(3898)Omikron BA.4 és BA.5

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

Az Omikron BA.4 és BA.5 alvariánsai a COVID-19 fertőzések újabb globális hullámát erősítik

Forrás: WSWS

Szerzők: Benjamin Mateus, Evan Blake


89. Útban a 90. felé

A COVID-19 világjárvány egyre több országban, ismét kicsúszik az irányítás alól, a rendkívül fertőző és immunrendszert kikerülő Omikron BA.4 és BA.5 alvariánsai miatt. Észak-Amerika, Európa, Brazília, India és Ausztrália állnak a legújabb, széles körű hullámzás epicentrumában.

Észak-Amerikában május 30-án volt a legalacsonyabb, napi 466.297 új megbetegedést. A globális hétnapos átlaga most 661.420. Vagyis, a hivatalos új fertőzések száma növekszik annak ellenére, hogy a COVID-19-mérőszámok felügyelete és a jelentések széles körben leépültek. A tesztek pozitivitási aránya növekszik a felsorolt országok és régiók mindegyikében.

A teszt pozitivitási arányának hirtelen emelkedése azt jelenti, hogy a nem bejelentett fertőzések gyorsabban fordulnak elő, mint a közegészségügyi osztályok által dokumentált fertőzések. Például az Egyesült Államokban, ahol a BA.4 és BA.5 az esetek több mint 35 százalékát teszik ki, a napi új megbetegedések hétnapos átlaga nagyjából 10 százalékkal nőtt az elmúlt héten, és elérte a 109 105 napi új esetet. A teszt pozitivitási aránya azonban május közepe óta folyamatosan 10 százalék felett van, és folyamatosan emelkedik.

A Johns Hopkins szerint az átlagos napi COVID-19 halálozási arány több héten át 300-350 között volt, mára 420-ra emelkedett. Portugália lakosságának 86 százaléka teljesen beoltott, és 65 százaléka már kapott legalább egy emlékeztető oltást, ennek ellenére a napi új halálesetek száma meghaladta a téli, első Omikron hullám során elért csúcsot.

Ez rávilágít arra a kritikus tényre, hogy a COVID-19 elleni oltások önmagukban nem akadályozzák meg a pandémia ismételt támadásait. A tesztek pozitivitása Európa többi részén az egekbe szökik: június közepére Spanyolország elérte a 30 százalékot, Franciaország a 20 százalékot, Németország pedig a 40 százalékot. Brazília a negyedik hullám kellős közepén jár, miközben a fasiszta Bolsonaro-kormány gyakorlatilag véget vetett a világjárvány miatti vészhelyzeti intézkedéseknek. A tesztelés a legtöbb esetben leállt. Az Egyesült Királyságban a napi új megbetegedések hétnapos átlaga négyszeresére ugrott. a június 2-i legalacsonyabb, napi 4754-ről mára 19 695 fertőzésre, miközben a kórházi kezelések száma három hét alatt 27 százalékkal nőtt, és a halálozások száma is elkezdődött. még egyszer felfelé fordulni.

Minden országban az idősek szembesülnek majd ezzel a támadással. A legtöbben több hónappal ezelőtt fejezték be az oltást, és korlátozott immunitásuk van a fertőzésekkel szemben, életkoruk és egészségi állapotuk miatt súlyos következmények veszélye fenyegeti őket.

Izraelben, ahol csak az oltásra vonatkozó stratégiát határozottan támogatják, a COVID-19-es esetek száma közel ötszörösére ugrottak az elmúlt három hétben, megközelítve a napi 10.000 esetet. Ugyanebben az időszakban a kórházi kezelések száma több mint kétszeresére nőtt. A Jerusalem Post szerint 255 ember állapota súlyos, közülük 41-et intubálnak. A pozitívek aránya csillagászati ​​41,5 százalék.

Ausztrália továbbra is a fertőzések folyamatos hullámzó hullámában van, mióta az első Omikron-hullám becsapódott a szigetországba, és a napi új megbetegedések ismét felfelé törnek. Tegnap óta több mint 3000-en vannak kórházban kezelés alatt. Az elmúlt két hónapban legalább négy olyan tanulmányt publikáltak tudományos folyóiratokban, amelyek igazolják, hogy az Omikron BA.4 és BA.5 alvariánsok rendkívül ellenállóak a vakcinákkal szembeni immunitással, valamint az Omikron BA.1 és BA korábbi fertőzéseivel szemben. .2 olyan alvariánsok, amelyek november vége óta dominánsak az egész világon. Az oltások és a korábbi fertőzések elleni immunitás gyengülése és a pandémiás korlátozások teljes feloldása a nyári utazási szezonban azt jelenti, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban potenciálisan emberek milliárdjai fertőződhetnek meg világszerte.

Míg szinte minden világkormány megtagadja, hogy megvédje lakosságát a halálos kórokozó újabb támadásával szemben, Kína mindössze két COVID-19-esetet jelentett tegnap. Az új COVID-19 fertőzések hétnapos átlaga mindössze 24-re csökkent. Sanghajban, amely a múlt hónapban legyőzte a fertőzések legutolsó hullámát, a múlt héten csak néhány új COVID-19 megbetegedést jelentett. A különbség Kína nulla COVID-politikája és a kapitalista országok azon követelése között, hogy a munkásosztály „éljen együtt a vírussal”, nem is lehetne ennél látványosabb.

Az Egyesült Államok jelenlegi halálozási aránya legalább 130 000 éves halálozási esetet jelentene, ami majdnem négyszerese egy átlagos influenzaszezonnak és 25-ször magasabb, mint Kínában a COVID-19 halálozási száma. Emellett egyre több a bizonyíték arra vonatkozóan, hogy akut hatása után a COVID-19 sokkal több kárt okozhat az emberi szervezetben a Long COVID kórfolyamatban, amely a fertőzöttek 10-30 százalékát érinti. Az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság körülbelül 50 százaléka volt fertőzött februárra, ez a szám azóta jelentősen emelkedett. A múlt héten az Egyesült Államok kormánya hivatalosan elismerte, hogy jelenleg több mint 20 millió amerikai felnőtt szenved Long COVID betegségben, amely számos tünetet tartalmaz: szív- és érrendszeri, tüdő-, vese-, neurológiai és egyéb szervrendszereket támadhat meg. Ez meg nem határozható ideig erősen befolyásolja a munkaképességet.

Más tanulmányok is kimutatták, hogy a vakcinák nagyon kevés védelmet nyújtanak a Long COVID ellen, és még az enyhe COVID-19 tüneteket mutató egyéneknél is nagyobb a kockázata annak, hogy fertőzéseikből eredő szövődmények miatt meghalnak, mint nem fertőzött társaik. Az uralkodó elit tétlensége a járvány kezelésében egyre nagyobb problémákat jelent, mivel folyamatosan hatalmas munkaerőhiánnyal kell szembenézniük, ami a fertőzések és újrafertőződések által megbetegedett esetek velejárója.

Az egyre súlyosbodó válsággal szemben a szajha média egyre tévesebb állításokkal áll elő a járvánnyal kapcsolatban. Ezt példázza a Washington Post szerkesztőbizottságának vasárnap közzétett nyilatkozata: „A világjárvány szürkületi zónában van. Élvezze, de maradjon biztonságban.” A nyilatkozat egy sor abszurd kijelentéssel kezdődik, és a következőt írja: „A világjárvány egy alkonyi zónába lépett, és nem okoz jelentősebb fennakadást az életben, és nem is tűnik el. Mindenki várja a nyarat maszkok nélkül. A kormány elvetette azt a követelményt, hogy a nemzetközi légi utasok teszteljenek az Egyesült Államokba való belépés előtt. Van oltóanyagunk, vírusellenes szerünk és diagnosztikai tesztünk feleslegben.”

Ezen állítások mindegyike hamis. Az Egyesült Államokban jelenleg a fertőzések jelentős hulláma zajlik, ami április eleje óta folyamatosan emelkedik. Ez az erősödő hullám megzavarta az összes iparágat, különösen a légi közlekedési ágazatot, ahol a munkaerőhiány soha nem látott mértékű járatkésésekhez és törlésekhez vezet. Az oltások, vírusellenes szerek, tesztek finanszírozása megszűnt, a készletek elpárolognak, és a kongresszusi republikánusok teljesen egyértelművé tették, hogy egy fillérrel se járulnak hozzá további járványfinanszírozásra.

A világjárvány haszonélvezője, Jeff Bezos (nettó értéke 140 milliárd dollár) tulajdonában lévő Post fejezi ki a legkendőzetlenebb formában az amerikai uralkodó osztály meggondolatlanságát és ostobaságát.. Az Omikron BA.4 és BA.5 alvariánsai a SARS-CoV-2 eddigi legfertőzőbb változatai. Mivel a világkapitalizmus megtagadja a közegészségügyi intézkedések végrehajtását, és ezáltal több milliárd gazdát biztosít a vírusnak, továbbra is alkalmas arra, hogy potenciálisan veszélyesebb változatokká fejlődjön. Ez az evolúciós folyamat olyan gyorsan megy végbe, hogy a vakcina gyártók nem tudnak lépést tartani a vírus genomiális szekvenciájának változásaival. A tudósok pedig arra figyelmeztetnek, hogy a Moderna által gyártott COVID-19 vakcina következő iterációja már elavult. Az egyetlen életképes pandémiás stratégia továbbra is a globális felszámolás lenne, amely néhány hónapon belül véget vethet a járványnak. Ez magában foglalja az összes közegészségügyi intézkedés bevetését, világméretű koordinációval a vírus terjedésének végleg megállítására.

Igen kemény ősznek és télnek nézünk elébe. Nem várt kegyetlenséggel fog visszajönni a COVID-19. Nagyon drága lesz a fűtés. Az élelmiszer árak a hegyekbe szállnak. Orbán az uniótól egy fillért se fog kapni – nem tudni mit eszel ki ellenünk.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

55 gondolat erről: „(3898)Omikron BA.4 és BA.5

 1. “ Az egyetlen életképes pandémiás stratégia továbbra is a globális felszámolás lenne, amely néhány hónapon belül véget vethet a járványnak. Ez magában foglalja az összes közegészségügyi intézkedés bevetését, világméretű koordinációval a vírus terjedésének végleg megállítására.”

  Tehát az egész világ maradjon otthon és zárjunk be mindent? Febr. 24. óta senki nem hisz el semmit a coviddal kapcsolatban, joggal.

  Úgyhogy én azt mondom, hogy mindenki élje csak tovább az életét, ha pedig valaki be akar zárkózni pár hónapra vagy élete végéig, akkor lelke rajta, de engem nem fognak bezárni, az fix.

  Vegyük már észre, hogyha most belemegyünk ebbe a “játékba”, akkor annak soha nem lesz vége…Majd jön egy újabb variáns, majd még egy és még egy. Kösz, de NEM.

 2. 1 Boba
  Abban én sem hiszek, hogy ezt a vírust meg lehetne semmisíteni egy rövid ideig tartó egészségügyi zárlattal, mivel tudjuk, hogy a vírus nem csak embereket, hanem sok állatfajtát is képes megbetegíteni, tehát ha az emberek fertőzését egymás között fel is számolnánk, az bármikor újra átugrana valamelyik állatfajról, és kezdhetnénk elölről.
  Az oltás egy más téma, ebben ellentmondásos információk keringenek hozzáállástól függően.
  Az oltáspártiak azt mondják, hogy az oltásokkal megmentett életek száma sokszorosan meghaladja az oltások mellékhatásaitól meghalt emberekénél, tehát a kisebbik rosszat kell választani.
  Az L.S. féle oltásellenesek meg pont fordítva, szerintük sokkal több áldozata van az oltásoknak, mint a betegségnek.
  Innen kezdve hit kérdése, ki milyen adatoknak hisz…

 3. 1. Ehhez még annyit, hogy a hozzáállásodat értékelve úgy gondolom, hogy téged még az sem tántorítana el, ha hitelesen bizonyítanák neked, hogy több a halálos áldozatok száma oltás nélkül, mint oltással, mert úgy vélnéd, hogy a szervezeted olyan ellenálló, hogy számodra nagyobb kockázatot jelent az oltás, hiszen attól látszólag egészséges és fiatal emberek is haltak meg.
  Viszont egy, a teljes népességért felelős ember biztos inkább statisztika által bizonyított számok alapján fog dönteni a kisebb kár reményében.
  Azért ez is egy érthető szempont, mert ha nem ez alapján dönt, akkor számos többlethalott miatt fogja felelősség terhelni, amit bármikor a fejére olvashatnak.
  Egy biztos, aki döntési helyzetben az egyik, vagy a másik narratívában hisz, annak vagy kevesebb, vagy több halott lesz az eredménye, de nem biztos, hogy a döntés pillanatában ez teljesen tisztán látható.
  Az is lehet, hogy ha a felelős vezető a te véleményedet fogadná el, akkor országos szinten sokkal több halott lenne, mint az alternatív megoldás esetén.
  De értem a hozzáállásodat, de ez lecsupaszítva úgy szól, hogy engem ugyan ne oltogassanak, még akkor sem, ha ennek kényszere nélkül lesz egy csomó többlet halott, mert bízok benne, hogy én nem leszek köztük, a többi meg nem számít.
  Ez hogy tetszik? 🙂

 4. Nem értem miért kéne aggódni, aki akarta már régen beoltathatta magát akár négyszer is, aki meg nem, az magára vessen, én személy szerint nem aggódom, ha meg kell halni hát meghalunk, addig meg pont lesz@rom a kovidot, meg a GMO oltásokat is. Egyébként ez az oltás meg tiszta matek, négy oltás még semmire sem jó, hisz kell még kettő, akkor már hat. ?

 5. 3.hubab
  ” Az L.S. féle oltásellenesek meg pont fordítva, szerintük sokkal több áldozata van az oltásoknak, mint a betegségnek.”

  Csupán annyit még, hogy ezeken az „oltásokon” kivül még egy fél tucat terápiás módszerek és protokollok léteznek amiről Schinas európai biztos közölte a görög médiák előtt.
  A feltétele ennek az volt, hogy a raktáron meglévő vakcinákat használjuk és meritsük el.
  Persze azóta újra és újra újjabb és újjabb óltásszállitmányokat rendeltek és rendelnek …

 6. 5 Gartai
  Te meg úgy csinálsz, mintha még nem hallottál volna arról, hogy az oltással vagy betegséggel szerzett immunitás egy idő után lecseng, nem azért kell több, mert a több az jobb, hanem azért mert már elfogytak az antitestek…

 7. Én arra vagyok kíváncsi, hogy amikor nálunk is berobban a BA.4. és 5. meg fog-e változni az oltás ellenesek véleménye.

 8. 4. Beoltattam volna magam, ha:

  – a Pfizer nem próbálja 75 évre titkosítani a vakcinájával kapcsolatos dokumentumokat

  – az EU vakcina szerződései teljesen nyilvánosak lennének kitakart részek nélkül

  – vállalna a gyártó bármiféle felelősséget a vakcinákért

  – nem hazudtak volna bele a pofánkba az oltás kezdeti időszakában (aki beoltatja magát arról lepattan a vírus és nem fertőzhet meg másokat, stb.)

  – nyilvános adatok lennének Magyarországon arról, hogy az elhunytak, kórházban lévők hány százaléka oltott/nem oltott

  – nem lebegtették volna egyre jobban a kötelező oltást

  – nyilvános vita lehetne oltás párti és oltáskritikus szakemberek bevonásával

  Szóval erről ennyit kedves hubab, egy felelős ember ezeknek a tudatában nem oltatja magát és pont.

  Továbbá kérdésem, hogy milyen statisztika támasztja alá azt, hogy a fiatalokat/gyerekeket is elkezdték oltatni? USA-ban már öt év alattiakat is…Csak nem valamiféle profitérdek húzódik a héttérben? Csak nem?

  Egyébként remek kiindulópont lehet számodra az álláspontom megértéséhez ez az oldal: https://www.nemtudjuk.hu/cikkek/

 9. 9.Boba: felsorolásodból látszik, hogy te a társadalmi jelenségektől félsz annyira, hogy hubab féle józan mérlegelésre nem vagy képes. Pedig azoktól az oltatlanság sem véd meg.

 10. 9 – Boba
  Emlékei szerint az oltások bevezetése után néhány hónappal közzé tették, hogy a halottak között hány százalék volt az oltott és az oltatlan. Úgy emlékszem 1 volt a 20-hoz az oltottak javára. Igaz, öreg, rozzant, beteg emberek nem úszták meg a halált oltottan se. vagyis én se úsznám meg. Ezért én beoltatom magam, de hordom a maszkot, nem találkozok emberekkel, és ha mégis, akkor használom a Allergodilt. Lehet, ha 30 éves lennék, szarnék az egészre. De, ha valaki fiatal és legyőzi a betegséget, még mindig ott van a Long Covid hónapokon keresztül, és az nem válogat.

 11. 11. Az első három pontom is társadalmi jelenségekre utal, ugye?:D

  Hubab nem józan, hanem jóhiszemű mérlegelést prezentál. Nagy különbség…

 12. Jelenleg a COVID miatti halálozások száma a világon szinte mindenhol az egymillió főre napi 1 alatti, és ennek 10-20-30-szorosát is tapasztaltuk korábban, így ez a szint már nem üti meg az ingerküszöböt.
  (Ahogy az se kerül minden nap a hírekbe, hogy az ukránok ellen vívott háború miatt melyik nap hányan halnak meg. Ha valahol Dániában egy lövöldözésben meghal néhány ember, annak van hírértéke, de az ukránokat, oroszokat már nem számoljuk…)

  Az omikron a korábbi fertőzésszámok többszörösét produkálta, de a súlyos betegek és a halálozások száma az országok többségében közelében se járt a korábbi csúcsoknak, ezért nem igazán aggódnak a kormányok az újabb, várhatólag továbbra is viszonylag enyhének látszó BA4 és BA5 miatt. A portugáloknál az idei júniusi halálozási csúcs kb ötöde volt annak, ahová a halálozások tavaly januárban az alfa hullámban (az oltások előtt) felszöktek – pedig a fertőzésszámok tavaly fele olyan magasan jártak.

  Sajnos a pozitivitási arányt meg nem igazán lehet jó indikátorként kezelni amióta a gyógyszertárakban elérhetőek az AG gyors tesztek, mert azok negatív eredményű felhasználásáról semmilyen adatot nem ismerünk, viszont ha valaki pozitív, az remélhetőleg jelentkezik az orvosánál, és bekerül a pozitív esetek nyilvántartásába többnyire további tesztelés nélkül.

 13. 14 – Avatar:
  Az alacsony halálozási aránynak örülni lehet, de az öregek halnak meg. Vagyis, aki öreg annak továbbra is iparkodni kell nem elkapni a COVID-19-et.

 14. 12. Kérnék egy linket, az kevés, hogy úgy emlékszel.
  Nem fogok neked 2 éves linkeket keresgélni. Nem akarlak én meggyőzni. Tényeket közlök, mert ez a kötelességem. Aztán azt teszel, amit akarsz.
  “ Lehet, ha 30 éves lennék, szarnék az egészre.”

  Akkor meg tudsz érteni ezek szerint;) Sajnálom, a butaságot nem tudom megérteni.

  “De, ha valaki fiatal és legyőzi a betegséget, még mindig ott van a Long Covid hónapokon keresztül, és az nem válogat.”

  A megfertőződéstől megvéd az oltás? A jelek szerint nem… És a long covidtól megvéd az oltás? Nincs több kérdésem:)

 15. 16 – Boba:
  A jelek szerint fingod sincs az egészről. Az oltás (minden oltás) érzékennyé teszi az immunrendszeredet egy bizonyos vírussal szemben. A fertőzés pillanatában létezik a szervezetben ellenanyag, aminek következtében a szervezet a vírust könnyebben győzi le, mint oltás nélkül. Oltás nélkül a szervezetbe bejutó vírus azonnal elkezd szaporodni, amikor az immunrendszer még nem tud védekezni. Tehát kialakul a betegség. Aztán az immunrendszer elkezd védekezni, és ez vagy elégséges vagy nem. A többi ezekből a tényekből következik. Azt elvárni az oltástól, hogy megvédjen a fertőzéstől, vagy a Long COVID-tól, hülyeség. Jó esetben az oltás megvéd a betegség kialakulásától, aki ennél többet ígér, az szélhámos vagy hülye.

 16. 16: Itt van 1-2 országra adatsor, hogy az oltatlanok, 2x oltottak, illetve boostert is kapottak közt milyen arányú volt az elhalálozás:
  https://ourworldindata.org/covid-deaths-by-vaccination
  Chile esetében látható, hogy a Sinovac elölt vírusos vakcina a delta ellen még hatott valamennyire, de kb semmit se ért az omikron variáns ellen…

 17. 17.

  Tehát tényeket közölsz hiteles forrás nélkül. Te úgy emlékszel, tehát az tény…

  Szerintem ez az oltás egyszerűen leszerepelt, nem hozta a minimális elvárásokat sem…Ezen kívül a sok elhallgatás, hazugság és ferdítés, sunyiskodás engem meggyőzött arról, hogy ne oltassam be magam.

  Egyébként továbbra sem értem, hogy az oltottak miért akarják folyamatosan meggyőzni az oltatlanokat, hogy az oltás a megoldás…Amikor nyilvánvalóan nem. Ti bekajáltátok a szajhamédia hazugságait, én meg nem. Lehet tovább sétálni…

 18. A ruszofób oltástemplomba úgy hiányzott ez a hír mint Orbánnak a háborús infláció.

  Végre visszaülhettek a nyeregbe.

  Azért fontos,hogy a közérdekű adatok eltűnnek,.nem ki adhatók,és nyilván nem fogom én se ide idézni az elmúlt két év anomáliáit.

  Hogy a fentiekhez csatlakozzak csak két apró tény.aztán vagy kikerül vagy nem.
  És még egyszer bűzlik az egész mint a kurvaélet .

  Kár hogy nem nagyon kap hangot az,aki a kezelés hiányosságait firtatja.

  https://444.hu/2021/11/19/a-birosag-szerint-nyilvanossagra-kell-hozni-a-visszatartott-korhazi-jarvanyadatokat

  https://444.hu/2022/06/28/hiaba-a-birosagi-itelet-rendorsegre-kellett-menni-hogy-muller-ceciliaek-kiadjak-a-jarvanyadatokat

  https://24.hu/belfold/2022/06/28/kipereltek-muller-ceciliaektol-a-covid-adatokat/

  Utóbbit csak azért mert az előző fizetős tartalom,,de úgy is tudja itt mindenki,és megint hülyét csinálok magamból.

  Na szerencse fel,a COVID hálás téma.

 19. 13.Boba: „11. Az első három pontom is társadalmi jelenségekre utal, ugye? 😀 ”
  Hát szerinted mik lennének, kémiai jelenségek?
  Egyébként ha nem csak félelmeidre keresnéd az előre meglévő válaszaidat, tudhatnád, hogy a sok-sok kérdés és „nem tudjuk”, bizonyított válaszok nélkül nem vezetnek sehova, max. kötözködésre. Ha meg lenne némi biológiai tudásod, mindjárt kevesebb kérdésed lenne. Ennek pótlására agresszivitásod nem adekvát.

 20. 22.

  Olvasgass egy kicsit: https://www.gemist.hu/p/tanultunk-a-jarvanybol-nem-tudjuk Sok szövegnek sok az alja.

  Ha lenne némi biológiai tudásom, még inkább megdöbbennék azon, hogy emberek hogyan képesek kísérleti vakcinákkal beoltatni magukat, amiknek nem ismertek a közép -és hosszútávú hatásai és bizonyos esetekben a rövidtávú hatásai is megdöbbentőek és nem vállal feleősséget értük senki. Így inkább hallgatok azokra a szakemberekre, akiket a szajhamédia elhallgattatott és bemocskolt: pl. Luc Montagnier (Nobel díj), Letoha Tamás.

  Tőled is megkérdem, mert eddig nem sikerült rá választ kapnom: Milyen statisztika támasztja alá azt, hogy a fiatalokat/gyerekeket is elkezdték oltatni? USA-ban már öt év alattiakat is…Csak nem valamiféle profitérdek húzódik a héttérben? Csak nem?

  Butaságod megdöbbentő a hozzá csatlakozó agressziód miatt. Egy gyerek pandémiás elhalálozása majdnem kizárt, de ha megkapja/kigyógyul a Long COVID-tól nem szabadul meg. Jobb, ha nem kapja meg. Ennél is fontosabb, hogy nagymértékben hozzájárulnak a járvány terjesztéséhez, mert óvodába, iskolába járnak, ahol érintkeznek a többi gyerekkel. Tehát a gyerekeken keresztül a családok egymást fertőzik. A megfertőzött gyerek nincs nagy veszélyben, de a családja igen. Ha be van oltva, nem alakul ki a betegség, és akkor a gyerek nem fertőz.

 21. 19 – Boba:
  Nem kell folyamatosan bizonyítanod, hogy nem értesz hozzá. Ez már az első hozzászólásodból is kiderült. Ha nem érted, amit 17. alatt írtam, kérdezz rá.

 22. 24. Akkor hogy lehet, hogy az eddigi egyéb oltások sokkal jobban szerepeltek évtizedeken át, mint ezek a mostani covid oltások? Azok működtek szinte 100%-ban mindenkinél…Ezek a covid vakcinák meg egyszerűen leszerepeltek.

  „Jó esetben az oltás megvéd a betegség kialakulásától, aki ennél többet ígér, az szélhámos vagy hülye.”

  Dehát ezek az oltások nem védnek meg a betegségtől sem a jelek szerint. Márpedig ha nem védenek meg a betegségtől és még mellékhatásokkal is számolnom kell, akkor engedtessék már meg nekem úgy dönteni, hogy kösz, de nem kérek belőle.

 23. 23.

  „Ha be van oltva, nem alakul ki a betegség, és akkor a gyerek nem fertőz.”

  Dehát kialakul a betegség ha van oltva a gyerek, ha nincs…Lásd Tia gyerekét.

  A szajhamédia ezúttal túljárt az eszeden Tibor bá’…Nehéz lesz megbarátkoznod a gondolattal, de lassan törődj bele;)

 24. 25, 27: „Dehát ezek az oltások nem védnek meg a betegségtől sem a jelek szerint.”
  Elég komoly szintű védelmet adtak a delta variánsig, az omikron ellen kevesebbet. lásd :
  #https://orf.at/corona/daten/oesterreich
  „7-Tage-Inzidenz nach Anzahl immunologischer Events” tábla (időtávot „Fesamt”-ra tedd
  A sárga és lila vonalak (oltottak) tavaly év végéig kb 110-ig mennek fel, miközben az oltatlan pirosak vonala 2700 fölé. Ez 24-25-szörös mérték, ~95%-os védelmet jelent.
  Az omikron érkeztével is látszódik, hogy a BA1 (jan-feb) terjedése alatt a sárga vonal kb harmadánál, a lila hetedénél jár az oltatlanok vonalának (~66%-kal, ill ~85%-kal alacsonyabbak), a márciusi BA2-es csúcsnál a sárga valamivel a piros fele fölött jár, a a lila meg kb a kéthetedénél (~45% és ~72%-kal lejjebb),

  „Dehát kialakul a betegség ha van oltva a gyerek, ha nincs…”
  Csak nem mindegy, hogy mekkora eséllyel. Érdemes egyébként a „7-Tage-Inzidenz nach Altersgruppe” grafikonnal is játszani, pl rárakod az 5-14 évesek és a 65+ korosztályok grafikonjait. Tavaly, az alfa változat hullámában február közepéig az idősebb korosztályokban volt magasabb fertőződési arány, aztán látványosan átfordul a helyzet, ahogy az idősebb korosztályok oltási programja szépen előrehalad, és a magasabb átoltottságuk, és vélhetőleg booster oltás felvételük miatt a delta és az omikron hullámokban az alacsonyabb átoltottságú korosztályokban látványosan nagyobb a népességarányos fertőződésszám.

 25. Kezdetek óta büdös ez a vírus dolog. Nem véletlen, hogy senki nem lett okosabb, hiába telt el két év. Így lett megszerkesztve ez a műsor. A függöny mögé benéző pár kíváncsi ember, már alulról szagolja az ibolyát. Elunta a kiválasztott kaszt, hogy ennyien vagyunk. A zárt előadáson nézőszám csökkentés folyik, de az emberek továbbra is tódulnak a pénztárakhoz. Csilingel a kassza és csak egy-egy szúrás a belépő! Vannak olyanok is akik számolják a bemenő és kijövő nézők különbségét – ők valami miatt nem kíváncsiak az előadásra. Nemsokára kikerül az új műsor plakátja : Üpszilon. Lehet menni tolakodni a pénztárakhoz. Jó szórakozást!

 26. Hanyistók.
  Nagyon jól mondod…ebből adódóan szépen beálltam a sor végére és ha kell mindenkit magam elé engedek…a felvonások amúgy is unalmasak….én a finálét akarom megnézni.☺

 27. Egyèrtelmű . Az oltottak legyengült immuntendszere ès emmiatt a fertőszèsi illetve a megfertőződèsre való hajlamuk miatt megèrettek az aratásra .

 28. Boba: kínai oltás hagyományos technológia (és nem USA gyártmány), nem kockáztatsz vele semmit, maximum nem hat 🙂
  Ha ennyire bizalmatlan vagy amúgy, akkor más oltásokban miért bízol meg?
  Gyerekkorod óta megkaptad a kötelező oltásokat és még életben vagy?
  Azt is gyógyszergyárak készítik. Ki tudja, mi van azokban 🙂
  Ugye érzed, hogy kicsit túlzásba estél?

 29. Re:33 Re-Boba
  Szokásos érvelés, amivel az a baj, hogy a kötelező oltások nem mRNS oltások, ami miatt igazából megy a reklamáció.
  Én pl kínaival oltattam magamat, pontosan ebből fakadóan, de ma már ezt sem ismételném meg, mert megoldom máshogy, ha beüt a gebasz.

 30. 23. és 27.

  A deltáig bezárólag hatott „megfelelően/elvárhatóan” a jelenlegi oltássorozat. Az Omicronnal szemben nem kellően hatékony (sőt).
  Gyerekem duplán oltott, majd hazahozta a vírust, megbetegedett és továbbis adta.
  Én estem bele utoljára a családban (minden felnőtt 3-szor oltott volt), ráadásul a legsúlyosabban betegedett meg közülünk. Egészségesen élek,sportolok, de van egy autoimmun betegségem, ami miatt eleve veszélyeztett csoportba sorolódtam. Viszont: én sokszorosan kaptam otthon a víruskoncentrációt, mivel egyre több beteg volt körülöttem, akik fújták rám. A mai napig köhögök.
  Hogy miért nem működnek annyira jól a Covid elleni oltások mint más kórokozóknál az azokra vonatkozó oltások?
  Mert ez KORONA-vírus. Bármennyire is hurrogott le engem (talán Boba (?) valamelyik kommentjében) amikor a macskákat felhoztam a saját korona-vírusuk kapcsán: A koronavírusok, mindegy hogy humán vagy bármely állatnál betegséget okozó verzióról van szó, – erősen mutálódnak. Ez okozza a veszélyt. A kezdet kezdetén elmondtam hogy kíváncsi leszek az oltásra.. Le is írtam hivatalos helyen is az aggályaimat. Anno ezért lett volna az egyetlen megoldás a teljes lezárás pár hétig. Most már veszett fejsze nyele, már valóban tele az állatvilág.
  Röviden ennyi.
  Nem kell nekemugrani, nem érek rá. Újra nyakig beöltözve dolgozom, nagyon futnak fel az esetek. Van olyan osztrák tartomány ami az intezíves kapacitását kimerítette.

 31. 35 – Tia:
  Itt is be fog indulni. Kíváncsi vagyok az ellenzők reakcióira. Most még mindenki nyaral, és szarik az egészre.

 32. Én már közel vagyok a tűzhöz, a kertszomszédomat elkapta a vírus, én meg az előző napokban többször is kezeltem vele.
  Kíváncsi leszek, elkap-e, és ha igen, milyen tünetekkel.
  Én egyszer már átestem rajta, még az oltások kezdete előtt, de teljesen tünetmentesen, csak utána derült ki teszteléssel.
  Vajon jelent-e ez valamit a későbbi variánsok esetén?
  A szomszéd már háromszor oltott, viszont kemoterápiával gyengített immunrendszerrel, ehhez képest két napig bírta otthon a fekvést, aztán már jött ki a kertbe dolgozni, igaz kissé trombitahangja van, de már jobban érzi magát.
  Ahogy mondta, már rendben van, mert meg bírja inni a fröccsöt… 🙂
  A lányát is elkapta a vírus, ő nagyon rosszul volt, teljesen oltatlanul, a feleségét is elkapta, de neki csak erős fejfájása volt, ő is háromszor oltott.
  Ez a variáns végig fog söpörni a népességen, legfeljebb azok ússzák meg, akik teljesen elszigetelődnek, ahogy Tibor bá’…

 33. 17. Tibor bá”

  Javasolnám, hogy ezentúl a COVID-os posztokhoz ne lehessen hozzászólást írni.

  Nem szerencsés – a jövőre nézve – a járványügyi laposföldhívőknek felületet adni nézeteik – felelősség nélküli – terjesztéséhez.

  Továbbra is tartom álláspontomat, miszerint akkor kezdik el kapisgálni az antivax-hívők a helyzet súlyosságát, amikor a szűk környezetükben megszenvedi valamelyik hozzátartozójuk a tüneteket.

  A népesség immunizálásra is eljön majd az egyiptomi hét éves ínséges esztendő. Most a földgáz-kőolaj van a soron…

 34. 38.

  Tehát szerinted minden teljesen rendben van, hihető és kerek a covid-dal, a korlátozásokkal és a vakcinákkal kapcsolatosan?

 35. 39. Analog

  Ha úgy érezné, hogy minden rendben lenne, hogy az igazság mellette áll, akkor nem okozna félelmet benne olyan VALÓS információkkal is szembesülni, amiktől meginoghat eddigi hite.
  Az elhallgatás, a cenzúra melletti kardoskodás, az bizony nem utal másra.

 36. 38 – János:
  A szélsőséges oltás ellenes hozzászólásokat töröm vagy magentázom. Semmit se engedni, nem jó ötlet. Kell az információ.

 37. 38. János
  ” Javasolnám, hogy ezentúl a COVID-os posztokhoz ne lehessen hozzászólást írni.
  Nem szerencsés – a jövőre nézve – a járványügyi laposföldhívőknek felületet adni nézeteik – felelősség nélküli – terjesztéséhez.”

  Jaj nekünk, amikor az ilyen fajta mundirosok veszik át a gyeplőt…

  A Pfizer arra kényszeríti az államokat, hogy titkos magánbíróságokat hozzanak létre az oltással kapcsolatos viták elbírálására.

  Vakcinával kapcsolatos vita esetén a Pfizer megköveteli az államoktól, hogy titkos magánbíróságokon (és nem nyilvános) pereljenek, ahol a bírák és az ítéletek teljesen titkosak maradnak. Az egyik feltétel, amelyet a gyógyszeripari óriás támaszt az államokkal szemben, amikor megállapodást írnak alá vakcina adagjainak megvásárlására.

  A Pfizer ismét a vádlottak padján. Csupán két nappal azután, hogy a Lecourrier-du-soir.com felfedte a Pfizer titkos manővereit, hogy elhallgattassa a visszaélést bejelentőket az egészségtelen gyakorlatokról szóló kompromittáló információkkal, szerkesztőségünk ismét új információkat kapott a hatalmas amerikai laboratóriumról amely a koronavírus-járvány beköszönte óta továbbra is több milliárd dolláros szerződést gyűjtött be amelyeket gyakran nagyon átláthatatlan körülmények között kötnek meg.

  Sőt, az elmúlt órákban az amerikai Media Washington Poston keresztül szerkesztőségünk értesült a Citizen.org szervezet jelentéséről, amely feltárja, milyen „totalitárius” módszereket vetett be az óriási gyógyszergyár az oltóanyagai értékesítésére.

  Így az ügynökséghez eljuttatott információk szerint az államokkal kötött szerződésekben a Pfizer saját jogszabályt diktál. A Citizen.org bizonyítékként a kormányok elhallgattatásával vádolja az amerikai laboratóriumot. Például a Brazíliával aláírt szerződések esetében az ország kormányát arra kötelezték, hogy ne hozzon nyilvánosságra semmilyen információt a megállapodás feltételeiről.

  Nyilvánvalóan nem Brazília lenne az egyetlen ország, amely elszenvedi a mindenható amerikai laboratórium diktatúráját. Mert a Citizen.org szerint ugyanazokat a titoktartási feltételeket rótták az Európai Unióra és az Egyesült Államok kormányára. „Ezekben az esetekben viszont mindkét félre vonatkozik a kötelezettség” – jegyzi meg a szervezet.

  Az Egyesült Államok esetében például az amerikai kormány utasítást kapott, hogy ne nyilatkozzon nyilvánosan a megállapodás létezéséről vagy annak feltételeiről. Mindeközben az Európai Uniót arra kötelezték, hogy ne hozza nyilvánosságra a vakcinaadagok árát. Alapvetően az irányelv egyértelmű: minden nyilvánosság számára hozzáférhető információhoz először a Pfizer beleegyezését kell kapnia.

  A Citizen.org kinyilatkoztatásában azonban az a legbotrányosabb, hogy vita esetén a Pfizert nem állami bíróságok, hanem magánbíróságok perelhetik.
  Tehát a Citizen.org szerint arról van szó, hogy „egy bizottság három magánbíróból áll (bírók, szerkesztő megjegyzése) rákényszerítették a kormányra a megállapodás aláírásakor”.

  Ezzel kapcsolatban a Citizen.org pontosítja: „az ítéletet (döntőbíráskodást) a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) választottbírósági szabályai szerint hozzák le. Mindkét fél köteles mindent bizalmasan kezelni.” A magánbíróságról szólva a szervezet nem finomkodik a szavain: „A magánbíróság a hatalmi egyensúly felborulását tükrözi. Lehetővé teszi az olyan gyógyszeripari óriások számára, mint a Pfizer, hogy megkerüljék az állami jogi szabályokat. Ez megerősíti a vállalati hatalmat és aláássa a jogállamiságot.”

  Ez a 2021 októberében született kinyilatkoztatás akkor derül ki, amikor a Pfizernek a bejelentők elhallgattatására irányuló manőverei napvilágra kerültek.
  Valójában egy tavaly novemberben megjelent cikkben, amelyet a Lecourrier-du-soir.com olvasott, Lee Fang amerikai oknyomozó újságíró nagy leleplezést tett.

  Utóbbi szerint a Pfizer és más amerikai gyógyszeripari óriáscégek egy ideje erős nyomást gyakorolnak az úgynevezett „False Claim Act” felszámolására, amely az amerikai polgárháború során keletkezett és melynek célja az értesítések jutalmazása azoké, akik leleplezik a vállalati korrupciót és csalást.

  A Pfizer hűbéresei az államok, teljes az átláthatatlanság és a korrupció……

  DIMPENEWS.COM

 38. „A klinikai vizsgálatok adataival foglalkozó szakértő és a Tablet partnere, Dr. Vinay Prasad többször is rámutatott arra, hogy „A gyorsított ösvények nem mindig az emberek, hanem a vállalatok számára előnyösek.”
  Ez megmagyarázhatja, hogy a világ egyetlen más országa sem kezdte meg a csecsemők COVID elleni oltását és csak egy kis csoport kapott beoltott kisgyermekeket (az Egyesült Államokon kívül jelenleg csak Kuba, Kína, Argentína, Bahrein, Venezuela, Kolumbia, Hong Kong és Chile oltják be a 2-3 éves gyermekeket a COVID ellen, amelyek közül egyik sem használ mRNS-oltást).”

  Tabletmag> A legjobb zsidó magazin felrobbantotta az FDA-t, a CDC-t a Pfizer COVID-oltás klinikai vizsgálataival kapcsolatban.

  https://kourdistoportocali.com/magazine/tabletmag-gt-to-koryfaio-evraiko-periodiko-syntrivei-ton-fda-kai-ta-cdc-gia-tis-klinikes-dokimes-ton-emvolion-covid-ton-pfizer-moderna-gia-paidia//

 39. Valaki valamikor korábban kérdezte/kérte hogy nézzem meg mikor gyártották le a PCR-szekvenáló gépeket amiket a Covid-hoz használnak.
  Ma dolgoztam egy ilyennel (mert dől ki a személyzet, plusz nyári szabadságok, plusz esetszámok emelkednek – így már Ausztriában is „mindent” amire képesek vagyunk, dolgozunk)
  Régebben gyártották, amikor még a Covid-nak híre sem volt. Viszont mielőtt jön az összeesküvés-elméletes szikra: Nem direkt Covid-ra van gyártva, hanem sok más vírust is tud szekvenálni. Logikus, hisz maga a PCR-teszt és szekvenálás régi találmány, huszonévvel ezelőtt már tanultam.
  A lényeg: a gépnél ki kell választanom milyen vírust szekvenálok. Jelen esetben Covid-19 gombot nyomok.

 40. 44. Tia

  Köszönöm válaszod !
  Egy újabb kérdés :
  Milyen gombok vannak még rajta ?

 41. 45. Buda

  Kérek egy hetet, megnézem.. (Jelenleg csak a Covid-ra vagyok hangolva, azt a gombot láttam azonnal mert az kellett, a többi felvillanóból a vírus szót/fogalmat fogtam fel, és átsiklottam a részletek felett.)

 42. A petesejtre illetve a hímivarsejtre hat többek között, a DNSt mutálja. Bővebben majd kifejtik utánam, hogy hogyan és miért.

 43. 47. D7

  Azért ez ijesztő!
  Ha ez így van, akkor az egész emberiséget lekukázhatja. Ti. utód nélkül nincs jövő.
  De ha mégis lesz utód, de az valami genetikai defektet hordoz a vírus „beavatkozása” okán, akkor sem lesz biztos a jelen emberiség jövője.

  Még valami. Ha ez a vírus tényleg beavatkozik az ember nő és hím ivarsejtjét, mint kiméra vírus, nagyon ki lett hegyezve egy olyan cél érdekébe, amit a konteosok szoktak emlegetni! Én már rég mondom, hogy több mint ördögi az egész vírus „történet”!
  Tudom, összeesküvés elmélet.
  Tibor bá’ nehogy kicsesszen, folytatás az összeesküvésnél!

 44. 48: Bizonyára nagyon megérné a „háttérhatalomnak” ha kipusztulnának azon országokból az emberek, ahol övék a hatalom és tudták érvényesíteni az oltások alkalmazását, viszont ahol nem az általuk propagált oltást alkalmazták (vagy nem oltakoztak) az emberek (pl Oroszo., Kína, Irán, és számos más ázsiai és afrikai ország), ott nem halnának ki és elsöpörnék a kipusztult országok maradékait azok háttér hatalmával egyetemben… Igen logikus, duplacsavaros tervnek tűnik ez…

 45. 49. Avatar
  „Igen logikus, duplacsavaros tervnek tűnik ez…”

  Kedves Avatar

  Emlékeztesselek a Kalergi tervről?
  Európa új keresztezett emberfajárol?
  Az Új Elit vezetőinek a származásárol?
  Az oszd meg és uralkodj gyakorlatárol?
  A maradjunk a természettel harmóniában, 5OO alatt!

  Mit nem hiszel?
  Akár hiszed akár nem, az a Te problémád.

 46. 49. Avatar
  ” Bizonyára nagyon megérné a “háttérhatalomnak” ha kipusztulnának azon országokból az emberek, ahol övék a hatalom és tudták érvényesíteni az oltások alkalmazását, ”

  „Az Australian Pilots Magazine jelentése:
  1 pilóta halt meg 2019-ben
  2020-ban 6 pilóta halt meg
  2021-ben 111 pilóta halt meg!!!

  111 pilóta halálunk még a Második Világháborúban sem volt.”

  https://katohika.gr/diethni/111-nekrous-pilotous-den-eiche-i-afstralia-oute-ston-polemo/

 47. 45. Buda

  Szoftveres beállítás kérdése sok érintőképernyős orvosdiagnosztikai gépnél, jelen esetben a pcr-szekvenálónál, hogy a laboráns milyen kórokozókat keressen célirányosan.
  Pl. ilyenek is vannak:
  Rotavirus, Sapovirus, Astrovirus, Hepatitis A virus, Hepatitis E virus, Cryptococcus spec., Entamoeba spec., Entamoeba histolytica, Giardia lamblia, Clostridium difficile, Escherichia coli, Salmonella, Campylobacter…stb.

  Labortól függ, hogy melyik kórokozó DNS/RNS-ét vagy töredékeit keresi.

  Még mielőtt túlgondolnád a dolgokat.

 48. Tibor bá’
  Viccelődünk, viccelődünk a temetők meg telitődnek?
  A kérdés: Ki nevet a végén?
  Az nevet legjobban, aki utoljára nevet.

 49. 52. János

  Mi a faxom az a szekvenálás ?
  4 évig tanultam latint ,meg 17 évig román-latint ,secventianak hijták .

  Szoftveresen bármit be lehet állítani,szerintem pl. Dajtásnak kb. 5 percébe kerülne
  az ellenkezőjét .
  Szegény Mullis …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük