(3486) Nem vagyok szakértő

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

A rossz nyelvek szerint Magyarországon mindenki futballszakértő, de most már vírusszakértő is. Ezért tartom szükségesnek kijelenteni, hogy én nem vagyok vírusszakértő, de kedvencem a logikus gondolkodás. Éppen ezért most meghívlak titeket, hogy gondolkodjatok velem. Hátha jutunk valamire.

A bőség zavarába kerültünk, mert egymás követve jönnek a vakcinák, egyik jobb, mint a másik, és az egyik drágább, mint a másik. De ez senkit nem aggaszt, mert állam ácsi állja a cechet. Amit a magyar államfő megtoldott azzal, hogy ha emberéletről van szó, akkor az ár nem számít, ha kellett volna, még többet is megadott volna a kínai vakcináért (arról nincs szó, ha korábban dönt rengeteg életet és pénzt spórolhatott volna). Közben az is kiderült, hogy egyesek szerint az AstraZeneca vakcinától hullnak a beoltottak, mint ősszel a legyek. Már több európai országban leállították az alkalmazását, ami szerintem azt jelzi, hogy dúl a vakcina háború. U.i. 17 millió beoltottból 39 vérrögképzéses eset fordult elő. Valószínűleg ezen idő alatt 17 millióból legalább ennyi súlyos közlekedési baleset történt, mégis mindenki beül a kocsiba.

Na jó, nem ezt akarom veletek együtt átgondolni, hanem az oltásokat. Tehát van vakcina, aminek célja és mechanizmusa a beoltott személy immunrendszerének a felkészítése a fertőzésre. Mire jön a vírus, a felkészített immunrendszer felkoncolja a támadó vírusokat.

Ennek feltétele, hogy az immunrendszer felismerje a támadót. Semmi gond, mert a védőoltás éppen erre teszi alkalmassá az immunrendszert. Csakhogy ez a rohadt vírus annyira primitív, hogy megállás nélkül állandóan mutál. A sok mutáns között véletlenül olyan is akad, amit a felkészített immunrendszer nem ismer fel, mert pont az változott meg rajta, ami felismerhetővé teszi. Ez a vírus tehát nem fog előpusztulni, hanem megállíthatatlanul szaporodni fog a megfertőzött szervezetében. A beteg meggyógyulna, ha ez a piszok mutáns nem jött volna létre, de létrejött, és miután az eredeti vírussal az immunrendszer annak rendje és módja szerint elbánt, csupa mutáns okozza a további bajt. Kigyógyul vagy sem, nem számít, a lényeg, hogy szanaszét szórja a mutáns vírusokat, és fertőzi a környezetét. Akiket megfertőz, azok hiába vannak beoltva, mert erre a mutánsra az immunrendszer nincs felkészítve. Csak idő kérdése, hogy a mutáns betegei elszaporodjanak. Azt vesszük észre, hogy egyre-másra jelentkeznek az újrafertőzöttek.

Peresze a vakcina gyártók se restek, néhány hónap és kihozzák az új mutánsra is felkészülő vakcinát. Mindössze arra van szükség, hogy újra oltsanak néhány százmillió embert. És ezzel a körforgás megindult. Lesznek még újabb mutánsok, és még újabb vakcinák. Csak sajnos a csiki-csuki alatt olyan mutánsok is keletkezhetnek, amelyek sokkal kellemetlenebbek az eredetinél.

Rá kell döbbennünk arra, hogy ezt a vetélkedőt nem nyerhetjük meg. Az oltások egymagukban nem elegek. Vissza kell fanyalognunk az arcmaszk viselésre, meg kell akadályozni a vírus terjedését függetlenül attól, hogy melyik mutánsról van szó. És akkor a végső következtetés. Ha tetszik ez nekünk, ha nem, a réges régen volt „szabad” élet nem tud visszajönni, még akkor sem, ha éjjel-nappal tüntetünk mellette. A vírust a tüntetések éppen úgy hidegen hagyják, mint belső vágyaink.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

105 gondolat erről: „(3486) Nem vagyok szakértő

  1. Én sem vagyok (vírus)szakértő: problémáim, kérdéseim, jól-rosszul összetákolt észrevételeim vannak. Kéretik ekként kezelni a kommentemet.

    Pártos Balázs írta 9 órája, érdemes lehet átfutni a hosszabb véleményt:
    #https://disqus.com/home/discussion/444hu/tovabbra_sem_nyilhatnak_meg_az_oltopontok_szombathelyen/#comment-5306359438

    Az én kivonatom és kommentjeim ez alapján
    – 25% a teszt-pozitivitási ráta, sok teszt alapján: durván nagyon sok.
    – sok és sokáig sokat nőhet az egyidejű fertőzöttek száma, ami után a kórházi és intenzív ágy- és lélegeztetőgép-igény meg halottszám is (jelenleg beláthatatlan extrapolációval)
    – r0=1.4, ami magas (gyorsulás lehetősége miatt gond)
    – magas mutatószámok, hozzájuk durva görbemeredekségek
    – fiatalodnak a lélegeztetőgépre kerültek, ami tartósabb lélegeztetőgép-lefoglalást vetít előre, egyéni szinten nagyobb küzdelemmel (számokból már most is láthatóan).
    – oltások lassulása látszik egyelőre (egyelőre még növekvő hajlandóság és gyengülőnek látszó országos oltási teljesítmény mellett)

    (0)
    * Ezek a fentiek külön-külön is fájdalmasak lehetnek, de legalább egyidejűleg, pláne ennyire durván nem voltak együtt. Eddig.
    * 2020.szeptember és 2021.március közötti 7 hónap alatt, 0.5 millás fertözöttségből kiindulva, nemzetközi megfigyelés alapján 3x szorzóval 1.5 milla eshetett át a fertőzésen (oltottakat nem számolva)
    * A helyzet-durvulás felső korlátja a magyar lakosság fele (5 milla) lehet, amikor R0 legalább 1-re csökken, és utána ugyan van fertőzés, de legalább nem gyorsulóan.
    * Az én laikus kérdésem az az, hogy az átesettek újramegfertőződése nem indítja-e újra a számlálókat és törli el érvényét a fenti számoknak? Mintha az időfaktor nagyon-nagyon kritikus lenne.

    További szempontok:

    (1)
    #https://telex.hu/koronavirus/2021/03/16/franciaorszag-uj-francia-varians-mutans-pcr-teszt-nem-mutatta-ki-rt-pcr
    A false pozitív mellett immáron van false negatív pcr-teszt is, mint lehetőség. Engem nem nyugtat meg a cikkbeli szakértői kincstári nyugalom, amikor az idő ugye kulcsfontosságú faktor. Értem, hogy lehet tuningolni a teszteket, de logisztika is van a világon, aminek időigénye van, tesztelések folyamatára, kiértékelésére is hatással van ilyesmi. Nem az a kérdés, hogy van-e javító technológia, hanem tömeges léptékben hogy verhető keresztül a rendszeren, és hozzá az egész világon.

    (2)
    A covidunk „örök életre” akkor szólhat, ha verseny van abból ki, mit, hogyan, milyen gyorsan nyit, másokat ignorálva és überelve: lásd EU, vagy Trump USÁ-ját. Kívülről az látszik, hogy ez az egész tényleg egy halálos versenyfutás, ahogy a poszt is írja és nem igazán nyerhető meg, pláne eddigi úton, tingli-tangli tessék-lássék intézkedésekkel, max. komoly húzásokkal (lehetőségek széles tárházán). Én egyelőre tartom a korábbi állításomat és a legjobb lehet: ne legyen (szünjön meg a) vírus, így nem lesz, mi mutálódjék. Láttunk már működő példát: vuhani 78 nap (durva) karantén, kvázi csak másolni kell, itt EU-ban, ahol kvázi mindent sikerült elrontani, amit csak lehet, ráadásul rekordokat döntögetve. Sosem késő ebbe belegondolni, Vuhánnál is volt komoly totojázás eleinte.

    (3)
    Vakcinafejlesztés is fejlődhet (miért kéne a jelen állapotokba beleégetődni): mRns-es új technológia, lássuk be, azért szép nagy dobás volt a orvostechnológiai fejlődés útján.

    (4)
    Értem, hogy ne politizáljunk, hanem „fogjon össze a társadalom”. És annak sincs itt az ideje, hogy Orbán mit hol rontott el korábban, ha nem visz előrébb a mostani és perspektivikus megoldásban. Azért annyit meg lehet jegyezni, hogy Orbán máris teli szájjal harsogja: oltásellenes a baloldal meg az eszelős „erdőkertesi” háziorvos: mintha ezen múlna a jelenlegi áldatlan magyar helyzet. Megy már a terelés, felelősségáthárítás és mintha Orbán kb. max. ennyit tudna hozzátenni, semmi többet (mármint a harácsolós mutyikon felül)

  2. 1. Attila
    Az emberi fajt elsöpörni?
    De hát akkor ez a szíriuszi gyíkemberek műve!

  3. Sajnos a Tibor bá’ által leírt forgatókönynek van realitása, de azért nem lehetünk biztosak benne, hogy ennyire reménytelen a helyzet.
    Merkely Béla azt állítja, hogy az oltások nyomán az antitestek száma sokszorosa annak, mint amit a betegségen átesés kivált, tehát a védettség szintje jóval magasabb.
    Persze csak annál, akinél kiváltja a megfelelő reakciót a vakcina.
    Mindenesetre megnéztem pár friss cikket a témában, és a feltárt újrafertőződési esetek mindig a nem oltott embereknél voltak, akiknél a betegség nem váltott ki elég erős antitest képződést.
    Arra egyszerűen nem is találtam adatokat, hogy oltással már sikeresen immunizált emberek betegedtek volna meg később.
    De nyilván ez még nem jelent semmit, ez lehet, hogy csak a hiányos adatgyűjtés miatt van. Egyenlőre túl kicsi az adatbázis ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani, és azt látom, hogy szakemberek is bizonytalanok…
    https://www.umassmed.edu/news/news-archives/2021/03/infectious-disease-expert-robert-finberg-covid-reinfections-rare-but-caution-still-urged/
    Pardon, most látom, a professzor is említ oltott és megbetegedett embereket, de ezeknél lehet, hogy nem volt sikeres az oltás.
    Az lenne mérvadó, ha az oltás után kimutatták volna a megfelelő antitest számot, és később ennek ellenére fertőződött volna meg, szerintem…

  4. Könnyen lehet, hogy Tibor bá fején találta a szöget.

    https://kilonem100.blog.hu/2021/03/14/geert_vanden_bossche

    „Különösen az újonnan kifejlesztett kizárólag a vírus felszínén elhelyezkedő, kötődést létrehozó S-proteinnal szembeni immunválasz kialakítására törekvő mRNS-DNS-apalú vakcinák, bár a beoltott személyek számára előnyt jelentenek a súlyosabb betegség kialakulásával szemben, a vírus továbbadását, a terjedést nem akadályozzák meg, legfőképpen mert nem áll rendelkezésre elég idő egy teljeskörű immunitás felépüléséhez a pandémia idején, ami több hétig tarthat.” De más is szerepel a cikkben

  5. Kárr,kárr…
    Előbb utóbb szépen rájönnek arra, amit én már elég rég óta mondok, és most Tibor bá’ is ír.
    Ideje lenne nem egy lapra feltenni mindent, mert egy ordas nagy bukás lesz belőle…
    Ha így folytatjuk, akkor 2023–ban is ugyan abban a cipőben fogunk járni.

    Közeli ismerős Covidos, hazaküldték tudőgyuszival, mert nem elég súlyos a kórházi ápolásra… Bp intenzív osztályokra kitették a megtelt táblát, és vidékre viszik a súlyosabb bp.-i betegeket. Jelenleg így állunk.

  6. Mintha leírtam volna ugyan ezt egy előző posztban. Nyilván más szavakkal. Ha kontaktot akar csökkenteni, csak a zárás lehetséges. Az idősothonokat sem a látogatók fertőzik, hanem az ápoló személyzet. Ebben az esetben igazából mindegy melyik kört oltják előbb, viszont olyan szempontból nem mindegy, melyik fél, ellátott, vagy ellátó személynek több a napi kontaktja. A következtetés az, hogy az ápoltat és az ápolót egyszerre kellene beoltani.

  7. „Azért olyan nagyon sokáig nem fog már mutálódni a vírus, mert az ember nem hasonlít túlzottan a denevérre.

    A mondat második fele világos, kérem, fejtse ki az elsőt!

    Ez a koronavírus a denevérhez adaptálódott tökéletesen, de átkerült az emberre. Ám a vírus S-fehérjéje és a mi ACE-2-es fehérjénk már közel sem kapcsolódik olyan jól, mert a miénk nem olyan, mint a denevéré. Ha egy mutáció során erősebb kötődés alakul ki, akkor ragályosabb lesz a vírus, nő a reprodukciós rátája, ezt látjuk most az angol variánsnál. A közeljövőben is lesz még ilyen példa, de ez nem egy korlátlan, végtelen dolog, mert a vírus fertőzési folyamata rettentő bonyolult. Próbálhat egyre erősebben kötődni az ACE-2-es fehérjénkhez, de nagyon nem tud megváltozni, mert a szerkezetének más folyamatokhoz, például a sejtbe jutáshoz is alkalmazkodnia kell.”

    https://index.hu/gazdasag/2021/03/17/duda-erno-interju-koronavirus/

  8. Sajnos Duda Ernő alapvető dolgokkal nincs tisztában.
    Ez a vírus több mint egy éve független a denevérektől. Jelenleg is az emberi biológiához adaptálódik, és ahhoz képest mutálódik.

  9. Nem, én megpróbálok gondolkodni. Persze nem hajtogatom a vélt igazamat.

  10. Re:9
    Ezzel az okfejtéssel egy ici-pici probléma van: nem denevérből származik, hanem egy laborból…
    Innentől borul az egész okfejtés, és ez a cikk semmi másról nem szól, mint nyugtassa a közvéleményt, hogy gyorsan vége lesz a járványnak.

  11. 15 – dajtás:
    A „megnyugtatás” kontraproduktív. Az emberek zömének fogalma sincs a helyzet komolyságáról.

  12. Azt kellene megnézni genetikailag, ha nem laborból származik, hogy mennyiben könnyíti meg az emberi fertőzést és halált a denevérekhez képest, az emberi imunreakció.

  13. Számos járványt sikerült már oltási programokkal lényegében eltüntetni a Föld színéről, így én nem lennék ennyire pesszimista. Pedig a többi kórokozó is mutálódik folyamatosan, ez nem a koronavírus egyedi tulajdonsága.
    Egyre többféle vakcina kerül hivatalosan is elfogadásra, és a tapasztalatok szerint ahol az egyik vakcina nem teljesít jól, attól a másik még lehet hatásos. Ha nem is gátolja meg a megfertőződést, jelentősen csökkenti a betegség lefolyásának súlyosságát.
    Izraelben egész biztos ott van a brit és a dél-afrikai mutáns, valószínűleg a brazil változat is a populációban, az oltási program eredményeként mégis látványosan visszaesett az új megbetegedések száma, és különösen a halálozásoké. Ha csak közel ilyen eredményt ad a többi vakcina is, akkor szerintem inkább reménykedni van okunk.

  14. 15, persze, ezt már a járvány kitörése elején megmondták az okosok… Emlékszem rá, azt is megmondták, hogy ez egy olyan vírus ami direkt az amcsik ellenségei ellen van kialakítva, fehér emberre nem hat, de Kínát és Iránt majd lenullázza.
    Meg még sok egyéb okosságot megmondtak a magukat nagyon bennfentesnek mutatni akarók, aztán nagyjából semmi nem úgy van, ahogy mondták.
    A labor se.

  15. Mekerli megmondta, hogy májusra átoltják a népet (már aki hagyja magát), aztán lehet nyitni. Juhú!!!! lesz egy jó nyarunk,fesztiválozás wellnessezés.! Aztán őszre majd jöhetnek a változatok, a lezárások, meg a hozzá tartozó halálfélelem.
    De már ez ilyen Világ lesz. Majd hozzászokunk.
    De, ácsi! Még nincs gyerekvakcina.
    Valszeg itthon wellnesskedünk az udvarba. 🙂

  16. Azt már láthatjuk hogy nyárra (2 hónap) már nem lesz nemeztközi turizmus.Nem fog a német, angol olaszba,görögbe leruccanni.Főleg úgy hogy nem is lesz már fapados légitársaság aki újraindítana járatot.Gazdasági vonatkozásban vajon mi lesz a turizmusból élő országokkal? akik valószínű hogy már a második évet húzzák majd turizmus nélkül és még mindig nem dőltek be.

  17. 21 malleusorbis
    Tesztelik gyerekekre. Mire itt kapható lesz az ősz de inkább tél. Addig meg jó sók idő rettegés.

  18. 15 dajtás
    Ha így van, akkor az előállítója öngólt lőtt, hiszen a vírus önjáróvá vált, oltással nem megfogható, így szükségszerűen őt magát is eléri, csak idő kérdése mikor.
    Én ebben nem hiszek, szerintem a vírus természetes úton alakult ki, már ha természetesnek tekintjük az ember hatását a föld ökológiai rendszerére.
    A mutációk, a kórokozók folyamatos módosulása mindig is része volt a föld biológiai folyamatainak, a kórokozók folyamatos felderítő munkát folytatnak, amivel új területeket hódíthatnak meg, legyenek azok vírusok, baktériumok vagy élősködők…

  19. Azért ne felejtsük el, hogy ha kevesebb ember lesz beteg (a mostani vakcinák, lezárások, stb) hatására, akkor csökken a mutáció lehetősége is, vagyis lassul az újabb variánsok megjelenésének valószínűsége. Csak addig el kell jutni…

  20. Oltani csak úgy lehet, ha oltunk, nem oltogatunk. Ami most folyik az nevetséges. Tb köteles mindenki. Ha nem fizeti le tudják tiltani. Miért nem lehet normális nyilvántartás alapján csinálni? Tb jogviszony mellé jár egy személynév, életkor, lak vagy tartózkodási hely. Mi a nehéz abban hogy ezeket összefésüljék? Érthetetlen ami folyik.

  21. Re:24 hubab
    Tudod, hinni a templomban kell… 🙂

    Adott egy level4-es vírus labor pont Wuhanban, pár kilométerre az ominózus piactól.
    Nyílt titok, hogy genetikai kutatásokat végeztek ebben a laborban vírusokkal.
    Erős összefonódás van az amerikai egyetemi szál és a labor között(amerikai finaszirozású kutatás és amerikai vendégprof a laborban), ami arra enged következetetni, hogy a piszkos melót ledelegálták az amcsik a kínaiaknak. Eddig viszonylag egyszerűen nyomon követhető ez a szál, megtették már előttem sokan.
    Valami történt, mert kikerült a vírusuk(most mindegy hogy szándékosan/nem szándékosan történt.)
    Kínaiak lapítottak, mint az a bizonyos a fűben, mert tudták hogy gond van, de megpróbálták eltussolni(tipikus kommunista tempó, lásd szovjet mentalitást Csernobillal, stb,stb.), de mivel a vírus elkezdett terjedni, és az ottani orvosok kongatták a vészharangot, kénytelenek voltak reagálni rá, és akkor jött a lezárás.
    Mellékesen jegyzem meg, hogy kikerüléskor evolúciós ugráson esett át a vírus(ez valóban „természetes” volt), amire rájöttek, és itt pánikolt be a vezetés, és ezt láttad bő 1 éve a híradókba, hogy statáriumot vezettek be a városba. Innen már történelem az egész, de hogy denevér/tobzoska lenne a ludas, szép dajkamese a naívaknak.

    Re: Tibor bá’
    Békés együgyűség nyogdttá teszi az embert, mert ha leesik neki a tantusz, nem lehet terelgetni.
    Ezért megy a vakcina/átoltottság propaganda, hogy a nép ne pánikoljon be, és itt teljesen mindegy az, hogy működik/nem működik a stratégia.

  22. 27 – dajtás:
    Tudom. Boldogok a tudatlanok, mert övék az örök nyugalom, egészen a halálukig. 😀

  23. Az a szép, hogy az ÖSSZES hozzászóló és a bloggazda is kihagyja a számításból az emberi test természetes, évmilliók óta működő védekező rendszerét, amit immunrendszernek hívnak. Ez pont arra szolgál, hogy megoldja a mostani helyzetet. De itt azt sugallja az összes hozzászóló, hogy oltás meg vakcina nélkül mind megdöglünk. Ez egészen tragikus hozzáállás, ezen azért tessenek már picit elgondolkodni?!?!?
    Egyfolytában azon fogsz majd rettegni, hogy jött egy új variáns, és nincs még hozzá vakcina??? És majd inkább fizetsz érte, csak kaphasd meg?? Egy év múlva jön egy másik, megint ölre mentek az inyekcióért????? Ja és mindemellett végig otthon kuksolsz a sötétbe, karanténba, munka és péz nélkül? Miből veszed meg az inyekciót? :))))) Emberek ébresztőőő!

    Javaslom Dr. Dobos Vadim írásait elolvasgatni. Ő volt az az orvos, aki a Pesti úti öregek otthonát gatyába rázta, csak erről a média már mélyen hallgat…!!!
    Emberek, nem halunk meg!!!!!

  24. Re:29
    Eleve ez kellene hogy legyen az A terv, hogy hogyan lehet a természetes immunitást felturbózni, de mivel az erős immunrendszer más problémát is megoldana, ezért maradunk fél évente beoltunk 7mrd embert verziónál… 🙂

  25. 27 dajtás
    Én is azt mondom, hogy hinni a templomban kell… 🙂
    Bizonyíték nincs arra, amit leírsz, legfeljebb következtetni lehet ilyesmire.
    Azt viszont teljesen érthetetlennek tartanám, ha a világ egymással szembenálló politikai erői mind békésen asszisztálnának egy ilyen mellébeszélésnek, amennyiben az bizonyítható lenne az ellenkezője.
    Márpedig ma nincs a világon egyetlen ország sem, aki ki merne állni határozottan egy ilyen verzió mellett, és vádolna bárkit is ezzel kapcsolatban.
    Nem csapnának le az oroszok egy ilyen magas labdát, ha teljesen nyilvánvaló lenne a dolog? Ugyan mit veszíthetnének, így is ők a fekete bárány…

  26. 29 – GErgo:
    „Emberek, nem halunk meg!!!!!”
    A tegnapi 195 erről valahogy nem tudott. 🙁

  27. 31. hubab

    Minden ország TB rendszere fellélegzik, ami jó a vezetőknek. Nincs okuk kutakodni, csapkodni az asztalt.
    Ráadásul lesz mire mutogatni a gazdasági válság okaként. Ez egy többfunkciós vírus 🙂

  28. Valahogy a fene nagy „logikus gondolkodásban” mindig az jön ki, hogy mindmeghalunk egy éven belül, aztán valahogy mégse. A zöm azért is jár ide ,mert szeret rettegni, és itt rettegő akolmeleg van. Ha egy genetikus mást mond, akkor „hülye, én jobban tudom!”, ha a valóság mást mutat, akkor meg „várjátok ki a végét!”, ha meg megint eltelik egy-két év, akkor majd jön az újabb rettegni való. A logikus gondolkodással első körben a saját prekoncepciónkat kellene kiszűrni, de úgy látom az valahogy nem megy…

  29. GERgo. Noss nézzük a tézised. Oké az emberi test alkalmazkodása szinte isteni, a földön.

    A test egy kialakult valami, ami az alkalmazkodás folyamodványa. Nem véletlen ilyen, amilyen. Ehhez kellett jó pár millió éves evolució. Ami ugyan véletlen, de az élet fennmaradásának kulcsa.

    Van egy út, a sok közül, ami az emberig vezetett. De ez az út adott határokon belül jött létre. Ezt az utat nem az istenek határozták meg, hanem a környezet.

    Ha 200000 éve lett volna covid, ma valószínűleg nem írkálna itt egyikőnk sem. Vagy, ha nem ilyen hirtelen kellene adptálódni, lehet hogy lennénk. Csak nem csesznénk szét ennyire mindent magunk körül.

    Lehet ennél szebb világ is a világegyetemben, ahol nincs olyan magát istennek tartó faj, amelyik nagyjából semmit sem ér, csak azt hiszi magáról.

  30. 29. GErgo
    „Emberek ébresztőőő!
    Javaslom Dr. Dobos Vadim írásait elolvasgatni. Ő volt az az orvos, aki a Pesti úti öregek otthonát gatyába rázta, csak erről a média már mélyen hallgat…!!!
    Emberek, nem halunk meg!!!!!”

    Búcsú levél!
    Vadim Dobos
    Megdöbbentően sok támadást és fenyegetést kaptam az elmúlt 1 hét során – személyesen és telefonon, üzenetekben és hozzászólásokban, SMS-ben, stb. – ezért kiszállok ebből az egész Covid ügyből. Feladom. Pedig csak segíteni szerettem volna az embereknek.

    A segíteni akarás miatt hagytam ott a gyógyszeripari karrieremet, ahol különböző nagynevű külföldi gyógyszercégeknél értékesítési vezetői, marketing vagy üzletág igazgatói pozíciókat töltöttem be. Az évek során rájöttem , hogy a gyógyszerek többsége nem segíti a betegek gyógyulását, sőt a mellékhatások miatt inkább ártalmas.

    Otthagytam a kimagasló fizetésemet, luxus céges autómat, külföldi tréningeket és kongresszusokat, hogy egyszerű vidéki háziorvosként próbáljak segíteni az embereken.

    Az életem egy érdekes fordulatot vett 2020 áprilisában, amikor a budapesti önkormányzattól megkerestek, hogy vállaljam el a Pesti úti Idősek Otthonát – az intézetben kitört Covid járvány miatt orvos nélkül maradtak. Elutasítottam, mivel távol van a lakóhelyemtől.

    Két hét alatt több tucat orvost kerestek meg, de senki sem vállalta! Úgy látom, az orvos kollégák bátorsága, a trágár és fenyegető hozzászólások írásában ki is merül. Néhány száz idős krónikus beteg orvosi ellátás nélkül maradt. Orvosi lelkiismeretem nem engedte, hogy én is tétlenül hagyjam ezt, így 2 hét után elvállaltam, ahol azóta is félállásban háziorvosként dolgozok.

    Az általam bevezetett tömeges nagy dózisú D-, C- és multivitamin adagolásnak, valamint a vezetőség következetes intézkedéseinek köszönhetően, 2020 júniusában legyőztük a Covid járványt – azóta sem volt egyetlenegy Covid-os betegünk sem. Persze erről már hallgat a média!

    Majd 2020 októberében a gödöllői idősek otthonából kerestek meg, ahol kitört a Covid járvány, közel 120 fertőzött lakóval. Az intézményi orvost 21 napra karanténba zárták. Most sem akartam elvállalni, a jelentős leterheltségem miatt, így kértem, hogy keressenek valaki mást. Néhány napig próbáltak más orvost találni, de senki sem vállalta. A kollégák féltek, rettegtek…. Így megint nekem kellett ellátni az idős magukra maradt betegeket.

    A mai napig kérésre kimegyek a több napig lázas, elesett betegekhez, függetlenül attól, hogy már pozitív PCR Covid tesztjük van. Covid-os betegek ellátása vagy PCR szűrése kapcsán nem hordok maszkot, nem veszek fel kesztyűt – megfertőzni őket jobban már úgysem lehet, sőt az ő maszkjukat is levetetem, hogy lássam az arcukat, amelyből műszeres vizsgálatok nélkül is meg lehet ítélni az állapotuk súlyosságát.

    A fentiek miatt, csak mosolyogva olvasom a „hős” szkafanderbe öltözött Covid osztályra akaratuk ellenére kivezényelt kollégák becsmérlő hozzászólásait….

    Nem félek a Covid-tól, mert 1 év alatt közel 250 valódi Covid-os beteget (PCR teszttel igazolt) láttam el „védőfelszerelés” nélkül és jól vagyok. Egyszer sem volt semmilyen panaszom, a munkáltatók által kért számtalan PCR tesztem is mindig negatív volt. Miért is? Mert a közel 10-12 órányi orvosi munka ellenére, próbálok egészségesen élni és legalább 10 éve szedem a nagy dózisú D-, C- és multivitaminokat.

    Mielőtt még újabb hülyeséget találnának ki az olvasók – nem árulom a vitaminokat, hanem vásárolom, saját magam és a családom részére….

    Sötétnek látom a jövőnket….

    A hozzászólásokból jól látható, hogy a kritikus kommentek személyeskedőek, agresszívek, főlényesek, fenyegetőek, tele vannak trágár, obszcén kifejezésekkel. Mert félnek…..

    Most félnek a maszkot nem viselőktől, majd félni fognak a nem beoltottaktól, kikényszerítve a kormánytól, a beoltatlanok elzárását, később félni fognak a sorozatos Covid oltások mellékhatásaitól…..

    Miért is félnek???

    Mert féltik a nyomorúságos, mindenkinek kiszolgáltatott, rabszolga-életüket……

    Mert elhitték, hogy ez az egy életünk van és nincs tovább…..

    Mert elhitték, hogy azért élnek itt a földön, hogy minél több pénzt, anyagi javakat és élvezetet harácsoljanak össze…

    Mert már senki nem hisz abban, hogy lelke is van, a fizikai teste mellett…..

    Mert már senki sem hisz a lélek örökkévalóságában…..

    Mert már senki nem akarja nemes tettekkel elérni a lelki üdvösségét….

    Túl kevesen vagyunk és tétlenül nézzük a körülmények fokozódását – a helyzet reménytelen…

    Most ismét eszembe jut a fiatal sebész éveim egyik tanulságos esete. 1995-öt írunk. A sebészeti szakrendelésen betegek tucatjait vizsgálva, egyszer csak vakbélkörnyéki tályogra bukkantam. A kb. 40 éves férfi beteget azonnal felvilágosítottam, hogy sürgős életmentő műtétre van szüksége, amelyről ő hallani sem akart. Segítségül hívtam az akkori főnökömet, dr. Juhász Tibor osztályvezető sebész főorvost, aki megpróbálta meggyőzni a beteget a sürgős műtét fontosságáról. Nem sikerült….

    Néhány héttel később a mentők hozták az illetőt igen súlyos állapotban, mivel a tályog kiszakadt és a genny elöntötte az egész hasüregét. 24 órán belül diffúz hashártya gyulladásban és vérmérgezésben elhunyt…

    Juhász főorvos Úr ekkor azt mondta: „Vadim, jegyezd meg – senkit sem lehet erőszakkal akarata ellenére megmenteni. Mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja…..”

    Így 25 év után most végre én is megtanulom a fenti bölcsességet…

    Nem akarok már senkit sem megmenteni, többé már nem érdekel az egész Covid-ügy…..

    Én próbáltam most is segíteni, de nem sikerült, elbuktam, így feladom….

    Ígérem, hogy soha semmit sem írok a Facebook-on, ami összefüggésben lenne a Covid-dal.

    Kérem, ne írjanak Önök sem nekem semmit a Covid-dal kapcsolatban – én kiszálltam…

    Kérem felejtsenek el…

    Szomorú vagyok, mert csak tétlenül nézzük a körülmények fokozódását ….

    „A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.”

    John Stuart Mill

    Üdvözlök mindenkit szép új világunkban….

  31. L.S.
    Igen, pl. erre gondoltam.
    És az a durva, hogy erre a bejegyzésre nem lesznek fikkázó kommentek. Merthogy nincs mibe belekötni, minden úgy áll, ahogy itt leirja a doki. Ezért irtam ébresztő emberek, a média agymosása sajnos csak akkor kerülhető el, ha az ember odafigyel és „mögé hall” a híreknek.

    Dan:
    szerintem túl sok hiradót nézel, ha azt hiszed, a kovid kiirtotta volna az emberiséget…..

  32. L. C. S. Nem halunk ki,maximum megtizedel minket egy egy járvány. De ez is annak a nagy kísérletnek a része, amit úgy hívunk :élet.

  33. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1141512992946087&id=100012621913877

    Vadim Dobos
    telMiláSprcdonidus sohnoo8.,atf tr2muei1:f0dc7c ·
    Oltatni vagy nem oltatni: az itt a kérdés!
    Ha mégis, akkor mivel: még nagyobb és fontosabb kérdés…….
    Segítő szándékú politikai és orvosi vélemények hatására törlöm az „Agymosás a „hiteles szakértőktől” szóló részt, valamint a zárszót.
    Kérem, mindenki regisztrálja magát a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon.
    „A végső megoldás a vakcina” Orbán Viktor
    Indítsuk újra a gazdaságot! Mert Magyarországnak működnie kell!
    Minden médiát akaratlanul is fogyasztó nyugati lakosnak a fenti kérdés jár a fejében már hetek óta….
    Ha egy pillanatra elfelejtené, akkor azonnal valamilyen barátja, rokona, kollégája, TV vagy rádióműsor azonnal ismét eszébe juttatja…
    Az alábbi összefoglaló segít helyesen dönteni a megrémült és félrevezetett, de az eszüket mégis használni hajlandó honfitársaimnak:
    • valós járványügyi helyzet szemben a média ijesztgetéssel
    • elérhető oltások összehasonlítása
    • miért kellett bevezetni a RNS/élő vírus alapú oltást
    • milyen elképesztő hülyeségeket lehet hallani az úgynevezett „szakértőktől”
    • őszinte válasz a fenti nagy kérdésre – kategóriánként (mindenki eldöntheti, hogy melyik csoportba tartozik vagy szeretne tartozni)
    Tudom, hogy igen veszedelmes a hivatalos agymosó propagandával szemben nyilatkozni, de az orvosi lelkiismeretem nem engedi, hogy tovább hallgassak….
    Alapigazság
    Bármilyen orvosi kezelés elrendelésekor – műtét, gyógyszeres kezelés vagy védőoltás – az orvosnak mérlegelnie kell a várható előnyök és a lehetséges veszélyek arányát. A gyógyszer vagy védőoltás alkalmazása csak akkor indokolt, ha a várható előny túlsúlyban van a lehetséges veszélyhez képest.
    A mi esetünkben
    • az előny: a Covid fertőzés és halálozás megelőzése,
    • a lehetséges veszély: a Covid védőoltás mellékhatásai.
    Valós járványügyi helyzet szemben a média ijesztgetéssel
    Már 1 éve másról sem szól a média, csak hogy hány fertőzött és hány halott volt a mai napon vagy a „járvány” kitörése óta. Ha sokáig nézem a napi híradót – én is el kezdek félni. Minden híradás után nekem is pár percbe telik, mire visszazökkenek a valóságba, eszembe jutnak a valódi, általam kezelt Covid betegek esetei, amelyek nem különböznek lényegesen az előző évek háziorvosi tapasztalatától.
    Nézzük a Covid vírus hivatalos halálozási adatait a valódi világjárványokhoz képest:
    • Tüdőpestis – fekete halál (1347-1351) – a fertőzöttek 40-50%-a halt meg 5 év alatt (1)
    • Bubópestis (541-542) – a fertőzöttek 30-40%-a halt meg 1,5 év alatt (2)
    • Bubópestis (1665-1666) – a fertőzöttek 25%-a halt meg 1,5 év alatt (1)
    • Spanyolnátha (influenza) (1918-1919) – a fertőzöttek 10%-a halt meg 1,5 év alatt (2)
    • Covid (koronavírus) (2020) – a fertőzöttek 0,4%-a halt meg 1 év alatt a megfélemlítő hivatalos statisztikák szerint (1)
    • Covid (koronavírus) (2020) – a fertőzöttek csak 0,1%-a halt meg a független orvosi vélemények szerint (3)
    Vagyis már 1 éve 1.000 ember normális életét lehetetlenné teszik, korlátozzák a munkáját, családi és közösségi életét, elveszik az emberi szabadság jogait, hogy 1 idős krónikus beteg életét megmentsék!
    Most nézzük a személyes tapasztalatokat: lassan mindenki családjában, baráti körében az elmúlt 1 évben voltak valós, PCR teszttel igazolt, Covid-os betegek, de néhány nap, 1-2 hét otthoni pihenés után gyakorlatilag mindenki meggyógyult.
    Szadai háziorvosi tapasztalat: 1 év alatt 122 PCR teszttel igazolt Covid-os betegünk volt, amely szám a valóságban vélhetően 200-300 fő között lehetett, mivel csak akkor kértünk PCR tesztet, ha a beteg vagy a munkáltatója ragaszkodott hozzá. Egy esetet leszámítva, senkit sem kellett kórházba küldeni, senkit sem kellett lélegeztetni, stb.
    Csak 1 idős krónikus betegünk halt meg a kórházban, aki mindent meg is tett ezért:
    • nem szedett D-vitamint,
    • nem szedett C-vitamint,
    • nem szedett multivitamint vagy Béres cseppet (a nyomelemek miatt fontos), ráadásul
    • beoltatta magát influenza oltással, az egyértelmű tanácsom ellenére.
    Összefoglalva, a jelenleg is zajló Covid fertőzés messze nem meríti ki a pandémia követelményeit, jelentéktelen veszélyt jelentve az átlag lakos számára, pld. 65 év alatt a várható halálozási arány 0,005%, ami azt jelenti, hogy 20.000 fertőzöttből várhatóan csak 1 fő fog meghalni. (3)
    COVID oltások összehasonlítása alkalmazási előírás alapján
    Összetétel:
    1. Hagyományos fehérje alapú oltás – kínai Sinopharm
    Valódi SARS-CoV-2 törzzsel állítják elő, amelyet Verosejtekbe oltanak, tenyésztik őket, majd kinyerik és inaktiválják a vírusokat, így a vakcina a koronavírus csak teljes fehérje burkát tartalmazza (8)
    2. Új RNS vagy elő vírust tartalmazó oltások
    2.1. Pfizer-BioNTech vakcina (Bill Gates tulajdonában lévő BioNTech fejlesztette ki, míg a Pfizer csak gyártja)
    Egyszálú, 5’-capped messenger RNS (mRNS) – örökítő anyag, amely bejut az emberi sejtekbe a SARS-CoV-2 S-antigén termelése érdekében (9)
    2.2. Moderna vakcina – amerikai
    Egyszálú 5’-cap struktúrát hordozó messenger RNS (mRNS), amely bejút az emberi sejtekbe, hogy koronavírus fehérjét termeljen (10)
    2.3. AstraZeneca – angol
    SARS-CoV tüske glikoproteint kódoló rekombináns (génmódosított) csimpánz adenovírus, amely megfertőzi az emberi sejteket, hogy a SARS-CoV-2 vírus S fehérjét termeljenek (11)
    2.4. Sputnik V – orosz
    2.4.1. 1. adag – SARS-CoV-2 tüske-fehérjéjének génjét tartalmazó, génmódosított 26-os szerotípusú adenovírus
    2.4.2. 2. adag – SARS-CoV-2 tüske-fehérjéjének génjét tartalmazó, génmódosított 5-ös szerotípusú adenovírus, amelyek megfertőzik az emberi sejteket, hogy a SARS-CoV-2 vírus S fehérjét termeljenek (12)
    Biztonságosság (várható mellékhatások)
    Ebben az elérhető Covid védőoltások egyformák – mindegyiknél csak kb. 3 hónapos klinikai vizsgálatok állnak rendelkezésre, ahol első sorban a vakcina hatásosságát, illetve az első napokban tapasztalt, az életkilátások szempontjából jelentéktelen, mellékhatásokat közlik, mint pld. gyengeség, fejfájás, izomfájdalmak, hőemelkedés, stb.
    Érdekes, hogy ezekben a nagyon rövid – 3 hónapos követésű vizsgálatokban, sincs semmilyen adat a halálozásról vagy kórházi kezelés szükségességéről, így valójában rövid távú biztonságosságra sincs adat, nem is beszélve a közép- vagy hosszú távról!
    Miért kell RNS/élő vírus alapú vakcina
    Nem tudom….
    Az utóbbi évtizedekben használt védőoltások, egytől egyig, mind fehérje alapuak – a korokozó felszíni fehérjéit juttatják az emberi szervezetbe, amelyre az immunrendszerünk reagál, 1-2 nap alatt megsemmisítve azt és kialakítva az immunmemóriát.
    Felettébb gyanús, hogy a világ legnagyobb és legtapasztaltabb védőoltás gyártói – MSD, SanofiPasteur és GlaxoSmithKline, amelyek a világon forgalmazott védőoltások 90-95%-át gyártják, valamint Magyarországon az ANTSZ által kiadott Oltási naptárban (4) szereplő kötelező, összesen 12 fertőző betegség ellen (5) védelmet nyújtó, térítésmentesen biztosított oltások 92%-át gyártják, nem akarnak vagy nem tudnak Covid oltás gyártani.
    Louis Pasteur intézet, a világon folyó vakcina kutatások, kísérletes és klinikai kipróbálások fellegvára idén januárban bejelentette, hogy felhagy a korona vakcinák további kutatásával és kipróbálásával sorozatos bukások és eredménytelenségek miatt! (6)
    Ugyan ezt jelentette be néhány nappal korábban az MSD is (Merck & Co.) – a világ egyik legnagyobb, legtapasztaltabb vakcina gyártója leállítja az egész Covid vakcina programot! A másik két legnagyobb vakcinagyártó Sanofi and GlaxoSmithKline még 2020-ban megbukott. (7)
    Még szerencse, hogy két másik, eddig vírus vakcinát soha nem forgalmazó cégnek (Moderna és BioNTech) van, nem is akármilyen vakcinájuk, majdnem 95%-os hatásossággal….! Roppantul furcsa és gyanús!
    Több lakos Covid oltásánál vettem részt az idén mindkét munkahelyemen. Felkeltette a figyelmemet, hogy az amerikai Pfizer-BioNTech és Moderna oltásoknál a beoltottak kb. fele jelez karfájdalmat szinte azonnal a beadás után, amely fájdalom több órán át is fennmarad.
    Ilyen panasz eddig semmilyen védőoltásnál nem fordult elő soha!!!
    Az teljesen normális, hogy 1-2 nappal a beadás után izomlázszerű fájdalom jelentkezhet a beadás helyén, na de a beadás után azonnal ??? Ez is bizonyítja, hogy valami gyökeresen mással állunk szemben, mint az eddig használt védőoltások.
    Elképzelni sem tudom, hogy hogyan lehetett egy teljesen új módszerrel működő védőoltásokat, amelyek biztonságosságáról semmilyen hiteles adatunk nincs, rázúdítani a nyugati lakosságra.
    Minimum a súlyos gondatlanság esete áll fenn, főleg hogy a hatóságok előtt ismert az a több tucat gyógyszer botrányos ügye, amelyek forgalmi engedélyét vissza kellett vonni, mert számtalan halálos kimenetelű mellékhatást okoztak a betegeknek, az elenyésző haszon mellett. Csak egy példát említek: rosiglitazon – kb. 0,5 mmol/l-el csökkentette a laborleletben a vércukor szintet, de ezt úgy érte el, hogy világszerte több mint 83.000 szívinfarktust okozott a betegeknek és közel 1/3-val növelte a gutaütések számát. (13) Több oldalon tudnám sorolni a bukott gyógyszerek felsorolását, amelyek a hiszékeny emberek százezreit ölték meg…..
    Agymosás a „hiteles szakértőktől”
    törölt fejezet
    Összefoglalás – őszinte válasz a kezdő nagy kérdésre:
    1. Normális magyarok, akik még képesek voltak ellenállni a folyamatos agymosásnak:
    1.1. szedjenek naponta legalább 10.000 NE D-vitamint
    1.2. szedjenek naponta legalább 3×1.000 mg C-vitamint
    1.3. szedjenek naponta legalább 1-2 tabletta sok nyomelemet tartalmazó jobbfajta multivitamint (pld. Centrum vagy Béres Actival)
    1.4. ne oltsák be magukat ebben az időszakban semmivel sem, mert a Covid betegség átvészelése kisebb egészségi veszéllyel jár az átlag lakos számára, mint a kivizsgálatlan Covid védőoltás közép- és hosszútávú kockázata
    1.5. éljék az életüket, ahogy 2020 előtt tették, vagy még jobban: találkozzanak a barátaikkal, rokonaikkal, menjenek kirándulni, nyaralni, élvezzék a napsütést, a tavaszt, stb.
    1.6. mutassák meg, hogy ők normálisak maradtak: fogjanak kezet a barátaikkal, mutassák az arcukat, mosolyukat – ne vegyék fel a maszkot, ameddig rájuk nem szólnak, stb.
    1.7. ragadjanak meg minden lehetőséget az elvett emberi alapvető jogok visszaszerzésére
    „Az, aki feláldozza szabadságát a biztonságáért, egyiket sem érdemli meg. “
    Benjamin Franklin
    2. Félelemben tartottak, akiket naponta többször elfog a Covid-frász
    oltassák be magukat a kínai Sinopharm védőoltással, amely hagyományos fehérje alapú összetételének köszönhetően, vélhetően nem veszélyesebb, mint a széles körben alkalmazott influenza oltás. De mérget azért, ne vegyenek rá.
    3. Öngyilkosok, akiknek nincs elég bátorságuk leugrani a 10. emeletről
    számíthatnak az RNS alapú Pfizer-BioNTech vagy Moderna Covid oltásaira, amelyek emberi sejtekbe bejutó örökítő anyaga megváltoztatja a génállományukat és jelenleg még elképzelni sem tudjuk milyen közép- (1-3 év) vagy hosszútávú (5-10 év) mellékhatásokkal rendelkeznek.
    Akinek tetszett a fenti összefoglaló – tegyen egy like-ot.
    Ha elég sok embert érdekel a téma (pld. 5.000 like), akkor készítek egy videót a Covid oltásokról, amelyben további érdekességeket tudhatnak meg.
    Ne hagyjuk, hogy xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx!
    Hajrá Magyarok!
    Irodalom:
    1. Klaus Schwab, Thierry Malleret: COVID-19: The Great Reset, 2020, Forum Publishing, reparti.free.fr/schwab2020.pdf
    2. https://en.wikipedia.org/wiki/Pandemic
    3. https://www.youtube.com/watch?v=NM9r9qr7DM0
    4. A Nemzeti Népegészségügyi Központ módszertani levele a 2020. évi védőoltásokról
    5. tuberkulózis, szamárköhögés, diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, Hib (H. influenzae b) okozta agyhártyagyulladás, súlyos pneumococcus fertőzés, kanyaró, rubeola, mumpsz, hepatitisz B, HPV (humán papillomavírus)
    6. https://amp.theguardian.com/…/french-self-esteem-hit…
    7. https://www.merck.com/…/merck-discontinues-development…/
    8. https://www.ogyei.gov.hu/…/sinopharm_tajekoztato…
    9. https://www.ema.europa.eu/…/comirnaty-epar-product…
    10. https://www.ema.europa.eu/…/covid-19-vaccine-moderna…
    11. https://www.ema.europa.eu/…/covid-19-vaccine…
    12. https://www.ogyei.gov.hu/…/Sputnik_V_vakcina_magyar…
    13. https://en.wikipedia.org/wiki/Rosiglitazone

  34. 36 . L.S.
    Nagyon sajnálom dr. Dobos Vadim „kiszállását”. Őszinte, okos, tisztességes ember, de legyőzi őt (is) a középszerűség, a tudatlanság és rosszindulat. (Mindeközben a politikusnak állt orvosok learatják a babérokat és emberek ezreinek halálát okozzák! ) Remélem egyszer őt is utoléri az elismerés és a megbecsülés!

    Konrád Lorenz 1954-ben kiadott könyvében az emberiség egyik legnagyobb bűnének a túlszaporodást tartotta. (Akkor 2 milliárd volt a Föld lakossága!)

  35. Elképesztő mélységekbe zuhant az emberiség, ezzel a „covid sztorival” kapcsolatban…
    Sírni nincs kedvem, inkább jót nevetek rajta! 🙂
    Magyarország, mint egy évtizede mindig és mindenben, világelső. Hajrá! Hurráá!
    /Csak döntse már el végre valaki, hogy oltóparadicsom, vitaminmennyország, vagy szimplán a hülyék gyűjtőhelye legyen ez a kárpát-medencei kis térség!/

  36. 39: malleusorbis

    Úgy vélem van pár probléma Dobos Vadim doktor gondolatmenetében:

    Disclaimer:
    (1) Célként én is szeretek logikusan gondolkozni, pláne adatokkal együtt.
    (2) Nem rettegek semmitől, elég öreg vagyok már, hogy elfogadjam azt ami jön, legyen az bármi. Egyébként meg messzenőkig rühellem ezt az érvet, Dobos Vadimnál is.
    (3) Ha más lenne a miniszterelnök, úgy vélem másképpen rosszul kezelné az egész témát (mert kvázi nem lehet jól kezelni, csak erősen kompromisszumosan). A pl.: 16.000 lélegeztetőgép témája persze kilóg ebből, mert az más minőség.
    (4) Ellenzem a brute force lockdownt valamint azt, hogy 150.000 forintba kerülhet egy gombóc fagyi egy cikk szerint (és ne legyen kétség, hogy tesznek lépéseket a bevasalásra)
    (5) Nézetem szerint eleve jobban kellett volna felkészülni a covid-járvány lehetőségére (pl.: kidolgozott protokollokkal), mert volt rá valós esély.
    (6) Fogalmam sincs mire kéne optimalizálni: megszüntetni a covidot mutációival, avagy ráengedni a megerősített immunrendszerű tömegekre: az előbbire látszik valós példa, utóbbiról semmi információ, de így érzésre mission impossible-nek tűnik. A kettő kombinációjának mikéntje is vet fel kérdéseket, mint minden rendes többváltozós optimalizálás.
    (7) Konteó ügyben én továbbra is örülnék érdemi kommenteknek
    – Orbán miért húzta be a vészféket bő 1 hete? Hogy tudjon többet lopni és ezt elfedje a szigorításokkal, de most tényleg? Mi másért mint tényleg a covid-probléma miatt? Miért érezte kényszernek, hiszen a felszínen látottak alapján a háta közepére kívánja?!
    – Öngyilkos civilizációnk lenne, hogy d-vitamin helyett menjen ez a covid-őrület, és dokik tömege hitelesíti, támogatja ezt (amit Dobos Vadim lelkiismerete nem bír el és kiszáll belőle)?
    Ilyetén hozzáállásom szellemében írom a kommentemet.

    * Spanyolnáthára 3-5%-ot ír halálozásra a wikipédia, nem 10%-ot. A covid is tudja a 3%-os mortalitási rátát, világon is, itthon is (itthon: 0.53 milla fertőzésre 17.421 halott).
    * Nem tűnik fairnek az alapbetegséges fertőzötteket ignorálni a mortalitási rátából. Ők covid nélkül élhettek volna még, a rárakódó covid beszedése símán lehetett már sok nekik. Azaz coviddal és covidban is lehet meghalni.
    * Sőt covid nélkül, de covid mentén is lehet meghalni, ha valakinek a covid miatt nem jut elégséges ellátás, adott pillanatban, ami covid-pandémia nélkül egyébként juthatna.
    * Egyébként is köztudottan beteg a magyar társadalom és erre a beteg társadalomra kellene optimalizálni a covid-intézkedéseket meg ellátási erőforrásokat, nem pedig feltételezni, hogy egészséges a magyar társadalom és átsuhan rajta a covid, alig érzékelhetően.
    * Szabadjára engedett covidnál a jelenlegi 7 hónapnyi 1.5 millás fertőzöttre (dokinál is 3-as a szorzó!) 17.421 halott jut, azaz közel 1% halott. Ha csak 6-tal szorzunk a korlátlan terjedésre, az lenne ebben a pillanatban 100.000 halott (az ország majdnem teljes évi halálozása covid nélkül, magyarán közel beduplázna a covid egymaga)
    * „20.000-ből 1 fő 65 év alatti”? Koronamonitoron 2021.03.17-én – 17.421 halottnál volt – 1.747 64 éves vagy fiatalabb halott. Az testvérek között is 10% mortalitás.
    * Long covid-ról hallgat a doki, pedig nem kéne.
    * A töbször emlegetett 1.5 éven nem sokára túl leszünk, ha a covid-start 2019 decemberében volt, Vuhanban.
    * Tény, hogy egy praxis már komolyabb tömeg mégha 122 is a PCR-teszt, de se a hitelességről, se a praxis-komplexitásról nincs fogalmunk.
    * A statisztika nem Dobos Vadim oldalán áll, mivel egyedüliként áll szemben véleményével a teljes orvostársadalommal.
    * „Pfizer-BioNTech vagy Moderna covid oltásaira, amelyek emberi sejtekbe bejutó örökítő anyaga megváltoztatja a génállományukat” – ezt nem értettem a dokitől

    Eszembejutott egy kérdés: vajon összesen hány lélegeztetett beteg lehetett itthon?
    – 2020.szeptembertől-2020-márciusig 7 hónap alatt összesen jelentettek le 72.457 lélegeztetőgépeset (ha mindenki csak egy napig van fenn, és mindig más kerülne fel)
    – Volt 68 napig lélegeztetőgépen lévő beteg, de a reális a 10-30 nap között lehet valahol: ennyi napig van lélegeztetőn egy beteg átlagosan.

  37. 42: marci

    Oops, bocsánat. Csak a férfiakat adtam össze, a nőket nem, a 65 év alatt. Így a mondat helyesen:

    „Koronamonitoron 2021.03.17-én – 17.421 halottnál volt – 1.747 férfi és 869 nő, azaz 2.616 64 éves vagy fiatalabb halott. Az testvérek között is 15% mortalitás a teljes korfa mortalitásán belül”. Fertőzötteken belül: 0.5%.

  38. Ha egy zebrán áthajtasz piros lámpánál, a bírság 10000 forint. Ha eszel közterületen jelenleg, a bírság 150000. Ha el is ütsz valakit a zebrán, úgy hogy piroson mentél át, maximum felfüggesztettet kapsz. Akár megölsz valakit, akár nem. Na most akkor hogy is van ez?

    Kora hajnalban kutyát sétáltatok. Senki de senki nincs a közelben a kutyán kívül. Minek a maszk ilyenkor?

    A zebra viszont ott van felfestve az aszfaltra, és a jelzőlámpa is ott van, teljesen látható módon.

  39. Rendkívüli hír
    Koronavírus Magyarországon: soha nem haltak meg ennyien egy nap alatt

    Meghalt 207 beteg………….
    https://hu.euronews.com/2021/03/18/koronavirus-magyarorszagon-soha-nem-haltak-meg-ennyien-egy-nap-alatt?fromBreakingNews=1

    *https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/koronavirus-fertozes-jarvany-vakcina-halal-magyarorszag-2021-03-18.725341.html
    „Koronavírus: 207 beteg elhunyt, több mint tízezren vannak kórházban, 1170-en lélegeztetőgépen Magyarországon”

  40. 45 Elek
    Eközben Izraelben a napi halottak száma most 9 fő, és a 7 napos átlag folyamatosan csökken.
    Ennyit az oltásokról…

  41. 46: hubab

    Tegyük hozzá, hogy Izrael
    * ötször annyit tesztel, mint Magyarország és
    * ehhez 5.92% a pozitivitási rátájuk, ami már majdnem az 5% elérendő bűvös küszöbérték.
    * 100 emberre jutott eddig 110 oltás, mai lekérdezés szerint (owid). Ezt mondjuk én nem tudom értelmezni perpillanat.

    Jelen állás szerint már „csak”
    * a hosszútávú mellékhatások miatt kellene aggódni az mRns technológia okán.
    * milyen minőségű védettséget ad, milyen időtávon.

  42. * Kijött az általam legjobban várt 8.rész, legdurvábban részletes ám még éppen követhető magyar nyelvű covid-szakcikk-sorozatból.
    * Kuruc.infón, és álnéven („vad vérnyúl”) irottan jelenik meg ugyan, de a hitelességen ez nem ejt csorbát, szerintem.
    * A szerző orvosi biokémikus, molekuláris biológiai alapvetéssel ír (tehát nem pl.: orvosi).
    * Illetve ABV védelmi szakemberként ír még (gázálarcról, maszkokról heteket beszélne, mondhatni befogadhatatlan mennyiségben)
    * Hogy miért névtelenül azt meg indokolhatja Dobos Vadim esete is (lásd búcsúlevelét)

    Történetek a kórságokról, oltásokról stb. (VIII.) – PCR-teszt és szennyvizes kimutatás
    Forrás: https://kuruc.info/r/9/225881/

    * Sok PCR-tévesztési lehetőséget ír nagy teszttömegnél, ami összeadás után elég esetlegesnek tűnik a PCR-teszt, csak nincs jobb, ugye.
    * Bretagni false negatív PCR-ujdonságról is ír (kommentszekcióban)
    * Szennyvízes covid-kimutatás nehézségeiről is ír részletesen.

    Kérdések:
    * Mi történik egy PCR-pozitív embernél az országban, protokoll szerint?
    * Ha nincsenek tünetei símán csak házi karantén?
    * HA beviszi a mentő csinálnak immunológiai tesztet a biztosabb covid-azonosítás érdekében?
    * Immunológiai tesztekre van kapacitás és anyagi erőforrás, gyorsan, nagy tömegben?
    * Hány százalék PCR-teszt fut false pozitív zsákutcába?
    * Hány beteg maradhat a kórházban úgy, hogy meghal (pl.: felülfertőzéssel) és esetleg kórház nélkül nem halt volna meg, mint Koltai Lajos neje a minap?

  43. 45: Elek:
    Miféle forrás ez?
    Hát nem tudja, hogy Mo-n csak többségében idős, krónikus betegek halnak meg?!

  44. 47 marci
    Ismerős ez a szám is, elejétől fogva jegyzik a 100 lakosra eső oltások számát.
    Ez annyit jelent, hogy ennek egy része első oltás, más része második.
    Tehát elvileg 200-nál lenne beoltva a teljes lakosság két oltással, ami persze elméleti, hiszen ott is vannak oltásellenesek, akik nem fognak oltatni.
    Nyilván ez még nem lefutott meccs, én azért követem a diagramokat, mert kulcskérdés, hogy jön-e egy újabb hullám, mondjuk egy új mutáció kapcsán, ami tényleg azt jelentené, hogy zsákutca az oltás.
    Viszont ha nem, akkor bízhatunk, hogy egyszer nálunk is eljutunk addig, még ha jó sokára is.
    A későbbi esetleges káros következményeket meg csak az idő tudja megmutatni, egyenlőre csak elméletiek, nem ténylegesek.
    Egy biztos, az átoltás által védetté vált lakosságból a statisztikailag halálra ítélt rész szinte teljesen életben maradt, azért ez már tény, és nem elmélet…

  45. 51: hubab
    Köszönöm, erre lettem volna kiváncsi.

  46. Tudom, hogy nem lesz nagy sikerere az alábbi tartalomnak ezen, a nagyrészt materialista irányvonalat képviselő blogon, de ennek ellenére mindenkinek ajánlom Viganó érsek gondolatait a jelenlegi helyzetről. Kevesen látják ilyen élesen a függöny mögötti világot.
    https://gloria.tv/post/S69jRkAKqS6L1x9e7odwPZ3Ni

  47. Hanyistók53: A legsötétebb primitív butaságra te mindig is kész voltál lecsapni, mint gyöngytyúk a langyos takonyra. Te annyira nem materialista entellektüel, még mindig képes vagy belinkelni az érsek úr „a vírust sohasem izolálták” szövegét????
    Meg, hogy a nem létező vírus okozta betegséget rosszul kezelik????
    Hát, ha nem érzed a szagát, hogy ez szar, akkor lehet már covidos vagy, mert ehhez kevés a világnézeti orrcsipesz. Kell egy ízlés ahhoz, hogy bármit felnyalj ami egy „érsek úr”-ból jött. Viszont ízléstelenség ezt itt szétkenni!

    Fogalmazásom nem vulgáris, csak nem akartam, hogy félreérts, ezért igyekeztem pontos lenni.

  48. 53: Hanyistók

    * Érsek úr covid-ügyben nagyon képben lévőnek tűnik, elsőre nem látszik könnyű konteós ellenfélnek. De csak elsőre. A cikk végére a színes ám megalapozatlan fantáziájáról lehullhat a lepel.
    * Volt-e teljes tisztított (covid) vírusizoláció? Több forrás szerint nincs erre vonatkozó publikáció. Ennek ellenpróbája, hogy mutat valaki ilyen publikációt. Amíg nincs ilyen, addig ebben az érsek úrnak igaza lehet.
    * Persze kérdés még az is, hogy nagy rohanásban, stresszben csak a publikáció hiányzik-e a történetből.
    * A dolog másik aspektusa éppolyan fontos: szükséges feltétel-e ez? Avagy megfordítva a hibafaktor miatt tényleg „csalás-e” génszekvenciákból való konstrukció.

    * A – gondolom – D- meg egyéb vitaminos olcsó hagyományos gyógyítás konteója az érseknél is felmerül.
    * Ez számomra egyelőre és eddigiek alapján csak elbizonytalanító konteónak látszik, a statisztika látnivalóan nem támasztja alá (kivéve, ha mindenki, minden ponton manipulálna, statisztikát meghamisítóan)
    * Viszont konteóelemzésnél itt sincs más lehetőség bele kell menni a részletekbe.
    * A dokik a vitaminok immunrendszer erősítő hatásáról nyilván tudnak, hiány sincs belőlük, venni is tudnak belőle relatív olcsóságuk miatt.
    * Eléggé elképzelhetetlen, hogy senki ne próbálkozzon vele, ne adja hírül a többi dokinak a tippet, sikeres gyógyítás esetén (Csak és kizárólag Dobos Vadim)
    * Egy dolog képzelhető csak el (szélsőséges esetben): annyira rossz állapotba kerülnek már be a betegek a kórházba, amikor már ennyi nem elég.
    * Azaz „inkább haljanak meg kezeik között a betegek tucatszám, minden dokinál” – szerintem kizárható a fentiek miatt.
    * Egy másik megközelítésben egy háziorvos nem hív mentőt, csak házikaranténba küld egy PCR-pozitív beteget.
    * A legelső lépés kell legyen – a betegség kezdeti fázisánál -, a vitaminok felírása, a „hagyományos gyógymódok” bevetése, elképzelhetetlennek tűnik a házidokik tömeges szabotázsa és/vagy ebbéli tudatlansága.
    * Nekem tehát sántit ez a konteó, de végig kellhet gondolni minden fentitől eltérő konteókifejtést a részleteiben.

    * Az érsek úr hogyan definiálná a valódi világjárványt az ál-világjárvánnyal szemben? Bántóan hiányzik a nyilatkozatából ez. Az ördög pedig ismét csak a részletekben rejtőzik.
    * Álvilágjárvány konteója teljesen légbőlkapott gyanusításnak látszik, a közöltek alapján. Még a motivációk sem tiszták a puszta rosszindulatból kiinduláson felül.
    * Az érsek úr, fertőzés tényét szerencsére nem tagadva, a 99.7%-kal szintén ignorálja az alapbetegséges embereket illetve azt érzékelteti, hogy ők covid nélkül is meghalnának. De nem mindegy előbb vagy utóbb. Az „előbbre” viszont nincs, mert nem is lehet bizonyítéka.
    * Eleve hibás feltételezés, hogy a népesség alapbetegség nélküli, orvosilag teljesen rendben lévő emberekből áll. Egy ilyen eset csak max.laboratoriumi elemzést tehet csak lehetővé. És akkor még szó sem esett arról, hogy a „nem ismert alapbetegség” és „nincs alapbetegség” két különböző dolog lehet.
    * (Többlet)halottszámok jóval többek 2020-ra, mint előző évek mediánjai. Nem is értem honnan veszi ezt az érsek úr.
    * „Összehangolják”? Még a határzár vagy lazítás sincs összehangolva az EU-n belül, annyira adhoc esetleges minden. Miről beszél az érsek úr? Vagy ez is a nagy, tökéletes, pontos, algoritmikusan fonalas terv része lenne?
    * Mély állam, mély egyház és államok feletti állam, Soros György meg Bill Gates kvázi joystickkel irányítja az embereket, stb. teóriák: ezek így bulvárszenzációsan és részletmentesen, tárgyalhatatlan kategória, szerintem. Azt elhiszem, hogy sokan elhiszik.

  49. 55 marci
    Aki megszállott, annak hiába magyarázod, lepereg róla, végig sem gondolja.
    Teljesen igazad van, a konteósok hülyének nézik az egész világot, az összes szakembert.
    A családomban én is, meg a nejem is pont szorgalmasan szedtük a vitaminokat, ennek ellenére karácsonyra elért bennünket a vírus.
    Nejem majdnem ráment, miközben nekem még tüneteim sem voltak, csak utólagos vizsgálat mutatta ki az antitesteket, én közelről láttam, mi ez…

  50. 56. hubab:
    “ én közelről láttam, mi ez…” – ezt én is elmondhatom magamról, nem a levegőbe beszélek.
    Csont: “ Viszont ízléstelenség ezt itt szétkenni!”
    Semmit sem kentem szét, csupán érzékeltetni próbáltam a belinkelt mondandóval, hogy ez a mostani, megtervezett pusztítás nem csak fizikai, hanem lelki síkon is zajlik, bár sokaknak ezt nehéz megérteni.

  51. 57 Hanyistók
    Nincs itt semmiféle tervezett pusztítás, van egy kialakult járvány, amire nem tudják a jó megoldást, minden ország próbálkozik a saját forgatókönyve szerint, egyik sikeresebben, másik dilettánsabban.
    Sajnos mi az utóbbiakhoz tartozunk…Te ahhoz a típushoz tartozol, aki ragaszkodni fog a gonosz háttérhatalom teóriájához, akárhogy is fognak alakulni a dolgok.
    Amíg van rá esély, lehet állítani, hogy ez csak műbalhé, nem is veszélyes, csak eltúlozzák. Ha mégis megtelnek az intenzív osztályok, akkor azt, hogy a vírust szándékosan hozták létre a népességcsökkentésre. Ha valahol az oltások sikerrel elnyomják a fertőzést, akkor arra, hogy az oltásoknak majd később jelentkeznek a gyilkos utóhatásai.
    Szóval akár van sapka, akár nincs, ők állnak a háttérben, nem lehet a dolgoknak olyan fordulata, amire ne lenne rögtön újabb magyarázat, még ha ezek egymással összeegyeztethetetlenek is…

  52. 57: Hanyistók

    Én például hiszem (hiszem azt is, hogy bőven nem egyedül): sejtem és körvonalazom a járvány, maszk, lezárás, stb. járulékosan rendkívül káros hatását. Ami pontnál te egyébként szintén megelégedtél egy szimpla jelzéssel. Én például úgy szoktam fogalmazni, „gazdaságilag, mentálisan, erkölcsileg nagyon káros”.

    Ha a károkat nézzük, valóban tömegesen és hosszú időtávon:
    * nincs friss levegőn lét
    * nincs (ön és közös) lélekápolás, mert hozzá nincs például művészet adása és befogadása
    * nincs lelkigondozás (módjától függetlenül)
    * van digitális oktatás annak rengeteg problémájával: gyereken látom mekkora pusztítást végez csak ez.
    * van bezártság lehet ingerlékenység, feszültség, egymás agyára menés, ha szűk a hely
    * van embert károsító zoom meeting (több cikk jelent meg erről, de józan ésszel is be lehet látni)
    * van időnyomor, ha nincs minden gyereknek meg szülőnek saját laptopja a családban, az alapfeladatok elvégzéséhez..
    * az egész még a fantáziát is öldösi: lásd például az elsők között kijött ultragázos Anne Hathaway-es covid-os Locked Down c. filmet (főleg forgatókönyvét).

    Másik oldalról:
    * A pusztítás tervezettségével, főleg annak részleteivel viszont adós vagy.
    * Az ugyanis, hogy valakik, valahol, valamiért, valamilyen céllal és eszköztárral megtervezik a világméretű pusztítást, az a levegőben lóg így ebben a lózung formájában.
    * Ennyit és ilyet bárki bármikor mondhat és cserébe esélyesen nem fogják komolyanvenni.
    * Nézd meg az oltási hajlandóság nemzeti indikátorát, hogy ment fel 1-2 hónap alatt 15%-ról 50%-ra (Kesma és nem-Kesma alapján is).
    * Nem a légből kapott konteók izgathatják a magyart (tömegesen), hanem a járvány és a vírus, konkréten.
    Másik megközelítésben:
    * Az első lezárást követő 9 hónap utáni születésszámesés (itthon 10%, spanyoloknál 20%) illetve a halálozással együtt még inkább a népességszámesés, már mutathatna konteó irányba.
    * Viszont minden becsületes konteónak kötelező e tény véletlenszerűségi (koincidencia)-faktorával részleteivel és érdemben foglalkozni (pro és kontra).

  53. Már itt a blogon is több “nagyágyú” belátta a tények ismeretében, hogy tervezett az egész. Nem szeretnék további, felesleges köröket futni.
    Minden történés láthatóan az előzetes tervek szerint zajlik. Láss és ne csak nézz!

  54. Marci és Hubab

    elolvastam az interjút az érsekkel, és érdekesnek találtam. Szerintem mindegyikőtök önkényesen emelt ki elemeket az interjúból.

    Nagy baj nincs ezzel, és is ezt fogom tenni.

    Sok érve esetében hajlok arra, hogy elfogadjam őket, mert bár konkrét bizonyítékom nincs, vagy más számára nem releváns, nagyjából egybevág az én tapasztalataimmal is. De nem kérem senkitől, hogy mindenáron ugyanúgy értelmezze, mint én.

    Viszont szeretnék kiemelni egy részletet:

    „…idővel gyógyítható az elérhető kezelések alkalmazásával, és hogy ehelyett a WHO és a helyi egészségügyi tisztviselők abszurd protokollok és kísérleti vakcinák rákényszerítésével bojkottálták az ilyen kezeléseket…”

    Ezt én tényként fogadom el, és minden más kérdés alapjául. MINDEN egyéb kérdést vissza lehet vezetni ehhez a kérdéshez, ezért számomra nem létezik ennél fontosabb kérdés. Mégsem foglalkozik vele egyikőtök sem, lényegtelen, vagy minimum másodlagos jelentőségű kérdéseken vitatkoztok.

    Minden értelmes ember (sic) számára világos kell hogy legyen, hogy egy új, és közvetlen veszély esetében az elkerülési stratégia valamint a közvetlen kárelhárítás a legfontosabb. Ezzel párhuzamosan természetesen beindul a hosszútávú stratégia kidolgozása, de először is ez időbe telik, valamint a hatása is csupán középtávon, ill. hosszútávon jelentkezik.

    Elkerülési stratégia:
    Megakadályozni a fertőzést. Pont. Aki nem fertőződik meg, nem lesz beteg, nem hal meg, nem kell gyógyítani. Volt ilyen igyekezet? Tessék-lássék módon. Egy-két európai ország hozott meglehetősen jó járványügyi intézkedést az elején, de utána ezek is felhagytak vele, és csatlakoztak a bénázó többséghez.
    Pedig ezek az intézkedések megmutatták, hogy ha időben vezetik be őket, hatásosak, látszólag (és ténylegesen) drasztikusak, ám rövid idő alatt jó eredményeket hoznak, ezért korlátozott időtartam után feloldhatók.

    Kárelhárítás:
    Aki megbetegszik ,meg kell gyógyítani. Pont. Erről sem nyitok vitát, aki ebbe beleköt, saját szegénységi bizonyítványát állítja ki. Ebben a témában eleinte nagy volt a zűrzavar, ami teljesen érthető, mindenki számára világos, hogy miért.
    Mégis, már tavaly tavasszal megjelentek olyan információk – konkrétan itt, ezen a fórumon is, sőt – amelyek reményre adtak okot. Az információ, amely megjelenik a laikusok között, még inkább hozzáférhető az orvosok számára. Történt valami ebben az ügyben? Valami előrelépés? Semmi. Pont a hivatalos fórumok hallgatnak, néhány renitens orvos saját szakállára alternatív kezelést folytat, de semmi támogatást nem kap, érdemi kutatómunka nem folyik. Számomra ez már több mint bizonyíték, ez már tudatos szabotázs.

    Hosszútávú stratégia:
    Vakcina. Oltás biztosítja, hogy védettek legyünk. Egyértelmű. Vagy mégsem?
    A felmerülő kétségek: a vakcina csak nagyon korlátozott ideig ad védettséget, nincs tesztelve, hosszútávú hatások ismeretlenek, ami engedélyt kap, csupán gyorsított eljárás keretében, tehát gyakorlatilag nincs tesztelve, „bemondásra” hisszük el, hogy jó.

    Mégis, mindenki, a fenti kétségek ellenére, helyből ugorja át az első két ( elkerülési valamint a kárelhárítási) fázist, amik pedig tényleg minimalizálhatnák a közvetlen kárt, ehelyett azonnal ( és KIZÁRÓLAG ! ) a hosszútávú stratégiára összpontosítanak, a vakcinára. Dacára annak, hogy az drága, bizonytalan, és veszélyes is lehet.

    Megjegyzés: ez jórészt a világ azon részére vonatkozik, amit ma a fejlett Nyugatnak nevezünk, beleértve saját magunkat is ( bár némelyeknek természetesen ebben lehetnek kétségeik). Talán jobb lenne az európai uniós országokról beszélni, de az USA-t még akkor is ide kéne venni. Természetesen vannak a világnak más országai, amelyekre az amit írtam, nem kell hogy igaz legyen. Minderről sajnos kevés információ van, az is kétséges. Ugyanúgy, ahogy gyakorlatilag semmilyen (hivatalos ) információ nem létezik arról, milyen tüntetések vannak rendszeresen az európai nagyvárosokban, erről a lényegtelen apróságról minden hivatalos média hallgat, szemérmesen. Külföldön is.

  55. 61: sleeper

    * Dajtás vetette fel az egyén immunrendszerének megerősítését (gondolom tömeges léptékre, nem egyénileg magára értve). Én többször is rákérdeztem, de nem kaptam rá választ. És igen én is a fertőzés- és mutációelkerülésre szavaztam (más kommentemben), itt az érseknél nem volt releváns („offtopik” volt)
    * Szerintem minden gondolatmenetben érdemes lehet keresni a leggyengébb láncszemet (ami a hitelességet ássa alá). Az érsek szövegében komoly gondok voltak szerintem (írtam róla).
    * Én úgy gondolkodtam, hogy azokat emelem ki, amihez hozzá tudok szólni röviden, illetve jelzem, hogy mi a fantázia-elszállás terméke (implikáció és részletek nélkül). Nem gondolnám ezt hibának (pláne komment szinten). Mindenki másra reflektál érzékenyebben.
    * Amit mondasz mindenképpen nagyon fontos – érsektől függetlenül is. Bőven van mit végigbeszélni vele kapcsolatban, részemről nem vita tárgya ez.
    * A gondolatmenetedben azt vitatom csak, hogy a magyar dokik tömegesen percenként frissítik a who honlapját, kvázi mozdulni sem tudnak nélküle. Senki nem tud azon egyszerű kezelésekről amikkel relevánsan lehet kárt enyhíteni. Ki lehet ezt jelenteni, csak kéne hozzá valami alátámasztás.
    * Favipirivir például köztudatban van, 1 Ft, hozzák be tömegesen. Készül a jobb hatásfokú utódja (igaz lehetnek mellékhatásai). Azért nem csak áll minden, szimplán, szerintem. Másodszor én nem látom a nagyon egyszerű, nagyon hatásos otthoni praktikák tömegesen kellő erősségét, ami legyűrné a covid-ot (símán kellhet durva gyógyszer).

  56. Egy gyors laikus kérdés, egyéni túléléshez:

    Mennyire jó tanács, visszafogni a köhögést, kvázi „mindenáron”? Nyeléssel segíteni a torokirritáción? Ha nem elég, akkor Tantum Verde, vagy Septolete (utóbbi gyulladáscsökkentő is, ezért én jobb szeretem). Mondjuk egyik sem szedhető korlátlanul. A kérdés mögötti motiváció az, hogy a vírus egyik feltételezhető útja: torok, felső légút, alsó légút, tüdő. A folyamatos irritáció ellen meg nem segít a köhögés, csak ráerősít (pozitív visszacsatolással).
    Szóval a kérdés:
    (1) Érdemes-e küzdeni a torokirritációs köhögés ellen?
    (2) Ha igen akkor nyálnyelés segíthet-e ebben érdemben, vagy hülyeség?

    Mj1: Ha meg triviális, akkor miért van olyan sok durvulóan köhögő ember? Nálunk például az egyik covidos családtag is.
    Mj2: A postahivatal durván adja meg magát, itt a környéken, ahogy esnek ki a postások. Nyugdíj érkezténél ez látnivalóan probléma.

  57. 61. sleeper : Ezek szerint, nem hiába osztottam meg az interjút! Örülök, hogy találtál benne hasznosítható gondolatokat.
    64. marci
    “ Szóval a kérdés:
    (1) Érdemes-e küzdeni a torokirritációs köhögés ellen?
    (2) Ha igen akkor nyálnyelés segíthet-e ebben érdemben, vagy hülyeség?”
    A legjobb, ha délelőtt és délután egy (kis)korty 🙂 pálinkával gargarizálsz és ezután lenyeled. Kisöpri a megtapadt vírusokat.

  58. 63. marci
    igazából nem a magyar hozzáállást kritizálom, ill. nem csak. Az egész világ olyan módon áll hozzá, hogy az felvet bizonyos kérdéseket.
    Eközben megy a porhintés ezerrel, és sajnos eljutottunk odáig, hogy a köztudatban a legfontosabb téma hogy mikor oltasd be magad, illetve melyik vakcinával.

    Delp linkelt be pár témával korábban egy oldalt, ahol volt többek között egy tanulmány, orvosok által összeállítva, 55 oldal, a 3. oldalon egy táblázattal, ahol 8 gyógyszert hasonlítottak össze a szerzett tapasztalatok alapján, a betegség egyes fázisaira lebontva. Sajnos angolul.

    Magamnak elmentettem, a neten az aktuális verzio:
    https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/12/FLCCC-Protocols-%E2%80%93-A-Guide-to-the-Management-of-COVID-19.pdf

  59. 65: Hanyistók!
    Ezt a pálinkás baromságot felejtsétek már el! Iszonyatos hogy az emberi butaság miket hozhat ki…
    Nemrég egy ismerősünk erdei túrára tévedt. Nem vettek maszkot, minek! Két család végignyomta a délelőttöt, aztán előkerült a pálinkás flaska. Mit árthatna így a vírus, gondolhatták ők is. A végeredmény 6-ból 4 covidos beteg, amelyből 1 kórházas kezeléssé változott. Előtte mind vírusszkeptikusok voltak… Van, amelyik megúszta, s most is szkeptikus maradt. Nagy az Isten állatkertje!
    Ennél már csak a Trump féle vérbe fecskendezett alkohol lenne találóbb… 🙂
    Ha nincs fertőtlenítő, pl. kézfertőtlenítésre mehet a 40%-osnál töményebb alkohol (külsőleg, megelőzés céljából hasznos), de ennyi. Ha a vírus bekerült a szervezetbe, ihatsz 2l-t is belőle, már nem söpri ki onnan! Főleg, ha az üveg szélén egymás nyálát is „kóstolgatják” a derék és tájékozott polgártársak…

    66: sleeper:
    OK. Hülye az egész világ!
    De miért törvényszerű, hogy a magyar kizárólag a leghülyébbet kövesse mindig?!
    Merem állítani, hogy bár az emberek tájékozottsága nem nálunk volt a legrosszabb, az egy év eltelt történései kapcsán megjelenő információ, kommunikáció és tájékoztatás, valamint a vakcinabeszerzések alapján nálunk van a legnagyobb káosz, emiatt sok esetben a fejekben is, ami „demokratikus oltakozásunkat” nagyban befolyásolja.

  60. Kicsi a valószínűsége, hogy a jelenleg forgalomban lévő oltások a mutánsokat is mind hatástalanítani fogják. Köztudott, hogy 3-6 hónapot követően az újrafertőződés, akár súlyosabb tünetek kialakulása mellett is abszolút lehetséges. S ennek ellenére itt az első vakcinálást követő, mindössze 25%-ot elérő átoltottság alapján újranyitásról beszélnek (mi több újranyitásról politizálnak, lásd OV. ma reggei nyilatkozatát), ami már felelőtlenség kategória nálam!
    S mi lesz, amikor a gyerekek kerülnek sorra? Akkor hogyan fog elszámolni magában a sok kivagyi ember a kikényszerített nyaralásával kapcsolatban, vagy a fideszes siserehad a magyarság szaporulatának feltámasztására befektetett erőforrásokkal kapcsolatban? Akkor valójában mégsem erről szólt az elmúlt évtized? Vagy ez mégsem akkora érték a keresztény szívekben?

    Megfretőződött marháknak védettség igazolás… Az eszem megáll!
    tiszt.kiv.

  61. 67.Horváth Csongor
    Az erdei ismerősödék a túrán gondolom nem tartottak pár méter távolságot.Nyilván ha 1 méterre mentek egymástól átadhatták egymásnak.Én úgy képzelem el mint a cigifüstöt: ha előtted megy egy cigiző ember 5 méterre akkor érzed a cigifüstöt, tehát amit ő kilélegez azt te belélegzed.Még lehet 5 méter távolságtartásnál is lélegezhetsz be vírusokat. Na meg ha egymás utánn ittak….Ezért kellenének ingyenes tesztelőpontok hogy ha valaki be akar menni vagy tervez valami közös tevékenységet akkor az le tudja magát tesztelni.

  62. 69: andrew:
    Egy közös palackból itták a pálinkát! Mert az fertőtlenít…
    Ez a történet tanulsága, nem a távolság, vagy a maszk. Az csak hab a tortára. És a legfontosabb, hogy az együtt kellemesen eltöltött idő során senki sem érezte rosszul, vagy betegnek magát! Elképzelhető, hogy az igazi vírusgazda személyére fény sem derült, hiszen rajta simán átment csak.

    A teszt sem csodaszer és drága, ráadásul már van variáns, amit nem mutatnak ki a forgalmazott tesztek. Egy járványt megfogni globálisan nem lehet. Ezt kellene végre mindenkinek tudomásul vennie!

    Az augusztusi szigorítások ellen az emberek 95%-a tiltakozott. Emiatt már harmadszor játsszuk el ugyanazt, összességében már bőven hosszabb időintervallumban is, amit egyszer elég lett volna. De azt a megfelelő pillanatban, amit ugye visszacsinálni nem lehet. Ez egész Európa sara is…
    És ez itt részemről, meg jónéhányunk részéről nem csak „utólag okos kapitánykodás”, mert vissza lehet olvasni, mikor, ki és mit gondolt/mondott a témában (főleg az aktuális információk és fejlemények tükrében).

  63. 71. Idegen
    Nem azt kell nézni, hogy ki mondta hanem azt, hogy mit mondott!
    Érdekes módon a rabbikról nem jelennek meg szexpartis és egyéb kompromittáló hírecskék. 🙂 “Furcsa” módon mindig a Vatikánnal és a szolgálóival van a baj! (Amúgy tényleg nagy a baj arrafelé is az utóbbi időkben, de az sem véletlen)

  64. 67. Horváth Csongor

    „Merem állítani…”
    Az lehet, hogy te mered állítani, de ettől még nem kell hogy igaz legyen. Volt/van máshol még nagyobb káosz is, a legtöbb ember azonban csak az otthoni dolgokba lát bele (vél belelátni).

    71. Idegen

    Szeretem a botrányokat, mert olyankor mindig kiderül az igazság. Na nem a teljes igazság, hanem a szenvedő alanyról egy s más. Mindenkinek vannak botrányos dolgai, csak az nem derül ki. Ha valaki jókora botrányba keveredik ( egy ismert, befolyásos ember, nem egy particeleb ), számomra az annak a jele, hogy valaki vagy valakik félre akarják állítani, vagy fel akarják használni valaki ellen. Ez eddig még mindig így volt. Kivétel nélkül. Azóta, amióta én is elhittem egy botrányt sok-sok évvel ezelőtt, aztán kb. 5 évvel később összeállt a kép, mindig a papírforma jön be. A botrány / hír lehet igaz ( néha nem ), de mindig valakinek-valaminek az érdekében robban ki. Sokszor évekkel később érnek össze a szálak, de mindig összeérnek. Sokszor nem világos az összefüggés, mert nem nemzeti, hanem nemzetközi szinten van értelme, és ezt már nagyon kevés ember látja át.
    Nincs értelmetlen történés, csak kevés rendelkezésre álló információ.

  65. 73: sleeper:
    „Volt/van máshol még nagyobb káosz is…”
    – Ez most nagyon megnyugtatott! Köszönöm!
    Az elhunytak és családjaik nevében is.

  66. Ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi cikket!
    Legfőképp Dajtás fórumtárs jut eszembe róla, aki már többször is hangsúlyozta,
    hogy más megközelítéssel eredményesebb lenne a jelenlegi helyzet kezelése.

    https://kuruc.info/r/64/225968/

  67. 75 – Gyurma:
    Atipikus tüdőgyulladásra lehet, hogy a Klaritromicin igen jó antibiotikum, de COVID-19 ferőzésre aligha, mert az vírusos.

  68. Tisztelt Tibor bá’!

    “ Atipikus tüdőgyulladásra lehet, hogy a Klaritromicin igen jó antibiotikum, de COVID-19 ferőzésre aligha, mert az vírusos”

    Akkor én értelmezek valamit félre, hogy a doktornő mégis sikerrel gyógyította
    a COVID-19-el (!!!) küzdő betegeket??
    Gyanítom enélkül többen is kerülhettek volna lélegeztető gépre, amiről mint tudjuk, élve kevesen jönnek le..

  69. 77.Gyurma:
    Vajon az orvosnőnek van igaza és minden betege meggyógyult vagy a cikk alján nyilatkozónak, aki szerint jó pár betege a kórházba kötött ki az „eredményes” kezelés után?

  70. 78. Idegen

    Jó kérdés..
    Ahogy az is, hogy esetleg mennyivel lehetett volna több súlyos beteg, ha az “elfogadott” kezelésbe részesül..

  71. 77: Gyurma:
    Ne kapjátok fel a szart az út széléről, mert bármennyire is szépnek és jónak tűnik messziről, ha felveszed és beleszagolsz, csak szar marad…

    Nehéz most és tudom, mindenkinek kapaszkodnia kell valakibe vagy valamibe, de ebből a kiút csak tudományos támogatással működik, hittel, szeretettel, vagy politikával (érdekből) biztosan nem!

    Tudomásul kell vennünk és el kell fogadnunk, amit látunk, és eszerint kell cselekedni.

  72. 80. Horváth Csongor

    Tüdőgyógyász doktornő révén, feltételeztem némi szakmai hozzáértést,
    de lehet tévedtem..

  73. 81 – Gyurma:
    A COVID-19 elsősorban a tüdőt támadja meg. A tüdőgyógyász doktornőnek itt lehetnek sikerei, de a COVID-19 nemcsak a tüdőt támadja.

  74. Re:75
    Hogy mi igaz a cikkből, jó kérdés, de a lényeg valóban az lenne, hogy több lábra támaszkodjon a megoldás (nincs helye a szakmai féltékenykedésnek, és fúrásnak, mert emberi életekről van szó).

    Belsős infó, de van már Pfizer második oltás követően Covidos beteg Csongrád megyében. Le lehet vonni ebből a következtetéseket…

  75. 83 dajtás
    Ebből még nem sok minden következik, csupán igazolódik, hogy az oltások nem 100%-osan hatékonyak, ezt eddig is tudtuk.
    Ha az ilyen betegek aránya nem lesz több, mint a megadott hatékonyságból adódó, és a népesség zöme át lesz oltva, akkor már a többség fogja védeni a nem védetteket…
    A nagy számok, a statisztika számít.
    Nézd meg az izraeli számokat:
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
    Tegnap 50-60% átoltottság mellett négy halottjuk volt, de a heti mozgóátlag is 12 körül van, míg nálunk 200 felett. Úgy hogy a brit mutáns az uralkodó, és a dél-afrikai is bent van.
    Ja, és közben már majd két hete megkezdték a nyitást…
    Árgus szemekkel nézem, mikor kezd el felfelé görbülni a diagram, majd akkor elkezdek aggódni.

  76. 83 – dajtás:
    Csodák nincsenek. A Pfizer 95 % hatékonyságú (ami csúcs). Húsz beoltottbol egynél nincs védettség. Ez nem antibiotikum, ez felpöccenti az immunrendszeredet, de ha az nincs, akkor csodát nem tud tenni.

  77. 84 Tibor bá’
    Én is erről írtam az előbb, de valamiért beragadt a válaszom…

  78. Re: Tibor bá’
    Itt az a probléma, hogy jóval több mint 5% betegedett le oltás után(nem az oltástól)…
    Ezt már nem lehet statisztikai trükkökkel megmagyarázni.
    Jelenleg májusig teljes karanténban vannak a lakók, csak az ápolók mehetnek haza(szintén beoltva vannak ugyan azzal).
    Én ebből kettő dolgot vonok le következtetésként:
    1. Nem 95%-os a hatékonyság, hanem rosszabb.
    2. Új mutációk ellen már most nem véd a vakcina.

    Izrael amúgy jó tesztalany, de egyben lehetőség van arra, hogy torzítsák a statisztikát, ami csak akkor bukik ki, ha extrém rosszra változna a helyzetük, és nem tudnák már eltrükközni a számokat. Arról nem is beszélve, hogy gyaníthatóan nem konvencionális módszerekkel is élnek, de nem látok bele a kártyalapjaikba.

  79. 87. dajtás: Nekem van még egy tippem: Az oltás hatására vagy egyenesen következtében mutálódik a vírus. A vakcina gyorsíthatja a vírus adaptációját, ezáltal sokkal fertőzőbb és potenciálisan halálosabb is lehet akár. A vírusoknál is lehet olyan, hogy egy részük el tud rejtőzködni az immunrendszer elől, közben pedig adaptálódni tud. Igazolja ezt az aszimptomatikus hordozók, vagy szuperfertőzők igazolt megléte. Az adaptációs nyomást pedig éppen a vakcinák gyakorolhatják a vírusra.

    Ha ki lett, akkor jól ki lett ez találva…

    Furcsmód az oltáshullám után drasztikusan emelkedik a fertőzöttek aránya világszerte…

  80. 87 & 88:
    A védekezés (vakcina, karantén, gyógyulás utáni immunitás) elősegíti az agresszívebb mutánsok elterjedését. Még csak most jön a fekete leves.

  81. 89: Ebben az esetben viszont egyedüli megoldás a gyógyszeres prevenció, és a gyógyszeres gyógymód.

    Nagyon úgy néz ki, hogy az azelasztin – Virostop kombó műkődik…

  82. 88, 90 Infos
    Geert Vanden Bossche vakcinakutató youtube csatornáján beszél arról, hogy szerinte világjárvány közepén milyen hatásai lehetnek a tömeges vakcinázásnak.
    https://m.youtube.com/watch?v=mUlDeCRDLnU&feature=share
    Gyógyszeres megelőzésre és korai járóbeteg kezelésre még mindig jó lenne az FLCCC I-MASK protokollja ivermektinnel, kórházban a MATH protokoll.
    https://m.youtube.com/channel/UC_yhGQiJ5lTmOaoIQA91GzA
    Vagy a Merényi Attila féle BCP Budapest COVID protokoll
    Vagy Indiában a ZIVERDO kit
    Vagy a HCQ kombinációban
    Vagy a Zelenko protokoll

    Arról jönnek a hírek, hogy az újabb mutációk miatt nagyobb adagot és hosszabb ideig kell szedni a gyógyuláshoz.

  83. Korlátozások feloldásának terve Izraelben. Már amennyit a magyar híroldalakból tudni lehet.
    Az oltási igazolvánnyal rendelkezők, a fertőzésen átesettek és a negatív teszttel rendelkezők előtt létszám és távolságtartási korlátozás mellett megnyílnak a vendéglátó helyek, beltér harminc százalékosan üzemelhet, színház, ahol minden harmadik széken ülhetnek, stb.
    Amik megnyílnak az oltottak előtt, minden csak létszám és távolságtartási korlátozásokkal üzemelhet.
    Az olvasatomban ez azt jelenti, halvány segéd fogalmuk sincs, hogy az oltottak, de vírust is hordozók, korlátozás nélküli tömegrendezvényei néhány hónap múlva hova futna ki.
    Magyarországon júniustól egész októberig látszólagos nyugi volt, pedig senki nem volt oltva.
    Izrael esetében sem kellene elkapkodni a következtetéseket.

  84. 91: Igen, a protokollokat említettem én is a fórumon, nem nagyon éljeneztek… de az már eső után köpönyeg. A megelőzést jobb megoldásnak tartom… Arra meg filléres megoldás az általam említett két szer…

  85. Re:88,93

    Ezt én úgy hívom hogy evolúciós nyomás, ősszel írtam is erről egy szösszenetet, hogy a vírust egy gondolkodó szuperorganizmusként!! kell kezelni, és itt is van a végleges megoldás kulcsa…

    És újra eljutottunk oda, hogy a messiásként várt vakcinázás mellé nem ártana B,C,D terv is, hogy ha még sem lenne annyira jó az A terv, akkor legyen mit kivenni a kártyapaklik közül…
    Jól láthatóan nem tanultuk meg a leckét, és jön még 1-2 pofon emiatt.

  86. 94: Dajtás:
    Egész jó következtetéseket vontál fentebb le, de most megint betolsz egy ilyet:
    „hogy a vírust egy gondolkodó szuperorganizmusként!! kell kezelni”
    Ne már!!?? 🙁

  87. 94
    Nekem sincs kifogásom a gyógyszeres kezelés ellen, de azért hozzátenném, ennél ugyanúgy fennáll a lehetősége, hogy a vírus mutációk útján kifejleszt egy olyan változatot, amelyre a gyógyszer nem lesz elég hatásos.
    Ahogy az antibiotikumok is egyre kevésbé hatásosak az új baktériumtörzsek ellen, a vírusok meg sokkal változékonyabbak.
    Én egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ha a klinikai vizsgálatok igazolnák egy-egy gyógyszer hatékonyságát, akkor azt ne alkalmaznák.
    Hiszen jelenleg is vannak gyógyszerek, amelyeket alkalmaznak a nyugati egészségügyben is az oltások mellett, miért zárnának ki más szereket, amelyek hatásosabbak?
    Lehet, hogy azoknak is van valamilyen kockázata, amiről nem szólnak a híradások…

  88. Re: Csongor
    Azért írok ilyen hülyeségeket, mert az.
    Ne emberi értelmet várj, mert nem önálló individum minden vírus, hanem szerveződve válik egyfajta intelligenciává, primitív hasonlatként a méhek és a kaptár szintjén. Ráadásul mivel az anyag nem kompakt, információsan is össze vannak kötve a vírusok, így ha elkezded piszkálni pl vakcinával, azok a törzsek is adaptálódnak hozzá előbb utóbb, amelyik törzsek izolálva voltak az oltott verzióval szemben…
    Elég rendhagyó amit írok, de ezt már megszokhattad tőlem. 😉
    Elolvastad az anyagot?

  89. Na, most jutott el a magyar médiákig az a hír, amit nemrég belinkeltem itt németül, amit egy Németországban élő barátom küldött el.
    Az látszik, hogy aki nem elég tőkeerős, annak nincs esélye legálisan előállítani vakcinát vagy gyógyszert, hiszen nem fogja tudni megfinanszírozni az engedélyezéshez szükséges nagyszámú, és hosszú ideig tartó tesztsorozatokat.
    https://demokrata.hu/vilag/a-lubecki-vakcina-360187/
    Érdekes megoldás, az ellenanyag-termelést kiváltó ágenst nem a saját sejtekkel termeltetik meg, hanem vegyi reaktorokban termelik meg, és készen juttatják a szervezetbe, kikerülve mindenféle genetikához kapcsolódó mechanizmust…

  90. Re:99 hubab
    Milyen meglepő… 🙂
    Jó pár éve a piaci erőfölényükkel úgy élnek vissza a big pharma vezetői, hogy olyan irányban torzítják a törvényhozást, hogy csak a nagyok tudják megfinanszírozni a vizsgálatokat, kiszorítva ezzel az alternatív, de kellően innovatív kis cégeket…

    Megjegyzem az ötlet jó, gyorsan adaptálható más variánsra is, már csak fel kellene karolni, de nem lepődnék meg azon, ha a nagyok megpróbálnák leszorítani a pálya szélére. (Van finn alternatív variáns is, ők teljesen szabaddá/kutathatóvá tették a munkájukat, pontosan ugyan ezen okok miatt).
    Erről károgok már egy ideje, hogy több megoldást kell keresni.

  91. Vérplazma kezelések. A létező kiút…
    Meggyőződésem, hogy a világ-karhatalom tagjai már mind megkapták.

    98: Dajtás:
    Ne beszélj hülyeségeket!
    ————————————-
    Az átküldött jó 600 oldalas, angol nyelvű könyvet elkezdtem tanulmányozni.
    Mit mondjak, nagyon lassan haladok vele. Még olvasom, ez esetedben jót is jelenthet.
    Az a bánatom, hogy bárhol keresek rá kontroll kísérletekre, mindig csak azok az oldalak jönnek szembe, amelyek vagy pénzért kipróbáltatnák velem, vagy keményen szidalmazzák és cáfolni próbálják a lefektetett elveket.
    Viszont elméletben nem tudom megcáfolni. Ki kellene próbálnom. Ennek megvalósítása viszont egyáltalán nem olyan egyszerű, még olyan szinten sem, hogy esetleg célzott kárt tudjak vele előidézni, de azt bizonyíthatóan és egyértelműen.

  92. 100 dajtás
    Sajnos tényleg ez a helyzet, de ezt nehéz megkerülni elvileg is, hiszen az oltásokkal szemben is az egyik járatos ellenérv, hogy olyan szert hoznak forgalomba, amely még nem ment végig az eddig szokásos protokollokon, nem kapta meg elég ember, nem ismerjük a kései mellékhatásokat.
    Pedig ezeket profi cégek gyártják, és valójában így is óriási pénzeket pumpáltak bele, hogy megfeleljenek az előírásoknak, de az idő szorításában így sem vitték végig őket a korábbi normáknak megfelelően.
    Tehát mi sem vagyunk következetesek, mikor egyszerre akarunk sok fázison át, sok emberen kipróbált, idő által igazoltan biztonságos, és ugyanakkor gyors szereket…
    Az említett német professzor azért volt olyan nagyvonalú, hogy eljárását feltette a netre, hátha akad olyan nagy cég, amely fantáziát lát benne, és felvállalja törvényeknek megfelelő gyártását, még ha ő maga nem is részesülne az anyagi hasznából…

  93. Re:101
    Szerezz laborlelettel igazolt HPV-s, herpeszes, hepatitises, koronás betegeket és mehet a teszt, csak egy gép kell hozzá… 😉
    Zapper vasak jók, csak drabálisak/nehezek, és drágák, ellenben ha kísérletezni akarsz in vivo, és érdemi tudományos igényességű méréseket csinálnál, akkor tudok proto gépet szerezni hozzá…

  94. Én mondjuk arra leszek kiváncsi, hogy ha nyáron bejönnek a nagy melegek, mit fog csinálni a rengeteg post covidos…

  95. Meg arra is kiváncsi lennék, hogy az utcára párolgó szennyvízcsatornák mennyire fertőznek… Merthogy anno Kínában igencsak permeteztek a fiúk az utcákon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük