(3827) Kiértékelés

Tibor bá’ online

 

89. Útban a 90. felé

Ungár Péter és Hadházi Ákos kivételével az ellenzéki képviselő jelölteket nem igazán érdekli a nemzet kimentése egy zsarnok karmaiból, valójában 4 évig akarják élvezni a havi egy millió feletti jövedelmet, ami négy év alatt elérheti a 100 milliót is. Márki-Zay isteni sugallatot követ, a nemzet megmentője akart lenni a saját elképzelése szerint. Lehet, hogy stadionok helyett kegyhelyeket épített volna. Gyurcsány, ha nem személyes bosszú hajtaná, akkor már rég kilépett volna a politikából, mert vele az ellenzéknek lehetetlen nyerni.

A ritkán előforduló szerencsés konstelláció, úgymint a koronavírus gyatra kezelése, a száguldásba kezdett infláció, a szomszédba dúló háború, az energia ár fenyegető emelkedése, a gazdaság várható visszaesése, a pedagógusok sztrájkja és tiltakozása, az egészségügy elképesztő összeomlása reális esélyt hozott létre az Orbán rezsim lecserélésére. De akkor megjelent Márky-Zaj, aki elállíthatatlan szófosásba kezdett. Ez még nem lett volna végzetes, de meggondolatlan mondatainak későbbi nyomorúságos kimagyarázása már rezegtette a lécet. És akkor jött a kegyelem döfés. Fel akarta venni Zelenszkijjel a kapcsolatot és kijelentette, hogy mindenben követjük a NATO utasításait. Ezt Orbán röhögve kihasználta és közölte, a Fidesz a békére szavaz, az ellenzék a háborúra.

Három nap alatt egy millió szavazó átállt a Fideszhez. Vagyis mindenki, aki félt a háborútól és nem látott át Orbán szitáján. A fej-fej mellett állásból meglett a negyedik kétharmad. Ez Orbánt lepte meg a legjobban, aki már rég azon spekulált, hogyan tovább a vereség után.

Az ellenzék egy soha vissza nem térő lehetőséget baltázott el. A jelenlegi (és megváltoztathatatlan) média helyzet mellett soha a büdös életben nem fog választást nyerni, polgárháború nélkül.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

18 gondolat erről: „(3827) Kiértékelés

  1. Tegyük hozzá, kedves Tibor bá’, ez a szerencsétlen csürhe banda ne is nyerjen soha választást! Igaz, teljesen mindegy,. mert jelenleg is ugyanazok kormányoznak, illetve ugyanazok leszármazottai (’19-es Patkányok), illetve szűkebb holdudvaruk, kollaboránsaik. Janus arc. Naivság ezt figyelmen kívül hagyni. A jóhiszeműségnek is van határa és az a határ már rég eljött.

  2. „Fel akarta venni Zelenszkijjel a kapcsolatot” külföldi drótos irányítással, ahogy mondtam egy másik posztban a választások előtt kb. egy héttel…

    Egy MZP/x kaliberű személy magától nem tudna V.Z. és agytrösztös irányítói körével kapcsolatot felvenni, inkább őt keresték meg.

    Tibor bá”
    Milyen magyar polgárháború? Majdan-tér féle külföldi vezérléssel, mint ami itt volt pár hete a benzinmizériával a töltőállomásokon?

  3. Tibor bá, ezzel az orosz seggnyalással, és nulla objektívitással te is folyamatosan az ő szekerüket toltad akarva, akaratlanul.
    Eltelt egy évtized, a sokadik réteg hazugságra, és féligazságra elegendő volt egy újabb réteget rákenni, és ment minden a megfelelő irányba. Nem egy lépésben jutottunk el ide, hanem sok ezer kis lépésben, de abban teljesen egyetértek veled, hogy ezen a helyzeten már nem lehet változtatni. Ha változni is fog a jövőben, mindegy, hogy milyen formában, az nagyon fájni fog ennek az országnak, és a benne élőknek.
    És valahol kettőn állt a vásár, a népnek, aki megengedte, és a vezetőnek, aki elindult erre. A kettő menetközben eggyé vált.

  4. 3 – Majsz:
    Ilyen vádak állandóan érnek, és ha kérek idézetet, akkor hatalmas csend következik. Mégis, mivel nyaltam orosz seggeket?

  5. 2 – János:
    Majd ha a infláció miatt százezrek gyerekei bőgnek az éhségtől, és az apák tehetetlen dühükben megrohamozzák a plázákat, vagy ha tömegek lesznek képtelenek fizetni kölcsöneik után a havi részletet és ki lesznek lakoltatva, na akkor kérdezz rá, mire gondoltam.

  6. 5. Tibor bá’
    Arra azé’ kényesen ügyelnek, hogy ez ne történhessen meg. Adósságátütemezéssel, újabb és újabb hitelfelvételekkel, egyéb pénzügyi spekulációkkal. Kajára, sörre, tv-re elegendő lesz a fizu, más úgysem kell a konzumidióta tömegeknek.

  7. Ha a másik banda nyer akkor nincs infláció? Nem fagy le viragzaskor a barack? Semmivel nem vezetnék jobban az országot.

  8. 5, Tibor bá”

    még jó, hogy nagyjaink nem négy héttel látnak előre, mint a liberális Zelenszkij simogatók!

    Mármint az esetleges korlátozott hazai fogyasztás bevezetésére gondolsz? Nem értem.
    A Covid betyárul odaverte a szállítási láncokat, a szankcióval meg Európa saját magát dadogtatja le.
    A lakossági hitelre senki nem beszélte rá az embereket, önként teszik…

    7, Feri
    like+

  9. 7: már eleve azzal nyertünk volna rengeteget, hogy leállították volna az orbitális mértékű pénzlopást. Az EU-s pénzekből csak Orbán és a NER-es haverjai részesednek ma. Ezért nincs semmilyen fejlődés az országban, se pedig olyan dolgok, amelyek adottak egy jóléti államban. (Egészségügy, oktatás, lakásprogram, hiteles média, szociális ellátórendszer, normális közlekedés, zöld fejlesztések, stb sb sb)

  10. 4 – Hát, mondjuk azzal, hogy folyamatosan, mindenféle kritika vagy válogatás nélkül fordítod és tolod az orosz propagandát? Nem gond, ezen az oldalon állsz, én már néhány éve napirendre tértem fölötte, de minek tagadni?

    Azt mondjuk kicsit furcsállom, hogy ugyanazt az autokratikus berendezkedést, amit Orbánt részéről nehezményezel, a legkisebb kritika nélkül lenyeled Putyintól, de hát ez van. Gondolom, könnyebb a más faszával verni a csalánt.

  11. 4.
    Általában, ha már azt írod, hogy azért jelent meg a cikk, hogy más véleménynek is hangot adj, ott má régen kilóg a lóláb.
    Az alabamamoon egy büdös komcsi blog, bármilyen vitás pontban egyből az oroszokat pártolja, folyamatosan fullba tolják a hülyét, és te képes vagy szinte egy az egyben átvenni onnan cikkeket, sőt a végén még rátenni egy lapáttal.
    Sokszor előfordult az is, hogy a hivatkozott cikk nem elérhető, csak az első pár sora olvasható el, a többi fizetős, de abból sikerül levonni messzemenő következtetésekre.
    A Reuters lehozta kérdőjellel, hogy megtalálták az eredeti megállapodásokat, hogy a NATO nem terjeszkedik keletre, ezt lehozta az RT kérdőjel nélkül, és te is átvetted. A reuters cikke fizetős volt, csak a redditen találtam hozzá némi német forrást.
    Volt ugyanilyen 444-es cikk is, amit el se lehetett olvasni, de egyből megmondtad a tutit, meg úgy tettél mintha az az egy cikk a teljes nyugati médiát tükrözné.
    Ugyanúgy a menekülteknél úgy sejtetted, hogy az ukránok nem engedik menekülni őket. De mivel számos helyen akadoznak ezek a folyósók, és az ukránok a saját családjaik védik, nem sokkal valószínűbb, hogy az oroszok szokás szerint leszarják az embereket. Osztozol az évszázados orosz pszichózisban, miszerint el akarják őket pusztítani, ezért bármi megengedett a számukra.
    Alapvetően meg vagy róla győződve, hogy a konfliktusban az oroszoknak van igaza, és ennek tükrében bármilyen információt hajlandó vagy elfogadni.

  12. Tibor bá’: A dolog az előválasztással kezdődött, amelyet Dobrev Klára nyert meg. A két majom K.GY. és M.Z.P. beszopta az Orbán propagandát és kigolyózták a nyertest teljesen tisztességtelenül és antidemokratikusan. Ezek után a DK szavazókból közel egymillió – akik nem méltányolták ezt a húzást – bojkottálta a szavazást.
    Orbán csak egy embertől fél, aki egyszer már csúnyán lealázta, és ez Gyurcsány Ferenc. Aki 16 év után gyurcsányoz, annak az Orbántól eredeztethető gyűlölet elvette a normális eszét.

  13. Kedves Mainstream fogyasztók!
    A Szajhamédia lefedi az egész Világot, ellenben az általatok orosz propagandával vádolt híroldalakkal, amikből nagyságrendekkel kevesebb van, mint előbbiből. A kettő között a propaganda valóban célt ért propagandaértéke Ég és Föld. Nem lehet szembe állítani a kettőt egymással, mert míg az egyik valóban hatalmas erőt és lefedettséget képvisel, addig a másikkal csupán nyomokban találkozhatsz. A Szajha úton, útfélen szembe köszön Veled, míg az oroszt erősen keresgélni kell, hogy rálelj. Speciel én még egyetlen orosz oldalt sem olvastam, véleményem megalkotásában a józan paraszti ész, a logika játszik szerepet, valamint az a tény, miszerint a Fősodor pont azért Fősodor, mert a tömegek manipulálására hozták létre. Benne van a nevében, hogy Fő. Mindig is irtóztam a bárány szemlélettől, a „csináld, gondold Te is azt, mint a többiek” uniform narratíváktól.

  14. 13.:

    Mesélj még a józan parasztról, meg annak az eszéről! Ez is csak egy vélemény, de korántsem eredeti: a szajha média és a Fősodor ezen a fórumon is sokszor elhangzott, de akkor sem értettem, hogy miért kéne nekem is ilyen sémák szerint gondolkodni.

  15. 14. Kacor
    Nem kell gondolkodnod, hiszen megteszi helyetted a Szajhamédia. 🙂

  16. 12. Kacor

    Gyurcsány vezetésével legyőzni OV-t? Mission: Impossible.

  17. 15.:

    Legalább egy önálló gondolatod, érvelésed lenne, ahelyett, hogy ismételgetnéd mások baromságait! Azt írod: „Mindig is irtóztam a bárány szemlélettől, a “csináld, gondold Te is azt, mint a többiek” uniform narratíváktól.” Ha irtózol, miért ismételgeted?

  18. Tibor bá’
    „”Gyurcsány, ha nem személyes bosszú hajtaná, akkor már
    rég kilépett volna a politikából, mert vele az ellenzéknek
    lehetetlen nyerni.””
    INDOKOLÁS és / vagy MAGYARÁZAT nélkül ez csak egy Facebook
    szintű vélemény.
    Miért kellelene egy 12 év alatt autoriterré váló kormány elleni
    politizálásból Gyurcsány Ferencnek VAGY BÁRKI MÁSNAK
    visszavonulnia. — Az öszödi beszéd tartalma,vagy annak
    hangneme miatt ???
    Az elmúlt 70 év leg őszintébb politikusi beszédének tartom,
    mely szerintem vetekszik Winston Churchill elhíresült
    beszédével. — Talán az egyetlen politikus, aki nem cserélgeti
    meggyőződéseit, hitvallásait, hanem következetesen azt az
    irányvonalat viszi tovább, amivel akkor akart ébresztőt fújni a
    baloldalnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük