(3488) Gyilkos kormány

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Kettőszázhét, 207 magyar halt meg március 17-én. Új rekord, de nem az utolsó. Közben megy a szédítés, a mindig beváló propaganda. „Magyarországon van a legtöbb beoltott az Unióban” (lakosság arányosan). Természetesen ez se igaz, de az nem érdekes. Angliában már a lakosság fele be van oltva. De mit számít ez? Maga Orbán Viktor mondta szeptemberben, hogy a halottak száma mérvadó. Ne oltsanak be senkit, de ne is haljon meg senki. Természetesen ez lehetetlen. És akkor az újabb süket szöveg. Júliusra az ország átoltott lesz, és helye- huja-haj mehet mindenki Dubaiba. Ez a kijelentés ezer sebből vérzik. Először is, Dubaiba csak az mehet, akinek van gázszerelési bizonyítványa. Ennél is nagyobb baj, hogy a magyarok több mint fele nem kér az oltásból. Hogy leszünk átoltva?

Különben se biztos, hogy az oltások meg fognak védeni az újabb és újabb mutánsoktól. Azt már tudjuk, hogy a legújabb mutánst az eddig alkalmazott teszt nem mutatja ki. Ha meg akarjuk úszni a legrosszabbat, akkor nincs más kiút, mint a szigorítás. Ha Orbán nem tököl heteken át, a szakemberek tanácsa ellenére, és meghozza a szükséges intézkedéseket, akkor nem megy fel a halottak száma 17 ezer fölé. A szeptember végi napi 8 halálesetről 200 fölé, és nincs megállás.

És akkor nézzük az orbáni teszt alanyt Ausztriát! Ott az egy millióra eső napi halott szám 2,86, nálunk ez 16,21 volt a 207 előtt. Ma már ennél is több. Ausztriához viszonyítva legalább ötször több. Mondom ötször. Európában miénk a második hely. Hurrá! Ezüstérmesek vagyunk. Orbán ezzel nem vág fel, elhallgatja bűnös mulasztásának termékét. Sikerült kormányát benavigálni a tömeges gyilkolásba, amit propaganda nyomásával akar ellensúlyozni. Ez azonban egyre kevésbé fog sikerülni, mert a napi 6500 új fertőzés nekem azt súgja, hogy ha nem húzzuk össze magunkat, a halál továbbra is fog vigyorogni az ablakunk alatt.

Van más elgondolkodtató mondanivalóm is. Február 27.-én, kevesebb mint 3 héttel ezelőtt az elhunyt férfiak átlag életkora 75 év volt, az március 18.-ra 69 évre csökkent. Ha ez a trend folytatódik, akkor kezdhetnek idegeskedni az eddig megszorítás és oltás ellenes negyvenesek is. Van Isten! Szeretném látni a hetek óta lélegeztető gépre kötött Curix-ot amint a gazdaság érdekében követeli a megszorítások feloldását.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

205 gondolat erről: „(3488) Gyilkos kormány

  1. Nem is tudom hol tartják az eszüket akik nap mint nap =
    „”újra szabadon szeretnénk élni”” — Én maszkkal a
    képemen most is olyan szabadon élek mint a madár.
    Persze nálam a társadalmi érintkezésben a covid előtt
    sem működött a promiszkuitás. előtte is viszonylag
    zárt volt az érintkezési köröm , amin a covid semmit
    nem változtatott. Nekünk a maszkviselés nem előírás ,
    hanem jól felfogott érdekünk. Ha el is múlik a járvány
    valószínűleg az utolsók között leszünk akik levesszük.
    Na jóóó, 80 felett az ember már amúgy sem rohangál
    bulizni , meccsre , vagy swinger clubokba.

  2. „Gyilkos kormány”? Ezt a címet Joe Biden inspirálta a „Gyilkos Putyin”-nal?

    Továbbá az Egyesült Királyság nem Unió tag. Magyarország előtt van oltási statisztikát tekintve az UK, és Szerbia is, de az Unión belül Magyarország mindenképpen az élvonalban van, csak Málta összehasonlítható.

    Az, hogy ma Magyarország ilyen rosszul áll, az nem feltétlenül a konkrét intézkedésekben vagy azoknak a hiányában keresendő. A nyugati államok egy része jóval megszorítóbb bezárásokat rendelt el, de volt olyan amelyik nem (pl. Svédország). Nem volt összefüggés a covid számok és az intézkedések között. Keleten Oroszország és Belarusz is jóval jobban állnak, és ott nem nagyon voltak bezárások.

    Magyarországon, sajnos, azért is lehetnek rosszak a számok, mert egészségileg Magyarország eleve elég rosszul áll. Pl. a rákos megbetegedések statisztikája is az egyik legrosszabb a világon. Ha már a kormány politikáját kell kritizálni, akkor sokkal nagyobb baj az, hogy stadionokat építettek kórházak helyett, de az pl. nagyon jó dolog a részükről, hogy szembe mentek az EU-val, és alkalmazták az orosz és a kínai vakcinákat.

  3. Világfigyelő 2: „Magyarországon, sajnos, azért is lehetnek rosszak a számok, mert egészségileg Magyarország eleve elég rosszul áll. Pl. a rákos megbetegedések statisztikája is az egyik legrosszabb a világon. Ha már a kormány politikáját kell kritizálni, akkor sokkal nagyobb baj az, hogy stadionokat építettek kórházak helyett, de az pl. nagyon jó dolog a részükről, hogy szembe mentek az EU-val, és alkalmazták az orosz és a kínai vakcinákat.”
    Néhány kérdésem az alábbiakban:
    Vajon miért ilyen rosszak a számok? Miért ilyen, covidtól függetlenül is beteg a magyar nemzet? Talán azért is, mert sok évtizedes frusztráció, komoly lelki betegség mutatkozik meg testi tünetek formájában az embereken? Mert az elmúlt 10 év még mélyebb sebeket ütött az emberek lelkében? Mert 1 millió alkoholista országa vagyunk? (Kellett az olcsó, adómentes pálinkafőzés, elvégre az alkeszokon könnyebb agymosást végrehajtani ha megkapják a mindennapi „betevőt”…)
    Miért kellett és miért pont most az egészségügyet olyan „profin” megreformálni hogy több ezren otthagyták az állásukat? Kell az egészségügyi dolgozó a FIDESZ közeli magánegészségügyi vállalkozások rendelőibe?
    Mit mutat az Orbán féle, daganatos tumorként hízó államapparátus munkája? Szervezett és professzionális válságkezelés? UGYAN MÁR!
    Három dolog látható ma a járványkezelés kapcsán Magyarországon: káosz, káosz és káosz. A végletekig centralizált rendszer (várjuk az utasítást fentről…) valódi háborús körülmények között megmutatja életképtelenségét. Nézzük meg mi folyik a vakcinázások körül, ellenzéki kerületek, települések nem kapnak lehetőséget oltópontok kialakítására, míg pl. a Bp. XVI. ker. FIDESZES önkormányzat igen, – mintha úgy szólna az ukáz, bűnhődjenek és dögöljenek az ellenzéki települések lakói?? A vakcina igazolványok kiadása egy bohózat, amiért valakik megint nyilván milliárdokat fognak felnyalni, de hát ez nem zavarja szerencsétlen magyart, mert mint mondják: „legalább egy magyar lop, nem egy külföldi”, (az nem zavarja őket hogy milliárdok vándorolnak táskákban, repülőkön külföldre).
    Az elmúlt egy év válságkezelése mit mutat? Lőrinc vagyona 500 MRD környékén jár, csak tavaly kb. 100 MRD-al gyarapodott. Ennyi pénzből hány bajba jutott embert, válságba sodródott családot lehetett VOLNA megsegíteni? Ezzel szemben Lőrinc Dubajba repked az új asszonyjelölttel potom 30 milláért.
    Ha ezt a „jó” dolgot meglépte a kormány hogy kínai és orosz vakcinát vett, (jelzem a kínai esetében is egy rendkívül zavaros 58 MRD-os túlárazott mutyival, ) akkor miért nem hívta le a Moderna másik felét? Mert szeretjük a kínait és utáljuk az amerikait?
    Orbán múltkor azt mondta, ő nem azt nézi mi lesz itt holnap, hanem azt látja mi lesz itt harminc év múlva. Megmondom nektek mi lesz itt harminc év múlva: az egykori Magyarország főleg kínai és kisebb részben orosz tulajdonban lesz. De ne legyen igazam!

  4. Tiborbá:
    Nem tudom mi ütött beléd…
    Így kirohanni mindössze 17.000 eltávozott lélek miatt?
    Különféle statisztikákkal igazolható, hogy ez nem is olyan nagy veszteség! Most őszintén, ha már halott, 8.000 vagy 17.000, nem mindegy?
    Szegény hősünk kénytelen volt kilépni ebből a megátalkodott, keresztény köntösbe bújtatott, libernyák, európai fertőből, médiabirodalmában küzd a brit királynő oldalán, s ti hálátlan honiak még arra is képesek vagytok, hogy Vona kérdőívét előbbre vegyétek, mint a nemzeti konzultációt? Megáll az ember esze! De jön még kutyára dér, sőt jön még kutyára teherautó!

    Komolyra fordítva,
    kíváncsian várom, mikor jut el oda a sok egyszeri ember, hogy kimondja: Orbán Viktor egyszemélyi felhatalmazottként, egyszemélyi felelőse a történteknek. Most kiszorítják a golyóit, mert egyik oldalról ott vannak a megszorításokat már nagyon unó, egyre duzzadó tömegek, másik oldalról pedig egyre többen, a családjukban veszteséget elszenvedett emberek, ill. a vírust személyesen „megkóstoló” laikusok.

    Egyre több jel mutat arra, hogy hamarosan komoly veszélyben lesznek a gyerekek is. A kisgyerekek is! Erre vonatkozóan sem oltás, sem terv, lényegében semmi nincs. Lehetne kárörömmel szemlélni a történetet, de mikor eljön az igazság pillanata, amit annyira áhít az ember, mindig rájön, hogy a káröröm sehová sem visz, azzal semmire sem megyünk. De kell a világnak a tisztító tűz, s kell Orbánnak a hidegzuhany, s a jó magyar népnek az ébredés…

  5. Én most azon lepődtem meg, hogy megnéztem a szlovák számokat, mivel nálunk a híradások azt nyomatják, hogy ott katasztrofálisak az állapotok, a kórházak megteltek.
    A valóságban a számok messze a magyar adatok alatt vannak.
    Én meg megettem, hogy ott olyan rossz a helyzet…
    Hogy merik ezt?…

  6. Kedves blogtársak: NE FELEJTSÜK ORBÁNNAK EZT A „VÁLSÁGKEZELÉST”!! Közeli ismerősöm éppen most osztotta meg telefonon a kórházi tapasztalatait, anyukája van bent. Múlt hétvégén a covid osztályon NEM VOLT orvos. Mert nincs elég orvos. Hullanak az emberek mint a legyek. Hozzátartozók nem mehetnek még a közelbe sem, NEM kapnak telefonon információt közel egy hétig. Nincs ágyneműcsere ha kell a vizelet miatt mert nincs aki lecserélje. A várható drámai végkifejlet miatt fertőtlenítve beküldött családi ereklye rózsafüzért kidobták a szemétbe. A pokol az úr a kórházakban és tüzét a hatalom táplálja.
    NE FELEJTSÜK EZT ORBÁNNAK A FEJÉRE OLVASNI. JÖN A VÁLASZTÁS. REMÉLJÜK MEG LESZ TARTVA.

  7. 5. Hubab, nagyjából egy hete, de inkább kettő, mikor úgy nézett ki, hogy dől a rendszer.

    Azóta kijárási, utazási tilalom van, az okosabbja követi a MATH protokollt, beszerezte magának azokat a gyógyszereket, amit lehetett és leszarja a kormányt.

  8. Az egymillió lakosra eső halottak száma
    ma 11h 20′ -kor csökkenő sorrendben.

    Csehorszag 2269
    Belgium 1946
    Szlovénia 1900
    Magyarország 1850

    Hurrá lehagytuk az UK -t ahol 1848

    Néhány miniallam előttünk jár .
    Szlovéniát a következő 2 hétben megelőzzük.
    Akkor már a dicsőséges bronzérmesek leszünk a világon.
    De komoly esélyesek vagyunk az ezüstéremre is, valamikor májusban

    HAJRÁ MAGYAROK !

  9. Orbán és Nűnűke úgy nyilatkoznak, mintha a 213 halott isten csapása lenne, nem pedig az ő pancser járvány kezelésük. Orbánnak a a pandémikával kapcsolatban csak a lopás a főszempont. Lopott a 16 ezer lélegeztetőnél, lopott a csillagászati áron megvett kínai vakcinánál. A vakcinákat raktározza oltás helyett. Nyilván a határon túliaknak teszi félre, határon túli szavazatokért.

  10. 5. Hubab
    Az teljes eddigi halott számmal Szlovákiában ha a lakosság arányait nézi az ember, akkor ugyanott vagyunk mint Magyarország.
    Igaz a napi elhunytak száma itt tegnap 76 volt,ami arányitva kb 140 nek felelne meg orbanisztánban, tehát durvább a magyar helyzet a 207 db áldozattal.
    A szlovák rossz helyzet a folyamatos tesztelés és már a karácsony alatt bevezetett korlátozások, FFP2 maszkok ellenére még tényleg rossz.
    Számomra teljesen érthetetlen.
    Nem csoda ha sokan szándékos terjesztésre gondolnak.
    Pl : a gazdaság lerombolása a klimaosszeomlás meguszása céljábol lett kitervelve, vagy hogy China csinálja egy katonai konfliktus helyett.
    Nem szeretek nácizni,mivel én is kissé c -ellenes vagyok,de érdekes párhuzam van orbán és Adolf viselkedésében.
    Válságos helyzetben mindketten probálták a nép hangulatát monitorozva a kisebb rosszat választani.
    Pl Amerika,Anglia már rég bevonta a hadiiparba az asszonyait,lányait,de Hitler félt bevezetni ezt politikai okokbol.
    Viktor fél szemmel mindig a fidesz elfogadottsági számaira sanditva ,probált kicsit enyhébb szabályokat hozni.
    Sajnos itt csak a vasszigor hozhat némi eredményt, mert mint Tibor bá mondja, a virust abszolut nem érdekli hogy mi mit szeretnénk.
    Imáikkal a keresztény demokrata Semjénék nem sokat érnek el.

  11. Lehet az elhizas is szerepet jatszik a magyar jarvany mortalitasban. A ketezres evek elejen jartam Hajduszoboszlon, soha nem lattam ennyi es ennyire elhizott embert, beleertve tizeneves fiatalokat is…

  12. 6 Elek:
    A KSH még nem zárta le a tavalyi évet. A 2020-as halálozási adatokban napról-napra változnak a számok… még most is!

  13. 12.

    Ezt énekeltük 50 évvel ezelőtt Kalocsán gépkocsizo loveszkent

    Járai Zsigmond, Auth Henrik , Dános András, Simonyi András, Zsohár András, Hajdú András volt isztambuli magyar konzul , ,Horn György,Bara Zoltán ,Szabo Laszlo volt szlovák nagykövet Morcsányi Géza, Székács Peter japán tolmács, szazad tarsaimmal.

    Ha érdekel kik ezek üssed be a keresőbe !

  14. 3

    Mindenesetre ma megkapta anyám az oltást, ( PFIZER) az erzsébet ligetben a színház alakult át oltóponttá.

    Előtte úgy volt hogy a Honvéd kórházban kapja,már pár hete értesítették,most időre mentünk,egy órába telt.

    Nem vagyunk VIP listán…,nagyon nem.

    Krónikus beteg,mindent tudnak azok akik ilyenkor értesítenek,és kiválasztják milyen oltást kap,és ez a legdurvább az egészben,de ennek a későbbi egészségbiztosításnál lesz komoly jelentősége.
    Persze most is,ebben a helyzetben,de ki ne látná a magánegészségügy terjeszkedését,és a TB sorvadását.

  15. Érdekes ez az Orbán.Minek lponi már annyit.Bár gondolom a cégei irányítása neki nem olyan mint egy vállakozónak hogy napi 10-12 ótát kell nyomnia, hanem megvannak ráa megfelelő emberek é szerintem havi 5 percnél többet nem szán erre, hanem csak a bevételt nézi, de nem igazgat semmit, erre megvannak a könyvelők,szakemberek,ügyvédek.Én a helyében ha már lenne ennyi pénzem abbahagynám az egészet és könyveket olvasgatnék, felülnék a metróra és nézném az embereket, a családdal lennék, relaxálnák, kirándulnék stb…Mi a fasznak akar már újra miniszter lenni?A miniszerséggel azért napi 8-10 óra munka van (oké hogy csak így tud lopni) de én hagynám a picsába ennyi pénznél az ő helyében és lazulnél életem hátralévő részéb.Bár leht attól fél hogy kisemmizik ha más nyer.Nem tudom amúgy hogy főre leszámítva mennyit vesz ki 1-1 ember zsebéből, mert ezt a globalista szar rendszert fenntartani (autúk utak, stb…) is hatalmas költség ami nem az ő hibája.

  16. 18: andrew:
    Ezek beteg emberek. Elragadja őket a hatlomvágy, mint kábítószerest a szenvedély.
    Nézd meg, amikor elkezdi húzogatni a száját, rebegtetni a szemét és a kezeit sem tudja féken tartani. Nem is annyira a pénzről szól sztem., egyszerűen belehalnak, ha félre kell állniuk, lásd Kádár elvtárs utolsó évét!
    A családot, mint idillt, rég elvesztette, bármit is mutat a propagandafotó…

  17. Nemrég még 500 halottat vizionáltál… ahhoz képest a 213 még a fele sincs…
    Nem mintha 1 halott is nem lenne sok, de fölösleges hisztériát keltesz OV és a kormány ellen.
    Pedig Te is tudhatnád, h MOST kormányozni nem lehet jól. Neked ez a jó, másnak más lenne… Ha azt csinálnák, amit te elképzelsz, azért is tiltakoznának milliók…
    Az ellenzék meg vakcina ellenes… az jó?
    Nem ártana közölni, kihez intézed veretes szavaid.

  18. 20: éliás:
    Minek tolod itt ezeket a mondatokat?!
    Vakcinaellenes ellenzék… Ez kormánypropaganda. Kis butuska…

    Jó, szar érzés lehet egyre közelebb kerülni az elkerülhetetlenhez, így megértelek, de azt megkérdőjelezni, hogy itt nem jól mentek és mennek a dolgok, nos (ha ez komoly, nekem meggyőződésem) ezt csak egy szemellenzős idióta teheti meg. 2020. augusztusa volt az a pont, ahol eldőlt, hogy Orbán és országa ezt az utat választja!

    Abban igazad van, hogy Tiborbá számai mindig túlzóak! Ezt korábban én is jeleztem már… Lassan nem felezni, hanem harmadolni kell, esetenként akár tizedelni is az elhangzó, ill. vizionált adatokat. Megjegyzem, a szigorítások nélkül a számok simán meglennének, de ennyire nyilván senki sem lehet hülye, még egy OV. sem, hogy megengedje, mert a magyar tűrőképesség a kutatások szerint itt a 200-as platón van (ki tudja miért?).

    Abban is igazat kell adnom, hogy amennyiben a „jó” döntést (nevezzük inkább tudományosan helyes és logikus döntésnek) hozná meg egy kormányfő, annak lenne a legnagyobb elutasítottsága. Teljesen jogos, egy ekkora nyájat nem egyszerű terelgetni, s a juhásznak, vagy inkább esetünkben a Kanásznak nehéz dolga vagyon, mert, ha egyszer beterelte őket egy irányba, na onnan elfordítani csak a Puli tudja őket! 🙂

  19. 22 – Horváth Csongor:
    Én nem közlök számokat. Idézek intézményeket. A napi 500 halott Amerikából jött, és nemcsak én idéztem.
    A tegnapi majd 11 ezer új fertőzött viszont erősen valószínűsíti az 500-at, mert ennyi emberből már kijön a közel 500.

  20. Az az érzésem el kellene dönteni,hogy most a Covidról beszélünk vagy politikai vita fórumot tartunk.Az a helyzet,hogy ez a vírus nem csak Orbán vezette Magyarországot,de nagyon nagyon sok országot két tűz közé szorít.Egyik oldalon a testi megsemmisülés lehetősége,a mások oldalon a gazdasági megsemmisülés lehetősége.A halottak száma azért nő mert a vírus mutáns 10x akkora fertőző képességgel ,terjedőképességgel rendelkezik,mint az eredeti.Természetesen ha ezt a tényt elfogadjuk az azt is jelenti,hogy a halottak száma is növekedni fog. Mindenki leginkább saját magáért felelős.Felelős Orbán is,de felelős az az állampolgár is aki nem veszi fel a maszkot,aki tiltakozik a bezárások ellen,aki felháborodik,hogy nem mehet külföldre és nem bulizhat éjjelente és az is aki orvosként megtagadja az oltást, és aki a saját helyén saját szervezőképtelensége miatt kirobbanó elégedetlenséget minden igyekezetével próbálja másra hárítani,vagy az is aki jelen helyzetben politikai tőkét igyekszik kovácsolni.A kormány akkor lenne gyilkos ha az első vírus megjelenésekor teljesen bezárna mindent,mert akkor a gazdasági csőddel ölne,vagy akkor lenne gyilkos ha leállítás nélkül mindent tovább engedne,mert akkor a teljes testi megsemmisülésé lenne a végszó.Valahol a kettő között kell lavírozni.Orbán Viktor is ezt teszi és a helyébe lennél Te sem lennél jobb,mert ezt a helyzetet csak veszteséggel lehet átélni. Elég nekünk ez a vírus is nem kellene még a szánkkal is ölni!

  21. 22. Horváth Csongor
    „Minek tolod itt ezeket a mondatokat?! Vakcinaellenes ellenzék… Ez kormánypropaganda. Kis butuska… ”
    Azt hittem itt szólásszabadság van és elmondhatom a véleményem… De te majd megmondod mit mondhatok…
    „Jó, szar érzés lehet egyre közelebb kerülni az elkerülhetetlenhez, így megértelek, de azt megkérdőjelezni, hogy itt nem jól mentek és mennek a dolgok, nos (ha ez komoly, nekem meggyőződésem) ezt csak egy szemellenzős idióta teheti meg.”
    Aranyos vagy… Mindig kiakadok amikor vki nem érvel, hanem a másikat idiótázza…
    Leírtam: ebben a világjárványban nincs jó védekezés. Százféle lehetőség van, és amit a jelenlegi kormány csinál az szerinted biztos rossz. Úgyhogy nálad is a politikánál tartunk.
    Egyébként meg az Unijó megint diszkriminál, amikor a leendő „vakcina útlevélnél” nem ismeri el a kínai és orosz vakcinákat, mert még nem vizsgálták be az EU-ban… (a régi útlevél helyett egy újfajta útlevél… de majdnem ugyanott tartunk.)
    Amikor gyurcsótány fővezér kijelenti, h a kínai és orosz vakcina szar, ne adassák be maguknak, akkor nem vakcinaellenes? Gyurcsótány nem az ellenzéki moslék-koalíció vezére? De! Akkor mi a problémád kis idióta?! (csak a te szavaiddal élek.)
    Te biztosan jobban csinálnál mindent…
    (Sztem még mindig jobb a kínai vakcina mint a semmilyen…)

  22. 23. Tibor bá

    Nehéz a hírhozó élete, különösen amikor rossz hírt hoz. Zokon is vette (20) éliás. A magyar egészségügy borzasztó rossz helyzetben van. Ez nem csak Orbán bűne, de ő tette a legtöbbet ezért, csak úgy mint a oktatásban, a kultúrában, a szemétkezelésben és így tovább. Eddig is több ezer orvos és eü. dolgozó hiányzott, de ötezer embert most kitenni, ez a címben használt gyilkosság szóval felérő tett.

  23. 26. Kacor
    „A magyar egészségügy borzasztó rossz helyzetben van. Ez nem csak Orbán bűne, de ő tette a legtöbbet ezért, csak úgy mint a oktatásban, a kultúrában, a szemétkezelésben és így tovább.”
    Európa több országa „borzasztóbb” helyzetben van mint Mo.! – Belgium, Szlovákia, Portugália és még sorolhatnám. Tehát amit írsz nem igaz!
    Mint ahogy az is hazugság, h „Orbán tette a legtöbbet ezért”. Baromira tájékozatlan vagy amikor nem nézed meg melyik kormány idején zárták be a legtöbb kórházat, szüntették meg a legtöbb kórházi ágyat és melyik kormány költötte a legtöbb pénzt az eü.-re! Dehát neked is az orbánozás a legegyszerűbb… (a többi hülyeségre nem is reagálok)
    Az Eü dolgozók mindössze 4%-a nem írta alá az új munkaszerződést! Ez nincs 5 ezer ember! Nyilván ez is hiányzik, de nyugaton már évtizedekkel ezelőtt megszüntették a paraszolvenciát. Valamikor itt is el kellett kezdeni. Hogy most van itt az idő – amikor duplájára emelték az orvosok fizetését – vagy máskor, azon lehet vitatkozni, de mivel orvosokra szükség van, miért baj, az ha milliókkal emelik a fizetésüket?

  24. 24 – sandor55:
    Az világos, hogy imádod a szeretett vezért, de nagyon nincs igazad, mert én másképp csináltam volna. És ha ha szeretett vezéred olyan nagy zseni, mint ahogy képzeli magáról, akkor ő is megtehette volna.
    1) 16.000 lélegeztető gép helyett vettem volna egy millió ózon generátort
    2) Nem kergetem volna el el 5500 egészségügyi dolgozót.
    3) Stadion építés helyett még időben megszerveztem volna néhány ezer ápolónő kiképzését sürgősségi osztályra.
    4) Észszerű szigorításokat vezettem volna be: az éjszakai kijárási tilalom, a kutya sétáltatás hülyeség. Állatkertek zárva tartása is rossz. Szigorú létszám meghatározás mellett engedni kellett volna. Éttermek is üzemeltethetők minden második asztallal és szigorúan csak teraszokon. Színházak, mozik is üzemeltethetőek negyed kapacitással és felszerelt ózon gerjesztőkkel.
    5) Tömegközlekedési járművek menetsűrűségét maximálisra fokoztam volna.
    6) Iskolák, óvodák, bőlcsödék ellátása ózon generátorokkal. Gyerekek folyamatos tesztelése és karanténba zárása fertőzés esetén. Pedagógusok oltása.
    7) kötelező maszkviselés szigorú ellenőrzés mellett.
    8) Rossz statisztikai értékekre további szigorítás.

  25. 24, 25:
    Igazatok van!
    A cím helyesebben mutatna, mint: „gyilkos idióták”…
    De ettől még van felelőse a dolgoknak, hiszen Ő kapaszkodott az egyszemélyi nagyvezér szerepéért ebben a fene nagy demokráciában!
    Relativizálás, mint érv. Tipikus narancssárga, fideszes tempó… 🙂

  26. Az iskolákat, óvodákat azután zárták be, hogy elharapózott a járvány. Nem előtte. Ez a lezárás meg nem lezárás. Igazából minden nyitva van, kivéve az éttermeket, kocsmákat, amik eddig sem voltak nyitva. Épitőipar húzó ágazat, talán egyetlen, ami nagyobb számban magyar emberekkel dolgoztat, magyaroknak (itt most hagyjuk ki a nagyobb tendereket). Emiatt ugyan úgy nyitva van a tüzép, ugyan úgy szállítanak oda árut, és ugyan úgy el is viszik azt onnét. Hol a korlátozás? Sehol. Amint bezárták az iskolákat, tanítási szünet béli menetrendre váltott a BKV. Ami ritkább. Tehát kurvára elősegítik ezzel a kontaktot a dolgozó emberek között. Ők ugyan annyian vannak, a számuk egyenlőre nem csökkent, maximum a covid tizedelheti meg őket. Mert mindenki ugyan úgy nap mint nap bejár dolgozni ugyan azon a buszon ugyan abban az időben.

    Hol van itt a logika, meg az intelligencia? Sehol.

  27. „Ehhez képest sokkal gyorsabb fellépési menetrendet villantott fel az interjúban Jourová, mert azt mondta, hogy a Bíróság már akár nyáron is döntést hozhat,

    és utána ő két hónapon belül véglegesítené az említett útmutatásokat. Ez azt jelentené, hogy akár már szeptember-októberben eljárás indulhatna azzal a tagállammal szemben, amelyben olyan jogállamisági problémát lát a Bizottság, amely az EU-pénzek felhasználásával kellően közvetlen kapcsolatban van és „nyerhetőnek” látja a szankciós mechanizmust a testület a tagállammal szemben. Egy szeptemberi indítás és 7 hónapos mechanizmus éppen a jövő áprilisi magyarországi parlamenti választások körüli „eredmény produkálást” jelentene.

    Jourová másik fontos üzenete az, bár nem fejtette ki a tartalmát, miszerint ő olyan rendszert fog javasolni, amelyben

    már a potenciális pénzt is szankcionálni tudjuk, ne csak azt a pénzt, amit már elköltöttek (a tagállamban – a szerk.).

    Ezzel arra utalt, hogy már akkor lépne a Bizottság a tagállami pénz blokkolásánál, amikor még a tagállamban csak kiválasztják a projektet, vagy zajlik annak megvalósítása, így még nem küldik ki a projektszámláit Brüsszelbe kifizetés céljából. ”

    https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20210319/hangos-figyelmezteto-lovest-kuldott-magyarorszag-fele-az-ultimatum-miatt-bajba-kerult-europai-bizottsag-474950

    A harcias és jogosan háborgó EP
    „Az időhatározó és a gyorsnak tűnő bizottsági fellépés (sugallata) nem véletlen, hiszen éppen a minap derült ki, hogy az Európai Parlament öt legnagyobb frakciója a jövő heti plenáris ülés elé vinne egy előre egyeztetett javaslatot, miszerint ha június 1-ig nem véglegesíti a Bizottság a jogállamisági mechanizmus útmutatását, akkor utána fenntartja magának a jogot, hogy tétlenkedés, a kötelesség megszegése miatt beperli a Bizottság elnökét az Európai Bíróságon.”

    Na ebből lehet Brüsszelezés és az oltás körüli bénázásról figyelem elterelés.
    A sztori egyre érdekesebb lesz ….
    Korábban is írtam, hogy messze nem lefutott ügy ez, az ördög a részletekben van és lám.

  28. 27. éliás
    Méltatlannak tartanám, hogy egy ennyire egyoldalú és elfogult véleménnyel vitázzam! ” (a többi hülyeségre nem is reagálok)” megjegyzésedet pedig szörnyű otrombának tartom és az ilyen megnyilvánulás kizárólag a trollokra jellemző! Tudom, pontosan itt az ideje annak, hogy felépítsünk még 25 stadiont, 18 sportcsarnokot, betonozzunk le minden zöld parkot Budapesten, fegyverkezzünk, adjunk át mindent az egyházaknak és a Fideszes alapítványoknak!

    Nem folytatom (pedig tudnám), és elnézést kérek Tibor bától és az egész közösségtől!

  29. Miért van az, hogy századszor is felbaszszák az agyam a szervilis hülyék. Éliás, cseszd meg, ritka nagy lúzer vagy, ha még ezen az ostoba „az ellenzék oltásellenes” szlogenen se vagy képes átlátni. Pedig ez még a Sorosozásnál is nyomibb hazugság.

  30. 32: Ir01:
    Nem csak ez a baj…
    Hanem az, hogy sztem. tényleg elhiszik, hogy az oltással minden gond kipipálva!

  31. éliásnak van igaza.

    A magyar egészségügy problémái nagyon régre nyúlnak vissza, talán a rendszerváltás előtti időkig. Az egy gond, hogy a Fidesz nem tett sokat azért, hogy javuljon, és inkább stadionokat épített, de Magyarország egészségügy mutatói (pl. rák), már nagyon régóta rosszak. Szerintem, lévén, hogy az EU-n belül vagyunk túl sokat nem is tehetett, sajnos.

    A magyar járvány-statisztikák újabban rosszak, de még mindig nem kirívóan, legalább is Európai mércével. Pl. Olaszországgal, Franciaországgal összehasonlítható. 2000-ben, viszont, egy WHO felmérés azt hozta ki, hogy Olaszországnak és Franciaországnak a világon a legjobb az egészségügy rendszere. Két évtized EU megoldotta, hogy ezek a rendszerek lemenjenek egy fejlődő ország szintjére.

    Az a baj, hogy Magyarország Európában van. A járvány kezelését az EU potentátok csak nehezítik, ezt bizonyítja idegen posztingja is, mert ezzel a „jogállamiság” nevű hülyeséggel baszogatják a magyar és a lengyel kormányokat. Erre van idejük, arra, hogy a járványt rendesen kezeljék, arra nincs. Magyarországnak nagyon nehéz a járványt jól kezelni, ha az EU mindent elszúr, mert mi is az EU-ban vagyunk, és körülvagyunk véve EU országokkal.

    Egyébként Európában a járványt sokkal rosszabban kezelik az EU-n belüli országok mint az EU-n kívüliek, és bár az Egyesült Királyság inkább olyan mint számokat mutat mint az EU, de ők viszont oltásban élen járnak.

  32. Nagyon vicces itt a sok kibic, aki mindent jobban tud mint a kormány, vagy az egészségügyi dolgozók.

    Ha én lennék hatalmon, ezt és ezt csináltam volna, és akkor se járvány nem lenne, és a gazdaság is remekül menne. Igen komoly önbizalma van itt egyeseknek.

    Ez kb. a Hofi Géza anyósa színvonal. „Géza, most jöttem a piacról…”

  33. Ha vakcina ellenes lenne az ellenzék.
    Nézzük a hatását és ellenességük miből állhat.
    Az ellenzéknek 1/3-nál is kisebb a támogatottsága az országos lefedettségű hírközlők, a megyei és járási lapok piacán szinte nulla a hangjuk. Marad nekik a facebook és néhány internetes újság.

    Az EU által még nem bevizsgált vakcináról van szó és nem a világ összes gyártójának összes vakcináját ellenzik. Ez belátható. Mindössze két ország vakcinája érintett.
    Továbbá tény, hogy jelenleg az eloltható vakcina kevesebb, mint az oltásra jelentkezettek száma. Akik között nyilván van ellenzéki érzelmű.
    Mégis hány embert tántoríthatott el az ellenzék, az EU által nem bevizsgált vakcinákkal szemben megfogalmazott aggodalma?

    Az egy másik kérdés, hogy a 2/3 támogatottságú kormány miért csak 50%-os oltást elfogadót tud felmutatni? Ha egyetlen ellenzéki érzelmű ember sem oltatná magát, akkor is van 20% Fidesz támogató, aki ellenzi az oltást. Szamárság azt hinni, hogy ellenzéki egy sem oltakozott.

    Eddig több embert oltottak le az EU által bevizsgált vakcinákkal, mint az EU által nem bevizsgáltakkal.
    Ez azért fontos, mert az aggodalom csak a nem bevizsgált vakcinát érinti.
    Tehát van az ellenzéknek szűk 1/3-a. Ebből az idősek aránya, akiket az oltási terv jelenleg érint lakosságarányos szám. A hetven év felettiekre kevésbé jellemző a facebook és web használata. A bevizsgálatlan vakcinával szembeni ellenzéki aggodalom el sem jut a szimpatizánsok harmadához. Húsz százalékuk meg áteshetett a betegségen.
    Hogy a bús bánatban tudja hátráltatni a zsugorodó ellenzék úgy az oltási tervet /ami részleteiben titkos/, hogy a bevizsgálatlan vakcinát nem kérők száma egy valamire való stadiont sem tudnának megtölteni.
    A Fidesz szimpatizánsok oltás ellenes tábora viszont /20%/, 800.000-uszkve 1 millió fő, ami komoly aggodalomra ad okot súlyosan hátráltatva az oltási tervet. Ez veszélyes. A Fidesz szimpatizánsai gazdasági összeomlást szeretnének? Mert oltás ellenességükkel, ami kiterjed az EU által bevizsgált vakcinákra is, ezt érik el. A Fidesz szimpatizánsok oltakozzanak, legalább az EU által bevizsgált vakcinával, hogy elkerülhessük a gazdasági összeomlást.

  34. Vilagfigyelo

    Minden magyar probléma okai a Brüsszeli bürokraták,
    Migránsok, Soros , QLMBT !
    Az hogy kezivezerelt feldiktatura van ,ahol a populista demagógia és a korrupció csucsrajaratott ,annak köszönhetjük az eredményeinket.
    Továbbá Goebbels elévülhetetlen szellemi útmutatásainak!
    Egész Európa minket irigyel !

  35. Mosógép szerelő… Vannak dolgok amit sajnos kénytelenek vagyunk elfogadni. Az únió nem kötelező.

    De nézzük a lényeget :a magyar kormányok, függetlenül attól melyik volt hatalmon, ezt az országot összeszerelő műhellyé avanzsálta. Az elején sem az volt a lényeg, hogy megtartsuk, vagy fejlesszük, újjraélesszük amink van vagy volt. Mindegyik kormány, amelyik eddig vezette az országot, eladta gombokért. Eladta a munkaerőt is, szintén gombokért. Ennek köszönhető, hogy ma semmink nincs. Még a mezőgazdaságunk sem ér lócitromot sem. Ha lett volna a rendszerváltás óta normális nemzetelvű stratégia , és itt nem a nacionalizmusra célzok, hanem a nemzeti gazdaságra , akkor ma sokkal de sokkal többet érnénk.

  36. 39: Dan:
    A földek és a magyar mezőgazdaság magyar oligarchák kezében vannak.
    Többek között ez az oka annak is, hogy a minőségi magyar termékek EU asztalokra kerülnek, itthon pedig Európa élelmiszeripari szemetével kell beérnünk.
    Komoly hasznot húznak belőle nap, mint nap… Lásd pl. Bonafarm:
    https://bonafarmcsoport.hu/a-csoportrol/
    https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/7-milliardot-tolt-agrarcegebe-csanyi-sandor.html

    De példának okáért a Gyermelyi Tésztagyárat is írhatnám:
    https://gyermelyi.hu/index.php/cegunkrol/cegtortenet
    (Földek, földszerzés-mutyik, támogatások, malmok, tojástermelők, stb.)

  37. 35,36: Világfigyelő:
    https://index.hu/belfold/2021/03/19/vakcinak-eddig-magyarorszagon-kormanyzati-tajekoztato-oldal-szerint/

    Aztán:
    https://telex.hu/belfold/2021/03/20/megbirsagoltak-bicske-fideszes-polgarmesteret-az-ujevi-tomegrendezvenyuk-miatt
    Valamiért az origó elfelejtette leközölni, helyette az oltásellenes Gyurcsányt és Metzker Viki meztelen képeit csodálhatjuk meg.

    Aki megértette a probléma lényegét tudományosan, nem hivatkozik a gazdaságra. Mert nem lehetséges mindkettő életben tartása. Az élet nagy igazságainak ritka pillanata ez: Választani kell az élet és az életvitel között. Mint látható, ez sok embernek nagyon nehezen megy! 🙂

    „Az a baj, hogy Magyarország Európában van.” -írod.
    Az ilyen ostobaságokat én rögvest rózsaszínre változtatnám!

  38. 40

    Kicsi és a többi európai államhoz képest szegény ország vagyunk.
    Halmozott hátrányok ezek.
    A kapitalizmusnak meg olyan a természetes működése hogy az ,aki előnyben, van,az 20 év elteltével mégnagyobb előnyben lesz.
    Üdítő lenne egy ellenpélda, de én nem tudok ilyet.
    Hogy úgy mondjam ez a tőkés társadalmi rend normális üzememmenete, minden más kivétel.

  39. “Kettőszázhét, 207 magyar halt meg március 17-én.”
    213 beteg elhunyt március 18-án.
    227 beteg elhunyt március 19-én.

    Növekszik.
    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-fertozes-jarvany-vakcina-halal-magyarorszag-2021-03-20.725485.html
    „Szombatra virradóra 11 132 (t:10759) új fertőzöttet azonosítottak…..
    Elhunyt 227 (t:213) többségében idős, krónikus beteg…………..
    10 583 (t:10 264) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1237-en (t:1174) vannak lélegeztetőgépen.”
    (zárójelben az előző napi adatok)

  40. Dan,

    Ez igaz, de volt más választása?

    Mosógépszerelő,

    Kína 20 évvel ezelőtt igen nagy hátrányban volt a nyugati világgal szemben. Ma már nincs hátrányban. Oroszország a 90-es években a padlón volt, ma nagyhatalom, és gazdaságilag is fejlődik. (Oroszország kapitalista, Kína esetében ez vitatható.) Egyébként, Kínának köszönhetően, ma sok más terület is fejlődik, mind Ázsiában, mind Afrikában.

    Horváth Csongor,

    Fontos a gazdaság is. Arra kell törekedni, hogy egyensúlyban maradjon az egészség és a gazdaság. Sok olyan ország van, ahol a járvány statisztikák jobbak mint Európában, de nem voltak komoly korlátozások. Egyébként, ezzel nem azt akarom mondani, hogy korlátozások ne legyenek, én nem vagyok szakértő, és betartom őket. Lehet, hogy Magyarországon ezt kell csinálni.

    Az a baj, hogy ma működő demokrácia nincs sem Európában, sem az USA-ban. A világ más területei, Oroszország és Kína (ahol a társadalmi berendezkedés demokratikusabb mint pl. az EU), viszont fejlődnek, amig mi EU stagnál. És egyelőre az EU-ban semmilyen jel nem mutat arra, hogy bármi meg fog változni a közeljövőben.

  41. 45: Világfigyelő:
    Én azért azt gondolom, hogy az orosz és kínai „fejlődés” motorja nem a demokrácia.

  42. Europa meg mindig, a világ legelhetobb része !
    Ezt ne tessek elfelejteni !
    A civilizáció bolcsoje,a modernitás a jólét a demokrácia régiója!
    Nem minden az évi GDP növekedés.
    Természetesen nem lenne bölcs dolog lebecsülni ezt sem ,mert sokmindent elárul az életképességről.
    A brusszelezest hagyjuk meg a pártallamnak !
    Nagy szüksége van ellenségre ,akitol
    – kerül amibe kerül nekunk – megvéd minket !

    Azt frankon nem értem hogy Kina kapcsán miért van a fejlődés szó idézőjelben.

  43. A magyar termőföldet magyar oligarhiák birtokolják… Na de ki műveli?

  44. 44. Elek
    Ahogy nő a fertőzöttek száma, úgy nő a lélegeztetőgépen lévők száma is (a korábbi néhány százról ezer fölöttire). Ezt meg késleltetve követi az elhunytak számának a növekedése. Ebben semmi meglepő sincs.
    Ha majd megfordul a tendencia, akkor szintén késleltetve fog csökkenni.

  45. Világfigyelő 45: „Ez igaz, de volt más választása?” Esetleg az egészségügytől nem átcsoportosítani költségvetési pénzeket az egyházakhoz és a sporthoz. Ha jól emlékszem 320 milliárdot.

  46. Sok szempont van a kommentekben. Szerintem a legfontosabbra kell koncentrálni.

    VAn e vagy sincs Orbánnak felelőssége a járvány ilyen mértékű berobbanásáért?

    Én azokkal értek egyet, akik szerint van, még hozzá nem kicsi.

  47. Mosógépszerelő,

    Én éltem Európában is és Ázsiában is. Ázsia sok helyen ma már élhetőbb, és ami fontosabb, Ázsia fejlődött, míg Európa lefelé ment. Ez személyes tapasztalat, de azt is állítom, hogy a média egy teljesen fordított képet sugároz a világról, és Európa egyre rosszabb és jelentéktelenebb. Ázsia egyes részeit visszatartja az, hogy amerikai repülőgépek szórnak bombákat rájuk. (Érdekes, egyszer Nógrádit hallgattam, és azt mondta, hogy mesebeszéd, hogy Baku ma már jobb mint sok nyugati város (ez nem pontos idézet, lehet, hogy meg is nevezett egyet). Pedig így van.)

    Európa nem igazán a civilizáció bölcsője. Mezopotámia az leginkább.

    A „nyugat” világuralma az kb. négyszáz év. Történelmi távlatokból ez nem olyan hosszú idő. Téves ebből arra következtetni, hogy Európa vagy az USA lesznek a fejlődés motorjai a jövőben, márcsak azért is, mert már nem azok. Csak Kínát lenyomták az angolok a múlt században (ópiumháború), és most kezd igazán visszaállni az egyensúly.

    Érdekes, hogy mi megy Anchorage-ben, szerintem történelmi jelentőségű. Az USA, szokásos arrogáns stílusával, megpróbálta kioktatni Kínát. Kína válasza: feldughatjátok magatoknak.

    Pl. az USA-ban komoly problémák vannak a rasszizmussal, rendőri erőszakkal, amelyek az USA történelmében gyökereznek, de ezenkívül a szegénységgel is. Az USA Kína ellen olyanokat próbál felhozni, hogy „ujgur népirtás”, de a probléma az, hogy ezt az ujgurok nem így tudják…olcsó kis rágalom.

  48. A gond az, hogy az államra is úgy tekintünk mint oligarhiára. Nem az, ha arról van szó, négy évente változik az állam apparátus. Az nagyon rövid idő. Egyértelmű, hogy nem is tud működni.

    El kell felejteni ezt a parlamenti választás bohockodást. Ha megnézed, mélyebben, nem működő dolog. Kétkamarás kell. Alsóház, felsőház. Kettő kontrollálja egymást. Vagy, megyénként kormányzó,négy évente elnökválasztás. Mindegyik kormányzó harcolt a megyéjéért. Ma mi van? A parlamenti képviselőnek fingja sincs mi is folyik valójában a képviseltekkel. Így nem lehet ezt fenntarani.

  49. A politikust igen ritkán vonják felelősségre.
    A politikus ” munkájának ” a haszna nem mérhető,
    a kár amit okoz ,az mérhetetlen !
    Még egy gondolatkiserletben felállított szakértő és bölcs bíróság sem lenne képes Abszolút Ítéletet hozni egy egy politikai kurzusról.
    Mert a társadalmi dolgok bonyolultak szovevenyesek tobbreteguek ellentmondásosak és összemérhetetlenek.
    O1G

  50. Aki utálja Orbánt, az természetesen azt a következtetést fogja levonni, hogy Orbán miatt robbant be a vírus. Igaz, a világ minden részén lehetett olvasni új, és jóval fertőzőbb mutánsokról.

  51. Nem Orbán miatt robbant be a vírus. Orbán csak egy miniszterelnök. Nem genetikus, nem virulogus. Vírus szempontból egy a sok közül. A vírusnak nincs pártállása, ideológiája.

  52. 56: Dan:
    Igaz. Orbán nem is ezért, hanem a védkezés megszervezéséért felelős.
    Ez viszont már mérhető, számokban (hiszen ő maga mondta ki ezt), s nagyban befolyásolja a jövő lehetőségeit. Szerencsére, most a sajátját is…

    A 48-ban ugye nem komolyan kérdezted?!

    Világfigyelő:
    /47: Mosógépszerelőnek is válasz/
    Ázsia esetében a gazdasági fejlődéssel kapcsolatban nincs vita, viszont figyelni kell arra is, hogy honnan – hová fejlődött, s fenntartom azt a nézőpontomat, hogy demokratikus fejlődésnek (a szó eredeti, görög értelmében) nyomát sem látni arrafelé. S az nem lehet ebben ellenérv, hogy a nyugat és az USA is rohad ezen a területen, mert utóbbit megint csak, senki sem vitatja.

    Az itthoni narratíva értelmében pedig legyünk objektívek a felelősség megítélésénél! Jelenleg a Fidesz kormányoz, tehát a felelősség egyértelműen az övék.
    Gyurcsány felelősségét sem kérdőjelezte meg senki a 2006-os éveket illetően, s a magam részéről úgy vélem, ha ez a bohóc nem áll félre, a változás hurrikánja hamar kis ellenzéki szellővé fog szelídülni. Nem tudom elképzelni, hogy Gyurcsány ne kapjon pénzt és lehetőséget a Fidesztől, mert nélküle már rég nem kormányozhatnának. 🙂

  53. Mint az elején kitátgyaltuk, nem mi határozzuk meg a sorsunkat a saját országunkban. Mindegyik magyar miniszterelnöknek megmondják, ha nem is közvetlenül, hogy mit tehet. Nem vagyunk nagyhatalom. A szinjátékot meg el kell játszani. A népnek a szinjáték kell.

  54. 58: Dan:
    Ennyire azért nem egyszerű a képlet.
    Például az oktatásba, egészségügybe senki sem akar kívülről beleszólni, s esetünkben éppen ezeket sikerült a sárga földig lerohasztani. Aki ezt megkérdőjelezi, az nem köztünk él, vagy vak.

  55. Közben itt a napi friss:
    https://index.hu/belfold/2021/03/20/domotor-csaba-nemzeti-konzultacio-ujranyitas-eredmenyek-fokozatos-nyitas/
    https://index.hu/belfold/2021/03/20/covid-ujranyitasi-terv-menetrend/

    Hölgyeim és Uraim!
    Bölcs népünk vélekedését (pontosabban félmillió szagértő akaratát) alapul véve tessenek hátradőlni és készülni a negyedik hullámra! 🙂 🙂
    Itt már valószínűleg a védettek és az oltottak lesznek a szuperterjesztők, s ki fog alakulni egy elég éles társadalmi ellentét is a két csoport között.

    Nagyon jó úton haladunk! Elismerésem a terv kidolgozóinak és mindenkinek, aki részt vállal benne, ill. egyetért vele. Egyszerűen zseniális. Csak kicsit soknak érzem azt a 2,5 millió oltottat, nem lehetne 1,5 milliónál már? Elvégre az a lényeg, hogy az otthon maradó nyugdíjasok be legyenek oltva, a többi eddig sem volt fontos, eztán sem kell foglalkozni vele. A gyerekekre egyáltalán nem veszélyes, és úgyis csak többségében idős, króniukus betegek halnak meg, azoknak meg úgyis mindegy…

  56. Igazából Orbánnak kellene az asztalra csapni, hogy akkor ebből elég, értelmes virológusokból meg genetikusokból összehívni egy tanácsot (vannak, mert az oktatás annyira nem szar) és határozzák meg, hogy hogyan tovább. Ezzel szemben három „celeb” bohóckodik: Müller Cecília, Győrfi Pál, Kásler Miklós. Ez a mai kormány felelőssége. Orbánt meg ugyan úgy nem érdekli az egész tiszta szívből, mint ahogy Gyurcsányt sem. Maximum a hatalmi cicaharcot kell lejátszani a parlamentben. Ami meg nincs.

  57. HOrváth Csongor:

    Igaz, hogy Kína nem demokrácia a szó görög értelmében. Nincs rabszolgaság, és nem csak a vagyonosok szavazhatnak. A szó nyugati értelmében sem demokrácia. Azaz, Kínában, olyan értelemben nincsenek választások mint USA-ban vagy Nyugat-Európában. Azaz nincsenek olyan kereskedelmi érdekek által irányított pártok, amelyek választások után csak bizonyos pénzügyi körök érdekeit képviselik.

    Biztos sok kínai embernek fáj a feje emiatt.

    Kínában másféle demokrácia van. Kínában, ha valaki az adminisztrációban karriert akar befutni, akkor az adott kerületben az emberek konkrétan a tag intézkedéseivel kapcsolatban mondhatnak véleményt, felmérések határozzák meg azt, hogy a pártban előreléphet. Azaz Kínában nem elég egy butuska népszerűségi versenyt nyerni, hanem kompetensnek is kell lenni.

    Magyarul. A nyugati demokráciában megválaszthatjuk annak az embernek a nevét és pártját amely majd képviselni hivatott minket, de a tevékenységére nincs befolyásunk. Kínában konkrétan az adminisztráció tevékenységére van az embereknek befolyása.

    Ezért van az, hogy a nyugati politikai kultúra ma nem termel kompetens személyeket. Biden egy szenilis öregember, de von der Leyen sem volt soha kompetens semmiben, Macron, Renzi, Johnson, Merkel, de még Trump is legfeljebb bohócok. Semmilyen eredmény (legalább is pozitív) nem tudható be nekik. És ez Európában és az USA-ban már évtizedek óta így van. A politika világában nincs meritokrácia. Kínában és Oroszországban a politika és a diplomácia világában komoly meritokrácia uralkodik.

    Jelenleg Anchorage-ban a kínai vezetés az amerikaival felmossa a padlót, de ugyanezt teszi Putyin a szenilis öregemberrel (aki a szenilitását egy meglehetősen idióta kijelentéssel világszemlére vitte), és ugyanezt tette Szergej Lavrov Borrellel. És mindenhol nyilvánvaló a keleti szellemi fölény a nyugatival szemben. Putyin vs. Biden, Lavrov vs. Borrell, Jang Dzsiecsi vs. Antony Blinken.

    Szóval a válasz a felvetésedre: dehogynem. Kína ma de facto jóval demokratikusabb mint a nyugat. Az a baj, hogy a nyugat nagyon erős „soft power”-ben, Kína és Oroszország ebbe nem fektettek egyelőre (talán az RT hírcsatorna egy kivétel). Ezért, mivel az info 99 %-a itt a nyugati soft powernek köszönhető, az emberekben tévesen tudatosul a valóság ellenkezője.

  58. Világfigyelő 45: „Az a baj, hogy ma működő demokrácia nincs sem Európában, sem az USA-ban. A világ más területei, Oroszország és Kína (ahol a társadalmi berendezkedés demokratikusabb mint pl. az EU), viszont fejlődnek, amig mi EU stagnál.”

    Ehhez vajon mit szólnának az ujgorok Kínában?
    Te éppen a covid agyszerkezet sorvasztó állapotában lehetsz. Vagy fizetett FIDESZ troll vagy, aki pénzért a rabszolgát is szabad emberként mutatja be. Ébresztő…

  59. 62: Világfigyelő:
    Mi az ábra az Ujgur autonóm tartománnyal? Ott nagyon erősen érvényesülhet ez a fajta demokratizmus, amit fent bemutattál… Olvasatodban a Dalai Láma is nyilván csak egy nyugati zavarkeltő, kiérdemelten kell száműzetésben élnie. Hongkong, Taiwan szintén csak gyengíteni akarják ezt a szuper állami berendezkedést… Az adminisztrációnál történő „bizonyítást” nem is bolygatnám tovább, aki tanult történelmet, tisztában van azzal, hogy amit képviselsz, éppolyan zsákutca számunkra, mint a migránsivadékokat keblükre ölelő liberális pénzhajszolók stratégiája.
    A magyar rendszert és OV-t illetően is ilyen kritikus volnál?

    Nem szükséges többet válaszolnod. Nálam egyértelmű, hogy akik hozzád hasonlóan jó dolgukban már nem tudják mit csináljanak, sajnos kőkeményen meg fognak még fizetni a jövőben azért, amiért saját identitásukat ilyen szinten feladták.

    S, ha már ennyire nagy elemző és stratéga vagy, az nem jut eszedbe, hogy a „szenilis vénembert” szándékosan tolják oda? Lehet ám még pofára esni a nyerő mezőből, hatalmasat…

    Tanulságként mindenkinek jól jött ez a komment, mert tisztán láttatja, hogy akik a Fidesz stratégiáját jónak találják, azok nyíltan elfogadják a török, orosz, kínai, és egyéb autokráciákat, s komolyan veszik, hogy létezhet demokrácia egy illiberális államban. Ráadásul simán eltolnák maguktól Európát. Ez már nem csak egy kis szemléletbei különbség, figyelni kell rá és féken kell tartani, ellenkező esetben számolnunk kell egy újabb Trianonnal!

  60. Kedves Mindenki,

    Az ujgur bullshit az egy nyugati kitaláció. Az a történet ami a nyugati sajtóban népszerű és amely szerint az ujgurok koncentrációs táborokban vannak, (időnként népirtást szenvednek, stb.) na ennek a valósághoz semmi köze.

  61. 27. éliás. Vagy a lovad néz áll rossz irányba, vagy te ülsz fordítva
    rajta. — Az hogy régebben kórházakat zártak be és ágyakat
    szüntettek meg ez lehet tény, de ha ez helytelen volt , akkor
    az elmúlt 10 egynéhány évben lett volna lehetőség a eddig
    felépített sportlétesítmények helyett, két három súlyponti
    kórházat felépíteni !!! — DE !!! VALÓSZÍNŰ, HOGY NEM VOLT
    SZÜKSÉGES, mert amiket tervbe vettek , egy kapavágást sem
    tettek az érdekében , csupán megvásárolták a területet, de
    az is inkább csak egy pénzügyi manőver volt , mint az építés.
    Ugyanis az ágyak hiánya és a technikai felszereltség most sem
    igazán probléma, inkább a személyzet hiánya okoz gondot.
    Nem volt elég, hogy az egyre romló feltételek miatt az
    egészségügy tetemes része külföldre távozott , most még
    egy hülye döntéssel készakarva szélnek eresztettek 5000
    egészségügyi dolgozót , akik maradtak azokat még rosszabb
    helyzetbe kényszerítették. — Nem tudom te melyiket tartod
    nagyobb hibának vagy bűnnek , az korábban elhibázott
    döntéseket, vagy a jelenlegi készakarva hozottakat ???
    Mert előre figyelmeztették a kormányt, hogy rossz döntést
    hozott , még van idő visszavonni , de a presztizs megőrzése
    most is fontosabb volt, mint visszalépni egyet – kettőt.
    Azt sem tudom miért hivatkozol arra, hogy vannak nálunk
    rosszabb mutatókat produkáló országok, hiszen az a
    kormány számára nem lehet mentség . Ha pedig te annak
    tartod , akkor véleményedet nagyban befolyásolja politikai
    hovatartozásod. — Emlékszel még Bajnai Gordonra , egy év
    alatt visszarántotta az országot a csődközeli állapotból .
    Orbánviktornak minimum 10 éve volt arra , hogy helyes
    döntéseket, törvényeket hozzon . — ÉS NE FELEDD , A
    JELENLEGI HELYZET MÉG TOVÁBB FOG ROMLANI !!!
    mert még most is lehetséges külföldről segítséget kérni ,
    de orbán büszkesége NAGYSÁGRENDEKKEL NAGYOBB,
    minthogy ezt megtegye !!!

  62. Kedves Mindenki!
    Ismerve a történelmet, s Kína történelmét, íme 3 cikk:

    1. Korábbi, egy évtizede készült interjú, amikor még senkinek sem volt érdeke a magyar-ujgur rokonsági viszonyok tanulmányozása közepette a mai világpolitikai törésvonal mentén helyezkedni. Olvassuk el, mit nyilatkozik a művész az interjú végén:
    https://www.irodalmijelen.hu/05242013-1426/mintha-otthon-lettem-volna-magyar-fotos-ujgurok-kozott

    2. Egy friss, az ujgur problémákat megkérdőjelező cikk:
    http://hungarian.cri.cn/news/3789/20210318/637141.html
    Biztosan én vagyok csak ostobán gyanakvó, de számomra ez a fajta megnyilatkozás olyan ismerősen cseng a szocializmusból, amikor még annak bukása előtt is sokan állították, hogy nincs itt semmi probléma, és nincs itt semmi látnivaló…

    3. A legfrissebb, amelyben már -lássunk csodát- kazah-muzulmánok is jelzik ugyanazt a problémát:
    https://www.szabadeuropa.hu/a/csaladtagok-azt-allitjak-kazahokat-is-fogva-tartanak-a-kinai-atnevelotaborokban-/31093916.html
    Ebből nekem nem igazán a kínai demokrácia másolásának üdvössége jutott eszembe, de nyilván elképzelhető, hogy csak egyszerűen maradi és ostoba vagyok.

    Egy biztos, Kínának nem lesz problémája a muzulmánokkal az elkövetkezendő időkben. De ugye, azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy mindennek ára van!

  63. Igen, az egyetlen ujgur forrás a második, és az cáfolja azt, hogy az ujgurokat üldözné bárki is.

    A Szabad Európa az egy CIA lerakat…

  64. 66: Barna Mihály:
    Nem korrekt a rendelőintézeteket és a kórházakat felróni nekik, mert tény, hogy rengeteg rendelőintézetet és kórházat újítottak fel az elmúlt időszakban EU-s pénzek segítségével. Gépbeszerzések is voltak, ezt sem lehet fair módon odaszúrni.

    Az „emberi erőforrásra” tekintenek úgy, mint hasznos fogyóeszközre, s ez az, ami az ágazatban a feszültségeket szüli. Valamint bevitték ide is az „oszd meg és uralkodj!” modelljüket, amely miatt sok helyen elvielhetetlenné vált a munkahelyi légkör.

    A víruskezelés kapcsán politikai célokat kergetnek és nem a szakemberek elgondolásait követik. Ez a fő bűnük! Hiába isteníti érte őket félmillió elvakult követőjük.

  65. 68: Világfigyelő:
    Értem. Akkor hát éljen a Kínai Népköztársaság testvérisége és demokratikus mintapéldája!
    Csak kérlek, ne akard, hogy minden hozzám hasonló seggfej ennek elérését akarja kitűzni zászlajára… 🙂

    Itt van egy részletes leírás (szándékosan a blikket választottam):
    https://www.blikk.hu/aktualis/politika/kina-ujgur-atnevelo-tabor-nemi-eroszak-kinzas/2gf2n4p
    Azt nem értem, ha mindez kitaláció, a törökök mi a fenéért tiltakoznak ellene (a cikk végén)?
    Szerinted Erdogannak mi köze lehet hozzá?

  66. Horváth Csongor.

    Nem tartalak seggfejnek, és nem mondtam semmit arról, hogy mit tűzz ki a zászlódra.

    (Egyébként a hosszabb reakciód tele van irányomba olyan feltételezésekkel, ami szerintem nem következik abból amit írtam, valamint címkékkel is. De most nincs időm részletesen kifejteni.)

  67. 36. Világfigyelő.
    Attól, hogy te kijelented = éliásnak igaza van , semmit nem
    jelent . Van amiben igaza van, de pártállása megkérdőjelezi
    véleményének realitását. Itt fentebb olvashatod
    ellenvéleményemet .

  68. Sok nagytudású szakértőt végighallgatva, egy év után most már kiváncsi lettem, és megnéztem a korábbi első n.évek halálozási tényadatait (naptári hetenkénti bontásban) 2015-től. Ha ez érdekel valakit…

    Íme:

    Heti halálozási adatok (naptári hetenként, havonta sorok végén összesítve)

    2015 január 3005 2900 3005 3067 11977
    2015 február 3350 3280 3349 3120 13099
    2015 március 2962 2777 2764 2690 2639 13832
    Össz.: 38908

    2016 január 2823 2640 2562 2615 10640
    2016 február 2483 2640 2575 2491 2535 12724
    2016 március 2496 2438 2481 2537 9952
    Össz.:33316

    2017 január 3155 3311 3449 3574 3616 17105
    2017 február 3256 2991 2890 2668 11805
    2017 március 2671 2582 2584 2546 10383
    Össz.:39293

    2018 január 2595 2546 2675 2655 2731 13202
    2018 február 2833 3037 3161 3237 12268
    2018 március 3218 3016 2878 2774 11886
    Össz.:37356

    2019 január 3090 3037 3234 3384 12745
    2019 február 3263 3034 2888 2909 12094
    2019 március 2713 2733 2469 2411 10326
    Össz.:35165

    2020 január 2586 2582 2720 2800 10688
    2020 február 2635 2750 2586 2784 10755
    2020 március 2605 2577 2801 2591 2525 13099
    Össz.:34542

    2021 január 3127 3111 2924 2747 11909
    2021 február 2727 2690 2694 8111
    2021 március 0
    Össz.:20020

    Sajna az idei végleges adatokat még valóban csak vizionálni lehet, de én változatlanul nem csináltam össze magam… Valamiben meg kell halni, most úgy tűnik a covid mindent visz – a többi nyavalya rovására. Ezek szerint csökkent örvendetesen csökkent a rákban, ischaemiás szívbetegségben, cukor-szövődményekben és egyebekben elhalálozók száma…
    Ezek után feltételezem, hogy más országokban is hasonló lehet a helyzet.
    Forrás: https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html

  69. 71: Világfigyelő:
    Irányodba? Pedig igyekeztem általánosítva megfogalmazni minden fenntartásomat…
    Mondjuk azt nem bánom, ha átment, hogy eléggé ferde szemléletmódként érzékelhető, amit bizonyos esetekben állítasz, kinyilatkoztatsz. Ilyen esetekben a cimkézést is vállalom, de egyben elnézést is kérek érte.

  70. 73: Vaszil:
    Ja, a covid hullák? Szóra sem érdemesek!
    Csak a nyaralásról idén már ne kelljen lemondani…

    Légy kedves és tedd már mellé ezt az ábrát is (alul Mo. sora):
    https://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tps00001.html
    (Nagyjából 10 év alatt mínusz 200.000 fő, két évre visszamenően mínusz 20.000 fő. S akkor még a születések adatait oda sem szúrtuk. Most már csak arányítani kell a dolgokat egymáshoz…)

    Mondjuk, ha nagyon akarjuk, azt kihozhatjuk belőle, hogy a covid valójában jót tett, mert míg rendületlenül szedte áldozatait, minden más halálozás csökkent az elmúlt évben („meglepően” a közúti balesetek száma is!). A végén még brit tudósok rácuppannak a témára és kiderül, hogy a covid nem sorscsapás, hanem egy segítő kéz az egészségmegőrzésben. 🙂

  71. 75: Horváth Csongor
    Igen, erről szólnak az adatok, hogy évtizedek óta pusztulunk, de ennek semmi köze a mostani statisztikai trükközéshez.
    A bruttó adatok világosan mutatják. A vélemény ettől még szabad…
    Egyébként jól mondod, a covidnak vagy minek sokat köszönhetünk.

  72. Tibor bá’
    Bólógathatsz Világfigyelő „igazságaihoz” és propagandájához.

    No most lett egészen kristálytiszta, hogy ide egy karaktert is beírni felesleges.

  73. Horváth Csongor,

    Én nem találom a cikkben, hogy a törökök tiltakoznának.

    Az, hogy volt ilyen tüntetés az valószínű, de Törökországban több olyan egyetem van, amit Amerika pénzel. Ilyen Isztambulban a Koç (Ford Foundation) vagy a Sabançı. A Boğaziçi egyetemet pedig a 19 sz.-ban egy amerikai protestáns hittérítő alapította (Robert College volt az eredeti neve). Az ilyen intézmények könnyen szerveznek egy ilyen tüntetést, de az se biztos, hogy Törökországban nagyon tudnának róla, és semmiféleképen nem reprezentatív.

    Erdoğan tíz éve tényleg tiltakozott, amerikai késztetésre, de ma már nem tesz így.

    És pont ez az érdekes. A szuverén államok ahol az iszlám a domináns vallás, azok nem tudnak erről az ujgur „népirtásról”, amin Amerika és Európa pattog.

  74. 78: Világfigyelő:
    Az, hogy volt ilyen tiltakozás Törökországban tény. A cikkben fotó is van róla.

    A muzulmán nagypolitikai mentalitást egymás irányába a Hasogdzsi eset óta jól ismerjük.

    Most megismerhettük azt is, hogy olyan szintű euroatlanti fóbiád van, hogy számodra talán nincs is olyan dolog, amiért ne az EU vagy az USA lenne felelős (kivéve gondolom Trump korábbi nagyszerű dolgait). Legjobb ilyenkor odaköltözni a kiszemelt csodák helyszínére, ahogy Geràrd Depardieu is tette…

  75. 77 – Idegen:
    Sok mindennel nem értek egyet, Világfigyelővel se. De ezt csak kirívó esetben jegyzem meg. Ahogy azt is, amikor nagyon egyetértek.

  76. 79-hez kiegészítésként:
    Egy utolsónak szánt kérdés: A muzulmán rohingyák sorsáért Mianmarban szót emelt a többi muzulmán állam?

  77. 73: Vaszil

    Csináltam egy KSH-s Excel-táblát én is, itt egy kép róla:
    A nagy kapkodásban remélem nem rontottam el.
    https://drive.google.com/file/d/1-IK1DPKopP1epg_31iqOG7tKN8PBX-e0/view

    2015-2019 évekre átlaghalálozás: 130.293
    2020 évre: 143.070

    * 2020-ra a többlethalálozás tehát: 12,777
    * 2020 első 11 hetében releváns halálcsökkenés (covid nélkül): -3,000
    * Öt év átlagához képest a 2020-as többlethalálozás így: 15,777
    * Optörzs szerint 2020-as covid-halálozás 2020.12.31-én: 9,537
    * Ksh-s többlethalálozás 2020-ra: 6.240 (40%): 6,240
    * Optörzs szerint 2021-es covid-halálozás 2021.03.19-n: 17.841-9.537=8,304
    * Ksh-s várható halálozás eddig (2020-as +40%-kal számolva): 11,625
    * Várható KSH-s covid-halálozás 2021.03.19-ig: 15.777+11.625=27,402
    Fontos: 2021.03.19-én még mindig nincs lezárva a KSH-s 2020-halálozás (nőhet)

  78. A magyar eü mindent megtesz, a kormány szintén lehetőségeihez képest.
    De arról nem tehetnek, hogy a magyar lakosság egy része fogékonyabb genetikailag a COVIDra, illetve annak lehetséges következményére a citokinviharra.

  79. 83 – D7:
    A „lehetőségeihez” képest a kormány annyit lop, amennyit képes. A COVID nem érdekli, csak az újraválasztása 2022-ben. Ennek érdekében gátlástalanul hazudik, bízva abban, hogy gyakorlatilag média monopóliuma van.

  80. Horváth Csongor:

    Nem azt írtam, hogy nem volt tüntetés Törökben, hanem azt, hogy abszolút nem reprezentatív. Törökországban, mint írtam, egy sor amerikai alapítású egyetem van, van közöttük olyan amit a Rockefeller vagy a Ford alapítványok kezdeményeztek, de pl. a Boğaziçit egy protestáns hittérítő. Az egyetemi kampuszokon belül rengeteg tüntetés van, olyan dolgok mellett is, mint LGBT, vagy akár MeToo, de a kampuszokon kívül ezek olyanok, mintha meg se történtek volna. Valszeg az a tüntetés amiről a Blikk beszél az is ez a kategória. Lévén, hogy Erdoğan sem tiltakozik a kínaiaknál manapság.

    Törökországban az amerikai befolyás visszaszorulóban van. Ld. S-400-as vásárlás, és egy sor más dolog. Mit gondolsz, miért olyan nagy mumus Erdoğan a nyugati sajtó szemében? (Legalább akkora, mint a Putyin.)

    Nem tudom mit értesz euroatlanti fóbia alatt. Nagyrészt már leírtam fenn mit gondolok erről. A 90-es években, a Szovjetunió összeomlása után volt az „egypólusú pillanat”, amikor az USA egyeduralkodó volt. Az USA vezetés egyrésze neokonokból állt, akiknek volt egy „útitervük”, hogy lerohanják Irakot, Líbiát, Szíriát. Irakkal kezdték. Iszonyú emberáldozat, de emellett az USA eljátszotta erkölcsi tőkéjét. Az USA vezetésének a másik része szuperpénzéhes neoliberálisokból állt, akik a globalizációt nyomták külföldön, annyira, hogy az amerikai ipar megszűnt, mert Kínába költözött, magával rántva az amerikai középosztályt. Európa az USA mögött kullog, semmilyen önálló érdembeli politikát nem folytat.

    Azóta viszont, egyrészt gazdaságilag megerősödött Kína, továbbá felébredt Oroszország. Ezt az új helyzetet sem az USA sem az EU vezetés nem akarják elfogadni, pedig ez az egész már megvalósult, az „egypólusú pillanat” elmúlt. Vége van azoknak az időknek, amikor Amerika emberi jogokat kér számon Oroszországon vagy Kínán, de az EU sem pattoghat rendőri túlkapások miatt Belaruszban, mert jóval brutálisabbak voltak a francia rendőrök a Sárga Mellényesekkel. A lényeg, hogy az erkölcsi fölényük nincs meg hozzá.

    Magyarországnak nehéz lesz. Szerintem az Orbán kormány jól csinálja a keleti nyitást, csak az EU akadályozza, pedig Európának is ez az érdeke. (Pl., Németországtól oltári hülyeség lenne lemondani a Nord Stream 2-t, de még ez is benne van a pakliban.)

  81. 62. Világfigyelő
    „Igaz, hogy Kína nem demokrácia a szó görög értelmében. Nincs rabszolgaság, és nem csak a vagyonosok szavazhatnak…
    Kínában másféle demokrácia van…
    Kínában konkrétan az adminisztráció tevékenységére van az embereknek befolyása.”

    „Magyarul. A nyugati demokráciában megválaszthatjuk annak az embernek a nevét és pártját amely majd képviselni hivatott minket, de a tevékenységére nincs befolyásunk. Kínában konkrétan az adminisztráció tevékenységére van az embereknek befolyása.”

    Tisztelt Világfigyelő

    Tökéletes a megfigyelésed és az elmzésed is. Kínában ezt az állami adminisztrációt Confució -nak köszönhetik. Ő volt ennek az alapitója és lényegében ezt a bölcsességet folytatják több mint két évezreden keresztül.

    7O. Horváth Csongor
    „Azt nem értem, ha mindez kitaláció, a törökök mi a fenéért tiltakoznak ellene (a cikk végén)?
    Szerinted Erdogannak mi köze lehet hozzá?”

    Tisztelt Horváth Csongor

    Már nem tiltakoznak Erdogánék, az újgurokat akik Kina ellen tevékenykedtek átadják Kinának. Nagy gazdasági szerződéseknek leszünk tanui rövidesen.

  82. Akkor Uraim eljutottunk odáig, hogy az egyes emberek (legyenek lényegében bármifélék/bárkifélék) már senkinek sem számítanak!
    S szerencsénkre szintén senki nincs már a világon, aki a másikat emiatt, ill. különféle túlkapásaiért erkölcsileg számon kérhetné… Fasza! Fejlődés ez a javából és abszolút demokratikus! 🙂

    Az nagyon tetszik, hogy ketten is beálltatok amögé, hogy egyszer tiltakozott a tag, másszor nem. Mert akkor így nálam sehogy sem lesz igaz ember, ill. hiteles, hiszen vagy akkor volt egy hazug szar, vagy most. A végeredmény szempontjából nem mindegy? Van az a pénz, van az az érdek, amikor szemet húnyunk bármi felett… De ezt a folyamatot demokratikusnak és fejlődésnek nevezni?

    Kína nőttön nő. Oroszország összekapja magát, az USA fenyegetőzik és puffogtat. Virágoznak az autokráciák, s itt a nyakunkon a gazdasági világválság. A magyarok beállnak valahová a sorba, ami nem egyezik a szomszédaink elképzelésével… Ej, de ismerős körülmények, ej de puskaporos szagú itt a levegő! Hamarosan nem az lesz a legnagyobb problémánk, hogy mit csinál Orbán, ellenben lesz még sok nagy problémánk, ami miatt emlegetni fogjuk a nevét.

  83. Az emberi élet értéke, a kioltása körülményeinek kivizsgálása a közvetlen vagy közvetett halalt okozó okozok felelősségrevonása nagymértékben függ a körülményektől.
    Annyira hogy esetenként az előre megfontolt csoportosan elkövetett gyilkosság elrendelője is sértetlenül folytathatja életet lásd a Kaszodzsi gyilkosságot, amelyik egy eklatáns szemléletes és sajnos tipikus példa.
    A hatalom ,a fontos érzékeny érdekek, maguk mellé hajlítják a törvényeket.
    Hiába is a hangos kánon,hogy minden élet számít!
    Ez egy Szép Elv, ami néha bizony tetszik vagy sem a második helyre szorul.
    Szeretünk az Erkölcs es az Igazság Bajnokaként tündökölni ,de ha az Élet úgy hozza akkor mindannyian hajlamosak vagyunk megalkudni és bűnözővé válni.
    Van az a pénz!
    Nem mindegy persze, hogy valaki mennyire képes ellenállni a Gonosznak !
    Mert minnel több az elszánt ellenálló annal jobb hely ez a Világ.

  84. „Van az a pénz” Nos, ez életkor kérdése is. Tíz évvel ezelőtt, ha nyertem volna 6 milliárdot, tudtam volna mit csinálni vele. Ma már nem. Akkor pedig minek?

  85. Horváth Csongor,

    Bevezető paragrafusod félreértéseken alapszik. Amikor a nyugat erkölcsi alapon prédikál, és kitalál olyan történeteket mint az „ujgur népirtás” azt azzal a szándékkal csinálja, hogy beavatkozzon Kína belügyeibe. A nyugat vissza szeretné állítani az ópiumháborús állapotokat, amikor uralták Kínát, vagy Oroszország esetében a Jelcin korszak állapotait, amikor lerabolták Oroszországot. Egy USA vagy egy EU nem kérhet semmit számon egy Oroszországon vagy Kínán. Ki adott nekik bármilyen jogot erre? Saját maguk. Ez az igazi autokrácia.

    Bocs, az, hogy én nem beálltam ide vagy oda az jó esetben félreértés. Te azt állítottad, egy blikk cikk alapján (tegyük félre, hogy a blikk egy hiteles forrás-e vagy nem), hogy Törökország tiltakozott. A blikk cikk mutatott egy tüntetést Törökországban, de hivatalos tiltakozásról nem írt. Egy ezres tüntetést akárki szervezhet, távolról sem reprezentatív.

    Utánanéztem, Törökország régebben tiltakozott, de csak 2016 előtt. Aki járt azóta Törökországban, az láthatta a pro-demokrácia emlékműveket a 2016 puccs kisérlet meghiúsításának emlékére. Törökország 2016 óta demokrácia, amióta elnyerte a szuverénitását.

    Azaz: a nem demokratikus Törökország tiltakozott az állítólagos ujgur népirtással kapcsolatban, a demokratikus viszont már nem. Ezek a tények! Ezek a dolgok nem függenek attól, hogy én ide vagy oda állok.

    Virágoznak az autokráciák? Az EU és az USA azok leginkább diktaturák, de messze nem virágoznak, inkább lefelé mennek. A lehetséges háborús állapotnak az az oka, hogy az USA/EU ragaszkodnak az egypólusú világrendhez, ami lényegében már a múlté. Mint sarokba szorított oroszlánnak, megvan arra az esély, hogy világháborút kezdenek. Magyarország esetében inkább attól félnék, hogy a katonákat megint a Don-kanyarba küldik.

  86. Kedves Tibor ba’

    Akkor végre eljött az idő,hogy az
    IGAZSAG ES AZ ERKOLCS BAJNOKAKENT
    tündökölj!
    Sohasem késő ezt elkezdeni !

    ??

  87. A jogállamiság ,a demokrácia, a diktatúra, a nemzet a sajtószabadság, a keresztény ezek mind gumifogalmak.
    A szajkarate sport eszközei.

  88. Érdekes, ezt a videót most találtam…

    https://www.youtube.com/watch?v=ETOfymWVShM

    Jang Dzsie-csi azt mondja a Blinkennek, hogy „Amerikában amerikai stílusú demokrácia van, Kínában kínai stílusú demokrácia van.”

    Nem tudom mennyien érzik, hogy ez a kijelentés milyen fontos!

  89. Mosógépszerelő,

    Ez egy kicsit cinikus hozzáállás. Én is gyakran így érzem, de ez azért van, mert sokat éltem Európában és az USA-ban, ahol ez így van.

    De ebből még nem következik az, hogy mindenhol így van, és szerintem régen Európában és az USA-ban se volt így.

  90. Orbán felett egy megkérdőjelezhetetlen és pártatlan bíró mond majd ítéletet : Az idő

  91. Rossz hírem van!

    Ma még „csak” 2-dikok vagyunk, de holnap a 03/21-es halálozási adatokkal együtt már világelső leszünk, kézzel kiszámolva, és feltéve, hogy nem elrontva. Úgy hogy a cseheknél már leszálló ág van, nálunk meg erősen felszálló ág. Kumuláltan is rosszabbak vagyunk már a cseheknél.
    MJ.: Sajnos a blogmotor nem veszi be a pluszt.

    Március 21-gyel együtt (worldometers alapján halálozás, 7 napos mozgóátlag, 1 millió főre vetítve)
    Cseh: 71 + 120 + 202 + 179 + 206 + 227 + 218 = 1223/7 = 174,71/10,723 = 16.29
    Magyar: 194 + 227 + 213 + 207 + 195 + 143 + 131 = 1310/7 = 187,14/9,62 = 19.45

  92. 97: Tibor bá’

    * Én ismerném, a blogmotor nem ismeri. 🙂 De nagy nehezen befaragtam. Megadtam a „plusz” karakter kódolását is.
    * Jah, most már értem: elsiettem a központozást.Elnézést kérek.
    Sajnos csak pár perc van a módosításra, és a „plusz”-ra koncentráltam ez idő alatt. Amikor múltkor technikai gondjaim voltak, akkor is a „plusz” volt a bűnös, szerintem.

  93. 91 – Mosógépszerelő:
    „Akkor végre eljött az idő,hogy az
    IGAZSAG ES AZ ERKOLCS BAJNOKAKENT
    tündökölj!”
    Ilyen ambícióim nekem nincsenek. Ne indulj ki magadból, mert eltévedsz. És magaddal foglalkozz, ne velem.

  94. 82: Marci
    No szép munka, reméltem hogy valaki nézi az adatokat is!

    Fárasztó dolog egy hirtelen felindulásból elkövetett hozzászólás helyett nekiállni és bányászni az adatok között. Nem is közölnek elég adatot, így nagyon nehéz végleges statisztika nélkül dolgozni. Nekem is kb ez jött ki 2020-ra, sacc per kábé 9% növekedés, ami azért az év végére gyorsult be, láthatóan az elején még semmi nincs – amire elrendelték világszerte a pánikot. Igazi lezárásról máig sem beszélhetünk – egy-két ázsiai országot leszámítva.

    Az évvégi növekedésben már beszámít a tartós stressz (sokaknál fóbiás félelem) immunrendszert blokkoló hatása, és a hosszú időn át ellátatlanoknál elmaradt vizsgálatok, kezelések és a műtétek nagy része is már egy éve leállítva – vajon hány százalékkal dobja meg az átlagot?

    Itt van egy diagram a rendszerváltástól kezdve, még akkor 150,000 (!) fő per év felett is volt a halálozás – covid nélkül:
    https://hvg.hu/itthon/20210129_demografia_nepesseg_fogyas_ksh

    Ez év végére, jövő év elejére már többet látunk, vizionálni nem érdemes. A fától egyenlőre nem látjuk az erdőt, az összes okot…

  95. 94

    Érdemes észrevenni, hogy minden kisebb vagy nagyobb közösség sajátságos egyedi mércével mer.
    A saját mércéjét rendesen hajlamos egyetlen helyesnek deklarálni.
    A más kultúra iránti tolerancia egy szép lozung.

  96. 90: Fordítva ülsz a lovon, s úgy figyeled a világot… Így sosem fogsz hiteles képet kapni annak működéséről!

    Én köszönöm, nem kérek sem Hszi Csin-ping, sem Putyin, sem Erdogan demokráciájából, épp elég kereszt ezt az illiberális fertőt elviselni minden egyes nap…

    Gondolkodásmódod alapján feltételezem, ha Te látsz az utcán egy férfit, aki egy nőt a hajánál fogva rángat, elfordulsz, és tovább hajtasz. Vagy látod, ahogy egy kölyök éppen üt-ver egy háziállatot, rántasz egyet a válladon és megnyugtatod magad, hogy az az ő dolga, s neked ugyebár semmi közöd hozzá. Valójában ez az a mentalitás, ami ide juttatta a világot, s most már kezdem érteni, miként alakulhatott ki az a fajta depresszív társadalmi közöny, ami kína bizonyos részeire oly visszataszítóan jellemző, ill. miért reagálnak számomra furán az orosz átlagemberek bizonyos közlekedési szituációkban.

    A nyugattal szemben megfogalmazott kritikáid egy részét jogosnak tartom, de érveléseid nagy részéből az érződik, mintha felében már nem is a mi kultúránkat képviselnéd, ill. azt merőben elutasítanád. Meggyőződésem, hogy igen szomorú vége lehet annak, ha ez a fiatalok körében általánossá válik. Szerencsére azonban -tapasztalataim azt mutatják-, hogy éppen ők azok, akik ezeket a vadhajtásokat alapvetően elutasítják.

    Az ördög vigye el a sok butaságot, amit a népek az interneten összehordanak! 🙂

    —————————–
    A magyar katonákat sztem. nem kell félteni, akik úgymond néphadseregben hadra foghatóak lennének a gatyájukat sem tudják letolni.
    Manapság a fogyóeszközként használt katonák a covid frontján hullanak (nővérek, orvosok, tanárok, s azok az emberek, akik semmilyen segítséget nem kapnak az életvédelemhez, de folyamatosan dolgozni kényszerülnek).

  97. Vaszil, Marci:
    Minek a statisztika…
    A napnál világosabban látszik, hogy csúszunk lefelé és egyre nagyobb a baj!
    Mi a francnak kell még történnie, hogy belássátok és kimondjátok fenntartások nélkül: Süllyed a hajó.

  98. 99: Tiborbá:
    Engedj meg egy kérdést, talán tudsz erre releváns választ adni nekem:
    Anno, amikor háborús hőzöngés ment, melyik korosztály agitált leginkább?
    Biztos vagyok benne, hogy nem a fiatalok és nem is az idősek fejéből pattantak ki a korszakalkotó gondolatok…
    Ha első kézből erről nincs is információd, de még igen közel éltél ahhoz az időszakhoz, amikor az emberek különbséget tudtak tenni a rossz és a még rosszabb között.
    Sztem. ma ennek a képességnek szinte mindenki híján van, s emiatt sajnos -úgy tűnik- megint kell egy tapasztalati út, hogy a helyes irányba visszatérhessünk.

  99. A demokratikus államformán vitatkozó, morfondirozó blogtársaim:
    Elnézve a nyugati DEMOKRATIKUS VILÁG mai helyzetét, szerény véleményem alapján nekem úgy tünik, hogy ez a legrosszabb rendszer, ez jutatta a nyugati világot mostani siralmas helyzetébe.
    Nagyon szép elvben ez a nagy egyenlőség, pártok sokasága, melyek csak arra jók, hogy megosszák a népet, és persze, megélhetést biztositsanak egy rakás igyenélő politikusnak, bizonyos időközönként megkérdeznek engem is, melyik naplopót szeretném a parlamentbe lopni látni és
    Kinában nincs demokrácia, csodálatosan fejlődik, kivánom minden nyugati demokráciának a kinai prosperálás egytizedét.

  100. 105: Bálint:
    Ne aggódj, eljön itt is.
    Bocsánatot kérek, hogy ezt odaszúrom, de kár, hogy nem azok kényszerülnek majd benne élni, akik áhítják eljövetelét!

    A történelem kereke…
    Senki sem vonhatja kétségbe Kína (elsősorban azért a központi régióinak) fejlődését, és senki sem tarthatja helyesnek az EU vagy az USA politikai tevékenségének jelenlegi hajtóerejét.
    Ugyanakkor minek siettetni az elkerülhetetlent, ha tudjuk , kegyetlenebb és közömbösebb az annál is, mint amit a még felszínen őrzött társadalmi vívmányaink jelentenek?

  101. A fentiek folyt.:
    Kinában nincs demokrácia. Kina olimpiai várost akart épiteni anno, kitelepitett néhányszor tizezer embert, ledózerolta a negyedet és meglett az olimpiai város, rekordidő alatt. A kitelepitettek közül senki nem maradt az utcán. Kinában tombolt a járvány, Kina 3 hét alatt felépiti az első hatalmas könnyüszerkezetű járványkórházat.
    Kinában nincs demokrácia, Kinában nincs az utcákon egyetlen koldus sem.Demokrácia sem csavarog arrafele.
    Hagyjuk Kinát, menjünk át Singapore-ba.Egy félelmetes , bársonykesztyübe rejtett , demokratikusnak tünő diktatúra, de olyan, amit a nép szivesen elvisel, ugyanis kivánok minden kedves nyugati ÁTLAGPOLGÁRNAK egytizednyi singapore-i életszinvonalat.
    Singapore-ban nincs demokrácia gyakorlatilag, ezen ok mián mikor valamikor nagyon régen egy kissé korrupt politikuscsoport megvesztegetés által azt szerette volna elérni, hogy valami természeti rezervátumból területet kihasitva élpitkezzen és a rezervátum területén utat is épitenének valami cég, akkor azon politikusokból néhányat halálra, néhányat hosszú börtönre, szinte mindeniküket teljes vagyonelkobzásra itéli a biróság, és ime, azóta sem hallani semmi politikus-korrupcióról ebben a spártai városállamban. Az utcák oly tiszták, hogy enni lehet a járdákról, nincsenek etnikai feszültségek pedig ott sem hiányzanak kissebbségek, koldus, illetve hajléktalan ott is hiánycikk, nemlétező foglalkozás.
    Ja, igen, a demokrácia sem kapható az üzletekben arrafele, nem is tudom miért.

  102. 103 Horváth Csongor
    Süllyed a nagy hajó is, de mi hamarabb belefulladhatunk a fürdőkádunkba, mint hogy a nagy hajó elsüllyedne… 🙂

  103. 108: Hubab:
    Hát vissza kők tenni a dugót! 😀

    107: Bálint:
    Igen, erről beszélek! Aki ilyen életet/demokráciát (nevezzük, ahogy akarjuk) kíván…:
    https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/08/11/nem_akarta_eladni_a_hazat_korbeepitettek_autopalyaval/
    Minden relatív! Ugye most nézhetjük úgy is, hogy a tag megtarthatta a házát, micsoda gesztus, nem rakták ki onnan. Meg nézhetjük úgy is, hogy erőből, csak azért is megépítették oda azt a pályaszakaszt. Tényleg nem egyszerű igazságot tenni, de én -szabadjon megtennem- nem szívesen lennék a történet tárgyát képező család/ember helyében!

    A haszonlesők és haszonélvezők mindig másként látják. S ebben azért nem mindegy, hogy milyen tényleges feltételrendszerei vannak egy „jogállamnak”.

    Nyilván minden törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle. Csak nehogy már piedesztára emeljük azt a Kínát, amelyik pl. a mi sokat szidott nyugati civilizációnk révén kapaszkodott fel, s lopta szét magát, mint közönséges tolvaj a különféle technikai találmányok koppintásával! S fejlődött rendületlenül, de közben saját állampolgárainak életterét, környezetét alaposan tönkre tette, nem kevés részt hasítva ki -nem túl távoli ipari múltjának ellenére- a globális környezetpusztítás tortájából.

    S persze, tarthatunk önvizsgálatot is, mert nem ők kérték, hogy a nyugatnak bagóért kényelmet és tisztességtelen hasznot kaszírozzanak! Vagy gyermekmunkásaikat adják oda a mi 1 dolláros csecsebecséinkért…
    Csak arra szeretném még felhívni a figyelmet, hogy milyen érdekes, akik mindezek előnyét és hasznát igazából húzták, most pont közülük kerülnek ki igazságbajnokokként, akik könnyen dobnák oda, de nem a saját, hanem gyermekeik érdekét/jövőjét mindezekért elégtételként.

  104. 104 – Horváth Csongor:
    Háborúkban mindig a legszegényebb osztály jár a legrosszabbul. Ezt kell legjobban megtéveszteni propagandával. A két háború között a gyereknevelés főcsapása a hazafiság volt, ami alatt a Trianoni revíziót kell érteni (Csonka Magyarország nem ország, egész Magyarország mennyország. Nem, nem, soha!). Családom polgárinak volt mondható. Apám és baráti körének legfontosabb volt a háború túlélése. Hamis papírokkal bujkáltak, a behívókra nem mentek el. De ami téged talán jobban érdekel. 14, de még 20 éves koromban is, ha a tömött villamoson nem adtam át a helyem öregebb utasnak, akkor vadidegenek felszólítottak, hogy adjam át. 13 évesen röhögve mentünk az utcán és az éppen akkor tanult Toldiból kiabáltunk sorokat. Idegen férfi ránk szólt, hogy „rosszul citáltál fiam” és elmondta a helyes szöveget. Már rég halott nagynéném elmondta, hogy a kölyök Rátonyi Robikára rászólt. „Robika menj már haza, fiatal fiuk tíz óra után már nem mászkálnak az utcán.” (egy házban laktak). Ezekből lemérheted a közhangulatot.

  105. 103: Horváth Csongor

    „Minek a statisztika…”

    Persze, végül is anélkül is jól elvagyunk – a hit mezején. Az intuíción alapuló hitről beszélek. Ami könnyen lehet hogy ebben a nagy tudatlanságban nyerő pálya lesz a végén…

    Hisz több mint egy év óta valóban nem tudjuk hogy mi mennyi? https://www.metaxy.hu/cikkek/nyitooldal/mi-mennyi—.html

    Azóta már a levegő munkacsoport adatai is eltűntek, amikre hivatkoztam anno. Nyilván mások is így vannak, hogy minek a statisztika… (Csak kiherélt maradéka található – bár akit érdekel annak pdf-ben el tudom küldeni az eredeti bejegyzést a nano-részecskék hatásáról)

  106. 111: Vaszil

    https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wdsd001a.html
    alapján:
    https://drive.google.com/file/d/1rymTCWWPsA2lOA3JswJ-UH74FG03HI8K/view?usp=sharing

    * Csináltam a halálozásos Excelhez hasonló Házasságkötés, Élveszületés, Halálozás, Természetes szaporodás-fogyás, Terhességmegszakítás Excelt is, havi bontásban. Feltöltöttem a képet.
    * 2021.januári adatok mégannyira kevéssé teljesek, mint a 2020 évi adatok.
    * Orbán-kormány népességfogyást fékező intézkedései révén 2020-ra durván növekedett a házasságkötések száma, kivéve májust, amikor lezárások voltak. Majd 2021.januárra volt megint csökkenés (lezárások nélkül immár)
    * 2020 covid+lezárás plusz 9 hónapra: 2020-11, 2020-12, 2021-01-re az élveszületések száma drámai módon csökkentek.
    * Halálozás ugye durván nőtt 2020 utolsó negyedévétől, nyilván itt is láthatóan.
    * A természetes szaporodás-fogyás (több halálozás és kevesebb élveszületés egyenlege), drámaian nagyon rosszat mutat, főleg várhatóan tendenciában.
    * Terhességmegszakítások is relevánsan csökkentek, úgy vélem jellemzőbben szintén a nagyobb gyerekvállalási kedv miatt

  107. 111: Vaszil:
    Közelemből volt több covidos beteg, volt aki meghalt, s olyan is, akit megfertőztek és nagyon megszenvedett vele.
    Úgyhogy (már bocs, de) elmehetsz a picsába a hiteddel!
    Nekem ugyanis tapasztalataim vannak, s minél több embernek lesznek közvetlen tapasztalatai, a megúszós stratégáknak annál inkább fogják szorítani a mogyoróit…

    A statisztikai elemzéseknek most kb. annyi értelme van itt is, mint a klímaváltozásnál vizsgálni, hogy tényleg változik -e a környezet körülöttünk, vagy sem. Nem érzitek?!

    110: Tiborbá:
    Köszönöm!
    Az érdekelne még, hogy akkoriban a változásokat, a fennálló rend megingatását, melyik korosztály próbálta leginkább erőltetni? Lehet ezt egyáltalán korfára húzni? Azt remélem, hogy igen (mert akkor lehetséges kiutat találni belőle, hogy ne legyenek újabb ördögi körök). S alapvetően nem mindegy, hogy a fiatalok, az idősek, avagy a középmezőny adott melyik része/szegmense indította szívesen, hogy változások jöjjenek.
    Korábban azt gondoltam, hogy ez az ifjak életkorból adódó jellemzője lehet kizárólag, de mára kezdem ezt átértékelni… S egyre inkább előtérbe kerül egyfajta önös érdek, mint a kibicség, ami viszont egyáltalán nem a fiatalok, de nem is az öregek sajátja. Magam részéről a nyugdíj előtt álló rétegre célzok, s megöl a kíváncsiság, vajon van -e relevanciája elképzelésemnek?

  108. 113 – Horváth Csongor:
    Senki nem akart változást. Az emberi sorssal, élettel mindenki meg volt elégedve, illetve elfogadta, mint a világ rendjét. Nézz meg angol történelmi filmeket. Mindenki elfogadta azt az életet, amibe beleszületett, és azon belül próbálta jól érezni magát. A világ megváltoztathatatlannak, véglegesnek, elfogadhatónak tűnt. Az emberi boldogsághoz kevés kellett. Az emberek kicsinek is tudtak örülni, nem vágytak elérhetetlen dolgok után, vagy amit nem engedhettek meg maguknak. Például a gellérthegyi citadellán vasárnaponként baka-cselédlány találkozó volt. Mezei játékokat játszottak, énekeltek, jól érezték magukat, későbbi házasságok születtek. Ennyire tellett, ennyivel megelégedtek, és ezen belül boldogok voltak. Na jó, más kifejezést használok „elégedettek” voltak.

  109. Rendkívüli terhelés alatt vannak az állami kórházak koronavírus-osztályai, de ami ennél is rosszabb: a következő hetekben sem fog javulni a helyzet, sőt. Bár hivatalos adatok nincsenek arra vonatkozóan, hogy pontosan hol van az egészségügyi ellátórendszer teherbíró képességének felső határa, és a kormány fontos adatokat nem közöl a valós helyzet pontos megítéléséhez, korábbi adatközlések alapján megpróbáltuk azt megfejteni. A rendelkezésünkre álló számok alapján azt mondhatjuk, hogy a rendszer már túlcsordult, nem véletlenül érkeznek a segélykiáltások az intézményekből.

    Túlcsordult a magyar egészségügy a koronavírus miatt – Megtaláltuk a szomorú kórházi számokat
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210321/tulcsordult-a-magyar-egeszsegugy-a-koronavirus-miatt-megtalaltuk-a-szomoru-korhazi-szamokat-475048

  110. 113: Horváth Csongor

    * Nem teljesen vágom, hogy a hiányos központozás miért érdemel dorgáló kommentet, a másiknak a p*csába küldése meg nem. Ha majd soha nem hibázok a központozásban, akkor szabad lesz az utam a másik p*csába küldéséhez (nem mintha, bármikor preferáltam volna az ilyesmit) ?
    * Intelligens emberek fórumán, a „Gyilkos kormány” poszt alatt, miért baj számokkal, statisztikával előjönni? Netán a központozás elvétése mellett ez is üldözendő lenne?
    * Én például maximálisan el tudtam meg el tudom engedni a „tudomány működése”, vagy a „klímaváltozás” témát, 1-1 témaérintés mellett. Hiszen nem célom sem a térítés, sem a másik ingerlése, pláne a bloggal szembemenve. A nagy kérdés, hogy másik oldalról tolerálható-e a számok világa?
    Analógia: Titanic süllyedésénél vajon mennyire van messze a Californian vagy a Carpathia? Van-e a kérdésnek jelentősége az áldozatok számában?

  111. 100: Vaszil

    * Terveztem, hogy 2020-ra a ksh-s többlethalálozást a coviddal összevetve kicsit mélyebben megnézem, bevetve az optörzses heti adatokat is pluszba, de ettől most eltekintenék, mielőtt „kurva unalmas” lennék.
    * Amiért viszont igazándiból írok (kommented második felére reflektálva), hogy szerintem a 150.000-es halálozásból azért nem szabad kiindulni, mert a linkelt ábrád szerint is túl régen volt illetve azóta szépen illeszkedő negatív trend következett be rá 2019-ig (ahogy sajnos a születésekre is).
    Fejlődik az orvostechnológia, talán egyre több minden gyógyítható, egyre könnyebben, olcsóbban, tömegesebben. Miközben széles rétegekben lehet trendin elérhető az egészségmegőrzés lehetősége is.

  112. 115 – Python:
    Semmi baj! 😀 A rendszer önkorrigáló. Minél telítettebb az intenzív részleg annálé többet halnak meg és átadják helyüket újabb betegeknek.

    Ez a 2-3 hetes csúcs egy vágy vezérelt ötlet. 10 ezer felett az új fertőzések száma, ami 2-3 hét múlva jelentkezik halottak számában. De egyúttal a 10 ezer feletti fertőzött eszeveszetten fertőz újabbakat. Mivel a megszorítások nem változnak (sajnos) nincs ami csökkentené a fertőzést. Ez pedig a csúcsot elérhetetlen messzire (magasra) löki fel. Orbán álmodozik. Hülyeségével kénytelen lesz szembe nézni. Pandémia elbaszásban most már világ elsők vagyunk.

  113. 113. Horváth Csongor
    „Közelemből volt több covidos beteg, volt aki meghalt, s olyan is, akit megfertőztek és nagyon megszenvedett vele.
    Úgyhogy (már bocs, de) elmehetsz a picsába a hiteddel!”

    H.CS.
    Ha csupán a statisztikai adatokra igy reagálsz akkor
    erre hogyan fogsz reagálni, kedves tanár úr?

  114. 96: marci

    https://tinyurl.com/txzvefsn

    Sajnos ma, 2021-03-22-re, szomorú valóság lett immáron az owid-on is, hogy
    – egymilliónál nagyobb lakásságú országok között,
    – napi új covid halálozás (millió főre vetített)
    – 7-napos csúszóátlagában,
    – 19.37-tel
    – brit mutáció megjelenése után hónapokkal (időfaktor és előzetes tapasztalatok fényében)
    – a linkelt diagramon is láthatóan jelenlegi leghosszabb és legmeredekebb felfutással
    – csak a hivatalos optörzses adatok alapján is, a 40% (másutt, pl.: 444.hu-n 50%) látens többlethalálozás nélkül is
    – „Az emberélet a legfontosabb, az első” (Orbán Viktor) fókuszában
    világelső lett Magyarország.

    Note:
    * Sajnos további még rosszabb járvány-történésekre várományos Magyarország.
    * Érdemes lehet megállni pár gondolat erejéig e szomorú napon: hogyan jutottunk el idáig illetve mi vár ránk az elmúlt 1 év elteltével, hogy egyidejűleg ilyen sok családot öntsön el a gyász a járvány miatt.

  115. 116: Marci:
    Nem jó az analógiád. Véleményem szerint a felvetésekben nem a Kárpátia távolságát elemzitek (ez ellen nem lenne kifogásom!), hanem azt, hogy süllyed -e a Titanic, és ha igen, miért, ill. mennyire gyorsan, miközben már megdőlt a fedélzet.

    A „picsába küldés”, ha nem volt egyértelmű a „hit” ismételt bevezetése, megjelenítése miatt volt:
    „Persze, végül is anélkül is jól elvagyunk – a hit mezején.”

    119: L.S.:
    Megint nem tudlak követni. Mi a lényege ennek a találós kérdésnek?
    Szívesen válaszolok, ha értem, hogy mire kellene (főleg a zombikkal kapcsolatban)…

    A számok egyébként az általam képviselt álláspontot igazolják. Nem szeretem, mert ki kell várni, hogy lássuk az adatsor végét is, ill. nézni kell az össznépességet és a bevezetett intézkedések hatásait, a körülményeket is. Felőlem, ha valakinek ez az analízis kell ahhoz, hogy meglásson egy napnál is világosabb folyamatot ,ill. következmény-rendszerét…

    LÉNYEG:
    Az oltottak és a betegségen átesettek nem fogják, mert nem tudják megfogni a járványt! Sőt.
    Ez a „védettségi igazolás” egy újabb bukfenc, megint egy marhaság, amivel megfogni szeretnék a vírust, de pont az ellenkezőjét fogják elérni vele…
    EDDIG:
    1. Buktuk a megelőzést.
    2. Buktuk a nemzeti izolációt.
    3. Buktuk a szétterjedést.
    4. Buktuk a mutációk megfékezését.
    5. Buktuk az átoltottságot.
    6. Buktuk a vakcinával történő megállítás lehetőségét.
    7. Buktuk a gazdasái visszaesés megállítását.

  116. 119 L.S.
    Következetesen olyan híreket hozol, olyan véleményeket jelenítesz meg, amelyek olyan országokból származnak, ahol az oltások aránya olyan alacsony, hogy még semmit nem bizonyítanak.
    Előre nézz, ne hátrafelé, és ne abból próbálj lidércálmokat fabrikálni.
    Az nem zavar, hogy Izraelben az átoltottság már a 60% környékén jár, és ott a megbetegedések és halálesetek száma mélyen a többi ország alá esett, és folyamatosan hozza az egyre alacsonyabb számokat?
    De lehet, hogy ez téged elkeserít, mert nem igazolja a rémálmaidat.
    Ha ez a tendencia fog folytatódni, akkor mit fogsz kitalálni?
    Akkor egy lépéssel hátrább lépsz, és új érvekkel akadályozod a megoldást?

  117. 122. hubab

    A FORGATÓKÖNYV EZEK SZERINT UGYANAZ MINT ITT.
    Ilana Rachel Daniel izraeli egészségügyi tanácsadó & politikus március 3-i Telegram hangfelvételén sírva számol be az ottani állapotokról és kéri a világ segítségét,mert ami náluk zajlik,az várható mindenhol.
    Azt mondja hiába harcolnak,a helyzet egyre rosszabb.
    A miniszterelnök emberkísérlet alá vetette az ország lakosságát,de az embereknek védőoltásként adják elő a Pfizer kísérleti mRNS vakcináját.
    Már a 16 éveseket is kényszeroltják,mert fenyegetve vannak hogy anélkül nem tehetnek érettségi vizsgát.
    Hatalmas nyomás alá tették az embereket,mert oltás nélkül már semmihez sincs joguk.
    Elvileg nem kötelező,de mindenkit rákényszerítenek,mert nélküle nem mehetnek be sehová,még élelmet vásárolni sem,sőt munkahelyükről is kirúgják azt aki nem oltat.
    Beszél a zöld útlevélről,amit egyik napról a másikra vezettek be,amivel gyakorlatilag ellehetetlenítik az egészséges embereket.
    Hihetetlen a társadalmi nyomás és megosztottság.
    A tudomány nevében meg vannak félemlítve az emberek lényegében egy olyan láthatatlan valamivel,ami még nincs bizonyítva. (izolálva) Nincs semmilyen elérhető tanulmány erről a vírusról.
    Ez az egész csak egy tudományos illúzió.
    A repülővel hazatérő állampolgárokat a reptéren elkülönítik.Aki oltva van az balra,aki nincs az jobbra kell hogy álljon.
    A nem oltott embereket a kamu PCR tesztekkel letesztelik,és kapnak egy nyomkövető karkötőt,amiért 2000 sékelt kell fizetniük,és házikaranténba vonulni.
    Úgy gondolja hogy Izraelt „megvették” és ők a modell az Új Világrendhez.
    Ez a második holokauszt,ráadásul rengeteg idős ember éli át újra,akik az elsőt túlélték.
    Ezek az emberek most mind rohannak oltatni,mert olyan félelemkeltés zajlik.A rádió folyamatosan csak erről beszél.
    16 éves kortól terrorizálják a gyerekeket és a terhes nőket is,hogy oltassanak,ami miatt rengeteg a vetélés.
    Fals hírek mennek a médiában,miszerint 30 terhes nő haldoklik a vírus miatt a kórházakban,ezzel próbálják rávenni a várandósokat az mRNS oltásra.Nem érti hogy hihetik el felnőtt emberek ezt az egészet.
    24 éve él Izraelben de soha nem gondolta volna hogy ez megtörténhet.
    Nem titok,hogy szerződést kötött az Izraeli kormány és a Pfizer emberkísérletre.
    A szerződés szerint az országnak el kell érni egy bizonyos kvótát ami a beoltottak számát illeti.
    Azt mondja hogy az embereknek egy szelet pizzát ajánlanak ha beoltatják magukat.
    Hihetetlen számára hogy szinte élve főzik meg az embereket,de nem veszik észre.
    Az emberek nem kapnak semmiféle tájékoztatást és beleegyezési nyilatkozat sincs.Igazából fogalmuk sincs mit szúrnak beléjük.
    15 perccel oltás után elmehetnek,de senki nem tájékoztatja Őket a lehetséges mellékhatásokról.
    Hívható szám sincs azoknak,akik rosszul lesznek oltás után.
    A károsodások,halálok nem kerülnek a médiába,jelenteni nem lehet sehová.
    Ismer 40 év körüli egészségügyben dolgozót,aki 2 nappal a vakcinázás után meghalt szívrohamban,de tilos volt összefüggésbe hozni az oltással.
    Ha volt pozitív PCR teszted,akkor a halál oka mindig a covid lesz.
    A vakcina szó használatával csapják be az embereket,mert mindenki agyában az van elültetve hogy a vakcina egy életmentő dolog.
    Ez nem lehet vakcina,hisz egy vakcina kifejlesztése minimum 10 év.Nem mellesleg a koronavírus védőoltás azért nem jöhetett még létre,mert minden állatkísérlet kudarcba fulladt,az összes állat elpusztult.
    Az mRNS technológiát sem tesztelték még embereken.
    Mindenki aki még nem oltott menekülne az országból,rettegnek attól,mi következik.
    Féltik a gyerekeiket,mert a megosztottság nagyon szélsőséges.
    Ésszerűtlen minden még azok számára is akik már be vannak oltva.
    A fb törölte a 60 ezer fős oldalukat,teljes a cenzúra.Az emberek 5 hónapja vannak bezárva és maszkok nélkül az utcára sem lehet kimenni.
    A többség azért oltat,mert elege van a bezártságból.A kormány csak azt szajkózza hogy ebből az állapotból az oltás az egyetlen kiút.
    Összefogásra buzdítja a tisztánlátókat az egész világból,mert a kormányok rettegnek a tömegtől,szerinte le tudjuk győzni a sötét erőket.
    Az embereknek fel kell ébredniük hogy mi vagyunk többen és a gonosz a kisebbség.
    Vissza kell venni az életünket.
    Nincs visszaút,menjünk előre,hatalmas lehetőségeink vannak.
    Össze kell fognunk vallások nélkül,emberként.
    Forrás:

  118. Nehez ezt vitatni ,de lehet vele próbálkozni.
    Minnel több ember esett át egy egy országban régióban közösségben a betegségén és minnel több kapta meg a vakcinát annak kisebb lehetősége van a vírusnak a terjedésre.
    A fentiekkel egyenes aranyban csökkenni fog az új fertőzöttek és a halottak száma.
    Elismerve a tényt hogy a kellemetlenebb mutációk rontanak a mindenkori számokon.

  119. Tibor bá, nincs még eleged L.S. kommentjeiből?

  120. 123 – L.S.
    Miért van az, hogy ha beengedlek azonnal visszaélsz vele, és valami elképesztő nagy hülyeséget írsz be. Ezt most azért nem törlöm, mert ez annyira hülyeség, hogy senkit nem tudsz megtéveszteni vele. Hogy egy vakcinához 10 év kell, egy marhaság. Hogy a Pfizer vakcinával ember kísérletet végeznek, egy marhaság. Minden vakcinát három vizsgálaton vezetik át. A harmadikban 30-40 ezer önkéntesnek adják be és az eredményt kiértékelik. Ezt lehet kísérletnek nevezni, de önkénteseken végzik, két tesztelés után. Amit te végzel, az hülye emberek véleményének a terjesztése. Még annyit, hogy a kötelező oltás intézményét nem most vezetik be. Amikor én születtem (1933) kötelező volt minden csecsemőt beoltani himlő ellen. Felteszem Magyarországon téged is beoltottak. Hogy most itt-ott kötelező lesz a CIVID-19 ellen oltani, az mögött van logikus indok. Egyenlőre nem világos, hogy van-e értelme. Különben én Pfizert kaptam. Majd jelzem, ha a csipsz megérkezett az agyamba 😀

  121. https://www.bitchute.com/video/oQby8SbtjpeN/
    Ezt kizárólag az összeesküvés-elmélet hívők nézzék meg.

    Szerintem az van, hogy az oltottak köpködjenek az oltatlanokra, mert miattuk nem lesz a turizmus, gazdaság újraindítva, miattuk van ennyi fertőzött, stb…stb, az oltatlanok meg féljenek az oltottaktól, mert ők tünetmentesen terjesztik a vírust, miattuk van ennyi mutáció…bla..bla…bla.

  122. 115. Python
    118. Tibor bá’
    Hát igen, nagyon nagy (egyre nagyobb) a kórházak/kórházi dolgozók leterheltsége, és ez az elkövetkezendő hetekben még tovább fog romlani.

    Koronavírus: megtelt a kórház Győrben, segítség vár a főigazgató
    A győri kórházban maximum 360 beteg ellátását tudják vállalni, de szerdán már 371 covidos fekvőbetegük volt.
    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-korhaz-gyor-covid.725471.html

    Koronavírus: még több beteggel és halálos áldozattal számol a minisztérium (RTL)
    A hazai járványadatok hetek óta romlanak folyamatosan. Az RTL Híradóhoz eljutott, belső minisztériumi tájékoztató szerint a számok még tovább emelkedhetnek, 14 ezer kórházi beteggel és napi 250 vagy annál is több halálesettel számolnak.
    *https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-emmi-miniszterium-korhaz-beteg-aldozat.725539.html
    (lásd a cikkben lévő videót is!)

    Már önkénteseket keresnek a magyar intenzív osztályokra
    Önkénteseket toboroznak vidéken és Budapesten is a kórházakba, mert nincs elég ápoló a koronavírus-betegek ellátására. A jelentkezők gyorstalpaló tanfolyamon kapnak képzést.
    Három-négy órás tréninget szervez a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete azoknak, akik egészségügyi szakképesítés nélkül segítenének a covidosokat ellátó intenzív osztályokon – írja a 444.hu.
    *https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/intenziv-osztaly-kepzes-kamara-onkentes-toborzas-444.725557.html

    444: a gyógytornászokat és a masszőröket is az intenzívre irányítják
    Már a gyógytornászokat és masszőröket is behívták az emberhiány miatt egy budapesti kórházban, miután a képzettebb dolgozókat is az intenzív osztályon lévő betegek ellátására rendelték ki – írja a 444.
    *https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/444-a-gyogytornaszokat-es-a-masszoroket-is-az-intenzivre-iranyitjak.725538.html

    Szóval igen szar a helyzet, és ez csak romlani fog március végén, áprilisban, stb., ki tudja meddig? 😮

    (Amit 115. Python belinkeltél Portfolios cikk, nagyon jó, végigolvastam 😉 )

  123. 121. Horváth Csongor
    „LÉNYEG:
    Az oltottak és a betegségen átesettek nem fogják, mert nem tudják megfogni a járványt! Sőt.
    Ez a “védettségi igazolás” egy újabb bukfenc, megint egy marhaság, amivel megfogni szeretnék a vírust, de pont az ellenkezőjét fogják elérni vele…
    EDDIG:
    1. Buktuk a megelőzést.
    2. Buktuk a nemzeti izolációt.
    3. Buktuk a szétterjedést.
    4. Buktuk a mutációk megfékezését.
    5. Buktuk az átoltottságot.
    6. Buktuk a vakcinával történő megállítás lehetőségét.
    7. Buktuk a gazdasági visszaesés megállítását.”

    Tisztelt Horváth Csongor
    Erröl beszélek én is.
    Ne azt nézd miröl szajkóznak a médián, hanem mit követnek az emberséggel, főleg a nyugati társadalommal és szép lassan még hová akarnak minket vezetni.

    126. Tibor bá’
    „Amit te végzel, az hülye emberek véleményének a terjesztése.”

    Bárcsak igazad lenne…
    Kövesd a Rendszert, figyeld mi az ami neki nem tetszik és egyből cenzurázza-szinesiti az irottakat vagy automatikusan elsüllyeszti.
    Értelmes ember vonja le saját maga a következtetéseit.

  124. Megegyszer leírom hogy mindenki megértse.
    A pandémiának az elmúlt havi átlag számoknál- halottak és új fertőzöttek naponta – volt már rosszabb hónapja.
    A vakcinak védettséget adnak ha nem is 100 % osat.
    A világon a védett immunizált szemelyek száma növekedik.
    Szerintem a covid görbe ellaposodása a megállíthatatlan.
    Belátom hogy sok probléma amit a vírusnak köszonhetunk valószínűleg meg évekig keseríti majd az életünket.

  125. 131: Mosógépszerelő:
    „Még egyszer leírom, hogy mindenki megértse:
    A pandémiának az elmúlt havi átlag számoknál -halottak és új fertőzöttek naponta– volt már rosszabb hónapja.”
    – Ez az állításod (Magyarországon egyértelműen) egyszerűen nem felel meg a valóságnak!

    130: Tiborbá:
    Így van, ez a lényeg, de minden egyes állításom mellé oda lehetne tenni a ha, akkor… megjegyzéseket. Tehát nem egyetlen rossz döntés miatt kerültünk ide, s nem a véletlen sodort ilyen helyzetbe bennünket, hanem minden lépést késve, ill. tévesen felismerve és lereagálva jutottunk el a járvány pill. állapotába. S most is egy lépéssel hátrébb gondolkodnak az okosok, tisztára, mint a klímaváltozásban (csak ott az időlépték hosszabb, s nem ennyire közvetlenül húsba vágó az eredmény).

  126. 123.L.S
    Kedves L.S. barátom, megnéztem a videó elejét, 2-3 perc elég volt rájönni, hogy az az asszony egy szélsőségesen oltás-ellenes , vallásos szekta tagja.Csodálkozom rajtad, hogy nem vetted észre úgy kinézése, vallásos nökre jellemző fejkendője, valamint különös, fanatikus beszédstilusa okán.Van egy szélsőségesen, szinte betegesen mélyvallásos, ortodox szekta Jeruzsálemben, minden világi dolgot, orvosi kezelést, állami tantervet, minden -mindent elutasitanak, egy zárt gettóban élnek és a járványról az a nézetük, hogy Isten büntetése, aki rossz, gonosz, vallástalan, azt elviszi, a jók megmaradnak, Isten itélete szerint.
    Akkor egy ilyen asszony szavait veszed komolyan.?
    Többre tartalak, L.S. barátom, sokkal többre.
    Az már napvilágra került, hogy akaratlanul is, de a Pfizer kisérleti telepe lettünk, cserébe az oltásokért.
    Istenem, L.S. valamit valamiért. Viszont cserébe egyik legjobban oltott ország lettünk.

  127. 129 L.S.
    Azt nem fogod fel, hogy ezzel az oltásellenes propagandával gyakorlatilag az ellen harcolsz, hogy bármi esély is legyen a járvány súlyos következményei ellen hatékonyan fellépni.
    Mert az összes többi eszköz legfeljebb fékezni képes a járvány terjedését, csak időben képes lassítani, a gazdaság tartós bénítása mellett, de szükségszerűen el fog érni mindenkit, tehát csak idő kérdése, hogy a teljes lakosságra vetített halálozási ráta megvalósuljon.
    Az viszont tény, hogy az oltottak megbetegedési és halálozási rátája töredékére esett, tehát még a krónikus betegségben szenvedőket is megmentette, akikről sokan azt állítják, hogy nem is a vírustól, hanem a háttérbetegségüktől haltak meg.
    De tételezzük fel, hogy a mutánsok ellen kevésbé fog védeni, akkor is időt adott az oltás nélkül halálra ítélteknek, hogy megérjék egy későbbi, új generációs vakcina, vagy gyógyszer, kezelés megjelenését.
    És ez még akkor is igaz lesz, ha az oltásoknak is lesznek szórványosan áldozatai a szuper érzékeny emberek körében, de közben ezerszer annyit meg megmentenek.
    Ahány embert sikerül elrettenteni az oltásoktól, annyival nő a potenciális áldozatok száma.
    És hiába sír az izraeli nő, a statisztikák azt bizonyítják, hogy az ország egyre védettebb a vírus ellen.
    Látszik ott is vannak hozzád hasonló megszállottak, de hát ezt eddigi is tudtuk…

  128. 134. hubab
    „Azt nem fogod fel, hogy ezzel az oltásellenes propagandával gyakorlatilag az ellen harcolsz, hogy bármi esély is legyen a járvány súlyos következményei ellen hatékonyan fellépni.”

    Tisztelt hubab
    Biztos vagy abban, hogy ezek az oltások az egyetlenegy védőeszközőnk és addig háziőrizetben kell élnünk?
    A védőoltásokat követően meg csak zöld útlevéllel járhatunk a következő védőoltásig…
    Ezt normálisnak „fogod fel” hubab?

  129. 135. L.S.: Izrael példája jól mutatja, hogy az oltás a leghatékonyabb védelem. És az látszik már bőven, hogy nem is veszélyes. Az oltások kockázata nem nagyobb, mint akárhány más oltásé, vakcináé amiket eddig életünkben kaptunk. Ha nem így lenne, már eddig is kiderült volna, hónapok óta millió számra oltanak és csak nagyon nagyon ritkán fordulnak elő esetek, amikor a vakcinák káros hatása egyáltalán felmerül.
    A VAKCINÁK KOCKÁZATA NAGYSÁGRENDEKKEL KISEBB MÉG FIATALOK ESETÉBEN IS, MINT A COVID FERTŐZÉSÉ.
    Minden eddigi tapasztalat ezt mutatja. Ahányszor az ellenkezőjét állítod, hazudsz és megtévesztesz másokat.

    Ahányszor beidézed, hogy ” a vírust nem izolálták” ezzel kétségbe vonva a betegség tényét is, annyiszor hazudsz.

    Ahányszor hazugságaiddal eltéríteni igyekszel embereket a leghatékonyabb védekezéstől, annyiszor veszélyes vagy az életükre. Ha valaki miattad tétovázik az oltással védekezni vagy egy maszkot felvenni (mert az ellen is fejtettél ki propagandát) és megbetegszik amikor nem kéne, azt veszélyezteted. Ha így meghal, a gyilkosa leszel. Te sem tudod, megtörtént-e már.

    Én akkor lennék hasonlóan veszélyes, ha a világ összes orvosa, kutatója az emberek elpusztítására törekedne. De én ezt nem hiszem.

    Ne írd, hogy tisztelsz.

    L.S. hazug szava gyilkol!

  130. Horváth Csongor: azt mondod:

    1. Buktuk a megelőzést.

    Én emlékszem, mert voltam nálatok a Praktikerben, FFP2-es MASZKBAN, KESZTYŰBEN, valamikor nyár végén, mekkora közröhejt váltottam ki, néztek rám, mint az UFÓra…, de az utcán is…

    2. Buktuk a nemzeti izolációt. – lásd mint fennt. Fagyiztak, kávéztak ugyanakkor, ugyanott, MASZK nélkül. Cecilke néni mondta is, hogy a maszk nem indokolt…

    3. Buktuk a szétterjedést. – Talán éppen a fentiek miatt.

    4. Buktuk a mutációk megfékezését. – Ezt idejekorán elvégzett oltással meg lehetett volna csinálni. VILÁGSZINTEN. Mostmár talán több a kára, mint a haszna, ne legyen igazam…

    5. Buktuk az átoltottságot – volt mivel oltani?

    6. Buktuk a vakcinával történő megállítás lehetőségét – GOTO 4.

    7. Buktuk a gazdasági visszaesés megállítását. – mindent azért ne akarjunk…

    Mindehhez csak annyit tennék hozzá, hogy egy recept van, az a kínai. Csak az nem megvalósítható, mert EU-ban élünk. Orbán, vagy akárki a járvány megállításában egy szellentés. A járvány motorja az emberi hülyeség. Ellenpéldának pedig ott vannak a finnek. Fegyelmezettek. Ennyi.

    Csak egy példa: Két éve volt szerencsém naponta végimenni a tizes úton három nyári hónapon keresztül. Nem volt EGY olyan nap se, amikor ne láttam volna balesetet, vagy balesethez közeli állapotot. Száraz úton, fényes nappal. Sose felejtem el: 50 méterrel a körforgalom után kimenetből, egyenes úton, fejjel lefelé felakadva egy jobbféli bokron egy Suzuki Swift… El se tudom képzelni, hogy csinálta…

    Magyarán, igen, lehet hibáztatni sok mindenért a kormányt, meg Cecilke nyunyóka nénit, de a zemberek se jobbak a deákné vásznánál… És a hiba pont ebben van, beveszitek az alibit, mindig valaki hibás, balról a kormány, jobbról Soros, de a Swift mégis a bokron landol…

    Még egy példa: Családban egy szivemhez nagyon közel álló 70 éves mama elment a járási kórházba kontrollvizsgálatra – annak ellenére, hogy megtiltottam neki. Dolgoztam abban a kórházban, a légtechnika rendszerben csak a műtőn és a bonctermen van filter, azaz aki bemegy, elkapja a Covidot, mert annyi esze a szlovák kormánynak se volt, hogy kovid kórházba különítse el a betegeket. Másnap ablakmosás közben kirázta a hideg. Elment tesztre, pozitív lett. Egyelőre hőemelkedéssel teázik, szerintem csak influenzás, merthogy az AG teszt nem tesz különbséget…

  131. 135 L.S.
    Egyenlőre nem talált az emberiség más eszközt a járvány megállítására, mint a távolságtartás, kontaktszám csökkentése, maszkviselés, immunrendszer erősítése, és a vakcinák.
    Te mindezt tagadod, mert feltételezed, hogy a jelen intézkedések szándékosan vagy az emberiség egészsége, vagy a világgazdaság ellen irányulnak, és nem céljuk a járvány megállítása, sőt…
    Ebbe az a szép, hogy ha azt feltételezzük, hogy minden ország valóban azon dolgozik, hogy megállítsa a járványt, akkor is hajszálpontosan ugyanezen lépéseket kellene tennie, legfeljebb ezek a módszerek egymáshoz mért súlyában, időzítésében vannak különbségek, mert nincs nyerő recept egyenlőre, de mindegyik abban érdekelt, hogy legyőzze a járványt, senki nem szeretne összeomlani, leszerepelni, megbukni, tönkremenni.
    Tehát az események mögé mindenki a meggyőződése szerinti mozgatórugókat képzeli, aki az összeesküvés-elméletekben hisz, az meg fogja találni a maga ízlésének megfelelőt, legyen az bármennyire bizonyíthatatlan, és ha pozitív események is vannak, azt nem veszi tudomásul, mert nem fér bele az elképzelésébe.
    Te ennek tipikus példája vagy, és úgy rombolsz, hogy meg vagy győződve, hogy neked van igazad.
    Remélem egyszer eljutunk oda, hogy ezt a tények világosan megcáfolják számodra is…
    Az sajnos benne van a pakliban, hogy az élet soha többé nem lesz olyan, mint a járvány előtt, mert az az életmód szükségszerűen kitermeli az újabb járványokat, az emberiségnek ezzel szembe kell néznie.
    A kutatók már évtizedek óta figyelmeztettek, hogy előbb-utóbb esedékes egy ilyen világjárvány, ahogy nő a népesség, az állattenyésztés, és egyre több mozgással jár a globalizáció.
    Tartok tőle, hogy ezekre muszáj lesz valami féket tenni, különben újra így járunk…

  132. 133. balint
    „Kedves L.S. barátom, megnéztem a videó elejét, 2-3 perc elég volt rájönni, hogy az az asszony egy szélsőségesen oltás-ellenes , vallásos szekta tagja.”
    „Akkor egy ilyen asszony szavait veszed komolyan.?”

    Tisztelt balint
    Bár saját magam nem vagyok vallásos – ebben a támában is, mivel még mindig keresem az igazságot – számomra ugyanolyan fajsúllyal mér egy vallásos ember egy ateista mellett.
    Számomra ebben az esetben nem a megjelenése számit, hanem beszédének a lényege:

    ”A miniszterelnök emberkísérlet alá vetette az ország lakosságát,de az embereknek védőoltásként adják elő a Pfizer kísérleti mRNS vakcináját.

    Úgy gondolja hogy Izraelt “megvették” és ők a modell az Új Világrendhez.

    Nem titok, hogy szerződést kötött az Izraeli kormány és a Pfizer emberkísérletre.

    A fb törölte a 60 ezer fős oldalukat,teljes a cenzúra.Az emberek 5 hónapja vannak bezárva és maszkok nélkül az utcára sem lehet kimenni.

    A többség azért oltat, mert elege van a bezártságból.A kormány csak azt szajkózza hogy ebből az állapotból az oltás az egyetlen kiút.

    Össze kell fognunk vallások nélkül,emberként.”

    Tisztelt Bálint
    Minderre amit felsorol én nem találok benne semmi kivetnivalót.
    Nem értem Téged meg mi zavar a beszédéböl?

  133. 140: Valaki:
    Ez egy nagyon okos ember lehetett…
    Csak három kérdés:
    1. Vajon ilyen sok cég van, amelyik kísérleti nyulaknak szeretné használni az embereket a világon? Ha a Pfizer nem teteszik a nagyon okos embernek, oltasson kínai vakcinával. Azon belül is már többféle választék lehetséges, csak talál olyat, amelynek gyártója nem akarja megölni?

    2. Bill Gates vajon akkora szemétláda, hogy míg magát nem oltatja, a lányát mégis alávetette ennek a halálos, biztos pusztulást hozó, genetikai átalakításnak?

    3. Ha ennyire bűzlik az egész, nem lehet, hogy csak be kellene csukni Szilaj Csikó száját?
    Üdvözletem!

    Komolyan:
    Van sok ember, aki már hónapok óta oltást kapott, talán már fél év is eltelt az első körösök beoltása óta (term. világszinten nézve). Egyelőre sehonnan nincs jelentés arról, hogy kinőtt volna a harmadik fülük, vagy a kettőből az egyik leesett volna.
    Ellenben az izraeli „kísérleti terepről” tényleg biztató adatok jönnek.
    Sztem. egyetlen kifogás emelhető jogosan, ez pedig az izraeli páciensek személyes adatainak automatikus átadása! Kérdés, hogy ez konkrétan mit takar, ill. amennyiben bejön a dolog, felmerül az is, hogy esetleg mégis megérte.

    Konkrét aggály eddig egyedül az Astra Zeneca vakcinája kapcsán merült fel. De az is elképzelhető, hogy ez is csak a vakcinaháború része…

    A védőoltásoknak van kockázata. Mindig is volt, és mindig is lesz. De a repülőgéppel történő utazásnak is van kockázata (talán komolyabb, mint a vakcinák esetében, csak hát repülni nem mindenki fog életében). Ettől függetlenül, még senki sem panaszkodott, hogy pl. a karib-tengeri vakáción mennyit izgult a repülésbiztonság miatt. Minden repülő lejön egyszer az égből! Akik szerencsétlenül érnek földet, nos, ők sem panaszkodtak még… Így lesz ez az oltással is.

    Némelyeknek kell még, hogy közelebbről láthassák a betegség során érkező következményeket. Sajnos az ember már csak ilyen vizuális típus…

    Érdekesség:
    Az elmúlt pár hétben a magyar „oltakozási kedv” 35%-ról 70% környékére emelkedett. Lám-lám. Jól beszartak a kollégák! De kötve hiszem, hogy a háttérhatalomtól, mert az ugye korábban is ugyanígy ott volt és leselkedett! Megint maradt egy kérdés Valakinek a végére: Akkor vajon miért???
    /Nem teszek be statisztikákat, sztem. menni fog és Mindenki kitalálja!/

  134. 139 – L.S.:
    Te szándékosan ferdítesz, tehát megtévesztesz, hogy érvényesíteni tudd súlyos elmeállapotod követelményét. Dr Mengele levágta egy fogoly faszát és azt mérte hány perc alatt vérzik el és hal meg a kísérleti alany. Ez ember kísérlet volt. De, ha egy vakcinával beoltanak 60.000 embert, akik közül egy se lesz se beteg, se halott, mert azt akarják megtudni, hogy hány százalékos a vakcina hatékonysága. Az nem emberkísérlet. Kurvára elnéző voltam veled, de te nem tanulsz. Minden lehetőséget megragadsz, hogy destruálj. Végérvényesen ki vagy tiltva.

    Hozzászólók! Ne használjátok az L.S. nicket.

  135. 140 Valaki
    Ez megint egy alapból gyanakvó, ember felsorolása, bizonyítatlan feltételezések tömegével.
    Én egyébként megengedő lennék a szkeptikusok felé, és hagynám, hogy főjenek a saját levükben, ha beállna az az állapot, hogy a lakosság nagy része beoltott lesz, és utána élesen kiugrana, hogy a kórházakban csupa olyan ember feküdne, és halna meg, aki nem volt hajlandó oltatni magát.
    Ha valóban igaz, hogy a mutációk miatt az oltásokat időnként ismételni kell, akkor is védettsége lesz az oltottaknak egy egyenlőre nem ismert ideig, mindenesetre hosszabb ideig, mint a betegség után, illetve a súlyosságot is csökkenti még ott is, ahol történik fertőzés.
    Ha a nem oltott azt fogja látni, hogy ismerősei közül mindig csak azok betegszenek meg, akiket nem oltottak, egy idő után csak kigyullad a fejében a kis lámpa.
    Ha én már oltott leszek, akkor továbbiakban nagyon nem fog érdekelni, hogy egyesek mit csinálnak, hiszen engem már nem tudnak megfertőzni, én őket esetleg még igen, ha valóban igaz, hogy oltottan is lehetünk vírushordozók, habár erről is vannak hírek, hogy ez sincs igazolva.
    Ez egy önző és konfliktuskerülő álláspont, de én bíznék benne, hogy a dominó egy idő után beindulna magától is.
    Ha mégis kiderülne, hogy a járvány rendszeresen újraindulna, akkor is sok ember életét meghosszabbítaná a vakcina, és időt adna arra, hogy később hatásosabb módszerekkel tovább lehessen küzdeni a veszélyeztetettek életéért.
    Aki meghalt, annak mindenféle további esélye végérvényesen megszűnt…

  136. 141 Horváth Csongor
    Én úgy tudom, hogy az izraeli egészségügyi adatokat úgy adják ki a Pfizernek, hogy nincsenek nevesítve, tehát csak arra alkalmas, hogy összevessék a különböző korra, nemre, egészségügyi állapotra vonatkozó adatokat az oltások előtti és utáni időszakokra vonatkozóan.
    Ezt én sem nevezném emberkísérletnek, csupán a vakcina hatásainak monitorozásának, amely minden egészségügyi beavatkozásnál sok hasznos adatot jelent, és segítséget arra, hogy tovább javíthassák a működését, például új mutánsok felbukkanása esetén.
    Ilyen meg bármikor történhet, akár hány év használat után is…

  137. 143 – hubab:
    Okosabbat nem tudunk kitalálni, mint a védőoltás, bármilyen hatásos vagy hatástalan. Ha nincs ló, a szamár is megteszi.

  138. Egészségügyi tanuló és végzettségű önkéntesek jelentkezését várják a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésére a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ weboldalon – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel. Mindez azután történt, hogy a hétvégén bemutattuk: már túlcsordult a magyar kórházi rendszer az extrém terhelés miatt, hétfőn délelőtt pedig a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete tréninget kezdett szervezni azoknak, akik hajlandóak önkéntesként beállni a kórházakba a koronavírusos eseteknél való segítségnyújtáshoz.

    Tombol a harmadik járványhullám Magyarországon: önkéntesek toborzásába kezdett a kórházi főigazgatóság
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210322/tombol-a-harmadik-jarvanyhullam-magyarorszagon-onkentesek-toborzasaba-kezdett-a-korhazi-foigazgatosag-475266

    Drámai hangvételű, a lakosság és a kormányzati döntéshozók felé is komoly kéréseket megfogalmazó közleményt tett közzé hétfőn este a Magyar Orvosi Kamara elnöksége. Ennek lényege az, hogy mivel elfogytak a vezényelhető emberek az egészségügyben, amely egyébként is extrém terhelés alatt áll, ezért drasztikusan csökkenteni kell az emberek közötti kontaktusszámot, hogy az új fertőzések üteme lassuljon, és így az egészségügy terhelése enyhülhessen. Az emberektől minél ritkábban végzett bevásárlást, a rokonlátogatások, belföldi utazások mellőzését, a döntéshozóktól a bevásárlóközpontok és plázák azonnali bezárását, a boltokban látogatási létszámkorlátot, a köztereken beszélgetési létszámkorlátot követel a kamara.

    Drámai hangvételű közleményben kér azonnali jelentős szigorításokat a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210322/dramai-hangvetelu-kozlemenyben-ker-azonnali-jelentos-szigoritasokat-a-kormanytol-a-magyar-orvosi-kamara-475268

  139. 146: Python:
    Azt leshetik, mert Orbán már nyitni készül! Mintha egy másik dimenzióban élne…
    Pont ma egyeztetett erről a gyereküket egyedül nevelő nők képviselőjével, meg a Három Királylány Mozgalom elnökével, ill. a KINCS elnöknőjével, no meg Novák Katalinnal.
    És ez nem vicc!!
    https://index.hu/belfold/2021/03/22/orban-viktor-csaladok-jarvany/

  140. Csongor.
    „A “nagyon okos rabbiról” másik poszt alatt részletesen leírtam a véleményem.”
    Ez aztán tényleg részletes volt!?
    3 gondolat…ebből talán az első érhet is valamit…csakhát ez a fránya Bili fiú 2010ben ne monta volna hogy:
    „A világon ma 6.8 milliárd ember él, ami nemsokára 9 milliárdra változik. Viszont ha igazán nagyszerű munkát végzünk új oltóanyagok, és deproduktív egészségügyi szolgáltatások által, ezt a számot 10 vagy talán 15 százalékkal is csökkenteni tudjuk”
    Forrást nem adok…szerintem Akárki megtalálja☺

    Az, hogy Gates lánya mivel lett beoltva nem tudhatjuk, a harmadik meg…hagyjuk.

    70% az oltási kedv?…ja a ksh nál, meg a nézőpont intézetnél biztos. Így kell frankón manipulálni az embereket. Egyébként jó lesz az 50%nak is….

    Tisztelt hubab!
    Engem most sem érdekel hogy kik és milyen megfontoltságból oltatnak. Egészségükre!
    Remélem semmi bajuk nem lesz…és végre fellélegezhetnek…Volt egy perzsa orvos(Avicenna?), aki 2 báránnyal es egy farkassal végzett egy egyszerű kísérletet
    Keress rá ha érdekel…szemléletes.

  141. 148: Valaki:
    Ugyanott tartasz, mint 1 évvel ezelőtt… lelked rajta!

    Gates anno úgy állt elő a gondolataival, mint ahogy mi is szoktunk itt -értelmi megközelítés alapján- mindenfélét vizionálni.
    Ennyi erővel Tiborbát is elő lehetne venni, hogy az egész járvány amiatt durvult így el, mert ő ilyesmiről írt 1 évvel ezelőtt. Sztem. be is lehetne börtönözni érte! 🙂

    Számomra nem az a lényeges, hogy a pontos százalékokat hogyan és melyik kutató cég, milyen praktikákkal hozta ki… A saját környezetemben legalább duplájára nőtt azoknak a száma, akik már inkább az oltást választanák, mint lehetséges kiutat. Mivel ez összecseng az olvasott közv.kutatás adataival, hivatkozom rá bátran!

    Felőlem vehetjük úgy is, hogy a tagadók oldaláról fogy a levegő… Sikerül Billnek és a háttérhatalomnak célt érnie! 😮
    Mi lesz most velünk?!
    Persze, a Gates lány nem érdekes… mehet a szőnyeg alá! Igazad van, jelentéktelen dolognak tűnik, ha a felvázolt történet relevanciáját vizsgáljuk. Hiszen egy okos rabbiról van szó, aki mindenben hisz, csak a vírusokban és a betegségekben nem!
    https://index.hu/kulfold/2021/02/14/bill_gates_lanya_koronavirus_vakcina/

  142. 142

    Hát igen,Európa addig szarakodott míg Izrael felszippantotta a készletet politikai ” egy életem egy halálomra” mint kiskakas a gyémánt félkrajcárt.

    Nem emberkísérlet?
    Vakcina kísérlet.
    A törökök is gyártanak valamit,Cukorszóró már jelentkezett hogy
    -kell
    -nekünk
    -belőle

  143. Bécsben három naponta tesztelnek ingyen mindenkit. Ingyen van az ffp2-es maszk mindenkinek. A rádióból folyamatosan korrekt tájékoztató hallható minden aktuális, fontos covid-dal kapcsolatos kérdésről. Az ottani vendéglátósok kapják a fizetésük egy jó részét, és otthon ülnek. A családok valódi támogatást kapnak, így könnyű otthon lenni. Így nem csoda, ha a számaik is sokkal jobbak. Az itthoni védekezés komoly hibája, hogy sokakat sodor csődbe. Pedig ez nem lenne szükségszerű. De sajnos fényévekre vagyunk Ausztriától, és érzésem szerint csak távolodunk tőlük. Az itthoni védekezés a kint tapasztaltakhoz képest egy vicc, amin nem tudok nevetni.

  144. Amikor tavaly a haszidok nekilódultak zsidó újévezni ukrajnába a COVID ottani legközepébe,komoly ( ja hát komoly) diplomáciai probléma merült fel,mert az ortodox elvtársak elutasították a járvány védekezés minden formáját,és megfenyegették Bibit,hogy nem lesz támogatás ha ugrik a táncos ünneplés.
    Ukránok becsicskultak.
    Aztán az ortodoxok között otthon is aratott a halál ,ezért IS az oltás fokozása.
    Arról nem beszélve,hogy cionék májának jót tesz az ortodox legyűrése.

  145. Csongor.
    Azért Gates és Tibor bá pénztárcája közt van némi különbség….értem én, hogy minden erőddel azon vagy, hogy bagatelizáld az „oltáselleneseket”, de azért ne vidd túlzásba. ?

  146. Hubab!
    Kicsit átköltöttem amit írtál…íme:
    Ez megint egy alapból gyanakvó, ember felsorolása, lehetséges feltételezések tömegével.
    Én egyébként megengedő lennék a szkeptikusok felé, és hagynám, hogy főjenek a saját levükben, ha beállna az az állapot, hogy a lakosság nagy része oltatlan lesz, és utána élesen kiugrana, hogy a kórházakban csupa olyan ember feküdne, és halna meg, aki hajlandó volt oltatni magát.
    Ha valóban igaz, hogy a mutációk az oltások miatt alakulnak ki akkor sem biztos, hogy védettsége lesz az oltottaknak.
    Ha az oltott azt fogja látni, hogy ismerősei közül mindig csak azok betegszenek meg, akiket oltottak, egy idő után csak kigyullad a fejében a kis lámpa, hogy az oltottakat az oltás korántsem biztos, hogy megvédi a 132. mutációtól.
    Ha én oltatlan maradok, tipp-topp immunrendszerrel, akkor továbbiakban nagyon nem fog érdekelni, hogy egyesek mit csinálnak, hiszen engem nem tudnak megfertőzni, mert a lehető legkevesebb ideig hordom a maszkot, nem mosom le a kezemről a védőréteget és mivel aktív társadalmi életet élek, nem zárom el magam(az immunrendszerem) attól, hogy érintkezzen a körülöttünk lévő vírusokkal, baktériumokkal.
    Ez egy önző és konfliktuskereső álláspont, de én bíznék benne, hogy a dominó egy idő után beindulna magától is.
    Ha mégis kiderülne, hogy a járvány rendszeresen újraindulna szarnék a világra, mert ez így ahogy van, nem élet, csak vegetáció….

    Persze csak vicceltem Tisztelt Hubab!☺
    Jó egészséget!

  147. 139. Keves görögországi barátom
    Azért a körülményes megnevezés, mert Tibor bát sikerült kihozni sodrából, és a nickneved nem használható.
    Nos, igyekszem valahogy megválaszolni észrevételeidet, de kérlek olvass figyelmesen, és igyekezz kilépni kissé szokásos gondolkodásmódodból, ahogy angolul mondják, change your mind.
    Akkor:
    Országom a járvány elején éppen olyan szarban volt, mint a svédeken kivül szinte mindenki a világon.A járvány futótüzként terjedt, a kórházakban a helyzet, a betegek széma, ijesztő ütemben nőttt. Az ország szinte azonnal bezárt, mint irtam volt, kijárási tilalom, teljes közlekedési-kereskedelmi zárlat, amit csak akarsz.
    A dolog bejött, segitett, Lefutott a járvány első fázisa, ami néhány hónapig tartott, siettünk nyitni, ami csak arra volt jó, hogy a korona mintegy megújúlt erővel ismét lecsapjon reánk.
    Ezen időkben még NINCS OLTÁS, sehol a világon, csak éppen kezdik körülszimatolni a gyógyszergyárak a dolgot.
    Országom ismét zár, és most figyelj jól:
    Irdatlan összegü kölcsönt veszünk fel, olyat, amit ünokáim is fizetni fognak, és elkötelezzük magunkat az akkori legjobb eredményeket felmutató Pfeizer-el, valamint kisebb mértékben a Modernával, a 30 évre titkositott, de azután mégiscsak napvilágra került megállapodás elvei nem irhatják felül az eredményeket, a járvány nálunk távozóban van, 2 nagy kórház korona-osztályai bezártak a betegek görbéje meredekn zuhant, szinte minden ismét nyitva! MINDEN!
    És akor most ismét a belinkelt videót illetőleg megismétlem, és igyekezz megérteni:
    Az ugyebár világos, hogy ismerem társadalmamat, pont ahogy te ismered görög honfitársaidat, társadalmi csoportjait.
    A nevezett hölgy egy félkegyelmü, szélsőséges, életkörülményeiket tekintve egy középkori , önmaga által létesitett jeruzsálemi gettóban élő szekta tagja , akik csipőből, ab ovo ,semmi mérlegelés nélkül utasitanak el bármi VILÁGI dolgot!
    Próbáld elképzelni, de méginkább MEGÉRTENI!

  148. 73.Vaszil:

    Ebben a szerző, Tóth G. Csaba az előző tíz év halálozási adatait vetette össze a 2020 március közepi-december végi időszakkal. Vagyis azzal, amikor megjelent a járvány Magyarországon. Tette ezt azért, mert arra volt kiváncsi, hogy a járvány milyen hatással volt a magyarországi halálozásokra. Az ő számításai szerint 13 700-zal növelhette meg a magyarországi halálesetek számát a koronavírus-járvány tavaly. A tanulmány elkészülte óta frissített KSH-s adatok szerint a többlethalandóság meghaladhatta a 14 ezret is.

    Ezzel szemben a Központi Statisztikai Hivatal elnöke, Vukovich Gabriella, az MTI-nek hétfőn azt nyilatkozta, hogy 2020-ban 8 331-gyel nőtt a halálozás Magyarországon a korábbi évek, 2015-2019-es átlagához képest. (Az eltérés jelentős, több mint 5000 fős a Népességtudományi Kutatóintézet munkatársa és a KSH elnökének számításai között.)

    A különbség abból adódik, hogy Tóth G. Csaba azt az időszakot elemezte, amikor ténylegesen megjelent a járvány Magyarországon. A KSH elnöke viszont belevette a többlethalálozási időszakba a január-februárt is, amikor még nem volt hivatalosan koronavírus fertőzött Magyarországon, így járvány sem. „

    https://444.hu/2021/03/23/a-ksh-elnokenek-a-szamai-a-sajat-hivatalanak-adataival-sincsenek-osszhangban-a-tavalyi-tobblethalalozasrol

    Talán, ha hasonlóan járnál el….

  149. Halálozáshoz még:


    ha a rihnovírus és a SARS-CoV-2 egyszerre érkezett, csak a rhinovírus támadta meg a sejteket sikeresen.

    Ha a megfázást okozó vírus 24 órás előnyt kapott, akkor a koronavírus be sem kukkanthatott a sejtekbe.

    És még ha a koronavírus kapott is 24 órás előnyt, a később érkező rhinovírus – a laboratóriumi körülmények között legalábbis – kitakarította a sejtből.

    https://qubit.hu/2021/03/23/a-kozonseges-megfazast-okozo-virus-kisopri-a-sejtekbol-a-koronavirust-kiserletekben

    Ehhez képest érdekes, hogy többek között a lezárások miatt nincs influenza járvány.

  150. 120: marci

    https://tinyurl.com/yxmsvv5a

    * Új nagyon szomorú világrekord, immáron owidon is:
    * A napi hospitalizáció (lásd 444-n) meg napi új halálesetek után, a napi fertőzöttek számában is világelsők lettünk.
    * Szintén immáron 7-napos mozgóátlagban is (nemcsak egyedi kiugró értékben).
    * Természetesen 1 millió főre vetítve illetve kis országokat nem tekintve (kiprojektálási torzítások okán)
    * Összesített halálban is nagyon közelítünk a csehekhez (2394 vs 2018).
    * Mindezt úgy, hogy a csehekhez képest több időnk, több tapasztalatunk volt a brit mutációra felkészülni (potenciális hibákat elkerülni)
    * Mindezt 42553 mintavétel alapján, 24% pozitív tesztaránnyal (magyarán nagyon sok fertőzött lehet még, az eü-rendszer által nem láthatóan)
    * A szomorú sorrend pedig az – mint köztudomású -, hogy majd előbb csökken a fertőzöttség, aztán a kórházi majd intenzív ágyigény, majd, lélegeztetőgépigény és csak ezután a napi halálozási járványmutató. Addig csak lokális esések várhatóak.

  151. #https://444.hu/2021/03/28/koronavirus-220-halott-minden-harmadik-teszt-pozitiv

    Február 1-től csúcsokat dönt mind egyedi kiugrásként (31%), mind 7-napos mozgóátlagban (27.1%), a covid.teszt pozitív rátája: ma éppen 29.301 tesztből lett 9.082 pozitív. Akár, ha nincs már tesztelésre kapacitás (pláne, ha netán szándék se), akár, ha nő a fertőzöttek aránya, egyik sem néz ki jól. 🙁

  152. Elmúlt dél, és nincsenek még keddi járványügyi adatok.
    Nem emlékszem, hogy lett volna ekkora csúszás a témában.
    Mindezt a legrosszabbkor a 3.hullám tetőződési folyamatában.
    Mi lehet az ok, de tényleg?

    MJ.: Az imént kirakták.

  153. #https://www.valaszonline.hu/2021/04/09/koronavirus-jarvanymatematika-ppke-itk-dekan-ivan-kristof-interju/

    Orbán hátországából Iván Kristóf dékánnal egy hosszú interjút csinált Élő Anita. 1 év és tapasztalatai alapján után elképesztő mondatok.
    Lásd alábbi idézeteket, csak mint a legkirívóbbakat.
    Erre mondta Pártos Balázs, hogy „aktív eutanázia”:
    #https://www.facebook.com/balazs.partos.1/posts/4016823908355771

    * „Először fontos tisztázni, mit tekintünk a járványkezelés céljának. Kínában, Ausztráliában a teljes vírusmentességet tűzték ki célul. Európa és Magyarország pedig a korlátozásokkal akarja megakadályozni a kórházi ellátórendszer összeroppanását, biztosítva, hogy minden arra rászoruló számára rendelkezésre álljon a segítség…Lehet óvatos döntést hozni, és a nyitással megvárni, hogy az összes koronavírusos beteg kerüljön le a lélegeztetőgépről, de nyilván ennek nagyon súlyos gazdasági ára van. Mi különböző számításokat végeztünk, és azt vizsgáltuk, hogy az egészségügy terhelése ne legyen a jelenleginél nagyobb.”

    * „A csúcsot országosan mostanában értük el. Mindez annak köszönhető, hogy a lezárás miatt nem növekedett a kontaktusok száma, az oltásokat viszont felpörgettük.”

    * „Januárban valóban csak a brit mutáns terjedési sebességéről rendelkeztünk tudományosan igazolt adatokkal, azt még nem tudtuk, hogy súlyosabb betegséget is okoz, sőt a kutatók akkor még arra számítottak, a mutánsok enyhébb tünetekkel járnak majd.”

    * „– Tényleg elég ehhez két és félmillió oltás? – Igen, ha a legfertőzőképesebb és a legsérülékenyebb csoportokat oltjuk, mert így nagyon hatásosan lehet csökkenteni a kórházak terhelését, és a járványkezelés során ez a legfontosabb mutató, amire figyelni kell.”

    * „A nyitásban nem csak epidemiológiai szempontokat vesznek figyelembe, hanem gazdaságiakat is.”

    * „– …Most viszont nyit… – A koronavírus nehézsége, hogy ez egy emberkísérlet. Nem laboratóriumban vizsgáljuk az eredményeket, hanem a való életben, élesben figyeljük, mit csinál egy mutáns, és idő kell ahhoz, hogy adatokkal rendelkezzünk a terjedési sebességéről az általa okozott tünetek súlyosságáról.”

    * „Az oltási előjelzés nyár közepére ígéri a nyolc-kilencmillió oltott elérését.”

    * „Az iskolák már öt hete zárva vannak, és ennek megvolt a kedvező hatása az esetszámok alakulására. A nyitás nyilván növelni fogja a kontaktus- és fertőzésszámot is, ugyanakkor a pedagógusok jelentős része már átesett a fertőzésen és megkapta az első oltását, amelynek érvényesül a hatása. Remélhetőleg nem alakul ki egészségügyi vészhelyzet.”

    * „A mostani járványnak van egy fontos előnye: ugyan egy sokváltozós, komplex rendszer, de egyszerű módszerekkel is kordában tartható. A távolságtartás, a szigorú maszkviselés hatásos, és az az egyén felelőssége, betartja-e ezeket.”

    * „Ahol egy pedagógus vagy valamelyik gyermek megbetegszik, ott a kontaktkutatás szabályait kell alkalmazni”

    * „– …a lélegeztetőgépeken levőknél már a terhelhetőség határán vagyunk. – A platón vagyunk, és ez fog folytatódni, nem megy tovább felfelé ez a szám.”

    * „Kutatócsoportunk együtt dolgozik Röst Gergely szegedi professzorral, aki a kormány tanácsadó testületének tagja.”

    * „A modellünk egy-két hétre megbízható, utána már nagyon sok faktortól függ a számítások helytállósága, például a szófogadási kedv alakulásától is. Ha ez jelentősen csökken, az emberek nem tartják be a szabályokat, már nem működik a modell.”

  154. 162: Marci:
    Ez a modell eddig sem működött!
    Az ilyen ostoba, szolgalelkű, marháknak köszönhetjük a jelenlegi állapotokat is.
    Aratná le az ő családjukat a vírus…
    Egy pandémia közepén nincsenek gazdasági szempontok. Az elején, meg a végén igen, de most?!
    „Egyszerű módszerekkel kordában tartható…” – az eszem megáll!! (napi 300 halottnál ilyet mondani?!)
    Komolyan kellene venni az orvosi kamarát, a pedaógus kart, alapvetően az embereket, nem pedig futball – gazdasági érdekek és mindenféle hókusz-pókusz kísérletezgetés mentén dönteni. Most üt vissza, hogy a köreikben már nincsenek valódi szakemberek, s doszt azért sem veszik a meglévőket komolyan!
    Elképesztő, hogy a „gazdaság” varázsszóra az sem érdekli az embereket, ha a saját gyerekeiket fogják elveszíteni… Én most már úgy szemlélem ezt, hogy mostanra alapvetően nem az én életemmel hazárdíroznak, csak hajrá, csinálják.

  155. 53. Tibor bá’

    Vigyázz! Ez már összeesküvés elmélet valahol és persze nagyfokú bizalmatlanság.

    Ha feltételezük, hogy az önérdekek mentén szerveződik világunk, akkor miért lep meg valakiket(hubab, Horvath Csongor stb.), hogy mások kételkednek. Ezen elvek mentén az irányítók nem tisztességesek semmi, azaz semmi kapcsán. Bármit mondanak, azt alapvető bizalmatlansaggal fogadják.

    hubab logikai levezetése jó, feltételezve, hogy az emberek és a kormányok önérdeke azonos.
    Mi van, ha a piramis csúcsán nem a kormányok vannak és az önérdekek ütköznek( mondjuk a föld végessége, a jelen gazdasági berendezkedés, és a nagy számú tehetetlen tömeg miatt stb.)

  156. 164 Balázs
    Ebben meg az a logikai bukfenc, hogy feltételezed az aktív kormányokról, hogy ők valami globális szempontok szerint gondolkodnak, holott a tapasztalatok szerint magasról tesznek rá a szűkebb érdekek mentén.
    Mikor lépett egy kormány az ország érdekeivel szemben az emberiség közös szempontjai alapján?
    Tojnak a világra, azért hajtanak, hogy saját országuk, legitimációjuk bázisa javítsa pozícióit a világban, nem törődve, mi lesz a hosszútávú következmény…
    Orbánt is az érdekli, hogy az ország valamiféle lépéselőnnyel jusson ki a válságból, még ha többlet halottak árán is, és megdicsőüljön a szavazók szemében erre fókuszálva, a halottakat elfelejtve…

  157. Szenzációs friss cikk, sok-sok nagyon jó diagrammal, elemzési okfejtéssel
    https://g7.hu/adat/20210412/ideje-elgondolkodni-miert-hal-meg-jarvany-nelkul-is-ilyen-sok-magyar/

    * Felvezetésként szóbakerül KSH-elnök 2020-as többlethalálozási durva manipulációja, amit a 444 tárt fel több (itt is linkelt) cikkben. Lásd még százalékos vagy abszolútszámos manipulációkat. A cikk aztán később rámutat további potenciális manipulációs trükközésekre.
    * Népességarányosan és nemzetközi összevetésben, tényleg kiugróan drasztikusan rossz a magyar covid-os halálozás 2020 őszétől. Legrosszabb (a) napi (b) heti (c) teljes járványidőszakos halálozási mutatókban is élbolyban vagyunk sajnos. Ezt ugye tudtuk, de a részletek sajnos vissza is igazolják a dolgot.
    * Népességarányosan és nemzetközi összevetésben, covid nélkül is nagyon rosszak a covid nélküli halálozások is (2015-2019-ben)
    * Százalékos (8.1%) többlethalálozásban (amit Orbánék szeretnek láttatni), csak 8 országban volt kisebb az EU-ban. Egymillió főre vetítve és persze abszolút számban (1.032) már 15 országban volt kisebb a többlethalálozás az EU-ban. Ez számomra teljesen új infó volt például az eddigiekhez képest, emlékeim szerint még Pártos Balázs sem számolt ilyeneket.
    * Az előző pontból azonnal kiesik, hogy Magyarországon világjárvány nélkül is durván sokan halnak meg emberek (nagyon rossz az itthoni halálozási ráta).
    * Alacsonyabb magyar várható élettartamot az élet csúnyán visszaigazolja. Tényleg kevesebbet élnek a magyarok: túl sokan nem élik meg a 65 éves életkort, ráadásul covid-tól függetlenül (rák, mentális zavarok, ischaemiás szívbetegség, krónikus betegségek, stb.)
    * Ami igazán durva, hogy elemzés szerint a nagyobb itthoni halálozási rátát NEM magyarázza az elöregedettebb magyar társadalom (nemzetközi összevetésben)
    * Az én konklúzióm: a fentiek fényében különösen „szép” teljesítmény volt a lassan 12 évi orbáni kormányzás részéről milliárdhegyeket elégetni a migránsok elleni küzdelemben. Az idegennel szemben alapból is tartózkodóbb magyar népesség pénzéből, viszont az ő „érdekében”. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezen az úton nem lesz kit védeni a migránsoktól, főleg ha a járvány miatti szintén durva születésszám-visszaesés is tartós marad egy látszatra tartósan romló környezetben. Fogyunk, két végéről égetjük nemzetünk gyertyáját, gyengülünk/erőtlenedünk (nemzet szinten), Maslow-piramis alsóbb szintjei is már most láthatóan egyre nagyobb kihívásokat fognak támasztani (társadalmi léptékben), még a jóisten is mintha cserbenhagyna minket…

  158. Csak kapkodja az ember a fejét:

    1.
    https://telex.hu/koronavirus/2021/04/14/pecsvarad-tomeges-teszteles-eredmeny-50-szazalek-pozitivitas

    „Véget ért Pécsváradon a kb. egy hónappal indított tömeges tesztelés, aminek eredményéről az ATV Híradó számolt be kedden. … Most lezáródott közel kétszáz, és átlagosan ötven százalék, tehát minden második ember pozitív lett.” Közben folyamatosan zajlik az oltás itt is…A polgármester szerint olyanok is megfertőződtek, akik már akár két dózist is megkaptak az oltóanyagból, de olyanról is tud, aki decemberben elkapta a koronavírust. Hozzátette ugyanakkor, hogy az oltás mellett megfertőződött személyek közül senkinek sem voltak tünetei, csak a teszt mutatta ki a vírus jelenlétét.”

    2.
    https://telex.hu/koronavirus/2021/04/14/napi-adatok-magyarorszag-korhaz-elhunyt-lelegeztetogep-oltasok-koronavirus-covid-19

    20%-ról 10%-ra csökkent a teszt-pozitivitási ráta, egyik napról a másikra. Magyarázat?

  159. Sokat gondolkodtam, hogy vajon április 19-én tényleg indul-e a tantermi oktatás. Jelen állás szerint, ha nem történik semmi, akkor ugye indulna kormányterv szerint. Én mégis arra tenném a tétemet, hogy Orbánék visszakozni fognak.
    Az alábbi gondolatmenet mentén:
    – Volt egy közvéleménykutatás, ahol a szülők 85 plusz százaléka ellenzi, a tanároknak meg 66 plusz százaléka. Ha egy kicsit is korrekt volt ez a közvéleménykutatás, akkor a közhangulat a terv ellenében van. Ez amúgy furcsa lenne, mert Pártos Balázs szerint (is) a közvélemény komoly léptékben a nyitás mellett van (ahogy a migráns-témában is Orbánt támogatta mindenki pártszimpátiától függetlenül). Merthogy mostanra annyira belefáradt mindenki a lezárásba meg anyagi túlélésbe.
    – A szülők tulajdonképpen keveset kockáztatnak, akik nem szeretnék gyereküket elengedni a jelenléti oktatásba. Mostanra kvázi minden diáknak meglehet a szükséges jelenléti órája, meg érdemjegye is. A tanárok sem akarnak emiatt buktatni, motiváció hiányában. Magyarán szó nincs tankötelezettség-szegési eljárásra (pláne tömegesen). Nopersze ezzel szemen a tanárok jóval nagyobbat kockáztatnak a jelenléti tanítás megtagadásával. Szülők és tanárok között lehet valamiféle véd- és dacszövetség, pártszimpátiától függetlenül.
    – Egymilla kisiskolásról és óvodásról beszélünk, plusz nevelők. Ez azért már (kritikus) tömege az érintetteknek. Ha minden intézmény áttér egyedi intézkedésre (jelenléti vs. digitális vs. hibrid oktatás), akkor az torkollhat konktrollálhatatlan gigakáoszba és/vagy konfliktushegyekbe.
    (Halkan megjegyezve, hogy mindez óriási pofánvágása lenne ~12 év Fideszes kormányzati durva központosítási erőszaknak)
    – Járványügyi adatok kifejezetten rosszak most és várhatóan április 19-ig is. Persze kérdés mit észlelnek ebből Orbánék, legalább maguknak mit vallanak be ebből.
    – Sokkal kisebb a potenciális Fideszes arcvesztés még pár hetes lezárás-hosszabításnál (van még idő 2022-ig jelszóval). Az egész jóval kisebb felfordulást jelent visszakozás szintjén mint gyeplőbedobás szintjén. Orbán szeret hadvezér lenni háborús terepen (persze leginkább csak a saját maga kreálta álproblémák terepén), de itt kvázi golyók fognak repkedni, meg vér fog folyni.

    Ha ellenérvet kéne felsorolnom, akkor nekem csak egy jut eszembe. A ma publikált (másik) közvéleménykutatás szerint a plebs kétharmada teljesen fogalmatlan, hogy itthon mennyire súlyos a covidos halálozás illetve 90 plusz százalékban elégedett a Fidesszel a járványkezelést illetően (az oltási hatékonyság miatt).

    Ez a kérdés a (köz)tájékozottság kontra szülői ösztön mezsgyén fog eldőlni.

  160. Magyarországot a világon – a miniállam Gibraltár mellett – csak Csehország előzi meg a koronavírus okozta halálozásban. Még. Ott április 13-án 2614 az 1 millió főre jutó halálozás. Itt 2487. Elkerülhetetlennek látszik, hogy egy-két héten belül abszolút elsők legyünk. A trend ott határozottan lefelé megy a 42 új halálesettel, itt legjobb esetben is stagnál 272 halálesettel. Persze legyünk igazságosak, 2000 fölött ezek nem nagy különbségek. Mert a többi európai állam messze elmarad ettől, még az első hullámban megütött Olaszország, Spanyolország is sokkal jobban áll nálunk. Finnország, Norvégia Dánia 500 alatti számokat produkál. Észtország, Írország, Görögország, Németország, Ausztria 1000 körülieket.
    Ezekhez a jó adatokhoz képest feltűnő, hogy a legtöbb halálozás a közepesen fejlett kelet-európai régióban történik. A mi nyomunkban csak ebből a régióból vannak országok: Montenegró, Bulgária, Észak-Macedónia, Szlovákia. Mintha ez a térség mára a civilizáció minden hátrányát felvonultatná (ilyen tényező az elöregedő népesség, a túlsúly, a krónikus betegségek elterjedtsége), de a fejlett országokra jellemző védő attribútumokat (ilyen például a jól működő egészségügy, az intézmények iránti magas közbizalom) nem tudta volna kialakítani. Így a Covid okozta vészhelyzetben két szék közt a pad alá kerültünk. Erre figyelmeztet az áldozatok nagyon magas száma. A közepes jövedelem csapdájára.

    Lantos Gabriella: Miért halnak meg Magyarországon ennyire sokan Covidban?
    https://24.hu/belfold/2021/04/14/koronavirus-halalozas-lantos-gabriella-tulsuly-kronikus-betegseg/

  161. 170: Python

    Nahát ez az. Jelen állás meg a linkjeid szerint nyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozata április 19-én, hétfőn. Én azt vélem jelenleg, hogy ez ügyben lesz még hátraarc hétfőig. Bár a mai Orbán-videóval e szcenárió valószínűsége gyengült, még akkor is, ha tavaly március 13-án pénteken (egy napon belül) Orbán képes volt teljes pálfordulásra is.

    PS: egyébként jogos: külön kellett volna jeleznem, hogy két részletben indulna a dolog (én meg véletlenül egy kalap alá vettem őket).

    171:
    Meglepően erősen korrelál Lantos Gabriella mondandója a tegnap 166-ban linkelt g7-es cikkel (egymást erősítik).

  162. 167: marci (Pártos Balázs interjú)

    Újabb gondolkodnivaló oltás témában, élbolyt (UK,Izrael,Chile) illetően. Tömeges oltáshoz kell-e lezárás? Balázs szerint igen, linkeli is az alábbi Boris Johnson infót.

    Chile viszont úgy oltott nagyon sokat, hogy (1) lezárás nélkül (2) kínai Sinovac-cal, amivel kapcsolatban a Sinopharmmal együtt merülnek fel mostanság kérdések. A járványügyi adatok viszont nagyon rosszak lettek. Kérdés mi miatt (elsősorban)?

    Ugye a kérdés a magyar kontextus miatt érdekes, hiszen Orbánék kizárólag oltott embertömeg alapon nyitnak, figyelmenkívül hagyva nagyon rossz aktuális járványügyi adatokat is.

    #https://hvg.hu/vilag/20210413_Boris_Johnson_oltas_lezaras_koronavirus

  163. A szkeptikusoknak jelzem,

    hogy a SARS-CoV-2 maradandó szövődményei annyira súlyosak, hogy a Betegségek Nemzetközi Osztályozási kódrendszerébe két új kódszám is bekerült, pár hete.

    (Poszt-Covid járóbeteg és fekvőbeteg-szakellátás)

    //Mindenki meg fogja kapni a Covid-ot az élete során…ja, hogy az oltással a válladban egész biztosan nem fektetnek be valamelyik 40 lábas hűtőkonténerbe, az a nem mindegy. //

  164. Világszinten kellene készíteni egy 1-1,5 órás oktatóvideót a covidról ,nem csak annyi hogy hordj maszkot, meg távolságtartás.PL otthon családban hogyan vigyázz.Pl videó arról hogy ha valaki jön szomszédolni akkor nem a kék gagyi maszk hanem ffp3 és 3 méterre ülni egymásról,vagy pl ha mész huggyozni akkor te menj kintre ha kertes házban laksz hogy csökkentsd a kockázatot.Vagy pl.mosogatónál állva a családtagok poharai felett nem lélegzünk mert h már hordozod a vírust akkor az olyan mint egy aerosol.lehet kilélegeztél a pohárra 100 db vírust és már el is kapja a családtag.Vagy a közös kaja kiszedés fej elfordítva vagy maszkban, nem rálehelni.(videón leheletet megfesteni ) .
    Vagy pl. kocsiban utazás családtaggal kockázatok csökkentése,Lenne 10-20-30 rövid téma , és világszinten erre egy tv csatorna.
    A világon még egy rohadt szaros ilyen videó nem készült tiszta szégyen hogy ilyen barom az emberiség. Ja és nem egy elrejtett youtube videó kellene hanem egy tv csatorna vagy a youtubnak feldobni minden ember számára.
    Mert az átlegembernek nincs ideje fórumokról meg a 100-adik youtube csatornáról összeszedni az infókat .
    Mert lehet hogy ha rövid és célratörő videókat nyomatnának úgy hogy a csatorna napi10 x megismételné akkor az emberek egy részében tudatosulna a dolog.És pl Mo-on sem lenne napi 5-10 ezer fertőzött.

  165. 174. János
    „A szkeptikusoknak jelzem,”

    Tisztelt János
    Mondd csak, hogy képzeled a dialogust amikor a vitapartnereknek csupán az egyik oldalának szabad nyilatkoznia a másiknak meg minden komolyabb érvére lecsap a cenzura?

  166. 175, Andrew: Lehetetlen. Hogy miért?
    Van egy golden retriever kutyám. Most vedlik. Fésülöm, mosdatom, nem engedem be, a szőre mégis mindenhol ott van a házban, rajtam, a maszk mögött, az autóban, a cipőmön, gatyámon, stb, hiába takarítok. És az szőr, egy vírushoz képest nagyságrendekkel nagyobb valami.

    Ami lehet: Allergodil, Virostop, reggelente egy-egy fújás. Mégegyszer mondom: Egy csaj családjában férj elkapta, mert nem fújta, asszony ápolta, semmi baja nem lett, mert fújta, após nem kapta el mert fújta, anyós elkapta, mert nem fújta – egy háztartásban élnek. A férjet, anyóst fürdetni, ágytálazni kellett, olyan gyengék voltak, mikor elkapták, elkezdték fújni, meggyógyultak.

    A faluban a cukorbeteg, dagadt elárusítónők javaslatomra fújták, nem kapták el, szomszéd faluban ketten – egészségesek – meghaltak az ottani üzlet elárusítói közül.

    Orvos ismerős két nyugdíjas házában addig volt halálozás, amíg nem mondtam el neki ezt a kombinációt. Azóta nincs.

    Persze mellette vitaminok, maszk, kézmosás, elővigyázatosság.

    Szerintem az oltás se véglegesen örök megoldás, mert mutálódik ez a szar. A brazil mutáns megjelent a lezárt Kanadában. Megelőzni kell, védekezéssel.

  167. 178: Infos:
    Azért egy antihisztamin tartalmú orrspry nem használható a végtelenségig!

  168. 169: Marci:
    Mi sem bizonyítja jobban, hogy Orbánt kizárólag 1 dolog érdekli!

    173-ra:
    Bolsonaro és Orbán rokon lelkek, sztem. csak ennyi a párhuzam.
    A negatív hatás (Húsvét) már érzékelhető a szennyvízmintákon. Majd jön a többi következmény is, ahogyan a nagy könyvben meg van írva…

  169. 177. Tibor bá
    ” János tényeket közöl, te pedig rémhíreket.”

    „A teendő nagyon egyszerű: Antibiotikumok a tünetek megjelenésével:

    Co-amoxiclav (Augmentin) 1gr 12 óránként 7-8 napig ÉS AZITITROMICIN (Zithromax) 500mg naponta egyszer, 5-7 napig (mindkét antibiotikumot egyidejűleg szedik).

    Augmentin elleni allergia esetén 500 mg klaritromicin 12 óránként, 5-7 napig.

    A nehézlégzés súlyosbodása esetén a telítettség csökkenése esetén: hagyja abba a fentieket, és kezdje el a moxifloxacin (avelox) 400 mg-ot naponta egyszer 5-7 napig (amely sokkal hatékonyabb).’

    George Karystinos katonaorvos,
    a Tibor bá által cezurázott cikkböl,

  170. 179. Miért? Egyáltalán semmilyen mellékhatása nincs, ami azt jelenti, hogy a nem megfelelő dózisú C vitamin is mérgezőbb, pl.

    Másrészt nagyon kevés elég belőle. Egy üvegből lehet ötöt csinálni, úgy is hat. 🙂

    Harmadrészt sokkal jobbnak tartom ezt spriccelni, ha kell, vagyis ha az ember emberek közé megy, mint megbetegedni Covidban. 6 órán keresztül hat.

    A dagadt elárusítónőim élnek. A szomszéd faluban meg alulról szagolják az ibolyát és szenvedve haltak meg. Kinek a jobb?

    181. L.S. Ennyi antibiotikum után a bélbaktériumaid taccsra teszed. Azok nélkül szintén nincs élet, és feltételezve állítom, hogy a Poszt Covid tünetek nagyrészét a bél mikrobiom hiánya, az antibiotikum okozta disbiózis okozza. Az orvos meg azt nemigen árulja el, hogy a szájon át beadott pre- és probiotikumok nem sokat érnek, a disbiózist „alulról” gyógyítjuk, kúpokkal, amelyek élő bélflórát tartalmaznak. Ha sikeresen elszaporodnak, amit rostdús táplálkozással megtámogatunk, akkor új ember születik a beteges, allergiás mindenbajosból…

  171. 182. infos
    „Ennyi antibiotikum után a bélbaktériumaid taccsra teszed.”

    Az antibiotikummal a joghurt fogysztása az ami a bioflórát megvédi.
    Én egyébként nem vagyok orvos, egy orvos irását próbáltam veletek megosztani amit egyböl cenzúrázták, rémhirként. A katonai orvos a romániai tüdőorvosnövel ugyanazt valja…

  172. L.S., „A gyomor a lenyelt táplálékot a perisztaltikus mozgással homogenizálja, a termelt sósav csökkenti a baktériumok számát, és a savas kémhatású közegben a pepszin megkezdi a fehérjék emésztését.”

    És a joghurt még csak a gyomorban volt. A vastagbél onnét még nagyon messze van ám… A katonaorvos a katonát gyógyítja. A tüdőorvos meg a tüdőt. Az egész embert kell meggyógyítani…

    Egyik ismerős sikeresen kijött a Covidból és a kórházból az Ivermectin segítségével IS, utókezelésként adtak neki nagy adagú Azitromicint. Visszavitték a kórházba, üvegből, infúzióval etetik, mert először hamenést kapott, aztán dehidratálódott, de annyira, hogy csoda, hogy megmaradt…

    Malleusnorbis: ez egy földben élő, spórákkal szaporodó grampozitív baktérium, amit a géntechnológiában használnak, valamit nem tudok?

    Nevetni fogsz, én főtt fokhagymát használok antibiotikum helyett. Főve ehető belőle akármennyi.

  173. 178.Infos
    Lehet nem rossz ötlet amit írsz.Legalább addig míg lemenne a napi esetszám 100-200 alá.
    Hát a sivatagi por is eljön ide pedig a homok nehezebb a levegőnél.Vagy (javítsatok ki ha nem így van) úgy tudom hogy a medve vagy a sas 40-50 km-ről is megérzi a vér szagát, hát akkor ehhez képest modnjuk ha valaki elkapja a családban akkor mi az a 5 méter!
    DE még azt sem tudjuk hogy ilyen esetben milyen eséllyel kaphatjuk el egy háztartásban élőktől.Van erre tanulmány vagy valami lószar?És olyan helyen ami nem a google 2 milliomodik találata? Épp a kutyaszőrös példánál maradva.Nyilván minél jobban védekezünk annál kisebb az esély a fertőződésre :keveset vagyunk egy légtérbe,nem lehellünk kajára,pohárra, nem rögtön egymás után fürdünk vagy szarunk, nem megyünk most tescozi kocsival még legalább1-2 hónapig, saját poharat használunk.Ha egy szobába vagyunk akkor a lehető legtávolabb vagyunk egymástól.stb…
    Mert ha azt nézzük akkor rengeteg tudatlan ember van akik ezeket sem tudják.Kb. annyit tudnak hogy most koronavírus van , meg van valami mutáns oszt csókolom.Ezért kellne a tv-ben nyomatni ezeket 100x ismételve hogy rögződjön! Tudjátok mennyi hülye ,analfabéta van.Rengeteg.Nem is csodálnám ha ezek közül kerülne ki sok fertőzött, meg a virusra szarók közül, meg az olyanok közül akik nem igazán tudnak mit tenni (pl buszvezetők)

  174. Kiszámolták, nem keresem ki a linket, az összes vírus elfér egy 3 decis kólás dobozban.

    Azt hiszem 300 darab vírus elég a fertőződéshez.

    Az is bizonyított, hogy az azelasztin megöli a vírust, plusz gátolja a megtapadását, ráadásul magyar gyerek jött rá. „Madzsar dzserek gyógyíccsa”, biztos nem kinyírni akarta a saját anyját… A kórházakban a betegekkel azelasztin ködöt lélegeztetnek be… A németek február 17től tesztelik klinikailag.

    De felteszek egy kérdést: Ha a kombó működik és százszázalékosan, akkor bárki meg fogja tudni? Az ivermectin is suba alatt lett népszerű Szlovákiában, mert Nyitrán gyártják, és lehet kapni vegytiszta állapotban, birkáknak való féreghajtóként. Nyitrán volt a harmadik hullám lenagyobb halálozása, aztán valamelyik orvos elszaladt a gyárba, és két hét alatt kiürült a kórház…

    A virostop lipid réteggel vonja be a szájüreget, plusz a mediterrán bodorrózsa antivirális és antibakteriális hatással bír. A torkodat is tisztíccsa.

    És fillérekbe kerül. Olyan nehéz reggel úgy elindulni, hogy befújsz ide is oda is fogmosás után?

  175. 188.infos
    Nem akarom elhinni hogy elférne egy 3 dl-es kólás üvegben mégis így túljár az eszünkön de lehet igaz ha kiszámolták.Pl az ember belében állítólag a bélflóra 2 kg-ot is kitesz. Én néha egyébként éhgyomorra iszom sok vízzel, így mire a bélhez ér remélhetőleg marad belőle és hasznosul.A bodorrózsát milyen formában használod? Tea , cseppek? Tudsz olyan illóolajat emit érdemes lenne használni otthon? Grapefruit vízzel hígítva radiátorra téve , teafaolaj vagy ilyesmire gondolok.Milyen hígításban?
    Az az igazságtöbb száz fajta illóolaj van már az ember nem igazodik el.De amúgy meg lehet nem jó folyamatos illóolaj ködben lenni mert lehet gyengíti a szervezetet ha nincs semmi „piszok” és steril minden viszont most a covid időszakban meg lehet az lenne a jó ha a szobában is lenne illiólaj.A fene tudja mi lenne a jobb:S
    én pl. félbevágott vöröshagymát tettem ki anno a munkahelyen a sima infulenziaszezonkor és mégis elkaptam:S, habár lehet nem ott hanem buszon, boltban ki tudja hol, meg akkor még nem volt maszk…

  176. A Virostopban van a bodorrózsa. Nálunk az óvodákban, patikákban ultraibolya fénycsövekkel és ózonnal strerilizálnak, de csak záróra után. Szerintem az illóolajak egy szagos mánia, de lehet, hogy tévedek. Fontos a megfelelő páratartalom egy lakásban, mert ha kiszárad a nyálkahártya – magyarán reggel száraz szájjal ébred az ember, akkor sérülékeny, kis sebek keletkeznek rajta, berepedezik, és az kapu a vírusnak, baktériumnak, gombának. Szerintem fontos a megfelelő szájápolás, a fogak és az íny egészsége is, mert a szájon, az ínyen keresztül egyenes út vezet a véráramba, a sok ápolatlan fogon, fogkövön megtapadt baktériumnak ez a Kánaán. A jó, lelkiismeretes szájhigiénés szakember kincs.

    Különben az ember, mint élőlény egyik legnagyobb ellensége a lakás. Hihetetlen mennyiségű por alakul ki egy lakásban, a szőnyegek ruhák kopásából, az utcáról behordott koszból, az emberi bőrhámsejtekig minden szar lerakódik egy lakásban, és ezt nagyon egyszerű megfigyelni: csak egy lézeceruza kell hozzá. Iszonyatos mennyiségű ilyen por tud felhalmozódni egy klíma rostján, na én ezt megnéztem mikroszkóppal, egy része mozog, egy része száraz, egy része meg cseppfolyós. Fuj…

    Röhögni fogsz, de az emberi mikrobiomról nagyon keveset tudnak, pedig számra sokkal több baktérium, gomba, miegymás él bennünk, mint a saját sejtjeink száma. Az emberi kakát például nem nagyon kutatja senki, de az ausztrálok már rájöttek, hogy a kaka-átültetés gyógyít egy rakás mentális problémát – szkizofrénia, depresszió… Tehát az, hogy hogyan gondolkodunk, attól is függ mit kakálunk ki. 🙂 És az hogy mit kakálunk, attól függ, mit eszünk, vagy mivel etetnek minket.

    Egyes rákok előfordulása például a mikrobiom egyensúlyának a felborulásának is köszönhető, tehát ha mondjuk abból a nagyjából 500 fajta baktériumból, ami a bélben él, egy túlsúlyba kerül, mondjuk egy antibiotikumos vagy egy szteroidos kúrának köszönhetően, olyan általa gyártott – egyébként hasznos anyagok – kerülnek túlsúlyba – amelyek – közvetetten – hozzájárulhatnak a rák kialakulásához.

    Tehát az egyik legfontosabb anyagunk – a szar – ami, ha elhagy, mindig illik visszanézni… 🙂

  177. 19O. infos
    „Az emberi kakát például nem nagyon kutatja senki,..
    Tehát az egyik legfontosabb anyagunk – a szar – ami, ha elhagy, mindig illik visszanézni….”

    A kinai szállodák v.c.- kagylói pont igy müködnek, hogy vissza lehessen nézni a kakira- mint az aranykeresö a vizmosó táljába.

    19O. infos
    „Az emberi kakát például nem nagyon kutatja senki,..
    Tehát az egyik legfontosabb anyagunk – a szar – ami, ha elhagy, mindig illik visszanézni….”

    A kinai szállodák v.c.- kagylói pont igy müködnek, hogy vissza lehessen nézni a kakira- mint az aranykeresö a vizmosó táljába.

    191. verebes b zola
    „Dehogynem kutatjak a kakát…

    Igy igaz!
    Évezredeken át figyelék azt, mert segitett a betegség eredetét kinyomozni.

  178. Infos190:”a kaka-átültetés gyógyít egy rakás mentális problémát”
    Ha ez köztudott lesz az súlyos félreértést okozhat. Pl. ha egy ilyen mentális problémásnak azt mondják „Nyald ki! „, arra godolhat, egészség javítási céllal kapta a felszólítást. ?

  179. Csont, nem helyes a következtetés, csak egy újszülött gyomrán át képes átmenni a szülés folyamata alatt az anyja mikrobiomja. Ezért marhaság a magyarországi császározási őrület. Persze a humort értem…

  180. Infos, bár nem tartozik szorosan a témához, a császárok gyakorisága katasztrofális. A mikrobiom kialakulása csak egy dolog. Harminc éve a császármetszést csak nagyon indokolt esetben végeztek (legalábbis ezt tanították) : ha az anya vagy a gyerek vagy mindkettő egészsége, épsége veszélyben volt. (Betegség, téraránytalanság, ikreknél összeakadás veszélye, akut vészhelyzet, köldökzsinór előreesés ) Életmentő vészmegoldás volt.
    Ma meg a szülések közel fele császáros. Emberek, mi történt?!
    A szülés az anyának is, a gyereknek is egy hatalmas munka (igen, a magzat is keményen dolgozik, miközben áthalad a szülőcsatornán!) életre szóló élmény. Megküzdés, siker, győzelem.
    Ha ez kimarad, egy csomó hátrány éri mindkettőjüket, főleg a gyereket. A császáros gyerekek másképp fejlődnek, nehezebben tanulnak meg bizonyos dolgokat (pl. egyes reflexek, amelyeknek egyetlen célja a szülőcsatornán való áthaladást segíteni, megmaradhatnak, hiszen nem „használódtak el”, és később a gyerek mozgáskoordinációját, írástanulását akadályozzák. Vajon vizsgálták valaha, hogy a mai rengeteg diszlexiás, diszkalkuliás, figyelemzavaros, magatartászavaros gyerek problémái hátterében nincs-e ott a császármetszés (is) ?

  181. 195 – Delp:
    Teljesen félre vagy tájékoztatva.

  182. 196 Tibor bá’
    Utólag szerkesztettem volna a hozzászólásomat, csak nem ment át: „egyes kórházakban 40-50%” és „hátrány érheti, másképp fejlődhetnek, tanulhatnak”. Nem mindenki, de az esélye nagyobb, mint a nem császármetszéssel születetteknek.
    Fejlesztő pedagógustól hallott dolgokat írtam le.
    A section caesarea indikációi között (ezt anno nekem tanították) biztos hogy nem szerepelt a „nyaralni megy a doki, kapjuk ki előbb azt a gyereket” meg a „féltem az alakom, nehogy kitáguljak” – bár lehetett akkor is luxus császár, csillió pénzért, de távolról sem ennyi. (Volt ugyan elektív császár akkor is, de az is sokkal ritkábban.)

  183. 196 . Tibor bá’

    Delp van félretájékoztatva??

  184. 198 & 199:
    Első házasságomból mind a három gyerekem császárral jött a világra kb. 50 évvel ezelőtt. Ez elég ok arra, hogy utána nézzek a témának.

  185. infos és mindenki.
    Gondolkodtam ezen a vírus fertőző képességen, nem kell virológusnak lenni kanyarodjuk vissza a józan paraszti észhez.Most olyat fogok megállapítani józan paraszti ésszel mind amikor carl sagann a filmjében bemutatta hogy az a faszi a tornyok árnyékából józan paraszti ésszel egypitombankiszámolta föld átmérőjét 😀
    Hallom hogy sok helyen az egész család covidos.3 eset lehet:
    1.egyvalaki megfertőződött a családból és a lappangási idő alatt átadta.
    2. Nem a lappangás alatt adta át a többi családtagnak hanem amikor beteg volt
    3. Minden családtag külön elkapta nem a csalátdól.Most a 3. eset nem is lényeges. Tehát itt a válasz hogy mennyire ragályos a vírus.A család ált egy 90 m2-es házban lakik. Ha olyan szupervírus lenne akkor ha egy családtag elkapná akkor minden esetben az összes családtag elkapná.
    De nem így van, nem tudom erre van e ststisztika, de azért sok eset van hogy a többi családtag nem kapja el.Tehát azért nem olyan szupervírus ez.
    Namost ha valaki elkapja egy családban és még a többi nem akkor a kutatóknak vizsgálni kellene legalább 500 háztartást mondjuk webkamerával.Mit csinálnak , hogy viselkednek.Pl. beazonosítan hogy vajon hol fertőzhetik le egymást: pl. gyerek megy covidosan levest szedni , a tál fölé áll kilélegez a levesre amiből eszik az apa és már el is kapta.
    Ha megvizsgálnának 500 esetet és webkamerán beazonosítanák a legetséges fertőzési ponot ÉS ÉS ezt a népnek a képébe tolnák egy TV csatornán akkor nem lenne ennyi fertőzött.Pl. a levesszedős példát bemutetni úgy hogy a covidos tüdeje oylankor úgy működik a levesesfazék felett mint egy mini covid aeroszol.(lehet nem lenne több cselekvési eset mint 30 , de azt jól a nép fejébe kellene verni, pl még közös pohár használat, ajtók bezárása hogy ne legyen huzat ami átviszi a családtaghoz a levegőt stb…)
    Én pl, nem vagyok beteg.főzött anyum teát ,de nem úgy megyek oda a felét kiönteni magamnak hogy föléállok és belelélegzek, hanem messziől, fejem 90 fokban elfordítva , és még átöntöm addig nem veszek levegőt.Lehet hülyeség pedig lehet az ilyeneken csúszik el a többség és az van hogy hallani hogy az agész család covidos lett!!
    Vag pl. Kontakt naplót vezetek.pl. husvétkor rokonoknál voltam akkor 2 hétig otthon is úgy viselkedünk mintha fertőzött lennék így nagyobb valószínűséggel nem adom át.Ilyenkor emergency helyzet van.(mondhatni olyan mint amikor átvált egy ország az egyik katonai készültségi szintről egy másikra 😀 ) Illetve még azt is figyelembe veszem hogy napi10 ezert fertőzött van vagy majd csak 2000 lesz. Most még nem megyek tescoba ,Lidlbe lehet 1 hónapig, csökken a risk.Ha megyek is lehet csak a tescoval kezdek mert nagyobb a légtér mint a lidlben.
    Mondom sok család elcsúszik az otthoni közös kontaktok miatt és az egész család covidos lesz , mert semmilyen stratégiájuk nincs.

  186. -Vagy pl. én még most nem szivesen megyek fodrászhoz mert ha 1 valaki átadja a fodrásznak akkor hány tucat embert meg tud fertőzni egy városban? Inkább hosszú a hajam.
    -pl. ismerőshöz át kellett menni tv csatornát beállítani (nem mondhattam hogy nem megyek mert megsértődik) maszkban átmentem .A végén kérdezte hogy iszok e egy kólát.Mondtam NEM. Mert mi van ha épp a pohárról kapnám el ha éppen hordozza…

  187. Andrew, a kertben minden rendben van? Nincs le csúszva egy cserép a tetőn? Meszelés?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük