(3798) BA.2. variáns

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

Tanulmányok figyelmeztetnek, hogy az Omikron BA.2 minden idők legveszélyesebb variánsa


89. Útban a 90. felé

Szerző: Patrick Martin

A legújabb tanulmányok szerint Omikron BA.2 al-variáns fertőzőbb és halálosabb, mint az Omikron BA.1, valamint gyorsan kiszorítja a korábbi variánst egyik ország után a másikban. Amit találtak az közvetlenül ellentétes azzal, amit a Föld kormányai állítanak, vagyis a pandémia lecsengőben van, az Omikron „enyhe” és a pandémia ellen hozott óvintézkedések enyhíthetők vagy teljesen el is törölhetők.

Ezek az új kutatási eredmények akkor lettek nyilvánosak, amikor a COVID fertőzések száma világviszonylatban csökkentek, azt indikálva, hogy elérte a csúcsot. Azonban az összes korábbi csúcsot egy új és szélesebb kőrű, és fertőzőbb felfutás követte egy új variáns közreműködésével. Mint például az Alfa (Angliában feltűnve) Delta (Indiából) és Omikron (először Dél Afrikában észlelt). Egy új felfutást beindíthat a BA.2.

A maguk részéről a Biden adminisztráció és a szajha média gyakorlatilag elhagyta a pandémiával kapcsolatos értekezéseket, ami mellett figyelmüket az ukrajnai háborúra összpontosították, valamint arra, hogy a NATO országok készüljenek fel egy Oroszország elleni háborúra. A COVID-19 pandémiával kapcsolatos cikkek gyakorlatilag eltűntek, miközben napi 1500 ember hal meg az USA-ban. Februárban összesen 61.000 halott volt, annak ellenére, hogy a lakosság háromnegyed része be van oltva.

A legriasztóbb jelentés a Tokiói Egyetem tanulmányi eredményéből származik, ahol összehasonlították az Omikron BA.1.-et a BA.2.-vel. és arra jutottak, hogy a BA.2. annyira eltér az előbbitől, hogy teljesen új vírusnak kellene tekinteni, különben mindez ideig a legveszélyesebb a harmadik évbe lépett COBID-19 pandémiában.

„Eredményeinkre alapozva, javasoltjuk, hogy a BA.2.-t fogadjuk el egyedülálló variánsnak, amit alaposan meg kellene figyelni.” Mondott Kei Sato kutató.

Különben a kutatás feltárta, hogy a BA.2. nem csak sokkal fertőzőbb, mint a BA.1., de jobban el tudja kerülni a vakcinákat, és ellenállóbb a BA.1. korábbi fertőzéséből kialakult védettséggel szembe. „A korábbiakban kialakult BA.1. fertőzés adta védelem a BA.1. ellen nem olyan a BA.2. ellen. A BA.2. áttör a BA.1. fertőzést követő immunitáson.”

Korábbi tanulmányok igazolták, hogy a BA.2. kiszorítja a BA.-1.-et. Az új variáns Amerikában a minták 10 százalékában szerepel. Várható, hogy többen fognak kórházba kerülni, több lesz a halott,valamint többen fognak Long COVID-ban szenvedni, és nagyobb esély lesz arra, hogy újabb variánsok megjelenjenek.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

32 gondolat erről: „(3798) BA.2. variáns

  1. Utolsó mondat megvan? Az új variánstól várható, hogy új variánsok jelennek meg…Zseniális.

    Az van, hogy az emberek megunták ezt a covid paranoiát, tudom sokan reménykednek benne, de nem lesz több komolyabb lezárás/korlátozás és kötelező oltás sem.

    A totálisan elborult agyú osztrákok is tegnap végre felfüggesztették a “liberális” törvényüket: https://telex.hu/kulfold/2022/03/09/ausztria-felfuggeszti-a-kotelezo-oltasi-torvenyt

  2. Végre, jó érzéssel megkönnyebbülhetünk !

    Amire befizettünk, amiért oly sokat tettünk mindannyian, amire oly régen türelmetlenül vártunk, nem marad el a VILÁGVÉGE !

  3. Az igazán veszélyes variáns akkor fog támadni, ha a WHO keresztülviszi, hogy ők rendelkezzenek minden ország felett pandémia esetén. Ez kb. azt jelentené, hogy akik meggyártatják a vírust, nagyon szívesen megmutatják az immár kötelezővé tett „gyógymódot” hozzá, természetesen hatalmas profitot bezsebelve, a többi meg kb. a lőtéri kutyát sem érdekli.

  4. 1. unlockdown

    Ja, megint operációkat kell elhalasztani. Rekordmagas a normäl osztályokon a Covid-ápoltak száma. Bécs polgármestere erős kritikát fogalmaz meg. Bécsben továbbra is kötelező a maszk még a kiiskolásoknak is a folyosón, sőt nekik heti 2db PCR-tesztelés egy antigén-teszt kötelező. A kórházakba csak oltva plusz PCR-teszttel (és ffp2maszk) vagy a betegségen átesetten plusz PCR-teszttel lehet belépni (és ffp2maszk). Tömegközlekedésen FFP2-maszk.
    #https://kurier.at/chronik/wien/allzeit-hoch-bei-corona-patienten-in-wiener-spitaelern/401931673
    Szidd csak a gyerekek oltását is: az én gyerekem nem kapta el, körülötte viszont az oltatlanok az osztályból már igen, és volt akinek hetekig eltartott, többször visszaesett. Van gyerek, akinek azóta koncentrálási gondjai vannak. Vannak az osztályban akik most van benne éppen és karanténban vannak.

  5. Itt az oszträk, hogy mi hogy van: #https://orf.at/stories/3252203/
    Az omikon-variáns miatt jelenleg nem lehet kötelező az oltás, mert hogy most épp enyhe a variäns. Még a tökkelütött Kickl is érti hogy csak odébbtolták az oltási kötelezettséget, de nem törölték el.
    Ősszel gond lehet, több fertőzöttre számtanak.

  6. Beköszöntött a kollektív kognitív disszonancia…
    Párhuzamot vélek felfedezni a – sokak szerint – Mindmeghalunk Covidkával szemben az Influenza okozta tömeges halálesetek mentén tapasztalható érdektelenség, valamint az orosz beavatkozással ellenben az USA fennállása óta tartó folyamatos agresszióval szembeni közöny között. Vajon mennyi köze lehet ehhez a Világot teljes mértékben lefedő és nem kicsit befolyásoló Szajhamédiának? És miért nem veszik észre magukat a folyton folyvást – vélhetően ily módon – félrevezetett emberek?

  7. Lehet, hogy a SARS-CoV-2 vírust ember csinálta, lehet, hogy nem, de ma már a szellem kiszabadult a palackból és nem lehet visszagyömöszölni. Azzal, hogy a szajha média úgy tesz mintha nem létezne, amit az emberek nagy többsége boldogan elhisz, nem változtat azon, hogy nagy bajban vagyunk. Csak annyit tehetünk, hogy a felhatalmazás ellenére nem dobjuk el a maszkot, és továbbra is vigyázunk magunkra.

  8. Már épp hiányoltam a vírustémát. Most, hogy elkezdődött a világháború, a járvány hirtelen már nem is öl? Gyanús, nagyon gyanús…

  9. Orvos ismerősöm 100%-ban meg van győződve arról hogy ez egy mesterséges vírus, sőt a az elmúlt években /hónapokban megjelent új variánsok is mind labor eredmények.
    Ő azzal indokolta, hogy visszatekintve minden eddigi pandemia enyhülő variánsokat hozott egymás után.
    A covid-nál már kétszer is erősebb varians jött elő.
    Ez nem illik bele a vírusok eddig ismert evolúciójába.
    A delta jobban fertőzött és több súlyos esetet okozott mint az alfa.
    Az omikron BA2 ugyanúgy a BA1-el összehasonlítva.

  10. 10. BAB

    A humán orvostudományi egyetemeken nem tanítják a korona-vírus állatokra vonatkozó változatait. Egy állatorvos többet tud a koronáról. Ezért van az hogy az a kutató/virológus aki ismeri a vadabb verziókat, az a korona hallatán „világgá fut.”
    Simán lehet mesterségesen előállított, de az alapötlet az állatvilágból jött.

  11. 11 – hubab
    Azok a szakemberek, akik alulbecsülik a járványt, le vannak fizetve. Az teljesen hihetetlen, hogy ekkora különbségek legyenek a kutatási eredmények között. Nincs logikus ok arra, hogy valaki a virust veszélyesebbnek deklarálja a valóságnál, de arra van ok, hogy lekicsinyeljék, mert a tőke érdeke, hogy az emberek karantén dolgozzanak.

  12. A vírusmutációk addig fognak jönni és ijeszteni minket, amíg szükség van rájuk a kontrollálásunkra. Ha már megoljda ezt a háború, vagy bevezették a kínai-típusú totális kontrollt, elengedik majd.

  13. 15

    Ábel

    A kötelező szájmaszk , a fertőző személyek karanténba parancsolása , az oltások és az oltási bizonyítványok megkövetelése, vajon kik számára is lenne előnyös, azon kívül, hogy ezek alkalmazása esetén kevesebb lesz a halott egy egy régióban egy időegység alatt ?

    Mit értesz az alatt hogy kontrollálás ?

    Bárki megteheti hogy alaposan tanulmányozza a worldometert.
    A vírus szelidül, ahogyan a szakemberek megjósolták.

  14. 16. Gamberro Csurunga

    Azt jelenti, hogy leszarják, hogy mi van veled. Sőt, az lenne a legjobb ha az idősek mind kifinganának. A többi meg vagy meghal vagy pofáját befogva dolgozik, lehetőleg minnél kevesebbért miközben elfoglalja magát az eléjetolt hülyeségekkel. Mindeközben a polgár annyira el van telve magával, hogy azt hiszi számít vmit is a szava. Ezért ahelyett, hogy a pöcsével játszana abban a hitben él, hogy DEMOKRÁCIA, Oh lálá!

  15. A számok mögött emberek vannak. Van aki elvesztette férjét, mindketten oltásellenesek voltak. Képes elmagyarázni összeesküvés elméletként, hogy a kórház covidosnak írta, pedig nem is volt az az ura, csak félrekezelték stb. Van oltatlan ismerősöm is, akinek kutya baja, szóval tudom, hogy mindenre lehet példát hozni. De tényleg vannak tragédiák.
    Maszkot húzni, ha tömegbe vagy sokat, vagy tömegközlekedsz hosszabb ideig szerintem szinte felesleges – téged biztos nem véd meg, de tőled is ugyanúgy elkapják, hiába teszed fel.. de nem akarok senkit lebeszélni róla, ez csak egyéni meglátásom.

  16. Végre! Az előzőt már úgyis untam. Most már tudjuk, mikor fogunk legközelebb (is) meghalni.

  17. 20 – Lispás:
    Tahó Pista bácsi Takonyfalván megtalálta a tökéletes gyógymódot a COVID-ra. (jó pénzért – aki nem gyógyul ki annak vissza adják.) bárkinek odaadja, csak le kell menni érte. A jó hír hallatán ezrek mennek Takonyfalvára. A facebookon a gyógyultak már lájkolják a takonyfalvi csodát. Amerikai befektetők már érdeklődnek Tahó Pista bácsi után. A NAV is. 😀 — Ez megfelel?

  18. 10

    Nincsen olyan evolúciós törvény, hogy kizárólag enyhébb megbetegedést okozó vírusok jöhetnek létre mutációkkal.
    Az valóban egy régi tapasztalat, hogy a vírusok hosszú távon szelídülni szoktak.
    Ha megnézed a worldometert pont ez látszik.
    Annak ellenére, hogy már volt napi 3, 5 millió új megbetegedés is, a napi elhalálozás mégis 5 és 10 ezer között van.
    A Covid – 19 vírus megszelídült , Putyinra ugyanez a sors vár.

  19. 24.
    „A Covid – 19 vírus megszelídült , Putyinra ugyanez a sors vár.”

    Nana!
    Ha Putyin mutálódik, lehet tányérsapka lesz rajta, és tábornoki nadrágcsík.
    Nem bizton hogy ettől megszelídül.

  20. 10 BAB
    Ezt honnan veszed, hogy súlyosabb változatok jöttek?
    Általában Európában a legtöbb halálesetet a tavaly tavaszi hullám okozta, a delta már jelentősen alacsonyabb halálozást hozott, az omikron meg még alacsonyabbat.
    Igaz, közben az esetek száma valóban növekedett a nagyobb fertőzőképesség miatt.
    Azon lehet vitatkozni persze, hogy az alacsonyabb halálozás az oltásoknak, vagy a gyengébb vírusnak köszönhető.
    Ami aggasztó, hogy a briteknél már látszik, hogy megfordult az omikron hullám csökkenése, és ismét emelkednek a fertőzési és halálozási számok, tehát valami új jelenség van, valószínű ez az új alvariáns.
    Most már csak az a kérdés, hogy az ebből kialakuló új hullám csúcsa magasabb, vagy alacsonyabb lesz az omikron hulláménál.
    Ha alacsonyabb, akkor az megerősíti a gyengülő tendenciát…

  21. 27 ödön
    Az antivaxer mondhatja, hogy zsugorodjon az agyam inkább a vírustól, mint a vakcinától… 🙂
    Az a baj, hogy a reális statisztikákhoz szét kellene választani az oltatlan, a lejárt védettségű és az elvileg védelem alatt álló személyeket, mert így mindenki azt mond, amit akar…

  22. 28.hubab:”így mindenki azt mond, amit akar…” És látod mennyivel kreatívabban felhsználhatók (mindenre is) az „ömlesztett” adatok, mintha csak az egyetlen unalmas valóságot tükröznék. 🙂 Piac orientált statisztika! 🙂

  23. A covidnak nincs vége. 🙂
    Élvezzétek az előttünk álló hónapokat, amíg lehet!
    A „rendezők” biztosan készülnek még újabb és más jellegű felvonásokkal, s várható sok-sok változás és nyűg mind belpolitika, mind külpolitika terén is.

  24. 31: G.Cs.
    Köszönöm!
    Rendkívül tanulságos olvasmány…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük