(3659) mRNS vakcinák

János jóvoltából

megismerhetitek az mRNS vakcinák hivatalos tájékoztatóját, benne az mRNS vakcinák mellékhatásait.

Lehetséges mellékhatások: Mint minden vakcina, az mRNS vakcina is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Nagyon gyakori mellékhatások: 10 oltott közül 1-nél többet érinthet

  • fájdalom és duzzanat a beadás helyén
  • fáradtságérzés
  • fejfájás
  • izomfájdalom
  • hidegrázás
  • ízületi fájdalom
  • hasmenés
  • láz Ezen mellékhatások némelyike kissé gyakoribb volt a 12–15 évesek körében, mint a felnőtteknél.

Gyakori mellékhatások: 10 oltott közül legfeljebb 1-et érinthet

  • bőrpirosodás az injekció beadásának helyén
  • émelygés
  • hányás

Nem gyakori mellékhatás: 100 oltott közül legfeljebb 1-et érinthet.

  • rossz közérzet
  • megnagyobbodott nyirokcsomók
  • karfájdalom
  • álmatlanság
  • viszketés az injekció beadási helyén
  • allergiás reakciók, például bőrkiütés vagy viszketés
  • gyengeségérzés vagy energiahiány / álmosság
  • csökkent étvágy
  • fokozott izzadás
  • éjszakai izzadás

Ritka mellékhatások: 1000 oltott közül legfeljebb 1-et érinthet

  • átmeneti, egyoldali arcidegbénulás
  • allergiás reakciók, például csalánkiütés vagy arcduzzanat.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

  • súlyos allergiás reakció
  • szívizomgyulladás (miokarditisz) vagy a szívet körülvevő hártya gyulladása (perikarditisz), amelyek légszomjat, szívdobogásérzést vagy mellkasi fájdalmat okozhatnak
  • az oltott végtag kiterjedt duzzanata
  • az arc duzzanata (előfordulhat olyan oltottaknál, akiknél korábban dermatológiai töltőanyagot alkalmaztak az arc területén).

A teljes 40 oldalas anyag itt található: https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_hu.pdf

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

48 gondolat erről: „(3659) mRNS vakcinák

  1. Az oltástagadók most kiböngészhetik maguknak mik az oltás mellékhatásai és milyen gyakorisággal jelenek meg. Ezek után nehéz lesz rémhíreket terjeszteni.

  2. Egy kicsit dehonesztáló az „oltástagadók” megnevezés. A magam részéről ugyanis bízok az összes oltásban (gyermekkori oltások), kivéve a COVID ellen rekord gyorsasággal kifejlesztett kísérleti vakcinákban.
    Először azért akartam beoltatni magam, hogy ne fertőzzem meg az idős szüleimet. Hamarosan kiderült, hogy ha be is oltatom magam, ugyanúgy megfertőzhetem őket. SÚLYOS HIBA lett volna ebben bízni, pedig így hirdették, ez volt a cél.
    Aztán a „deltánál” úgy döntöttem, hogy ezt elkapni sem akarom. Aztán megint utána is néztem. Kiderült, hogy az oltások (3) ellenére simán elkaphatom, sőt.

    Már csak azt ígérik, hogy könnyebben megúszom, ha elkapom.
    Szerintem ez NEM a védőoltás definíciója.
    BTW, Angliában (UK) még kénytelenek egy elavult törvény miatt közzétenni a valós adatokat, amik azt mutatják, hogy a 2x oltottak 14nap gárdából több, mint dupla annyian halnak meg COVID-ban, mint az OLTATLANOK közül. Ennyit a vakcináról.

    Adatok forrása: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1014926/Technical_Briefing_22_21_09_02.pdf

    21-22 oldal az érdekes. (persze ez nem lesz kiengedve…)

  3. Én első ízben azért akartam beoltatni magam középkorú létemre, hogy védjem az idős szüleimet, akiket gyakran látogatok. Magamat nem féltem egy olyan betegségtől, aminek még a „leghivatalosabb” statisztikák alapján is 2% alatti a halálos kimenetele, az én korosztályomban meg 0.5%.
    Miután beoltattam magam, kiderült, hogy ugyanúgy megfertőzhetem őket, sőt, még inkább, mert az oltás esetleg a tüneteimet elfedi, súlyosságukat csökkenti, tehát simán nem is veszem észre, hogy COVID pozitív vagyok, de fertőzök. Ez nagy gáz, ennek elkerülése (fertőzések továbbadása) lett volna az oltás elsődleges célja…

    Az meg pláne gáz, hogy Anglia (valójában UK) eléggé eldugott, de hiteles statisztikái alapján szeptember elején 2x annyi oltott (2 oltás és 14 nap eltelte) halt meg COVID-ban, mint oltatlan. Itt a forrás, mielőtt még megvádolna valaki a hiányával:
    https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1014926/Technical_Briefing_22_21_09_02.pdf

    22. oldal alja a lusták számára…

  4. A link még az eredeti vuhani vírus ellen kifejlesztett oltóanyag hatékonyságát, mellékhatásait közli? Nem találom az oltóanyag időbeli hatékonyságának csökkenéséről szóló táblázatot. Egy táblázat ugyan van erről, ami szerint a 75 évnél idősebbeknél a II. oltást követő 7. naptól a fertőzés meggátlásában 92.9% hatékonyságú. (Ez egy régen frissített táblázati adat lehet?)
    Az oltás hatékonyságának időtartamáról nemes egyszerűséggel annyit ír,- nincs még adat-. Mostanra azért kellene, hogy szerepeljen a táblázatban ilyen adat.
    A menstruációs zavar előfordulása még nincs a mellékhatások felsorolásában.

    6 hét alatt ki tudjuk fejleszteni a vakcinát egy új mutációval szemben. A delta már tíz hónapa kering a világban, de még mindig a vuhani vírusra fejlesztett oltóanyag frissítése történt. Mi lehet amiért nem fejlesztettek a delta mutációra?

    Az oltóanyag nagyságrendekkel kevesebb szenvedést okoz, mint akit leterít a vírus, ez tény.
    A pozitívumokat ismerjük, de a negatívumokat sem szabad a szőnyeg alá söpörni.

  5. Károly 4: A link 2021 szeptemberi elejei állapotokat vesz figyelembe.
    Az oltás hatékonyságával nem foglalkoztam, szerintem JÓVAL alacsonyabb, sőt. Szerintem amivel hirdetik, hogy a potenciális előnyei messze meghaladják a mellékhatások kockázatát, az NEM igaz az én korosztályomra (40-es) és fiatalabbakra. Pont FORDÍTVA van.

    Nincs más oltóanyag tudomásom szerint még mindig, az eredeti alfa (vuhani) vírusra fejlesztették az összeset.
    Menstruációs zavar lényegében az összes MÉG menstruáló hölgynél volt, aki oltást kapott és akivel olyan viszonyban vagyok, hogy erre rá is kérdezhettem.
    Szóval így lettem „oltástagadó”.

    A 12 és 8 éves kislányaimnak nem akarom beadatni az oltást, pedig nagyon erősen presszionálnak erre.

  6. 5 – Gáti Tamás:
    A poszt témája szerint menstruációs zavar nem kapcsolható a COVID-19 elleni védőoltáshoz. kettőtök közül valaki hazudik, vagy elhallgat. Kinek higgyek? Neked, vagy a WHO-nak? Te kinek hinnél?

  7. 6. Tisztelt Tibor’bá!
    Segítsen kérem! Én kinek higgyek? Nővéremnek vagy a WHO-nak??

  8. 7: Gyurma
    A WHO-nak, eddig is olyan becsületesek voltak. :sarc
    A személyes tapasztalatok mit sem számítanak, itt van helyette a „szajhamédia”, ezt a kifejezést Tibor bá’ sokat használta eddig, de a vírus kapcsán teljesen mainstream lett a blog.

  9. Gáti Tamás:
    Köszönöm a személyes tapasztalataid megosztását!

  10. 7 – Gyurma:
    Természetesen a nővérednek, hísz ő menstruál, nem a WHO. De a nővéred honnan tudja, hogy ez az oltás mellékhatása? A nőknek az égvilágon mindenre menstruációs zavar a válasza. Nem látom be, hogy a WHO-nak, vagy bárki másnak bármi érdeke fűződne a menstruációs zavar mellőzéséhez.

    8- Gáti Tamás:
    Szerinted a szajaha média mindenben hazudik, mondjuk a időjárás jelentésben, a színháza műsorában, stb is hazudik. Öntsem ki a fürdővízzel a csecsemőt is? Ezt meghagyom neked.

  11. 5 – Gáti Tamás:
    A poszt témája szerint menstruációs zavar nem kapcsolható a COVID-19 elleni védőoltáshoz. kettőtök közül valaki hazudik, vagy elhallgat. Kinek higgyek? Neked, vagy a WHO-nak? Te kinek hinnél?

    A hölgy ismerőseim közül több TÍZ főnél okozott mentstruációs problémákat!!!!!
    A nőgyógyászatokon futószalagon kezelik/ismerik a problémát! Már csak a vállukat rántják újabb oltotttttttttt!!!!!!!!! U17 standröpi csapat fiatal lányainak jó része szintén így járt!!!!!! A szülők kétségbe esve!!!!!
    Nem a kerítésen belülről kellene a dolgokat szemlélni és következtetést levonni. Tessék kimenni a való világba!!!
    SzJ.

  12. 7:
    Leginkább magadnak és annak, amit ki tudsz következtetni az adatokból…
    A 3-ban csatolt táblázatból számomra az derül ki, hogy Angliában a 2. oltást megkapók jóval kisebb veszélyben vannak, mint az összes többi. Érdekes, hogy az 50 alattiakat jobban tizedelte a delta vírus, esetleg azért, mert az oltás ténye alapján és életkorukból, életvitelükből adódóan könnyelműbbek voltak a már beoltottak közülük?
    A 2. oltást követően így is ötöde az esély az oltatlansággal és a csak első vakcinázás esetével összehasonlítva, miért olyan elrettentő ez?
    Az is látszik, hogy az első oltás önmagában szinte semmit sem ér, s egy kis könnyelműség mellett nyilvánvaló, hogy jóval nagyobb a halálozás kockázata is, mint oltatlanul kellő odafigyelés mellett.
    Azt nem látom be, hogyan jutott Tamás arra a következtetésre, hogy oltatlanul jobbak az esélyei? A 2. oltás 7.napja előtti időszakot én eleve oltatlannak tekinteném! Ugyanez a helyzet a víruson átesettekkel is, hamis biztonságérzet, semmi több.
    Ezek a táblázatok igen jók mazsolázásra, de ezek alapján nem lehet végkövetkeztetést megfogalmazni, mert nem látjuk az adatgyűjtést mögötte. Mintha egy diákot csak és kizárólag az érdemjegyei alapján ítélnénk meg és minősítenénk.

    Tiborbá visszakérdezése szerintem itt nem teljesen helyén való, mert az emberek sem a WHO-nak, sem a kormányoknak nem hisznek, s ezt mondjuk senki orra alá nem dörgölhetjük oda, mert valóban van rá okunk, hogy szkeptikosok legyünk velük szemben.
    De nem látom be, WHO ide vagy oda, miért kellene az oltást, mint védekezési formát épp most szőnyeg alá seperni? Sokadszori figyelmeztetés, nem csak mRNS vakcinák vannak! Akkor most az összeset kukázzuk?? Érdekes felvetés az is, hogy minden oltást elfogad valaki, de ezt a covidosat, ezt egyiket sem… Ezekkel a következtetésekkel én nem tudok mit kezdeni.

    Az én kollégáim között szép számmal akadnak beoltott nők, s bár nem állíthatom, hogy „olyan a viszony”, de érdekes tény számomra, hogy egyikőjük sem számolt be semmilyen problémáról, mellékhatásról. A családban is mindenki 3-szor oltott, a 12 év feletti gyerekek is 2x, de senkinek sem volt a klasszikus 1-2 napig fájdogáló felkaron kívül semmilyen mellékhatása. És nem utolsó szempont, hogy senki sem betegedett meg (még).

    Nem tudom Tamás milyen viszonyról beszél, de amikor fiatalabb voltam, nekem is minden „viszonyban lévő” női ismerős a menstruációs panaszairól értekezett (persze egy ki nem mondott, de jól értelmezhető szándék által vezérelve). 🙂
    Mivel kétlem, hogy Tamásnak vannak önként oltakozó hölgy ismerősei, ezért jelzem, hogy amennyiben még 4-5 3x oltott női honlaplátogató megerősítené a kétséget kizáróan oltáshoz kötött menstruációs panaszokat, Tamást automatikusan megkövetem! Én egyelőre csak a Facebookon találtam olyan cikkeket, amelyek azzal ijesztgetnek, hogy az oltás meddővé tesz. De azt nem írták le benne, hogy miért, illetve melyik komponensei miatt. SZJ. hsz-ásához hasonlóan, oltatlanul, de oltott ismerősökre, ill. celebekre hivatkoznak, nem saját tapasztalatokat írnak le. Mondjuk azt nem tudom elhinni, ha ilyen nagy számban adminisztrálnak hasonló eseteket, mellékhatásokat, azok hogyan maradhatnak ki a tájékoztatókból, amikor pedig más mellékhatások, akár halálos kimenetelűek is meg bele kerültek?

  13. 10. Tibor’bá a szajhaságot én ahhoz társítom, hogy pénz vagy érdek áll mögötte. Időjárás stb esetén ez nem annyira áll fenn. Nem úgy a koronavírus esetén. Ettől persze még lehet neked van igazad, hisz a szajha is lehet szerelmes.?

  14. Ismét felhívnám a figyelmet a csatolt mellékletre.
    Lehet itt vitatkozni a menstruációról, de NEM ez a lényeg.
    Hanem az ún. „breakthrough” : sarc fertőzések.

    A táblázat hivatalos forrásból származik és autentikus.
    „Az Egyesült Királyságban (UK) szeptember elején több, mint 2x annyi oltott (2 oltás ÉS 14 nap eltelte) halt meg COVID-ban, mint oltatlan.”

    Erre mi a reakció???

  15. 14 – Gáti Tamás:
    Ha pedig mindenki be lesz oltva, akkor egyetlen egy oltatlan se fog meghalni.
    – A fiatalok oltás nélkül se halnak meg, az idősek oltással is meghalnak. Ahol a társadalom kb. fele van beoltva, ott az intenzíven a halottak 95 százaléka oltatlan. Vagyis az oltott is megalhat, de az átoltott erősen védett.
    Nem akarlak meggyőzni, de nem akarom, hogy itt rossz információ jelenjen meg. Én már a 3. oltás is megkaptam, ennek ellenére a házat nem hagyom el maszk nélkül, és nemigen hagyom el a házat maszkban se. Te meg ne oltasd be magad, ha ez kielégít.
    Nekem és Évának kutya baja se lett az oltástól, és akit én ismerek annak se. Maximum annyi, hogy néhány napig érzékeny az oltás helye.

  16. Itt nagyon sokan már most egy virtuális valóságban élnek. Ez is óriási probléma!

  17. 13 – Kamionos:
    Az uralkodó osztály bármire képes, ehhez nem fér kétség. Öt-hatezer amerikai katona halála megéri nekik az, hogy rengeteg fegyvert adhatnak el hatalmas profit mellett. De mivel ők is emberből vannak, állati nagy hülyeség lenne vírussal kiirtani a felesleges emberanyagot. Nem kell nagy ész annak felismeréséhez, hogy a mikron méretű vírussal hülyéskedni egy oltási nagy kockázat.

  18. 14:
    A mensest te hoztad fel komoly érvként.

    Lehetőségek sztem.:
    1. Anomália, amit később korrigálni kényszerülnek majd.
    2. Kizárólag két rubrikát hasonlítasz össze, nem a 2. oltottat az összes többivel. Ilyen a statisztikákban előfordulhat, de ettől még nem szignifikáns összefüggés.
    3. Ez már egy másik új mutáns…
    Azt, hogy az oltás szart sem ér csak akkor lehetne ez alapján állítani, ha minden időszak és az összesen esetében is fennállna az anomália! Ebben az esetben:
    1: Nem tudhatnánk róla (titkosítanák).
    2: Teljesen más stratégiát kellene választani.
    De akkor mindenütt ki kellene jönnie ennek az egyértelmű összefüggésnek, nem csak a Fb-on! Természetesen nem a forrásra, hanem annak elemzésére értve. Vagy saját kutatás eredménye a felvetés? Akkor bocsánatot kérek
    a megjegyzésemért, de mintha jött volna már hasonló szembe a közösségi médiában is.

  19. 6. Tibor bá’

    Ne haragudj, de a saját szavaid szerint is gyakorlatilag be vagy zárkózva, minimális mozgással közterületen. Azonkívül a korodnál ( és nemednél) fogva, feltételezem ( tehát még egyszer: csupán feltételezem ), hogy nem sok olyan női ismerősöd van, aki 1) érintett lehet, 2) beszélni is fog róla veled.

    Nekem viszont van, természetesen főleg a feleségem révén, és megnyugtathatlak: az oltás utáni menstruációs zavar olyan sok nőt érint, hogy ( mások után szabadon ) eszem-faszom megáll. És feltételezem, hogy aminek a híre hozzám eljut, az csupán a teljes kép töredéke. Amit a családban levő ( szintén nőnemű ) orvos is megerősített.

  20. 19:
    Mindenki az ismerőseire hivatkozik…
    Mint a hit/vallás kérdéskörében.
    Hát nincs itt egy érintett, aki saját tapasztalatát megosztaná? Ja, a korábbi felmérések alapján a blog törzsgárdájának nagy része oltásellenes, így nehéz saját tapasztalatokról
    mesélni. Vagy titkon oltattatok, csak utólag okos
    kapitányként osztjátok az észt? 🙂

  21. 19 – sleeper:
    Én arra hivatkoztam, hogy a mai poszt táblázatában a menstruáció nem szerepel. Ennek semmi köze ahhoz, hogy menyit vagyok közterületen.

  22. Én is sok nőismerősről tudok, akinek szokatlan menstruációs panaszai lettek oltást követően.

    Hozzáteszem a feleségemnek oltatlanul is elég fura a havija az elmúlt egy évben. Volt, hogy két héttel előbbre jött pl, pedig mindig olyan pontos volt, mint egy doxa.
    Szóval ez elég ingoványos terep.

  23. 22 – Kamionos:
    Fél évszázaddal ezelőtt elég nagymenő voltam. Tucatjára voltam érdekelt a menzesz pontos megérkezésében. Az anomáliák száma meghatározhatatlan, pedig pandémiának se híre se hamva nem volt.

    😀

  24. 10. Tibor’bá

    Tisztelt Tibor’bá!

    Nem tudja, ami biztos, az elmúlt 46 éve alatt, -még oltottsága előtt,- óramű pontossággal minden rendben zajlott.
    Ezzel egyidőben jelentkező, tartósan fennálló ízületi fájdalmairól már nem tennék említést, mert az egy külön történet lenne.
    Csak annyit mondanék, nem éppen boldog.. 🙁

  25. Tisztelt Gyurma!
    Engem nagyon érdekelne, ennek (24.hsz.) mi köze a covid oltásokhoz és mellékhatásaikhoz?
    Vannak, akiknek idővel az ízületeik mennek szét. Másoknak más… ÉS?

    Aztán meg odáig még senki sem jutott el, hogy talán Jánosnak is járna egy köszi…
    Köszi János a mai posztot!

  26. Üzletem van, ahol szinte csak nők dolgoznak. (Virágbolt.)
    18 fős az üzlet, ebből 14 oltott, ebből a 14-ból 12-nek voltak problémái többek között a menstruációval (de mással is).

    A táblázat meg megtekinthető, szépen mutatja, hogy a 2x oltottak 2,5x gyakrabban halnak.
    És ez egy hiteles forrás! Erre mit léptek?

    Én itt most befejeztem, lehet gondolkodni…

  27. 26:
    Kettőt léptem már rá. Viszont válaszként megismételed az eredeti álláspontodat. Jó kis vita, kiváló vitapartner vagy!

    Főnökként szemlélve a hölgyeket azt gondolom nem igazán érdemes komolyabb következtetéseket levonni ebben a történetben… Millió ok lehet a háttérben, elég, ha csak egy kis szabadság jár, vagy nagyobb odafigyelés a problémákkal küzdő dolgozóknak. Arról nem is beszélve, hogy igen jó munkahely lehet a virágboltod, ha a dolgozók a főnököt ilyesmibe is beleavatják, illetve ez a jelenlétedben beszédtéma lehet. Ehhez viszont gratulálok! 🙂

    Viszont, ami tanulságként megfordult a fejemben: ha tényleg ilyen sok panasz jelentkezik az oltottaknál, vajon az érintettek hivatalosan jelzik ezeket? Mert, ha számára bagatell dolog, akkor értem, hogy átlépnek rajta, esetleg, mint egy múló fejfájásnál, csak panaszkodnak. De például, ha nekem nem áll fel a farkam oltás után, az biztos, hogy addig nem nyugszom, amíg a fiaskónak vagy megoldása, vagy következménye nem lesz! Kizárt, hogy ilyen esetek tömeges előfordulása esetén ennek ne lenne súlyos következménye.
    Jelenleg mindenki jól érzi magát, hiszen zavartalanul megy a Gyurcsány show és közben Orbán pénzmosodája is rendületlenül zakatol tovább. Hát hol itt a probléma kérem szépen?

  28. 25. Anonymus

    Oltásokat közvetlen kísérő tünetekről tettem említést, nem várom el tőled, hogy találj közte összefüggést.

    Amúgy meg ha valaki arra érdemesnek talál valamit, hogy megköszönje, azt külön kérés nélkül is meg fogja tenni.
    Mégegyszer mondom, ha arra érdemesnek találja!

  29. Én viszont azt szeretném, ha valaki az „értelmes emberek vitafórumára” szabadon írogathat, akkor legyen legalább annyi értelme, hogy minimum ok-okozati összefüggésben értelmes kommentet írjon le!

    Kérem szépen, idézd be ide 24-ből, hol siklottam el az „oltásokat közvetlen kísérő tünetekről” tett említésed felett, mert nem találom, pedig 3x is elolvastam! Melyik mondatrészből, a hsz-od melyik részéből kellene ezt kikövetkeztetnie a magamfajta, egyszerű olvasónak?

    Most is csak feltételezem, hogy arra gondolsz, Tiborbá ízületi fájdalmai az oltása mellékhatásai lehetnek? Ha igen, ezzel jelzem, hogy mellé lőttél, mert azok jóval előbb megvoltak neki, ha jól emlékszem. De majd ezt ő megmondja, így legalább tudjuk mit akarsz mondani egyáltalán…

    Ki és mit talál érdemesnek? Hát ez jó! Pocskondiázod azokat, akiknek köszönhetően egyáltalán használható a játszótered.
    Ahhoz képest elég sokat esz itt a fene, hogy eszerint Te nem tartod köszönetre érdemesnek sem. Megáll az eszem, és még van képe le is írni ezt a ……-nek!

  30. 29. Anonymus

    Fuss neki mégegyszer, ne csak olvasd értelmezd is amit hozzászólásomban találsz.

    Egyébként megfeledkeztem arról, hogy a COVID elleni oltás már akkora múlttal bír,
    hogy ha vele kapcsolatosan utalok valamire, akkor azt perc pontossággal kellene, hogy tegyem.

  31. „Nem tudja, ami biztos, az elmúlt 46 éve alatt, -még oltottsága előtt,- óramű pontossággal minden rendben zajlott.
    Ezzel egy időben jelentkező, tartósan fennálló ízületi fájdalmairól már nem tennék említést, mert az egy külön történet lenne. Csak annyit mondanék, nem éppen boldog.. ”

    KÉREM BÁRKI SEGÍTSÉGÉT, hogy a 24-ből származó fenti mondatokból miként értelmezhető a 28-ban található magyarázat szerinti:
    „Oltásokat közvetlen kísérő tünetekről tettem említést.”

    Én ehhez tényleg kevés vagyok, talán Tiborbá, mint megszólított és érintett majd értékeli ezt a rendkívül hasznos hozzászólást. Nincs több kérésem, sem kérdésem!
    ———————————————————————————————–
    Gondolkodó embernek itt már nincs sok helye és értelme, az biztos!

  32. 31. Anonymus

    Én itt befejeztem veled. Nem, nem futamodtam meg..
    Mindössze csak Tibor’bá idegrendszerét szeretném kímélni.

  33. „4.8 Nemkívánatos hatások, mellékhatások.
    A biztonságossági profil összegzése”

    „A 2. vizsgálat (Study 2) elemzésének idején ….”
    „a második adag beadása után ≥ 4 hónapig, az adatgyűjtés leállítási ideje 2021. március 13.”
    2020 decemberében már oltották a lakosságot pfizer-al, akkor amikor még nem tudhatták, milyen mellékhatások jelentkezhetnek. Vagy valamit félreértek. Akkor bocsánat.

  34. 32:
    Hát persze… Ezt legalább értem! 🙂

    33:
    Önkénteseken a járvány legkorábbi időszakában már végeztek teszteket. Az tény, hogy ez a mintavétel sem terjedelmében, sem idejében, sem etikai hátterében nem volt a megszokott, biztonságos korlátokon belül. De ebben a helyzetben nem igazán volt más választás.
    Jelenleg ez már nem áll meg ellenérvként, hiszen van elegendő adat, az engedélyeket pedig kiadták. Szükséges volt többet kockáztatni és a mainstream adatok alapján egyértelműen megérte.

    Azt állítják, hogy az eredeti oltóanyag (minimális hatékonyság csökkenése mellett) a delta mutáns esetében is védelmet ad. Azért emögött a kijelentés mögött én felfedezni vélek anyagi érdekeket is, de amíg nincs olyan variáns, amire az oltás abszolút hatástalan, sztem. nem fognak újabb oltóanyagot kiadni, illetve a megrendelők nem fognak ilyeneket megvásárolni, főleg a még meglévő készletek felhasználása előtt.

  35. 34. Anonymus
    Oké, a rövid távú ismeretünk jelenleg azt mutatja, hogy a súlyos megbetegedések számát csökkenti az oltás, a covid halált jó eséllyel elkerülik az oltottak.
    Úgy adtak be tömegeknek oltást, nemhogy a harmadik, de a második fázis kísérletnek sem volt meg az eredménye. Azt mondták, hogy az meg van.

    Ilyenkor az történik, innentől a delikvens szavahihetősége lenullázódik.
    Már nem hiszem el, hogy a delta ellen rövid időn belül tudnának vagy akarnának e egyáltalán vakcinát készíteni. Történt valami ami miatt ezt nem lépik meg.
    A többi gyártó is csak csinosítgatja az első vakcináját. Egyik sem állt elő a delta ellen kifejlesztett oltóanyaggal. De még kósza hír sincs róla.
    Ez most vagy jó hír, mert látják az alagút végét, vagy nagyon rossz hír, mert látják mi vár ránk az alagútban. Esetleg profitmaximalizálás állhat a háttérben.

  36. 35:
    Szerintem a világ még sohasem volt olyan tanácstalan, mint most, az információs forradalom időszakában. És ezen az átlagemberek viselkedése csak ront, az esélyeket is lenullázza.

  37. 21. Tibor bá’
    Hát pont itt van gond!

    23. Tibor bá’
    Igen, ez egy alap dolog, még ma is (vagy kéne?). Ezért kell komolyan venni, ha gondok vannak.

  38. A halál kimaradt a felsorolásból, holott még a kormányzati statisztika szerint is majd 500 ember halálozott el az oltás után nagyon hamar ( letagadhatatlanul ), igaz ,ez az összes vakcinára vonatkoztatva.

  39. (3659) mRNS vakcinák
    János jóvoltából

    Köszönjük szépen, János.
    Számomra mindez már régen köztudott.
    Azt amit szerintem köztudottá kéne tenni az a Sárga Kártyák vagy a Sárga Lapok – nak a létezése, azoknak a kitöltése amely minden orvosnak kötelesége amint bármely melékhatást tapasztalnak az óltás után.
    Erröl kellett volna irni, nem most, hanem azonnal az első óltásokat követően. Remélem ezt fogod tenni a következő írásoddal.

    Sajnos az orvosok nem teszik!
    Miért?!?
    Ők tudják legjobban miért …
    Talán mert félnek, mert meg vannak kenve, mert csak a dolgukat nézik és másoktol várják azt amit ők is megtehetnek, vagy pedig a szokásos válasz : Nem tudtam erröl.
    Mindenesetre az egyszerü beoltott polgár is megteheti amikor bármely melékhatása jelentkezik.
    Amikor a Sárga Kártyák tömege elindul, csupán akkor beszélhetünk statisztikai adatokrol, kedves János.

    1. Tibor bá’
    ” Az oltástagadók most kiböngészhetik maguknak mik az oltás mellékhatásai …”

    Tisztelt Tibor bá’
    Egyszerü oltásszkeptikus vagyok nem oltástagadó.
    Amint irtam a családomban két orvos is van. A feleségem gyermekorvos, a legtöbb óltást a gyermekorvosok végzik, igy valamivel többet tudnak bármelyikünknél mivel „belső informácioik is vannak.”

    3657-oltas-otletek
    52. Anonymus
    „Az édesapád fa-át, hogy csak vagdalkozol, …”
    „Talán meg kellene köszönni valakiknek, hogy például a pedagógusok átoltottsága 85% feletti,…”

    Pedagógus : Παιδαγωγός
    A gyermekek nevelésének tudományával foglalkozó személy…

    Talán a főnökségnek meg kellene köszönni a közoktatásban dolgozó Anonymus eddigi munkályát.
    Szerintem az ily módon firkálo pedagógust egy kis időre fel kéne függeszteni a kontaktusát a diákjaitol mert az elenyésző jó modort sem tanulják meg töle.

  40. Szerintem meg a Te ostoba és romboló tevékenységedet kellene innen végleg felszámolni! Bár Tiborbá már többször kifejtette miért tűr meg itt, szóval az udvari bolondnak mindent szabad, lelked rajta L.S.!

    „Oltásszkeptikus vagyok, nem oltástagadó.” Ez egyre faszább! Micsoda megközelítés… És sajnos mennyien bedőlnek ezeknek a lőzungoknak.
    Rendkívül érdekes lehet egy oltó gyermekorvos és egy „görög oltásszkeptikus megmondóember” kapcsolata. 🙂

    Mondanivalódnak azonban van egy valóban fontos tényközlő mondata:
    „Mindenesetre az egyszerű beoltott polgár is megteheti, amikor bármely mellékhatása jelentkezik.”
    – Így van! Hát tessék, csak tessék.

  41. valaki nagyon régen betett egy linket a hozzászólásába, a kuruc infóra mutatott. kivételesen elolvastam (elég vagy egy oldal), és ebben a linkelt cikkben nagyon jól, érthetően le volt irva, hogy miként zajlik egy gyóccer tesztelési protokollja. nagyon megköszönném ha ismét belinkelné mert nem találtam sajnos az oldalon. mindenkinek javasolnám az elolvasását, oltatlanoknak és oltottaknak egyaránt. előre is köszi.

  42. 40 – Anonymus:
    Amikor L.S.-t kitiltottam többen kifogásolták. Megszavaztattam. A többség maradása mellett döntött. Most az van, hogy naponta egy hozzászólását átengedem olvasás nélkül. Olyan szart írhat, amilyet akar, amíg meg nem unjátok.

  43. 17@: Tibor Bá! A konteósok nem is állítják, hogy a vírus veszélyes, épp ellenkezőleg, ők azt állítják, hogy az oltás veszélyes, sőt azt állítják, hogy a következő influenza szezonban nagyos sok oltott fog meghalni. Ami a jó hír, ez kb. 6-8 hónap alatt ki fog derülni, s akkor már nem lehet mellébeszélni, se pro se kontra.

  44. 42. Tibor bá’
    „Olyan szart írhat, amilyet akar, amíg meg nem unjátok.”

    „A BERLINI KORONA BIZOTTSÁG BESZÁMOLÓJA

    Dr. Reiner Füllmich beszámol a Berlini Korona Bizottság munkájáról, megállapításairól és az előttünk feladatokról, ha meg akarjuk akadályozni a napvilágra került globalista terveket.

    https://www.bitchute.com/video/S0R7aqAByfVR/?fbclid=IwAR36EMzXfe5rEEY3MZtfLzrcS-11S-Vp56CM6exfzDovYLr0dy4N4JZjNcM

    Összefoglalva: az emberség harcát kell megvívnunk az embertelenség…”

  45. L.S.

    “Olyan szart írhat, amilyet akar, amíg meg nem unjátok.”
    Használd is ki ezt a remek lehetőséget,én biztos nem unom meg.

    Köszi a linket.

  46. Reiner Fuellmich doktor a 7. perctől az érzelmi befolyásolás eszközeire épít és szépen felsorolja a összeesküvés-sorozatokat.

    Emberiség megmentő szerepben tetszeleg és bűnbakot keres.

    Meggyőző és manipulatív befolyásolás.

  47. A Moderna és a Pfizer vakcinákkal oltottaknak a legmagasabb az ellenanyagszintjük, míg a Sinopharmmal oltottaknak a legalacsonyabb – derült ki a Videoton munkavállalói körében végzett vizsgálat eredményéből. A leghatékonyabbak az mRNS-vakcinák, erős védelmet nyújtanak az adenovírusos technológiák is, azonban az elölt vírust tartalmazó Sinopharm esetében mindenképpen a 3. dózis felvételét tartja indokoltnak a cégcsoport. Az újabb dózis felvétele után viszont hatalmas mértékben nő az ellenanyagszint. Sinkó Ottó, a cég társ-vezérigazgatója arról is beszélt a Portfolio-nak, hogy vakcináktól függetlenül nagyjából három hónap alatt harmadára esik az antitestek száma, így idővel valószínűleg mindenkinél ismétlő oltásra lesz szükség.

    Melyik a legjobb koronavírus-oltás Magyarországon? Végre megérkezett a válasz
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211011/melyik-a-legjobb-koronavirus-oltas-magyarorszagon-vegre-megerkezett-a-valasz-504158

  48. 43, Gartai:

    **a következő influenza szezonban nagyon sok oltott fog meghalni**

    mieza beszéd?

    Magyarországon – már ideírom, mert azt se tudjuk honnan, az internet melyik sötét lyukából lövöldöztök kifelé – most is tombol az influenza a gyerekek közt, amit szépen átragasztanak a felnőttekre!

    Nekem az influenza október 14.-én, csütörtökön kezdődött, két napon keresztül csillapíthatatlan torokfájással folytatódott, majd a „vírusírtó központ” ambulanciáján belekotortak az orromba október 18.-án (antigén és pcr tesz) ill. vért csapoltak le három üveggel, eredmény: „B3490 kmn. A betegséget lezajlóban lévő vírusfertőzésnek tekintjük. Stabil vitalis paraméterekkel otthonába bocsátjuk.” Mindkét teszt negatív lett.
    Egyúttal pedig időpontot kaptam október 26.-ra, hogy a harmadik vakcinát beszúrhassák.

    És látod még mindig élek! Szerinted, hány oltott felnőtt kapja el most ősszel a gyerkőcöktől az influenzát? Akkor élőhalottak járnak köztünk?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük