(3655) Az emberi agy

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Még enyhe lefolyású COVID-19 esetében is, az emberi agyon nyomot hagy a fertőzés, de még nem tudjuk, hogy ez mennyi ideig tart

Az elmúlt 18 hónapban a kutatók folyamatosan gyűjtöttek fontos új adatokat, miként hat a COVID-19 az emberi testre és agyra. Ezek szerint a koronavírus hónapokon át, vagy még tovább kihathat az öregedésre.

A kutatások folyamán összehasonlítottak COVID-19 betegségen átesettek és egészségesek agyait, és úgy találták, hogy a szürke állomány volumenében jelentés eltérések vannak.

Normál körülmények között az öregedéssel bizonyos agyi elváltozás együtt jár, de a koronavírus okozta változás ennél jóval nagyobb. Érdekesség, hogy az elváltozás, vagyis a volumen csökkenés, a gyenge és erős kimenetel esetében megegyezik.

Végül, a kutatók azt vizsgálták, hogyan hat ki a betegség a kognitív készségre. Az eredmény szerint a COVID-19 fertőzésen átesettek az információkat lassabban dolgozták fel.

A pandémia korai szakaszában az elsők között azt tapasztalták, hogy fertőzött ízlelése és szaglása megszűnt. Most kiderült, hogy ennek oka a megfelelő agyterület megtámadása. A hiba tehát, nem az orr nyálkahártyájában következik be. A szaglás csökkenésének szerepe van az Alzheimer kórnál is. Adatok bizonyítják, hogy akiknek hajlama van a betegségre, csökkent szaglásuk van.

A COVID-19 betegséggel kapcsolatos hosszú távú változások területe még nincs felmérve, de valószínű a kihatás az agyi állapot változására, memóriára.

Ezek a tények fontos kérdéseket vetnek fel. A COVID-19 után fellépő agyi elváltozások  mit jelentenek az öregedéssel kapcsolatban. És az idő múlásával az agy bizonyos méretékben visszaáll-e korábbi állapotába a vírusos fertőzés után.

A vizsgálatok azt mutatták, hogy az agy az öregedés folyamán másképp gondolkodik, és másképp dolgoz fel információt. Azonban, ismereteit és szókincsét megtartja. 65 év felett, az agy mérete csökken.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8 gondolat erről: „(3655) Az emberi agy

  1. Hol? Milyen kutatók? Statisztika? Forrás?

  2. Hivatalos választ nem kaptunk arra, hogy hányan küzdhetnek poszt- és long-Covid szindrómával, azonban Zacher Gábor részletes betekintést nyújtott nekünk a hazai helyzet alakulásába. Az orvosok Magyarországon is a sötétben tapogatóznak sokszor, amikor a koronavírus-fertőzés után különböző tünetek maradnak meg a pácienseknél. Pszichoszomatikus tünetek, rémálmok, tartós szaglásvesztés, pánikrohamok – csak néhány példa, amely gyötri a Covidon átesetteket. Azok, akik lélegeztetésre szorultak, akár 20-25 kg-os súly- és izomvesztést is elszenvedhettek. Zacher arról is beszélt, hogy sajnos van, aki két oltás után hal meg a koronavírusban, a vakcina mégis nagyon hatékony: az oltottak 13-14-szer kisebb eséllyel halnak bele a betegségbe, mint az oltatlanok.

    Súlyos utóhatásai vannak Magyarországon a koronavírus-járványnak
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210928/sulyos-utohatasai-vannak-magyarorszagon-a-koronavirus-jarvanynak-502552

  3. EPIPHYSIS: Az emberi történelem egyik legjobban elrejtett titka

    ΕΠΙΦΥΣΗ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

    Az epifízist kívülről szemcsés réteg borítja, mint egy homokréteg, amely több száz rendkívül apró homokszemcséből áll.
    Az epiphysis a test egy kis belső elválasztású mirigye, amely szhematikusan hasonlít egy fenyőtobozra. Ez az egyetlen testfelület, amely fényérzékeny sejtekkel rendelkezik, amely fejlett képességeket biztosít az embernek.
    Αz epifízis körülbelül akkora, mint egy borsó, az agyféltekék között helyezkedik el, és funkciói nagyon fontosak a test számos szervére és mirigyére gyakorolt ​​nagy hatásuk miatt, de sok más funkció is befolyásol az emberi testbn amelyek sajnos még ismeretlenek és vizsgálatok alatt vannak.
    MELATONIN TERMELÉS
    A „fenyő” tobozmirigy, ez a belső elválasztású mirigy, melatonint termel (a szerotonin átalakításával) a fényérzékeny sejtjei által kapott fénymennyiség arányában.Termelésüktől és mennyiségüktől függően a többi endocrine mirigy működésükkel kapcsolatos kémiai jeleket kapnak.
    Úgy tűnik, hogy a melatonin általános antioxidáns, amely a test összes sejtjére hat.
    Részt vesz az immunrendszer szabályozásában adjuváns hatás megjelenítésével, befolyásolja az emberi alvás / ébrenlét kialakulását, szezonális funkcióit, szabályozza a cirkadián ritmust és bioritmusát.
    Megjegyezzük, hogy a melatonin az agyalapi mirigyben termelődik, de a szekréciója akkor kezdődik, amikor sötét van, azaz amikor alszunk, ami megismétli az alvás különleges fontosságát. Gyermekeknél és fiataloknál a melatonin termelése éjszaka 12 -szeresére, felnőtteknél 3 -szorosára nő, míg idővel csökken.
    EPIPHYSIS. LEÍRÁS – ADATOK
    Az epifízist kívülről szemcsés réteg borítja, mint egy homokréteg, amely több száz rendkívül apró szemcséből áll, míg belül részben sárguló vagy aranyozó sugárzó anyag boritja, amelynek szemcséi nagyobbak, mint a külső felület.
    Nagyon kicsi gyermekeknél nincs homok az epiphysis felületén. A fejlődés során, azaz gyermekkor és felnőttkor között a szmcsék száma folyamatosan növekszik egy bizonyos korig, amikor ezután ismét eltűnnek.
    A fiziológusok azt találták, hogy ezeknek a szemcséknek nagyon fontos funkciójuk van az epifízis rendszerében, és hogy szorosan kapcsolódnak egy személy gondolkodásának, intelligenciájának és memóriájának tevékenységéhez.
    Az epifízis belsejében és kívül található aranyként tükröző szemcsék nagyon kicsi drágakövekhez hasonlíthatók, és elképesztő képességgel rendelkeznek. Amikor a gondolat aktiválódik az agyban (egy incidenssel, megfigyeléssel, tapasztalattal), akkor az epiphysis egyik külső kristálya rögzíti azt, elsajátétja, és befelé tükröződik. Ugyanakkor a kristály elküldi azt, amit kapott (a gondolat-képet), ismét különböző irányokba.
    Az epifízisnek, ennek a kis mirigynek – amelyet hasonlóképpen szinte eltakarnak számtalan apró szemek, amelyek rögzítik a gondolatokat, megszilárdítják azokat, tükrözik és sugározzák őket – nagyon nagy hatósugara van.
    Az epifízisben lévő szemcsék olyan kristályok, amelyek az ember öröklött és karmikus állapotához kapcsolódnak.
    Így az epiphysisben mind az örökletes, mind a „karmikus” tényezők befolyásolhatják. Összességében meghatározzák az epiphysis jellegét, mint az észlelés és az asszimiláció eszközét.
    A TITOK, AMIT NEM AKARNAK HOGY TUDJATOK
    Az epifízis vagy minden ember „harmadik szeme” aktiválható annak érdekében, hogy érzékelje a szellemi világ frekvenciáit, és „isteni” eufóriát adjon, valamint azt az érzést, hogy az ember „egy” a világ egyetemmel, mindennel ami őt körülveszi.
    Amikor az epiphysis különböző „okkult” módszerekkel aktiválódik, az ember más dimenziókba „utazhat” (asztrális utazás), „megfigyelhet” távolról (PEA – távoli megtekintés), és általában különféle „metafizikai» észlelési tulajdonságokat biztosít.
    A fenyőtoboz az epifízist vagy a tobozmirigyet vagy a harmadik szemet szimbolizálja, és a belső ébredést.
    A katolicizmus az ókori vallásokhoz hasonlóan ismerte az epiphysis fontos szerepét, és a fenyőtoboz vagy az egyik szem szimbólumával demonstrálta, azonosítva az epiphysist (vagy harmadik szemet vagy belső ébredést) jelképező fennyőtoboz a Hegy szemével. kiterjesztették az „Eye of Ra” -ra, az utóbbi években pedig a „Panoptopis ophthalmos” -ra, amellyel most mindenhol találkozunk…
    Hogyan pusztítják el az epifízisünket?
    A kilencvenes évek végén egy Jennifer Luke nevű tudós először a fluorid epifízisre gyakorolt ​​hatását tanulmányozta, kimutatva, hogy ez a fluorid célpontja.
    Az epifízis egyszerűen több fluoridot szív fel, mint bármely más anyag a szervezetben. Mágnesként hatott a fluoridra, ami érthető eredménnyel meszesíti el.

    Ettől kezdve a mai napig a kutatások kimutatták, hogy a fluorid „megtámadja” agyunk legfontosabb mirigyét, megerősítve Luke első megállapításait.

    Azonban a fluorid, mint ismeretes, dominál az élelmiszerekben, üdítőitalokban, fogkrémekben, még az ivóvizünkben is (ha fluoridos), és amelyből csak speciális eljárással távolítható el, mivel a vízszűrőknek nincs erre lehetőségük .
    Ebben a szakaszban nem térünk ki a fluorid rendkívül fontos kérdésére, mivel kötelesek vagyunk széles körben hivatkozni egy speciális cikkre, még akkor is, ha az „ismert-ismeretlen” a „tudósok” és weboldalaik révén megpróbálják meggyőzni annak ártalmatlanságáról és használatát az „ajánlott adagokban.”
    „ASTROPYLI” EPIFYSI?

    Végül az epiphysis magas színvonalú „csillagkapu” (csillagkapu), beépítve emberi fiziológiánkba, amely lehetővé teszi számunkra az időutazást, és amely az egyszerű napi víz (H2O) felhasználásával működik.

    „Minden nemzet méltó azokra az emberekre, akik kormányozzák.
    Senki sem rabszolgaságosabb azoknál, akik tévesen azt hiszik, hogy szabadok.
    „Azokat, akik nem törődnek a közös dolgokkal, arra ítélik, hogy mindig az alattuk lévő emberek uralják őket.” Platón ie 427-347

    Érdemes meglátogatni az eredeti cikket és a képeken elgondolkodni…

    A csupasz képek az idők folyamán kommentek nélkül is sokat mondanak.

    https://www.sahiel.gr/epifysh-mia-apo-tis-megalyteres-sygka/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük