(3759) Védőoltás

Tibor bá’ fordítása online

 

A természetes COVID Delta immunitás hatékonyabb, mint a védőoltás – CDC tanulmány

Annak ellenére, hogy ellentmond az egészségügyi szakértők korábbi tanácsának, a tanulmány ragaszkodik ahhoz, hogy az oltás egy biztonságos stratéga a koronavírussal szemben.

A tanulmányt szerdán hozta nyilvánosságra a CDC (az Amerikai Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ) szerint a Delta variáns 2021 második felétől dominánssá vált. A beoltott emberek hatszor kisebb eséllyel kapták el a COVID-19 fertőzést, mint azok, akik nem voltak beoltva.

Azok, akiket a korábbi variánsok megfertőztek, de nem lettek beoltva 15-30-szor kiesebb eséllyel kapták el az új variánst.

Hasonló különbségeket találtak a kórházi kezelés terén is. Korábbi fertőzés jobban véd a kórházba kerülés ellen, mint a beoltottság.

A korábbi fertőzéssel szembeni hátrány ellenére a CDC ragaszkodik ahhoz, hogy a legbiztonságosabb stratégia az oltás a COVID-19 fertőzéssel szemben. Ennek oka az, hogy a COVID első fertőzése jelentős kockázattal jár, állítja Dr. Eli Rosenberg a tanulmány egyik szerzője, a CNN kérdésére.

Dr. Erica Pan a Kaliforniai Közegészségügy epidemiológusa a korábban megfertőzötteknek javasolja a vakcina felvételét „extra védelem” érdekében.

A tanulmány következtetése ellent mond az amerikai egészségügyi hivatalnokok korábbi véleményének. A Delta variáns múlt év májusi beindulásakor a Fehér Ház fő egészségügyi tanácsadója Dr. Anthony Fauci ragaszkodott ahhoz, hogy a vakcina jobb, mint a fertőzésből nyert immunitás.

Republikánus törvényhozók megvádolták Faucit, hogy nem vesz tudomást a természetes immunitásról szóló tanulmányokról, mert azok nincsenek összhangban a széles körű oltás programmal.

Tekintve, hogy a tanulmányt a Delta variáns terjedésekor végezték el, nem lehetett betekintése a már dominánssá vált Omikron fertőzés elleni oltás hatékonyságra.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

108 gondolat erről: „(3759) Védőoltás

  1. Hosszú ideig nem lehetett volna titkolni már annyira nyilvánvalóvá kezdett válni, hogy aki átesett az nehezen kapja el s nem is terjeszti annyira, hosszabb ideig immunis; nyilvánvaló volt az elején is, de most már a vak is kezdte látni, hogy azok akik átestek s beoltották magukat propaganda hatására, azok át lettek verve. Oltás az egyedüli megoldás, van még józan ember aki ennek még mindig bedől ? Azt aki öreg, gyengébb s nem esett még át, azt valahogy meg tudom érteni, hogy aggódik s az oltást választja, de a többi az mért oltat akinek nincs semmi baja azt nem tudom felfogni. Lehet továbbra is megbízni az egészségügyi hivatalokban s oltatni továbbra is orrvérzésig, elvégre szabad világban élünk.

  2. „Dr. Erica Pan a Kaliforniai Közegészségügy epidemiológusa a korábban megfertőzötteknek javasolja a vakcina felvételét „extra védelem” érdekében.”
    sz.v.sz. az extra profit érdekében, lenne a helyes kifejezés.

  3. Pontosan arról van szó a cikkben is, hogy az oltás jelentősen csökkenti az első megbetegedés súlyossági kockázatát.
    Ha úgy tetszik, a legjobb az lenne, ha az ember oltás után kapna meg egy enyhe lefolyású betegséget, és ekkor érvényesül a betegségen átesés védő hatása is anélkül, hogy ehhez fel kellett volna vállalni annak kockázatát, hogy súlyos lefolyású lesz a betegség, esetleg belehal a páciens.
    Kérdés, hogy a védettség csökkenése után bevállalható-e, hogy egy új fertőzés esetleg ugyanúgy súlyossá válhat, mint első esetben, tehát ismét érdemes-e oltatni, vagy várható-e, hogy az előző betegségen átesés ad már akkora védettséget, hogy nem lesz súlyos?
    Szerintem erre még nincsenek megbízható adatok, ehhez pontosan tudni kellene, hogy ki, és pontosan mikor esett át már fertőzésen, ilyen adatbázis pedig nem létezik, hiszen sokan még orvosnál sem jelentkeznek, vagy éppen tünetmentesek…

  4. Az oltásellenesség egy járványt okozó betegség.
    A vakcina ellene a tudomány.
    De a tudománynak is sok ellensége van.
    Az igazság nem attól függ ínyünkre van e !

  5. 4@: Na ez az igazi tipikus”faék” gondolkodás.

  6. A fertőzésbe minden ötödik 70 feletti belehal. Mekkora az esély, hogy belehalok az oltásba? Akkor lennék eszeveszett hülye, ha oltás ellenes lennék.

  7. “ Az oltásellenesség egy járványt okozó betegség.
    A vakcina ellene a tudomány.”
    Ez tényleg “faék” gondolkodásra vall.
    Minden jel arra mutat, hogy a “tudományt” pénzelő és irányító láthatatlan elit az emberek jólétére, egészség megőrzésére, minél gondtalanabb és boldogabb életvezetésére törekszik! Segítségükkel rövidesen Kánaán lesz!

  8. 7 Hanyistók
    Minden jel arra utal, hogy minden ország arra törekszik, hogy a saját gazdasága sikere révén előbbre lépjen a gazdasági versenyben a konkurenciával szemben, ami a járványok minél hatékonyabb megállítása révén érhető el, és egyik sem akar öngyilkos lenni, szabad teret adva a nála ügyesebbeknek…

  9. ICLCJ döntés és ítélet

    https://www.napitema.com/2022/01/a-nagy-gyogyszergyartok-kormany-az.html

    A Nemzetközi Közjogi Bíróság ítélete felhatalmaz minden férfit és nőt a bolygón, hogy lefoglaljon és megsemmisítsen minden covid-19 kelléket, hogy megakadályozza a további tömeggyilkosságokat.
    A Bíróság ítélete hetvenöt személyt életfogytiglani börtönbüntetésre ítél, lefoglalja vagyonukat és megszünteti cégeiket, valamint törvényesen megtiltja a COVID-vakcináik további gyártását, értékesítését vagy felhasználását, mivel azok „orvosi népirtás és tömeggyilkosság termékei”.

  10. Igen igaz, a Tőke kizárólag növekedni akar.
    Növekszik is.
    Szerencsére eddig nem kizárólag kizsákmányolást, gyermekmunkát, háborúkat, gettókat,fasizmust és kommunizmust okozott.
    Sajnos azt is, túl sokat is !
    De minden, tárgyi vívmányunk , amit használunk és élvezni tudunk,
    az is mind a Tőke nélkülözhetetlen közreműködésével jött létre.

  11. „A tudomány a bűnözés új formája”

    https://www.achgut.com/artikel/fauci_drosten_und_die_dynamit_mails_neue-form_von_wissenschafts_kriminalitaet

    „A közelmúltban nyilvánossá vált 2020 februári e-mailek azt mutatják, hogy ismert virológusok már szembesítették Anthony Faucit és Christian Drostent a SARS-CoV-2 új koronavírus laboratóriumi eredetére vonatkozó bizonyítékokkal. De a két férfi láthatóan az elején el akarta zárni az erről szóló vitát.

    Stefan Frank beszélt professzorral, Dr. Roland Wiesendanger a Hamburgi Egyetemről. A fizikaprofesszor 2021 februárjában publikált egy tanulmányt a vírus laboratóriumi eredetére utaló jelekről, amely világszerte felfigyelt, és azóta több nyelvre is lefordították. Akkoriban, amikor a téma még tabu volt, németországi újságírók támadták és rágalmazták.

    A gyújtópont az, hogy ebből egyértelműen az látszik, hogy a koronavírus-járvány eredetét illetően hatalmas eltussolással van dolgunk. Nyilvánvaló, hogy már 2020 januárjában – még az első németországi fertőzéses esetek előtt – több vezető virológus tájékoztatta Anthony Faucit arról, hogy a 2020. január 11-e óta világszerte ismert SARS-CoV-2 vírus génszekvenciája. ismert, van egy speciális tulajdonsága, nevezetesen egy úgynevezett furin hasítási hely, amely egyáltalán nem fordul elő a koronavírusok azon alnemzetségében, amelyhez a SARS-CoV-2 tartozik. Ez a furin hasítási hely biztosítja, hogy a SARS-CoV-2 vírusok különösen könnyen behatolhassanak az emberi sejtekbe, és nagyon könnyen emberről emberre terjedhessen, ami korábban ismeretlen volt a koronavírusok esetében. Tehát ez valami teljesen új dolog volt, és több virológusnak is okot adott arra a következtetésre, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy nem természetes eredetű – hogy a SARS-CoV-2 valójában egy vuhani laboratóriumból származhat.

    Ezt végig kell gondolni jogi szempontból is. Hiszen az, hogy mi fenyegethet bennünket a jövőben, csak most vált mindenki számára világossá Daszak és szerzőtársai által nyilvánosságra került kutatási javaslatok révén. Ha a virológusok funkciójavítási kutatást terveznek végezni MERS vírusokkal, amelyek tíz-tizenötször halálosabbak – és ahogy az imént említettük, valójában furin hasítási helyeket akarnak beépíteni a MERS vírusokba –, akkor kutatási tervet kell bevonni. egy ilyen szándék olyan lehetséges következményekkel járhat, amelyeket már nem lehet elviselni.

    Ha kiderül, hogy valaki ilyen nagy pusztítási potenciállal járó támadást tervez, akkor a megfelelő kormányzati szervek általában azonnal intézkednek. Itt azonban a „tudományos bûnözés” egy új formájával van dolgunk – ez a kifejezés a lehetséges veszélyek mértékére való tekintettel helyénvaló és helyénvaló -, és láthatóan még mindig nincs hivatalos szerv, amely tisztában lenne vele. Ha a virológusok valami ilyesmit terveznek, hogy az egész emberiséget ilyen ellenőrizhetetlen kockázatoknak és veszélyeknek tegyék ki, akkor ez már nem csak tudomány, nem is csak politika, hanem hamarosan egyre inkább jogi kérdés, amely a Nemzetközi Bíróság vagy a Nemzetközi Büntetőbíróság elé tartozik.”

    Ez a furin nagyon furán van ott, az biztos… de vajon a vakcinában mi van?

  12. A Billi Gates már megint jósolgat, valami ütősebbet mint a COVID, mindenesetre ha bejön a jóslata , azonnal fel kellene kötni…

  13. Én egyetlen szóval sem tagadom a virust, létezését és annak minden baját a világ idestova jó két éve szenvedi. Legyen ez a nyomorult képzödmény természetes valami, avagy valamely titkos labor terméke, soha nem látott-tapasztalt mértékben foglakoztatja az egész világot.És ez nem csoda, nem volt még téma ami ennyire súlyosan robbant volna be az emberiség megszokott, langyos , nyugodt életébe, sem klimaváltozás, migrációs nyomás, közgazdaság, ilyen-olyan háborus feszültség nem birt ilyen hatalmas közérdeklödéssel, semmint az apró, semmi kis virus.Éspedig azért, mert semmi nem volt hozzá hasonló, semmi nem tört az emberek ÉLETÉRE, méghozzá azonnali, aznapi kihatással.Senki azelött nem kelt fel egészségesen reggel, úgy, hogy alkonyatkor, vagy másnap már valami kórházi ágyon fuldokoljon, menthetetlenül.Mindezek fényében, két hosszú hányatott esztendő távlatából, afféle retrospektrumban , lehetetlen nem belegondolni abba, hogy elnézve mindazt a hihetetlen változást, amelyek a járványt kisérték, ez az istencsapása nagyon jól, ugymond kapóra jött bárkinek, aki esetleg megváltoztatni akarná a világ, a társadalmak berendezkedését. Hol és mivel lehetett volna bevezetni az elmúlt idők megszoritásait, forradalmi hangulat szitása nélkül? Hol és miképpen lehetett volna embereket házifogságra, kijárási tilalomra szoritani a katonaság, rendörség által, hogyan lehetett elvenni a néptől az ünnepeiket, az összejöveteleiket, a családoknak megtiltani a nagyszülökkel való találkozást, megtiltani az elképzelhetetlent:az elbucsuzást a kórházakban haldokló családtagoktól!!!??
    Hogyan és miképpen lehetett volna mindezt realizálni egy iszonyatos mumus nélkül? Soha és Sehogy! Egy tömeges, globális rémséget kellett vagy mesterségesen szerezni , vagy kihasználni a magától felbukkanót.
    Sokat gondolkodom a mai bolond, felfordult világban, időm megengedi, ráérek. És ilyenkor ismét feldereng azon régi bucsúbulin a kissé becsipett kinai fiatalember elejtett fecsegése” It is not what you think is „…
    Nyugodjék békében, szegény fiú.

  14. 13 – bálint:
    Ez a vírus egészen biztos, hogy mesterséges. Az emberiségnek van 200.000 éves múltja. Miért pont most jött elő, ha természetes.

  15. 14. Emlékezzünk, hogy 2020-ban még összeesküvés-elméletnek minősült, ha valaki kinyilatkoztatta, hogy ez egy mesterséges vírus. Talán még valami botrány is volt belőle, hogy a facebook törölt minden ezzel kapcsolatos tartalmat.

    Lehet, hogy később a vakcinákkal kapcsolatban is beigazolódnak az összeesküvés elméletek?

  16. A nyitott és értelmes ember folyamatosan változtatja a világképét a bejövő új információk fényében.
    Tibor bá’ erről a nyitottságról tett tanúbizonyságot a 14 hsz.-ben.
    Egyszerűen mást mond most mint 2 éve. Ez teljesen rendben van.

    Ha ez mesterséges vírus akkor vajon csak baleset(vagyis felelőtlenség) lehetett-e kiszabadulásának oka?

    Azt azonban, hogy mit fogunk mondani két év múlva még nem tudjuk, tehát nyugodtan lehet vitatkozni és érvelni jelenlegi álláspontunk magasztos védelmében.
    Persze a teljes igazság nem megismerhető, de ez senkit ne zavarjon a játékban, engem se fog.?

    Véleményem, hogy az emberek önmaguk vélt vagy valós védelmében képesek szánt szándékkal ártani egy másik embernek.
    Mivel a történelemben ezt elég sokszor láthattuk, így nem teljesen elvetendő, hogy most is erről van szó. Csak most nem szemtől szembe köpik le egymást, vagy minket a biodroidokat, hanem a tenyerükbe köpnek, majd ölelést imitálva összekennek a büdös nyálukkal.
    A stratégiák mindig változnak, szándékok változásához egy kicsit több kell.

  17. Vétkesek közt cinkos aki néma.
    SEMMILYEN HAZUGSÁG NEM tud ellenállni az időnek.

    Hatalmas csalást lepleztek le angol és német kutatók a halálozási statisztikában‼️

    AZ OLTATLAN HALOTTAK VALÓJÁBAN OLTOTTAK! STATISZTIKAILAG‼️ BIZONYÍTOTT: AZ OLTÁSOK ÖLNEK‼️

    https://olkt.net/az-oltatlan-halottak-valojaban-oltottak/

    Mint kiderült az első két hétben, amikor igen sok oltott hal meg az oltás következtében, még nem számolják azokat oltottnak, csak a két hét leteltével. Németországban ez a szám napi kb. 700!! főre tehető az oltási napokon! Magyarországon az a népesség alacsonyabb számát és alacsonyabb átoltottsági mutatóját figyelembe véve akár napi 40-50 főről beszélhetünk!

  18. 16 – Balázs:
    Én arra tippelek, hogy véletlenül szabadult ki. Nehéz elképzelni, hogy van olyan marha, aki ezt szándékosan teszi. És szándékossághoz nem elég gyors a terjedés.

  19. Re:18
    Mivel a Wuhani labor finanszírozása amerikai pénzből történt, avagy outsource-olták a koszos melót, ezért némi fanatizmussal párosulva én nem lepődnék meg a szándékosságon sem. Mai bejegyzésedből világosan kilátszik, hogy „vezetőinknek” milyen zavaros küldetés tudatuk van, amibe néhány száz ezer ember halála smafu(iraki polgári áldozatok).
    Túl jóhiszemű vagy Tibor bá’, számukra a mi életünk nem számít semmit, még egy csótány szintjét se ütjük meg. 🙁

  20. Én Fauci azzal az állításával értek egyet, hogy nem elképzelhetetlen a vírus mesterséges eredete, de valószínűbb a természetes kialakulása.
    Új kórokozók felbukkanása végigkísérte az emberiség történelmét minden szándékosság nélkül is, mint amilyen a spanyol nátha is volt.
    Ha viszont mégis mesterséges, akkor legfeljebb egy véletlenül kiszabadult, még tényleges bevetésre nem alkalmas fázisban lévő biológiai fegyver lehetett, hiszen fegyvernek alkalmatlan az, ami válogatás nélkül fertőz mindenkit a földön, szóval a fagyi visszanyalna, másrészt olyan alacsony a halálozási rátája, hogy ezzel nem lehetne az ellenséget jelentősen pusztítani, hogy abból jelentős katonai előny legyen.
    És teljes biztonsággal meg lehet jósolni, hogy akár megbirkózunk a Covid 19-el, akár nem, idő kérdése, és újabb és újabb kórokozók fognak felbukkanni, ahogy azt a szakértők már évtizedek óta jósolják.
    Hiszen az emberiség létszáma folyamatosan nő, a városiasodás egyre durvább, a globalizált világ egyre átjárhatóbban, gyorsabban összeköti az országokat, földrészeket.
    Ez egyre jobban felgyorsítja az emberi kórokozók evolúcióját, és az átugrás lehetőségét az állatokról.
    Ha ebbe a folyamatba virológusok is beavatkoznak, akkor az csak a ráadás, de enélkül is bekövetkezik…

  21. 19 – dajtás:
    Persze, hogy nem számít, de ők is emberből vannak. Úgy járnak, mint az I.vh-ban, megfordult a szél és a mustárgáz nem az ellenséget ölte, hanem saját legénységét.Ez a b aj az atommal is.

  22. Re:20
    „Fauci azzal az állításával értek egyet, hogy nem elképzelhetetlen a vírus mesterséges eredete, de valószínűbb a természetes kialakulása.”

    Ez annak fényében elég vicces, hogy közvetetten maga is benne volt a Wuhani programban…
    Még jó hogy ezt mondja. 🙂

  23. Tudom, már nem olvassátok, amit LS ír, de ezt a hírt én is olvastam a Vukics Ferenc honlapján eléggé részletesen kifejtve.

  24. Dr. Anthony Fauci?

    Az a Fauci, aki a nyolcvanas években vastagon benne volt az AZT (azidothymidine) játékban, amikor ezzel a „gyógyszerrel” gyakorlatilag leölték az összes AIDS beteget, mert túl nagy dózisban adták? Aztán csökkent az adag, csak hogy ezzel csak az elpusztulás ideje lett meghosszabbítva; Afrikában még mindig ezt nyomják, kellő mennyiségben ahhoz, hogy emberek haljanak bele.

    Hidroxi-klorokin? Nagyon jó gyógyszer, megfelelő dózisban, mert hamar elérhető a toxikus szint. Hogy is adták a szerencsétleneknek? 2,4 gramm (!!!) az első adag, majd tíz nap alatt 9,6 gramm… ami csak annyira toxikus érték, hogy kamrafibrilláció szinte garantált; ebből lett a kiugrás. No meg a kétféle antivirális, kétféle immunszupresszíva, és egyféle antibiotikum is jó ám, rövid javulás – in vitro és in vivo különbségek ugyebár -, aztán mélyrepülés és exitálás; újabb kiugrás a statisztikában.

    Kicsit nem ártana mélyebbre ásni a sok wannabe virológusnak, a Jánosoknak.

    Mivel cenzúra elbírálás alatt vagyok, s ezzel nem kívánatos személy, tisztelettel el is köszönök. Jó egészséget Tibor bá’ és további jó munkát a bloghoz!

  25. 23 – Gartai:
    Teljesen logikus, hogy a beoltott két héten át oltatlannak számít, mert akkor következik be a védettség.

  26. Fauci hiteles bárkinek is? Ne vicceljünk már…

  27. Tibor Bá: Értem én, hogy logikus, de ezek az emberek nem feltétlenül a KOVID-ba haltak bele, a halálokok rendkívül változatosak, pl. embólia, stroke, szívizom gyulladás, stb. Ezért gondolom, hogy az ilyen statisztikák alapján nem igazán lehet, valóság közeli véleményt alkotni.

  28. Mit is állítottak a vírus eredetével kapcsolatban a szakemberek 2020-ban? Azt, hogy fél- egy éven belül biztosan kiderül, hogy belepiszkáltak e a vírusba vagy nem, mert nem lehet nyom nélkül garázdálkodni.
    Eltelt egy bő év és miről lehetett olvasni? Már évek óta rendelkezésre áll az a technika a vírus módosítására, amit nem lehet kimutatni.
    Erről Fauci ne tudott volna, na és még sokan mások a szakma csúcsán, ezt nem feltételezem. Egyértelműen időhúzásra játszva tartották ebben az esetben is megtévesztés alatt a közvéleményt.

    Azért lenne fontos, hogy egyértelmű legyen, piszkált vírus e vagy sem ez sars-cov2, mert akkor a kutatók célirányosan kereshetnék a változtatást és a megoldást.

  29. Mai cikk a vírusról. Ezidáig mi volt ésfebruártól mi lesz az új szabály itthon Magyarországon.
    ## https://index.hu/kulfold/2022/01/23/a-termeszetes-vedettseg-helyettesitheti-az-oltas-altal-kivaltottat/ ##

    A járvány évekig itt marad még velünk és esélyes, hogy egyre súlyosabb változatok jelennek meg ahogy az oltatlan népcsoportokban vidáman tenyészik, majd a tenyészközpontokból ismét visszafertőzi a többi embert. És így tovább és tovább, amíg az immunitás ki nem alakul regionálisan egyre több helyen.

    Addig meg a világgazdaságot többször taccsra vágja…most modellezik néhány erős számítógépen a fiúk épp, hogy mivel fog ez járni %ellátási láncok megszakadása%.
    Így aztán ne lepődjön meg senki, ha kötelező lesz a világ számos országában a közeljövőben a szúrkálás.

  30. 23 – János:
    Ez a vírus ÖRÖKRE itt marad. Azok fogják túlélni (és nemzeni utódokat) akik genetikai okok miatt csak igen enyhe tüneteket mutatnak a fertőzés után. Hogy mért, azt még nem tudjuk.

  31. 29,

    „az oltatlan népcsoportokban vidáman tenyészik”

    Az oltott népcsoportokban nem tenyészik?

    Te kitaláltad magadnak, hogy az oltatlanok a felelősek mindenért, annak ellenére, hogy számos tudományos cikk cáfolja mindezt.

    A te írásaid olvasva mindig azt érzem, hogy te tulajdonképpen örülsz ennek a vírusnak. Most is vizionálsz egy pesszimista forgatókönyvet és ebből is az jön le, hogy neked tetszene, ha ebben a formában valósulna meg.

  32. Ez a vírus egy semmi . Az emberisèg lètszàma 2020-21 es időszakban 160,000,000 fővel.szaporodott
    Azaz a 2019 es èv óta pedig màr akkor is àllítólag „tizedelte” a nèpeket a vírus … Egy Röhely !

  33. 81, oasis77:

    Tévedésben vagy ezzel az állításoddal.
    Tudod azt szeretném, ha a munkahelyemen az élet a régi keréknyomba visszaállna és nem állandóan a covid-és a covid ellátásban használt orvosi berendezések javítása, a Minisztérium vagy az
    OKFŐ felé történő adatszolgáltatás lenne a téma.
    A f@szom ki van már, az újabb és újabb hullámokkal, az oltatlan nagyképű ágybanfekvőkkel együtt, a rengeteg kiadással, ami egyetlen egy covidos beteg felgyógyításával jár!!

    Tudod, úgy gondolom, hogy Mária Terézia királynőnk és gránátosai kellenének ide, akik a sok műveletlen és szentkorona-imádó jobbágyra ismét rákényszerítenék kardlappal a járványügyi rendeleteket!

    82, Tettestárs:
    Látom túlzottan nem zavar, hogy javarészt azok az emberek haltak meg értelmetlenül az ápolószemélyzet jelenlétében, akik a II. világháború után az országot helyreállították, utána szenvedtek Rákosi alatt, megélték Kádárt….

  34. 33, Ezt kb. úgy vázoltad fel, mintha csak oltatlanokkal lenne tele a kórház.

    Te abból indulsz ki, hogy minden az oltatlanok hibája. Nagy tévedésben vagy. Hogy van az, hogy a szinte teljesen átoltott Izraelben és Ausztráliában december második felétől meredeken emelkedett egy hónapon keresztül a kórházban ápoltak száma? Mindegyik oltatlan? Hát persze…

  35. 34 – oasis77:
    Azt el kellene fogadnod, hogy az oltottság enyhít a fertőzés lefolyásán, és ennél többet, okosabbat az ember nem tehet.

  36. 35. Tibor bá’
    Ezt el tudjuk fogadni és azt is, hogy mindenki saját maga mérlegelve oltat, vagy nem oltat. Még azt is el tudom fogadni, hogy rám hárítják az ellátás költségeit vagy hagynak megdögleni a francba.
    A kötelező oltást viszont nem tudom elfogadni. És pont azon személyek erőltetik itt ezt a fasisztoid nézetet, akik amúgy annyira, de annyira nagy liberálisok és galamblelkűek, lásd a mosógépszerelő, vagy a derék, opportunista káder János.

  37. János indulatai érthetőek.
    Közvetlenül és súlyosan érinti az a probléma, amiről itt sok embernek a leghalványabb fogalma sincs, például azért, mert -szerencséjükre- évek óta nem tették be a lábukat kórházba.
    De azért megmondják a tutit, szembe szegülnek a tényeket ismertető társukkal. Nem megköszönik az első kézből jövő tájékoztatást, hanem hajtják a saját gondolataikat, az érdeküknek megfelelő féligazságokat.
    De milyen tipikus is ez, hiszen anno ugyanez köszönt vissza az oktatásról folytatott diskurzusok és a politikai posztok kommentjei között is…

    36:
    Társadalmi kérdést kreálsz egy biológiai tényeken alapuló megállapításból.
    Bocsánat, nem is te, hiszen te csak elfogadod és sokszor leírod azt, amit a fenti tételt előállított -ki tudja már személy szerint kicsoda és miért- legyártott magának…

  38. 37…Horváth Csongor:

    Köszönöm szépen.

    És még egy nagy rakás mentős, triázsolós orvos, palackkezelő kolléga, részlegvezető ápoló, infektológus doki, három műszakos nővérke nevében is!

  39. 36

    A közösségek, emberemlékezet óta hoznak szabályokat és törvényeket és azokat, ha kell kikényszerítik.
    Tudom az oltások következményeit nem monitorozták 4 évig.
    Mert ebben a vészhelyzetben sajnos muszáj volt ezt benyelni.
    De, ha az oltottak közül kevesebben halnak meg, – ami tény – akkor az oltás életeket ment !
    Életeket megmenteni most fontosabb, mint megelőzni évek múlva talán bekövetkező káros következményeket.
    Vajon az életmentés nem elég ok, hogy kötelezővé tegyék ?
    Melyik a nagyobb állampolgári sérelem, a kötelező oltás vagy a 41 000 halott ?

  40. 39.mosógépszerelő
    Az eLMeBeTeQ lobbi ellen miért nem ágálsz? Milyen érdekes, azokat a rendelkezéseket egy kisebbség nem a többség érdekében erőszakolja rá a társadalomra.
    Te ne akard az én életemet megmenteni, majd én arról gondoskodom saját magam.

  41. „De, ha az oltottak közül kevesebben halnak meg, – ami tény – akkor az oltás életeket ment !”

    Ok, én ezt elfogadom. De továbbra is a kérdés az, hogy miért próbálják kényszeríteni mindenkire? Van aki bízik a saját immunrendszerébe. és vállalja a kockázatot. Plusz gyerekek oltása sem túl szimpatikus lépés.

    Én pl. biztos vagyok benne, hogy sokkal nagyobb átoltottságot értek volna el, ha nem lebegtetik a kötelező oltást + az sem lett volna hátrány, ha a szakemberek nem nyilatkoznának havonta mást, mint előtte. És tulajdonképpen a vakcina sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezt azért szerintem bevallhatjuk. Egy olyan dologra próbálják rávenni az oltatlanokat, ami tulajdonképpen nem vált be.

    Ezeknek az összessége tántorítja el az emberek egy részét az oltástól. Szerintem.

  42. Nemrég ide másoltam a kubai orvosok hőstettét Lombardiában,valamint a példátlan halálozást ami csak Magyarországra érvényes az egész világon.

    És még mindig életmentésról beszéltek?

    Ez nem vélemény ütköztetés,ez propaganda.

    De ebbe már tényleg belefáradni lehet.Bocs srácok de ez már sok.

  43. Mosógépszerelő,
    „Életeket megmenteni most fontosabb, mint megelőzni évek múlva talán bekövetkező káros következményeket.”
    Ezzel elsőre nagyon egyet lehet érteni.
    De, ha a későbbiekben kiderülne, hogy valami váratlan ok folytán azok a károgó tudóso mégsem hibbantak meg, nem lettek lefizetve, hanem ők mondták a tutit, a katasztrófa előre jelzésük bejön és százmilliók lesznek oda, akkor már nem olyan egyértelmű a mérleg állása.
    Természetesen részemről ez csak fikció.

    A repülés biztonságos. De valamiért a teljes kormány és állami vezetők sosem utaznak egyszerre egy repülővel. Mert mi van, ha mégis lezuhan az a biztonságos repülő?

    Az 50 fölötti oltatlanok pedig akik meghalnak, ők sok adót már befizettek, viszont egy percig sem lesznek nyugdíjasok.
    Szerinted ki kerül többe a társadalomnak? Az aki nyugdíjasként még él 20 évet több folyamatos ellátást igénylő betegséggel valag szociális juttatással vagy az aki nyugdíj előtt belehal a kovidba?
    Azok akik oltatlankét belehalnak a kovidba, az ő általuk el nem költött nyugdíj fedezheti a megbetegedő, de életben maradó oltatlanok korházi ellátását.
    A nyugdíjas sokba kerül, de megéri.

  44. 43: Károly:
    Nos, ezen az elven hamar ismét oda jutunk a problémát illetően, hogy vesszen a férgese… Mert, ugye az oltatlan nem csak önmagát ölheti meg felelőtlenségével. Amennyiben csak magára jelentene veszélyt, én abszolút liberálisan kezelném ezt a kérdéskört, üdvözítendő, az elme szerinti tisztulás lehetőségét.

    A kockázatok létező dolgok! Igaz, de enélkül az élet nem működik…
    Ha pár év múlva a most beadott mRNS vakcina miatt kinyuvadnék, vedd úgy, hogy megkövettelek! Bár pill. tényleg nem tudom elképzelni, hogy melyik alkotóeleme által és miféle kölcsönhatással tudná ezt összehozni?

  45. Akik most ágálnak a kötelező oltás ellen, hol voltak, amikor bevezették a kötelező biztonsági öv viselését? Pedig annak a haszna jóval kisebb volt.

  46. 46. „Pedig annak a haszna jóval kisebb volt.”

    A mellékhatásai is…

    Továbbra sem értem miért kell ezt erőltetni, teljesen kontraproduktív + egyszerűen ezek a vakcinák leszerepeltek, továbbá nem ismertek a közép és hosszútávú mellékhatásai (a rövidebbek igen, azok sem túl bíztatóak).

    Aki hisz bennük, fél a vírustól, tőlem ok, no problem…Csinálja, oltasson ahányszor akar, de engem ne kényszerítsen rá senki. A gyerekeket meg végképp ne.

    Vegyétek már észre magatokat…Agitáltok valami mellett amit egyszerűen nem akar az emberek 30-40%-a. Miért nem tudjátok ezt elfogadni?

  47. Kicsit ez a szitu olyan mint a DDT.
    Anno úgy szórták, mint a porcukrot, hisz nem káros az emberre, aztán valahogy meg sem ez lett a történet vége…

    Biztonsági övvel való összehasonlítás pedig egy erős csúsztatás, mert elég könnyű belátni a következményeit az övnek, de annál nehezebb az mRNS kezelésnek.
    Egy kísérleti terápiás készítménynek viszont sok sok év kell, mire bebizonyosodik róla bármi, pláne hogy biztonságos-e, de a bizalom egyre csökken, mert a régebben hangoztatott állítások sorra dőlnek meg.

  48. 47:
    „Agitáltok valami mellett amit egyszerűen nem akar az emberek 30-40%-a. Miért nem tudjátok ezt elfogadni?”
    – Mert a tudatlanságuk miatt teszik! Ezt az sem tudja felülírni, ha az arány 90%-ra módosul.
    De részemről szabad a pálya, én nem kívánom senkitől, hogy „veszélynek tegye ki magát”, vagy apróbb áldozatot hozzon mások érdekében. Elfogadom, hogy ilyen a világ, amiben élni kényszerülök.

  49. 45. Horváth Csongor,
    Pontosan, zsákutca, ha csak pénzügyi haszonelv felől közelít valaki egy olyan szerteágazó kérdéshez, mint egészségügy, oktatás, kultúra, nyugdíjasok.
    Arra reagáltam, hogy többen megvonnák az állami eü. ellátást az oltatlanoktól, mert sokba van az oltatlanságuk. Ennek beláthatatlan következményei lennének. Ha pedig a hatalom ebből jól jönne ki, ne legyen kétségünk, rákapnának az ilyen megoldásokra.

    Ahhoz, hogy beoltsák a 7 milliárd embert, száz százalékig biztosnak kell lenni, hogy nem lehet később ebből baj. A 99.9% nem megengedett. Pár év múlva, mikor már látható, hogy nem lehet gond, felőlem kényszer oltsák az embereket, ha a helyzet megkívánja vagy permetezzenek, mint szúnyogírtáskor.
    ————-
    Azt mondják, az omikron nem a végállomás. Ha így van, akkor két út marad. Enyhül, bedurvul. Az utóbbi opcióra nagyobb esély mutatkozik.

  50. 40

    Amikor téged beoltanak , nemcsak a te életedet mentik meg.
    Lassítják vele a vírus terjedését és a kórházak túlterheltségét.
    Egyébként jó megoldás lenne, fokozná az oltási kedvet, ha fizetne az állam az oltottaknak.
    Az meg tényleg jogszerű és természetes lenne, ha az állam felelősséget vállalna az oltás esetlegesen bekövetkező kártékony hatásaiért.

  51. Na még egy kőr!
    Úgy tűnik az emberek többsége nem teszi fel a védő övet. Vagyis védőöv ellenes. Akkor miért nem tiltakoznak ellene? Itt is az életükkel játszanak. A napi hírekben, ütközés után kirepülnek a kocsi roncsból és meghalnak. Én azt hiszem, hogy az oltás ellenesek egyszerűen félnek a szúrástól és mindent kitalálnak, hogy ne legyenek beoltva.

    Ja, és csatlakosok Csongorhoz. Én nem agitálok. Ne oltasd be magad, ha nem akarod. De ne is szólj meg engem, mert „örülök” ha egy oltástagadó belehal a fertőzésbe. Megérdemlitek.

  52. 51 – Mosógépszerelő:
    Amikor a katonai szolgálat kötelező volt. Az állam egy fillért se fizetett, ha gyakorlat közben valaki meghalt. És persze senki se tüntetett a kötelező szolgálat ellen, hogy az sérti az emberi szabadság jogot. Nem bebörtönözték volna, hanem elvitték volna a Lipot-mezőre.

  53. * 23. Gartai
    Akkor miért több mint 8O% -ot kapott L.S. az utolsó szavazásnál?

    * A. Lukasenko: „Elég a világjárvánnyal és a szélhámosokkal akik létrehozták és kifosztották az egész világot!
    *Лукашенко назвал коронабесов «международными жуликами» и призвал заканчивать эту «пандемию»*
    A járvány kezdetén Lukasenko dühösen visszautasította az IMF-től javasolt 900 millió dolláros kenőpénzt, cserébe országában a bezárás-lockdown-bevezetéséért.
    „Az összes nemzetközi szélhámosnak azt akarom üzenni, hogy: elég volt. Annyit kirángattak a zsebünkből, hogy már nem maradt semmi. Kirabolták az egész világot. Ennek a járványnak végre véget kell vetni. – Elég, sokat kínozták az embereket.

  54. 40, read only
    LMBTQI lobbi, már miért lenne elmebeteg?

    47, oasis77:
    Miért szerepeltek le a vakcinák és hol?

  55. Továbbra is a biztonsági övvel való összehasnlítás…nonszensz.

    János, olvass vissza 1 évvel ezelőtti cikkeket az vakcinákkal kapcsolatban, aztán mérlegeld, hogy beváltották e azokat amiket akkoriban írtak róluk. Szerintem egyértelműen nem.

    Az megvan ,hogy továbbra is egy kísérleti oltóanyagot propagáltok? Gondolkozzatok már, hogy milyen súlyos következményei lehetnek, ha közép-hosszú távon kiderül, hogy a vakcinák az emberek X százalékánál komolyabb egészségkárosodást okoznak. Vagy az nem számít? Csak most azonnal oltsanak be mindenkit?

    Egyébként mi változna, ha beoltanának mindenkit? A mostani vakcina nem jó az omicron ellen, mire kifejlesztik az omicron ellenit, addigra lesz egy új variáns vagy jobb esetben eltűnik a vírus végre. De oltsunk erőszakosan, mert miért ne…

    Aztán majd, ha pár év múlva kiderül, hogy nem volt igazatok, akkor majd ráfogjátok, hogy „de a szakértők” azt mondták, hogy… Érdemes lenne más szakemberek véleményét is meghallgatni, mert nagyon nem azt mondják amit a főáram és ti itt. És ők is ugyanazokat az iskolákat végezték el, mint a ti általatok propagáltak.

    Ott van Luc Montagnier…Másodjára hozom fel. Elintéztétek azzal, hogy biztos lefizették, stb. Egy idős öreg embert, aki orvosi Nobel díjas, nem fogja az egész reputációját sutba dobni élete vége felé közeledve. De van még rengeteg szakember, aki a főárammal szemben foglal állást. Vajon miért?

    Visszatekintve a történelembe…nem ez lenne az első eset amikor megvezetik az embereket (viszont ez az első amikor globálisan teszik ezt). Hány olyan eset volt amikor a többség rosszul látta, hogy mi történik? Amikor a többséget egyszerűen képesek voltak manipulálni…Lásd náci Németország. Akkor is egy szűk kisebbség figyelmeztetett, hogy rossz az irány…Mi van, ha most is hasonló történik?

  56. Akkor a *Tihazátok nemzetszocialista vírusváltozata* szépen bekerül majd a Parlamentbe, ha már a cigányozással, zsidózással, kisebbség-gyűlölködéssel, zászlórángatással eddig nem nagyon sikerült?

    És így behúzódnak a biztos megélhetésbe, míg az utcán tombolni fog az infláció (havi költségvetési hiányok) és a szélsőséges kirekesztő tüntetések? Persze okosan azért csak beoltatják magukat a hangadók a szószéken…

    Hiperinfláció, török mintára? Szaladni fogunk a bankokba a forintot átváltani valami másra?

  57. 56

    oasis

    ” megvan ,hogy továbbra is egy kísérleti oltóanyagot propagáltok?
    Gondolkozzatok már, hogy milyen súlyos következményei lehetnek, ha közép-hosszú távon kiderül, hogy a vakcinák az emberek X százalékánál komolyabb egészségkárosodást okoznak ”

    ESETLEG TALÁN , AKÁR AZ IS ELKÉPZELHETŐ ,HA NEM TÉVEDSZ ………………..
    A VONAKODÓ OLTAKOZÁSNAK, MEG LETT 41 000 HALOTTJA.

  58. 57. Én nem foglalkozok belpolitikával, de örülök, hogy végre van olyan hang ami nem az oltáspropagandát tolja.

    58. Csúsztatás…Ez a 41.000 úgy van előadva, mintha közülük a nagy része nem halt volna meg, ha nincs ez a vírus. De, meghalt volna, mert idős ember (volt) komoly alapbetegségekkel. Másrészt hogyan is számolják Magyarországon a covid halál-statisztikákat? Autóbalesetet szenvedett, tavaly covid-os volt, akkor covid halott. Ez azért eleve vicc.
    Te mit szólnál hozzá, ha kiderülne később, hogy pl. az oltottak nagy része terméketlen lett? Gondolom örülnél, hogy nem lehet unokád soha…

    Egyáltalán felmerült már bennetek, hogy mi van akkor, ha ti tévedtek? Mert nem úgy tűnik. Pedig megvan rá az esély…nem is olyan kicsi. Érdemes lenne mérlegelnetek ezt a lehetőséget is.

  59. 54@LS: Azért észrevehetnéd, hogy nem ellened szóltam, én elolvasom amit írsz!

  60. 57@János: Ne feledd, akiket leszóltál, még tiszták, viszont ez nem mondható el sem a most regnáló eléggé kártékony bandáról, sem azokról akik a helyükre pályáznak, igazán egy dologban pontosan egyformák, végtelenségig korruptak és sok esetben még tehetségtelenek is. A költségvetési hiány meg már most is az egekben, az inflációt meg ne is említsük… Ha a választásokon csak ez a kettő szereplő lehetséges, az kb. olyan választás, hogy megmondhatod, egy krokodil, vagy egy aligátor harapja majd le a lábad. A Torockai egyébként, nem oltásellenes, hisz az elején megmondta, be van oltva, ők csak a kötelezővé tétel ellen tiltakoznak, szerencsére van ilyen is, mert a többi bagázs persze leszarja, hogy sokakat belekényszerítenek olyasmibe amit ők nem akarnak.

  61. 59

    Igazad van csúsztatás.
    A 41 000 – ből cirka 15 000 halt meg az oltásellenesség miatt.
    Az úgyis meghalt volna azért hülyeség, mert senkinek sem közömbös ha 1 vagy 2 évvel előbb kell meghalnia.

    SZÖGEZZÜK LE A TÉNYT, A COVID EGY HALÁLOS BETEGSÉG,AZ OLTÁS PEDIG MEGVÉDEMLMEZ A HALÁLTÓL !

    AZ OLTÁS JÖVŐBELI JELENTŐS ÁRTALMAI, PEDIG CSAK ÓVATOSKODÓ FELTÉTELEZÉSEK !

  62. 59.
    Évente Magyarországon 127-131 ezer ember halt meg átlagosan 2015-2019 között, ez 2020-ban 139 ezer, 2021-ben (2020. dec. 28. és 2021. dec. 26. között) 153 ezer fő volt.

    https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh001.html
    https://www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html

    Ez 2021-re számítva kb. 22-24 ezer fő többlethalál évente. Legalábbis ennyit mer bevallani egy olyan kormány, amely magát fényezi, hogy mennyire „sikeresen” kezelte a járványt. Valójában ez több lehet, mint 41 ezer, valószínűleg eltitkolják a plusz halálesetek egy részét a sikerpropaganda mámorában. A plusz halálesetek az egészségügy leterheltségéből adódtak: vagy a covidos kórházi esetek kezelésére nem jutott elég emberi erőforrás, vagy az emiatti leterheltség más téren is eredményezett halálesetet az ellátatlanság miatt. Tehát kimondhatjuk, hogy az egészségügy emiatt az úgynevezett „mezei nátha” miatt összeomlott: mind a covidos halálesetek egy része, mind a kezeléshez nem jutók a leterheltség miatt vesztették életüket.
    Autóbalesetben 2019-ben 730 fő vesztette életét, naponta 2. Ez is sok, de akkor tessék, vonj le mondjuk a napi 100-150 covidos halálesetből egyet, aki talán covidos lehetett. A baleseti halálokban nem a Covidot látom oknak, de más szív- és érrendszeri betegségnél annál inkább: volt ismerősöm, aki lekerült ugyan a lélegeztetőről, de pár napra rá a tüdőembóliába belehalt – ez pedig egyértelműen a Covid szövődménye volt.

  63. 62@: Inkább csavarozni kéne, azt könnyebb visszabontani, ha módosulnak az elképzelések…

  64. 65 – Python:
    Roppant sajnálom. Az a bűnös, aki elhitette vele az oltás káros hatását. Egyben figyelmeztetés, hogy 51 évesen, jó kondícióban, sportos életvitel mellett is bele lehet halni.
    Elrettentésként: TELEX: „Csollány Szilveszter a Facebook-oldala szerint nem igazán hitt az oltásokban, az utóbbi hónapokban szinte kizárólag oltásellenes, járványszkeptikus tartalmakat osztott meg.”
    Nem fog 20 év múlva belehalni az oltás később elkövetkező mellékhatásába, mert már most elvitte a járvány.

  65. 62, „SZÖGEZZÜK LE A TÉNYT, A COVID EGY HALÁLOS BETEGSÉG,AZ OLTÁS PEDIG MEGVÉDEMLMEZ A HALÁLTÓL !”

    Értem. Akkor Csollány hogyan halhatott meg? Be volt oltva Janssen-nel.

    Plusz vannak ezzel még így rengetegen akik annak ellenére haltak meg covid-ban, hogy be voltak oltva. Tehát az állításod hamis.

  66. 67 – oasis77:
    Erre milyen bizonyíték van?
    A te argumentumod hamis. Az oltás csökkenti a veszélyt, de nem szünteti meg 100 százalékosan.

  67. oasis77! Volt egy ilyen hozzászólásod, amit utólag töröltél. Ez a taktikázás komoly figyelmeztetés:
    Csollány oltott volt Tibor ‘bá. Ne ferdítsünk…
    https://postimg.cc/gallery/YL1dwfD
    https://www.vg.hu/kozelet/2021/12/kiderult-csollany-szilveszter-megis-kapott-oltast

    69 – oasis77:
    Becsatolásod szerint október 28.-án oltották, november 9.-én fertőződött. Vagyis az első oltás után 11 nappal fertőződött meg. Miközben az oltás után 3 héttel kezdődik a védettség, és nem az első oltás után. És miért kellett neki októberig várni. Én augusztusban kaptam meg a harmadik oltást.

  68. Csollány későn vette fel az első Janssen-t (amit Ausztria pont akkor kezdett már szintén 2 fordulóssá nyilvánítani). Talán oltás után 7napra lett beteg. Már benne is lehetett a vírus. Eisenstadt-ban volt edző, Ausztria pedig hónapok óta agyon van fertőzve..Ausztriában az iskolákban nem véletlenül van a tornatermi sportolás (és éneklés) betiltva, tehát pont összevágott nála sokminden.

  69. 69, Nem töröltem, csak nem tudtam miért nem jelenik meg egyből ahogy szokott, aztán elküldtem újra, akkor meg azt írta hogy moderációra várakozik. Szóval nincs semmi taktikázás.

    Hát persze…Későn vette fel…Ki gondolta volna, hogy ez lesz a kifogás.

    Tehát állításotok szerint nincs olyan ember aki teljes körűen oltott és meghal covid-ban? Erősen kétlem…

    Újra leírom: „Az oltás csökkenti a veszélyt, de nem szünteti meg 100 százalékosan.”

  70. 71. oasis77,

    Ha beoltatta volna magát rendesen, úgy nyáron az elsővel, ősszel a másodikkal, meggyőződésem, hogy ma is élne.

    Félrevezették szerencsétlen fickót (beszívta a gödény féle hazug mantrát) és soká kapott észbe, aki bár fizikailag erős volt és jó tornász, de nem volt egy észkombájn.

  71. De ez tényleg megdöbbentő volt, hogy hogy tud egy vírus így ledönteni a lábáról egy erős, egészséges embert is.
    Csollány tavaly még részt vett a Nindzsa warrior játékban, ahol meglepetésemre még szépen végigcsinálta a pályák nagy részét, aminek elemein nála sokkal fiatalabb, edzésben lévő fiatal titánok sorra kiestek, szóval még mindig kiváló fizikai állapotban lévő ember volt.
    Ez a vírus nem játék, bármennyire is próbálják sokan beállítani, hogy ez csak médiahiszti, soha régebben nem halt meg ennyi ismerősöm városunkban sem…

  72. 73. Hubab,

    Pár napja hallottam a rokonságban valakiről, aki negyvenes, rendkívűl erős ember volt, elképesztő mennyiségű munkát elvégzett még tavaly nyáron is. Viszont az oltást elutasította.

    Aztán késő ősszel elkapta őt is a nyavaja. 5 hétig volt az intenzíven és éppenhogy túlélte. Most ott tart, hogy nem tud csinálni szinte semmit, két – három lépcsőt tud felmenni, minden elfelejt olyan szinten, mint egy idős, előrehaladott állapotú demenciában szenvedő ember. Egy emberi roncs lett belőle.

    Itt meg a múltkori skóciai magyar doki beszél. Biztató, amiről beszámol:

    https://www.facebook.com/ali.harmouche.1/videos/402435048319852

  73. 75. Tibor bá,

    Szerintem jobb a helyzet, mivel az adatok bíztatóak mind a fertőzésszámokat, mind a halálozást és a kórházi kezelésre szorulók számát illetően is.

    Már arról lehet hallani, hogy az UK-ban márciusban minden korlátozás, tesztelés, karantén és hasonlók meg lesznek szüntetve.

  74. 77

    Nincs is sivatag , csak oázis van !

  75. 62. Mosógépszerelő
    „SZÖGEZZÜK LE A TÉNYT, A COVID EGY HALÁLOS BETEGSÉG,AZ OLTÁS PEDIG MEGVÉDEMLMEZ A HALÁLTÓL”
    Ez így erős túlzás…sőt HAZUGSÁG! Magyarországon több mint egymillió ember gyógyult fel a fertőzésből.
    A covid bizonyos emberekre nézve(főként alapbetegségben szenvedő idősekre) halálos is lehet, az oltás pedig megvédelmezhet a haláltól.
    Ideje lenne kicsit engedni abból a nézetből amit képviselsz….
    Meghalt egy kiváló sportoló! Az oltásfetisiszta oldalakon azon kattognak, hogy 1. a Jensen szart sem ér, 2. későn oltotta be magát, 3. be sem oltotta magát, 4. egyik oltás sem ad 100%os védelmet.

    Mellesleg Izraelben mi a helyzet? 100ezres fertőzésszámnál még nem(vagy alig) haltak bele az omikronba. Az első oltásokat április közepéig a lakosság több mint 50%a megkapta. Ha Tibor bá logikáját követjük akkor ezek küzül csak az védett, akik a 3.at is megkapták. Tehát jelen pillanatban van több mint 1millió izraeli, aki oltott, de nem védett.
    Mégsem hullanak az emberek. Ugye nem baj, ha azt mondom….úgy néz ki, hogy az oltásoknak közel sincs akkora jelentősége a halálozás visszaszorulásában, mint azt egyesek gondolják.

  76. Az oltások életmentő hatása egy bizonyított tény !
    Hogy mikor, kinek az életét mentik meg, hány emberéletet mentenek meg ( százalékok )
    azon talán el lehet vitatkozgatni.
    Az oltások nem abszolút kockázatmentesek, ez is egy bizonyított tény.
    Tessék jól figyelni,mert most jön a lényeg !
    Az oltásokba nem szoktak belehalni, a Covid-19 okozta betegségbe, pedig már majdnem 6 millióan belehaltak.
    Normális emberek, ha két fenyegető veszély közül kell választaniuk, akkor a kisebbet választják!
    Az oltásellenesek következésképpen nem normálisak !
    Náluk csak a sivatagi vírustagadók hülyébbek !

  77. 81. L.S.

    69. Tibor bá’
    „Vagyis az első oltás után 11 nappal fertőződött meg.”

    Hatalmas csalást lepleztek le angol és német kutatók a halálozási statisztikában‼️
    https://olkt.net/az-oltatlan-halottak-valojaban-oltottak/ Lásd:17. L.S.

    Egyre több egézséges élsportoló hirtelen magyarázhatatlanul összeroskadva hall meg.
    http://www.brighteon.com/07b5923e-4453-

    6O. Gartai
    Gartai biztos vagyok abban, hogy nem ellenem szóltál és egyben köszönöm is, de a „Tudom, már nem olvassátok, amit LS ír,…” ebben kételkednék, inkább hiszek ebben: „fecseg a felszin, hallgat a mély.”

    8O. Elvesztetted a józan eszedet? Már kora reggel részeg vagy?

  78. Veréb vagyok !
    Bagoly úr, szép napot Önnek is !

  79. Mosógépszerelő.

    „A tisztifőorvos elmondta, hogy a járvány kezdete óta azt a gyakorlatot követik, hogy a halálozási statisztikában mindenkit feltüntetnek, akinek a halálakor igazolták a fertőzést; abban az esetben is, ha egyébként nem az volt a halál oka, hanem valami egészen más”

    2.éve tart a járvány és fogalmunk sincs arról, hogy mekkora a mortalitása….

  80. 83.

    Komolyan kérdezem csak úgy blikkre saccold meg, hogy hány % hamis covid halott került így szerinted a statisztikába ?
    Ezzel a módszerrel lehetett a legpontosabb számot előállítani.
    Meghalt ugyan szívinfarktus miatt , de ha abba nem halt volna meg, jó eséllyel meghalt volna a koronavírustól.
    Mosdatjátok a szerecsent !
    41 000 covid halottunk van hála O1G -nek. (G = Géniusz)
    Korán nyitott, nem teszteltetett , késlekedett az állampárti oltáspropaganda !

  81. 81:
    Életerős sportoló kevesebb, mint 2 hétre oltás után teljesen tönkremegy. A józan ész mit diktál, mi okozhatta vajon ? Ja, tökmindegy, írjuk csak a koronavírus számlájára, úgyis totális az elhülyülés.

  82. 83 – Valaki:
    Szerintem ez helyes (különben ezért merték nyilvánosságra hozni) Ha valaki bármiben halt meg, de fertőzött volt, az ha nem hal meg, a COVID egész biztos elvitte volna.

  83. Csollàny Szilveszter ; a covid oltàs egy ismètelt àldozata .

    Ritka nagy fasz vagy.

  84. 87 Tettestárs
    Most mellényúltál, a vakcináknak lehetnek mellékhatásai, de a tüdőgyulladás nincs köztük, azt a vírus okozza.
    Amit művelsz az kapálódzás a tények ellen, minden tényre, meg az ellenkezőjére is képes vagy új agyrémet kitalálni, a lényeg, hogy az oltások ellen szóljon…

  85. 80 „Az oltásokba nem szoktak belehalni” – Dehogynem! Csak az a kérdés, milyen arányban?

    Amikor a hivatalos adat szerint szinte senki, miközben láthatólag minden második ember ismer legalább egyvalakit, aki az oltás után közvetlenül váratlanul meghalt, akkor bekapcsolnak a pártállamban tanult reflexek, és az ember arra gyanakszik, hogy a hivatalos adat hamis.

    Más viszont nincs, úgyhogy marad az, hogy ki miben, kiben bízik inkább, illetve kiben kevésbé nem bízik. Mert a legtöbben már leginkább senkiben nem bízunk. Ez alapján lehülyézni egymást nem vall bölcsességre.

    L.O.L.

  86. Árpád honában ismét aratnak az észkombájnok,
    s búzájuk ocsúja lisztharmatként porlik Tiborbá blogjára (es).

  87. 91. Horváth Csongor
    Szerencsére itt vagy nekünk és kimagasló értelmed fénye bevilágítja ezt a setét ugart.

  88. Bár egy aprócska szikra is képes világosságot gyújtani a sötétségben,
    ezernyi csillag ragyogása sem képes csodálatot ébreszteni a vakon született emberben.
    (Pedig, bár inkább némaságot szabott volna reájuk a sors!)

  89. 92 – read only:
    A sötét utat bevilágítani olyan faszoknál mint Tettestárs, LEHETETLEN. Különben, aki hülye, maradjon csendben. Nem létezik olyan oltás a világban, amelyben élő vírus van. Akkor Csollány hogy kapott VOCID-19-et az oltástól? Sehogy. Nem számít, csak nyomni kell a hülyeséget és akkor további Csollányok fognak meghalni.

  90. 94. Tibor bá
    „Nem létezik olyan oltás a világban, amelyben élő vírus van.”

    Csupán a vektor(vírus) oltások. Pl. Asztra-zenekar, szputnyik

    Az éppen nálunk tesztelés alatt álló izraeli élővírusos vakcina.
    #https://index.hu/belfold/2022/01/16/koronavirus-izrael-vakcinafejlesztes/

    Meg hát az mrns oltások működése is elég analóg a természetes vírusok működésével. A különbség, hogy itt elvben nincs végtelen reprodukció. (Bár kizárva sincs.)
    S hiába vannak akik nem hiszik, itt valóban egy szoftvert(mrns) juttatunk be a szervezetbe(bioszámítógép), ahol az a megfelelő hardveren(riboszóma) lefut.
    Sőt még a forráskód is hozzáférhető, már majdnem github:
    https://berthub.eu/articles/posts/reverse-engineering-source-code-of-the-biontech-pfizer-vaccine/

    Persze mióta Isten bevezette a furin hasító helyet a saját repertoárjába is, azóta itt még lehet vitatkozni a sars-cov-2 természetes mivoltán, meg amúgy is könnyebb mások szemében a szálkát…

    Nyilvánvalóan arra a vírusra gondoltam, ami ellen az oltást adják.

  91. Szeretném kérni azt a kínai labort, hogy legközelebb IQ-tesztet kérő paranccsal eressze ki a vírusait. Ne kelljen már azt is az orvosokra nyomni amivel már a tanárok sem bírtak…

  92. Jelentem örömmel minden leendő oltásfelvevőnek, hogy a mai napon letöltöttem az EESZT-ről, pdf-ben a szép színes *eu digital* oltási csertifikátomat.

    Valamint a negatív szerológiai és antigén tesztjeim mellett a *Nucleic acid amplification with probe detection* tesztem is negatív lett, pedig mindennap kapom a pofámba és a kezemre a covidot, biztos a maszk és az enyhén lúgos szappan is segít ebben.

  93. Jelentem örömmel, nekem meg a kettő (igazoltan kovidos) fiamtól sem sikerült elkapnom a 10 napos karantén alatt sem. Minimális védő intézkedéseket sem foganatosítva.
    -Igazoltan negatív teszttel.
    -Oltatlanul.

  94. A hülyeségnek ezt a fokát én már képtelen lennék tolerálni.
    Bloggazdaként már biztosan töröltem volna néhány egészen egyértelműen idiótára valló hozzászólást.
    Kedves Tibor bá gratulálok a türelmedhez.
    Némelyik hozzászólás megfejthetetlen, némelyik az ostobaság csimboraszója.

  95. 100 . Mosógépszerelő:
    A törlésre csak a legvégső esetben szánom rá magam, mert hangot akarok adni az ellenvéleménynek is. Sajnálatos, hogy egyesek nincsenek tisztába saját képességeik (ismereteik) határaival. Lovat ad alájuk az, hogy diplomás szakemberek is fűtik a vakcina ellenességet.

    Aztán meg, mért ne hagynám, hogy egyesek hülyét csináljanak magukból.

  96. Ha én voltam megszólitva, akkor: én is csak a tényeket írtam le (még ha egyeseknek nehéz is mit kezdeni vele).
    (Ja. Most javítottam meg a szárítógépemet: Feszítőgörgő-beállás okozta, bordásszíj szakadás. – 4.200 HUF)

  97. 102 – malleusorbis:
    Avval nincs semmi baj, ha leírod saját tapasztalatodat, ha az megfelel a valóságnak. A baj ott kezdődik, amikor valaki hazudik, ráadásul hülyén, és lebukik.

  98. Spanyolország és Magyarország – a tegnapi halottak alapján – a vírusveszély azonos.
    Tökmindegy tehát e pillanatban, hogy melyik országban tartózkodsz e kettő közül.
    A worldometer tegnapi pontatlan adata szerint, az omikron már nem először
    napi 3 milliónál több új személyt fertőzött meg.
    A napi globális halottszám is elkezdett, ha mérsékelten is, emelkedni.
    Mivel azonban még tegnap sem érte el a 10 ezret, azt valószínűsítem, hogy
    az omikron halálozási rátája cirka 3 ezrelék.
    Az a véleményem, hogy a napi halottak száma a világon 2-3 hónap múlva, meghaladja majd az eddigi csúcsot,
    tehát 20 ezer közelébe érkezik.
    Akármilyen kicsi is a mortalitási mutató, az esetszám húzza magával a napi halottak számát.
    Az oltásellenesek felelőssége óriási !
    Az oltásellenes járvány is öli az embereket.
    A feleségem egy Barcelonában üzemelő öregotthonban dolgozik, sok ápolónővel van telefonkapcsolatban.
    Egyetlen halálesetről sem tud, ami oltás miatt történt.

  99. Csollány Szilveszterre tényleg tüdőáűtültetés várt
    https://www.rtl.hu/reggeli/2022/01/26/csollany-szilveszter-tudotranszplantacio-koronavirus-gyasz-altorjai-sandor-magyar-torna-szovetseg

    Biztosan lesznek még kisebb-nagyobb amplitúdóval fellendülő járványhullámok – vetítette előre a koronavírus kilátásaival kapcsolatban a Portfolio-nak adott interjújában Jakab Ferenc virológus. A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában működő virológiai laboratórium vezetője úgy vélekedett, hogy jelen pillanatban az oltás az egyetlen hatékony fegyverünk a vírus ellen és nagyon fontos a harmadik oltás felvétele, ugyanakkor szerinte nem javasolt, hogy négyhavonta oltsuk a lakosságot, és a jövőben felértékelődhetnek a koronavírus ellen kifejlesztett gyógyszerek. A szakemberrel beszéltünk a nyájimmunitás fogalmáról, a többrétegű védekezési stratégia fontosságáról, a hosszabb távú koronavírus-ellenes megoldásról, a pécsi kutatásokról és fejlesztésekről, személyes céljáról, az iskolateremtés lehetőségéről, az élettudományok, azon belül is a biológiai és mikrobiológiai kutatások szerepéről, valamint a vakcinaellenes hangokról is.

    Jakab Ferenc: Nem az omikron jelenti a végső megoldást a járvány leküzdésére – Már úton van a magyar fejlesztésű spray és vakcina
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220126/jakab-ferenc-nem-az-omikron-jelenti-a-vegso-megoldast-a-jarvany-lekuzdesere-mar-uton-van-a-magyar-fejlesztesu-spray-es-vakcina-522803

    Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa már megkapta a 4. koronavírus elleni oltását is. A Portfolio-nak arról is beszélt, hogy kinek ajánlja az újabb dózis felvételét. Úgy vélekedett, hogy mindenkinek fel kell vennie a 3. oltást, ami védelmet nyújthat a súlyos lefolyástól. Szerinte aki tavaly márciusban vagy áprilisban kapta meg a 2. oltását, az majdnem ugyanolyan védtelennek számít, mint akit nem oltottak be.

    Zacher Gábor felvette a negyedik oltást – Szerinte a két oltás már semmit sem ér
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220126/zacher-gabor-felvette-a-negyedik-oltast-szerinte-a-ket-oltas-mar-semmit-sem-er-523031

    A következő Covid-19-változat, amely a világ figyelmét felkelti, fertőzőbb lesz, mint az omikron, de az igazi kérdés, amelyre a tudósoknak választ kell adniuk, hogy halálosabb lesz-e, vagy sem – közölték kedden az Egészségügyi Világszervezet tisztviselői.

    A következő Covid-változat fertőzőbb lesz, mint az omikron, de a kérdés az, hogy mennyire lesz halálos
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220126/a-kovetkezo-covid-valtozat-fertozobb-lesz-mint-az-omikron-de-a-kerdes-az-hogy-mennyire-lesz-halalos-523065

  100. Európa-szerte többszázan vannak akik tüdőátültetésre várnak, és közülük sokan a Covid miatt. Aki a kórházban kigyógyul a Covid-ból és más szerve rendben van, az kaphat új tüdőt.

  101. Egy frissen megjelent magyar tanulmány megmérte a Sinopharm-vakcinával oltottak semlegesítő antitestjeit, majd összehasonlította az eredményt a szintén a kínai vakcinával oltottak megbetegedési adataival, ezzel igazolta, hogy az antitestszint jó előrejelzője a védettségnek, és a kínai vakcinával oltott időseknél az antitestek hiánya valóban következtetni enged arra, hogy kevésbé védettek a Covid-19 ellen.

    Magyar kutatás igazolja: a kínai vakcina utáni kevés antitest előre jelezte a gyengébb védettséget
    @https://telex.hu/koronavirus/2022/01/26/sinopharm-kinai-vakcina-oltas-antitest-ellenanyag-szint-meres-idosek-alacsony-vedettseg-tanulmany-ferenci-sarkadi

  102. És akkor jönnek a 2. generációs fehérjealegység vakcinák is…:

    Németországban február 21-től kezdik alkalmazni a fehérjealapú új COVID-19 elleni vakcinát, a Novavax által gyártott Nuvaxovid-et és az első tartományi regisztrációs adatok alapján úgy tűnik: több oltásszkeptikus is felveszi ezt a más típusú oltást. Az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott védőoltás magyar alkalmazási előírása már elérhető.
    @https://www.portfolio.hu/global/20220130/megjott-az-uj-koronavirus-vakcina-es-valamit-mar-most-nagyon-tud-523941

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük