(3481) Figyelmeztetés

Tibor bá’ fordítása online

 

2021 a 89. év

Szerzők:  Dmitry Orlov, The Saker, Victor Katsap and Evgenia Gurevich

Mi, Amerikában élő és ott dolgozó oroszok, fokozódó aggodalommal, egyre nagyobb szorongással figyeljük az amerikai és NATO lépéseket, ami egy elképesztően veszélyes pályán halad az Orosz Federációval való összeütközés felé. Ismerve mind az orosz történelmet, mind pedig az orosz társadalom, és haderő pillanatnyi helyzetét, úgy gondoljuk, hogy mint Amerikában élő oroszok, figyelmeztetnünk kell az amerikai népet, hogy hazudnak nekik. Az egyszerű igazság az, hogy ha Oroszországgal kitör egy háború, akkor az Amerikai Egyesült Államok teljes bizonyossággal el lesz pusztítva, és valamennyien meg fogunk halni.

Lépjünk egyet vissza és vizsgáljuk meg mi történt történelmileg. Oroszország idegen támadók okozta szenvedések végén 22 millió állampolgárt veszített a II. világháború alatt. A halottak legnagyobb része civil áldozat volt. Ezt követve az oroszok megfogadták, hogy ez soha többé nem következhet be. Jegyezzük meg azt is, amikor Oroszországot megtámadták, végül győztesen került ki a harcokból. 1812-ben Napóleon megtámadta Oroszországot, 1814-ben az orosz lovasság megszállta Párizst. 1941. június 22-én, Hitler bombázói Kijev lebombázásával indított háborút Oroszország ellen. 1945. Május 8-án a szovjet csapatok behatoltak Berlinbe. Azóta, azonban a dolgok megváltoztak. Ha, Hitler ma támadná meg Oroszországot, 20-30 perccel később halott lenne, bunkerja izzó romokban heverne, mert a Balti tengeren járőröző, egyik orosz hadihajóról indított Kalibre, szuperszonikus cirkálórakéta eltalálta volna. Az orosz hadigépezet működő készségét, a közelmúltban, látványosan bemutatta az ISIS elleni harcban. Valamikor, régen Oroszországnak saját területén zajló provokációt kellett feltartóztatni, majd ellentámadást indítani közelharcban. De, erre már nincs szükség. Az új orosz fegyverek képesek az azonnali és halálos ellencsapásra, észrevétlenül, megállíthatatlanul.

Ebből következik, ha holnap kitörne a háború Amerika és Oroszország között, akkor Amerika garantáltan le lenne törölve a térképről. Nem lenne többé elektromos áram, internet, olaj és gázvezetékek, országutak. A közigazgatás megszűnne létezni. A világ különböző tájain kiépített amerikai támaszpontok nem kapnának több utánpótlást. Az anyaországot radioaktív hamu lepné be. — Ezt, nem ijesztgetésnek szánjuk, mi magunk vagyunk megrémülve, mert tudjuk, hogy ha megtámadják Oroszországot, azok nem fognak meghátrálni, ellentámadásba fognak átmenni, és megsemmisítik az Egyesült Államokat.

Az amerikai vezetés mindent megtett, hogy a szakadék szélére kerüljünk. Először is, oroszellenes politikájával sikerült meggyőzni az orosz vezetést, hogy engedményeket tenni a Nyugat felé, vagy tárgyalásokat kezdeményezni egy hiábavaló vállalkozás. Nyilvánvalóvá vált, hogy a Nyugat minden oroszellenes kormányt, mozgalmat, vagy egyént támogatni fog, legyenek azok adócsaló orosz oligarchák, elítélt ukrán háborús bűnösök, szaudiak által támogatott terroristák, vagy katedrálisokat szentségtelenítő moszkvai punkok. És most, hogy a NATO megszegte korábbi ígéretét és egészen az orosz határig terjeszkedett, haderőket telepített a Baltikumba, puskalövésnyire Szentpétervártól, Oroszország második legnagyobb városától. Most, hogy az oroszoknak nincs hová visszalépni, nem fognak támadni, de meg se adják magukat. Az orosz vezetés bírja az orosz nép 80 százalékos támogatását, a hiányzó 20 százalék úgy gondolja, hogy a kormány túl engedékeny a Nyugattal szemben. Az nyilvánvaló, hogy Oroszország nem marad tétlen, és egy újabb provokáció, vagy egyszerű tévedés beindíthat olyan esemény folyamatot, aminek a vége sok millió amerikai halála és az ország romokban heverése lesz.

Ellentétben számtalan amerikaival, akik egy háborút egy izgalmas, győzelemmel járó idegen kalandnak tekintik, az oroszok gyűlölik a háborút és tartanak tőle, de ezzel együtt készek, mert most már évek óta készülnek rá. Az orosz háborús felkészülés igen hatékony. Ellentétben az amerikaiakkal, akik megszámlálhatatlan milliárdokat költenek, hihetetlenül túlárazott fegyverkezésre, mint például az F-35 vadászgép. Az oroszok kényesen ügyelnek a fegyverkezésre fordított pénzekre. Becslések szerint tízszer hatékonyabbak az amerikaiaknál. Az igaz, hogy az orosz gazdaságot megrázta az energia árak drasztikus csökkenése, de szó sincs arról, hogy romokban heverne.

Mind az orosz hagyományos, mind pedig a nukleáris haderő kész a harcra és bőven felér a NATO haderejével, különösen, ha a harcokat közel az orosz határhoz kell megvívni, de egy ilyen harc mindkét oldal számára fel fog érni egy öngyilkossággal. Biztosak vagyunk abban, hogy Európában egy háború nagyon gyorsan nukleárissá válik, és ahogy a NATO az atomhoz nyúl, az orosz erők azonnal nukleáris támadással fognak válaszolni, ahol a célpont az amerikai kontinens lesz. Ellentétben néhány felelőtlen amerikai propagandával az amerikai Anti Ballisztikus Rakétarendszer nem képes megvédeni az amerikaiakat az orosz nukleáris csapástól. Oroszországnak meg vannak az eszközei, hogy az amerikai célpontokat megsemmisítse hosszú hatótávolságú nukleáris fegyverekkel.

Az USA és Oroszország egyetlen ok miatt tart az összeütközés felé. Ez pedig az, hogy az amerikai vezetés nem hajlandó elfogadni egyenlő partnerként az oroszokat. Washington elhatározta, hogy ők a világ vezetői és ők a „megkerülhetetlen nemzet”, annak ellenére, hogy befolyásuk folyamatosan csökken. Külpolitikájuk és katonai kalandjaik Irakban, Afganisztánban, Líbiában, Szíriában, Jemenben, Ukrajnában katasztrofális eredményeket hoztak. Amerika globális vezető szerepét se Oroszország, se Kína és még több ország, nem hajlandó elfogadni. Ez a folyamatos és nyilvánvaló hatalomvesztés az amerikai vezetést hiszterizálja. A hisztéria pedig csak egyetlen rövid lépésre van az öngyilkosságtól. Az amerikai politikai vezetést pszichiátriai megfigyelés alatt kellene tartani.

Abszolút biztosak vagyunk abban, hogy Oroszország nem fogja megtámadni se Amerikát, se az európai országokat. Oroszországnak esze ágában sincs visszaállítani az USSR-t. Nem létezik se orosz veszedelem, se orosz agresszió. Oroszország gazdasági sikerének kulcsa, hogy korábbi támogatásait megszüntette, és kizárólag csak az orosz érdekeket nézi. Azonban abban teljesen biztosak vagyunk, ha Oroszországot megtámadják, vagy akárcsak megtámadással fenyegetik, nem fog meghunyászkodni. Szomorú szívvel engedelmeskedni fognak felesküdött kötelességüknek és Amerikát el fogják árasztani nukleáris rakétákkal, ami után Amerika sose fog újjáépülni.

Abban az esetben, ha egy meglepetésszerű első csapásban a teljes orosz vezetés életét vesztené, az úgynevezett „holt ember keze” (a „perimetr” rendszer) automatikusan elindít elég rakétát ahhoz, hogy Amerikát lesöpörje a térképről. Úgy gondoljuk, hogy nekünk kötelességünk megtenni mindent egy ilyen katasztrófa elkerülésére.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

18 gondolat erről: „(3481) Figyelmeztetés

  1. Balabla… Azon kívül hogy vannak atomfegyverei, a katonai költségvetése kb. Olaszországéval vetekszik. Nem beszélve arról, hogy ha Amerikát tamadja, az egész NATO / nyugati világ fog válaszolni.

  2. 1 Minato
    Nem a lényegre figyelsz.
    Az oroszok tudják jól, hogy semmi esélyük megúszni egy esetleges nukleáris konfliktust, csak azt szeretnék tudatosítani a másik félben, hogy nekik sem.
    Ez egy konfliktus kerülő megközelítés, ami figyelmeztet, hogy bármelyik fél kezdi, mindenképpen mindkét fél totális pusztulásához vezet.
    Ha én belepusztulok a konfliktusba, akkor nem vigasztal, hogy a másik tízszer is belepusztult volna a csapásba amit kapott…

  3. 1: Tibor’bá már a kezdetek óta teret ad ezeknek az orosz-amerikai háborús jóslatoknak, amit nem is értek, mert ha egyik béna összeesküvés elmélet nem fér bele, akkor a másikat se kéne ápolgatni. De persze ez az ő dolga, max. nem kell komolyan venni ezeket az írásokat, majd elcsámcsongnak rajta a MangaMongúz féle „szakértők”.

  4. 4.Tibor bá:
    „Ez nem háborús jóslat, hanem helyzet felmérés és figyelmeztetés.”

    Annak meg eléggé egyoldalú.

    Hosszan lehetne rámutatni ezekre, de minek, mi értelme lenne?

  5. Azért azt mindenkinek illene elismernie, hogy Oroszország -ahogy hubab is írta- próbálja elkerülni a konfliktust. Putyin deklarációi vagy az ilyen hasonló cikkek ennek bizonyítékai.
    USA soha nem mond hasonlóakat, ellenben folyamatosan provokál.
    Én biztos nem vagy elfogult a ruszkikkal szemben, mert van vaj nekik is a fejükön és a terrortól sem riadnak vissza, de ők inkább kompromiszum-készebbek.

  6. Én nem tudom.
    https://9gag.com/gag/a3EKbw5
    -Mi nehéz Oroszországban?
    -Minden nehéz oroszországban!
    -A nyugati hallgatóink talán semmit nem tudnak Oroszországról.
    -Ne gyertek Oroszországa! Kérlek, vigyetek el innen!

    Hogy 80% támogatja a kormányt, a többi 20% meg csak még keményebb lenne… Na persze!

  7. Ha ezek ketten (USA – oroszok) nekiállnak háborúzni, akkor lesz – illetve már van is egy röhögő harmadik: Kína. Kína már most is akkorákat röhög a markába, hogy csak na, és nem kell semmit sem tennie, MINDEN a kezére játszik…

  8. Nagyon fontos blogbejegyzés. Sajnos a jelen helyzetben tényle az a legnagyobb veszély, hogy Amerika háborút indít Oroszország ellen, mert Oroszországot nem sikerült leigázni (a 90-es években megpróbálták). Egyébként minden, amit a nyugati sajtó állít Oroszországról hülyeség. Nem mérgezte meg senki Navalnijt, továbbá Oroszországban Navalnij politikailag egy jelentéktelen figura. A CIA törhette volna magát, hogy egy meggyőzőbb alakot állít a gyarmati törekvéseinek élére, de csak ennyire futotta nekik? De a többi történet az orosz mérgezésekről, ugyanúgy elég butuska. A Skripal-sztori, a Litvinyenko, stb., nyugaton csak azért hiszik el ezeket, mert ott túl sok James Bond filmet néznek.

    Egyébként fontos megjegyezni, hogy bár Amerika jóval többet költ fegyverkezésre mint Oroszország, távolról sem biztos, hogy jobban is áll ezen a téren. Az orosz S-400 rakétavédelmi rendszer Szíriában annyira bizonyított, hogy a NATO-tag Törökország is, valamint az amerikai proxy-állam India is azt vette. Oroszországot egyébként az S-400 tovább fejlesztett változata, az S500 védi. De ezenkívül az oroszok fejlesztettek hiperszonikus rakétát, atommeghajtású és atomtöltető (akár 100 kilotonnás) torpedót, amelynek a sebessége messze felül múlja az eddig létező torpedoét, ötödik generációs vadászgépeket, stb.

    Mindeközben az USÁnak olyan projektjei voltak, mint az F-35-ös vadászgép, amely nagyon sokat adott hozzá a védelmi költségvetéshez, de mást nem csinált, egy hatalmas bukás.

    Oroszország kevesebbet költ fegyverkezésre, de jóval hatékonyabban. Az oroszok tudják, hogy meg kell védeni magukat. Az USÁban a fegyverkezés inkább egy nagy üzlet. Ez azt jelenti, hogy a fegyvergyártók lobbistái érvényesülnek, a cégek megkapják a méreg drága megrendeléseket, akkor is, ha nem teljesítenek.

    Ez nem összeesküvéselmélet. A nyugati világ, elsősorban az USA, háborúra készül Oroszország ellen. A NATO-t lényegében az orosz határig tolták, Ukrajnában 2014-ben orosz ellenes puccsot szerveztek, továbbá a nyugati sajtó tele van olyan történetekkel, amelyek részben arra jók, hogy hergeljék az embereket Oroszország ellen. Olyan törtenetek mint Navalnij kitalált mérgezése, a Skripalék kitalált mérgezése, a Magnitszkij történet, Litvinyenko, stb., mind a casus bellit építik. (Régen volt egy film, a Doctor Strangelove, ahol az őrült amerikai tábornok azzal vádolta az oroszokat, hogy megmérgezték az amerikai ivóvizet. A fent említett történetek ebbe a kategóriába tartoznak.) Továbbá a nyugat állandóan szankciók alatt tartja Oroszországot (ezt is lehet háborús aktusként értelmezni).

    Egy másik tényező, viszont, hogy az oroszok védelmi költsége ugyan jóval kisebb mint az USA-é, de nem biztos, hogy nem hatásosabb. Az oroszok tudják, hogy nekik meg kell védeni magukat, nekik ez létfontosságú. Az utóbbi évtizedben az oroszok fejlesztettek hiperszonikus rakétákat, atommeghajtású és atomtöltetű torpedókat (amelyek a világ összes torpedójánál fürgébbek, és akár 100 kilotonnás atomtöltetet is hordozhatnak), fejlesztettek ötödik generációs vadászgépeket, és van egy rakétavédelmi rendszerük az S-sorozat, amely Szíriában bizonyított. Annyira, hogy a NATO-tag Törökország is vásárolt belőle, valamint az amerikai proxi-állam India is. (Ezek az S-400-at vették, aminek egy fejlettebb változata, az S-500, védi Oroszországot.) Eközben, az USA rengeteg pénzt költött az F-35-re, amely egy teljes bukás volt. Az USAnak a hadiipar nem létfontosságú, ott ez az egész részben inkább csak üzlet. Ez sokszor azt jelenti, hogy a fegyvercégek lobbijainak köszönhetően, az állam ad pénzt a projektekre, de a projekteknek nem kell bizonyítaniuk, mint pl. az F-35 esetében történt.

    Minato: Lehet, hogy kisebb az orosz védelmi költségvetés, de valszeg hatásosabb. Az oroszoknak a védelem egzisztenciális kérdés. Az utóbbi évtizedben az oroszok kifejlesztették a világ első hiperszonikus rakétáját, van ötödik generációs vadászgépük, atommeghajtású és atomtöltető torpedójuk (Poszeidon), valamint az S-sorozat rakétavédelmi rendszerük, amely Szíriában bizonyított, és amelyet a NATO-tag Törökország is megvett, de megvette az USA szövetséges India is.

    Az USA viszont milliárdokat költött pl. az F-35 projektre, amely egy bukás lett. Az USA-ban a hadiipar lobbistái erősek Washingtonban, és sikerrel megszerzik a pénzt az ilyen projektekre, viszont, nincs minőségi kontroll. Ha az F35 rossz, akkor is dől a lé…

    3 – Ir01

    Nem lehetetlen, hogy háború lesz a nyugat és Oroszország között. A nyugat egyfolytában uszítja a saját közvéleményét az oroszok ellen, olyan butuska történetekkel, mint Navalnij, Szkripal, vagy Litvinyenko “mérgezése”. Továbbá a NATO-t kitolták az orosz határra (mint azt a cikk is írja), valamint koholt vádak alapján Oroszországot szankciók alatt tartják. Volt egy amerikai támogatású puccs Ukrajnában (Majdan) 2014-ben, volt egy puccskisérlet Belaruszban tavaly (meghiúsult), és sorolhatnánk. Mindkettő célja az volt, hogy a két országot a NATO felé tolja.

    Ennek ellenére Oroszország nem omlott össze gazdaságilag, és katonailag erősödött az utóbbi években.

    Egy további idevágó hír a Russia todayről: Moszkva válaszlépéseket igér, ha az USA rakétákat telepít Japánba.

    Balázs 7

    Az a baj, hogy az orosz vezetésben okos emberek vannak, és egy igen kimért politikát folytatnak. Az USA és az EU viszont vagdalkozik, fenyeget, és mindig a saját felsőbbrendűségtudatára utal, annak ellenére, hogy intelligenciában egy von der Leyen, egy Borrell, vagy a Biden adminisztráció Antony Blinkennel együtt poros nyomába nem ér egy Putyinnak vagy egy Szergej Lavrovnak.

    Ebben a konfliktusban az oroszok a “felnőttek a szobában.”

    Világfigyelőnek, mint új fiúnak nem mentek át a hozzászólásai. Ezeket összevonva átengedtem. Az összevonás miatt tűnik úgy, hogy ismétli önmagát.

  9. 5 – Idegen:
    Egy helyzet felmérés hogy lehet egyoldalú? Legfeljebb hibás, irreális, de egyoldalú?

  10. Tibor bá értekezésében ott van nagy betűvel,hogy figyelmeztetés.Csak azt tudnám ,hogy kit figyelmeztet és miért?Azt gondolja,hogy elolvassa az amerikai vagy az orosz vezérkar a fenti sorokat és azonnal elszégyellik magukat és békét kötnek?
    Vagy talán az átlagembert figyelmezteti,de hát egy átlagember ebben a témában semmit sem tud tenni.Vagy talán arra figyelmeztet,hogy itt van az idő atombomba biztos bunkerek építésére?Vagy egyszerűen jó kedvre akar deríteni?
    Ilyen alapon akár egy jó vicc leírása is sokkal hasznosabb lenne!

  11. Sándor55: Én úgy látom ez nem Tibor bá értekezése hanem a cím alatt felsorolt szerzők figyelmeztetése. Így kezdik: „Mi, Amerikában élő és ott dolgozó oroszok” Szerintem ha megkérded Tibor bát, megmondja hogy a szerzők miként tették közzé ezt a felhívásukat. Abból aztán spekulálhatsz, hogy ez kihez juthatott el és milyen hatása lehet.

  12. 12 – sandor55:
    Ott tévedsz, hogy a figyelmeztetésnek nem feltétlenül kell tárgyának lenni. Például: Vigyázz ha jön a vonat!

  13. Nem hiszem, egyre inkább cimbik. Ami jónak mondható.

  14. A béke egy cérnaszálon csüng:
    250 000 katona és 12 000 harckocsi sorakoznak Oroszország határán – Ukrajna tartalékosokat hiv be – Nézze meg a csapatok mozgását (videó)

    WarNews247
    Από μια κλωστή κρέμεται η ειρήνη: 250.000 στρατιώτες και 12.000 άρματα μάχης παρατάσσει η Ρωσία – Καλεί εφέδρους η Ουκρανία – Δείτε μετακινήσεις δυνάμεων (βίντεο)

    Az ismert ukrán újságíró, Maxim Nazarov elárulta, hogy Kijev megkezdte a tartalékosok behívását és az általános katonai mozgósítások listájának elkészítését.
    A napvilágot látott videók hatalmas erők mozgositását mutatják Kijevből.
    Hét vonatszerelvény tele harckocsikkal, páncélosokkal és tüzérséggel szállítottak erőket Donyeck határáig.
    Moszkva ma reggel óta szigoru hangon, és felszólítja Kijev-et visszavonulásra.
    A fekete-tengeri flotta zászlóshajója, az „Moszkva” orosz cirkáló belépett a területre, és harci csapatával haladéktalanul megkezdte a légvédelem, az elektronikus hadviselés és a forgatókönyv szeriti hajóvédelmet a csatában.
    Emlékeztetünk arra, hogy a „Kolpino” és a „Veliky Novgorod” tengeralattjárók Kalibr cirkálórakétákkal kihajóztak a nyilt vizekre.
    Az orosz média szerint:
    „Az új, teljes körű háború a jövő héten, március 15-én kezdődik Kijev által Oroszországnak eljuttatott ultimátumot követően.
    Ma az ukrán hadsereg jobban képzett. Ez 250.000 férfi és jobban szervezett. Kiképzést kaptak. Nem szabad túlbecsülnünk őket, és nem is szabad lebecsülnünk őket.
    Ezen kívül a külföldi országok segítenek Ukrajnának. Ne felejtsük el azokat a török ​​drónokat sem, amelyek győzelmet hoztak Hegyi-Karabahban, Kijev két századot vásárolt tőlük. Ugyanakkor velük vannak török ​​katonai tanácsadók is.
    Ugyanakkor az amerikai Pentagon főként hírszerzéssel segíti az ukrán hadsereget. Nemrégiben egy felderítő századot telepítettek támadó MQ-9 Reaper drónokat 90 pilótával együtt Romániában.
    Olyan információkat gyűjtenek, amelyek korábban nem voltak. Kijev ellátási bázist ad nekik, mert Románia messze van, és hatótávolságuk rövid.
    „Más szóval, az ukrán hadsereg 2021-ben a törökök és az amerikaiak parancsnoksága alatt fog támadni”
    Az oroszok a török ​​Bayraktar TB2 tömeges lelövésére készülnek Kelet-Ukrajnában. A törökök a Líbiában és Hegyi-Karabahban sikeresen használt drónoktol félnek.
    A Donbasi oroszoknak nincs megfelelő légvédelmi fegyverük a török ​​gyártmányú ukrán drónok lelövésére.

    Úgy tűnik, hogy Kijev nincs tisztában a helyzetével és időn kivül is van, mivel úgy véli, hogy „villámháborút” nyerhet!
    Moszkvában pedig azon tanakodnak, vajon azok, akik Kijevet irányítják, elvesztették a kapcsolatot a valósággal?

  15. 3481-figyelmeztetes

    Közvetlen katonai összecsapások újabb fordulója előtt nézünk:
    -10 000 katonát gyűjtött össze Azerbajdzsán az örmény határon.
    – 7500 katonát mozgósított Jereván.

    Προς νέο γύρο συγκρούσεων: 10.000 Στρατό στα σύνορα της Αρμενίας συγκέντρωσε το Αζερμπαϊτζάν – 7.500 δυνάμεις κινητοποιεί το Γερεβάν (βίντεο).

    A Biztonsági Tanács összehívását kérte az orosz elnök
    V. Putin, hogy megvitassák a Hegyi-Karabahi konfliktust.

    Örmény források szerint nagyon valószínű, hogy Azerbajdzsán a következő napokban új meglepetésszerű támadást indít a Karmir Shuka régióban.
    Ez egy stratégiai terület, amelyet nem sikerült megragadni az előző konfliktusban. Ha most megkaparintják, akkor egy kereskedelmi folyosójuk lesz Sushi területén.
    További örmény források szerint vannak arra utaló jelek, hogy Örményország déli részén török-azerbajdzsáni hadművelet közeledik.
    Azeri források hangsúlyozták, hogy az oroszok Szírián keresztül segítséget nyújtanak Örményországnak.
    Az biztos, hogy Kelet-Ukrajnában és Hegyi-Karabahban a dátum ugyanaz: március 15-től kezdődően.
    Behangolt konfliktusok ugyanabból a központból vagy csak furcsa egybeesés, ami nem lehet véletlen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük