(3832) Hepatitisz

Tibor bá’ fordítása online

Terjed az ismeretlen eredetű hepatitisz


89. Útban a 90. felé

Több európai és egyesült királyságbéli súlyos hepatitisz esetről tudnak a gyermekek köréből.

Az elmúlt napokban, gyermekek kőréből súlyos hepatitisz előfordulását jelentették hétfőn, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) szerint.

A probléma létezésére elsőnek Anglia hívta fel a figyelmet, és ott érzékelték a legtöbb súlyos, akut esetet, megnövekedett máj enzimekkel, sok esetben gaszróintesztin szimptómákkal, ideértve hasi fájdalmakat, hasmenést és hányást.

Az UK-ban főleg a 10 év alatti gyerekek betegednek meg. Ami feltűnő, hogy a betegekben nem lehet megtalálni a szokásos hepatitisz vírusokat. Ezért egyesek feltételezik, hogy a COVID-19-nek lehet valami szerepe. Conor Meehan mikrobiológus szerint egy adenovirus lehet a bűnös. A COVID pandémia alatt rutinból meg kell fontolni lehet-e a koronavírus oka  a hepatitisz szokatlan fellángolásának..

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(3832) Hepatitisz

  1. Vajon a túlzott higiénia, a fertőtlentett törlőkendők és mindenféle antiszeptikus lófaszok az oka, hogy a gyermekeknek nem fejlődik ki az ellenállóképességük kórokozókkal szemben, vagy a másik véglet, a nyomor és kosz miatt, az igénytelen 3. országból jövőknél, – vagy a kettő együtt?

  2. Hány betegről van szó? 10 beteg 600 millióból? Eddig is voltak ilyen elenyésző számban ismeretlen betegségek….

    Te megint át akarsz verni bennünket, Tibor bá’.

  3. A természet bölcsen úgy működik, hogy a nagyon túlszaporodott fajokat megáldja valami kórokozóval, élősködővel.
    Mi ezzel nem nagyon értünk egyet, őt meg ez nem érdekli… 🙂
    Az egyedszám növekedésével egyre nagyobb az esély, hogy a populáció valamely pontján keletkezik egy mutáns, amelyik aztán végigrohan az egész fajon.
    Vagy valahol a nagyvilágban egy kórokozó, vagy élősködő átugrik más fajokról, és tarol.
    Ez már többször bekövetkezett az emberiség történelmében, de az ember túlélte őket, mert ő is képes alkalmazkodni az új kórokozóhoz.
    Csak ma ahhoz már nem vagyunk szokva, hogy olyan módon alkalmazkodjunk fajként egy új betegséghez, hogy közben a népesség egy része kihullik, és csak az ellenállók maradnak életben, akik ezt az ellenállást átörökítik utódaikra.
    Ahogy ez volt a feketehimlő esetében is, miután fél Európát kiirtotta.
    De nagyon érdekes az is, hogy az ember vagy 15000 éve átkelt az amerikai kontinensre, ami utána elszakadt Eurázsiától, és elszigetelten fejlődött tovább az emberi faj a két területen.
    Az amerikai őslakosok szépen alkalmazkodtak az ottani kórokozókhoz, az eurázsiaiak meg az itteniekhez.
    Aztán mikor újra keveredett a két népesség, az indiánok közt pusztítottak a nálunk ártalmatlan gyerekbetegségek is, nálunk meg hullottak az emberek a vérbajban, ami az indiánok között enyhe tünetekkel járt.
    És lám, ma már a mai indiánok is bírják a korábban halálos fertőzéseket, és a vérbaj sem olyan súlyos lefolyású nálunk, mint a felfedezések korában.
    Szerintem a kovid is így járt volna, ha nem védekezünk ellene, csak azt nem tudjuk, a lakosság hány százaléka halt volna meg benne.
    Azt már megállapították, hogy ma is a lakosság egy része teljesen immunis a vírus ellen, még szándékosan sem lehet megfertőzni.
    A másik módja a betegségek elleni védekezésnek a gyógymódok fejlesztése, gyógyszerek, oltások, életmódbeli változtatások alkalmazása, de ennek az a hátránya, hogy a kórokozó elkezd versenyezni velünk a megbetegítő képességének fokozásával, és így durvább kórokozók fejlődnek ki, mint a másik, szelekciós módszerrel.
    Viszont kevesebb az áldozat, amíg bírjuk a versenyt.
    Kérdés, meddig bírjuk?

  4. Már a cikkben is elhangzik… adenovírus, az astra zeneca nem pont ilyet használ az oltóanyagban vektorként? Ha igen, lehet megint rémeket látok, mert igaz a gyerek nem kaphatott ilyet, de a szülők közül sokan.

  5. „Rutinból meg kell fontolni, hogy lehet-e a koronavírus az oka a betegségnek.” – Igen, de azt is, hogy lehet-e az oltás az oka!

  6. 6 Kérdeztem, hogy mennyi az annyi… Mennyi?

  7. A – lockdown – zárlat miatt a gyerekek sebezhetőbbé váltak a különféle keringő vírusokkal szemben, így is magyarázható a jelenség.

  8. I. Kavaliotis: „A hepatitis azokban az országokban kezdődött, ahol beoltották az adenovírust – Miért vonták ki ezeket a vakcinákat?”

    /https://www.pronews.gr/ygeia/i-kavaliotis-i-ipatitida-ksekinise-apo-xores-pou-ekanan-emvolio-me-adenoio-giati-ayta-ta-emvolia-aposyrthikan//

    Ioannis Kavaliotis, gyermekorvos – fertőző betegségek specialistája, a Thesszaloniki Fertőző Kórház Gyermekklinikájának korábbi igazgatója. hepatitis eseteiről számolt be

    „Felmerülnek olyan kérdések, hogy honnan származik ez a hepatitis, és hogyan indokolható. Az általunk ismert hepatitis egy egyszerű és általában enyhe betegség. És hirtelenül egy érdeklődés kitörését észleljük. „Természetesen magasak a számok, amelyeket adnak, de a WHO szerint 2021 októberétől léteznek. És most emlékeztek rá” – mondta a Focus FM-nek nyilatkozva.

    „Mindenki, aki a televízióban beszél, rohan azt mondani, hogy ez vagy az nem így van, anélkül, hogy a hepatitist kezdettől fogva az oltással vagy a koronavírussal hozná összefüggésbe. Feltettem néhány kérdést, de nem próbálom megoldani a problémát. Szerintük a gyerekek bebörtönzése miatt váltak fogékonyak a fertőzésekre. „Mely fertőzések esetén csak a hepatitis fertőzés?” – töprengett.

    Kavaliotis úr rámutatott, hogy „a hepatitisnek ez az új formája 2 országban kezdődött, ahol adenoid vakcinát alkalmaztak”.
    „Ezek az incidensek elsősorban Angliában történtek. Létezik kapcsolat közöttük? Biztos, hogy a gyerekek nem kaptak oltást, de átterjedhet-e a mirigyviruson-adenovíruson? Miért vonták vissza diszkréten ezeket a vakcinákat? Az mRNS vakcina tüskék is okoznak betegségeket? És ki mondja meg nekünk, hogy ezeket a gyakori, háromszoros oltással beoltott fertőzéseket az okozza, hogy felszednek egy vírust a szomszédjuktól, vagy azért, mert maga a tüske okozza a betegséget? „Ezt nem tudjuk” – mondta.

  9. Angliában érdekes dolgok történnek:
    @https://www.gov.uk/government/news/monkeypox-cases-confirmed-in-england@

  10. 100 fölött az igazolt esetek száma:
    @https://en.wikipedia.org/wiki/2022_monkeypox_outbreak#Cases_per_country

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük