(3619) Gyerekek és a delta variáns

Tibor bá’ fordítása online

 

2021 a 89. év

Az USA-ban a koronavírusos fertőzések felfutóban vannak. Egyes orvosok több kritikus állapotban  lévő beteg gyerekkel találkozik, mint korábban bármikor.

Július 22 és 29 között az új gyerek betegek száma közel megduplázódott, elérve a 72.000-et és most a gyerekek az összes fertőzés 20 százalékát teszik ki.

A kórházakba felevett gyerekek száma szintén növekszik, majdnem eléri a januári csúcsot.

Louisianában közel 3,500 gyermek tesztje lett pozitíve néhány nap alatt, az átlag életkoruk pedig leesett 5 évre.

A COVID-19 többnyire gyerekek között terjed. A COVID-19-el fertőzött gyerekek nagy részénél a szimptómák gyengék, és nincs jele annak, hogy komolyabb lefolyást okoz a delta variáns, mint a megelőzőek. Viszont az egyértelmű, hogy a 12 év alattiaknál az oltás megtagadása miatt sok gyerek kerül kórházba.

COVID-dal fertőzött gyerekek viszonylag gyenge szimptómát mutatnak: orrfolyása, székrekedés, köhögés, hőmérséklet emelkedés. Azonban egy kisebbség, többnyire akik alapbetegséggel rendelkeznek, igen súlyos lefolyást mutathatnak. Vannak, akiknél jelentkeznek  neurológiai, pszichiátriai szimptómák, ami a “long Covid.”elnevezést kapta.

Családok, ahol nagy kockázatnak kitett gyerekek vannak, egyre jobban aggódnak. Egyre többen jelzik helyzetüket a közösségi médiákon keresztül, követelve a társadalom beoltását.

A szülők nagy része mérges és belefáradt, hogy megpróbálja a gyermekét biztonságban tartani, egyensúlyban a társadalmi elszigetelés adta traumával, aminek nem látszik a vége. Sokan úgy gondolják, ez lehetett volna  másképp is.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

83 gondolat erről: „(3619) Gyerekek és a delta variáns

  1. Ez most össze lett csapva, de az oltás mellékhatásainak számlájára írom. Hiányzik az a rész, hogy hamarosan mind meghalunk 😉

  2. 2 -hecklerk:
    Parázik a fene. Felfestjük a helyzetet. Én nem akarok élni a vakvilágban.

  3. Nem tudom, hogy itt lehet e ilyet írni, de akkor is ez történt:
    Anyósomnál moderna után gyomordaganat
    Apósomnál sinopharm után csontrák
    Munkatársamnál sputnik után a kikezelt rák ismét visszajött
    Másik munkatársam sinopharm után halál. Az oka, hogy megfenyegették, ha nem oltatja magát, akkor ki lesz rúgva. Mivel még nem gyógyolt ki a covidból ráoltottak és pár nap múlva kórházba került, ahol 2 napig húzta.
    Van még számos történetem az ismerősök oltás utáni szenvedéseiről, főleg izületi bántalmak, de az semmi a fentebbiekhez képest.
    Persze nem állítom, hogy az oltás miatt történtek ezek, de pár havonta új melllékhatásokról számolnak be.
    Még mindig érdemes kivárni az oltással.

  4. Rendszeresen futok és erőnléti edzéseket csinálok.
    Figyelek a táplálkozásra, hogy ne legyen egyoldalú és tartalmazzon sok friss zöldséget és gyümölcsöt.
    Egészséges voltam a Covid előtt.
    Aztán elkapott a vírus vagy én őt.
    2 napig lázas voltam. Olyan 38 körül.
    Aztan harmadik napon elmúlt, akkor elment a szaglásom, de már újra dolgoztam.
    Enyhe tünetek kb. 5 napig fenn maradtak aztán a szaglásom is kezdett visszatérni.
    7 nap után semmi bajom se volt.
    10. napon ujra futottam.
    Semmi poszt Covid nem maradt.
    Szégyenlem magam, de Covid után is egészséges lettem és nem kérem az oltást sem, mert ugy gondolom egy igazi élő vírussal megküzdeni komolyabb immunrendszeri feladat, mint egy döglött virussal elbánni.

    Nagyon rosszul érzem magam ez miatt, mert láthatólag az enyém egy beteg hozzáállás. Sajnálom, hogy sportolok, sajnálom, hogy jo az immunrendszerem. Ne haragudjatok ezért.
    A társadalom is büntet, nemsokára lejár a Covid kártyám és oltatlanként leszek kezelve, vagyis kitiltanak majd mindenhonnan.
    Az következik hogy majd 20 ezer forintos teszttel kell bizonyítanom, hogy egészséges vagyok.

    Vajon milyen társadalom az, ahol már nem az egészséges ember az alapértelmezett ember, hanem folyton bizonyítania kell egészséges voltát. Milyen társadalom ez?

    Még egyszer elnézést kérek érte hogy egészséges vagyok. Ne haragudjatok, tudom hogy tehetek róla. Lehet hogy megpróbálok változtatni rajt.
    Lehet hogy veszek egy TV-t kólát meg csipszet…..még nem tudom, de egyre nagyobb a nyomás.

  5. 5 – Curix:
    Még nem derítették ki, de a COVID valami oknál fogva életkor függő. Örülj neki, hogy a pandémia nem akkor érkezett, amikor a 80-as éveidet taposod.

  6. „Még nem derítették ki, de a COVID valami oknál fogva életkor függő.”

    Tibor bá
    Ez nem igaz. A Covid az esetek döntö többségében nem az életkort bünteti, hanem a rossz állapotban lévő testet. Ez előfordulhat már 10 évesen is mikor a gyerek mondjuk fagyasztott előkészített kaján nő fel és még életében ne látott egy almát. Sajnos van ilyen.

    Meg olyan is van, hogy a 80 éves alig veszi észre hogy átment rajt.

    Barátom pont annyi idős mint én. 30 kilóval több nálam, cigizik és állandoan dolgozik.
    Kis hijján kórházban landolt és hónapokig lábadozott. Rohant is az oltásért mintha az bármin segítene……

  7. A magas koleszterinszint a kockázati tényező.

  8. Számomra a Covid oltás és ez az agresszív zsarolása és kényszerítése a lakosságnak a bukott világrend szimbóluma lett.

    Kényszerített Covid oltás = régi fogyasztoi agyhalotti állapot fenntartása.

    Ne gondolkodj ne légy kritikus és elemző, zabáld a chipset nézd a tévét vedd be a gyógyszered és menj el oltakozni! Ne feleselj!

    Ma már ha valaki vérnyomáscsökkentőt és antiallergént szed az lassan a C vitamin kategóriába tartozik és nem is számít beteg embernek, mert minden második ember ilyeneket szed. Így lesz a betegből normalitás.
    10 év múlva béta blokkolóval sütik a kenyeret….. és közben aggódnak nehogy buzik legyenek ha ránéznek az eső utáni szivárványra…… beautifull new world. I like this….

  9. Tavasszal tele voltak a gyerekkórházzak covidis, súlyos állapotú gyerekekkel. Asszony unokatesója, sógornője covidosztályra átvezényrlt orvos volt, másik Richteres dr.. Ők a saják kisgxereküket is oltatják, amint lehet, tehát én is azt fogom tenni az enyémmel.

    4.
    Kis
    Nővérem keresztanyjának az unokabátyja Pfizer oltást kapott. Ettől annyira fedagadt a pofája, hogy mire hazaért, az asszony nem ismerte meg, és fejbekúrta egy franciakulccsal. Aztán békülésképpen jól bemagyarpálinkáztak a szerelmesek, de mivel a rákényszerített vakcinától vödrözni kellett a hokedlija alól a halántékából folyó vért, kocsijukba tántorogtak, és elindultak a Honvédkórházba. Sajnos, a rákényszerített oltástól már kísérteteket is látó rokonunkat a Hungárián telibe verte az 1-es villamos, és bár még ki tudott kászálódni rommátört szuzukijukból, a szutykos kórházlépcsőn szó szerin feldobta a talpát és kilottyatotta az agyát. A proszektúrás csávó ezután megmérte az antitestszíntjét, ami dupla nulla volt.
    Rohadjon meg minden profithajhász vakcinagártó, akik ki akarják írtani aaz Igazmagyarokat!

    🙂

  10. Reinkarnátor vagy mi vagy. Felettébb humoros. Majdnem tudtam nevetni is.
    Ha elküldöd nekem emailben a címed szívesen beszélgetnék veled élőben is.
    Jelezz vissza hogy ok és kiteszem hova küldheted.

  11. Curix: teszttel is tudod igazolni, hogy kovidos voltál, és nem náthás? Mert ez addig csak kocsmai hencegés.

  12. Curix említette, hogy nemsokára lejár a védettségi igazolványa, így igen, bizonyította.
    Bizony nekem is van 3 fiatal kollégám akik megszenvedték az oltást. Az egyik majdnem megfulladt miután hazament a Sputnik után, a mentőben majdnem gégemetszést kellett csinálni, majd rá pár hétre öklömnyi daganat nőtt az oldalára. Vizsgálgatják. Szóval, azért nem mindenki komplett hülye aki kivár, főleg ha a környezetében vannak negatív példák.

  13. 13.
    Kis
    Pesten vagyok többnyire.
    Ha – Tibor Bá jóváhagyásával – feleszeszel egy emailcímet, akkor rádirok. Ok?

  14. 9. Curix
    ”Kényszerített Covid oltás = régi fogyasztoi agyhalotti állapot fenntartása.”
    Vagyis a liberalizmus fenntartása,viszont ha ennek kaput- vége a homokozásnak is. 🙂

  15. 16 – Reinkarnatorr:
    A kekeckedő kissel nem érdemes foglalkozni, a két magentájával hajszálra áll a kötelező moderálástól.

  16. 19.Tibor bá

    Örvendek ,hogy jól van és Éva né is .

  17. Már bocsánat de a faszomat se érdekli, hogy kimoderál. Ennek a köcsögnek baszok le párat, aki viccesnek tartja a szeretteim állapotát. Szép „halál” Kis, szép „halál”.

  18. Tibor bá’,

    minden tiszteletem a tiéd, hiszen te hoztad létre ezt a platformot, és a te játékszabályaidat kell elfogadnia mindenkinek.

    Ám minimálisan ugyanekkora értéket képviselnek azok az emberek, akik saját véleményükkel és tudásukkal járulnak hozzá a témához. Te bedobod a témát, és a többiek szépen szétcincálják, megrágják, és amikor ez mid megtörténik, senki sem tudja ( esetleg sejti csupán ) előre, hogy mi lesz a végeredmény. És pont ez benne a szép, hiszen mindenki hozzáteszi a magáét, jót vagy rosszat, okosat vagy balgát, de mindeddig – kevés kivételtől eltekintve, – sikerült megőrizni a színvonalat.

    Köszönhetően többek között a világos szabályoknak, és megfontolt moderációnak.

    A véleményem az, hogy az utóbbi időben teret engedtél sok minősíthetetlen hozzászólásnak, amelyek lényege csupán a vitapartner személyének pocskondiázása volt, provokáció érdemi tartalom nélkül, valamint a moderáció is elcsúszott nagyon egy irányba, ami pont a legértékesebb részét heréli ki a fórumnak, a különbözőséget, és a sokszínűségét a véleményeknek, sőt: információknak!

    Sok olyan régi olvasó és új (!) hozzászóló van, akik arra figyelmeztetnek, hogy esik a színvonal. Ennek a fórumnak különleges helye van az internet világában, ne hagy félresiklani, és kidobni mindazt ami oly nagy gonddal építettél fel.

  19. 22 – sleeper:
    Köszönöm óvó, és persze dicsérő soraidat. természetesen nem akarom kiirtani a másságot, de gondolom abban egyetértesz, hogy pl. a „lapos Föld” már nem másság, hanem hülyeség. És az is túlzás, hogy járvány helyzet témában építési tanácsokat adjanak egymásnak, különös tekintettel a hőszigetelésre.
    A színvonal pedig nem én vagyok, hanem ti vagytok. Én annak tudom be, hogy a gondolkodókat egyre inkább megcsapja a halál angyalának szele.

  20. Curix:
    mi bizonyítja, hogy a Covid-19- et nyelted be?
    A kovid szemmel látható tünetei eltérően mutatkoznak az edzett, kiváló BMI-jű fiatal ill. kora középkorú férfiakon.
    ***
    Pénteken fullos védőruhába öltöztem be, őrzőmonitorok rögzítés ellenőrzése miatt. Csak úgy mondom, hogy ránézésre velemegykorúférfiak voltak az ágyban oxigénfélálarcban…mindegyikőjük oltatlan.
    ***

  21. 24 – János:
    Ne erőlködj, aki a XXI. században bedől olyan hülyeségeknek, mint a „kísérleti vakcina”, „Az oltásban csipsz van”, stb. (majd L.S. hoz további, néhány tucat példát), az megérdemli, hogy megdöglik.

  22. Tibor Bá! már megbocsáss, de a vakcinák ideiglenes engedélyesek ,mert nem zárult le a tesztelésük időhiány miatt, tehát rá lehet mondani, hogy „kisérleti”, a csipsz meg a zacsiban van, nem az oltásban.

  23. A való életben is megfigyeltem egyfajta irigységet azoktól az emberektől, akik nem estek át a Covidon teljesen mindegy hogy oltottak vagy oltatlanok, bár ha belegondolok több volt közöttük az oltott.

    Valóban ilyen nehéz ezt feldolgozni, hogy ezen a „halálos” víruson pár nap alatt enyhe tünetekkel átmentem? Mindezt most már 40 felett? Ahol az átlag magyar férfi lassan infarktusveszélyeztetett állapotban van?

    Igen úgy látszik irigységet vált ki. Többen itt látom közületek is megkérdőjelezitek hogy egyáltalán a Covidon estem e át. Nos igen van pozitív PCR tesztem, mint fentebb leírtam van védettségi kártyám is.

    Kollégák akik akkor még oltva se voltak csak regisztrálva megnyugtattak, hogy jó jó enyhe tünetekkel átestem de kaphatok még szívizomgyulladást és egy tucat posztcovid betegséget.
    Hát egyet se kaptam, ellenben a Pfizer sok fiatalnál okoz szívizomgyulladást. Az egyik barátom fia ismeretlen eredető nagyon erős fájdalommal került kórházba rögtön a Pfizer oltás után.
    De no para minden rendben az oltásokkal….

    Nagy eséllyel a Covid rajtam nem talált fogást. Szerencsére rajtam kívül még sok ilyen ember van. Jöhet bármelyik mutáns állok elébe.
    Ti meg adassátok be a harmadikat, negyediket, ötödiket, hatodikat…..stb.
    Nekem semmi bajom az oltásokkal.
    Látszólag az oltottaknak van baja a nem oltottakkal…… majd egyszer talán megértem hogy miért….

  24. 27 – Curix:
    Én Évával együtt spendid isolation-ban élek. Megengedhetem magamnak, hogy szarjak minden véleményre. Aki olt azt olt, aki nem olt az nem olt, engem hidegen hagy. De a tények tények! Aki nem oltakozik annak elvét nem sértik az oltott tömegek. Aki oltakozik annak elvét sérti a nem oltás, mert védtelenségével segíti a terjedést. Na már most. Ezt nem megérteni fafejűségre vall.
    A korábban nagy mellénnyel közölt elveddel is baj van. Ha igaz lenne, hogy a pandémia nem élekor függő, hanem az egészséges/egészségtelen életmód vezérli. Akkor ebből az következne, hogy a 40 alattiak mind kurva egészségesen élnek, a 80 felettiek pedig rettenetesen egészségtelenek. Ami természetzesen nem igaz, mert ennyi elhízott fiatal férfi még soha nem volt Magyarországon.

  25. „Aki oltakozik annak elvét sérti a nem oltás, mert védtelenségével segíti a terjedést.”

    Tibor bá

    a minap hoztál le egy cikket, hogy a betegségen átesettnek erősebb immunitása van mint az oltottaknak. Döntsd már el mit szeretnél.
    Én hiába vagyok átesett mindenki úgykezel, mint az oltatlant. Látszólag te is.
    Egyébként én is szarok a Covidra. Nem adok neki fél évet aztan megy a polcra porosodni.

    „Ha igaz lenne, hogy a pandémia nem élekor függő, hanem az egészséges/egészségtelen életmód vezérli. ”

    Lehet hogy ezt hallottad ki belőle de nem ezt írtam. Sajnálom, ha nem értelmezted.

    Idézem még egyszer:

    „A Covid az esetek döntö többségében nem az életkort bünteti, hanem a rossz állapotban lévő testet. ”

    A magyarok testének döntő többsége siralmas állapotban van. Kortól függetlenül. Ezt is TÉNYNEK hívják.

    Az pedig egyértelmü hogy 80 év felett már minden betegséggel nehezebben küzd meg a test, de nem mindegy hogy egy fitt 80-ast ér a covid vagy egy magas vérnyomásos, keringés zavaros, elhízott, depresszióst. Vagy most ezzel is vitatkozni akarsz? Nyugodtan…..

  26. 29 – Curix:
    Az egyértelmű, hogy nem értjük meg egymás fogalmazását. Ezért csak egyetlen egy korrekcióhoz ragaszkodom: Oltatlanként kezellek. Sehogy se kezellek, és ezzel jól jársz.

  27. 29.Curix
    A fittség nem jelent semmit,mert akkor csak a hájpacnis nyugati világban tarolna a virus.
    Ehelyett mindenkit megbasz a covid a világon , várjál még az egészségügyi helyzetjelentéseddel.
    A görög abc hosszú , kell még pár év ,amig elérünk az utolsó betűig ,az omegáig.
    Csak a kemény korlátozások hozhatnak bármi eredményt.

  28. „A görög abc hosszú , kell még pár év ,amig elérünk az utolsó betűig ,az omegáig.”

    Van időm Kalotaszegi, kivárom az omegát is.

    „Csak a kemény korlátozások hozhatnak bármi eredményt.”

    Szerintem Európában Magyarországon vannak a legenyhébb szabályok életben. Talán még Svédország és Dánia szüntetett meg minden intézkedést.
    Ahol szigorúbb intézkedések vannak mindennaposak a sztrájkok.
    Tavasszal Izrael még példaállam volt, a lapok úgy hozták le, hogy példa nélküli sikerrel elsőként megállították a brit variánst.
    Most megint kosarat raktak a csőrükre mert jött az Omega aztán rájöttek hogy hiper szuper hightech Pfizer szart se ér ellene. Micsoda blamázs.
    Én továbbra is kitartok az immunrendszerem mellett. Egymást támogatjuk 🙂

  29. Tibor bá

    ezt pedig neked küldöm. Feketén fehéren olvashatod mennyit ér az oltás a továbbadás esetén. Az érvek így szép lassan elfogynak az oltatlanokkal szemben:

    „A delta variáns esetében az oltottak és nem oltottak hasonló mennyiségű vírust ürítenek a felső légutakból amennyiben megfertőződnek”.

    https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/koronavirus-jarvany-vakcina-delta-kemensi-gabor.734551.html?fbclid=IwAR2uz-k5k_LXNXVvUqd2oqAA-J8t6_EsJa4xz0zKLhVWq9nillBw8gGfWUg

    Ezzel a fenti kijelentésed megcáfolva. A te oltásoddal magadon kívül senkit nem védsz.

  30. Hozzátenném, hogy a mutációk nem az oltatlanokban kialakulva igyekeznek kikerülni az oltást követõen kialakult védelmi mechanizmust. Bárki ezt állítja, téved. Az oltatlan elkapja, vagy túléli, vagy meghal. Az oltott elkapja, mutálódhat benne a virus, továbbadhatja a mutálódott vírust, vagy túléli vagy meghal.

    Egyetlen lehetõség van, el se kapni.

    Politikai kérdést csinálni egy betegségbõl, oltásból a társadalom megosztásához, fasizálásához vezet és alapvetõ, sehova se vezetõ tévút.

  31. 33 & 34:
    Az én logikám szerint a védett személy is megferftőződhet, de hamar legyűri a bnetegséget, tehát rövidebb ideig fertőz, mint a nem védett, aki sokkal hosszabb ideig harcol a vírussal, és közben másokat fertőz. Különben, természetesen csak magamra gondolok, gondoljon más is, és akkor közösen mi győzünk, nem a vírus.

  32. Egy tünetmentes deltás orrában 1000x annyi virus van és 400x jobban fertõz mint egy alfás. Tehát a megoldás az el se kapás. Van rá megoldásunk, nem? Persze, aki teheti oltassa magát, de nem az oltás fog minket kihúzni a szarból…

    Milyen érdekes lesz ha ősszel az influenzavirussal töcsköl egyet ez a delta és lesz belőle még nagyobb sárkány, amire mindkét oltást fel kell majd venni kötelezően…

  33. 33. Curix

    Ahol fogynak az érvek, fokozódik az erőszak.

    Minden országban fokozatosan törvényeket hoznak, ahol az oltatlanok jogait és szabad mozgását korlátozzák. Nézzétek meg a többi országot, hogy mi van készülőben.

    Más

    Most sokan közületek, akik ezt olvassák, ezt valamilyen szinten még jogosnak is tartjátok. Hadd emlékeztessek mindenkit, hogy már tavasszal több alkalommal is levezettem ezt a folyamatot, és akkor a legtöbben hihetetlennek érezték a jóslatom.

    Meg az is jó lenne, ha azok akik ma helyeslik a – nem a korlátozásokat, mint maszkviselés, vagy ilyesmi, hanem – a megkülönböztetést oltottak és nem beoltottak között, ahol az utóbbiakat leprásként kezelik, fel tudnák idézni, hogy mit éreztek akkor, és miért is volt az, hogy ez a kifejlet olyan elképzelhetetlennek tűnt. Akkor meg lehetne érteni valamit abból, hogy hogyan működik az agymosás…

    Értelmes ember különbséget tud tenni beteg és egészséges ember között – talán nem egy szempillantással, de mindenképpen fel tudja érni ésszel mi a kettő közötti különbség. És ha valaki helyesli a korlátozásokat a nem beoltottak számára, holott tudja, hogy a beoltottak ugyanúgy fertőznek, és meg is betegszenek, az nem nevezheti magát értelmes embernek, csupán egy agymosott zombinak.

    Ezt most nem konkrét egyéneknek szántam, hanem csak úgy általában, ebben a média által hisztériába kergetett világban arra apellálva, hogy őrizzük meg a józan eszünket. Az embereket ugyanis már sikerült megosztani, és egymásnak ugrasztani – látható ez itt is. Aki pedig ismeri a „divide …” kezdetű mondás másik felét, tudja a választ a jövőre.

  34. 37. Sleeper: örulök, hogy kimondtad helyettem. Egyetértek.

    Értelmes ember azt is látja, hogy itt valami nagyon buzlik…

  35. 37 Sleeper
    Nekem a sok pro és kontra után az a véleményem, hogy az oltás valóban sok dolog ellen nem véd meg, viszont képes arra, hogy statisztikailag jelentősen csökkenti a kórházba súlyos állapotba kerülők számát, ezzel képes talpon tartani az egészségügyi rendszert, ami a nem koronavírusos betegeket is ellátja.
    Ezáltal lehetővé teszi, hogy a gazdaságot ne kelljen kényszerintézkedésekkel leültetni, rengeteg munkanélkülit csinálni, gazdasági ágazatokat kivégezni.
    Lehet, hogy ez az állapot csak ideig-óráig fog fennállni, és a vírus megtalálja az útját, hogy a vakcinákat kicselezze, de egyenlőre a tények az oltásokat igazolják, tehát az országok ezt az utat fogják követni, amíg ez a helyzet.
    És még azt is hozzáteszem, hogy a politika soha nem az emberek megmentését fogja célozni, hanem a gazdaság életben tartását. De ehhez áttételesen az is kell, hogy ne betegedjen és haljon meg túl sok ember, mert akkor kénytelen lesz lezárásokat eszközölni, ami visszahat a gazdaságra is…
    És mindig a statisztikai végeredmény fog számítani, nem az egyedi esetek, ahol rosszul sült el az oltás, ők lesznek a járulékos veszteség a többség érdekében.
    És ha te lennél az ország felelős vezetője, kénytelen lennél te is ezen logika mellett dönteni, ha nincs bizonyítottan jobb alternatíva, még akkor is, ha a nénikéd éppen az oltás miatt halt meg…

  36. Van bizonyítottan jobb alternatíva… Több is…

  37. Meg vagyok győződve arról, hogy itt a többség oltás párti. Mégis a megszólalók főleg oltás ellenesek. Miért?

  38. 42. Tibor bá’

    mert ma Magyarországon, de mindenhol másutt is azokat akik nincsenek beoltva, az első számú közellenségnek nevezik, és korlátozni akarják őket.

    Senki nem mondja, hogy egy oltás nem jó, ha teljesíti küldetését. De most az a nagy helyzet, hogy az oltás NEM teljesíti az elvárásokat. Az oltás mindig az egyént védi. A beoltott személyben kell hogy kialakuljanak azok a mechanizmusok, amelyek teljesítik az elvárásokat.

    Mik ezek a – teljesen jogos – elvárások?
    1) ne betegedjek meg
    2) mivel nem kapom el, nem is fogom terjeszteni

    Ki az, aki nem ez alapján oltatta be magát? Sőt, tovább megyek: a második pont sokkal kevesebbek számára érdekes, hiszen ha én már nem vagyok veszélyben, megtettem amit tudok, nem igaz?

    Melyek azok az elvárások, amelyeknek a mostani oltások nem tesznek eleget?
    1) mert megbetegedhetek
    2) mivel oltottan is terjeszthetem

    Pont. Nincs több. Ennyi.

    Az a magyarázkodás pedig, hogy a lefolyás enyhébb, minimálisan kétségbe vonható, és hajánál fogva előráncigált érv.

    A társadalom ( nem az egyén ! ) érdekében mi a fontos? Hogy NE TERJEDJEN a vírus! Teljesítik ezt az elvárást a mai oltások? Egyértelműen NEM !
    Van értelme ilyenkor az oltásnak a lelki békénk megóvásán kívül? Mindenki válaszolja meg saját magának.

    Hibáztathatom ezért az oltást? Nem, hiszen a fogkefém sem tehet arról, ha nem tudok vele elfűrészelni egy deszkát?

    Megérdemli emiatt a fogkefém hogy kidobjam? Nem, hiszen én vagyok a hülye ha olyasmire használom, amiről kiderült, hogy nem működik.

    A legnagyobb bajuk azoknak, aki az oltás ellen emelik fel a szavukat:
    1) nem teljesíti az elvárásokat
    1) annak ellenére, hogy az oltottak is terjesztik, az oltatlanokat akarják korlátozni, azelőtt elképzelhetetlen módon

  39. Már többször is elmondtam, nem ismételném magam. Szerintem ez a járható, tudományosan megalapozott, kombinált út. Ráadásul nagyrészt magyar…

    Szerintem az oltás kérdésének nincs helye a politikai közbeszédben. Ez nem a politikai celebek dolga. Mondom ezt úgy, hogy oltáspárti vagyok, ami egy sült marhaság, mert nem pártkérdés.

  40. Hagyományosan oltáspárti vagyok, de ez nem oltás az eddigi definíciók szerint, hanem kisérlet. Ezért megvárnám a végét, ha lehet
    Vagyis, te már beszoptad.

  41. Már nem kötözködésből, inkább kíváncsiságból: Honnan tudják az okosok, hogy most a delta, gamma, omega variáns terjed, mikor a PCR tesztek még a fertőzés kimutatására is csaknem alkalmatlanok?

  42. 43 Sleeper
    Akkor te kétségbe vonod azokat az adatokat, amelyek azt mutatják, hogy az erősen oltott országokban a halálos áldozatok száma drasztikusan lecsökkent a megbetegedések számához viszonyítva, ezt láthattuk Izrael és az UK esetében is.
    Persze lehet úgy értékelni, hogy ha a megfertőződést nem tudja megakadályozni a vakcina, akkor szart sem ér, de ez nem igaz, főleg azoknál, akik életét megmentette.
    És hát, ha ló nincs, szamár is jó, jó lett volna, ha a vakcinák védettséget adnak a fertőzéssel szemben, de azért a legfontosabb az életben maradás.
    Te ezt jelentéktelennek tartod?
    És a másik az egészségügyi intézmények leterheltsége, ami korábban volt már kritikus szinten nálunk is, máshol is, most ilyen nincs…

  43. 40 Infos
    Én meg elképzelhetetlennek tartom, hogy jól működő alternatívát tudatosan elvetnének az országok vezetői, ami vagy annyit jelentene, hogy ilyen hülyék, vagy szándékosan akarják országukat gazdasági válságba sodorni, hadd menjen jól tönkre, és bukjanak bele a sikertelenségbe.
    Mi érdekük fűződhet hozzá, hogy szándékosan elgáncsoljanak olyan egészségügyi protokollt, ami tényszerűen bemutathatná az egész világnak az ország egészségügyi politikájának sikerességét, szemben a többi országéval?
    Arról nem is szólva, hogy óriási hozadéka lenne az ország gazdaságának egy ilyen pozíció, aminek politikai nyeresége is lehetne…
    Ezt már tényleg csak homályos összeesküvés-elméletekkel lehetne csak megmagyarázni, olyan görögös stílusban…

  44. 46. Hubab: Nyár van. Tavaly nyárhoz képest viszonyítunk?

    47, hubab: Még csak az elején vagyunk annak, amit te elképzelhetetlennek tartasz. Egy pandémia elleni védekezés nem így néz ki az elejétõl fogva. Ez vagy egy színjáték, vagy a globális idiotizmus prezentálódása. Gyanítom, hogy tényleg ilyen hülyék.

    45. Gartai: Nem a Pcrbõl tudják. Külön laborelemzés van rá.

    Eltelt több, mint egy év. Általános koronavírus teszttel tesztelünk, holott van ingyenes cseh receptünk a pontos tesztelésre. Antigén teszttel tesztelünk, aminek az eredménye értékelhetetlen, mert annyi a hamis pozitív, meg a hamis negatív.

    Vértesztünk, nyáltesztünk nincs.

  45. 42,Tibor bá
    Ennek számos oka lehet.( amit ,maga is tud ,csak teszteli a sok hülyét) 🙂
    Van ,aki hitbeni meggyőződésből vagy csak sima woodoo méregként tekint rá,ami megakadályozza a felhötlen adós-konzumidióta létformája totális kiélésében és fél attól ,hogy netán némi lelkiismeretfurdalást ébreszthet potrohájukban a természet mérnökien megtervezett kifosztásának a korlátozása, – ami,egy az egyben ugyanez az oltáspártiak aggódalmas oltásvágyának a jellemző tüneteggyüttese , de végső soron az emberi faj jövője a tét ,ahol nem azt veszzük figyelembe ki mit lát jónak személy szerint ,vagy társadalmi szinten ,hanem a faj túlélése a fő cél.
    Jó az oltásellenesség,mert ezzel korlátoztatható minden. A gazdaság összeomlik,kitör a konvenciánális regiónális háborúk sora és letisztul a sok szennyező és felesleges baromtól a világ.

  46. 46. hubab

    pontosan így van. Izraelben tombol a 4. hullám, legalábbis ezt olvastam, pedig a z egyik legjobban átoltott ország. Amiket pedig felhoztál, nem az oltás feladata. Vedd figyelembe azt is mennyi onkológiai eset nem került időben kivizsgálásra, mennyi nem közvetlenül életmentő, de közvetve nagyon is súlyos következményekkel járó esetben maradt el a műtét. AZ egészségügyi dolgozók egy jelentős része nem hülye, jól látja hogy állnak a dolgok, és nem kérnek az oltásból. A propaganda erről nem szól, de az amúgy is gyenge lábakon álló egészségügyet ilyen választás elé állítani nem okos dolog.
    A mellékhatások létező jelenség, senki sem tagadja, és sokan személyesen, vagy a közvetlen körükben is tapasztalják már. Nem mindenkinél, még csak az kellene, de mindenképpen van annyi eset, ami már elgondolkodtató. ami viszont nagyon is elgondolkodtató, az a tagadás, ami ezeket az eseteket érinti (személyes tapasztalat is van). Holott ha a másik oldalt nézzük, még a közlekedési balesetben elhunytakat is a covid áldozatai közé sorolták, ha a legkisebb lehetőség mutatkozott erre (kissé költői túlzás, de sajnos nem elrugaszkodott vélemény ).
    Ha már itt tartunk, sajnos az a véleményem, hogy Orbán ebbe bele fog bukni. Sajnos, mert nagyra értékelem amit az országért tett, és különben külföldön is sokan felfigyeltek rá, szerte a világban, aki nem járatos külföldi fórumokon, nem is hinné, de Magyarország példakép sok helyen. Ám ezt benézte, de nagyon, és ez lesz a veszte, mivel következmények lesznek, az elhallgattatás ideig – óráig működik, nem sokáig.

    Meg sem merem jósolni mi lesz itt 2021 második felében, főleg 2022-ben. Annyi biztos, hogy az erő fog dominálni a józan ész felett, és teljes média letámadással támogatott propaganda fog beindulni pár héten belül. A legrosszabb az lesz, hogy az embereket egymás ellen fogják uszítani. Ahogy Infos mondta, ez nem egészségügyi probléma, ez tisztán politikai probléma. Ha pontosabban akarsz látni, olvasd vissza egy régebbi elemzésemet Japánnal kapcsolatban.

    Ha ló nincs szamár is jó, meg hogy életben maradni – ezek szlogenként jól működnek, de nem itt a lényeg. Ha elmentél volna egy kórházba a legnagyobb vészhelyzet idején, azt láttad volna, hogy a helyzet menthetetlen, és mind meghalunk. Aki lent van a legalsóbb szinten , a sűrűjében, azt hiszi ő látja igazán a helyzetet ( így sikerült sok egészségügyi dolgozót a meggyőződése ellenére beoltatni ), de ők tulajdonképpen ,egy nagyon behatárolt horizonttal állnak szemben – klasszikus példa, hogy a közvetlen harcoló egység nem látja át a csatateret, ezért vannak a vezérek általában egy magaslaton, a háttérben.

    Már számtalanszor leírtam, hogy nem maga az oltás ellen vagyok, az oltás kell, főleg vírusok ellen. De nem látom azt, hogy megtettek volna mindent ami az elhárításhoz tartozik. Ezt már sokszor kifejtettem, nem ismétlem el. Úgy van beállítva, mintha az oltás lenne az egyetlen esély, holott ez nem igaz. Tudtuk külföldi példák alapján mi vár ránk, fel tudtunk volna készülni, de mindenhol azt látom, hogy a józan hangokat elnyomják, és csakis az oltás, mindenhol az oltás. Orbán ebbe bele fog bukni, sajnos, de így lesz. Lehet, hogy az oligarchák gazdagodtak, és számunkra ismeretlen célok is vezették, de nagy léptékben igenis nagy jót tett az országgal az utóbbi években, európai viszonylatban pedig példátlan módon. De ez inkább Európát minősíti …
    De ezt most benézte. Nem tudom mit akart, mit remél, de ebbe bele fog bukni…

  47. Tessék ezt értelmezni!
    (444) „Naftali Bennett kormányfő hosszú facebook bejegyzésben ismertette tervét a delta vírusváltozat leküzdésére: „Lépéseket teszünk a megbetegedések csökkentésére és felgyorsítjuk a harmadik oltási kampányt, így legyőzzük a delta-járványt. Mindent elkövetünk, hogy elkerüljük a zárlatot, amely rombolja megélhetésünket,”

  48. Nem fogják legyõzni…, pedig nagyon szeretném, ha sikerülne nekik…

  49. 52 Tibor bá’
    Én is olvasgattam a cikket, ebből is az látszik, hogy tudják nagyon jól, hogy ha nem sikerül megfékezni a kórházak telítődését, akkor rá fognak kényszerülni a lezárásokra, ami újabb gazdasági csapás lesz az izraeli gazdaságra, és amit minden áron el szeretnének kerülni.
    Ezért erőltetik a minél gyorsabb oltakozást, benne a harmadik oltást is, mert egyenlőre nem tudnak ennél hatékonyabb eszközt.
    Egyébként pont Izrael az, ahol teljes gőzzel folyik az alternatív, gyógyszeres kezelések kutatása is, tehát nem alternatíva ellenesek, azt nem hiszem el, hogy ha ott már valós áttörés lett volna, azt ne alkalmaznák a gyakorlatban…

  50. Nekem tegnap jött a gyerek iskolájából egy email, hogy újítsuk meg a gépparkunkat, mert szept 15-től, bármikor átállhatnak (vagy Mi átállhatunk) az online oktatásra.
    Előrehozták a tabletes oktátást is. Eredetileg a harmadik osztályban kezdődne, de levitték a 2. osztályra.

    Amúgy a négyből 1 gyerekem mereven oltásellenes. Éppen ezért teljesen lojális vagyok Veletek, Oltástagadókkal. Tehát nem támogatom a törvénytervezetet, hogy ezután csak a metró utolsó kocsijában utazhattok, és külön klotyóra kellen járnotok a moziban.
    🙂

  51. Beoltásokból következtetve az ország 2/3-a oltás párti. Annak ellenére, hogy a nagy tömegek aluliskolázottak. Itt pedig a diplomások gyülekezetében a szavazatok szerint az arány pont a fordítottja. HOGY LEHET EZ?
    Azt se értem, hogy megszavaztatva a nagy többség L.S. ámokfutásának folytatását kérte.
    Valaki belenyúl a szavazásba. Nem elképelhetetlen, amilyen vehemensen harcol egyik-másik oltás ellenes aktivista.
    Ha ez a helyzet, akkor nagyon sajnálom. Az objektív ismereteket nem lenne szabad feláldozni a meggyőződés oltárán. A meggyőződések változhatnak, az objektív tények pedig nem.

  52. Vaszilnak tökéletesen igaza van, az mRns oltások gyorsított vészengedélyt illetve politikai engedélyt kaptak.
    Ez nem tudomány.
    Az egyetlen felelős viselkedés az Vaszilé.

  53. Az objektivitástól ez a blog – sajnos és sokak meglepetésére – fényévekre van. Én speciell egyszer szavaztam.
    (A szavazás egyben – ahogy korábban már mondtam – szépen mutatja az olvasók számát 75-250 (?), duplázások és triplázások kivonása után, a többi nem egyedi látogató, hanem oldalletöltés.)

  54. Az objektívitásunk folyamatosan változik az ismeretek bővülésével.
    A ‘vírus ellen oltás’ mint leghatásosabb eszköz nem a mindenttudás egyeteme.
    A „kötelező” bizalmi válság és a mellékhatások esetszámainak növekedése növelik a káoszt.

    50. Kalotaszegi

    Milyen igazad van! Azért sok ártatlan is meghal és nem mindenki hülye, csak ez egy nagy lecsó.

  55. 58 – Jövőnk:
    A poszt tetején lehetőség van bejutni a statisztikához. Ezek szerint naponta átlagosan 3000 „megtekintést” regisztrálnak.

  56. 57 – Curix:
    Az mRNS (eredetileg mRNA) vakcinák harmadik klinikai vizsgálatát 30.000 önkéntes beoltásával végezték. Ennek eredményének a publikálása után engedélyezték az oltást. Az én laikus megítélésem szerint, ha 30.000 oltás nem elég a „kísérleti” jelző elhagyására, akkor ott sötét szándékok húzódnak, amibe az oltás ellenesek belekapaszkodnak a „tudományra” hivatkozva.
    De tegyük fel, hogy igazad van. Ez esetben felhoznám azt a következő párhuzamot. A Balaton közepén valaki fuldoklik, kétségbeesetten kiabál segítségér. A parton a mentő motorcsónak nem indul azonnal a megmentésére, hanem előtte E-mailben engedélyt kérnek as Belügyminisztériumtól. Később a hullát kihúzzák a partra. Mindenki meg van elégedve, hogy betartották az „előírásokat”. Kivéve az özvegy.

  57. Lehetne újbóli szavazás?

    Opciók: oltáspárti, oltás ellenes, oltáspárti de covid oltás szkeptikus, oltás és covid oltás ellenes ?

    Jelen szavazás választási lehetőségek miatt predesztinálja az oltáspárti, de egyébként covid oltás szkeptikus halmazt „laposföldhívőknek”.

    Ha az az eredmény jönne ki majdnem mindenki oltáspárti de covid oltás szkeptikus akkor az árnyalja a képet.
    Bár grafénoxid baromságnak tűnt, de oltás utáni daganatos problémával magam is találkoztam.

    Azt mondanám hogy oltáspárti vagyok, a veszélyeztetteket gondolkodás nélkül oltanám minthogy elveszítsem őket mert erre van több példa és Jánosnak sajnos igaza van. Gyerekeket viszont nem merném a hosszútávú kockázatok miatt.

  58. 58 – Jövőnk:
    Amit te csinálsz az a jól ismert destruálás. De azért rákérdeznék. Mit kellene tennem, hogy a poszt ne fényévekre legyen az objektivitástól? Mitől szujbjektív a poszt?

  59. 62 Jackson
    Mi az a „hosszútávú kockázat”

  60. 25, Tibor bá’

    Nem eLeS a szédítő, hanem pár hónappal ezelőtt Montezumával itt beszéltük, hogy az információ dezinformációja zajlik ezekkel a *fake news műveletekkel*.

    A *mesterséges intelligencia dögök* segítségével nagyon élethű szövegeket/híreket/blogokat, csak digitálisan létező személyeket, CGI képeket lehet gyártani, írói stílust (sőt! online videókamerát meghekkelni), emberi hangon megszólaltatni…

    Ha nem akarnak tömegek tanulni, ismereteiket bővíteni és követni a digitális technológiát, akkor tényleg összeomlás készülődik a fejekben!!!

    A digitálisan létező személyek a szöveges híreikkel vagy videoblogjaikkal az összeesküvés-hívők főpapjai, akik nemsokára drónokkal ministrálnak. Az összeesküvés-hívők a csoportdinamika jelenségei miatt különlegesnek (világmegmentőnek) érzik magukat, míg a többiek csak a vágóhidi birkák.
    Nem áll messze az ilyenektől a rasszizmus és az előre kitervelt fegyveres erőszak sem…

  61. 61. Tibor bá’
    A rendvédelemnél, a közhivatalokban, sok nagyvállalatnál kötelezővé tették vagy nyomásgyakorlás történt az oltás mellett. Ők az egyik nagy halmaz, akikről nem tudhatjuk, ha nincs kötelezés és presszió, akkor hányadrészük oltatott volna.
    Talán nem bánt meg rendvédelmist, 100% kötelezően oltatta magát, ha azt feltételezem, hogy az orvosok okosabbak az oltás tekintetében, akik viszont nem mind oltottak.
    Rendvédelmisek parancsra oltattak. Így oltáspártinak beállítani őket nem ér.

    A másik nagy halmaz a megzsaroltaké. Nem mehet szórakozni, nem ülhet be étterembe, szálláshely tiltottzóna, nem utazhat külföldre.

    Ebből a két részhalmazból, a kötelezően és kényszerből oltást kérőket nem számítjuk az oltáspártiakhoz, akkor az a kétharmad össze is jöhet.
    Pfizeres átverést ne is említsük, elfogy és sosem lesz.

  62. Kalotaszegi @50: Sajnálatosnak érzem, hogy csatlakoztál ahhoz a réteghez, akik a kissé máshogy gondolkodókat idiótának ,”laposföld” hívőnek mondják, a fősodratú médiával ellentmondó ( rendkívül bátor, tisztességes ) szakértőket, pedig sarlatánoknak nevezik, pedig ezek általában kicsit nagyobb szaktekintélyek, mint a Szlávik vagy a Rusvai, valamint akik eddig a FIDESZ minden szavát színtiszta hazugságnak mondták, most 100%-ban elfogadják a kormányzati statisztikát és álláspontot tudományosan megalapozottnak, s erre hivatkozva mindenki mást lehülyéznek.

  63. „A parton a mentő motorcsónak nem indul azonnal a megmentésére, hanem előtte E-mailben engedélyt kérnek as Belügyminisztériumtól. Később a hullát kihúzzák a partra.”

    Tibor bá

    tökéletesen értem a párhuzamot és elfogadom!

    DE! Egy ilyen oltást nem lehet kötelezővé tenni.

  64. 67 – Curix:
    Én nem vagyok híve a kötelező oltásnak, bár meg tudom érteni. Ha lenne egy gyáram, előírnám a dolgozók beoltását. Mert nem érdekem a tömeges megbetegedésük, meghalásuk. Önérdekből kirúgom, aki nem oltat. Közben a Klubban verem a mellem, hogy nem vagyok híve, de hát ugye….

  65. „A másik nagy halmaz a megzsaroltaké. Nem mehet szórakozni, nem ülhet be étterembe, szálláshely tiltottzóna, nem utazhat külföldre.” – Gyerekek, hol éltek ti?

    Májusban még úgy nézett ki tényleg, hogy ez lesz. De most? Mindenki mehet mindenhova, még maszk se kell, nem hogy oltásigazolvány! Legalábbis kishazánkban.

  66. Re. 69: Én belépéskor kötelezõen fújatnék az orrukba, vagy tesztelném õket, vagy oltathatnák magukat háromfajta oltással, elõtte a cégorvosnál kötelezõ kivizsgálás. Mennyivel humánusabb, nem?

  67. Floridába is megérkezett a delta, a kórházak megteltek. Nagyjából az átoltottság 50 %-os. A tesztelt 10 év alatti gyerekek kb. 2 %-a szorul kórházi ellátásra.

    https://youtu.be/vH6bgkr4oFs

    Szerintem nálunk is ez várható majd szeptemberben és októberben. Ha nem jól látok valamit, akkor javítsatok ki, mert ez így elég gáz lesz, ha tényleg beigazolódik.

  68. „Ha lenne egy gyáram, előírnám a dolgozók beoltását. ”

    Tibor bá

    Jóval több felmondás lenne, mint ahány haláleset a korona miatt. Ezt most az egészségügy helyzete jól mutatja.
    Szóval rossz a humánpolitikád.
    Egy huszon éves már akkor felmond ha rosszul néztél rá. Látszik hogy nem most kerültél ki a munkaerőpiacról. A 80-as évek már nincs többé.
    Az embernek roppant fontos az önrendelkezése vagy legalább ennek látszata.

  69. 73 – Curix:
    Ne légy olyan magabiztos. Engem nem könnyű lesöpörni az asztalról. SAJNOS a 80-as évek valóban nincs többé. A 80-as évek óta a reáljövedelem fokozatosan csökkent. AZ EGÉSZ VILÁGON. A szakszervezetek egyre gyengébbek lettek. Magyarországon Orbán törvényileg csinált „rabszolgát” a fizikai dolgozókból. A légi irányítok sztrájkolni akartak, Orbán rendeletileg letiltotta a sztrájkot. A munkaerő piacon káosz uralkodik, nem tudni letisztul-e, és mi lesz, de az megjósolható, hogy a tőke fog nyerni, nem a munkavállaló. – De mi a fenéért kötsz belém állandóan? A húszon évesek tömegei a szülőkből élnek, viselkedésük nem mérvadó.

  70. A probléma még mindig ott van, hogy a blogger csőlátó, nem tájékozódott, habár elmondása szerint keni-vágja az angolt, mégsem olvas olyan anyagokat, amelyek ellentmondanak az ő fejében felépített világnak, és ráadásul egy Puhosnál is keményebb diktátorként ügyködik az oldala fölött, vagyis úgy tolja-keni-vágja kifelé a dogmájának ellentmondó véleményeket és embereket, mint ahogy a macskáját reggelente még a kakkantás előtt.
    Nem fogok itt linkelgetni, holott most neked az a kérdés merült fel a fejedben, hogy mire vagdalózok itt – a kis diktátorodnak kutya kötelessége lenne tisztában lenni a WHO és CDC elég „rejtélyes” botladozásaival, Fauci hazudozásaival, az albertai pár nappal ezelőtti törvénnyel (kimondták, hogy nincs vírus), illetve az Izraelből érkező hivatalos adatokkal, mely szerint egyre töb és több az oltott beteg a kórházakban. Egy kis közösség vagytok itt, olyanok, mint az egerek/patkányok/csótányok a falban, akik sosem akarják átrágni magukat a téglákon – holott odakinn egy érdekesebb, szélesebb és világosabb valóság tárulna elétek. Talán élhetőbb is.

    Bocs.

  71. 67.Gartai
    Azt híszem áthidalhatatlan értelmezhetőségi szakadék nyílt ki kettönk között ,legközelebb örmény ,román vagy francia nyelven íróm,ahogy az Lsdés görögül kaparja a mantráját sokszor.
    Számomra mindegy olt vagy nem olt , a korlátozások bevezetése és szigoritása a végletekig a legfőbb szempont.

  72. ha újra kezdi a cenzúrát ,éljen békében a blogjával vénember!
    Tobbé be sem tekintek magára!

  73. 67 – Gartai:
    Az intelligencia ott kezdődik, amikor valaki kellő okkal meg tudja változtatni az eredeti nézetét.

  74. „A 80-as évek óta a reáljövedelem fokozatosan csökkent. AZ EGÉSZ VILÁGON.”

    Az a baj Tibor bá, hogy ez nem igaz!

    https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

    a reáljövedel csak 1990 ota majdnem megduplázódott Magyarországon.
    Ez csak a te érzeted. Szeretnéd azt gondolni hogy mióta te abbahagytad a munkát annak értéke folyamatosan romlik. Pedig nem így van, ma is nő.
    Ennyit a tényekről.

  75. A reáljövedelem folyamatosan csökken MINDENHOL. Az ÖSSZES huszonéves mihaszna drogos aki csak buzi, izé, bulizni akar és a szüleit pumpolja. SENKI nem tud itt semmit se, csak a most 80-100 éves generáció, na azok, azok építettek, mindenki más élősködik. Nonszensz, hogy a 342351252152353 ugyanolyan témájú poszt alatt itt egyesek nem a gumicsontot rágják körbe-körbe, hanem használható tanácsokat adnak házi kivitelezésű építkezéshez, SKANDALUM, még a szigetelő anyagokról is.
    Nincs ezzel baj, de ezek után fennakadni a szubjektív jelzőn, hááát… 🙂

  76. 5O. Kalotaszegi
    ” Jó az oltásellenesség,mert ezzel korlátoztatható minden. A gazdaság összeomlik, kitör a konvenciánális regiónális háborúk sora és letisztul a sok szennyező és felesleges baromtól a világ.”

    Tisztelt Kalotaszegi
    Nagyon tévedsz ha azt hiszed, hogy Te, mivel vidéken élsz,ólcsón megúszód a cigánysegédeiddel és a baromjaiddal együtt.
    Szabják – varják Rád is az „öltönyt”, ha sikerül végrehajtani azt amiröl már rég álmodoznak.

    52. Tibor bá”
    ” “Naftali Bennett kormányfő…felgyorsítjuk a harmadik oltási kampányt, így legyőzzük a delta-járványt. ”

    Tibor bá’
    Izrael véget vet a paranoiának.
    – Naftali Bennett kormányfő ezt is mondta:
    „Katasztrofális a bezárás – nem sikerült – meg kell tanulnunk együtt élni a vírussal” –
    pronews.gr/kosmos/1010436_israil-

    62. Jacksoon
    „Lehetne újbóli szavazás?”

    Ezt irtam én is tegnap a bloggazdának:

    Tibor bá’
    Ez nem korrekt!
    Én eddig minden oltáson túl vagyok, kivétel a covid és a 2OO9 -es H1N1 influenza oltás.
    Szerintem hiányzik a harmadik rublika: covid oltásszkeptikus.

    66. Károly
    Teljesen egyetértek Veled. Sajnos ez van, de ezt nem kell mindenáron szeretni is.
    Kiválo a helyzetelemzés – vagy a diagnózis az orvosok szerint – és ilyenkor felmerül a következő kérdés, hogyan tovább???
    Milyen therápiát – θεραπεία – kell követni?

    7O. Ábel
    „Májusban még úgy nézett ki tényleg, hogy ez lesz. De most? Mindenki mehet mindenhova, még maszk se kell, nem hogy oltásigazolvány! Legalábbis kishazánkban.”

    Ábel, bárcsak igazad lenne.

    Attol félek, hogy mielött lefújnák az egészet „foggal, körömmel” mindent megtesznek ami tőlük telik…
    Ebben élenjárok a Francia kormány a Görög kormány…
    Természetesen lesz reakcio is főleg az egészségügyiektől akiknek az „agymosása” ezen a téren olyan mint a falra hányt borsó, lepereg Róluk.

    3621-informacios-forradalom
    3. Tibor bá’
    Az olívaolaj előnyei
    * Az olívaolaj gyógyító eleme az oleander, amely erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
    Egy másik fontos eleme az oleasin, az olívaolaj legerősebb antioxidánsa.
    * Semmilyen más, természetes úton előállított olaj nem tartalmaz magasabb zsírsavtartalmat, alacsonyabb LDL -szintet, amely ezúton javítja a HDL -szintet és ezáltal védi a szívet.
    * Az olívaolaj jelentős mennyiségű antioxidánst, például E-, A-, K -vitamint és polifenolokat tartalmaz, amelyek késleltetik az öregedést, és megelőznek bizonyos rákos megbetegedéseket, érelmeszesedést és májbetegségeket.
    * Az olívaolaj jótékony hatással van a gyomorhurutra, fekélyekre és epekövekre. Minden reggel egy kanál zöld éretlenolívaolaj (αγουρέλαιο ) jót tesz a szívbetegségeknek, a beleknek, a gyomornak. Az olívaolaj segíti az emésztést, és a szervezet felszívja a kalciumot.
    * Ha székrekedésben szenved, igyon egy evőkanál olívaolajat lefekvés előtt.
    * Az olivaolaj harcba száll a koleszterin ellen, és nem árt semmilyen betegségnek. Semmilyen esetben sem tiltja a használatát, de nagy értékű táplálékkiegészítő.

    Görög mondás
    ΦΑΓΕ λαδι κ έλα βράδυ.
    * Egyél olajat… és gyere este! Ravasz, de igaz!
    Jobb Viagránál.
    Azok, akik hetente legalább 9 evőkanál olívaolajat fogyasztanak megőrzik az erek egészségét a jó vérkeringés fenntartásával az egész testükben.

    Az extra szűz olívaolajat spathoolaj vagy balzsamolaj (Hypericum oil) készítéséhez is használják.

  77. L.S. Lehet, hogy ez mind igaz az olivaolajról, én nem tudom, tehát nem is tagadom. De akkor ezt kellett volna leírniuk, nem azzal a hülyeséggel jönni, hogy az Omega-3 miatt kell olivaolajat fogyasztani, ami nincs is benne.

  78. Re:82
    Félműveltség okán van így, vagy, máskülönben téveszthetett is az írója, és a mai felgyorsult „publikációs” világban nincs aki ellenőrizze az írásokat…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük