(3650) Iskola nyitás

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Az északi féltekén beköszöntő ősszel, az iskolák nyitása muníciót adhat a COVID-19 terjedéséhez

 

2021 a 89. év

Az északi féltekén beköszöntő ősszel az egész világon a megnyíló iskolák mellett a COVID-19 pandémia egy kritikus fordulóponthoz ért.

Jelen pillanatban a napi átlagos új fertőzés szám a világon durván 515.000, ami mellett az átlagosan elhunytak száma, a COVID-19 miatt, naponta a világon 8.336. Ezek a számok az utóbbi heteken kismértékben csökkentek. Azonban, majd minden országban, ha megfelelő teszteléseket végeznének, a tényleges számok jelentősen megnőnének. A The Economist felhívta a figyelmet, míg a hivatalos elhunytak száma a világon 4.7 millió, a valóságban ennek háromszorosa a tény, vagyis 15,6 millió.

Alább  a napi COVID-19 új beteg száma/egy millió főre vonatkoztatva.

Az egész világra vonatkoztatva a népesség csak 31,4 százaléka van átoltva COVID-19 ellen, elsősorban a gazdag országokban. Ott, ahol a vírus szabadon terjedhet, lehetőség nyílik fertőzőbb és a vakcinára rezisztens variánsok kialakulására. Néhány napja jelentették, hogy az Egyesült Királyságban a könnyebben terjedő delta mutánsnak megjelent az E484 variánsa, ami nagyobb ellenállást jelent a vakcinákkal szemben.

A pandémia kezdetén durván másfél milliárd gyerek állt át távoktatásra. Ezek, most mind visszatérnek a jelenléti oktatásra a kapitalista kormányok döntése nyomán. Ezeknek a gyerekeknek hatalmas hányada nincs beoltva és így körükben jelennek meg az új fertőzöttek. Ők lesznek a pandémi új terjesztői az előttünk álló hónapokban.

A népesség átoltottak hányada a CIVID-19 ellen

A gyerekek visszavezénylése az iskolákban azért történik, hogy a szülők visszamehessenek a munkahelyeikre, vagyis a gazdaság további fenntartása végett. Más szavakkal, a profit biztosítása céljából. Erről állítják, hogy a nyáj immunitás elérése okán kell áldozatokat hozni. A „mozgalomhoz” a jelek szerint Orbán Viktor is csatlakozott. Megjegyzendő, hogy a betegségen áteső gyerekek 11 százalékánál hosszan tartó utóhatás várható.

A WHO szerint az európai iskolák megnyitásának következménye, hogy december 1.-ig 236.000 további elhunyt várható. Kérdés, ez kinek éri meg?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

17 gondolat erről: „(3650) Iskola nyitás

  1. A mostani vírusokkal még ki lehet bírni az iskolanyitást. Ugyse lehet mindenki hómoffiszban. Aki akarta, már beoltatta magát.
    Ha otthon maradnának a gyerekek,amúgy is csak hülyülnének. Se sport, se iskolán túli fejlődés, gyerekek közötti személyes kapcsolatok stb. Mindenki drukkol, hogy az Ő gyereke szépen átessen rajta.
    Ezzel az ostoba néppel amúgy se lehet csinálni járványkezelést. Jóvanezígy! 🙂

  2. 1, Reinkarnatorr:

    most miért gyogyózod le őket? Ha a szülő tagadja a Covidot, attól a gyereke még simán elkapja ezen kívűl még az adenovírust, parainfluenzát, rhinovírust is.
    Hagyd békén a gyerekeket, hadd nyomogassák szépen az okostelefont napi 3-5 órahosszában egyfolytában a hómoffiszban, attól állítólag fejlődik a kognitív képességük és így nem kapják el egymástól a betegséget.
    El nem szabad tőlük venni, mert különben dührohamot kapnak, mint egy valamirevaló drogos.

  3. Üdv mindenkinek,
    Dániában egy hete semmi korlátozás nincs már.
    Gyakorlatilag visszaálltak a covid előtti állapotra.
    Persze ez nem jelenti azt , hogy ez így is marad. De mindenesetre kíváncsi vagyok , hogy egy ilyen 70% feletti átoltottságú ország miként viselkedik a 4 hullám derekán

  4. Ma látom hogy nálunk a kis iskolából a nagyba minden nap mennek át az elsősek (kb 500 m-re van egymástól a két intézmény) Persze egymás picsájába a gyerekek.Értem én hogy ne üsse el őket az autó, de felülnézetből 1m2-en kb 15 gyerekfej.Hát a tanítók is hogy lehetnek ennyire hülyék.Meg szerintem az abaj hogy az iskolákban sincs nagyon távolraültetés mindenhol meg nincs megparancsolva a távolságtartás.Egymás picsájába vannak .Lehetne ezen javítani globálisan.

  5. 3 BAB
    Izraelben hiába volt magas az átoltottság, mégis felszaladt az egekbe a fertőzésszám, és habár nem ezzel arányosan, de a napi halottak száma sem volt kevés.
    Viszont igen gyorsan elkezdték nyomatni a harmadik oltásokat, és már meredeken csökken a járvány.
    Ez arra utal, hogy elég hamar elmúlik a védettség, főleg egy új variáns esetén.
    Izrael volt a leggyorsabb az oltásokkal, de így a védettség is ott cseng le legelőször.
    Viszont a jó hír az, hogy a harmadik oltás ezt is megfogni látszik, ráadásul éppen abban az időszakban, ami inkább kedvez a vírusok terjedésének.
    Orbán is ebben bízik, hamar indították, és láthatóan a gazdaság működését tartja a legfontosabbnak, a választások előtt nem akar beégni az adó visszatérítésre tett ígéretével, sőt, még maszkhordási kötelezettséggel sem bosszantja a szkeptikusokat.
    Szerintem mindenhol az izraelihez hasonló pályát fog befutni a járvány, lesz még egy felfutás a deltával, de talán jobban lehet az ellenlépésekkel taktikázni az élenjárók példája alapján, és most már nem lesz korlát a vakcinahiány, mint az év elején…

  6. 3 Tényleg? Nálunk meg nyár eleje óta oldottak fel minden korlátozást. Nem tűnt még fel?

    Június óta nem volt rajtam maszk.

    Reinkarnátornak van igaza. Jóvanezígy.

  7. Szépen, napról – napra megy fel a megbetegedések száma, csak most viszonylag csend van erről. Azt tapasztalom, hogy ismét megszaporodtak a temetések a faluban, az iskolában rengeteg a beteg gyerek.

    Egyelőre nincs akkora halálozás, mint amit más országok esetében láthattunk. Hamarosan kiderül, hogy ez csak a vihar előtti csend, vagy ez a „delta variáns” nálunk -szerencsénkre- mégsem arat akkora „sikert”…

  8. 7 Horváth Csongor
    Ezért is írtam, hogy szerintem Orbán most görcsösen ragaszkodik a gazdaság felfuttatásához, és ezért hajlandó bevállalni akár a többlet halálozást is, és csak az oltásokkal próbálja korlátozni a terjedést, csak nem kelljen befékezni a gazdasági aktivitást.
    Igaz, azért azt hozzátették a szakértők, a maszkhordás nem kötelező, de azért ajánlatos…
    Nem hiszem, hogy mi megússzuk azt, amit az izraeliek sem tudtak.
    Habár amikor az izraeli magas fertőzési és halálozási számokon szörnyülködünk, akkor csupán az önmaguk korábbi számaihoz viszonyíthatók ezek.
    Meglepődtem, mikor megnéztem, hogy náluk mekkora az eddig összesen koronában elhunytak száma, hétezer valamennyi.
    Nálunk ez a szám harmincezer fölött van, mégis az ottani felfutáson szörnyülködünk…

  9. Re 6 / Ábel

    Nem tűnt fel. 🙂
    De ez valószínűleg azért van, mert nem Magyarországon élek.
    Viszont ettől függetlenül egy dán / német / osztrák adatnak jobban hiszek, mint annak amit O1G parancsára beirnak a napi statisztikába.

  10. 9 BAB
    Pedig a 30000 halottra vonatkozó adat nem tűnik nagyon kozmetikázottnak a lakosságra vetítve, igencsak sereghajtók vagyunk a világban.
    Ha ez kozmetikázott, akkor az tragédia…
    Nálunk bizony a nyár már fel lett szabadítva, pörgött is ezerrel az élet, a turizmus, a vendéglátás.

  11. Ausztria ezt csinálja: A 12év felettieknek oltás. (37% van jelenleg beoltva) – Aki nincs oltva, tesztel.
    12év alattiak: hétfőn egyszerre egymásután antigén-teszt és PCR-teszt a suliban (PCR eredménye másnapra megvan) Szerdán PCR a suliban (eredmény másnapra).
    Aki a hétvégén bármi rendezvényre akar menni, tesztelhet privát (gyógyszertárban vagy tesztutcában vagy kamera előtt és beregisztrálva), de ezt is az állam fizeti (most még)

  12. 11 Tia
    Sok helyről hallja az ember, hogy a tesztek költségét az állam állja.
    Nálunk ez senkinek nem jár, pedig szomszédaink között nálunk kisebb országok is bevállalják.
    Vajon miért félnek nálunk ennyire ennek bevezetésétől?
    Annyira drága lehet ez az állami egészségügynek, hogy ezen spórolnak?
    Tavaly nálunk is beütött a korona karácsonykor, akkor még kiküldtek beöltözött mintavételezőket, de az utóbbi időben ilyent nem látok és hallok, pedig betegek biztos most is vannak.
    Tartok tőle, hogy ha valaki a háziorvosnál gyanús panaszokkal jelentkezik, akkor minden mintavétel nélkül elrendelik a két hét karantént, így inkább nem is jelenti be senki….

  13. 12. hubab

    Talán mert az emberiség nem volt még ennyire az emberi nívó alatt. Orvosként végighallgatom azon ismerősöket akikkel a gyerekem miatt kell kapcsolatot tartanom (pl.osztálytársak szülei) és bámulom a talajt a sok ostobaság miatt amit összehordanak az oltásellenséggel. Ha pedig véletlenül nekiállok elmondani a valóságot, az eseteket..akkor néznek rám hitetlenkedve és érzem hogy nemcsak megkérdőjeleznek, de egyenesen bolondnak néznek. Aki pedig elmondja hogy a hozzátartója áldozat lett, azt nem hallják meg, nem hiszik el.
    Sőt a jelenlegi korlátozásmentességgel igazolva érzik magukat.
    Amit pedig a magyar kormány tesz arra nincsenek szavak. De hát pont ennyi birka mellett tud ilyen olcsón népszerű lenni a jelenlegi vezetés. Ehhez is tehetség kell 🙂

  14. 13. Kitartás Tia, lesz még így se…! Legalább is idehaza biztosan, kb. 60% -os átoltottság papíron (Ugye kb. ezres nagyságrendben vannak olyanok, akik némi kenőpénzért elintézték az „oltást”, hogy legyen védettségi igazolásuk, és a jellemzően Janssen COVID vakcina meg nem a delta izomba ment, hanem a lefolyóba…! Továbbá van kb. 150600 fő aki nem vette fel a 2. oltását és a többségül nem is fogja, meg van kb. 3-3,5 millió ember akiket nem oltottak eddig be, mert nem akarják felvenni a védőoltásokat.) és erre van a kb. semmilyen járványügyi védekezés! Hiába, közeledik a jövő év és a választások, népszerűtlen intézkedést azt nem hozunk (se a kormány, de az ellenzék…) mert csak a „győzelem” számít. Most kicsiben megcsináljuk azt, amit az USA Trump vezetése alatt ’20 őszén-telén véghezvitt, az ismert következményekkel…! És ezen a kb. 60% -os átoltottság csak minimálisan fog érdemben segíteni.

    Egyébként a keresztimmunitás meg úgy néz ki felejtős: Ismerősi körömben több olyan ember is van, aki tavasszal átesett az alfa variánson, de nem oltatta be magát, mert védett. Nem, nem oltás ellenesek, de úgy voltak vele, hogy ráér az még 1/2-3/4 év múlva is…, nem ért rá! Most átestek a deltán is, igaz kórházba nem kerültek, de sokkal jobban meggyötörte őket mint az alfa lefolyása, intenzívebb fizikai tünetek, súlyvesztés, kb. 1 héttel tovább tartott a gyógyulás mint az alfa esetében, stb.!
    Persze ebből nem fogok általánosítani, de nagyon úgy fest, hogy a keresztimmunitás az vagy nincs is a deltára vonatkozóan ha egy korábbi variáns fertőzésén estél át, vagy jóval rövidebb ideig tart ki, mint azt eddig gondolták.

  15. 2. János
    Nalunk csak hétvegén van a gyereknek gombnyomogatás. Amúhy se a liberális nevelésemről vagyok híres. (Bár libsibolsi vagyok 🙂 )Heti 8-9 óra edzése van. Este fél 9-re érünk haza hétköznap.
    Merkeli már pedzegette, hogy nemsokara oltják a kiskölyköket is. Már nagyon várom. Akkor indulnak csak igazán a játszóházas szülinapok! 🙂

  16. 13 Tia
    Látod, itt is mennyi igen okos ember van, aki tán téged is fizetett bérencnek hisz, aki szándékosan a pusztulás útjára akarja terelni az embereket, vagy olyannak, aki olyan buta, hogy nem is érti ami történik… 🙂
    De reménytelenek, és szerintem nem történhet olyan pozitív fordulat az eseményekben, ami kifordíthatná őket ebből a negatív kerékvágásból, akkor is megkeresnék azt az érvelést, ami az elbizonytalanítást gerjeszti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük