(3551) Orbán döntött

Tibor bá’ online

 

Hogy vigyázna ránk, ha magára se tud vigyázni.

Elhatározta, hogy ma este 24:00-től kezdve a járványnak vége. Lehet, hogy a járvány nem tud róla, de mi „újra indíthatunk”, és ezt sok százezer magyar meg is fogja tenni.

A következő lépés az lesz, hogy Orbán a kedvenc lovát miniszternek jelöli, majd magából istent csinál. Végül felégeti Karácsony Gergely Budapestét hegedűszó mellett. Volt már ezekre példa, a magyar nép ezt lehetővé teszi.

Na jó, a piromániánál még nem tartunk csak a parkolási díj tollvonással történő eltörlésénél, ami startpisztoly lövésnek felel meg. Indulhat a nyaralás, természetesen maszk nélkül, végre láthatjuk egymás arcát. Nem mintha én az övére kíváncsi lennék, legalább is addig nem, amíg elveszíti a választást.

De hiába poénkodom, a szituáció kurva komoly. Tavaly ilyenkor volt napi 1-2 halott, amitől be voltunk jól szarva. A múlt héten átlagosan napi félszáz halott volt, és Cecília szerint kijöttünk a harmadik hullámból, amire fényes bizonyíték a kerek 5 millió beoltott. Szerintem egyenesen tartunk a katasztrofális negyedik hullám felé, amit a szakemberek is tudnak, de csak feltételes módban mernek megszólalni.

December végén, a harmadik hullám csúcsán a napi halottak száma közel kétszáz volt. Ez volt az ára a nyaralásnak. A nép elfogadta, boldogan kifizette, és most is ki fogja fizetni az ennél magasabb árat is. Addig semmi baj, amíg más hal meg. Ha meg én halok meg, mi van? Na bumm, legfeljebb többet nem nyaralok.

Na jó, ha ez harc, akkor közlöm, ezt az emberiség nem fogja megnyerni, mert ahhoz olyan vezetők kellenének, akik nem vállalják el a vezetést. Aki pedig nem csak elvállalja, de harcol is érte, az eldöntheti, hogy ki hazafi és ki nem, melyik a legjobb vakcina, és pontosan hányadik beoltás után szűnik meg a pandémia. Erre van neki kétharmados felhatalmazása.

P.S. – Orbán Viktor ezekkel a szavakkal búcsúzott a maszktól: „Hónapok óta mondjuk, hogy ha vissza akarjuk kapni a normális, egészséges, derűs életünket, akkor a vírussal szemben az oltással védekezhetünk sikeresen. Ezt a célt most elértük.” Miközben tudni kellene, hogy a sikeres védekezésnek két párhuzamos eszköze van. Oltás és maszkos izoláció. A maszkviseléstől nem szabad elbúcsúzni. Ez a népszerűségre vadászó mondat nagyon sokba fog kerülni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

33 gondolat erről: „(3551) Orbán döntött

  1. Én már tavaly novemberben mondtam, hogy az utcai (köztéri) maszkviselés ÓRIÁSI BAROMSÁG. Na legalább ennek vége, őrület volt, hogy kint az utcán maszkban kellett lenni, én mondjuk az állam alatt (orr, száj szabadon) hordtam a maszkot, mert BAROMSÁGnak tartottam.
    Ezt az intézkedést díjazom. Az éjszakai kijárási tilalomnak sem volt sok értelme (bár az rám nem vonatkozott), de végre azt is eltörölték.
    Én így látom, a védekezést eléggé túltolták, ideje volt lazítani! 😛

  2. Üdv mindenkinek,
    Saját tapasztalat a maszk viselésről.
    Én az idén télen ( helyesebben október- április), nem voltam „náthás”. Pedig ez az időszak nálam mindig ilyen orrfújós, krákogós, torokfájós szokott lenni. Ez most elmaradt. És ennek nem lehet más oka mint az, hogy maszkot hordtunk, illetve , hogy itt nálunk mindenhol van kézfertőtlenítő kihelyezve és az emberek használják is.
    Namost, ha a maszk 6 hónapon keresztül megvédett a cseppfertőzéssel terjedő egyszerű torokgyulladást okozó vírusoktól és/vagy bacillusoktól, akkor ez számomra mindenképpen a hasznosságát bizonyítja.

  3. 1 – Elek:
    Majd ha az oxigén csővet lenyomják a hörgődre, és ott tartják négy hétig, amikor kivisznek a temetöbe, meg fog változni a fiad véleménye, aki sikeresen átvette a nézetedet.

  4. 1 Elek
    Akkor két lehetőség van.
    Az egyik az, hogy az egészségügyi szervek szándékosan szívatni akarják az egész népességet, saját magukkal egyetemben.
    A másik az, hogy olyan hülyék, veled szemben, hogy elhiszik, hogy ez tényleg segít.
    Van harmadik lehetőség?

  5. Re:2
    Nekem is a szokásos téli influenza elmaradt, igaz a megszokottól eltérően extra adag D vitamin, cink, C vitamint fogyasztók már ősz óta.

  6. Hol itt a probléma?
    Utcán nem hordunk maszkot, csak a zsebben van. Közös térben ugyanúgy hordunk. Boltba nem járunk, mert kihozza a kaját a futár. Az iskola még 3 hét, addig csak szerencsénk lesz. Nyaralni nem szállodába megyünk, hanem appartmanba. Vellnessbe nem megyünk, csak szabadba lévő strandokra. Bárba se megyünk, csak kerthelységbe, ott is lehet kurvázni ?. Aki nem oltatja magát és felelőtlen, majd csak kipusztul. Ha jön egy oltáskerülő variáns, otthon maradunk hómoffiszba újra.

    A parkolási díjat csak üdvözölni tudom, mert legalabb lesz hely, nem lesz tele roncsokkal a parkoló, és Pesnek lesz pénze, a parkolóőröknek meg munkája.

    Itt a Nyár!!!!
    Ne depressziózzunk már!

    Na még rímel is…. 🙂

  7. Pont a maszk, ami megóvott ez alatt a másfél év alatt, még a náthátol is. Igazából ha tehetem, továbbra is hordani fogom.

  8. Mi lenne ha azt mondanánk,hogy aki úgy érzi,hogy a maszk védi az hordja bátran és aki úgy érzi,hogy végre valahára le lehet vetni,az boldogan vegye le.Jó pár évvel ez előtt ha valaki valamilyen okból maszkot viselt a villamoson arra gúnyos megjegyzést tettek,talán most már elfogadhatjuk szó nélkül ha valaki maszkot visel.Egyébként én sem vagyok maszk ellenes,mert nem véletlen,hogy a pandémiás időszak alatt az influenza járvány elmaradt.Én biztosan nagy tömegben még maszkot fogok hordani,de szabadban már nem .Tibor bá-nak azt üzenem ,nem érdemes mindenből politikát csinálni.Most örülni kellene,hogy tényleg lecsengőben van ez a vírus.Örülni kellene,hogy viszonylag hamar jutottunk ellenszerhez!Hogy mi lesz holnap,azt senki sem tudja igazán.Egyébként bőven meg lehet halni egy sima szívinfarktusban is és rengeteg más probléma is adódhat ,szóval nem csak a covid veszélyes az
    emberre!

  9. A maszkviselés elhagyása nem politikai kérdés, úgy ahogy a vak hit sem valami vagy valaki iránt, mindenki azt tesz ebben az esetben, amit jónak lát. Én nem érzem úgy, illetve nem úgy látom, hogy ez a vírusfertőzés lecsengett. Tudod van egy mondás :nyugtával dicsérd a napot…

  10. Nekünk kéne dönteni,de az 50 százalék 25 százalékának a kétharmadával még mindig birkózni kell.
    Hülye ország? Ahhát.

  11. 8 – sandor 55
    A poszt nem politizál, egyértelmű tényeket állapít meg. Aki az első perctől kezdve politizál az Orbán Viktor, aki azt mondta, hogy az ő eredményességét a halottak száma mutatja, amikor jól állt az ország. Amikor a néparányos halottak számában világ elsők lettünk, akkor az eredményességet a beoltások számával mérte, amit szintén ő csinált, és kitalálta hozzá, hogy a baloldal oltás ellenes, ami nem igaz.

  12. Zsiday Viktornak idáig nagyon sok minden bejött. Pár nappal ezelőtti írásában azt jósolja, hogy júliusra elterjed az indiai variáns és kampec a nyitásnak, lazításnak, nyaralásnak.
    Remélem most nem lesz igaza.

    http://www.zsiday.hu/blog/indián-nyár

    Bennünket az UK-ból a németek már autóval átutazni sem engednek az országukon, mert félnek az indiai variáns importjától.

    Orbán meg rettenetesen néz ki, már a kóros elhízás határán van vagy már túl is ment rajta. Minek neki a sok csilliárd meg a hatalom, ha egy hájas disznót csinál magából és elviszi majd a szívroham vagy agyvérzés?

  13. 3. Tibor bá’
    „Drága”, „kedves” Tibor bá’, „köszönöm” „kedves” szavaidat. Viszont jó pár dologban tévedésben vagy:
    1. Nincs fiam.
    2. Nem fogom elkapni a COVID-ot. Megkaptam az oltást (Astra Zeneca), ha kell, minden évben beadatom. Pontosítsunk: Nem vagyok oltásellenes, csak maszkellenes, akár az utcán, akár boltban, buszon, postán, stb.stb. kell viselni, semmi értelmét nem látom.
    3. Nem COVID-ban fogok meghalni.
    4. Ha valamilyen csoda folytán elkapnám a COVID-ot (ennek az esélye 1: 10 millió/100 millió), és fulladoznék, akkor se mennék kórházba, úgyhogy az általad említett „az oxigén csővet lenyomják a hörgődre” soha nem fog bekövetkezni, de ahogy írtam, a COVID-ot se fogom elkapni.
    5. Ha valamilyen gyógyíthatatlan betegségem lesz a közel/távoli jövőben (pl. rák, túlélt szívinfarktus, stb.stb.), akkor se megyek kórházba kezeltetni magam. Pl. egy rák(rosszindulatú daganat) esetén se műtétet, se kemoterápiát, se sugárkezelést nem fogok kérni, vagy más hasonló súlyos betegség esetén sem kérek orvosi/kórházi ellátást. Veszek 3-5 liter vodkát, megiszogatom, közben beveszek 250-300 nyugtatót, 50-60 altatót (ezek /nyugtató(500 db), altató(90 db)/ már megvannak itthon, csak a vodkát kell (majd) megvenni 🙂 ), aztán kész, vége, szarok rá, de kórházba nem megyek.
    6. Nekem nem lesz temetésem. Az unokatesómnak már megmondtam, ha elpatkolok, akkor hamvasztasson el, és a hamvaimat szórja a Dunába valahol Mohács környékén, nem kell semmi ceremónia, az csak pénzkidobás.

    Szóval Tibor bá’, az a qrva nagy különbség köztünk (többek között, mert sok más is van ezen kívül), hogy te 89 évesen fosol a haláltól, én 54 évesen leszarom, ha holnap vagy jövő héten/hónapban elpatkolok, sőt talán jobb is lenne úgy. 😮
    Úgyhogy a 3. hozzászólásodban leírtak egyáltalán nem illenek/vonatkoznak rám.
    Ennyi….. 😛

  14. 13 – Elek:
    Figyelemre méltó életfilozófád van, amihez csak gratulálni lehet. Egy dologban tévedsz, nem fosok a haláltól.

  15. 14. Tibor bá’
    Köszönöm a gratulációt. 😀
    Nem vagyunk egyfomák, ezáltal az életfilózófiáink is különböznek. 😮
    Biztos vagyok benne, hogy van több 10/100 millió ember a Földön, akiknek sokkal durvább/szélsőségesebb az életfilózófiája, mint az enyém. 😉
    (Ezt nem védekezésként írtam, ilyen vagyok, így látom a dolgokat, és kész. Különben meg nagyon nincs bizodalmam a magyar EÜ-ben).

  16. Nos.
    2020 májusa :
    3-4000 átesett 0 oltott a Vírus reprodukciós rátája 2 körül.
    2021 május:
    800ezer átesett 5 millió oltott, plusz a tünet nélkül átesettek. Indiai vírus R0-ja 3 körül.

    Kijelenthető, hogy a tavalyi esetben a vírus akadály nélkül terjedhetett.
    Idén ha a fertőző dupla mutáns indiai támadni kezd, akkor annak ellenére, hogy egy beteg átlagosan 3 embert fertőzne meg, csak kevesebb, mint minden második kapja el a betegséget a jelenlegi átesett/beoltott szám miatt. (Minden nappal javul az emberek javára az arány) Tehát jelenleg a tavalyi mutánsnak esélye sem lenne pandémiát okozni.
    Persze érvelni azzal is lehet, hogy nem bizonyított a jelenlegi vakcina hatásossága az indiai dupla mutánssal szemben.. Az összes eddig ismert mutáció a tüske 484-es aminosav szekvenciájában történt. Tehát ha az oltott szervezet felismerte az eddigi mutánsokat, akkor jó okunk van feltételezni, hogy az indiai mutáns ellen is védett aki beoltatta magát. A gazdaság újraindítása pedig közös érdek.
    Tehát: nincs ok fenntartani a bezárt, hibernált gazdasági állapotot, márcsak azért sem, mert nem lenne fair azokkal szemben, akik felvették az oltást. Akik pedig nem vették fel eddig, azok a fenti okfejtés alapján jószerivel csak magukra veszélyesek.
    Rossz hasonlattal élve: a vonat sem várhat addig, míg mindenki eldönti, hogy felül vagy sem.

  17. Tavaj, tavaj előtt és az idén is tömegközlekedtem. Azt hogy elkaptam e a vírust ez idő alatt, senki sem tudja, mivel itt vagyok és tüneteim nem voltak, én sem tudhatom. Egyszer sem teszteltek. Ma kaptam meg a második oltást. Az elsőnél sem volt érdemleges mellékhatás.

    Viszont a maszknak köszönheően semmi egyéb mást sem kaptam el. Ezt viszont tudom. Megfázva sem voltam az utóbbi időben. Persze ez nem biztos hogy jó, mert nem erősödik az immunrendszer, úgy ahogy kell, és ha elhagyom a maszkot, lehet hogy azonnal megfektet egy sima nátha. Emiatt sem fogom elhagyni a maszkot tömegben.

  18. Dehogynem fosik a haláltól Tibor’bá!☺ Régebben naponta irkálta, hogy ha elkapja a cividot, akkor abba „beledöglik”…két oltás után, meg ugyanúgy maszkban jár ki, a lehető legkevesebbszer, mert nem érzi magát „immunizálva”.
    Drága barátom! Miért kell a nagyvilágba bekiabálni, hogy szellemi képességeid erősen korlátozottak? Annak megállapítása, hogy az immunrendszerem gyatra semmiképpen nem jelenti azt, hogy „fosok a haláltól”. A kettő között nincs összefüggés. Arról nem beszélve, hogy a trágár személyeskedés nem tartozik a kedvenceim közé. Az alkalmazójáról már nem is beszélve.
    A poén, hogy ön már évtizedek óta az összeomlásra készül(titkon várja is talán) és amikor az közelít, akkor ….had nem folytassam…
    De a lényeg, hogy ön nagyon is fél a haláltól, csak még önmagának sem meri bevallani.

  19. Mindenki fél a haláltól, csak az oktalan nem.

  20. 19 „csak az oktalan nem” – valóban, az nem fél, akinek nincs oka…

  21. Valójában a spirituálisan fejlett ember nem fél a haláltól, ugyanis elfogadja, hogy akkor hal meg, amikor eljön az ideje.

  22. Ismeritek a régi viccet?
    „A hülye fokozatai: Hülye, hülyébb, leghülyébb, rendőr, postás, vasutas.”
    Elnézést, ha bárki magára venné, mint írtam, ez egy régi vicc!
    De sosem árt feleleveníteni ezeket a népi megfigyeléseken alapuló, apró, ironikus bölcseleteket, csak kicsit aktualizálni kell:
    Hülye, hülyébb, leghülyébb, (bármit) hívő, örökoptimista, fideszes…
    /Némely megnyilatkozást követően ezt már személy szerint, explicit is alá lehet támasztani, akár eme webblog szűkös, de szószátjár közönségének megfigyelésével./

  23. 21: Ja, ja. Meg a depressziós. Az várja, mint a megváltást.

  24. 11: Kihagytad, hogy először a védekezést szabad ágyszámban és lélegeztetőgépben mérte Viktor, utóbbiból vettünk is annyit, amennyit sosem lennénk képesek képzett működtető személyzettel alkalmazni, és még a legrosszabb szimuláció szerint is töredékére lehet szükség. Akkor még az volt a mondás, hogy aki megbetegszik, azt meg fogjuk gyógyítani.

    „December végén, a harmadik hullám csúcsán a napi halottak száma közel kétszáz volt.”
    Decemberben még csak 2. hullám csúcsánál jártunk, a 3. hullám csúcsa áprilisban volt, egyes napokon 300 feletti halálesettel.

  25. 24 – Avatar:
    Egyetlen egyszer volt 300 felett (311) a napi halottak száma, április 6.-án.

  26. 13. Elek + bárkinek, aki magára veszi 🙂

    „…én 54 évesen leszarom, ha holnap vagy jövő héten/hónapban elpatkolok…”

    Hasonló jellegű szöveget én már sok embertől hallottam. Mindig bizonyos elégedettséggel töltött el ( a legszebb öröm ugyebár a káröröm ) amikor az ilyen emberek komoly helyzetbe kerülve csak szűkölni tudtak és elvesztették a fejüket. Nagyjából majdnem mindenki. Még az is, aki még saját magának is elhitte ezt a szöveget. A fennmaradó rész a tompasága miatt nem tud reagálni. És van néhány EGYÉN, aki nem. Őket arról lehet megismerni, hogy ilyet nem mondanak.

  27. 13 vs. 14:
    A két életfilozófiában egy rendkívül jelentős különbség tűnik fel nekem:
    Tiborbá nem szeretne feleslegesen,ill. felesleges (túlélhető) dolgok miatt a másvilágra szenderülni. Ez logikus, érthető, az élethez való ragaszkodás pedig oly természetes, mint, hogy a férfiú szép lyányt választ párul magának.
    S ezzel szemben, egyre komolyabb számban tűnnek fel olyan típusú emberek, akik saját bevallásuk szerint is, még az életüket is feleslegesnek tartják, nemhogy a halálukat!
    Hát megbocsáttasssék, de én most inkább nem kommentálnám részletesen az utóbbi életszemléletet… Egyszerűen sajnálom, ha valakinek bármi miatt is így alakul(t)!

  28. Hát én nem hordok maszkot de semmi bajom.
    Jó éve arról volt szó hogy mostanra az emberiség fele halott lesz.
    Tán tévedtetek?

  29. 21, Valaki:

    már mitől lenne valaki spirituálisan fejlett, ha eleve függő társadalomban élünk?
    Sok könyvet és befizetős előadást meghallgatott?

  30. 30 lacibattya
    Hát, akkor arrafelé elég szarul dolgoztak a rendőrök…
    Felénk is volt egy őrült, aki demonstratív módon nem hordta a maszkot a buszon, sőt, hangosan propagálta is, hogy hülyeség, aztán mikor megbüntették, azért is tovább csinálta.
    Aztán vagy a harmadik büntetés után meggondolta, aztán már csak a maszk mögül hirdette, hogy hülyeség… 🙂
    A maszk nem garantálja senkinek, hogy nem betegszik meg, és a maszk nélküliség sem garantálja, hogy megkapod.
    Csak befolyásolja a közösségben jellemző R értéket, hogy egy ember hány másikat fertőz meg átlagosan.
    De hát van, aki úgy gondolja, ha én megkapom, dögöljön meg a szomszéd tehene is, még akkor is ha az enyém nem is döglött meg, csak gyanús volt….
    Miért nem gyűrte le úgy a vírust, mint én!

  31. 28. sleeper
    19 éves koromban (1 évig katona voltam) óriási szerencsén múlott, hogy nem haltam meg. (nem vagyok vallásos, de „isteni” szerencsém volt.)
    Az adóházban (laktanyától kb. 1-1,5 km) voltam szolgálatban (4 fő adott szolgálatot, szolgálat: reggel 8-tól másnap reggel 8-ig). Délután 14-15-16 óra körül (nem emlékszem pontosan) küldtek valakit, aki leváltott engem (ő halt meg helyettem), mert másnap 8-tól napos voltam, vissza kellett mennem a laktanyába.
    Aznap este a 4 katonatársam (akik kint voltak az adóházban) az árokparton szedett gombából pörköltet főztek (jó sokat) és megették. Egy nagy gond volt, hogy az összes gomba gyilkos galóca volt.
    Ha nem váltanak akkor le, én is ettem volna belőle, egyrészt nagyon szeretem a gombát, másrészt akkor még nem ismertem a gyilkos galócát.
    Ők négyen a következő 1-2 hétben sorban meghaltak, az egyikük (21 éves volt és menyasszonya volt) temetésén én is díszőrséget álltam a pécsi ravatalozóban.
    Ezen kívül még kettő alkalom volt (eddig) az életemben, amikor valamilyen csoda folytán nem haltam meg.
    Az, hogy kijelentettem: „… én 54 évesen leszarom, ha holnap vagy jövő héten/hónapban elpatkolok…” nem jelenti azt, hogy öngyilkos lennék, vagy ne akarnék élni 20-25-stb. év múlva. Egyszerűen csak azt jelenti, hogy nem félek attól, ha pl. idén elpatkolnék, azaz nem félek a haláltól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük