(3793) Akkor, most ki hazudik

Tibor bá’ online


89. Útban a 90. felé

Politikusok hazudnak. Háborúban még jobban hazudnak, de ami most van, azt még ember nem látta. Pofátlanul találnak ki dolgo-kat, és cáfoláskor még jobban hazudnak. Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni. Nézzünk egy példát:

!!4!!! magyar hírportál: Kínának nem hiányzott az orosz-ukrán konfliktus, és kérdés, meddig hajlandó kitartani Moszkva mellett.

Moszkva és Peking szoros stratégiai kapcsolatot alakított ki az elmúlt évtizedben, de Peking óvatos üzeneteket küld arról, hogy nem tetszik nekik Putyin háborúja.

Hát kérem ez egy magyar hírportál és még csak nem is kormánypárti. Bár ebben az ügyben az nem lenne érdekes. Nézzük, mi olvasható a másik oldalon

RT orosz hírportál: China speaks out against sanctions over Ukraine

Beijing believes the West should address Moscow’s “legitimate security demands”

According to the Chinese Foreign Ministry, Wang said “China doesn’t support the use of sanctions to solve problems, and even more so opposes unilateral sanctions that have no basis in international law.”

 És akkor a fordítás

Kína felemelte hangját az ukrajnai szankciók ellen

Peking szerint Nyugatnak a moszkvai „legitim biztonsági követeléseivel” foglalkozni kellene.

A kínai külügyminisztérium szerint, Wang azt mondta: „Kína nem támogatja szankciók alkalmazását problémák megoldására, de még inkább ellenzi az egyoldalú szankciókat, amelyeknek nincsenek alapjai a nemzetközi jogban.

Na, most melyik hazudik. Kína Moszkva mellé áll, vagy nem tetszik neki Putyin háborúja? Ha, tudni akarjuk az igazságot, akkor elő kell venni a józan eszünket. Kínában egészen biztos figyelik az RT-t. Ezt az RT is tudja, tehát nem ír valótlanságot kínai témával kapcsolatban, mert szövetségesek között nem csak nem szokás, de nem is célszerű. Ezek szerint a magyar hírportál, na nem hazudik, hanem ügyesen a valóságtól eltérő helyzetet sugall. Ez az igazi propaganda. Putyin már annyira hülye, hogy a szövetséges Kína se helyesli azt, amit tesz. Különben, a legújabb téma: Putyin szellemi képességeivel van nagyon komoly baj. Természetesen, a komikusból lett ukrán elnök viselkedése vastapssal jutalmazandó, abszolút józan észre vall.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28 gondolat erről: „(3793) Akkor, most ki hazudik

  1. Kína éppen pávatáncot jár három elv körül.
    Erre utalt a legutóbbi Kínai tartózkodás az ENSZ-ben.
    Mondják, hogy ez sokáig nem fog menni.

    „Medeiros a Financial Timesnak beszélt arról, hogy Kína egy stratégiai trilemmába keveredett, melyben az orosz szövetség, a nyugati gazdasági kapcsolatok mellett az is szempontjuk lehet, hogy nyilatkozataik ne mondjanak ellent a kínai külpolitika fontos alapelveinek, például annak, hogy minden ország szuverenitása sérthetetlen.
    Ez egy olyan alapelv, amit Peking nagyon gyakran szeret hangoztatni, főleg amikor az Egyesült Államok külföldi beavatkozásaival szemben határozzák meg külpolitikájukat. ”

    #https://444.hu/2022/02/28/kinanak-nem-hianyzott-az-orosz-ukran-konfliktus-es-kerdes-meddig-hajlando-kitartani-moszkva-mellett

  2. Ennél sokkal árnyaltabb a kép.
    Kína azért pipa, mert több ezer hektár földet vásárolt ukrajnában, a Biden család segítségével, konkrétan Hunter Biden (Joe Biden kisfia) által.
    A 2014-es ukrajnai puccsot az amerikaiak csinálták, és amerika párti embereket ültettek kulcspozícióba, hogy könnyebben menjen az ország irányítása/kirablása.

    https://www.bbc.com/news/world-54553132

    https://www.vox.com/policy-and-politics/2019/10/1/20891510/hunter-biden-burisma-ukraine-shokin

    https://www.theguardian.com/us-news/2022/feb/27/hunter-biden-joe-biden-president-business-dealings

  3. „Putler’s horde moving on Kyiv.”
    „Genocide, Putler’s true face.”
    Vannak ilyen érzelmi húrokat izgató szalagcímek is, de szerintem sem a tisztánlátást segítik elő.

  4. „A háború első Áldozata az igazság” – mondta Aiszkhülosz 2500 évvel ezelőtt.
    A valóságban azonban nem az áldozata, hanem az Ellensége.

    Tibor bá’ online
    „Természetesen, a komikusból lett ukrán elnök viselkedése vastapssal jutalmazandó, abszolút józan észre vall.”

    Bohóc-pojácábol lett Ukrajnai államfő, egy példa a sok közül:
    https://attikanea.info/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%84…/
    Ezt a nevetséges bohóc-pojácát, aki lehúzott nadrággal, a „farkával”zongorázik, „Az Új Világrend” illetékesei ültették Ukrajna elnökévé…

    Természetesen, az USA elnök beszéde is vastapssal jutalmazandó, és abszolút józan észre vall:
    Biden újra elvesztette szavait és gondolatmenetét a legfontosabb válságban:
    „Az oroszok nem fogják legyőzni az irániakat”
    https://www.youtube.com/watch?v=37aaoI0Oy-c
    O,3O”- O,4O” között
    Biden mentális állapota aggodalomra ad okot.

  5. https://hvg.hu/vilag/20220302_Kuleba_Kina_a_Putyinnal_apolt_szoros_kapcsolataira_tamaszkodva_vessen_veget_a_haborunak

    „A kínai vezetés mindeddig elutasította az „invázió” megjelölést az orosz katonai akció leírására, és a nyugati világgal ellentétben nem ítélte el az orosz hadműveletet. Peking továbbá ellenezte a szankciók alkalmazását, és arról biztosította Oroszországot, hogy megérti „jogos biztonsági aggályait”.

    Egyébként számomra furcsa ez a nagy egyetértés az orosz szankciók tekintetében.
    A fél világ beintett az oroszoknak pár nap alatt….ha ekkora egyetértés lett volna migránsügyben, vagy a terrorizmus felszámolásában, akkor már rég elfelejtehettük volna az egészet.
    Olvasom a hozzászólásokat több oldalon és ki merem jelenteni, hogy a több millió virológus hirtelen a hadtudományok doktorává, ill. külpolitikai szakértővé avanzsálta magát.
    És aki csak halványan utal arra, hogy Putyin szemszögéből érthető amit tett rögtön „oroszfaszopó putyinista orbánbérenc” a megjelölés.
    Ismerős helyzet…nemrég még „nagymamagyilkos vírustagadó laposföldes” voltam….☺

  6. 6 – Valaki:
    Az egész Földet a CIA propaganda gépezet irányítja. Ilyen szempontból az emberiség 3 csoportra osztható.
    1) Tudja mi van, de alkalmazkodnia kell.
    2) Tudja mi van, és harcol az igazságért – ide tartozom én.
    3) A hatalmas tömeg, akik beszopták a (humánus) propagandát és nem tudnak róla. Ezekből szép számmal vannak itt a hozzászólók között. Ezek egy büdös szót nem szóltak az 1 millió iraki halottért, a líbiai és a szíriai bombázásokért.- Most, amerikai parancsra, hirtelen siratják az 5 halottat egy felrobbantott TV toronynál.

  7. Az RT írása egy konkrét kínai bejelentésről értesített, a 444 pedig a jövőben várható helyezkedés esélyeit latolgatja.
    Eleve a 444 írásának már a címében szerepel, hogy „kérdés, meddig hajlandó kitartani Moszkva mellett” Kína, azaz implicit benne van, hogy jelenleg Kína az oroszok mellett áll. A cikkben szerepel egy bekezdés arról is, amit az RT lehozott:
    „Vang Ji külügyminiszter a hétvégén mindenesetre jelezte, hogy Kína nem ért egyet a gazdasági szankciós politikával, mivel a szankciók nem megoldják a problémákat, hanem csak újakat teremtenek. Ji szombaton a német külügyminiszterrel, Annalena Baerbockkal beszélt telefonon, és ekkor mondta el, hogy szerinte a szankciók következtében mindenki veszít, ráadásul akadályozzák a politikai megoldások létrejöttét is. Ugyanakkor Ji azt ígérte, hogy Kína továbbra is konstruktív szerepet fog betölteni a béke megteremtése érdekében.”
    Tehát pont azt írta le erről, amit az RT, nem hazudott a kínai álláspontról.

    De Vang Ven-ping (Wang Wenbin) külügyi szóvivő pl azt is mondta azóta:
    „All countries’ sovereignty and territorial integrity should be respected and upheld and the purposes and principles of the UN Charter should be jointly safeguarded. This is a principle China consistently holds and a basic norm governing international relations that all countries should adhere to. ”
    és:
    „The Ukraine issue has complex historical context and realistic factors. The Chinese side regrets the casualties. The current situation is not what we want to see.”
    Hazugság lenne, hogy „nem tetszik neki Putyin háborúja”? Ez esetben épp a kínai szóvivőt hazugozod le, bár persze azzal kezdted „Politikusok hazudnak”…

    A kérdésedre „Kína Moszkva mellé áll, vagy nem tetszik neki Putyin háborúja?”:
    Szerintem jelenleg az a helyzet, hogy ez nem vagy-vagy kérdés, simán lehet, hogy „Kína Moszkva mellé áll, habár nem tetszik neki Putyin háborúja”.

  8. Azért Kína egyoldalú szankció elítélésével kapcsolatban, ennek tükrében,

    hogyan is értékelhetőek pl. Litvánia, Ausztrália stb. elleni egyoldalú szankciók?

  9. Tibor bá’ !

    „Az egész Földet a CIA propaganda gépezet irányítja.”
    Akkor csak van háttérhatalom !
    Amúgy szerintem nem CIA hanem FED .
    Ők bocsájtják ki 108 éve és erőltetik rá a pénzüket az egész világra .
    A CIA és a többi 3 betűs csak a végrehajtó (KGB,MSZD,stb.)
    Putyin párti lennék én is ,ha nem tudnám h. ő is az emberük …

  10. 7. Tibor bá’
    „Ezek egy büdös szót nem szóltak az 1 millió iraki halottért, a líbiai és a szíriai bombázásokért.- Most, amerikai parancsra, hirtelen siratják az 5 halottat egy felrobbantott TV toronynál.”

    „A Κijevi bombázás a NATO Βelgrádi hadműveletének emlékeit idézi fel.
    1999. április 23-án hajnali 2 órakor a NATO Slobodan Milosevic Jugoszláviája elleni hadművelet részeként három rakétatalálat érte a Βelgrádi rádió- és televízió-palotát.
    A NATO akkor azzal indokolta a 16 emberéletet követelő bombamerényletet, hogy a Szerb rádió és televízió Milosevics hadigépezetének része volt – mivel a propagandáját sugározta.
    „A három NATO-rakéta a vérontással nemcsak a Jugoszláv médiát, hanem azokat a külföldi televíziós hálózatokat is cenzúra alá helyezte, amelyek a létesítményeiket használták a jeleik küldésére.”
    A Szerb rádiót és televíziót ért ütés rávilágított az információs háború fontosságára és a kép hatalmára a nemzetközi közvélemény alakításában.”

    „Amikor a NATO „a CNN-monarchiát ránk erőszakolta”

  11. L.S. !
    Lambros (ha jól emlékszem) !
    Sokáig csendben voltál .
    Már kezdtem aggódni Érted .
    Örülök hogy újra itt vagy .

  12. A propagandagépezet megy ezerrel. A TV t ki kell kapcsolni. Amit mutat az az, amit akarnak, hogy lássunk. Aki részt vállal tüntetéssel, fegyveradományokkal, érzelgősséggel, ítélkezésekkel az akaratlanul is hozzájárul a helyzet eszkalálódásához ami fölösleges vérontásokhoz fog vezetni. Jobb nem nézni a híreket, mert félrevezetnek. 100% osan ki kell maradni a dologból, semmilyen formában részt nem vállalni. Amerikától jót ne várjon senki. Sokat nyaljuk az amerikai segget az hová fog vezetni ? Az ukrán majd menekül ide, mi majd menekülünk kézen fogva velük tovább. Amerika nem fog, nem akar és nem is tud megvédeni senkit, hanem ukránnal, európával vívatja s fizetteti ki a háborúját halálba küldve mindenkit aki részt vesz. Tessék hiteles, értelmes ukrán elnök (no comment): https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

  13. 7.Tibor bá.
    Tökéletesen igazad van….csak én a CIA-t háttérhatalomnak nevezem.

  14. Ha jól értem a mesét, akkor a Főgonosz a CIA köntösbe bújt FED harcol a jó KGB-vel, amely szervezet manapság Teréz anya klónozásra áll át. Még jó, hogy nem hiszek a mesékben és abban sem, hogy KGB-s kutyából lehet emberbarát demokrata.

    Hozzá kell még tennem – ha meg is vetnek érte többen is -, őszintén hálás vagyok az USA-nak, hogy lehetővé tette a 45 évig tartó megszállás megszüntetését, a ruszkik haza zavarását! Én soha többé nem szeretnék orosz katonát Magyarország földjén látni!

  15. A legnagyobb gond, hogy ez a háború túl közel van, és nem az angolok, franciák, amerikaiak, olaszok vívják egy Amerika barát bábállam ellen, hanem Oroszország azért, hogy Ukrajna ne legyen amerikai bábállam.

    Elsősorban szeretném mély fájdalmamat kifejezni a polgári lakosság körében történt halálesetek miatt. Kijev kiüritését kérték az oroszok. Szerintem más megtámadott város kiüritését is. Nem történt semmi, a polgárok önerőből próbálnak mai napig kijutni,onnan ahol nincs légiközlekedés.

    Valami oknál fogva a vasút nincs bombázva. Ez ad okot az aggodalomra leginkább. Egyértelmű hogy utánpótlás illetve kimenekités vasúton biztonságos.

    Szíriai polgári lakosság halálozását nem tették közzé ilyen hamar,vagy egyáltalán nem.

    Szijjártó különbséget tesz két menekült közt, a szír illegális, gondolom mert Európa cseszte szét, ukrán legális, holott 18 és 60 év közötti ukrán férfiak elvileg nem hagyhatnák el Ukrajna területét. Tehát, illegális bevándórlók.

    Még mielőtt belémkötsz, a 18 év alatti fiúk, nők és gyerekek, illetve a 60 év felettiek elhagyhatják Ukrajnát.

  16. Nahát Kína megint tartózkodott.
    Vajon miért nem áll ki mellszéllességben Oroszország mellett a nagy szövetséges?
    A számok magukért beszélnek.

    „A határozat, amelyet a közgyűlés 193 tagjából 141 támogatott, egy rendkívüli, ritkán megtartott ülést zárt le, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsa hívott össze. A határozat szövege „elítéli” Oroszország „Ukrajna elleni agresszióját” – írja a Reuters. Az ENSZ honlapja szerint a Biztonsági Tanács utoljára 1982-ben hívott össze rendkívüli ülést a közgyűlésen.

    Harmincöt tag, köztük Kína tartózkodott, öt ország, köztük Oroszország, Szíria, Észak-Korea és Fehéroroszország pedig a határozat ellen szavazott. Bár a közgyűlési határozatok nem kötelező erejűek, politikai súlyuk van.”

    https://www.portfolio.hu/global/20220302/az-ensz-elsopro-tobbseggel-elitelte-ororszorszag-agressziojat-csak-ot-orszag-szavazott-a-hatarozat-ellen-530549

  17. 7. Tibor bá’
    „Az egész Földet a CIA propaganda gépezet irányítja. Ilyen szempontból az emberiség 3 csoportra osztható.
    1)
    2) Tudja mi van, és harcol az igazságért – ide tartozom én.
    3)…”

    Tisztelt Tibor bá’
    Ezt teszem Én is. Ide tartozom Én is.

    13. Buda

    Tisztelt Buda
    A blogból való kitiltásom Február 10-én történt. Nyilván „nagyobb fába vágtam a fejszét” amikor egy olyan cikket linkeltem be amit a bloggazda nem mert átengedni sőt ki is tiltott ezért.
    Persze semmilyen hazugság nem tud ellenállni az időnek, és egyszer minden titokra fény derül.

    14. András

    Teljesen egyetértek Veled.
    Érdemes lenne leforditani és elolvasni ezt az irást:
    ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ
    Hogyan esnek az Európaiak mindig az Angolszászok csapdájába.
    Ahhoz, hogy egereknek csapdát állitsunk, sajtra van szükségünk.
    A politikai csapda felállitásához egy hasznos idióta kell.

  18. 20 – L.S.
    Tisztességességedben soha nem kételkedtem, de a nagyon rossz oldalon álltál.

  19. L.S.
    Nem kell engem tisztelni v. ilyesmi .
    Te vagy az általam ismert legnagyobb magyar görög és legnagyobb görög magyar.
    Igaz, ami igaz ,mást nem is ismerek …
    Üdvözletem a lengyel feleségednek .
    Kétszer találkoztam lengyelekkel :
    Egyszer Krakkóban ,amikor a” jó barátok” feltartóztattak egy kocsisort ,csak h. átengedjenek egy magyar csapatot .
    Második alkalommal Ausztriában ,a Raxban ,miután cváncigoltunk egy keveset,
    és kiderült h.magyarok vagyunk ,meg kellett igyuk az összes vodkájukat .
    Jól esett ,csak még felfelé vezetett az út . 🙂
    És még egy harmadik (ez már csak olvasmányaimból ) :
    Barabási László coci időkben Lengyelországban járt .
    Egy közértben kiderült h. ő magyar ,
    Óh,jó nektek,hiszen ti mind nemesek vagytok-szólt az eladó .
    Igaz ez manapság ?

  20. 22. Buda
    „Te vagy az általam ismert legnagyobb magyar görög és legnagyobb görög magyar.
    Igaz, ami igaz ,mást nem is ismerek …
    Üdvözletem a lengyel feleségednek .”

    Kedves Buda
    Köszönöm szépen a szép szavaidat, de sajnos most ki foglak ábranditani a hamis képről amit rólam alakitottál.

    * Tele van nálam sokkal magyarabb görögökkel, mivel én 3O éves koromig inkább a hontalan állampolgárságot választottam sok osztálytársammal ellentétben akik habozás nélkül átvették a Magyar Állampolgárságot és közülük nem kevesen véglegesen Magyarországon is maradtak.
    Természetesen Magyarországra mindig szeretettel emlékszem és második Hazámként tekintem.

    * A feleségem Lengyelországban született, szülei azonban görögök akik Lengyelországba menekültek a Görög Polgárháború után.

    Lampros Spanopoulos
    Λαμπρος Σπανοπουλος

  21. Tibor bá’: „2) Tudja mi van, és harcol az igazságért – ide tartozom én.”
    L.S.: „Ezt teszem Én is. Ide tartozom Én is.”
    Tibor bá’: „…a nagyon rossz oldalon álltál.”

    LOL mindig mindenki azt hiszi magáról, hogy ő „tudja mi van” a többi meg téved, hülyeségeket beszél, meg van tévesztve, vagy szándékosan hazudik…
    Olyat még nem láttam, hogy valaki úgy kategorizálta volna magát, hogy „én beszoptam a hazug propagandát, és harcolok érte hogy más is ilyen hülye legyen”…

  22. Minden háború……
    ……….. a világgazdasági válság ellen hat.
    ………. megszólalnak szemforgatóan álszent és aljasan cinikus narratívák.
    ………..sok sok szenvedést okoz és kevés nyereséget.
    Az egyik legeslegszörnyűbb dolog, ami az emberekkel megtörténhet, az a háború.
    Azt a narratívát nehéz cáfolni hogy ha ennek a háborúnak egyáltalán lesz nyertese akkor az az Usa.

  23. 25. Gamberro Csurunga

    … vagy Kína.
    #https://privatbankar.hu/cikkek/makro/kina-karorvendoen-figyeli-az-europai-haborut.html
    Már abban sem vagyok biztos, hogy Putyin ezt az egész Ukrajna elleni hadműveletet egyedül a saját szakállára indította.

  24. Udo Ulfkotte Európa egyik legnagyobb újságának, a Frankfurter Algemeine Zeitungnak volt a főszerkesztője.
    Néhány éve, hogy BEVALOTTA a világnak, hogy AZ ÚJSÁGÍRÓKAT A VILÁGBAN A CIA, A TITKOS CÉGEK, A KORMÁNYOK, A MULTIMILLIÁRDOSOK FIZETIK
    HOGY MINDIG HAZUDJANAK,
    ÉS SOHA NE MONDJÁK NYILVÁNOSAN AZ IGAZSÁGOT.
    https://www.stopworldcontrol.com/wp-content/uploads/2020/11/udo-ulfkotte-quote.jpg
    Egy vezető európai újság főszerkesztője – nem sokkal azután halt meg, hogy [miután] vallomást tett:
    „25 éve vagyok újságíró. Arra tanítottak, hogy hazudjak, árulkodó legyek, és soha ne mondjam el az igazat a nyilvánosság előtt. Engem a CIA, a titkos cégek és az amerikai milliárdosok fizettek. „Az újságírók hozzászoktak a nyilvánosság manipulálásához.”
    EZ AZ ÚJSÁGIRÓ BEVALLOTTA, HOGY AZ ÚJSÁGÍRÓK FIZETÉST KAPNAK, HOGY AZ OROSZORSZÁGGAL VALÓ HÁBORÚ ÉRDEKÉBEN NYOMÁST GYAKOROLJANAK.

    Itt húzta meg a határt Ulfkotte. Miután több mint 25 évig hazudott a nyilvánosság előtt, nem tudott tovább élni a ÖNTUDATÁVAL. NYILVÁNOSAN BELISMERTE BŰNÖSSÉGÉT, ÉS LELEPLEZTE A VILÁGBŰNÖZŐI MÉDIAKAARTELT, AMELY AZ EMBERISÉGET PUSZTULÁSHOZ VEZETI.
    Nem sokkal vallomása után Ulfkotte-ot holtan találták.

    Hallgassa meg vallomását ebben a videóban. (IDŐTARTAM 19:55)
    https://rumble.com/vhkk3x-busted-media-crimes-exposed.html
    Azoknak, akik még hisznek a hírekben

    Mindazt, amit senki sem mondott neked Ukrajnáról – Mindblowing!
    What nobody told you about Ukraine – Mindblowing!
    https://www.stopworldcontrol.com/ukraine/?inf_contact_key=e81c53657263eafb8d1d8f11e3fb1de0cc0558ed5d4c28cbfab114022b1ec50d

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük