(3762) Vakcina verseny

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Vezető amerikai vakcina tudós elmagyarázza, az Omikron ellen miért jobb a Szputnyik V a Pfizerrel szemben

Forrás: Természetesen az RT.

Az oroszok Szputnyik V vakcinájának nagy előnye, hogy bepörgeti az antitesteket előállító sejteket, állítja egy jeles amerikai kutató, idézve egy új tanulmányt.

A Szputnyik V jobb neutralizáló antitest választ vált ki, mint az mRNS vakcinák, álltja Hildegund Ertl professzor az egyik amerikai top vakcina szakember – állította hétfőn a Szputnyik V Twitter oldalán megjelent poszt.

A philadelphiai Wistar Intézet vakcina és immunoterápiai kutató úgy gondolja, hogy az orosz oltás adenovirális vektora „sokkal tovább tartó” antitest választ vált ki, mint bármelyik mRNS vakcina. Ennek eredménye „antitesteket előállító sejtek szimulálása” közli az állítás.

„Összességében, ezek az eredmények rendkívül biztatóak” állítja a professzor, miközben véleményezi  a tanulmányt amivel a Spallanzani Intézetben dolgozó orosz-olasz csapat állt elő. Az vezető olasz fertőző betegségekkel foglalkozó intézet a tanulmány nyers leírását a múlt héten hozta nyilvánosságra.

Mielőtt beoltatom magam Szputnyik V vakcinával, jó lenne ha ezt más forrás megerősítené.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

79 gondolat erről: „(3762) Vakcina verseny

  1. Megerősítem. Engem Szputnyikkal oltottak, és még nem kaptam el az omikront. Ez egy adatpont. Már csak vagy 9999 kell, hogy rendes statisztika legyen.

  2. „A kör bezárult, a rejtvény megfejtve.

    A Pfizer 6,7 milliárd dollárért megvásárolja az Arena Pharmaceuticals céget, amely trombózis, szívizomgyulladás, stroke és immunbetegségek kezelésére gyárt gyógyszereket.
    A Pfizer kezdésként oltóanyagokat, majd később a mellékhatások miatti gyógyszereket árul!
    Gondoskodik arról, hogy a nyereségét újratermelje és újrahasznosítsa.
    Mindennek megvan a célja és a logikája.
    Egyik kéz mossa a másikat, a kettő pedig a maszkotviselő haszon arcát!”

    dimpenews.com/2022/01/25/η-pfizer-αγοράζει

  3. 2: Szóval a Pfizer olyan szemét, hogy az oltás mellékhatásaira gyógyszert árul? Ahelyett, hogy egyszerűen hagyná az embereket meghalni a mellékhatásban? Ezt a genyóságot!

  4. 3 – Ábel:
    L.S. hozzászólásait én már hónapok óta el se olvasom. Ő tagja egy oltásellenes klubnak és felvállal mindent, ami oltásellenes, ha igaz, ha nem.

  5. L.S. írhatná görögül is, akkor legalább annyi értelme lenne, hogy a görög ABC-betűit szoknánk a corona következő mutánsaihoz..

  6. Az elölt/gyengített kórokozók vagy kórokozó antigének használatán alapuló hagyományos oltóanyagok a fertőző kórokozóra jellemző szövet- és sejtkárosodás nélkül alakítják ki az immunvédelmet. Hogy az influenza vakcináknál megfigyelt enyhébb immunválaszt fokozzák, egyes új oltóanyagok esetében szakítottak az eddigi hagyományokkal és vírus tüskefehérjét a testi sejtekkel termeltetik meg. A tüskefehérje termelő sejteket az immunrendszer azonban ugyanúgy elpusztítja, mintha a sejtek fertőző kórokozót termelnének, vagyis ezen új genetikai alapú oltóanyagok esetében – a hagyományos oltóanyagokkal ellentétben – a tüskefehérje termeltetés helyen valójában fellép sejt- és szövetkárosodás. Ez az ára ugyanis a hagyományos oltóanyagoknál jóval masszívabb ellenanyag termelést kiváltó immunválasznak (vmit vmiert). A hagyományos elölt oltóanyagokkal szemben a tüskefehérje termeltetésen alapuló, a hagyományos oltóanyagokkal szemben jóval masszívabb hatású immunizáció számos lépése esetén vannak azonban megválaszolatlan kérdések, amiket a potenciális mellékhatások hatékony kivédése érdekében illene tisztázni: i) a szöveti falosejteken és az izomsejteken kívül más testi sejtekhez eljuthat-e a lipid-nanohordozo mRNS komplexe, beindítva más sejtekben a tüskefehérjét termelést? ii) A tüskefehérjét termelő szöveti falósejtek szétesése átmenetileg gyengítheti-e az immunrendszer működését? iii) a széteső sejtekből származó tüskefehérje bekerülhet-e a véráramba és az ott mit okozhat?
    Az hogy ezek a ritka, de várható mellékhatásokat illetően jogos kérdések, annak az egyik fő jele a fiatalokban az mRNS oltásokat követően kialakuló ritka, de valós szívizomgyulladás. A fiatalok ugyanis az idősekkel szemben jóval védettebbek a koronavírus káros hatásaitól, mégis egyre több tanulmány jelenik meg a fiataloknál az mRNS oltások következtében fellépő szívizomgyulladásról, ami a szívizomsejtek ellen fellépő immunfolyamat eredménye. Íme a legújabb tanulmányt az USA egyik legismertebb orvosi folyóiratából:
    Mi a szívizomgyulladás kockázata mRNS-alapú COVID-19 elleni oltás után az Egyesült Államokban?
    Az USA felügyeleti jelentések alapján a szívizomgyulladás kockázata az mRNS-alapú COVID-19 oltás beadása után több életkorban és nemben nőtt, és serdülő férfiaknál és fiatal férfiaknál volt a legmagasabb a második oltási dózis után:
    – a 12 és 15 év közötti serdülő férfiaknál (70,7 per millió adag BNT162b2 vakcina)
    – a serdülő férfiaknál 16 és 17 év között (105,9 per millió BNTvaccine 162b2 dózisra)
    – a 18 és 24 év közötti fiatal férfiakban (52,4 és 56,3 per millió adag BNT162b2 vakcina és mRNS-1273 vakcina esetében).

    A teljes tanulmány: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346?fbclid=IwAR1G2ZEfOl4osWLxieisoxkJoor1YpGKtCeoB4mm92nspDeXdyPTygYiJ8o

  7. Azt mondjuk nem értem, hogy mért azt a német csókát, aki egyszerűen legyártotta a tüskefehérjét reaktorban, mért kellett lecsukni.

    Ha egyszer minden vakcina arra épül, hogy a tüskefehérjét bemutatjuk az immunrendszernek, mért nem lehet pont ezt a legegyszerűbb, legdirektebb módszert használni?

  8. Re:8
    Mert az túl olcsó lenne, és az orvoslás rég nem arról szól, hogy olcsó legyen, hanem az a cél, hogy rohadt sok pénz lehessen vele keresni.
    (Gondolj bele, azt a sok reklámot, K+F-et, és az orvoslátogató sisere hadat, rengeteg konferenciát mind mind finanszírozni kell valamiből…)

  9. 9 dajtás
    Természetesen nem kizárható ez a motiváció sem, de azért létezik az a szempont is, hogy biztonsági okokból törvényileg szabályozva van minden kísérleti anyag vizsgálati protokollja, és nem lehet önkényesen felülírva embereket kitenni veszélynek.
    A doki meg ezt csinálta, igaz saját magát és családtagjait oltotta be először, meg önkéntes munkatársait.
    Szóval vetélytársainak és rosszakaróinak volt törvényes támadási felület.
    Viszont az is látszik, hogy a mai egészségügyben lehetetlen egy kisebb intézménynek nagy dologgal előrukkolni, mert nincs akkora tőkeereje, amivel képes lenne minden vizsgálatot előírásoknak megfelelően finanszírozni, erre csak az óriások képesek.
    A prof meg nyilván nem akart volna osztozni hiénákkal a saját találmánya hasznán, megpróbálta áttörni a falakat, nem sikerült.
    Az viszont tényleg elgondolkodtató, hogy akkor miért nem karolják fel az alapelvet a gyógyszergyártók, ha tényleg működik a dolog…

  10. 8:Ábel
    9:dajtás
    10:hubab

    Nuvaxovid és Covovax néven már létezik oltás a
    tüskeproteinböl:
    @https://en.wikipedia.org/wiki/Novavax_COVID-19_vaccine
    Szlovákok rövidessen oltani kezdnek vele:
    @https://korkep.sk/cikkek/belfold/2022/01/25/tvasszal-mar-az-uj-koronavirus-elleni-vakcinaval-is-oltakozhatunk-szlovakiaban/

  11. 10: Ha a protokollba nem fér az bele, hogy önmagát beoltja, és azokat az önkéntes munkatársait, akik pontosan értik, hogy mi az, és mi történik, és ezért börtön jár, akkor a protokoll rossz, a törvény rossz. Akkor ez a rendszer egy önkényuralmi rendszer.

  12. Re:10
    „Viszont az is látszik, hogy a mai egészségügyben lehetetlen egy kisebb intézménynek nagy dologgal előrukkolni, mert nincs akkora tőkeereje, amivel képes lenne minden vizsgálatot előírásoknak megfelelően finanszírozni, erre csak az óriások képesek.”
    Felteszek egy költői kérdést:
    Miért alakult így a törvényi szabályozás, hogy csak a nagy multik tudják megugorni a törvényes vizsgálatokat? 😉

    Re:12
    Nem önkényuralmi, hanem demokratikus látszatot keltő pénzhatalmi világrend.
    Másik kérdés, hogy már lassan azt a látszatot sem akarják fenntartani, hogy demokratikus legyen, helyette egy metauniverzumba zombisított rabszolgát akarnak, ami tudatmanipulációval tartja fenn önkényuralmát.
    Itt csak egy dolog számít, hogy meglegyen a profit ráta, mindegy milyen áron érik el ezt(mániákus növekedés kényszer ebből fakad).

  13. Egy vélemény by Józsi bácsi:

    “ Fel kell ismernünk, hogy olyan történelmi időket élünk, amelyekre, ha szerencsénk lesz, évtizedek múlva újabb elrettentő példaként fogunk visszagondolni. Egy olyan korszakról beszélek (a jelenlegi!), mely egyre jobban kirekeszti a közéletből azokat, akik a saját testük felett rendelkezni akarnak leginkább azért, mert a felkínált, egyre több helyen kötelezett megoldás mellékhatásaiért az égvilágon senki nem vállalja a felelősséget. (Meg egyébként azért, mert az embernek elidegeníthetetlen joga van a saját teste fölött.) Sőt, a cég, akinek a termékeit a gyerekek számára is egyre több helyen “kötelezően ajánlják”, 75 évre akarja titkosítani a klinikai vizsgálatok eredményét. (Ez az infó megvan?) Szerencsére ez nem fog sikerülni, az Amerikai Legfelsőbb Bíróság követelte a céget (P betűs), hogy idén év végéig a teljes vizsgálati anyagot tegye elérhetővé.
    Döbbenetes számomra, hogy az emberiség történelme során végbement, faji alapon történő kirekesztés felett együtt sírunk, emléknapokat rendezünk miattuk, hogy soha ne történhessenek meg ehhez hasonlók, de egészségügyi okokból ugyanez belefér. Elhiszünk mindent, amit a TV mond (meg azt, amit egyre hangosabban mondanak) és lefitymálóan legyintünk azokra (a tudósokra is), akik szerint bizonyítékok tömkelege áll rendelkezésre arról, hogy itt az emberiség ellen elkövetett legnagyobb bűntettet hajtják végre. A gyerekeinknek vesszük el a jövőjét, mert puhány, szar, tekintélyelvű felnőttekké váltunk. Nem baj, legalább arra büszkék lehetünk majd, hogy már a férfiak is szülhetnek.
    Vigyázzunk egymásra? Igen. De leginkább mondjunk igazat! 2020. májusa óta tépem a szám több ezer emberrel együtt a világban, hogy létezik korai gyógyszeres kezelés (Dr. Vladimir Zelenko, Dr. Pierre Kory, Dr. Peter McCullough, America’s Frontline Doctors, FrontLine Covid Care Alliance oldalain elérhető), amely a c19-et egy nátha szintjére hozná le (időben elkezdett beavatkozással), de kilobbizták a pénzemberek, hogy ezt ne engedélyezzék a hatóságok, mert akkor az egyetlen(?) megoldás vészhelyzeti alkalmazása lehetetlenné válik. Konteó? Vedd a fáradságot és nézz utána! EZ az igazság.
    A kirekesztés bűn. Remélem egy nap megfizet az összes szervilis, gerinctelen döntéshozó ezért, amit most anyagi okokból és a totális kontroll elnyeréséért az emberiséggel tesznek. Aki pedig ezzel együttműködik, mert lusta informálódni és egy beszari alak, az szégyellje magát.”

  14. Válogatott ostobaságok konteóhívő idiótáknak :

    Minden személy meg fog halni aki koronavírus elleni oltást kapott !
    Már régen közhasználatban lehetne a vízzel hajtott autó, de a kőolaj lobby megakadályozta.
    A Soros Terv : össze kell keverni a különféle bőrszínű és vallású embereket, hogy ne legyenek nemzetállamok és minél szabadabb globális piac legyen.
    A cigányok a zsidók biológiai fegyvere.
    Az LMBTQ lobby rá akarja beszélni az óvodásokat, a nemváltó műtétekre.
    Brüsszel Birodalmat épít szovjet mintára.
    A migránsok okostelefonokkal és sok sok pénzzel érkeznek, mind életerős férfiak.
    Megakadályozhatatlan , hogy Európa helyén Eurábia Muszlim Kalifátus legyen !

    Folytasd, ha tudod !

  15. 13 dajtás
    Azért felhívom a figyelmedet arra, hogy ha egy dologra kétféle logikus magyarázat is lehet, akkor te gondolkodás nélkül azt választod, ami a saját modelledet támasztja alá, bármennyire logikus a másik is.
    Azért gondolj bele, egy kis kóceráj hogy tudna olyan megbízható, tömeges teszteléseket finanszírozni, amelyek garantálhatják a termék valamilyen szintű biztonságos voltát.
    Igaz, ez egyúttal egybeesik a tőkeerős cégek érdekeivel is, de azért a másik szempont sem söpörhető a szőnyeg alá…

  16. Re:16
    Még igazat is adnék neked, ha nem lenne számtalan bizonyíték arra, hogy hogyan kenték meg a „döntéshozókat” a gyógyszer cégek. Utóbbi 20 évben dollár mrd. fizettek ki büntetésként, azóta biztosan a becsületesség mintaszentjei lettek. 🙂
    A mai amerikai egészségügyi intézmények vezetői egytől egyik a big pharmátol jött át. Nyilván pont a volt cégük ellen fognak majd törvényeket hozni, miközben a volt cégük részvény csomagjain ülnek.
    Az a baj hogy túlságosan jóindulatú, és naiv vagy hubab… 😉

  17. 17 – dajtás:
    Ha big pharma nem lenne, én már 10 éve halott lennék. Az, hogy kapitalizmus van, nem az ő találmányuk. 1989-ben mi is azt akartuk. Ne tessék tehát sírni. Ez van, ezt kell szeretni.

  18. Re:18
    Nem sírom vissza a szocializmust, de a mai globális kapitalizmus felfalja a bolygót, és még tönkre is teszi. Szükségszerűen korrigálni kell, mert a jelenlegi formájában csak az emberiség kipusztulását és a profit maximalizálását éri el.

    Gyógyszer kutatást a kis és közepes cégek is meg tudják oldani, csak hagyni kellene dolgozni, és nem elszivni minden erőforrást a társadalomból. Teljesen fals elképzelés hogy a multik nélkül nem lehet élni/dolgozni. Nagyon is lehet, csak a globál tőkének pont nem érdeke az erős kis-közép vállalkozások.

  19. 16: Világos, hogy egy kutatóintézet laborjának nincs elég pénze egy alapos, széleskörű vizsgálatra.

    Na de egy normális világban ilyenkor az kéne jöjjön, hogy az illető anyagi hátteret, erőforrást kap hozzá, nem hogy lecsukják!

    Aminek számtalan verziója elképzelhető: egy nagy cég megveszi a jogot, vagy alapít egy startupot és befektetőket keres, crowd funding, állami támogatás, stb. Egy ilyen helyzeztben bármelyik működhetne.

    Egyébként józan ésszel végiggondolva, a tiszta tüskefehérje oltás kockázata a lehető minimális: ha bármiylen mellékhatása van, az megvan mind magának a betegségnek, mind az összes többi féle vakcinának, hiszen azokban is van tüskefehérje. Viszont az összes többi lehetséges hatást kiküszöböli.

    És nyilván bármilyen vizsgálatnak vetik is alá, nyilván lesznek, akiken kipróbálják. Hát ő magán kezdte. Mit lehet ezen elítélni? Agyrém.

    18. Nem az a baj, hogy vannak nagy gyógyszergyárak, akiknek tőkerejük, infrastruktúrájuk, tudásuk, emberük megvan, hogy jó gyógyszereket készítsenek. Nem is az, hogy kapitalizmus van. A baj az, hogy egy ponton túl a tőkének olyan túlhatalma lesz, hogy bármilyen aljasságot megtehet, törvényeken és az alapvető tisztességen átléphet, sőt ők íratják a törvényeket a saját szájízük szerint, ők hajtatják végre, és még a bíróságok is az ő zsebükben vannak.
    Gyakorlatilag arra a szintre értünk el, mint a középkorban, amikor egy-egy hadúrnak a saját területén korlátlan teljhatalma volt. Annyival rosszabb a helyzet, hogy még átláthatatlan is: nem is tudjuk, pontosan kik az uraink, még kevesebben vannak, és még abszurdabb méretű a vagyonuk. Ráadásul korábban elképzelhetetlen eszközeik vannak a kontrollálásunkra a digitális technika által.

  20. * A Szingapuri Egészs. Miniszt.: A Covid 19 nem virus hanem baktérium. Gyógyitás módjai: antibiotikumos tabletták, gyulladáscsökkentőt és véralvadásgátlót (Aszpirint) szedj.
    Az áldozatoknak: Aszpirin – 1OOmg-ot és Apronikot vagy Paracetamolt 65Omg-ot kell szedniük.

    Emilia Tóth – VÉGRE!!!!!!!! Szingapúr lett az első ország a… | Facebook – Ianuár 17.

    *A népességcsökkentés új formája!

    https://www.napitema.com/2021/07/hogyan-kesziti-elo-az-hatterhatalom.html

    *Háborúban vagyunk. Háború folyik az egészségünk ellen.

    http://www.facebook.com/adalbert.bessenyei/videos/980620082830979*

  21. 21 – L.S.
    Mekkorának kell lenni egy marhaságnak, amit már te se veszel be? Mondjuk: a COVID nem vírus, hanem szemmel verés?
    😀

  22. 21.

    Tényleg súlyos eset vagy baszki !

  23. 22 – Előbb hinném el, hogy átok, mint hogy baktérium…

  24. Úgy látom, görög barátunk nagyot merít a hálójával az információs tengerből, és minden oltásellenes hírt idetesz, anélkül, hogy bármi módon átgondolná hitelességét.
    Talán olyan alapon, hogy meglehet, van benne sok sületlenség is, de hátha valamelyikről kiderül, hogy megalapozott, a többi meg marad csupán hangulatkeltő háttér.
    Csak arra nem gondol, hogy ezzel nevetségessé teszi az egészet szőröstől bőröstől.

  25. Vajon Magyarországon, a „fejlett világban” és a világon a népesség hány százaléka tudná megmondani hogy mi egy vírus és egy baktérium? Nehezen tippelem meg.

  26. 26 – Aki elvégezte az általános iskolát, annak szerintem tudnia kell. Ritkán beszélek totál fogalmatlan idiótákkal. Vagy csak nem kerülnek szóba azok a témák, amikről nincs fogalmuk.

    Én azt tippelném, hogy 90% azért tudja. De lehet, hogy ebben nagyot tévedek.

  27. 27. Ábel

    Szűrd ki őket úgy, hogy rákérdezel mi a „baci”. Egyből meglesznek az idióták 🙂

  28. L.S.
    Ez kibaszott kontraproduktív. Viszont ha egy fizetett troll vagy, akinek az a feladata, hogy a mainstreammel szembemenő igazságok közé ágyazott eszement blődségekkel azokat lejárassa, akkor viszont vérprofi vagy.

  29. 27.Ábel: Számomra érthetetlenül optimista a becslésed. És nem leszólni akarom a népesség általános tudás szintjét, inkább nagyon is sajnálom. Feleségem matematika tanár, (nővére mat-fiz) és rajtuk keresztül 30 éve is láttam, milyen akadálytalanul jönnek ki gyerekek a 8. osztályból, bár kihívást jelent számukra a a 100-on belüli számolás és esetenként a saját nevük leírása.
    Aztán ott van rengeteg a saját területén okos értelmiségi, akinek természetes is, hogy más területek teljesen ismeretlenek számára. De lehet ez egy jó autószerelő vagy ács is. Láttam négy embert tanácstalanul állni egy kb. köbméteres, téglatest formájú gödör fölött és nem tudták kiszámolni hány köbméter betont kellene hozatni bele. Na, mit tudhattak vírusról?
    Mégegyszer mondom, nem leszólás, elkeserítő helyzetkép.

  30. Minden estre az ilyen É.S.-ek jó munkát végeznek. Ősszel Magyarországon a népesség kb. 40 százaléka volt oltástagadó. Ez most felment kb. 60 %-ra, fél év alatt.

    🙁

  31. 27: Ábel, rossz hírem van. A populáció 80-90% közötti hányada konzumidióta és funkcionális analfabéta, szóval a többség nem fogja tudni a válaszodra a kérdést, vagy a kérdésedre a választ…?! 😉 🙁

  32. Ezek után baromira nem értem, hogy ilyen idiótáknak, mint L.S. miért adsz szót Tibor bá?

    Ne gyere, hogy megszólnak érte, mert ahogy írtad az L.S.-hez hasonló kritikai gondolkodássak nem rendelkezőknek köszönhető a hülyeség fénysebességgel való terjedése.
    EZ A CÉL?

    Komolyan, a blog szinvonala a komment szekcióban már megüti a facebook szinvonalát.

    Az, hogy sok hülye megszavazza , hogy L.S. maradjon, az őket is mínősíti, másrészt az itteni szavazást könnyen lehet manipulálni.

    A facebookra visszatérve, ha szakmai csoportokhoz csatlakozik az ember, akár oltással kapcsolatoshoz is, magasabb a szinvonal ott….

    Komolyan, ide már csak edzés miatt járok, hogy emeljem a hülyeséggel szembeni ellenállásomat.

    Régebben csuklóból reagáltam volna a sok sületlenségre, de szerencsére egyre jobban tudom elnyomni magamban ezt az ingert.

    A hülyék többen vannak, sok lúd disznót győz, menthetetlenek.

  33. 29.malleusorbis
    Legtöbbszö csak pár fokkal vagytok jobbak mint El.Es.

    Kicsit több idő kéne/kell a a véleményetek, állításotok cáfolatára.

    Erre meg keveseknek van ideje, azért van rátok hagyva.

    Azaz ne téveszen meg, hogy ha nincs válassz, akkor igazatok van.

  34. 31 Tibor bá’
    40%-ról fél év alatt 60%-ra? Ejha! Az oltások működnek!

    (Lassan már mindenkinek a személyes ismeretségi körében van legalább egy ember, akinek az oltás UTÁN valamilyen előre nem várt panasza lett. (Szándékosan nem azt írtam, hogy az oltás miatt.)
    Ha a pórul járt közeli ismerős, vagy családtag, akkor sokan elkezdik mérlegelni a kockázat/haszon arányát. Egyre többen.

  35. 33. Idegen
    Csak egyetlen pédát ha kérhetnék velem kapcsolatban. Mert ez így csak a szokásos lufi.

    Dánke

  36. 33 – Idegen:
    Megszavaztattam, és a nagy többség kérte L.S. térnyerését. De az is szempont, hogy tisztán láthatjuk mik a „divatos” hülyeségek. Senki se veszi komolyan, tehát nem rontja a színvonalat.

    Az is téma, hogy sok nem ide való, miért marad?

  37. 37, Tibor bá’

    Azért maradnak, mert úgy érzik, hogy tájékoztatni kell a mostani és a leendő olvasókat a világirányítók szándékairól.
    És itt ezt nyíltan megtehetik és mocskolódhatnak arctalanul.

    **Legalább Ausztria mellé már görögföld is felzárkózott a pénzbüntetéssel az oltástagadók részére. Reméljük magyarhon is kiveti az oltatlanságadót.**

  38. 38 János
    Én azért úgy vélem, hogy L.S. propagandatevékenysége nem veszélyezteti az itteni társaság zömét, inkább elborzasztja, értetlenséggel tölti el, és megerősíti saját véleménye helyességében.
    Ha már malleusorbis-nál is kiveri a biztosítékot… 🙂
    De legalább néha L.S. is mondaná, hogy „Na jó, ez már lehet, hogy tényleg túlzás egy kicsikét…” De rezzenéstelenül linkeli be a legnagyobb ökörséget is. 🙁
    Igaz, ezt a kormánypropaganda is csinálja a kampányban, de azért profibb módon…

  39. 39 malleusorbis
    Érdekes a járvány alakulása a briteknél.
    A napi fertőzöttek száma szépen tetőzött, majd meredeken esni kezdett, de egyenlőre csak a csúcs feléig, ami még mindig elég magas szám a korábbiakhoz képest.
    És itt dekkol már majd tíz napja valamivel 100 000 alatt.
    A napi halálozási számok meg lassan emelkedtek, de szintén beálltak egy 260-270 fő közti értékre, ami azért jelentősen magasabb, mint a delta csúcsán volt.
    Ez bizony azt igazolja, hogy hiába enyhébbek az omikron tünetei, a nagy esetszám miatt ettől még lehet sok halott, még ha lényegesen kevesebb is, mint a tavaly éveleji, delta előtti számok.
    Igaz, ha azt kibírta az egészségügyi rendszer, akkor most ennél lényegesen kedvezőbb a helyzet.
    Úgy néz ki, most a nagyobb veszélyt a karanténba kerülő emberek nagy száma miatti működési zavarok jelenthetik, hiszen az is karanténba kerül, akinél egész enyhék a tünetek, az meg minden eddigit meghaladó számban van…
    És kérdés, ezt a jelenlegi stagnálást mi fogja követni?
    Arra jó lesz a brit kormány lépése, hogy tesztelődik az omikron, nyilván úgy érzik, hogy most stabilan van jelentős tartalék az egészségügyi rendszerben a 21 eleji állapotokhoz képest, ha mégis rosszabbodna a helyzet, lesz idejük korrigálni, ha nem, akkor meg pláne jó…

  40. 28

    Nemrég amikor beszéltünk 2-3 strófát megemlítettem a bakteriális tüdőgyulladást.

    Biztos nem maradt meg benned,de nem akarták elhinni hogy nem covid,vették a vért mint a víz hordó kislányok,teszteltek 3 éjen,három napon át.

    Inkább utánajárnék,mint nevetnék,mert benne van,ahogy a félrekezelés i,amiről szintén írtam egy strófát,mihaszna.
    Neeem volt az akkora hülyeség.

  41. „A FÉLELEM MEGESZI A LELKET
    Ha arra számítasz, hogy ez az írás Rainer Werner Fassbinder hasonló című 1974-es filmjének elemzése lesz, kérlek, ne olvasd tovább. Akkor se olvasd tovább, ha az elmúlt két év történéseit illetően olyan erős a meggyőződésed, hogy az ezzel egybe nem hangzó kérdések/kétségek felkavarnának (trigger warning). Semmiképp ne olvasd tovább, ha az általad követett hatalomipari csoport nézeteit fenntartások nélkül vallod.
    Remélem, azért páran még maradtatok…
    Az elmúlt két év elég rendesen tele volt ismeretlen tényezőkkel, bizonytalansággal, olykor csipetnyi megfélemlítéssel, pánikkeltéssel. (Hogy az utóbbiakból mit tartasz jogosnak, indokoltnak – a te dolgod.) A fentiek talán egynél több emberből váltottak ki a félelemhez hasonló érzést. Ha belőled nem, ne is olvasd tovább! Gratulálok, te Covidia nyertesei közé tartozol! Ez a furcsa érzés bonyolultabb, mint a félelem, hiszen gyakran együtt jár az elbizonytalanodással, azzal, hogy úgy érzed, nem vagy ura a saját életednek, az nem tervezhető, előre alig látható. (Természetesen ezt ne vegye magára egyik embertársunk sem, aki a kialakult helyzetben meglátta a lehetőséget és ezt a maga javára fordította.) Amúgy meg talán egynél több ember próbálta enyhíteni tündökletesnek nem mondható érzéseit: a félelmet, a szorongást. Meg ilyesmit. Volt, aki racionalizálta, volt, aki átvitte spirituális síkra, volt, aki úgy látta, ez van, majd kibekkeljük, volt, aki átköltözött Digitáliába, volt, aki a saját harcának tekintette, volt, aki megzakkant és a többi. (Aki belehalt, annak egyáltalán nem kell tovább olvasnia.)
    A helyzet most erősen változóban van. Még az is meglehet, hogy ez a háború a végéhez közeledik. Nekünk, civileknek ezt jelzik a pálfordulások, hiszen az eddig rendíthetetlen szaktekintélyek, újságírók közül néhányan már nem olyan erősek az ő hitükben. Az üzleti élet némely szereplői átfazonírozzák termékportfóliójukat. S ami elég világos jelzés: a tőzsde úgy döntött, hogy már nem bízik feltétel nélkül Covidia virágzásában.
    A háború egyébként igen szép hasonlat, bár ez esetben nehezen értelmezhető, hiszen valamirevaló háborúban illő pontosítani, mi ellen, ki ellen folyik a hősi küzdelem. Itt meg, ugye nincs egyértelműség. A vírus ellen? Szar ügy, hiszen azt már senki nem tagadja, hogy a vírus velünk marad. A járvány ellen? Lehetséges, de az újabb hullámok kilátásba helyezése azt jelzi, hogy csapataink itt sem arattak elsöprő győzelmet. Az egészségügy működőképességéért? Nos, ez győztes csata, leszámítva a betegeket, akik az egészségügy megmentése közben nem jutottak orvosi ellátáshoz. (Ld. még az életek megmentésének kérdését.) Fogalmazzunk talán úgy, hogy győzelmet arattunk, megpróbáltatásaink nem voltak hiába, mert egyébként hazánk, az emberiség közel került volna a kihaláshoz. (Kérem, ne tréfálkozzatok nagypapa áramszedőjén, mert a nagyi meghal.)
    Egyre inkább úgy fest, hogy utóvédharcok folynak. Vakcinákból végkiárusítás van, és jószerével egyetlen ellenség maradt a harcmezőn – az oltatlanok. Meggyőződésed, pártállásod szerint nevezheted őket, ahogy tetszik: oltásszkeptikusok, járványszkeptikusok, karanténszkeptikusok, kicsit keményebben oltás- vagy vírustagadók, még határozottabban fóliasisakosok, laposföld-hívők vagy egyszerűen csak tömeggyilkosok. Vegyes társaság ez. Nem túl népes hadsereg. Igaz, a fősodorral szemben tempóznak. Nem is jutnak messzire, legföljebb azt éreztetik a szabálykövető rendes emberekkel, hogy a fősodornak sodrása van. Némely hatalomipari tömörülések úgy vélik, hogy már csak őket kell legyőzni, és kezükben a győzelem. Várjuk a csodafegyvert.
    A helyzet azonban nem egyszerű. És nem is vicces. A problémát a visszavonulás jelenti. Covidia nyerteseinek ez nem olyan nagy gond. Már kivették a profitot. Most éppen azon rágódnak, hogy mi a jobb buli, a Metaverzum, a tökéletes megfigyelés és kontroll, vagy inkább a klímavédelem. Esetleg a Föld forgásának leállására való készülődés. Covidia celebjei és influenszerei szívnak: békeidőben nincs hakni, nincs 15 perc hírnév, jól fizető állami plakátarcoskodás. Nekik nem lesz könnyű. Nem irigylem őket. És a hatalomipart sem. Még küzdenek, hogy kisajtolják a maradékból a kampányt, kivegyék az utolsó részletet a járandóságukból, addig húzzák a veszélyhelyzeti felhatalmazást, amíg lehet.
    Utóvédharc. Látszólag ugyanis a szabálykövető többség mögöttük áll. Csakhogy az oltottak ármádiája sem egységes. Attól, hogy valaki ötször-hatszor oltott, még szeretné tudni, hogy merre tovább. ELŐRE? FELFELÉ? Még az is lehet, hogy VISSZA… Szóval egyáltalán nem biztos, hogy az emberek és eszmék korlátozását egységesen prolongálnák dédunokájuk ballagásáig. Számukra azonban a visszavonulás igazi dráma. És ez a legkevésbé sem vicc. Azok, akik elfogadták, követték Covidia szabályait, bizonyos mértékig helyesnek találták mindezt. Voltak olyanok is, akik a szabálykövetést helytállásként értelmezték, sőt olyanok is, akik a szabálykövetésből erkölcsi emelvényt építettek maguknak. De hogyan lehet ebből az egészből úgy visszavonulni, hogy ne érezzék vereségnek? Hiába lett volna az áldozatuk?
    Miközben még zajlik az oltatlanok elleni csata, el kellene gondolkodnunk azon, miként tud az oltott többség méltósággal kivonulni. Természetesen van mód a háború jelképes megnyerésére. Lehetne lovasszobrot állítani a Hős Tudósnak, aki fecskendőjével Szent Györgyként ledöfi a koronavírust. A ló minden esetre legyen csődör – méretes herezacskóval. (A mén heréjének megérintése védelmet adna koronavírusok ellen.) Esetleg közterületeket lehetne elnevezni a járvány (oltott) mártírjairól. Népünnepély. Koncert. Pályázat.
    De félre a tréfával! A félelem gerjesztése elég volt ahhoz, hogy a világ nagyon rövid idő alatt átálljon más üzemmódra. A visszaállás sokkal nehezebb. Nem tudom, mi a megoldás. Csak azt érzem, hogy törődnünk kellene azokkal az embertársainkkal, akiknek nem lesz könnyű visszatérniük a remélhetőleg szabadabb élethez.
    Hogy az utóvédharcok meddig tartanak? Mi tudom én? Maradjunk a szokásos lezárásnál. A viccet valamikor a hetvenes években hallottam:
    Moszkva külvárosában sétál hazafelé Mása, amikor megállítja Pjotr Szergejevics.
    – Hogy nézel ki, Mása?
    – Ahogy szoktam, Pjotr Szergejevics.
    – Kurta a szoknyád, úgy festesz, mint egy ribanc. A képed ki van mázolva, a hajad mint egy ócska kurváé, bűzlesz a kölnitől. Szégyen! Mit szólnának ehhez hőseink, akik a hazáért küzdenek?!
    – Jaj, ne már, Pjotr Szergejevics. Most ez a divat, a háború pedig már harminc éve véget ért…
    – Véget ért?! Én meg csak itt robbantgatom a vonatokat…”

    by Réz András

  42. 42. ötlet: Mi „Neeem volt az akkora hülyeség.” ???

    Ez: ” A Covid 19 nem virus hanem baktérium.” ???

    Nem azt mondta, hogy bakteriális fertőzés is csatlakozhat a vírushoz, hogy esetleg ezt nem veszik mindig időben észre és esetleg emiatt nem optimálisan a kezelés, hanem hogy „A Covid 19 nem virus hanem baktérium.” Így általánosságban. Mert neki tulajdonképpen csak a „NEM” szó fontos a mondatban. Azt érti.

    Tudatos vagy tudatlan, de troll. Egyszer régen udvarias formában rákérdeztem, nem zavarja-e, hogy minimális tudással is láthatóan ökörségeket oszt meg. Azt mondta őt ez nem zavarja. Ja így érthető. Ha tudja, sem nem zavarja. A trollság szemétség, de egy szemétnek ez természetes. Lehet szeretni, elölről meg hátulról is, csak egy szinten kell lenni vele.

  43. Az Ő féligazsága a Ti féligazságotok is.

    Én így nézem.

  44. 4. Tibo bá’
    „L.S. hozzászólásait én már hónapok óta el se olvasom..”

    23.Gartai „Tudom, már nem olvassátok, amit LS ír,..”

    Ugye Gartai?

    Nem kell nagy pecásnak lenni, hogy becsipjen a csalira:
    22. Tibor bá’ …és a többiek …

    5. Tia
    „L.S. írhatná görögül is, akkor legalább annyi értelme lenne, hogy a görög ABC-betűit szoknánk a corona következő mutánsaihoz..”

    Csak halkan megjegyzem:
    * A görög alpha bétanak ( αλφάβητο ) a folytatása vagy egy másik variánsa a latin abc, amelynek a gyökere az Eviai görög sziget ( Chalkida) a szülőhazája.
    Tehát lényegében „Eviai görögül” ir nemcsak Európa, hanem Amerika, Ausztrália és még sokan másutt.
    * A görög alpha bétanak csupán 24 betüje van ami édes kevés „a corona következő mutánsaihoz”. Ideje a kinai ideagrammokat tanulni mivel azokbol több mint 80 000 van.

    OK. Ezt díjazom. – értékes, művelt ember vagy kár, hogy oltástagadó.


  45. Emberek! Nekem tele lett a tököm az oltástagadással. Innentől kezdve, aki oltástagadós hozzászólást tesz be, őrökre ki lesz tiltva. Elegem van a hülyeségből.
    Oltástagadók! Keressetek magatoknak olyan honlapot, vagy face bookot, ahol hasonszőrű hozzászólók vannak. Vagy menjetek át read only üzemmódba (bocs. csak olvassatok). L.S.-re ez nem vonatkozik. 😀

  46. 45 Csont
    Az a szép, mikor az egyik támogatott narratíva kizárja a másikat, de ő hitelesnek véli mindkettőt.
    Esetleg a Covid 19-et nem is izolálták még, viszont nem is vírus, hanem baktérium.
    Óriási!
    Vagy az az alaphozzáállás, hogy vagy az egyik igaz, vagy a másik, de az biztos!

  47. 44 oasis77
    A félelem, és bizonytalanság természetesen jellemzi a jelen helyzetet, és szerintem nem csak a tömegeket, hanem magukat a döntéshozókat és szakembereket is érinti.
    Részemről teljesen elképzelhetetlen, hogy a háttérben valakik pontosan tudnák a várható fejleményeket, és fölényesen mosolyogva, biztos kézzel irányítanák az eseményeket.
    A jövő mindenki számára kiszámíthatatlan, és csak a bekövetkező fordulatok alapján lehet dönteni a következő lépésről, ahogy ezt látjuk is.
    De az biztos, hogy nem lehet ölbetett kézzel várni, hogy a helyzet majd magától megoldódik.
    Az optimista forgatókönyv az lehet, hogy a vírus evolúciója a végén olyan variánshoz vezet, amely egyre enyhébb megbetegedést okoz, még ha nagyon fertőző is.
    Ennek lehet az a vége, hogy az oltások gyakorisága csökkenthető lesz, és egyre inkább csak a veszélyeztetetteknek lesz szorgalmazva, mint most az influenza elleni.
    És természetesen közben a gyógyszeripar is előjön újabb gyógymódokkal is, nem kizárólag oltás alapon működőkkel.
    De amíg ide nem érünk, addig az oltás menti meg a legtöbb veszélyeztetett életet, időt ad, hogy megérd a hatékonyabb védekezést, és enyhébb betegséget…
    És amíg ezt el nem érjük, addig bizony marad a félelem, bizonytalanság, ez nem tudjuk megspórolni, mert senki sem jós…

  48. 48

    Köszi a komment átengedését 28-ra.

    Kár hogy egyedül Ő nem reagált még,de valószínű valamit rosszul fogalmaztam.

    Szintén köszönöm az oktatást a vírus kontra baktérium témában.

    A kettő összetévesztéséhez elég egy rossz teszt,egy alkalmatlan orvos,mert a tünetek felettébb hasonlóak.
    üdv

  49. „A gyerekeink fogják megfizetni az árát: az elmúlt két év egy nagy fekete lyuk az oktatásban, kiesett idő. A politikusokhoz visszatérve: velük az a baj, hogy nem ismerhetik be, ha tévednek, különben leváltják őket. Ezért nem fogják elismerni, hogy a járvány ügyében hibákat követtek el. És hadd mondjak még valamit: a sajtó leszerepelt. Az újságírók túlnyomó része egyoldalúan írt a járványról, aktívan részt vett a félelem gerjesztésében, és idiótáknak ábrázolta azokat, akik kritikusan szemlélték a kormányzati reagálásokat.”

    Nem, nem csak a politikusok nem fogják elismerni, hogy szándékosan tévútra próbálták vezetni az emberiséget. Az újságírók még annyira sem fogják vállalni a felelősséget, de nem is lesz rá szükség, hiszen az átvertek többsége nem is akar majd szembesülni azzal, hogy be lettek csapva.
    Majd szépen mindenki alakítja, formálja a világnézetét és értékrendjét a trendihez, a többség vágyaihoz, és az adott pillanatban újból azt mondja, hogy mindig is így gondolta.
    És a sok zselégerinc ritmusra együtt hullámzik majd, ahogyan azok a bizonyos rágcsálók, akik elsőként lépnek le mindig a süllyedő hajóról.

    https://mandiner.hu/cikk/20220124_jarvanyugy_ausztralia_james_allan

  50. 51. ötlet

    Én vagyok a 28.? Nem írtál nevet, ezért nem is figyeltem.
    Meg kell nézni mindenképp, minden kórházi esetnél hogy van-e bakteriális felülfertőződés vagy csak az van vagy csak Covid van. Vérteszt kell. Covid-ra nem jellemző hogy baktérium is jelen van (majd lesz ha lélegeztetőgére kerül, mert abban minden lehet ami egy jó kis nozokomiális fertőzéshez kell). A vérteszt a döntő.
    Itt a németek protokollja, ez hozzáférhető bárkinek, 35-ös oldal:
    https://www.awmf.org/uploads/tx_szleitlinien/113-001LGl_S3_Empfehlungen-zur-stationaeren-Therapie-von-Patienten-mit-COVID-19_2021-10_1.pdf
    Az RKI oldaláról is elérhető ugyanez a teljes hitelesség miatt: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Therapie/Therapie_Tab.html
    De a mostani omikron esetében is, sima otthoni, enyhe esetnél is tud indokolt lenni az antibiotikum, amikor pl. arcüreggyulladás is hozzájön, és már az adott beteg is látja a váladék színéből hogy nem oké. A háziorvossal ilyen, otthon kiheverhető, enyhe esetben is tartani kell a kapcsolatot.

  51. Azt tényleg ki kell gyomlálni aki oltástagadó, hisz itt van a nekünk a Fájzer, a Moderna, Sinofarm, Sputnik, Astra, Jensen, stb, aki ezt nem hiszi, az erősen korlátolt. Nekem egy Astrám van…,bár nem ad teljes védelmet, úgy érzem többre nincs szükségem.

  52. 53
    TIA

    Tkp arra szerettem volna választ egy mai hazai egészségügyben,hogy félre lehet-e diagnosztizálni ezzel együtt félrekezelni egy bakteriális tüdőgyulladást covid-ként.
    Amikor azt mondja pl.a háziorvos a láz hőemelkedés fulladás tünetre,hogy maradjon otthon biztos covid,aztán mégse az.
    Ezt azért mondom,és gyanítom,hogy a vírus és a baktérium jelen van, – és most tekintsünk el a vérteszttől,nem biztos hogy mindenki eljut odáig – és hasonlóképp ölhet.
    Ennyi lett volna,de már beneveztek a ” fogalma sincs mi a különbség vírus és baktérium között – klub – ” előkelő hülyéje” címéért.

  53. 55. ötlet

    Visszaolvastam. Mindannyian a „görögöt” „szidtuk”, nem téged.
    A magyar egészségügyben minden elképzelhető és meg is történhet. Ha ez megnyugtat.
    A háziorvosnak is vérvételre kell(ene) küldenie a beteget, ez covid előtt is így volt protokoll. (Vérteszt alatt nem a covid miatti esetleges vértesztet értettem.)

  54. 55. ötlet,
    Szerintem elsőre is érthető volt amit írtál. Mondjuk, alapállásom, hogy pozitívan állok másokhoz. Sokszor félreérthetők az írások, ez természetes, hisz tömören és érthetően szeretnénk fogalmazni, de ez keveseknek sikerül.
    Nem egyforma gyorsan gondolkodunk. Van, akinek a gyors észjárását az írás sebessége nem tudja követni, ezért a gondolatmenet ugráló lesz.
    ————
    Mindig van legszéle. Ha most le lesznek választva azok akiket legszélének tartotok, akkor a mérsékeltebb kerül a legszélsőségesebb pozícióba és rövid időn belül kezdődik elölről a hülyézés. Mint egy bot aminek mindig két vége van, akár mennyit nyesünk le belőle.
    Egy jó megoldás az lehetne, hogy a fő felületen azok jelennek meg, akiket Tibor bá megjelenésre érdemesnek tart, de egy lenyílóban el lehetne olvasni az általa értéktelennek tartott írásokat is.

  55. 36.malleusorbis:

    Ja, csak az ellenvéleményt kifejtők eregetnek lufit, Ti mindig az igazságot gránit kőtáblába vésve hozzátok, úgy mint az Orbánék az alaptörvényt…
    Ja, nem.

    Nem fogom a végtelenszer tekerhető imamalmot még egyszer megtekerni.
    Fejből, a tévedés lehetőségét fenntartva:

    1.)Te is buzgón helyeseltél az időszakosan megjelenő angol adatok oltott/oltatlan arányain, amiből az oltás hatékonytalanságát olvastátok ki.

    Ez ugye már párszor már felmerült itt a blogon.

    Korábban az nem lett figyelembe véve, hogy először az időseket oltották (pedig fel lett hozva, mint ellenérv általam is), ergo nagyobb az arányuk a mintában, később azt nem vettétek figyelembe, hogy a magas oltottsági százalék miatt az oltott halálesetei óhatatlanul nőnek.
    Többször ki lettek fejtve az ellenérvek, de leperget rólatok.
    Várom, hogy az újabb időszakos angol adatközlés mikor lesz megint e célból felfedezve.

    Aranyhal memória, galambokkal sakkozás.

    2.) Egy fiatal titán a kormányzati propagandát (MNO és társai) visszamondva,
    azzal indokolta a magas halálozást, hogy a magyaroknak nagyon rossz az egészségügyi állapota.
    Emlékeim szerint Te is buzgón helyeseltél, vártad a cáfolatot.

    Ugye ez már a blogon korábban is előjött, akkor vettem a fáradtságot és cáfoltam a súlyos betegségek és a magas covid halálozások egyértelmű megfeleltetését pl. Ausztrália vezet a daganatos megbetegedésekben Magyarországhoz képest, de a COVID halálozásban mégis Magyarország mögött van.

    Voltak más példáim is szív és érrendszeri stb. vissza lehet keresni.
    Nem vitatva, hogy van valamilyen fokú korreláció, de az egész halálozási többletet nem lehet ennek a számlájára írni, mert a járvány elleni védekezési intézkedéseknek is nagy szerepe van.

    Aranyhal memória, galambokkal sakkozás.

    A nagy győzelmi jelentésben (EU Stat hivatkozások, konkrétan az állítást linkjét nem megadva) csak azt felejtette el az ifjú titán értelmezni, hogy vajon mi az oka annak, hogy amikor Olaszországban tombolt a járvány 2020 tavaszán, mi Magyarországon miért tudtuk megúszni ugyanakkor?

    Akkor még jó volt a magyarok egészségügyi állapota, csak a következő COVID hullámokban romlott el?
    Vagy menet közben váltottunk statisztikát, hogy direkt rosszabb adataink legyenek a következő hullámban?

    Mert ez lenne a kormányzati cél, nem az, hogy minél kevesebb haláleset legyen, mint ahogy az elején Orbán kijelentette?

    Semmi köze nem volt az emelkedő haláleseteknek a védekezési késlekedéseknek, azok félszívű végrehajtásának, a rakás nevetsége kivételnek?

    Vadászkiállítás, október 23-i rendezvények és társai?

    Hubab, Tibor bá és még páron rámutattak erre, basztatok reagálni erre, mondtátok a magatokért, lengetve a vélt győzelmi zászlót.

    Galambokkal sakkozás.

    Na részemről ennyi, lehetne még folyatni, de minek?

  56. 48. Tibor bá’:
    Nem lesz rá szükség. Az igazságra egyre kisebb az igény és annak hirdetői maguktól is el fognak tűnni az internetről mikor már nem lesz ki meghallgassa őket. Kinek a hazugság kell s csak azt hajlandó elfogadni mert az hangzik jobban, azok magukra fognak maradni s majd egymással nagy egyetértésben kézen fogva mennek a süllyesztőbe, mert nem lesz honnan igazságot merítsenek, mert már a szívükből s a lelkükből kiűzték azt. A covid témákat szűröm, meguntam. Megkérlek most tiltsál le, hogy még véletlenül se szólhassak hozzá ! Ha itten a hivatalos covid propaganda kell akkor én itt nincs mit keressek, azt megkapom az origo.hu n is dögivel sőt be se kell kapcsoljam az internetet, mert nyomatják mindenhol.

  57. 60. Tibor bá’:
    Ja, ha a hazugság tényként van beállítva, akkor jogosnak vélem a tiltást. Meg a bitchute és hasonló portálokról összeszedett 99% ban fals elméletekkel való példálózás esetében is.

  58. 61 András
    Van neked saját blogod, ahol meg tudsz szólalni és a youtube csatornád. Én rendszeresen követem a tartalmaidat, ha ez vigasztal. Amik persze egy olyan szélsőséges álláspontot képviselnek itteni mércével mérve, hogy már az említésük is kiverné a biztosítékot. 😀

  59. Távol álljon tőlem, hogy bármelyik hivatalos doktrínát kétségbe merjem vonni, viszont örömmel konstatálom hogy ismét összegyűltek a téma szaktekintélyei, így kérném a szíves segítségüket az alábbi -a physiology.org-on tavaly megjelent- tanulmány helyes értelemzésében, melynek címe:

    „The SARS-CoV-2 spike protein subunit S1 induces COVID-19-like acute lung injury in Κ18-hACE2 transgenic mice and barrier dysfunction in human endothelial cells”

    „A SARS-CoV-2 vírus tüskeprotein S1 alegysége COVID-19-szerű akut tüdősérülést indukál Κ18-hACE2 transzgenikus egerekben és gát diszfunkciót humán endoteliális sejtekben”

    #https://journals.physiology.org/doi/full/10.1152/ajplung.00223.2021

    Ez amúgy nem új keletű információ, már 2005-ben is jelent meg hasonló tudományos kutatás az amerikai egészségügyi hivatal honlapján:

    „These results show that the SARS-CoV Spike protein can directly affect the development of severe acute lung failure through ACE2.”

    „Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a SARS-CoV tüskefehérje(!!!!) az ACE2-n keresztül közvetlenül befolyásolhatja a súlyos akut tüdőelégtelenség kialakulását.”

    #https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7095783/

    Az értelmezésében kérem térjenek ki a sportolóknál tapasztalható furcsáságokra, hogy milyen alapon állítják a fentiek ismeretében, hogy hasonló Cs. Szilveszter esetében nem fordulhatott elő!

    Eseteleg, ha a fentebb citált források szavahihetőségében van a hiba, akkor annak bizonyítását!
    Köszönöm!
    Ps.: Ugye értjük, hogy az összes oltás ezen tüskefehérjék szervezetbe juttatására hajaz? Remélem már jól használom az új beszédet és mindannyian az EGY vírusra adott, az EGY oltásra gondolunk!

  60. 62 Anonym
    Sokféle állítás hangzik el a koronavírus tüskefehérje kapcsán, amik különböző állításokat fogalmaznak meg a hatásukról, de ezeket többnyire hivatalosan meg is cáfolják.
    De ha valaki eleve gyanakvással kezeli a vakcinákat, akkor eleve ezeket fogja elfogadni valós tényeknek.

    &https://tenykerdes.afp.com/http%253A%252F%252Fdoc.afp.com%252F9CQ832-1

    „Bridle összekeveri a magas koncentrációban előforduló tüskefehérjék toxikus hatásait azzal a nagyon alacsony arányú tüskefehérje-koncentrációval, amelyet a tanulmány egyes résztvevőinél találtak. Az igaz, hogy a súlyos fertőzéseknél előforduló magas tüskefehérje-szint toxikus. A szint amiket az oltás után mértünk egyes alanyoknál rendkívül alacsony, és nem is találtunk egész tüskefehérjéket a legtöbb beoltott esetében. A mi végkövetkeztetésünk az volt, hogy az oltások megfelelően működnek. Az oltás hihetetlenül biztonságos” – írta Walt a válaszában.
    Az oltás nem szabadít el a szervezetben egy lavinaszerű tüskefehérje képződést, mint a vírusfertőzés, hanem egy korlátozott megjelenést biztosít, amely kiváltja az ellenreakciót, közben az mRNS le is bomlik.
    Egyébként minden oltás úgy működik, hogy a kórokozó által kifejtett hatásokat korlátozottan bemutatja a szervezetnek, ez az eddigieknél is így volt, de ezzel életet ment…
    De úgyis annak a cikknek fogsz hinni, amelyik a saját meggyőződésedet alátámasztja…

  61. Ezzel az egésszel, csak az a baj, hogy minden ember más, másképp is reagál, valamint valószínűsíthető, hogy az oltás beadásának helye is döntő lehet ( eret talál el, az izom helyett , stb.), mennyi tüskefehérje, s meddig termelődik, s hogy a szervezet mely szöveteiben (a hivatalos válaszokat ismerem, csak valószínű, hogy nem minden esetben igazak). Olyan ez, mint a vékony jég, nem mindenki alatt szakad be, de aki elmerül a jéghideg vízben, mindenképp másképp fogja látni a dolgokat.

  62. ..És azt vajon értjük hogy milyen nekem olyan sírós telefonhívást kapni reggel, hogy segítsek infót kapni egy 16éves lányról akit bevittek az egyik kórházba és nem tudnak róla semmit? Covid. Oltatlan.

  63. 47. Tibor bá’
    „OK. Ezt díjazom. – értékes, művelt ember vagy kár, hogy oltástagadó.”

    Tisztelt Tibor bá’
    Milyen oltástagadó vagyok amikor a Coronavirus és az influenza vakcinán kivül minden óltásom megvan?
    Csak a Coronavirus-óltás-szkeptikus jellemzöt fogadom el számomra.
    Addig amig felelőséget nem vállalnak a Big Pharma, az EU, a nemzetállamok kormányai, amikor a média, az orvosok, a parlamenti képviselők felmondanak a mentelmi kiváltságaikrol és amikor Ők is sorba állnak maszkkal a pórnéppel együtt az óltásban addig óltás-szkeptikus maradok.
    Addigra javaslom: Az óltások perét ( Google forditóval )

    A vakcinák pere
    NAPIRENDEN: EGY SZÁNDÉKOSAN ELŐRE TERVEZET TÖMEGGYILKOSSÁG
    Dr. STANLEY PLOTKIN ESKÜDTSZÉKI VIZSGÁLATÁNAK HIVATALOS JEGYZŐKÖNYVE

    Az eskü alatt tartott vizsgálat teljes jegyzőkönyve dr. Aaron Siri ügyvéd által készített Plotkin (amelyet videóra is rögzítettek) 403 oldalas és az erkölcstelenség, a cinizmus és a kapzsiság emlékműve, amelyet az orvosi és jogi egyetemeken kell tanítani.

    Stanley Plotkin totalitárius világában, ahol az ész orwelli perverziója uralkodik, a vakcináknak nem kell bizonyítaniuk biztonságosságukat, mielőtt az emberek számára elérhetővé válnak, de biztonságosak mindaddig, amíg be nem bizonyítják, hogy veszélyesek.

    Plotkin úr tehát, mint vakcinaüzletember határozottan kijelentheti, hogy „az oltások soha nem okoznak autizmust „, míg Plotkin úr tudósként köteles lenne azt mondani , hogy nem tehet ilyen kijelentést, mert ” nincs bizonyítéka ” támogatni .” Ez azonban az oltóanyag-üzletág csődjéhez vezetne.

    https://www.zougla.gr/apopseis/article/i-diki-ton-emvolion

    Cleanthis Grivas irásábol érdemes belapozni a cikk végén létező bibliográfiába is.

  64. 62 Anonim

    Szerinted melyik veszélyesebb?
    1. rövid ideig, korlátozott mértékben termelődik a szervezetben egy fehérje, ami veszélyes lehet
    2. Napokig/hetekig folyamatosan, nagy mennyiségben termelődik a szervezetben egy vírus, ami tartalmazza ugyanezt a veszélyes fehérjét

  65. 49. hubab
    „Esetleg a Covid 19-et nem is izolálták még, viszont nem is vírus, hanem baktérium.”

    Igazad van „hubab” és jól emlékszel, még mindig keresik a „nyavalyást” …

    Több mint fél évvel ezelőtt mondta dr. Akrivousi:
    Minden vírus rendelkezik genommal, genom és elektron -mikroszkópos kép nélkül, valamint a négy (4) Koch-kritérium betartásához szükséges és alkalmas feltétel nélkül nem lehet dokumentálni egy betegséget.
    A fenti bekezdésből kitűnik, hogy a tudományos kritérium „de lege artis” mellett nem lehetséges a halál mechanizmusának törvényszéki dokumentálása.

    Újjabb beszédében a lényeg nem változott:

    Αz igazságügyi bonctani orvosszakértő Akrivousi Apostolia elmondása szerint két évvel a pandémia bejelentése után még mindig nem létezik a WHO írásosos közleménye arról, hogy a a SARS-CoV-2 koronavírust izolálták volna a laboratóriumokban és bemutatnák annak a genomját.

    https://enromiosini.gr/logos_romaiikos/i-iatrodikastis-apostolia-akrivoysi/

  66. 69: Pistusz:
    Számomra ez azt mutatja, hogy az új variánsok esetében az oltottságot már nem szabad védettségnek tekinteni! Rohamos iramban csökken a hatékonyság, ami ellen az ugyanolyan oltóanyagok ismételt használata sem fog már megvédeni bennünket.
    Idő kérdése, mikor érkezik az a variáns, ami az omikron „tudásával” komolyabb tüneteket fog okozni, s a mára kialakult védekezési kultúra mellett letarolja a világot.
    És a posztcovidos túlélő tömegekről se feledkezhetünk meg. Pár év múlva a mai lock-down lágy tündérmeseként fog hatni…

    Ki tudja majd otthon ellátni a családban a betegeket?
    Idehaza még covid sem kell ahhoz, hogy ez a rémálom a valóság „elfogadott”, súlyos velejárója legyen.

  67. Csongor! Nehogy kimagentázzon az öreg, tudod sohasem bírt szembenézni a tényekkel… pedig azok elég makacs dolgok. ?

  68. 69. Pistusz

    A mostani oltóanyagok a Wuhan-i alfa-variánsra lettek kifejlesztve, annak tüskefehérjéjével. Tehát az újabb variánsokkal szemben nem, vagy kevésbé hatékony.
    A negyedik oltást ugyanezen vakcinából pont ezért nem „reklámozzuk” orvosok, és ha mégis akkor egészségügyeseknek, időseknek, rizikócsoportnak..mert jobb lenne az aktuális mutáns elleni vakcina. De aki rizikócsoportba tartozik, vegye fel a 4. oltást, illetve max.5-6 hónap elteltével a 3.oltás után mindenki mérlegelje a 4.oltást, ha addig nem lesz „jobb”. Most okosabb tanácsom nincs.
    Nekem a legtöbb oltás 3 alapoltást jelent, pont ilyen intervallumban mint ahogy a covid elleni volt. Én ezért is vettem fel mindhármat Pfizer-ként. Akkor is ha boosterként egy másik mRNS nagyobb védettséget adott volna. Majd ha jön újabb vakcina már a mutánsra, akkor elgondolkodom egy másik mRNS-oltáson, ha lesz belőle.
    Megint csak a macskákat tudom példának hozni. Az én macskám minden ellen oltott (kombival parvó és macskanátha ellen, leukózis ellen, veszettség ellen, és folyamatosan kapja az emlékeztetőket. Nem évente, de 3-5évente ráolt állatorvos. Ha utazik a macska akkor a veszettség ellenit frissítjük), kivéve a macska-corona ellen. A macska-corona ellen nem kapott oltást, mert egyrészt orrba cseppentős a macskáknál, több állatorvos szerint alig hatékony, a FIP-et okozó mutáció ellen nem jó egyáltalán és a legtöbb macskában benne van a corona (majd legyőzi az immunrendszer aztán újra összeszedi a macska..Ez addig megy míg nem mutálódik több macska coronája, aztán ott a FIP-betegség, ami végzetes). De az én macskám benti tehát mindegy neki a corona, nem kapja el.
    Én koronavírus esetében nem bízom a „majd megszelidül”-verzióban. Mert ismerem a macskáknál a hasonló vírust. Azért szurkolok, hogy meglegyen az az oltóanyag, ami az összes lehetséges mutáns ellen megfelelően hatékony lesz. (de gyanítom nem fog ez megtörténni)

  69. 71:
    Nyilván nem fog kimagentázni, mert nem írtam hülyeséget!
    Csodálkoznék, ha nem értene egyet ezzel.
    De azon is csodálkozom, hogy sokan miért nem értik meg azt, amit ugyanígy, jóval korábban már ő is leírt, ill. elmondott…
    Sok esélyt, vagyis lehetőséget kapott az emberi civilizáció, hogy megküzdjön ezzel a problémával. Azonban az önzés és a tudatlanság minden próbálkozását hiábavalóvá teszi azoknak, akik legalább értik, hogy mi történik körülöttük.

  70. 38. János
    Alázatosan gondolkodó zsoldos János!
    Már rakhatjátok a rőzsét a „görög máglyájára”:

    * A Big Pharma 7O évet kért, hogy információkat adjon az óltásokkal kapcsolatban.
    Bizonyos izgága hucerek megtörték a biztonsági kódokat:
    Mennyire rossz a szériaszámom?
    https://www.facebook.com/kosmidou2/videos/1121654138609867*

    * Maximou napirend-módosítási művelete: feloldja az éttermekben és stadionokban alkalmazott intézkedéseket, hogy elkerülje a „lincselést”.
    (A Maximos-palota, amely Görögország jelenlegi miniszterelnök irodáinak ad otthont)
    *www.triklopodia.gr/επιχείρηση-αλλαγής-ατζέντας-από-το-μα/*

    * 2022. 02. 1-től további 10 000 egészségügyi dolgozó megy kötelező fizetésnélküli szabadságra, mert nem oltottak a harmadik emlékeztető olltással???
    * https: //katohika.gr/ellada/kideia-sto-ethniko-systima-ygeias-apo-1-02-vgazoun-se-argia*

  71. Nem szeretnék bajt okozni a blognak és a bloggazdának éppen ezért külőn és kiegészítésként adom: a videó 1′ 3O” -nél van a cim ami minden oltottat érdekel.

  72. 77, L.S.:

    Remélem még az életem végéig bevezetik és elfogadtatják az európai lakossággal, az élethosszig tartó digitális azonosítót.
    Így aztán – mellékesen – befejeződnek a névtelen, arctalan hőzöngések a fórumok bugyraiban és pl. mindenféle tüntetgetések-szervezkedések a téves információk miatt…

    Elérkezett a társadalmi felelősségvállalás kora.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük