(3534) Orosz lélek 2.0

Tibor bá’ fordítása online

 

Az orosz lélek megismerése

 

2021 a 89. év

Amikor az emberiség kipusztulását eredményező nukleáris háború küszöbön állunk, igen hasznos lenne az orosz lélek megismerése, ha a lehetőségek megfontolását sikeresen akarjuk elvégezni. Végül is az amerikai törekvések ismertek, (ami nem más, mint dominanciájuk fenntartása tűzön-vízen át), ezért minden a másik oldal hozzáállásán múlik.

 

Az Egyesült Államok folyamatosan azon tevékenykedik, hogy Oroszországot maga alá gyűrje, térdre kényszerítse bekerítésével és több oldalas támadással.

A NATO bázisok terjesztése a vazallus országokban egészen az orosz határokig, plusz a szíriai beavatkozás alááshatja az orosz hegemóniát a Kaukázustól egészen Közép Ázsiáig. Annak megértéséhez, hogy erre Oroszország hogyan reagál, hasznosnak mutatkozik, ha teszünk egy történelmi időutazás i.u. 1219-től napjainkig.

Az 1219-től számító idő az, ami mély nyomot hagyott az orosz lélekben a bekerítéssel kapcsolatban, történjen az nomád hordák által, vagy modern nukleáris rakétabázisokkal.

Most, gyorsan hajtsuk a naptárt 1812 júniusának 24. napjára, amikor Napóleon hatalmas hadserege (Grande Armée) átkelt a Néván azzal a céllal, hogy szétveri az oroszokat. Napóleon célja, hogy I. Sándor orosz cárt megakadályozza az angolokkal közvetítőkön keresztül történő kereskedésében, és kényszerítse az Egyesült Királyságot a békekötésre.

A háború hangosan hirdetett politikai célja Lengyelország megmentése volt az orosz annektálástól (ahogy napjainkban az USA állítja a kelet európai országok esetében). Ebből kifolyólag a hadba lépés hivatalos elnevezése a Második Lengyel Háború volt, azzal a céllal, hogy elnyerje a lengyelek tetszését, és legyen a támadásnak egy politikai ürügye. De a tényleges valós cél Oroszország legyűrése volt.

A Grande Armée 680.000 főt tett ki, ami abban az időben valóban hatalmasnak számított. Napóleon, Oroszország nyugati felén gyors ütemben kelt át próbálva megütközni az orosz sereggel. Minden igyekezet ellenére augusztus végéig mindössze néhány apró összecsapást sikerült elérnie, ami után végre sikerült összehozni Szmoleszkban egy igazi csatát.

Ha bárki megtámadja Oroszországot, úgy kell felkészülnie, mintha a tengeren háborúzna. Teljesen felesleges megszállni városokat, mert ez nem hoz stratégiai előnyt. Egy hódító hadseregnek elsődleges célja az orosz hadigépezet felszámolása lehet. Az orosz parancsnokok célja pedig minden esetben az életben maradás, és a hatalmas orosz területen kifárasztani az ellenfelet, a felperzselt föld taktikája mellett. Vagyis ott, ahová Napóleon bevonult, minden el volt pusztítva, semmi se volt felhasználható a bevonulóknak. Moszkva előtt végre Napóleonnak sikerült ütközetet kikényszeríteni az orosz erőkből. Ez volt az elhíresült Borogyinoi csata. Az összecsapás hatalmas vesztességeket okozott mindkét hadseregnek. A cár feladta Moszkvát, de nem kért békét. Moszkva lángokban állt, de ez Napóleonon nem segített. Az utánpótlásból teljesen kifogyva, a nyári uniformisban, a lótáp teljes hiánya mellett, Napóleon hadserege elkezdte a gyötrelmes visszavonulást a kemény orosz télben. Tél tábornok több százezer francia katona életét követelte. A visszavonulást nehezítették a spontán szerveződő partizáncsapatok támadásai (ez az orosz néplélekből adódik, nem egy II. világháborús találmány). A végén mindössze 27.000 katona ért haza. 380.000 meghalt, 100.000 fogságba esett. A napóleoni hadsereg gyakorlatilag megsemmisült.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6 gondolat erről: „(3534) Orosz lélek 2.0

  1. Az USA nem akar ilyent, annál inkább a FED mögött álló bankár világbirodalom aki irányítja az USA-t ! Pont ezek az erők buktatták meg Trumpot is és Kennedyvel is ezek végeztek. A nevén kell nevezni a dögöt kedves Tibor ! Pár bankár és rend keveri a szart már év ezredek óta !

  2. 1: zoli
    „Pár bankár és rend keveri a szart már év ezredek óta !”

    Sokan kapargatják a felszínt, de még a kocsmai verekedéseknek is komoly lélektana és szociológiája van.

    Az országok és uralkodók torzsalkodásának meg még ráadásul történelmi háttere is… Csak igen mély a nyúl ürege az átlag halandó számára, a napi betevőért való futkosás közben ebből nem lát semmit. De pl. ez a történelemtanár kicsit megvilágítja: https://youtu.be/hf976bge_to

  3. 2 – Vaszil

    3 perc után feladtam, de már az is szenvedés volt. Elképesztően primitív mese, a tudományosságnak a szikrája sincs benne. Ennyi. Sajnálom.

    Maga a téma többet érdemelne. Lehet, hogy most (mióta a legerősebb hatalom lett) így viselkedik az USA, de biztos vagyok benne, hogy minden birodalom így viselkedett és így is fog viselkedni hasonló helyzetben. A hatalmat megszerezni és megtartani még csak nem is emberi tulajdonság, hanem jóval előbbi időkből származik.

  4. Láttátok a Toroczkai tegnapi vagy azelőtti videóját a Rothschildokról? Na szóval ott van az igazság. Bizony ez a bankár világhatalom fejlesztette fel Kínát a mostani szintre és Kína az új mintaállam. USA szépen le fog épülni és Kínai mintájú”””””demokráciát””””” vezetnek be mindenütt, az EU-ba Magyarországon keresztűl fogja betenni a lábát ez a rendszer… Az sem véletlen, hogy pár hete a kormány a Rothschildokkal tárgyalt és most meg meg lettek hívva Kínába. Csak álca Kína bankoktól való függetlensége

  5. 4. Zoli
    „Bizony ez a bankár világhatalom fejlesztette fel Kínát a mostani szintre és Kína az új mintaállam.”

    Kína most építi fel a világ első digitális totalitárius államát a mesterséges intelligencia és az 5G alapjain. Miközben a digitális totalitarizmust exportálja, a jövőnk nagyratörekvő császáraitol, Kina számukra egy csodálatra méltó kép lett, amit csak imádni és imitálni lehet.
    Egy elképzelhetetlen tömeges megfigyelést és társadalmi ellenőrzést telepitett, ahol a kommunista párt tartja a nagy fazékot amelybe összekeveri a Big Brother-t a Big Data-val.
    Ez egy társadalmi -hitel- „kredit” egységekkel rendelkező, a társadalmi viselkedést hitelesítő rendszer, amely másodpercenként figyeli az embrek online viselkedését, és mindenki osztályzata hozzáférést biztosít a szolgáltatásokhoz, árukhoz, utazáshoz, oktatáshoz VAGY fokozatos korlátozásokhoz.
    A polgároknak kötelezően be kell telepíteniük az államhoz kapcsolódó felügyeleti szoftvert (kémprogramot). Az identitások DNS-információkat és „bizalmi státuszt” hordoznak. Ennek eredményeként az egyes tartományok lakosságának 5% -a „átképző” táborokban van.

    Ezek és még sok más szerepel a díjnyertes könyvben az újságíró: Ian Williams „Every Breath You Take: Kína új zsarnokságáról”.

  6. 1. Kacor
    ” Afganisztán nagy falat. Nagy Sándornak két év kellett, hogy átrágja magát a mai Pakisztánig, pedig neki Perzsia sem jelentett gondot.”

    2. hubab
    „Afganisztán számomra mindig rejtély, micsoda törhetetlen nép lakja ősidők óta …”

    Afganisztán kultúráját mélyen befolyásolja a hellenisztikus időszak.

    Az afganisztáni bankjegy, az afgáni, Eucratid király – Βασιλέως Ευκρατίδου – nevét viseli, és a hellén időkböl származik. Eukratides, Bactriani -ország- Görög származásu királya volt. Különböző régészeti leletek szerint Herkulest mint Buddha védőszentjét ábrázolják. Nagy Sándor katalitikus hatással volt az Afgán kultúrára.
    Míg stratégiájának célja az volt, hogy nagy csatákat nyerjen, politikájának célja az volt, hogy megbékítse és ne dühítse ellenségét annak érdekében, hogy korlátozza a megvívandó csaták számát. A perzsa hadsereg legyőzése volt a stratégiai célja, míg az embereknek az ő oldalán való állítása volt a politikai célja. Az első cél volt az eszköz ahhoz, hogy elérje a második célját.
    Ezért tisztelik ma is azok, akiket meghódított!
    Omar Sultan elmondta, hogy ő volt az egyetlen Afgán hallgató, aki ösztöndíjjal érkezett régészeti tanulmányokra Görögországban, aki később pedig országának nagyköveteként képviselte hazáját.
    Amikor Nagy Sándor Afganisztánba érkezett, nálunk sem pénznem, sem bankjegyünk nem volt, egyszerü árucserénk volt.
    Afganisztánnak van egy pénzneme és egy bankjegye amely a távoli múltból származik, de továbbra is megtartjuk Eukratid király – του Βασιλέως Μεγάλου Ευκρατίδου – pénznemét. Ez természetesen nagyon fontos Afganisztán kultúrája szempontjából. Itt van a legnagyobb középiskola, temetők stb., vagyis ez azt mutatja, hogy ezek a dolgok mind a hellenisztikus korszakból származnak.
    Természetesen még távolabbi időkre nézzünk, Nagy Sándor – Μεγας Αλεξανδρος – i.sz. elött 4.-ik és 3.- ik század között jött ide. De még a Kr. U. 3-ik században is az afganisztáni buddhista művészetet a görög kultúra nagyban befolyásolja.
    Khanda városban ásatásokat végeztem, és ott egy Buddhára találtam akit Hercules az asztalnál őrzi őt, egy másikban pedig Nagy Sándor. A görög kultúrának ekkora nagy hatása van Afganisztánban. Ma, mondjuk ha Kabulban megy, akkor mindenhol a Görög gyógyszertárt lát, vagyis ezeket a gyógynövényeket, például fokhagymát és más ilyen füveket Görög gyógyszereknek nevezzük Afganisztánban. Tehát létezik a Görög Gyógyszertár.
    Természetesen vannak aranykincsek Afganisztánban. A görög-orosz Stergianidis által végzett ásatások során minden hellenisztikus, és ezeknek a leleteknek a nagy részét az Αfganisztáni múzeumokban tárolják.
    A környéken számos hellenisztikus kori érmét találtak, különféle királyok nevével (Strabon, Mainandros, Agathoklis, Demetrios stb.). Voltak olyan korabeli érmék is, amelyek egyik oldalán görög, a másik oldalon néhány helyi (indiai vagy más) írás volt.

    Nagy Sándor kitörölhetetlen nyomokat hagyott a Görög kultúrájával az ott alapitott és létrehozott új városokban. Sikerült közkedveltté válnia a legyőzött népektöl, annyira, hogy még ma is, beszélnek róla.

    https://parisis.files.wordpress.com/2009/12/afgani.jpg

    Bactria Görög Királysága,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük