(3477) Nőnap

Antalffy Éva vendégposztja

 

Nőnapi elmélkedés.

Évente, e jeles napon, a nők izgatottan várják a virágcsokrokat, a férfiak pedig nagy igyekezettel próbálják beszerezni, szívük hölgye kedvenc virágcsokrát. Felmerül bennem a kérdés, tényleg minden nő az érdemei alapján kapja?

Ismeretségi köreimből szerzett tapasztalataim szerint, nem. Nőnek születni egy dolog, de sokan ebből ki nem érdemelt előnyt próbálnak kovácsolni. Ez a nap nem az önmaguk által érvényesülni tudó, komoly területeken helytálló nőket ünnepli. Az ilyenek nem érdekesek, idejüket nem férfiak kihasználásával töltik.  Örömmel elfogadják a csokrot, megköszönik, és fel sem merül bennük, a „mert megérdemlem” szlogen.

Ez a nap a barátnők, kolléganők napja.  Jókat lehet rivalizálni, ki kapott több és nagyobb csokrot. Ez a nap azokról szól, akik szívesen lefekszenek a főnöknek egy kis fizetésemelés reményében, büszkén dicsekednek családos férfi elcsábításáról. Nők, kiknek a férj (elmondásuk szerint) egy szerencsétlen balfék, bár annak idején épp ez volt férjfogásuk alappillére. Nők, akik bármikor lelépnek (gyereket otthagyva), egy jobb lehetőség reményében. Nők, kik maradnak a lakásban, miután a férjet jól megkopasztották. Ők az igazi nők, mert tudnak női mivoltukkal élni.

 

Elnézést, nem akartam ünneprontó lenni, de nem vagyok benne biztos, hogy minden nő megérdemli azt a bizonyos nőnapi virágcsokrot.

PS: Szeretném megköszönni a férjemnek, Tibornak, hogy nekem az év 365 napján nőnap van.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

29 gondolat erről: „(3477) Nőnap

  1. Ezúton is üdvözlöm Nőnap alkalmából egy virtuális virágcsokorral! 🙂

  2. Tibor bá,
    ilyen súlyos lenne helyzet ezen a fronton is??? Természetesen vannak ilyen nők is, csak azokat p…nak hivják. És valószinűleg korcsoportonként is változik a tisztességesek / k…vák aránya :))

  3. 2 – GErgo:
    Nem vagy elég figyelmes, a posztot nem én írtam. Kérdésedre nem tudok válaszolni. Éva pénzügyi osztályvezető volt, több tucat nőnek volt a főnöke. Szerintem onnan tud „valamit”.

  4. Ha már negatív a poszt akkor írok negatívumot 😀 .
    Sokat változott a világ az elmúlt 20 évben. Egyrészt előretört a feminizmus.A nők egy részéből az alázat a férfi iránt már nincs meg. Vagy az sincs meg hogy egyenrangú félként jelenik meg mindkét pár. Sokszor a hétköznapi életben már a nő leoltja a férfit mint a szart.(köszönhető ez persze a médiának és a tévéműsoroknak) Sok esetben a nő akar felül lenni.Persze az ilyen nők azért lesznek olyanok mert a férfiak is változtak, genyók lettek, tehát ők sem olyanok mint a régi férfiak. Mindemellett megjelent az hogy vannak nagyon jó nők jól néznek ki) akik ma feltuningolják magukat még ruhákkal és mindenki őket akarja megdugni.
    A csúnyábbakat kevesen. Pl netes társkeresőkre múltkor beregisztrált egy nő kamuprofillal egy felmérés kedvéért. 2 nap alatt 200 levelet kapott. Nyilván sokan csak baszni akartak. Van aki havi 1 milliót ajánlott ha néha kefélnének. Itt kinyílik a nők egy részének a szeme és elkezdenek a pénzre menni. Na de amúgy is az a mondás hogy a nők többsége csak a pénzre megy.(Bár elmondások szerint így volt ez 100 éve is.) Meglegyen az exisztencia vigye ide oda a férfi, kirándulni színházba, legyen jó autója és baráti köre. Úgyszólván sok nőnek olyan férfi kell aki mellett éli az életet és a pillanatnyi körülmények számítanak (színház, szórakozás , kocsizgatás, kirándulás, új konyha) -mindezt persze sokszor hitelre.
    Után a meg jön a válás.A statisztika ugye 10-ből 8 esetben válás ha jól tudom.És a kilencedik kapcsolatban sincsenek már jól csak épp már nem válnak el 😀 , csak külső szemlélőnek tűnik úgy hogy minden rendben van.

    Munkahelyen nálunk is van pár piszok jó nő és az ember szíve megszakad hogy nem dughatja meg őket de én azzal nyugtatom magam ilyenkor hogy a több tucat férfiból akik ott dolgoznak ők sem dugják meg nemcsak én 😀 , mert álmodozni persze mindenki álmodozik:D (mert általában van férjük , meg amúgy mindenhol van 1-2 nagyon jó nő,és minden férfi fejében megfordul a szex amikor ránéz de ha megnézzük akkor csak elérhetetlen álom a többségnek)

  5. 2 & 4:
    Simán nem értitek meg Éva posztját. Egyszerűen arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a nők túlnyomó többsége nem érdemli meg azt a reverenciát, amit a férfiak nőnap alkalmából csapnak.

  6. Anyák napja detto.
    Meg ebben az esetben, ha már van (de minek is kell? Merthogy a nők napjának megvan a története, oka, rendben.): szülők napja kellene legyen, igazságosan. Mindig hiányoltam. (Tudom, azóta van apák napja is, bár elég alternatív. :))

  7. Kedves Ivett!

    Elnézésed kérem, hogy csak most reagálok a hozzászólásodra.
    Köszönöm, hogy nő létedre felvállaltad, és megértetted mit szándékoztam kifejteni a posztban.
    Igen, bennem is már jó párszor felmerült, hogy igazságos-e ez a nők látványos előtérbe helyezése? A mai világban épp elég munka, felelősség hárul a férfiakra is. Sok helyen a férfi ugyanúgy kiveszi a részét a házi teendőkben.(házimunka, gyereknevelés)

    A posztnak nem az a témája, hogy egy nő kurva, vagy jó néz ki, hanem a férfiak kihasználása, amit észre sem vesznek.

    De talán egy férfi őszinte kitárulkozása mindennél beszédesebb.

    Magyar felírat, hogy a finom lelkű férfiak is könnyebben megértsék. Nőtisztelők előnyben.

  8. Kedves Éva!

    Köszönjük ezt az őszinte és szókimondó írást! Így, női szerzőtől elegáns. Egy férfi szájából sokkal rosszabbul hangzott volna.

    Szeretném ezen felül kifejezni a hálámat mindazoknak a köztünk élő Nőknek (igen, nagybetűvel) akik a fent leírt típus ellenkezői: önzetlenek, a családjukkal odaadóak és gondoskodók. A munkájukban fegyelmezettek, szorgalmasak, sokat végeznek, egyszerre keresnek pénzt és figyelnek a gyerekekre, férjre, háztartásra. Sokszor erejükön felül, holtra fáradva. Isten éltesse mindannyiukat! Becsüljük meg őket, és vigyázzunk rájuk, hogy ne égjenek ki!

  9. Kedves Ábel!
    Mindig a tisztességes, fair játékot szerettem.
    Én köszönöm a hozzászólást.

  10. A nők helyzete, a legfejlettebb országokban elő nők egy részét kivéve, ma is az alávetett, másodrendű, kiszolgáltatott ,elnyomott,kihasznált fogalmakkal jellemezhető.
    Még azokban az országokban sincsen nemek közötti egyenjogúság ,ahol már veszített az erejéből a 7 000 éves írott civilizacio alatt toretlen folyamatossággal regnáló apajogu patriarchális társadalmi berendezkedés.
    A nők meg Európaban és Amerikában is alacsonyabb bért kapnak ugyanazért a munkáért.
    Ennek a méltatlan társadalmi igazságtalanságnak az eredeti és fő oka az anyaság.
    Talán egyszer teljes lesz az emancipáció, ugyanúgy ahogy a rabszolgatartás is megszűnt.
    Őszinte szívvel kívánom ezt minden Nőnek!
    Mert megérdemlik!
    Megjegyzem az egyenjogúság teren az emberiség nemcsak a nőknek adós.
    Kedves Éva ,köszönjük a gondolatébresztő postot.

  11. Kedves Éva!

    Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a szép dalt!
    Sajnos, manapság átestünk a ló túloldalára (ebben is), a férfikultusz helyett nőkultusz kezd lenni, agresszíven nyomulós női karakterekkel pl. filmekben, sorozatokban, ami egyáltalán nem tetszik. Mondom ezt abszolút emancipált gondolkodású nőként. Miért nem lehet megtalálni az „arany középutat”? Nem lenne olyan bonyolult.
    És igen, ha az ember rálelt a Társára az életben, nagyon meg kell becsülni, oda-vissza!

  12. 10 ” A nők helyzete, a legfejlettebb országokban elő nők egy részét kivéve, ma is az alávetett, másodrendű, kiszolgáltatott ,elnyomott,kihasznált fogalmakkal jellemezhető.” – Ez egy hatalmas nagy bullshit. Egyszerűen nem igaz.
    -Az „alávetett, másodrendű” egyszerűen teljesen légbőlkapott és semmi köze a valósághoz.
    -A dolgozó nép egészére igaz a fiat money által uralt kapitalista társadalmakban, hogy „kiszolgáltatott, elnyomott, kihasznált”. Az lehet, hogy bizonyos jelenségek általában valamivel jobban sújtják a nőket, egy átlagos családban nehezebb az életük.

    Azonban mindezek a többletnehézségek egyetlen objektív, megváltoztathatatlan okra vezethetők vissza: ŐK SZÜLNEK! Aztán ők szoptatnak, és a gyermek rajtuk csüng 2-3 évek koráig.

    Emiatt van az, hogy lemaradnak a karrierépítésben, és nem nő úgy a fizetésük, mint a sikeres férfikollégáknak. Emiatt van, hogy az otthoni, gyermeknevelési, háztartási munka neheze rájuk hárul.

    Az igaz, hogy amikor a nő is munkába megy, akkor semmi nem indokolja, hogy a házimunka ne egyenlően oszoljon el mindenki között aki a háztartásban él, beleértve a férjet és a gyerekeket is. De azért ebben mára hatalmas előrelépés történt az elmúlt 50 évben.

    Az a munkaadó, amelyik ugyanazon munkakörben, ugyanolyan teljesítményért kevesebbet ad egy nőnek, szégyellje el magát, és változtasson! Ez épp olyan munkajogi kérdés, mint amiért a 20. sz. elején a szakszervezetek küzdöttek. De ez csak része annak a problémakörnek, hogy 1972, az aranystandard kivezetése óta a vállalatok lenyelik a termelékenység növekedésének az extraprofitját, és semmit nem osztanak meg belőle a munkavállalókkal. Össze kéne kapjuk magunkat, és újra az ilyen égető kérdésekkel foglalkozni, kivívni a népnek a jogos részesedést a munkája után! Nőknek és férfiaknak egyaránt!

    De az újbaloldal elárulta a népet, és az ilyen, lényegi problémák helyett álproblémákat futtat, a nagytőke finanszírozásával: a BLM-et és az LGBT-t.

  13. A nők helyzetét lehet pro és kontra elemezgetni, egy a lényeg. A másik fél kárára, kihasználására előnyöket kikövetelni, nem tisztességes dolog, A nők ennek gyakorlásában (tisztelet a kivételnek), azért elég sikeresen tevékenykednek. A posztban simán csak ezt szerettem volna közölni.
    When a man loves a woman , egy csodálatos himnusza, hogy milyen is egy igazán szerető, gondoskodó férfi.

  14. 15.

    Teljesen egyetértek !
    Ugyanez elmondható a Teremtés Koronáiról is !
    De szóljatok ha tévednek!
    Tévedsz. A férfiaknál elenyésző a nőkhöz képest. (A.É.)

  15. Két tapasztalt személy véleménye ellenkező e kérdésben , az egyik egy férfi,a másik egy Hölgy.
    Statisztikákkal lehetne megkísérelni kideríteni mi az igazság.
    Hany apa és hany anya vonta meg a gondoskodását édes gyermekétől?
    A szavazás is egy lehetőség ,csak arra azt lehet mondani ,hogy nem tükrözi az egész magyar társadalom tapasztalatát.
    Ha a téma ennyire nem tud nyugton hagyni, ajánlom Neked a KSH, Gyermekvédelmi Intézet honlapjának felkeresését, ott kiokosodhatsz Kellemes kutatómunkát.(A.É.)

  16. A nőket az apajogú társadalom tulajdontárgyként kezeli.
    Ez megnyilvánulhat finoman, de legdurvábban is, a hagyományosan elő igazhitűek körében.
    Pl. Becsületgyilkosságok.
    Sajnos a nők sokszor maguk is elfogadják ezt, és mint a hőn áhított punci tulajdonosaiként viselkednek. Eladják magukat, ez ma, most, a fejlett nyugaton is napi gyakorlat.
    A legöntudatosabb feministának sincs ellenvetése egy milliárdos kedveskedésére.

    Sajnos a társadalmi ideológiák is tévútra visznek, a természet ellenében.
    A nő alapfeladata a szülés, gyermeknevelés, legalább három éves korig.
    A munkamegosztásban is ennek megfelelően vesz részt, házi, és házkörüli munka.
    A nők ‘önmegvalósítása” társadalmi karrier pálya is lehetséges, a gyermek vállalás után.
    Célszerű lenne a fiatal 17-20 éves nők szülését ösztönözni. Kevesebb egészségügyi probléma, a gyermeknek sok cselekvőképes rokona lesz.
    A nőt minden eszközzel támogatni kell, hogy szülés után tovább folytathassa a tanulmányait, hasznos pályát futhasson be, hiszen a gépesített háztartásban, nem muszáj a ház körül dolgozni állandóan

  17. Az az érzésem, hogy a téma lényege egyesekhez nem igazán jutott el. A betanult klisék ismételgetése, hogy az asszony, barátnő meg legyen elégedve, este ne legyen üres az ágy? No, ez az igazságot nem teszi semmissé.
    Talán többször el kellene olvasni a posztot, ha már egyszeri elolvasással nem elég érthető.
    A hozzászólásokban említett hölgyek, kapnak nőnapra virágot? Kimerem jelenti, nem! A megkínzott, összevert nők kapnak virágot? NEM, NEM, NEM, és újra NEM.
    Szövegelni könnyű, tenni is kellene valamit. Pl. nem belekerülni a posztban említett hölgyek hálójába, és átnézni azokon, akik tényleg társak, harcostársak lennének, ebben az embertelenné vált világban.

  18. Éva finoman fejezi ki magát, amit kevesen értenek. Na, majd én tolmácsolok: Tömegesen hülye faszok vagytok, hogy hagyjátok magatokat kizsigereni ribancoktól, és azoknak a feje felett átnéztek (nem igazi nők), akik értékes társak tudnának lenni.

  19. Tetszik vagy sem, a mai világban nagyon sok a „picsa”…! Ha van sok lóvé, menő autó, ház, lakás, utazás, stb. akkor akár mekkora erőszakos faszkalap mellett is kitart, mert meg van a kényelem, a hőn áhított anyagias élet, stb.! Ja, hogy egy kétlábon járó, élő gumibabaként kezelnek, meg néha egy-két pofon is elcsattan…, és tűrik, mert a kényelmes élet, és mentegetik a fickót, hogy…! Aztán persze van kb. 15-20% aki ki mer ebből lépni, de a többség csak akkor mondja fel az egész kapcsolatot amikor a „teremtés koronája” lecseréli nyíltan a már korábban is meglévő szeretőjére vagy egy új nőcire. Na akkor jön a faszkörhinta, mert fűvel-fával randiznak, elvárják a kényeztetés, és persze fúvel-fával dugnak is, mert megmutatom annak a mocsoknak…! És mi lesz a vége? Megint kikötnek egy hasonszőrű pasi mellett, aztán 2-5 év múlva kezdődik előröl az egész körhinta…!
    Kevés manapság az igazi odaadó, egyenrangú társként, legjobb barátként és forró szeretőként is egyszerre funkcionáló nő, de ez igaz a férfitársaimra is. Manapság vágyközpontú kapcsolatok dominálnak többségében. amelyek ideig-óráig kielégítik mindkettő fél bizonyos vágyakon (nem csak a szexuális…) alapuló elképzeléseiket, elvárásaikat, csak amikor elmúlik a „rózsaszín köd”, akkor értelemszerűen ellaposodik, majd zátonyra fut az egész. Nem véletlen, hogy mára a friss házasságok 55% -a 2-3 éven belül válással végződik, gyerek ide vagy oda!
    Na persze szó se róla, találkozol egy „picsával” kölcsönösen megvan a kémia, akkor ne lehetne egyszer-kétszer, vagy akár többször is jól megdöngetni, de sok pasi itt követi el a hibát, mert „szerelmes” lesz…! Hány ilyet láttam rokoni, és baráti körben…! Aztán meg évekkel 1-2 gyerkőccel később jön a szeretőt tartok, vagy megcsal a ribanc, de ott a hitel, szóval nem válunk; de láttam én már olyat is, hogy a gyerek előtt estek egymásnak kölcsönösen egymást verve a házastársak 3-5 év után, mert már forrnak az indulatok, de ott a lakáshitel, így válásról kimondva nincs szó, csak olyan elhidegülésről, aminek a következményeit egyértelműen a gyerkőc, gyerkőcök fogják hosszútávon megszenvedni! Szóval bizony, sok a jó színésznő, és színész is a mai „húspiacon”, de az aranyásó az bizony még több…!

  20. Kedves Python!
    Köszönöm, hogy férfioldalról megerősítést kaptam az általam tapasztalt helyzetről.
    Külön elismerés illet Téged és Ábelt, hogy nyíltan felvállaljátok véleményeteket.
    Ivett előtt, le a kalappal, hogy nő létére, ilyen tisztességesen áll a témához.
    Köszönöm, hogy megtiszteltetek a hozzászólásaitokkal.

  21. 20: Ezt írjátok páran már évek óta, de én ezt nem tapasztaltam. Gondolom, azon múlik, ki milyen körben mozog…

  22. 21: Igazán nincs mit! Egy rutinos „öreg” rókának a közvetlen és közvetett tapasztalatain alapuló meglátásai. 😉

    22: Minél több év áll mögötted, és láttál már egyet és mást, meg voltál olyan élethelyzetekben amikor tényleg kiderül, hogy kikre is számíthatsz igazából, akkor már bőven nem fogsz PC -n fogalmazni.
    Nyugi, 30 alatt én is ilyenkor azt mondtam, hogy szegény csajszi, kifogott egy faszkalapot, aztán…! Csak amikor az évek alatt közvetlen és közvetett tapasztalatokat szerzel ilyen HP és HHP nőkkel, akkor azért erőteljesen átformálódik a tapasztalatok alapján a világról és a nőkről kialakult képed. És 40 pluszosan már nem fogsz PC -n megnyilvánulni ebben a kérdéskörben, hogy szegény Nők. Annak valahogy mindig okai vannak, hogy ki mit is kap az élettől. Ugye a kauzalitás…, csak a férfiak többsége meglát egy jó nőt, akkor meg akarja dugni, aztán ha meg is dugta, szerelmes lesz, de igazából a „prédával” kölcsönösen nem is ismerik egymást. És lesz belőle az, ami lesz; és x hónap vagy év után néznek egymásra, hogy ki ez az ember itt mellettem. Ez nem az akibe beleszerettem! Pedig az, csak nem ismerik egymást, és valami rózsaszín ködbe burkolózó álomképbe kapaszkodtak a másikkal kapcsolatban, és jön amit az előző hozzászólásomban leírtam. Persze tisztelet a kevés kivételeknek…! 😉 Mert vannak azért, azt én sem állítom, hogy nincsenek.

  23. 24: Mikor voltam én PC? Kikérem magamnak! Legfeljebb azért fordulhat elő néha, mert amit gondolok, az nem mind szalonképtelen.

    És hol írtam én, hogy „szegény Nők”???

    Körülöttünk is történnek válások, de igazából azokba a házasságokba nem látok bele. Fogalmam sincs, hogy ezek közül melyeket fed le az általad leírt dinamika, melyeket nem.

    Akiknek az életébe belelátok, ők túlnyomórészt komolyan veszik a házasságukat és mindkét részről igyekeznek azt jól, jobban csinálni, több szeretettel. Ami előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét.

  24. „hagyjátok magatokat kizsigereni ribancoktól, és azoknak a feje felett átnéztek (nem igazi nők), akik értékes társak tudnának lenni.” – Lehet, hogy csak azért nem értem, mert ennek az ellenkezőjét csináltam.

  25. Ábel, szerintem se vedd magadra. Általánosságban beszéltünk a dolgokról. 😉

  26. Oké, de azt se vegyem magamra, amit a 22-nek címeztetek? Azt én írtam. Nem vagyok megsértve egyébként, csak gondoltam, válaszolok.

    De szerintem kiveséztük a témát, kár több szót fecsérelni rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük