(3654) Bunkófón

Tibor bá’ humora online

 

2021. A 89. év

Figyelj, én nem cicizek, én megmondom ide a szemedbe, nekem a mobil munkaeszköz, érted? A mobilt még a vécére is magammal viszem. A minap is ülök a retyón és térerőlködöm, nyögök és közben telefonálok. – Anyukám, képzeld, ülök a retyezáton, és alig hallom a hangod…. Mi? Mit mondasz? Hogy vasbeton a retyó, és nem megy át rajta a hullám? Milyen hullám?…. Ja, az?…. Nem, az nem elég, ha csak te hallasz engem. Ennyi pénzért én is akarlak hallani téged, bár, ha jól meggondolom! Hogy miért hívlak? Képzeld nincs papír a vécében. Tedd le szépen a fakanalat és hozz egy tekercs papírt….. Miért nem vittem magammal? Honnan tudjam, hogy itt nincs papír…. Na jó, most ne vitatkozz velem, ha nem akarod, hogy összekenjem magam…. Mi az, hogy nem érsz rá? Ne haragudj ez csak egy fél perc. Értsd már meg, ez vészhelyzet: helikopter 113, 113, 113. Pont erre találták fel a telefont.

Megáll az eszem! A nejem nem érti meg, hogy ma mindenki kommunikál (ha kell, ha nem). Bunkófón nélkül hogyan érték volna utol például Lázárt Jánost, hogy most kösse fel a gatyáját, mert lehet ő a következő Orbán. Hagyja fenébe azt a 22 milliót. Aztán meg Viktor bunkófon nélkül hogy tudna kapcsolatban maradni Spanyol honba menekült lányával? Hogy az embernek mi minden eszébe jut a retyón, amikor nincs papír.

Anyukám! Igen, megint én vagyok. Most már kösz a papír, megoldottam. Töröltem a szart…. Nem, nem a vécé falára, a memóriából töröltem. Várj egy kicsit, van egy bejövőm, majd visszahívlak. Halló, szia Feri, hol vagy?…. A hatoson? Te, figyelj, sok az utas?… Most jön a Rákóczi út? Az jó…. Mit kérdeztél? Hogy mi lesz nálunk ebédre? Mit tudom én. Miért kérdezed?…. Ja, hogy van még a kártyádon 136 forint, és le akarod beszélni. Lehet, hogy ma nem eszünk, mert a nejem ma reggel két feltöltő kártyát vett 10.000-ért, most egy pár napig nem eszünk…. Halló Feri, ott vagy még…. Bameg! ez süket.

Anyukám! Megint én vagyok. Hívott a Feri, a hatoson utazik és volt még 136 forintja…. Hogy miért hívlak? Azt kérdezte a Feri, hogy mit fogunk ebédelni…. Hogy-hogy milyen Feri? Nem tudom, mert nem mondta. Neked nem elég, hogy a Feri? Figyelj, te egy bunkó vagy, téged nem érdemes felhívni…. Hogy-hogy nem érted?… Mi az, hogy hova akarlak felhívni?… Mi? Hogy megbántad, amikor először felhívtalak a kéglimre? Anyukám, hol van az már….. A franc akar kéglire hívni. Telefonhívásról volt szó….. Figyelj! Most nem érek rá, megint van egy hívásom, majd hívlak….. Nem, nem a kéglire.

Halló, ki vagy? Józsi? Mond!…. Simkártya nélkül? Az király!…. Az is van benne? Le én, lecserélem. Mit kostol?….. Húsz rongy? Király! Lehetne kettő?…. Hogy minek nekem kettő?….. Egy nekem, a másik a Bözsinek. Persze majd küldjük egymásnak a képet. Csúcs! Érted, csúcs!…. Hogy milyen képet? Full extrát apukám, full extrát, rólam, amint szarok, és nincs papír. Hadd lássa! Állandóan kifogy a papír….. nem erről beszélek, a retyóról beszélek, onnan fogy ki a papír…. Várj, majd visszahívlak, pityeg ez a franc…. …. Józsi? Én vagyok Feri…..Figyelj bameg, csak egy SMS…. Hogy mit ír? Névnapom alkalmából…. Milyen névnap? Bameg én nem vagyok Béla….Hogy mi vagyok? Bameg, Zoli vagyok.  Hogy-hogy milyen Zoli? …. Te milyen Józsi vagy?….Bameg én nem ismerek Toth Józsit! …Bameg, te hívtál engem.

A szerző utóirata: A fenti poszt sztornó (csak már nem tudtam visszahívni a felrakását, mert lemerült az aksim a mobilban. Szóval sztornó). A Google felhő lett a menő. Hétfőtől a Feri a hatoson laptopról a Google felhő fogja közölni 10-12 haverral, hogy a vécéjükben kifogyott a papír, mellékel hozzá családi képet, amit a feleségével együtt, egyszerre kenik a szart a vécé falára és külön kép fog készülni az odakozmált ebédről is.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7 gondolat erről: „(3654) Bunkófón

  1. A kilencvenes években a mostohaapám hívta viccesen bunkófónnak a mobilját. Neki épp tényleg munkaeszköz volt, de akkoriban tényleg jellemző volt, hogy újgazdagék fontoskodtak vele, mutogatták magukat, és hangoskodtak, hogy mindenki lássa-hallja, hogy ők milyen menők és fontos emberek.

    Azóta eltelt harminc év, és már 10-20 éve minden ember mindennapi használati eszköze lett. Akkor most szerinted az emberek 99,9%-a bunkó, mert használja? Lehetsz rá büszke, hogy te pont nem, de ezt is csak azért teheted meg, mert már nyugdíjas vagy, nem dolgozol, nevelsz gyereket, stb.

    Tény egyébként, hogy az okostelefonok függőséget tudnak okozni, sok-sok ember sok-sok idejét elveszik fontosabb, értelmesebb tevékenységtől. Tragikusan hat az emberi kapcsolatokra. Na de pont erre a problémakörrre például ez a kis szösszenet nem is reflektál.

  2. 1 – Ábel:
    Covidos, nyugdíjas magányunkban minden este megnézünk egy filmet, többnyire amerikait. A szereplők élete azzal telik, hogy 5 percenként beszélnek valakivel, nem veszik fel, kinyomják, sms-t olvasnak, üzeneteket hallatnak le, a legkínosabb pillanatban megszólal valahol, nem találják hol van, megzavarja őket szeretkezés közben, stb. stb. Az egész életük a telefonjuk körül forog, átmegyünk a szomszédhoz teázni – 10 percenként csöng a telefonja, kirohan a teraszra, hogy ne halljuk mi beszél. Saját telefonjuk rabjai. Naná, hogy kiröhögöm őket. Aki velem akar beszélni, az tárcsázza a vonalast, de azt csak Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc veszi igénybe, és közvélemény kutatók. 😀

  3. Nekem is székrekedésem van, mióta rákaptam az okostelóra.
    Vissza is lehetne állni kommunikációban a füstjelekre, csak a baj, hogy a 80+os rövidlátó bácsikák nem látnák meg.
    Esetleg a dobszóra, de azt aszt enyhén süki 80+-os nagypaik nem hallanák meg.
    Lehetne még tükör-fényjelzéssel is, de ahhoz össze kellene törni a naygszobai tükröt, de akkor szegény 80+os szépkorú, fordítva venné fel a klotgatyát.
    Hát, basszamassza! Jobb ha megtartjuk az okostelót, ha tükörreflexes fotómasinát nem vett nekem jóapán szülinapra. 🙂

  4. 2: Na ez az! Az emberek nincsenek jelen a saját életükben, a valóságos emberi kapcsolataikban! Ez a súlyos!

  5. 3 – Reinkarnatorr:
    Csak a telefonod okos, rólad aligha mondható el. A rövidlátás születési hiba. Korai gyerekkorban a szem valahogy kompenzál. Tíz év körül már kell szemüveg. Idős korban visszafejlődik a dioptria. Van tehát öregkori messzelátás, de öregkori rövidlátás nem létezik.

    😀

  6. Jó az esténként megnézni egy filmet.Sajnos a nyári időszakban nem nagyon jutok oda hogy filmet nézzek.Talán inkább télen amikor bejön a nagy hideg, de ugye ilyen napokból már egyre kevesebb van:D
    Szeretem a régebbi amerikai filmeket a még békebelieket.Azoknál még teljesen más a díszlet és a háttér. Az új filmek nagy részét ha jól tudom stúdióban forgatják ami miatt a minőségük számomra nagyon rossz lett.
    (pl. mindenhol fekete háttér jellemző sok filmben, a díszletek erőltetettek , a természet nincs már benne pl egy autós üldözésnél már csak az autó közeli képe van meg az akciójelenet, egyszóval a 2000 után készült filmek nagy része elég gyenge,persze lehet a mai fiataloknak már erre van igényük.

    Például bár lehet nem mind amerikai film : Félelem bére,A nagy szökés,Az egymillió dolláros kacsa,Az élet csodszép,Navarone ágyúi,….és még sorolhatnánk.Ma ha akarnának sem tudnának ilyen tájakon forgatni és a díszleteket sem tudnák így megcsinálni.Ezeket a filmeket még jól megtudták csinálni.
    Keresgélem a régebbi katasztrófafilmeket, és összeomlásos filmeket is:D .Amúgy a témában régen is sok olyan film készült amit még nem láttam :emberiséget megtámadják,emberiségnek el kell menekülnie a földről, föld lakhatatlanná válik stb…..Csoda hogy erről még nem írtál egy posztot Tiborbá:D
    Sajnos egy letöltött filmet sokszor fél évig nincs időm megnézni:D

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük