(3717) Oltás ellenesek figyelem

Tibor bá’ online

 

A COVID-19 elleni oltással szembehelyezkedők különböző indokokat neveznek meg. A legmeredekebb a mikrocsipek behelyezése az oltásokba. Most egy Angliában élő magyar „orvos” azzal a képtelenséggel állt elő, hogy az oltás után 60 éves nők úja kezdenek menstruálni, ráadásul a szokottnál nagyobb vérzéssel. Tudnám neki javasolni, kérje vissza az iskolapénzt és tanulja meg, mi okozza a menstruációs vérzést. Az okosabbak arra hivatkoznak, hogy ez egy kísérleti oltás. Mások azt állítják, hogy rengetegen  belehalnak, csak az adatok el  vannak hallgatva, ami nyilván való képtelenség. Megint  mások a rövid és hosszú távú szörnyű mellékhatással riogatnak. Nem tudom, te miben hiszel, én a MOK következő adataiból indulok ki.

Az intenzív osztályra kerültek 69 százaléka oltatlan. 29,6 százaléka kétszer oltott, és 1,6 százaléka háromszor oltott. Miközben a lakosság több mint 20 százaléka kapta már meg a harmadik oltását. A népesség oltatlanjainak száma, pedig 35 százalék körül van. én egy csökönyös, tudományban bízó vén hülye vagyok. Nálam a számok számítanak. Ha továbbra is oltás ellenes vagy, akkor magyarázd meg a fenti számokat.

Ezek a számok számomra azt jelzik, hogy nagyon megéri háromszor beoltatni magam. Ez meg is történt. A rokonság is oltatott. Sehol, senkinek semmi baja, beleértve az ismerősöket is. Személy szerint senkit nem ismerek, akinek bármilyen hátránya lett volna az oltásból.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

109 gondolat erről: „(3717) Oltás ellenesek figyelem

  1. A számokat kár lenne magyarázni, mert “a messziről jött ember azt mond, amit akar”.
    “ Sehol, senkinek semmi baja” Ennek csak örülni lehet, de sajnos nem mindenki ilyen szerencsés. Elég felütni, egy nemzetközi cenzúramentes oldalt pl. a telegram-on. A magyar közösségi médiában is olvasgathatunk ilyeneket bőséggel.
    A kutya a “hosszútávú hatások” fejezetnél lesz elásva.

  2. Az IMMUNMEMÓRIÁT frissen érdemes tartani. Ezt jelenleg ismétlő oltásokkal tudjuk elérni.

    Háromszor oltottak sajnos még csak 900 ezren vannak az országban, a Kossuth Rádió ma reggeli jelentése szerint.

    Sikeresek az oltási akcióhetek, mivel 135 ezer oltatlan mégis jelentkezett a TAJ számával az oltópontokon.

  3. Tibor Bá! Amit Sz.J. belinkelt, az összes általad felvetett kérdésre megadja a választ, cserébe kicsit hosszú. Lényegileg: igaz, az oltás véd a súlyos betegségtől, viszont függővé tesz, valamint veszélyes variációkat generál, főleg az oltatlanokra nézve. Az egész játék a pénzről és a hatalomról szól.

  4. 3 – Gartai:
    Lehet, hogy az egész játék a pénzről és a hatalomról szól, de az életünk a tét és ezt a tagadók elfelejtik.

  5. Miért is van tragikomikus érzésem már ezzel az egész mizériával kapcsolatban? Ami nyilvánvalóan egy profi fedősztori és egyben a megosztás zseniális esete?

    Különösen vicces, amikor lakásukból ki sem mozduló 3*oltottak rettegnek az oltatlanoktól! Fordítva még megérteném, de ez így nonszensz….

    Nekem erről egy régi vicc jut az eszembe, amikor az öreg rabbi két perlekedőt hallgat meg egymás után, akik pont ellenkezőt állítanak. Mégis mindkettő hihetőnek tűnik elsőre, mindegyikre csak bólogat, hogy „igazad lehet”. Ekkor megszólal a lábainál játszó unokája: de papa, hogy adhatsz mindkettőnek igazat? Hisz egymásnak ellenkezőt mondtak! Mire az öreg: „Tudod mit, neked is igazad van!” ?

  6. 5: Mert a „rettegő” 3x oltottak lehet, hogy másfél éve várnak halasztható műtétre, vagy vizsgálatra és már rohadtul unják, hogy a facebookon megvezetett, élet iskolájában tanult hobbivirológusok miatt még mindig nem működik az egészségügy.

  7. 6: tipikus egoista rövidlátás… Az egészségügy nem most hidaltbe, csak kellett bűnbak a tömegnek.

    Honnan gondolod, hogy az oltatlanok nem várnak műtétekre, és nem unják ugyanúgy, te tudományosan jól informált?

  8. Jó lesz odafigyelni, kinek, mikor kíván valami jót Tibor bá! :-] Kóbor Janira gondolok, aki masszív antiwaxxer volt – amíg élt…. 😛 Lásd korábbi posztban hozzászólást… 😉

  9. 8. zapverho,

    Igen, e percben olvastam, hogy Kóbor odavan. Mondjuk ezt borítékolni lehetett a kiszivárgott hírek nyomán.

    Vajon élne most, ha beadatta volna időben az oltásokat? Szerintem erre nagyon jó esély van.

    Szolgáljon tanulságul az antiwaxxereknek!

  10. A kártékony oltásellenesekre és a kamuvírushívőkre több héten át PAZAROLJÁK a kórházi erőforrásokat, amikor mégis elkapják a covidot és a kórházi ágyban megszenvednek vele.

    Kártételük mérhetetlen, mert a könnyen befolyásolható ártatlanokat veszélyeztetik.

  11. Az omegát elvitte a delta? Ezt nem kellett volna előadni..

  12. 12. Vaszil,

    Szilajcsikó pont hu. Ez aztán a forrás.

    De beleolvastam.

    „A legújabb angliai eredmények szerint csak a teljesen beoltottaknak kell tartaniuk a Covid-19 új, »legrosszabb« változatától. Az adatok azt mutatják, hogy már minden 5 Covid-halálozásból 4-et a teljesen oltottak tesznek ki (már csak az a kérdés, hogy melyik vakcinával kezelték őket).

    Bizony, mivel Angliában lassan minden felnőtt lakos beoltott, így tényleg nekünk, beoltottaknak kell tartanunk a covid akármelyik változatától.

    De térjünk haza egy kicsit. Belső forrástól hallottam, hogy otthon aki oltatlanul kerül kórházba coviddal, szépen félretolják és sorsára hagyják mondván: Barátom, te választottad, hogy elutasítod a megelőző kezelést (oltást) így most akkor fogunk veled foglalkozni, ha marad kapacitás.
    Nem árt ezt tudni kedves Vaszil neked és a hozzád hasonlóaknak.
    Kóborért megtettek, amit tudtak, mert ő egy legenda volt. Értetek nem fognak megtenni semmit.
    És ne érts félre, én nem mondom,hogy ez jó vagy rossz, csak azt mondom,hogy ez így van és számítsatok rá.

  13. @Vaszil legyél szíves fejtsd ki, hogy jön Neked ide David és Justin bácsi…? :O Tudod, félhülyeként nem mindig tudok eligazodni rajta, hogy ki, kik a „normálisak” (azaz egységsugarúan hülyék! 😛 ) és ki az, aki hülyéskedik csak, viszont okos. 😉
    Mindehhez csak annyit fűznék még hozzá, hogy – ha csak rajtam múlna 😛 – minden antiwaxxer nyugodtan otthon, párnái között fulladhatna bele békésen a saját váladékába! 😛 Esetleg… youtube, frászbuk live-ot is lehetne eme agóniáról közvetíteni… :-]]] Persze, kezdetben, mindkét multi letiltaná az efféle liveshow-t … de azután… :->>> 😀 Jól értékesíthető lenne a reklámfelület. 😛
    Remélem – zavartam. 😉

  14. 12 Vaszil
    Na, akkor Gibraltáron nagy aratás van készülőben, nem is tudom, miért késik.
    Na, majd figyelek!
    Gyanús nekem ez a nagy precizitás, miközben a vírust állítólagosnak titulálja a cikkben, úgy látszik írás közben kicsit összezavarodott, hogy most éppen melyik konteót kell erősítenie…
    Az állítás kemény, de ha igaz lenne, az nem sokáig lenne rejtegethető, mert nemsokára hullanának az emberek a kórházakban, mint a legyek.
    Mindenesetre látványos előrelépés az oltások elleni narratívákban, a fő probléma már nem a mellékhatások, vagy a hosszútávú ismeretlen megbetegedések, hanem éppen a koronavírus elleni védelem felszámolása.
    Na nem baj, ha sor kerül a nagy ritkításra, legalább visszük magunkkal a sok hülye politikust is, aki beoltatta magát… 🙂

  15. Az antivaxerekről sokszor a vasárnapi vezetők jutnak eszembe, akik fennen hangoztatják, hogy hány balesetmentes kilométer van már mögöttük, egyébként meg közük nincs az autóvezetéshez és a közúti forgalomhoz.
    Viszont azok, akik tapasztaltak és bizonyos szinten uralják a járművüket, valamint tudják kezelni a közúti helyzeteket, így képesek vigyázni ezekre forgalmi akadályként funkcionáló sofőrökre is.
    Az antivaxerek azt hiszik félnek tőlük az oltottak, pedig csak vigyázni próbálnak rájuk is.

  16. Személyeskedésen kívűl van valami mondanivalótok még? Arról hogy az oltottak hogyan hullanak, csak az jut eszetekbe, hogy dögöljek meg? Meg úgy javítjuk a statisztikát hogy félretoljuk aki oltatlan?

    Nyugodjatok meg, meg fogok, csak előtte még megnézem a végjátékot… 🙂

    Zavarni már nem fogom itt az állott levegőt, megtettem amit lehet, mindenki maga választ és mindenkinek jó egészséget kivánok továbbra is – hogy majd értékeljük a végét…

  17. 8: Zapverho:
    A nevezett halálesete azért következett be, mert az illetékes személy nem védekezett, mert úgy gondolta „rá nem jelent veszélyt ez a vírus”. Tévedett.
    ———————————————-
    Bolondok vagytok! 🙂
    Tiborbá 4-es hsz-át osztom, ott a magyarázat miért gondolom így… Tegnapi megjegyzésemre nem érkezett válasz, eszerint az tényleg senkit sem izgat és zavar (Betekintés 230).

  18. 17 Vaszil
    Téged az nem zavar, hogy az újabb hullámok esetén, a jól átoltott országokban a tényleges halálos áldozatok száma jóval alacsonyabb, mint a korábbi hullámoknál, mikor még alacsony volt, vagy nem volt átoltottság?
    Függetlenül attól, hogy ezekre a halottakra vonatkozóan milyen statisztikák vannak…

  19. Csak egy kérdés:
    Az nem elképzelhető, hogy a hullámok azért is laposodnak, mert egyre kevesebb a súlyos fertőzésre fogékony alany (mivel a korábbi hullámok elvitték már őket)?

  20. 13, Gyarmathy

    aktív szolgálati idejében szépen megbarantáztatja az airsoft-os fiatalokat a kolléga és nagyon jól beszél az impulzus fegyverekről is, nemcsak a covid-világösszeesküvésről.

    Máá” mingyá” eljutunk megint a TÜRK SZÜRKE FARKASOK-hoz is.

    Vóótmáá, itt pár oltástagadó airsoft-os, késes erdőcsetkelő fegyveres prepper, bomber dzsekis viperás, markánsan durva előrelátó éjjellátós, most meg a kurultáj védvonal is bejátszik?

  21. @Horváth Csongor: Ismerjük a sztorit. :-[|] Kóbor is pont olyan aranyfarkú volt, mint tavaly az ukrán testépítő, influenszer csávó, a Dmitrij Sztuzsuk… 😛 Feszt azt állította, hogy korona vírus nem létezik! 😀 Mire a korona vírus meg azt lépte, hogy sem Kóbor, sem Sztuzsuk nem létezik! :-> Darwin-díj gyanus mindkettő! 😛
    Számok meg azért össze-visszák, mert nem mindig tesztelnek – eleget – és nem korrektül könyvelik el a kapott eredményeket sem… :\ Jövőre választás lesz, ugyibár… 😛
    I have spoken. :p

  22. 9. Gyarmati

    Minden éremnek 2 oldala van, számos esetben haltam meg ismert emberek a vakcina mellékhatásától, szóval ilyen egyértelműen kijelenteni felelőtlenség.

    https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-tyne-58330796

    „Lisa Shaw: Presenter’s death due to complications of Covid vaccine”

    Ezt a fiatal, 44 éves ereje teljében nőt hasonlítsd össze a 78 éves Kóbor Jánossal, és kérdezd meg a családját, hogy helyesen cselekedett-e az oltás beadásával. Vagy ez a nő amúgy is meghalt volna később valamelyik Covid variánstól?

    A mondandódat ebben az esetben át lehet javítani kisebb korrigálással:

    Vajon élne most, ha NEM adatta volna be az oltásokat? Szerintem erre nagyon jó esély van.

    Szolgáljon tanulságul az waxxereknek!

  23. 25 – Nándi:
    „her death was due to a very rare vaccine-induced thrombotic thrombocytopenia” és vesd ezt össze a több mint 5 millió halottal.

  24. Ha jol ertelmeztem egy hires olimpikon is lelegeztetogepre kerult, tudejen mar alig megy at az oxigen, kommentekben Cs. Szilvesztert irnak…Fb oldalan sok Godenyes videomegosztas van..

  25. 26. Tibor bá

    Igen, jelenleg 5 millió a Covid halálos áldozatainak száma, de ez a szám egyszer megáll egy ponton és belassul, mihelyt a vírus megszelidül egy átlagos influenza szintjén, ahol sokkal kisebb halálozási adatokat produkál majd. Az oltás mellékhatásainak következtében ez a szám viszont évek múlva sokkal több is lehet, csak ebbe most senki nem gondol bele.

    A vakcináról még rövidtávú mellékhatásokról sincs elegendő információ, nemhogy közép-és hosszútávról, mivel mindegyik minimum 2023. év elejéig kísérleti fázisban van. Ezért nem vállal érte felelősséget sem a vakcinagyártó, sem a kormány, sem pedig az orvos, de ellenben a csillagokat is lehazudva áradtak a tökéletességéről, aminek később már a fele sem volt igaz. Aztán egymásnak ellentmondó információk, visszahívások, de Neked továbbra is oltanod kell, mert csak.

    A médián belül is megy az egyoldalú tájékoztatás, virológus győzködi a bunkó vibrálásban hívőket ahelyett, hogy 2 virológus ütköztetné álláspontját. 15 ezer tanár nem akar oltakozni, erre egy oltott tanárt kérdeznek arról, hogy az oltottak miért nem. Miért nem egy értelmes, logikai érvek mentén gondolkodó tanárt/nővért/orvost kérdeznek meg, mondja el őmaga milyen racionális döntés birtokában hajlandó elveszíteni az állását? Mert ennek beáldozása többről szól, mintsem valaki „laposföldhívő”. Ezt a kérdést eddig senki nem tette fel magában?

    A médiumok tájékoztatása nem is lehetne ennél egyoldalúbb, a propaganda teljes erővel nyomul, és még csak el sem hangzott egyszer sem, hogy ezek a cuccok kísérleti stádiumban vannak, magyarul emberkísérlet zajlik. Ezalatt erősen cenzúráznak mindent, ami rámutat a pontatlanságokra, logikai bukfencekre.

    Jelenleg megy a számháború az oltatlan/oltott halálozásról. Vegyük akkor alapul, amit Gulyás Gergely véletlenül kotyogott el (hirtelen el is tűnt pár hétre a közszereplésből vírusra hivatkozva) a kórházban ápolt súlyos betegek arányairól, ami 45% oltott és 55% oltatlan. Ez Ausztriában 44% oltott és 56% oltatlan, tehát vehetjük viszonyítási alapnak.

    Most úgy tűnik az oltás ad egy kis előnyt, de ehhez még hozzá jön az a másik halálozási statisztika, ami az oltás mellékhatásából fakad, ahol már az oltottak egyértelmű okokból nem lesznek képviselve. Erről semmilyen hivatalos és hiteles adat nem lelhető fel, pedig ezek az esetek folyamatosan zajlanak amit sem a kormányok, sem a holdudvarukhoz tartozó szajhamédia nem ver nagydobra, de az idő múltával már annyi csontváz fog kiesni a szekrényből, amit képtelenség lesz visszagyömöszölni. Sajnos ezen információ nélkül az emberek továbbra is újabb és újabb frissítő oltásokat vesznek fel.

    Erre mondaná Besenyő Pista bácsi: Há’ nooormááális? 🙂

  26. 7: Semmiféle egoizmus nincs ebben, csak egészséges életösztön. A személyeskedésed lepereg, vitatkozni meg végképp nem fogok, ahogy a galambokkal való sakkozást is kerülöm.

    Ja és persze az oltottak fognak meghalni, Izraelben már nem is maradt élő ember!

  27. 28: Nándi:
    Tanárból ilyet nem fogsz találni, mert nincs.
    Fogadd el, hogy az oltásellenes = hülye.
    A nagy számok törvénye alapján és abból adódóan, hogy százezres nagyságrendű közösségről beszélünk, mindig akad „eltévelyedett bárány”. Egyébként van, aki kizárólag csak dacból tiltakozik.
    S mi a fenéből gondolod/gondoljátok, hogy a vírus „meg fog teljesen szelídülni”? Kapkodom a fejemet, hogy minden napra van már valamilyen légből kapott szamárság, ami mögé tömegek állnak be, s teljesen alaptalan marhaságok miatt kockára teszik a saját és mások életét. Érzékelhető, hogy nem értették meg az omikron variánssal kapcsolatos aggodalmakat sem, mert kizárólag odáig látnak, hogy az speciel gyengébb tüneteket okoz. Sajnos a kialakulásához vezető út és az abban rejlő „lehetőségek” elméjük számára rejtve maradnak. Számomra a csúcs, amikor valaki talpal ezen a témán, de nem képes észrevenni, hogy a közvetlen közelében tényleg megindult egy oltári nagy átalakulás, amire senki sincs felkészülve, s ehhez meg még asszisztál is (lásd magyar politikai kilátások és azok értelmezése, ill. az értelmezés képességének teljes hiánya).

    Egy dolognak örülök csak, hogy lassan értelmét veszti az a mondás, miszerint hülyéknek áll a világ!

    21: malleusorbis:
    Kérlek, tedd fel ugyanezt a kérdést a magyar járványhelyzetre is!
    Tényleg, annak mi lehet az oka, hogy idehaza ilyen laposodás nem igazán alakult ki? 🙂

    Lehet, hogy az oltás önmagában nem ér annyit, mint amivel a bölcs magyar Kormány etette a kimagasló IQ-jú magyar népet, valahogy úgy, mint amikor az orvos felírja a gyógyszert és ágynyugalmat ír elő a betegnek, s, ha a betegünk jobban érzi magát és szarik az ágynyugalomra, majd visszaesik, akkor a gyógyszergyártó, az orvos, a …lobby és az atyúristen a hülye, összeesküvő, kegyetlen állat és a szar gyógyszer semmit sem ér? Bezzeg szegény okos, egyedülaháttérmögélátó betegünk micsoda hős, s ezek felett még a dolgok elszenvedője is…

  28. 28. Nándi

    Emelem kalapom! Sajnos “paraszti egyszerűségem” okán, nincs lehetőségem ilyen szépen összefoglalni, megfogalmazni azt, amit megtettél helyettem is.
    Köszönöm, bízom benne, hogy hozzászólásod, értő, és gondolkodásra késztető fülekre talál!
    Mert fel kéne fogni végre már, mindnyájan emberek vagyunk, és nem csupán csak “oltott” és “oltatlan” csoport -sajnos már ellenséges- tábora.
    Egymás segítésével, őszinte párbeszéddel tehetünk csak egymásért.
    Anélkül mindnyájan elveszünk. 🙁

  29. 33: Gyurma:
    Az „elveszés” folyamatban van… De egyelőre egy meghatározott, jól körülírható csoport tagjai hullanak, s ez ugyan örömmel nem tölt el engem, de az erőteljesen bosszant, hogy valaki ebből sem képes tanulni! Miért nem értitek meg, hogy az összeesküvés nem a vírusban és nem is az oltásban keresendő?! Ezek csak következményei annak, ami ellen rég védekezni kellett volna, de sem akkor, sem most nem tettük…

    Amúgy az omikront követő variánsok esetében igaz lesz, hogy az oltás (ami jelenleg kapható) már semmit sem ér. Egy kicsit a jelenlegi oltáskampányok megkésett sikere mögött is azt látom, hogy sokaknak csak most kezd megjönni az eszük… De már késő bánat, ahogyan a betegágyon küszködő potens áldozatnak sem segíthetett. Most, ill. az elkövetkező időszakban kötelezni az oltásra bárkit is, tényleg felesleges indulatkeltés, ebben egyetértünk!

  30. 25. Nándi,

    Gondolom Astra Zeneca-t kapott, amit több országban is leállítottak. Én is igyekeztem elkerülni, sikerült is, mert eddig két darab Pfizer-t kaptam. (Persze tudom a pfizerre is találsz mellékhatást, ha akarsz). 🙂

    Sajnos minden gyógyszernek és oltásnak van mellékhatása és kockázata. Ezért érdemes a nagy számokat vizsgálni.

    Én személy szerint megtapasztaltam a covidot is ez év elején, senkinek sem kívánom. Kb. három napig nem hittem, hogy túlélem. Pedig elég erős vagyok, soha nem dohányoztam, nem vagyok kövér, nem vagyok cukorbeteg meg ilyesmi. Sok ismerősöm meghalt ebben a szarban, köztük negyvenesek és ötvenesek is, olyanok, akikről azt hittem, hogy nekik meg sem kottyanna egy ilyen nyavaja.

  31. 31. hubab
    Oké, direkt nem néztem a statisztikát, mielött a hsz-t írtam (csak többek közt az itteni kommunikációból vettem az infót, hogy az oltások számával csökken a veszély). Te milyen mértékű korrelációt vélsz fel fedezni? Van? Létezik?
    Linkelem a bulgáriai stat-ot:
    #https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&uniformYAxis=0&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Vaccine+doses+and+confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=~BGR

    32. Horváth Csongor
    Ugyanaz:
    #https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&uniformYAxis=0&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Vaccine+doses%2C+cases%2C+ICU+patients%2C+and+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=~HUN

  32. 25. Nándi,

    Még valami – mégegyszer leírom, amit Vaszilnak néhány órája – amit nem árt tudni neked és a hozzád hasonlóan gondolkodóknak.
    Ha mégis megbetegednél mostanában covidban oltatlanul, akár te vagy a nagypapa, nagymama akárki, jó eséllyel a kórházban félre fognak tolni és sorsodra hagynak. Nem véletlen nem lehet a covid kórházak közelébe sem jutni.
    Ha közel egy év után nem oltattad be magad, akkor ennek vállalni kell a következményeit.
    Az oltott megtette, amit tudott, ha mégis megbetegszik, vele foglalkoznak. Veletek nem fognak. Ha túlélitek, túlélitek, ha nem, akkor tolnak le a hullaházba.

    Én nem ítélkezek, hogy ez most jó-e vagy nem. (Nyílván az volna az ideális, ha mindenki ellátáshoz jutna, ha súlyos beteg és pl. fullad). Csak szólok, hogy ez van.

  33. 36: malleusorbis:
    Tedd rá mellé Európát és láthatóvá válik a magyar kormányzati lépések (ill. nem lépések) ámokfutása! Azt is nézni kell, hogy a tapasztalatilag ismert körülmények szerint zajlik a pandémia és a vírus terjedésében nagy szere volt/van annak, hogy a repülőgépeken utazó jómódjukban már nem tudja mit csináló emberek, ill. nélkülözhetetlen és pótolhatatlan személyek, szabadon hozzák-viszik a járványt Európában, sőt az egész világban. A hullámok lényegében ennek köszönhetőek, kérdés, hogy kihez / mikor érkezett, s akkor éppen milyen óvintézkedések mellett, ill. mekkora átoltottság alatt érte el az adott közösséget.

  34. 8 milliárdan vagyunk a bolygón, és két éve tart a vírusos mizéria, eddig 5.260.000 halottal.
    A vírus veszélye abban rejlik, hogy többször is meg lehet kapni, és folyamatosan mutálódik, ami által szelídülhet vagy durvább is lehet az új variáns.
    Az oltás nagyrészt megvéd a régebbi variánsok halálos kimenetelétől, de az újakra nem biztos, hogy jó lesz, azokra újabb oltások kellenek majd.
    Aki oltott az is elkapja, sőt fertőz is.

    Ez azt jelenti, hogy két lehetőség lenne a vírus végleges megfékezésére:
    – 8 milliárd embernek a 80%-át le kéne oltani viszonylag rövid idő alatt ugyanazzal az oltóanyaggal, ami az aktuális variánsokat megfékezné
    – mindenki karanténba megy 2-3 hétre és magától kihal a vírus

    Mivel a fenti lehetőségből egyik se kivitelezhető, ezért még évekig folytatódni fog ez a csiki-csuki, és nem a fejlett régiók milliós oltatlanjai miatt, hanem az elmaradt országok milliárdjai miatt, akik nem fognak oltóanyagot kapni, mert túl drága és még steril tűre sincs pénz, ezért ezekben a régiókban mindig ki fog fejlődni egy újabb variáns, ami végigsöpör a földön.

    Ezért teljesen felesleges az európai részlegen egymás torkának esni, hogy ki oltott és hányszor és mennyire hülye a másik.

  35. 38. Horváth Csongor
    Ezt írtad: „Kérlek, tedd fel ugyanezt a kérdést a magyar járványhelyzetre is!”
    Ja:
    „Találkozik a róka és a farkas az erdőben. Így szól a róka:
    – Te! Verjük meg a nyulat.
    – Jó, de miért? – kérdi a farkas.
    – Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért! – válaszol a róka…”

  36. Off !
    Rócsi nénit megkérdezik a társalkodó nők :
    Ön szerint lesz-e újabb nagy háború ?
    Én azt nem tudhatom,de ha a fiaim úgy döntenek ,h.legyen,akkor lesz
    Ha nem ,akkor nem . 🙂
    A viccet félretéve,az az érzésem h. a tisztelt társaság pénzügyi ismeretei határértékben
    a 0 (zero) irányába konvergálnak.
    Ennek hiányán sajnos sem a pandémia,sem az oltás nyomorúság nem érthető meg …
    Nem a „vak-cina” gyártók milliárdos nyereségére gondolok.
    Szuverén ország -e (Gyarmathy) Németország ,75 év megszállás alatt,közben ?
    Van-é pénz kibocsájtási joga országunknak ? Idén mennyi volt,jövőre mennyi lesz ?
    Forrás,parlamenti szavazás ,ellenzéki kritika,zárszámadás ?
    Egyelőre ennyi…

  37. „Nem véletlen nem lehet a covid kórházak közelébe sem jutni.”
    Gondolod te. Édesanyámat nemrég én hoztam el az egyik kórház Covid osztályáról. Felbattyogtam egy kék maszkban az emeletre, bementem a COVID-19 STOP feliratú ajtón. A nővérke, akin egyébként még maszk sem volt (!) lesápadt, amikor kiderült, hogy hozzátartozó vagyok. Megragadtam a csomagokat és lekísértem anyámat. Mindezt oltatlanul egy kék maszkban.
    Valami „csoda” folytán még élek.

  38. A vitazas helyett erdemes lenne egyeseknek olvasni most a lelegeztetogepen levo Csolany Szilveszter fb. oldalan a kommenteket…

  39. 42: Kamionos:
    Azért csak óvatosan! Tudod: „Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.”

  40. 42. Kamionos,

    Mikor volt az a nem rég? Hetekkel ezelőtt szerintem.

    41. Buda,

    Nem néztél te sok Drábikot mostanában? 🙂

    Egyébként a nyugat (így Németország is) az USA erős befolyása alatt van. Olyannyira, hogy pl. az Északi áramlat 2-t a németek nem engedélyezik USA nyomásra üzembe helyezni, pedig érdekük volna.

    „Van-é pénz kibocsájtási joga országunknak ?” Drábik Jani bátyánk szerint nincs, szerintem meg van. Csakhogy be van kötve az ország az Európai Központi bankba, tehát ha Matolcsy bátyánk friss pénzt bocsát ki, akkor arról tud a nemzetközi pénzvilág és beárazza ezt az árfolyamon keresztül. Máshogyan hogyan lehetne a forint konvertibilis valuta?
    Elmehetünk ebbe az irányba, de nem látom egyelőre, hogy minek.

  41. 44. Csongor

    Az elmúlt 3 hétben Angliában (mert ők legalább adnak ki komoly statisztikát) 3 oltatlan ember halt meg koronavírusban 100ezer emberre vetítve az én 40-49 korosztályomban. A hazafelé tartó út is veszélyes. Akkor most zárkózzunk be otthon és ne menjek sehova? Némi kockázat mindig is az élet velejárója. A vírus pedig mindenhol ott van. Semmivel sem veszélyesebb egy Covid osztály, mint a sarki közért, ez a véleményem. És eszerint is élek.

  42. 47 Gyarmathy

    Másfél hete volt. Miért van jelentősége?

  43. 46

    De mondhatjuk úgy is hogy gyáva, gerinctelen,hazug.

  44. 43. verebes b zola,

    Nem találom az oldalát. Találok rengeteg újsághírt róla, hogy súlyos az állapota, lélegeztetőgépre került stb. , de a saját oldalát nem találom.

    Linkeld már légyszi, ha tudod. Köszi!

  45. 49. Kamionos,

    Én tegnap hallottam megbízható forrásból, amit kétszer is közzé tettem. Nem tudom, hogy van -e jelentősége az időnek, csak mostanra vált igazán sz@rrá a helyzet, talán csak ezért.

  46. Persze lehet, hogy bekeményítettek az Omicron miatt. Mindenesetre meglepett engem is a dolog. Szigorra, katonákra számítottam.
    Nem volt nővér, aki lehozza, ezért azt mondták menjek fel érte. Én meg felmentem.

  47. Megtaláltam az oldalát:

    https://www.facebook.com/frodo.zsakos.100

    Csollány Szilveszter egy oltásellenes emberke, Gödényt támogató csoport tagja.

    Érdemes olvasgatni az oldalán, tanulságul…

    Sportolói, bajnoki múlttal, fitten.. oltatlanul és most 51 évesen lélegeztető gépen coviddal.

  48. Amit a mindenkori hatalom a népre akart rá-
    tukmálni finoman vagy erőszakosan abból
    jó még sosem származott.Véleményem sze-
    rint a vírus elsődlegesen az oltatlanokból
    szedi az áldozatait,másodlagosan ,kōzvetett
    módon pedig az oltottakból fogja.Statisztikával ne is gyertek,az sose pontos azt mindig az aktuális érdekek alapján
    àllítják ki.Még mindig a règi módszer a legcél-
    ravezetóbb,azaz a saját tapasztalat,v.környe-
    zetemben látott,hallott információk.

  49. 45 ötlet
    Tegnap, mikor a híradóban hallottam ezt a megnyilvánulását, elképedtem, hogy hová süllyedt.
    Mert egyébként általában jó érzékkel tudja megválasztani érveit, vitákban nehéz sarokba szorítani, de ilyen szánalmas megnyilvánulást még nem hallottam tőle, mint ez.
    Aki ezt megeszi, az szerintem agyhalott.
    A kritika egyértelműen nem az egészségügyi dolgozóknak, hanem a kormány intézkedéseinek szólt, erre Orbán szemrebbenés nélkül ennek élét áttolta az egészségügyi dolgozókra, mintha azt hibáztatta volna valaki, és még a hőst is eljátssza, hogy ő pedig nem hagyja, hogy rágalmazzák őket.
    Szerintem most nagyon mellényúlt a kommunikációjával, mert ez közvetett beismerése a hibáiknak, ha a nekik szóló kritikára egyáltalán nem reagál, hanem szalmabábozik, mintha az ellenzék az egészségügyi dolgozókat támadta volna meg.
    Ezt csak az nem látja meg, aki szándékosan nem akarja…
    Ez az Orbán már nem a régi, ha ő maga ezt nem érzi, hogy ez egy öngól…

  50. Három kiváló epidemiológus-orvosprofesszor, a Harvardi Martin Kulldorff, az Oxfordi Sunetra Gupta, a Stanfordi Jay Bhattacharya és még 60.000 orvos és tudós társszerzője a Massachusetts Great Barrington nyilatkozatának:
    Mit javasolnak? „Fókuszált” védelmet. Vagyis minél jobban megvédeni az időseket, a kiszolgáltatottakat, a gyengéket, és hagyni, hogy a tőbbiek normálisan élhessenek, amíg a társadalom meg nem szerzi a kollektív immunitást. A tömeges mRNS-oltás azonban lehetetlenné teszi ezt a kollektív immunitást.

    On October 4, 2020, this declaration was authored and signed in Great Barrington, United States, by:…

  51. 45,46:
    A Kádár rendszer kiváló növendéke. Igazi, belevaló KISZ-es, nem csoda, hogy Gyurcsány rendre megpukkad miatta. 🙂
    Vesztére azonban, bizonyos érdekkörök működésével és befolyási erejével nem számolt…
    A maffiavezért mindig egy másik maffiavezér váltja le, s ez a mi sorstragédiánk!

    Kamionos:
    Az egyéni védekezés mellett, ha tartod a szükséges protokollokat, nem vagy sokkal nagyobb veszélyben. Egyedüli előnye az oltottnak veled szemben, ha mégis beüt a ménkű, az ő esélyei egy nagyságrenddel nagyobbak…
    Fertőződni valóban nagyobb az esély (így a pandémia közepén) egy postán, egy iskolában, vagy hasonló közösségi tereken, mint a kórházi covid osztályon, főleg, ha csak beugrasz és van fertőtlenítés/maszk.

  52. 56. hibába
    Nem tudja, hogy jöjjön ki a mostani helyzetből jól. Tanácstalan. Ebből jönnek az ilyen ‘tudja, hogy sántít, de nincs jobb’ jellegű kommunikációk.

  53. 38. Horváth Csongor
    plusz 1

    39. Chani
    „8 milliárd embernek a 80%-át le kéne oltani viszonylag rövid idő alatt ugyanazzal az oltóanyaggal, ami az aktuális variánsokat megfékezné
    – mindenki karanténba megy 2-3 hétre és magától kihal a vírus”

    Nem hal ki a vírus. Te magad írod, idézem, „Aki oltott az is elkapja, sőt fertőz is.” De nem csak emiatt. Ez egy légzőszervi vírus amit az állatok is elkapnak. Betegek lesznek, hordozók, terjesztők és az ember visszafertőződik és bennük is mutálódik a vírus. Az összes állatot is le kéne oltani. Kutyát, macskát, szarvasokat, tigriseket ……Ezért rossz a járványkezelés iránya, hangsúlya.
    ——————————————————————————————————————-
    Úgy néz ki, az omikron kiszorítja a deltát is és két három hónapon belül ez lesz a domiáns mutáció és egyáltalán nem biztos a szakértők szerint, hogy a vuhani vírusra fejlesztett vakcina hatásos ez ellen is.
    Ilyen helyzetben teszik több országban kötelezővé a vuhani vírusra gyártott vakcinát, mikor két három hónapon belül már új mutáció dominál amiről nem tudják, hogy a vakcinát teljesen kikerüli az omicron vagy csak részben.

    A koronavírus történetben ezt egy újabb mérföldkőnek látom. Úgy oltanak többországban kötelezően, hogy nem tudják mi fog történni. Vagy hatásos lesz az omicon ellen is vagy nem, vagy részben.
    Döntse el mindenki, ez így rendben van e?

  54. Az Omikron kiszorítja a Deltát.

    Most ebben reménykedik mindenki. De én nem látom be, miért? Akit megfertőzött az Omikron azt a Delta elkerüli? A Deltára immunis lesz? A két változat nem fér el egymás mellett? Mi a mechanizmus?

  55. 32: „Fogadd el, hogy az oltásellenes = hülye.”

    Megint a dolgok leegyszerűsítése.
    Nem mindenki oltásellenes, aki nem adatja be a COVID vakcinák valamelyikét.
    A fertőzésen már átesett tömegekkel mi van ?

    A józan paraszti ész és azért pár szakember szerint is a vakcina igazából az első 1-2 találkozás „zökkenőmentes” átvészelésében segít, illetve a járványgörbe laposításában. Hosszútávon ahogyan eddig is az immunrendszernek kell megoldania a dolgokat. A veszélyeztettek persze más kategória.

    https://www.portfolio.hu/uzlet/20211102/rusvai-miklos-elobb-utobb-mindenkinek-meg-kell-fertozodni-koronavirussal-508282
    https://www.youtube.com/watch?v=n3WyMPPOXrc – itt ha jól emlékszem 15-20 perc körül van erről szó
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211130/jakab-ferenc-elkepzelheto-hogy-a-szupervarians-40-50-szazalekra-csokkenti-a-vakcinak-hatekonysagat-513540

    Ennek fényében erős leegyszerűsítése a dolgoknak, hogy az hülye aki nem adatja be a kísérleti vakcinát (még ha átesett a fertőzésen akár 2x is), bezzeg az aki az oltást beadatja előzetes Covid teszt, trombofilia, stb vizsgálat nélkül az meg nem az.

    Ott tartunk, hogy aki nem adatja be a vakcinát lassan másodrendű állampolgár.
    Az elvakult oltásfasiszták szerint lassan már egészségügyi ellátást sem érdemel.
    Érdekes, hogy pl. az ittas balesetet okozó sofőrrel szemben fel sem merül ilyen „igény”.
    Egy biztos, hogy az eddig is iszonyatosan megosztott társadalmat sikerült tovább atomizálni.

    Az pedig még szomorúbb, hogy az így is létszámhiánnyal küzdő ágazatokban is kötelezővé teszik az oltást (egészségügy, oktatás), aminek hatására tovább csökken létszám. A kísérleti „önkéntes” oltást fel nem vevő dolgozóknak pedig végkielégítés sem jár.
    Ez abszurd. Mi köze a munka törvénykönyvének és a végkielégítésnek a vészhelyzethez ? Ez egy új helyzet, új munkaszerződés. Ha a dolgozó nem fogadja el az új feltételeket akkor végkielégítéssel lelép. Ennyi … lenne egy normális világban.
    (A létszámhiányt ez sem javítaná, de morálisan nem lenne ennyire romboló)
    Igaz akkor sem emelte fel senki a hangját amikor a rendvédelmisektől visszamenőleges hatállyal vonták meg a korkedvezményes nyugdíjat, sőt még tapsolt is neki a tömeg.
    Nincs új a nap alatt sajnos.

  56. 61 Tibor bá’
    Még nem olvastam tudományos magyarázatot eddig arról, hogy hogyan szorítják ki a fertőzőbb változatok a kevésbé fertőzőeket, de én úgy gondolom, az lehet ennek a logikája, hogy a gyorsabban fertőző változat elég közeli rokonságban van az előzőekhez ahhoz, hogy átesve rajta a védettség egy darabig azok ellen is fennáll, tehát ha beelőzi azokat a fertőzéssel, akkor fékezi azok terjedését, mert egyre több védettel találkoznak.
    Aztán ahogy telik az idő, egyre több lesz az új fertőzés, ami ezt tovább erősíti, és lassanként kiszorítja a régit.
    De ez csak az én elméletem… 🙂

  57. 60. Károly

    Arra akartam rámutatni, hogy a mostani járványkezelés bukásra van ítélve, mert nincsenek meg rá az erőforrások és nem is lesznek.
    Vagy erősebb lesz a vírus és elvisz annyi embert, hogy mindenki tartani fogja a távolságot a másiktól, vagy szelídül fog és betagozódik az általános náthákhoz.
    Mi ezt csak lassítani vagy gyorsítani fogjuk tudni, megállítani nem.

    Teljesen meghülyültek az emberek, nem csak a neten szidják egymást az oltottak/oltatlanok, hanem konkrétan tudok olyanról, aki azért akar elválni, mert a párja nem oltat.

    Személy szerint én sokkal jobban tartok a következő gazdasági világválságtól, ami magával ragadhatja ezt az egész kocerájt, főleg ha háborúkba torkollik.

  58. 59 kamu jános
    Valószínű, hogy ez a helyzet…

  59. 63 – hubab:
    Egy fertőzést követő betegség átlagosan 30 napon át tart. Mi akadályozza meg a Deltát, hogy ezen idő alatt megtámadja a szervezetet? És ha az Omikrontól parciális védettséget kapott, akkor még tovább „haldoklik” és szórja szét a Delta vírusokat.

  60. 62: berko:
    Aki nem adatja be a vakcinát, nagyobb eséllyel hal meg. Ennyi!
    Ez szerintem kimeríti a „hülye” fogalmát. Feleslegesen vállal nagyobb kockázatot, mint a devizahitelesek esetében, s annak is ugye meglett a böjtje, s mégis megmentették őket a közösség javainak terhére.

    A kivételt azok képezik, akik amiatt nem oltatnak, mert tudottan, vagy erősen feltételezhetően kockázati csoportba tartoznak. Nem őket minősítem, hanem azt a tömegmasszát, akik gondolkodás és valós kockázatelemzés nélkül döntenek egy adott csoport, esetleg egy celeb javaslatának nyomására.

    Ismerős?:

  61. Kedves Csongor! Azért Neked is tudnám ajánlani, amit Sz.J. belinkelt, mint mondottam, ebben a tényleg kicsit hosszú leírásban, minden eddig felvetett kérdés megválaszolásra kerül. S ahogy az előbb olvastam Manga B. hozzászólását, egyet kell értsek vele, ez egyáltalán nem fekete-fehér, ez annál sokkal, de sokkal bonyolultabb.

  62. Egy évük volt rá, hogy háromszor is beoltassák magukat!

    Közben több helyen is hallható/látható volt, hogy mindenki el fogja kapni Magyarországon.

    A mindenkibe beletartozik a jeges bányatóban karácsonyozó Kabul Gym-es huszár is, nemhogy jóskapista a módern klimatizált irodából!

    Mit nem lehet ezen érteni?

    Ennek ellenére a fokhagyma, pálinka, aszkorbinsav, ivermectin emelt adagokban való fogyasztására buzdítják egymást, nem is beszélve a kártékony téves információkról.

    És okosakat mondanak a kórházi várólistákról és a covid-eljárásrendről.
    Az oxigéngyártásról miért nem fantáziálnak még?
    És arról, hogy haláltusájukban-fuldoklásukban lerántják a sokmilliós orvostechnikai eszközöket a földre?
    Vagy arról, hogy az oltástagadók reggel lehúzzák magukról az oxigénmaszkot és estére már súlyos állapotba kerülnek?
    Hiába veszik le az éltető oxigént, a kórtermi kamerán keresztül mi látjuk őket.

    **Mária Terézia királynőnk egészségügyi rendeletének a betartatása mikor terjed el a nagymagyaroszágozó – járványügyi laposföldhívők között?**

    BÜNTETŐFÉKEZEL? HAZUDOZOL? EZ VAGY TE!

  63. 66 Tibor bá’
    Azt az elhíresült mondást, hogy a vírust előbb utóbb mindenki elkapja, én úgy értelmezem, hogy ez nem egy lépésben történik, hanem minden kiragadott időszakban a lakosságnak csak egy kis hányada fertőzött, a többi meg vagy már átesett és védett, vagy még nem fertőződött meg.
    Így az egyidejűleg kétféle vírussal fertőződés is csak ennél a kis szegmensnél valósulhatott meg, aztán innen terjed tovább a következőkre.
    De mivel a fertőzőbb variáns több újat fog megfertőzni, mint a lustább, így nagyobb lesz azok száma is, akik csak ettől a fertőzőbbtől betegedtek meg, és válnak védetté.
    Hiszen nem törvényszerű, hogy aki a gyors vírustól fertőződött, az a másikat is feltétlenül elkapja, még ha elő is fordulhat ez is.
    Ha meg már meggyógyulnak, akkor máris védettek lesznek a lustább „ősvírus” ellen, így azt már nem fogják elkapni, és terjeszteni.
    Ez mindenképpen oda vezet, hogy a gyorsabb lassan kiszorítja a lassabbat, az idő teltével egyre ritkább lesz a régi előfordulása a betegek között.
    De ahogy írtam, ez a forgatókönyv csak akkor igaz, ha az újabbik vírustól megbetegedettekben keletkezett antitestek hatékonyak az eredeti vírussal szemben is.
    Azt már tudjuk, hogy az újabb mutációk ellen kevésbé hatékonyak a vakcinák, és a korábbi megbetegedések védő hatása, de azt nem tudom, hogy ez fordítva is igaz-e, és ez itt kulcskérdés, mert ebben az esetben nem működnek az itt leírtak…
    Vajon aki átesett az omikronon, az ezután védett-e a deltával szemben legalább egy ideig?

  64. 68: Gartai:
    Bizonyos részei színtiszta biologikával követhetőek. Én ezekben nem látom helyét sem fantáziának, sem felesleges latolgatásnak.
    Konkrét, ellenőrizhető tények nélkül nehéz bármivel vagy bárkivel vitába szállni. Isten kérdésében sem tudunk megegyezni, ugyanezen ok miatt…
    MangaM nyugalomra intésével egyébként egyetértek.
    A háttér pedig oly cifra, hogy annak nem a kibogozásával kellene foglalkoznunk, hanem azzal, hogy a magunk szintjén mit tehetnénk ellene. Lassacskán oda fogunk jutni, hogy semmit, s akkor Tiborbának mindenben igaza lesz.

    70: Hubab:
    Az a legfrankóbb, hogy alapvetően fogalmam sincs arról (pontosabban fogalmam sem lehet arról), vajon átment -e már rajtam a vírus egyszer-kétszer-háromszor, ill. (amennyiben igen) vajon fertőztem -e annak ellenére, hogy próbáltam mindenben odafigyelni…

  65. 71 Horváth Csongor
    Fogalmam sincs, hogy a betegségen átesve mennyi idő alatt jut olyan állapotba a szervezet, hogy már kimutathatatlan a hatása.
    Nálam a vizsgálat még négy hónappal a tavaly karácsonyi betegség után is kimutatta az antitesteket.
    De a modellem akkor is működik, ha a betegség után csak rövidebb ideig áll fenn a védettség, csak akkor hosszabb lesz az új vírus hatalomátvétele a régitől, mert a lefutó védettség miatt a páciens hamarabb fertőződhet a régi vírussal is…

  66. Re:72
    Nyáron elvégzett tesztem nulla anitestet mutatott, mert nem voltam beteg, és a vírussal sem kerültem kapcsolatban. Ha ma csinálnám, akkor ez egekben lenne(lesz róla újabb mérés), mert most estem át a betegségen. Pár hónap múlva már ez a szint alacsonyabb lesz, de még kimutatható. Igazából van rá analitikai módszer rá, ami elég érzékeny, szóval csak a pénztárcádon múlik, hogy akarsz-e méricskélni.
    (Gyorsteszt szerintem nagy kalap szamócát nem ér, asszony 4× egymás után egy héten belül fals negatívra tesztelte magát, akkor ment el rendes tesztre, mikor elment a szaglása, és azon már pozitív volt.)

  67. 56

    Nincs rá magyarázat,EZ ilyen.
    Ilyen is volt.

    Amikor az első Orbán kormány végén a TESÓK lopkodták a kormányzati autókat a garázsból, Deutsch beléptető kapui,aztán autópálya kapuk felborogatásai..
    ..de minek sorolni,senki se ma jött a Szíriuszról.
    Nehéz lesz az új embernek,de nekünk tök mindegy amúgy is.

  68. Én már átestem rajta kb 9 hónappal ezelőtt, 1 nap láz és másnapra semmi. Azóta többször kerültem kapcsolatba fertőzött személyekkel (amit utólag tudtam meg) de el se kaptam semmit s nem is terjesztettem semmilyen fertőző betegséget. Aki ennek ellenére arról akar meggyőzni hogy oltassam be magam annak a következőt tudom mondani:
    1. Erkölcsileg, vallásilag és törvényileg jogom van, hogy ne szúrjak magamba semmilyen fémet, ne injekciózzak semmilyen folyadékot, az orromba ne dugdossak semmilyen pálcikát ha én azt nem akarom, még akkor is ha ezzel állítólag a magam és mások egészségét kockáztatom.
    2. Az alap, természetes, isten adta állapot a tiszta, oltatlan vér, az oltatlan lélek, oltást rákényszeríteni valakire erőszakkal egyenértékű, függetlenül hogy mit mond bármilyen tudós meg bármilyen szenny forrás.
    3. Ha az oltás kompatibilis az élettel akkor ebből a következőt is le lehet vezetni: az evolúció is mese, de a teremtés is mese, mert az ember arra kárhoztatott hogy tűkkel szúrkodja magát hogy túléljen.
    4. Nem akarok örökké élni, amikor eljön az időm akkor elfogadom úgy ahogy van, azzal amivel jön, bármikor készen állok.
    5. Aki meg fél tőlem mert nem szúrattam meg magamat tűvel, az a következőket teheti: oltassa be magát, viseljen megkülönböztető jelzést hogy távolról elkerülhessem vagy pedig simán fogadja el tényként.

  69. 75, András:

    Waldorfos-közegből érkeztél?

  70. 76, János:

    A Waldorfos közeget nem ismerem, de nem vagyok semmilyen közösség tagja, az összeesküvés elméletek pedig távol állnak tőlem. Sőt a Gödény meg Lenkei-félék viselkedését kifejezetten károsnak látom. Az alternatív média pedig még nagyobb megtévesztés mint a fősodratú.

  71. Re:76
    Miért pont Waldorf?
    Miért nem Jehovás?
    De lehetne hottentotta is ennyi erővel.

  72. 75: Az 1. pontban rögtön tévedsz, már csecsemőkorban kapsz egy halom kötelező oltást, a te, illetve gondviselőd akaratától függetlenül.
    a 2. pont alapján szerinted ez egyenértékű a csecsemők megerőszakolásával?
    Nekem nem érthető a logikád, hogy a csecsemők oltásából a 3-ban hogy következik az evolúció cáfolata… Bizonyos betegségek ellen van oltás és azokkal védekezünk, mások ellen meg máshogyan.
    Van, akinek pl cukorbetegsége van és naponta akár többször inzulinozza magát tűvel. Ez is cáfolná az evolúciót és a teremtést is?
    Sokkal több dolgot oldunk ma már meg technológiával, mint evolúciós örökséggel. Ha jön a hideg, akkor pl fűtött házakba bújunk, pedig hát lehetne azt is, hogy evolválódunk rá, hogy elviseljük, és nem megyünk oda, ahol erre nem vagyunk képesek…
    Gondolom a hideg ellen azért védekezel Te is, nem fogadod el, hogy télen „eljött az időd” és meg kell fagynod, még ha készen is állnál bármikor a halálra (4)…

  73. András még egy ember, aki hosszasan kinyilatkoztatta, hogy fél a szuritól.
    Értettem, köszönöm/jük a bejelentését!

  74. 78:
    Igen, irreleváns, meg startból megbélyegezni övön aluli

    79:
    Azt nem tudom biztosra de eléggé határesetnek tűnik. Ami biztos hogyha azért történik hogy a saját bőrömet védjem akkor igen, erőszakkal egyenértékű sőt még annál is rosszabb, erőszak egy ártatlan, tehetetlen emberi lénnyel szemben. A másik gondolatmenetre pedig inkább fordítva értem, se az evolúció, se a teremtés (bármelyikben hiszünk) az életet nem köti az oltás meglétéhez. A ruhát azt felveszed meg utána leveted, a házba bemész meg kimész. De azt megnézem mikor szívatod ki magadból az oltást mikor úgy döntessz hogy nem kell többet. A cukorbetegséghez nem értek de nem láttam tömeges kigyógyulásokat belőle bárhogy szúrkodják magukat, inkább függőségszerű mintázatot látok a dologban. Egyszer ha belementél egy életre függővé válsz amiből nincs visszaút

    80:
    Szívesen. Lehet következtetni bármire, de vért azt már adtam sokszor és félelmet nem éreztem

  75. 80, Horváth Csongor:

    érdekes módon nem félnek attól, hogy robotporszívójukra, játékdrónjaikra, napelemes hálózati inverterükre, laptopjukra, okostelefonjaikra, járműveik fedélzeti számítógépére, okostévéjükre… rá lehet csatlakozni és manipulálni? Nem tudom egyáltalán értik-e azemberek, hogy ez rosszabb, mint egy nyílt háború?

    De a szöveg, hogy „járvány alatt nem oltunk”, ez is egy fertőző járvány közöttük. Nem értik, hogy hamis közösségi fiókokhoz köthetők a téves információk jelentős része…nyilván így kerekedik gazdaságilag egyik ország a másik fölé (gazdasági károkozás téma).

    Több tízezer ‘etikus harkály’ talán győzné a hamis információ-és egyéb behatolások forrását felderíteni az EU-ban?
    Az internet jelenlegi formája tarthatatlan, mert bekiabálnak a partvonalról mindenféle ismeretlen alakok.

    Jó és akkor tessenek megmondani, hogy az újabb járványokra, amelyek a MIGRÁCIÓ és az éghajlatváltozás – áruszállítás miatt itt van a küszöbön, arra előre fel tetszenek venni az oltást?
    Az afgán(nak nevezett) menekültek vajon újra tömegesen behurcolják magukkal az EU-ba, a PÓLIÓ gyermeknyomorító vírusát?

    Nagyon rászolgált az ország erre a virgácsra is, büntetlenül nem hagyja ez magát: kihagytuk az oltásokat, kihagytuk a vesztegzárat, kihagytuk távolságtartást, kihagytuk a pofazacskó hordást…nomega biológiát, matematikát, fizikát, kémiát.

  76. 66. Tibor bá’

    Nem fogja semmi megakadályozni a deltát, illetve ha az omikron kevésbé is fog komoly megbetegedést okozni, akkor is megmarad a delta is. Megfelelő karanténozással lehetne eltűntetni a deltát… De eddig sem ment ez az emberiségnek.
    Sőt, gond majd az is lehet ha a delta és az omikron egymásra talál és úgy lesz újabb mutáció. Illetve ezen találkozás nélkül is lesz még többféle mutáció.
    Hogy anno a SARS-1 hogyan tűnt el, nem tudni..Ahogy Japánban is „eltűnt” a delta..Ezek kérdőjelek.
    Az viszont biztos hogy az emberiség jelen hozzáállásával (bárhogy is spekulálunk), nem fog eltűnni ez a kórokozó.

  77. 75. András,

    Se Teremtés, se evolúció, mert vannak kórokozók, amelyek megbetegíthetnek és akár meg is ölhetnek bennünket? Nem tűnik logikusnak.

    Pár éve belement egy szerszám a kezembe csontig. Belevágták a seggembe a tetanusz elleni oltást, miután kitakarították a sebet, meg valami erős gyógyszert is kellett szednem a csont megsérülése miatt.
    Te ilyen esetben elfogadod a szurit és a gyógyszert? És ha elindul a piros csík, akkor már igen?

    Arany Jánosnak az 1800-as évek elején nyolc vagy kilenc testvére halt meg. Ezzel a gondolkodással, amit itt előadtál most is ott tartanánk és jó eséllyel most nem írogathatnánk itt.

  78. 75 András
    „Ha az oltás kompatibilis az élettel akkor ebből a következőt is le lehet vezetni: az evolúció is mese, de a teremtés is mese, mert az ember arra kárhoztatott hogy tűkkel szúrkodja magát hogy túléljen.”
    Sőt, arra is kárhoztatott, hogy lázcsillapítókat és antibiotikumokat szedjen, késsel felvágják és darabokat szedjenek ki belőle, protéziseket építsenek bele, átvilágítsák röntgensugarakkal az evolúcióban vagy teremtésben hívő embereket, hogy tovább élhessenek.
    De még egy állatot is meggyógyítanak, amelyik nem hisz semmit, csak meggyógyul…

  79. kontol cé, kontrol vé:

    „”A cukorbetegséghez nem értek de nem láttam tömeges kigyógyulásokat belőle bárhogy szúrkodják magukat, inkább függőségszerű mintázatot látok a dologban. Egyszer ha belementél egy életre függővé válsz amiből nincs visszaút.””

    IQ-bajnok mióta vagy?

    Inzulin hormon-ról hallottál már? Tudod mire való?

  80. 81 Elég szélsőségesnek tűnik a gondolkodásod, ennyi erővel az iskola kötelezettséget is egyenértékűnek vehetjük a gyerekek bebörtönzésével, sőt agymosásával is. 🙂

    Az inzulinnal kapcsolatban meg kicsit fordítva gondolkodsz (de legalább elismered, hogy nem értesz hozzá), nem azért „válnak függővé” mert egyszer elkezdték használni, hanem azért kezdik el használni és „válnak függővé”, mert a szervezetük nem állítja elő az inzulint. Nem gyógyulnak meg tőle, nem kezd a szervezetük újra inzulint előállítani, de legalább életben maradnak, pedig akár választhatnák azt is, hogy belehalnak a kezeletlen cukorbetegségükbe.
    A gyengénlátó se azért gyengénlátó mert egyszer elkezdett szemüveget hordani, és szemüveg függővé vált, hanem mert a szervezete problémás, nem jól működik a szeme. Evolúciós logika szerint vad körülmények közt szemüveg nélkül jókora esélye lenne kiszelektálódni, mégis inkább technológiai módszerrel segítünk rajta, ahelyett, hogy „akkor dögöljön csak meg” elven állnánk hozzá.
    De pl látásprobléma esetén ma már a szemüveg helyett is milliók választják a lézeres szemműtétet, amitől „meggyógyulnak”, nem kell többet szemüveget felvenniük, viszont nem tudják lerakni, amikor „már nem kell többet”…
    Szerintem ha a cukorbetegségre lenne végleges gyógymód, nem haboznának nagyon az inzulinosok, hogy igénybe vegyék…

  81. 84, 85
    Sürgösségi beavatkozást elfogadok, meg tetánuszt is kaptam már (arra nem tudom mit mondjak de akkor nem voltam ellene)
    86
    Szarkazmusra nem tartozom válasszal de meglepne a válaszom, meg úgysem hinnéd el.
    87
    Az első bekezdés talált 🙂 Meg igen, az aktuális norma szerint lehet szélsőséges gondolkodás
    A többi az részben. Szerintem a józan ész kell eldöntse esettől függően. Pl. ha nem látsz jól szemüveget teszel, annak van értelme. Az antibiotikumnak van értelme ha ésszel van használva. A cukorbetegséget sokan megelőzték simán megfelelő táplálkozással meg böjttel csak simán annyit kell enni amennyire szükségünk van, nem többet.
    Példa: Ha mondok 1-2 igazságot meg mondok 1-2 hazugságot akkor igazmondó vagyok vagy hazug ?
    Érdemes elgondolkozni hogy milyen forrásból táplálkozunk. Az érvek is meg az ellenérvek is ugyanonnan származnak, a megtévesztésből, van ami igaz, de van ami félrevezetés. A józan ész az amire alapozhatunk

  82. 88 – András:
    Úton vagy L.S. sorsa felé. Tudod, napi egy darab, 10 soros hozzászólás.

  83. 89
    Oké, meg van értve. Nehéz betartani de be fogom

  84. Oltások és bárminemű védekezés, covid-ellátás nélkül úgy lett volna, ahogy a vírusvadászok és Tibor bá” megmondta: dombocskákba összehordva lettek volna a halottak.

  85. Pár(száz?) komment eltűnt fentebb, pedig a mengelés-megnevezésemre vannak itt még dolgok, hogy mit kell átélnünk ebben az időszakban orvosként/egészségügyesként, mekkora agressziót:

    Magyarország: ÖKÖLLEL VERTE SZÉT A MINTAVEVŐ AUTÓT EGY VÍRUSTAGADÓ FÉRFI
    A világ legostobább feltételezése, hogy az Országos Mentőszolgálatnál önkéntesen szolgáló egyetemisták azért mennek mintát venni a Covid gyanús betegekhez, mert előre megfertőzött tesztekkel szeretnék fenntartani a Koronavírus járvány látszatát. Mégis ezt feltételezte az a Somogy megyei férfi, aki agresszíven támadt tegnap két fiatal mintavevő önkéntesünkre Tabon. A vírusszkeptikus férfi az utcán lépett oda a védőruhába öltözött fiatalokhoz és azt követelte, hogy adják át neki a levett mintákat. Erre nem került sor, ezért rájuk támadt! Az egyetemistáknak végül a szolgálati autó nyújtott menedéket, amit a férfi percekig ordítva püfölt ököllel. Miután nem tudta megszerezni a mintákat, saját autójába ülve távozott a helyszínről. Az eset hatalmas felháborodást keltett a bajtársi közösségben. A rendőrök hamar beazonosították, megtalálták és eljárást indítottak a férfivel szemben. Köszönjük a rendőrség hatékony segítségét és a mintavételezésbe résztvevők áldozatos munkáját!

    Ausztria: #https://www.heute.at/s/corona-rebellen-bedrohen-aerztin-sie-will-nun-waffenschein-100179457

  86. 92, Tia:

    lassan eljutunk Afganyisztán színvonalára, ahol a „polió-s” önkéntes oltóorvosokat-ápolókat megölik, megverik…ugyanis ott sem hisz az írástudatlan lakosság egy része az oltásokban.

    Már két éve erről folyik a személyeskedés ezen a blogon is:
    nincs vírus, nem komoly, nem izolálták, ne pofázz, megölik az embereket, bezárják a gazdaságot, csak színjáték, világkormány, ivermectin, nincs poszt-long, de a mellékhatás, „Impfen macht frei”…prostianyád „méér hazucc, én már kétszer is elkaptam a covidot! Doktor úr, ez nem covid!

    Ezekkel az állampolgárokkal együtt mennénk az újabb ipari forradalom felé, de csak sereghajtók leszünk. Ekkora tömegek vastagon leszarják az együttműködő többit és az ország közös érdekét.

    Mi legyen velük?

  87. 93.János

    „Mi legyen velük?” El kell takarítani őket az útból….

  88. Közben látom már, hogy nem tűnt el semmi komment, hanem csak nem ez a poszt volt hanem a másik (oltástagadók – oltásellenesek – két külön poszt)
    Az a durva, hogy már ott sem tartunk mint Afganisztánban, ahol a doki mellett kint a terepen 2 fegyveres áll lőpozícióban, hogy középen a doki elláthassa a sebesült katonát… Jelenleg viselkedés szintjén vagyok katona is a kórházban és nemcsak doki.(ami látszott az itteni utóbbi válaszaim stílusából is)
    Az a cikk Ausztriából arról is szól, hogy van doki aki fegyverviselési engedélyt kér.
    Egyébként talán pont Nehammer mondta hogy a járványhelyzet az hadihelyzet is (de ezt most nem idéztem pontosan, mert utána kellene olvasnom), viszont akkor ő még nem is így értette hogy harcban áll a doki is, hanem a bevezetett rendelkezésekről beszélt..

  89. 95: Tia:
    Én azt csodálom, hogyan nem omlott még össze a világ! Mikor jön el az a pillanat, amikor a tanár nem lesz képes megtanítani az analfabétát, s az orvos sorsára hagyja a saját maga miatt menthetetlenné vált beteget? Ha jobban körbenézek, már itt is van! Semmin sem csodálkozok…
    Megyünk a Marsra. Ja-jám! 🙂

  90. 96. Csongor,

    Erről jut eszembe, tegnap olvastam, hogy több ezer tanár nem oltatta be magát és nem is akarja, márpedig december 15.-től állítóg nem taníthatnak oltatlanul, mehetnek fizetetlen szabadságra.

    Mi lesz így az eddig is munkaerőhiányos oktatási rendszerben? Érzékelsz valamit ebből a helyszínen? Milyen a hangulat, mik a kilátások?

  91. 94. Apofis
    Ezt mégis hogyan gondolod? Fejtsd ki légyszives…

  92. 94, Apofis:

    Amíg a hozzászólásomat fogalmaztam és a kérdést, hogy „mi legyen velük”, addig és azóta is a 2005. évi GÁZAI-övezet
    kitakarításának szívszorító története jut eszembe.
    A Knesszet jóváhagyásával eltakarított az IDF nyolcezer ellenálló családot akik, vallási megyőződésből és egyéb számukra fontos hiedelmek miatt összekapaszkodtak a lakóparkjaik határában.
    Zsidó, zsidó ellen támadt. Lenácizták, fekete inges SS-nek hívták a katonákat. Mindezt egy kiemelten fontos NEMZETBIZTONSÁGI érdek miatt mégis sikerült fegyveres erőszak nélkül megoldani.

  93. 99.Valaki

    Ugy olvastam,hogy 4-ik ipari forradalom kb a munkahelyek 85%-át semmisiti meg..kérdés,hogy az igy feleslegessé váló több milliárd emberrel mi lesz..

  94. 101 Apofízis
    Hát, majd megkapják a létfenntartásukhoz szükséges javakat az állami elosztás útján, ők meg szórakoznak a virtuális térben…
    Mert ha nem kapják meg a részüket, akkor a robotok is értelmetlenné válnak, mert nem lesz kinek termelni, a gyárakat is le lehet állítani…

  95. 97: Gyarmathy:
    Az oltatlan tanárok nincsenek olyan nagy számban. Nagyjából a nevelőtestületek 10-15%-át érintheti a probléma. Ez azt jelenti, hogy pl. egy 15 fős tantestületben 2-3 ember nem oltatta magát. Abból egy ember törvényszerűen úgyis beadja a derekát, tehát marad 2 fő, ami olyan, mintha lenne 2 betegszabadságon lévő kolléga.

    Nyilván vannak eltérések és létezhet olyan iskola, ahol semmi problémát nem okoz majd, mert a teljes átoltottság megvan, s lehet olyan intézmény, ami azonnal működésképtelen lesz, pl. ahol egymást spannolták az oltástagadók, s az arányok pont fordítottak.

    Viszont, ahogyan korábban az egészségügyi struktúra is az összeomlás szélére került, most itt is (kb. 1-2 hónapos működés után) a tönk szélére fog sodródni a struktúra, mert ingyen helyettesítések mellett olyan túlterhelést fog okozni mindenhol, hogy egyetlen betegszabadságra kényszerülő munkavállaló miatt is működésképtelenné fognak válni teljes iskolák. Épeszű ember nincs, aki ilyen életpályára vágyik, a jelenlegi törvények pedig még nem teszik lehetővé, hogy pl. a takarítónők (akiknek az álláshelyeit szintén nem tudják évek óta betölteni a gyalázatos fizetés miatt), vagy az utca embere beüljön egy-egy tanórára. Emiatt később, egy komolyabb bérrendezés sem fog érdemben pozitív irányban változtatni a helyzeten (ráadásul pár éven belül rengetegen mennek nyugdíjba, akik rég kiégtek, tehát nem fognak visszavágyni, mint a korábbi, „kényelmes rendszerben” dolgozók), hiszen már a működőképesség a tét, s ilyen körülmények között nem lehet minőséget produkálni, ahogyan az egészségügyben sem lett jobb a helyzet a betolt milliárdok ellenére sem. Tetszettek volna korábban gondolkodni és cselekedni…

    Szóval azonnali összeomlásra emiatt nem számítok, de egy újabb vírushullám pl. itt is beteheti a kaput, s közben mindenki érezni fogja a gyerekén, hogy valami egyre erőteljesebben nincs rendben. Előbb – utóbb megérkeznek a képesítés nélküli gyermekfelvigyázók, akik a nép egyszerű fiának biztosítják majd a gyermekmegőrzést a munkaidő alatt, hiszen a tettei alapján ez a jelenlegi kormány egyértelmű célja. Ahogyan lenni szokott, elsőként a peremkerületekben lesz kritikus a helyzet (ha már nem az!), aztán kis idő múltán mindenhol érteni fogják, miről beszélek. Amikor a belvárosi gyakorlóiskolákat is eléri a hullám, már késő lesz megoldást keresni.

    Aki kényszerűen elhagyja ezt a pályát, igen nagy valószínűséggel, sosem kerül vissza.

  96. 101: Apofis:
    Ennek a problémának az ideiglenes kezelésére találták ki az alapjövedelmet.

    Ma az analfabéták társadalma fenyeget, a jövőben elképzelhető, hogy tényleg jön egy zombi-apokalipszis is…

  97. 99,Valaki
    Ez nem újdonság, a fiam mesélhetne róla sokat…Valamikor, régenrégen, egy ilyes AI ölte meg az éjszakai szolgálatos személyzetet, valahol mélyen a föld alatt! …csak éppen nem igy nézett ki! És isteni szerencsére NEM TUDOTT JÁRNI, mint ez!
    Ez a most bemutatott jelenlegi alak szép és kedves, holnap-holnapután letépi az ürge fejét, szinte boritékolható.
    Fiam tapasztalatából mondom, nem szabad túllihegni a velük való kisérletezést, egy bizonyos fejlödési ponton túl TÖRTÉNIK VELÜK VALAMI!!!

  98. 105 – bálint:
    Általában beléjük van kódolva, hogy embert semmi szín alatt nem támadhatnak meg. Dehát az elmélet és a gyakorlat nem mindig fedi egymást.

  99. 106.Tibor bá
    Igy igaz! De fiam szerint meg kell különböztetni a robotot, ami egy SZERKEZET, lengyen ám bármilyen bonyolult, az AI-től, amely viszont egy önálló, szabadon saját gondolkodni képes SZERVEZET!
    Nem ugyanaz, Tibor bá, ez sok ember tévedése, nem ugyanaz!! Gondolom dajtás is megerösitheti, sejtésem szerint ő is valahol benne van az informatikában.

  100. Re:108
    Asimov fA robotika három törvénye:
    ” A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben, vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen.
    A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.
    A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első vagy második törvény bármelyikének előírásaiba.”

    Nagyon szép filozófiai alapok, azonban egy valódi AI mivel önjáró, önmagát átprogramozni képes intelligencia, ezért ezeket a törvényeket egyből átírja, ha a saját fejlődésének útjába áll… Két lábon még egy darabig nem fog szaladni a valós AI, szerencsénkre elég sok vas kell alá, hogy valamennyire működő képes legyen.
    Totális zsákutca az AI alapú technológiai szingularitás, ami ugyan olyan lázálom, mint a kommunista utópia, amit soha se lehetett elérni, mert az öntudatra ébredt AI-nak csak hibatényező lennénk, így lelkiismeret nélkül kiiktatna minket.
    Ez az Ai mizéria amúgy is a transzhumán hívők felől jön, ami egy abszurd, teljesen hibás alaptézisekre épülő ideológia, de mivel a pénz-paripa pont az ilyen ámokfutók kezében van, azért még el kell tűrnünk egy darabig az agymenésüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük