(3865) Kiértékelés

Értékeljük ki L.S. alábbi csatolását

„Ez a bájos kifakadás azt követve hangzott el, hogy a volt amerikai külügyminiszter Henry Kissinger hétfőn azt mondta Davosban, hogy Ukrajnának minél előbb békét kellene kötni, és vissza kellene térni a február elejei állapotokhoz. Azaz Krím és kelet Ukrajna elvesztéséhez.”

A legkegyetlenebb amerikai külügyminiszter, aki letaposta a morált a cél érdekében, aki 1974-ben a gyáva ciprusi török ​​invázióért felelős, hirtelen az egész nyugati világgal szemben, minden orosz szószólót felülmúlva, nyersen kérte Ukrajnát, hogy adjon át területeket, hogy megállítsák a háborút!

ZELENSKI „KIVÉGZÉSE”

Ez pedig egy intelligens „híd” építését jelenti Putyinnal (2016-ban meglátogatta Moszkvában, és baráti viszonyt ápolnak azóta), de egyben „parancs” is Zelenszkij megkerülésére, visszavonulására vagy akár megdöntésére! Aki ellenállásával egyre több NATO és EU országot von be. az Oroszországgal vívott közvetett háborúban, feldühítve és tömeges, nukleáris döntésekre taszítva Moszkvát…

Vagyis Kissinger szó szerint „kivégzi” Zelenszkijt, ami duplán megdöbbentő, hiszen ő is zsidó származású politikai vezető! Ezért Kissinger lépése kétszeresen meglepő, és mivel már felmérte, mit mond, ez azt jelenti, hogy globális elégedetlenségét jelzi Ukrajna elnökével szemben, mindazzal, ami azzal jár…

KISSINGER 2022

A 98 éves Henry Kissinger a 2022-es davosi „World Economic Forum” online beszédében bebizonyította, hogy még most is mindent lát, amit mások nem.

Globális sokkot okozva arra szólította fel Ukrajnát, hogy adja át területeit Oroszországnak, hogy véget vessen a háborúnak, mielőtt globális méreteket öltene és Oroszország elleni háborúvá alakítaná! Valami, ami természetesen nukleáris katasztrófához fog vezetni.

KISSINGER: „A tárgyalásokat a következő két hónapban el kell kezdeni, mielőtt olyan megrázkódtatások és feszültségek jönnének létre, amelyeket nem lehet könnyen leküzdeni. Ideális esetben a választóvonal a status quo ante visszatérése.

„A háború ezen a ponton túli folytatása nem Ukrajna szabadságáról szólna, hanem egy új háborúról maga Oroszország ellen.”

A KÉT MEGOLDÁS

Kissinger lényegében két lehetséges megoldásra utalt:

Oroszország megtartja, amit a csatatéren szerzett, tehát Mariupol is!

Oroszország megtartja azt, ami 2022-2-24 előtt volt, visszatérve a „status quo ante”, azaz az „előző állapotba”, tehát Ukrajnán kívül marad a Krím-félsziget és Donbász!

MIÉRT?

Először is jegyezzük meg, hogy az amerikai diplomata határozott politikai álláspontja az, hogy minden áldozatot meg kel tenni a világháború elkerülése érdekében, mivel az atomháborúban nincsenek nyertesek és vesztesek, csak vesztesek.

Így külügyminiszterként sikerült hidakat építenie az Egyesült Államok és a Szovjetunió (amely végül magától összeomlott), de Kína és az Egyesült Államok között is a hidegháború és a kínai szovjet befolyás nagyon nehéz időszakaiban. .

A fentiek fényében most megválaszolhatjuk azt az észszerű, immár forró kérdést, hogy „miért tűnt Kissinger olyan nagylelkűnek Oroszországgal szemben”, szó szerint kivégezve „még honfitársát, a zsidó származású Zelenszkijt is”?

Mindenekelőtt a kereskedelem és a világ fejlődésének tönkretétele, ami sérti az összes nagy szereplő, valamint maguknak az oroszoknak a pénzügyi érdekeit is.

Másodsorban a világegyensúly – rend fenntartása, ahol Oroszország játssza és kell játszania Kína visszatartó szerepét, de az iszlámnak is, hiszen döntő szerepe volt az annyira Izrael ellen irányuló Iszlám Állam legyőzésében is úgyszintén az USA ellen irányuló (NY Twin Towers).

Úgyszintén Oroszország visszatartó erői… Németország számára, hogy Berlin ne terjedjen túl a megengedettnél (az első és a második világháború emlékei). Ezért tért vissza az USA a Balkánra és Görögországba…

Illetve Kínát elrettentőként kezelik Oroszország és más feltörekvő hatalmak felé… Ezért amikor a Szovjetunió összeomlott, az Egyesült Államok életben hagyta Oroszországot…

Harmadszor, ha a Nyugat „falhoz szorítja Oroszországot”, akkor egy halálos tengely létrehozására taszítja Kínával! Ahova akkor az egész iszlám hozzácsatolódik. Miközben így az „oszd meg és uralkodj” módszerrel a „Medve” és a „Sárkány” távolságot tartanak egymástól…

Negyedszer magának Európa egyensúlya, ahol ha akarjuk, ha nem, Oroszország a másik „szárny” és tulajdonképpen az energiát képviselő szárnya.

Ötödször, attól a félelemtől, hogy Oroszország, ha nem kapja azonnal a nyilvánvalót (Krím és az oroszul beszélő Donbász), arroganciában vagy kétségbeesésében továbbjuthat akár Transznisztriába és Szerbiába vagy akár Finnországba is, míg a gazdasági behatolással és gazdaságdiplomáciával lehetőségünk van hatékonyabb beavatkozásra és ellenőrzésre, háborús konfliktusok nélkül…

Hatodszor, az orosz gázra jelenleg azért van szükség, hogy ne álljon meg Európa gazdasági növekedése, amíg le nem váltja nemcsak amerikai LNG, hanem főleg a izraeli .

OROSZORSZÁG – UKRAJNA ÉS KÍNA – TAIWAN

Kissinger ezért nem indokol semmi olyat, ami globális konfliktust provokálhat és bevonhatja az USA-t és Izraelt a globális megsemmisítésbe, mert az már atomháború lenne.

Zelenszkij ellenállását sem indokolja, és „egy falatot” akar adni a „Medvének”, hogy megnyugtassa, de nem igazolja Biden közelmúltban tett egyértelmű megerősítését (Tokió, 2022. május 23.), miszerint az Egyesült Államok katonailag megvédi Tajvant,

(Demokratikus Kína szigete), Kína (a szárazföldi kommunista Kína) támadása nyomán, kijelentve, mindig Davosban 2022-ben:

KISSINGER: „El kell kerülni a közvetlen (az USA és Kína) szembenállást Tajvannal kapcsolatban. Tajvan nem állhat a két ország közötti tárgyalások középpontjában.

„A világ általános békéje szempontjából fontos, hogy az Egyesült Államok és Kína mérsékelje rivalizálását.”

Más szóval, Kissinger „jogot” ad Kínának Tajvannal, és lényegében azt mondja, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad háborúzni Kínával egy szigetért, ezzel ellenük fordítva a bolygó harmadik szuperhatalmát…És úgy tűnik, kész elismerni Kínának a jogokat Tajvan szigetének tengerében, hogy háború nélkül biztosítsa Tajvant…Egy olyan eset, ami közvetlenül érint bennünket, mint például Törökország – Ciprus esete „carbon” és Törökország – görög szigetek…

SCHRÖDER ÉS KISSINGER

Kissinger nézete tehát megegyezik Schröder német nézetével és sok európaival, akik azt akarták, hogy Oroszország az EU közeli szövetségese legyen. és nem az ellensége és ellenfele, éppen azért, hogy ne érjen ekkora káosz és ne kockáztassa a végzetet. Hogy akadálytalanul, megszakítás nélkül nyereséges növekedés legyen. Németország ezúttal különösen a Gazdasági Birodalomért (Empire) ment…

A vadállat addig marad csendben, amíg „eteted” … Oroszországot pedig „etetni” kellett, hogy megnyugodjon, hogy jól működjön a globalizáció, a pénz birodalma, amely mára üvegként repedt meg…

Hiszen Németország és az EU fejlődése automatikusan orosz földgázt jelentett, Oroszországot jelentette és jelenti…

A „TŰZOLTÓ” KISSINGER

Végül Henry Kissinger felforgató álláspontjával, sőt a davosi „nagy újrakezdés” „világgazdasági fórumán” irányt adott a nagy szereplők „hajójának”, globális „jelet” küldött amely visszafejtve, a következőket tartalmazza:

„Nyomást gyakoroljatok Zelenszkijre, nem pedig Putyinra. Ne küldjetek fegyvereket Oroszország ellen, mert kölcsönösen pusztító háborúba fogtok kerülni vele. Zelenszkij beránt a gödörbe. Adjatok egy darabot Oroszországnak, hadd menjen tovább a világ és a gazdaság. Elégedjen meg Moszkva a kevéssel, mielőtt elindulna a sokért.

Kínával lazítsatok, és ismerjétek el érdekeit a tajvani kizárólagos gazdasági övezetben, hogy elkerülje Tajvan katasztrófát és a világháborút.

A mi hatalmunk, a ti hatalmatok a Gazdaság. Pénzügyi ellenőrzés – A világ kormányzása. A fogaskerekeknek világszerte forogniuk kell „…

Kissinger ilyen mélyreható és kiszorító beavatkozása minden bizonnyal megváltoztatja a mérleget, megnyitja az Oroszországgal és Kínával való megbékélés útját, és egy hirtelen és váratlan utat a békéhez.

Kissinger szavai sok vezető és pénzügyi óriás számára „parancsot” jelentenek az Új Rend számára, és ezért azonnali eredményeket hozhatnak,…

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

96 gondolat erről: „(3865) Kiértékelés

  1. 60 fölött minden vén politikus trottyot nyugdíjba kéne lüldeni törvényileg. Putyint, Kissingert, Bident, Orbánt is. Fiatalok halnak meg, a világot veszélyeztetik a hülyeségeik, az elmúlástól való félelmeik, a kapuzárási pánikuk, az idegrendszeri degradációik, begyepesedett nézeteik miatt 🙁 Fiatalok irányítsák a világot!!!

  2. A sakk egy szellemi sport.
    Vannak 70 évesek is, akik még ebben a korban is az élvonalban brillíroznak.
    A tömeg, általában nem a legbölcsebb tagjára hallgat.

  3. 1. Minato
    Ja, a fiatalok, mint pl. Zelenszkij, Márki-Zay, Fekete Győr András, Cseh Katinka…
    Köszönjük szépen!

  4. Fiatalság, bolondság….
    A tapasztalt, és több háborút, gazdasági embargót látott politikusok szava milliárdszor többet ér. Lásd a mi kis hazánk Orbán rendszerét.
    Ráadásul Putyin intelligens. Nem úgy mint Bush, Clinton, Trump, vagy ez a mostani szenilis idióta… Hogy is hívják? Ja Biden. Nem a másik nagyhatalmon múlott eddig sem a világbéke. Nagyon nehéz jó pár éve megtartani a” világbékét”. Ehhez nem a nyugati hatalmak mondtak le bármiről is. Maga a gazdasági terjeszkedés is agresszív.

  5. A politikusok szava a mai világbab csak hamu és szél… Amit csinálnak az a fontos. Azt kell nézni. A fiatalok változást hoznának, mivel a begyepesedett, ideologizált rendszerek (mindenhol) mindig a fejlődés kerékkötői. Kétlem hogy ideológiai, vagy területszerzési alapon indítana háborút egy mai, interneten felnőtt fiatal.

  6. Már nem is titkolják, hogy a világot egy kis csoport irányítja, a ” választott „kormányok”, a nemzeti ideológiák csak díszletek. Kissinger az egyik képviselője ennek a csoportnak, amelyen belül most mehet egy vita arról, hogy hogyan tovább. Úgy néz ki, kicsit kicsúszott a kezükből a gyeplő, mégpedig azért, mert nem számoltak azzal az idiotizmussal, ami az egyes társadalmakat és képviselőit jellemzi nagy átlagban, és amihez képest az általam gyűlölt szocialista államforma és berendezkedés egy rendezett ideális világ képzetét kelti.

    Kissinger üzenete számomra azt jelenti, hogy „álljatok le, mert saját magatokra is veszélyesek vagytok…”

    A nyugat a saját kardjába esik bele: nem az áru vagy szolgáltatás kerül már pénzbe, hanem annak az ígérete, és ez az ígéret már nem ér egy fabatkát se. Putyin most ezt használja ki, és közvetetten a volt szoci országokban maradt legfontosabb energetikai infrastruktúra még mindig az övè. Ennek az a bizonyítéka, hogy Zelenszkij már erre rájött, és azzal fenyeget, hogy TÖRTÉNHET valami a Barátság kőolajvezetékkel.

    A nehezebb felfogásúaknak: mit ér egy autó, vagy tank, ha nincs bele üzemanyag?
    Elárulom: jelenlegi áron kilónként 30 centet. Egyszerű nyersanyag.

    Zelenszkij egy bábu a sakktáblán, nyergestül-lovastulUkrajna is az, fel lett ezzel minősítve, és ezt igyekszik ki használni – a szlávokhoz méltó barbársággal tör-zúz, de látok Zelenszkijben fantáziát. Az EU része akar lenni Ukrajna… furcsamód ez nem zavar senkit. Az orosz EU együttműködéstől hangyászik az amerikaiak háta, ettől nem.

  7. „A vadállat addig marad csendben, amíg etetik…”
    Szóval azt mondja Kissinger – a többség értelmezésében – , hogy hagyjuk az oroszokat és hagyjuk Kínát, foglaljanak el bármit, mert csak így lehet a békét(?) fenntartani. Aki nem ismeri el, hogy Putyin és Hszi Csi-Ping intellligens, Kissinger okos vén, az összes többi politikus hülye vén (kivéve Zelenszkij, mert az bohóc), az totális hülye és CIA propagandista. Íme, egy rövid szarkasztikus összefoglaló!

  8. „A mi hatalmunk, a ti hatalmatok a Gazdaság. Pénzügyi ellenőrzés – A világ kormányzása. A fogaskerekeknek világszerte forogniuk kell “
    Pont ezt veszélyezteti a gazdasági háború, amit már a katonai előtt elindítottak, tulajdonképpen mindhárom oldalon.
    A nyugat a gazdasági szankciókat erőlteti, ami eddig még mindig kontraproduktív volt. Anno Németországot sem döglesztette meg, hanem csak erősebb lett tőle.
    Ma már a profitmaximalizás kényszere miatt nem csak a világkereskedelem, hanem a gyártás is globalizálódott. Először a járvány miatti bezárkózás, majd a szankciók ezt a folyamatot megakasztották, ez a leginkább kiszolgáltatott európai gazdaságot érintette súlyosan.
    Az USA gazdaságilag már nem egyeduralkodó, pénzügyileg emiatt veszélyeztetett. Ezek hiányában a világ kormányzását már csak katonai nyomással tudná fenntartani.
    A kihívói viszont nem akarják a világot kormányozni (nem is lenne erejük hozzá), hanem a kölcsönös gazdasági előnyökre alapuló, szociális piacgazdaságot építenének ki (ami volt már Nyugat-Európában, de ott megbuktatták).
    A fogaskerekek forgása lelassult, megakadt, így teret enged az önellátásnak, bezárkózásnak. Akkor pedig a pénzügyi ellenőrzés lehetősége is is lecsökken.
    A váltás elkerülhetetlen, a folyamatot viszont begyorsította a háború, illetve az annak ürügyén bevezetett szankciók. Az USA nem megegyezni akart a kihívóival, hanem legyőzni azokat, közben a világ megváltozott, amit nem vett figyelembe. Kissinger két hónapot adott. Kérdés, ez idő alatt megváltozik-e az USA politikája? Rajta kívül mindenki megegyezést akar (az ukrán bábok nem számítanak), az USA viszont továbbra is az oroszok kivéreztetését. Ehhez viszont egyre több fegyver és pénz kell. Európa már nem tud több fegyvert szállítani, kérdés, mennyi ideig tudja pénzelni?
    Tegnap egy értékelő cikk jelent meg: #https://www.rt.com/russia/556300-ukraine-losses-peace-deal-russia/
    Szergej Poletajev: Milyen veszteségeket tűrhet el Ukrajna, mielőtt békeszerződésre kényszerül Oroszországgal?
    „El kell ismernünk, hogy Ukrajna ellenfélként sokkal erősebbnek bizonyult, mint ahogyan az offenzíva előestéjén sokak számára látszott. Ennek ellenére az orosz fél által a hadművelet megindításának indoka (a Donbass elleni ukrán invázió veszélye) az első napokban, ha nem órákban jelentőségét vesztette: hatalmas csapásokkal az ukrán hadsereget semlegesítették, és megfosztották az ukrán hadseregtől. támadó akciók végrehajtásának képessége.
    Igen, pár héten belül több régió területét is el lehetett foglalni komolyabb harcok nélkül. Az ukrán állam összeomlása azonban nem történt meg, a csapatok ellenőrzését fenntartották, mozgósítást hajtottak végre, az utánpótlást biztosították. Látva, hogy Ukrajna kitart és tud harcolni, a Nyugat végül úgy döntött, hogy jelentős mennyiségű hadianyagot szállít…
    Véletlen egybeesés vagy sem, de nem sokkal Mariupol eleste után a Donbászban is megingott a front, és a bekerítés veszélye mellett a kijevi katonák ma már gyakrabban szeretnek visszavonulni és harc nélkül feladni a városokat.
    Az oroszok által megszállt Herson és Zaporozhye régiókban tektonikus eltolódások következtek be: teljes értékű polgári-katonai közigazgatás létrehozása, átállás a rubelfizetésre, az orosz televízió és az internet összekapcsolása, valamint az orosz szolgáltatók SIM-kártyáira való átállás. Kiadják az orosz autók rendszámát, lebontják az ukrán államiság jelképeit, elfogadták az orosz útlevelek kiállításának eljárását. Minden jel arra mutat, hogy Oroszország komolyan veszi a területet, és hosszú ideig ott kíván maradni – ellentétben a mi ellenőrzésünk alatt álló Harkov-vidéki körzetekkel, ahol eddig semmi ilyesmit nem figyeltek meg.
    Javában zajlik a hadművelet jövőjét meghatározó Donbassért folyó csata. Lassú, parázsló mintát követ, amely nem jár együtt az ukrán fegyveres erők gyors és látványos vereségével. Egyre gyakrabban eszünkbe jut egy kifejezés az első világháborúról: a lemorzsolódás háborúja.
    A konfliktus Ukrajna kivételével mindenki számára lokalizált és periférikus marad. Oroszország békeidőbeli hadsereggel, lényegében maximális kapacitású expedíciós hadtesttel harcol, míg a Nyugat, bár példátlan mértékben látja el Kijev erőit, még nem szállítja a legújabb és legdrágább fegyvereket, és nem avatkozik be saját csapataival.
    Minden katonai konfliktusban két kérdés alapvető fontosságú. Először is, mik a politikailag elfogadható veszteségek – mennyit hajlandó áldozni a katonai célok elérése érdekében? Másodszor, mik a fizikailag elfogadható veszteségek – mennyi energiát és erőforrást tud elpazarolni, miközben továbbra is képes küzdeni és elérni céljait?…
    Emellett az ukrán fegyveres erők védekező taktikája jól működik azokban a megerősített állásokban, amelyeket az elmúlt években a Donbászban hoztak létre. Hogy a képzetlen újoncok milyen teljesítményt nyújtanak az ilyen beosztásokon kívül és egy rohamműveletekben tapasztalt hadsereggel szemben, azt csak a jövő mutatja meg…
    a Szovjetunió felhalmozott fegyvereket a világháborúra, és ezeknek a fegyvereknek az oroszlánrészét Ukrajnában tartották, most Kijev szükségleteit szolgálják. Igen, a világ minden tájáról hoznak katonai segélyt, de az áramlás kisebb, mint a front veszteségei. Mivel a szovjet készletek kimerültek, a Nyugatnak azzal a feladattal kell szembenéznie, hogy Ukrajnát évtizedek óta nem látott mértékben teljes mértékben ellássa katonai készletekkel; a harcedzett, de erősen megfogyatkozott hadsereget jelentős százalékban kiképzetlen újoncokkal kell ellátnia, ami még több áldozatot és még nagyobb utánpótlási igényt jelent…
    Az orosz devizatartalékok teljes elkobzása is csak részben kompenzálná ezt, hiszen továbbra is szóba kerül a katonai ellátás kérdése, amihez napi további 1 milliárd dollárra van szükség…
    Amíg az Orosz Hadsereg lassú előre nyomulási taktikája a tüzérségre támaszkodva kifizetődik, nem szabad számítanunk a változásra. Ha az orosz fegyveres erők teljesen leállnak, akár Szlavjanszk/Kramatorszk védelmében, akár Harkov vagy Nyikolajev külvárosában, akkor meg kell oldani a széles körű katonai mozgósítás kérdését, ami politikailag továbbra is elfogadhatatlan a Kreml számára…
    Az ellenfél (Ukrajna és Nyugat) számára az a kérdés, hogy milyen veszteségek elfogadhatók, végső soron az lesz, hogy az ukrán erők képesek lesznek-e előre nyomulni az orosz hadsereg ellen és elfoglalni a területet. Ha tehetik, a gazdasági költségek és az emberi veszteségek elhanyagolhatóak maradnak, az emberek a frontra mennek, miközben Nyugatról özönlenek a fegyverek. Ha nem tudják, ha továbbra is visszavonulnak, ha lassan is, az felveti a kérdést, hogy békét kössenek-e vagy emeljék a tétet.
    Ahogy eddig is, most is minden a csatatéren fog eldőlni.”

    Tehát valóban két hónap. Ha megakad az orosz támadás, akkor tárgyalnak, ha nem, akkor Ukrajna megsemmisül. Kérdés, hogy az utóbbi esetben mit lép a Nyugat, mire hajlandó.
    (elnézést, az idézetek miatt hosszú lett, de nem mindenki fér hozzá, emiatt idéztem a lényeget)

  9. 6. Infos

    Bezony. A rádioaktívitás nem egészséges, mindegy mennyi pénze és hatalma van.

    1. Minato

    Csak részben értek egyet. Van sok fiatal f@szfej is ám a politikában.

    Inkább a mitől jó van nem jó egy politikus? És ez jó nem jó kérdés miknek és kiknek a relációjába értelmezendő!
    Ezt kéne egy választópolgárnak felmérnie mielőtt a „természetesen nekem jó” és a „természetesen én tudom mi a jó” hit alapján pofázza a sületlenségeit. Pl. egy Gréta Thunberg most jó vagy nem?

  10. 8. – kakukk –

    A Russia Today véletlenül nem a KGB/FSZB progaganda újsága?
    Én nem tudtam elérni. Lehet, hogy már ismerik a véleményemet?

  11. Jól összefoglaltátok. De lássuk be, két világrend csap itt össze. A nyugati, demokratikus, alulról építkező pénzt és szerződéseket tiszteletben tartó, csoportok irányította ÉS a felülről irányított, hatalom alapú, diktarórikus ahol a pénz, szerződések és emberéletek kevésbé számítanak. Részemről maradnék az előbbiben, a nyilvánvaló betegségei ellenére. Nem kívánom vissza az elvtársurami rendszert. Sem magamnak, sem másoknak. Szerintem Ti is így vagytok ezzel, így nagyon remélem nem az FSZB győz.

  12. 10. A nyugat szerint igen, ezért betiltandó, nehogy megtévesszen.
    A saját tapasztalat pedig az, hogy hamarabb és korrektebb módon értesít mindenről.
    Az pedig fontos, hogy ne a vágyálmok alapján nézzük az eseményeket, mert abból hasra esés lesz.
    (VPN-nel elérhető, én most Indián keresztül nézem. Ők nem félnek tőle, csak a demokratikus európaiak.)
    #https://psiphon.ca/

  13. 11. Minato
    Valóban két világrend.
    Csak a világ megváltozott. A magát demokratikusnak mondó, ma már egyáltalán nem az.
    Mitől demokratikus ma már egy USA választás? Kik vannak hatalmon az EU-ban? Ki választotta őket? Hol tiltanak ki művészeket a származásuk és a véleményük alapján? Hol akarják meghatározni a magánéletemet, a véleményemet? Hol akarják kiterjeszteni az idióta ideológiájukat a világra, mert szerintük csak az a jó? A mai nyugat hasonlít egyre inkább a volt Szovjetunióra és az elvtársi rendszerre.
    Kollégám mondta, ha az oroszokkal ha megállapodtak, akkor majdnem elég a volt a szóbeli, az írásbeli pedig néhány oldal, mindig betartották. Ellenben a nyugatiakkal, ahol lehetett akár 200 oldalas is a szerződés, soha nem úgy valósult meg.

  14. 12. 13. – kakukk –

    Olyan jó, hogy vagy nekünk és tudod a tutit mindenről és nem is sajnálod tőlünk ezt a tudáshalmazt. Igazán örülök neked…

  15. 13. Kakukk: valahogy, érzésre jobb azért a Nyugati rendszer. Lehet nem éltél az átkosban 🙂 Csak nem csuknak le ha kimondod hogy ‘háború’, invázió, vagy csak rá gondolsz kicsillagozva, illetve van Facse, Internet meg egy jó csomó ilyesmik… 😉 maradnék ha lehet. Ha neked, másoknak ez nem jó, lehet keletre költözni. Van miért küzdeni.

  16. 13. kakukk:
    Fix az történik mint az oroszoknál csak nálunk demokratikusan s erkölcsileg meg van magyarázva minden, hogy miről mit kell gondolni. Aki szereti 2 havonta süttetni a seggét valamelyik szigeten, szereti disznó módjára telezabálni magát, autókázni össze vissza, elégetni mindent ami van, annak konveniál, az mindent elfogad, mindent lenyel, annak minden demokrácia, az nem fog utcára vonulni youtube csatornák, vélemények letiltásáért, vagy nemzetiségi alapon történő kitiltásokért, míg ezt megkapja.
    Mikor már nem lesz meg a jólét akkor lesz az igazi teszt. Meg lehet kérdezni bármelyik szegény embert, ki átélte a kommunizmust, hogy melyik világban jobb szegénynek lenni s hol volt kisebb esélye az éhenhalásnak.

  17. Hamarabb halt valaki éhen az USA-ban, mint a Szovjetunióban; csak halkan jegyezném meg.

  18. Két fontos kérdés van, amely előbbre visz a legtöbb esetben, ha valami ügyet ki szeretnénk bogozni: ezek a „miért?” és a „cui bono?”.

    Lehetne itt litániákat írni, megpróbálok a lehető legtömörebb lenni, a „miértre” fókuszálok rá egy kicsit, csak úgy felszínesen.

    Szóval a kérdés az, hogy miért mondta Henry Kissinger Davosban azt, amit mondott; mi az ő motivációja illetve annak a társaságnak a motivációja, amit ő képvisel.

    Az ez év eleji téli olimpiai játékok apropóján Pekingben találkozott a kínai és az orosz elnök. Kijelentették, hogy az eddigit kétoldalú (bilaterális) kapcsolatot a két ország között magasabb szintre emelik, úgy fogalmaztak, hogy a”határ nélküli” partnerség szintjére, ami annyit jelent, hogy nincs többé tabu terület az közös együttműködés területén. Ha ez így van, akkor akár tudományos-technikai feljesztési programok is szóba jöhetnek, ezek egy része szigorúan titkos is lehet, akár civil akár katonai jellegű.
    Vannak területek, ahol már ma nagy lemaradásban van Nyugat, inkább beszéljünk az Egyesӵlt Államokról, Európának nincs saját mozgástere (pl. hiperszonikus fegyverrendszerek). Washington rémálma lehet, ha egy kínai-orosz együttműködés kapcsán új fegyverek jelennek meg e két ország hadrendjében, akár a Földön, akár az űrben.

    A BRICS csoportba tartozó országoknak vagy egy együttműködési programjuk, bizonyos Partnership on New Industrial Revolution (PartNIR). Kína és Oroszország a BRICS két kulcsfontosságú állama, Szergej Lavrov éppen a minap nyilatkozott nagyon érdekeseket ezzel kapcsolatban, akit érdekel, keressen rá a neten. Lavrov mondandója összhangban volt azzal, amit Hszi és Putyin Pekingben deklarált, de belement néhány részletkérdésbe, amelyektől Henry Kissingert kirázhatta a hideg.

    Aki kicsit is ismeri ennek a vén rókának a pályafutását, tudja, hogy miként gondolkodott az USA-Szovjetunió-Kína háromszögről a hidegháború alatt. Most ismét dúl a hideg (valahol már forró) háború, a nagy szereplők továbbra is az USA, Kína és persze Oroszország.
    Kissinger jól tudja, hogy mit jelent, ha tényleg az Egyesült Államoknak (plusz csatlósainak) egy erős Kína-Oroszország párossal kell majd szembenéznie, amely mögött még néhány nagyonis jelentős erővel bíró regionális hatalom is felsorakozik a harmadik világból. De ha még ez nem történne meg, már akkor is e két ország egyesített ereje hatalmas kihívást jelent az USA-nak.

    Amerika még egy ideig bírja úgy, hogy Európa gazdaságán parazitálva időt nyer, de a fedezetlen pénzből, a visszafizethetetlen mértékű adósságból adódó gigászi bajok nagyon rövid úton őket is utoléri és az egész politikai-gazdasági-szociális rendszer a szilánkjaira esik szét az egész Nyugaton.
    Oroszország a pénzét mérhetetlen energia, ásványkincs, élelmiszert tartalékai fedezi, Kínáét a hatalmas ipari kapacitás. A dollárt és az eurót a máshonnan kiszippantott erőforrások fedezték eddig. Amelyek most nagyon, de nagyon fogyóban vannak. Csak a fedezetlen pénztömeg maradt, ezért szárnyal az infláció.

    Igazából vannak csoportok, amelyek egyenest kívánják ezt az összeomlást Európában és Észak-Amerikában, hogy utána a romokon felépíthessenek valami mást (amiben az egyszerű ember részére köszönet nem lesz!).
    Kissinger viszont pontosan érti, hogy az Ordo ab Chao egy veszélyes játék; könnyen kicsúszhat a teljes irányítás az elit kézéből és akkor az nagyon nagy bajba kerül….

    http://www.youtube.com/watch?v=igBb-ULd9ao

  19. Kedveseim!
    A jelenlegi orosz rendszer valóban nem kívánatos nálunk. De ne felejtsétek el, hogy az „orosz lélek” egészen más. Putyin népszerűsége az egekben, és nem véletlenül. Plusz Putyin rendszere nem akarja ránk erőltetni a téziseit (csak kereskedni akar), ellentétben a CIA irányított USA-val. Putyin csak nézi, hogy mi vergődünk az Orbán rezsim alatt. A Nyugat tudna nekünk segíteni, de nem hajlandó, mert Orbán kiszolgálja a nagytőkét.

  20. 18: Zsolt, ezt az általad említett USA/Nyugat pénzügyi összeomlást már 2008 óta – azaz 14éve – folyamatosab vizionálja mindenki mindenhol. Mégsem következett be. Tudod miért? Mivel a nagy kínai ipar a jól fizető Nyugatnak meg USA-nak termel. A nagy orosz energiát a Nyugat veszi meg. A „nagy reccs” senkinek sem érdeke. Valóban, ha tényleg annyira agyament lenne valamelyik és kirúgná maga alól a sámlit akkor nála is borul minden. Lehet a ruszki nem hal éhen, meg lenne mivel fűteni – de lássuk be – legtöbbünknek, nekik is, az ott felnövő 21.sz-i generációnak vannak más igényei is. Vajon miért nincs általános mozgósítás Oroszországban? Sokkal gyorsabban végeznének mint a mostani hivatásos, fáradtság jeleit mutató sereggel. Na tudjátok? Lehet megint szép összeesküvés elméletekben hinni, nyilván az izgalmas, de ennél összetettebb a rendszer.

  21. 18. – Zsolt –

    Rád is vonatkozik, amit 14.-ben kakukknak írtam.

  22. 19.
    Tibor bá,

    „A Nyugat tudna nekünk segíteni, de nem hajlandó, mert Orbán kiszolgálja a nagytőkét.”

    A Nyugat tiszteletben tartja, hogy a magyar nép nagy többsége kit választott. Vajon ha a Nyugat elmozdítaná Orbánt, hogyan sivalkodnának az oldaladon is hemzsegő orbán fanok?
    (Az orbán és orosz fan halmaz egyébként majdnem teljesen fedi egymást, de ez csak érdekes mellékszál most).

    Az „orosz lélek” meg elég nagyban hasonlít a magyar lélekre. A propaganda által megetetett, félrevezetett tömeg, mely élteti és tapsolja a kifosztóját, országa tönkretevőjét.

  23. 15. Minato
    Bőven az előzőnek nevezett rendszerben éltem, ezért van olyan érzésem, hogy az egypártrendszeren kívül lassan minden visszajön.
    A mostani nyugat a 80-as évek keletjének felel meg, persze még nem gazdaságilag, mert máshonnan indult. Viszont a tendencia egyértelmű, ideológiailag és gazdaságilag is. Az EU egyértelműen a KGST felé megy, ott tervgazdaságnak nevezték, a hatékonysága hasonló. Az Európai Parlament túltesz a pártkongresszusok hülyeségén, az EU és a tagállamok vezetőinek jó része mintha a Pártiskoláról jönne, önálló gondolat semmi, csak a betanult szövegek biflázása.
    A régi folyamatosan a „jövőbeli jólétért” dolgozott, a mai nyugat pedig már a folyamatos életszínvonal romlást hirdeti.
    Most pedig mindent megtesznek, hogy a hetvenes, hatvanas évek felé „haladjanak”.

  24. 23. Kakukk: egyetértek! És mindenért a haldokló imprialisták – jelen esetben Kína, oroszok, vagy más tehet…

  25. 20 – Minato

    Mi a te jövőképed?
    Mondjuk, szerinted mi fog történni a következő 10 évben Magyarországon és Európában?

  26. 19.: Tibor ba’, Putyin Mo.-is, a többi Kelet-EU országgal együtt szeretné a saját befolyási övezetébe sorolni? Ezt világosan megmondta, átadta követeléseit a háború előtt. Lehet megszállni nem is, de hogy Ő diktáljon. Na ez, nem akarom hogy bekövetkezzen, szeeintem más sem. Nem hiányzik a gondolatrendőrség.

    25. Zsolt: nem vagyok jós, a jövő megjóslása nagyon nehéz mivel egy kaotikus, nagyon-nagyon sokváltozós rendszerről van szó, így sem nekem, sem másoknak fogalma sincs. Felesleges kijelentéseket tenni és jóslásokba bocsátkozni. Pl. én is – és sokan mások is, nagyok, politikusok – úgy láttam hogy Putyin nem fog támadni, mégis támadott. Ez egy példa, hogy nem tudhatjuk.
    Ami viszont biztosnak látszik, hogy a klímaváltozás miatt szívni fogunk, aminek a társadalmi hozadékai sem túl rózsásak (háborúk, menekültek), de ehhez meg nem kell nagy jósnak lenni, jóformány tényként kezelhető.

  27. 6. infos
    „Már nem is titkolják, hogy a világot egy kis csoport irányítja, a ”választott kormányok”, a nemzeti ideológiák csak díszletek.”

    Nagyszerű példa erre Swab beszéde:

    „Swab így beszélt Davosban:

    -A jövő TŐLÜNK formálódik-
    -Mindannyian A KÖZÖSSÉGET FOGJÁTOK KISZOLGÁLNI”, vid”

    2022. május 24. GAZDASÁGI VILÁGFÓRUM

    Meghirdette az új világot, amelyben mindannyian élni fogunk – Készüljönk fel vad helyzetekre…
    Μίλησε ο Σβαμπ στο Νταβός: «Το μέλλον διαμορφώνεται ΑΠΟ ΕΜΑΣ – Όλοι θα ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ», vid -EL.gr

    Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum (WEF) alapítója és ügyvezető elnöke elmondta, hogy az ukrajnai háború, valamint az úgynevezett klímaváltozás és a globális gazdaság volt a fő témája a WEF davosi ülésének, mivel ezek együtt lesznek a világjárványokkal kapcsolatos alapvető ürügyek – indokok – a Nagy Újraindítás eljövetelére.
    Beszédében kijelentette, hogy „ez a háború valóban fordulópont a történelemben, és az elkövetkező években át fogja alakítani politikai és gazdasági helyzetünket”.
    Emellett szerinte a világ „az elmúlt száz év legrosszabb egészségügyi katasztrófájának, a COVID-19-nek a végén van”.
    Schwab azt is elmondta, hogy sürgős szükség van az éghajlatváltozás kezelésére és a természet védelmére, hozzátéve:

    „A jövő nem csak úgy – magátol – történik.
    A jövőt mi alakítjuk” anélkül, hogy pontosítaná, hogy egyszerü embereket ért ez alatt (valószínűtlen) vagy a világ uralkodóit (nagy valószínűséggel) jelent!

    Ahogy mondta:

    „Tegyük világossá, hogy a jövő nem csak úgy megtörténik, a jövőt mi alakítjuk, egy olyan erős közösség, mint önök ebben a teremben.
    (Szerzői megjegyzés: Tehát az internacionalista elit alakítja a jövőt egy világvezető részéről) megvannak az eszközeink a világ állapotának javítására (szerz. megj.: Ahogy ők azt képzelik)

    Ennek ellenére két feltétel szükséges:

    Az első, hogy mindannyian a nagyobb közösségek részvényeseiként járjunk el, nem csak személyes érdekeinket szolgáljuk, hanem a közösséget is.

    (Szerzői megjegyzés: VÉGE A SZEMÉLYI TÖREKVÉSEKNEK
    Mindent a Közösség, vagyis a közösségek felett uralkodó oligarchikus elit fog meghatározni, mint a volt Szovjetunióban).
    Ezt úgy hívjuk, hogy: részvényesi felelősség!

    A második az, hogy együtt dolgozunk olyan kezdeményezésekért, amelyek célja előrelépés elérése a globális menetrend (2030) konkrét kérdéseivel kapcsolatban.

    Nézze meg a videót:

    /https://rumble.com/v15u5tx-schwaub-.html/

  28. Gyarmathy!
    Az „orosz lélek” nem Sztálin alatt alakult ki, hanem száz évekkel korábban. Az orosz ember nem szabadságot akar, hanem elvárja,hogy gondoskodjanak róla, gondolkodjanak helyette, mondják meg neki mit tegyen (vagy a cár atyuska, vagy a főtitkár, esetleg az elnök). Cserébe a rendőr senkit se lő le igazoltatás közben, iskolákba a diákok nem lövöldözni járnak „SZABAD” fegyverekkel. Ha beteg gondoskodnak róla, stb. Nekik ez megfelel, neked nem. Te élj egy elbaszott Angliában gyarmati bevándorlók között.

  29. Tibor ba’ , Zsolt ez a „mi lesz velünk 10 év múlva” kérdés érdekes téma azért. Mit mondjak a gyerekeimnek? Mivel motiváljam őket. Nagyon nem mindegy.
    Mindenesetre visszaolvastam egy 13 évvel ezelőtt íródott bejegyzést:
    http://www.antalffy-tibor.hu/tibor-ba-blogja-57-a-nyugati-kapitalizmus-utolso-eselye
    – én idestova 14 éve írogatok ide. Mintha mi sem változott volna, ugye? Ma is aktuális az írás, a neveket kell benne kicserélni 🙂
    Szóval, 10 éve eszembe sem jutott volna egy 2 évig tartó pandémia, lezárás. Sem az Ukrán háború. Az sem hogy a Fidesz 4* nyer 🙂 – szóval nem tudok nekik semmit modani. Bizonytalan az egész. 🙁

  30. 22:
    ” A propaganda által megetetett, félrevezetett tömeg, mely élteti és tapsolja a kifosztóját, országa tönkretevőjét.”
    Még jó, hogy a „szent” nyugati demokráciák esetén ez véletlenül sem fordul elő. Ott nincs propaganda. Hogyan is lehetne. Ott abszolút nem hatalmi tényező a sajtó sem. Pont ezért nincs cenzúra, akarom mondani moderálás sem. Az Online platformokon főképpen nincs. Bárki nyugodtan kifejtheti véleményét akár a ráerőltetett „egyenlőségről”, kisebbségekről, a nemek összemosásáról, az azonos neműek párkapcsolatáról, stb. Nem büntetik meg véletlenül sem ha egy munkát visszautasít mert nem szimpatikus a megrendelő … még ha cukrász az illető és a megrendelő pedig egy nő akarom mondani férfi, akarom mondani férfiből nő vagy mi.
    És igen attól hogy valaki egy adott nemzetiséghez tartozik nem éri hátrányos megkülönböztetés. Nyugodtan maradhat karmester, maradhat élsportoló vagy egyszerű boltosként sem kell attól tartania, hogy szétverik a boltját, mert az adott nációhoz tartozik.

    Ilyen csak az elmaradott, állati sorban dagonyázó Keleti népeknél és legfőképpen az Oroszoknál fordulhat elő. A nyugati demokráciákban véletlenül sem. Propaganda a Keleti blokk sajátossága. Pont úgy, ahogyan a kettős mérce is.

  31. 18. Zsolt

    Ahogy néztem ezt az- egyébként fantasztikus Mácsai Pál előadásában- Petőfi verset, az jutott eszembe, hogy milyen rövid is az esze a népnek.

    A magyarság annyira lerongyolodott szellemileg, hogy képtelen szembenézni a valósággal.
    Ebben az állapotában képtelen helyes értékítéletre. Mit is kezdhetne az önrendelkezéssel?
    Aztán körbenéztem és rádöbbentem mennyi ‘Petőfit’ismerek magam is.

    Persze a többség tudatlan szkeptikus és erősen vágyvezérelt gondolkodású a folyamatokat illetően, de az a kevés még elég is lenne……
    feltéve ha végre befogná a nagy többség azt a lepcses pofáját és talán, talán a csendben rájönne, hogy az állítólagos demokratikus jóléte a léte gyilkosa.

    Nem kerülhető el a pusztulás, még a röhejes reál- és geopolitikai fogalmakat, valamint kelet-nyugat összehasonlítás 80-as évekbeli sztereotípiáit használják.
    Még csak a felismerés szintjén is alig vannak és mindenféle összeesküvés szavakkal dobálóznak, mintha ez a képességük, hogy felcímkéznek valamit és ki is mondják azzal a nagy buta szájukkal már semlegesítené is azt.

  32. 31 – Balázs

    Tudatlanság, vágyvezérelt gondolkodásmód, ahogy te is írod, a kognitív disszonancia, mert, ugyebár, abban itt bizony Minato kollégának igaza van, hogy az nagyon-nagyon nehéz dolog, hogy az ember mit mondjon a fiataloknak, a máig megélt tapasztalatok projekciója a jövőre, ami pedig teljesen más lesz – ez mind képbe jön itt.

    Meg még egy dolog: az információ használata, értékelése különböző embereknél.
    Mert van az úgynevezett kaleodoszkópikus látásmód, ahol egy-egy információt önmagában kezel az ember tudata és van az úgynevezett mozaikus látásmód, ahol képes egy-egy információt, információtöredéket nagyobb összefüggésekben is kiértékelni. Nem nehéz kitalálni, hogy melyik a gyakoribb és melyik a ritkábban előforduló látásmód.

    Egyébként én még nagyobb összeesküvés elméletet nem hallottam annál, ami azt állítja, hogy a dolgok csak úgy megtörténnek a világban, az események mindig a véletlenek láncolata, a demokratikus országok vezetői csakis a nép jólétéért dolgoznak éjjel-nappal, satöbbi, satöbbi.

  33. 8. Kakukk

    Írod:
    „Tehát valóban két hónap. Ha megakad az orosz támadás, akkor tárgyalnak, ha nem, akkor Ukrajna megsemmisül. Kérdés, hogy az utóbbi esetben mit lép a Nyugat, mire hajlandó.”

    Nem fog megakadni az orosz támadás. Lassan ledarálnak mindent a fronton. Hiába a sok ukrán győzelmi jelentés.
    Ha elesik Donyeck és Luhanszk, akkor már nagyon megerősített állások nincsenek, főleg az ország közepe felé, vagy azon túl, nyugaton.
    Egy ponton túl az ukrán sereg össze fog omlani és aztán megszűnik a nagyobb szervezett ellenállás az orosz sereggel szemben. Azok pedig szépen megindulnak az ország belseje felé a szélrózsa minden irányába. Így többek között Kijev felé is, és amikor oda érnek, kb. őszre, akkor körülzárják azt szép komótosan. Attól a ponttól – ha csak nyugat be nem avatkozik közvetlenül (de nem fog) – meg lesznek számlálva a napjai a városnak (jön a tél, meg az ezzel járó könnyű élet, amit nem lesz lányálom átvészelni gáz, víz és áram nélkül – röviden, fázva és éhezve).
    A Medve nyugat szeme láttára fogja elhozni Ukrajnát, és az semmit sem fog tudni tenni. Jó esetben időben – valamilyen mondva csinált ürügy alapján (pl. felfedezik, hogy tényleg nácik az ukránok) – kihátrálnak mögülük. Ezzel legalább megmentik az arcukat (nem ég rájuk a szövetségesük veresége, azaz, hogy még megvédeni sem tudták azt). Ha bedől a jelenlegi ukrán vezetés, akkor már nincs tovább . A gerilla hadviselés felejtős. Az a pár náci aki erre hajlandó, nagyon hamar le lesz rendezve.
    Az orosz pedig ezzel a területszerzéssel akkora erőforrásokhoz jut, hogy azt papíron ki sem lehet számolni (az elkobzott 300 milliárd dollárnak kb. 1000 szeresse!). Nyugat majd les ki a fejéből, hogy ez sem jött össze. Majd lesz egy „önálló” Ukrán állam (persze az oroszok lakta területek nélkül), ami úgy fog táncolni, ahogy Moszkva húzza a nótát.
    Hogy ezután mi lesz? Hát vélelmezem kb. könnyen az lehet, amit itt már megírtak (elindulnak ellenünk is). A baj ezzel az lesz, hogy a lándzsa hegye a nyugatban csalódott ukránok lesznek, akik bennünket még annyira sem szeretnek, mint az uszítókat.
    Az lesz a nagy kérdés, hogy a nacsságos nyugat mekkora veszteséget hajlandó bevállalni értünk K-Európai szutykokért (nem kell felkapni a vizet a jelzőn, mert ez a valóság, így tekintenek ránk – mi nekik egy jólétüket biztosító, kifosztható lokalitás vagyunk, semmi több).

  34. Csak két tényt tennék hozzá:
    1. Amerika mindkét világháborúból győztesként és gazdaságilag megerősödve jött ki.
    2. Japán és az NSZK vesztesek voltak a világháborúkban, a második világháború után pedig amikor tilos volt fegyverkezniük és a védelmüket az USA biztosította, a két ország az USA után két, gazdaságilag legfejlettebb ország lett.
    Miközben mi az hallottuk nap, mint nap, hogy hanyatlik a nyugat. Most ugyanezt a propagandát halljuk a komcsiból liberális, majd jobbos-szélsőjobbos párt szájából. Egy dolog nem változott a két rendszerben: akkor diktatúra és egypártrendszer volt és ma is az van.

  35. A „ROCKEFELLER Alapítvány” a ránk váró kilátástalan jövőnkröl:
    „POLITIKAI INSTABILITÁST és ÉHSÉGET tapasztalunk a következő hónapokban”, vid
    https://www.el.gr/nea-taxh/to-idryma-rockefeller-gia-to-zofero-mellon-poy-m/
    May 29, 2022. AGENDA 2030

    Azok, akik megtervezik őket, valamivel többet tudnak …
    Nincs vége az idei davosi Világgazdasági Fórum (WEF) „nagy személyiségeinek”!

    Α „Rockefeller Alapítvány” elnöke és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének volt igazgatója, Rajiv Shah, arról beszélt, milyen zord valóság vár ránk globális szinten a következő hónapokban.
    „Egyszerű aggodalomnak” vetítve megjegyezte:
    „A legnagyobb aggodalmam az, hogy egy élelmiszerválság elején vagyunk, amely sokkal rosszabb lesz, mint 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben. És mire eljutunk augusztusba, szeptemberbe és októberbe, látni fogjuk ennek a válságnak a következményeit, a politikai instabilitást, valamint a tömeges migrációt és az éhséget.”
    Ők is kénytelenek bevallani terveiket, és most egy mini menetrend áll előttünk:

    /https://rumble.com/v16elzb-71225543.html/

  36. 35. Kacor
    „Egy dolog nem változott a két rendszerben: akkor diktatúra és egypártrendszer volt és ma is az van.”

    Tisztelt Kacor

    Τα παντα ρει …
    Minden állandó mozgásban van, és semmi sem marad örökké ugyanaz.

  37. Kissinger: “A tárgyalásokat a következő két hónapban el kell kezdeni, mielőtt olyan megrázkódtatások és feszültségek jönnének létre, amelyeket nem lehet könnyen leküzdeni.”

    Mindenképpen érdekes ez a két hónapos előrejelzés. Sok minden lehet mögötte, ami akár közvetlenül nem az orosz-ukrán konfliktussal függ össze, hanem annak a közvetett hatásaival. Az orosz gáz fizetési módja akár a nemzetközi pénzügyi rendszer tócsájába dobott kő szerepét is betöltheti, ami bizonyos dominó effektusokat indíthat el, amiről ma még nyíltan senki sem beszél, de a bennfentesek már láthatnak valamit. Tehát Kissinger a „feszültségeket” a nyugati pénzügyi rendszerre is értheti vagy részben erre is.

    Azt lehet tudni, hogy példaul a Deutsche Bank és a Bank of America tele van derivátokkal (például CDC-k), amelyek a főkönyvekben nem jelennek meg, de nagyonis hatással vannak e bankok működésére.

    A másik érdekes és nagyon gyanús dolog, hogy Japán csendben elkezdte árulni az amerikai dollárkötvényeit. Márpedig ilyen szempontból Japán az egyik kulcsszereplő!

    http://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-01/biggest-treasury-buyer-outside-u-s-quietly-offloads-billions

    A háttérben bizonyára nagy mozgolódások vannak.

  38. 34 – Bendegúz:
    „elindulnak ellenünk is.”
    Ki tudnád fejteni, hogy mért indulnának el ellenünk is?

  39. 37. – L.S. –

    „Minden állandó mozgásban van, és semmi sem marad örökké ugyanaz.” Ez most mit jelent? Netán azt, hogy most más arca van a diktatúrának? Vagy azt, hogy elsüssél egy sztereotip megjegyzést, egy közhelyet. Ilyet én is tudok: nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni! De ez a lényegen semmit sem változtat.
    Én azt írtam, hogy”Egy dolog nem változott a két rendszerben: akkor diktatúra és egypártrendszer volt és ma is az van.” Ez szerintem nem azt jelenti, hogy pontosan ugyanolyan a diktatúra és az egypártrendszer mint akkor volt, de diktatúra volt és van most is és egypártrendszer volt és most is az van.

  40. 38 – Zsolt

    Javítás: elírás, nem CDC, a CDS-ekre gondoltam (credit default swap).

  41. 3865-kiertekeles
    Kacor
    ” Miközben mi azt hallottuk nap, mint nap, hogy hanyatlik a nyugat. ”

    Tisztelt Kacor
    Sajnos a nyugat nyugtát az uralkodó oligarchikus elit határozta ell.
    Irány az Új Szocialista Világ Rend felé!

    Légy szives olvasd ell a következő irást:

    27. L.S.
    „Mindent a Közösség, vagyis a közösségek felett uralkodó oligarchikus elit fog meghatározni, úgy mint ahogy az a Szovjetunióban volt).
    Ezt úgy hívjuk, hogy: részvényesi felelősség! „

  42. 31.Balázs
    A nép hülyeségét veted a szemükre, pedig nem ők a hibásak, hanem a régi iskola, a régi oktatás szétverése az oka a mai ember szellemi szinvonalnak.
    Hülye szülöknek is lehet okos gyereke, ha jó az iskola, de hülye iskolák hülyegyerekeket nevelnek. Ha vennéd észre, a család, a nemzet , a haza, szülöföld manapság már csak a szépirodalomban létezik, igen ám, de a mai ember, fiatalság alig, vagy semennyit sem olvas. De viszont van nekije , igen , igy, NEKIJE okostelefonja, faszbukja, twittere, és persze televiziója, ezekkel és ezeken tölti ideje nagyrészét.A tanárok gazdasági-társadalmi helyzet soha ilyen alacsony nem volt, ezt a szomorú helyzetet tükrözi a fizetéseik, szóval ennyire vannak megbecsülve a nemzet legkiválóbb napszámosai.
    Ezért ne csodálkozz a mai emberek, a mai társadalom szellemi nivóján.
    Valakik évtizedek óta nagyon profi, nagyon remek munkát végeztek.
    Ez volt a cél.

  43. Na. Akkor csapjunk a tények közé.

    Tehát akkor az EU mit enged meg nekünk?
    A Barátságon vagy a tenger felől fog jönni nyersolaj?
    Ha az ukrán szakemberek roncsolják a vezetéket, akkor az EU, a tenger és Ausztria felől tud majd olajat küldeni?

    Most Orbán Viktorék minden zsiványságára szükség van, mert ha olaj se így, se úgy nem jön, akkor Magyarország elsőnek kapja a pusztító gazdasági atombombát.

    Az osztrákok, csehek, magyarok így már egy egész pofás és bátor hangadó csoportot tudnak kialakítani az olajembargót igénylő eu-tagok között. Hátha megjönne még 2-3 országnak a bátorsága Brüsszelben.

    43, bálint

    a fiatalság agybaját nem a világuralmi elit okozta, hanem a szülők miatt lettek a kölkök videójáték-függő zombikák.

  44. 39. Tibor bá’

    Emlékezzél, hogy mit is mondott Putyin 2021 decemberébe. Nem többet és nem kevesebbet, mint, hogy az egyezség minimuma az 1997-es állapot (a volt KGST tagok területéről vonuljon ki a NATO!). Tudom, ezen sokan elmosolyodtak. Rosszul tették, Putyint beszédén gondolkodni kell.
    Vagyis ez a minimum, amiben kiegyezett volna.
    De, ne feledjük, akkor (2021 vége) még béke volt. Ez ma már nem tárgyalási alap.
    Putyinnak és köreinek a SZU visszaállítása a cél (lásd harctéri szimbolika, vörös zászló sarlóval és kalapáccsal). Sőt a volt befolyási övezetét is vissza akarja szerezni teljes mértékben.
    És ezt akár háborúval is.
    És készül is rá.
    Aki figyel, észreveszi a lényeget, vagyis, hogy a medve éppen felépíti a háborús önmagát, pont mint a ketrecharcos (vereti magát a meccs elött).
    Közben:
    Gyengeséget mímelve (és ezzel megtévesztve a tényleges ellenséget), lassan fű alatt soroz és telepíti a technikát a nyugati határra. Persze mindkettőt azon a címen, hogy „jaj mennyire gyenge vagyok, ver az ukrán és nagyok a veszteségeim, pótolni kell, meg egyébként is egy fostalicska az egész seregem” – hadd örömködjön a nyugat.
    Katonáit élesben készíti a háborúra. Rotációs alapon megfuttatja a front poklában (mint a szakács a rákot a forrózsírban, hogy ízt kapjon), hogy minél többen átessenek a tűzkeresztségen és ezzel létrejöjjön egy harcedzett hadsereg.
    A csúcstechnikát nem használja (tudom a nyugat szerint nincs neki ilyen), kíméli.
    Nagyrészt a hidegháborús M zárolt ócskavas készleteket veti be (40-60 éves technikát).
    Hogy miért? A minőségit másra tartogatja.

    Ha Ukrajnát behúzza (be fogja!), akkor kis szünet után tovább fog lépni. És nem is egyedül, hanem a frissen pacifikált és áthangolt, nyugatból teljesen kiábrándult ukránokkal közösen. Amennyire utálták, éppen annyira fogják szeretni Putyint, aki meghagyja államiságukat és önazonosságukat sem töri össze
    jobban mint kell a nácitlanításhoz. Mi több, akár Donbasz, Luhanszk és Krim – egy önálló széleskörű autonóm státuszba helyezését követő – is Ukrajnán belül maradhat. Tudom irreálisnak tűnik, de muszáj lesz engedni Putyinnak, ha kell az ukrán erő, illetve nem akar nekimenni úgy az ellenségnek, hogy a hátában ott van egy „legyőzött” Ukrajna. Kerül amibe kerül, meg lesznek szelídítve az ukránok.
    Közben ő is elvégzi saját lakóságának a felkészítését a nagy háborúra. Már most ezerrel megy az orosz ember nyugat ellen történő hangolása. A technika már a helyén van, csak a baka kell belé. A lándzsa hegyét most edzi a Donbaszi fronton, a többi betanul menet közben (ezzel szemben, mi van a NATO tarsolyában? hol van a százezer harcedzett katona? Ja, nincs.).
    Akkor kell letenni a kanalat errefelé, amikor Oroszország általános mozgósítást rendel el. Az antré nagyon látványos lesz, de semmiképpen sem hagyományos. Szerintem Lengyelország és Románia felé lesz a belépő. Nem véletlen, hogy be vannak szarva. A folytatást gondolja mindenki ahogy akarja.

  45. 47 – Bendegúz

    Még halálra ijeszted Cameliát! 🙂

    Csak hipotetikusan, tegyük fel, hogy igazad van. Ha bekövetkezik az, amit itt vázoltál, akkor abban az oroszok már megegyeztek az amerikaikkal, megtörtént a Jalta II. még a múlt évben. Csak az amcsik nem távozhatnak úgy, mint mondjuk Afganisztánból, ezt nem csinálhatják meg. Mondom, úgy értve, hogy ha neked itt most igazad van, feltétlesen… De az írásod egyébként jó.

    „Putyinnak és köreinek a SZU visszaállítása a cél (lásd harctéri szimbolika, vörös zászló sarlóval és kalapáccsal).”

    Erre viszont majd reagálok, ha lesz egy kis időm. Nem biztos, hogy még ma. A „Zászlók” poszt alatt majd lesz egy beírásom ez ügyben. A szimbolizmus, köztük a zászlók használata, sokkal fontosabb dolog, mint azt sokan gondolják!

  46. 47: Hosszabb távon az is benne van a pakliban amit írsz (50-100 éven belül), de ne feledjük hogy ezt gazdaságilag is meg kell finanszírozni. Az elfoglalt ukrán területek legatyásodva, az orosz gazdaság is küzd kihívásokkal, demográfia, korrupció, stb.
    A nyugati szankciók miatti technológiák kiesésből fakadóan fennakadások várhatóak. Mindezeket kezelni, megoldani nem 1-2 év. És azért NATO országokat megtámadni elvben kicsit komolyabb mint az Ukránokat. És ne feledjük, hogy a jelenlegi háború azért megviseli az Orosz hadsereget is.

  47. Re49: „A nyugati szankciók miatti technológiák kiesésből fakadóan fennakadások várhatóak”
    Nem igazán, majd megkapják Kínán keresztül. Emlékezz a cocom lista kijátszására korábbról, jó pénzért még nyugat-európai cégek is benne voltak, sok dolog tőlük pl. a magyar cégek közvetítésével jutott el a Szovjetúnióba.

  48. 48. Zsolt

    Én is csak hipotetikusan írtam amit írtam, mert semmi biztosat nem lehet leszűrni abból amit vetítenek nekünk. Semmi sem az aminek látszik.
    Csak, hogy kettőt kérdezzek.
    Biztos, hogy ilyen gyenge az orosz hadsereg?
    És ha akarná, nem tudná Ukrajnát leverni egy pár hónap alatt?
    Szerintem megtehetné, de nem teszi. Hogy miért? Mert nem akarja az ukrán lakóssággal az oroszokat – végérvényesen – megutáltatni. Inkább orosz lakta régiókat lő szét és ott darálja be az Ukrán hadsereget, mint az ukrán lakta területeket tegyen földel egyenlővé és ezzel végleg elidegenítse az ott lakókat.
    Az övéi (ukrajnai oroszok) a felszabadításukért cserébe megbocsájtják Putyinnak ezt a rombolást. Annál kevésbé felejtene az ukrán lakosság.
    Szóval ledarálja az ukrán sereget kelet Ukrajnában, aztán nem lesz ami ellenálljon az ország többi részén, így szépen zenekarral bevonul.
    Nem logikus igaz? Hát nem. De mi az ebben a háborúban?
    Kérdezd Haubagolyt (aliász: Montezuma), hogy mi a véleménye.

    Írod:
    „Ha bekövetkezik az, amit itt vázoltál, akkor abban az oroszok már megegyeztek az amerikaikkal, megtörtént a Jalta II. még a múlt évben. Csak az amcsik nem távozhatnak úgy, mint mondjuk Afganisztánból, ezt nem csinálhatják meg.”

    Sokak szerint ez történik. USA azért cserébe, hogy az orosz nyugton maradjon (vagy ha kell akár segítse is) amíg ő Kínát lerendezi, visszaadta a K-Európai érdekövezetét az orosznak. Lehet benne igazság, mert az USA globális pozícióira nem Oroszország jelent veszélyt.
    És amint Te is írod, nem tejheti meg az USA, hogy csak úgy kivonul. El kell játszani valami színdarabot, aminek az ürügyén gyakorlatba ültetik az alkut.
    Na de majd pár év múlva már okosabbak leszünk (addig is Tibor bá’-nak jó lesz elővenni az orosz szótárt:-)).

    49. Berko

    Írod:
    „…de ne feledjük hogy ezt gazdaságilag is meg kell finanszírozni. Az elfoglalt ukrán területek legatyásodva, az orosz gazdaság is küzd kihívásokkal, demográfia, korrupció, stb.”

    Belegondolsz abba, hogy mekkora vagyonhoz jut Oroszország, ha megszerzi Ukrajna feletti ellenőrzést? Csak hogy érthető legyen, kb. 1000x-essét annak, amit elkoboztak tőle a nyugatiak. Demográfiailag pedig nyernek alaphangon 10-16 millió oroszt a szakadár és egyéb területekről. Hogy újra kell építeni? Na és? Lazán megcsinálják, lesz pénz dögivel és a nyugat istenét, azaz a GDP is növelik ezzel.

    A területszerzés mindig gazdagságot hoz. Lásd Románia. Erdély összes nemzetiségi nyűgével, nagyon nagy gazdagságot adott nekik. Más kérdés, hogy nem mindig használták jól ezt az ölükbe esett kincset. Megjegyzem, szerencsénkre. Mert akkor már kb. Ausztria szintjén lennének. Most is sok mindenben előttünk vannak. Pl. egy kezdő pedagógus 3x annyit keres mint egy magyar (6000 lei a kezdő fizetés – ezt 77 Ft-al kell megszorozni!), és Németországnál nagyobb titkosszolgálati hálózatot tartanak fenn (na meg ők működtetik a fél Európát lehallgatni képes megfigyelő rendszert is).

  49. Csak a vak nem látja, mennyire fontos ez a háború Klaus Schwabék great reset tervének megvalósításához. Ezért is szítják a tüzet az EU vezetői, és készek harcolni és megfizetni (a hülye tömeggel) az igazságért.
    https://shortest.link/3ASS
    A 2022-es éhínség már be van ütemezve – Az Economist Magazine (Rothschildék tulajdonában) – készül a nagy aratás.( koponyánként egy búzaszem.)

  50. Richard Richard H. Black ezredes: „A NATO Ukrajna-Oroszország háborút akart, és elutasította Putyin összes javaslatát”

    Sen. Richard Black, Cel. ref. do exército EUA, concede entrevista bombástica sobre a atual crise.

    „2014-ben a CIA-MI6 puccsot szervezett Ukrajnában”

    Richard H. Black nyugalmazott amerikai ezredes felfedi az igazságot arról, hogy a CIA-MI6 miként szervezett puccsot Ukrajnában 2014-ben, és hogy a NATO elhatározta, hogy Putyin minden javaslatának elutasításával háborút indít Oroszország ellen.
    A NATO, vagyis az USA úgy ítélte meg, hogy „arany” lehetőségük van arra, hogy nagy károkat okozzanak Oroszországnak azzal, hogy „a végsőkig” harcba kényszerítik az ukránokat, az oroszok ellen, de végül úgy tűnik, hogy a kár sokkal nagyobb a Nyugat számára.
    A Schiller Intézet adott otthont egy online konferenciának „Katonai szakértők és európai szakértők figyelmeztetnek: A politikai őrültség nukleáris háború kirobbantásával fenyeget”.
    Négy katonai és stratégiai szakember Franciaországból, Olaszországból és az Egyesült Államokból, valamint a Schiller Intézet alapítója, Helga Zepp-LaRouche, előadásokat tartottak a globális fejlődés által jelentett növekvő veszélyekről is, különös tekintettel a Nyugat Oroszországhoz és Kínához fűződő kapcsolataira.
    Richard H. Black volt virginiai szenátor ezredes lenyűgöző beszámolót adott az MI6 és a CIA által Oroszország ellen Ukrajnában végrehajtott 2014-es „forradalmi puccshoz” vezető eseményekről.
    „A Szovjetunió 1991-es bukása után a NATO agresszívan kelet felé kezdett nyomulni, addig amig végül elérte Ukrajnát.
    2014-ben Ukrajnának pénzügyi segítségre volt szüksége, Oroszország és az Európai Unió pedig versenyképes gazdasági javaslatokat tett.
    Ukrajna az orosz segélycsomag mellett döntött, ami azonnali reakciót váltott ki.
    A Központi Hírszerző Ügynökség és a brit MI6 erőszakos forradalmi puccsot szervezett,
    aki megdöntötte Viktor Janukovics törvényesen megválasztott ukrán elnököt.
    A két donbászi köztársaság kikiáltotta függetlenségét, és válaszul Ukrajna forradalmi kormánya háborút indított ellenük.
    Több mint 14 000 ember vesztette életét ebben a háborúban, és ez még Oroszország ukrajnai fellépése előtt történt.
    A 2014-es puccs után az USA és a NATO elárasztotta Ukrajnát fegyverekkel és tanácsadókkal, segítve őket az Oroszország elleni háborúra való felkészülésben.
    A feszültség fokozódásával Oroszország többször is békére szólított fel, de a NATO csapda fel volt állítva.
    2021 végére Ukrajna több ezer katonát mozgósított a Donbász megtámadására, amely közvetlenül az orosz határon található.
    Putyin elnök kétségbeesetten próbálta elkerülni a háborút. 2021 decemberében konkrét írásos javaslatokat nyújtott be a NATO-nak. A NATO eltökélt volt a háború mellett, és elutasította javaslatait.”

    /https://www.youtube.com/watch?v=51yMUObdXuM/

  51. 52. László

    A világot egyes csoportok mindig megpróbálták kizárólagos uralmuk alá hajtani. Pl. ideológiai alapon. Ilyenek voltak a kommunisták meg az iszlám is. Előbbi hirdetői egyelőre visszavonultak vagy jelmezt váltottak (besorolnak az új eszmék mellé), utóbbiak még nem adták fel a szent harcot.
    Akik most világuralomra tőrnének, furcsa szerzetek. Van bennük minden. Múlt eszméi, vallásos átlényegülés, jelen katyvasza, jövő zavaros víziói (pl. transz-humán állapot hirdetése). Tipikus káoszelmélet megtestesítői. Ők is 100% messianisztikus tudattal bírnak. Persze ez nem jelenti azt, hogy sikerülni is fog nekik amit konspirálnak, ugyanis nincs globális befolyásuk (legfeljebb az Atlantista államokra, Kína már más tészta, mert ha akarna is világkormányt, annak ő akarna lenni a vezetője, a nyugatiaknak ez pedig nem tetszene). Na meg közbejöhet a nagy terv kivitelezésénél, az a fránya emberi tényező is, amivel nem tudnak mit kezdeni (a legjobban átnevelt egyén is lehet lázadó egy előre nem tervezett körülmény miatt).
    Minden esetre próbálnak tenni, amennyit csak tudnak, a szép új világ létrehozásáért.
    Egyik nagy ideológusa ezeknek a köröknek (nem kell legyinteni, mert Marx is így kezdte, aztán láttuk mi lett a hablatyolásából) Yual Noah Hararl, aki nem mellékesen Klaus Schwab bizalmas tanácsadója (aki nem egy macsakajancsi, ugyanis – sok egyéb mellett – ő alapította a Világgazdasági fórumot is). Na ez a Yual gyerek írta a magyarul is megjelent „21 lecke a 21 századra” című könyvet. Aki tudja olvassa el, mert nagyon érdekes dolgokat fejteget.
    Egyébként ha létre is jönne az ezen körök által hirdetett Új Világrend, az nagyon is tagolt lenne. valahogy úgy mint az Orwell 1984-ben meg van írva. Ebbe a képbe pedig beleillik egy az oroszok által vezetett EuróÁzsiai erőközpont (az USA vezette Atlantista és a Kína vezette Ázsia-Csendesóceáni birodalom mellé).

  52. Bocsánat Montezuma, az 51. hsz-ben összekevertelek Haubagollyal, holott csak a korábbi nick nevedet akartam csak beírni.

    53. L.S.
    Amit írtál igaz, csak az a baj, hogy ez a színház része, amit a nagyérdeműnek bemutatnak. Semmi több. A mélybe mi egyszerű polgárok soha nem látunk le.
    De sebaj, mert ettől nyugodtabb az életünk.
    Sokszor megyek az autópályán és élő állatokat szállító kamionokat előzök, ahonnan a vágóhídra szállított marha olyan békésen néz rám, mintha csak a minden virággal teli havasi legelőkre vinnék őket.

  53. Mark Miley: „Ukrajna tárgyalásokat kezdjen Oroszországgal a háború befejezése érdekében”
    Az Egyesült Államok Mark Milley vezérkari főnökön keresztül sürgeti Ukrajnát, hogy kezdjen tárgyalásokat Oroszországgal a „helyzet megoldása érdekében”.

    Az amerikaiak megkezdték az ukrajnai háború felgöngyölítését, mivel az Oroszország elleni lemorzsolódási háború és az oroszellenes szankciók nem működtek a várt módon.
    Az orosz gazdaság megerősödött, a rubel árfolyama ötéves csúcson van, Moszkvának pedig sikerült még nagyobb energetikai „szereplővé” és élelmezési vezetővé válnia.
    „Úgy gondolom, hogy a helyzet tárgyalásos megoldása lenne a logikus döntés, és mindkét félnek egyedül kell erre a következtetésre jutnia” – mondta Mark Milley.
    Milley szerint „az ukrajnai események egyéb következményei vagy az egyik fél döntő győzelme vagy patthelyzet lehet. Számos alternatíva létezik.
    „Most nem vagyunk biztosak abban, hogy pontosan mi lesz ennek az egésznek a vége” – mondta.
    Nagyon jól tudják, ha az ukrajnai konfliktus folytatódik, a végén az oroszok akár Odesszát is elfoglalhatják.
    Ha ez megtörténik, Moszkvának sikerül teljesen elzárnia Kijevet a tengerhez való hozzáféréstől, és a Fekete-tengert orosz „tóvá” változtatnia.
    Emellett Moszkva minden területét egyesíteni tudja jelenlegi határától Transznisztriáig.

  54. 50: Igen, de ez idő és fennakadásokat okoz. Nem fakötéses alátétről beszélek, hanem spec ipari eszközökről, alkatrészekről, rendszerekről. Ezek kiváltása nem kevés pénz és idő.
    51:
    Persze hosszú távon. Ezért írtam, hogy hosszabb távon lehetnek ilyen törekvéseik de rövid időn belül nem valószínű. Rövidebb távon a szerzett területek/népesség/ „kincsek” betagozása a birodalomba idő és pénz. És azt se felejtsük el, hogy ül több nagy játékos is az asztal körül.

    „Pl. egy kezdő pedagógus 3x annyit keres mint egy magyar”
    Ez nem teljesen igaz.
    #https://www.lakmusz.hu/valoban-tobbet-keres-egy-tanar-romaniaban-mint-magyarorszagon-de-nem-ketszer-tobbet/

  55. 51 – Bendegúz

    „Sokak szerint ez történik. USA azért cserébe, hogy az orosz nyugton maradjon (vagy ha kell akár segítse is) amíg ő Kínát lerendezi, visszaadta a K-Európai érdekövezetét az orosznak. Lehet benne igazság, mert az USA globális pozícióira nem Oroszország jelent veszélyt.”

    Igazából ha ez így van, az csak amerikai vágyálom. Az oroszok nem fogják feladni a kínai barátságukat az amerikaiért (nyugatiért) cserébe. Mi lenne nekik ebben a jó?
    Megmondom: semmi. Ugyanis az oroszok jobban félnek Kínától, már abból adódóan is, hogy mennyien vannak és hogy milyen gazdasági és katonafejlesztési pályán mozognak úgy, hogy ráadásul több ezer kilométeres közös határ a két ország között.
    Mit nyerhet és mit veszthet Oroszország Közép-Kelet Európáért cserébe? A kérdés így áll. Szerintem Kelet-Szibériát. Tudod-e, hogy mi Kelet-Szibéria? Az kérem szépen a Föld bolygó ásványanyagi kincses ládikája! Minden nyersanyag ott van, aminek az iparra szüksége lehet, méghozzá nagy mennyiségben. Az édesvízkészletről, erdőkről nem is beszélve.
    Na is mi van itt, a mi tájunkon? Sőt, akár úgy is feltehetem a kérdést, hogy mi lenne az nagyon vonzó Oroszországnak, amit Európában mindenképpen meg akarna szerezni?
    Egyetlen dolog volt eddig: hogy a földi átlaghoz képest az itteni lakosságnak magasabb volt a fizetőképessége, Európa a fogyasztás volumene miatt volt érdekes a beszállítóknak. Ezt az előnyt fogja a „világtörténelem szele” mostanában, elég gyorsan, pár év alatt elfújni erről a kontinensről, az „illetékesek” már ezerrel dolgoznak ezen.
    Úgyhogy az oroszok ezután Európát csak a saját biztonságuk függvényében kezelt kérdéskörnek tartják majd fontosnak. Ez katona-politikai kérdéskör, a gazdasági egyre hátrább fog szorulni az ő szempontjukból. Ami még fájhat nekik, néhány szláv rokonnép viselkedése, illetve legfőképpen ezen országok politikusainak a viselkedése, mert például még az sem igaz, hogy ne lenne egy elég jelentős létszámú csoportja a lengyel lakosságnak, aki egyáltalán nem olyan ruszofób, mint azt a legtöbben Magyarországon gondolják. Más szláv nyelvű országban meg ettől ez az arány magasabb.

    Úgyhogy Oroszország nem fog a Nyugat nyakába borulni úgy, hogy közben meg Kínát az ellenségévé teszi. Henry Kissinger (is) már lekéste ezt a vonatot.

    A világ blokkokra szabad éppen, minimális átjárással az egyes blokkokba tartozó országok között. Európát nyugodtan át lehet nevezni a „Legmegszívatottabb Kontinensnek”, sajnos.

    Ez egy lehetőség, de elég valószínű. Orosz katona nem fog mostanában erre menetelni. A legjobb az lenne, ha a három nagy kutya, azaz az USA, Kína és Oroszország megegyezne, hogy Közép-Európa az lesz, ami a hidegháború alatt Ausztria vagy Finnország voltak. De erre elég kicsi az esély.

  56. 58 Ne aggódjatok! A tanárok nemcsak nevetséges bért kapnak, de mostantól nem is sztrájkolhatnak.

    Egy kiútjuk marad, ha túl akarnak élni: otthagyni a pályát!

    Majd ha egy éven belül felmond a pedagógusok kétharmada, akkor lesz itt változás. (De nem biztos, hogy jó irányú.)

  57. 58:
    Nyilván valamennyi szórás van, de nagyságrendileg a lakmuszos cikk adatai jók lehetnek.
    Magyarországon 251 000 Ft a minimum.
    #http://www.salaryexplorer.com/salary-survey.php?loc=98&loctype=1&job=50&jobtype=1
    Románoknál ez 351 890 Ft.
    #http://www.salaryexplorer.com/salary-survey.php?loc=178&loctype=1&job=50&jobtype=1

  58. 60. Ábel:
    Kevés az igazán hozzáértő tanár, aki pedig tud jó minőségű anyagot gyártani az fog találni alternatívát. Fizikai jelenlét pedig coach formájában létezhet még egy darabig aztán konkrét klasszikus értelemben vett tanárra nem lesz szükség, hogy a személyes problémáit, politikai nézeteit a diákra ráöntse. Online bőven lehet találni anyagot mindenki személyes igényeinek megfelelően, nem kell egyetlen forrásra támaszkodni akinek a stílusa talán fix olyan hogy semmit nem lehet érteni belőle, akkor az elvesztegetett idő. Volt tanáraim nagy része esetében sokkal jobban járok ha azt az időt online tanulással töltöm (ha lett volna akkor ilyensmi), arra fókuszálok ami fontos nekem. Az autoriter, agymosó oktatási rendszer eleve szolgák, a rendszer hűséges alattvalóinak kinevelésére van kihegyezve minek következményeit láttuk az elmúlt évek folyamán.

  59. Oroszországnak semmi más nem kell (még közép Európa se) csak biztonság. Hatalmas természeti kincs készletével megteremt saját boldogulását.

  60. 59. Zsolt

    Könnyen lehet, hogy az általad vázoltak a valós orosz út. Én is sokszor mondtam már, hogy a medve nem fog felülni az atlantista szírén hangokra, mert tudja, hogy ha a nyugat (értsd: USA) lerendezi a sárkányt, akkor ő fog következni. Ugyan így Kína sem hallgat az USA csábítására. De az sem kizárt, hogy a mostani akció egy közös elhatározás része, amivel a nyugatot akarják kifektetni.

    De, hogy a kérdésedre is válaszoljak, azaz, mit nyerne Oroszország ha megindulna ebbe az irányba, azt mondom, hogy biztosan NEM MINKET, szerencsétlen k-Európaiakat.
    Nem mi lennénk a tétje egy nyugati offenzívának, hanem a németek. Ugyanis ha „felszabadítaná” Németországot az USA megszállása alól (mert, hogy 1945 óta az van, ez nem kérdés), akkor hozzá jutna egy óriási technikai tudáshoz és mindenhez ami ezzel jár. Ő adná a naftát a német pedig a tudást és már is az élvonalban lennének. Ezzel megvalósulna az amitől az angolszászok rettegnek és amiért ez elmúlt 100 év háborúi is mentek. De még Kína mosolya sem lenne őszinte.
    Szóval röviden, Németországot nyerné Oroszország.
    Nem mellékesen, ezzel a húzással gazdaságilag és technikailag függetleníteni tudná magát mind Kínától, mind pedig USA-tól.

    Írod, hogy egy K-Európai hódítás esetén az orosz elveszítené K-Szibériát. Kétlem. Ki venné el? Kína (nem mellékesen sokan jönnek ezzel a felvetéssel, hogy akkor Kína elveszi Szibériát)? Nem hiszem, hogy egy nála többszörösen erősebb atomhatalommal újat húzna. Amíg az orosznak megvannak a nukleáris töltetei és a hozzá dukáló szállító eszközei, senki nem fog vele közvetlenül újat húzni inkább kitér, ha már balhé szag lesz (még az USA sem csapna oda, ha nem a területeit érné a támadás – a többit pedig kimagyarázza, és legfeljebb csinál új NATO-t).
    Szerinted Kína bevállalná, hogy valamennyi nagyvárosát a medve leradírozza egy konfliktus esetén?

    Egyébként nekünk az lenne a legjobb, ha Közép-Európa (Lo. Mo. Szlovákia, Csehország, Szlovénia és Horvátország) egy semleges sáv lenne. A többi államon osztozna nyugat és Oroszország. Arany élet lenne errefelé. Olcsó orosz nyersanyag, ami bevonzaná a nyugati ipart (lévén, hogy ott arrafelé addigra már a fingot is adóztatni fogják).
    Ennek meg is van a reális esélye. Már most az irigy nyugatiak, hogy mi OV. tevékenysége miatt hozzájutunk az olcsó orosz olajhoz, most már nyíltan is hirdetik a kétsebességes EU-t. Amiben, mi persze csak a második kőrben lennénk (hála Istennek).

    63. Tibor bá’

    De Oroszország biztonsága akkor garantált, ha az USA-át kiszorítja Európából, vagy legalább annyira hátra veti, hogy onnan tényleg nem tudja érdemben veszélyeztetni katonailag. Ha marad K-Európában az amerikai, akkor folyton keverni fogja azt a bizonyos anyagot. Ezért kell ez a régió az orosznak, na meg a német, aki adja a technikai tudást.

  61. 64 – Bendegúz

    Persze, teljesen igazad van, hogy az angolszászok rémálma egy szoros orosz-német együttműködés az ilyen közös, hatványozott gazdasági erő megrémíti őket. Ezzel elsősorban a németek szabadulnának ki a szoros amerikai nyakörvből, amiben – pontosan úgy, ahogy írtad – 1945 óta benne vannak. Ez világos.
    De a német jövőkép már középtávon sem annyira fényes; a degeneráció ott is előrehaladott állapotban van, az ipari-technológiai tudásuk hanyatló trendbe csapott át, Németország már ma sem messze az, ami volt. De hogy nem jelentéktelen, azt a Nord Stream 2 körüli hiszti is megmutatta, még mindig Európa messze legnagyobb gazdaságáról van szó.

    Ami a kínai-orosz viszonyt illeti: a legnagyobb rizikó az oroszok szempontjából a demográfiai adatokból adódik. Egész Szibéria ritkán lakott, az orosz Távol-Kelet szintén. Egyedül Észak-Mandzsúriában, Hejlungcsiang tartományban majdnem annyi ember él, mint egész Szibériában! Magában Habrin városában sokszorosan több, mint egész Kelet-Szibériában! Itt egyre nő a kínai lakosság aránya, sokan áttelepültek Oroszországba a jó kereskedelmi lehetőségek miatt. Szóval ez önmagában egy rizikófaktor az oroszok szempontjából. Az igaz, hogy a nukleáris elrettentés mindenki irányába ugyanaz, tehát Kína is kétszer meggondolna egy nyílt konfliktust az oroszokkal. Kína nem fogja provokálni az oroszokat, amíg egy agresszív USA a színen van. Lehet, hogy utána sem; remélhetőleg elég okosak ahhoz, hogy felfogják, hogy a békés együtt élés mindenkinek sokkal jobb. A kínai gondolkodásmód teljesen más, mint az amerikai, van esély arra, hogy így lesz.

  62. 65. Zsolt

    Kínaiak bölcsek, kivárnak és a pragmatikus utat választják. Élni és élni hagyni. Ha a piacinál kedvezőbb áron jutnak hozzá az orosz nyersanyaghoz, érdekük lesz a jó viszony fenntartása. Egy bizonytalan kimenetelű orosz ellenes háborúba soha nem mennének bele.
    Kérdés, hogy Oroszországot rá tudja-e venni az USA a kínai pozíciók felhagyására. Egyelőre, kívülről nézve ez a Kanai-Orosz egység még közel sem olyan szilárd, mint sokan remélik.
    Kína óvatosan áll az oroszhoz, nem támogatja nyíltan. Támogatja is meg nem is. Ez azt jelenti, hogy még nincs meg az ereje egy USA által vezényelt embargó leküzdésére. Tény, hogy az USA sem a régi. Már az utca kölykek is utána mernek kiabálni.

  63. 62 Oktatásra, tanárokra nagy szükség van. Nyilván fontos lenne, hogy a tanárok túlnyomórészt kiválóak legyenek, és a rossz tanár legyen a ritka kivétel, de ehhez pont nem leépíteni kellene az oktatást, és kiéheztetni a tanárokat.

    Oktatás nélkül felnőni addig működött, amíg a társadalom túlnyomó többsége a földből élt, paraszti munkát végzett, akkor már egy 4-5 éves is tudott hasznos lenni, 6-8 éves kortól meg aztán abszolút befogták a gyerekeket, meg is tanultak mindent, ami kellett ahhoz az életformához, úgy, hogy csinálták.

    Az online oktatás annak működik, aki maga is erősen motivált az adott dolog elsajátításában. Gyerekeknél, kamaszoknál semmi mást nem eredményezne, mint hogy elvesszenek a számítógépes játék és az online pornó világában. Már így is elég rossz a helyzet, ezt még fokozni gyakorlatilag az emberiség jövőjének a kivégzése lenne.

  64. „…az orosz-ukrán háború aktuális állását, Moszkva nagystratégiai céljait, a háború földrajzát és a béke feltételeit tekintjük át. A szakember elmondja azt is, miért óriási hiba eszmékkel takarózni tények helyett és logikusan kifejti, miért kell a metternichi gondolat jegyében Európának gyökeresen megváltoznia ahhoz, hogy minden a régiben maradhasson.”
    Robert C. Castel: A gépfegyvert nem lehet eszmékkel betárazni

    Ugyan ki ismerné fel Európában, hogy meg kellene változni? Most erőltetik a legjobban a szankciókat, amikor már az USA is kezdi pedzegetni, hogy hatástalan. Az EU képtelen a változásra, talán egyes tagállamoknak esélye lenne lenne rá, ha hagynák.

  65. 67. Ábel
    Igen, szükség lenne tanárokra. De vajon milyeneket képeznek ki?
    Annak idején szerencsém volt, mert Pest környéki városban éltem. 56 miatti magatartásuk miatt sok tanár vonatozott le Pestről, mert ott nem taníthattak. Ők kiváló tanáraink voltak. Persze, már akkor is voltak olyanok, akik pl. munkásőr ruhában jöttek be. Őket érdekes módon nem nagyon tiszteltük.
    Jó pár évvel ezelőtt egy Pesttől északra lévő település általános iskolájában kellett felmérnem a gyengeáramú rendszert, hogy a cég ajánlatot tudjon adni. Éktelen hangzavar és gyerek rohangálás volt. A gyerekeket szabadjára engedték, persze elfoglalták magukat. Egy fiatal idegbajos tanitónőcske elkezdett kiabálni velük, tojtak rá. Később jött egy másik, csoportokba szervezte őket és valamiféle játékokat játszottak. Ő tanító volt, tudta, mit kell csinálnia. De a másik mit keresett ezen a pályán? Mi lehet az arány? Ha őt megfizetnék rendesen, akkor megjönne hozzá a tudása is? Persze, nem véletlenül alakult így, nyilván nem a legjobbak mennek tanárnak, abból a választékból kell dolgozni az oktatóknak is, ami van. De ez nem egy egyszeri bérrendezéstől változna meg, csodák nincsenek.
    Még egy. Annak idején a gimnáziumi némettanárom kerékpárral járt, míg a orvosgyerek osztálytársam kismotorral villogott. Ma nyilván mások a viszonyok, de az arányok aligha változtak.

  66. 67 Ábel:
    Érteni vélem s részben egyetértek, nincs az a gyerek aki önmagától neki állna fizikát s matematikát olvasni, erre kell megoldás szülessen. Alternatív opció lehetősége nélkül leépíteni öngyilkosság, az igaz. Van mit javítani rajta, az is igaz. Ha lesz külön téma kifejtem bővebben de múltbéli tapasztalataim alapján mikor még tekintélyük volt, eléggé károsnak láttam ahogy viselkedtek a gyerekekkel szemben megkövetelve a tekintélyt s a tiszteletet porig alázva a 10 éves gyermekeket kikövezve a felnőttkori rabszolgává válásukat.

  67. 63. – Tibor bá’ –

    „Oroszországnak semmi más nem kell (még közép Európa se) csak biztonság. Hatalmas természeti kincs készletével megteremt saját boldogulását.”
    Nagyon sajnálom, hogy ez a kijelentésed beszélő viszonyban sincs a tényekkel, a valósággal. Szovjet-Oroszország már az összes szomszédját leigázta, megszállta az elmúlt száz évben, pedig már akkor is meg voltak a hatalmas ásványkincsei! Ezek tények, és ha akarod összeírom, hogy mikor és mely országokat támadott meg és igázott le. Magyarországról anno és most Ukrajnából is mindent vittek/visznek, talán még a forró vaskályhákat is.
    Nem szeretném, ha azt gondolnátok, hogy russzofóbiám van. Az orosz nép nagyszerű, csakúgy, mint a világon az összes nép. A probléma a vezetőkkel van most is és volt régen is.

  68. „Az uniós olajembargó új piacokat nyithat meg az orosz olajvállalatok előtt, miközben az OPEC ellenállása miatt Európának nem lesz könnyű új forrásokat találnia….
    Az európaiak öt-hét eurót fizetnek majd az üzemanyag literjéért… És mivel ezt valahonnan be kell szerezniük, mi majd oda szállítjuk az olajunkat, ahonnan ők elviszik…
    Az európaiak gondjait emelte ki Fatih Birol, Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) vezetője is, aki a német Der Spiegelnek adott keddi interjúban figyelmeztetett, hogy Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt minden korábbinál mélyebb és hosszabb energiaválság alakulhat ki, amelynek következő, nyári szakaszában üzemanyaghiány sújthatja Európát.”
    https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/05/a-keresletben-bizva-ujra-megnyitnak-lezart-olajkutakat-az-oroszok

  69. Hoppá,

    „Elkezdődött a harmadik világháború, ideje demilitarizálni a NATO-t – hangzott el az orosz állami tévében

    Olga Szkabejeva, az orosz állami Rosszija 1-es számú tévécsatorna műsorvezetője és politikai megmondóembere hétfőn már arról beszélt élő adásban, hogy ki kell jelenteni: elkezdődött a harmadik világháború, és nem elég Ukrajnát lefegyverezni, hozzá kell látni a NATO demilitarizálásához.”

    #https://444.hu/2022/05/31/elkezdodott-a-harmadik-vilaghaboru-ideje-demilitarizalni-a-nato-t-hangzott-el-az-orosz-allami-teveben

    Az orosz lakosság felkészítése lehet ez a hadiállapot és mozgósítás bevezetéséhez?

    Valamikor csak eloszlik a lila köd az orosz fanok fejében és beleér a kezük a hideg bilibe.

  70. Az esti hirekből tudjuk meg, hogy az év eddigi szakaszában – még csak májusban vagyunk- a liszt ára 40 %-al emelkedett.. és ez még csak az eleje a dolgokmak, mi lesz az idei termés árai az év végére? Lesz egyáltalán liszt a polcokon, hiszen ha komoly terméskiesés lesz, őgy a klima, mint az ukrán háború mián, akkor senki termelő ország semmi pénzért nem fog exportálni.
    Bejelentették a benziárak újbóli emelését- a legutolsó alig egy hónapja volt – ma , éjfélkor a kutak 5 percnyi müszaki szünetet tartanak, mig végbemegy a digitális áremelés, és éjfél után már a benzin literenkénti ára a jelenlegi kb. 735,-forintról valami 850,- kemény forintra ugrik. Nagy csapás a gazdaságnak, ezután mindennek természetesen fel fog menni az ára.Idén ez volt a harmadik áremelés, és ismétlem, MÉG CSAK MÁJUSBAN VAGYUNK.
    Nem is akarom végiggondolni , merre tart a világ, milyen esztendő köszönt ránk, és milyen meglepetéseket tartogat a szegény utca embere számára.

  71. 73. Gyarmathy

    Erről beszélnek egyes elemzők már jó pár éve, hogy készül a medve visszatérni a középeurópai színpadra.
    Hogy világos legyen, most már az orosz is kimondja nyíltan, hogy mire készül. Ennek ellenére, amikor bekövetkezik a dolog, akkor nyugat csak lesni fog, mint hal a szatyorban.
    Sajnos, nem fog megállni az orosz, ha lerendezte Ukrajnát.
    Be akarja bizonyítani, hogy semmit sem ér a NATO. Ennek érdekében akár nagyon vad cselekvésre is el fogja szánni magát, első kőrben Lo. és Ro. ellen (aztán jön a többi volt VSZ tag sorban, ha nem értenek a látottakból).
    Ebben az a leg rosszabb, hogy, védelmi szövetség ide, védelmi szövetség oda, értünk Kelet-Közép-Európaiakért egy nyugati állam sem fogja vállani a pusztulást. Így elengednek. Majd kiegyeznek a muszkával és eladják a világnak, hogy csak a nukleáris pusztulás elkerülése érdekében tették (és végül is jól fognak cselekedni az emberiség szempontjából). Persze nekünk megüzenik, hogy tartsunk ki, mert visszajönnek. Közben pedig megalakítják a NATO utódját (ami Dél-Amerikától Kelet-Ázsiáig fog tartani) – elvégre a régi nem vált be:-).

    Még annyit, hogy ha már korábban említettem a harcok során használt sarlós-kalapácsos vörös zászlót, ma láttam egy részletet az orosz híradóban, ahol a kosztümös csínos bemondó nő, tenyérnyi veres csillagot hordott a mellén. Ha ez nem üzenet, akkor mi az? Aki ért a szimbolikák nyelvén, az nagyon is tisztában, van, hogy mit üzen ezzel az orosz.
    Engem csak az vigasztal, hogy nem fog az senkire támadni, mert még a nyomorult ukránokkal sem bír. Meg egyébként is egy elavult hadserege van. Én nyugodtan alszom, az biztos, mert minket megvéd a NATO.

  72. 75 – Bendegúz

    Szerintem nincs igazad.
    De ha mégis, akkor Romániának úgy odacsap a Medve, hogy Erdély azonnal leszakad róla! 🙂

  73. 76. Zsolt

    Semmi sem biztos.
    Hogy mi lesz végül is, az nagyban múlik azon, hogy az USA mennyit enged.
    A mai posztban Tibor bá’ megadja a valószínű választ.
    Ami akár az alábbi is lehet:
    1. USA az ukránok közeli kapitulációját látva, a hülye nagyzási mániában szenvedő lengyeleket behajtja Ukrajnába (talán a románokat is Moldva viszonylatában),
    2. Pont erre vár az orosz (valamelyik ütődött NATO tag kéznél legyen),
    3. Moszkva hadba lép (hadiállapotot hirdet),
    4. A lengyelek meg lesznek jó erősen ba@va (NATO 5. cikkely nem ér, ők mentek a pofért),
    5. és nem csak Ukrajna területén kapják az áldást.
    Annyi változás lesz a fentiek okán, hogy a medve nem az ukránokkal közösen, hanem egyedül rendezi le a történetet, de mivel hagyományos hadsereggel túl nagy veszteségei lennének, hát más utat választ. Volt már ilyen a történelemben. Vagy az csak az USA kiváltsága?

  74. 77 – Bendegúz

    Igen, ebben a formában már én is kifejtettem itt az álláspontomat. A lengyeleknek olyan jó barátai vannak, hogy ellenségre már nincs is szükségük.

    Még akár az is lehet, hogy a jelenlegi legnyugatabbra levő orosz határ lesz a mérvadó (a kalinyingrádi exklávé balti határa); ha ebből a pontból húzol le egy vonalat az Adriáig, az országhatárokat figyelembe véve, akkor a keletre eső területek orosz érdekszféra, a nyugatra eső amerikai lehet. A probléma, persze, ilyen szempontból Lengyelország, ott a vonal kettészelné az országot. Ezért mondom, hogy Varsóban nem normálisak, még a végén az lesz a vége a nyüzsgésüknek, hogy lesz egy Kelet-Lengyelország (Krakkó fővárossal) és Nyugat-Lengyelország (Varsó fővárossal). Lásd Németország esetét a II. Világháború végén…

    Úgy van, ahogy te írod, semmi sem biztos. Én most azt mondom, hogy ha a lengyelek nem lesznek igen nagy balfaszok, akkor az oroszok megállnak Kelet- és Dél-Ukrajnában.
    A románokból azt nézem ki, hogy most ők a racionálisabbak, nem a lengyelek. Moldovában a lakosság jó nagy része szintén nem oroszellenes, és most nem is Transzdnyisztriáról beszélek.

  75. 71 – Kacor:
    ” Szovjet-Oroszország már az összes szomszédját leigázta, megszállta az elmúlt száz évben, pedig már akkor is meg voltak a hatalmas ásványkincsei!”
    Pontosítsunk: Történelmileg a SzU a II. Világháború alatt átharcolt Közép Európán. Ezeket az országokat IDEOLÓGIAILAG megszállta. A rendszerváltáskor ez megszűnt, vele együtt a SzU is. Oroszország kapitalista lett. Nincs szüksége ideológiai megszállásra. Nem akarja a kommunizmust elterjeszteni az egész világon. Piacra van szüksége. Hatalmas hiba összekeverni az SzU-t a mai Oroszországgal. Ukrajnát nem jókedvében támadta meg. Ezt az USA kikényszerítette belőle.

  76. 55, Bendegúz:

    A Haubagoly név az meg kicsoda-micsoda?
    Egy másik fórumról jött át ide (ott kitiltották?), ha ott már nincs nézőközönsége, akkor itt legalább legyen?
    Vagy csak nagy a szereplésvágya?

  77. Az, hogy bizonyos „értő fülek” meghallották Henry Kissinger Davosban elmondott szavait, szinte azonnal látni lehetett bizonyos – főleg amerikai, de nem kizárólagosan – mainstream médiák hírein, álláspontjuk változásán Ukrajna ügyében.

    Ehhez még jön, példának okáért a Heritage Foundation, neo-konzervatív think-thank, amelyhez általában olyan „héjákat” tartoznak, akik eddig kivétel nélkül védelmükbe vették az USA által indított háborúkat.
    Nincs olyan, hogy egységes amerikai elit és ez igaz más országokra is. Ez nagyon jól látható Ukrajna példáján, az utóbbi napokban meg még inkább. Bizonyos nagyon befolyásos körök már ráléptek a fékpedálra, eszükben sincs Ukrajna miatt az atomháborút kockáztatni. Az orosz gazdaság nem volt hajlandó úgy összeroppanni, ahogy azt Móricka elgondolta.

    http://www.nytimes.com/2022/05/27/us/politics/ukraine-aid-heritage-foundation.html

  78. @79 Tibor bá’ : „országokat IDEOLÓGIAILAG megszállta.”
    Azért ez GYAKORLATILAG is meg volt támogatva majd’ minden városban egy-egy szovjet laktanyával 🙂 biztos, ami biztos alapon.
    De értem mit akarsz mondani. Gyerekként, számunkra szinte láthatatlanok voltak a szovjet katonák. Nem engedték őket szabadjára, nem vegyültek, nem voltak szem előtt.

  79. 80. János

    Igen, Haibagoly egy mások fórumon szokott írogatni. Elég elrugaszkodott eszmefuttatásai voltak, amivel sokaknál kiverte a biztosítékot. Pl., hogy az európai háború ami kvázi az orosz ellen indul, az ténylegesen a németek ellen lesz, és az oroszok fogják denácitlani ismét Németországot, ugyanis, időközben a német megint megvadul. Elég meredek elmélet, de a tegnapi hír szerint, hogy Németország a NATO második legerősebb hadseregét akarja felépíteni, én is elgondolkodtam a dolgon.
    Meredek elméleteitől függetlenül, sokan elismerték teljesítményét. Hogy ki volt-e tiltva a fórumról, nem tudom. Egy időre eltűnt, mostanában megint írogat.

  80. 82. Zsolt
    Én is azt gondolom, hogy nincs egy egységes USA elit. Ahogy egységes világelit sincs, ami persze nem zárja ki, hogy egy egy érdekcsoportnak ne lenne globális hálózata, több lokalitásban elhelyezett közreműködővel.
    Most éppen az Amerikát részvénytársaságként kezelő eszetlen héják vannak hatalmon, akik lételeme a háború és tévképzetük, hogy az USA meg tud nyerni egy nukleáris háborút ha jól időzít (remélem nem próbálják ki). A másik vonal az a nemzeti Amerikát képviselők, akik még a régi eszmékben hisznek. Ők is USA dominanciát akarnak, de nem bármi áron. Az előbbieknek az orosz az ellensége, utóbbiaknak Kína. Egyik úgy képzeli el Kína legyőzését, hogy megszerzi Oroszország segítségét, a másik az újbalos-libsi vonal, pedig úgy, hogy előbb legyőzi Oroszországot és akkor orosz területről blokkolja szárazföldön Kínát, tengerről meg hajóblokáddal, majd amikor elégé legyengült a sárkány a domesztikált orosz népséget (ukrán mintára!) nekihajtja Kínának. Kész főnyeremény, ha bejön. Csak a fegyvert kell adni, mint anno Hitler ellen. Most még olyan helyzet sem állhat elő, mint a Japok kavarása, ami végül egy be nem tervezett kis véradásra kényszerítette az USA-t.
    Most ez a projekt folyik. Ha Klingonné nyer, akkor erre 4 évvel korábban került volna sor. Csakhogy Trump beleköpött a tervekbe és nem indított háborút. Ez a négy év haladék pedig pont elég volt az orosznak, hogy felkészüljön a szankciókra. Ezért ez a bizonytalanság USA körökben, mert nem ezt várták a régi számítások szerint. Ha bejött volna a számításuk, akkor mostanra Oroszországban már káosz lenne és térdre csuklás. De nem dőlt össze, sőt erősödik, így nem tudják mi tévők legyenek, mert ha így megy, a medve mindenképpen nyerni fog és viszi Ukrajnát.
    Azonban ha Ukrajna elesik, a jelen nyugati világrendnek kampeca. És ezt nagyon jól tudják Brüsszelben és Washingtonban is. Nem véletlen, hogy erről már nyíltan ír a szajha média, illetve ezerrel tolják a fegyvert és minden mást ami még nem rázza meg azt a bizonyos atomos pofonfát.
    Ha addig várnak, amíg Ukrajna a kapituláció szélére jut, a lengyelek és románok Ukrajnába és Moldvába történő bekergetésén kívül nem sok lehetőségük marad. De az már régen rossz lesz a nyugatnak, mert ennek a végén nagy valószínűséggel több kis pukk van, amire vagy válaszolnak és akkor megy a lecsóba mindenki (orosz és nyugat is – Kína röhögése mellett), vagy nem, és akkor oda a nyugat minden szavahihetősége.
    A másik választásuk a kiegyezés lenne. De hogyan? Mert ha most kezdeményeznek színfalak mögött egyezkedést, akkor egyből lejön az orosznak, hogy szarul áll a szénájuk.

    A lényeg.
    Amiről az egész történet szól (csak kevesen beszélnek erről) az a nyugat túlélése, pontosabban a globális tényezőként való túlélése. Ha nem jut hozzá a korlátlan orosz nyersanyag és energia forrásokhoz, akkor meg vannak számlálva az évei, ha hozzájut, akkor még egy 100 évig onnan fogják fújni a passzát szelet. Mondjuk ezt úgy is el tudnák érni, ha kiegyeznek az orosszal és az biztosítja a majdnem ingyen energiát, technikai transzfer fejébe. Ezzel csak az a baj, hogy az USA erről, vagyis az osztott globális hatalomgyakorlásról hallani sem akar, így egyezkedni sem.

  81. Nincs szükség ekkora fogyasztásra és ennyi fogyasztóra sem. Sorvasztani kell.
    Ez nem kér(d)és.

  82. Helyes. Akkor csökkenteni kell rögtön a fizetéseket a harmadára és minden megoldódik.(milyen gonosz dolog az, hogy a tanárok panaszkodnak, ahelyett, hogy örülnének, ők már a haladó úton járnak.)
    A fogyasztó csökkentésre a tizedelés is megoldás, remélem lesznek önként jelentkezők.

  83. Black ezredes: A DOLGOK DÉMONIKUS ÚJ RENDJE A NUKLEÁRIS HOLOKAUSTHOZ VEZET MINKET!

    /https://www.el.gr/diethni/syntagmatarchis-black-mia-daimoniki-nea-ta/

    „Európa és Amerika városai el fognak pusztulni! Japán eltünik ! „Oroszországot és Kínát is leütik” – mondta.

    Egykori Virginia állam szenátor ezredese Ret. D. Richard H. Black figyelmeztetett az APOKALITIKUS ESEMÉNYEKRE, amely az Egyesült Államok és szövetségesei felelőssége alatt érkeznek a bolygóra a dolgok démoni új rendje miatt.

    Többek között a következőket nyilatkozta:
    Roger Wicker republikánus szenátor azt mondta: „Fontolhatnánk, hogy több amerikai csapatot küldjünk Ukrajnába.”
    Más szóval, meg kellene fontolnunk egy meglepetésszerű Pearl Harbor típusú támadást, amely atombombákat dob ​​Moszkva és Szentpétervár utcáira, ártatlan férfiak, nők és gyermekek millióinak halálát okozva.
    A Biden-kormányzat hihetetlenül vakmerővé vált.
    Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma szervezte meg a Fekete-tengeri Flotta zászlóshajójának, a Moszkva orosz cirkáló elsüllyesztését.

    A NATO szinte biztosan ellenőrizte és lőtte ki ezeket a rakétákat.

    És ez természetesen háborús cselekmény. Megőrültünk?

    És mit tennénk, ha Oroszország visszavágna? Könnyen elsüllyeszthetnének egy amerikai repülőgép-hordozót szuperszonikus rakétákkal, ami ellen nincs hatékony védekezés.

    Még a New York Times is kényelmetlenül érezte magát, amikor idegesen számolt be arról, hogy a háború egyre veszélyesebb Amerika számára.

    Ez a mi 1914 évünk. Ebben a végzetes évben, amikor az osztrák-magyar főherceg meggyilkolása katonai szövetségek szövevényét indította el, amely háborúba sodorta a bolygót, amely 20 millió ember halálát okozta, és utat nyitott a második világháborúnak
    amely később további 50 millióembert ölt meg.

    Már megöltünk egy tucat tábornokot, és elsüllyesztettük az orosz flotta zászlóshajóját.

    Oroszország és az Egyesült Államok a bolygó nukleáris nagyhatalmai!!!!

    Egy adott időpontban mindegyikben 1400 nukleáris robbanófej áll készen a kilövésre.

    Még ha hatalmas meglepetésszerű támadást indítanánk is Oroszország ellen, soha nem tudnánk megsemmisíteni hatalmas nukleáris tengeralattjáró-flottáját, sok szuperszonikus rakétáját korán elindítanák és sok más bomba és rakéta túlélné a kezdeti támadásokat.

    Oroszország ezután ellentámadásba lendülne New York és Washington radioaktív üveggé alakításával.

    Kevesen maradnának életben olyan nagyvárosi területeken, mint Atlanta, Chicago, San Francisco, Detroit és Los Angeles.

    Sem Európa, sem Ázsia nem kímélné… Japán nukleáris holokausztot szenvedne el, amitől Hirosima és Nagaszaki lámpácskáknak néznének… London eltűnne a Földről. Párizs, Brüsszel, Berlin és Róma elpusztulna.

    És milyen indokkal? Valami démonikus, Új Rend dicsőségére?

    Henry Kissinger béketárgyalásokat kért 2 hónapon belül
    mielőtt a háború olyan mértéket öltene amit nem lehet leküzdeni…

    Ellenkező esetben egy atomháborút és egy szörnyű APOKALIPSZISZT – végítéletszerű, mindent elpusztító katasztrófát – jövendölnek!!!!

  84. 89 – L.S.
    Ipi-apacs egy-kettő-három. Ezt én már hetekkel, ezelőtt megírtam. Az 1914-es analógiát is.

  85. Tibor bá’
    „Ipi-apacs egy-kettő-három. Ezt én már hetekkel, ezelőtt megírtam. Az 1914-es analógiát is.”

    Tibor bá’ nem tudta?
    Roger Wicker republikánus szenátor már rendes ólvasója a blogjának. Innen vesz anyagot a kogreszusi beszédeihez…

  86. Heves tüzesőzések Ukrajnában.
    Orosz cirkálórakétákkal kosárlabdáznak a Kárpátokban található Beskydy-alagúton. Megszakitják az Európával való kapcsolatot.
    Oroszország nyolc Kalibr cirkálórakétából álló csapást mért a Kárpátokat Lengyelország-Magyarország-Szlovénia és Románia határán átszelő Beskydy vasúti alagutra.
    A rakétacsapás azután történt, hogy az Egyesült Államok úgy döntött, hogy MLRS M142 HIMARS-t szállít Ukrajnába.
    Ez az egyetlen alagút a Kárpátokban nyugati irányban.
    A háború előtt Nyugat- és Közép-Európa teherszállításának 60%-a haladt át ezen az alagúton.

    https://warnews247.gr/

  87. Kissinger 2014. márciusában – többek között – a következőket írta le:

    „Az Ukrajnáról szóló nyilvános vita a konfrontációról szól. De tudjuk, hová megyünk? Életemben négy háborút láttam nagy lelkesedéssel és nyilvános támogatással, amelyek mindegyikét nem tudtuk, hogyan fejezzük be, és amelyek közül háromból egyoldalúan visszavonultunk. A politika próbája az, hogy hogyan végződik, nem pedig az, hogy hogyan kezdődik.”

    Igaza van, ha az ember például a vietnami vagy az afganisztáni háborúra gondol – akár arra, amit a szovjetek is vívtak ott – , akkor az embernek a vége ugrik be, nem a kezdete.

    A teljes írás itt:

    http://www.henryakissinger.com/articles/how-the-ukraine-crisis-ends/

  88. 94. Zsolt,

    Igen, igen. De Kissinger gondolatait tekinthetjük orosz szempontból is.

    Ugyanis nem olyan egyértelmű, hogy ezt a kissingeri elvet most kinek a szempontjából kell nézni.

  89. Nem is tudtam, hogy Kína már az európai biztonságot is fenyegeti. Ezt korábban Iránról hallottam, kellett is rögtön telepíteni rakétavédelmet. Hiába no, a nyugati értékeket (vagy inkább USA érdekeket?) minden áron meg kell védeni, még ha belepusztulunk is. Meg kell őrizni a jelenlegi világrendet, nem szabad hagyni, hogy ezek a gazok átalakítsák. De mi természetesen békések vagyunk, nem akarunk még hidegháborút sem, legfeljebb azt, hogy dögöljön meg, ha nem akarja a mi uralmunkat 🙂

    „Wendy Sherman, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese szerint Peking veszélyezteti az európai biztonságot és értékeket

    Az európai nemzeteknek egyesíteniük kell erőiket az Egyesült Államokkal, hogy segítsenek szembenézni a Kína által a létező világrend előtt álló növekvő kihívással, Peking befolyásának leküzdése fontos az általa nevezett európai életmód megőrzéséhez.
    Korábban Washington Kínát nevezte az egyetlen nemzetnek, amelynek megvan az akarata és a képessége is, hogy átalakítsa a világrendet, és fenyegesse a nyugati nemzetek „közös jövőképét” . Sherman most azt állítja, hogy Kína már jóval azelőtt fenyegetést jelentett a nyugati értékekre, hogy állítólag Oroszországhoz csatlakozott volna.
    Szavai egy héttel azután hangzottak el, hogy Antony Blinken külügyminiszter kijelentette: „Kína az egyetlen ország, amelynek egyszerre van szándéka a nemzetközi rend átalakítására, és egyre inkább megvan a gazdasági, diplomáciai, katonai és technológiai ereje ehhez.”
    Blinken figyelmeztetett, hogy Peking jövőről alkotott elképzelése „eltávolít bennünket azoktól az egyetemes értékektől, amelyek az elmúlt 75 évben a világ fejlődésének nagy részét fenntartották”, hozzátéve, hogy Joe Biden amerikai elnök „úgy hiszi, hogy ez az évtized döntő lesz” az ütközetben. Washington és Peking között.
    „Bár Peking több ezer mérföldnyire van, a Kínai Népköztársaság lépései ugyanilyen fontosak Európa jövője szempontjából” – mondta, hozzátéve, hogy Washington nem törekszik új hidegháborúra Pekinggel.”
    #https://www.rt.com/news/556584-us-europe-join-china-standoff/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük