(3901) Új védőoltások

Tibor bá’ fordítása online

Covid védőoltások: jelenlegi oltásainkat hamarosan frissíthetjük, hogy új variánsok ellen legyenek bevethető – magyarázza egy immunológiai szakértő

Több mint két évvel a járvány után, a SARS-CoV-2, a COVID-19-et okozó vírus továbbra is kihívás elé állít bennünket. Gyors mutálódási képessége miatt egyre fertőzőbb változatok fejlődtek ki, amelyek egyre jobban elrejtőznek immunválaszunk elől.

A vakcinák a modern kor tudományának óriási vívmányai, és döntő szerepet játszottak a COVID legrosszabb következményeinek csökkentésében. De vajon a jelenleg rendelkezésünkre álló oltóanyagok képesek-e megbirkózni a COVID legújabb változataival?

A jelenlegi COVID-vakcinák mindegyike a SARS-CoV-2 eredeti törzsének genetikai építőkövein vagyis DNS-szekvenciáján alapul. Ezek a vakcinák a a tüskefehérjét célozzák meg – a vírus azon részét, amely bejutás végett a sejtjeinkhez kötődnek. A vakcinák úgy működnek, hogy lehetővé teszik immunsejtjeink számára, hogy célzott választ adjanak a tüskefehérjére, beleértve a neutralizáló antitestek termelését is.

Az antitestek megakadályozzák a vírusok bejutását a sejtjeinkbe, és segítenek más immunsejteknek megtalálni és elpusztítani a behatoló vírusokat. A SARS-CoV-2 azonban trükkös vírus, a tüskeprotein jelentős változásaival mutálódik. Ez azt jelenti, hogy a vakcina által kiváltott neutralizáló antitestek kevésbé hatékonyak, mint korábban.

Itt lenne az ideje a COVID-oltás új generációjának? Egyre terjed a nézet, ami szerint az ősi törzs helyett a variációk ellen vakcinázzanak. Ez nem egy új koncepció a vakcina fejlesztésben. Az éves influenza elleni oltásaink például a keringő változatokat célozzák meg.

Az egyik megközelítés az úgynevezett „bivalens” vakcina létrehozása, amely az omikron tüskeproteinjét (BA.1), valamint az ősi törzset célozza meg. A Moderna jelenleg ezt a lehetőséget teszteli kombinált 2. és 3. fázisban lévő humán kísérletekben.

A szakértői értékelésre váró adatok azt sugallják, hogy ez körülbelül kétszeresére növeli a BA.1 elleni semlegesítő antitestek mennyiségét az eredeti COVID-vakcinákhoz képest.

Más Moderna kísérletek különböző bivalens kombinációkat vizsgálnak, beleértve az ősi és a béta törzseket célba vevő vakcinákat, amelyek ígéretesnek tűnnek. A Pfizer emellett közzétette a kifejezetten a BA.1-hez szabott emlékeztetőnek szánt próbaadatait is. A vállalat szerint ez az újra formulázás az eredeti COVID-vakcina által termeltnél jobb immunválaszt váltott ki a BA.1-re.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19 gondolat erről: „(3901) Új védőoltások

  1. „kétszeresére növeli a BA.1 elleni semlegesítő antitestek mennyiségét az eredeti COVID-vakcinákhoz képest”
    Mikor szélről szóvá tették, hogy az oltást követően rövid idő után csökkenni kezd az antitestek száma, a válasz erre az volt, hogy az nem annyira lényeges, mert a kevesebb is beindítja a védekező mechanizmust. Nyilván így van vagy nem egészen. Arra emlékszem, hogy felhívták az emberek figyelmét, hogy ha méretik és alacsony az antitest szám, attól nem kell megijedni, mert így is védettek.
    Most meg kiderül, igenis sokat számít az antitestek mennyisége.

    2022.02.17. „Washington Egyetem kutatói: az antitestek száma ugyan csökken, de azok egyre jobb minőségűbbek és hatékonyabbak lesznek. A kutatók kiemelték, hogy a szervezet ellenállóképessége nem az oltás után képződő antitestek mennyiségétől, hanem a minőségétől függ.”
    Ebben az antitest kérdéskörben a tudósok betettek a hintába és jól megpörgettek.

    Úgy látom a kormányok a megelőzésbe még mindig nem fektetnek energiát. Tipikus fekete gólya esete. Sokkal többet ér politikailag, ha beüt a baj és elhitetik, hogy jól kezelik a helyzetet.

  2. A világban már egy jó ideje jelen van a 1. görcsösség, tehetetlenség 2. szembenézés, majd jön az 3. elfogadás és a 4. megbánás időszaka.

    Már kezdik látni, hogy kezelhetetlen a helyzet több fronton is. Nem kell ide már a covid és ezért nem is téma most széles körben, pedig a számok megint felfele mennek.

    Ha valaki a hírek kommunikációjában és tematikáinak összeválogatásában még ma sem nem veszi észre, hogy mekkora színjáték folyik az nem valami okos, bármennyire is realistának látja is magát.

    Ez a covid téma 2 éve is hülyeség volt, mert már akkor is onnan diktálták a tempót. Folyamatosan monitorozzák az emberek reakcióit és abból alakítják az aktuális stratégiát. A főbb csapásvonalak meg már régen ki lettek jelölve.
    B1, 2 1677 es számú verzió? Hányat lehet csinálni? Ráadásul mivel rengeteg eset van a világba kombinálódik magától is szépen. Ezt már 2.5 éve elengedték szépen járja az útját.

    Aki nem oltatja magát az miért lenne felelőtlenebb annál aki igen?
    A felelősség ilyen értelemben teljesen értelmetlen fogalom. Csak a saját félelmeikkel játszanak.
    Nem lehet egy-egy összetevőt kiemelni a levesből és úgy kóstolgatni, hogy vajon milyen lesz az íze. Mivel az alapanyagok rossz ízűek, biztosan nem lesz finom. Senkinek sem fog ízleni, de nem mi vagyunk a szakácsok.

    Mindenkinek fel kell készülni az elfogadásra, hogy a világ véget ért.
    Valami új kezdődik, kezdődött!

    Imádkozni és remélni kell (feltéve ha hibáinkat felismerve meg is bánjuk azokat), hogy a vajúdás(materialistáknak a vég) korszaka viszonylag gyors legyen!
    Ehelyett megy a fütyihúzogatás
    pótcselekvés gyanánt.

    Persze beszélni mindig lehet, de már jó ideje nem mondanak semmit azok akik ezen lovagolnak.
    Háború ugyanez pepitában.

  3. 4 – Balázs:
    Szerinted naponta le kellene írnom, hogy MIND MEGDÖGLÜNK, MIND MEGDÖGLÜNK?

  4. 5. Tibor bá’

    Hányszor megtetted már?!
    Mondtad szépen,csúnyán stb.

    Mondhatnám azt, hogy a legnagyobb baj, hogy az emberek nem akarnak változni, de talán csak nem tudják, hogy hogyan!
    A legtöbben még mindig az első körben, a rádöbbenés fázisában vannak. Mire utolérik a blogod mondanivalóját kb. el is felejthetik, mert szűk lesz a gatya, hogy lépjenek is.

    Az elmúlt évtizedben( inkább 15 évben) ennek a , hívjuk „habozásnak” szerettem volna megtalálni a helyét az emberi pszichében.
    Mi ez a szuicid hajlam az emberiségben?
    Puszta információhiány.
    Ami elnézve a folyamatokat -bizonyíthatóan- szándékosan visszatartott. Pontosabban tökéletes dezinformációs technikákkal elsinkófálták a lényegét.

  5. 5. Tibor’bá

    Egyszer egészen biztos, de addig nem ártana kovid rettegéstől mentes, “hagyományos”, “boldog” életet élni.
    Ha már csak öt percem marad az életből “tiszta fejjel” létezni, még az is többet ér, mint még száz év rettegéssel..

  6. 7 – Gyurma:
    Nem kell rettegned. A lakosság 99 százaléka boldogan él és nem retteg. Közben tudomásul veszi, ha ezt meg azt elviszi a COVID. Ahogy az utakon is halnak meg emberek boldog autózás és motorozás közben.

  7. 8./ Tiborbá’
    HA MÁR SZÓBAHOZTAD A RETTEGÉST ÉS A BOLDOGSÁGOT. . . . . . .””boldog autózás és motorozás”” . . . Lehet, hogy kissé
    ( talán nagyon ) csökött az agyam, de fel nem tudom fogni,
    ( pedig én is az úttesten közlekedem ) hol járhat egy egy
    autóvezető, motoros esze, amikor féknyomok nélkül
    frontálisan belerohannak egy álló vagy lassabban haladó
    kocsisor utolsó járművébe. — Én bárhová megyek, mint egy
    rögzített kamera, mindent látok ami a látóterembe esik.
    Nem tudom másoknak ez mennyi, de nekem a Dél- pesti
    kórházban 160 -170 fokot mértek az elmondásuk szerint,
    mert a gép által kiadott rajz alapján ezt csak szakember
    tudja megmondani. — Mi hozhatja eufórikus lázba annyira
    az agyat, vagy tereli el a gondolatot, hogy még a mögötte ülő
    családot is elfelejtve viszik halálba magukat , „”szeretteiket””.

  8. 9. Barna Mihæly: Az okosmobil… vezetés közben a mobilt bámulják…

  9. 9. Barna Mihály
    A mobil meg a többi kütyü kapcsolgatása is biztos közre játszik, na meg az alkohol, de ők nem figyelmetlenek, hanem felelőtlenek.
    Van egy koncentrálási teszt. Kezdj el becsukott szemmel magadban száztól egyesével visszaszámolni úgy, hogy lásd is a számokat és mikor más kép bevillan mint a számok odáig tart a koncentrált figyelmünk.
    Mindenkinek elkalandoznak a gondolatai úgy, hogy azt hiszi csak egy pillanat volt.
    A különbség az emberek közt ott van kinek rövidebb, kinek hosszabb ideig tart a koncentrációs vak folt. Aki azt mondja, ilyen vele nem történik, az csak nem tud róla vagy nála nagyon pici ideig tart.
    Ezért, aki figyelmetlenség miatt még nem ütközött, az a szerencséjének is köszönheti.

  10. Kanada Alberta tartománya az ismeretlen okból bekövetkező halálozás példátlan növekedéséről számol be 2021-ben.

    https://calgary.ctvnews.ca/majority-of-alberta-deaths-in-2021-attributed-to-unknown-causes-province-1.5975536

    A szekmeberek azon tűnődnek, mi lehet az oka annak, hogy nemzeti statisztikai hivatal számításai alapján Angliában megugrott a nem-COVID-ra visszavezethető többlet halálozás.

    https://www.telegraph.co.uk/news/2022/07/05/excess-deaths-rise-not-covid/

    Az ausztrál orvosokat egy furcsa új orvosi anomália ejti zavarba. A hirtelen felnőttkori halál szindróma (SADS) egyre csak terjed, és tragikus módon egészséges fiatal felnőttek életét követeli.
    Lényegében az emberek úgy halnak meg, hogy semmilyen előzetes betegség jelét nem mutatták. Egyszerűen nem ébrednek fel lefekvés után, vagy összeesnek napközben.

    https://spectator.com.au/2022/06/sudden-adult-death-syndrome-baffles-doctors/

    Vajon mi lehet a háttérben?

  11. 12 – Analog:
    SADS oka nem csak a vakcina lehet, az se lehetetlen, hogy megkapták a betegséget, tünetek nélkül átestek rajta, és a Long Covid állítja meg a szíveket.

  12. 13 Tibor bá’
    Húha Tibor bá,
    Nem hiszek a szememnek…
    „SADS oka nem csak a vakcina lehet”
    Tehát a vakcina is…

    Szerintem köze lehet a tüske fehérjékhez, amelyek és az általuk kiváltott immunreakciók okozhatják: az érfalak gyulladását, az immunrendszer szabályozott folyamatainak megborulását, autoimmun betegségek, endokrin betegségek, hematologiai betegségek kialakulását vagy súlyosbodását, stb stb stb.

    Ugyanazok a tüskefehérjék vannak az oltásokban, (állítólag), mint a koronavírus két évvel ezelőtti wuhani változatában. Aztán ezek változnak, mutálodnak, kombinálódnak összevissza, gyakorlatilag (talán már elméletileg is) nyomon követhetetlen módon.

    „…az is lehet, hogy tünet nélkül átestek rajta…”
    Szerintem akár még az is lehet, hogy tünet nélkül, akár oltatlanul is kaptak a tüskefehérjékből, nemcsak a megbetegedettektől, hanem az oltottak közreműködésével, a shedding (tüskefehérje-szórás) által.

    Két éve, az elején, Tia a macskák koronavírusát említette…

    Hát most én azt gondolom, ha ez a kovid az emberek között úgy működik, mint a macskának a saját koronavirusaik, akkor meglehet, hogy nekünk annyi…

    Vagy… (ha úgy működik, mint a macskák koronavírusai) akkor a nagyon zsúfolt, összezárt közösségeknek (mint állatmenhely és emberkaranténtábor) annyi, és a lazán, elszórtan lakott területeken élőknek még van remény.

    ((Végül is, ha az emberiség létszámának fenntarthatóvá csökkentése a cél, akkor most látszólag pont efelé tartunk…))

    Ne legyen igazam.

  13. 14 – Delp:
    Sose mondtam, hogy a vakcina tök ártatlan. Azt mondtam, hogy sokkal kisebb a vakcina veszély, mint a betegség veszélye.

  14. 15.

    Azért az mégiscsak elég meredek, ha a vakcinák egyik lehetséges középtávú mellékhatása nemes egyszerűséggel a halál.

  15. Ha a jelen COV19 átalakul egy olyan vírussá, mint a macskák korona vírusa, ami elég jól el van a macskákban, amíg nem kerül zsúfolt macskapopulációba a hordozó, akkor a városi népességnek annyi. Be fog robbanni ott ahol sokan vannak egy rakásban. Pl. metró, villamos és sok olyan körülmény ami az idegrendszert kikészíti. Mert, hogy ez a vírus az idegrendszeren keresztül működik, az biztos! Nem véletlen, hogy pl. nagyon jó eredményekkel lehet kezelni antidepresszánsokkal! Szóval, aki teheti, húzza el a csíkot a városokból.
    Minden esetre, ez a vírus rendesen össze van rakva. Finoman szólva is ördögi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük