(3862) Zászlók

Tibor bá’ online

A fenti kép egy Pentagon konferencián készült, ahol az ukrán témát dolgozták fel. Ahogy ilyenkor szokás, háttérben a két érdekelt fél zászlói vannak kiállítva. Csakhogy az ukrán kék/sárga csíkozás fejjel lefelé áll. Lehet ez egy freudian elszólás, de még ennél is több. „szarunk az ukránokra.” Itt nem arról van szó, hogy a dekoráló csoport eltévesztette. Ezeket a zászlókat le is kellett gyártani. Ott se vette senki észre. A leszállítás után se vették észre. A felrakásnál se, és a helyett foglaló főtiszteknek se tűnt fel. Vicces de igaz. Amerika az utolsó ukrán katonáig hajlandó harcolni az oroszokkal.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(3862) Zászlók

  1. „Amerika az utolsó ukrán katonáig hajlandó harcolni az oroszokkal.”
    Nem annyira vicces, de igaz.

  2. Az amerikaiak ennyire primitívek. Az elnökük sem képes épkézláb mondatokra. Sem ez, sem George Bush.

  3. “Amerika az utolsó ukrán katonáig hajlandó harcolni az oroszokkal.”
    Az oroszok pedig készek akár az utolsó csecsen és burját katonát is bevetni ellenük.

    De hát mit számítanak ilyen apró bakik…
    https://www.eszakhirnok.com/2020/09/10/bena-zold-feher-piros-zaszloval-kampanyolt-a-borsodi-fideszes-jelolt/
    A kisasszony az új kormányban Palkovics László alatt a technológiáért és iparért felelős tárca miniszterhelyettesi, parlamenti államtitkári pozícióját fogja betölteni.
    😉

  4. “Amerika az utolsó ukrán katonáig hajlandó harcolni az oroszokkal.”
    Sőt még azon is túl, akár az utolsó lengyelig is!

  5. 4 – jabu

    Ha kell, az utolsó európai emberig is.
    Egyébként az amerikai ember általában nagyon kedves: ha majd egyszer közvetlenül az éhhalál és fagyhalál előtt leszel, fehér fogsorát kivillantva szélesen rád mosolyog, barátságosan átkarolja a válladat és azt mondja majd: „Please, do not take it personally, it is just a business!”

  6. Tibor bá´

    A nullához közeli az esélye annak, hogy senki semmilyen szinten nem vette észre a hibát az ukrán zászlóval és ezek a hülye amcsik a Pentagonban véletlenül fordítva rakták fel. Hogy annak a folyamatnak a résztvevői – amit te is leírtál a szövegedben – mindannyian, véletlenül hibáztak.
    Ha már erről van szó, hát ha valahol, akkor az amerikai katonaságnál nagyon is jól ismerik a zászló fordított használatát!

    http://www.thesoldiersproject.org/why-are-military-flags-backward/

    Ez a fordított ukrán zászló egy üzenet. Szerintem egészen világos.

    Az emberek nagy többsége az egyes nemzetek zászlajának a kinézete felett is pillanatok alatt elsiklik és nem gondol bele, hogy egy nemzeti lobogó minden részletének jelentősége van: hogy milyen színek vannak a zászlóban, hogy vízszintes vagy függőlegesek a sávok, mennyi sáv van, atipikus e a zászló valamilyen módon, van e a sávokon kívül más szimbólum a lobogón vagy nincs, mi a jelentősége az egyszínű lobogónak stb.

    A szimbólumok rettentően fontosak, a vezető elit meg szinte betegesen ragaszkodik hozzájuk – messze, de messze nem csak a zászlókról van itt szó! – és általuk üzen azoknak, akiknek van „antennájuk a vételhez”. Kommunikáció a szimbólumokon keresztül – ennek sok évezredes hagyománya van az emberiség történetében.

  7. Re:8
    Fejre állított jelkép a jelkép negáltját jelenti.
    Ami nekem azt jelenti, hogy az amik is arra készülnek, hogy hamarosan a jelenlegi ukrán államiságnak vége, és fel lesznek darabolva.
    Ilyen szövetséges kell, lehetőleg kettő is(brittek), igazi jó barát, akinek neki támaszthatják a hátukat…

  8. Akkor a NATO-val kell kezdeni valamit,az nem megy hogy a Pentagon mossa kezeit,miközben kényszer a tagállamok részvétele.

  9. 2. Dan

    De Biden legalább könnyedén megtalálja a láthatatlan embert és simán kezet tud fogni vele. Szuperképesség, amire H. G. Wells is elismerően bólintana.

  10. 12: Rég megdőlt tézis… A helyszín elhagyásának irányára kérdezett rá, ahogyan sokszor máskor is megtette.

    Occam borotvája. Kár túlgondolni!
    Tiának van igaza…

  11. Ez így Hajdú megye zászlója. Földijeim, készüljetek! 🙂

  12. 13. HCS

    Ha így kérdez rá az irányra és még utána is zavarodottan mászkál, akkor rosszabb mint gondoltam. Jobb volt a láthatatlan ember sztori.

  13. 13. Ha Tiának meg Dannek igaza van az is rég rossz nekünk.
    Ilyenek irányítan akarnak?

  14. 15. és kapcsolódó előző hsz-ok:
    https://telex.hu/zacc/2022/04/16/kepzeletbeli-baratjaval-jattolt-joe-biden-vagy-sem
    A szavazás eredményét szíveskedj megtekinteni!

    Az a helyzet, hogy aki csak úgy kényelmesen rákeres bármire a neten, egyre inkább kizárólag dezinformációkra lel. Ha például beírod a „Biden kézfogás” keresőszavakat, kizárólag a jobboldali médiabirodalom fals információit és szenzációhajhász, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő cikkeit és írásait fogod megtalálni. Ez van! Már nem csak az írott sajtót és a királyi televíziót irányítják, no meg azokat az embereket, akiket lehet. Csak szóltam…

    A chatbotok és az AI mára bőven többre képes, mint amit valaha is gondoltunk.

    16: Balázs:
    Hát jóreggelt!

  15. 17. HCS

    A második videóban viszonylag gyorsan reagál, az elsőben (amire én is utaltam) viszont továbbra is rosszul néz ki. Vajon hányszor kell neki segíteni ilyen egyszerű dolgokban? Költői kérdés. Igazából: ő már túl idős elnöknek.

  16. Volt egy felvetése Bendegúznak a „Kiértékelés“ című poszton miszerint „Putyinnak és köreinek a SZU visszaállítása a cél (lásd harctéri szimbolika, vörös zászló sarlóval és kalapáccsal).“

    Egy kicsit beszéljünk az orosz zászlóról, mert ugyancsak van itt bőven, ami érdekes!

    Először is azt kell tudni, hogy az oroszok történelme folyamán az egyszínű vörös zászló alatt vívták a legtöbb és legjelentősebb, győzelemmel végződő csatáikat. Ezekben a különböző vörös zászlókban szinte mindig volt valami szimbólum is. Mindenkinek rögtön a szovjet zászló jut az eszébe, pedig már a kereszténység előltti ószlávok Perún isten vörös, a Nap szimbólumával ellátott zászlaja alatt harcoltak. A sor nagyon hosszú, a teljesség igénye nélkül vörös zászló alatt harcolt Oleg nagyfejedelem, I. Szvjatoszláv, Dmitrij Donszkij, IV. Iván, I. Péter, Kutozov, Zsukov és társai.
    Az összes itt felsorolt uralkodó és hadvezér kulcsfontosságú csatákat vívtak és nyertek meg a bizánciak, kazárok, tatárok, svédek, Napóleon és Hitler ellen. Például Oroszország igazi nagyhatalommá IV. Iván sikeres, Kazany elleni ostroma után lett; ez nemcsak a tatárok feletti győzelmet jelentette, de azonnal megnyitotta az oroszok előtt az utat Szibéria felé is.

    Namármost, a jelenlegi orosz zászlónak a trikolórnak nincs ilyen szimbolikája, mármint a győztes csatáé. Sőt, az oroszok szempontjából inkább felér egy katasztrófával, hogy ez leng jelenleg a Kreml felett! Megmagyarázom.

    Első körben a trikolór az ezerhatszázas évek végén jelent meg, egy holland hajóépítő mester azt kérte a cártól, hogy az általa épített hajón a holland trikolór szinei jelenjenek meg! Ez meghallgatásra került (ez egy külön történet, hogy miért Hollandia, mert itt természetesen nem egy hajóács vágyálmairól van szó, amit a Romanovok csak úgy teljesítettek!); hivatalosan I. Péter cár alatt 1693-ban lett hivatalos állami és tengeri lobogó (itt még címer volt a közepén), majd 1705-től a maival teljesen megegyező formában az Orosz Birodalom kereskedelmi zászlaja lett. Aláhúzva azt, hogy az 1709-es akkor sorsdöntő, poltavai csatánál ugyanaz az I. Péter cár vörös zászló alatt harcolt és győzött XII. Károly svéd király ellen. Svédország akkor Európa katonai nagyhatalma volt.

    Eddig nincs nagy baj a trikolórral, de mondom, hogy mi a probléma: a II. Világháborúban a szovjetek, természetesen a jól ismert vörös zászlajuk alatt harcoltak. A trikolór alatt az áruló Vlaszov tábornok harcolt az szovjetek ellen, Adolf Hitler oldalán!
    Mikor vége lett az európai csatáknak, 1945. június 24.-én a Vörös Hadsereg győzelmi felvonulást tartott Moszkvában. A vesztes fél összes harci lobogóját és katonai jelvényét a Lenin Mauzóleum sarkába dobták, köztük Vlaszok trikolórját, amely az árulás jelképe volt a Szovjetunióban.
    Erre a Szovjetunió felbomlása után a káoszba süllyedt, Nyugat által porig alázott Oroszország zászlaja újra a mostani trikolór lett!

    Nos, Bendegúz, azt mondhatom, hogy ezt nagyon sok orosz katona érti és ezért használja a vörös lobogót az ukrán harctéren is. Egyébként kétfajta van: a jól ismert szovjet és a hozzá hasonló úgynevezett Győzelmi zászló, amelyen a szimbólumok nem sárga színűek, hanem fehérek és szöveg is van rajta, Ezt a zászlót tűzték ki 1945-ben a Reichstag épületére. Ahogy én látom a videókat az ukrán frontról, ez utóbbi a gyakoribb az orosz katonáknál.

    Igazából azért is mer a Nyugat annyira agresszív módon szembe menni Oroszországgal, egy olyan nagyhatalommal, aminek ezrével vannak pusztító nukleáris fegyverei, mert a Kremlen a trikolór lobog. Árulásra várnak. Talán lesznek sokan lesznek itt, aki ezt marhaságnak tartja majd, pedig nem az! Nyugaton is – és máshol is – akik a legjobban számítanak az irányítás tekintetében, az elit, rettentően fontosnak tartja és komolyan veszi a szimbólumokat. Az orosz elitben pedig vannak „vlaszovisták”, ez tény. Természetesen ezt Putyin és mindenki, aki számít, jól tudja.

    Úgyhogy én azt mondom: nagyon valószínű, hogy Oroszországban a trikolór nem lesz a végtelenségik a hivatalos zászló. Az orosz közvélemény nagy része nagyonis tisztában van a fent leírtakkal és az egyre nagyobb szuverenitásra szert tevő ország szinte biztosan változtatni fog e területen is (a Földön jelenleg nincs egyetlen egy, teljes szuverenitással rendelkező ország sem, itt nincs kivétel, sem Izrael, sem az Egyesült Államok, sem Kína, sem senki nem az 100 %-ban, nem is lehet!).
    Ugyanúgy, mint a himnusszukkal már korábban megtörtént; ott tarthatatlannak bizonyult a Jelcin rendelete által használt himnusz, Putyin még 2000-ben visszaállította a Szovjetunió által is használt himnusz dallamát új, hazafias szöveggel, amiben nem maradt semmi a marxista-leninista ideológiából. Nem lennék meglepve, ha hamarosan a mostani zászlón lenne a sor! Ha lesz új orosz zászló, az vörös lesz és szinte biztosan nem a szovjet szimbólumok lesznek rajta, a csillag(ok) valamilyen formában kivétel lehet.
    Ha Oroszország valamiért ezt a háború elveszti, marad a jelenlegi trikolór. Persze, abban az esetben még az is kérdés lesz, hogy lesz e Oroszország a jelenlegi formájában.

  17. A Bilderberg Club tegnap, június 3-án kezdte meg éves tevékenységét, de biztosan sokan nem fogtok hallani erröl…
    Ha mást nem is, napirendjüket a formális prioritások terhelik, amelyek mindig a globalizációt érintik.
    Azonban a különbség a Davosban megbeszéltek között
    és amiről Washingtonban tárgyalnak jelenleg az, hogy Davos nyilvános volt.
    A Bilderberg-találkozó teljesen zártkörű, szigorú biztonsági intézkedések mellett, hogy egyáltalán ne legyen kiszivárgás.
    Évente 120-150 politikai, tudományos, üzleti és újságírói vezető találkozik zárt ajtók mögött, hogy megvitassák, hogyan lehetne „jobbá tenni” a dolgokat.
    Ám egy gyors pillantás néhány résztvevőre azt sugallja, hogy döntéseik nem biztos, hogy olyan rózsásak az emberek számára.
    Lehet, hogy semmit sem tehetünk, hogy megállítsuk ezt, de ki kell jelentenünk, hogy mégis történik.

    Íme néhány a jelenleg megjelenő nevek közül:

    Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója
    José Manuel Barroso, a Goldman Sachs International LLC elnöke
    Albert Bourla, a Pfizer Inc. elnök-vezérigazgatója.
    William J. Burns, a CIA igazgatója
    Tarun Chhabra, a Nemzetbiztonsági Tanács technológiai és nemzetbiztonsági főigazgatója
    Bernard Émié, a Fegyveres Erők Minisztériumának főigazgatója
    Henry A. Kissinger, elnök, Kissinger Associates Inc.
    Yann LeCun, alelnök és vezető tudós, AI, Facebook, Inc.
    Mark Little, a Suncor Energy Inc. elnök-vezérigazgatója.
    Bernard Looney, vezérigazgató, BP plc
    Martin Lundstedt, a Volvo csoport vezérigazgatója és elnöke
    Tobias Lütke, a Shopify vezérigazgatója
    Zanny Minton Beddoes, a The Economist főszerkesztője
    Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke
    Eric E. Schmidt, a Google LLC korábbi vezérigazgatója és elnöke
    Kevin Scott, a Microsoft Corporation műszaki igazgatója
    Kyrsten Sinema, szenátor
    Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára
    Jake Sullivan, a Nemzetbiztonsági Tanács igazgatója
    Peter Thiel, a Thiel Capital LLC elnöke

    /https://www.triklopodia.gr/

  18. Szpirosz Hatzarasz írása
    11-i közlöny 5/6/22

    Vologya háborúja a Láthatatlanokkal már megváltoztatta az eseményeket. Az Egészségügyi Világdiktatúra a mi érdekünkben nem ment át.
    Az Ukrajnai laboratóriumokkal kapcsolatos leleplezések is segítettek.
    Az Emberiség fellázadt, de a gaz csatornák nem értesítették a Burla hülye vásárlóit.

    A WHO Világgyűlését május 22-28-án Genfben tartották, és a fő téma Biden-nek az egészségügyi világirányításra vonatkozó javaslatai voltak.
    A terv május 25-én, szerdán kezdett összeomlani, ami egyben Afrika Napja is volt, amikor Botswana 47 egykori gyarmat közös nyilatkozatát terjesztette a Közgyűlés elé aki hangsúlyozta, hogy együttesen megtagadják a „13 amerikai reform” támogatását, amelyek miatt sok afrikai állam mélyen aggódik.
    Sok más ország is kijelentette, hogy fenntartásaik vannak a változtatásokkal kapcsolatban, és nem támogatják azokat. Köztük Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika, Irán és Malajzia.
    Brazília kijelentette inkább elhagyja a WHO-t, ahelyett, hogy lakosságára a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (IHR) új módosításai vonatkoznának.
    A Szerb delegáció még azt is kijelentette, hogy ha szavazás lesz
    akkor terrorista szervezetté nyilvánítja a WHO-t.
    Ezután a világ egészségéért aggódó jó emberek meghátráltak.
    Az Egészségügyi Világszervezet egyenlőre NEM fogja megragadni SEMMILYEN ORSZÁG nemzeti szuverenitását.
    A következő találkozó október 16-18-án lesz Berlinben.

    A napirend:
    Befektetés az egészségért és a jólétért
    • Éghajlatváltozás és bolygóegészségügy
    • A pandémiára való felkészültség felépítése
    • Digitális átalakítás az egészségért
    • Élelmiszerrendszerek és egészségügy • Egészségügyi rendszerek rugalmassága és méltányossága
    • Globális egészség a békéért

    /http://deltio11.blogspot.com/2022/06/blog-post_46.html/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük