(2720) Mindenki annyit ér, amennyije van

Tibor bá’ online

 

Ez a mondás lehet, hogy megállja a helyét, de a szerzőre egészen biztos nem érvényes, amire nagy pénzben nem fogadnék. O1G nagyot hibázott, de lehet, hogy most észhez tér. Lázár Jánost Sztálin már rég tarkón lövette volna, mint veszedelmes politikai riválist. Trockijt is utolérte, pedig fél világ választotta el tőle. A hatalom oly édes, hogy ott nagyon résen kell lenni.

Egyszer egy erős embert (strong man) megkérdeztek, milyen a hatalom. Azt mondta olyan, mint a szex, de a köbön, és sokkal tovább tart.

Szóval, a hatalommal vigyázni kell. Engem Lázár nyilatkozata a 400 órával (és annak fejleményeivel) kapcsolatban azt juttatta az eszembe, amikor Nagy Imre (aki szintén kommunista volt, és szintén moszkovita) kicsit enyhített volna Rákosi szorításán – meg is bukott Rákosi. Lázár János pont olyan Fideszes, mint O1G, pont úgy lop, és pont úgy nem érdekli a kisember, de egy kicsit enyhítene a nép szorításán.

Olyat engedett meg magának, amit „egy a zászló” óta senki se. Pedig a fegyelem és a lojalitás abszolút kötelező. És mivel Jani nem hülye, ez nem lehet véletlen. Ő kész a hatalom átvételre, ha az ellenzék tényleg összefog és kitartóan vezeti az egyre elégedetlenebb népet. Sikerülhet neki, mert az „egy a tábornak” semmi kedve együtt bukni a főnökkel. Persze O1G se hülye, hamarosan léphet egy nagyot, hogy elvegye a potenciális Lázárok kedvét. Na majd meglátjuk.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

37 gondolat erről: „(2720) Mindenki annyit ér, amennyije van

  1. Üdv

    „Mindenki annyit ér, amennyije van.”

    Jelentése, értelmezése: Ki sokat TUD, sokat is ér! Míg, aki keveset tud, keveset is ér!
    Tehát, nem az anyagira értendő a mondata, hanem a lexikálisra! Miért? Mert, például, hiába van valakinek sok pénze, ha mellette hülye a szerencsétlenje, így azt csak elherdálni képes, gyarapítani már nem tudja azt.

    A tudás gondolkodni tanít, a gondolkodás pedig, elvezet a hatalomhoz. – Alexander von Humboldt

  2. 2 – egy a sok közül:
    Csak nem te vagy a következő beépülni akaró, hivatásos Fidesz propagandista? 😀 Ha igen, akkor nem voltál ott az utolsó eligazításon. Lázárt már nem kell védeni. 😀

  3. @3
    „2 – egy a sok közül” Szerintem, jól olvasható a nickem: 1asokküzül. Ha kérhetlek, ne nevezz át!

    Aki TUD, az nem a személlyel kezd foglalkozni, nem személyeskedik, hanem az írt tartalomra reagál. Vajon, miért történt meg az, ami megtörtént az irányodból az irányomba? Hmmmm…?? Mi okozta ezt a bődületes marhaságot, amit válasznak szántál a beírásomra? Magasra tettem a lécet, és nem tudtad átugrani?

    Egyébként, nem vagyok Fideszes, csak nincs más, NINCS JOBB, amire lecserélhető lenne!
    Figyi: Valakit, valamit csak fikázni a leghüjébb is képes, mert logikus alternatíva felállításához már tudásra is szükség van, és az ilyennek, az már nincs a birtokában. Miért csak a képességedet mutatod ki folyamatosan ebben az O1G témában, ha azt hiszed magadról, hogy tudás is van benned?

    A mai ballibekre, meg csak ezt tudom idézni:
    A hatalom, tudás nélkül olyan, mint az életlen balta. Összezúz, ahelyett, hogy egyengetne. – Anne Bradstreet

  4. Egy kis kiegészítés:

    „Brüsszel tovább finanszírozza az ellene áskálódó Orbán-kormányt. Példátlanul magas, összesen 780 milliárd forintnyi támogatás ömlött be a magyar államkasszába Brüsszelből, decemberben. A Portfolio.hu részletes elemzésében arra nem talált választ, hogy az év végére rendkívül felgyorsult átutalásokért cserébe a kormány milyen engedményeket tett az Európai Bizottságnak. Cikkem végén felvázolok néhány lehetőséget. A Budapestre zúdult összegeknek köszönhetően 2018-ban összesen csaknem annyi (1451 milliárd forint) EU-pénzt kapott a kormány, mint amennyit idehaza kifizetett a nyertes pályázóknak (1597 milliárd forint). A decemberi forráslehívási hajrával az év utolsó hónapjában újra bátran lehetett pályázati döntéseket hozni, hatalmas összegben új nyerteseket hirdetni, és felpörgetni a kifizetéseket.

    A Brüsszelből beáramló pénzek nagy része közvetlenül és közvetve Nyugatra kerül vissza. A legnagyobb beruházások kivitelezői – Magyarországon egykor a Simicska-, újabban a Mészáros-cégek partnereiként – nyugatiak. Az itt felhasznált alapanyagok, berendezések nagy részét sem nálunk gyártják. S talán az sem véletlen, hogy a brüsszeli pénzcsap megnyitása előtt bejelentették: Magyarország német harckocsikat, illetve francia helikoptereket vásárol a hadseregének. Mert valamit, valamiért! – ez a kapitalizmus vastörvénye. Orbán pedig mindig kész adni az országéból, anélkül, hogy lakosainak orrára kötné mit, s miért tesz. Ideális helytartó…
    Így aztán továbbra is lélegeztető gépen tartják Orbánt és rezsimjét. Egyelőre. Talán azért, nehogy nagyobb lázadás alakuljon ki az egyébként ingatag és feszült nemzetközi, ezen belül európai helyzetben. De az ellenzéki képviselők egyre elszántabb megmozdulásai, közöttük több hiteles és elszánt, fiatal hangadó színre lépése, az ellenzéki pártok, a civil mozgalmak, a szakszervezetek akcióinak érzékelhető tervezettsége, a lépten-nyomon hallható morgolódás az egészség- és az oktatásügy anomáliáiról, a miniszterelnök repülőgépes kiruccanásai és a királyi várba költözése, vagy épp Lázár Jánosnak a rabszolgatörvényről, illetve a Fideszesek körében tapasztalható elégedetlenségről való megnyilatkozása miatt továbbra is tartom, amit a minapi cikkemben írtam: „az Orbán-korszak túl van a zenitjén, vagyis lényegében véget ért – függetlenül attól, hogy meddig maradhat még Orbán Viktor kormányon”.”
    https://bekialtas.blog.hu/2019/01/04/tankokert_eu-tamogatas

    Ehhez annyit tennék hozzá, hogy OV -val az EB, Brüsszel morgolódik, de abban OV zseniális, hogyan szerelje le a nyugat-európai vezetőket. Viszont, nem vettünk amerikai fegyvereket, eddig egyik fajtából sem.

    Brüsszel elkezdte ekézni a románokat, hogy korruptak, alkalmatlanok a soros 1/2 éves elnökségre, stb., míg Washington szerint minden ok velük, ott nincs már probléma, jó szövetségesek. Azok, hisz több milliárd USD értékben vettek, vesznek amerikai fegyvereket is. Most mi egyenlőre Brüsszelben „jó fiúk” lettünk, de ma a Washington Post -ban megjelent egy igen kemény, geopolitikai jellegű elemeket is tartalmazó kritika hazánkról, hogy Putyini szatellit állam, nem adtuk ki az elfogott fegyvercsempészeket nekik, stb.!
    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/orban-viktor-demokracia-kritika.676177.html

    Nem hivatalos amerikai vélemény cikk, de a szerzője James Kirchick, a Brookings Institution kutatója. A megfogalmazott kritika az amerikai kormányzati-, politikai – és gazdasági elit egyes köreinek véleményeként értékelhető. Hiába, nem vettünk amerikai fegyvereket, egyből elővettek bennünket, de eddig Trampli óta viszonylag békén voltunk hagyva, még a CEU ügy idején is amerikai „töketlenkedés” volt tapasztalható.

  5. Egyetértek. Pontosan ezért is írtam egy előző hozzászólásomban, hogy Orbánt csak egy önmagához hasonlóan vagy nagyobb geci tudja megbuktatni a saját pártjából. Hozzáteszem Lázár sokkal ügyesebb és eszesebb is, mint Orbán. Sokkal jobban tudja mi kell a népnek és sokkal jobban tudja azt is, hogy mikor kell visszavenni a nagy arcból. Most kicsit a háttérbe vonult mert ő azt is pontosan tudja, hogy egy ezt nem lehet sokáig csinálni és időben „kilépett” a főáramból. Azonban annyira nem lépett ki, hogy ne tudná azonnal átvenni az irányítást ha úgy alakulna. Lázárt félreállítani szinte lehetetlen, gyakorlatilag mindenről mindent tud, max meggyilkoltatni lehetne, azt meg nem hiszem, hogy meg mernék tenni.

  6. 6 – Thunder:
    Mészáros Lőrinc kihívóját meggyilkolták. Csak úgy mondom.

  7. 7.
    Ez így van Tibor bá, de azt gondolom Lázár sokkal nagyobb falat. És nem lehetne ilyen egyszerűen eltünteni, ahogy azt a szerencsétlen V. Andrást.

  8. Kit gyilkoltak meg és mikor? Nekem ez új!
    Nézz utána, már elég adatot tudsz.

  9. 2,4,5. Félreértés. Nem Orbán zseniális, hanem az EU – nak még így is megéri. Tisztában vagyunk vele, hogy mi folyik, és mik az ok-okozat összefüggések. Orbán azért 1 G mert itthon nemzeti köntössel takarózik. Hazudik éjjel, hazudik nappal.

  10. 2.
    „Jelentése, értelmezése: Ki sokat TUD, sokat is ér! Míg, aki keveset tud, keveset is ér!”

    És mit tud?
    Tud csalni, lopni, hazudozni és ezeket valami olyan magas szintre emelte, amit még nem láttunk ebben az országban. Tudja, hogyan kell a hatalmat megtartani a buta és aljas tömeg felett. „TUD”, tudja hogyan kell manipulálni, hazug propagandát nyomatni. Tudja, hogyan kell félmondatokat idézni úgy, hogy pont az ellenkezőjét sugallja vele, mint amit az idézett mondani akart, mint pl. most láthatjuk a Márky-Zay-t lejárató plakáton.
    „TUD”, tudja, hogyan kell a multikat kiszolgálni a saját népe kárára. Tudja, hogyan kell a társadalom különböző rétegeit egymás ellen fordítani, hogy azok egymást ellen harcoljanak, csengítve egymást, azaz hatékonyan „tud”-ja, hogyan alkalmazza az oszd meg és uralkodj elvet.

    Ezektől érne sokat Orbán? Ezen tudás tenné őt értékessé?

    Értelmezésed szerint Hitler egy nagy tudós volt, aki sokat ért, mert sokat tudott arról, hogyan kell a hatalmat megszerezni, majd politikai ellenfeleit félreállítva megtartani.

    4.
    „Egyébként, nem vagyok Fideszes, csak nincs más, NINCS JOBB, amire lecserélhető lenne!”

    Megint ez a büdös, ordas hazug mantra. BÁRKI JOBB, aki tisztességes vagy tisztességesebb, mint orbán.
    Ja, hogy nem lehet lecserélni? A buta és aljas választói tömeg miatt nem lehet lecserélni, meg az olyanok miatt, akik bevették az általad is hangoztatott „nincs jobb” hazugságot és képesek egy köztörvényes bűnözőt és maffia bandáját támogatni.

  11. 11 – Gyarmathy:
    Ne pörögj be! Az ilyen szarházi provokátoroknak nem érdemes válaszolni. Annyira aljasak, hogy nem érdemlik meg a jó szót.

  12. „Mindenki annyit ér, amennyije van”

    Valamelyik nap olvastam, hogy Lőrinc megháromszorozta a vagyonát egy év alatt. Legalább 160-170 milliárddal gazdagabb, mint egy éve.

    Micsoda zseni a csávó, csak rá kell nézni, meg meghallgatni az ‘értelmet’, amikor nyilatkozik.

    Egy év alatt minimum 160 milliárd, miközben milliók nyomorognak, miközben a melós túlórázhat a munkáltató kénye kedvére.

    Bontogassuk egy kicsit e 160milliárd/évet érő emberke értékét.

    Lőrinc barátunk jövedelme minden áldott nap 438 millió és 350 ezer forint
    Minden egyes órában éjjel és nappal 18 265 000 áll a házhoz
    A nap minden percében ez 304 400 forintot jelent
    azaz másodpercenként 5073 forintot ‘keres’.

    Dolgozz csak fideszes melós túlórázz orrvérzésig és a 40 milliós álomházad 20-30 év alatt meg is lesz, ha megéred.
    És még elvárják, hogy tapsolj, örülj, hogy Lőrinc az álomházad naponta 11-szer megveheti, mert ő ugyebár ‘ennyit ér’. Amíg te túlórázol 2 x 2000-ért, ő pihen két órát délután és mire felkel, már meg is van a közel 40 misi. 🙂

    12.
    Igazad van Tibor bá.

    A belgrádi kormánynak közel 3500 fizetett kommentelője van, mint kiderült. Vajon mennyi lehet orbánéknak?
    Hátha egyszer napvilágra kerül a lista, hogy mennyi van/volt és talán még az is, hogy kik voltak azok, akik képesek némi apróért védeni az égbekiáltó bűnöket elkövető, a rájuk bízott hatalommal visszaélőket és képesek idegesíteni, zaklatni a baromságaikkal, gennyes hazugságaikkal azokat, akiknek mindez nem tetszik.

  13. deja vu érzésem van.
    89-ben pont ugyanígy szakadtunk két pártra, hülyéztük egymást és meneteltünk Pető Ivánok Szabad Györgyök Dajcs Tomik… sőt horribile dictu Orbán Viktorok mellett vízlépcső ellen meg ‘demokráciát!’ kiáltozva a parlamentnél – szónokok jelmondatait skandálva…

    Tökéletesen leképezi az akkori pártosodást most is a társadalom (határainkon kívül és belül) – vicces hogy van pandantja Tibor bá’ blogjának is, ahol nem a világ végéről, hanem Új Aranykorról megy a szpícs 🙂 – nyilván korosztályi megosztottságban is…
    https://teveszmek.blog.hu/2019/01/03/_a_vilag_a_vesztebe_rohan

    Mi lett – mi lesz – ebből?
    Mennyit ér az ember ha csak ‘ennyije’ van?

  14. „A magyarországi bomlás jelei az ünnepek óta egyre nyilvánvalóbbak. Az előző Orbán-kormány Miniszterelnökséget vezető minisztere, Lázár János jelenlegi kormánybiztos arról nyilatkozott a Makói Városi Televíziónak, hogy nem utasítja el eleve a munka törvénykönyve módosításával kapcsolatos kritikákat. Azzal kapcsolatban, hogy az állami média épületébe bejutott parlamenti képviselőket erőszakkal távolították el, azt mondta: „Nekem az a véleményem, hogy egy országgyűlési képviselő, akit a nép megválasztott, minden körülmények között mentelmi jogot és tiszteletet érdemel. Az egy más kérdés, hogy ezzel él vagy visszaél”. Figyelmeztetett továbbá arra, hogy sok fideszes politikus lebecsüli az elmúlt hetek eseményeit, de ettől óva int mindenkit, hiszen az ország egyik fele nem a Fideszre szavazott, másrészről pedig nem lehet tudni, hogy ezeknek a tüntetéseknek hol van a határa.
    Bekövetkezett tehát az, amit néhányan előre vetítettek: a karácsonyi családi ebédeken, az újévi baráti összejöveteleken a vidéki Fideszes politikusok, potentátok, a holdudvarhoz tartozó oligarchák, helyi kiskirályok meghányták-vetették, hogyan hathatnak sorsuk alakulására az immár szűkebb pátriájukban is lábra kapott megmozdulások. És arra jutottak, hogy ők továbbra is abban a környezetben lesznek kénytelenek élni, ahol eddig éltek, és nem akarják kockáztatni már amúgy is megtépázott renoméjukat, s az abban a közegben ténykedő családtagjaikat sem kitenni inzultusoknak. Nem véletlen, hogy először épp egy vidéki nagyúr, Lázár János adott hangot nyilvánosan aggodalmának. Megjegyzem: talán megfelelő tanácsadó híján önmagára és körére nézve szerencsétlen módon. Hiszen félelmet árult el, és megrettenthette elvtársainak eddig kevésbé aggódó csoportját is. De ez legyen az ő gondja!”
    https://bekialtas.blog.hu/2019/01/05/bomlik_az_orbani_holdudvar

  15. 14.
    „Új Aranykorról megy a szpícs” ??

    Én nem látom, hogy hol menne Új Aranykorról a beszéd e blogon.

    Mi lesz ebből? Mi lesz az erkölcsileg, szellemileg, anyagilag lepusztított, lebutított, lealjasodott országból? Ahol redvás stadionokra, határontúli focicsapatokra, luxusrepülőre van pénz, de a kórházban fali kézfertőtlenítőkre, budipapírra meg szappanra nincs és közben a kórházi fertőzésekbe ezrek halnak bele évente?
    Mi lesz ott, ahol egy olyan maffia van uralmon, akikhez viszonyítva az olasz hasonló nevű bűnszervezet csak kismiska?

    Hogy mi lesz belőle, véres végkifejlet, vagy simán csak egyre elhatalmasodó pusztulás, azt nem tudom. De ami mára lett, már az is tragikus.

  16. 13 – Gyarmathy:
    Számomra egyértelmű, hogy azok tartoznak a fizetett hozzászólókhoz, akik ezt nyomják: „Nekem se kell a Fidesz, de nincs jobb. Ez kifejezetten egy pszichológus által megfogalmazott szöveg. Ez nem juthat eszébe minden második hozzászólónak. Itt legalább tízen ezzel érveltek. A másik központilag kiadott szöveg, támadni a bloggazdát, hogy csak annak ad helyet, ami véleményével megegyező. Ez olyanok sütötték el, akiknél kifejezetten liberális voltam. Vagyis indokolatlan volt a panasz.

  17. 17.

    Az az igazság, hogy nem irigyellek Tibor bá. Olyan hatalmas a tét, annyi pénzről, sőt most már emberi sorsok (minimum) százairól van szó, hogy a fidesz fiúknak már nincs visszaút. Ha sarokba szorulnak, szerintem mindenre képesek, olyasmikre is, amikre még ma gondolni se nagyon merünk.

    Tiszteletem, hogy ennek ellenére mégis foglalkozol ezzel a témával. Névvel, arccal kiállva, otthon élve ez mindenképp tiszteletet érdemel még akkor is, ha már elmúltál 85.
    Az pedig, hogy tűrted még a közelmúltban is az agyhalott, lelkileg és erkölcsileg totálisan nyomorék fideszes véleményeket,(sok esetben gyaníthatóan az ocsmány fizetett propagandát) az igazi toleranciára és hosszútűrésre vall. Én már réges rég kib@sztam volna őket, mert aki 2018-19-ben a fidesz aktív támogatója, aki megrögzötten írogat is mellettük, az szerintem észbontó szinten agyhalott vagy erkölcsileg hulla.

  18. 18. Gyarmathy
    Igazából néhány tucat vérfideszesnek nincs visszaút, a többséget kitevő seggnyalók pillanatszerűen tudnak segget váltani. A második VH után néhány főnyilast kivégeztek, a többi beállt kommunistának. 56 után a keményvonalasok hirtelen reformkommunisták lettek. A rendszerváltáskor a legnagyobb komcsikból lettek a legnagyobb kapitalisták.
    Ahogy Hofi mondta: a nyalás állandó, csak a segg változik.

  19. 18 – Gyarmathy:
    Ezen nem tudok változtatni. Ez alaptermészetem. 20 évesen se fogtam be a számat. 40 évesen se. Ezért mentem el szabadúszónak 35 környékén. Nem vagyok képes olyat írni vagy mondani, ami ellenkezik az elvemmel: „csak az igazat, csak a valóságot”.

    19 – gabiiii:
    Nyilvánvaló, hogy ha buknak, akkor a felső 20-30 ember nem tehet mást, mint vagyonával keres magának egy dél amerikai országot.

  20. Az utóbbi kb. két hétben sokszor olvastam, hogy a TV székházban Varjú László eljátszotta a földre kerülést, azaz színészkedett. Feldobta magát, eljátszotta, hogy hozzá nyúltak, hogy erőszakot alkalmaztak rajta.

    Ma érdekes felvétel került elő, íme:

    Döntse el mindenki, hogy mi is történt vagy mit lát. (Elnézést ha off, de nem tudtam hová tegyem be).

    19.
    Elég szomorú, ha így van, mert így a megtisztulás sincs biztosítva. Ha egy bayerzsóti, egy stepka és a hozzá hasonló másod és harmadvonalbeli szekértolók megússzák és erkölcsileg sem kapnak bélyeget, akkor sajnos nem sok jóra lehet számítani.
    És itt megint előjön, hogy miért ? Mert a társadalom erkölcsi és szellemi eredője túl alacsonyan van.

  21. 21: Ezt úgy hívják, hogy szivárogtatás. El nem tudom képzelni, hogy az MTVA elnök, kinek vagy kiknek léphetett a rá a lábára, hogy ezt a belsős saját felvételt kiszivárogtatták a 444 oldalnak, aztán tűzként elterjedt minden sajtóorgánumon.
    Még az MTVA is foglalkozott vele, igaz azzal, hogy ez a Varjú milyen erőszakos…, tény, 1x gáncsolt, pisztoly felé nyúlt a dulakodás közben, stb., csak hát 4-5 tagbaszakadt FBÖ -s próbálta kivinni. Mondjuk azért ki, vigyáztak rá. Mert amikor az egyik rá ül, és fojtó fogást alkalmaz , hamar kapcsol, hogy talán ezt mégsem kell, meg kényszerítő eszközök nem kerültek alkalmazásra.
    De ezektől függetlenül maga a videó tökéletesen szemlélteti a NER velejét, a rendszer lényegét…!

  22. Van jobb ! Például Toroczkai László ! Ha az országot úgy tudná vezetni, mint a saját városát akkor, sokkal jobb lenne nekünk. Egy déli határ menti lepukkant kisvárost indított el a fejlődés útján. A határt már hosszú évek óta védi a migránsoktól. Ő még nem csinált segget a szájából, és még lopással sem vádolták soha. Megalapította a Mi hazánk nevű pártot és gőzerővel szervezi az alapegységeit országszerte. Nem mindenben értek vele egyet, de biztos vagyok benne, hogy jobb mint Orbán.

  23. 19 – gabiiii: Az internet korában a mostani lihegő NER bandának talán már nehezebb dolga lehet. Régen a nép hamar felejtett, de ma már az internet őrzi ezek nyomait, évekkel később is kideríthető marad hogy melyik akkori nagyember köpi éppen szembe saját magát azzal amit majd akkor mond a mai idők szereplőiről.

    20 – Tibor bá’: „Nyilvánvaló, hogy ha buknak, akkor a felső 20-30 ember nem tehet mást, mint vagyonával keres magának egy dél amerikai országot.”
    A Föld mára összezsugorodott. A 20-30 felkutatható. Vissza az ország pénzét, a bűnösök pedig bűnhődjenek. MINDEGYIK azt kapja amit cselekedetei alapján megérdemel. Úgy, hogy a következő politikus generációk tanuljanak a NER lovagok büntetéséből, eszükbe se jusson az amit a mostani úgynevezett magyar „elit” csinál.

  24. 24.Nostradamus

    A rendszerváltás ota mindenki elszámoltatást igér és nem lett lesz belöle semmi.Néha beáldoznak egy két kis halat de az igazi bünösök tovább is büntetlenek maradnak..szép álom .hogy majd az uj vezetés megbünteti a Patás bandáját amikor az ellenzék is ugyan az a régi levitézlett garnitura mint amiböl a Fidesz is tele van….

  25. 11. Gyarmathy
    „BÁRKI JOBB, aki tisztességes vagy tisztességesebb.”
    Nekem gyakorlatilag tökmindegy, mert én Romániában élek és nincs magyar állampolgárságom. Csak kíváncsiságból olvasom ezt a marakodást. Hónapok óta. És már kezdek türelmetlen lenni, mert még mindig csak ilyen általános blablákat olvasok az O1G-t ellenzők hozzászólásaiban. Ideje lenne konkrétan megnevezni, hogy ki az, aki tisztességes, vagy tisztességesebb, mint O1G. Ha nincs ilyen, akkor a tevékenységed csak felforgatásnak számít.

  26. 13. Gyarmathy
    „A belgrádi kormánynak közel 3500 fizetett kommentelője van”.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy a belgrádi ellenzéknek nincs 1 darab fizetett kommentelője sem?

  27. 27 – proton:
    Nem tudom hány éves vagy. Éltél-e a Kárpátok Géniusza alatt. Ha nem, akkor fordulj a szüleidhez. A magyarok 1989 előtt nem cserélték volna le bárkivel a román diktátort? Persze, ha besúgó voltál, a feletet kérdés tárgytalan.

  28. 26.
    Tudod a BÁRKI, az bárki. Hogyhogy nem érted? És hogyhogy engem szúrtál ki? Csak nem veszélyes vagyok a NER-re?
    Egyszerűen és érthetően fogalmazok, józan paraszti ésszel is felfoghatóan?

    Nincs állampolgárságod, Romániában élsz, de kezdesz türelmetlen lenni? És kérdéseket teszel fel, választ vársz egy álkérdésre, és ha nevet említenénk, akkor lehetne rágni, fikázni és megosztásra használni?

    Nincs itt semmi marakodás, (hiába is sugallsz ilyesmit) csak kemény elemzés és leleplezés.

    Te valóban egy kis nyikhaj lehetsz, (ahogy Tibor bá utal rá) de arra is van esély, hogy egy bérkommentelő.
    És mivel velem, velünk van bajod, közben orbán és bandája ipari méretű lopásaival, mocskos propagandájával és a többi felháborító tetteivel nincs, így tisztesség, az kevés lehet benned.
    Ennél több szót nem érdemelsz részemről és a válaszod sem érdekel. (Hiába is írod meg, simán olvasatlanul átlépek rajta).

  29. 29 – Gyarmathy:
    Azt hiszem, hogy proton esetében O1G bálványosi (tusnádfürdői)beszédeinek a beszopásáról van szó. Ezek a szerencsétlen székelyek tömegesen Fidesz hívők O1G szívhez szóló, hazafias szövege, és az adókkal beszedett, az EU-tól kapott pénzek apró morzsáinak Székely földi adakozása miatt. Istenem, nem látnak az orruknál tovább.

  30. 30.
    Tibor bá, lehetséges, hogy igazad van.

    Tegyük fel, hogy így van, ez esetben elnézést kérek az atommagot alkotó barátomtól, ha a lelkébe tapostam, bár nem személyeskedtem jobban, mint ő tette velem. (Közben rájöttem, hogy nickneve miatt nem ment át a hszem, ezért a helyettesítés. 😀 )

    Volna felé és az erdélyi szavazó százezrek felé egy pici kérdésem.

    Ők levélben szavazhattak kb. 5 perc alatt egy bélyeg áráért, bár soha Magyarországhoz (mármint az mostani határokon belüli anyaországhoz) nem kötődtek, legalábbis adót nem fizettek, nincs semmilyen érdekeltségük nálunk.
    Én pedig(több százezer társammal együtt) aki nyugaton élek, melózok jelenleg, akinek van otthon háza, földje, mindenféle adókat fizetek még otthon, évente több milliót küldök vagy viszek haza, az egész rokonságom otthon lakik, nekem pedig röpke 800 km-t kellett utaznom és közel 50 darab ezrest (forintra átszomolva) kellett fizetnem, valamint egy napot eltöltenem az autóban, hogy szavazhassak.

    Már csak maradjunk itt. Hol itt a tisztesség, erdélyi testvéreim? Szerintetek rendben van ez így?
    Aki ilyen módszerekkel élve választatja meg magát az 1G vagy sem?

  31. 31 – Gyarmathy:
    Küldtem neked egy E-mailt, de visszapattant. Ha van hozzá kedved írj egy levelet nekem, hogy tudjam az élő E-mail címedet. evatibor@t-online.hu.

  32. 28. Tibor bá
    43 éves vagyok. A román “forradalom” idején 14 éves voltam. Kb. 10 éves koromtól néztem a szüleimmel a Panoráma c. műsort (a határ mellet éltünk), úgyhogy 14 éves koromban eléggé tisztában voltam a gazdasági és politikai helyzettel. Apám nem volt besúgó, sőt, anyám mindig félt, hogy egyszer elviszik, mert sokat jártatta a száját. Igen, Ceausescut lecserélték volna bárkire, meg is tették, mindenki örömmámorban úszott. Aztán az emberek fokozatosan rájöttek, hogy a bárkik az országot aprópénzért eladták, szétrabolták, kiszolgáltatták…

  33. 30. Tibor bá
    Rosszul hiszed. Soha nem vettem részt egy beszédén sem. TV-t nem nézek. Talán a rádióban hallottam részleteket a beszédeiből. Tudom, hogy mire megy ki a játék. És nem vagyok székely.

  34. 31. Gyarmathy
    A 29-re nem érdemelsz tőlem választ.
    Nem vagyok a barátod, de elfogadom a bocsánatkérésedet, habár tudnod kell, hogy nem tapostál a lelkembe. Számítottam erre a stílusra.
    Amúgy kétszer olvastam újra a hozzászólásomat, és egy szál személyeskedést sem találtam benne…
    Pici kérdésedre itt a pici válaszom: egyetértek veled, nincs itt tisztesség.
    Egyébként többször hangoztattam baráti körben, hogy semmi jogunk beleszólni az anyaország politikai életébe.

  35. 33 – proton:
    A rendszerváltás után az összes kelet európai országban megtörtént a kifosztás. Ez nem egy adott vezetőn múlott, de nálatok a korrupció miatt tüntetnek és váltanak le vezetőket. Nálunk semmi. O1G szisztematikusan tette rá a kezét mindenre, és elmozdíthatatlan. Ezért a BÁRKI. Hidd el, se Gyarmathy, se én nem a hasunkból beszélünk.

  36. Tegnapi hír, hogy Németországban a reptéri dolgozók sztrájkolnak.

    „A berlini Tegel reptér biztonsági emberei hétfő reggel, a spanyol Ryanair-személyzet a hét három napján, pénteken pedig Olaszország-szerte teszik le a munkát a reptéri dolgozók. Mindez igen sok európai, sőt tengerentúli gépet is érinthet – késések, járattörlések várhatóak.”

    Ezek a dolgozók jelenleg minimum 14 eurót keresnek óránként és 20 euróra szeretnék emeltetni. Egy rakás járatot töröltek máris miattuk. Egyet is ki fognak rúgni? Nem hiszem.

    Nálunk?
    Épp most döngölik a dolgozók jogait a földbe, az oligarchák azt tesznek a melósokkal, amit akarnak, a túlórájuk elrendelhető évente 400 órában és talán évek múlva, de inkább soha nem lesz kifizetve.

    És mernek ellene tenni, netalán sztrájkolni? A tetves fideszes sztrájktörvény alapján a szakszervezeti vezetők a saját vagyonukkal felelnek a sztrájk miatt keletkezett veszteségekért.
    Na erre varrjatok gombot.

    Mit érnek ezek a ‘szakszervezetek’?
    Csodállkozunk, hogy nem tesznek szinte semmit némi szájaláson kívűl?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük