(3809) Beindult a tavasz

Tibor bá’ online

Nyisd ki az alábbi URL-t

Charctic Interactive Sea Ice Graph | Arctic Sea Ice News and Analysis (nsidc.org)

89. Útban a 90. felé

A szaggatott vörös vonal a rekord minimum jég fedettség. A folyamatos kék vonal pedig a jelenlegi jég fedettséget jelzi. Itt láthatjuk, hogy március 9.-től megindult a jég olvadása annak ellenére, hogy a tavaszi napéj egyenlőséghez még hiányzott 14 nap, tehát két hét. Vagyis a Nap az északi pólusnál még nem kelt fel. Feltételezem, hogy az olvadáshoz szükséges hő alulról érkezik.

Az idén, március 19.-én a jégmező mérete 14.471.000 km2 volt. Múlt év, március 19.-én a jégmező mérete 15.289.000 km2 volt. A különbség 818.000 km2, ami hazánk területének több, mint nyolcszorosa. Érdemes lesz figyelemmel kísérni az Arctik viselkedését. Könnyen lehet, hogy most indul be a hirtelen melegedés.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3 gondolat erről: „(3809) Beindult a tavasz

  1. ” Itt láthatjuk, hogy március 9.-től megindult a jég olvadása annak ellenére, hogy a tavaszi napéj egyenlőséghez még hiányzott 14 nap, tehát két hét.”

    „Τα πάντα ρει και ουδέν μένει”
    Ηράκλειτος

    „Minden folyik, minden változik, vagy inkább minden áramlik és mozog, és semmi sem marad – az ókori görög filozófus, Hérakleitosz kifejezése Ephesusból (Efézusi Herakleitosz), akinek életévei Kr.e. 544-483. NS.”
    „Hérakleitosz összekapcsolta az élet végtelen megújulásának gondolatát az ellentétes jelenségek és dolgok világában való létezésével: jég és tűz, jó és rossz, nyár és tél, háború és béke, élet és halál – és a köztük lévő küzdelem.

    Az ellentétek harca a világ teremtésének forrása.”

    „Voltak idők az emberiség történetében, amikor valamit változatlannak és állandónak ismertek fel. Ezt is abszolút igazságnak és bizonyítéknak tekintették az emberek. Például hegyek, folyók, tengerek, csillagok az égen – változatlanok és létezésükben stabilak. Később azonban kiderült, hogy bárminek az állandósága relatív – csak arról van szó, hogy a változások nagyon lassan mentek végbe, és meglehetősen nehéz volt észrevenni.”
    A dolgok változásának folyamatát kezdték „időnek” nevezni.
    „Az idő a változékonyság kifejezésének egyik módja.”

    AZT MONDTA, MINDEN FOLYIK. „MINDEN FOLYIK, MINDEN VÁLTOZIK” – KI MONDTA EZT A MONDATOT? NÉZZE MEG A „MINDEN FOLYIK, MINDEN VÁLTOZIK” SZÓT MÁS SZÓTÁRAKBAN

    /https://marbellamar.ru/hu/sonnik//

  2. Tibor bá’

    Alapvetően ez az indulás még nem annyira ijesztő. Kb. így van 2005 óta. Lehet viszont csúnyábbat, és aggasztót varázsolni ebből a grafikonból. Aki veszi a fáradtságot és megnyitja, jobboldalt kezdjen kattintgatni a ~ 10 éves átlagokra lentről felfelé. 1979-1990..1991-2000…2001-2010…2011-2020. A kép ami így kirajzolódik….na az már kemény! Stabil, szinte kiszámítható, gyors zuhanás.

  3. Legújabb szenzáció, hogy mind az északi, mind pedig a déli sarkon a levegő hőmérséklete 50-70°F-al magasabb, mint ami várható lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük