(3671) Fő a profit

Tibor bá’ fordítása online

 

2021. A 89. év

Az egész világ a nyáj immunitás elérésére játszik a gazdaság (értsd a „profit”) biztosítása érdekében. Ennek leglátványosabb tétele az iskolák „újra nyitása”. Hiába tiltakoznak a tanárok a szülők. A távoktatáshoz a szülőknek otthon kell maradni, nem vesznek részt a termelésben. Milyen következményekkel kell számolni?

„More than 100 Florida educators and two dozen students have died of COVID-19 since reopening of schools in August.”

Floridában ez év augusztusában nyitottak az iskolák. Nyitás óta 24 diák halt meg, és 102 pedagógus és iskolai alkalmazott. Ez a szám főleg azért elfogadhatatlan, mert 2020 azonos időszakában  csak 10 diák és 46 pedagógus vesztette életét. Vagyis, a hőn várt nyáj immunitásért egyre nagyobb árat kell fizetni, a cél elérése nélkül.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8 gondolat erről: „(3671) Fő a profit

  1. Pedig a Hírszerző Közösség minden szuperszámítógépe és számos informatikusa három hónapig azon volt, hogy valami szálat találjanak a laboratóriumi kiszivárogtatáshoz. De nem sikerült ilyet fellelni.
    Továbbá az is kérdéses, hogy bizonyos kínai egészségügyi vagy intézeti adattárakhoz, hogyan fért hoza Amerika és abban hogy igazodott el…radikális kínai emigránsok segítettek nekik vagy hogy?

    Ezzel így az egész világot hátráltatják, hogy Kínában keresik a bűnöst, márpedig ennyi erővel a zoónózist is lehetne keresgélni vagy azokat az egyénfüggő biomarkereket melyek az immunmemóriára vannak befolyással. Sőt, erre a feladatra hordozható orvosdiagnosztikai eszközt is fejleszhetnének.

    A munkavállalók a járvány megállítását szeretnék, a kapitalizmus a profitot. A profit televeri a netet a covidos hamis videókkal és megtévesztő hírekkel.

    Erősen kérdéses, hogy a nemzetünk, fel tud zárkózni így ezzel a konteós hozzáállással a negyedik ipari forradalomba vagy végérvényes vesztese lesz? Horváth Csongor, tanárként, te ezt hogy látod?

  2. Ebből vajon hány volt oltatlan? Mert az egyáltalán nem elfogadhatatlan.
    Ismeritek a mondást: „aki hülye haljon meg”…

  3. Zacher szerint náluk 6 súlyos állapotú kovidos betegből 5 oltatlan és 1 oltott. (Elég valószínű, hogy az oltottak nagy része a kínai oltást kapta).

    Az USA-ban pedig 100 kovid halálból legalább 98 az oltatlanok közül kerül ki. Ugyanez Románia is. Erdélyben talán 20% van beoltva, de az országos átlag is valami 30%. Ez az oka a kialakult katasztrófális helyzetnek.
    Pedig van oltóanyag dögivel már hónapok óta.

  4. 4, malleusorbis

    A saját szavaiddal próbáld megírni, ne a linkekkel ha kérhetem.

    Kemenesi Gábor pécsi víruskutató szakember szavai a döntőek, nem a kiskegyed színvonalú újságé.

  5. János bazdmeg kibaszott nagy király lettél. Hogy csinálod? Taníts kérlek.

  6. Ami történt. 2020 márciustól

    „Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével ülésezett hétfő reggel a koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó operatív törzs…”
    „A megbeszélésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, a koronavírus-kutatócsoport vezetője, Kemenesi Gábor, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumának munkatársa,…”

    /2020 márciusában valahogy még nem találta fontosnak, hogy tudománytalannak nevezze Müller Cecíliát és az operatív törzset/
    Kemenesi Gábor, 2020 július
    „A probléma ott kezdődik, amikor a járvány elleni védekezést gátolják, lassítják a felelőtlen nyilatkozatok. Miközben egyértelmű társadalmi érdek a világjárvány megállítása, és ennek jelenleg az egyik fő pillére a maszkviselés.”

    „kérek mindenkit, hogy se a félelemnek, se pedig a Letoha/Gődény/stb-féle álszakértői megnyilvánulásoknak ne engedjen – mindkettő ellenszere pedig a tudományos tudás keresése, megértése és követése.” Elfelejtette felsorolni az operatív törzset, aminek 2020 márciusában még tagja volt

    Operatív törzs tájékoztató, 2020 március/tagja Kemenesi Gábor is: a maszk viselése önmagában nem véd a vírustól. Hallgatott arról, hogy ez tudománytalan.

    „Müller Cecília: Nincs az a teszt, ami meggátolná a járvány terjedését” Ekkor is tagja volt Kemenesi Gábor az operatív törzsnek. De hallgatott arról, hogy a tesztelés és a rá épülő kontaktkutatás nagyban visszafogja a járvány terjedését.

    Utólag kiderül, többször hallgatott, mikor meg kellett volna szólalnia, hogy ácsi, az operatív törzs tudományellenes. Csak Gődénnyel szemben mert erős kritikát megfogalmazni.

    Nálam ő elnyerte a megbízhatatlan cimkét.
    Természetesen nem a szaktudását vonom kétségbe.

  7. Ausztria orvosi egyetemei online tartják az előadásokat. Holott a legtöbb diák oltott. Csak a kisebb, csoportos gyakorlatok miatt lehet személyes megjelenés.
    A kórházba belépéshez pedig érvényes negatív teszt és FFP2-maszk kell (függetlenül attól hogy oltott-e az illető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük