(3446) Spanyol hírek

Tibor bá’ fordítása online

 

Spanyol idősek otthonában heten meghaltak a Pfizer Covid-19 oltást követően. Az oltás után minden bentlakó tesztje pozitív lett. A második dózist még nem kapták meg.

Spanyolország középső részén elhelyezkedő idősek otthonának mind a 78 bentlakójának Covid-19 tesztje pozitív lett a Pfizer-BioNZ vakcina első dózisának beadása után, és heten meg is haltak, jelezte hétfőn a személyzet.

Azoknak, akik megadták magukat a vírusnak, az EFE ügynökség jelentése szerint volt alapbetegsége. Pillanatnyilag négy ápolt kórházban van, a személyzet 12 tagja pedig fertőzött.

Jelentős fertőzés Toledo környékén van a Lagartera Idősek Otthonában Madridtól délnyugatra.

Az otthon mind a 33 személyzetének negatív PCR tesztet kell bemutatni munkába lépés előtt. Az otthon szóvivője szerint a vírus terjedését megelőző egészségügyi szabályok „folyamatosan fenn vannak tartva”.

Január 13-án valamennyi bentlakó és az összes személyzet be lett oltva a Pfizer vakcina első dózisával. Hat nappal később jelentkeztek az első szimptómák tíz bentlakónál. A személyzet közül néhányan betegszabadságra mentek az oltást követő ötödik napon.

Január 21-én a vezetőség jóváhagyta a döntés, ami szerint az otthon valamennyi bentlakóját le kell tesztelni, és saját szobájukba kell őket karanténba helyezni, amiről értesítették a családtagjaikat.

Január 25.-én a teszt eredmények szerint az összes bentlakó elkapta a vírust egy kivételével, akinél ez később jelentkezett.

Decemberben a Spanyol Legfelsőbb Bíróság utasítására az idősek otthonaiban bekövetkező halálesteket ki kellett vizsgálni, mert a pandémia kezdetén elfogadhatatlan állapotokat mutattak azzal, hogy a április 6. és június 20 között a Covid-19 halálozás 69 százaléka ezekből az otthonokból került ki.

A Lagartera Idősek Otthona állítja, hogy a jelenlegi fertőzés az első a pandémia megjelenése óta, a fertőzés két hulláma alatt vírusmentesek voltak.

Az otthonban a második vakcina dózist február 3.-án fogják beadni, amit február 5.-én a PCR tesztelés követ.

Spanyolország szerte majdnem másfél millió személyt oltottak be vagy a Pfizer vagy a Moderna vakcinával.

Spanyolországban több mint 58.000 ember halt meg Covid-19 fertőzésben a 2,7 millió nyilvántartott vírus fertőzött közül.

Aki ellenőrizni kívánja a fordítás helyességét, az itt megtalálja az eredeti szöveget. Forrás: RT.

 

 

7 die at Spanish care home after getting Pfizer Covid-19 jab as ALL residents test positive for virus, second doses still to come

All 78 residents at a nursing home in central Spain have tested positive for Covid-19 after being given their first dose of the Pfizer-BioNTech vaccine, and at least seven people have died, staff confirmed on Monday.

Most of those who succumbed to the virus had existing conditions, according to Spanish news agency EFE, while four residents are currently hospitalized, and 12 staff have also been infected.

The huge outbreak is at the Lagartera Residence for the Elderly in the Toledo area, southwest of the capital Madrid.

The home’s 33 staff must now present a negative PCR test before they start work, and a spokesperson said that health measures to contain the spread of the virus are in place “at all times.”

“On January 13, all residents, including nursing home staff, were vaccinated with the first dose of the Pfizer vaccine, and after six days the first symptoms began to appear in ten of the residents,” they said in a statement.

Some members of staff began to go off sick with the virus five days after being inoculated.

On January 21, management approved the decision to test all residents of the home and quarantine them to their rooms, with families informed of the move.

The testing results, on January 25, showed that all the residents had caught the virus apart from one, who then also tested positive at a later date.

In December, Spain’s Supreme Court ordered an investigation into deaths at nursing homes, which were a disturbing feature of the early pandemic, making up 69 percent of all Covid-19 fatalities between April 6 and June 20.

The Lagartera Residence for the Elderly insisted the current outbreak was its first of the pandemic, having remained virus-free during the first two waves of infections.

The next doses of the vaccine are to be administered at the home on February 3, and the next round of PCR tests will be carried out on February 5.

Across Spain, almost 1.5 million people have been injected with either the Pfizer or Moderna vaccine.

More than 58,000 people have died from Covid-19 in Spain and the country has registered more than 2.7 million cases of the virus in total.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

18 gondolat erről: „(3446) Spanyol hírek

  1. 58.000 / 2.700.000 az ~2%

    hehe…. csak kibújik a szög a zsákból. És az orosz meg kinai anyagról nincsenek is hírek!

    Kivárás emberek, kivárás.
    Hadd fusson csak ki az emberkisérlet, aztán majd eldöntöd a rossz rosszabb és borzalmas oltások közül melyikkel csesszed szét az immunrendszeredet.

  2. Összefoglalva: Ebben az idősek otthonában senki nem volt beteg. Beoltottak 78 gondozottak, akik néhány nap múlva mind betegek lettek. Mi a fene történt? Egy év alatt nem betegedett meg senki, 5 nap alatt mindenki? Mitől?

  3. 2. Nyilván meg kell erre keresni a választ (amennyire lehet), de egyszerűbb rámondani: az oltástól!

  4. 2 Tibor bá’
    Lehetett tünetmentes fertőzött akár az oltást végző személyzet, vagy valaki más, aki egy-két héttel a megbetegedések jelentkezése előtt „bevihette” a vírust. A védőoltások után nem azonnal alakul ki a védettség, kell hozzá néhány nap, néhány hét.

  5. Már egy éve mondogatom, hogy várjuk ki a kísérlet végét. Mert ez az, csak nagyban. Azután se leszünk okosabbak, csak tapasztaltabbak. Mert a vírusok se tűnnek el, jönnek az újabb és újabb verziók, ez az élet szerves része, ami megy tovább. Hacsak nem fagyasztjuk le magunkat is mínusz 70 fokra. Sorra kerül az is amit ezzel elodáztunk, jön a big reset hogy ne unatkozzunk…

  6. Pozitívak lettek a PCR teszten? Vagyis van antitestük. Nagyszerű, pont ezért adják az oltást, hogy termeltessenek antitesteket! Magától értetődő, hogy oltás után a PCR tesztnek pozitívnak kell lennie, fertőződés nélkül, nem?

    Az igaz, hogy az, hogy meg is haltak, arra utal, hogy pont az oltás ideje körül fertőzhette össze őket valaki a koronavírussal. Pech.

  7. 6 – Ábel:
    Beoltás után 6 nappal kezdtek jelentkezni a szimptómák. Ez nem védettség kezdeti kialakulását jelenti, hanem fertőzést.

  8. 8: Igen, amúgy ez világos abból, hogy megbetegedtek és néhányan meg is haltak. Csak azt nem értem, hogy mért csodálkozik egyáltalán bárki azon, hogy oltás után pozitív egy PCR teszt. Annak is kell lennie, nem? Azért oltunk! Ez nem érv semmire.

    Ha ez az egy eset lenne, vagy kevésből az egyik, akkor azt mondanám, gyanús, hogy veszélyes az oltás. Így, hogy sokból egy, azt mondom, hogy valószínűleg akkor fertőzött körbe valaki. Talán épp az oltószemélyzet.

  9. A PCR teszt nem antitesteket mutat ki, hanem a vírus örökírőanyagát.
    Az IgG és IgM tesztek vizsgálják az antitestek jelenlétét, amit a szervezet termel a vírus ellen.
    A Pfizer mRNS típusú vakcinája viszont nem visz be teljes (legyengített vagy elölt) vírust a szervezetbe, csupán a tüskefehérjéjének a kódrészét, így az oltásból nem kezdhet el még immungyenge személyben se felszaporodni emiatt vírus. (és emiatt nem lesz az oltott PCR pozitív se)
    bővebben: https://www.pfizer.hu/hu/az-mrns-vakcinákról

    Volt már hasonló eset korábban is mikor valaki az oltás után 1 héttel fertőzött lett, de mivel „10-14 nap kell, hogy kialakuljon a védettség a vakcina által. Az első dózis 50 százalékos védettséget nyújt, a második emeli fel 95 százalékra” (index) egyáltalán nem kizárt, hogy a védelem kialakulása előtt megbetegedjen valaki.
    A spanyol esetben elég gyanús hogy az oltás időszaka környékén sikerült valakinek bevinni a vírust, ami végigterjedt az összes benntlakóra. Ez nem feltétlen az oltást végzők között volt, de az sincs kizárva…

  10. Ez akkor lenne gáz, ha az összes idősotthonban hasonló tapasztalatok lettek volna, márpedig a legtöbb országban velük kezdték az átoltást, tehát bőven kellene erről több tapasztalat már.
    Ezért én is azt gondolom, ennek semmi köze az oltáshoz, legfeljebb oltások kapcsán szökött be valahogy a vírus.

  11. Elképzelhető vajon miszerint a világ eljutott már odáig hogy egy ilyen hír – enyhén szólva – kamu lehet?

  12. Re:7
    Én nagyon várom az izraeli adatokat, mert ott is van bőven idős lakosság, csak nehogy úgy járjanak, hogy a szuper transzparens 30 évre titkosított biznisszel az eredményekre is jól ráülnek.

  13. Bár a vakcina jelentősen csökkenti a covid-19 okozta súlyos betegség kockázatát, továbbra is a kérdés marad, hogy gátolja-e a vírus terjedését.
    „A koronavírus szempontjából pozitívnak bizonyult emberek száma másfél hónap alatt nem igazán csökkent. Ez azért van, mert nem tartják be a zárolást, vagy azért, mert az oltás nem csökkenti a fertőzést? Egyelőre senki nem tudja megmondani ”

    – jegyezte meg Gabi Barbas, a Tel Aviv melletti Weizmann Tudományos Intézet kutatója.

    Egy friss tanulmányban a Maccabi Intézet tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy az oltás első adagja a beadás után 13–14 nappal 51% -kal csökkentette a koronavírusfertőzéseket.
    Az előzetes eredmények 92% -os hatékonyságot mutatnak egy héttel a második dózis után – közölte a Maccabi Intézet.

    Σοκ στο Ισραήλ: Ενδείξεις ότι το εμβόλιο της Pfizer δεν μειώνει την μεταδοτικότητα του ιού
    03/02/2021 – 14:57

  14. 15
    Ez eléggé egybevág a klinikai tesztek eredményeivel:

    „…first dose we think gives you somewhere around 50%, and you need that second dose to get up to 95%,” said Dr. Ramers.

    „We know from the vaccine clinical trials that it’s going to take about 10 to 14 days for you to start to develop protection from the vaccine,” said Dr. Ramers.
    https://www.10news.com/news/local-news/er-nurse-tests-positive-for-covid-19-eight-days-after-receiving-vaccine

  15. 16 – Avatar ás a többiek.
    Itt nagyon sokan értenek angolul, de nem mindenki. Én nagyra értékelném, ha a fordítást is elvégeznétek. Senki ne érezze úgy, hogy ki van rekesztve.

  16. Egy ápolóasszisztens jelentése az idősek otthonábol:
    A COVID injekciók után az idősek úgy halnak meg, mint a legyek.

    https://truthcomestolight.com/cna-nursing-home-whistleblower-seniors-are-dying-like-flies-after-covid-injections/

    James beszámolója szerint 2020-ban az idősek otthonában, ahol dolgozik, nagyon kevés lakos betegedett meg COVID-ben, és egyikük sem halt meg 2020 teljes éve alatt.
    Röviddel a Pfizer kísérleti mRNS-injekcióinak beadása után 14-en két héten belül meghaltak, és arról számol be, hogy sokan mások a halál közelében vannak.
    Felettesei elmagyarázzák, hogy a haláleseteket egy COVID19 „szuperterjesztő” okozta.
    James szerint azonban az injekció beadását megtagadó lakosok nem betegedtek meg.
    James nagyon világossá teszi, hogy keresztényként már nem élhet a lelkiismeretével, és hogy nem hallgathat tovább.
    Nem oltásellenes, de csak megosztja azt, amiről tudja, hogy igaz, azokra az emberekre vonatkozóan, akiket szakmájában már több mint 10 éve gondozott.
    Ez most nagyon világos minta. Beoltották az időseket mRNS-injekciókkal, majd a COVID vírust okolja betegségükért és halálukért.
    James felszólítja a többi CNA-t, ápolónőket és családtagokat, hogy menjenek nyilvánosság elé, és mondják el a világnak, hogy mi történik ezekkel a kísérleti mRNS COVID injekciókkal.
    Ha tudják, hogy mi történik, de nem szólalnak meg, akkor részei a problémának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük