűrzavart fog eredményezni. Ahhoz képest egy kis karanténosdi kellemes piknik volt, mert legalább az ellátási láncok/pénzügyi rendszer működött akkor, balhé esetén ezt pedig el lehet felejteni.

  9. Én március elején átestem a betegségen, a gyerekek hozták az iskolából. Két napig voltam nagyon rosszul, magas láz, hányás, hasmenés és gyengeség. Az orvosom Sumamed 500 mg tablettát írt fel. Hétfőn kezdtem magamat rosszul érezni, keddtől négy nap táppénz és két nap hétvége után mentem vissza dolgozni, teljesen jó állapotban. A gyerekeknél is hasonlóan gyors lefolyású volt, pár nap csúszással ment végig hármunkon és úgy múlt el, hogy semmi, de semmi nem maradt utána. A feleségem és az anyósom, – aki akkor nálunk volt – nem kapták el a vírust, azóta már voltak teszten, ami negatív lett. A feleségem mellettem aludt és én két éjszakát végig köhögtem, lett volna vírus bőven, mégsem fertőzte meg. A kollégáim sem kapták el, pedig közvetlenül egymás mellett dolgozunk és mielőtt orvoshoz mentem már elég rendesen köhögtem, akkor még nem volt kötelező a maszk használata, papírzsebkendőt raktam a szám elé abba köhögtem.

    Egy ismerős családnál mindenkit karanténba raktak, mert az anyukánál egy egyéb okból készített vérvétel során antitesteket találtak. Kiderült, hogy mindannyian túl vannak rajta, úgy hogy észre sem vették. A nagymama 84 éves, ebben a vírus szezonban még náthás tünetei sem voltak.

    Valami nagyon sántít ennél az egész vírus sztorinál, de hogy a bevitt mennyiség számítana – a fentebb leírtak alapján -erős kétségeim vannak. A legjobb egy darabot sem bevinni belőle.

  10. 11: Nekem gyanús, hogy ebből a történetből senki se a COVID-19-et kapta el, csak néhányan produkáltak néhány fals teszteredményt.

  11. Re:12
    Ha fals pozitív volt a teszt, akkor mit várjunk a statisztikától, amit közölnek?
    Ugyan ez a kérdés felmerül globálisan is…

  12. Nekem az ismerősöm most jött ki a kórházból, eléggé le van gyengülve, de nem biztos, hogy a covid okozta a gyengülést, hanem inkább a „kezelés”. Mert addig adták a vérhígítót, amíg vérezni nem kezdett… aztán véralvasztóval kezelték ezt a problémát.

  13. Az összevissza esetekből – tényleg nagyon fura más sokadszorra hallom hogy férj-feleség, egymás mellett (benn 🙂 élnek – hogy egyik elkapja a másik nem. Kétéves gyerek elkapja, a 3 testvére meg anyuka nem, pedig a kisgyereken maszkot tartani nem lehet, nyáladzik, taknyol, minden és mégsem kapja el a környzete. Ez igzolt tesztelt eset volt TV-ből. Szóval itt szerintem az lesz a vége, hogy bizonyos DNS mintával rendelkező emberek nem annyira érzékenyek rá míg mások igen, eddig véletlenszerű a szórás, de előbb utóbb biztosda vagyok benne hogy meglesz melyik gén vagy szekvencia okozza ezt, ebben biztos vagyok.

  14. 6 – n/a:
    Nem figyelsz. 😀 Csak azt igeneltem, hogy kevés vírusos fertőzés működhet vakcina módra. Abban a témában nem nyilatkoztam, hogy az immunitás meddig tart. Se az ujrafertőzésröl

  15. Az erdélyi unokatestvérem is a 75 éves anyjával él, aki egyébként ellátta a betegsége alatt és mégsem kapta el. Plusz még az a tizenegynéhány ember sem akik közelében voltak és két hét karantént is kitöltötték.
    Szóval nagyon gyanús és érdekes ez a vírus.
    A genetikai hátteret vadegér mintha már piszkálta volna, csak többen kicsúfolták a turáni génekkel. Lehet, hogy igaza van?

    Tibor bá”-nak pedig igaza van abban, hogy itt nem lesz semmilyen második hullám, mert az első sem ért véget, illetve nem is fog amíg nincs ellenszer. Ez a hullámozás is a szajha média pánikkeltése.

  16. Lent vagyunk a Balatonon és annyi az ember, mint soha. Tele németekkel és magyar turistákkal. Fulon van minden. Maszkot csak az üzletekben viselnek az emberek, a strandon senkin sincs, még a büfés sorban sem. Távolságtartásról jobb ha nem beszélünk. Ezek fényében azon gondolkodom, hogy miért nem alakul ki itt egy járvány.
    Szóval ez is csak azt az érzésemet erősíti a globális vírushiszti kapcsán, hogy csak egy eszköz a nyugatiaknak valamilyen cél eléréséhez. De mi lehet ez?
    Nem mellékesen ha normális és nem globalocsicska kormánya van egy országnak, az a számokban is megmutatkozik. Lásd románia és magyarország összehasonlítását.

    Ma olvastam román lapokban, hogy a kolozsvári focicsapat be akarja perelni a hamis tesztek miatt az azokat készítő intézményt. 18 játékosból 17-et pozitívnak hoztak ki, hogy aztán kiderüljön hogy csak hat gyanús, de azok sem biztos, hogy Coronások.

    18. Ábel
    Van egy olyan érzésem, hogy az USA-ban Krumpli megbuktatása miatt hullámoztatják a görbét a „demokraták” és csatolmányaik.
    Akkora országban bármit el tud adni egy elnökkel ellenséges szajha média az agyamosott tömegeknek. Vagyis láthatóan politikai célokra használják ezt a vírust egyesek ott, pont úgy ahogy a románok, hogy a választást a jelenlegi kormánypárt érdekében elhalasztassák.

  17. Tegnap voltam a háziorvosomnál, ahol évek óta nem jártam. Intett, hogy vegyem le a maszkot, azt mondta, hogy ő nem látott még egy covidos beteget sem, és már unja ezt az egész hülyeséget.

    Szerintem azt kell nézni, hogy mi volt ott, ahol tényleg súlyosabb járványgóc lett belőle.

    Elmondom: Szezon

    Európában február-március a felső légúti megbetegedések szezonja, egyszerűen ekkor vannak kedvező körülmények egy-egy járványhoz. Ugyanúgy, ahogy most sehol nincs az influenza, most csak egész kis esetszámban van itt a covid. Tavasszal mázlink volt, mire ideért, már vége volt az influenzaszerű betegségek optimális időszakának, így nem tudott komoly járvánnyá válni. Én február környékére várok egy újabb csúnya időszakot az északi féltekén.

  18. Tibor bá’
    Biztos, hogy az intelligensek fóruma még mindig a blogod?

    Elkeserítő, lassan kár minden betűdért…

  19. Vírus + genetika: mivel a vírus nem élőlény, ezért az adott gazdaszervezeten múlik mit kezd vele. Vagy a genetikán múlik, vagy az immunrendszeren, hogy elkezdi-e sokszorosítani/végrehajtani a vírusban rejlő „információt”.

    Valószínűleg mindkettőn múlik.

  20. Olaszország Majd spanyolország után, a Holland statisztikai hivatal is ugyanarra jött rá.
    Többen haltak meg a koronovírus miatt mint a járványtani adatokban szerepeltek…

    A hivatalos adatoknál csaknem kétszer nagyobb lehet a koronavírus-járvány halálos áldozatainak valódi száma Hollandiában – olvasható a holland statisztikai hivatal (CBS) szerdai sajtóközleményében.

    A hivatal az évi halálozási többlet, az úgynevezett túlhalálozási ráta számításaira alapozva közölte mindezt.

    A CBS adatai szerint március 9. és május 24. között a nemzeti egészségügyi szolgálat 5900, a járványhoz köthető halálesetről számolt be, míg ez alatt a tizenegy hét alatt a túlhalálozási ráta 8593 és 11 691 között volt.
    A hivatal számításai szerint a koronavírus okozta Covid-19-betegség halálos áldozatainak valós száma e két adat között lehet. A CBS szerint ez a következtetés 95 százalékos bizonyossággal vonható le.

    Németeknél a „kamu” vírus:

    Németországban meghalt minden ötödik fertőzött, aki kórházi kezelésre szorult
    Február vége és április közepe között minden ötödik, koronavírussal fertőzött beteg elhunyt Németországban, aki kórházi kezelésre szorult, a lélegeztetőgépekre kapcsoltak körében pedig csak minden második paciens élte túl a betegséget – áll a WIdO kutatóintézet tanulmányában, amelyet szerdán ismertetett a dpa német hírügynökség.

    A WIdO az egyik legnagyobb német egészségügyi biztosító, az AOK intézete, amely közösen készítette a tanulmányt a Berlini Műszaki Egyetemmel és az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetével (Divi).

    Tízezer, február 26-a és április 19-e között kórházakban kezelt beteg esetét vizsgálták, közöttük 1700 lélegeztető gépre szorulóét. A 8300 – gépre nem került – paciens körében 16 százalékos volt a halálozási hányad, míg a – nyilvánvalóan rosszabb állapotuk miatt lélegeztetésre szorulóknál – 53 százalékos. A két adatból következik, hogy a tízezer beteg közül bő húsz százalék nem élte túl kezelését.

  21. 20. lr01
    Indiában, Floridában, Dél-Amerikában mikor van „szezon”. Mert ott most igen szép számú beteg van…

  22. 21 – Koczka Zoltán:
    Ezen én is el szoktam meditálni. De tudod az intelligens ember is be lehet szarva és a beszart ember kínjában tagadja a valóságot. Az igazán inteligens ember ekkor se.

  23. 13. dajtás,
    Március elejéről volt szó, azóta folyamatosan javult a megbízhatóság, ma már 95% feletti pontosságúak a gyorstesztek.

    Azóta már látszódik, nemhogy kevesebben, hanem többen haltak meg covid okozta szövődményben, mint ahogy a tesztek mutatták. Tehát a mortalitása magasabb, mint amit a régebbi adatsor mutatott.
    Azt osztom, hogy manipulálják a közvéleményt.
    Mintha a lottón valaki a négytalálatos szelvényét ötnek hazudja. Látszólag nem nagy a különbség, de a hatása a környezetére annál nagyobb.
    15. Minató,
    „bizonyos DNS mintával rendelkező emberek nem annyira érzékenyek rá míg mások igen, eddig véletlenszerű a szórás, ”

    Az idősotthonokkal mi a helyzet? Egy egy idősotthonban sokan elkapták és nagyon sokan bele is haltak a fertőzésbe. Véletlenül a DNS-ük okán fogékonyabbak lettek volna? Ez cáfolata a DNS elméletnek.

  24. 28: Ha egyetértesz vele, ha nem, az intelligens ember definíció szerint az, aki mindent a legrosszabb színben lát, és minden lehetséges következmény közül csak a lehető legrosszabbal számol. Mindenki más csak ámítja magát, hát nem egyértelmű?

  25. Nah, ezért lehet kitiltást kapok, de itt van egy kis gondolkodni való egy orvostól idézve, szándékosan nem árulom el kitől 😀 :

    A Közegészségtannak nevezett orvosi tantárgy ezt tanítja: „A fogékonyság az egyén saját tulajdonsága.”
    Ez azt jelenti, hogy a fogékonyságot mi magunk hozzuk létre. Nagyobbrészt akaratlanul, tudatlanságból, hanyagságból.
    Ha valaki úgy véli, hogy a védőoltások megoldják ezt a problémát, azt úgy nevezik, hogy önáltatás.
    Majd így folytatja a tankönyv: „Ez a tulajdonság teszi lehetővé, hogy a szervezetbe jutó kórokozó abban elszaporodhat és betegséget okozhat.”
    Ha nem hozzuk létre a fogékonyságot, akkor a „kórokozó” nem tud elszaporodni, és nem tud betegséget okozni. Ha nem hozzuk létre mi magunk a fogékonyságot, akkor a „kórokozó” nem kórokozó.
    Ha őszinték akarunk lenni magunkhoz, akkor rá kell néznünk arra, hogy valójában mi magunk vagyunk a kór okozói, és nem valamiféle kis gonosz baktérium vagy vírus vagy bármi más.
    A valódi kórokozók mi magunk vagyunk.
    Emlékszik. A Közegészségtan ezt is tanítja: „A kórokozó jelenléte önmagában még nem okoz betegséget, csak azokban, akik arra fogékonyak.”

    A testünkben sokféle sejt található. Idegsejt, izomsejt, májsejt, és még hosszan sorolhatnám.
    Egy idegsejt, egyedül, nem tudná feldolgozni a sok bezúduló információt. Sokan kellenek hozzá. Egy izomsejt, egyedül, nem tudná behajlítani a kart. Sokan kellenek hozzá. Sok izomsejt, együtt, már el tudja látni a feladatot. Az ilyen egymással szövetkező, együtt dolgozó sejtek együttesét nevezzük úgy, hogy szövet.
    Hasonlóan a textilek esetében használt fogalmunkhoz. Egy szál fonal nem alkalmas arra, hogy betakarja a testem. Fonalak sokasága, együttesen, szövetkezve adja ki azt, amit szövetnek nevezünk. A textil szó egyébként a latin textum = sző szóból származik.
    Még az orvosi nyelv is ezt a fogalmat használja.
    Az orvostudománynak van egy ága, szövettannak, orvosi nevén hisztológiának nevezik.
    Hisztológia. Ez a tudományág az élő szövetek – idegszövet, izomszövet stb. – tanulmányozásával foglalkozik.
    Nagyon kifejező, hogy a hisztológia elnevezés a görög hisztosz azaz szövőszék szóra vezethető vissza.
    Most már megbarátkozott a szövet fogalmával. Menjünk tovább. Nézze csak! (megj.: a filmen látható lesz) Bal oldalon egy ép szövet látható, jobb oldalon pedig egy beteg szövet.
    Tegyünk föléjük egy baktériumot.
    Mit csinál a baktérium? Ő növényke, akinek táptalajra van szüksége, olyan helyre, ahol háborítatlanul tud növekedni és szaporodni. Ilyet keres. Körülnéz. Meglátja az ép szövetet.
    – Ah! Ez nekem nem felel meg. Itt nincs táptalaj, itt nem tudok megtelepedni.
    Tovább keresgél. Megfelelő élőhely után kutat. Rátalál a beteg szövetre.
    – Hurrá! Ez a nekem való hely! Ezt kifejezetten az én számomra készítette elő valamilyen jóakaró. Itt megtelepszem.
    Megtelepszik, elkezd növekedni és szaporodni. Eszegeti azt, amit maga körül talál. Elkezdi bontani, felhasználni a saját céljaira a már eleve beteg szövetet. Amely már az ő megjelenését megelőzően is sérült volt. Eszeget, táplálkozik, és mindez azt a látszatot kelti, hogy ő okoz károkat.
    De az egészséges szövetben, amelyben meg sem telepszik, nem okoz semmi bajt.
    A zseniális tudós (Rudolf Virchow) számára nem okozott nehézséget, hogy mindezt a tudást belesűrítse egyetlen mondatba.
    „Ha elölről kezdhetném, annak bebizonyítására szentelném az életem, hogy a kórokozók természetes élőhelyet, beteg szövetet keresnek, nem pedig a beteg szövet okozói.”

    Na jó, Dr. Lenkei Gábor írja, lehet ütni.

  26. Persze..kezdőknek megteszi. De kizárja-e olyan korokozó létezését amire mindenki fogékony? Ilyen pl. a veszettség.

    Ezen meg is dőlt Lenkei okossága…

  27. Furcsa ez a második hullám várás, amikor az elsőt sem láthattuk. A mediából áradó folyamatos riogatáson kívül nem engedik a népeket hiteles információhoz jutni. Nekem kezdetek óta olyan érzesem van, hogy ez az egész cirkusz egy jól megírt forgatókönyv szerint van levezényelve és a “nemzeti” kormányok csak végrehajtják a Gazda utasításait időrendi sorrendben.
    A tesztelés részletekbe menő metódusáról és a téves riasztás százalékos arányáról szívesen meghallgatnám a törzsünket.
    Egy magyar nagytudású boncmester részletes leírását is közzétehetnék az illetékesek.
    Mire költötték a számolatlan milliárdokat és mi lett az eredménye? Miért kellett megint eladósodnunk a védekezesre hivatkozva?
    Kitől vettük a teszteket és miért tőle? Stb. A kérdések sora végtelen, de választ nem kaphatunk.
    Az egész történet egy világszerte bevezetésre kerülő kötelezően beadandó “vakcina” felé mutat. Na ez a “vakcina” fogja lecsökkenteni a világ népességét a kivánt szinte.
    Ez az egész cirkusz jobban bűzlik mint egy trágyadomb!

  28. Tibor bá’
    Ilyenek mint ez a 33.-as…

  29. 34. Nem kell mindjárt Tibor bá’-hoz futni panaszra! 🙂
    Én csak leírtam a véleményem, ahogy te is. Lehet, hogy nem illeszkedik a fősodorba, de ezt a szekeret is tolni kell egy kicsit. 😉
    Egyébként Szlávik most nyilatkozta:
    „Az oltás kötelezővé tételéről úgy vélte, lehet törvényeket hozni, hogy legyen az oltás kötelező, de azért ez messzire visz. Lehet azt mondani, hogy nem kötelező ugyan az oltás, de bizonyos tevékenységekhez kötött, például iskolába járáshoz. Tehát akkor engedem iskolába a gyereket, ha be van oltva, akkor engedem dolgozni az illetőt, ha be van oltva. Akkor engedem be egy idősotthonba, ha be van oltva, akkor engedem be kórházba is. Ez is egy módszer arra, hogy az embereket rávegyék az oltásra. Arra kell nagyon vigyázni, hogy nehogy az oltásellenesek hangja legyen erősebb, mint a józan ész hangja – mondta az infektológus.”
    Az iskolakezdés dilemmáiról, a második hullámról, az oltásról beszélt többek között az InfoRádió Aréna című műsorában Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető infektológus főorvosa.”

  30. 35.
    A kötelező oltások nélkül kisebb volna az átlagéletkor…
    Van itt szkeptikus aki ne oltatná be magát egy veszettség gyanús harapás gyanújakor?
    Látható hogy a kanyaró oltás vagy a gyermekparalízis elleni elmaradása mit jelent…
    Aki soha nem szedett pl. Lariamot annak fogalma sincs hogy egy védőoltás mekkora könyebbség

    Szükség van a kötelező oltásokra.
    Egyébként a zuhanó kasban nincs ateista bányász!
    Most, amikor itthon csak járványveszély van könnyű hősködni… (ostobaságokat írkálni)

  31. 36 – Koczka Zoltán:
    Eredetileg úgy indult ez a honlap, hogy lehet idejönni felcsípni ismereteket., illetve kiegészíteni tudással. Ez utóbbi többnyire elmaradt, de az okoskodók, a hülyeségekre hajlamosak elburjánzottak. És hiába intem le, írom meg a véleményem. Tovább nyomják a szart. Ezzel élik ki magukat. Aztán megunom és kitiltom.

  32. Az Egyszeszerűnépnek kellenek az ilyen iránymutatások, hogy: Második Hullám, viselj maszkot, vagy megdöglesz; Támadnak az UFO-k, figyeld a szirénát; Közöttünk settenkedik az Ötödik Hadoszlop, jelentsd fel anyádat is, ha gyanús; stb. Nem is tudom, miért nincs már erre plakátkampány. Ákos lehetne rajta, ahogy maszkban énekel. Legalább egy olyan dologból lehetne lopni, aminek valami értelme van.
    Amúgy, a félgyarmati sorból diktatúrába süllyesztett, már annyiszor megvezetett Egyszerűnép reagálása teljesen érthető. Csak akkor HISZ majd a Vírusban, ha hullani kezdenek a közeli családtagjai.

  33. 36. Én nem írtam, hogy oltás ellenes vagyok. Én is megkaptam a magamét. Maga az oltás hatásmechanizmusa nem ördögtől való. Ez a most fejlesztgetett valami viszont már most nagyon bűzlik. A biotechnológia elért már egy olyan szintet, hogy ebbe az oltóanyagba bármilyen hosszú hatású összetevőt bele tudnak integrálni. Mi lesz a garancia arra, hogy az oltás után fél-egy évvel nem viszI el a kaszás a beoltottakat valmilyen furcsa és váratlan betegségre hivatkozva?
    Nem hősködésnek írtam az előbbieket, csak gondolat ébresztőnek azoknak, akik nem kajálják a média súlykolta “objektív” híreket.
    Hú, most olvastam Tibor bá’ feddését. Nem akarom túlfeszíteni a húrt, ezért befejeztem. Nem gondolom, hogy akkora sületlenségeket írtam, ami indokolná a kitiltást, de azt az elvet vallom, hogy halgattassék meg a másik oldal is. Az idő majd eldönti, hogy kinek lesz igaza.

  34. 37. Tibor bá’

    Talán a tiltásnál hasznosabb volna 164 karakterre korlátozni a hozzászólásaik hosszát…
    Kevesebb volna a Bullshit

  35. Re:30
    Amikor n/a azt mondja hogy „mindmeghalunk”, és az emberiségnek kampec(nem szó szerinti idézet, úgy is bele fog kötni… 🙂 ), akkor csak szóljak már ezért, hogy ne beszéljünk már marhaságokat.
    Másod sorban nem tagadom a vírust, azonban nyilvánvalóan látszik, hogy manipulálják a politikai érdekek szerint, és úgy tálalják, ahogy éppen az érdekek kívánják.
    Lásd romániai pénzért mindenki COVID-os lett, és ezzel szemben a magyar nem tesztelünk sokat, ezért alacsony az esetszám trükköt lehet példaként hozni.

    Re:27
    Attól függ ki gyártja….
    Ide is beírták, hogy egy komplett focicsapat perelte be a korházat?, mert fals pozitív volt a tesztjük. Hány ilyen van még, amiről nem is tudunk.
    Fő probléma az, hogy a valós esetszámokkal olyan sokat trükköztek, hogy bevallom, én a fősodor médiára egyáltalán nem tudok támaszkodni. Marad az akár egymásnak ellenmondó alter csatornák, és ebből kell kirakni a valóságot.
    Nekem az jön le most, hogy a vírus valós, öregebb korosztályokra veszélyesebb, nem kell fél vállról venni, de némi körültekintéssel ki lehet bekkelni, ellenben nagyon messzire van attól a képtől, amit a szajha média tálal.

  36. Nem is értem tényleg. Persze nincs is járvány csak valakik megint sündörögnek valamiben ellenünk. Vagyis a világon mindenki ellen. Vagyis mindenki be van vonva a globális tervbe, de senki sem beszél. És hamis minden teszt, meg emberek nem is kerülnek kórházba, legalábbis csak azok akik beveszik a kamutesztet és tulajdonképp ettől hiszik azt hogy betegek mert fogékonyak. És eleve beteg a szövetük mielőtt jönne a kórokozó amit beképzeltek, aztán amikor jön elkapja a beteg szövetet és mégjobban megbetegíti. Megmondta a Lenkei is. Közvetlen a termékmegjelenítés előtt mondta.

    Na jó aki itt álmodozik nézze meg az euromomot:

    https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

  37. 41.
    A valós adatok az olasz spanyol holland statisztikai adatok…
    Kb 60% al többen haltak meg a Covidtól mint ahányan diagnosztizálva lettek közülük.

    Ennyit a hisztériáról meg a veszélytelen vírus teóriákról meg a konteókról…

  38. 38. Reinkarrnator
    Az Egyszerűnép nem biztos, hogy hülye. Lehet, hogy csak a józan “paraszti” eszére hallgat, ami már többször jó iránymutatást adott.
    Biztosan van annyira Egyszerűnép, aki bevenné az általad említett világos iránymutatásokat, de azok nem erre a fórumra irogatnak.
    Egyébként dajtás által leírtakkal értek egyet:
    “ Másod sorban nem tagadom a vírust, azonban nyilvánvalóan látszik, hogy manipulálják a politikai érdekek szerint, és úgy tálalják, ahogy éppen az érdekek kívánják.”

  39. 40 – Koczka Zoltán:
    Már rég lehatároltam volna a hozzászólások hosszát, de nincs rá lehetőség.

  40. 32: Koczka Zoltán: jogos, meg is kérdeztem a veszettséget, talán kapok valami választ 🙂
    Arra tippelnék még, hogy mivel ez nem élőlény ugye, egy jól működő immunrendszer nem kezdene semmit a vírussal, tehát azt mondanák, hogy „nem fertőződtem meg”.

    Csak itt jön a képbe, hogy inkább az oltás, mint a reszkírozás
    És ez a része tényleg káros, hogy olyanok akiknek átlagosan szar az immunrendszere, próbálnak kardoskodni az oltások ellen.

    Nekem is jutott eszembe hasonló, a romlásnak indult étel, ott is elvileg a bacik elszaporodása miatt leszünk betegek…

    De nem reagált senki arra se, hogy már 2019 tavaszán elrakott szennyvízből kimutatták a covid-19-et.

    https://index.hu/kulfold/2020/06/26/tavaly_marciusi_szennyvizmintaban_mutattak_ki_a_koronavirust_barcelonaban/

    Egyébként az ember hajlamos a saját környezetéből érkező ingereknek hinni.

    Nekem eddig kettő ilyen van, haverom kb. másod unokatesója, aki Spanyolországban él, februárban jött vissza Magyarországra, és legalább áprilisig itthon is volt, áprilisban csinált egy tesztet, és kimutatta a covid-ot, mint már gyógyult, nem fertőző. Viszont még csak náthás se volt.

    Feleségem barátnőjének a cégénél van már vagy 5-6 covid pozitív, bár nem az ő gyárukban, hanem egy másik magyarországi gyárban, de simán dolgoztak ők is, nem ágybetegek voltak. (az még ellenőrzés alatt, hogy bármit éreztek-e magukon)

    Ezen kívül újra mondom, itthon 600 halálos eset fele kórházi fertőzés, ők ugye „fogékonyabbak”.
    Az biztos, hogy az idősotthonok, és a kórházak védekezése egy nagy szar volt, és emiatt haltak meg sokan a 600-ból, akiknek nem kellett volna.

    De egyébként beszédes ez az oldal is:

    https://koronavirus.gov.hu/elhunytak

    Csak egy példa:

    „AMI, magas vérnyomás, hepatitis C, inop.májkapu tumor, iszkémiás szívbetegség, decubitus, EBSL termelő E.coli fertőzés”

    Szerencsétlen 83 éves bácsi, erre az alapra kb. bármit elkapott volna meghal 🙁
    E.coli is érdekes, azt a nyers hússal, vagy fekáliával szennyezett zöldséggel lehet összeszedni tudtommal, no de kórházban?

  41. Igen, valóban sok a szkeptikus, hozzánemértő hozzászólás.
    Azonban fölösleges ezen csodálkozni.

    A társadalom egy része( még mindig a kisebbik) eljutott arra a szintre mikor már nem hiszi el az információk jelentős részét.
    Nem tud már válogatni az információk valósagtartalma között, esetleg csak abban amihez koknrétan ért.

    Ha valakit sokszor hazugságon kapnak, már hiába is mond igazat. A farkas és a bárány esete ugyebár.

    Lehet itt előrángatni az intelligenciát, meg a légből kapott konteók nyomatását, mint hülyeségeket.

    De ez a jelenség egy egyszerű következmény és teljesen normális.
    Részben a médiumok hibája, mert túldimenzionálással akarja a figyelmet megkaparintani, így a hírpiaci életét meghosszabbítani.
    Másrészt a vezetés hibája, mert vizet prédikál és ugyebár bort, méghozzá nagyon finom borokat iszik.

    Ez világjelenség. Tehát a józan ész azt gondolhatja, hogy itt az én hátamon élősködnek. Hogy ezt megtehessék kamuznak mindenfélét.
    Ez a szűkebb réteg, akik a legtöbbször érzések szintjén reagálnak, így néha vad dolgokban is hisznek.
    A nagytöbbség hisz, elhiszi, hogy ilyen a világ a kormány jót akar, a gazdaságnak növekednie kell, nézzük a tv-t stb.

    Ha szigorúan logikai alapon, lehetőleg sok információ birtokában nézzük akkor látható, hogy keveredik a hülyeség a józan ésszel.
    Én konteós vagyok.
    Ez az oltás kérdés is olyan mint egy egyszerű késhasználat, mire használom?

    Csak a hülyék mondják nincs is vírus. De az hülye e aki megkerdőjelezi a szándékukat?
    Hülye e az aki nem szavaz a Fideszre? Sőt hülye-e az aki egyáltalán el sem megy szavazni, mert szavazásaval nem akarja tovább legitimálni egy alapvetően rossz rendszer működését, ezzel gyermekei életét
    lehetetleníti tovább és a változást odázta, mígnem a szakadékhoz érkeztünk?
    Hülye-e az aki feltétlenül elhiszi ami elhanzik a médiumokban?

    Ki a hülye, ki nem az? Nehéz erre válaszolni.

  42. 47.
    A hazai kormányzati kommunikáció jó alapot jelent az ostobáknak (hasznos idióták).
    Pl, Országos Cecilia „nem kell maszk” hamis biztonságérzet. Ne teszteljünk.
    Etc.
    Máig az egyetlen aktív védelem a maszk.
    Ma megint lesz valami központi szigorítás.

  43. 48 Koczka Zoltán

    Téged az értelmesebbek közé sorollak.
    Engedj meg egy kis pontosítást.

    „Pl, Országos Cecilia “nem kell maszk” hamis biztonságérzet. Ne teszteljünk.”

    Nem így mondta.
    https://24.hu/kozelet/2020/03/26/muller-cecilia-ha-nem-vagyunk-betegek-a-maszk-viselese-meg-karos-is-lehet/
    „Müller azt mondja, minden más esetben elég, ha a beteg viseli a maszkot, mert cseppfertőzéssel terjed a vírus. ”

    Ez értelmes embernek értelmezhetetlen, tehát nem az értelmes embereknek szólt.
    Így pontosabb:
    https://magyarnarancs.hu/katasztrofa/maszkban-vagy-anelkul-hogy-erdemes-atveszelni-a-koronavirust-128189

    Akkor már beindult a pánik, a felvásárlás is, meg kellett nyugtatni a birkákat.
    OV nyíltabban kimondta, Nincs elegendő maszk.
    https://index.hu/belfold/2020/03/30/orban_parlament_koronavirus/
    „Orbán: Kérek mindenkit, hogy viseljen maszkot, de nem tudom garantálni, hogy mindenkinek jut”

    Müller Cecília is értelmes ember, bár sokan próbálták lehúzni pl. az iskolai eredményei miatt.
    Látható hogy az élet iskolájában jól vizsgázott.

  44. 49.
    n/a
    Világos, a csehek és a szlovákok mind zsenik. Maszk bámiből is de kötelezően és azonnal…
    Nekünk viszont van 300 ezer millióért 16ezer
    olyan lélegeztetőnk, amit ha egyesével veszel meg akkor 3-6millió Ft.
    Ezek db ját 500eFt ért hozták el pestig.
    Ezér nem börtön jár nálunk hanem kitüntetés.
    „Itt kell lenned, hogy elhidd!”

  45. 50 Koczka Zoltán

    Megvárom, amíg a vörös köd eloszlik a szemed elől.

  46. 51.
    „OV nyíltabban kimondta, Nincs elegendő maszk.”

    Előtte 1000x hogy minden megvan a védekezéshez ami szükséges…
    Közben világos volt hogy ott álltak az apályban, letolt gatyával. Napról napra improvizálva. Hipós tojással meg hamis biztonságérzettel. Az egészségügyi államtitkár azóta is illegalitásban. Nyom nélkül eltűnt.
    Haggyuk már, legott komédiának vettem így inkább múlattat…
    „Ha nem röhögnék akkor sírnák!” mint Bödőcs

  47. 41. dajtás

    „…nem tagadom a vírust, azonban nyilvánvalóan látszik, hogy manipulálják a politikai érdekek szerint, és úgy tálalják, ahogy éppen az érdekek kívánják. …”

    a legszebben megfogalmazott szöveg, a hónap mondata címre esélyes!

    A gyengébbek kedvéért engedelmeddel leírom fordítva is:
    Ha manipulációt tapasztalunk bizonyos – gazdasági, politikai, stb.., – érdekek mentén, vagy akár egyes csoportok által, az nem jelenti okvetlenül azt, hogy maga a vírus nem létezik, vagy hogy nem jelent veszélyt.

  48. 46. Satyi
    E. coli fertőzés: tipikusan végbél felől a húgyutakra, a székletből

  49. 54.
    Nekem az egyik kína beszállítónk küldött első szóra. Így a cégnek meg a holdudvarunknak máig kitart. Persze vámot kiszabtak rá…

  50. 54 – 56:
    Én időben felébredtem, és a helyi patikában vettem egy doboz (50 db) maszkot @ 50 forintért. Ez volt a normál ára a pandémia előtt.

  51. Semminemű hátsó szándék, beköhögés vagy molesztálás nincs a tarsolyomban. Csak megírom, amit gondolok. Vannak oldalak, ahol különféle szekták alakulnak ki. Szektatagok, akik kedvelik egymást és akiknek egyfelé húz az ökrük/bégetőjük, általában egymást nyaldossák örömükben.

    Rengeteg oldal foglalkozik azzal, hogy ez a vírus csak egy ártatlanka, amelyik minden második bokorban megterem. Megint más oldalak azzal riogatnak, hogy maszk nélkül még pisálni se menj, mert… Megint más oldalak áltudományos maszlagot dobálnak szerteszét arról, hogy jön a megváltó vakcina. És persze ott vannak az oldalak, ahol komoly orvosok és tudósok/kutatók elmondják, hogy a PCR-teszteket, amiket a víruska kimutatására használunk, valójában exoszómás érdekességekkimutatására tervezték – vagyis nem vírust mutatunk pozitívnak/negatívnak, hanem egy teljesen ártatlan cuccot az emberi immunrendszerben…

    Az olvasó pedig kapkodja a fejét. Trágárságok és köpködések vannak mindkét/mindhárom oldal felől. Tüntetések maszk ellen és maszk mellett. Miközben az emberek elvesztették már a józan ítélőképességüket. QAnon is színre lépett, pedofilok százezrei isznak gyermekvért, Mel Gibson iagazat beszélt tizenéve, amikor „zsidózott egyet” – miközben kisvállalkozók százezrei, ha nem milliói az egész világon megroggyantak (első kézből tudom) a leállások miatt. Emberek vannak otthon, nem csinálnak semmit, csak híznak és veszekszenek, mert nincs elfoglaltságuk. Egy-két napot mennek dolgozni havonta!
    Normális?

    Mindenkinek szépen el kéne gondolkoznia azon, hogy mibe keveredtünk. Nem mondom meg, hogy szerintem melyik oldalnak van igaza, de egy pár hónapos vakcinában meg egy fingot simán áteresztő maszkban bízni… nem is tudom, hogyan írjam le, bácsi kérem… badarság. Ugyanakkor nem kell félvállról venni olyan dolgokat, amik valóban veszélyesek.
    De ésszel. A szektákban a szektavezéreknek nagy a hatalmuk, és ugyanígy nagy a felelősségük. Ezt érdemes nem elfelejteni. Pont.

  52. 58. Satyi,

    „A kutatás során több mint 90 beteget és kórházi dolgozót vizsgáltak meg, akiknek 60 százaléka hatékony immunreakcióval lépett fel a fertőzés ellen, de három hónappal később csak 17 százaléknál volt hasonlóan erős a védelem. Az antitestek száma akár a huszonharmadára is csökkenhetett, de olyanok is voltak, akiknél már ki sem tudták mutatni az antitestek jelenlétét.”
    Ehhez hozzájön, hogy vannak akiknél eleve ki sem alakul immunitás.
    Egy sportcsapat fertőzött tagjainak ismételt vizsgálatánál többüknél már nem volt kimutatható ellenanyag.

    Márciustól terjedt a vírus Indiában, így a nyomornegyedekben is.
    Ha feltételezzük, hogy hasonló az ellenanyag mennyiségi csökkenése, mint amit a kutatási eredmény (mint a sportolóké is), és ehhez hozzájönnek azok akiknél eleve ki sem alakul ellenanyag, akkor a kézenfekvő kérdés az, összesen márciustól hány % fertőződött meg, hogy egy július végi vizsgálat 57%-ban mutat ki szervezetükben érdemi mennyiségben ellenanyagot?
    Itt 100% megfertőződött a nyomornegyed lakossága? Vagy akik megfertőződtek, a gyenge tünetesekben is érdemi ellenanyag termelődés történt? Vagy akik megfertőződtek a nyomornegyedben, őbennük, valami oknál fogva nem csökken le az ellenanyag szint?

    A fentiek miatt a hírt fenntartásokkal kezelem. Sántít a történet.
    Van itt olyan aki érti Indiát, de szerintem a nyomornegyedből nem kerülnek kórházba,intenzív osztályra, hogy megmentsék a haldokló életét. Azt is megkockáztatom, fogalma sincs a hatóságoknak, hányan haltak meg covid-ban a nyomornegyedekben.

  53. 61. TomBobb

    „Nem mondom meg, hogy szerintem melyik oldalnak van igaza, de egy pár hónapos vakcinában meg egy fingot simán áteresztő maszkban bízni… ”

    ha csak egyszer is megnéz bárki egy nagysebességű felvételt csak mosolyogni tud ezen…
    imveurope.com/news/high-speed-camera-reveals-sneeze-aerosols-travel-7-8m

    minden ami a képletben a nagy r-t („R”) csökkenti hasznos, nem kell 100% ban szűrnie a maszknak, elég ha csak „csökkenti” a valószínűséget..

    A maszk nem a vírust szűri hanem főképpen az aeroszolok mozgását csökkenti, amik hordozzák a vírust, azokat jó részt szűri is.

    De ezt azt hiszem kb. lett volna már idő megértenie az elmúlt hónapokban mindenkinek.
    De hiába, nemakarásnak ez lett a vége.

  54. 61 – Tom Bobb
    Igen, így van. Világszerte megy a nagy ködösítés. Mindenre van bizonyíték, de annak az ellenkezőjére is. Az átlagember csak kapkodja a fejét az egymásnak gyökeresen ellentmondó “objektív” híreket hallva.
    Egy biztos: ezt a zűrzavar valakiknek nagyon jól jön és az nem a keményen dolgozó melósok és kisvállalkozók széles rétege.
    A kormányok sem segítik az obkektív tájékozódást, pedig nekik minden eszközük meglenne hozzá! Valami itt nagyon bűzlik, csak sok ember a maszk takarásában még nem érzi, de a fingszag a legvastagabb szűrőbetéten is áttör egyszer!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük