(3814) A magyar módi

Tibor bá’ vissza a közelmúltba online


89. Útban a 90. felé

Ha hiszitek, ha nem, büszke vagyok magyarságomra. Na, jó, nem mindig, de jó sok esetben. Valahogy nálunk az emberélet szent, akarom mondani egy kicsit szentebb, mint például Amerikában. Tudom, arra vagytok kíváncsiak, mire gondolok.

Itt van például ez a szép emlékű John Fitzgerald Kennedy, aki katolikus családból származó, gazdag és ráadásul jó szándékú szenátor lévén, a végén megválasztották amerikai elnöknek. A nép szerette és még azt is elnézte neki, hogy imádott félrekefélni – ami Amerikában nagy szó – és nagyvonalúan nem vették észre, hogy tulajdonképpen a háború alatt elszenvedett sérülései miatt kripli volt, csak ezt ügyesen leplezték.

Kennedynek volt azonban egy rossz szokása, utálta a nagyiparosokat. Egy ízben – elnökhöz nem méltó módon – ki is fakadt, ami szerint „már az apja is megmondta, hogy a nagyiparosok mind SOB-k.

Nem igazán akarok most angol nyelvleckét tartani, de az SOB rövidítés az valami olyasmi, mint nálunk a LF, amit kiejtve mások seggébe szoktak ajánlani. Szóval az SOB (Son of a Bitch) angolban annyira közönséges, hogy a sajtó hetekig csámcsogott rajta.

Nem arról van szó, hogy az amerikai katonai-ipari komplexus olyan nagyon sértődékeny lenne, de néhány igazán nagytőkés meghúzta a vészharangot. Ez a fránya Kennedy még képes és benyújt néhány törvényjavaslatot, ami csökkentheti a profitunkat, esetleg köt valami egyezséget Hruscsovval és akkor oda a hadi rendelések jelentős része. Ezért, aztán eldöntötték, hogy Kennedynek menni kell.

Ami azt illeti Kennedy el is ment egy acélköpenyes golyóval a koponyájában. Az előre gondosan kidolgozott terv szerint a rendőrség percek alatt letartóztatta Lee Harvey Oswaldot, aki egy enyhén kótyagos leszerelt katona volt, szovjet feleséggel, és néhány hónap oroszországi személyes tapasztalattal a háta mögött. Egy ilyen pasas minden vágya csakis az amerikai elnök megölése lehetett.

Oswaldot a rendőrség természetesen ki akarta hallgatni, hogy vádat emelhessenek ellene, meg különben is, hogy felderítsék a hátterét. Ez, azonban nem sikerült, mert kísérgetés közben a tömegből hirtelen előugrott egy Jack Ruby nevű pasas, akit az elnök meggyilkolása úgy felidegesített, hogy személyesen ő akarta végrehajtani az egészen biztos halálos ítéletet.

A rendőrség búcsút intett Oswaldnak (meg a kihallgatásnak – ami egy kicsit fontosabb volt) és most már Rubyt fogta el és dugta zárkába. A dolog egy kicsit büdös volt, mert mi a fenének kellett azzal a halálos ítélet végrehajtásával oly fene módon sietni. Ráadásul, Ruby szakmáját tekintve nem is volt hóhér, hanem kocsma tulajdonos. Na, majd a nyomozó hatóságok kiszedik ebből a Ruby-ból, hogy mi a fenének kotnyeleskedett bele a dologba.

Ruby azonban nem örvendett valami fényes egészségnek, kicsit öreg volt és rendelkezett vagy 40 kiló felesleggel. Nem csoda, hogy a kényelmetlen börtön körülmények között némi üvöltözésbe kezdett, hogy ő egy amerikai hazafi, meg ilyesmi. Erre, hívták a börtönorvost, hogy adjon már be neki egy nyugtató injekciót. A derék börtönorvos ezt meg is tette, de az intravénás injekciós ampullát véletlenül felcserélte és nyugtató helyett rákos sejtekkel dúsított élettani sóoldatot nyomott be az erre a célra kijelölt vénába. Rubynak két napon belül nem volt olyan belső szerve, amin ne kezdett volna el rákos daganat burjánzani. Ne is mondjam Ruby is úgy halt meg, hogy egyetlen árva szó se jött ki a torkán.

Kennedy elnök meghalt és mindössze két másik ember halálával meggyilkolásának indítéka is mindörökre a sírba szállt. Ez az amerikai módi.

Nálunk a helyzet ennél sokkal egyszerűbb, aminek oka a magyar népi szokás, ami sok aspektusában különbözik az amerikaitól, de most csak egyre hívom fel a figyelmet. Ha az amerikaiak úgy érzik, hogy át lettek verve, vagy éppen át akarják őket verni, akkor milliós létszámban mennek ki az utcára és tüntetnek valaki ellen. Ezeknek a valakiknek aztán a politikai jövője percek alatt elszáll.

Ezzel ellentétben, Magyarországon egy politikus azt csinál, amit akar, ha közben van annyi esze és vagy zsidózik, vagy cigányozik, vagy könnyeket hullat az erdélyi magyarokért. Ezen kívül, mivel valahol lelke mélyén minden magyarban kódolva van a törvények kijátszása, egyáltalán nem veszi zokon, ha egy politikus törvénytelen tettre szánja el magát. Sőt, az úgynevezett alkotmányos mulasztás 4-5 évre szinte kötelező.

Ezért aztán a népnek szeme se rebben, amikor a parlamenti vizsgáló bizottság (ami Amerikában a non plusz ultra, mert ott egyetlen hazugságért minimum 10 év fegyház jár) meghallgatására berendelt, az olajszőkítésről mindent tudó, „Papa” becenévre hallgató, magas rangú rendőrtisztet az ügyészség a meghallgatás előtt 2 órával magához rendeli, és néhány hónapra kivonja a forgalomból.

Eközben a nép által megválasztott honatyák a bizottságban várnak-várnak, majd egymásra néznek és felröhögnek. „Na fiúk, egyelőre ezt is megúsztuk, lophatunk tovább.”

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8 gondolat erről: „(3814) A magyar módi

  1. Az USA-ban mindent elnéznek a jelek szerint. A 911 eseménynél véletlen pont oda csapodik be a repcsi a Pentagonnál, ahol 500 milliárd dollárt tárolnak,ami ,,elég,,
    Véletlen magába roskad az az épitmény ahol a tozsdei visszaélések ,csalások anyagát tárolják.
    Magyar vállalkozó mentette az adatok morzsáit a szilánkokra esett merevlemezekről.
    Amcsiknál emberek ezreinek a halála sem számit,nálunk még az olajos csalásoknál sem gyilkoltak .
    Kispályások vagyunk.

  2. „Ezért, aztán eldöntötték, hogy Kennedynek menni kell.”

    Miért ölték meg Lincolnt és Kennedyt?
    automata forditás

    Az Egyesült Államok két elnökét, Abraham Lincolnt és John F. Kennedyt meggyilkolták! Mi volt a gyilkosságuk közös oka? Abraham Lincoln nyilatkozata az amerikai polgárháború alatt: „Két nagy ellenségem van. Előttem a Dél hadserege… és mögöttem a Bankárok serege. – A két ellenség közül a legrosszabb mögöttem van.
    A világ hatalmasai nem az amerikaiak és nem az európai politikusok! A világ hatalmasai a bankárok!

    ..Lincoln bátran elkezdett dollárt nyomtatni a háború finanszírozására, megmentve országát a jövőbeni magas banki kamatoktól.
    És mindannyian tudjuk, mi történt Lincolnnal röviddel később. Megölték. Lincoln elnök 1865-ös meggyilkolása után egyetlen másik amerikai elnök sem merte megtagadni, hogy kölcsönt vegyen fel a bankároktól és kamatot fizessen nekik. John F. Kennedy 100 évvel később!
    Egy másik amerikai elnök 100 évvel Lincoln után merte újra megtenni, vagyis nem a bankoktól kölcsönkérni, hanem kamatmentes pénzt kibocsátani, és akinek szintén Lincoln sorsára jutott.
    Az amerikai adófizetők 400 milliárd dollár kamatot fizetnek a bankároknak az Egyesült Államok kormánya által kinyomtatott és a bankároknak ingyen adott pénzért (és akik kamatra kölcsönadják nekik) (!!!)
    Kennedy elnök 1963-ban az 11110. számú törvénnyel látva ezt az égbekiáltó igazságtalanságot az amerikai néppel szemben, hogy visszaveszi a Federal Reserve jogkörét, és a bankárokat megkerülve kinyomtatja és szétosztja a pénzt magának az államnak.
    Öt (5) hónappal a kamatmentes dollár nyomtatása után Kennedy elnököt meggyilkolták.
    Thomas Jefferson:
    „Ha az amerikai nép valaha is megengedi a bankároknak, hogy ellenőrizzék a pénzkibocsátást, a pénzügyi intézmények, amelyek először az inflációval, majd a recesszióval növekedni fognak, megfosztják az embereket vagyonuktól, amíg gyermekeik hajléktalanokká nem ébrednek. amelyet az apjuk hódítottak meg.”

    /Οι Δυνάστες του Κόσμου δεν είναι ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Ευρωπαίοι

  3. És a történethez: Lincoln (John Wilkes Booth) és Kennedy (Lee Harvey Oswald) gyilkosait is megölték, mielőtt bíróság elé állhattak volna.

    Javitott forditás

    Tibor bá’
    „Ezért, aztán eldöntötték, hogy Kennedynek menni kell.”

    Miért gyilkolták meg Lincolnt és Kennedyt?
    Az Egyesült Államok két elnökét, Abraham Lincolnt és John F. Kennedyt meggyilkolták! Mi volt a gyilkosságuk közös oka?
    Abraham Lincoln nyilatkozata az amerikai polgárháború ideje alatt:
    „Két nagy ellenségem van. Előttem a Déliek hadserege… és mögöttem a Bankárok hadserege áll. E két ellenség közül a legrosszabb mögöttem áll.”
    Mikor tette Lincoln ezt a kijelentést? Amikor a polgárháború ideje alatt az államnak 24%-os kamattal hitelező bankárok megpróbálták a 36%-os kamatot rákényszeríteni.
    Mit csinált Lincoln?
    Egyszerüen aktiválta azt a jogát, amellyel minden állam rendelkezik,
    a pénzkibocsátást.
    Ezért Lincoln bátran elkezdett dollárt nyomtatni a háború finanszírozására, megmentve országát a jövőbeni magas banki kamatoktól.
    És mindannyian tudjuk, mi történt Lincolnnal röviddel később. Meggyilkolták.

    Lincoln elnök 1865-ös meggyilkolása után egyetlen egy amerikai elnök sem merte megtagadni, hogy kölcsönt kérjen a bankároktól és ne fizessen kamatot nekik.

    .. egy másik amerikai elnök 100 évvel Lincoln halála után újra meg merte tenni, vagyis megtagadta felvenni a hitelt a bankoktól, hanem kamatmentes pénzt kibocsátani, aminek szintén ugyanaz volt az eredménye, mint Lincolnnak.
    Nem sokkal döntése után őt is megölték. John F. Kennedy volt az.

    Ám ahhoz, hogy olvasóink pontosan megértsék, hogyan nyomják el a nagy bankárok az országokat és a gazdaságokat, el kell magyaráznunk a következő hihetetlen (IGEN – HIHETETLEN), de abszolút igaz dolgokat.

    Míg az Egyesült Államok alkotmánya a Kongresszusnak ad pénzkibocsátási jogot, az Egyesült Államok kormánya átruházta a pénz kamatozású kibocsátásának jogát a „Federal Reserve”-re, amely nem állami, hanem a nagy bankok eszköze, amelyek egyben részvényesei is.
    Így az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma kinyomtatja a nyomdájában azt a pénzt, amelyre az országnak szüksége van. Közvetlenül azután, hogy a „Federal Reserve”-nek, vagyis a bankároknak adja, amit a Federal Reserve kamatostul visszakölcsönöz az amerikai államnak (!!!)

    Tehát hogy megértsük:
    A kamat, amelyet az Egyesült Államok fizet a Federal Reserve bankjainak csak az USA adóssága után, eléri az évi 400 milliárd dollárt!

    Figyelem:
    Az amerikai adófizetők 400 milliárd dollár kamatot fizetnek a bankároknak az Egyesült Államok kormánya által kinyomtatott és a bankároknak ingyen adott pénzért (és akik kamatra kölcsönadják nekik) (!!!)

    Kennedy elnök 1963-ban az 11110. számú törvénnyel látva ezt az égbekiáltó igazságtalanságot az amerikai néppel szemben, úgy döntött, hogy visszaveszi a Federal Reserve jogkörét, és a bankárokat megkerülve kinyomtatja és szétosztja magának az államnak a pénzt.

    Valójában a Kennedy-bankjegyeken az EGYESÜLT ÁLLAMOK JEGYZÉSE [UNITED STATES NOTE] olvasható a mindig kiírt SZÖVETSÉGI TARTALÉK JEGYZÉSE
    [ FEDERAL RESERVE NOTE ] helyett. Ezek az EGYESÜLT ÁLLAMOK KÖTELEZETT bankjegyei halálos fenyegetést jelentettek a Federal Reserve System-re és a bankárokra, megfosztva őket több milliárd dollár kamattól.
    Öt (5) hónappal a kamatmentes dollár nyomtatása után Kennedy elnököt meggyilkolták.

    Kennedy meggyilkolása után egyetlen más amerikai elnök sem merte alkalmazni a Kennedy-törvényt, pedig az még ma is érvényes (!!)

    Aki pedig még mindig szkeptikus, nézze meg, mit mondott egy másik nagyszerű amerikai elnök, Thomas Jefferson (az amerikai csoda alkotóitól – az akkori, az igaz alkotóitól):
    „Ha az amerikaiak valaha is megengedik a bankároknak, hogy ellenőrizzék a pénzkibocsátást, a pénzintézetek, amelyek óriásira nönek, először az inflációval, majd a recesszióval, meg fogják fosztani az embereket a vagyonuktól es a gyermekeik hajléktalanként ébrednek fel azon a földön, amelyet apáik hódítottak meg.”

    https://www.insurancedaily.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%ce%bf/

    A történethez pedig: Lincoln (John Wilkes Booth) és Kennedy (Lee Harvey Oswald) gyilkosait is megölték, mielőtt bíróság elé állhattak volna.

  4. 1. félmázs…
    azért ha kicsit utána guglizol’
    még talán pintérsatya kezéhez is tapad, persze áttételesen!
    nem véletlen hogy minden fideszéra alatt ő a belügyminiszter,
    annak ellenére hogy nem fidesz tag!
    Nógrádi testvérek vallomásai!
    aztán a Parragh (vagy hogy hívták a képviselőt) szivinfarktusa elég érdekes egybeesés azzal, hogy már minden politikusnak kezdett „kellemetlen” lenni a téma!

  5. Re. 3
    Lampros !

    Nem dicsérlek többet ,mert a végén elbízod magad . 🙂

    Az előzményeket (mármint a fed előttieket )
    még a v-álasztások előtt megírom.

    Elő irat : 1513 Pápa választás
    A medici család 19 éves tagja lett a pápua .
    Bankár lett a pápa ,v. pápa lett a bankár ?
    Megfolytatása következik…

  6. Jack Ruby a Kennedy gyilkosság után több, mint 3 évvel halt meg, szerepelt a Warren bizottság előtt, volt saját tárgyalása is, stb. Amit el akart mondani azt elmondta, az persze kérdéses lehet, hogy abból mennyi az igazság.

  7. Re 5
    Na ez is várat magára ,mint Zsolt pálinkája .
    De ami késik ,nem múlik …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük