(3473) B1525

Tibor bá’ fordítása online

 

Mit tudnak az új koronavírus variánsról, a B1525-ról a tudósok

A globális variánsok legújabb tagját, a B1525-öt vizsgálják Angliában. Ennek oka a tüske fehérjéért felelős génjében több mutáció is előfordul. A mutációk között van a már jól ismert E484K, ami lehetővé teszi, hogy a vírus részben ki tudja kerülni az emberi immunrendszert, és benne van a Dél afrikai (B1351) és a brazil (P1) variánsokban.

Avval kapcsolatban nincs információ, hogy ez mit jelent a B1525 esetében, de egyre több jel mutat arra, hogy az E484K befolyásolhatja a COVID vakcina hatékonyságát. Arra viszont egyenlőre nincs bizonyíték, hogy a B1525 fertőzőbb lenne, vagy súlyosabb megbetegedést okozna.

Tibor bá’: Más források szerint a brazil mutánst a jelenleg létező vakcinák nem tudják hatástalanítani.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

12 gondolat erről: „(3473) B1525

  1. A pfizerről azt állították, hogy azt könnyen, gyorsan lehet módosítani mutánsokra. Lássuk a medvét!

  2. 1. Ábel

    Amíg a többi változat az elterjedtebb, nemigen fognak rajta változtatni.

  3. „Tibor bá’: Más források szerint a brazil mutánst a jelenleg létező vakcinák nem tudják hatástalanítani.”

    Én ezt konkrétan csak a kínairól olvastam brazil kutatók tollából.

  4. Tavaly nyáron Siófokon, a gyerek két napig játszott brazil chiko-kal. Uvazze! idén majd kínaiakkal fog. No para! 🙂
    Azt írták, 11 kor Orbán bejelenti a Nagy Lezárást Húsvétig.
    Jó lenne.

  5. 2: Ha lenne eszük, azonnal megcsinálnák, és elkezdenék bekeverni valamilyen arányban az eredeti mellé.

    Vagy elkezdenék árulni mint külön oltást. Akkor külön pénzt kérhetnek érte.

  6. „Dél-afrikai tudósok szerdán közölték, hogy az általuk végzett kísérletek szerint a koronavírus dél-afrikai (501Y.V2 néven ismert) variánsa ellen termelődő antitestek védelmet nyújtanak az eddig kialakult, és valószínűleg a jelenleg kialakuló variánsokkal szemben is, írja az MTI.”


    Az emberi szervezet által a dél-afrikai mutáció ellen természetesen termelt antitestek jó eredményeket értek el a Brazíliában azonosított variánssal és a világjárvány elején megjelenő vírustörzsekkel szemben is.

    A dél-afrikai szakértők hangsúlyozták, hogy a koronavírus elleni vakcinák előállításában élen járó cégek, például a Moderna, a Pfizer, az AstraZeneca és a Johnson and Johnson már dolgoznak a dél-afrikai variánssal szembeni oltóanyag előállításán.”

    https://24.hu/tudomany/2021/03/03/koronavirus-del-afrikai-mutans-vedelem-vakcina/

  7. Más járványkezeléssel el lehetett volna érni, hogy ne 15 ezer halottnál tartsunk egy év után – állítja Lantos Gabriella, aki szerint már hetekkel ezelőtt szigorítani kellett volna az ország egyes részein. De szerinte amíg mi a politikai játszmákban a másik legyőzésével foglalkozunk, addig a koronavírus nevet rajtunk és terjed. Úgy látja, átláthatatlanság, bizalmatlanság és a szabályrendszer hiánya jellemzi az első magyarországi Covid-fertőzés óta eltelt egy évet, de a járványkezelést nem csak Magyarország szúrta el.
    https://24.hu/belfold/2021/03/04/lantos-gabriella-interju-koronavirus-jarvanykezeles-egy-eve/

  8. 7. A „más járványkezeléshez”, más hozzáállás kellett volna. Az EÜ intézményeket megszüntetik, pl. 2017-ben: Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet, az Országos Közegészségügyi Központ, Országos Epidemiológiai Központ. A közegészségügy pénzeit az egyházak, a sportklubok kapják, az EÜ-re költött pénz egyre kevesebb grafikon: ibb.co/8M6tf3S

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük