(3844) DNS/RNS

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Az űrben száguldó sziklákon az élet összes alapanyaga megtalálható

A tudósok igazolják, hogy az aszteroidákon a DNS és RNS alapvető „építő kövei” megtalálhatók.
89. Útban a 90. felé

Most már kétségtelen tény az, hogy DNS létrehozásához szükséges öt kulcsfontosságú tényező (nukleobázis) aszteroidákon megtalálható. Ebből következik, hogy a földi élet az űrből is érkezhetett a Földre. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy az élet a Földön keletkezett.

Megdől tehát az állítás, hogy az atomok megfelelő molekulákká való összeállásának valószínűsége oly csekély, hogy a lehetőséget el kell vetni. Persze, ki lehet találni, hogy az isten nem a Földet teremtette meg hat nap alatt, hanem a világmindenséget, és nem Ádámot (+ Évát) hanem a DNS/RNS építő köveket.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

16 gondolat erről: „(3844) DNS/RNS

  1. Bukott tudósok újabb próbálkozása a színpadra kerülésnek, az élet eredetére vonatkozó szűk látókörű ál-kutatások által, ablakon kidobott pénzek legitimizálására sikerrel bebizonyították, hogy az aszteroidák is a földhöz hasonló forrásból származnak mit eddig a traktorista sógorom ingyen is sejtett.
    Mikor látok egy olyan kísérletet hogy ezt az 5 anyagot addig kavarták hogy véletlenszerűen kialakult a DNS hez még csak parciálisan is hasonlító spirálisan csavarodott meg göndörödött struktúra akkor talán elfogadom, addig viszont bármennyire súlykolják, ezt meg a hasonló fantáziálgatásokat elméletként kezelem.

  2. Minden birtokomban van ahhoz, hogy milliárdos legyek, és enyèm legyen a világegyetem összes vagyona, és hogy mindannyian a rabszolgáim legyetek. Egy dolog hiányzik: a lottószámok megfelelő sorrendjének információja…

  3. Még nekem egy valami hiányzik: mégis hogy kerültek azok a nukleobázisok az aszteroidákra?

    Ugye van egy elfogadott elmélet arról, hogy szupoernovákban hogyan keletkeznek a különböző nehezebb elemek, és szóródnak szét aztán a csillagközi térben, és állnak össze aztán kavargó örvényekké, amiből aztán egy-egy csillagrendszer keletkezhet, mint a mi Naprendszerünk.

    Még azt el tudom képzelni, hogy ahogy a csillagközi térben találkozik egymással a hidrogén és oxigén, összeáll vízzé, meg ahogy összeállnak a kisebb-nagyobb bolygók, ott mindenféle kémiai reakció folytán kőzetek alakulnak ki.

    Na de hogy lesz ezekből nukleobázis? Nem is őslevesben – valami aszteroidán?

  4. Sok építőkő kapcsolódik egymáshoz.Például az anya amikor szül tejet termel az emlő.De ha mindezt megnézzük csak a molekulák szintjén akkor csak ez egy hatalmas véletlen hogy így kialakult.
    Vagy amikor egy kisgyereknek elkezdenek a fogai nőni az nem csak egy egyszerű fognövés hanem az egész egy bonyolult kémiai reakciók sorozata.És milliárd ilyen bonyolult kémiai reakció van.
    De akkor hogy alakult ki az első ember?A tengerparton a fehérjékből összelötykölődött egy spermium DNS (aminek annyi „betűje” van sorban mint régen az alexandriai könyvtárban az összes könyvben lévő betű-carl sagan) és valahogy felnőtt? 😀
    Ez esélytelen.DE ha még tegyük fel kialakult volna így egy férfi (aminek 0 az esélye) akkor utánna összelötykölődött egy nő.De ki etette 3-5 évig őket mikor egy gyerek addig magatehetetlen?A két fehérjelánc kapcsolatba lépett egymással (szexeltek mert épp pinája és fasza lett 😀 ) és megszületett az első gyerek.Na ennek mennyi az esélye hogy ki tud pont így alakulni két külön emberben a fehérjemolekula így hogy utánna párosodva gyerek szülessen? Annyi esélye mintha a földi életben egy ember eltalálja minden héten a lottót 100 éven keresztül..Csak hogy a vese kialakuljon rohadt bonyolult reakciók.Nemhogy az összes szerv összehangolt működése, enzimek, öregedés (80 éven át szabályozni a testet ,növekedés , csontok növekedése összhangban a test minden részének növekedésével , sperma megjövetel , DNS másolás,öregedés stb…).Ne a testet képzeld el hanem csak 80 kg fehérjemolekulát X,Y,Z irányba kiterjedve és 80 éven keresztül folyik benne a rakació. Nem nem ennek az esélye így tényleg annyi mintha betűkből a forgószél nemhogy egy könyvet hanem egy könyvtárnyi értelmes szöveget fújna össze (úgy hogy nem csak szavak vannak hanem az összes könyvben értelmes történet)
    Továbbmegyek: haígy kialakult az ember ilyen tökéletesre a mutációk során akkor hol vannak a nem jól sikerült mutációk?Mert ez alapján lesarkítva 99,9% mutálódott lényeknek kellene lenni (1 ujja van, nincs szeme ,nincs karja, szörny stb..:D) de ezeket nem látjuk.Csak tökéletes testeket, élőlényeket látunk .Hol vannak a nem jól sikerült egyedek? (Hol vannak azok a betűhalmazok amikből a forgószél nem csinált értelmes szavakat, könyveket?)

  5. 4. Nem a teremtést elhinni kunszt, hanem a véletlenséget! Mennyivel nagyobb hit kell hozzá! 🙂
    Méghozzá vak hit!

  6. 4 – andrew:
    Ezt a zagyvaságot kárt volt leírnod. Ha téli estéken unatkozol, akkor olvass az evolúcióról.

  7. Kezdjük ott, hogy a nukleobázisok nem túl bonyolult vegyületek.
    A világűrben keringő aszteroidákon megtalálhatók a benne lévő elemek, valamint rendelkezésre áll a köztük zajló kémiai reakciókhoz szükséges energia is ultraibolya sugárzás formájában.
    A nukleotidok csupán építőkövek a bonyolultabb molekuláris szerkezetek felépítésében, és valóban itt van a lényeg.
    Gyanítom, soha nem fog beigazolódni egyik oldal elmélete sem kétséget kizáróan, mert ahhoz konkrétan létre kellene hozni olyan anyagot élettelen kiinduló elemekből, amelyek akár a legegyszerűbb életjelenségeket, anyagcserét, reprodukciót produkálni tudnák.
    De azért számomra mégis reálisnak tűnik az a forgatókönyv, hogy a föld sajátos vizes közegében megindulhatott sok meddő kísérlet közepette egy olyan folyamat, ami kialakíthatott egy nagyon primitív reprodukciós folyamatot, feltehetően a mai DNS-hez viszonyítva rendkívül primitívet, ami mintegy katalizálni képes a környezet anyagaiból egy saját magához hasonló vegyületet létrehozni.
    Innen kezdve az élet története nem más, mint ennek a mechanizmusnak a fejlődése a kiválogatódás, és a kevésbé hatékony variációk kiszűrése révén.
    Feltehetően az évmilliárdok alatt kialakult DNS már egy olyan fejlett csúcstechnika, mint az űrhajó a kőbaltához képest, amit már nehéz lenne a kőbalta specialistáknak elmagyarázni. 🙂
    Ezért nagyon gyerekes Andrew felvetése a semmiből kialakuló férfiról vagy nőről, mert a történet eleje az a négymilliárd éve létrejött igen primitív élőlény prototípus, aminek még csak neme sem volt, csupán képes volt másolni magát.
    Dajtás, Ábel és még jópáran legalább értik az evolúció elméletét, csupán fogást keresnek a konkrétan nem bizonyítható elemeken, de Andrew-nek tényleg először meg kellene ismerkedni az evolúció elemi állításaival, összefüggéseivel, az látszik, hogy halvány fogalma sincs róluk…
    Hogy milyen lehetett az első élő anyag, arról fogalmunk sincs, hiszen ezek nem hagytak maguk után fosszilis nyomokat, az első lények, amelyek már nyomot hagytak maguk után, már igen bonyolult szervezetek voltak, hosszú evolúció termékei, bármennyire is primitívek a mai fejlettebb élőlényekhez képest, és amelyek előéletét sajnos soha nem fogjuk megismerni.
    Pedig a lényeg ott van, valahol az út elején.
    Tartok tőle, hogy ennek a folyamatnak a mesterséges létrehozására olyan számos kísérletet kellene lefolytatni, ami a mi kis véges időtávlatunkon belül elképzelhetetlen megvalósítani…

  8. Azt gondolom, mivel nincsenek közöttünk mikrobiológusok, nem árt beleolvasni Gánti Tibor: Az élet általános elmélete c. könyvébe, ahol önreprodukáló vegyületekről is szó van, és a szerző szerint nem is olyan bonyolult, hogy nem alakulhatott volna ki „véletlenszerűen”. A könyv a mek.oszk oldalon megtalálható.

    8.: – Zsolt –
    Köszi a linket, de Bödőcsöt jobban szeretem!

  9. Nem ezeket a molekulákat nagy kunszt létrehozni, hanem azt a struktúrát, ami ezekkel a molekulákkal operálva képes arra, hogy információt tároljon, ami lehetővé teszi a kialakult struktúra önreprodukcióját.
    Ez az önreprodukció az, amivel nem tudtok mit kezdeni, s aminek a létrejötte már koránt sem tűnik olyan általánosnak.
    Ezzel kapcsolatban addig nem lesz előrelépés, amíg vagy a Marson, vagy az Európán, vagy a Plútón, ill. bárhol idegen égitesten nem találnak a kutatók egy önreprodukcióra képes struktúrát. Ennek spontán kialakulásához viszont idő kell. Nagyon sok idő! Esetünkben több milliárd év, s mint ma tudjuk, egyszer biztosan bevált…

  10. „Ebből következik, hogy a földi élet az űrből is érkezhetett a Földre. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy az élet a Földön keletkezett.”

    Ebből következik, hogy a mostani elfogadott modern tudomány szerint bár a DNS létrehozásához szükséges öt kulcsfontosságú tényező (nukleobázis) az aszteroidákon is megtalálható mégis Csak mi létezünk a Világegyetemben és azok akik erről más a véleményük azok jól teszik, ha más bloggot választanak maguknak.

  11. 11: Horváth Csongor
    Több milliárd helyett inkább 2-300 ezer év lehetett. De a pánspermia sem kizárt, sőt.

  12. 12.
    Ki mondta azt, hogy az élet egyedül itt létezik?
    A legtöbb tudós azon a véleményen van, hogy az élet a milliárdszor milliárdnyi égitestek egy kis részén, ahol hasonlóan megvannak az élet fizikai, kémiai, energetikai feltételei, ugyanúgy kialakulhatott, mint itt.
    Annak kicsi az esélye, hogy ezek térben és időben olyan közel legyenek egymáshoz, hogy észleljék egymást…

  13. 1. András
    Ne is bízzál a tudományban, a valóság kulcsa nem az empirikus valóságelemekben rejlik, hanem a köldöknézegető elmélkedésben, ott minden fontos kérdés kidolgozható.
    Ahogy a középkori papok vérre-menő vitákat folytattak róla, hogy egy tű hegyén 12 angyal fér el, vagy több…
    Az volt az igazi tudomány!

  14. Vajon mi van készülőben???

    11. L.S.
    „Ebből következik, hogy a mostani elfogadott modern tudomány szerint bár a DNS létrehozásához szükséges öt kulcsfontosságú tényező (nukleobázis) az aszteroidákon is megtalálható mégis Csak mi létezünk a Világegyetemben és azok akik erről más a véleményük azok jól teszik, ha más bloggot választanak maguknak.”

    14. hubab
    ” Ki mondta azt, hogy az élet egyedül itt létezik?
    …Annak kicsi az esélye, hogy ezek térben és időben olyan közel legyenek egymáshoz, hogy észleljék egymást…”

    „BOMBA” az Egyesült Államok Kongresszusában: KEZDŐDŐDIK AZ UFO-VIZSGÁLAT
    /https://www.el.gr/paraxena/vomva-sto-amerikaniko-kogkreso-xek/
    Az Egyesült Államok Kongresszusa Tájékoztatási Bizottsága 50 év után az első nyilvános meghallgatását tartja a megmagyarázhatatlan légi jelenségekről (UFO ), hogy nyomon kövesse a 2004 és 2021 között jelentett mintegy 143 UFO-észlelést.
    Vajon mi van készülőben???

    A NEGYEDIK FORGATÓKÖR VÉGREHAJTÁSA.
    A FÖLDÖNKÍVÜLIEKET MEGMENTŐKÉNT JELENTIK BE.

    LIAKOPOULOS: 4 perces video az 1′ O2″-től angolul

    /https://www.youtube.com/watch?v=S4KQwVRNkYY&t=61s/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük