(3904) Újra nyomul a COVID-19

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

A német kórházak egyre mélyülő válsággal néznek szembe, ahogy a COVID-19 fertőzések és halálozások száma emelkedik

Szerző: Markus Salzmann (WSWS)

89. Útban a 90. felé

A koronavírus BA.4 és BA.5 változatainak dominanciája, valamint a COVID-19 elleni védekezési intézkedések megszüntetése a fertőzések számának gyors növekedését idézte elő. Csütörtökön a Robert Koch Intézet, 135.402 új koronavírus-fertőzést jelentett, kedden pedig már 147.489-et. A hétnapos előfordulás több mint 690 fertőzésre emelkedett 100.000 lakosonként a hétfői 650-ről. Ezek a számok még csak nem is tükrözik a katasztrófa valós mértékét.

Az ingyenes tesztelés eltörlése, bizonyos tevékenységek kötelező vizsgálatának megszüntetése, valamint a vizsgálati lehetőségek drámai csökkenése azt jelenti, hogy az összes fertőzésnek csak egy részét regisztrálják. Naponta 100-200 ember hal meg a COVID-19-ben. Hivatalosan a koronavírus miatt már 142.000-en haltak meg Németországban.

A szabad fertőzések gyilkos politikájának eredményeként két és fél év után a kórházak ismét az összeomlás szélére kerültek. A Német Interdiszciplináris Intenzív Terápiás és Sürgősségi Orvostudományi Egyesület (DIVI) Intenzív Terápiás Nyilvántartásának napi jelentése szerint, hétfőn 1000 fölé emelkedett a koronavírussal fertőzött intenzív terápiás betegek száma. Május közepe óta ez a legmagasabb betegszám.

A DIVI tudományos igazgatója, Christian Karagiannidis arra figyelmeztetett, hogy a nyári szezonban viszonylag magas a kórházi ágyak kihasználtsága. A rendelkezésre álló férőhelyek száma továbbra is csökkenni fog a létszámhiány miatt – tette hozzá. Nemcsak a kórházi felvételek növekvő száma sodorja a végletekig az egész egészségügyi rendszert. Ugyanis egyre több alkalmazott fertőződik meg, ezért hiányoznak a munkahelyükről. A Német Kórháztársaság (DKG) vezérigazgatója, Gerald Gaß a Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) lapnak azt mondta: „Minden szövetségi államtól kapunk bejelentést arról, hogy egyes osztályokat be kell zárni a létszámhiány miatt.” Időnként még a sürgősségi ellátás is érintett.

„Szűk keresztmetszeteket látunk a kórházakban, elsősorban Schleswig-Holsteinben, ahol különösen magas a fertőzési arány” – mondta Susanne Johna a Handelsblattban, Marburger Bund Orvosok Szakszervezetének elnöke. „Az egészségügyi rendszer helyenként eléri képességeinek a határait. A járvány harmadik évében ez egy igazi katasztrófa.”

A közelgő őszi hullámra tekintve Johna kifejtette: „Akkor nem csak egy koronavírussal lesz dolgunk, hanem valószínűleg egy agresszív influenzahullámmal is. A koronavírus és az influenza hullámnak ez a kombinációja valós probléma lenne, mivel az egészségügyi rendszernek két súlyos betegséggel kellene megküzdenie.” A nagy kórházak teljes osztályai már megbénultak. A Schleswig-Holsteini Egyetemi Kórháznak, (UKSH) létszámhiány miatt, több osztályt be kellett zárnia a kieli és lübecki telephelyén.

Július 1-jén 479 alkalmazott volt elszigetelt, ez a szám július 8-ra 600 fölé emelkedett. A hosszú ideje tomboló létszámhiány más szövetségi államokban is komoly hátrányt okoz. A szászországi kórházakban is rendkívül ingatag a helyzet. A koronavírus miatt előforduló esetek az ápolószemélyzet általános hiányát eredményezi.

„A gazdasági helyzet és a létszámhiány nehezíti a helyzetet” – mondta Friedrich R. München, a Szász Kórházszövetség ügyvezető-helyettese. Kiemelte, hogy a jövőben nem zárható ki a „szolgáltatási korlátozás”. Az ellátás a járvány előtti időszakhoz képest már romlott. A lipcsei St. Georg Klinikán jelenleg mintegy negyedével kevesebb ágy üzemel. Ennek oka a létszámhiány és a COVID-19 miatti hiányzás. A kórház szóvivője szerint az elmúlt két évben minden korábbinál több nővér döntött úgy, hogy elhagyja az egészségügyi ellátórendszert. Eddig csak „munkatársaink odaadó elkötelezettsége” akadályozta meg egész osztályok bezárását – mondta.

A cég szerint a múlt héten a hamburgi Asklepios Klinik Nord Heidbergben 11 műtőből csak öt működött. A Hamburg-Eppendorfi Egyetemi Kórház (UKE) minden területét szintén létszámhiány van. „A több mint 14.400 alkalmazottból körülbelül 250 jelenleg karanténban van. Ezért a járvány kezdete óta újra és újra el kellett halasztani a tervezett, de nem sürgős műtéteket – közölte a kórház.

Németország-szerte több tucat másik kórház jelezte, hogy csökkenti működési kapacitását. A bajorországi Erdingben lévő kórházban jelenleg 800 alkalmazottból naponta, átlagosan 140 beteg. Emellett, számos olyan üresedés van, amelyet nem lehet betölteni. Időközben egy osztály teljesen bezárt, mások csak korlátozottan üzemeltethetők, és egyes tervezett műtétek nem hajtanak végre.

A Merkur news beszámolt egy müncheni kórházról. Nyolc műtőből jelenleg csak három működik. A folyamatban lévő műveletek néha vészhelyzet miatt megszakadnak. Az orvos azt mondta, még soha nem tapasztalt ilyen drámai létszámhiányt.

Az Észak-rajna-vesztfáliai egyetemi kórházak nővéreinek sztrájkja is jól mutatja az egészségügy katasztrofális helyzetét. Az alkalmazottak immár tizedik hete tartanak sztrájkot hat egyetemi kórházban. A kormány még e katasztrofális fejlemények ellenére is ragaszkodik a járványügyi politikájához.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter (szociáldemokraták) és a kormány más képviselői egyértelművé tették, hogy olyan hatékony intézkedéseket, mint az iskolák és vállalkozások bezárása, többé semmilyen körülmények között nem lesznek elrendelve. Olaf Scholz kancellár az ARD közszolgálati műsorszolgáltatónak adott nyári interjújában kijelentette: „Nem szabad többé bezárni az iskolákat.” Egyes államok hatályon kívül helyezték az utolsó néhány fennmaradó intézkedést. Bajorországban az állam kormánya a közelmúltban eltörölte a tömegközlekedési eszközökön kötelező maszkviselést. Klaus Holetschek egészségügyi miniszter (Keresztény szociális Unió) jobboldali mantrával védte a döntést: „Így inkább az állampolgárok személyes felelősségére összpontosítunk.”

A koronavírus-fertőzések miatti létszámhiány miatt Wolfgang Kubicki, a Szabad Demokrata Párt alelnöke a karantén időtartamának további három napra történő csökkentését szorgalmazta azon személyek esetében, akiknél pozitív lett. A szakszervezetek is védik a „profit fontosabb az életnél” politikát. Maike Finnern, a pedagógusok szakszervezete (GEW) azt mondta az RND-nek, hogy meg kell akadályozni az új őszi iskola- és napközi bezárásokat.

Miközben éppen a gyermekgondozási intézmények és iskolák újranyitása vezetett a fertőzések robbanásszerű növekedéséhez, és elősegítette a vírusmutációk megjelenését. Berlinben a Szociáldemokrata/Balpárt/Zöld  kormány az úgynevezett „piros-piros-zöld szenátus” megszorító politikát hajt végre az egészségügyben. Nicolai Savaskan, Neukölln közegészségügyi orvosa, kijelentette, hogy nem garantálja a  veszélyeztetett csoportok védelmét az idősotthonokban. „Ez egyes esetekben halált jelent”.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

214 gondolat erről: „(3904) Újra nyomul a COVID-19

  1. „A koronavírus és az influenza hullámnak ez a kombinációja valós probléma lenne, mivel az egészségügyi rendszernek két súlyos betegséggel kellene megküzdenie.”

    2021-03-23 qbit.hu-ról
    „A közönséges megfázást okozó vírus hatékonyan kiszoríthatja a sejtekből a koronavírus-világjárványt okozó SARS-CoV-2-t – állítják a Glasgow-i Egyetem kutatói, akik laboratóriumi kísérletekre alapozzák az előbbi megállapodást.”

    „ha a rihnovírus és a SARS-CoV-2 egyszerre érkezett, csak a rhinovírus támadta meg a sejteket sikeresen.
    Ha a megfázást okozó vírus 24 órás előnyt kapott, akkor a koronavírus be sem kukkanthatott a sejtekbe.
    És még ha a koronavírus kapott is 24 órás előnyt, a később érkező rhinovírus – a laboratóriumi körülmények között legalábbis – kitakarította a sejtből.”

    Nagy gond akkor lehet, ha a koronavírusnak 24 óránál nagyobb az előnye, mert akkor már nem szorítja ki a koronavírust.

    Ha jól értem, Európa lakosságát oltatlannak tekinthetjük.

  2. Unosuntalan… nyáron koronavírusok (négy plusz a retteget) okozzák a náthát, télen, valamint tavasszal és ősszel elsősorban a rhino-, adeno, parainfluenza és nagyon ritkán maga az influenza. Ugyanakkor általában nem önmagában, hanem egyidejűleg vannak ezek a vírusok jelen. Aki most nyáron náthás – feleségem volt és píszíár negatívan – az a klasszikus koronásoktól az. Nátha ellen soha nem volt semmilyen védőoltás, se nyájimmunitás, gyerekek esetében évi 8 alkalomnál több esetén volt érdemes ránézetni az immunrendszerre. (Amikor a nagyobbik fiam oviba kezdett járni, egy évig – augusztus kivételével – folyamatosan beteg voltam, úgy hogy se előtte soha, se azóta; utoljára 2019 novemberében voltam erősen náthás.)

  3. Úgy néz ki, hogy újra ki vagyok tiltva.
    Az első probálkozásomra elakadt a tudómányos cikk.
    Második probálkozás:
    Átengedlek, mert úgyse vesz senki komolyan.

    Az mRNS-oltások váratlan következményei a COVID-19 ellen

    Stephanie Seneff, az MIT tudósának
    „ Worse Than the Disease: Reviewing Some Possible Untended Consequences of mRNA Vaccines Against COVID-19 ”
    című írása, amelyet az International Journal of Vaccine Theory, Practice and Research Dr. Greg Nigh-val együttműködve tettek közzé, továbbra is az egyik. a legjobb, legátfogóbb leírások a helytelenül „COVID-vakcináknak” nevezett mRNS géntranszfer technológiák sok lehetséges nem kívánt következményéről.

    Τöbbek között cimszavakkal:

    – Őrülten vakmerő folyamat

    – Az mRNS-szúrások megdöbbentően veszélyesek
    * A vetélések
    * Szívproblémák, például szívroham és myopericarditis
    Thrombocytopenia (alacsony vérlemezkeszám)
    * Övsömör
    * Bell-féle bénulás
    * Számos maradandó fogyatékosság, amelyek közül sok neurológiai diszfunkcióval jár

    – A gyógymód valóban rosszabb, mint a betegség

    * „Seneff azt gyanítja, hogy a következő 10-15 évben drámai kiugrást fogunk látni a prionbetegségek, az autoimmun betegségek, a fiatalabb korú neurodegeneratív betegségek és a vérbetegségek, például a vérrögképződés, a vérzés, a stroke és a szívelégtelenség számában.”

    – A Spike Protein a SARS-CoV-2 legveszélyesebb része

    * „A SARS-CoV-2 (koronavírus) természetes fertőzése a legtöbb embernél a légutakban marad” – írja Kostoff. „A jelenleg használt vakcinák arra késztetik a sejteket, hogy mélyen a testünk belsejében expresszálják a vírustüske fehérjét, amire a természet soha nem szánta.

    Bármely sejt, amely ezt az idegen antigént a felszínén expresszálja, az immunrendszer támadása alá kerül, amely magában foglalja mind az IgG antitesteket, mind a citotoxikus T-limfocitákat. Ez bármely szervben előfordulhat, de a károsodás a létfontosságú szervekben lesz a legsúlyosabb.

    „A SARS-CoV-2 (koronavírus) természetes fertőzése a legtöbb embernél a légutakban marad” – írja Kostoff. „A jelenleg használt vakcinák arra késztetik a sejteket, hogy mélyen a testünk belsejében expresszálják a vírustüske fehérjét, amire a természet soha nem szánta.
    Bármely sejt, amely ezt az idegen antigént a felszínén expresszálja, az immunrendszer támadása alá kerül, amely magában foglalja mind az IgG antitesteket, mind a citotoxikus T-limfocitákat. Ez bármely szervben előfordulhat, de a károsodás a létfontosságú szervekben lesz a legsúlyosabb.

    Most azt látjuk, hogy sok fiatal szívét érinti, ami szívizomgyulladáshoz vagy akár hirtelen szívleálláshoz és halálhoz vezet. Más szóval, rossz bombát dobunk rosszkor rossz célpontra!”

    – Valószínűleg hosszú távú hatások
    * A rendszeres boosterekkel előfordulhat, hogy soha nem szabadítja meg szervezetét a tüskeproteintől. Mindeközben ez tönkreteszi a biológiáját. McCullough „egy gyulladásos fehérje állandó beépüléséhez az emberi szervezetben” hasonlítja, és a gyulladás a legtöbb, ha nem az összes krónikus betegség középpontjában áll. Egyszerűen nincs mód arra, hogy ezek a géntranszfer felvételek javítsák a közegészséget. Le fogják tizedelni.
    – Hosszú távú neurológiai károsodásra kell számítani
    – A tüdő-, szív- és agybetegségek előre látható következmények
    – A COVID-lövések aktiválják a látens vírusokat
    * …elkerülhetetlennek tűnik, hogy hosszú távon a COVID tömeges injekciós kampánya a legyengítő krónikus betegségek széles skálájának lavináját eredményezze.
    /https://www.theepochtimes.com/unintended-consequences-of-mrna-vaccines-against-covid-19_4314736.html?utm_source=healthia&utm_campaign=health-2022-07-10&utm_medium=email&est=R2J6pZGeyRq%2FJvilskmWbL5ws%2FpPuZgsmXZbkhLAnc0Hdq0Do6g8iIPDA%2BMZ/

  4. Nos, én például komolyan veszem L.S. hozzászólását, de majd rájön mindenki maga…

  5. Én is komolyan veszem L.S. hozzászólását, bár sosem szólok hozzá semmihez, csak olvasok. De az eddigi tudásom alapján kifejezetten helytálló, amit írt. Továbbá meglehetősen ellenzem, hogy „az értelmes emberek vitafórumán” cenzúráznak egy adott véleményt, bármilyen témáról is legyen szó.

  6. 4 – Jövőnk:
    Be kellene tiltani a focit. Az elmúlt 10 évben, játék közben többen is meghaltak, szívelégtelenségben. De a fociba hatalmas pénzek vannak, ezért nem számít, hogy halálos következményekkel kell számolni. 😀

    5 – Gábor
    Ez nem vélemény. Ez az internetről összeszedett oltás ellenes hülyeség.
    Például: „Most azt látjuk, hogy sok fiatal szívét érinti, ami szívizomgyulladáshoz vagy akár hirtelen szívleálláshoz és halálhoz vezet.” Ezt nem az oltás, hanem a Long COVID okozza. De L.S.-nek tök mindegy.

  7. 3. Tibor bá’!
    Nem tudok mást mondani, csak hálásan köszönöm, hogy átengeded L.S. hozzászólásait!

    L.S. neked is köszönöm!

    Egy olyan nézőpontot is megmutat, ami a tévében, rádióban, újságokban nem látható.
    Legfeljebb néha „anekdotikus” elbeszélésekből hallunk ilyesmit (azaz nem tudományosan kivizsgált esetek, csak egy-egy családtag, munkatárs, szomszéd, ismerős ismerősének mendemondái… állítólag… )

  8. 4 Jövőnk, 5 Gábor

    Azt hiszem, nagyon is fontos kihangsúlyozni, hogy amiket L.S. néha idehord, ezek csak oltás ellenes hülyeségek. Nehogy valami kevésbé intelligens félreértse, és feljelentése nyomán bezárassák a kedvenc blogunkat. (Járványügyi védekezés meg rémhírterjesztés címszóval).

    Nekem ez az egyik kedvenc „játszóterem”, ahol szeretek nézelődni, olvasgatni és nagyon fontos információkat is találok!

  9. 7 – Delp

    Egy csomó tudományos alapossággal megírt tanulmány van, amely viszont nem a szajha média által képviselt álláspontot hangoztatja, ezért kevésbé kerülnek bele az információs „vérkeringésbe”. Naponta x számú ilyen anyagot lehetne ide felrakni, de teljesen felesleges.

    Most csak kapásból iderakok egyet.

    http://www.mdpi.com/2076-2607/10/2/280/htm

    Korábban már kifejtettem, hogy miért mondom ezt. Azokat, akik nyitottak a témára, arra biztatom, hogy kutassanak a neten maguk is, olvassanak anyagokat, gyűjtsenek információkat pro és kontra! És ne csak nézzenek, hanem lássanak is!

    Szintén mélységesen ellenzek mindenfajta cenzúrát. L.S.-nek köszönet jár, nem szájkosár.

  10. Alig 3 hete az oltóanyag gyártásban évtizedes hagyományokkal rendelkező Sanofi és GSK párosa bejelentette, hogy fehérje alapú hagyományos vakcinájuk hatásosnak bizonyult a korábbi vakcinák által nyújtott immunitást kikerülő Omicron változat ellen. A hírt nem követte hangos médiafelhajtás – a COVID elleni fejlesztések híreit, különösen itthon, ma már szinte kizárólag 2 amerikai gyártó uralja. A többi mintha nem is létezne.

    https://www.ft.com/content/fab58cc0-2382-4f5e-b287-041d4ad65141

  11. Na kérem!
    Ezt: „Úgy néz ki, hogy újra ki vagyok tiltva.” L.S. azért írta mert elakadt. Elakadt, mert hozzászólását a rendszer gyanúsnak találja. Ugyanis L.S. nincs moderálásra ítélve. Vagyis szó nélkül átengedem. Ezekkel a (idézet) mondatokkal nyomást akar rám helyezni. És sikerül neki, mert íme, néhányan védelmére kelnek, pedig nincs rá szüksége. Viszont, akik helyre tudnák tenni, például Tia, már megunták,és a sületlenségek maradnak megválaszolatlanul.

  12. Tibor bá
    „Átengedlek, mert úgyse vesz senki komolyan.”

    7. Delp

    ” 3. Tibor bá’!
    Nem tudok mást mondani, csak hálásan köszönöm, hogy átengeded L.S. hozzászólásait!
    L.S. neked is köszönöm!”

    – Nincs mit köszönni a blogg bohócának!

    A blogg bohócának a kötelessége a bloggtársak ,,Sirássig való nevettetése, szórakoztatása.”

    Régen nevettünk rajtuk, ma már rettegünk tőlük…

    A bohóc kérdése:

    – Ki itt a bohóc?

  13. Egyik volt alkalmazottam szívével gondok vannak, a dokik nem igazán tudják, hogy mi. A vérnyomására gyanakodtak, de az csak reagált. Olyan 1-1.5 éve kezdett el fulladni, elgyengülés, elsötétedett minden neki, szinte elájult.
    3 pfizert kapott.
    Most már soha nem oltattná magát ezzel biztos ami biztos alapon, de már mindegy.
    Hozzám egyszerűen nem tud jönni dolgozni többet, marad a kicsinyke nyugdíja. 63 éves, jó karban volt egyébként.
    Ez egy vélemény.

    A covid létező, de mégis csinált betegség. Disznóság van mögötte és a messenger rns oltások mögött is, ami ha nem is szándékos, de mindenképp veszélyes.

    L.S. megint hülyének van beállítva, pedig nagyon nem az.
    A disznóság egyszerűen disznóság.

  14. 13 – Balázs:
    Így születnek a rémhírek.
    6 millió ember lett beoltva. A lakosság 2/3-a. Ha valakiben kialakul valami betegség, akkor kb. 70 százalék annak esélye, hogy beoltották. Tehát a betegséget fogjuk az oltásra.
    A népesség fele szív-érrendszeri betegségben hal meg. Annak az esélye, hogy valaki 63 éves korári kifingik a szíve miatt, tehát 50 százalék. Ezt az oltásra fogni, kifejezetten hülyeség. De mást mondok. A pasi mért nem megy el a kardiológiára. Nyilvánvaló, hogy a bal kamra funkció rossz. Például szedhetne digitáliszt. A háziorvos még csak nem is hallott róla, de kiáltani, hogy VAKCINA az roppant népszerű. És ez rád is vonatkozik.
    És még egy. A butaságra a nagyközönség roppant fogékony. A tudománytól elfordul. Én ezt szem előtt tartom. És nagyon nem tetszik, aki ez ellen dolgozik.

  15. “Továbbá meglehetősen ellenzem, hogy “az értelmes emberek vitafórumán” cenzúráznak egy adott véleményt, bármilyen témáról is legyen szó.”

    Ez Tibor bá játszótere, azt moderál amit és akit akar. Ha nem tetszik, csinálj saját blogot. Szerintem…

  16. 14.Tibor bá’!

    Ezekben mind igazad van.
    Csak-legalábbis nekem- gyanúsan összefügg a betegség megjelenése és az oltások beadásának időpontjai.

    De ez -ahogy mondtam is- csak
    egy vélemény.

    Én azért kínaival oltattam.

  17. 9 – Zsolt:
    Ez egy tudományos publikáció, amit nem átlag embernek szántak, és szó sincs az oltás hasznosságáról, vagy haszontalanságáról. Hogy nem magyar, az már csak hab a tortán. Ezt javaslod megvitatásra? Na ne már!

  18. Tulajdonképpen a kérdés az, hogy a megnövekedett halálozások ill. szívrendellenességek a long covid miatt történnek e vagy a vakcinák miatt…

    Ez a múltkori hozzászólásom: https://www.antalffy-tibor.hu/3901-uj-vedooltasok#comment-324243

    Tehát tulajdonképpen olyan statisztika kellene, hogy az oltott és oltatlan populációban mennyire gyakori a hirtelen felnőttkori halál szindróma (SADS) ill. a szívrendellenesség. Amíg ilyen statisztika nincs, addig Tibor bá (és az oltáspártiak) azt fogják mondani, hogy long covid, én pedig azt, hogy a vakcina okozza ezeket.
    Ha pedig ilyen statisztika nem áll majd rendelkezésre rövid időn belül, akkor azt hiszem mindenki számára világos lesz kinek lett igaza…

  19. 16 – Balázs:
    A vírus meg tudja támadni a szív izmokat is. Tehát Long Covid egyik tünete a szívgyengeség izomgyulladás miatt. A vakcinában nincs vírus, akkor mi a franc tudná megtámadni a szívizmot? A pasinak nem reumás a térde, válla, stb. mert a reumatikus gyulladás rámehet a szívre. Sőt, a rohadó lyukas fog csonk is, ami már rég nem fáj, mert kihalt belőle az ideg. Ha pedig nem fáj, akkor le van szarva.

  20. 18 – Analog:
    A Long Covid a pandémián átesettek 30 százalékánál jelentkezik. Kézenfekvő, hogy ez a szív elégtelenség oka. Arról nem is beszélve, hogy a vakcinában nincs kórokozó. A betegséget elkapóban annál több van. És hát ugye, milyen mechanizmus okozza az izomgyulladást, kórokozó nélkül? Valamit ki kellene találni az oltás tagadóknak.
    Abban viszont igazad van, hogy illene statisztikát felállítani.

  21. 17 – Tibor bá´

    Ez egy példa volt egy olyan tanulmányra, amelyet egyáltalán nem propagál a mainstream média. A COVID témával nagyonis összefügg a mondanivalója.
    Csak arra akartam rámutatni ezzel a példával, hogy a tudomány nevében egy másik, ugyancsak tudományos álláspontot dobnak mostanában könnyű kézzel a kukába. Megint az „igazság” nevében. Meg sokszor az érzelmekre hivatkozva.

    Viszont amennyiben olyan tanulmányokat szeretnél látni, amely az oltások „hasznosságáról vagy haszontalanságáról” szólnak, csak tudasd, majd körülnézek és hozok olyat is ide. Mert olyan is van. És nem a Blikkből.

    Én ehhez a témához csak igen kevésszer szóltam hozzá, nem azért, mert nem lenne mit mondani vagy nem lehetne ide linkelni érdekes dolgokat nagyon nagy számban. Vagy akár saját tapasztalatokat megosztani a környezetemből, úgy, mint Balázs tette az imént.

    Sok értelmét nem látom. Hamarabb szállnak le Kalocsán az Orion-rendszerből értelmes lények csemegepaprikát vásárolni, minthogy ezen a falon sokaknál rést lehetne ütni…

  22. „És hát ugye, milyen mechanizmus okozza az izomgyulladást, kórokozó nélkül? Valamit ki kellene találni az oltás tagadóknak”
    Miért, gyulladást csak kórokozó okozhat?

    „Tehát tulajdonképpen olyan statisztika kellene, hogy az oltott és oltatlan populációban mennyire gyakori a hirtelen felnőttkori halál szindróma ill. a szívrendellenesség.”
    Ilyen statisztikára várhatunk, mert elsődleges cél volt eltüntetni a kontrollcsoportot és egyébként sincs semmiféle utánkövetés.

  23. 23. Tibor bá’
    Prionok, lektinek, transzzsírok vagy akár a gyilkos tüskefehérje, hogy csak néhány példát említsünk. 🙂

  24. 13. Balázs
    Két kínai után pfizert kaptam. Kb. az oltás után egy hónappal kijött rajtam az övsömör, egy hónappal később a lábamon rohamosan növekedett egy elszinesedésből egy daganat. Szerencsére kifelé nőtt, fagyasztásokkal el lehetett tüntetni.
    Előtte, meg utána sem volt hasonló tünetem.
    Szerintem az egész azért volt, mert ez az oltás túl agresszív volt, annyira leterhelte az immunrendszeremet a túlzott ellenanyag termelés, hogy nem tudott rendesen odafigyelni az egész szervezetre.
    Igaz, vegyszereket csak akkor eszem, ha nagyon muszály, emiatt a gyógyszerek rögtön jól hatnak rám, nem szokta meg őket a szervezetem.
    A hagyományos oltástól semmi bajom nem volt, a továbbiakban inkább maradnék annál, ha szükséges lesz. A nátha szintű fertőzéssel meg birkózzon meg az immunrendszerem, ezért van.
    A környezetemben másoknál nem találkoztam ilyen hatással, valószínűleg csak rám hatott így, akkor nekem kell figyelnem erre. Szerencsére más komolyabb mellékhatás nem volt, remélem nem is jön ki még.

  25. Tisztelt Oltás ellenesek!
    Az anyósom övsömört kapott, a szíve leállt, és nem kapott oltást. A volt osztálytársaim közül mindenki meghalt és egy se volt beoltva. Rokoni, baráti kőben mindenki be van oltva és mindenkinek kutya baja. Éva és én 4-4 oltást kaptunk, még lázunk se volt. Részemről befejeztem a témát. Teli van veletek a hócipőm.

  26. 27.

    Ha ennyire jó statisztika van a valóságban az oltás mellett, akkor miért nem hozzák nyilvánosságra? Mi lehet az oka amiért engedik elburjánzani az oltáskritikus véleményeket, ahelyett, hogy számokat látnánk? Elvileg azok nem hazudnak.

  27. 28. Analóg,

    Sok sok statisztika nyílvánosságra lett hozva. Sok százezres(sőt milliós) minta alapján vakcinatípusokra közzé vannak téve a mellékhatások is. Egy rakás ilyet mindenféle országból, EU27-ből közzétettem magam is, de rohadtúl belefáradtam másfél év alatt az oltásellenes konteós ostobaságok elleni szélmalomharcba, hogy manapság már inkább kerülöm a témát.

    A szabad nyugaton élsz, mindenki azt pofáz, amit akar. Olyan oltáskritikus, amilyen csak akar. Talán ezért.

  28. Tibor bá’-nak tökéletesen igaza van,a fenti cikk pedig tűpontos.
    Ugyanebben vagyok benne.
    Lauterbach-ot pedig sajnálom, jó/kiváló szakember (látványosan autista), és „belecsöppent” a miniszteri székbe, amihez ő esetlen (szét is szedik sokszor). Némely témában mást tenne szakmailag mint miniszterként (ami „fentről”elvárt azt teszi) és ez láthatóan megviseli: pl. iskolatéma. A 2 év pandémia alatt már ki lehetett volna dolgozni megfelelő intézkezdéseket. (pl.Az iskolákban még mindig nincs semmiféle légszűrő/-tisztító berendezés)

  29. L.S.

    Nem ment át az irónia.
    Nekem személy szerint tényleg nagyon fontos és érdekes, amit a te hozzászólásaidban olvashatok!

    De még mindig érvényben van valami törvény vagy micsoda, amire hivatkozva becsukhatják a blogot és megbírságolhatják a bloggazdát, ha „rémhírt terjeszt” vagy „akadályozza a járványügyi védekezést”.

    Azt hittem, ezért kellett kiírni, hogy „jót kacagunk”.

    Ha nem, hát ismételten, és őszintén, elnézésedet kérem.

    Na és akkor most direktben írom, ne keress mögöttes jelentést a következő mondataim mögött:

    Ezen a blogon sok, a gyakorlatban potenciálisan életmentő információk is megjelennek, a blogbejegyzések és a hozzászólások között, amiket a fősodratú médiában keresve sem találni. Több személyes! ismerősöm!, több munkatársam! és több családtagom! tapasztalt a kovid oltások után olyan nem várt egészségi változást, amire az őket kezelő orvosoktól kapásból hárító választ kaptak: biztosnemattólvolt!!!!

    Pedig anélkül, hogy megvizsgálnák, van-e valóban ok-okozati összefüggés, ezt nem jelenthetnék ki.
    De ahhoz komolyan kellene venni a panaszokat, be kellene jelenteni a mellékhatás gyanús dolgokat, és beismerni, hogy jobb esetben egy világszintű átverés áldozatai lettünk, rosszabb esetben egy globális népesség csökkentés (hagyjuk az eufemizmust: népirtás) aktív résztvevőivé váltunk.

    Ezek a kovid oltásnak nevezett, valójában rohadék kísérleti genetikai beavatkozást végrehajtó mRNS cuccok a beoltott népesség egészségi állapotában világszintű változást idézhetnek elő. Csak nem abban az irányban, amit mondanak róluk.
    Az arra érzékenyebb egyénekben a lappangó betegségeket előhozzák, felerősítik, az immunrendszer működését megváltoztatják, a finom szabályozását elveszik, emiatt vagy kinyíródik az immunrendszer, és robbannak a fertőzések és tumorok, vagy megvadul az immunrendszer, és megtámadja a testünk saját sejtjeit-szöveteit-szerveit (autoimmun betegségek, ízületi gyulladások, ér-, pajzsmirigy-, máj-, vese-, mellékvese-, szívizom- stb gyulladások). Felborul a véralvadás homeosztázisa – vérzések, trombózis, embólia. Neurológiai dolgok – Bell parézis, bénulások. Fülzúgás, fülcsengés, szédülés, hallásvesztés. Feledékenység. Hangulatváltozások. By the way, ha jól emlékszem, az első olyan mellékhatás, ami a bejelentések nyomán bekerült az AstraZeneca oltás alkalmazási előiratába, meg is változtatták, hogy kinek nem adható be, az pont a gerincvelő haránt gyulladása volt. Nem a magyarországi bejelentések miatt természetesen.
    És a rengeteg nőgyógyászati hatás. Több hétig tartó vérzések. Vetélések. Koraszülések. Idő előtti méhlepény leválás, életet veszélyeztető vérzéssel. Igen, eddig is voltak ilyenek, de senki nem hajlandó foglalkozni azzal, hogy ezek előfordulási gyakorisága változott-e!

    A szervezetben tünetmentesen megbújó vírusok elszabadulása. Van még olyan ember körünkben, akinek egyetlen ismerősének nem lett az oltás után övsömöre?

    Ami a legszebb, hogy mindehhez a sok finomsághoz nem is kell „felvenni az ótást”.
    A shedding jelensége gondoskodik arról, hogy a tüskefehérjéből az is bőven részesülhessen, aki nincs beoltva vele, csak a környezetében lévők, akik bőrükön keresztül, izzadsággal, testnedvekkel, a kilégzett levegővel is szórhatják maguk körül a tüskefehérjéket. Példa erre az oltatlan kozmetikus, aki tüsszögni kezd, amikor oltott vendégét kezeli. (Nem tudta, csak utólag rákérdezett.)

    Nos, ezzel most sikerült coming outolnom.
    A fentieket saját személyes tapasztalataim és családtagjaim, valamint személyes ismerőseim által elmondottak alapján írtam, valamint olyan orvosi, kutatási közlemények alapján, amik hivatalos forrásból olvastam.

    Az én egészségemnek, a három kikényszerített oltás után már annyi. Jobb lett volna, ha hagyom magam kirúgni az oltatlanság miatt, de volt, akinek szüksége volt rám és a jövedelemre is szükségünk volt. Negyedik oltásom nem lesz. Rohadjon meg a nagy magyar egészségügy a továbbiakban már nélkülem.

    Tibor bának, úgy gondolom, nincs félni valója. Ritka jó genetikával áldotta meg a sors és védi az
    ésszerű körültekintő járványügyi óvatosság, ahogyan él.

    Jó egészséget kívánok a bloggazdának és minden olvasójának.

  30. 26 Tibor bá’ a legnagyobb tisztelettel – és részvéttel – de kovidban zéró ismerősöm halt meg, oltástól egy tucat; közvetlen ismerős és családtag. Nekem ez a tapasztalatom.

  31. 3X oltott vagyok, ennek ellenére mindig elkapom. A mostani Omikronos téma nem egyszerű. Sz.tem aki nem allergiás a betegség szövődményeire annak nincs félnivalója. Nekem általában a betegség 2-3napig tart enyhe lefolyásban, mindig van szövődmény, általában köhögés, nehéz légzés, fáradekonyság, lehangoltság, szemszárazság, bélpanaszok, csontfájdalom…, de a tünetek a kellemetlen kategorián belül maradnak.

  32. COV19-től egy ismerősöm sem halt meg, azonban a 9 kórházi szobatársam közül 3 eltávozott. 11 nap alatt.
    Azonban, az ismerőseim közül az oltás után:
    – egynek csalánkiütése lett a tavaly nyáron, úgy, hogy előtte soha sem volt ilyenje. Közel fél évig küzdött a problémával, csak erős szteroid mulasztotta el a kiütéseket (ha abbahagyta, két-három két múlva újból előjöttek),
    – kettőnek pedig vérrögproblémája lett (egyik sztrókot kapott a tavaly októberben, most tanul járni, másik a lábában egy nagyon súlyos trombózist, közel egy hónapot volt kórházban – mind a ketten Pfajzerrel lettek oltva).
    – egy kolléganőmnek, pedig a női ciklusát szedte szét az oltás, azóta is kínlódik (össze vissza jön meg, az azelőtt tű pontos menstruációja, egyszer alig vérzik, máskor dől belőle a vér, mint egy lőtt sebből).
    Egyelőre ennyiről tudok.
    Persze. lehet mondani, hogy nem attól van. De ahogy írta valaki, a pontos eredményhez ki is kellene vizsgálni az okokat, de erre nem nagyon van kapacitás, na meg szándék sem. Főleg annak tükrében, hogy bírósági ítélettel kellett kikényszeríteni a M. Cecíliáéktól azt a kórházi kimutatást, hogy hányan voltak oltottak a COV19-el beutaltak közül.

    Szóval, valami okból megy rendesen a sunnyogás.
    De legyünk jóhiszeműek. Tegyük fel, hogy csak azért kamuznak/terelnek/rejtegetnek, mert az egyébként tényleg használó oltás mellékhatásai (amiből elismerten is van számos) az oltás már elégé megterhelt hírnevét (pl. azzal, hogy az elején azt kommunikálták, hogy nem kapod el, majd később, de elkapod de nem lesz súlyos, majd, súlyos lehet, de nem kerülsz kórházba, majd, oda kerülsz, de nem halsz meg, aztán meg is halsz, de nem annyira) tovább rontanák és a tömegek jelentős ellenállását váltanák ki, ami a járványhelyzet fokozódását hozná el.
    Szerintük, jobb így, hogy az esetlegesen előálló szövődményeket elhallgatják vagy minimalizálják, elfogadva ezzel azt a pár tucatos veszteséget, azonban a serpenyő másik oldalában ott van a megmentett többség és a lanyhuló járványhullám.

    Mielőtt Tibor bá’ rám ütné az oltás ellenes billogot, jelentem, hogy oltva vagyok. Kettő darab Kínaival. Január és február havában kaptam be őket. Azért ilyen későn mert még – korábbi egy évvel azelőtti betegségem okán – akkor is 4000 felett volt az ellenanyag szintem – azonban ez senkit sem érdekelt a munkahelyemen, így oltani kellett. Minden képen oltatni akartam, csak vártam, hogy 1500 alá essen az ellenanyag szint.
    Amit hajlandó voltam magamba adatni az a kínai oltás volt. mRNS szóba sem jöhetett és a jövőben sem vagyok hajlandó ilyent magamba szúratni.

    34. D7
    Van olyan háromszor oltott kollégám, aki decemberben egymást követő 3 héten belül kétszer kapta el, azóta még kétszer. Utoljára két hete.
    Az olyanokból, akik három oltás után már vagy kétszer is átestek rajta, közel egy tucat is van. Már ők is morognak, hogy akkor mire az oltás, ha folyton elkapják és egyesek még nagyon szarul is vannak a betegségtől.

    Várom, hogy kijöjjön az Omikron specifikus oltás. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a marketing szöveg hozzá. És, hogy bejön-e amit állítanak a hatásáról.

  33. 27. Τibor bá’
    ” Részemről befejeztem a témát. Teli van veletek a hócipőm. ”

    Tibor bá’ ne keseregj, ebben a témában nem vagy egyedül:

    A Pfizernek is elege van Uruguayból…

    Κihívó a Pfizer:
    Inkább visszavonta az oltóanyagot Uruguayból, mert a bíróság követelte a tartalom megismerését!

    32. Delp
    ” Nem ment át az irónia. ”

    Átment „Delp”, hidd el, de még ha csupán csak EGY személynél „esik le a tantusz” az is már számomra kezdésnek elegendő.

    Elég EGY ország ahhoz, hogy szép lassan elindítsa a visszaszámlálást.

    Κihívó a Pfizer:

    Inkább visszavonta az oltóanyagot Uruguayból, mert a bíróság követelte a tartalom megismerését!

    Miután az Uruguayi bíróság úgy döntött, hogy a nemzeti kormánynak és a Pfizernek fel kell fednie az országban széles körben használt COVID-19 vakcina pontos összetevőit, Alejandro Recarey bíró 48 órás határidőt adott, hogy részletes információkat nyújtsank be a vakcinákról vagy máskép vonják vissza a vakcinát a lakosságtól.

    A Pfizer inkább a másodikat választotta, és visszavonta az oltást Uruguayból!
    Ez azonban mindenképpen kihívást jelent, és reméljük, hogy a mainstream médiában is láthatjuk!

    „A Pfizer Uruguayból visszavonta a vakcinát, ahelyett, hogy részletezné, mit tartalmaz.
    Mi lenne, ha MINDEN ország megkérné a Pfizert, hogy ismertesse az oltóanyag-összetevőket?
    És ez miért nem történik meg? Hát nincs jogunk tudni?

    A bíróság döntése szerint a végrehajtó hatalomnak és az amerikai laboratóriumnak dokumentációt kell szolgáltatnia a vakcinák összetételéről, beleértve a „grafén-oxid” vagy a „nanotechnológiai elemek” esetleges jelenlétét, ahogy azt a bíróság közölte.

    Olyan adatokat is kértek, amelyek bizonyítják az „mRNS-nek nevezett anyag” „biztonságosságát”, illetve azt, hogy a vakcinák kísérleti szakasza nem okoz majd gondot a jövőben.

    A bíró nem habozott további magyarázatot kérni arról, hogy végeztek-e tanulmányokat a halálozások hírhedt növekedésének magyarázatára a covid-19 miatt 2021 márciusától, amikor elkezdődtek az oltások az előző évhez képest”.

    A Pfizernek foglalkoznia kell az úgynevezett Covid-19 vakcinák káros hatásaival is. Általánosságban, de különösen a gyermekpopuláció tekintetében is” – a bírósági dokumentum ok szerint.

    Az Uruguay Közegészségügyi Minisztériumát, az Egészségügyi Szolgálatok Állami Adminisztrációját és az Elnökséget is felkérték, hogy nyújtson be minden információt az oltóanyagok vásárlására vonatkozó szerződésről, ahol a beszállítók polgári jogi kártalanítási vagy büntetőjogi büntetlenségi záradékainak részleteiről a káros hatások esetén ezeket figyelembe kellett venni.

    /https://anazitiseis.gr/prokalei-i-pfizer-protimise-na-aposyrei-to-emvolio-apo-tin-ourougouai-epeidi-to-dikastirio-apaitise-na-mathei-to-periechomeno//

  34. 32: Delp

    Elejétől kezdve vártam a fordulópontot, amikor a hatástalan oltás mellékhatásai (sic!) miatt elindul egy tömeges ébredési folyamat (erre van a VAERS adatbázis is). Sajnos mire ez a 3.-4. dózis után aktuális lehetett volna, pontosan időzítve véletlenűl kitört a háború (kb. 10 éves előkészítés után spontán) , majd erre hivatkozva jöhetett a lényeg: a brutál infláció, teljes kifosztásunk. Marginális kérdés lett, hogy kinek milyen tünetei lettek, de még az is, hogy mitől halt meg? A kérdés már csak az, hogy miből élünk hamarosan? Még terv szerint megy minden, kisebb erőszakkal… (Kanada, Hollandia) . Nem hagynak időt sebeket nyalogatni, főleg elsumákolt vagy titkosított adatokat kiértékelni-elemezni, mert abból sok minden kiderülne – nyilván nem az a cél.
    Hanem jöhet az ötödik-hatodik, sokadik hullám… Mindig a következő vax az, ami majd használ – csak a laposföldes oltatlanok miatt van még gond. Mint Hitler idejében a zsidókkal, hogy sokan vannak… Ezt végre egyre többen látják, meg hogy mit számít az emberélet a „demokráciában” amikor bedurvul a nagyhatalmi játszma.
    Egyetlen dolog biztos, hogy ők sem mindentudók és mindenhatók!

    De veszteség nélkül nincs áldozat…

  35. 37. Vaszil
    „De veszteség nélkül nincs áldozat…”

    Beszéltem a családdal, akinek Észak-Amerika egyik legnagyobb koporsógyártója. Ők szállítanak koporsókat hatalmas üzleti láncoknak szerte az Egyesült Államokban, és többek között Prime Caskets-et gyártanak. Borzalmas ilyenről beszámolni, de a tulajdonosok elmondták, hogy tipikus koporsóik eladása 20%-kal nőtt, és 2021 decembere óta nőtt a kis méretű (5 láb alatti, azaz gyerekeknek szánt) koporsók eladása 400%-kal. Nem ő az egyetlen, aki beszél erről.
    A temetkezési ágazatban dolgozók jól tudják, hogy üzletük természete hirtelen nagyot változott.

    A tömeges gyermekkoporsó-rendelésekről szóló pletykák arról szólnak, hogy az Egyesült Államok kormánya a múlt hónapban az első ország lett, amely jóváhagyta a hat hónaposnál fiatalabb csecsemők Covid-oltását, míg a kanadai kormány még ebben a hónapban jóváhagyja a szúrást a korosztály számára.

    /https://www.infowars.com/posts/report-casket-maker-fears-bulk-orders-of-child-size-coffins-signal-impending-vaccine-deaths//

  36. 38. L.S.

    Itt van egy fals info, múlt hónapban a fél év és 5 év közötti gyerekek oltását hagyták jóvá az USA-ban.

  37. Mikrobiológus professzor Dr. Sucharit Bhakdi:
    – Minden gyermekkori vakcinát azonnal felváltanak az mRNS technológiás vakcinákra.
    https://katohika.gr/?s=Bhakdi
    A COVID19 elleni vakcinák kudarcot vallottak, mert figyelmen kívül hagyták az immunológia alapvető elveit!

  38. Tibor bá’
    Milyen tudással és milyen kritériumokkal magentázod a világhirü mikrobiológus professzort Dr. Sucharit Bhakdit?

    Szép vagy. Büszke vagy magadra ezért?

    Nézz be a bloggba és olvasd ell vagy halgasd meg még mi mindent mond.

  39. 41 – L.S.
    Én magentálással mondok véleményt, amihez éppen olyan jogom van, mint neked.

  40. 41 – L.S.
    Kedves L.S. – Ne csodálkozz, hogy a bloggazdi magentáz téged! Mint a mai posztban (július 13) meg vagyon írva: ” Mit jelent ma inni a Kool-Aid-et? Ez azt jelzi, hogy a szóban forgó személy feladta önazonosságát, és behódolt annak a csoportos gondolkodásnak, amely ma a politikagyártást jellemzi. ”
    Itt a blogon tudomásul kell venni, hogy a blog Kool-Aid tartályaiban Orbán ellenesség, vakcina- és orosz pártiság van. Lásd http://www.antalffy-tibor.hu/hozzaszolas-rendje
    Mellesleg jómagam, személy szerint nagyon kedvelem a hozzászólásaidat, csak így tovább, ne add fel! Kitartás!

  41. 43 – Mackómuki:
    Hadd pontosítsak:
    1) Orbán ellenes vagyok.
    2) Oltás barát vagyok. Felelőtlenségnek tartom az oltás ellenességet.
    3) Nem vagyok orosz barát, de a szélsőséges nyugati propagandát iparkodom a helyére tenni.

  42. Belendült a BA.4/BA.5. hullám.
    Két hete 3042 új fertőzött és 238 kórházi kezelt volt
    egy hete 4663 új fertőzött és 488 kórházi kezelt volt, míg
    most 8036 új fertőzött és 628 kórházi kezelt. Jelenleg napi 5 halott.
    Egy hét alatt közel duplájára nőtt az új fertőzöttek száma.

    Az emberiség kiirtásán ügyködők szerint az oltatlanok segítik a járvány terjedését. Szóval ne oltasd be magad, mert elapad a menstruációd és megszűnik az ondó termelésed. Jelenti az S.L. híradó. 😀

  43. Eddig csak én nem bírtam cérnával látványosan, de már Tibor bá’ sem..
    Jogos.

  44. 46. Tia

    Megértelek ha oltottként nem bírod cérnával azon információk olvasgatását, amiről a mainstream média mélyen hallgat.
    Amikor nagy koponyák , biológusok, virológusok -nem cipészek, nem pékek- kongatják a vészharangot, azt bizony te is sejted, hogy nem unalmukban teszik.
    Lehet róluk tudomást nem véve csendesen lapulni, de ahhoz szerencsére túl sokan vannak, hogy hülyéknek lehessen bélyegezni őket.
    Így szokott ez lenni amikor szembejön a valóság.
    Marad csak a hallgatás, elhallgatás..

  45. Azért ne csináljunk úgy, mintha az oltással kapcsolatban ne lennének minimum megkérdőjelezhető dolgok…Aki ezeket nem látja, az homokba dugja a fejét.

    Vagy mindenki hazudik, aki saját magán vagy a közvetlen környezetében tapasztalt ‘érdekes’ mellékhatásokat? Erősen kétlem…

  46. 47 – Gyurma:
    A „szakemberek” piciny százalékának mindig eltérő volt a véleménye a többiétől. Ez egy normális jelenség. Az 50 millió genetikusból is kilóg néhány száz, és ti ezekbe kapaszkodtok bele. A maradék milliókat pedig elintézitek azzal, hogy összeesküdtek az emberiség ellen. Tia például a saját gyerekét akarja kinyírni. Engem meg lefizetek. Hiába na, dübörög a tudatlanság. Csak Soproni legyen, meg TV közvetítés.

  47. Az angol statisztikai hivatal júliusi adatai szerint a lakosság ~2/3-ánál az oltások minden esetben rontották a halálozási statisztikákat, növelték a többlethalálozást:

    2022. májusában (ennél frissebb feldolgozott adat nincsen) az angliai lakosság 63,3 %-ában (az 50 évesnél fiatalabb emberek és a 90 felettiek körében) még a háromszor-négyszer oltottak is nagyobb eséllyel hunytak el, mint az oltatlanok.³

    A „minden korosztály” összesített eredményeit is nehéz „oltáspártinak” nevezni: az oltottak eredményei a legrosszabbak, halvány kivételt jelentenek a háromszor-négyszer oltottak, de ők is csak az oltás után 21 nappal.

    https://www.ons.gov.uk/file?uri=/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/deathsbyvaccinationstatusengland/deathsoccurringbetween1january2021and31may2022/referencetable06072022accessible.xlsx

    A statisztikai hivatal főbb pontokba szedve mutatja be az eredményeit, de kikerüli a fentiek megemlítését. A szokásos kettős mércét alkalmazza: minden olyan információ-morzsa „főbb tanulság” lehet, ami a vakcinahatékonyság mellett szól. (Pl.: csak a Covid19-hez köthető halálesetekre tekint, vagy csak a március előtti adatokra, vagy csak a háromszor oltottakra, stb.) És minden olyan információ, ami szerint a vakcina nem működik (azaz nem hatékony, vagy nem biztonságos) az elhallgattatik. Ezen tapasztalatok levonásától óva int a hivatal mindenkit.

  48. Tisztelt Tibor’bá!

    Kiváncsi lennék, hogy elhallgatások, megfélemlítések, összezáró cenzúrázás nélkül, valóban azt látnánk, hogy a szakembereknek csak “piciny százalékukról beszélhetünk e.
    Mint ahogyan arra is, hogy állításaikat, tömegesen, az élet miképpen támasztja alá.
    Az, hogy valaki, információk híján , tudatlanul, a saját gyermekét (is) viszi a vágóhídra, számomra nem ad okot arra, hogy lesöpörjem az asztalról mindazon információkat , amiről sajnos itt a blogon sem “illik beszélni” .
    És tisztelt Tibor’bá, számomra nem attól “oltás” valami, mert fecskendővel juttatják belém.
    Értem én, hogy az oltásokat ekképpen szokták beadni, csak az nem mindegy, hogy mit tartalmaz a fecskendő..
    Tehát ha én minden eddigi oltással rendelkezem, de a génmódosított löttyből köszönöm de nem kérek, attól én még nem vagyok oltásellenes, bármilyen “divatossá” tette a mainstream média ezt a jelzőt.
    Visszakanyarodva kicsit az “oltás” fogalmára, annak tartalmára, egy heroinistára sem mondjuk azt, hogy oltogatja magát, ahogyan azt sem, hogy “oltáspárti” lenne.
    Ismétlem, a tartalom a nem mindegy ami a fecskendőben rejlik..

  49. 51 – Gyurma:
    „Az, hogy valaki, információk híján , tudatlanul, a saját gyermekét (is) viszi a vágóhídra, számomra nem ad okot arra, hogy lesöpörjem az asztalról mindazon információkat , amiről sajnos itt a blogon sem “illik beszélni” .”
    Erre nagyon nehéz nem azt válaszolni, hogy hülye vagy fiam, ülj le, és söpörj le az asztalodról, amit akarsz. Elvégre a te asztalod.

    A blogon minden , ismétlem minden információt meg lehet vitatni, de nem dezinformációkat, és ti ezekkel álltok elő.

  50. Hogy mi az információ és mi a dezinformáció? Azt a „független” tényellenőrök döntik el. 😀

  51. Nem a covid, hanem a posztkovid szindrómák fognak kinyírni bennünket…
    Minél többször elkapod, annál nagyobb az esélyed, hogy nem kell nyugdíjra félretenni!
    A megbetegedés Magyarországon, a gazdaság kényszerű működtetésének köszönhetően elkerülhetetlen lesz. Az oltásoknak egyre minimálisabb hatása lesz, a bizalom velük szemben amúgy is megrendült. Nem látom okát bizakodásnak abban az irányben sem, hogy ez a vírus megszelídült volna, nyakunkon a 6.hullám!

  52. 55, Horváth Csongor

    Én már túltettem magamat azon, hogy a covid-megelőzés-oltások mellett bárkinek is elmondjam helytelen döntésének következményeit (poszt covid).

    A napokban írtam, hogy az oltásokra is eljön az egyiptomi hét éves szűk esztendő…de azt sem értik, hogy a gazdasági megszorítások, oltatlan menekültáradat, élelmiszerválság, lakossági hitelfelvétel, vízhiány, aszály, műtrágyaválság, ipari nyersanyagok-alkatrészek-ötvözőanyagok hiánya, villamos energiahálózati black out, hibrid háborúk mit hoznak magukkal…

    Felfogásban a környezetem a 480.-ft.-os benzinnél, a georgiai gránitköveknél, a török filmsorozatoknál, a „legújabb pasimnál”, a „nyaralni megyünk Ciprusra”, tart.

    A Tisza folyó vízhiánya (-280 cm Szolnoknál), a keleti országrész méteres talajszelvényének kiszáradásának tartós következményei nem érdekli, mert a falból jön a víz.

    Újra megnyíltak a covid – fekvőbeteg osztályok, meg a nyergesvontató is hozza a tartályos folyékony zokszigént…teccik érteni?

    Rezsicsökkentés sávosan? A villamos rendszerirányítóknak sok feladatuk lesz itthon is?!

    Kritikus infrastruktúrákhoz mikor kezdik az IBC-tartályokban kihordani a dízelolajat?

    Vagy kapkodni fognak a nagy erős öltönyös főnökeink, mint az első covid-ban?

    Adatközpontok, szervertermek, szuperszámítógépek, kórházak, vízművek, szennyvízátemelők, GSM-tornyok, gyógyszerraktárak…

  53. 54: read only:
    Szerintem ez leginkább, mindenkinek a saját buksijában dől el.

    56: Tiborbá:
    Igen, de lesz, aki két év múlva sem fogja fel. 🙂
    Néha nem árt a megerősítés, hátha páran -legalább az aktuális tapasztalatok alapján- átjönnek az ész oldalára…

    57: János:
    Respekt.

  54. 57

    Itt egyből van egy félretájékoztatás, mert azt sugallod, hogy aki beoltatja magát, annál nem lehet poszt/long covid. Hát dehogynem, mint tudjuk, az oltottak is megfertőződnek és megbetegszenek, tehát nekik is lehet poszt/long covidjuk.

    Másrészt azért lássuk be, hogy nem hiába rendült meg az emberek bizalma a covid vakcinákban…Sok oltott hülyének nézve érzi magát, joggal.

  55. 59 – Analog:
    Ma már tudjuk, hogy az oltás nem csodaszer, de többnyire tompítja a fertőzést. Feltételezhető, hogy a betegség gyengébb lefolyása nem, vagy gyengébb Long Covidot von maga után.

  56. 50 – Analog:
    Megnéztem a belinkelt táblázatot, és számomra egyáltalán nem nyilvánvaló az ebből általad levont következtetés.
    A táblázat nem arányosított, hanem nyers adat, a beoltottsági arányok figyelembevétele nélkül a nyers halálozási számok igencsak félrevezetőek lehetnek.
    Ha mégis én tévednék, add meg a vonatkozó cellareferenciákat, hogy más is megtalálhassa amire gondolsz.

  57. 59, Analog

    a VAERS táblázatot már a negyedik COVID-nál beszéltük.

    Te akkor hol voltál?

  58. 62. Mi ez? Iskola? Kötelező volt jelen lenni, Mr. Covid cenzor?

    De ha már VAERS…A honlapjuk alján ez szerepel: „VAERS is co-sponsored by the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), and the Food and Drug Administration (FDA), agencies of the U.S. Department of Health and Human Services (HHS).”

    Nem túl bíztató…

    Számomra nem hiteles információ az amiben a CDC keze is benne van.

    „Feltételezhető, hogy a betegség gyengébb lefolyása nem, vagy gyengébb Long Covidot von maga után.”

    Én mást feltételezek.

  59. 63: Analog:
    „Én mást feltételezek.”
    – Immár kb. 70.000 honfitársunk is így tett. Sajnos már nem oszthatják meg személyes tapasztalataikat velünk…
    Mindenkinek látnia kell és be kell látnia, hogy ez nem játék, nagyon gyorsan megvan a baj, s akkor már nem tudsz mit tenni!

  60. 65.

    70.000? Nem erős és szándékos túlzás ez Horváth Csongor? 46.696 a pontos szám amit találtam.

    Ebbe beletartoznak azok is akik autóbalesetben hunytak el, de 1 évvel előtte covidosak voltak…

    Továbbá ugye tisztában vagyunk az elhunytak átlagéletkorával?

    Bemásolom ide a legutóbbi 10 covid-ban elhunyt honfitársunkat akik szerepelnek a központi covid honlapon:

    46266 Nõ 92 magasvérnyomás-betegség
    46265 Nõ 86 asztma, vastagbélgyulladás
    46264 Férfi 80 agyi mûködés zavara,
    46263 Férfi 94 magasvérnyomás-betegség, epilepszia, Parkinson-kór
    46262 Nõ 89 magasvérnyomás-betegség, Parkinson-kór
    46261 Férfi 75 leukémia, agyi mûködés zavara
    46260 Férfi 88 cukorbetegség, magasvérnyomás-betegség, agysorvadás, iszkémiás szívbetegség
    46259 Férfi 73 demencia, daganatos megbetegedés
    46258 Nõ 85 cukorbetegség, magasvérnyomás-betegség, iszkémiás szívbetegség
    46257 Férfi 93 magasvérnyomás-betegség, agyi mûködés zavara

  61. 66: Analog:
    A szokásos relativizálás…
    De tudod mit? Legyen igazad!
    Nem kell foglalkozni a coviddal… Teljesen felesleges, a természet megoldja.

  62. 66 – Analóg:
    Látszólag, aki 60 alatti, annak nem kell félnie a haláltól. De 60 alatt is 30 % Long Covid, ami egyből nem halál, de tesz róla, hogy ne legyenek 85-94 közötti, cukor beteg, hipertóniás elhunytak a jövőben.

  63. 68 – Tibor bá

    Ok, de mint mondtam, én abban nem hiszek amit írtál, hogy “Feltételezhető, hogy a betegség gyengébb lefolyása nem, vagy gyengébb Long Covidot von maga után.”

    És itt bukik a vakcina nálam, egyszerűen nem tartom indokoltnak beoltatni magam.

    Azt azért hozzáteszem, hogy ha 60-70+ éves lennék, akkor nagy valószínűséggel én is beoltattam volna magam, bár semmiképp sem mrns vakcinával.

  64. 69 – Analóg:
    A kínaiak hagyományos, elölt vírust használnak a vakcinájukban, de kevésbé hatékonyak az mRNS-hez viszonyítva. Az utolsó oltásom 4 és fél hónapos, de még mindig jócskán van antitestem.

  65. 67 – Horváth Csongor

    Mi a te megoldási javaslatod? Újra zárjunk be mindent? Diszkrimináljuk az oltatlanokat? Gyerekeknek online oktatás megint? Önként mondjunk le újra a szabadságjogainkról?

    Hát nem, én ebbe nem vagyok hajlandó még egyszer belesétálni. Elég volt ez a 2 év.

  66. 70. Tibor bá

    Én inkább választanám azt ami nem annyira hatékony, de kevésbé veszélyes. Az orvosi Nobel díjas Luc Montagnier (és még sokan mások) nem hiába hívta fel a figyelmet az mrns oltások komoly veszélyeire. Én inkább neki hiszek, mint a fősodornak.

  67. 197 ezer oltatlan(!), COVID-19 fertőzésből felépülő felnőtt beteg körében végzett vizsgálat során a kutatók nem tapasztaltak megnövekedett szívburok- vagy szívizomgyulladást. Link: https://bit.ly/3o3eK2H

    Érdekes…

  68. Az ausztrál egészségügyi hivatal adatai ellentmondanak a további COVID korlátozásoknak:
    • A Covid-halálozás medián életkora 83 év, ami megegyezik Ausztrália átlagos várható élettartamával
    • A legtöbb COVID pozitív az 50 év alattiak közé tartozik, de közülük csak 10 000-ből egy halt meg Covid-ban
    • Még az idősgondozói osztályokon élő, gyengélkedő idős lakosok 95 százaléka is túlélte a fertőzést
    • A St Vincent’s Kórház intenzív osztályán jelenleg csak néhány Covid-beteg van
    • Dom Perrottet, az NSW miniszterelnöke hétfőn elismerte, hogy az influenza rosszabb, mint a Covid
    A teljes cikk linkje: https://bit.ly/3OgyABW

  69. 74, Analog

    Magyarországon a kórházak ismét felkészültek a 6. Covid-ra.

    Elbagatelizálod, röhejesnek tartod, hogy az egészségükben megrendült embertársaink jól megszenvedik a Covid-ot vagy belehalnak?

    Még mindig kételkedsz benne?

    Amott meg 3 műszakban készenlétben állnak a szakápolók, hegyekben a készítmények és az életfenntartó orvosi gépek, kórtermi betegfigyelő videókamerák…

    Szerinted ez csak színház?

    Egyetértesz a nagyváradi csodadoktor, bizonyos Dr. Flavia Groșan téves elképzeléseivel?
    Veszélyezteted magad körül a védteleneket vagy épp megmagyarázod nekik, hogy az MRNS oltások károsak?

  70. 75. (covidcenzor) János

    Tehát rettegjenek tovább az emberek egy olyan vírustól amiben az elhunytak átlagéletkora 80 év felett van, az 50 év alatti fertőzöttek 0.01 %-a halt bele?

    Köszi, de nem, totál összeegyeztethetetlen az emberi élettel az amit műveltek velünk 2 éven át.

    Fogalmam sincs ki ez a nagyváradi csodadoktor.

    Mivel veszélyeztetem és kik is azok a védtelenek?

    Az mRNS oltások valóban károsak, nem hiába figyelmeztetett a veszélyeire több elismert orvos.

    Neked már teljesen az agyadra ment a covid, komoly mentális betegségben szenvedsz láthatóan. Szinte visszasírod azokat az időket amikor bezárták az embereket, mindenféle korlátozások voltak és kötelező oltással fenyegették az embereket. Beteg ember vagy.

  71. A PCR-szekvenálás kérdésre, hogy mit tud még az a gép amivel tesztelek ha odakényszerülök:

    Covid-19, RSV, Influenza A és B, Streptococcus A

  72. 71: Analog:
    A szabadságjogokról előbb mond le itt a nép mindenféle veszélyhelyzet kihirdetése kapcsán!
    A megoldási javaslatom a mindenkori eü. helyzetnek megfelelő védekezési formák, kompromisszumok nélkül. Vagy lemondhatsz az életedről is, rosszabb esetben a szeretteid életéről akár. Ideig-óráig még beleférhet egy kis hazárdírozás…
    Sajnálattal kell közölnöm, hogy „azok az idők nem múltak el”, csak még keményebbek lettek, ill. lesznek!

  73. 78. Horváth Csongor

    Tehát kompromisszumok nélkül, ugye? Mindenki álljon be a sorba egy minimális mortalitású vírus miatt…
    Oltás nélkül túléltem már egy pár covid variánst, ezzel is meg fogok bírkózni.

    Miért érzem azt, hogy egyesek (téged is beleértve) alig várják, hogy visszatérjenek „azok az idők”?

  74. 79: Analog:
    „Miért érzem azt, hogy egyesek (téged is beleértve) alig várják, hogy visszatérjenek “azok az idők”?”
    – Mert hülye vagy? 🙂

  75. 82. Horváth Csongor

    Vagy azért, mert te szenvedsz covid vakságban egy ideje?

    Emésztgesd az előző bejegyzésem…5000 vakcinából 1 súlyos mellékhatást okoz…Hoppá. De te felveszed majd az 5. oltást is ugye? Akkor már 1000ből 1 lesz az esélyed egy komolyabb mellékhatásra…Nem rossz arány…Rendkívül okos vagy:D

  76. @81 Analog:

    Levették?
    A linkre kattintva ez fogadott: „Hmm…this page doesn’t exist. Try searching for something else.”
    Mik voltak a tünetek?

  77. 83 analog
    Azt azért vedd észre, hogy kicsavartad az első mondatod értelmét a következő hozzászólásra:
    1. „5000 emberből egyet érint SÚLYOS mellékhatás a COVID19 vakcina után.”
    2. 5000 vakcinából 1 súlyos mellékhatást okoz.
    A két állítás nagyon különbözik tartalmában, még ha hasonlít is.
    Az eredeti arra utal, hogy 5000 ember között akad egy, akinek előre nem várt reakciói lesznek az oltásra, a másik meg azt állítaná, hogy nem az ötezredik ember túlérzékeny az oltásra, hanem az oltások nem megbízható minőségűek, és minden ötezredik oltás súlyos mellékhatást okoz.
    Ez már szándékos hitelrontás, akárhogy nézem… 🙂

  78. 85 – hubab:
    1:5000 Ez már elfogadhatónak tűnik. Minden hétvégén meghal egy motoros. Nem hiszem, hogy ötezernél több száguld.

  79. 83: Mit nem tudsz értelmezni a 82-őn?!
    Megismétlem:
    Kérdésed:
    “Miért érzem azt, hogy egyesek (téged is beleértve) alig várják, hogy visszatérjenek “azok az idők”?”
    Válaszom:
    „Mert hülye vagy?”
    – Nem tudom miért érzed azt, hogy arra vágyom, visszatérjenek ezek az idők. Csak arra tudok gondolni, hogy hülye vagy, ezért gondolod, ill. érzed így!
    Az adatsorok már se pro, se kontra nem érdekelnek… Nem kötelező védekezni!

  80. 88. Horváth Csongor

    Jajj, ne bíztasd már a potenciális vírushordozókat, hogy a maszkhordás mellőzésével semmiképp se védjék polgártársaikat.

    Itt van a csúnya világ a küszöbön, a rossz táplálékot fogja majd zabálni a felvilágosult módern – hitelből éldegélő nép, aztán nemcsak a covid van még hátra az idegen vírusok sorában…legyengült, átfázott, stresszes emberek biztosan elkapják majd az újabb – soron következő dögvészt és vidáman terjesztik tovább.
    Nem lesz mindig ezen a vidéken vakcinabőség, erre utaltam a múlt héten, hogy eljön ide is az egyiptomi hét éves szűk esztendő.

    A negyedik oltásomat október-november hónapra terveztem.
    u.i.
    Csongor,
    rosszul vagyok amikor az ápolókat látom a covid- osztályokon a vödörnyi tűvel, százméternyi szerelékkel, csipogó őrzőmonitorokkal, Dräger légzőkörökkel, csili-vili high-flow gépekkel, váladékelszívó edényekkel, több raklapnyi ampullától-folyékony gyógyszertől, az ágysávra tucatjával odakészített arcmaszkoktól, oxigénpárásító edényektől, a hullazsákoktól…

    Attól meg a tehetetlen düh fog el, hogy a nővér-és orvospihenőkben és kórtermekben sincs hűtőklíma. Napi több órát van rajtuk a védőfelszerelés, majd bemennek szusszanni a 32 Celsius fokos helyiségükbe pihenni és közben a lepusztult szarvasin lefőzni egy feketét.

  81. 88.

    „Az adatsorok már se pro, se kontra nem érdekelnek… Nem kötelező védekezni!”

    Remek, akkor védekezz csak úgy…megszokásból:)

    MÁS:

    „Bárki, aki ismeri a légúti nyálkahártyák működését és funkcióját – főként azok, akik génterápiás célzattal próbáltak már virális vektorokat átjuttatni a szinte áthatolhatatlan légúti nyálkahártyán – nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy a propaganda azt állította, hogy a perifériásan (azaz nem légutak nyálkahártyáján) immunitást indukáló vakcina képes megakadályozni, hogy a légutak mindent kiszűrő nyákrétegébe még bele se ragadjon a koronavírus vagy annak RNS-e. Ugyanis ez volt 2 és fél évig a COVID pozitivitás alapja. Vagyis hogy egy RNS-t detektálni képes PCR-ral kimutatjuk, hogy a felső légutak kórokozók kiszűrését és megállítását végző mucinrétegében megakadt-e virális RNS. És mivel ez egyébként a normál, azaz egészséges légúti nyákréteg funkciója, így nehéz volt azt elképzelni, hogy mindezt bármifajta vakcina befolyásolja. Nem a vakcina hatástalansága miatt, hanem mert ez az egészséges légúti nyákréteg funkciója. De a propaganda csak tolta a kreténséget, a fenti gondolatmenetet megosztókat „vírustagadózta”, „oltásellenesezte” meg „álszakértőzte”. Most meg hogy egyre több a vakcinált COVID pozitív, megy a terelés. A mellébeszélés. De ez nem változtat már semmit. Hazudtatok. És aki értett az immunológiához, már akkor, 2 éve megmondta. Csak azt akkor álszakértőnek hívták.”

    https://www.facebook.com/tamas.letoha/videos/1009731613068807

  82. 90. Analog: „ez az egészséges légúti nyákréteg funkciója. „pontosan így van.

  83. Ok. fiúk, de hány embernek működik tökéletesen a légúti nyálkarétege és melyik így kitenyésző variánsig?
    Beteg világ, beteg ország, beteg emberek…

  84. 92 . H.Cs.
    Két éve indult be a harc a SARS-CoV-2 és az Ember között. Megismerve a vírus tulajdonságait (és az Emberét) egyértelmű, hogy mi fogunk veszíteni. Csak idő kérdése.

  85. 92.

    Nem ez volt a mondanivalójának a lényege.

    93.

    Wishful thinking:) Van élet a covid után, barátkozz meg a gondolattal. Két éve indult be a harc egy minimális mortalitású vírus és az ember között…

    Az a baj, hogy ez már nálatok egy visszafordíthatatlan folyamat. Totál irracionális amiben még mindig hisztek…De pszichológiailag érthető…Kevés ember az, aki képes beismerni, hogy hoppá…2 éven át a orromnál fogva meg lettem vezetve a tömegmédia által. Miközben egyszerűen az emberi történelem legnagyobb átverésében vesztek részt rettegők és rettegtetők szerepkörben.

  86. 94 -Analóg:
    90 évesen az ember nem retteg a haláltól. Ellenben tisztán látja a jövőt. Az Emberiség végét a klíma fogja okozni, de ha az nem lenne, akkor marad a SARS-CoV-2. Miért? Mert addig mutál ameddig el nem éri a „célját”, és mert vakcinával nem igazán lehet védekezni ellene. És csemegének ott van még a Long Covid.

  87. Mi lehet az, ami VALÓJÁBAN van/történik/készül/közeledik, amiről elterelik a figyelmünket? Klímaváltozással, felmelegedéssel, aszállyal, koviddal, háborúval, világvégével, rezsicsökkentés-csökkentéssel? Amíg ezekkel foglalkozunk, MI AZ, amit mindeközben még mindig nem, még most sem vettünk észre?!

  88. 96 Delph
    „Mi lehet az, ami VALÓJÁBAN van/történik/készül/közeledik”

    Ezen már én is tipródtam egy sort. Mondjuk, ha a NASA azonosított volna egy kisbolygót, ami 1-5 év múlva telibeveri a földet, szerinted meg mernék mondani az embereknek? Mondjuk a megbízható „elvtársak” ,,Orbán..Merkel..stb. akár tudhatják is, úgysem merik továbbadni. Egyrészt nekik azonnal fizikilag kampó lenne, másrészt előtte lehülyéznék, hiteltelenítenék Őket, harmadrészt előtte még politikailag is ellehetetlenülnének. Nekem gyanus, hogy a hatalom nagyon magabiztosan megy szembe a népakarattal, kellemetlen dolgokat is bevállalva. Lehet tényleg tudnak valamit, amit Mi nem (is fogunk).

  89. 97 – technomuzsik:
    3 hónappal a választások után bármit be lehet vállalni. Hol van még a következő?

  90. 98 Tiborbá’

    Értem én, a választások után lehet bármit bevállalni, de mi van ha L.H. Oswald reinkarnációja felmegy a rendőrpalota tetejére, és megint betalál?

  91. 96: Delp:
    A felmelegedéssel és az aszállyal hogyan lehet terelni? Ezek természeti jelenségek, világos, hogyan és miért alakulnak/tak ki.
    A többire ok. a felvetés, de akkor ne csigázz bennünket, állj elő vele: mi AZ?!
    Pl.: kicsi űrlények a vezetők fejében? Mégiscsak belül üreges a Föld? Kinyílt a dajtásféle 123. dimenzió kapuja? 🙂
    Számomra elég az embert, ill. az emberi viselkedésmintákat górcső alá venni, s mindenre van magyarázat, akár egy gorillaketrec árnyékából is.
    Életem legszörnyűbb felismerése az volt, amikor Tiborbával vitatkozva ráeszméltem, elképzelhető, hogy az is egy természeti törvényszerűség, hogy minden kifejlődő intelligencia hamar véget vessen saját létezésének, tehát mégsem csak a majmokkal van a gond…

    Ki tudja, ugyanebben a pillanatban hány értelem gondolkodik el ugyanezen a dilemmán a végeláthatatlan téridőben!

  92. 96 – Delp

    Teljesen igazad van, amikor a figyelemelterelésre gyanakodsz, pontosan ez történik körülöttünk, globális szinten.

    Elsőként csak röviden annyit, hogy a felhők létrehozásának és létrejöttének a megakadályozásának technológiája lerágott csont, ez egy XX. század második felében már létező és – legalábbis esetenként – alkalmazott technológia, ami legalábbis az akkori nagyhatalmaknak már a rendelkezésére állt, de szerintem másoknak is, például Kínának, amely akkor még nem képviselt akkora erőt, mint ma. Bizonyára Izraelnek is és még lehet, hogy sokaknak másoknak is.
    Konkrétan alkalmazni szokták a nyári olimpiai játékok alatt, főleg, ha az éppen az egyik legerősebb ország fővárosában vagy nagyvárosában került megrendezésre. Nagyon jó példa erre Peking esete és a 2008-as játékok, de egyáltalán nem ott kezdték el.
    S akkor gondolod, hogy máshol soha nem tették meg bármi okból kifolyólag?!
    Igazából ez annyira banális dolog, hogy aki ezt nem éri fel ésszel, az nem is tudom, hol maradt le a fejlődésben, valószínűleg nagyjából valahol a II. világháború környékén.

    Sokkal nagyobb gúnyolódás tárgyát képzik viszont azok, akik azt merik állítani, hogy az úgynevezett chemtrails-ek reális dolog, a legsötétebb összeesküvéses, setét elme kitalációjának van a dolog tartva, az illető azonnal meg van bélyegezve.

    Igazából személyes élményként csak annyit tennék, hozzá, hogy ma is teljesen világosan előttem az a 2020. májusi kép, amikor már a „világ leállt” a COVID miatt Európában, a légi közlekedés szintúgy, de a lakóhelyemhez közel, e verőfényes napon a természetet járva és az égre nézve merőleges „kondenzcsíkok” fedték az eget ameddig csak az emberi szem ellátott. Rengeteg volt belőle, északról déli irányba haladtak. Magyarországon (is) láthatóak voltak, mert a Balti-tengertől az Adriáig húzódtak, utólag utánanéztem a dolognak.

    De tudom, hogy e személyes élmény a semminél is kevesebbet jelent a kétkedők számára.

    Barack Obama nevezte ki a CIA élére John Brennant igazgatónak. Ennek a férfinek volt egy beszéde 2016-ban a Council of the Foreign Relations előtt, nézz utána, kérlek, ha véletlenül nem mondana semmit, hogy mi is ez az intézmény!
    Nos, Brennan nyíltan beszélt a chemtrails programról, amit ő SAI-nek nevezett, a rövidétés mögött az angol Stratospheric Aerosol Injection fogalma áll, gondolom nem kell fordítani, annyira nyilvánvaló.

    Itt a beszéd a videón illetve az átirat azon része, amikor ezt a témát érinti.

    https://climateandsecurity.org/2016/07/cia-director-on-the-geopolitical-risks-of-climate-geoengineering/

    Az a baj, hogy a sok okostojás még annyira sem képes, hogy néha felnézzen az égre és értelmezze azt, amit ott lát. Semmi információéhség, emberi kíváncsiság, logikus magyarázatok keresése – csak a tévé és a média bűvöletében élnek vagy az ócskánál is ócskább „tankönyvekre”, „tudományos munkákra” hagyatkozva egy álomvilágban élik életüket és nagy pofával osztják az észt, ami nekik nem nagyon jutott. S közben persze gúnyolódnak. Igazából csak nevetni lehet rajtuk.

    Az időjárás manipulációját is lehet fegyverként használni. Szerinted használják vagy nem?

    „MI AZ, amit mindeközben még mindig nem, még most sem vettünk észre?!”

    Majd máskor írok róla, hogy szerintem mi. Ma talán már nem fogok, ez a bejegyzés is túl hosszú már így is. Vagy mások megteszik, meglátjuk.

  93. Menthetetlen vagyok. Tankönyvekre hagyatkozó okostojásként, s a II.vh. szintjén megrekedt emberként most lerágom a körmeimet… 🙂

  94. 101 Zsolt
    Hát, akkor a klímaváltozást nem is az ipari és mezőgazdasági tevékenységek okozzák, hanem a gonosz nagyhatalmak, akik riválisukat így akarják tönkretenni klímarombolással, csak a rivális nagyhatalom is hasonlóan visszavág és így globálisan az egész földet tönkrevágják kölcsönösen, és így kinyírják egymást, meg minket…
    Most már értem…
    A chemtrail-re meg egyetlen elszenvedő ország vezetése sem jött még rá, legyenek akár halálos ellenségek, akik egyébként minden eszközzel küzdenek egymás ellen, hanem pártállástól, vallástól, bőrszíntől függetlenül mind bambán megeszi a hivatalos narratívát, csak ti vagytok, akik rájönnek az eltitkolt igazságra…
    Pszichiátriára… 🙂

  95. 103 Hubab

    Tévedsz!
    Kína határozottan megtiltotta az alkalmazását az ország felett, holott az volta a hivatalos ajánlat számukra, hogy ezzel hűtik a légkört (ami nem mellékesen igaz is, mert egy fátyolfelhő, jelentősen árnyékol, kb. 40%-ban).
    És Irán felett sem látsz ilyesmiket, azaz reggeli és koradélelőtti fátyolfelhő tömeget, amit azért itt minálunk elég gyakran lehet látni, szabályos párhuzamos, esetenként egymást metsző csíkokban (ami egyértelműen repgépekből eredő „valami” nyomán képződnek).

  96. Komolyan gondolod/gondoljátok, ha lehetne időjárást befolyásolni, Orbán előbb rángatná a gázcsapjainkat, mintsem létrehozzon egy „aranyesőt”? 🙂

    Ezek az „elméletek” semmilyen módon nem állják meg a helyüket. Nem tudod reprodukálni, nem ír róla egyetlen tankönyv sem, de logikailag sem állja meg a helyét!
    Ha lehetőség lenne ilyesmivel sakkban tartani adott területeket, Észak-Koreát már rég kiszárították volna, a Szaharában pedig újra virágoskertek lennének. A Holt-tenger partvidékén biztosan… 🙂

    A repülőgép kondenzcsíkjának keletkezése közismert jelenség, hogyan is vinné magával csak úgy, ingyen minden légitársaság (titkosan 🙂 a szükséges adalékokat?
    A cirruszfelhők képződése is ismert jelenség, nincs benne semmi meglepő, s az aszály esetében épp az a baj, hogy semmilyen felhő nincs tartósan az égen, hiába követik egymást a repülők hamar eltűnő kondenzcsíkjai.

    Persze, hogy vannak technológiák, kémiai módszerek, amelyek igen komoly anyagi befektetés mellett és igen szűk körzetben alkalmazhatók, de ezekkel a globális trendeket nem lehet érdemben befolyásolni (különben visszahűtés céljából már minden politikus ezt hirdetné!).

    Aki nem látta még a pill. repülőforgalmat és nem érti, miért cikáznak a kondenzcsíkok az égen bizonyos napi rendszerességgel visszatérő időpontokban, annak ajánlom figyelmébe a repülőforgalom volumenének felmérése céljából az alábbi linket:
    https://www.flightradar24.com/47.44,12.91/6
    Ezután talán a CO2 kibocsátáson, az emberi befolyáson (környezetromboló erőn) és a klímaváltozás eredetén sem fogsz csodálkozni! Vagy, ha mégis, leked rajta, legyen úgy, ahogy szeretnéd…

    S, ha már körbe néztél itt, érdemes rákacsintani egyet a dübörgő orosz gazdaságra is. 🙂

  97. Azok a „repgépek” NINCSENEK rajta a Flightradaron.

    Azok a „fátyolfelhők”összetétele nem ismert,a HŐ benntartására tökéletesen alkalmasak.
    Egyszer jó pár éve szüleimmel ültünk a vízparton,horgásztunk.
    Előtte oltottam már őket a szürke felhőkkel,” ugyan fiam ”

    Napos,kurva meleg idő reggel,légkör felé szellőzött azért,délig egyig semmi gond.
    Megjelentek a csíkozók,és pusztulat fullasztó meleg lett az addig viselhető nyári napból.
    Azóta nincs – ugyan fiam – sőt,ők mondogatják,csíkoznak a rohadékok.
    Megtapasztalták.

  98. Mindig jön újabb és újabb, számomra eget rengető meglepetés az értelmes emberek vitafórumán…
    Komolyan, kezdem szarul érezni magam, amiért nem érek fel ezekhez a „dolgokhoz”! 🙂
    https://hu.wikipedia.org/wiki/HAARP
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Chemtrail
    (Felettéb érdekes számomra, hogy Egely is megjelenik a magyarázók között! 🙂 )
    https://hu.wikipedia.org/wiki/5G
    https://www.facebook.com/events/286212502683458/?active_tab=discussion

  99. 107 ötlet
    Könyörgöm, ki volna az a marha, aki engedélyezné, hogy országában szándékosan, mesterségesen elviselhetetlen, károkozó chemtrail-ezést végezzenek?
    Egyébként is a geomérnökösködésnek, amiről persze van szó már régóta elképzelések szintjén, éppen az lenne a célja, hogy a napsugárzás egy részét ne engedje le a föld felszínére a melegedés fékezésére, nem pedig éppenhogy benntartsák a hőt, és elviselhetetlenné tegyék az időjárást, mint írod….
    Végiggondolod azt amiket írsz?

  100. 104 Bendegúz
    És Kína és Irán pedig magába fojtotta az információt, hogy őket rá akarták venni erre a dologra, és nem kürtölte azonnal tele a világot hivatalos állami információkkal erről, ezzel asszisztálva a globális szándék végrehajtásáról a világban.
    Valamint a széljárással is meg van beszélve, hogy a hatásokat helyben tartsák, és ne úgy járjanak, mint a harci gázokkal az I. világháborúban.
    Az már csak hab a tortán, hogy egy ilyen dolog hatása alól maguk a szervezők sem lennének mentesek, rájuk ugyanolyan hatással lennének ezek a beavatkozások, mint a többi földi halandóra…

  101. 2020 elején történt. Vártuk a reggeli nyitást. A várakozók között az egyik öregasszony mondta, hogy nézzünk fel az égre mert sakktábla szerűen tele van csíkozva. Mindenki elkezdte bámulni az eget. A miértjére nem tudtunk rájönni, de abban egyetértettünk, hogy ez mesterséges tevékenység eredménye. Lehet, hogy akkor szórták a kovid induló csomagot?

  102. 109. Hubab

    És ha tele is kürtölték a saját médiájukban az esetet (amit mellékesen nem szoktak), azaz, hogy felettük is szándékoztak csíkozni, azt te, vagy a hozzád hasonló nyugati polgár, honnan tudná meg? Mert, hogy a többségünkhöz csak a szajha média ér el (és többségében úgy vagyunk kondicionálva, hogy ami azon kívül van, az konteó – lásd „Szép új világ” c. regényt) és az nem biztos, hogy érdekelt abban, hogy egy Kínai besült próbálkozásról megjelenő kínai hírt nekünk lehozzon.
    Leghamarább azon okból kifolyólag, hogy elég nagy valószínűséggel egy húron pendülnek a csíkozókkal. De ha véletlenül mégis valaki, aki fehér emberként ismeri a mandarint és napi szinten olvassa is az ottani híreket, lefordítaná azt a cikket és megjelentetné valamely nem hivatalos fórumon (mivel más nem engedné), akkor szerinted ki hinne neki? Egyből kapná a nyáj részélről a nagy tüzes összeesküvés hívő billogot! Ahogyan azok a szakemberek is akik más véleményt mertek megfogalmazni a COV19-el kapcsolatban, mint amit a hivatalos és kanonizált médiavircsaft képviselt. A tömegek inkább hittek a szó szerint naponta önmagának ellentmondó médiának, mint az utólag valósnak bizonyult állítást képviselőnek. Sőt 99% még a konteónak kikiáltott szakvélemény beigazolódásakor sem volt hajlandó tudomást venni arról. Ha az orrát belenyomod, kitér és nem szól semmit, mint elismerné, hogy meg lett vezetve.
    Ez nem tűnt fel neked? Egy ilyen környezetben, hogy szeretnél te valós információkat kapni pl. Iránból?
    Ajánlom, hogy nézd meg „Amikor a farok csóválja a kutyát” című filmet. Na ott bemutatja, hogy milyen hatalma van a médiának. Akár az egész USA lakosságával megetetnek egy nemlétező háborút egy nemlétező ország ellen. De igazából az ott elhangzó párbeszédek a tanulságosak.

    Egyébként ezt, hogy Kínában nincs ilyen tartós csík, sem délen sem északon, azt kint élő barát mesélte. Pedig ott aztán van repülő az égen. Rendes kondenszcsík képződik, de az perceken belül el is oszlik, nem mint itt, hogy elkezd terülni, mint a rétestészta.

    Nem mellékesen gyerekkorom kedvelt elfoglaltsága volt, hogy amikor lehetett az eget bámultam, akár órákig is. Soha nem tapasztaltam olyant 1990-ig, hogy a kondensz szétterül. A 2000-es évektől kezdtem rácsodálkozni a nagy égi sakktáblákra. Megváltozott volna a légkör összetétele, hogy ezek megjelentek, míg előtt nem voltak?
    Azzal pedig ne érveljetek, hogy most sokkal nagyobb a forgalom, mert nem erről van szó. Egy csík is szépen szétterül és megmaradna órákig. Végig nem tudod követni, mert aztán jön a többi tömegével és csak sejted, hogy melyik volt az első.

  103. 111 Hanyistók:
    Na ez már sok így reggel éhgyomorra.

    Emberek:
    Gyerekkoromban, a 40-es években is volt kondenzcsík. És mindenki tudta, hogy miért csapódik ki a pára. Csak mostanra hülyült meg a társadalom, amióta szégyen jó tanulónak lenni az iskolában.

  104. 113. Tibor bá’

    Voltak, csak nem ilyen terülősek és tartósak.
    Ha hiszed, ha nem, sokat néztem az eget a 70-es évek elejétől, de ilyen nem láttam, mint napjainkban. Egyébként miért nem hihető, hogy akik ezt csinálják nem rossz szándékból teszik, hanem egy próbálkozás részükről a föld hűtésére? Vagy a nagyoknak nem kellene semmit tenniük? Nézzék, hogy szétolvad a föld? És, hogy miért ne avatják be a nagy tömegeket? Hát csak azért, mert gondolj bele milyen hiszti volt a „kísérleti” oltások kapcsán. Mi lenne a csíkok esetében?
    Mert én kb. ezt gondolom.

  105. 113 Tibor bá’
    Ez pontosan így van.
    Én is ősidők óta emlékszem, hogy a repülők húzták a kondenzcsíkokat, és azok hossza a pillanatnyi meteorológiai viszonyoktól függően rövid, vagy hosszú volt, gyorsan, vagy lassan oszlott szét.
    Egy kis fizika tudás is kellene az okoskodóknak, és akkor már világos lenne, hogy mi okozza a különbségeket.
    Kulcskérdés a levegő relatív nedvességtartalma és hőmérséklete.
    Az elégett üzemanyagból származó gőz halmazállapotú víz abban a hidegben nyilván azonnal vízcseppekké kondenzálódik a hatóművet elhagyó gázkeverékben, viszont ha alacsony a környező levegő relatív nedvességtartalma, akkor a levegő rögtön el is kezdi elpárologtatni, mintegy felszívja magába újra láthatatlan gőz formájában.
    Ha viszont a telítettséghez közeli a fenti relatív nedvességtartalom, akkor „nem kell a levegőnek a víz”, és sokáig vízcseppekből álló ködcsík formájában marad a kondenzcsík, míg lassan keveredve a környező levegővel el nem halványul, és széjjel nem húzódik egyre jobban.
    A lecke nyilván nem neked szól, hanem a sok szkeptikusnak… 🙂

  106. 111 Hanyistók
    Én már nem is hiszem el, hogy elhiszed ezeket, amiket írsz, hanem jó trollként csakazértis szembe mész az összes elfogadott dologgal, és élvezed az elképedést és értetlenséget, amit kivált.
    Mert ez már nagyon sok volt…
    Szóval a chemtrail már nem is meteorológiai célú, hanem járványterjesztő…
    Miért is ne, két legyet egy csapásra.
    Valahogy bele kellene álmodni még az elméletbe a háború kirobbantását is, biztos ki lehet valamit találni, hogy függ össze a kondenzcsíkokkal…

  107. 113: Tiborbá:
    Egyre nehezebb tartani a színvonalat. Sőt, megkockáztatom, hogy nem lehet, mert igencsak kisebbségbe kerültek azok, akik képesek az értő információszerzésre és a logikus gondolkodással végzett információelemzésre, nem beszélve a döntések meghozataláról.
    A szabad bejárással viszont kiviláglik, hogy ugyanazon nevek mögött, szinte minden témában, ugyanaz a téveszmés gondolatvilág jelenik meg. Szörnyű, hogy mindenhol ez köszön vissza! Lassan elérik, hogy a baromságaikat nyomtassák tankönyvekbe és az idiokrácia a valóság része legyen.
    Magyarországon, az USA-hoz hasonlóan különösen ijesztő volumenű ez az átmenet.
    Valószínűsítem azért, mert a két ország vezetői igen hasonló utat jártak be a közoktatás lezüllesztése terén. Haszontalan, gerinctelen és hülye népesség kinevelésével hamar eljön az a pillanat, amikor bármit be lehet adni a megmondóembereknek, a többi már alakul magától. Politikailag ez tiszta haszon, de erkölcsileg és gazdaságilag, hosszútávon biztos vereség.
    Ismét csak az az igazságtalanság a dologban, hogy azok is elszenvedők, akik képesek és akarnak még gondolkodni. Ráadásul a folyamatos és erős kontraszelekció miatt mi lettünk a lenézett ostobák…
    Ha szigorúan vennéd az intelligencia kérdését, félő, hogy alig maradna pár hozzászóló.
    Saját tapasztalat alapján egyébként azt mondhatom, hogy a most felnövő generációban van még esély, mert szégyenletes, de a jelenlegi (lényegében a regnáló) 30-60-as korosztály köreiben a legdurvább ez a fajta elbutulás.

    115: Hubab:
    Azt sem tudja, hány fokos a levegő hőmérséklete odafenn. Nemhogy relatív páratartalom, harmatpont, hőmérséklet/nyomás összefüggések, meg hasonlók…
    Állítom, ha megkérdeznénk, „mit fúj ki a repülő”, 20%-nál kevesebben tudnák megmondani, hogy lényegében vizet és szén-dioxidot. Ha tiszta szénhidrogént éget el.

  108. Nagyon sok kérdést felvet ez az égbolt csíkozás.
    Kik, mikor, milyen módon, pontosan mit, milyen időközönként és mennyit, kiknek a repülőibe teszik ezt az üzemanyag adalékot? Ezeket valakiknek karban is kell tartaniuk. Erre külön titoktartó embereket képeznek világszerte vagy a normál üzemmenet része az adalék beszerzése, szállítása, számlázása, adóbevallásban költségként szerepeltetése vagy minden titokban megy?
    A repülőgép szerelők ezt a szerkezetet is ellenőrizhetik vagy erre külön szerelő van?
    Ezt a csíkozást okozó anyagot gondolom valamilyen tartályból géppel egy a repülőn lévő, a repülőbe utólag beszerelt tartályba kell tölteni, amiből egy másik gépezet bejuttatja a repülőgép üzemanyagába.
    Kik nyomják meg a csíkozó gombot? A pilóták vagy távvezérléssel működnek.
    Ha a pilóta, akkor nyilván nem ő dönt arról, hogy mikor működtesse az adalék légkörbe juttató gépezetet. Nincs felhő, akkor itt csíkozok egy kicsit.

    Olyan sok sebből vérzik ez a földhűtési módszer, hogy magam részéről kivitelezhetetlennek tartom.
    Naponta 93000 ezer polgári repülőgép közlekedik.

  109. Technikai jellegű megjegyzésem van, amely általánosan érinti a viszontválaszokat, véleményezést minden posztnál, nem csak itt konkrétan.

    Ha valaki egy hosszabb szövegre kíván reagálni, nagyon jó lenne, ha kijelölné azt a konkrét mondatot, mondatokat, bekezdést, amire reagál – nyilvánvalóan ez nem szükséges, ha egy rövid bejegyzésre megy a válasz. És természetszerűleg nem érinthet olyan írásokat, ahol az illető nem reagál valakire, hanem csak kifejti a saját véleményét.

    Ugyanis megfigyelhető, hogy ha csak egy konkrét komment számát vagy nevét tünteti fel a válaszadó (vagy még azt sem), miközben egy hosszabb írásra válaszol, akkor sokszor az történik, hogy a mondandó egészét vagy egy kérdéses részét (félre)értelmezi, a maga fejében tovább viszi a gondolatmenetet, miközben olyan szöveget illetve értelmezést tulajdonít annak, akire reagál, amit az illető egyáltalán nem állított, tehát kvázi a továbbiakban önmagával kezd el vitázni és végkövetkezéseket levonni ebből az okfejtésből.

    Félreértés ne essen, ez sokszor igencsak szórakoztató, de ha valakinek esetleges szövegértelmezési problémáiból adódóan vagy esetleg abból, hogy nem világos teljesen számára az állítás lényege, amire reagál, nos, ilyen esetekben nem hiszem, hogy érdemi vita jöhet létre; ez inkább elbeszélés a másik/egymás mellett.

    Mondom, ez minden hosszabb írásnál célszerű lenne alkalmazni, így esetleg némileg csökkenteni lehet az ilyen jellegű félreértéseket. Köszönöm.

  110. 117 – H.Cs.
    Szeretném fenntartani a honlap világító torony szerepét. Akinek van annyi esze, hogy a valóságra kíváncsi az itt megtalálhatja az értelmes posztokat és az értelmes hozzászólásokat. A hülyeséget pedig átugorja.

  111. 117…Horváth Csongor

    Pár napja olvastam egy tanulmányt, hogy értő, médiatudatos gondolkodásra az észak-amerikai lakosság körében csak 12 % százalék képes…nem különbözik ez itthon sem.
    Az összeesküvősdi-dolgok a másokban bízni képtelen emberek (atomizált?) egyik fontos ismertetőjegye.

    Légkörfizika (aeronómia) tantárggyal a halandó nem találkozik. Továbbá nem is igen zavarja, hogy a sztatoszférát a 2. vh. óta egyre több repülőgép járja át…

  112. 102. Horváth Csongor
    ” Menthetetlen vagyok. ”

    Biztosan igy van. ha nem olvasol, nem tájékozodsz „széleskörüen”.
    „Tanulni, tanulni, tanulni…” vagy, ha úgy tetszik:
    A jó pap holtig tanul, mert sosem késő tanulni.

    1O3. hubab
    ” Most már értem…Pszichiátriára…”?!?

    Örökké naiv és irónikus „hubab”.

    Sajnos nem tudtam előbányászni a videót amin a Kinaiak bemutatják az országuk felett lelőtt repülőgépet az átalakitott belsejével, tele vegyszeres tartályokkal. Talán késöbb ráakadok.

    Egyenlőre itt van Földünk legnagyobb országának az elnöke, aki ebben a témában nyilatkozott.
    /https://katohika.gr/featured/oi-aeropsekasmoi-kai-ovlantimir-poutin//
    A Your Newswire beszámolója szerint Vlagyimir Putyin Orosz elnök frontális támadást intézett a légi permetezés ellen amelyek megvalósulnak – végbemennek – számos EU-országban azzal érvelve, hogy természetellenesek, tönkreteszik a környezetet, és ami a legfontosabb, negatívan befolyásolják az emberek pszichológiáját.
    Az orosz elnök határozottan bírálta a különböző nyugati cégek által végrehajtott klímabeavatkozási programokat, mondván, ez a természet eltorzítása, és lényegében veszélyt jelent a bolygó élő szervezeteire.
    Mindez Oroszország elnökének nézetei szerint, aki először vetette fel ezt a fontos kérdést, célja a bolygó lakosságának ellenőrzése különböző anyagok szétszórásával és végül, ahogy látszik, hogy az Új Rend céljait szolgálja.
    Ezek a kijelentések egy nagy szuperhatalom elnökétől mint az Orosz Föderáció elnökétől, a légi permetezésről és a bolygó éghajlatába való emberi beavatkozásokról, különös jelentőséggel bírnak.
    Putyin ezekkel a kijelentéseivel cáfolta azoknak az állítását, akik a világot félrevezetni próbálva azt állítják, hogy a légi permetezés ártalmatlan, és a termelés érdekében történik.
    A legújabb kutatások szerint mára bebizonyosodott, hogy az éghajlatilag beavatkozó légpermetek hozzájárulnak az üvegházhatás kialakulásához azáltal, hogy hőnövekedést okoznak, ennek minden következményével együtt. Jellemzője, hogy szándékosan titokzatos fátylat teremtettek erre az egész esetre, mivel az általuk üzemeltetett repülőgépek katonai jellegűek, és hozzáférhetetlenek az újságírói nyomozás számára.
    A következő videóban világosan bebizonyosodott, hogy a Német Kormány most már maga is elfogadja, hogy a légi permetezést teljesen más célból végzik, mint amit eddig hivatalosan is vetítettek.
    A kutatások szerint Európában és Amerikában már 100 ezren fertőződtek meg ettől az új Morgellons nevű betegségtől.

    ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
    http://www.nikosxeiladakis.gr
    CHILADAKI SZERKESZTŐCSAPAT
    http://www.nikosxeiladakis.gr

  113. 122 – L.S.

    Egy CIA igazgató vagy egy orosz elnök vagy hasonló nímandok nyilvánvalóan nem rendelkezhetnek olyan jellegű információkkal, amelyekről itt a diskurzus megy. Semmiféle „tankönyvben” nem olvashattak erről, ergo nyilvánvaló, hogy ilyen nem létezhet.

  114. 118 Károly
    Pontosan.
    Ez technikailag végrehajthatatlan titokban, olyan sok embert kellene beavatni és titkolózásra kényszeríteni…

  115. 118 Károly
    Modern adalékanyagokat adnak a kerozinhoz a motorkopás és a jobb hatásfok miatt- kevesebb fogyasztás- ,ahogy a diezelhez és benzinhez a kocsivilágban. Régebben ez nem volt annyira indokolt ,mert olcsobb volt a hajtóanyag -a legtöbb légivállalat pedig állami tulajdonban volt- nem magánkézben ,hogy kicentizze a költségeket
    A szuperadalékolt gázolajnak is érezhetően sokkal csipősebb a fűstje ,mint a kevésbe feljavitottnak a modern diezel és benzines kocsiknál.
    Semmi titkos nem történik,csak még több elégetlen részecske kerül a légkőrbe a repűlés során
    Kevesebbet kéne repcsizni a turistáknak.

  116. L.S. és Zsolt:
    Akkor most már mindent értek! Az oroszok a kulcs, mindennemű tudáshoz, amely a világ sorsát jobbra fordíthatja. Van még egy ismert ember, aki erre agitált a közelmúltban…

    Most már nyugodt vagyok, itt az igazság, kár tovább titkolni:
    https://www.delmagyar.hu/egyperces/2019/02/dobbenet-maga-medvegyev-vallotta-be-hogy-leteznek-foldonkivuliek-video
    A jövőben majd igyekszem az információs csatornáimat átszervezni, hasonló nagy tudást adó oldalakra. 🙂

  117. Tyű.

    Na mentem,nehogy a gondolkodók agyi infarktust kapjanak.

    Én elmondtam egy megfigyelést,amikor látom hogy mocskosul nyomják,rápillantok a Flightradarra,és sehol egy gép.

    Az feltűnt valakinek,hogy hosszabb esőmentes időszak után miért habzik a csatornából kifolyó víz?

    Talán néhányan.

    Van a kondenzcsík,amit a hülyéknek lehet hogy magyarázni kell,és van a szétterülő fehér csík ami terjed,nem eltűnik mint a 13 ezer méter magasan csapató A-380 után.

    Aztán a szürke masszív réteg.

    Ti már azt se tudjátok milyen a kék ég ezek szerint.

    Csak azt nem tudom, ( és befejezem )hogy például az Index miért jön elő 3 havonta ,fél évente és cáfolja az ez irányú” konteókat „ha az akkora hülyeség.

    Csongor ha akkora világítótorony lennél,nem rúgnád így ki a sufniajtót hanem hümmögnél mert mit lehet tudni.

    Hubab azért jól esett végre megrúgni engem ugye 🙂

  118. 1977ben tiltották be a katonai célú időjárás-manipulációt…és ha valami be van tiltva, akkor az be van tiltva!

  119. 127 – ötlet

    Bizony, tyű.
    Obama mindennel bizonnyal orosz kémet nevezett ki anno a CIA élére. Felmerül a gyanú, hogy talán ő maga is a Kreml spiclije volt. A világ minden gonoszsága ott lakozik, ott verték csapra a „Konteó” nevű hordót is, ehhez kétség sem férhet!

    „Ti már azt se tudjátok milyen a kék ég ezek szerint.”

    Hiszen Hollywood a közelmúltban megüzente, hogy „Ne nézz fel!”, rengetegen e szerint is cselekszenek.
    Kis kóstoló a posztmodernből.
    (Szerintem ezek is orosz kémek, ezek a mocsok filmesek…).

    Erről már egy vicc jut az eszembe:

    A hálószoba ajtaját kinyitva a férj rajtakapja a nejét, amint éppen egy idegen pasassal hentereg. Döbbent majd dühös arckifejezés ül ki az arcára, de még mielőtt megszólalhatna az ágyon felülő asszony számonkérően ráripakodik:

    „Pali, te nekem hiszel vagy a szemednek?!”

  120. 127 ötlet
    Nem tudom, mit tartottál belerúgásnak, szerintem inkább tükröt tartok, amiben meglátszik világosan, mit is írtál le.
    Arról nem tehetek, hogy ez ütközik azzal, amit te tartasz a dologról…

  121. 116. hubab
    “ Én már nem is hiszem el, hogy elhiszed ezeket, amiket írsz, hanem jó trollként csakazértis szembe mész az összes elfogadott dologgal, és élvezed az elképedést és értetlenséget, amit kivált.
    Mert ez már nagyon sok volt…
    Szóval a chemtrail már nem is meteorológiai célú, hanem járványterjesztő…”
    Nem élvezem az elképedést és a meglátásaim és a véleményem pont ugyannyit ér mint a tiéd. Tudom, hogy sok mindenben eltér a fősodortól, de ez még nem bizonyítja azt, hogy ne lehetne igazam. A vírus felvetésem sem légből kapott, saját tapasztalat szerint már 2019 végén megkezdték a terjesztést ( máig ismeretlen módon ). Aki azt hiszi, hogy ez a sok mocsok, amit az emberekre zúdítanak, az véletlen – az nagyot téved.

  122. A repülőgépek 6 – 9 ezer méter magasan repülnek. Ha szétszórok a levegőben ebben a magasságban valamit, az nem az én fejemre fog lehullani, mert abban a magasságban teljesen más áramlatok vannak, hatalmas gyorsasággal haladva.
    Lásd: https://www.windy.com/menu?300h,44.758,19.855,3

    Ha bármilyen fehérjét, vírust szétszórok ebben a magasságban, mire leérne, az UV szarrá szedi.

    Ha valami le is érne 3000 méterig, át kell küzdenie magát a savas kémhatású felhőkön és a hőmérséklet és a nyomás különbsége se tenne túl jót neki.

    Magyarán: ökörség, mégha putyin is mondja.

    Hanyistók: ” a meglátásaim és a véleményem pont ugyannyit ér mint a tiéd.” A tőled idézett mondat egy tévedés, téveszme, egyszerűen nem igaz.

  123. 127: Ötlet: „Az feltűnt valakinek,hogy hosszabb esőmentes időszak után miért habzik a csatornából kifolyó víz?”

    Mert sok benne a hajsampon! Meg más is! 🙂

    Tetszettek volna szennyvíztisztítót építeni és akkor nem lenne igaz a mondás: „ki a Duna vizét issza, saját hugyát issza vissza.”

    Hallgassatok Hadházyt!

  124. Re:132 infos
    Tipikus Jereváni rádiós vicc a szituáció, mert létező jelenség a „földmérnökösködés”, csak éppen nem arra használják, amire itt sokan gondolnak, nevezetesen, ezzel szórják szét a covid vírusokat.
    Teljesen más céllal csinálják, a „permetszer” a légkör fényvisszaverő képességét módosítja, lényegében csökkentve a földre eső szoláris nyereséget.
    Jellemzően magas dielektromos állandójú polarizált nanopigmentek vannak benne, hogy egy irányba álljon az aeroszol(„mikrotükrök”), ami a méretéből fakadóan tartósan lebegni tud a felső légkörben, de mivel a sarkokon folyamatosan lehullik, ezért folyamatosan pótolni is kell. Környezetre egészséges?
    Nem kimondottan, mert jellemzően alumínium/bárium vegyületek, de kell némi áthidalási idő, hogy kihúzzák a következő szoláris ciklusig, amiben elviekben drasztikus változások lesznek:
    https://www.youtube.com/watch?v=ihwoIlxHI3Q&t=6s
    Egyébként aki utazott már repülőn pár éve, az meggyőződhet maga is a jelenségről, mert teljesen jól látszik az utazó magasságból a lepel.
    Persze lehet konteós laposföldezni, de ez inkább a konteót kiáltót minősíti, és szépen jelzi az adott személyről, hogy kognitív disszonanciában szenved.

  125. 133

    Infos

    Jópofa-jópofa a sampon.
    Egyszer megkóstoltam,csak úgy nyelvheggyel.

    Dehát miért nyalogatja a hülyemagyar a cseréplevet?
    Mert kíváncsi.

    Lúgosan maró,biztos sampon volt.

  126. 135: ja, hogy ESŐcsatorna? A portól habzik, amit lemos. Egyébként az út is csúszik tőle. Ezek szerint te nem játszottál gyerekkorodban pisikásást a lányokkal, úrigyerek vagy.

    Megjegyzem, hihetetlen mennyiségű por össze tud gyűlni, főleg most szárazság idején különböző forrásokból… falusi tanyám fényesre csiszolt gránit ablakpárkányain hetente összegyűlik egy halom…

  127. 120: Tiborbá:
    Ha ilyen sok „nagyszerű” embert engedsz a világítótorony tetejére, előbb-utóbb komoly árnyékot vetnek és senki sem fogja észrevenni -még közelebbről sem-, hogy van ott valami fény is!

    Infos:
    Respekt. Irigylem a türelmedet!
    A covid után most még „kognitív disszonensek” is lettünk. Állítólag… 🙂

    Az a szörnyű, hogy ilyenkor kiderül, a legnagyobb baromságokat is teljesen komolyan gondolják és az életüket is ennek tudatában élik le. Én már nem csodálkozom semmin, de nem rejtem véka alá, hogy felettébb bosszant a tények ezirányú felismerése. És ráadásul csak egyre több lesz belőlük…

  128. 136

    Miért mit gondoltál..?

    Hogy végignyaltam a közművet a COVID mintavételi szakbizottságig?

  129. – GeoEngineering – Korunk legfontosabb témája –

    https://www.youtube.com/watch?v=a2x6TEeknfo

    Α videot magyar nyelvre is lehet beállítani.

    Automata forditás:

    „Aszályok, árvizek és zavaros időjárás”

    Ebben a videóban Dane Wigington előadást tart Észak-Kaliforniában a Geoengineering káros hatásairól, kijelentve, hogy ma már nincs kritikusabb téma.
    A földi élet fenntartásához szükséges alapvető eszközöket meggondolatlanul tönkreteszik ezek a programok. Ez nem egy olyan téma, amely néhány év múlva kezd majd érinteni bennünket, de már most hatalmas állat- és növénypusztulást okoz világszerte, valamint emberi betegségeket.
    A vita arról szól, hogy zajlanak-e geomérnöki programok, most vita tárgya. Több mint elegendő adatunk van a megerősítéshez. Valós felvételeink vannak, amelyeken repülőtartályokkal permeteznek. A földön megjelenő anyagok pontosan ugyanazok az anyagok, amelyeket a számos geomérnöki szabadalom és dokumentum említ. Látogassa meg weboldalunkat ezen állami szabadalmak és dokumentumok listájáért.
    A mai égboltunk egyszerűen nem normális. A vizsgálat során ez nem tagadható. Tele vannak nehézfém nanorészecskékkel. De az égbolt már olyan régóta tele van rácsmintákkal, hogy már megszoktuk, és már nem is látjuk őket. Sajnos az a tény, hogy az emberek nem néznek fel.

    Dane többek között a következőkről számol be:
    • Geoengineering kapcsolatos éghajlati zavarok, rendkívüli szárazság és árvíz
    • Ózonréteg elvékonyodása
    • Metán felszabadulás
    • A sarkvidéki tengeri jég drasztikus csökkenése
    • Globális oxigéntartalom csökkenés
    • Óceánok az összeomlás szélén
    • A hatalmas halak elpusztulnak
    • Naponta 200 faj hal ki
    • Az autizmus, az Alzheimer-kór és a demencia számának drasztikus növekedése
    • Válságszintű erdőcsökkentések
    • A talaj sterilizálása, ami lehetetlenné teszi a növények növekedését a Monsanto alumíniumnak ellenálló magjai nélkül.

    Dane Wigington kemény adatokat közöl, amelyek felfedik, hogy ezek a katasztrofális programok a mai napig mit tettek bolygónkkal, és mit fognak tenni, ha hagyják, hogy folytatódjanak.

  130. Re:137 Csongor
    A tanári pálya nem egyenlő azzal, hogy nálad van a bölcsek köve, és csak is neked lehet igazad. Kicsit tanáros attitűd, amit a tanárok nehezen tudnak levetkőzni, de ettől függetlenül max respect hogy ezen a pályán vagy még mindig. 😉

  131. L.S.:
    Nem tudom eldönteni, hogy ezeknek a kitalálása és mutogatása, ill. elfogadása és terjesztése egyfajta menekülési útvonal a meggyötört modernkori emberi pszichének, vagy csak egyszerűen ama kicsinyes emberi vonás, amivel az egyén a saját felelőssége alól kíván kibújni.
    Az sem furcsa, hogy minden, akár hirtelen előbújó témára is van/lesz egy ilyen alternatív válasz?

    A felsorolásban megjelenített problémák ellen az egész világ küzd, s Te azt állítod, hogy ezeknek nem az emberi mérhetetlen szaporulat és jelenlegi életmódja a felelős, hanem egy háttérhatalom, ami szándékosan elhitetné velünk, hogy büdös van, de valójában nem azért, mert telefingottuk a szobát?

  132. 141:
    Hát, nagyjából ennyit ér az eszed! Egyszer majd jó lesz visszaolvasni a digitális régészeknek, ha kutatják, hogy miért és kik miatt jutott oda a világ, ahová tart…

    140: Dajtás:
    Én csak azt tudom, hogy a butaság megöl. De nem zavar, ha valaki buta!

  133. 137. Hcs: én a kognitív disszonanciát nem vettem magamra. 30 éves korom körül aktívan repültem, saját könnyűgépem is volt (ULLA). Általában felfelé szàlló termikekkel fel lehetett vitorlázni 1800 méter magasra, ami szigorúan tiltott volt, de sokáig nem is lehetett bírni, mert míg lenn 35 fok hőség volt, ebben a relatíve kis magasságban -5 fokkal is találkoztam. Viszont elláttam a Balatonig…

    A gépet, főleg a légcsavart viszont minden repülés után csutakolni kellett, mert a termikek irdatlan mennyiségű port szállítanak, ami ráragad a gép minden felületére…

  134. Te is röhejes vagy ahogy küldöd Tibor bá-nak az SOS vészhívást hogy álljon már melléd.

    Biztos megteszi,de ez a gőg ami süt belőled,nekem KÍVÜLÁLLÓNAK elég bizarr.

    „Ennyit ér az eszed”..

    Miért,tévedtem?

    Arra kérlek,ha ki leszek rúgva H CS tiszteletének elmulasztása miatt,ne szólj már be úgy,hogy ne tudjak rá válaszolni.Jó?
    Köszi.

  135. 145: Ötlet:
    „Miért,tévedtem?”
    – Mindkét dologban, ahogyan valószínűsíthetően temérdek másikban is.

    De eszerint magad is érzed a korlátaidat, ez azért elismerendő…
    S, ha már itt tartunk, inkább a gőg süssön, mint a butaság!
    Utóbbi nem való ide. Nem célom kirúgni, kimoderáltatni senkit, csak zavar, amikor a buta meggyőződések szabadon szárnyalnak és senki sincs, aki helyre tegye ezeket.
    A politikában, művészetekben, de még a történelemben is lehetnek gyökeresen eltérő álláspontok, amelyek esetében nem lehet egyértelműen hülyeségnek kikáltani a másik állásfoglalását. A természettudományok másak, és ezt jó lenne mindenkinek tudomásul vennie, mert itt nem játszik a szubjektív, szeszefuszi emberi meggyőződés és akarat! Arcra vágódik hamar, aki ezt nem látja be. A tudás pedig hatalom, akkor is, ha a mai együgyű embereknek ez kegyetlenül böki a csőrét!

  136. 138. Ötlet: ilyen stílussal az se lenne csoda. Hidd el, én le tudok süllyedni erre a szintre, de ott is kenterbe verlek. Csak a méltóságom nem engedi.

  137. Mindezt ezért

    „Azok a “repgépek” NINCSENEK rajta a Flightradaron.

    Azok a “fátyolfelhők”összetétele nem ismert,a HŐ benntartására tökéletesen alkalmasak.
    Egyszer jó pár éve szüleimmel ültünk a vízparton,horgásztunk.
    Előtte oltottam már őket a szürke felhőkkel,” ugyan fiam ”

    Napos,kurva meleg idő reggel,légkör felé szellőzött azért,délig egyig semmi gond.
    Megjelentek a csíkozók,és pusztulat fullasztó meleg lett az addig viselhető nyári napból.
    Azóta nincs – ugyan fiam – sőt,ők mondogatják,csíkoznak a rohadékok.
    Megtapasztalták. ”

    Sértegetni azt tudtok.

    Süllyedj Infos.

    Horváth Csongor..áh.
    És mire mész a tudásoddal?
    Hol hasznosítod a problémák megoldásában?

    Lényeg hogy vannak hasonlóan gondolkodók,és csak ez számít.
    Majd ti ketten lelőhettek a véleményem miatt.

  138. 148: Ötlet:
    Fogalmad sincs arról, mennyi problémát oldottam már meg, hogy a szarból is várat építhessek!
    Véleményem szerint Neked segítségre van szükséged! Sajnos azonban én innen, ebben nem tudok a segítségedre lenni…
    Nekem és Infosnak nem szokásunk a lövöldözés, a véleménnyilvánítás pedig Tiborbá honlapján szabad. Azt a csíkozást hagyd meg másra! 🙂

    Az alábbiak miatt tartom fontosnak, hogy ne adjunk talajt tudományosan megalapozatlan dolgoknak, mert aztán azt a keveset is elveszítjük, amink van:
    https://www.agroinform.hu/gazdasag/a-jegkarmerseklo-rendszer-okozza-a-szarazsagot-57212-001

  139. Annyi problémát én is megoldottam,legfeljebb más területen.

    Segítségre van szükségem..

    Csongor..
    Horváth.
    Ez az örökös fölényesség.Nem kedvellek,és ami itt néha megy nem vezet sehova.

    Én az úrigyerek.

  140. 142.Horváth Csongor

    Nem szégyen, ha valamiről fogalmad sincsen. Nézz utána!
    Tanulni, tájékozódni nem szégyen és sosem késő.

    Pilóták, orvosok és tudósok mondják el az igazat a Chemtrailről!

    /https://www.youtube.com/watch?v=FeTaejpg18g&t=383s/

    Ezt a videot is magyar nyelvre lehet beállítani.

  141. 150:
    „Nem kedvellek…”
    – Kért erre bárki is? Van ennek a negatív töltetű, pillanatnyi érzelmi megállapításodnak egy-egy tudományos tény igazát tekintve relevanciája, ill. jelentősége?

    Dehogynem vezet sehova! Ilyenkor egy darabig visszavesztek és nem a bődületes hülyeségeké lesz a főszerep.

    151:
    Igen, ilyen kisfilmek vannak a neten Atlantiszról és a gyíkemberekről is. Örökmozgókról készült videókkal akár Dunát is rekeszthetünk…
    Ismét megkérdezem: Te azt állítod, hogy ezekért a szélsőségekért nem az emberi mérhetetlen szaporulat és jelenlegi életmódja a felelős, hanem egy háttérhatalom, ami szándékosan elhitetné velünk, hogy büdös van, de valójában nem azért, mert telefingottuk a szobát?

  142. A PERMETEZŐK TITKAIBAN (fotókon)

    Írta: M. N. Cheiladakis

    Az elmúlt években egy teljes légi permetezési kampány zajlott.
    Sokat írtak már ezekről a permetezésekről, az biztos, hogy nem ok nélkül csinálják, és az biztos, hogy jelentős beavatkozást jelentenek az emberiség normális evolúciójába.

    Amint azt állítják, ezek a spray-k az Új Rend szolgálatában állnak, és az emberi reflexek inaktiválására szolgálnak a polgárok robotizálásában, és láthatóan lenyűgöző eredményeket értek el.

    https://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/sta-adita-ton-psekasmon/

    Mindez a „rejtély” sok ember számára feltárul a fényképeken.

  143. 153: L.S.:
    Az orbáni propaganda mindezt eléri permetezések nélkül is!
    Megint szintet léptél, eddig időjárást befolyásoltak vele, most már a döntéseimet is (sőt az evolúciót) befolyásolják? Ez a sztori az 5G-hez és a befecskendezett mikrochipekhez kezd így hasonlítani (mert nincs az az aerosol, ami többezer m magasan kipermetezve, a földfelszínen egy emberre célzottan, kimutatható hatással lehetne)! A konkrét kérdésemre nem válaszoltál…

  144. 148 ötlet
    „Megjelentek a csíkozók,és pusztulat fullasztó meleg lett az addig viselhető nyári napból.”
    És ugyan mi célja lehet bármiféle döntéshozónak azzal, hogy fullasztó meleget csináljon az elviselhetőből?
    Mert ha már fel is tételeznénk valamiféle geomérnökösködést, annak éppen hogy olyan hatása kellene legyen, hogy hűtse a földet.
    Ez már az összeesküvéshívők szempontjából is ellentmondásos, el kellene már dönteni, hogy akkor mire is szolgál az a chemotrail, hűteni, vagy fűteni, had szenvedjenek tőle az emberek, köztük azok is, akik kitalálták…
    Van erre is valami gyanúd?

  145. 132. Infos
    Az idézethez ezt is hozzá kellett volna tenned, mert így kerek a mondandóm:
    “ Tudom, hogy sok mindenben eltér a fősodortól, de ez még nem bizonyítja azt, hogy ne LEHETNE igazam.”
    A “tudományos” vagy az annak gondolt csőlátás sokakat meggátol a tisztánlátásban is. Néha érdemes a cső falának nézegetése helyett a végén is kinézni.

  146. 153@LS: Hát… azok a fotók nem túl meggyőzőek, főleg az utolsó, ahogy az a sok gép bandázva repül, jó közel egymáshoz. Egyébként én még sosem láttam olyan szabályos csíkokat az égen, amikről beszéltek, de ez persze nem jelent semmit se. Amit tapasztaltam, az az eső vízzel kapcsolatos, pontosan az eső által a kezdeti időben lemosott szennyeződés miatt nem gyűjtünk esővizet, inkább mindig a kútból öntözünk, mert az első adag leválasztása bonyolult lenne.

  147. Gartai, 167: nálam egy 60 literes fémhordón keresztül folyik, amiben 3-5 cm-es kavics van. A fémhordó egyenesen az esőcsatorna alatt van. Használhatóra szűri. Kétvente egyszer szoktam átmosni magasnyomású mosóval. 3 lefolyóm van.

  148. Fiúk!
    Alaposan megmondtátok egymásnak a véleményeteket. Annak viszont örülök, hogy nem léptétek át a polgári kereteket. Az pedig tiszteletre méltó, hogy ilyen vérmesen védtétek álláspontjaitokat. Pedig mindenkinek nem lehet igaza. És akkor, hol az igazság?
    A ma embere azt tapasztalja, hogy a vezetők bármilyen szemétségre képesek. Ez magával hozza a bizalmatlanságot, sőt annak feltételezését, hogy az emberiséget ért minden rosszért ők a felelősek. Na itt Horváth Csongornak van igaza. Az igazi bűnös a hatalmas létszámunk és a globalizáció. Totálisan megváltozott az Ember életvitele, amiknek sok kellemetlen mellékterméke van. A legfontosabb az, hogy tudás nélkül hatalmas pénzeket lehet keresni. Akkor pedig minek tanulni, művelni magunkat. Egy ideje most már tombol a butaság, a tudatlanság, és ami még rosszabb, a buta ember agresszíven ragaszkodik butaságához, és az abból fakadó kitalál hülyeségekhez. Ahelyett, hogy csendben maradva meghallgatnák azokat, akik tudják, mit beszélnek.
    A legrosszabb, lásd L.S., aki tudatosan keresgélnek és misszionárius módra terjesztik a megtalált hülyeségeket.

  149. Re:158 Gartai
    Utolsó kép valóban gáz, de a többi fotó teljesen valós, más kérdés hogy valóban arról van-e szó, ami a tárgya a témának. Egyik képen, egy pasas matat egy fúvókát, és mögötte egy kis gép van, ez pl szimpla permetező gép, ellenben teljesen valós patent ez, ami az utolsó képek egyikén van:
    https://patentimages.storage.googleapis.com/59/85/3a/84a762a92e4a8d/US7413145.pdf
    Nyilván nem az a patent, hogy „mindmeghaltok a chemtrailtől”, hanem „változatos légi járműre telepíthető tűzoltó vegyszer adagolási technika”, de ez nem von le semmit sem abból, hogy létezik egy légi úton vegyszer adagolásra beadott szabadalom, amivel bármit ki lehet permetezni.
    (Szabadalom nem magát a vegyszert, hanem az azt adagoló szerkezetet védte le.)

  150. Re:158 Gartai
    Utolsó kép valóban gáz, de a többi fotó teljesen valós, más kérdés hogy valóban arról van-e szó, ami a tárgya a témának. Egyik képen, egy pasas matat egy fúvókát, és mögötte egy kis gép van, ez pl szimpla permetező gép, ellenben teljesen valós patent az, ami az utolsó képek egyikén van:
    https://patentimages.storage.googleapis.com/59/85/3a/84a762a92e4a8d/US7413145.pdf
    Nyilván nem az a patent, hogy „mindmeghaltok a chemtrailtől”, hanem változatos légi járműre telepíthető tűzoltó vegyszer adagolás, de ez nem von le semmit sem abból, hogy létezik egy beadott szabadalom, ami az utasszállító gépeket hogyan lehet légi úton permetező vegyszeradagoló platformmá alakítani.
    Ha kicsit megvakarja az ember a témát, akkor a vegyszer patenja is meg lenne…

  151. 162: Gartai: műanyag hordót használj, az tartósabb, nem rozsdásodik.

  152. 132. infos
    ” Magyarán: ökörség, mégha putyin is mondja.”

    154. Horváth Csongor
    ” Ez a sztori az 5G-hez és a befecskendezett mikrochipekhez kezd így hasonlítani (mert nincs az az aerosol, ami többezer m magasan kipermetezve, a földfelszínen egy emberre célzottan, kimutatható hatással lehetne)! ”

    160. Tibor bá
    „A legrosszabb, lásd L.S., aki tudatosan keresgélnek és misszionárius módra terjesztik a megtalált hülyeségeket.”

    Tisztelt Tibor bá’
    Bár azt hiszed, hogy a bölcsek köve a zsebedben van nem árt senkinek tájékozodni, informálodni főleg, ha ingyen és jóakarattal adják.

    A NASA elismerte, hogy líthiumot permeteznek

    https://terrapapers.com/nasa-paradechetai-oti-psekazei-lithio/

    Ez nem NASA link, ez egy negyed osztályú (szokásos) görög link. Linkelj be megbízható forrást.

    A videóban a NASA egyik alkalmazottja (Douglas.e.rowland@nasa.gov) elismeri, hogy lítiumot permeteznek a légkörbe és természetesen azt mondja, hogy ez „környezetbarát” anyag. Valószínűleg azért, mert azt hiszik, hogy mindannyian mániákus depressziósok vagyunk!

    Mielőtt meghalljuk a NASA hivatalos magyarázatát, miért permeteznek be több százezer embert Nyugaton pszichotróp szerekkel, szeretnék néhány hivatkozásra rámutatni, így saját kutatásokat végezhettek, és rájönni, hogy ez nem összeesküvés-elmélet.
    Nagyon is valóságos, és rengeteg tudományos bizonyíték áll rendelkezésre, amelyek pontosan alátámasztják azt, amit 20 éve mondok a cikkeimben.

    A Pub Med „Aeroszolos oltások megvalósíthatósága emberekben” című absztraktja (lásd a cikk végén) azt tárgyalja, hogy az antigénmennyiség növelése hogyan lehet előnyös az aeroszolos vakcinák bejuttatásában, és hogyan lehetne felhasználni „a fejlődő országok és régiók katasztrófáinál”.
    Az összefoglaló azt is elismeri, hogy több ezer embert aeroszolizáltak már élő, legyengített kanyaró és influenza A vakcinával.
    Az összefoglaló továbbá kijelenti, hogy az aeroszolos oltások ideálisak „nagy populációk számára”. Ez 2003 óta történik.
    Az aeroszolos oltásokról szóló másik vita a The New England Journal of Medicine-ben található. Az aeroszolizált kanyaróvakcinákkal végzett randomizált, kontrollos vizsgálat szerint ezeket a vakcinákat Indiában olyan gyerekeken tesztelték, akik már 9 hónaposak voltak.
    Az Egészségügyi Világszervezet évek óta kutatja az aeroszolos vakcinákat, csakúgy, mint a „jótékonysági” szolgálatok, amelyeknek egyértelmű céljaik vannak a sterilizálással és azokkal átalakítani a lakosságot.
    Azt is érdemes megjegyezni, hogy a gyógyszeripart mentesítették a tömegek gyógyszerezésével kapcsolatos minden jogi felelősség alól, mióta a Kongresszus 1986-ban jogi mentességet kapott minden pertől. Ezt a törvényt megtámadták, de az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága 2011-ben megerősítette.
    Sok hatékony ügynökség gondoskodik arról, hogy „bevegyük a gyógyszerünket”, akár akarjuk, akár nem.
    Valójában sok nemzet részt vesz az önkéntelen, kényszerített oltásban és mindenfajta legyengített vírus, vegyi készítmények és más „vegyi nyomok” légi permetezéssel történő zétszórásában a fejünk felett, intenzív napi gyakorisággal.
    A Géntechnológiai Szabályozó Hivatala (OGTR) felülvizsgálta a PaxVax Australia (PaxVax) engedélykérelmét egy élő baktériumokat tartalmazó GMO-vakcina szándékos környezetbe juttatására Queenslandben, Dél-Ausztráliában, Nyugat-Ausztráliában és Victoria államban.
    Röviden, azt tervezték, hogy rászabadítják népükre a kolerát. A szabályozó szerint ez a GMO-vakcina a 2000. évi géntechnológiai törvény 50A. szakasza értelmében korlátozott és szabályozott kibocsátásúnak minősül.

    Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül az Egyesült Államokat. Michael Greenwood írt egy cikket, amelyben a következőket írta:

    ” A Yale School of Public Health és a Kaliforniai Közegészségügyi Minisztérium kutatása szerint az emberi nyugat-nílusi vírusos esetek előfordulása jelentősen csökkenthető a felnőtt szúnyogokat célzó nagyszabású légi permetezéssel.”

    Nos, évtizedek óta bebizonyítottuk, hogy ez a helyzet. De miért?

    Ahogy egyre több nemzet utasítja el a génmódosított ételeket és a fluortartalmú vizet, amelyet a világ egyik vezető orvosi folyóirata neurotoxinnak nevezett (cikkek keresése), a hatalmi struktúrának, amely bűnrészes lakosságot akar, meg kell találnia a módját, hogy megváltoztassa neurokémiánkat. .
    A líthium megváltoztatja az emberek gondolkodását azáltal, hogy megváltoztatja az endokrin rendszerünk által kiválasztott szerotonin és noradrenalin szintjét. A lítium erősen megváltoztatja az agyrendszert, a NASA alkalmazottja a fenti videóban mégis azt állítja, hogy „nem veszélyes és nem károsítja a lakosságot”. Ennek van értelme, igaz? Nem mondana olyasmit, hogy „vigyázz, veszélyes, és meg fog ölni”.
    Még azok az orvosok is, akik rendszerint elmebetegeknek írják fel ezt a gyógyszert, azt mondták, hogy veszélyes, mert nehéz meghatározni a helyes adagolást. Persze, ha nagy mennyiségű lítiumot válogatás nélkül a levegőbe permeteznek aeroszolos úton, akkor a hívő emberek mindenben hisznek, csak nem az igazságban – de itt van a NASA hivatalos álláspontja a légi permetezés gyakorlatáról:

    „A permetező projekt az ionoszférában lévő semleges és töltött részecskéket vizsgálja, és azt, hogy mindegyik hogyan befolyásolja a másik mozgását, ami áramlatokat eredményez a régióban. A változatok azért számítanak, mert minden kommunikációs és GPS műholdunk az ionoszférán keresztül küld jeleket. A zavart ionoszféra zavart jelekké alakul át, ezért a tudósok tudni akarják, hogy pontosan mi okozza az ionoszféra bizonyos viselkedését.” (NASA)

    Eközben, ha a túlbuzgó gyógyszerimádok kezdik megérteni, mi történik velük, a kormány szájkosaras parancsokat rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálatnál (NWS) és a National Oceanic and Atmospheric Administrationnél (NOAA), akik könnyedén cáfolhatnák a NASA nevetséges állításait.

    A NASA alkalmazottja által a videóban közölt információk megerősítésére a 8440 RMMO kód adja meg a Wallops Flight Facility használatának pontos célját egy líthium-termit tartalmú rakéta kilövésére:…

    Ebből a konkrét felhívásból azt is megtudjuk, hogy 1970 óta hullik a lítium az egünkbe. Ha irányítani akarnák a tömegeket, hogy esztelen rabszolgafoglyokat hozzanak létre, akik nem is tudják, hogy börtönben vannak, ez határozottan jó módja annak. Lítium permetezése az egünkbe, számtalan más baktériummal, vírussal, parazitával, gombával, rákkeltő anyaggal, méreganyaggal, hormonmódosító gyógyszerekkel, növény- és állatvilág ellenes, valamint génmódosító mikroporral együtt nem más, mint bioháború a bolygó lakossága ellen. Nevezheted chemtrailnek vagy valami másnak, a hatás ugyanaz.

    A geomérnökök azt akarják, hogy a meteorológusok minden nap hazudjanak a nyilvánosságnak.

    Mi az a líthium és milyen mellékhatásai vannak?

    A líthium egy fém

    A líthium (Li) a legpuhább az összes fém közül, és egy alkálifém. Viszonylag olcsó, mivel elég gyakori. A finomított lítium nagyon reakcióképes és gyúlékony. A lítium meggyullad és oxigénben elég, ha víznek vagy vízgőznek van kitéve. Kiválóan vezeti mind a hőt, mind az elektromosságot, ezért használják akkumulátorokban. Ezért használják ma már széles körben a geomérnöki tervezésben, a légi permetezésben, az elektromos vezetőképesség növelésére, szárítószerként (szárítószerként) és erdőtüzek illékonyságának növelésére. Anélkül, hogy figyelembe vennénk az élőlényekre gyakorolt ​​rendkívüli mérgező hatását.

    Mindenekelőtt a lítium az FDA D osztályú gyógyszere, ami azt jelenti, hogy még nagyon kis adagokban is születési rendellenességeket okoz, főleg a szívben. A lítium az anyatejbe is bejut, és károsítja a babát.
    Noha a lítium gyógyszerként való felhasználását és figyelmeztetéseit felsoroló számos webhely gyakran osztja fel a tüneteket gyakori mellékhatásokra és veszélyes mellékhatásokra, ezek a hatások csak fokozatosságok. A mérgező dózis rendkívül kicsi, és mindegyik lényre másként hat. Egyes lények számára még a legkisebb adag lítium is rendkívül legyengítő hatású lehet, és néhány ember allergiás reakciót vált ki.

    Lehetséges mellékhatások.

    Az első és legfontosabb – Letargia. Nehéznek és drogozottnak érzed magad.

    • Szomjúság. Gyorsan kiszáradhat, különösen, ha túlmelegszik. sóvárogsz.

    • Szájbetegség, beleértve a hasmenést és a székrekedést is.

    • Hirtelen súlygyarapodás.

    • Izom- és ízületi fájdalom.

    • A kéz és a fej, néha az egész test rángatózása.

    • Az ízérzés elvesztése. Nem tudod megkóstolni az ételedet.

    • Elmosódott beszéd, homályos látás.

    • Zavartság és hallucinációk.

    • Pajzsmirigy-működési zavarnak tűnik, de nem az.

    • Bármilyen fogyatékosság.

    • Endokrin zavarok. A gyomor feldagadt, mintha terhes lennél.

    • Vesefájdalom, mivel a vese mirigyei működésképtelenné válnak.

    • Akne, súlyos bőrkiütések és leégés.

    • Hajhullás.

    Ez csak néhány a lítium mellékhatásai közül, ha megnézi, többet talál.

    @Ion Maggos/ terrapapers.com / 2022

  153. AZTAMINDENIT! Az, hogy agyagból és tengervízből vonják ki, egyértelművé teszi, hogy mindenki lítiummérgezésben szenved!
    🙂
    Főleg a „bármilyen fogyatékosság” tetszik!

  154. 153: Érdekesek ezek a kemtrél gépek, hogy a belső fotók szerint a géptörzs hátsó megynitásánál eregetik középen a cuccot, de a külső képeken meg már két, egymástól jó távoli csíkot húznak a repülő szárnyainál, nagyjából épp a hajtóműnél.
    Különösen meggyőző az utolsó kép is, ahol ugyanazt a repülőt ötször copy-paste-elték be egy képre, azzal se törődve, hogy a kondenzcsíkok közül 3 jobbról, 2 pedig balról kapja a napot, mert tükrözték őket a másolás előtt.

  155. 164. Parlagi Mátyás: Ilyen nevű nő, két Phd.-vel nem létezik.

  156. 165: L.S.:
    Azt is tegyük hozzá, hogy a lítium kegyetlen drága.
    Míg a villanyautó akksik alapanyagaként azon rugóznak, hogy nincs elegendő kitermelt, sőt kitermelhető mennyiség belőle (ezért olyan drága), addig a légkörbe nyilván ingyen és korlátlanul porlasszák…

    Hihetetlen, mennyi energiát vagy hajlandó beletolni egy-egy nyilvánvaló hülyeség propagálásába! 🙂

  157. Az az ólom, amit kopogásgátlásra használtak a robbanómotorok üzemanyagjához keverve kb. 50 évig, és még az Anktartisz jegébe belefagyva is az egészségügyi határérték töbszörösének megfelelő mennyiséget találták, az senkit nem zavar, hogy a DDT-ről, vagy a ma is alkalmazott neonikotnoidokról ne is beszéljünk. L.S, EZEK A HÍREK ELTERELIK A VALÓSÁGRÓL A FIGYELMET.

    164. Parlagi Mátyás: a nő onkológiai kutatásokkal foglalkozik. Virológiát nem találtam nála. Szerintem ez egy scam.

  158. 165 L.S.
    Olyan lelkesedéssel nyomatod ezeket a teljesen hiteltelen őrültségeket, hogy látszik, teljesen elhomályosodott a fejed tőlük.
    Annyira logikátlan is, hiszen magad is állítod, hogy a szer irányíthatatlan, mindenkit elér, ezek szerint a fő gonoszok ugyanúgy szipákolják be velünk együtt, hacsak nem speciális gázmaszkokban járnak egész életükben.
    Szóval akkor itt kollektív ön- és közgyilkosságról, egészségrombolásról van szó, ami végén mindenki meghal, megbetegszik, genetikailag átalakul…
    Ép gondolkodású embernek ez az első, amit észrevesz, de egy hívőnek semmi sem rendíti meg a hitét, bármilyen ellentmondásos is… 🙁
    Ez tudományosnak látszó csomagolású bullshit.
    Te nem látod ezt?

  159. 170 ötlet
    És mit kezdjek a termik leírásával?
    Már talán azzal is chemtrail-eznek?

  160. Re:167 Avatar
    Az a baj a vad konteósokkal, hogy kritikálatlanul minden bevesznek, és jól fölöntik az érdemi infót sok csacskasággal, de pl a te meglátásod is teljesen félre visz, mert direkt kiforgatod a nyilvánvalót, miszerint egymástól teljesen eltérő fotókat egymás utáni képsora nem azonos technikai megoldásokat takarnak.
    Mondhatni direkt kötözködsz, miközben magad is tudod hogy miről van szó… 🙂
    Egyébként a berakott patent valid, sok zöldségből ez pl kifejezetten érdemi információ tartalommal bír, szóval hiába karakter gyilkolod le L.S-t, volt érdemi mondani valója a bejegyzésének… 😉

  161. 173: Ha a görög „polihisztor” ezeket a képeket hivatkozta be, ezek vannak egy halomba lapátolva, mintha összefüggés lenne köztük, akkor ezekről nyilatkozok.
    A szabdalom a leírása szerint pedig tűzoltásra lett kifejlesztve. De nyilván hazudnak. És ha létezik ilyen tűzoltó berendezéssel felszerelt repülő, az nyilván igazolja, hogy ha épp tűz nincsen, akkor kemtrélt szór szabadidejében az égből.
    Vigyázz, ilyen dögmelegben időnként találkozhatsz itt-ott párakapunak hazudott berendezésekkel is, de igazából azokból is kemtrél vegyszer spriccel ám, nehogy átmenj rajtuk!

  162. 169 – infos

    „A nő onkológiai kutatásokkal foglalkozik. Virológiát nem találtam nála. Szerintem ez egy scam.”

    Lehet. De lehet, hogy nem az.

    Ha viszont csak az a problémád, hogy ez az orvosnő nem a maga szakterületét érintően nyilatkozik, akkor javaslom, hogy nézz utána egy bizonyos Dr. Soňa Peková munkásságának, nyilatkozatainak, aki egy cseh molekuláris biológus, több, mint 500 alkalommal volt idézve mások tudományos munkájában (ez az tudósoknál egy nemzetközileg elismert mutató, ami a karrier, elismertség, elfogadottság egyik szempontja).

    Nos, ő a COVID járvány legeleje óta mélyen belemerült a témába a saját szakterületét figyelembe véve. Többek között azt állítja, hogy a SARS-COV-2 vírus RNA-jában egyértelműen felfedezhetőek a génmanipuláció nyomai. Továbbá sokat foglalkozik a vírus mutációjának a kérdéseivel, azok nagy furcsaságaival. Enyhén szólva nem egy amatőrről van szó.

    Természetesen ez csak egy név a számos egyéb orvos vagy tudós közül, aki nem igazán azokat a dolgokat állítja, mint a nemzetközi vagy akár magyarországi mainstream média. Ezért ezeket az embereket mindig meghurcolják a médiában, miközben a járvány előtt nagyon elismert szakemberek, orvosok voltak.

    Ha jól értem, te felvidéki vagy, neked a cseh szöveggel vagy nyelvel nem lesz gond, főleg, ha nem kimondottan egy fiatalember vagy.

    Persze, lehet, hogy már ismered is a doktornő munkásságát, akkor a bejegyzésemet, kérlek, tekintsd tárgytalannak!

  163. 175: Zsolt:
    A vírus alfa, első variánsának mesterséges eredetéhez kétség nem fér!
    Ezen a körön jó egy éve túl vagyunk…

  164. 175. Ismerem és elismerem, mert az a specifikus szakmája, cseh csaj és itteni diplomája van,amit nem osztogattak akárkinek.
    Neked meg javaslom – nem ellenpéldaként – a cebina.eu/news coviddal foglalkozó bejegyzéseit. Na ez mekkora hallgatás alatt van! És 100 % ban működik!

  165. 178. Infos
    Ami szembe megy a hivatalos narratívával, azt először próbálják elhallgattatni, ha nem megy akkor nevetségesé tenni (azaz összeesküvés elmélet), és ha ez sem megy akkor démonizálják és jogilag meghurcolják őket. Ennyit a nagy demokráciáról.

  166. 178: Bendegúz:
    Ez így nem igaz! Vannak hivatalos narratívával szembe menő és nem marhaságokon alapuló elméletek, amelyek megfontolandóak, sőt -függetlenül az elfogadottságától- itt is komolyan vesszük/vehetjük őket. Ellenben például a covidtagadás, oltásellenesség, chemtrail nem ilyenek! Azért nem, mert terjesztőik szembe mennek a természettudományos tényekkel és az egyetemes logikával.

    A demokrácia nem azt jelenti, hogy bármit megtehetsz, csak arra jogosít fel, hogy „ugatni még szabad”. 🙂
    Az illiberális demokráciában már azt sem…

  167. 179. infos

    A cebina az Allergodil orrspray-t gyártja? Vagy van valami egyéb termékük ami bevált a covid ellen?

  168. Nem. A pécsi virológiai labor a covid elején csinàlt egy számítógépes vizsgálatot a létező és használt hatóanyagok tekintetében. A Cebina a vizsgálat eredményeit menedzselte klinikai teszt alá. Az allergodil átment a KLINIKAI teszteken is, amit egy osztrák klinikán végeztek. Én akkor kezdtem használni újra, mikor elkezdődött a kovid, csak a pécsi szimuláció alapján. Előtte egy ideig allergiára használtam, mellékhatás nèlkül. Voltam olyan környezetben, ahol kovidossal érintkeztem, és nem fertőződtem meg. Végig figyeltem a Cebina eredményeit, elolvastam az összes fellelhető tanulmányt, és rájöttem, hogy ez az út járható. A környezetemben minden kockázatos körülmények közt dolgozónak ajánlottam, akik használták, nem fertőződtek meg. Volt olyan is, aki akkor kezdte használni, mikor pozitív lett a tesztje, 3 nap után negatív tesztet produkált, bármilyen tünet megjelenése nélkül.
    Az allergodil úgy műkődik, hogy blokkolja azt a receptort, amelyikhez BÁRMELY koronavírus kapcsolódni tudna. Tehát az influenza vírus se. Az azelasztin molekulája az ACE2 „kapuba” telepszik, mintegy bedugaszolva azt, így a koronavírus tüskefehérjéje nem tud ehhez a kapuhoz hozzákapcsolódni. A hidroklorid „rész” pedig feloldja, fertőtleníti a fehérjét. Mindemellett az azelasztin felszívódik a véráramon keresztül és a testben fellelhető receptorokat is blokkolja LEGKEVESEBB 8 órán keresztül.

    Nem vagyok virológus, a biológia csak az érdeklődésem tárgya, az említett céghez az égvilágon semmi közöm. Csak a saját tapasztalataimat és a tudományos fórumokon olvasottakat osztottam meg. Ezek alapján az a meggyőződésem, hogy ez a szer alkalmas arra, hogy a koronavírusok okozta emberi légúti fertőzéseket megakadályozza. Próbáltam direkt megfertőződni allergodil használata mellett, nem sikerült.

  169. A Semmelweis OT klinikájának 2021 őszi protokolljában volt olyan kitétel, ahol azelasztin ködöt lélegeztettek be a lélegeztetőgépen fekvőkkel, ennek eredményéröl statisztikát nem találtam. Szerintem max. meggátolta a vírus további szaporodását a szervezetben.

  170. 96 – Delp

    „MI AZ, amit mindeközben még mindig nem, még most sem vettünk észre?!“

    Ígértem, hogy írok pár sort ebben a témában, bocsánat, hogy kicsit csak most teszem.

    Természetesen, az AZ a rendszerhiba, azt próbálják elfedni. A kapitalizmus nevű piramisjáték a végső fázisában van, egyesesek szerint már 2008-2009-ben befellegzett neki, azóta csak „lélegeztetőgépen“ működik.
    Tehát akkut gazdasági és szociális válság lenne itt COVID, háború, klímaváltozás nélkül is, csak ha ez utóbbiak (és még más témák) nem lennének, akkor az emberek a válsági igazi okait és felelőseit keresnék, amit viszont a „nagyságos nagyurak és hölgyek“ nem nagyon szeretnének.
    És természetesen a maguk elképzelései szerint szeretnék felhasználni a rendszerválságot, amit ők maguk okoztak, ami egyébként is előrelátható is volt. Sőt, egyesek közülük egy elrugaszkodási alapnak tekintenek, amiről egy újabb szintet lehet majd lépni az ő érdekeik szerint.

    Igazából vannak eszközök arra, hogy a totális válságot egy idősávon belül menedzselni lehessen, tehát mondjuk ha az a cél, hogy az összeomló rendszert még 2008-hoz képest pár évet, évtizedet működtetni lehessen ilyen-olyan hatásfokon, az megoldható. Nem lepődnék meg, hogy ez az időzítés összefügghetne egy, a bennfentesek számára ismert, naptevékenységi ciklussal, aminek a következményeiből adódóan a „klímapolitika“ nevű pakk alatt olyan dolgokat tudnak legyömöszölni az emberiség vagy annak egy részének a torkán, amit egyébként normális körülmények között lehetetlen lenne kivitelezni (lásd a COVID hisztiből adódó intézkedéseket!).

    S hogy ez nem csak semmin alapuló kitaláció, az könnyen ellenőrizhető olyan intézmények nem is titkolt információin, mint az ENSZ, Világgazdasági fórum (WEF) stb. s azoknak az olyan programjai, mint az Agenda 2030 vagy az Agenda 2050. Nem is beszélve Ezek könnyen ellenőrizhető tények. A célkitűzéseik meg elég „merészek“, hogy diplomatikusan fogalmazzak.

    Egy „újrakezdést“ szeretnének, egy Naaaagy Újrakezdést!
    A moslékot csomagolják szép díszes papírba. S hogy a végén csak ezek a svábok nevetnének, nem az egyszerű, még életben maradott emberek, az teljesen biztos!

    http://www.weforum.org/videos/the-great-reset-726dedeacb

  171. Delp

    Bocsánat a sok hibáért a szövegben, a reggeli készítése vette el a figyelmemet és küldés előtt nem végeztem el az ellenőrzést.

    Egyébként ilyen ötletek sokaságával van tele a Világgazdasági Fórum – az angolul nem értőknek vagy fordítóval nem rendelkezőknek írom, hogy a szöveg lényege az a javaslat, hogy a jövőben egyáltalán ne legyen lehetőség személygépkocsi tulajdonjogára, csak megosztás útján lehessen vele közlekedni.

    http://www.weforum.org/agenda/2016/12/goodbye-car-ownership-hello-clean-air-this-is-the-future-of-transport/

    Egyébként ez a „megosztás” (sharing)” szó az egyik leginkább nyomott szövegek közé tartozik. Ne legyen magántulajdon, mindent csak megosztani lehessen, ad absurdum még az ember ruháját is…

  172. Re:176 Avatar
    Most komolyan Avatar, 100m-es magasságban fognak polgári nagy Boeing repülővel repkedni 9.11 után „tűzoltás” címszóval? Szerintem te sem gondolod komolyan, főleg annak fényében, hogy a patent nem csak elméletig jutott, hanem valós gyakorlati megvalósítás fázisába is ért, mert fénykép van róla, hogy át van alakítva egy polgári gép erre a célra, ergo ebbe a projektbe több millió USD már ott hever.
    Jól láthatóan direkt nem akarod érteni, miközben jól látszik, hogy a tűzoltás egy fedőtörténet. Hogy mire használják, az egy másik történet, de tetszik nem tetszik, beleillik a chamtrail konteóba ez a puzzle.

  173. 185,186: Zsolt:
    Ezek köztudott dolgok. Korábban többször hivatkoztam én is a magántulajdon eltörlésére.
    Ezt még meg lehet fejelni azzal, hogy a mai elbutult és meggyötört emberek, mint éhezők a kenyeret, úgy fogják fogadni és magukévá tenni ezeket az elképzeléseket.
    A legdurvább szerintem az AR (kevert valóság) bevezetése, ami egyfajta illúziót ad az embereknek. Például egy lerombolt világban kiosztanak AR szemüvegeket, amelyeken keresztül nézve a világot egy álomvilággá változik a keserű valóság, s valós pénzért lehet eladni, piacot szerezni, mint egyfajta drog hatása, úgy fog terjedni ez a trend a világon. Szó szerint, aki nem veszi le a szemüvegét, többé nem fogja meglátni, érzékelni sem a valóságot!

    A kérdés, hogyan akadályozható ez meg?! Mert én nem látok rá sem módot, sem esélyt… Az orbáni rendszer a hangzatos szavak mellett alárendelkezik ennek az elképzelésnek, hiszen maguk is hasznot húzhatnak belőle. Ha nem így lenne, félre tudnám tenni a múltat, bárki mellé beállnék, de sajnos nem látom az igyekezetet, ill. egyelőre nem látom értelmét.

    Apropó, ez a „sharing” majd érvényes lesz a házastársakra is? 🙂

    Amúgy egy kizárólag önvezető autókat használó társadalmi berendezkedésnél valóban értelmetlenné válik a jármű, mint közlekedési eszköz magántulajdonú birtoklása, ahogyan az a tömegközlekedés esetében is történt (már, ahol valóban van tömegközlekedés).

  174. 188 – Horváth Csongor

    „A kérdés, hogyan akadályozható ez meg?! Mert én nem látok rá sem módot, sem esélyt…”

    Én igen. Esély mindig van, „ember tervez, Isten végez.”

    Hogy mást ne mondjak a dialektika egyik alapszabálya az, hogy ha valamilyen célt el akarsz érni, akkor csináld éppen az ellenkezőjét, de brutálisan szélsőséges, abszurd módon és pontosan így kerülsz közelebb a célodhoz.
    Egy példa: ha valahol ész nélkül fogják nyomni az LMBT értékrendet, de olyan módon, hogy már az óvodások meg a kisiskolások közé is beviszik a témát és ehhez hasonló elmebajhoz hasonló dolgokat engednem meg maguknak, nos akkor a válasz előbb vagy utóbb egy olyan világ lehetne, mint amilyen le van írva mondjuk „A szolgálólány meséjében”. Mondom lehetne, de például Nyugat-Európában nem ez lesz a válasz, hanem az iszlám és a saría. Pontosan ebbe az irányba haladnak ott az események.

    Ez csak egy példa volt, más, jobb megoldások is léteznek.

    De hogy egy jobb világ megszülethessen, ahhoz egy fájdalmas és félek, hosszabb vajúdási folyamaton kell majd keresztülmennie az emberiségnek.

    A gödör legaljáról már csak egy út marad: felfelé! És a sötétség után mindig felkel a Nap.

  175. Az autótulajdonláshoz én speciel nem ragaszkodom. Tök jó lenne, ha meg tudnám oldani az életet anélkül, hogy itt van ez a kolonc a nyakamon.

    Mondjuk ha a házam, amiben lakom, nem lehetne az enyém, az már komolyan felidegesítene.

  176. 187:
    Hát pedig úgy tűnik, hogy ez valóban egy tűzoltó repülő, amit pl erdőtüzek oltásánál használnak:
    #https://www.radarbox.com/blog/boeing-747-supertanker-may-cease-operations
    A 2. képen lévő tartályok nagy valószínűséggel pont azok, amik a görög oldalon lévő képen is látszanak a szabadalom sorszámmal együtt….
    A neten számos olyan fotót, videót is találhatsz, ahol ez a gép kis magasságban repülve oltja a tüzet.

  177. Olyan, hogy teljesen eltűnjön a magántulajdon nem következhet be, mert az a rendszer nem működőképes.
    Többféle vagyontárgyunk lehet.
    Van amit fizikailag megfoghatunk, van a szellemi tulajdon és saját testünk biológiai tulajdonunk (eladható hajunk, fizikai észbeli képességek, művészek alkotása, szabadalmak, öröklés megszűnnek, stb).
    Ezekből következik, mint ahogy a kommunizmus nem tudott megvalósulni az evolúciónk miatt, ez a magántulajdon eltörlése sem fog.
    Mi lenne a rendszer hajtóereje?
    Mert szabadalmak, művészet, innováció, magánélet nélkül, verseny, kötődés nélkül bizony egyetlen civilizációs, technológiai rendszer sem tud működni.

    Na ez egy igazi terelésre alkalmas téma. Vannak megvalósítható elemei, de többségében még tárgyaink sem alkalmasak arra, hogy bérlésből visszaadjuk, ha nem fizetjük a bérleti díjat. A fogkefémhez ragaszkodnék.

  178. 165. Parlagi Mátyás
    ” Az állítólagos pandémiás vírust amit PCR tesztek millióival orrba-szájba kimutattak, azt lehetetlen volt korszerű laboratóriumokban, a valódi tudományos protokoll szerint izolálni: MERT NINCS ILYEN VÍRUS!”

    Tisztelt Parlagi Mátyás

    Már kétszer is irtam erről a témárol ezen a blogon.
    Nálunk Görögországban is sok egészségügyi szakember aki meg merte mondani, hogy a „Király meztelen”.
    Köztük igazságügyi orvosszakértők is.
    Sajnos sok a pénz és sok az éhes és megvesztegethető minden felelős poszton…

  179. 166. L.S.
    Tibor bá’
    ” Ez nem NASA link, ez egy negyed osztályú (szokásos) görög link. Linkelj be megbízható forrást. ”

    Tisztelt Tibor bá’

    Ha ez a blog nem tetszik a cikk eredeti cimét használva a keresőben egy csomó blogbol választhatunk:

    Η NASA παραδέχεται ότι ψεκάζει λίθιο

    Eddig azt hittem, hogy csak a vakok és a hülyék indokolhatók, hogy ne higgyenek a légi permetezésben.

    Mindenkinek jogában áll nem hinni a légi permetezésekben az igazság azonban az szerintem, hogy permeteznek, és természetesen nem a mi érdekünkben.
    Elmagyaráznád nekem kérlek milyen kritériumok alapján értékelsz egy forrást?
    Esetleg javasolni tudnál, hogy melyeket érdemes elolvasnom és melyeket nem.

    Ime a forrás amely után érdeklődsz:

    /https://www.youtube.com/watch?v=3Z2iRormxkw/

    NASA admits chemtrails – 10 July 2013

    Kérdés:
    Miért azokon a weboldalakon, amelyeket online láthatunk az ÖSSZES járatot, ami világszerte bármikor a levegőben van, a polgári légiközlekedési repülőgépek járatkóddal, hívójellel, céggel, érkezési országgal, célországgal, sebességgel, irányszöggel és egyéb információkkal MEGJELENNEK, de NEM JELENNEK MEG azok a repülőgépek, amelyek abban a pillanatban repülnek a fejünk felett és permeteznek?
    Miért van az adott gépeken OFF helyzetben az adó, ami kiküldi a hívójelüket, és miért nem látható a PC radaron, míg a normál gépeken láthatók?

    Nem próbálok meggyőzni senkit, hogy permeteznek minket vagy sem, a véleményemet fejezem ki és mindenki a személyes választását követi.

  180. 133. infos
    ” Ha valami le is érne 3000 méterig, át kell küzdenie magát a savas kémhatású felhőkön és a hőmérséklet és a nyomás különbsége se tenne túl jót neki.”

    171. infos
    „L.S, EZEK A HÍREK ELTERELIK A VALÓSÁGRÓL A FIGYELMET.”

    Toxic Barium In Chemtrails – Its An Experiment On The People
    Mérgező bárium a Chemtrailsben – egy kísérlet az embereken

    /https://www.youtube.com/watch?v=c8AOae22AfQ&t=112s/

    Csak egy a sok mérgező anyag közül, amelyek nagy mennyiségben jelennek meg a kútvízben, a talajvízben, a talajban és a levegőben, a bárium ezüstfehér fém, amely más kémiai vegyületekkel kombinálva mérgező báriumvegyületeket képez…

    Tisztelt infos
    Nem kell pánikba esni, ez nem érvényes a kutadra. Az Amcsikra érvényes és Tőletek messzire vannak, vagy mégsem?

    U.I.: Α videot magyar nyelvre is lehet beállítani.

  181. 197. VASGYUSZI: nálunk 0,1%-os oldat kapható, én azt használom 8 óránként,ha emberek közé megyek.

  182. @198 infos: THX
    Valamelyiket akkor én is beújítom, mert itt (München) is irgalmatlanul nyargalnak felfelé a számok, a kötelező iskolai/óvodai tesztelés megszüntetése ellenére is.

  183. 198. Vasgyuszi: semmi rosszat nem csinálsz, ha szedsz hozzá napi egy-két tabletta folsavat, azaz B9 vitamint is, de inkább folátot kérj.

    „Vitamin B9 (folic acid, folate) is essential for DNA and protein synthesis and plays a crucial role in the adaptive immune response. According to a recent study, folic acid inhibits the enzyme furin and blocks the binding of the SARS-CoV-2 spike protein, which makes it helpful in controlling respiratory disease in COVID-19.”

  184. 186. Zsolt
    ” az angolul nem értőknek vagy fordítóval nem rendelkezőknek írom, hogy a szöveg lényege az a javaslat, hogy a jövőben egyáltalán ne legyen lehetőség személygépkocsi tulajdonjogára, csak megosztás útján lehessen vele közlekedni. ”

    „A sátáni, ilegitim WEF új rendeletet tervez : Az autók tulajdonjogának megszüntetése a cél, az emberek „gyalogolhatnak vagy osztozhatnak”

    „Július elején Klaus Schwab Világgazdasági Fóruma elrendelte a megfelelő kormányokat szerte a világon, hogy emeljék a gáz amúgy is egekig magas árát . Most a WEF azt állítja, hogy az embereknek nincs joguk autót birtokolni, ehelyett „ sétálniuk vagy osztozniuk kell”…

    https://informatialibera.ro/hu/a-satani-ilegitim-wef-rendeletet-tervez-az-autok-tulajdonjoganak-megszuntetese-a-cel-az-emberek-gyalogolhatnak-vagy-osztozhatnak/

    Parlagi Mátyásnak köszönet az alternativ Román honlapért.
    Érdemes volt megnézni, áttekinteni …

  185. 196 L.S.
    Ez a mérgező vegyületek permetezése a levegőből akkora marhaság, hogy a fal adja a másikat.
    És a kivételezettek vajon hogyan védik ki ezek hatását?
    Gázálarcban közlekednek, ellenmérget szednek, vagy oltást kapnak a káros hatások ellen? Vagy már most elszigetelődtek az egész világtól, és földalatti bunkerekben várják a hatást?
    Vagy saját magukat is ki akarják nyírni velünk együtt?
    Ember, gondolkozz!
    Annak még több értelme lenne, ha azt tételeznéd fel, hogy nem mérgezni akarnak, hanem lassítani a föld melegedését, csak elszámolták magukat, és kiderült, hogy a használt szereknek nem várt egészségügyi következményei lennének, de ennek ők maguk is szenvedő alanyai lennének ebben az esetben, tehát azonnal abba is hagynák…
    Marad az hogy humbug az egész, szőröstől, bőröstől…

  186. 202. hubab

    Hát de a kivitelezők azok gyíkemberek 😀 Azokra nem hat a vegyszer 😀
    (baromság ez a laposföldes chemtrail..)

  187. 203 Tia
    L.S. ilyenkor nagyokat hallgat, ő nem a logikát követi, ami nem illik bele a saját megrögzött elképzelésébe, azt nem is hajlandó végiggondolni…

  188. A COVID-oltás bevezetése óta a sportolók elhalálozása 1700%-kal magasabb a vártnál

    THE EXPOSÉ 2022. JÚLIUS 31. VASÁRNAP

    Google automata gépi forditás:

    A hivatalos statisztikák vizsgálata megállapította, hogy a 2021 eleje óta elhunyt sportolók száma exponenciálisan nőtt az 1966 és 2004 között hivatalosan feljegyzett sportolók éves halálozási számához képest.

    Olyannyira, hogy a halálozások havi átlagos száma 2021 januárja és 2022 áprilisa között 1700%-kal haladja meg az 1966 és 2004 közötti havi átlagot, és a jelenlegi 2022-es trend szerint ez 4120%-ra emelkedhet, ha a halálozások száma megnövekszik. folytatódik, egyedül 2022 márciusában a halálozások száma háromszorosa az előző éves átlagnak.

    A Lausanne-i Egyetemi Kórház Gyermekkardiológiai Osztálya (Lausanne, Svájc) által végzett, 2006-ban publikált tudományos tanulmány szerint 1966 és 2004 között 1101 hirtelen haláleset történt 35 év alatti sportolók körében.

    Január 21. és április 22. között összesen 673 sportoló halt meg. Ez a szám azonban sokkal magasabb is lehet. Tehát ez 428-cal kevesebb, mint az 1966 és 2004 között elhunytak száma. A különbség azonban az, hogy az 1101 haláleset 39 év alatt következett be, míg a közelmúltban 673 haláleset 16 hónap alatt.

    A halálozások éves átlagos száma 1966 és 2004 között 28-nak felel meg. 2022 januárjában háromszor annyi sportoló halt meg, mint az előző éves átlagban, akárcsak 2022 márciusában. Ez tehát nyilvánvalóan erősen jelzi a problémát.

    A 2021-es teljes 394 halálesetnek felel meg, ami 14-szer magasabb, mint az 1966 és 2004 közötti éves átlag. A 2022. januártól áprilisig tartó időszak összesen 279 halálesetnek felel meg, ami 9,96-szor magasabb az 1966 és 2004 közötti éves átlagnál.

    Ha azonban a 66-tól 04-ig terjedő éves átlagot elosztjuk 3-mal, hogy megfeleljen a 2022-es 4 havi halálozások számának, akkor 9,3 halálozást kapunk. Tehát valójában 2022-ben a vártnál tízszer magasabb volt a halálozások száma.

    Tehát 1966 és 2004 között a halálozások havi átlagos száma 2,35-nek felel meg. De 2021 januárja és 2022 áprilisa között a havi átlag 42-nek felel meg. Ez 1696%-os növekedést jelent.

    Akkor miért láttunk ilyen drámai növekedést?

    A válasz nagy valószínűséggel egy kísérleti injekció bevezetésében rejlik, amely állítólag védelmet nyújt a Covid-19 betegséggel szemben, de ehelyett mérhetetlen károkat okozott az immunrendszerben, és szív- és érrendszeri problémákat okozott…

    A szívkárosodás mindenütt jelen van a beoltott populációban, és a károsodást többféleképpen diagnosztizálják. Az akut szívelégtelenség aránya jelenleg 475-szöröse a normál kiindulási aránynak a VAERS-ben. A tachycardia aránya 7973-szorosa a kiindulási aránynak. Az akut miokardiális infarktus aránya 412-szerese a kiindulási értéknek. A belső vérzések, a perifériás artériás trombózisok, a koszorúér elzáródások aránya több mint 300-szorosa a kiindulási aránynak.

    A teljesen beoltott emberek úgy szenvednek, mint még soha.

    https://expose-news.com/2022/07/30/athlete-deaths-up-since-covid-vaccine-rollout/

    Nem kell zseni ahhoz, hogy kitaláljuk, a Covid-19 elleni védőoltás az oka annak, hogy a sportolók havi átlagos halálozási száma 1700%-kal magasabb a vártnál.

  189. 205 – L.S.
    Statisztikáknál figyelmesnek kell lenni, mert piszkosul félre lehet kalkulálni a dolgokat. A nagyobb sportoló halálos ráta oka lehet például az edzési kultúra megváltozása, izom növelő szteroidok alkalmazása, az élelmiszerekben található káros anyagok százalékos növekedése, stb. Persze egyszerűbb mindent az oltásokra fogni.

  190. 2O6. Tibor bá’
    ” Persze egyszerűbb mindent az oltásokra fogni. ”

    Naná, hogy egyszerűbb és könnyebb mindent az oltásokra fogni, főleg amikor okot is adnak hozzá!

    A Κanadai Trillium Health Partners-Mississauga Kórház három orvosa váratlanul meghalt ugyanazon a héten. A három orvos halálának okát még nem közölték.

    /https://informatialibera.ro/hu/duborog-a-vakcina-genocidum-egy-korhaz-harom-orvosa-halt-meg-egy-het-alatt-miutan-a-korhazba-beadtak-az-egeszsegugyi-dolgozoknak-a-negyedik-covid-biofegyvert//

    Az elhunytak pár nappal azután haltak meg egymást követően, hogy a kórházban ahol dolgoztak a személyzetet, így őket is beoltották a negyedik adag COVID19 – kísérleti szérummal.

  191. 207 – L.S.
    A Földön 8.000.000.000 ember él. Ekkora tömeg mellett bármi előfordulhat, aminek különben igen kicsi a valószínűsége. Egy hét alatt 3 orvos halála pont ebbe a kategóriába esik. Ha a történet igaz. Mert nekem az erdélyi, magyar nyelvű informatialibera minden csak nem autentikus. Ugyanúgy keresi az oltás ellenes vaklármát, mint te.

  192. 2O8. Tibor bá’
    ” Egy hét alatt 3 orvos halála pont ebbe a kategóriába esik. ”

    Ugyanabból a kórházból 3 orvos halt meg egy héten belül a negyedik adag beadását követően?!?

    Μost el kell keserednünk ezen a tényen?
    Nem ugyanazok az emberek oltják be az 5 éves és most legfeljebb 6 hónapos gyermekeket a kisérleti védőoltással?

    Ha ártasz az embereknek vajon milyen sorsot vársz számodra és a családodra?

    A legfelsőbb törvény:
    „Ahogy vetsz, úgy aratsz” vagy másképpen „az ok és okozat törvénye”..

  193. 2O4. hubab

    „hubab”
    -Eddig azt hittem, hogy csak a vakok és a hülyék indokolhatók, hogy ne higgyenek a légi permetezésben.

    Itt egy 1O éves cikk:
    2012. augusztus 19., vasárnap

    https://www.vilaghelyzete.com/2012/08/ujabb-tobb-szaz-chemtrail-csik.html/

    MIVEL KEZDETTŐL FOGVA KIÁLL A VILÁG HELYZETE A CHEMTRAIL MÉRGEZÉS ELLEN és AZ EMBEREK MELLETT, ezt soha nem lehet szó nélkül hagyni …… Legutóbb a május 1-i hosszú hétvége előtt volt ennyire intenzív mérgezés! Lehet összefüggés, hogy megint rengeteg ember lesz a szabadban ?….. ez már tényleg összeesküvés (elmélet)…csak éppen sajnos valós !

    /Mi a fenét permeteznek ezek ? Teljes film !/
    + „Why in the World are They Spraying?” Full Length Documentary HD

    Nyíregyházán este minimum 12 ismeretlen repülő terítette be CHEMTRAILS vegyi anyagokkal a kék eget !!! Ennyi gép még a legnagyobb forgalom mellett sem szokott egyszerre nálunk jönni, pláne nem úgy, hogy EGYIK SEM KONDENZCSÍKOT húz, hanem VEGYI CSÍKOT! Már a naplemente is alig látszott át rajtuk…. ”

    Az ország több pontjáról is kaptam bejelentéseket, hogy Szegedtől, Békéscsabán át, Pécsig…rengeteg helyen tapasztalták ezt napközben. Egyszerűen nem lehet elfogadni és napirendre térni felette, hogy ne tudjanak róla az emberek !
    Mert fogalmuk sincs sokaknak, mi is ez, holott a világban tüntetések és petíciók tömkelege szól a CHEMTRAIL kivizsgálásáról (Video).

    TÉNYEK:
    1. Az utasszállító gépeknek álcázott repülők, nem helyi járatok elsősorban, hanem egy titkos katonai és nemzetek felett álló program része ! (
    A Flightradar 24 nem is látja őket a legtöbbször) Kifejezetten a permet terítésére szolgálnak !

    2. Célja (ez az információ részemre meg van erősítve) : Népességcsökkentés ….. !!!

    3. Alumínium, cink, stroncium, bárium van benne, mely 7-10 nap alatt éri el a felszínt, minket. Csapadék esetében hamarabb! Rákot okoz a leggyengébb immunrendszerek esetében már 4-6 hónap alatt !

    – A nehézfém raktározódik a szervezetben, amik sehogy sem kerülnek ürítésre. A veséken és a bélrendszeren át nem távoznak belőlünk, nyirokrendszerünk pedig nem győzi, így érthető, hogy elraktározódnak.
    – A fémek lerakódnak szerveinkben, a gerincben, valamint az agyban. A nehézfémek a szervezetbe jutáskor szinte azonnal reakcióba kerülnek és vegyületeket hoznak létre.
    – Nem belégzéssel jut be a legtöbb nehézfém, hanem az étellel (zöldségek, gyümölcsök, stb…)
    – Nagy mennyiségben az alumínium mérgező az idegrendszerre is, mivel megváltoztatja a vér-agy gát működést. – Krónikus hatások : anaemia, veseelégtelenség, fejlődési rendellenességek,
    potenciális humán carcinogen
    motoros és pszichés defektusok

  194. 209, 210 – L.S.
    A COVID és a Chamtrail témákat légy szíves kerüld el, mert ki fogom őket törölni.
    – Az URL mezőbe ne írd be az e-mail címem.

  195. 210 LSx
    Most megint jól kikerülted a választ arra a hozzászólásomra, amire hivatkozol.
    Szerinted a titokzatos háttéremberek kollektív öngyilkosságra készülnek minket is magukkal rántva?
    Biztos meg akarják szabadítani a földet az emberi mételytől…

  196. 211. Tibor bá’
    „A COVID és a Chemtrail témákat légy szíves kerüld el, mert ki fogom őket törölni.”

    Gratulálok Tibor bá’
    Minőségi szintet váltottál újra a szólásszabadság és a véleménynyilvánitás jogán.

    212. hubab

    „Hubab”
    Illik rugdosni azt akinek keze lába megvan kötve? Nem illik hozzád!!!

    A lázítás nem szólás szabadság. – Kéltelek, ne írj be semmit az URL rubrikába.

  197. A vakcinagyártók korrekt módon kijelentették, hogy a vészhelyzeti vakcinák bizonyos hosszú távú hatásai jelenleg nem ismertek. Viszont aki ugyanezt mondta, azaz hogy a vészhelyzeti vakcinák hatásaira vonatkozóan több kérdés még tisztázásra vár, azt a média és a köznép, a sötét középkorra hajazó brutalitással kivégezte. Pedig a modern tudomány pont arról szól, hogy amire vonatkozóan nincs statisztikailag kiértékelhető adatod, arról teljes bizonyossággal nem jelenthetsz ki semmit. Lásd az EU Bizottság és egy vakcinagyártó között létrejött előzetes vásárlási szerződés 48. oldalát: „A részt vevő tagállam tudomásul veszi, hogy a COVID-19 világjárvány rendkívüli körülményei miatt az oltóanyagot és az oltóanyaghoz kapcsolódó anyagokat, valamint azok komponenseit és alkotóanyagait gyorsan fejlesztik, és a vizsgálatokat a résztvevők az oltóanyag-ellátás után is folytatják. A részt vevő tagállam továbbá elismeri, hogy az oltások hosszú távú hatásai és hatékonysága jelenleg nem ismertek, és hogy előfordulhatnak jelenleg még nem ismert mellékhatások.” A teljes dokumentum az olasz közszolgálati műsorszolgáltató, a RAI honlapjáról elérhető: https://bit.ly/3PYmWO1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük