(3622) Pandémia

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Számomra egyre világosabb az emberiség helyzete. Mivel, a nagy többség nem ért velem egyet, vitára bocsátom nézetem.

A pandémiával szemben az emberiségnek két fegyvere van. Az egyik a lockdown, vagyis az elzárkózás (karantén, maszkviselés, távolságtartás, stb.) A másik a védőoltások alkalmazása. Az elzárkózás igen hatékony. A tomboló járványt néhány hetes elzárkózással jelentősen meg lehet szelídíteni. Hátránya, hogy lelassítja a „gazdaságot”, magyarul csökkenti a profitot. A nagytőke nem akar elzárkózást. Könnyű dolga van, mert az emberek se akarnak.

Amikor, az utolsó elzárkózás meghozza a hatását a hatalom boldogan lazít, a tömegek boldogok, hogy visszakapták az „életüket” és újra tombolhat a tömeges közösségi élet: sör partik, meccsek, tömeges zenés rendezvények, stb. Erre, a megbetegedések száma megugrik, amit 2-3 hét késéssel követ a kórházi kezelések, lélegeztető gépen lévők, és elhunytak növekedésének száma.

Ha, emelkedik a fertőzöttek és végül a halottak száma, a társadalom kettéválik. Van, aki elfogadja a magyar 30 ezer halottat, van, aki nem. A szakértők világszerte nem akarnak iskolanyitást. Mindenki nyomja a saját véleményét, mert vélemény az van, csak a legtöbb embernek fogalma sincs hogy alakult ki, mert gondolkodni azt nem tud. Nyilvánvaló, hogy az oligarchák érdeke a folyamatos profit termelés, és volt rá gondjuk, hogy hamis hírek elterjesztésével befolyásolják a tömegeket. Oly annyira, hogy még orvosok, nővérek is oltásellenessé váltak. De miért? Ki profitál abból, ha tömeges az oltás elutasítás?

Statisztikailag egyértelmű, hogy az oltatlanok között sokkal több az áldozat, mint a beoltottak között. Az egyén szempontjából ez azt jelenti, hogy beoltottan sokkal nagyobb a túlélési esélye. Az téveszt meg embereket, hogy előállnak egesek, akiknek ismerőse, rokona oltás után két nappal meghalt, vagy rákot kapott? Már fel van mérve, vannak mellékhatások, néhány esetben egészen komolyak. De ezek esélye rendkívül kicsiny, míg a fertőzést követő betegség, szenvedés, és esetleg halál hosszabb távon elkerülhetetlen. Akkor, miért nem vállalják fel? Mert bedobták, hogy kísérleti vakcina. Rajtam, aztán ne kísérletezzenek!

Talán fel kellene fogni ésszel, hogy lett valamik új, ami kikerülhetetlen. Most már világos, hogy az életünk végérvényesen megváltozott és pedig a kellemetlenebb irányba. Volt már ilyen, megszoktuk. 100 éve a szívinfarktus ritka volt, mint a fehér holló. Ma, már nem az. Már mindent tudunk róla, de el nem kerülhető, csak az esélye csökkenthető. Ehhez, most jött a COVID-19.

A COVID halál tökéletesen nem elkerülhető, de az esélyt jelentősen lehet csökkenteni: rendszeres oltás és folyamatos lockdown. Kellemetlen? Bizony az, de értelmes emberek részére megéri. Lesz még ebből rengeteg szakmai és politikai vita, amíg kialakult a globális emberi magatartás. Csak, azt kell felfogni, hogy ez soha nem fog elmúlni, velünk marad, mint az influenza, csak egy kicsit kellemetlenebb.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

78 gondolat erről: „(3622) Pandémia

  1. “Mivel, a nagy többség nem ért velem egyet, vitára bocsátom nézetem.”

    Tisztelt Tibor bá’!

    Amennyiben legalább eme poszt alatt, lehetőséget biztosítana egy korlátlan, “magenta mentes” beszélgetésre, úgy gondolom, hogy Ön is közelebb kerülne ahhoz, hogy megértse a “másik tábor” véleményét, álláspontját.
    Kívülállóként azt látom, hogy napjainkra a blog sajnos odáig jutott, hogy a nem hivatalos narratívát képviselő látogatók, hozzászólók, mély hallgatásba temetkeztek a drasztikus, és “egyoldalú cenzúrázás” miatt.
    Némi nyitottság és rugalmasság Tiborbá’ részéről, lehetővé tenné megérteni, miért is szakadtak embertársaink annyira két felé, amennyire soha nem szabadott volna..

    További jó egészséget, és még nagyon sok év szellemi frissességet kívánok Önnek/Önöknek!

  2. Az a baj, hogy a társadalom olyan megosztott ebben a kérdésben, hogy soha sehol nem fog vegytisztán megmutatkozni a teljes oltottság és teljes oltatlanság következménye.
    Így soha nem fogunk megbizonyosodni arról sem, hogy létre tud-e jönni a nyájimmunitás, illetve ha létrejön, milyen hamar képes ezt felborítani egy külföldről beszivárgó új mutáció.
    Pedig akkor tudnánk igazán látványosan prezentálni az emberek felé az oltások hatását, ha volnának teljesen beoltott, és teljesen oltás nélküli területek, amelyek statisztikái tisztán megmutatnák a valós különbséget.
    Így csak próbálja mindenki a vegyes statisztikákból levonni a következtetéseket, amelyek olyan összetettek, hogy mindent lehet kétségbevonni, félremagyarázni, saját igazát kimutatni.
    Az oltást propagálók igyekeznek az előforduló mellékhatások számát, jelentőségét elhanyagolni, illetve a közös haszon érdekében felvállalni ezeket a kockázatokat, ami természetes és indokolt, ha össz társadalmi szempontból nézzük a dolgot.
    Az egyén szempontjából már nem olyan egyértelmű a dolog, mert a fiatal, egészséges, jó immunrendszerű emberek nem óhajtják felvállalni annak a kockázatát, hogy valami egyéni érzékenység miatt, amit egyenlőre az egészségügy nem tud biztosan kiszűrni, vagy erre nincs kiépített kapacitása, valami súlyos egészségkárosodása legyen. Vagy valami hosszabb távú, még egyenlőre nem ismert mellékhatás felléphessen élete hátralévő, még vélhetően hosszú ideje alatt.
    Ha egy ilyen ember lesz az oltás áldozata, az tekinthető annak, hogy ő mint járulékos veszteség hozzájárult az egész közösséget ért veszteségek csökkentéséhez a saját vesztesége révén.
    Az ilyesmi meg nem nagyon szokta az embereket lelkesíteni, mert kicsit hasonlít a Szása közkatona hőstettéhez, aki rávetette magát a német géppuskafészekre, testével bénítva meg azt…
    Igaz, hogy a fiatal és egészséges is válhat a vírus áldozatává, de jóval kisebb valószínűséggel, mint egy idős vagy beteg ember, de ettől ő szubjektíven még értékelheti a maga megbetegedési esélyét jelentéktelennek, míg az oltás esetleges mellékhatását kevésbé kiszámíthatónak, amit nem akar bevállalni.
    Én ezt érzem a sok oltásellenes megnyilvánulás mögött lehetséges motivációként, már legalábbis azok részéről, akik nem valami eszement összeesküvés-elméletekkel, az emberek kiirtásának szándékával magyarázzák az oltások propagálását.
    Aki viszont ezen az alapon nem oltat, azért azt is tudnia kellene, hogy ezzel tulajdonképpen elszabotálja azt a feltételezett optimális hatást, amivel meg lehetett volna fékezni a járványt, és arra ítéli a társadalmat, hogy tovább vergődjön a korlátozó intézkedések bilincseiben…

  3. Egy hozzászólásom beragadt, kétszer is megpróbáltam küldeni, de most még azt sem írta ki, hogy moderációra vár, ahogy szokta.
    Lehet, hogy valami működési probléma van?
    Meglátjuk, ez megjelenik-e…

  4. Tibor bá’

    először is, az esetleges félreértések elkerülése véget jó lenne, ha egyértelműen megjelölnéd, hogy ez esetben ez a Te saját véleményed, és hogy nem pénzbeli vagy egyéb juttatás ellenében írtad le.

    A múltban már többször félreértésre adott okot, hogy átvett cikkek vagy egyes szám első személyben, vagy pedig olyan módon lettek közölve, hogy az úgy tűnhetett, mintha a saját véleményed lenne. A másik tétel pedig arra vonatkozik, hogy mindenfajta médiából ( tévé, rádió, reklámok, stb. ) ömlik ránk, hogy oltassunk be magunkat, és hogy más megoldás nincs. Ezen reklámok készítői, valamint terjesztői PÉNZT kapnak ezért a tevékenységért, ezért az üzleti tevékenységnek minősül. Ezért azt sem jelenthetjük ki, hogy ezek a saját véleményüket tükrözik.

  5. Számomra a legnagyobb probléma a már ismert „Ha nem VELEM vagy, akkor ELLENEM!” szlogen alkalmazása. Ez torzítja a képet, és hamis képzetet alakít ki.

    Ha valaki valaminek EGY RÉSZével nincs kibékülve, akkor hajlamosak vagyunk szembeállítani az EGÉSSZEL. Ha én azt mondom, nem kielégítő az oltásokkal kapcsolatos hozzáférhető és propagált információ, akkor oltástagadó vagyok? Természetesen, hiszen nem ÉRTE, ezáltal csakis ELLENE lehetek ( lásd fentebb ).

    Miközben mindenki elismeri, hogy az oltásokkal kapcsolatban sok a kérdés. Szóval mindenki elismeri, a különbség ott van, hogy valaki számára ez jelentéktelen részletkérdés, mások pedig nagyon fontosnak tartják ezeket a részleteket.

    Az utóbbi másfél évben, ha a legkisebb gyanú is felmerült, akkor egy haláleset automatikusan covid esetként lett elkönyvelve, még akkor is, ha valaki közlekedési balesetben halt meg, vagy leesett a harmadik emeletről ( kissé költői túlzás, de igazából annyira nem, sajnos ). Az oltások után pedig kezdődtek a gyanús esetek, ám érdekes módon ezek egyikéről sem bizonyosodott be, hogy az oltás következménye lenne. Mindig valami más, alapbetegség, vagy szerencsétlen együttállás volt az ok. Miközben történnek olyan esetek is, ahol közismert személyek halnak meg hirtelen, nem sokkal az oltás után. Látszólag egészségesek, de persze mindig kiderül, hogy hajlamosak voltak az infarktusra, gutaütésre, stb, minő meglepetés.

    Ha valakit közvetlenül érint egy eset, az nagyon megrázó. Saját fájdalmát hajlamos kivetíteni az egész világra, beállítani rossznak mindent, ami esetleg segítség lenne, de rosszul sült el dolog. Akit közvetlenül érint, az a saját eseményhorizontján belül érzékeli ezeket az eseteket, és természetes módon korlátozott nézőpontja nem engedi, hogy objektívan tudja megítélni a helyzetet. Így születnek meg azok a gondolatok egyes emberek fejében, amiket aztán később már összeesküvés elméleteknek nevezünk.

    Csakhogy ma már a XXI. században élünk. Olyan kapcsolatokkal rendelkezünk, amiről még húsz éve sem álmodhattunk. A hivatalos propagandán kívül megvannak azok a lehetőségek, hogy aki akar, információhoz juthasson. Ezeket a csatornákat is igyekeznek szűrni ( lásd öncenzúra, mivel bizonyos kifejezéseket tiltottnak kiáltottak ki ), ám egyenlőre nem sikerül teljesen ellehetetleníteni.
    És egyszer csak kiderül, hogy gyanús esetek máshol is történnek, az emberek megosztják egymással – nem a híreket – a saját tapasztalatukat, és látható, hogy valami nincs rendben. Ha én, az én személyes tapasztalatom alapján látom, hallom, megtapasztalom, hogy a családom, az ismerőseim, a szűkebb környezetemben mi történik, hajlamos vagyok hinni azoknak is, akik ugyanezt állítják, annak ellenére, hogy azokat az állításokat nem tudom ellenőrizni. De a saját környezetemet igen. A saját ismerőseimet igen. Hogy amíg minden covid következmény volt eddig, most semmi sem az oltás következménye, természetesen.

    Ha pedig feléled a kétkedés, jönnek a kérdések. Ha a kérdésekre nem jön megfelelő válasz, jön a kutatás. Én személyesen elolvastam a hozzáférhető – hivatalos – verzióját a vakcina gyártójával kötött szerződésnek. Nagyon gyanús elemeket találtam benne.

    Személyesen utánanéztem és elolvastam az Emberi Jogok Európai Bírósága 2021. januári határozatát, amely kijelenti, hogy mindenhol kötelesek tájékoztatni a lakosságot, hogy a vakcinák csupán kisérleti jellegűek, átmeneti, és kivételes engedéllyel lettek forgalomba hozva, és hogy senkit nem kényszeríthetnek, sem pedig nem büntethetnek semmiféle retorzióval akkor, ha nem hajlandó beoltatni magát. Nem lehet különbséget tenni oltott, és nem oltott személy között.

    És mit tapasztalok? Aki óvatos, azt laposföld hivőnek kiáltják ki, állami propaganda hathatólagos segítségével (!), miközben senki sem firtatja azt, hogy miért nem alkalmazzuk azokat a módszereket és gyógyszereket, amelyek már BIZONYÍTOTTAN beváltak ( senkinek sem volt mersze eddig hivatalosan cáfolni az eredményeket ). Az embereket megosztják, és egymás ellen fordítják, mégpedig sikeresen. Húsz év múlva ezt már tanítani fogják a történelemórán. Bizonyos magániskolákban pedig már jövőre, vagy akár most is …

    És azt se feledjük, hogy ez egy ember által alkotott vírus. Ez tény, amit ma már senki sem vitat. Az információ megtalálja mindig az utat, mert a világ így működik. Az információ eltitkolása nem, csupán a tömegek megvezetése és megfélemlítése az, ami veszélyes.

  6. 3 – hubab:
    A rendszer öntevékennyé vált. Tömegessen tarja vissza a hozzászólásokat. Mindenki kétszer-háromszor próbálkozik, ami csak az én munkámat növeli. legyetek türelemmel.

    45 – sleeper:
    Ha nem fordítás, hanem poszt, akkor nyilván az én véleményem. Fordításba a véleményem (ritkán) kékkel írom be.

  7. Gondolkodni tudók és főleg a „magenta gondolkodók” figyelmébe:
    https://index.hu/gazdasag/2021/03/31/koronavirus-magyarorszagon-vakcina-oltoanyag-pfizer-szputnyik-v-moderna-astrazeneca-sinopharm-janssen-cansino-covishield/

    Mivel a legelfogadottabb és egyértelműen leghatásosabb oltóanyag a Pfizeré, erről bővebben:
    https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_hu.pdf

    https://index.hu/techtud/2021/07/19/pfizer-vereckei-peter-harmadik-oltas-koronavirus-vakcina-jarvany/

    Végül egy alaposan megfontolandó lépéshez (mert semmi sem csodaszer, és régóta tudjuk, hogy a „jóból is megárt a sok”):
    https://index.hu/belfold/2021/08/03/negyedik-hullam-harmadik-oltas-galgoczi-agnes-nnk-delta-mutans-esetszam-novekedes/

    A Pfizernek hamarosan meglesz minden engedélye, lezárulnak a kötelező vizsgálatok, így jogilag akár kötelezővé is lehet tenni. Hiszen minden más, a köz által elfogadott vakcina és védőoltás esetében is így van, ill. így jártak/járnak el!

    Sokan a magentások közül gondolkodás nélkül nyúlnak a reklámokból ismert fingmegkötő, büfiztető, zabáljmégakkorishanembírjaagyomrod, stb. pirulákért, de a számukra ismeretlen terep és az internetes közösségi (ezen is csak röhögni lehet) életük hatására most mégis beszartak és ördögöt kiáltottak. A múltkori poszt gyönyörűen bemutatta, pszichésen hogyan és miért működik ez a dolog…

    Szándékosan a bulvársajtóból szemezgetek, láttassék, hogy minden információ közérthető módon fogalmazva, bárki számára elérhető, szinte szembe jön, még, ha nem is a Facebookon megszokott módon.

    S akkor a csattanó, hogy legyen egy kis aktualitásunk:
    https://index.hu/techtud/2021/07/17/herrington-a-novekedes-hatarai-elorejelzes-futurologia-jovokutatas-osszeomlas/

    https://telex.hu/eszkombajn/2021/08/15/eger-patkany-utopia-kutatas-tarsadalom

    Tetszenek érteni?!
    Amikor eléri a megfelelő példányszámot a populáció, teljesen összeomlik!
    Nem azért, mert nincs étel…
    Nem azért, mert nincs elegendő élettér…
    Nem azért, mert ne lehetne 3x annyi példányt is kitartani az adott körülmények között…
    Egyszerűen csak azért, mert így van az élővilág huzalozva.
    Ahhoz, hogy a kívánt optimális platón lehessen tartani az adott populációt olyan beavatkozások szükségeltetnének, amelyek miatt elveszítenénk azt, amik vagyunk. S mivel erre sohasem kerül sor, maga a platózás megvalósítása csak egy álom marad, amelyből keserű ébredés lesz, amikor a mi kis patkányuniverzumunk is eléri a lehetőségeinek határát.
    Érdemes végignézni a csatolt angol nyelvű filmet, milyen, amikor a patkánykolónia egyes tagjai lecövekelnek az ételosztó elé, s harcolnak a társaikkal, amely miatt tömegével sérülnek meg, holott az étel bőségesen elegendő lenne minden példánynak, sőt többnek is, mint amennyi van. Mit látunk, ha nem ugyanezt, amikor a világ felső tízezres közössége sokszorozza a maga sem tudja mit kezdjen vele vagyonát, miközben az alsó milliárdok éheznek és nekik fognak menni?

    Kezdem elfogadni a Tiborbá által képviselt nézőpontot, miszerint minden exponenciálisan felfutó fejlődés (elsősorban civilizációs fejlődés) végeredménye törvényszerűen a gyors és totális pusztulás. Ilyen rövidke ablakból szemlélve a világot, olyan jelentéktelenné zsugorodik a lét, az intelligencia és a civilizáció minden gondolata és technikai vívmánya, hogy foglalkozni sem érdemes vele a világegyetem szempontjából! Az embernél jelentéktelenebb tévedése valószínűleg nincs a világnak.

    S most ismét a 2/3-os többségben lévő magentásoké a szó: … 🙂

  8. El kell mennem. Csak ebéd után tudok beragadt hozzászólásokat kiszabadítani.

  9. 7. Anonymus

    Szeretném figyelmedbe ajánlani e szösszenetemet, amit pár hónapja írtam. Ez nem egy mások által megmondott, elmondott vélemény, vagy újságcikk, hanem egy analízis, amelynek alapja egy teljesen hivatalos jelentés, ami egy konkrét vakcina vagy oltás következményeinek felmérése. Ha jól emlékszem, az adatok májusig bezárólag vannak feltüntetve, egy konkrét ország – USA – esetében. Az analízis „csupán” a halottak számával foglalkozik, nincsenek benne a súlyos, de nem halállal végződő esetek. Természetszerűleg nem lehetnek benne a hosszú távú mellékhatások, illetve következmények sem, az oltás megkezdése óta eltelt idő rövidsége miatt. Ezek miatt jogosan feltételezhető, hogy a tényleges helyzet akár egy nagyságrenddel is súlyosabb lehet, de egyenlőre ez csak feltételezés.

    Ennek ellenére nagyon tanulságos, bárki által ellenőrizhető, és akár vitatható is..

    http://www.antalffy-tibor.hu/3542-magyar-oltakozas#comment-294912

  10. 9 – sleeper:
    Akkor erre itt az én tanulmányom, vagy ha úgy tetszik okoskodásom. Tegyük fel, hogy a SARS-CoV-2 vakcinájában lévő tüske fehérje olyan elváltozásokat hoz létre a szervezetben, amiknek következtében 8 év múlva férfiaknál hererákot, nőknél emlőrákot fejleszt ki. Az előlt vírusos vakcinában (kínai) természetesen van tüske fehérje. A vektor vakcinákban is, és az mRNS vakcinákban is. Mivel ezt valaki megjósolta, milliók nem oltatják be magukat. A következő 8 év alatt ezek a milliók szép csendben megfertőződnek, két százalékuk meg is hal, és akkor kiderül, hogy a fertőzést végző SARS-CoV-2 vírusnak is van tüske fehérjéje, és akik egyszer megfertőződtek azoknál is lesz hererák, emlőrák. Mit nyertek a szkeptikusok?
    Következtetés: Ami a vakcinában van, az van a vírusban is. Az adjuvánsok hatása pedig ismert.

  11. Többször is kijelentésre került a blogon, hogy a virus meghatározhatatlan idöre velünk marad, és megszokott életmódunk változni fog, ez nem vitás.
    Nos, ahány ország, annyi járványügyi lépés, hozzáállás, .Nem tudhatom, mi és hogyan történt nálatok, de lássuk röviden a dolgok lefolyását nálunk:
    1. Február / Március
    A járvány legelső fázisa meglepetésként ér úgy bennünket, mint az egász világot, exponenciálisan, megállithatatlanul növekszik a fertözöttek, a súlyos betegek valamint a halálesetek száma.
    2.Április / December
    Lezárások, kijárási tilalmak, északai házifogság, kötelező maszk még akár az ágyban is stb., teljes iparágak súlyos megnyomoritása valamelyest mérsékeli a helyzetet.
    3.December
    A tömeges Pfizer oltások tüneményes gyorsan hozzák az áhitott eredményt, viszonylag gyorsan normalizálódik minden, korlátozások teljes megszünése, kórházak teljes tehermentesitése.
    4. Junius / Július
    Új variánsok aggasztó megjelenése, a fertözési görbe fokozatos, majd egyre gyorsuló emelkedése, ugyanakkor kiderül az oltások VISZONYLAGOS hasznossága, sokkal kevesebb a súlyos állapotban levö oltott beteg, de kiábránditó az oltás csak részleges védeleme .
    5. Augusztus
    A harmadik oltáshullám gözerővel folyik, kissé korai jövendölni, de látszik máris valamelyes megtorpanása a felfutott esetszámoknak.
    A kormány az EÜ által inspirált álláspontja alapján, ha a betegek száma országosan eléri a 2000 föt, visszajönnek az összes múltbeli elzárások, a reptér TELJES bezárásával tetézve.
    Reméljük, nem kerül majd erre sor.
    Ennyi, naprakészen.

  12. 7. Anyonomus
    A populáció gyors , majdnem exponenciális „fejlődésének” az erejét sokan nem érzik, mivel nem szembesülünk azzal hogy egy adott térség (pl. kína,india,stb..) miként fejlődik.Pl a kis kínai eltervezi hogy kocsit vesz és fogyaszt.Nem vele van a baj magában hanem a másik többzsázmillió társával aki ugyanúgy tesz.Kocsi kell, ez kell, az kell.A 8 milliárd patkányból talán 1 milliárd él mainak mondott civilizált életet.A többi 7 milliárd vegyesen él, van aki ma is kunyhóban él és nincs cipője.Olyan nem jön el hogy 8 mrd ember majd német életszínvonalon él, noha nem is ez az élet rendje.Az erőforrások szűkösek és már 1 milliárd ember „nyugati életszínvonala” is alig tartható.Ráadásul az 1mrd ember azért is él jól mert kizsákmányolja a maradék 7 mrd-et valamilyen szinten (kávé,kakaó,alapanyagok,stb…)A 8 mrd patkány között is érzékelhető a feszültég növekedése.A növekedés valóban nagy.Egy példa: Múltkor motoroztama 6000 lakosú városunk határában és kivezető főútján ahol nem szokott nagy forgalom lenni.Készíteni akartam egy két tájfotót a gomolyfelhőkről.Hát emberek folyamatosan jöttek az autók hol hátulról hol szemből .Az 5 km-es szakaszon mire tudtam egy két képet készíteni vagy 60 autó húzott el mellettem.Mire elkészült a kép már jött is a következő autó.Lehet hülye példa volt az exponenciális növekedésre , de valós a dolgogÉs ráadásul újszerű autók húztak el mellettem .Na de nem ez a lényeg, hanem az hogy ezek legyártása iszonyú pörgés a gazdaságnak, mert amit én szemléltem akkor az csak egy pont volt a világból de sokmillió ilyen pont van.Mondhatni még tart az exponenciális növekedés bár lehet nem sok évig.

  13. 11. Tibor bá’

    okfejtésed nem helytálló, mert nem értetted meg a lényeget abban, amit akkor leírtam :

    1) ha meghozod a megfelelő döntéseket, ellenőrzésed alatt tarthatod a vírus terjedését. Példa: Japán, ahol a népesség számához mérten elenyésző a halottak száma, mindenféle vakcina nélkül, csupán a védekezésre koncentrálva.

    2) ha mindenkit beoltatsz, a mostani ( májusi ) eredmények alapján is minimum összemérhető lesz a halottak száma a vírus áldozataival, csupán attól, hogy belehaltak a mellékhatásokba. Ezen kívül lesz egy másik nagy tömeg amely súlyos mellékhatásoktól, és hozzá egy jelentős tömeg – nem egyjegyű százalékban kifejezve, – ami a könnyebb mellékhatásoktól fog szenvedni

    A te elméleted azért hibás, mert alapja az, hogy mindenki mindenképpen elkapja a vírust. A lényeg pedig, hogy mint arra már többen rámutattunk, hogy ez nem igaz.
    Megfelelő intézkedésekkel kordában lehet tartani, és olyan verziók is vannak, amikor a gazdaság is minimálisan sínyli meg a korlátozásokat.

    Erre példák vannak szerte a világból, de a közvetlen környezetünkből. Ezek a példák már be lettek mutatva itt is sokszor.

    Nagyon sok olyan ország volt, ahol meg sem érezték az első hullámot, gyakorlatilag nem létezett. Gyakorlatilag azonban már a második hullám kezdetétől – ez 2020 ősze – mindenki a vakcinákra várt mint mannára az égből, és egymást követték a felelőtlen döntések. Ennek a levét ittuk meg télen, amikor olyan döntéseket kellett meghozni, ahol már mindenki megérezte nagyon is a korlátozásokat.

    Most ezt visszaolvasva, amit ide leírtam, tulajdonképpen az a gondolat fogalmazódik meg bennem, hogy a legnagyobb kárt pontosan a vakcina, és annak ígérete okozta – ha ez nincs, akkor a döntéshozók nem fekszenek le a pharma cégeknek, és józanabbul gondolkodva, megfelelő döntéseket hozva mindannyian kevesebbet szenvednénk. Nemcsak közvetlenül a vírus miatt, hanem az ésszerűbb formájú lezárások miatt is.

    Ráadásnak vakcina sincs, és mellékhatások sincsenek.

  14. 12 – sleeper:
    Amikor én születtem a fekete himlő elleni védőoltás már kötelező volt. Senki se hisztizett, mindenki beoltotta az újszülött gyermekét. Mivel ezt a gyakorlatot az egész világ átvette, a betegség 1979-ben eltűnt.
    Ha az emberiség adaptálta volna a te ötletedet, akkor oltás helyett, amikor jött a járvány, mindenki elbújt volna egy elefántcsont toronyba, nem érintkezett volna senkivel addig, amíg el nem múlik a járvány. Volt aki ezt az utat választotta, így született Giovanni Boccaccio Dekameronja. A módszer tökéletes, csak egy baja van, nagyon kevés ember engedheti meg magának, és persze kell hozzá elég sok munkás kéz, aki kiszolgálja az elrejtőzötteket.
    De ez csak egy elmélet. A kormányok ebbe nem mennek bele. A népesség egy harmada pedig nem tartaná be. Akkor pedig okosabb, ha beoltatod magad. Különben az a véleményem, hogy aki belehal az oltásba, annak van valami igen nagy baja az egészségével. A fertőzésbe is egész biztos belehalna.

  15. A fekete himlőt a variola major vírus okozta, elérve a 30%-os halálozási arányt, ám a variola minor esetében ez utóbbi paraméter már csak 1% alatti.
    Jelen esetben egy nátha vírusról beszélünk – a koronás patásról – nehezen fog veszettséget okozni, de csak így tovább a sárga úton. 😀
    (Á, semmit nem jelentenek az izraeli adatok, mely szerint 39%-os a védettség, és maximum 9% lesz súlyos… eddig oltás nélkül is 10% volt, de azért a súlyos esetek az intenzíven 69%-ban dupla oltottak. Á, smafu, csak a vallási fanatizmus: Jézus már pedig a vízen járt. 😀 😀 😀 )

  16. 9. Általad is elismerten „játék a számokkal” számításod alapján is háromszor, hatszor jobb az oltások aránya. De ha hozzáveszed azt, hogy a járvány nem állt meg és ezt hasonlítottad a teljes lakosság beoltásával, ami már befejezett, akkor még jobb lehet az arány. A másik érv, hogy nem japánban, hanem itt élünk, a harmadik hogy ha ugyanúgy számolnák a halottakat Japánban, mit nálunk, lehet jóval több lenne a COVID miatt elhunyt.

  17. Sleeper fenntartásait osztom.

    De én nem vagyok szakember a témában, így nézzük a Magyar Tudományos Akadémia két cikkét:

    1. Mire kell figyelniük a döntéshozóknak a teszt kiválasztásakor?

    Mi okozza valójában a problémát egyes antitesteket kimutató tesztekben? Az alábbi kérdéseket tehetjük fel:
    Specifikusak-e a jelenlegi tesztrendszerek a SARS-CoV-2 vírus ellen a megfertőzött betegben termelődő antitestek kimutatására?

    Sajnos nem teljesen.

    Ismerünk legalább további két koronavírust (HCoV-OC43 és HCoV-HKU1, de lehet több is), amelyek közönséges náthát okoznak, és akár 1-2 évig is kimutatható az ellenük termelt IgG ellenanyag a betegben.

    Ezek az antitestek nagyon hasonlóan viselkednek, mint a SARS-CoV-2 ellen termelt antitestek.

    Gondos, aprólékos munkával lehetne bebizonyítani, hogy egy adott tesztrendszer hány százalékban „keresztreagál” ezekkel az antitestekkel, azonban ezeket a vizsgálatokat a gyártók nagy része nem végezte el.

    Ez tehát ún. hamis pozitivitást eredményez, azaz SARS-CoV-2 elleni ellenanyagot mérünk olyan egyénekben, akik nem SARS-CoV-2 vírussal, hanem valójában más vírusokkal fertőződtek meg.

    A „mátrixhatás”:

    Hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy a tesztrendszerünkben a beteg SARS-CoV-2 vírus ellen termelt immunglobulinja és az annak kimutatására szolgáló fehérje egymásra talál, és létrejön a várt, jól kimutatható reakció.

    Ilyen idealizált helyzet csak a tankönyvben van, az életben ez a reakció a betegtől levett vérmintában zajlik, amelyben jelen van a beteg összes többi keringő fehérjéje is (egyes becslések szerint akár 40 000 fajta különféle fehérje).
    Ráadásul a fertőzött ember vérében egyes fehérjék koncentrációja a nyugalmi szint ezerszerese is lehet. Tehát a tesztek a tűt keresik a szénakazalban.

    Így fordulhat elő, hogy az egyik nagy, hirtelen piacra dobott tesztrendszer pl. a ferritin nevű vérfehérje szintjének megemelkedését SARS-CoV-2-pozitivitásnak jelzi.

    A ferritin egy olyan fehérje a vérben, amely a vasat tárolja a szervezetnek egy későbbi időpontban történő felhasználása céljából, és vérszintje megemelkedhet mindenféle gyulladásban és daganatokban is.

    Ez bizony hamis pozitivitást jelent.

    https://mta.hu/tudomany_hirei/koronavirus-tesztek-mire-kell-figyelnie-a-donteshozoknak-a-teszt-kivalasztasakor-110626

    ————–

    2. Versenyfutás a vakcináért

    A vakcinával kapcsolatos jelenlegi aggodalmak:

    A mostani koronavírus elleni oltóanyag fejlesztését a fentiekben vázolt
    – általános – bizonytalanságokon túl több konkrét aggodalom is nehezíti.

    Az egyik a betegség ún. antitestdependens felerősödése (általánosan használt angol rövidítéssel: ADE).

    A jelenség a védőoltásoktól teljesen függetlenül is létezik, legklasszikusabb példája a dengue-láz. Ez egy vírus okozta betegség, amely vírusnak 5 különböző változata, ún. szerotípusa van.

    Sajnos az egyik szerotípus okozta betegség átvészelése nem ad védelmet a többi szerotípus ellen, de az igazán meglepő nem ez, hanem az, hogy a helyzet pont fordított:

    ha az ember kiáll egy adott szerotípus okozta fertőzést, akkor egy másik szerotípus elkapása súlyosabb lefolyáshoz fog vezetni!

    Ez a paradox reakció, amikor a korábbi fertőzésre adott válaszból megmaradt antitestek a későbbi fertőzést kimondottan „segítik”, ez az ADE. (Az ADE mechanizmusa jelenleg is nagyon aktívan kutatott terület, pontosan még nem értjük.)

    A koronavírus elleni vakcina úgy kerül bele a történetbe, hogy a koronavírusok sajnos pont olyan kórokozók, amelyeknél megfigyeltek ADE-t.

    A helyzet valójában ennél is rosszabb, mert nemcsak a természetes fertőzésnél tapasztaltak ilyet, hanem a korábbi SARS elleni kísérleti vakcináknál (melyek szintén egy koronavírus ellen védtek volna) is.

    De hogy a mostani oltásnál is problémát jelenthet-e ez a jelenség, az – természetesen – még nyitott kérdés. (Ráadásul nem az ADE az egyetlen mechanizmus, ami paradox immunválaszhoz vezethet.)

    https://mta.hu/tudomany_hirei/versenyfutas-a-vakcinaert-110691

  18. 16 Jövőnk
    Minden statisztikát eltudok hinni a szentföldről (meg az ellenkezőjét is), csak azt nem hogy arrafelé Jézust ismernék. 🙂

    Azon meg mosolygok bő másfél éve, hogy milyen szavahihető lett hirtelen itt a „szajha” média, amikortól a halálfélelmet is felvette a repertoárjába…

  19. 18 -Vaszil:
    A szajha média holnapi időjárás jelentésében is kélkednem kellene? A fűrdővizzel együtt kiöntjük a gyereket is?

  20. 19 Tibor bá’

    Üdv a fedélzeten!
    „A szajha média holnapi időjárás jelentésében is kélkednem kellene? ”

    A holnapi időjárás előrejelzése nagyságrendekkel biztosabb lábakon áll, mint amik a nanovilágban történnek. Lásd Frozen (17) kommentjét! A meccsnek még a félidejénél sem járunk, de már igen sokan megtették a tétjeiket, amiben igenis a szajha (fizetett) média egyoldalú ténykedése tettenérhető.

  21. Vaszil +1
    Pontosan. A szajha médiának semmit nem lehet elhinni. Lásd a mostani Afgán helyzetet. Orrán-száján dől a propaganda, hogy lássátok barmok ha a nagy USA kivonul egy „békefentartott” országból, ott eljön a káosz. Rettegjetek. Bla-bla.
    Mossák az agyakat és így van ez mindennel.

  22. “súlyos esetek az intenzíven 69%-ban dupla oltottak.”

    15. our Future,

    ezt kíváncsi lennék honnan vetted. Az amerikában dolgozó magyar orvos, aki a kezdetektől kovidosokat lát el azt mondja, hogy a hozzájuk kerülő betegek 98-99%-a oltatlan. Dr. Vajo Zoltánról van szó, itt lehet megnézni:

    http://www.atv.hu/videok/video-20210809-heti-naplo-svaby-andrassal-1-resz-2021-08-08

    8.00-tól kezdődik ez a rész.

    Inkább neki hiszek. Kíváncsi lennék te mire tudod alapozni a bemondott számaid.

  23. 22 – Gyarmathy:
    Erre azt fogják mondani, hogy a magyar származású, amerikai főorvos le van fizetve. Aki hülye azt hülye is marad!

  24. 14 Tibor bá’
    A feketehimlő eradikálásában kulcsfontosságú volt az a két tulajdonsága, hogy a feketehimlő vírusa nem változékony, és az ellene kialakult védettség tartósan megmarad, valamint nincs állati rezervoárja, azaz csak embereket fertőz meg. Se kutyát, se macskát, se rágcsálót, se denevért, stb., ami a koronavírusről sajnos nem mondható el.
    Miután a feketehimlő eltűnt a földről (alighanem ez az egyetlen ilyen vírus, amellyel ezt sikerült megcsinálni, úgy gondolom) be is fejezték aez ellene való védőoltást.
    Kellemetlen meglepetés abból származhat, ha valamelyik magas biztonsági szintű katonai és/vagy kutató laboratóriumból kijut az ott ma is szigorúan őrzött feketehimlő vírus. Véletlenül. Wuhhh, milyen szerencse, hogy ilyen nem történhet.

  25. 24 malleusorbis
    Azt azért tudod, hogy az idősek túlnyomó többsége már oltott, és ezért a súlyos eseteknél nézegetni az oltottak és oltatlanok arányát az nagyon torzít.
    Ahogy ezt már kifejtették korábban is, ha mindenki be lenne oltva, és egyetlen súlyos eset lenne, akkor lehetne mondani, hogy a betegek száz százaléka oltott volt, még akkor is, ha ez az egy beteg csak egy százaléka a korábbiaknak.
    Viszont kiválóan alkalmas ez a kommunikáció a pánikkeltésre, mert ezt legtöbben nem gondolják végig…

  26. Sajnos a jelenlegi orvostudománynak nevezett valami az emberi test 99% -ának működését nem ismeri, mert csak az anyagra koncentrál. Ezért lőnek mellé most is.
    A valódi orvoslást, ami az ember testi/lelki/szellemi lényét veszi figyelembe, sikeresen kiirtották. Szánalmas, amit művelnek.

  27. 26. hubab
    – Hmm… Nézd már farkas… ezen már megint nincs sapka!

  28. 3622-pandemia
    1O . Tibor bá’
    „Következtetés: Ami a vakcinában van, az van a vírusban is.”

    Bistos vagy ebben, Tibor bá’?

    Én nem lennék annyira biztos ebben, hiszen eddig még nem tudták izolálni a coronavirust, legalábbis a görög igazságügyi orvosszakértők panaszai ezt igazólják.

    A CDC visszavonja az RT PCR-teszt vészhelyzeti felhasználási engedélyét, mert nem tud különbséget tenni a SARS-CoV-2 és az influenza között

    „Ha a PCR teszt “kimegy a divatból”, mert tarthatatlan, akkor bizonyára lesz helyette más, ami éppúgy “tudományosan elfogadott” lesz, mint elődje. ”

    https://orvosokatisztanlatasert.hu/2-tudomanyos-covid-konferencia/

    Meddig maradnak életben a beoltottak? – How Long Do the Vaccinated Have to Live? (July 22, 2021)
    How Long Do the Vaccinated Have to Live?

    https://www.henrymakow.com/2021/07/how-long-do-vaccinated-have-to.html

    Dr. Mylo Canderian azon a véleményen van, hogy a világ népességének 95%-a „haszontalan zabáló”, akiket a lehető leggyorsabban el kell altatni.
    A válasz a kérdésre: három-tíz év.

    Felelősség kizárása – nem tudom, hogy ez igaz-e, de a múltban Steven Fishman hiteles bennfentes információkkal szolgált.Gyakran felteszik nekem a kérdést: „Ha megkaptam az „oltást”, meddig fogok élni?”

    Ezt a kérdést egy barátomnak, Dr. Mylo Canderian, Ph.D. [született Milos Iskanderianos, Korfu, Görögország, 1938], aki 2015-ben kifejlesztette a grafén-oxid szabadalmát a hematológiai biofegyverként való felhasználásra .

    A teljes átláthatóság érdekében Dr. Canderian az, amit én „népirtó globalistának” neveznék, aki követi a Georgia Útmutató tízes tételét, amelyről nagyon ritkán esik szó, és amely szerint „Ne légy a Föld rákja; hagyj helyet a természetnek”.

    Dr. Canderian az Egészségügyi Világszervezet orvosi munkatársa, és nagyon támogatja Klaus Schwabot és a „Nagy Újraindítást”, az egy világméretű digitális valuta bevezetését, amit a WHO 2022-re kitűzött másodlagos céljául.

    Dr. Canderian azon a véleményen van, hogy a világ népességének 95%-a „haszontalan zabáló”, akiket a lehető leggyorsabban eutanáziába kell helyezni. „Nézzünk meg Chicago, Baltimore vagy Los Angeles belvárosát” – jelentette ki – „és világosan látni fogjuk, hogy miért kell a Haszontalan Fogyasztókat elaltatni, mint a veszett kutyákat”. Kifejezte megvetését a „fertőző pedagógusok” iránt, akik a Kritikus Fajelméletet hirdetik, és biztos benne, hogy a „vakcina” véget vet az „emberi ráknak a Földön”.

    Dr. Canderian lelkes támogatója a szabadkőművesség azon feladatának és kötelességének, hogy megszabadítsa a világot az „Emberiség pestisétől”. Személyes szinten azonban ő és én osztozunk a genfi L’emince de Veau-ban felszolgált egzotikus étel iránti szenvedélyünkben: Kolibri krémleves, majd szarvasnyelv. Mindketten rajongunk Gaston Sere de Rivieres séfért, aki egy kulináris zseni. Megkérdeztem tehát Mylo-t: „Honnan tudhatják az „oltottak” biztosan, hogy mennyi idejük van hátra, ha egyszer beoltották őket?”. Bemutatta nekem az információt, amelyet „ciklus végi képletnek” neveztek el. Elmagyarázta, hogy milyen egyszerű kiszámítani.

    „Az egyszerűség ereje” – mondta.

    „Az injekció beadásától a ciklus végéig [vagy a halálig] legfeljebb tíz év a ciklus” – részletezte. „És ezt rendkívül könnyű meghatározni.”Elmondta, hogy bármelyik hematológus másodpercek alatt meg tudja állapítani mikroszkóp alatt és még könnyebben elektronmikroszkóp alatt. „A grafén-oxid által érintett [vagy szennyezett] vér százalékos aránya a ciklus végének kiszámításának reciproka” – árulta el.

    Más szavakkal, egy „beoltott” [ahogy ő nevez mindenkit, akit a Kísérleti Használati Engedély Eugenikai Depopulációs Halálos Injekció biofegyverrel injekcióznak be], akinek a vérében 20%-os grafén-oxid romlás van, minden más bemeneti kritériumot kizárva 8 évig fog élni. [10 év mínusz 20%].

    Akinek 70%-os grafén-oxid-romlás van a vérében, az nem él tovább 3 évnél. [10 év mínusz 70%].
    Dr. Jane Ruby-val nemrégiben Stew Peters készített interjút a podcastjában, és példákat mutatott arra, hogyan néz ki a romlott vér, amikor grafén-oxidnak van kitéve.

    A grafén-oxid, azok számára, akik nem tudják, a Messenger RNS tüskés fehérjék és prionok összetevője, amely háborúban áll a szívvel, a tüdővel, az aggyal és a vérrel az oxigénért.

    A grafén-oxid egy oxigénszivacs, amely megfosztja a szervezetet a szükséges oxigéntől, és számos szövődményt okoz, többek között, de nem kizárólag anafilaxiás sokkot, toxikus vérrögképződést, halálos tüdőbénulást, mitokondriális rákot és endotélrákot.”

    Dr. Mylo Canderian álláspontja nagyjából megegyezik Klaus Schwab, Bill Gates és a Big Pharma vezérigazgatóinak álláspontjával: DÖGÖLJÖN MEG MINDENKI!

    Megkérdeztem Mylo-t, hogy milyen hatása van a második és harmadik injekciónak és a boostereknek, és hogy ez hogyan változtatja meg a ciklus végi táblázatot.

    Mylo válaszolt: „Ez mind mérhető a hematológiai vizsgálatokkal. Minél több injekciót és boostert kapnak az imbecilisek, annál rosszabbul néz ki a vérük a mikroszkóp alatt, és annál hamarabb válnak trágyává.”

    Végül megkérdeztem tőle, hogyan lehet ennyi milliárd ember megölésére irányuló összeesküvést ennyire titokban tartani egy ilyen elitcsoport által.

    A válasza a következő volt: „Nem sokat tudsz a szabadkőművességről, ugye, Steve?”
    És tessék, itt van.

  29. 29. L.S.
    Kihagytad az 5G-t. Az már smafu?
    (Ellenőrizted, hogy rendesen bevetted-e a reggeli gyógyszereidet?)

  30. 29. L.S. Te minden hülyeséget elhiszel amit az interneten írnak?!

  31. 21, Pista:
    mit is szerettél volna beugratósan mondani a jelenlegi afganisztáni eseményekről…?

    Esetleg azt, hogy a katari légierő szállítógépén megérkezett Kandaharba alig pár órahosszája a tálib felsővezetés (Abdul Ghani Baradar, a dohai megállapodás aláírója)…? Ja, hogy ez egy szimbólikus lépés volt, lehet, hogy elnök lesz? Ja, hogy már sok hónap óta diplomáciai tárgyalások folytak Katarban az érintett felek bevonásával, ezt azért biztos csak mondta a szajha média.
    Sok-sok ezer afgán menekült az smafu lesz, akik a törökországi hatalmas sátortáborok felé vették az irányt, ha már nem fértek fel a repülőgépekre és utánuk vajon kik fognak beszivárogni az eu-ba ???
    A teljes kimenekítés után mi lesz, újabb etnikai belháború?

    15, Jövőnk:
    igazán elmondhatnád nekünk, hogy nálad hogyan zajlott le a Covid!
    Meg azt is, hogy Ásotthalomnál a *milsim* csapatok vigyázban állnak már az iszlám büntetőszakaszok fogadására, akik a politikai menekültjeiket fogják keresgélni az eu-ban vagy legálábbis hogy fogjátok ezt a közmédiának előadni?
    He?

  32. 21 Pista: Mért, szerinted mi a valóság Afganisztánnal kapcsolatban?
    MangaM szerinted? Érdekel a téma.

  33. Összegezném az elhangzottakat. Aki beoltatja magát, az 3-10 éven belül meghal ( magas IQ-val is ), aki nem, az lehet túléli, s nem betegszik meg ,akkor felszabadít EÜ kapacitásokat, mivel nem engedik be sehová sem, vagy hamarabb meghal ( de előtte súlyosan leterheli az egészségügyet a piszok felelőtlenje ), de mindenképpen hülye és nem látja gömbölyűnek a földet.
    Nem humoros, destruáló hülyeség!

  34. * A bizonyítékok könyörtelenek.
    Hála a Covid-diktaturának Amerikában, Európában és Ausztráliában 50-75% -ban oltottak míg világszerte csak 23,7% -ot oltottak be, míg a harmadik világban csak 1,3% -át.
    Mit feltételezzünk?
    A világ uralkodói nem törődnek a szegényekkel, miközben nagyon szeretnek minket, fehéreket és gazdagokat, és erőszakkal beoltanak minket.
    https://katohika.gr/wp-content/uploads/2021/08/people-covid-vaccine-1024×524.jpg
    Valami gyanús játszodik az oltóanyagokkal, ki akarják nyirni a nyugati civilizációt, teljesen elpusztítva és leigázva lakóit, a többi fajokat érintetlenül hagyva, hogy kicseréljék a Fehérrel.
    Mit gondoltok erről???
    el.gr

    * Teljes kudarc Izraelben. 8700 új eset 1 nap alatt a legoltottabb országban! Negatív rekord januártól !! Az injekció a mélyponton.. ez nem vakcina, hanem horgászsúly!
    A Pfizer szuperfegyvere használhatatlan.
    Az Izraeli Egészségügyi Minisztérium az oltóanyag hatékonyságát 38% -ra értékelte, most a 10% – ot, ha eléri …
    A kísérlet csődöt vallott. Izrael példája elkerülésre int.
    dimpenews.com

    * Eleanor Riley, az Edinburghi Egyetem járványügyi és fertőző betegségek professzora szerint:
    Az egészséges gyermekek és serdülők COVID-19 elleni tömeges oltása nem kedvez nekik, és nem védi meg a felnőtteket a vírus átvitelétől.
    pronews.gr

    * Az archívumban került a fertőző betegséggel foglalkozó t.v.- szakemberek ellen indított perünk a büntetlenhetetlenségük miatt…
    Megfélemlíthetnek, zsarolhatnak és szabadon becsaphatnak, hogy rávegyenek az oltáshoz, hogy beoltassa gyermekeit és ha (netán) elveszíti az életét vagy az egészségét, akkor lelkiismeret -furdalással és bűntudattal éljen az élete végéig, döntéséért. Akinek azonban ellentétes véleménye vagy nézőpontja van azt laposfödhivőnek, permetezetnek vagy hülyének kell nevezni.
    triklopodia.gr

    * A Nobel -díjas Luc Montagnier:
    Keményedik a legnagyobb virologus hozzáállása, aki felszabadította az emberiséget az AIDS csapásától.
    „Már nem demokráciában élünk, hanem egy egészségügyi diktatúrában.
    Ezek a vakcinák nem vakcinák, hanem a molekuláris biológia egy összetett hálója, amely mérgező lehet.
    Szörnyűség rákényszeríteni az embereket, immár gyerekeket is, hogy beoltsák őket.
    Ez bűncselekmény a gyermekek ellen.
    A vakcinák szükségtelenek, veszélyesek és hatástalanok.
    Egyáltalán nem akadályozzák a vírus terjedését.
    Fauci egy kudarc én fedeztem fel az AIDS!
    Ezek összeesküvők !! ”
    triklopodia.gr/

    3O. malleus orbis
    „Kihagytad az 5G-t. Az már smafu?

    Az embereknek meg kell érteniük, hogy a vakcina grafént tartalmaz, és hogy a grafén és az 5G nagyon súlyos károkat okoz az emberi egészségben és halált okozhat.

    LA QUINTA COLUMNA AT THE XXVII HUMANITARIAN CONFERENCE OF COMUSAV / CONUVIVE

    LA QUINTA COLUMNA AT THE XXVII HUMANITARIAN CONFERENCE OF COMUSAV / CONUVIVE

    * Tisztelt János
    Gondolkodtál egyáltalán azon, hogy 3O-4O év múltán amikor az unokád szembe nézve azt kérdezi Tőled:
    Nagypapa Te hol voltál, mit csináltál amikor mindez történt az Emberiséggel?

    Charlie Hebdo: „És, ha az óltástagadoknak igazuk van?”
    https://katohika.gr/wp-content/uploads/2021/08/charlie-hebdo-vaccine-462×400.jpg

  35. Szendi Gábor – Tévutak az orvoslásban. Dogmák fogságában.

    148. oldaltól:
    Pár szó az oltásproblémáról

    „Fontos tisztán megkülönböztetni az oltásellenességet az oltáskritikától. Csak a vakcinagyártók anyagi és a közegészségügy politikai érdekeit védelmező bigott orvostudomány akarja összemosni a kettőt. Emberjogi kérdéseket vet fel, ha az állam egészséges emberekre akar olyan kezelést rákényszeríteni, amelynek ugyan ritka, de egyesekre nézve mégis súlyos egészségkárosító vagy élet- veszélyes mellékhatásai vannak. Ezek a kérdések ma nem vitathatók vagy vizsgálhatókfelül, mert ez sértené az oltások biztonságosságának dogmáját. A cél nem az oltások visszavonása, hanem biztonságossá tétele volna. Az orvostudomány súlyos mulasztást követ el a kérdés negligálásával.
    Az oltások problematikája külön kötetet igényelne, amelynek megírására nincs időm és kapacitásom, azonban úgy érzem, muszáj érintenem pár szempontot. Rendkívül összetett kérdésről van szó, amely egyfajta állatorvosi ló: az orvostudomány összes visszássága tanulmányozható rajta. E terület elemzése világosan megmutatja, hogy az orvostudomány a vakcinaipar és a politika láncra fűzött rabszolgája, aki zokszó nélkül teljesíti gazdái parancsait. Az orvostudomány az oltásokkal kapcsolatban sem a tudományt, sem az emberek egészségének védelmét nem képviseli, kizárólag a vakcinagyártók és a politika érdekeit tartja szem előtt. Árulásáért cserébe védettséget és anyagi támogatást kap.”
    https://drive.google.com/file/d/1z0zuq1YD73lIy7UHdYhRDso4d0jZcHy2/view?usp=sharing

  36. Szerintem, ameddig ilyen bejegyzések megjelennek a honlapon, hogy

    „Az embereknek meg kell érteniük, hogy a vakcina grafént tartalmaz, és hogy a grafén és az 5G nagyon súlyos károkat okoz az emberi egészségben és halált okozhat.”

    Addig nem tenne rosszat az oldalnak, ha nem szerepelne a címlapon az ” értelmes emberek vitafóruma” szlogen.

    Egyébként kikereshető a vakcinák összetétele. A grafén nincs feltüntetve az összetevőkben.

    Az 5G tényleg veszélyes, ha a tornya rád dől, ott halsz meg alatta.

  37. 38 LS „Gondolkodtál egyáltalán azon, hogy 3O-4O év múltán amikor az unokád szembe nézve azt kérdezi Tőled:” – Ha ebben amit itt leírtál mind igazad lesz, úgyse lesz unokánk. Ha lesz akkor meg nem lesz nehéz elmagyarázni.

  38. 4O. Lou bega
    ” Addig nem tenne rosszat az oldalnak, ha nem szerepelne a címlapon az ” értelmes emberek vitafóruma” szlogen.”

    Mivel nem vetted magadnak a fáradságot, hogy megkeresd és elolvasd a cikket, ezt most átadom kész rágott ételként, hátha észreveszed magad…

    A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit.

    Részlet a
    „A grafén-oxid minden oltóanyagban két lábon járó időzített bombává teszi az oltottakat”
    cimű cikkből.

    „Minden ember, akit beoltottak ezzel a grafén-oxid nanotechnológiával, most már rendelkezik egy gyújtózsinórral, dinamittal, egy időzített bombával, amely készen áll arra, hogy egy mikrohullám aktiválásával felrobbanjon”.

    A válasz az, hogy népirtásról van szó. Ezt egy francia mérnök szemléletes részletességgel magyarázta el egy 2020-as videóban (amit azóta a Youtube törölt), de aminek megvan a leirata:

    „Számomra ezek a nanorészecskék egy olyan fegyverrendszer részét képezik, amely lehetővé teszi a tömeges ellenállás nélküli elnéptelenedést. Tehát, ha ezt egy robbanóanyag-rendszerhez hasonlítjuk, akkor a nanorészecske lenne a műanyag robbanóanyag rúdja, vagyis az aktív anyag, ami fel fog robbanni. A második dolog, amire szükség lenne, az egy detonátor.
    Számomra ez az az elektromágneses hullám, amely rezgésbe hozza a nanorészecskét, és a harmadik dolog a vezérlés, azt hiszem, most már megtaláltuk, ez a 2020 060606,[v],[vi] azaz a bőr alatti oltás ötlete, amelyet a világ urai fognak javasolni, hogy tudják, hol vagyunk, és nyomon tudnak követni minket az 5G-vel. Az 5G-nek mint detonátornak az az előnye, hogy nyomon tud követni minket. Ez egy irányított energiafegyver. Tehát nyomon követnek minket, tudják, hova kell küldeni a hullámot, és tudják, hogy kit fognak felhevíteni. Mi kell ahhoz, hogy ez a fegyverrendszer működőképes legyen?
    A kanárik a szénbányában jelenleg azok a pilóták, akiket beoltottak. A pilóták és a légi személyzet foglalkozásszerűen nagyon magas szintű sugárzásnak van kitéve. Meglepő tehát, hogy négy British Airways pilótáról hallunk, akik az oltások beadását követően meghaltak, és további ötről a Jet Blue légitársaságnál? A Singapore Airlines egyik járatát a moszkvai repülőtérre kellett irányítani, mert egy stewardess agyvérzést kapott. További pletykák szerint más légitársaságok pilótái is holtan estek össze.
    És persze, ha a kormányok nem kapcsolják ki azonnal az összes antennát a világon mindenhol (és nem kell elmondaniuk, hogy ez nevetséges elképzelés, amikor elég boldogan leállították az egész világgazdaságot a nem létező Covid miatt), akkor ez prima facie bizonyíték a népirtási szándékra, mert a tudományos irodalom egyértelműen azt állítja, hogy a testben lévő fémek antennákká válnak, amikor az EMR-nek vannak kitéve.
    A Covid-összeesküvés füstölgő fegyvere az oltóanyagokban lévő grafén-oxid nanorészecskék. Most, hogy már tudjuk, mindenkinek prioritásként kell kezelnie az összes vezeték nélküli technológia és a bolygó összes antennájának, valamint az összes 5G műholdnak a leállítását. Ennek elmulasztása halálos ítélet lesz az oltottak számára.

    https://www.pokolafoldon.hu/pandemia/a-grafen-oxid-minden-oltoanyagban-ket-labon-jaro-idozitett-bombava-teszi-az-oltottakat
    41. Ábel
    ” – Ha ebben amit itt leírtál mind igazad lesz, úgyse lesz unokánk. Ha lesz akkor meg nem lesz nehéz elmagyarázni.”

    „Ha ebben amit itt leírtál mind igazad lesz, úgyse lesz unokánk.”
    Ábel, Nekünk, több mint valószinü, hogy nem lesz, mivel a 95% – unkat trágyának készitenek elő.
    A helyzet az, hogy azok akik az Elit-el együttműködnek azok lehet, hogy kiváltságos helyzetben lehetnek és megússzák és unokáik is lesznek. Ki tudja?
    Persze az sincs kizárva ami az Afgáni rendédelmiekkel történik: potyognak az égböl.

  39. Újabb gyógyszer a korona ellen:
    A ma esti hirekböl derül ki, hogy meglepően jó sikereket értek el egy régi, már 1975-ben használatos, vérzsir-szint csökkentö orvossággal 14 nagyon súlyos állapotban levő koronabeteg esetében.
    A kezelés rövid idön-4-5napon – belül hazamehető állapotba hozta a már szinte lélegeztetőgépre szoruló betegket.
    Van remény.

  40. 42 – bálint:
    Koleszterin csökkentő? Statin? Triglicerin csökkentő? A „vérzsír” értelmezhetetlen.

  41. https://www.spectator.co.uk/article/The-Covid-vaccines-may-affect-periods.-Are-we-allowed-to-talk-about-this?fbclid=IwAR0aJYt869q0mdAOwt0P12eqjYr4m51EviJdjdDqJg1Dl3-bCqBtb7Qi61g

    Lara Prendergast, a londoni Spectator magazin egyik vezető szerkesztője csütörtökön egy rovatában felvetett néhány aggasztó kérdést, miután beszámolt arról, hogy a Pfizer májusi első adagjának beadása óta érintett.
    „Több millió brit nőt oltottak be, így a 30 304 jelentés egy aprócska arányt jelent: mondhatni, elhanyagolható számot. De nem tűnik elhanyagolhatónak, ha te is egyike vagy ezeknek a nőknek” – írta, hozzátéve, hogy barátai elmondták neki, hogy „ők is érintettek”, de „ők sem jelentették”, mert a téma egyszerre kínos és érzékeny és mert féltek attól, hogy „oltásellenesnek” bélyegzik őket.
    „Vajon ‘vakcina-ellenesség’ az, ha aggódunk amiatt, hogy ezek az oltások hatással lehetnek a menstruációs ciklusunkra?” – tette fel a kérdést Prendergast.
    Prendergast aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy „ha az oltások ennyi nő menstruációját befolyásolják, akkor ki tudja, mi minden történhet még”, hiszen a termékenység és a menstruáció szorosan összekapcsolódik.
    A menstruációs ciklus változásai nem is szerepelnek a mellékhatások listáján, amit a briteknek adnak, mielőtt megkapják a C-19 vakcinát az Egyesült Királyságban.

    Várom a reakciókat?????

  42. 44 – SzJ.
    Nincs definiálva a „hatás” a menstruációra. Olyan nő nem létezik, akinek a ciklusa pont 28 nap, és sohase változik. A ciklust sok minden befolyásolja vakcina nélkül is. Az oltás is kihathat a periódusra, de szerintem a terméketlenség kizárt. Végül is a menstruációs ciklust a folyamatos peteérés tartja fenn.

  43. Szia Tibor bá’! Tavaly írtad, hogy ~én most becsuktam a kertkaput és jövő tavaszig nem megyek ki rajta. Ez a mondatod fent az „El kell mennem. Csak ebéd után tudok…” miatt jutott most eszembe, ill. azóta voltál oltakozni is. Végül hogy alakult a rutin, tényleg nem hagytad el a házat egy évig? Manapság milyen sűrűn lépsz ki, karanténozod magad továbbra is? Köszönöm a választ! László

  44. Az ultraortodox szefárd vezetők (rabbik) is buzdítják most már közösségeik tagjait az oltás felvételére…
    Mint ahogy a harmadik – emlékeztető oltásra várnak a 40 év felettiek is.

    Továbbá, mintegy 6000 főnyi tartalékos ájdiefes katonát hívnak be napokon belül, akik a 3-12 év közti gyerekek szerológiai vizsgálatában segítenek be.

    Nyilván a közegészségügy és a gazdaság a legfontosabb ott is!

    Azt kívánom, hogy járványügyi laposföldhívők oxigénhiányos állapotát Draeger- légzőkörök segítsék meg.

  45. 47 – T.László:
    Az „el kell mennem” nem azt jelenti, hogy a kapun kívül. Házon belül van teendőm. Havonta talán egvszer megyünk el. Patika, OTP, stb.

  46. 44,Tibor bá
    Utánanézek a hiranyagnak és jövök az orvosság nevével.

  47. 44.Tibor bá
    Az orvosság neve Tricore Fenofibrat. A jeruzsálemi egyetem bio-engineering fakultás kutatóprofesszora Dr.Nachmias fedezte fel, hogy ezen készitmény feloldja a betegség által a tödöben képzödött zsirmolekulákat, meluek meggátolják a normális oxigéncserét, melyek következménye a betegeknél jelentkezö légszomj.

  48. Re:48
    Milyen kedves felebaráti szeretet nyilvánult meg benned… 🙁

    Re:46
    Mivel nincs a termékenységre hosszú távú tapasztalat, ezért a kizárt jelző alapjaiban hibás álláspont. Anno ugyan ezt mondták a DDT-re is, és látjuk hogy mennyire igaz volt az állítás…
    Ezeket a mellékhatásokat kő keményen ki kell vizsgálni, mert az ominózus cégek notórius hazudozók, utóbbi évtizedben mrd dolláros büntetéseket fizettek ki vesztegetés/publikációk befolyásolása/kutatások visszatartása miatt.

  49. 54,Ernesto
    Köszönöm, hogy megtaláltad magyarul is. Ha tényleg ilyen jól bevált, akkor az emberiség megmenekült.

  50. 52,Tibor bá
    Neked mindig a legnagyobb szivességgel.

  51. 57 – Infos:
    Mi vettünk és használjuk vásárlás után. A maszkot is fertőtlenítjük kívülről.

  52. Tibor bá: előtte ajánlanàm. A maszk egyszer hasznàlatos. Az ffp3ast én is tisztaszeszben aztattam, mikor elfogyott.

  53. 59 – infos
    Mi szelepes maszkot használunk. Használás után lepermetezzük metil alkohollal. Majd kéz fertötlenítés.

  54. 57 Infos
    Remélem igaz a hír, és a szer használata általánossá válik, és lehetővé tesz más utat is a vakcinázáson kívül, tekintve a vakcinaellenesek nagy számát.
    Ehhez nyilván az kell, hogy a vakcinák vizsgálata során kötelezően alkalmazott esetszámok esetén hozza legalább azokat a statisztikai számokat, mint a vakcinák.
    Erre jó esélyt ad az, hogy már hivatalos helyeken is megjelennek erről információk, és nem lehet asztal alá söpörni, hogy sarlatánság.
    Az biztos, hogy engem egyenlőre nem tart vissza a vakcinák felvételétől, viszont követni fogom az új híreket ezekről a szerekről, és esetleges vakcina ellenére történt megbetegedés esetén fogom alkalmazni.

  55. 57. infos
    +1, már használom az allergodilt.

  56. És aki használja, az folyamatosan megelőzésként, vagy csak tünetek megjelenésekor kezdi meg?
    Mert azt soha nem tudhatja senki, hogy éppen mikor fertőződik meg…

  57. Én akkor használom, ha emberek közé megyek. Előtte és utána. A tanulmány szerint a megfertőződés után is hatásos.

  58. Én is infoshoz hasonlóan használom.
    Csak attól tartok, görög tudósok előbb-utóbb rájönnek, hogy ezt az oltatlanok elpusztítására találták ki sok évvel ezelőtt, amire most „ráfejlesztették” a vírust. (Bináris fegyver!)

  59. 42. EL.ES:
    Jelenések 13: 16-18 szerint?

    A hamis cikkeid egy része, amikre több hete hivatkozol, az egy kaliforniai IP-címre mutat…az a weblap majdnem ugyanazon számokat, mérési eredményeket és a Covid- 19 halálozási adatokat mutatja, mint a szövetségi államok (vaers) adatbázisa. De csak majdnem!!

  60. 66.
    Miért akarod ilyen heves hozzáállással a helyes utra( ami helytelen) terelni a sok majmot?
    Netán ez biztositsa megélhetőségedet?! Tudod ,hogy a lehető legrosszabb uton jársz ,amiből még profitálni is akarsz?!
    Te minimum sem érted a világ problémáját. A mai társadalomnak szét kell esnie ,az emberi civilizációnak nevezett kupinak véget kell érnie.
    Magadat félted miközben világmegmentőként pofázmányozol. Detto Hetesi. Detto metropoloszi szülemény.

  61. 67 – Kalotaszegi:
    A posztok témájához kellene hozzászólnod, nem a hozzászólók személyét kritizálnod.

  62. 65. Csont ( kutyaeledel ? )

    * Izraelben a vakcina már nem kötelező az egészségügyi dolgozóknak és az egyetemi hallgatóknak!
    Soha nem volt globális oltás olyan betegség ellen, amelynek halálozási aránya 0,05%.
    Állitsátok vissza a demokráciát.
    (Christian Perronne, a fertőző betegségek professzora)
    katohika.gr

    * Walter Chesnut kutató:
    Az ismételt „vakcinák” halálosak lesznek. Tüskefehérjük elpusztítja a természetes immunitást és a telomerázt. Korai öregedést okoznak.
    resistance-mondiale

    * 2021. június 13.
    Tekintse meg a DAILY EXPOSE cikkét itt: https://tinyurl.com/rt366m83
    2020 márciusában a briteknek azt mondták, hogy „otthon kell maradniuk”, hogy „megvédjék az NHS -t” a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatοτ és „életeket mentsenek”. Azt is közölték velük, hogy a hatóságoknak mindössze „három hétre van szükségük a görbe kiegyenlítéséhez”.
    Miért utasították a briteket, hogy maradjanak otthon? Egy új és feltörekvő vírus fenyegetése miatt, amely, mint mondták, a kínai Wuhan városából származik. Egy vírus, amely eddig 128 000 ember életébe került az Egyesült Királyságban, vagy legalábbis ezt mondták nekünk.
    De mi lenne, ha bebizonyítanánk Önnek, hogy hazugság miatt több mint tizenöt hónapot vesztett életéből? De nem akármilyen hazugság, olyan hazugság, amely magában foglalta az emberek ezreinek és ezreinek életének idő előtti végét, akik-mint mondták-meghaltak a Covid-19 miatt. Egy olyan hazugság amely emberemlékezet óta a legnagyobb emberiség elleni bűncselekmény. Egy hazugság, amelyhez három dolog kellett – félelem, engedelmesség és a Midazolam néven ismert gyógyszer…
    Miért halt meg annyi ember az idősek otthonában, amikor a kórházak nem voltak túlzsúfoltak? Biztosan ha súlyos szövődményeik lennének a Covid-19 miatt, sürgős orvosi ellátást és kórházi kezelést igényelnének
    Miért voltak ezek az emberek idősotthonokban és nem kórházban?
    Az idősek otthonában voltak, mert Matt Hancock elrendelte, hogy helyezzék oda…

    3626-5-ev
    „A lehetőség világosan kínálkozott, hogy fiatalítson magán, ezért 1889 helyett 1894-et nevezet meg születési dátumnak, vagyis egy csapásra 5 évet sikerült fiatalodnia.”

    Tibor bá’
    Azóta nagyot lépett előre a világ. Nálunk már főleg 2O-3O éves férfiak csalnak korukon, hogy vegyes görög suliba legyenek a lányok között. Ezek nemcsak a korukon csalnak, hanem a nevükön is. A legkedvesebb neveik: Ahmed, Mohamed és Ali.
    Az angol hadügyminiszter szerint ök – Anglia – az afgáni menekültekböl 1.6OO menekültet fogadnak be, a többi 3-5millio G.o.-é.

  63. 57: Hát a publikált tanulmányt végigolvasva én nem lettem olyan hajde lelkes, mint ahogy a portfólió összefoglalója után reméltem, hogy mi lesz benne…
    https://papers.ssrn.com/sol3/Delivery.cfm/SSRN_ID3903170_code4777120.pdf?abstractid=3903170&mirid=1
    Egyrészt megelőzésre nem vizsgálták a hatékonyságát, így a Tibor bá féle „vásárlás után fújunk egyet” módszer hatásossága kérdőjeles.
    Másrészt a vizsgálatban napi 3x használták napokon keresztül, és a placebó csoporthoz képest nem szignifikánsan voltak jobbak a hatóanyagos orrsprét fújkálók eredményei.
    „Treatment with azelastine nasal sprays resulted in a greater but non-significant decrease in mean viral load compared to that measured in the placebo group at all 6 timepoints after initiation of treatment.”
    „Therefore, the primary analysis for the viral loads was conducted non-parametrically and it did not show statistically significant differences between the treatment groups.”
    „The difference, however did not reach statistical significance in our population of 28 patients per group. ”

    Közben viszont:
    „Már nem csak vészhelyzeti engedélye van a Pfizernek az Egyesült Államokban”
    Így ott már nem lehet kísérleti vakcinának beállítani a pfizer szurit…

  64. 70 – Avatar:
    Én a vásárlás utáni sprayt azért alkalmazom, hogy ha vírus átjutott volna a maszkomon azt az orromban megöljem. Lehet, hogy nem használ, de biztos nem árt.

  65. 71. Tibor bá’
    A szemed nem véded? A belégzés mellett ott is könnyen behatolhat a kis mocsok. Vagy rosszul gondolom?

  66. 71: nem tudom, hogy ilyen módon működik-e…
    A hatóanyagáról azt írja a Wiki:
    „Azelastine, … is a medication primarily used as a nasal spray to treat allergic rhinitis (hay fever) and as eye drops for allergic conjunctivitis.[3] … Onset of effects is within minutes when used in the eyes and within an hour when used in the nose.[5] Effects last for up to 12 hours.[5]”

    Szóval lehet, hogy több értelme lenne a vásárlás előtt nyomni, ahogy infos is írta, mert nem a szer öli meg a vírust, hanem az orrnyálkahártyát kezeli és teszi talán ellenállóbbá a vírussal szemben.

    Persze más kockázati csoportba tartozom mint Te, de én az ilyen meglehetősen bizonytalan hasznosságú dolgokkal nem szoktam élni, lesz annak a pénznek máshol is helye, amit ezekre költenék… Annyi dologról állították már, hogy „ez a tuti cucc a COVID ellen”, amikről aztán bebizonyosodott, hogy semmit se érnek, hogy inkább kivárok mielőtt elkezdek valami szer feleslegesen alkalmazni.
    Hidroxiklorokint se szedtem pedig azt még Trump is ajánlotta… 🙂
    Az oltás, tömegkerülés, FFP2 maszk, kézmosás kombóban hiszek egyelőre.
    Bár mostanában az alacsony esetszámok miatt kevésbé óvatoskodtam, mint mikor naponta százával, ezrével jelentették be az új eseteket, de lassan újra ráálok mert sajnos a delta hullám gyors felfutása a szomszédos országokban megkezdődött, és nálunk se fog már sokat váratni magára, attól tartok.

  67. #https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210826/tobb-mint-masfelmillio-moderna-vakcinat-hivtak-vissza-szennyezodes-miatt-497822

    Van erről bővebb infó hogy mi volt a szennyező anyag ?

  68. A hatásmechanizmus a következő:

    Az azelasztin „betömi” az ACE2 receptort az orr nyálkahártyáján, tehát a vírus tüskefehrjéje nem tud kapcsolódni a sejt receptorához, vagyis nem tud az orrban szaporodni.

    Mindemellett erős gyulladáscsökkentőként hat. Az már csak az én elméletem, hogy az orrból felszívódva a véráramba, hat ez máshol, a test egyéb részein.

  69. 75: Akkor a vásárlásból hazaérve fújni már „eső után köpönyeg”, hacsak nem gyorsabb a szer hatásmechanizmusa, mint a vírus ACE2 receptoron megkötődési sebessége.

    Bár ha 1-2 vírus be is jut és elkezdi reprodukáltatni magát az orrban lévő sejttel, akkor mire kiszabadulnak a fertőzött sejtből a replikák, azok már „bedeszkázott ajtókkal, ablakokkal” találkoznak, így talán mégis van annak is némi haszna.

  70. 29. eL.eS
    Igazán nagyon érdekelne, hogy hol-és mennyit tanultál a grafén optikai rácsokról.

  71. „Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét – jelentette be pénteken a Barcelonai Egyetem.”

    #https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200626/megdobbento-eredmenyre-jutottak-a-kutatok-mar-tavaly-tavasszal-barcelonaban-volt-az-uj-koronavirus-438920

    Erről már volt szó hogy már 2019 tavaszán találtak európában koronavírust.

    „…Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) hivatalos Covid-19-oldala szerint már 19 haláleset történt 2020 januárjában, Browné volt az első….”

    #https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/mar-hamarabb-erkezhetett-kinabol-a-koronavirus-mint-korabban-hittek.735953.html

    Ez most újabb érdekesség 2020 tavaszi dátummal.
    Nem túl bíztató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük