(3787) Normális élet

Tibor bá’ fordítása online

 

Vissza a normális élethez


Eve Ottenberg

BY EVE OTTENBERG

A járvány a vége felé jár. Ki állítja? A tőkések, a kilóra megvett politikusok/szakértők, akik állítják, hogy az emberek vissza akarnak térni a „normális élethez”. Sajnos, a vírus nem akar együtt élni velünk. A vírus meg akar ölni minket. De ez nem számít. A szajha média harsogja a tulajdonosok üzenetét: Menj vissza dolgozni, lehetőleg alacsony fizetésért. Menj ki az utcára és költekezz. Vegyél meg mindent, amiknek az árát éppen most emeltük meg, maszkban vagy maszk nélkül. Kit érdekel? Ha, pedig elkaptad a vírust, légy szíves, ne nagyon lármáz a nem létező egészség ellátás miatt. Ha, pedig tényleg beteg leszel, légy szíves ne piszkálj senkit, különösen azokat ne, akik együtt élnek a vírussal, csak csendben hunyj el otthonodban.

Azok a zsenik, akik visszairányítanak a munkahelyedre nem árulják el neked, hogy a vírus sokáig, pontosabban évekre meg tud betegíteni. Se azt, hogy könnyen meg tud ölni elhízás, cukorbetegség miatt, vagy, csak mert idős vagy. És az is kimarad az ismertetésből, hogy újra és újra elkaphatod. Megszerzett természetes immunitás nem létezik. Ezek után, hogy kellene normálisan élned?

Ha, aközött választhatsz, hogy nyilvános helyen N95 maszkot viselsz (nálunk FFP2), vagy nyomorék leszel, esetleg meghalsz, akkor, ha van egy kis eszed a maszkot fogod választani. Ha valaki oly fanatikusan hisz a szabadságban, hogy hajlandó megbetegedni, meghalni és másokat megölni, akkor sajnos ez a hit az illetőt hülyévé degradálta. Részünkre a maszkviselés lett az új normális. Addig, nem dobhatjuk el, amíg a COVID velünk van, amíg hullám csúcsok között visszahúzódik, amikor endémiássá válik. Akkor vesszük le a maszkunkat, amikor a vírus eltűnik.

A karantén és a kötelező oltás régi eszköz a járványok kezelésére. Ha, a nemzet vezetői racionálisan gondolkodnának, nem lenne semmi probléma, de nem így gondolkodnak. Lehet, hogy szerencsések leszünk, és nem lesz ilyesmire szükségünk. Elvégre az enyhe Omikron, amely enyhén megölt már néhány százezer amerikait, lecsillapodik, és a betegség véget ér, és persze majd a Mikulás is ellátogat hozzánk, na meg egy jó tündér.

Szenzációs lenne, ha tévednék, de mind ez ideig a sokoldalú, flexibilis, rendkívül alkalmazkodó COVID túljárt az emberiség eszén. Egy rövid ideig visszahúzódik, de aztán visszatódul, egy új gyilkos formában. Az oltás nem nevezhető csodálatosnak, de csak ezzel rendelkezünk, legalább is akkor, ha a megelőzésről van szó. Ha, valakik olyan hülye, hogy nem kell neki az oltás, rosszabbul jár, mint amit megérdemel. Az emberek megszokták, hogy idióta hibáikért megszenvednek, de azt nem szokták meg, hogy csövet nyomjanak le a tüdejükbe és meghaljanak.

Sajnálatos módon február 7.-én a hülyeség sokkal magasabbra hágott. Ezen a napon a Georgiai törvényhozók benyújtottak egy törvénytervezetet, ami megtiltaná a gyermekek beoltást 9 betegség ellen. Eddig az állam Egészségügyi Minisztériuma előírt 9 kötelező oltást attól függetlenül, hogy a szülők milyen mértékben voltak félkallantyúsok egészségügyi témákban. Azonban, a Georgiai politikusok úgy gondolják, hogy megfogták az isten lábát, miközben nem történt más, mint megdöbbentették a civilizált világ modern gyógyászatát.

Tehát, ha a tervezet átmegy, a iskolák nem követelhetik meg a beoltottságot: mumpsz, rubeola, bárányhimlő, tetanusz (egy gyilkos) diftéria (egy másik gyilkos), szamárköhögés, hepatitisz B, meningitisz (még egy gyilkos) és influenza ellen.  És amikor azt írom, hogy „halálos” akkor azt értem, hogy tetanusz esetében 60 százalék meghal. Meningitisznél minden tizedik elhalálozik. Diftériában a halál 5-10 százalékban következik be.

Ezt hozta magával a COVID oltásellenes őrület. Az olyan vakcinák, amelyek a gyerekeket generációkon keresztül egészségesen életben tartották, mostantól kedve tetszőlegesen választhatók. Következmény? Hülye szülők átveszik az Internetről az oltás ellenes hallucinációkat, a gyerekek pedig feleslegesen fognak meghalni, ahogy szabad akaratból a gyógyászati sötétkor oltásellenes szakadékába zuhanunk.

Időközben január 1.-én a kormányzók esedeztek Bidennél mondja meg, hogy kell együtt élni a vírussal. „Szükségünk van világos útmutatásra strukturálisan hogyan megyünk át a pandémiából a endémiába.” Válasz: „Sehogy”. Addig nem lehet átmenni endémiába, amíg tart a pandémia, pláne, ha a pandémia egy gyilkos. Persze. néhány „szabadság” mániákus ezzel nem ért egyet. Jobboldali, üresfejű, veszélyes alakok bátoríthatják őket, pénzelve a kamion konvojt. Azonban, az épeszű emberek nem akartnak meghalni, megpróbálják megvédeni magukat.

Biden ezt mondta: „Véleményem szerint, megvan az út merre menjünk.” Megmagyarázza, hogy visszamenni normálba komoly munka. Esetleg egy lehetetlen feladat egy olyan betegség mellet, amely közöttünk terjed és sokakat megöl, miközben nincs mivel lehatárolni. A vakcinánk nem akadályozza meg a tovább fertőzést. Ráadásul védelmük hamar elkopik. Állandóan történik átfertőzés. Ezek komoly problémák bárkinek, akinek van esze. Azoknak, akiknek nincs „az én testem, enyém a választás”. Ez a szabad választás sok esetben a krematórium.

A február 7.-i esemény után a New Jersey kormányzó, Phil Murphy bejelentette, iskolákban vége van a kötelező maszkviselésnek. Ezt követve, több állam leállította a maszkviselést. A New York Times szerint a New Jersey könnyítést jelez egy „szándékos eltolódás, a koronavírus elfogadása felé az életünkbe.”

A Times felhívta a figyelmet, hogy az iskolai maszkviselésről kiderült, hogy a pandémia legmegosztóbb témája. A viselők és a nem viselők gúnyos szembenállása sok tanuló számára elviselhetetlen.

Pedig, a maszk hasznos, mert a COVID-19 a levegőben terjed. A jobb maszkok, mint az N95 még hasznosabb. Ez tény. Akik ebben nem hisznek, beleesnek a „kamu járvány” csapdába. Ilyenekkel nem lehet vitázni, ezek lököttek. Akik meg tudnák őket győzni, azok halottak, mind a 900 ezer.

A szerző Eve Ottenberg író, újságíró. Legutolsó könyve  Birdbrain (Madáragyú), többet róla: website.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

22 gondolat erről: „(3787) Normális élet

  1. Se az egészségügy , se a hatalmi struktúrák nem voltak és ma sincsenek nincsenek felkészülve a Covid- 19 támadásaira.
    A napokban lesz 2 éves a világjárvány.
    Végülis ismerjük azért el, a vakcinák összességében eredményesek !
    Ebben meg a maszkviselésben ,kvázi lényegében ki is merült az emberiség valóban hatékony cselekvési repertoárja.
    Ezek és a lezárások alkalmazása sokszor elégtelen.
    A vírus pedig, ezt is ismerjük el, egy szép nagyságrenddel szelídebb lett !
    Nincsen még itt a hallelujázás ideje, de gondoljunk már vissza a 2020 – as Olaszországi Bergamó hullahegyeire , majd a Spanyolországi eseményekre !
    Szabad egy nagyot sóhajtani, még ha ez nem is a teljes megkönnyebbülés sóhaja.

  2. a napokban lesz 2 éves és mégsem haltunk meg.
    Tibor bá amit művelsz a vírus óta, szándékos félrevezetés!
    mindenkinek kell egy hobbi, de ez a blog jó ideje szerintem több kárt okoz mint hasznot!
    mind hülyék vagyunk nyilván akik nem rettegünk…
    a többség enyhe tünetekkel esik át rajta, mint én is. bőven találkoztunk vele, akár többször. mit kell ennyi idő után még mindig hisztériázni!
    A korlátozások, életek ellehetetlenülésének költségei már rég nagyobbak a víruséinál.

  3. Gratulálok Tibor Bá! Találtál egy olyat, aki teljesen azonosan gondolkodik veled, vagy csak lecserélted a képet. Kiváló észrevételek vannak benne, pl.: ” a vírus meg akar ölni téged „, meg hasonló okosságok. A tudósok vitatkoznak rajta, hogy a vírus egyáltalán él-e, ez a nő meg mindjárt velejéig gonosznak állítja be , a munkába meg nem kell visszamennünk, mert nagyon sokan egy napot se hagytunk ki, legalábbis akik nem kérték ezeket a génterápiákat, a többször bököttek meg folyamatában betegek ( ez tapasztalat ) … Ha valaki azt várja, hogy eltűnjenek a vírusok és majd akkor fellélegezhet, hát kicsit csalódni fog, mert azok itt lesznek továbbra is, ahogy ezelőtt is itt voltak, a lényeg az egyén fogékonysága, ha valaki egészséges, kevéssé kell tartania fertőzésektől, s a maszknak sem kell rágyógyulnia az arcára, ami egyébként minden, csak nem természetes, s állítólag eléggé haszontalan is .

  4. A világon eddig a Covid – 19 vírus, a worldometer pontatlan adatai szerint
    megölt 5 906 564 személyt.
    Cinikus, gonosz hazugság azt állítani, hogy ezek úgyis meghaltak volna.
    Bár ez igaz hiszen egyszer mindenki meghal , de talán mégsem mindegy, hogy mikor.
    Magyarország majdnem világelső a lakosságarányos halottak számában.
    43 066 Covid – 19 halottunk van.
    A pandémia, ma is, komoly veszélyt jelent, elsősorban az idősekre és betegekre.
    A megelőző, védekező intézkedések feloldása, elhanyagolása gazdasági okból, emberi életek cinikus profitra váltása !
    Az ostoba, tudományosan téves , oltásellenesség és a normális élet felelőtlen újra bevezetése, sok sok ember halálát és gyászát okozza.

  5. 2. & 3.:
    Eve Ottenberg CounterPunch-ban megjelent cikkét nem lehet lesöpörni az asztalról. Ahhoz ti ketten kevesek vagytok. Én meg teszem a dolgom. Ha nem tetszik, lapozz! Vannak, akik megbecsülik a munkámat. Aki nem kér belőle, annak nem kell idejárnia.

  6. 2 pilotkex: Van az a móka mikor bemegy a tanár és azt mondja: a hiányzók tegyék fel a kezüket!
    Hisztériázni tényleg felesleges, mindössze aggódnak egyesek és próbálnak kockázatkerülő döntéseket hozni. Nyilván nem mindenkinek áll módjában a választás és a jövőbe is kevesen látnak, nem tudjuk a hosszú távú következményeket. A gazdaságnak viszont valóban nyerő a lazítás rövid távon. Hosszú távra meg nehéz jósolni, főleg ami a jövőt illeti…
    A politikus általában rövid távon nyer, a társadalom meg hosszabb távon viseli a következményeket.

  7. 1 Mosógépszerelő
    Én is nagy reményeket fűztem, talán még fűzök is az újabb változatok lassú megszelídüléséhez.
    De azért ha megnézzük a járványgörbék lefutását, azért vannak érdekes dolgok.
    Az elég jellemző az országok többségénél, hogy az omikron fertőzések száma többszörösen meghaladta a korábbi variációkét. A halottak számában azért nem következetes a gyengülő tendencia.
    Az első variánsoknál valóban nagyon magas volt az elhalálozások aránya, de a fertőzőbb deltánál ez drasztikusan visszaesett, majd a jóval fertőzőbbnek, de veszélytelenebbnek kikiáltott omikron láthatóan újra több áldozattal jár, mint a delta.
    Ha a fertőzöttek számához viszonyítjuk, akkor igaz, alacsony a halálozás, de az abszolút számokban mégis veri a delta számait, tehát az egészségügyre mégis nagyobb terhet ró.
    Én még várok a végső konzekvenciák levonásával.
    Az biztos, hogy minél gyorsabb és fertőzőbb egy hullám, annál nagyobb esély van arra, hogy a lakosság nagy része szinte szinkronban, rövid idő alatt átesik a fertőzésen oltva, vagy oltás nélkül, tehát többé-kevésbé egyszerre védetté válik egy darabig, és ez lehetne a sokat várt nyájimmunitás, mert egy idő után nem lenne kit megfertőzni.
    A probléma csak az, hogy ez az egész világban biztos nem szinkronban történik, tehát mindig lesz olyan terület, ahonnan behurcolják a vírus újabb variánsát, vagy akár a régit, miután a lakosság védettsége lecsengett, és minden kezdődhet elölről.
    Azt sem láthatjuk tisztán, hogy az alacsonyabb halálozás a fertőzöttek között vajon inkább az átoltottságnak, vagy inkább a gyengébb vírusnak köszönhető-e, illetve melyik tényező milyen arányban járult hozzá ehhez.
    Ezt is mindenki a maga szája íze szerint értékeli, nehéz objektív számokat képezni…
    Érdemes nézni a halálos áldozatok görbéinek tendenciáját nézni a legalsó diagramokban:
    amp;https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/
    amp;https://www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/
    amp;https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

  8. 3 Gartai
    Teljesen mindegy, hogy milyen sokan vannak, akik megúszták a vírust különösebb következmények nélkül, többek között én is, tünetek nélkül, ha közben egy arányaiban kicsi, de abszolút számokban mégis az egészségügyet veszélyeztető rész súlyos állapotba kerül, vagy meghal.
    Persze lehet úgy hozzáállni, hogy akik meghaltak, már úgyis vagy öregek, vagy krónikus bajokkal küszködők voltak, akik legfeljebb egy pár évvel, esetleg évtizeddel tovább éltek volna a vírus nélkül, nagy ügy…
    Nekem több ismerősöm is úgy tűnt el egy-két hét leforgása alatt, hogy előtte teljesen aktív életet élő ember volt, akik nagyon jól elvoltak problémáikkal….

  9. Az első bekezdés, hogy ki mit akar, eléggé el van tévedve.

    Nekem például már tényleg eléggé elegem van a maszkból, de a home office-t szeretem.

    Viszont hogy a vírus mit akar és mit nem – teljesen komolytalan.

  10. Az Egyesült Királyságban a szigorú lezárásokat forszírozó tudósok elkezdték nyilvános bocsánatkérésüket. Mark Woolhouse professzor, aki tagja a szigorú járványintézkedéseket az angol kormány számára tanácsoló Vészhelyzeti Tudományos Tanácsadó Csoportnak, ezt nyilatkozta: „Igazuk volt azoknak, akik ellenezték a szigorú intézkedéseket. Különösen azoknak, akik korlátozások helyett célzott kockázatvédelmet javasoltak… A 70 évnél idősebbek kockázata 10 000-szer nagyobb volt, mint a 15 év alattiaké. A BBC News téveszméket terjesztett, hogy kiemelte a nagyon ritka ritka eseteket az alacsony kockázatúak körében, úgy tüntetve fel, mintha azok gyakoriak lennének”.

    https://www.telegraph.co.uk/news/2022/02/20/covid-made-world-go-mad-know-now-year-lockdown/

  11. hubab 8.-as bejegyzésének 3 utolsó sora nagyon lényeges. Sőt továbbgondolom: pl.nozokomiális (kórházban szerzett) fertőzés eddig is volt, de most lényegében a kórházba kerülés nagyobb kockázat lesz. Ugyanis a covid nem tűnik el, és ha egy legyengült szervet megkapja még ráadásként ezt is… Vagy a kórházban vagy már kint megkapja..
    De nekem továbbra sem áll meg a gondolatom az enyhe omikronnál, lesznek egyéb variánsok. Semikor sem szeretném ezt megkapni, egyik variánsát sem, de idősen vagy épp gyengén főleg nem. A long covid-ot sem szeretném megtapasztalni, egyik formáját/tünetét sem.

  12. 11 Tia
    Az lenne a kérdésem, hogy mivel állítólag a vakcina sem véd meg az omikronnal megfertőződéstől, csupán a súlyosabb állapottól, valamint azt is mondják, hogy a posztkovid azokat is érintheti, akik enyhe tünetekkel esnek át a betegségen, milyen eséllyel védhet meg az oltás a posztkovid tünetektől?
    Mert ez így nem nagyon biztató sem oltottnak, sem oltatlannak.
    Vajon erre vannak ismert számok, tapasztalatok?

  13. 12. hubab

    Egy adatot tudok, amit az ORF is lehozott, hogy 15ezer post-covid-ost tartanak nyilván Ausztriában hivatalosan: https://orf.at/#/stories/3248188/

    A vakcina post-covid-tól megvéd-e és mennyire? Nem tudom. Macskák leukózisánál a leukózisos macskánál enyhítette a tüneteket a macska-leukózis elleni vakcina. De aki állatvédő ezt mondta, azt némely állatorvos hülyének nézte, de volt állatorvos aki egyetértett..
    Mendemonda van hogy post-covid tünetekre ráoltva „jobban lett”, pl.az addigi levertsége, életuntsága megszűnt.
    Szerintem ezt a covid-ot sehogy nem jó elkapni, enyhe verzióban sem, oltás után sem. Nem tudni kinél mit hoz ki és mikor.. A bárányhimlőn átesettség később, idősebbként, vagy legyengült állapotban kihozhat övsömört.. Hogy a covid mit tud? Majd pár év múlva kiderül, hacsak addig vmi új variáns nem okoz nagyobb gondot.

  14. unlockdown
    +1
    Egyébként nálunk is hasonlókat mond Szlávik, Rusvai.
    Merkely-t meg gyakorlatilag száműzték a nyilvánosság elől….bár ez kapcsolatban állhat az „ördög ügyvédje” által megszellőztetett huncutságaival.☺

  15. Nem fogja mindenki elkapni ha jól védekezik. Gyerekem osztályában novemberben több gyerek elkapta, majd azok nagy része most februárban újra. Gyerekem egyszer sem. Én sem. (oltás, komoly maszk, kézmosás, távolságtartás, szellőztetés, hazaérve ruhacsere)

  16. Ez is érdekes:

    The New York Times: A CDC több mint egy éve gyűjti a Covid-19 miatti kórházi kezelések adatait az USA-ban, és lebontja azokat életkor, rassz és oltási állapot szerint. De az információk nagy részét nem hozta nyilvánosságra.”Az ügynökség vonakodik nyilvánosságra hozni ezeket az adatokat – mondja egy tisztviselő – mert előfordulhat, hogy félreértelmezik őket, hogy az oltások hatástalanok.”

    https://www.nytimes.com/2022/02/20/health/covid-cdc-data.html

  17. Nem tudom a hölgy mely tőkésekre és politikusokra gondol. Az oltóanyaggyártókra, vagy azon big tech cégekre, amelyek a vagyonukat a járvány alatt megtöbbszörözték? Esetleg olyan politikusokra, mint Trudeau és Macron, akik a mi derék Fletónkat megszégyenítő módon veretik szét a kényszerítések elleni békés tiltakozókat?
    A joviális, kedves Bidé bácsi, akit szeretünk, mert kiválóan kezeli a járványt, de ugyanakkor utálunk is, mert provokálja az oroszokat.

  18. Re. 18:

    Nem köszönöm meg, hogy idehoztad sunyi módon a kormánypolitikát. Megkímélhetted volna ezt a jobb sorsra érdemes társaságot!

  19. A SARS-CoV-2 és a denevér RaTG13 koronavírus közötti számos pontmutációs különbség közül csak a 12 nukleotidból álló furin hasítási hely haladja meg a 3 nukleotidot. A szekvencia elemzések feltárták, hogy a SARS-CoV-2 genom furing hasítási helyet magában foglaló része 100%-ban megegyezik a Moderna által 2016-ban szabadalmaztatott szekvenciával (9,587,003 sz. USA szabadalom, benyújtva 2016. 02. 04-én). Ez az egyezés rendkívül szokatlan (ti. a SARS-CoV-2 vírus olyan szekvenciát tartalmaz, ami az egyik fő mRNS vakcinagyártó 2016-os mRNS szabadalmában le is védetett), és további vizsgálatokat igényel. Az erről szóló tudományos tanulmány tegnap jelent meg.

    https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fviro.2022.834808/full

    Tehát röviden: Egy, a moderna vakcinagyártó által leszabadalmaztatott szekvencia megjelenik csak úgy egy denevér vírusban. Igen. Ez a természetben pont így szokott történni. Megkérdi a denevér a másiktól: „Te ezt a szekvenciát leszabadalmaztatta már egy vakcinagyártó?” „Igen, miért?” „Ááá semmi. Csak most rekombinálódott bele az egyik bennem lévő vírusba.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük